Feedback
4,7

Handyfloor

Score uit 39 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
3 vestigingen (Noord-Brabant, Zuid-Holland & Utrecht)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Handyfloor
PVC Vloeren. Beleef het gevoel van hout.
Alternatieven voor Handyfloor
Andere goed gewaardeerde vloerenwinkels zijn onder meer:
• Slingerland Tegels
   
(Hardinxveld-Giessendam Zuid-Holland) score 9,8 uit 136 ervaringen
• 't Vloerenhuis
   
(Nijkerk Gelderland) score 9,7 uit 85 ervaringen
• Knulst Vloeren
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,6 uit 419 ervaringen
• Europa Parket
   
(Barneveld Gelderland) score 9,6 uit 404 ervaringen
• Luxury Floors
   
(Kampen Overijssel) score 9,6 uit 277 ervaringen
• LAB21
   
(Oostzaan Noord-Holland) score 8,1 uit 865 ervaringen
• Bebo Parket
   
(Vriezenveen Overijssel) score 8,2 uit 45 ervaringen
• J&M Vloeren
   
(Leiderdorp Zuid-Holland) score 7,0 uit 2 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ vloerenwinkels bekijken.
Ervaringen
Er zijn 39 ervaringen over Handyfloor. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren8 ervaringen
4 sterren6 ervaringen
3 sterren1 ervaring
2 sterren2 ervaringen
1 ster21 ervaringen

Per vestiging:
“Kleurverandering van de vloer”
Door J garnier op maandag 27 dec 2021 21 | vestiging Rotterdam
2 jaar geleden pvc vloer gekocht bij handyfloor. Echter na wat meubels verplaatst te hebben totale kleurverandering. Op meerdere plekken. mail gestuurd met de klacht, zeker 3 maanden geleden en nog steeds niets vernomen. ik moet even geduld hebben volgen handyfloor.
Reactie of foto toevoegen
“Bezorgen bij aankoop pvc vloer”
Door Elly-May V Wissen op donderdag 30 sep 2021 21 | vestiging Rotterdam
Vloer uitgezocht gevraagd leveren jullie aan gallerij flat met lift " geen probleem" werd er gezegd. Vloer gebracht en werd gezegd nee mw vloer tot aan de voordeur dus dat is die van de gallerij. Bezorger kon er niks aan doen. Hij voelde zich heel rot. Vloer zelf naar boven gebracht niet volgens afspraak. Dus let goed op ze beloven wat maar komen het niet na!!!
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden met keuze”
Door Li sa op zaterdag 15 feb 2020 20 | vestiging Eindhoven
Enkele weken geleden vriendelijk geholpen met het uitkiezen van een PVC vloer. De vloer is netjes op de afgesproken datum geleverd. Nog steeds erg tevreden over onze vloer keuze.
Reactie of foto toevoegen
“Levering niet gehaald”
Door Peter op maandag 14 okt 2019 19 | vestiging Utrecht
We hadden een pvc vloer besteld bij handyfloor. Een week voor levering kregen we te horen dat de leveringsdatum 6 weken verschoven werd!? Toen ik telefonisch contact opnam zei de dame dat ze ook 04 november niet kon garanderen. De vloer dus gecanceld. Wel een creditmail gekregen en het geld zou binnen 2 wkn op de rekening staan. Je raadt het al, geen geld gezien. Twee mails en tig telefoontjes verder is er geen contact meer met handyfloor te krijgen. Als je belt krijg je meteen een bandje en nooit iemand te spreken. Niet hier bestellen!!! Je gooit je geld weg.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste Peter, zoals ik het lees bent u helaas getroffen door het faillissement van Handyfloor BV. Wij, Magudo B.V., hebben onlangs Handyfloor overgenomen. Wij willen daarin de getroffen klanten een oplossing bieden. Als het goed is heeft u daarvan een e-mail bericht ontvangen. Mocht dat niet zo zijn wil ik u vragen contact op te nemen met webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden over PVC vloer”
Door S op maandag 29 jan 2018 18 | vestiging Eindhoven
Levertijd was al niet zoals beloofd op de website en in de winkel. Eerst kwam de helft op afgesproken datum en de andere helft 3 weken op moeten wachten.
Vervolgens na twee maanden al problemen met de pvc vloer, heel veel hoeken lieten de los, de bovenkant kwam gewoon los en kon je zo kapot stoten. Deze klacht heeft vervolgens ongeveer een jaar gelopen. Werd continu aan het lijntje gehouden, dan werd de vloer opnieuw geleverd en dan weer niet. Kwamen ze nieuwe vloer brengen waarvoor je weer een dag thuis moest zijn, kwamen leggers om hem te leggen en bleek na twee stroken dat er weer hetzelfde probleem in de pvc tegels zat. Weken weer op een halve betonvloer moeten leven om 3 weken later weer hetzelfde mee te maken. Wanneer je contact met ze had werd je zeeeer schandalig te woord gestaan!! En van de een op andere dag was het pats boem we halen de vloer volgende week op en je krijgt je geld terug, geen gesprek meer over mogelijk (terwijl dit eerder echt niet mogelijk was en ze me een nieuwe goede vloer beloofde).. Heel bizar hoe zij hiermee om zijn gegaan!! Ik zou het niemand aanraden daar een vloer te kopen
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste S, vervelend om te lezen wat er gebeurd is. Ik hoop dat je inmiddels een passend alternatief hebt gevonden. Ik kan natuurlijk niet beoordelen wat er mis is gegaan of wat voor type pvc het betreft. Het klinkt mogelijk als een productiefout. Het vervelendste vind ik nog hoelang het heeft moeten duren. Een vloer leef je elke dag op. Wij hebben recentelijk Handyfloor overgenomen. Ik zal dit intern als voorbeeld gebruiken van hoe het niet moet. Mochten we je ergens nog bij kunnen helpen wil ik je vragen ons te mailen naar webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“Hartstikke tevreden”
Door Dalila op dinsdag 28 jan 2020 20 | vestiging Eindhoven
Aantal weken geleden een vloer besteld in de showroom bij Dennis. Deze was binnen 2 weken thuis geleverd door een vriendelijke bezorger. De Metallic Stone vloer was makkelijk te leggen! De badkamer ziet er strak uit. Hartstikke tevreden met de service en het product.
Reactie of foto toevoegen
“Houtlook pvc”
Door Fam. Hollander op donderdag 13 feb 2020 20 | vestiging Eindhoven
Eigenlijk niets op aan te merken, goede vloer en goede service! Na ontvangst van een aantal verschillende stalen hebben we gekozen voor een eikenhoutlook PVC vloer voor onze 2 slaapkamers boven. We hebben gekozen voor een vloer uit de REAL serie, we wilden graag een natuurgetrouw gevoel. Je betaalt er wel extra voor, maar dat is het wat ons betreft waard! Ik ben de vloer zelf gaan leggen en kwam uiteindelijk toch een paar stroken tekort (te weinig besteld), na een telefoontje naar Handyfloor kon ik deze direct op komen halen in de vestiging Eindhoven.
Reactie of foto toevoegen
“Rare garantie”
Door Henk van der Meij op vrijdag 28 okt 2016 16 | vestiging Eindhoven
De zogenaamde garantie noemen ze opeens een gedegradeerde garantie ,dit houd in dat er elk jaar 10% van de waarde af gaat ,en als je een klacht heb bestaat de vergoeding uit een korting van de rest waarde van je vloer op je nieuwe aanschaf bij Handyfloor. Mijn vloer blijkt na 5 jaar te krimpen ,en de toplaag slijt ook sneller als voorspeld maar zoals gezegd is je garantie eigenlijk 0,0 . Ik kies de volgende keer wel een betere kwaliteit zeker geen HANDYFLOOR.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste Henk, vervelend om te lezen. Het klopt inderdaad dat de restwaarde aangepast wordt op basis van de ouderdom van een vloer. Dit is een gangbare manier van garantie. Het is echter niet de bedoeling dat de vloer krimpt of de toplaag snel slijt mits goed toegepast. Ik wil je vragen als je probleem nog speelt contact op te nemen met webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“PVC houtlook vloer”
Door Lodewijk Hox op donderdag 23 jan 2020 20 | vestiging Eindhoven
Handyfloor heeft een top vloer geleverd. Het is een (lichte) houtlook met structuur, wat je ook echt voelt. De levering was op tijd en de vloer was zo gelegd. We hebben gebruik gemaakt van de legservice. Ik ben sowieso al blij dat het kokostapijt eindelijk weg is. De hulp bij het uitkiezen was ook prettig, zodat we een vloer hebben gekregen die past bij de rest van ons huis. Al met al een goeie ervaring.
Reactie of foto toevoegen
“PVC vloer”
Door Esther de Groot op zondag 16 sep 2018 18 | vestiging Eindhoven
Eind juni is bij ons een pvc vloer van Handyfloor gelegd door HDG montage. Bij aankoop van de vloer hebben wij expliciet gevraagd of deze bestand is tegen het schuiven van eetkamerstoelen. Dit was zeker het geval. De vloer is keihard en u heeft 20 jaar garantie. Er kan zelfs met een schaar over gekrast worden. Aanbevolen werd om kunststof beschermdopjes onder de stoelpoten te doen en geen vilt. Dit advies hebben wij opgevolgd. Tot onze grote verbazing en teleurstelling waren er al na enkele weken krassen te zien op de vloer. Deze werden steeds erger. Als wij dit van tevoren geweten hadden, hadden we nooit deze vloer gekocht. Wij hebben eind augustus een klacht ingediend bij Handyfloor en op 31-08 is er iemand komen kijken en foto's komen maken. Hij zou een rapport opstellen en we zouden iets horen via de backoffice. Deze meneer wilde geen uitspraken doen, maar gaf wel aan dat er wel erg snel beschadigingen waren op de vloer. Daarnaast gaf hij aan dat het opgelost zou worden, linksom of rechtsom. Een week later kregen wij telefoon van de backoffice. De conclusie was dat de beschadigingen op de vloer ontstaan zijn, omdat de verkeerde dopjes onder de stoelen zitten. Ook waren er twee dopjes beschadigd. De beschadigingen op de vloer, zitten echter op alle plaatsen waar stoelen staan. Dit argument gaat dus niet op. Verder blijft een antwoord uit als we vragen welke dopjes er dan wel onder zouden moeten. Het zijn normale kunststof beschermdopjes voor onder stoelpoten die eronder zitten. Op de vraag hoe het dan zit met de uitspraak dat de vloer keihard is en er 20 jaar garantie op zit, krijgen wij geen duidelijk antwoord. We kunnen uit coulance een pak planken opsturen, is de boodschap. Verder. Alsof we zo even een paar vierkante meter vloer eruit kunnen halen en opnieuw kunnen leggen. We hebben de vloer bewust door een erkend bedrijf laten leggen. worden we geadviseerd om voorzichtig te zijn met het verschuiven van zware spullen. De medewerker van de backoffice blijft bij zijn verhaal en er komt geen bevredigende oplossing voor ons. Wij zijn heel erg teleurgesteld in de slechte kwaliteit en even zo slechte service van Handyfloor. Wij raden iedereen af om een pvc vloer aan te schaffen bij Handyfloor vanwege deze redenen.
REACTIE VAN ESTHER DE GROOT
Handyfloor heeft contact opgenomen met ons en het beschadigde deel van de vloer wordt op kosten van Handyfloor vervangen.
Reactie of foto toevoegen
“Vloer niet goed”
Door L. Broeders op donderdag 29 aug 2019 19 | vestiging Eindhoven
Iets meer dan drie jaar geleden kochten wij onze pvc vloer bij handyfloor. Begin dit jaar ontdekte wij slijtplekken. Hierom contact opgenomen met handyfloor , die stuurde mij een klachten formulier. Na het indienen van dit formulier werd er een afspraak gemaakt met een expert. Die is eind juni langs geweest. Omdat ik half augustus nog niks van handyfloor had vernomen nam ik zelf contact op met de aftersales van Handyfloor. Ik kreeg iemand aan de telefoon die , omdat onze vloer niet meer gemaakt wordt, als alternatief een aantal stroken toe te sturen van hetzelfde merk maar met een ander serienummer omdat die van ons niet meer gemaakt wordt. Dat heb ik geweigerd omdat die stroken, die heb ik namelijk als vloer op de 1e verdieping, echt afwijken qua kleur en print van de vloer beneden. Hij zei dat hij contact op zou nemen met de fabrikant en hij zou mij de week erna terug bellen. Na 14 dagen nog niets gehoord dus heb ik zelf maar gebeld. Toen kreeg ik een medewerkster van handyfloor aan de lijn. Ook dat werd een heel vervelend gesprek. Al met al telefoongesprek beëindigd en er niks mee opgeschoten. Maar ik lees in de review hieronder bijna dezelfde ervaring. Mijn advies dus: koop niet bij handyfloor.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Heel vervelend om te horen hoe het verlopen is. Wij, Magudo B.V., hebben onlangs Handyfloor overgenomen. Wij schrikken hier nogal van. Dit is niet hoe het hoort en waar wij voor staan. Mocht u nog problemen ervaren willen wij u vragen contact op te nemen met ons via webcare@handyfloor.nl.
REACTIE VAN LIES BROEDERS
Dank u wel voor uw reactie. Dit voelt goed. Ik neem z.s.m. contact met u op.
REACTIE VAN LIES BROEDERS
Helaas opnieuw contact met u opgenomen via de mail. Maar opnieuw weer geen reactie. Vreemd dat jullie dus via Qasa vragen contact met jullie op te nemen en als je dat dan doet komt er geen reactie.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste L. Broeders, Dat is vreemd. Wij hebben geen reactie van u ontvangen per e-mail. Kunt u het eens proberen te versturen naar info@handyfloor.nl?
REACTIE VAN LIES BROEDERS
Ik heb de mail, met begeleidende brief opnieuw verstuurd. Heb ook een bericht ontvangen dat de mail is bezorgd.
REACTIE VAN LIES BROEDERS
Inmiddels zijn we alweer weken verder nadat ik de mail opnieuw heb verstuurd. Nog steeds geen reactie en dus ook geen oplossing. Ik blijf dus bij mijn eerste mening: koop niet bij handyfloor!
Reactie of foto toevoegen
“Super slecht”
Door Elke Claessens op maandag 26 apr 2021 21 | vestiging Eindhoven
Super slecht. PVC Click visgraat, was net nieuw in het assortiment dus ging er zeker niet zomaar uit. Dit was voor ons fijn omdat we wellicht maanden later nog meer nodig hadden. Wat denk je? Hij is misschien 6 maanden in het assortiment geweest en daarna ineens verdwenen. Verder klopt er niets van de omschrijving. Krasvast? Nou nee, onze vloer zit onder de krassen. Bewust hiervoor gekozen ivm kinderen, dit was ook een advies, nou mooi klaar mee. Verder hebben we vloer 2x opnieuw gelegd omdat bij de 1e keer steeds uit elkaar klikte na een tijdje en we dachten, wellicht nogmaals egaliseren. Dit laten doen, wat denk je? Op dit moment klikken nog steeds delen uit elkaar, echt verschrikkelijk. In het begin nam Handyfloor nog contact op en zou het met de fabrikant bespreken, nu al 2x een herinnering gestuurd maar tot op heden hoor ik niets meer. We zijn nu 2 maanden verder sinds laatste contact vanuit hun :-(
Reactie of foto toevoegen
“Slecht voorgelicht”
Door Wesley Lai op maandag 3 apr 2017 17 | vestiging Rotterdam
PVC kliklaminaat met hout print en hout structuur gekocht bij Handyfloor. Enorme spijt. Tijdens het leggen ontdekten we pas dat het structuur dat je kunt voelen helemaal niet goed aansloot met de print dat je ziet. Je kunt heel goed zien dat het structuur wel aan moet sluiten met het print als je het vergelijkt met prints op andere platen. Want je ziet gewoon dat het past, alleen is er duidelijk de verkeerde structuur op de verkeerde prints geplaatst. Op bepaalde plekken lijkt het also de vloer is gesmolten, omdat daar plots structuur van een grote knoest zit zonder dat je een knoest ziet. Erg storend. Als de zon hoog staat is het niet erg goed te merken, maar als de zon laag staat is het verschil enorm duidelijk. In hun showroom staan dezelfde vloeren, daar schijnt het licht van boven en zal het je niet zo 123 opvallen. Wel vroegen wij de verkoper in Rotterdam tijdens de aankoop waarom er prijsverschillen zijn tussen 29,90 en 32,90 vloeren. Zijn antwoord was kwaliteitsverschil blahblahblah, geen woord gerept over het probleem met structuur. Nu we erop terugkomen, zegt hij doodnormaal dat de vloer zo hoort en dat wij gewoon niet goed hebben opgelet in de showroom. Dat het niet goed is geproduceerd is normaal. Dat het goed is uitgevoerd, dat is een extraatje en tevens iets duurder... omgekeerde wereld. Wat ons erg dwars zit is dat toen wij vroegen over het prijsverschil, dat er niet direct een eerlijk antwoord is gegeven over het probleem met de structuur. Zodat wij onze keuze erop kunnen aanpassen. Correcte informatie verschaffing is wel het minste wat je zou mogen verwachten van een betrouwbare winkel, helaas is het hier niet het geval. Mocht dit soort structuur problemen jou niets uitmaken, dan zijn de vloeren best ok. (ik moet nu wel nog testen of ik problemen ga krijgen met uitzetting bij vloerverwarming, want ik kan helaas niet meer alles geloven wat de verkoper heeft beweerd.) Mocht je een perfecte vloer willen hebben voor je woning, dan raad ik je aan om elders te gaan zoeken.
REACTIE VAN W.LAI
De vloer ligt er nu twee weken, getest met vloerverwarming. Ik moet eerlijk zeggen, tot zover is de vloer prima. Het is kwalitatief een stuk sterker dan mdf laminaat vloer. Dit is goed te merken tijdens het leggen. Op de 1e verdieping gebruik ik nu laminaat, na PVC klikvloer lijkt laminaat net porcelijn tijdens het leggen. Het probleem van de niet matchende structuur is minder storend dan gedacht.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste W. Lai, Het klopt dat vaak de structuur niet meeloopt met de print. Dit is doorgaans zo bij laminaat en pvc vloeren. Het gelijk laten lopen is een geavanceerde, complexe techniek. Dit is iets wat 'registered emboss' heet in vaktermen. Bij Handyfloor zijn er diverse vloeren met deze techniek en te herkennen aan de toevoeging 'REAL'. Dit zie je ook terug in de prijs. Verder is het prijsverschil vaan te verklaren door het kwaliteitsniveau zoals mijn collega aangaf. Het kwaliteitsverschil is veelal terug te herleiden naar de toplaag van de vloer. Deze bepaalt grotendeels de duurzaamheid van de vloer. Goed leerpunt voor ons om dit duidelijk uit te leggen. Dank daarvoor. Hopelijk heb je inmiddels veel plezier van je nieuwe pvc vloer.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden”
Door Martens op zondag 18 dec 2016 16 | vestiging Eindhoven
Wij zijn totaal niet tevreden. De vloer is eigenlijk prima, de service en klachtenafhandeling daarentegen... Wij hebben bijna twee jaar geleden een klik pvc gekocht bij handyfloor. Op advies van de medewerker een primer eronder. Om te voorkomen dat er gekraak zou ontstaan van zand of restjes beton zouden we een dunne goedkope ondervloer eronder kunnen leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Nu anderhalf jaar later begint de vloer aan alle kanten te schuiven en ontstaan er spleten. Op mijn eerste mails ontving ik niet eens antwoord. Mijn reactie werd zonder actie van deze site gehaald. Na wat bellen en gedoe zou er iemand komen kijken. Niemand komen opdagen... stond verkeerd in de agenda. Voor niks vrij genomen. Nieuwe afspraak (waarvoor er wederom iemand vrij moest zijn). Bij binnenkomen was het antwoord al klaar. Wat ligt eronder ? Dat was fout volgens meneer. Hoe kan dat nu... dat was destijds jullie advies. Het zou besproken worden, de desbetreffende medewerken zou gevraagd worden hoe het zat (alsof deze dan zou zeggen dat hij idd het verkeerde advies gegeven had). Ik zou ervan horen. Niks gehoord en weer zelf contact moeten opnemen. Uiteindelijk werd de schuld afgeschoven op de bouwmarkt. Zij hadden ons de verkeerde ondervloer verkocht. Nee handyfloor. Dit was jullie advies. Het zou netjes zijn als jullie hierin je verantwoordelijkheid zouden nemen. Jullie willen immers tevreden klanten volgens jullie site.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste Martens, vervelend om uw slechte ervaring te lezen. Het is inmiddels enkele jaren geleden, maar wij, Magudo B.V., hebben onlangs Handyfloor overgenomen. Ik kan natuurlijk niet spreken over hoe het destijds is verlopen of goed het praten. Zoals ik lees is er in ieder geval niet adequaat met uw klacht omgegaan. Wel is het zo dat voor het leggen van een klik pvc vloer speciale ondervloeren nodig zijn. Om te voorkomen dat dit verkeerd wordt gedaan is bieden wij deze zelf aan en is dit ook een vereiste. Het gebeurd weleens dat er, bijv. bij een bouwmarkt, een goedkopere 'laminaat' ondervloer wordt gekocht. Dit is absoluut niet geschikt voor een klik pvc vloer. Wij zien vaker dat het hierop mis gaat. Maar goed, daar bent u niet mee geholpen. Mocht u nog problemen ervaren wil ik u vragen contact op te nemen met webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“Een positieve ervaring”
Door Hans van den Heuvel op woensdag 14 jul 2021 21 | vestiging Eindhoven
Eind mei 2021 op een zondag tegen sluitingstijd bij Handyfloor binnen gelopen om informatie op te doen over een pvc vloer. We worden hartelijk welkom geheten door Anita van Driel die ons alle tijd en ruimte geeft mbt de vloer die we zoeken. Ondertussen verstrijkt de sluitingstijd en daar wordt totaal geen aandacht aan geschonken, wat wij als zeer prettig hebben ervaren. Uiteindelijk wat ideeën opgedaan en afgesproken er later op terug te komen. Enkele dagen later terug naar de winkel en een offerte laten maken voor de vloer die we uitgezocht hebben. Aangezien we te maken kregen met een hoogteverschil tussen de woonkamer en de keuken kwam Arno met een perfecte oplossing, laat de bestaande laminaatvloer gewoon liggen, dat is denken in oplossingen. Pluim voor Arno. Duidelijke taal, geen druk en geen prijs die alleen vandaag geldt. Enige voordeel op de nette prijs was 3% betalingskorting bij betaling in één keer voor de levering. Tevens een prijs gekregen voor het leggen en plaatsen van de plinten wat je betaalt aan het leggersbedrijf, in ons geval Jurgen Cobussen.
Op de dag dat we de offerte definitief gingen maken bedacht ik me dat ik eigenlijk wel een grotere tegel wilde.....ook hier kwam weer de positieve flow van Anita naar voren en zij ging mee op zoek naar een alternatief en dat vonden we uiteraard.
Afgesproken dat de vloer 2-7 geleverd zou worden en 5 en 6 juli gelegd. Vloer netjes geleverd voor de deur, zelf binnen gelegd en Jurgen was er maandag rond 8:30 uur. Enige smetje was dat er gepland was 5 en 6 juli vloer en plinten plaatsen, maar dat werd 5 en 7 juli, omdat Jurgen 6-7 elders een verplichting had. Al met al een positieve ervaring met Handyfloor Eindhoven.
FOTO VAN HANS VAN DEN HEUVEL
Reactie of foto toevoegen
“PVC niet goed”
Door scheepbouwer-sleebos op dinsdag 29 jan 2019 19 | vestiging Rotterdam
PVC click vloer gekocht in mei 2018, na het leggen van de vloer (vakmensen) is de vloer bol gaan staan, met name op de kopse kanten, nog steeds geen oplossing door Handyfloor aangedragen.
FOTO VAN SCHEEPBOUWER-SLEEBOS
Bollende pvc vloer
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste meneer of mevrouw Scheepbouwer-Sleebos, excuses voor het uitblijven van een reactie op uw review. Is het probleem inmiddels naar tevredenheid verholpen? Het mag absoluut niet zo zijn dat de vloer bol gaat staan. De oorzaak hiervan kan ik op basis van de foto niet beoordelen. Ik wil u vragen contact op te nemen met webcare@handyfloor.nl mocht het probleem nog actueel zijn.
Reactie of foto toevoegen
“Geen garantie”
Door Hugens op maandag 24 aug 2020 20 | vestiging Rotterdam
Eind 2018 een pvc visgraat klick vloer gekocht bij handyfloor. Deze ligt erin sinds april 2019. Nu ontstaan er op sommige plekken kieren, lijken de delen niet meer goed in elkaar te vallen waardoor de delen bewegen van elkaar. Bijna 4 weken geleden gebeld. Kreeg ik een terugbel verzoek. Na 3 weken nog niks gehoord dus maar weer bellen. De medewerker aan de telefoon zei dat ik een mail moest sturen met de klacht en foto's. Zo gezegd zo gedaan. Vandaag een mail terug dat ik eigenlijk geen garantie meer heb bij handyfloor omdat ze failliet zijn gegaan en over zijn genomen. Mag het nu uitzoeken met de leverancier van de vloer. Schandalig!
Reactie of foto toevoegen
“Geen reactie bij verkleurde pvc vloer”
Door Ray Garnier op vrijdag 25 feb 2022 22 | vestiging Rotterdam
Hallo HandyFloor Nederland, het wordt tijd dat jullie eens laten zien wat klantenservice is. Wij zijn al 4 maanden bezig om te horen dat jullie deze week terugkomen met een oplossing voor onze verkleurde vloer. Bij elk contactmoment krijgen wij te horen dat de specialist ons terugbelt maar dat is nog steeds niet gebeurd. Wat een schande!
Reactie of foto toevoegen
“Dryback pvc vloer”
Door Maria op maandag 3 feb 2020 20 | vestiging Rotterdam
Mooie vloer gekocht met een 0.7 slijtlaag. geweldige vloer ik kan hem fijn schoonmaken zonder dat ik bang hoeft te zijn dat de vloer gaat uitzetten. Fijn geholpen door verkoopster wist alles goed uit te leggen en goede services. Heb een feestje er op gehad waar wijn werd gemorst geen probleem om zonder vlekken weg te halen. Goede tip gekregen om meubel glijders te gebruiken onder de stoelen ipv viltjes omdat viltjes zand opnemen en daardoor schuurpapiertjes worden.
Reactie of foto toevoegen
“PVC vloer bij Handyfloor Rotterdam”
Door Nettie op vrijdag 13 sep 2019 19 | vestiging Rotterdam
In de keuken lag PVC vloer niet helemaal glad er waren 2 bulten zichtbaar. Toen ik de klacht ging melden moest ik een serviceformulier invullen. Formulier digitaal verzonden maar geen reactie. Na 2 weken maar eens bellen met de backoffice in Rotterdam, sorry mevrouw maar er was een storing we hebben het formulier niet ontvangen. Nog maar een keer een formulier invullen, deze keer kreeg ik de melding formulier in goede orde ontvangen maar wederom verder geen reactie. Weer bellen en jahoor weer een storing geweest. Om een lang verhaal kort te maken na een half jaar zelf bellen zou er iemand van Handyfloor komen kijken naar de vloer. Heb de hele dag zitten wachten maar u raadt het al, niet geweest ook niet afgebeld. Ben er nu klaar mee wil er niets meer mee te maken hebben.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste Nettie, dat is niet hoe het hoort te gaan. Mocht u nog problemen ervaren wil ik u vragen contact met ons op te nemen via webcare@handyfloor.nl.
REACTIE VAN NETTIE
Bedankt voor uw reactie. Mocht ik in de toekomst nog problemen krijgen met de vloer zal ik contact opnemen en hopen dat het dan beter afgehandeld word.
Reactie of foto toevoegen
“Annulering netjes opgelost”
Door Marcella op zondag 29 mrt 2020 20 | vestiging Rotterdam
Onze vloer hebben wij gekocht bij Handyfloor. Handyfloor heeft een mooie ruime sortering in de winkel. Na de doorstart heeft Handyfloor zich aan de afspraken gehouden en de zaken goed opgelost. Wij wensen Handyfloor veel succes in de toekomst. Marcella
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen”
Door w.blom op woensdag 11 sep 2019 19 | vestiging Rotterdam
Natural Beige Oak Deluxe Click PVC laminaat voor de woonkamer gekocht en zelf gelegd in een dag incl. plinten op stroomdraden weg te werken, Het is zwaar materiaal en 6.5 mm dik pvc maar zeer gemakkelijk aan te brengen en te klikken met een witte hamer. Goede beschrijving in folder en internet en zeer vakkundig personeel in de winkel. Later vroeg ik mij af waarom er geen viltdopjes onder stoelen ed gebruikt mogen worden maar dat is voor zandkorrels die schade aan de vloer kunnen aanbrengen, dus ik heb de juiste dopjes besteld en bij het afhalen kreeg ik ze nog gratis ook. Als dat geen service is! Verd er wens ikj Handyfloor goede zaken en kom ik zeker terug als ik ook andere ruimten in huis met pvc laminaat gaat bekleden.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste W. Blom, bedankt voor positieve reactie. Geniet van je nieuwe vloer!
Reactie of foto toevoegen
“Krassen op de pvc vloer”
Door R de Coninck op vrijdag 4 jun 2021 21 | vestiging Eindhoven
Onze pvc vloer ligt er nu 2 jaar in en ziet eruit alsof hij er al 20 jaar ligt. Vol met krassen. Bij aankoop gemeld dat wij een middelgrote hond hebben en nagevraagd of de vloer daar tegen bestand was. Was absoluut geen probleem want de vloer was de hardste in zijn soort. Nou niet dus. Binnen 1 week zaten er al de nodige krassen op. Nou daar wordt je best wel ziek van. Dit gemeld bij handyfloor en foto's opgestuurd. Er is zelfs iemand komen kijken en die vond ook dat dit niet goed was en niet zou moeten mogen. Hij zou het doorspelen aan zijn leverancier en die zou contact met mij opnemen. Ik hoorde maar niets. Nog eens geïnformeerd bij handyfloor. En toen kreeg ik als antwoord dat ik geduld moest hebben ivm Corona.
Nou we zijn nu 1 jaar verder en nog steeds niets gehoord. Zelfs nog geen mailtje met dat ze mijn klacht gaan afhandelen zodra de situatie het toelaat. Nu zou het van goede service zijn als handyfloor het probleem met ons oplost en het dan zelf met zijn leverancier "uitvecht". Ik heb immers mijn vloer bij handyfloor gekocht en niet bij hun leverancier. Dus niet alleen de vloeren zijn slecht maar ook de service.
Ik heb intussen de hoop maar opgegeven dat ik nog iets van ze ga horen. Vandaar dat ik mijn ervaring graag wil delen met andere mensen. Zodat zij niet dezelfde fout maken zoals wij hebben gedaan door handyfloor je vloer te laten leveren.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Tessa van heeswijk op zondag 12 apr 2020 20 | vestiging Eindhoven
De grootste miskoop ooit. Naar amper 4 maanden wonen al zoveel krassen en beschadigingen op de vloer. Contact opgenomen en echt een verschrikkelijke service. ' gebruikerssporen '. Als je dan kijkt hoe jullie het product omschrijven als het gaat om de duurzaamheid van het product kan het niet zo zijn dat de vloer naar 4 maanden al zo eruit ziet. De vloer staat ook nog eens overal open. En we hebben alle spullen besteld die nodig waren om de vloer juist te gebruiken. Flink balen nu 1.5 jaar verder en we zouden voor het mooie een nieuwe vloer moeten leggen.
FOTO VAN TESSA VAN HEESWIJK
+ Toon extra foto van Tessa van heeswijk
Reactie of foto toevoegen
“Vriendelijk”
Door Bobby op maandag 4 jun 2018 18 | vestiging Eindhoven
Prachtige Clic pvc laminaat, Dennis kwam me heel erg tegemoet met een versnelde levering zelfs nadat mijn betaling gestagneerd was per ongeval. Vriendelijk en klantgericht. Ben erg tevreden.
Reactie of foto toevoegen
“Niet professioneel”
Door Leo op woensdag 31 mei 2017 17 | vestiging Eindhoven
Zeer zeer slecht advies in de winkel zowel over de soort vloer we als over de voorwaarde die gehanteerd worden. Wij hebben voor een type vloer gekozen en omdat de zelfde vloer op dat moment nergens anders te krijgen was hebben daarom bij deze firma gekocht ze vertelde ons dat het enige tijd kon duren voordat de vloer geleverd werd voor ons geen probleem. wat schetst onze verbazing we kregen binnen 2 dagen bericht van de vervoerder dat de vloer geleverd zou worden. Bij het bekijken van de zendingen zagen wij dat het de verkeerde vloer was gebeld de vloer werd omgeruild dus direct de vloerenlegger gebeld die door handy Floor werd geadviseerd deze bleek pas na 5 weken tijd te hebben de vloer werd uiteindelijk goed gelegd en er bleken 2 pakken over te zijn. Wij terug naar de winkel want bij de verkoop werd gezegd wat u over heeft kunt u gewoon terug brengen maar dat bleek niet waar te zijn, dit had volgens de winkel binnen 2 weken gemoeten deze regel is nergens te vinden en ook niet verteld. We hebben geen goede uitleg gekregen, geen excuses voor de verkeerde levering en werden vervolgens weg gestuurd als kleine kinderen met de retour goederen. Al met al zeer onprofessioneel in mijn ogen en erg klant onvriendelijk. Adviseer daarom aan iedereen iets verder te kijken voor een vloer.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste Leo, erg vervelend hoe het is gelopen. Bij deze nog onze excuses daarvoor. Wij, Magudo BV, hebben onlangs Handyfloor overgenomen. Mochten we nog iets voor u betekenen laat het ons dan weten op webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service bij gekrompen vloer”
Door Maura op zondag 22 aug 2021 21 | vestiging Rotterdam
In 2017 hebben wij een loose lay vloer gelegd. Er begon zich na een jaar ruimte te vormen tussen de vloerdelen. Wij weten niet hoe dit kan komen en wat we er aan kunnen doen. Wij hebben het gelegd volgens de instructies van handyfloor en met hun spullen zoals hechting spul. Tot nu toe is ons verteld dat er niets aan te doen is, ondanks de garantie, omdat handyfloor overgenomen is. Dit terwijl alles, websites en winkels, nog gewoon is zoals het was. Helaas loopt dit verhaal nu al zo lang en wij voelen ons behoorlijk in de maling genomen ivm het faillissement. Je denkt een goed product te kopen met 15 jaar garantie en in 1 klap is dit weg.
Reactie of foto toevoegen
“PVC vloer”
Door Lex op donderdag 1 apr 2021 21 | vestiging Rotterdam
Wij hebben gekozen voor de Porto Blue PVC vloer. Het is een mooie vloer die wij ook als wandbekleding in keuken en toilet hebben gebruikt, montagekit erop en plakken maar. Alles is makkelijk schoon te houden. Zeer tevreden over de kwaliteit. Ook alles netjes op tijd geleverd, vooraf ook proefstalen opgevraagd. Prima service.
FOTO VAN LEX
REACTIE VAN GERALDINE
Beste Lex, Super leuk die portugeese tegels, en inderdaad niet alleen op de grond maar ze kunnen ook op de muur en als spatwand gebruikt worden. Dank je wel voor het delen. Super! Handyfloor Rotterdam
Reactie of foto toevoegen
“Klantenservice is dramatisch”
Door Sjors op donderdag 12 jan 2017 17 | vestiging Eindhoven
Ik adviseer u om niet bij Handyfloor te kopen, want de levering en klantenservice is dramatisch. Ik had maanden van tevoren een leverdatum in december afgesproken, maar ze waren vergeten de vloer te bestellen en die kon pas twee weken later worden geleverd. Geen excuses of compensatie. Twee weken later gebeurde het weer dat de afgesproken afleverdatum werd verschoven! Om een lang verhaal kort te maken, kreeg ik backoffice manager aan de telefoon die mij zeer bijdehand een grote mond gaf en mij uiteindelijk compensatie beloofde wat ze eerst moest overleggen. Uiteraard ben ik nooit meer teruggebeld en wacht ik daar nu nog steeds op! Mocht u krap bij kas zitten en toch bij Handyfloor voor de laagste prijs willen gaan, niet online bestellen maar altijd even bellen. Er kan namelijk altijd geld af, ook als die vloer zogenaamd voor 40% in de korting is! Bijvoorbeeld de bezorgkosten.
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste Sjors, erg vervelend om te lezen hoe het verlopen is. Ik weet dat het al enkele jaren geleden is. Wij, Magudo B.V., hebben onlangs Handyfloor overgenomen, vandaar nu de reactie. Onze welgemeende excuses in naam van de vorige eigenaar. Wij kunnen hier voor nu alleen maar lering uit trekken om dit te voorkomen. Mocht u nu nog problemen ervaren wil ik u vragen contact op te nemen met webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“PVC aankoop”
Door Hannah op dinsdag 28 jan 2020 20 | vestiging Eindhoven
Bij het uitzoeken van de pvc vloer in de showroom goed geholpen in alle keuzes voor soorten en kleuren. Vloer ligt er nu heel mooi bij en is heel stevig (per ongeluk punt van strijkijzer erop laten vallen maar je ziet nauwelijks iets).
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Hoi Hannah, bedankt voor je positieve review :) Fijn om te horen dat alles goed is gegaan en het resultaat naar wens is. Namens het Handyfloor team veel plezier met je nieuwe vloer.
Reactie of foto toevoegen
“Vloer krimpt”
Door Jesper Adriaansen op dinsdag 14 apr 2020 20 | vestiging Rotterdam
Normaal gesproken schrijven wij geen recensies op het internet over bedrijven, maar HandyFloor maakt hier in nu wel een uitzondering op basis van geen communicatie of wederbericht. Wij hebben begin 2017 een pvc vloer laten leggen van handyFloor. Nu blijken deze vloerdelen ineens te krimpen! Dit nagevraagd, maar tot heden blijft elke reactie uit. Zowel op info als het webcare e-mailadres.
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop pvc laminaat”
Door Hesseling op donderdag 24 mei 2018 18 | vestiging Rotterdam
Hele slechte ervaring wij bestelden iets meer en er bleven 2 pakketten over, er was gezegd wat over blijft kan U teruggeven nou mooi niet voor ongeveer 100 euro zit ik nu met een overschot wat een kinderachtig bedrijf is dat zeg. Ook de kwaliteit is waardeloos er ontstaan overal kieren waar je veel loopt, nooit meer Handyfloor
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste meneer of mevrouw Hesseling, uw review is al enige tijd geleden geplaatst. Excuses voor het uitblijven van een reactie, maar we willen toch graag weten of u inmiddels naar tevredenheid geholpen bent. Bij Handyfloor kan je 14 dagen na ontvangstdatum retourneren als je volledige pakken over hebt. Dat er kieren ontstaan behoort niet. Mogelijk heeft het iets te maken met de temperatuur tijdens het leggen, de manier van leggen of de ondergrond. Mocht het probleem nog actueel zijn wil ik u vragen contact op te nemen met ons via webcare@handyfloor.nl zodat we kunnen bekijken of we een passende oplossing kunnen vinden.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden met product”
Door Antoon Mulders op zondag 9 feb 2020 20 | vestiging Eindhoven
Ik heb bij Handyfloor een PVC vloer voor in de slaapkamer gekocht omdat mijn vriendin allergisch is voor tapijt. De vloer was eenvoudig te leggen. Achteraf gezien had ik misschien een iets donkerdere kleur gewild, het is dus belangrijk om stalen te bestellen vooraf. Het PVC is vrij duurzaam en daardoor is de vloer moeilijk te beschadigen. Verder ook eenvoudig te reinigen (stofzuigen en dweilen). Al met al dus tevreden met de kwaliteit van mijn vloer!
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden met oplossing”
Door Kevin van der Velden op donderdag 27 feb 2020 20 | vestiging Rotterdam
Vorig jaar een mooie pvc clickvloer besteld en geleverd gekregen door handyfloor. Deze vertoonde helaas al snel een fabrieksfout (waar achteraf niemand iets aan kon doen). Vervolgens twee maal een inspecteur langs gehad om de vloer te beoordelen. Deze concludeerde dat de vloer inderdaad niet is zoals het hoort. Vervolgens zijn wij de dupe geworden van het faillissement van handyfloor waardoor ons contact tijdelijk slecht was en stopte. Gelukkig is na de overname het contact weer opgepakt en zijn wij in gesprek gegaan hoe dit probleem samen op te lossen. Wij hebben hierop een mooie nieuwe vloer uitgekozen en mooie deal kunnen maken, omdat de nieuwe vloer een dryback vloer is waarbij de afwerkvloer eerst moet worden geëgaliseerde dmv egaline en dus duurder is. Uiteindelijk is dit door twee vloerenleggers erg kundig gedaan en ligt de nieuwe pvc vloer inmiddels in onze woning, waarbij wij erg te spreken zijn over de kwaliteit van de vloer, hoe het is gelegd en over de manier waarop handyfloor haar verantwoordelijkheid heeft genomen. Wij zijn uiteindelijk erg tevreden met de oplossing van ons probleem.
Reactie of foto toevoegen
“Bolling”
Door Houwers op maandag 26 jun 2017 17 | vestiging Eindhoven
We hebben een vloer gekocht bij Handyfloor. Deze is door de warmte gaan bollen. We zijn 3 keer naar handyfloor in Eindhoven geweest en hebben vele mails gestuurd. We krijgen geen reactie en een mededeling dat de vloer een bepaalde temperatuur moet hebben. De service is zwaar kut en ze willen ons het liefst het bos insturen. Tip; koop hier niets want het zijn oplichters.

Aanvulling ontvangen op 27 juni 2017: Na enige stennis heeft handyfloor aangegeven dat hun het hele aankoop-bedrag zullen terugstorten. We zijn benieuwd wanneer dit gebeuren zal.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door H. Smit op maandag 17 dec 2018 18
Wij hebben enkele jaren geleden een PVC vloer van Handyfloor gekocht incl ondervloer, primers etc. Helaas laat de vloer nu los. Op mijn vraag hoe ik dit euvel kan verhelpen, met welke lijm ik de vloer opnieuw kan vastlijmen kan geen antwoord worden gegeven. Zowel telefonisch als per mail wordt ik van het kastje naar de muur gestuurd. Een vreselijke service voor een op zich goede vloer. Kortom, is aftelservice belangrijk voor U bij de aanschaf, ZOEK EEN ANDER PRODUCT, en maak GEEN gebruik van Handyfloor
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste meneer of mevrouw Smit, erg vervelend om uw ervaring te lezen. Ik kan niet beoordelen wat er precies mis is gegaan destijds. Als het euvel nog speelt, kunt u dan contact met opnemen via webcare@handyfloor.nl. Wellicht kunnen we een oplossing bieden. Alvast bedankt en nogmaals onze excuses.
Reactie of foto toevoegen
“Geen garantie”
Door A. Otten op dinsdag 12 sep 2017 17 | vestiging Utrecht
Mooie vloer goed geholpen hebben het laten leggen ivm 10 jaar garantie, maar naar 3 jaar zagen we wat lelijke stukken, foto's opgestuurd, uiteindelijk doen ze helemaal niks, waar heb je dan garantie voor?
REACTIE VAN HANDYFLOOR WEBCARE
Beste A. Otten, een vloer met 10 jaar garantie dient ook, indien op de juiste manier gebruikt, minimaal 10 jaar mee te gaan. Natuurlijk is het wel altijd belangrijk goed te kijken naar de gebruiksklasse van een vloer. Afhankelijk van de toepassing is een zwaardere gebruiksklasse vereist. Mochten we je alsnog kunnen helpen stuur ons dan een bericht naar webcare@handyfloor.nl.
Reactie of foto toevoegen
“Zoek een andere leverancier”
Door Emiel op woensdag 23 nov 2016 16 | vestiging Eindhoven
De vloeren van Handyfloor hebben een prima kwaliteit, daarover weinig te klagen. Over de afhandeling van onze order, klachten daarover en het vervolgens uitblijven van reactie op die klachten des te meer. Wij hebben in eerste instantie in de showroom in Eindhoven verkeerde informatie ontvangen waardoor wij niet op hoogte waren van het ordersysteem en het feit dat wanneer er online besteld wordt blijkbaar geen garantie is op de levertijd. Ondanks dat wij een aanbetaling van 30% van het totaalbedrag hebben gemaakt om juist een tijdige levering vast te leggen kregen wij een dag na het overmaken van het volledige bedrag te horen dat onze vloer voorlopig niet leverbaar was. Na anderhalve maand op een kale vloer te hebben geleefd vanwege 'stakingen in Frankrijk' ontvingen we onze vloer die 'zeker niet in China gemaakt' zou zijn. De verpakking vermeld vervolgens duidelijk 'made in prc'. Gedurende deze hele periode was er bijzonder moeizaam contact met het team van Handyfloor en moest het initiatief steeds van onze kant komen. Nadat de vloer geleverd is hebben wij geen enkele fatsoenlijke reactie meer ontvangen op onze emails. Blijkbaar is de strategie van dit bedrijf om klachten zo lang te negeren dat mensen er moe van worden. Dus mijn advies; bestel in de winkel uit de bestaande voorraad en vermijd ten alle kosten iedere omgang met de in feite niet bestaande klantenservice. Of eigenlijk; zoek liever een andere vloerleverancier.
Reactie of foto toevoegen
“Goede ervaring”
Door Witte op woensdag 17 aug 2016 16 | vestiging Rotterdam
Na ruime oriëntatie betreffende PVC vloeren zijn wij bij Handyfloor Rotterdam de vloeren gaan bekijken. Onze keuze was snel gemaakt: Pro Fix Scratch Dark PVC tegels. Doordat de vloer niet op voorraad was, is deze spoedig na de gewenste datum aan huis afgeleverd. De vloer is inmiddels door partner gelegd. Enig denkwerk vooraf, hoe uit te komen en te snijen/leggen bij doorposten en andere hoeken en scheve muren, om uiteindelijk een mooi resultaat te hebben. De vloer is overigens heel goed te verwerken. De uitstraling van de vloer is echt nog mooier dan wij hadden verwacht! Het restant is inmiddels retour en binnen enige dagen is ok het geld aan ons overgemaakt. Onze ervaring met zowel Handyfloor Rotterdam, als ook met het Centrale Magazijn is prima en correct! Telefoontjes werden goed beantwoord en alles snel afgehandeld! TOP dus! Fam Witte, Sud West Fryslân
REACTIE VAN ANOUK
Dank voor deze review! De vloer die u in uw huis hebt liggen lijkt erg op de vloer die wij overwegen van handyfloor. Ik ben alleen zo benieuwd hoe die tegels er in een grote ruimte uitzien... als u een foto hebt zou u me erg blij maken!
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 5
Vestigingen Handyfloor
Website: handyfloor.nl/
aEindhoven (20 ervaringen), Geldropseweg 141, 5611 SG Eindhoven, tel 040 - 711 24 89
bRotterdam (16 ervaringen), Watermanweg 105, 3067 GA Rotterdam, tel 010 - 268 15 37
cUtrecht (2 ervaringen), Manitobadreef 11, 3565 CH Utrecht, tel 030 - 204 02 02
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.