Feedback
3,1

Brugman

Score uit 280 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
35 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Brugman
Brugman keukens en badkamers, altijd een showroom in de buurt voor vrijblijvend advies. 40 jaar ervaring, persoonlijk advies en altijd 5 jaar garantie.
Alternatieven voor Brugman
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• DB Keukens
   
(8 vestigingen) score 9,7 uit 2177 ervaringen
• KeukenCoach
   
(Amsterdam Noord-Holland) score 9,6 uit 62 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,5 uit 95 ervaringen
• I-KOOK
   
(Almere Flevoland) score 9,5 uit 1317 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,6 uit 552 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,7 uit 46 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,5 uit 70 ervaringen
• Kitchen4All
   
(Dronten Flevoland) score 9,6 uit 753 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 280 ervaringen over Brugman. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren26 ervaringen
4 sterren8 ervaringen
3 sterren2 ervaringen
2 sterren20 ervaringen
1 ster208 ervaringen

Per vestiging:
“Waarschuwing”
Door MIC op donderdag 8 sep 2022 22 | vestiging Breda
Bijna 40 opleverpunten niet verholpen bij nieuwe badkamer en wc. Na 6 maanden nog steeds in de ellende. Brugman doet weinig tot niks, prutsers! Poging tot herstel leidt tot nog meer ellende. Dat wat ze hebben geprobeerd is mislukt. Spijt, boosheid, slapeloosheid, spanning, ongeloof, verdriet en stress in ons gezin tot gevolg. Een greep uit de mislukkingen van Brugman bij de installatie en aankoop van onze badkamer en wc: (disclaimer; dit kan schokkend zijn als u dit leest!)
- verkeerde leveringen, beschadigde materialen. Wij kregen de schuld, werden door verkoopster in Breda voor leugenaar uitgemaakt. Uiteindelijk bewezen onze foto's het ongelijk en moesten ze bij Brugman wel toegeven.
- brutale brugman medewerkers, aannemers en bouwbegeleiding.
- scheef tegelwerk
- golvend stucwerk
- gat in plafond
- slordige afwerking stucwerk, over tegels. Plafond lelijk.
- roest op rozetten
- wc's spuit water door de ruimtes
- wc brillen kraken als de pest
- sierranden beschadigd opgeleverd
- douchecabine op meerdere plekken beschadigd en onjuist gemonteerd
- meerdere muren gescheurd
- vloeren beschadigd
-schilderwerk deuren en kozijnen beschadigd
- wasmeubel verkeerd geleverd
- lekkage wasbak
- afvoer douche werkt niet
- tegels beschadigd
- nu al verstoppingen
- doorlopend toilet
- kranen lijken wel hogedrukreinigers
- stopcontacten te laag en onevenredig geïnstalleerd
- plafond begint te scheuren
- plinten beschadigd
- vloertegels stukken uit
- kit zit overal waar het niet moet zitten en niet waar het wel moet zitten
- douchecabine werd met kalk druppels opgeleverd en voldeed niet aan de beschrijving
- rozetten zitten los
- water blijft staan op de afdichting van de afvoer, kalkvorming etc tot gevolg
- etc etc...

Het is een nachtmerrie. Mensen, ga niet met deze lui in zee. Doe het niet.
FOTO VAN MIC
Reactie of foto toevoegen
“Klantgerichtheid is ver te zoeken”
Door Jan Opdam op donderdag 21 apr 2022 22 | vestiging Zaandam
Ik zou ook niemand aanraden om ooit een Brugman Keuken aan te schaffen. Op 28 September 2021 is mijn keuken geleverd. Na 7 maanden(!) en ontzettend veel frustratie, nog steeds niet afgemaakt. Als ze eenmaal je geld hebben, in mijn geval ongeveer € 18.000, moet je constant achter ze aanzitten om de te herstellen gebreken af te maken. Ga dus niet met ze in zee, mensen! In de showroom lijkt het leuk en kan van alles. In 1e instantie gekozen achterplaat niet meer leverbaar. Daarna omdat er geen keus was andere achterplaat gekozen. Deze tot 3 x toe foutief gemonteerd of hadden foutieve delen mee. Hopenlijk komt het nu 5 mei 2022 wel goed. Klantgerichtheid en klantvriendelijkheid is ver te zoeken.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer ontvreden”
Door Semra en Jacky Regeling op dinsdag 14 dec 2021 21 | vestiging Hulst
Zeer ontevreden. Keuken kon je makkelijk zelf plaatsen als je een beetje handig was. Je krijgt planken schroeven en van alles waar je achteraan moet bellen wat hoort wat wat is. Greeploze keuken besteld toen ze de keuken bestellen moest er toch op 1 kast handgreep op omdat het anders niet pastte en kon niet anders. Uiteindelijk toen we niet akkoord gingen kon het toch greeploos. Wasmachine wilden we in de kast was allemaal geen probleem maar bij de keuken bestellen werd ons verteld dat we van 3 delen een kast zelf moesten maken en zelf voor scharnieren moesten zorgen. Greeplijsten wilden we zwart op de tekening is het zoals we wilden, maar ze hebben rvs besteld en wij natuurlijk ondertekend en niet op gelet. Dat is onze fout schijnbaar, maar zij hebben de lijst met ons niet doorgenomen. De wand achter de keuken moest 8cm naar voren omdat we alles op 1 lijn wilden hebben, toen moest de wand van wasmachine ook 4 cm naar voren. Keuken is zo goed als geplaatst maar de wand is uiteindelijk 24cm voren
Reactie of foto toevoegen
“Geen oog voor de klant”
Door Van Ginkel op vrijdag 29 mei 2020 20 | vestiging Zutphen
Geen oog voor de klant. Omdat wij een ander bedrijf de badkamer hebben laten installeren bleek er door de verkoper een fout te zijn gemaakt. Bij filiaal aangegeven wat er fout was besteld kregen we na 3 weken te horen dat brugman niets kan doen. Gebeurd per mail zonder direct contact met de klant op te nemen. Dus op eigen kosten de juiste materialen besteld bij onze installateur.
Reactie of foto toevoegen
“Brugman werkt erg slordig”
Door Saihol Lu op maandag 17 okt 2022 22 | vestiging Arnhem
Brugman werkt enorm slordig! Afspraken worden niet nageleefd, communicatie winkel/ hoofdkantoor Waalwijk is slecht! Als je als klant 90 procent aanbetaald, is dat voor brugman niet voldoende alvorens ze gaan monteren en dreigen ze met boetes etc. Ik heb spijt dat we de keuken/badkamer door hun hebben laten uitvoeren.

Aanvulling 20 oktober 2022:
Ik weet niet waar ik moet beginnen, allereerst dan maar het probleem met facturen.
Bij de keuken was er sprake van wat meerwerk, dat brengt natuurlijk kosten met zich mee. De brugman had mij een factuur gestuurd zonder meerwerk, met het verzoek dat bedrag te betalen. Dat heb ik vervolgens gedaan, 3/4 dagen daarna kreeg ik een ander factuur in de mail met meerwerk met het verzoek dat te betalen.
Ik belde ze op (waalwijk) dat ik de eerste factuur al verwerkt had middels een bouwdepot, en dat ze het verschil maar op papier moesten zetten zodat ik dat ook kon verwerken. Dat ging dus niet! Ze moesten eerst het bedrag ontvangen hebben voordat ze het verschil op factuur konden zetten! 2 dagen voordat de keuken gemonteerd zou worden kreeg ik de factuur, wat ongeveer 8 procent is van het totaalbedrag. Met het verzoek op tijd te betalen, want anders kon de montage niet doorgaan en kon het zijn dat ik een boete moest betalen omdat alles verzet moest worden. Oftewel omdat zij niet capabel zijn een factuur tijdig op te sturen naar mij ben ik de dupe dat het niet gemonteerd zou worden! Terwijl ik al meer dan 90 procent heb aanbetaald!

Badkamer montage:
Aannemer zegt: jouw dorpel vd wc staat laag, ik kan dat voor je ophogen dat staat namelijk mooier. Ik vond dat prima, maar vervolgens kreeg ik via mn vriendin te horen dat hij de dorpel kapot had gemaakt. En dat het €55 ging kosten om het te vervangen, en blijkbaar heeft hij ook iets zwaars laten vallen. Want onze net geplaatste pvc Vloer was daar beschadigd en een tegel vd wc. Ik meld dit bij een medewerkster van Brugman Arnhem. Zij vindt dat vervelend en zegt dat dat raar is dat wij voor de kosten opdraaien en gaat daar achteraan. Niet dus! Want ik kreeg uiteindelijk een factuur voor de dorpel, ik meld me bij brugman Arnhem, de medewerkster vind t vervelend bla bla. Mail alles maar weer door, want dan ga ik er naar kijken, vervolgens krijg ik te horen dat het hoofdkantoor (Waalwijk) hierover moest beslissen en dat ze alles had doorgestuurd. Na een week niks gehoord te hebben Waalwijk gebeld, je raad t al: ze wisten van niks! Intussen is de aannemer aan het wachten op z'n geld. Ik heb brugman Arnhem laten weten dat het een kansloze bende is! En dat zij zich niet aan hun afspraken houden!

Badkamer tekening:
Op papier en ontwerp is gesproken over een muurtje wat visgraat betegeld moest worden, daar is rekening mee gehouden met het bestellen vd tegels ivm snijverlies.
Aannemer zegt: het staat niet op een "lijst" aangevinkt dat het zo gelegd moet worden. Gevolg ik kan dus opdraaien voor het meerwerk, Brugman zegt vreemd. Wij intussen onzeker over eventuele meerwerk/ kosten en vertragingen. Uiteindelijk hebben we besloten beneden wel visgraat te doen en boven (badkamer) verticale betegeling. Qua kosten heb ik gelukkig niks meer over gehoord. Dus daar hou ik mn mond maar over.

En dan nog wat over de producten: 1e badkuip kwam beschadigd binnen, moest retour lever tijd kon wel 3/4 weken duren, gelukkig toch op tijd binnengekomen.
1e spiegel kwam beschadigd binnen, moest retour, 2e spiegel was beschadigd tijdens de montage, 3e spiegel was beschadigd tijdens de montage, 4e spiegel werd door een ander partij goed gemonteerd.

U begrijpt wel dat we dit hele proces afschuwelijk vonden. En ik wist niet dat een bedrijf als brugman zoveel steken laat vallen. Vooral niet empatisch en oplossingsgericht denken en goed communiceren. Echt te triest voor woorden!
Reactie of foto toevoegen
“Derde aankoop”
Door FAM.Boon op dinsdag 7 apr 2020 20 | vestiging Wateringen
Dit is onze derde keuken bij Brugman Zijn in Wateringen door Tamara geholpen Wat een fijne ervaring bij ons heeft nagelaten Maar ook als je belde werd je correct te woord gestaan Chauffeurs heel vriendelijk En de keukens die we gehad hebben ook dik tevreden over Dus van ons alle lof.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer tevreden”
Door j.brouwer op dinsdag 26 feb 2019 19 | vestiging Leeuwarden
Badkamer en separate wc uitgezocht, goed advies gehad, en levertijd was lang , maar dat wisten we van tevoren.Het installatie bedrijf dat namens Brugmans de klus kwam opnemen, was top , snel, en zeer kundig. Kortom zeer tevreden met de aankoop.
FOTO VAN J.BROUWER
Resultaat
Reactie of foto toevoegen
“Een badkamer kopen bij Brugman in Barendrecht”
Door Hans en Shabnam op maandag 16 mrt 2020 20 | vestiging Barendrecht
In oktober 2019 hebben wij een badkamer gekocht bij de firma Brugman in Barendrecht. We werden uiterst vriendelijk geholpen door verkoper Menno en bij het ondertekenen van het koopovereenkomst kregen we ook nog korting. Het wastafelmeubel dat wij kochten was hetzelfde zoals het in de showroom stond : een mooi wit wastafelmeubel met een (wit) glazen wastafelblad.

In maart werden de spullen afgeleverd. Bij het controleren van de geleverde spullen zei mijn vrouw : 'het glas van de wastafel is wel erg groen'. 'Nee, mevrouw', zei Ben van de afleverdienst, 'wanneer de spotjes er op staan, ziet het er anders uit'. Goed, dachten wij, deze mijnheer zal gelijk hebben, hij weet het. Het wastafelmeubel werd geplaatst. Mijn vrouw en ik zeiden: 'dit is een ander wastafelblad'. De volgende dag mevrouw Kelly gemaild, onze after-sales contactpersoon, om ons verhaal te doen dat het wastafelblad anders was dan in de showroom.

We kregen een reactie : 'we hebben met de leverancier contact gehad en zij zeiden dat de kleur van het het wastafelblad goed was en jammer voor jullie dat jullie verwachtingen niet zijn uitgekomen.'. Het klopte niet, dus hebben wij kwaliteitscontroleur dhr. Peter.K. gebeld met het verzoek om bij ons langs te komen.

Hij zei ook dat ons wastafelglas identiek was als in de showroom in Barendrecht. We stelden voor om naar de showroom in Barendrecht te gaan om te vergelijken. Zo gezegd, zo gedaan. Peter zei : 'wanneer het wastafelblad niet dezelfde kleur is in de showroom, dan zal ik zorgen dat jullie dezelfde wastafel krijgen. Toen we in de showroom kwamen, stond er de (ivory white) wastafelblad/meubel zoals wij die hadden gekocht. De kleur van het glas van de wastafel + het wastafelmeubel in de showroom was (en is) anders dan onze wastafelblad.

Maar tot onze grote verbazing zei kwaliteitscontroleur Peter dat de kleur van het wastafelblad bij ons identiek was als in de showroom, hoewel hij nog een half uur geleden hij onze wastafel gezien ........... We stelden voor om de wastafel uit de showroom (deze zat los op het wastafelmeubel, hij was niet vastgekit) in Barendrecht mee te nemen naar ons huis om te kijken of ze inderdaad identiek waren om hen te overtuigen dat er 2 verschillend kleuren waren. We boden aan om een borg te betalen en het wastafelblad binnen 1.5 uur terug te brengen. Dit bleek opeens niet te kunnen. De receptioniste werd erbij gehaald die ons verzekerde dat de wastafelbladen/meubels die wij thuis hadden en die in de showroom was, identiek waren.

Een andere verkoopmedewerker kwam erbij. 'Ja, de tinten zijn anders dan in de winkel dan wat je krijgt'. Wij hebben geen andere tint maar een andere kleur .......
Maar het (redelijk eenvoudige) verzoek om het wastafelblad 1.5 uur mee te nemen om die met ons thuis te vergelijken, werd geweigerd. Tenslotte kwam de filiaalhouder dhr. Peter. Hij erkende dat er een verschil was in ons wastafelblad/meubel in de showroom en het wastafelblad/meubel bij ons thuis. Dit bevestigde ons dat de verkoopmedewerker Menno een verkeerde wastafelblad/meubel voor had besteld.

Peter bood een commerciele oplossing voor ons probleem : 'voor 50% korting mochten wij een nieuw keramisch wastafelblad kopen'. Dit was voor ons financieel niet mogelijk en wij wilden het wastafelblad/meubel zoals deze in de showroom staat en wat wij hadden gekocht. Peter werd diverse keren boos en verweet ons dat wij zijn tijd verdeden. Wij zeiden dat wij geen nieuw wastafelblad wilden, maar het wastafelblad/meubel zoals dat in de winkel staat en wat wij hadden gekocht. De vestigingsmanager Peter dreigde dat wanneer wij niet zouden stoppen met het herhalen van het feit dat wij het verkeerde wastafelblad hadden gekregen, hij de het gesprek zou stoppen. Onze opmerkingen en vragen werden steeds beantwoord met : 'jullie hebben de koopovereenkomst getekend'. Dit lange gesprek eindigde in een heftige woordenwoordeling waarna wij wegliepen omdat mijn vrouw werd beschuldigd van 'leugenaar'. De verkoopmedewerker Menno heeft voor ons het verkeerde wastafelblad/wastafelblad besteld maar ze accepteren hun fout niet.
De eigenaar van de Mandemakers groep dhr. Ben Mandemakers verklaarde in het Algemeen Dagblad : 'Wij leren onze medewerkers dat ze alles moeten doen om de klanten tevreden te stellen'. Onze ervaringen zijn anders : we werden voor leugenaars uitgemaakt ...... U zult begrijpen dat wij diep teleurgesteld zijn in het wastafelblad/meubel wat wij hebben gekregen en de manier waarop wij zijn behandeld. Hans en Shabnam
Reactie of foto toevoegen
“Niet echt tevreden”
Door Patrick op zaterdag 10 mrt 2018 18 | vestiging Heerlen
Ik heb bij brugman de complete inrichting voor mijn badkamer gekocht dat ging echter zeer goed. Maar na de levering begon de ellende heel veel artikelen beschadigd en sommige 2x moeten ruilen. Grootste probleem is het badmeubel nu 30 dagen verder bijna en het is nog steeds niet opgelost door het servicecentrum van badenman uit Waalwijk daar komen de spullen van brugman vandaan het hoofdkantoor dus. Alles bij elkaar echt niet tevreden.
Reactie of foto toevoegen
“Service na koopmoment was stroef”
Door Dennis Neeleman op zaterdag 19 mei 2018 18 | vestiging Barendrecht
Als 'leek' stapten wij bij Brugman Barendrecht binnen voor een nieuwe badkamer. Zijn netjes geholpen ook qua keuze prima begeleid alleen toen we op het onderwerp 'montage' kwamen kregen we te horen dat Brugman zelf geen montageservice had. Het kon wel via een aannemer gaan die Brugman dan zou regelen. Uiteindelijk hebben we zelf een uitstekende installateur uit de buurt gevonden die de badkamer geplaatst heeft. Verdere contacten na de aankoop van de badkamer verliepen wel wat stroef en terugbellen was ook niet een hele grote prio voor ze, dus wel een aantal keer zelf in de telefoon moeten klimmen, dat kan dus beter. Tijdens het tegelzetten kwam de installateur een pak tegels tekort, 2 dagen later om 6.30 was het extra pak tegels al geleverd, en we hoefde er niet eens voor te betalen. Dat was dan weer wel een goede service!!
Reactie of foto toevoegen
“Goed meubel maar slechte service en communicatie”
Door Lia op maandag 20 mei 2019 19 | vestiging Groningen
Badkamermeubel gekocht bij Brugman. Ontwerp ging niet vlekkeloos maar werd uiteindelijk wel goed getekend . Geen email bevestiging of factuur per mail...Moest pinnen toen de chauffeur de spullen kwam afleveren. Maar......montageafspraken werden niet nagekomen! Pas bij 4e afspraak kwam een hele goede monteur. En dat was hard nodig want het meubel paste niet in de badkamer...was door eerdere monteur en verkoper technisch niet goed ingeschat. Slecht van BRUGMAN! Het is opgelost door de uitstekende monteur van 050 montage en doordat ik zelf de extra werkuren/ kosten betaald heb. Ik ga niet weer naar Brugman. Meubel was goed maar service en communicatie en oplossend vermogen van het hoofdkantoor slecht.
Reactie of foto toevoegen
“Kan het niet van de aardbodem verdwijnen”
Door C.J. van den Berg op zondag 31 mei 2020 20 | vestiging Wateringen
Wat een bedrijf . Ik zeg dit niet snel , maar voor ruim 30.000 euro mag je wel wat verwachten . Niks klopt , en zijn maanden bezig geweest om alles recht te trekken . Krijgen we kasten binnen voor de badkamer zijn de deurtjes zwaar beschadigd. Er worden nieuwe besteld . Bij nader inzien niet links omdraaiend maar recht omdraaiend . Is het zo moeilijk om de goede te bestellen terwijl je een voorbeeld hebt , of is het personeel zo dom . Dit is echt een bedrijf wat gewoonweg van de aardbodem mag verdwijnen. Wat een onprofessioneel gedoe.
Reactie of foto toevoegen
“Prachtige verhalen maar ze luisteren niet”
Door Gusta op maandag 30 jan 2017 17 | vestiging Amsterdam
Wij hebben een badkamer gekocht. Als je binnen komt wordt je warm onthaald met koffie en appeltaart als alles geregeld en getekend is zijn ze niet meer zo aardig. Alles wat bij ons mis kon gaan ging ook mis. Tegels voorop de muur waren niet compleet gebeld 3x werd niet op terug gereageerd uiteindelijk heeft de aannemer gebeld kon wel worden geleverd of wij even 100 euro extra konden betalen voor het bezorgen laat maar badkamer was al duur genoeg dan maar geen speciale tegels er tussen. Glas platen voor de douche inloop komen binnen je raad het al geen schuifdeur erbij weer bellen nog langer wachten nog steeds niet kunnen douchen 5 dagen erna komt eindelijk de schuifdeur binnen aannemer komt hem de volgende dag plaatsen foutje schuifdeur was te laag deze schuifdeur moest naar Utrecht verkeerd geleverd weer een paar dagen wachten, wordt uiteindelijk door de chauffeur gebeld dat ze de glazen schuifdeur op komen halen deze moest in Utrecht afgeleverd worden en mijn glazenschuifdeur stond in Utrecht. Aannemer was bij ons inmiddels klaar Brugman moest deze glazen schuifdeur plaatsen was bijn eind november. Gebeld met Brugman wanneer ze de glazen schuifdeur konden plaatsen dit was erg moeilijk ze konden niet eerder dan in januari. Onze aannemer was zo lief ondanks dat deze een andere klus had om de glazen schuifdeur de volgende dag te plaatsen. Eindelijk onze badkamer is af maar niet door de inzet van Brugman die laat je gewoon in de puinhoop zitten. Nu nog geen twee maanden later zitten er twee barsten in mijn toiletpot bel de klantenservice leg het uit vervolgens mag je wachten dan krijg je te horen of ik daar even foto's van wil maken op de vraag waarom en dat er niet iemand komt kijken krijg ik als antwoord om dat hun gaan bepalen of de barsten wel echt goed gebarsten zijn en dat hun dan gaan uitmaken of ik een nieuwe toiletpot krijg. Mijn advies ga nooit met Brugman in zee ze halen je binnen met prachtige verhalen hoe goed ze zijn als alles klaar is krijg je nog een telefoontje of alles goed is gegaan als je dan wil uitleggen wat er allemaal mis is gegaan kletsen ze dwars over je heen ze luisteren niet eens. Dat onze badkamer zo mooi is geworden komt niet door Brugman. Wij hadden een hele goede aannemer die er iets moois van gemaakt heeft. Mooie prachtige verhalen in werkelijkheid laten ze je lekker zitten. Trap er niet in.
Reactie of foto toevoegen
“Afhandeling van fouten is een ramp”
Door Hans Janssen op dinsdag 13 sep 2022 22 | vestiging Den Bosch
Keuken bij Brugman gekocht, gaat al mis bij inmeten en wijken zelfstandig af van afgesproken producten in levering. Werkblad wordt niet conform order geleverd: 2 naden ipv 1. Geven fouten toe maar qua afhandeling een ramp. Winkel en orderverwerking geven elkaar de schuld maar lossen het voor de klant niet op. Orders zwart op wit komen ze niet na!
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad veel te kort”
Door Westerhuis op vrijdag 27 jan 2023 23 | vestiging Leeuwarden
Oktober 2022 keuken gekocht, helaas bij levering (december) het aanrechtblad veel te kort. Direct gebeld, men zou er achteraan. Nooit weer wat gehoord vanuit Brugman! Alle keren zelf moeten bellen en mailen maar nooit hebben wij wat gehoord van Brugman zelf. Inmiddels eind januari nog geen nieuw werkblad en nog steeds niets vernomen van Brugman, schandalig!
Reactie of foto toevoegen
“Goede service”
Door Roza op vrijdag 7 jun 2019 19 | vestiging Rotterdam
Na ruim 2 jaar werkte de douche niet goed meer. Gebeld met de klantenservice en werd daar extreem snel en prettig geholpen. Kapotte onderdeel werd direct kosteloos opgestuurd en stappenplan voor vervanging lag 5 minuten na gesprek al in mijn mailbox.
Reactie of foto toevoegen
“Heel lang wachten als er iets niet goed gaat”
Door Yasser op maandag 26 jul 2021 21 | vestiging Zaandam
Via een vriend hier gekomen omdat hij tevreden was over Brugman Zaandam. Gesprek was goed, vriendelijk en behulpzaam. Maar toen de keuken geleverd werd zijn de problemen begonnen.

- vestiging manager heeft een berekeningsfout gemaakt met openslaande hoge kasten, deze komen tegen de inbouwkasten. Hij had hier geen rekening mee gehouden. Kasten zijn ingekort, was geen andere optie en nu passen er minder dingen in. Na veel aandringen worden de kasten opnieuw besteld maar hier gaat maanden overheen. We krijgen dus korte kasten en moeten het daarmee doen omdat iemand een fout heeft gemaakt.
- verkeerde boiler is geleverd, wederom fout vestiging manager. Het is dat ik het eea op mail heb betreft de boiler want anders moest ik zeker betalen omdat de boiler die wij wilden hebben duurder is.
- we zitten nu al een week zonder boiler dus zonder water in de keuken, wordt ik gebeld door Brugman: ze hebben een afspraak gemaakt met spoed om de boiler te monteren. Afspraak is 5 augustus, keuken is 19 juli geleverd. Dat noemen ze spoed.
- vestiging manager Zaandam doet niets voor ons, hij schuift alle schuld af bij de klantenservice en het moet daar maar opgelost worden.

Ik ben zowat elke dag aan het bellen met Brugman, lange wachttijden en niemand die helpt.. hele lange wachttijden bij klantenservice. koop hier geen keuken, hoe aardig of behulpzaam ze eerst zijn. Dat verdwijnt zodra er iets moet gebeuren.
FOTO VAN YASSER
Reactie of foto toevoegen
“Geen inlevingsvermogen”
Door S. Har op woensdag 1 jul 2020 20 | vestiging Capelle aan den IJssel
Meer dan een jaar geleden ons keuken besteld bij Brugman. We waren er heel vroeg bij. In eerdere 2 woningen ook bij hun keukens gekocht. Toen prima ervaring mee gehad met de toenmalige verkoper. Helaas werkt die verkoper niet meer bij Brugman. Voor onze huidige keuken zijn we geholpen door een verkoper die inmiddels ook niet meer werkt daar. Halverwege het traject is ons dossier door een andere verkoper overgenomen. Op een gegeven moment nadat een monteur van Brugman in februari 2020 de keuken had ingemeten, werden we uitgenodigd en kregen we een mededeling dat de gekozen oven niet meer leverbaar was en werden we gedwongen een andere te kiezen. Logisch ook, alleen merkten we totaal geen medeleving bij de verkoper dat we het jammer vonden. Ons gevoel was voor hem niet belangrijk. We merkten meteen al dat hij niet de geschikte persoon is om met klanten om te gaan. Paar weken later belde hij ons op met de mededeling dat de qookerkraan niet bij onze keuken past. Het raam gaat dan niet open als we de qookerkraan behouden. Maar daar had de keukenverkoper tijdens het intekenen beter op moeten letten. Als hij toen had verteld dat het raam niet open kon, dan hadden we voor een andere keukenopstelling gekozen. Ook in deze situatie verliep de communicatie slecht met de huidige verkoper en kwam niet met een goede oplossing. Hij heeft helemaal geen gevoel voor de wensen van de klant, ook al is er een product niet meer leverbaar of dat hun verkoper een foutje heeft gemaakt met het intekenen. Vandaag op 1 juli is de keuken bezorgd en op 2 juli zouden ze monteren. De chauffeurs constateerden op 1 juli in de ochtend dat er een vaatwasserkraantje ontbrak. Dan krijgen we pas aan het einde van de dag van dezelfde verkoper een telefoontje dat de montage morgen niet meer door kan gaan. Tegelijkertijd kreeg ik de gelegenheid om vandaag de aansluiting in orde te maken zodat ze morgen toch gaan monteren. Ik kreeg van hem de tijd om een loodgieter te regelen want anders verplaatsen ze de montage naar een andere dag. Tien minuten later belde ik op met de mededeling dat het vandaag wordt opgelost en dat de montage morgen door kan gaan. Krijg ik van hem de mededeling dat ze de montage geannuleerd hebben en verplaatst hebben. Dit zonder met ons te communiceren terwijl we de gelegenheid kregen om een loodgieter te regelen. De loodgieter heeft binnen anderhalf uur het probleem al opgelost. Ik vind het echt jammer dat ze zonder te communiceren de montage hebben verplaatst en wij een spoed toeslag aan de loodgieter hebben betaald. Zo zijn er tussen tijd meerdere momenten geweest dat het met de verkoper de communicatie niet goed verliep zelfs bijna tot ruzie over de telefoon. Ook een moment dat we de rechtsbijstand moesten raadplegen. We zijn erg boos en teleurgesteld over de gang van zaken hoe het dit keer is gegaan. Jammer dat de toenmalige verkoper daar niet meer werkt. Hij was een topverkoper bij hun. Als hij daar nog zou werken, dan zou het deze keer weer goed zijn gegaan. Maar door de huidige verkoper gaan wij nooit meer terug bij Brugman. Dit is ons ervaring en ons beslissing. De huidige verkoper is naar mijn mening niet geschikt voor deze functie. Totaal niet dienstverlend en geen inlevingsvermogen in het gevoel van de klant. Hij is gevoelloos en kan hem niks schelen of de keuken en het traject zelf voor de klant goed of slecht verloopt. Lijkt wel of het alleen maar telt dat de keuken is verkocht en het geld binnen is bij hun. Als ik voor deze keer voor de dienstverlening minder dan 1 ster kon geven, dan had ik dat gedaan. 1 ster is nog te hoog
Reactie of foto toevoegen
“Niet leveren was is overeengekomen”
Door Mathijs Dijk op donderdag 2 feb 2017 17 | vestiging Arnhem
Onze order lag te stoffen in het filiaal. Daar kwam ik na 3 weken achter omdat er geen contact met mij werd opgenomen. Ook de lijst van artikelen was verdwenen. We moesten terug naar het filiaal maar de order kon niet geannuleerd worden. Nu is de aannemer op een ander project gezet en kan ik met een andere aannemer weer alles doornemen. In de factuur kloppen de artikelen ook niet met wat overeengekomen is. Ik weiger te betalen zolang zij niet leveren wat is overeengekomen. Ze zijn niet service gericht en komen nergens bij tegemoet. Ik wou dat ik die zaak nooit was binnengelopen. Het is pure oplichting
Reactie of foto toevoegen
“Zeer zeer slecht”
Door Schachtschabel op donderdag 30 jan 2020 20 | vestiging Barendrecht
Voorstel aan Brugman Barendrecht is de naam te wijzigen in Ali Baba en de 40 rovers, dan weten de mensen in ieder geval van te voren dat het niet goed zit. Tot het moment van de handtekening alles goed maar daarna begint de ellende. Communicatie ronduit belabberd. Wist niet dat keukenleveranciers zo'n vergadercultuur hadden. De mensen die je wilt spreken lijken welhaast heel de dag in vergadering te zitten. Trap er niet in !! Ronduit slecht te noemen nadat je je handtekening hebt gezet. Schaamteloos. Doe het niet.

Aanvulling ontvangen 5 februari 2020: Wij hebben een keuken incl. demontage en montage gekocht. Tevens 2 badkamers excl. demontage en montage. Montage is deels gebeurd, zeer slechte service. € 25.000 uitgegeven aan alleen de keuken en een service die ronduit beschamend te noemen is. Oplevering heeft formeel nooit plaatsgevonden.. Alles is erin geramd en monteurs zijn verdwenen, formele oplevering nooit plaatsgevonden. Over de badkamers kan ik alleen maar zeggen dat geleverd is waarvoor betaald is, geen klachten. Eindscore 1, zeer, zeer slecht. Communicatie gedurende demontage, montage, oplevering en daarna praktisch onmogelijk, betreffende personen bij Brugman lijken welhaast de gehele dag te vergaderen. Hebben tot heden geen inhoudelijke reactie ontvangen.
Reactie of foto toevoegen
“Mankementen na aantal jaren”
Door Fatma op maandag 2 mrt 2020 20 | vestiging Arnhem
Wat een slechte service!! Ik heb een aantal weken geleden gebeld met de klantenservice omdat er een aantal dingen defect zijn. Zij hebben mij aangegeven dat ze een mail gingen sturen als ze dit hadden besproken. Ik heb nog steeds geen antwoord.. Beetje slecht hoe ze met de afspraken omgaan.
Reactie of foto toevoegen
“Je wordt aan je lot overgelaten”
Door J.Rademakers op zaterdag 21 jan 2017 17 | vestiging Heerlen
De aannemer die de badkamer van ons heeft geplaatst was zeer hectisch en heeft een slechte nazorg. Na betalen wordt je aan je lot overgelaten. Communicatie met brugman laat ok te wensen over. Onvriendelijk behandeling in filiaal Heerlen.
Reactie of foto toevoegen
“Heel veel partijen”
Door Arjan van Hal op zaterdag 3 mrt 2018 18 | vestiging Hoofddorp
Het bestellen van de badkamer ging prima, mooie tekening en een uitgebreid gesprek over de gekozen materialen. Helaas blijkt al snel dat onze keuze om alles uit te besteden bij 1 partij verkeerd uitvalt: we hebben nu dus te maken met veel verschillende partijen.
- de verkoper
- de aannemer
- de stucadoor
- de plafondspecialist
- de afdeling montage.
En daarnaast nog de collega's van de verkoper, de receptioniste en de vestigingsmanager. Er is niet aanspreekpunt, geen case-manager / projectleider / oid. De badkamer is nu geïnstalleerd, maar helaas niet volledig. Het bad is mogelijk verkeerd geïnstalleerd, dat moet nog uitgezocht worden. De badspatwand is verkeerd geleverd, en het blijkt technisch niet mogelijk te zijn om dit type plafond bij ons te installeren. Dit had al door de verkoper gezien moeten worden, maar ook de aannemer en de kwaliteitscontroleur hadden dit moeten zien. Helaas zag niemand het, waardoor we nu zonder plafond zitten. Ondanks vele telefoontjes van onze kant, worden we -op 1 keer na- nooit teruggebeld. En de keer dat ze terugbelden, was het om te melden dat er geen nieuws was. Brugman is zeer laks in het terugbellen, maar de verkoop afdeling is altijd wel bijzonder vriendelijk terwijl ze verwijzen naar de montage. De aannemer zegt niets te kunnen doen, en is afhankelijk van de montage. De montage-servicelijn zelf is vrijwel onbereikbaar: ze nemen gewoon niet op, en er is geen e-mailadres. We hopen dat er snel wat veranderd, maar voor zoveel geld verwacht je toch meer... We houden hoop, we kunnen niet anders.
Reactie of foto toevoegen
“Klant is geen koning”
Door Anja van Asselt op maandag 14 sep 2020 20 | vestiging Amersfoort
Laat ik voorop stellen dat dit alleen over de badkamer gaat. Met de keuken is alles keurig geregeld. Fijne verkoper in Amersfoort. Ook de verkoop van de badkamer ging prima. Voor de badkamer hadden wij zelf een installateur geregeld. Wij hadden een bad met whirlpool systeem gekocht. Deze kwam compleet geïnstalleerd bij ons binnen. Daar hoefde onze installateur dus niets aan te doen. Het bad is geplaatst en werkte goed. Totdat we na een paar weken het bad leeg wilde laten lopen omdat de badkamer klaar was. Het water moest er een poos in blijven staan om problemen van krimp en dergelijke te voorkomen. Helaas werkte toen de stop niet meer. We kregen met geen mogelijkheid het bad meer leeg. De draaiknop aan de zijkant van het bad draaide compleet door. De installateur heeft behoorlijk gezocht naar een oplossing. Kwam er helaas niet uit, immers het bad werkte toen het geplaatst was. Je gaat er dan niet van uit dat er al zo snel iets mis is met dat bad dat al geïnstalleerd binnen kwam. Brugman gebeld. Werd direct op een zeer onbeleefde manier afgescheept dat dat het probleem van de installateur was. Zij hadden immers alleen maar verkocht. Zit er dan geen garantie op al gemonteerde producten? De installateur is weer op zoek gegaan. De enige manier om er achter te komen is er weer een tegel uit slopen wat weer kosten met zich mee brengt. Weer met Brugman gebeld. Dezelfde dame was nu nog onbeleefder. Uiteindelijk heb ik nu een paar tegels thuis gestuurd gekregen en verder waren alle problemen voor ons zelf, moesten we ophouden met zeuren en het maar uitzoeken. Bij haar is de klant zeker geen koning.
Reactie of foto toevoegen
“Badkamer”
Door Jacqueline Brosky op maandag 24 sep 2018 18 | vestiging Heerlen
Badkamer gekocht; prima advies,mooie spullen. Gewoon tevreden klant. Totdat er bij de levering van een pallet tegels de beide heren van de badenman denken naar binnen te kunnen rijden met een palletwagen waarop een pallet staat met 27 dozen tegels. Onze zoon was op dat moment thuis, toen wij savonds thuis kwamen,zagen we tot onze schrik dat een groot formaat tegel van onze vloer beschadigd was door het gewicht van de palletwagen. Kontakt opgenomen met verkoper van Brugman, kon hij misschien iets betekenen? We moesten kontakt op nemen met de leverancier, de badenman. Brugman stond hier buiten,zei men.Nou, toen begon het kinderachtig spelletje van de badenman.Ik zal details hier maar niet op noemen maar we zijn nu 3 mnd verder en na het indienen van een offerte opgesteld door onze aannemer inzake het repareren van de beschadigde vloer,is "na een intern overleg",dat blijkbaar een maand duurt, het antwoord van de badenman dat het bedrag "buitenproportioneel" is! Geen tegenvoorstel, geen verdere uitleg ,alleen deze zin. En dat terwijl we een offerte voor het verwijderen en opnieuw leggen van tegels voor een halve vloer hebben geoffreerd.. Het advies van de aannemer was om de gehele vloer weg te halen en opnieuw te leggen. Maar wij wilden het niet op de spits drijven, voor de helft was ook wel oké.Hier heb ik dus net een niet zo vriendelijk antwoord op gemaild naar de juf van de badenman. Maar tot mijn verbazing lees ik net op Google dat de badenman en Brugman dus gewoon één pot nat is!! Bedankt Brugman Heerlen, veel geld betalen voor een badkamer en ons dan afschepen met een leugen als we vragen om hulp na het beschadigen van onze vloer door de leverancier waar van jullie beweren dat Brugman hier niks mee van doen heeft. Wat de Badenman betreft daar zijn geen woorden voor hoe schofferend en denigrerend die mensen met klanten om gaan! Hadden we geweten van deze samenzwering waren we nooit bij Brugman onze badkamer gaan kopen !

Aanvulling ontvangen 5 november 2018: Inmiddels weer een maand voorbij , nog eend getelefoneerd met brugman , aangesproken op hún verantwoordelijkheid in deze, men zou kontakt opnemen met de badenman. De mevrouw was het helemaal met me eens en zou er achter aan gaan. Een mailtje van de badenman ontvangen, zzp'er zou naar de schade komen kijken, deze meneer is op 5 oktober langs geweest, had een andere optie dan de hele vloer er uit halen, wat ons betreft prima, laat maar gaan! Al zal dit ook niet goedkoop zijn gezien uurloon en materiaalkosten, hopelijk niet té buitenproportioneel voor de badenman !! Inmiddels is het dus 5 november, 1 mnd na het bezoek van deze zzp- er, hebben we alweer twee mails naar de badenman gestuurd om te vragen of het dan nu eindelijk klaar is.... en wat denkt u ; GEEN REACTIE!! NIKS !! Wat een vreselijke mensen, wat een afschuwelijk slecht bedrijf die Kl#TE badenman , hier zijn geen woorden meer voor! Dit gaat een gevalletje geschillencommissie worden, eens kijken hoe buitenproportioneel de badenman dat vindt!! Helemaal klaar er mee.
Reactie of foto toevoegen
“Hele slechte ervaringen”
Door Karin Westdorp op woensdag 15 feb 2017 17 | vestiging Goes
heb al een poosje geleden een keuken bij Brugman gekocht en heb daar enorm spijt van, de service is nul komma nul, de keuken installateur is ronduit slecht. Zo hebben we 5 dagen met een lamp gezeten waar geen schakelaar voor was aangelegd, onder de keukenkastjes hebben we verlichting bij hun besteld, kon helemaal niet geïnstalleerd worden, hebben we zelf een oplossing voor moeten vinden. De kookplaat is vlak tegen de achterwand geplaatst niet goed schoon te maken .Voor de afzuigkap zou afzuiging naar buiten gemaakt worden kon zgn. niet, raar dat een andere installateur dat wel kan voor €450,00 dat dan weer wel.
Reactie of foto toevoegen
“Plafondpanelen passen niet”
Door Marcel op dinsdag 5 apr 2022 22 | vestiging Utrecht
Via deze weg willen wij iedereen waarschuwen die de intentie heeft een keuken/badkamer te kopen bij Brugman. Doe het niet! Zodra je wat gekocht heb is de communicatie / service ver te zoeken. Nadat we een mooie badkamer hadden uitgezocht hoorde we een andere verkoper iets uitleggen over een Luxalon plafondpanelen. Na vraag gedaan bij onze verkoper na de opties ivm een dakkapel. Deze plafond kon zonder probleem geplaatst worden (volgens de verkoper). Er word alleen niet bij gezegd, dat de minimaal hoogte van dit plafond minimaal 8 cm betreft.
Nadat we hier zelf achter zijn gekomen, hebben we gelijk contact op genomen met de verkoper. Deze zei dat de aannemer het had moeten controleren of er wel een verlaagd plafond mogelijk was. Na div mail verkeer hoe we het konden oplossen, komen ze met een briljant idee om zelf eens langs te komen '' om de situatie van dichtbij te bekijken en te meten?'' Datum 1: Een dag voor de afspraak toch maar even mailen hoe laat ze verwachte te komen. 3 uur later een mailtje: Wegens corona onder de collega's, komen wij hier op een ander moment op terug. Datum 2: Er word een week later weer een afspraak ingepland. Deze word 5 min voor de afspraak afgebeld ivm een dubbele afspraak. Datum 3: Weer div e-mails verstuurd en getracht te bellen om een nieuwe afspraak te maken, eindelijk een reactie en een afspraak in gepland. Deze word op de dag zelf 2 uur na de afspraak afgebeld door omstandigheden. Datum 4: Hij is er. Na even wat te kijken naar het plafond komt deze tot de conclusie dat een plafond van minimale hoogte 8 cm niet gaat passen. De beste man wist genoeg en zou de zelfde week er nog op terug komen met een oplossing. Die week weer geen bericht, toch maar weer mailen (want bellen heeft geen zin als ze niet opnemen). Eindelijk een reactie: ze gaan er niks mee doen omdat het de verantwoording van de aannemer is om te controleren of dit past. Hun eigen verantwoording om de klant goed te informeren over wat ze kopen vergeten ze voor het gemak! Er was bekend dat er een dakkapel geplaatst zou worden en een goede verkoper had geweten dat het niet zou passen. Dus we raden ieder aan NOOIT bij Brugman te kopen want verkopen willen ze wel maar zodra er wat is lossen ze het niet op! Dan krijg je onderstaande reactie!

Beste heer Van Ommeren,
Het spijt ons dat de afspraken met u verzet moesten worden. Dit hadden wij ook graag anders gezien maar gezien de omstandigheden wat dit helaas niet mogelijk waarvoor onze excuses. Wat betreft het plafond, hiervoor is mijn collega bij u thuis geweest om te kijken voor een technische oplossing. Hij heeft geconcludeerd dat dit niet mogelijk was. Hierop geeft u aan dat u het plafond wenst te retourneren. Wij kunnen uw wens niet inwilligen omdat wij het plafond alleen hebben geleverd. De verantwoordelijkheid ligt in dit geval geheel bij u en uw aannemer. Tevens wil ik u hiervoor ook verwijzen naar de voorwaarden op uw aankoopbon betreft het retourneren. Met vriendelijke groet, Brugman Keukens badkamers
Reactie of foto toevoegen
“Hele slechte ervaring”
Door Patrick op zondag 8 okt 2023 23 | vestiging Tilburg
Ons is beloofd dat de badkamer in 3 weken gerealiseerd zou worden. Inmiddels zijn we 4 maanden verder en de badkamer is nog steeds niet gereed. Veel afspraken zijn niet nagekomen, wij worden van het kastje naar de muur gestuurd, worden slecht geïnformeerd, hebben veel vrij moeten nemen van ons werk, krijgen onze contactpersoon nauwelijks te spreken en er worden discussie gevoerd door de telefoon i.p.v. te zoeken naar een acceptabele oplossing.
- Tijdens verkoop gesprek meerdere malen aangegeven dat de startdatum 3 weken eerder was. Zou steeds aangepast worden totdat het niet meer mogelijk was.
- 2 Weken voor aanvang is er een wisseling van de aannemer geweest. Alles moest opnieuw opgenomen worden en bouwvakkers klaagde over slechte informatie en een ad-hoc klus.
- Op verzoek van Brugman moesten we zelf onze vloertegels inkopen omdat ze deze niet konden leveren. Een week voor levering kregen we te horen dat ze niet onze tegels mochten verwerker en dat ze deze nu ineens wel konden leveren. Wij hebben extra kosten gemaakt omdat tegels niet meer afgezegd konden worden.
- Verkochte onderdelen waren uiteindelijk niet meer te leveren.
- Heel veel problemen met het leveren van spullen omdat het adres niet klopte. We hebben meerdere malen aangeven dat ons adres niet klopte. Steeds werd dat niet aangepast waardoor vrachtwagens en monteurs constant bij ons oude woning stonden of bij ons tijdelijke woning.
- Er is ontzettend veel extra bouwmateriaal geleverd waarvoor wij wel betaald hebben. Veel meer dan nodig was volgens de monteurs. Er is dus veel mee terug genomen of weggegooid.
- Wanneer iets ingemeten was, kwam je onder aan de stapel te liggen. Planning is niet opgesteld dat er al capaciteit is vrijgehouden om je producten te produceren. Ons maatwerk wastafel meubel incl. Extra planken in een nis heeft 3 maanden geduurd na inmeten.
- We hebben veel geld betaald voor maatwerk meubelen. Tijdens montage bleek dat alles met overlengte is geleverd en dat er een timmerman alles op locatie nog moest verzagen om daarna de zaagranden af te kitten. Dit was niet bekend bij de aannemer. Er was dus geen timmerman aanwezig. Daarnaast een hele discussie gehad aan de telefoon dat wij bij maatwerk daadwerkelijk maatwerk verwachten en niet alles op locatie verzagen. Zelfs onze verkoper gaf aan dat maatwerk daadwerkelijk maatwerk moet zijn zonder zagen.
- Veel telefoonverkeer vanaf de ochtend en niet terug gebeld worden en als ze terug bellen 2 min voor 17:00 uur op vrijdagmiddag en zeggen dat ze niets meer voor je kunnen betekenen ivm het weekend en pas na maandagmiddag als de winkel weer open is het probleem kunnen bespreken.
- Vooraf alles moeten betalen, dus nu geen pressie middel om ze te dwingen om naar oplossingen te zoeken.
- Na 4 maanden nog steeds geen 100% werkende badkamer en momenteel geen zicht op oplossingen en geen afspraken hoe verder.

Aanvulling 14 oktober 2023:
Na mijn voorgaande review blijkt wel dat ze een slechte review belangrijker vinden om op te lossen dan onze badkamer. Zowel vanuit de winkel als het kantoor is de vraag gesteld om deze weg te halen omdat ze het geen nette actie vinden. Wij vinden na 4 maanden geduld te hebben gehad, dat wij nu een hulpkreet mogen uiten. Tot heden nog geen excuus of compensatie mogen ontvangen. De voorgedragen oplossing kwam niet van Brugman, maar hebben wij geopperd. Het streven was om afgelopen vrijdag alles op te lossen. Inmiddels is het alweer 1 week doodstil mbt de opvolging. Geen communicatie geweest of ze wel/ niet zouden komen vrijdags. Wij weten nog steeds niet waar wij aan toe zijn en wanneer de badkamer klaar is. Het komt over dat er totaal geen verantwoordelijkheid of prioriteit wordt gegeven wanneer klanten aan de noodbel trekken.
FOTO VAN PATRICK
Reactie of foto toevoegen
“Niet kopen”
Door Maaike op vrijdag 25 jan 2019 19 | vestiging Zwolle
Badkamer, toilet & keuken. Vreselijk! Koop hier niets. Praten als Brugman gaat hen erg goed af. Maar afspraken nakomen is daarentegen wel heel erg lastig voor deze mensen. Al bijna een half jaar bezig om de badkamer af te krijgen. Erg veel gezeur gehad, met alles. Installatie keuken, levering goederen, etc. Ze zeggen terug te bellen, maar doen dit vervolgens niet. Als ik hen dan bel met de vraag wanneer ik wat hoor, worden ze zelfs boos. Sorry hoor, maar zo werkt het niet. Ik kan een heel boek schrijven over Brugman, maar er is maar 1 conclusie: KOOP NOOIT IETS BIJ BRUGMAN!!
Reactie of foto toevoegen
“Zeer klantonvriendelijke klantenservice”
Door Marc Weijts op donderdag 8 dec 2022 22 | vestiging Roosendaal
In week 36 nieuwe keuken laten plaatsen door Brugman. Bij plaatsing bleken enkele onderdelen niet geleverd, waaronder 2 voorfronten voor de lades. 6 weken later zijn de spullen nageleverd. Men was vergeten de frontpanelen voor te boren, zodat deze niet gemonteerd konden worden. Weer 5 weken laten weer een monteur langsgekomen met een nieuw front. En weer waren ze vergeten het paneel voor te boren, ondanks ons dringend verzoek om het paneel voor levering te controleren. Als je de klantenservice belt word je zeer klantonvriendelijk behandeld.
Reactie of foto toevoegen
“Bij badmeubel en kast is sprake van lakkrimp”
Door Henk Krikke op vrijdag 10 feb 2023 23 | vestiging Ede
Twee jaar geleden een badmeubel en een kast gekocht via Brugman Ede. Bij de scherpe kanten van de lades en de kast en van de deur van de kast is sprake van lakkrimp. De witte ondergrond is te zien. De klantenservice geeft aan dat er sprake is van externe factoren. Dwz het morsen van water op de aangegeven plekken. In de handleiding die toegestuurd werd staat dat na het douchen badmeubel en kast moeten worden drooggewreven. Ik heb aangegeven dat badmeubel en kast geheel afgeschermd zijn van de douche. er een afzuigsysteem is geïnstalleerd. Er ook ventilatie is via het raam en wij (2 pers) zuinig met onze spullen omgaan. Wij hebben gevraagd om vervanging van lades en kast.De klantenservice blijft bij haar standpunt van externe factor en biedt een nieuwe kast en lades aan voor 70 % van de nieuwprijs. Bij een review op de site van Brugman Keuken staat een uitspraak van de commercieel directeur Jan Lankamp: Bij Brugman keukens zijn we pas tevreden als u ook tevreden bent. Bla bla bla.
Reactie of foto toevoegen
“Afspraken worden niet nagekomen”
Door Maria ceelen op dinsdag 6 dec 2022 22 | vestiging Venlo
Order; 4 douche ruimten met wastafel en 3 wc's ruim € 40.000,-. Wastafels: 2 stuks te groot, moest zelf nieuwe kleinere kopen en bevestigen op eigen kosten. Lekkage door slecht kitwerk douche bovenverdieping, werd niets aangedaan. Tegels breken in 1 vd douches, aannemer is na 3 jaar van beloften en afspraken nog niet geweest. Stoppen met kitten als tegelwerk aansluit op hout of ijzer - word je niet van op de hoogte gesteld waardoor lekkages. Uitvoerende bedrijven werken een paar uur bij je en gaan dan weg naar de vlgde klant zo kunnen ze vele werken aannemen waardoor jouw opdracht een eindeloos gebed wordt. Bij klachten moet jezelf de aannemer zien te bereiken die dus wel bereikbaar is afspraken maakt maar die nooit nakomt. Een grote ellende dat hele Brugman bedrijf!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte Klantenservice”
Door I Khalil op maandag 8 feb 2021 21 | vestiging Hoofddorp
Alles kan, niets is een probleem, totdat je betaald heb, dan is het allemaal "een andere afdeling"

Aanvulling ontvangen 9 februari 2021: Betreft complete keuken en badkamer. Aankoop is geleverd en gemonteerd in december 2020, er ontbreken items die ik tot nu toe niet heb ontvangen, hoewel ik zoveel telefoontjes en e-mails naar de klantenservice heb gepleegd, maar tot nu toe kan ik geen geplande datum krijgen om de ontbrekende items te bezorgen. Zeer slechte klantenservice.
Reactie of foto toevoegen
“Niet allemaal zoals afgesproken”
Door Steven op vrijdag 2 aug 2019 19 | vestiging Breda
Een keuken gekocht, mondeling afspraken gemaakt en netjes geleverd. Over het bestelproces en levering valt niets aan te merken. Wel wat er geleverd was, we hadden enkele punten die niet geleverd werden zoals afgesproken:
- zichtzijde van de kasten zou hetzelfde zijn als de frontjes (nu zit er een verschil in afwerking, het lijkt matglanzend vergeleken met de glanzende frontjes. Reactie van Brugman: ja dat klopt, de kasten zijn een ander materiaal dan de frontjes. Sorry dat dit niet vooraf gemeld was).
- groepjes zouden voorgeboord worden, bij 4 frontjes was dit niet het geval. (Reactie: ja dat gebeurd altijd zo, zo kun je later nog bepalen waar ze moeten)
- beschermingspoelonderkast miste in levering -> is nabesteld
Reactie of foto toevoegen
“Onbetrouwbare leverancier”
Door Prins op donderdag 8 jul 2021 21 | vestiging Leeuwarden
Na de handtekening van de koopovereenkomst geen danwel moeilijk contact met de verkopers Keuken is niet conform afspraak opgeleverd. Tussen aanrechtblad en muur zitten kieren van wel 5 millimeter. Installateur geeft aan dat een oplossing gezocht kan worden met plint. Besteld nooit geleverd. Deze opdracht had de verkoper moeten doorzetten, foutje bedankt. Opnieuw besteld met offerte (5 weken later). Brugman zegt gehackt te zijn kunnen niet leveren. Zal wel oktober/november worden werd ons gezegd. Wij hebben daarop te kennen van de plint af te zien en vragen aan Brugman om een oplossing, danwel de keuken conform afspraak op te leveren. Hoofd verkoop meldt dat zij dat niet doen en zich hiervoor niet verantwoordelijk te voelen. Kennelijk kunnen zij zich dit veroorloven maar ik adviseer nooit met Brugman in zee te gaan. Zoals gezegd. De verkopers zijn getraind om een handtekening op een verkoopovereenkomst te krijgen en daarna kun je in je eigen sop gaarkoken. Wij hebben spijt dat wij in zee zijn gegaan met deze onbetrouwbare leverancier!!!!!
FOTO VAN PRINS
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop losse afzuigkap”
Door G.Hoogland op donderdag 13 feb 2020 20 | vestiging Zaandam
Een siemens afzuigkap, bij de aankoop is nadrukkelijk gesproken over de wijze waarop de afgezogen lucht verwerkt /afgevoerd zou worden ,type buis en wandrozet . Geen probleem , de monteur heeft alle benodigde materialen bij zich in de montage auto. Niet dus . Ook na herhaald klagen is tot op heden niet voldaan aan de toezeggingen tijdens de verkoop ,ook niet na bezoeken van monteurs ,die het wel even kwamen oplossen , maar tot op heden na 6 maanden , NOG NIETS OPGELOST.
Reactie of foto toevoegen
“Keurig gedaan”
Door A. van Sliedregt- de Haan op dinsdag 17 apr 2018 18 | vestiging Goes
Wij hebben een keuken bij Brugman in Goes gekocht en zijn zeer tevreden over het verkoopteam in Goes, dhr. Boone die ons heel prettig en deskundig heeft geholpen, maar ook de andere mensen die vriendelijk waren als we nog eens telefonisch iets te vragen hadden, niets dan lof! Vervolgens wil ik ook de monteur die de keuken geplaatst heeft een groot compliment maken voor de manier waarop hij zijn werk heeft gedaan, vakkundig en geroutineerd! Wat ons betreft verdienen zowel het team in Goes als Jerry in den Haag beide 5 sterren!
Reactie of foto toevoegen
“Eens maar nooit meer”
Door Jacqueline op dinsdag 24 okt 2017 17 | vestiging Hulst
Het begon al dat er niemand aanwezig was op de afgesproken datum. Toen hebben we contact opgenomen en werd ons verteld dat wij het zelf verkeerd hadden. Nou, volgens de brief die we van jullie ontvangen hebben toch niet. Vervolgens zijn er verschillende monteurs geweest waarbij er 1 zichzelf bijna elektrocuteerde en daarna maar gelijk naar huis moest. Uiteindelijk zijn er 2 monteurs gekomen die onder grote tijdsdruk hebben moeten werken waarbij er een hele wand verzakte omdat ze te snel te werk gingen en ze dus weer opnieuw moesten beginnen. De tijdslimiet van 2 weken haalden ze natuurlijk niet en wij hadden ook liever dat ze het goed deden in plaats van snel. Binnen 3 maanden begonnen er tegels te scheuren en voordat er toen iemand langs kwam waren we maanden verder en hebben we Rechsbijstand in de hand genomen om actie te ondernemen. Nu komen er tegels omhoog en klinkt het hol onder deze tegels, komen er voegranden los en hebben we vocht vlekken. Eindelijk weer iemand geweest die uit coulance een deel kwam oplossen en vandaag zou de afdichtstrip voor de douche geleverd worden en die moesten we zelf maar doen. Wij dachten dat alles dan nu afgerond was, maar vandaag wordt er een strip geleverd die gewoon niet past. Een 6 mm strip over een 8 mm deur past gewoon niet, daar is geen hogere wiskunde voor nodig! Wij gaan er niet meer vanuit dat dit nog opgelost wordt. We willen anderen aanraden nog eens goed na te denken voordat je besluit om met dit bedrijf in zee te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Brugman”
Door Berg van der Meiden op woensdag 3 jan 2018 18 | vestiging Ede
In 2015 in de verkooptruc getrapt. Na plaatsen handtekening kreeg ik spijt maar kon er niet meer vanaf. Het verkeerde gevoel dat ik kreeg bij Brugman werd werkelijkheid. Na ongeveer 1,5 jaar was de oven kapot. Die is gerepareerd (kosteloos). Nu (2,5 jaar na aankoop) weer kapot. Omdat het buiten de fabrieksgarantie valt moet ik zelf voor de kosten opdraaien van Brugman. Heb nu beroep gedaan op Burgerlijk Wetboek dat zegt dat bedrijf een deugdelijk product moet leveren. Na een eerste mondeling contact met klantenservice zegt Brugman niet met het BW te maken te hebben. Als keuken niet wordt gerepareerd dan verzoek ik op basis van BW verkoopovereenkomst te ontbinden en wil ik mijn geld terug en laat ik een ander bedrijf de oven vervangen. Veel over die procedure is te lezen op internet (bijv. consumentenbond, maar ook de consumentenautoriteit bij Economische Zaken). Op grond van de wet krijg je altijd gelijk. Allemaal wel veel gedoe. Dat kun je jezelf besparen door niet naar een bedrijf van de Mandenmakers groep (google even welke bedrijven dat zijn) te gaan. Bij een kleinere lokale keukenboer ben je waarschijnlijk goedkoper maar zeker beter uit.

Aanvulling ontvangen 12 januari 2018: Inmiddels lijkt de klacht door Brugman (na enige dwang en aandringen ) heel goed opgelost te worden. Er is door Brugman een oven van een ander merk besteld die kostenloos ingebouwd zal gaan worden. Bovendien een oven die een stuk duurder is. De persoon waarmee ik nu paar keer contact heb gehad van de klantenservice was wel heel goed aanspreekbaar en was wel bereid het eea te regelen. Bij een groter bedrijf is het ook altijd maar net weer afwachten welke medewerker je treft. Nu had ik een hele goeie.
Reactie of foto toevoegen
“Bestaande klant bij waterschade staat achteraan”
Door Linda op vrijdag 6 aug 2021 21 | vestiging Amersfoort
Begin juni offerte aangevraagd voor 3 producten die ooit bij jullie zijn aangeschaft. Vanwege waterschade moesten jullie dit zelf komen opnemen, extra kosten €150,-. Nu meer dan 2 maanden later een mailtje (na verschillende mail wisselingen) offerte krijgt u pas in september. Tot die tijd word ook de andere schade niet gemaakt door de verzekering en aangezien ik ook nog steeds de factuur niet heb ontvangen de €150,- voorgeschoten. Hoe moeilijk is het om een offerte te maken waarbij alle artikelnummers en kleuren al aangeleverd zijn door mij. Alleen even de prijs erachter zetten. Nooit meer brugman eenmaal een keuken gekocht en de service is weg. Dit verwacht je wel van een bedrijf waar je een dure keuken hebt gekocht!
Reactie of foto toevoegen
“Keuken en badkamer”
Door Van geffen op zondag 9 mei 2021 21 | vestiging Ede
Keuken en badkamer gekocht, nou in de winkel wordt je vriendelijk geholpen maar zodra je getekend hebt is het klaar, badkamer is door een aannemer via Brugman gemonteerd. Wat zijn er veel fouten gemaakt door die prutsers, leidingwerk verkeerd aangesloten warm en koud verkeerd, vloer eruit om het leidingwerk te herstellen vervolgens warm water uit het toilet en ga zo maar door. Bad beschadigd en hersteld nou niet mooi. Bad verkeerd gemonteerd en nu mogen er weer tegels uit. Kranen die blijven lekken enz enz. Ik zal over de keuken nog maar niets zeggen. Heb nu weer een mail gestuurd over de kraan die weer lekt. En het bad moet ook nog hersteld worden. Brugman doe hier iets aan!
Reactie of foto toevoegen
“Geleverde keuken”
Door Sanne op dinsdag 19 mei 2020 20 | vestiging Breda
Eerst twijfelde ik om hier een keuken te kopen vanwege de vele slechte recensies hier. Maar ik ben zo blij dit toch te hebben gedaan. Goede service, zowel in de winkel met het uitzoeken van de keuken als de service daarna. Wanneer er iets niet goed was werd dit meteen opgepakt en opgelost. Echt super.

Aanvulling ontvangen 20 mei 2020: Is geleverd en zelf gemonteerd. Beschadigde deurtjes en plinten werden direct vervangen. Echt super.
Reactie of foto toevoegen
“Complete badkamer”
Door Nick op donderdag 14 okt 2021 21 | vestiging Hengelo OV
Koop nooit uw badkamer of keuken bij Brugman. In het verkoop gesprek kan alles en is niks een probleem. Zodra het gemonteerd moet worden loop je overal tegen aan en schuiven ze alles af. Verreweg van service gericht denken.
Reactie of foto toevoegen
“Niet ingesteld op service na aankoop”
Door Jaco op donderdag 15 jul 2021 21 | vestiging Barendrecht
Enkele jaren geleden een complete badkamer gekocht en veel plezier van gehad in de tussentijd. Tot zover positief. Inmiddels lekt inbouwkraan van de douche. Brugman geeft aan dit niet op te kunnen lossen en hierin niets te kunnen betekenen (behalve het los opsturen van een onderdeel) Mijn voorstel om mee te denken in een oplossing en iemand langs te sturen (uiteraard gewoon betaald) wuiven ze weg omdat ze daar geen mensen voor hebben. Kortom lekkage in badkamer en zoek het maar uit. Waardeloze aftersales.
Reactie of foto toevoegen
“Super tevreden”
Door Paul op donderdag 3 sep 2020 20 | vestiging Zaandam
Na begin dit jaar bij Roy Gromme van Brugman Zaandam een badkamer te hebben besteld is deze afgelopen week geïnstalleerd door aannemer Unal Cosgun. Het resultaat is schitterend, ook de communicatie met Brugman was uitstekend, Roy dacht goed mee met onze wensen. Tussendoor nog een ander bedieningspaneel besteld en dit is allemaal zonder problemen geleverd. Ook de mannen van de levering waren zeer behulpzaam. Al met al een hele goede ervaring en niks dan lof ook zeker voor Unal die de badkamer heeft geïnstalleerd met zijn neef. Hij is echt een vakman, alles super netjes en strak afgewerkt.
FOTO VAN PAUL
REACTIE VAN PAUL
.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer tevreden”
Door Paul Janssen op zaterdag 29 sep 2018 18 | vestiging Venlo
We waren op zoek naar een keuken in landelijke stijl. Daarbij zijn we goed geholpen door verkoper Michel. Keuken is volgens planning compleet geleverd zonder beschadigingen. Wij zijn zeer tevreden en trots op onze nieuwe keuken.
FOTO VAN PAUL JANSSEN
Keuken in landelijke stijl
Reactie of foto toevoegen
“Broken sink”
Door katja op vrijdag 7 apr 2023 23 | vestiging Amsterdam
Terrible terrible customer service, rude to the core, arguing and yelling at the customer who bought a 20000€ kitchen with them a year earlier. Sink that came with the kitchen broke in 6 months. Sink that apparently you can hit with a hammer and it would not brake (according to the salesperson) broke because of too hot water!? They replaced it after we waited for 2 months -just to brake again in a month. We called customer service (sink is still under warranty) who was unprofessional and rude, said it is our own fault it broke and we should pay 400€ for a new one. We will get a new one indeed but not with Brugman and after being treated how we were treated by them, will never ever buy anything in Brugman! Btw, sink is supposed to be made for washing pans and pots in it in hot water, shouldn't break because water is too hot or you hit it with a pot while washing it. Ridiculous. And warranty ? It's there for the show seems like. Unprofessional!
Reactie of foto toevoegen
“Houden zich niet aan afspraken”
Door A. Ganpat op maandag 22 okt 2018 18 | vestiging Capelle aan den IJssel
Wij hebben een keuken, badkamer en toilet gekocht bij Brugman. In de showroom zijn wij prima geholpen, op advies en maatwerk valt niets op te merken. De ellende begint daarna bij het hoofdkantoor, men houdt zich niet aan leverafspraken en data. Op het hoofdkantoor is er GEEN leidinggevende die beschikbaar is om je te woord te staan. Als je eenmaal gekocht hebt is er GEEN service meer! Het lijkt erop dat men helemaal niet geïnteresseerd is in de beleving van de klant. Koop dus nooit, nooit bij Brugman keukens en badkamers.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden”
Door Lau de Hond op zaterdag 3 jun 2017 17 | vestiging Tilburg
Bij het bekijken van keukens hebben we van te voren aangegeven dat we die dag nog geen beslissing zouden nemen. Dit was een wijze beslissing. De verkoper was erg vriendelijk en heeft ons meerder keren te woord gestaan. Eindelijk is het dan zover. De keuken werd geplaatst. Helemaal top (jammer dat er vanuit de fabriek tijdelijk een wit deurtje meegeleverd was en een lichte beschadiging opgemerkt door de monteur) Vandaag na volle tevredenheid opgelost. Wij helemaal blij. Complimenten aan Bart van de Keukenman, die onze grote hoekkeuken vakkundig heeft geplaatst en 2 uur overgewerkt heeft om de keuken dezelfde dag helemaal in zijn eentje af te maken. Alles na volle tevredenheid afgehandeld.
REACTIE VAN LAU DE HOND
Bij deze plaats ik de de foto van onze mooie keuken van Brugman
Reactie of foto toevoegen
“Keuken, badkamer, toilet en pvc”
Door Caroline van der Randen op vrijdag 25 jun 2021 21 | vestiging Venlo
Bij Brugman 2 jaar geleden keuken, badkamer, toilet en pvc vloer gekocht. Verliep toen niet allemaal vlekkeloos. Tot op heden klachten over de keuken. De carouselkast tot op heden niet in orde. Er is al zeker 5 x een monteur geweest maar tot op heden is de klacht niet naar behoren opgelost. Op 23 juni j.l. Zouden ze weer komen. Afspraak met de klantenservice gemaakt en wederom aangegeven dat ze in de middag konden komen. Wat denk je natuurlijk komen ze in de ochtend. Afspraak geannuleerd en ik zou teruggebeld worden. Dit heb ik na een aantal dagen maar weer zelf gedaan. Nu kunnen ze i.v.m de drukte op 3 augustus komen. Dat duurt nog 6 weken, dan wonen we niet meer op dit adres en hebben ze de klacht binnen 2 jaar niet kunnen oplossen. Ze zouden er goed aan doen om hun interne processen eens tegen het licht te houden. Hier kan wel het een en ander aan verbeterd worden. Schandalig om nu weer zo lang te moeten wachten, maar dit wordt nu iets voor de nieuwe bewoner. Al met al zal ik niemand aanraden om bij Brugman iets te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Niet in goede staat”
Door E. Rentinck op woensdag 14 aug 2019 19 | vestiging Alkmaar
Op 13 april kochten wij, na een goed gesprek bij Brugman Alkmaar met ter zake kundige verkoopster, een badkamer. Het door Brugman laten verbouwen zou ons € 6000,00 kosten. Waaruit die kosten bestaan werd niet aangegeven. Take it or leave it. Dus besloten wij om het zelf te doen. Levering van de badkamermeubels en materiaal vond pas in juli plaats. Vanaf 5 juli stond ons huis dan ook vol artikelen en (ver)bouwmaterialen. Wij ontdekten, direct n.a.v. glasgerinkel, dat twee glasplaatjes van een hoge kast gebroken waren. Hierover hebben wij binnen 2 dagen gereclameerd en kregen te horen dat nieuwe aangeleverd zouden worden 15 augustus. 22 juli waren wij toe aan het inrichten van het badkamermeubilair. Tot onze schrik zagen wij dat de hoge kast op vier plaatsen inwendig beschadigd was.
Wij stuurden direct onderstaande mail naar de service-afdeling van Brugman.
1) In de linker bovenzijde zit boven de ophanging een stevige scheur in het houtwerk.
2) 7 cm lager heeft een parker van de ophanging een schade veroorzaakt.
3) 30 cm lager zit plastic van de verpakking tussen de achter- en zijwand gedrukt.
4) Net onder de onderste glazen plaat in de bovenkast is de decoratielaag bij de montage in de zijwand opgestroopt.

30 juli ontvang ik bericht dat wij een nieuwe ombouw kunnen kopen ad € 318,00?!
Diezelfde dag stuur ik verbijsterd deze email naar Brugman Alkmaar. Omdat ik geen reactie krijg neem ik telefonisch contact op op 1, 2 en 7 augustus en iedere keer krijg ik te horen dat ik een reactie krijg. Op 7 augustus krijg ik dan toch uiteindelijk een mail waarin staat dat manager Tim van Brugman Alkmaar mijn mail weer teruggestuurd heeft naar de Service afdeling waardoor wij weer hetzelfde antwoord kregen als daarvoor.
"Goede morgen mevrouw, Ik heb uw mail ter beoordeling doorgestuurd aan de heer van Vught van de service-afdeling. deze blijft bij zijn standpunt en het voorstel die hij heeft gedaan. dit in verband met de geldende reclamatietijd die geldt bij uitgeleverde materialen. Eventuele verdere communicatie kunt u met hem voeren."

Wij dachten dat wij van een zaak als Brugman konden verwachten dat hun artikelen ten eerste in perfecte staat afgeleverd werden en ten tweede dat, gezien de prijs € 8.500,00 (eveneens totaal geen specificaties), de service en begrip verder zouden reiken dan een reclamatietijd van 2 dagen. Het was voor ons onmogelijk (gezien de hoeveelheid artikelen in ons huis) in 2 dagen tijd alles grondig na te kijken. Omdat dit duidelijk beschadigingen zijn die door het productiebedrijf zijn veroorzaakt, verwachtten wij dat Brugman hier werk van zou maken. Maar blijkbaar geldt: het geld is binnen en de klant heeft het nakijken.

En hoe zit het dan met de garantievoorwaarden?:
"Brugman Badkamers garandeert u, dat uw badkamer met de grootste zorg is vervaardigd (Hoofdletters)van deugdelijk materiaal en dat gedurende 5 jaar na afleverdatum kosten worden vergoed van eventueel te vervangen onderdelen, welke nodig zouden zijn voor het opheffen van materiaal-, constructie- of fabricagefouten. (hoofdletters) Uiteindelijk ben ik eens gaan googlen naar de werkelijke werkwijze van Brugman en ik kwam tot de conclusie dat wij er nog goed vanaf gekomen zijn want ik ontdekte dat het altijd nog erger kan. Na deze slechte ervaring zal ik zeker Brugman niet aanraden bij vrienden en kennissen voor het kopen van een keuken of badkamer. De twee sterren beoordeling gelden dan ook voor de serviceverlening van Brugman.
FOTO VAN E. RENTINCK
Onderdeel douchemeubel
Reactie of foto toevoegen
“Moet niet kunnen”
Door Jessica op woensdag 5 mei 2021 21 | vestiging Arnhem
Gekocht in november 2020 2 x badkamer 1x toilet 1x keuken voor een bedrag van 52000,- euro Na inmeten van de badkamers en toilet blijkt dat het geheel niet geplaatst kan worden zoals bedacht! Er komt een nieuw plan ! Om niet teveel te hoeven bij te betalen kiezen we voor de goedkoopste oplossing. Toch komt brugman met het feit dat er nog eens 5000,- bij moet! Dit willen we niet dus geven we aan dat het oude schakelmateriaal mag blijven ook de oude designradiatoren en de toilet mag komen te vervallen! Ze gaan nogmaals rekenen en ook na onze concessies moet er weer een bedrag van 5000 euro bij. Wij geven aan annuleren die badkamers..... Maar dan moeten wij boete betalen We worden gebeld door brugman met de mededeling dat het toch goed gaat komen..... Op donderdag ( voor de maandag dat ze zouden gaan beginnen.....) Worden we gebeld door de aannemer die de boel zou gaan plaatsen dat hij geen akkoord heeft van brugman en dus maandag niet komt. Inmiddels heeft hij een andere klus aangenomen. Wij bellen met brugman maar niemand die ons kan helpen.... we moeten wachten tot maandag (terwijl ze dan zouden beginnen...) Na lang heen en weer bellen en mailen annuleert brugman de order. We hoeven geen boete te betalen maar krijgen uiteraard ook geen tegemoetkoming.... Eenrichtingsverkeer dus. De keuken laten we wel doorgaan! Afgesproken brugman sloopt de oude keuken draagt zorg voor het elektra en leidingwerk. Ook hier komt iemand inmeten.... alles lijkt goed maar er moet "krachtstroom" komen voor de kookplaat! Gek want dit hebben we bij het verkoop gesprek nog gevraagd was niet nodig. Handig om te weten is dat we de gehele woning hebben verbouwd en we dit dus met de verbouwing hadden kunnen regelen.... Wij besluiten zelf de keuken te slopen en willen gebruik maken van ons huidige stopcontacten boven het aanrecht! Vloer netjes gelegd en er is gestukadoord. De mannen van het leidingwerk beginnen en geven aan dat er krachtstroom moet komen! En dit nu niet mogelijk is aangezien er net verbouwd is en we geen kruipruimte hebben!!! ( irritant want dit hebben we nadrukkelijk gevraagd!!) Mannen leggen het leidingwerk verder aan maken sleuven en zijn weer weg.... Sleuven worden niet dichtgemaakt en ook geen krachtstroom.... Gelukkig loopt onze elektricien van de verbouwing hier nog rond en hij regelt krachtstroom omdat anders de boel niet kan worden aangesloten. Uiteraard hebben we brugman via verschillende kanalen proberen te bereiken om met de mannen van het leidingwerk in gesprek te gaan....uiteraard wederom geen gehoor. Je wordt gewoon genegeerd en degene die erover gaat is er nooit! De keuken wordt geplaatst en ook nu wordt bevestigd dat we wel krachtstroom nodig hebben! Twee of drie fasen stroom maakt niet uit. Beiden vragen om een aparte groep dikke kabel en speciale stekker! We besluiten brugman nogmaals te benaderen en geven aan dat zij de rekening van het krachtstroom mogen betalen! Wij betalen de Stucadoor voor het dicht maken van de gleuven. Ook nu na meermaals mailen geen gehoor. Vandaag gebeld door brugman zij gaan niks betalen punt! Is de mededeling. Conclusie: Bij brugman moet je dus altijd meer betalen dan afgesproken! Je moet zelf de fouten die zij maken oplossen. Ze zijn niet bereikbaar en geven op geen enkel punt gehoor! Wij gaan nooit meer naar brugman! Zoveel beloftes gedaan maar geen enkele nagekomen. Communicatie is zeer slecht! En wij zijn als klant de dupe! Dit kan toch niet!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte ervaring”
Door O.E. op vrijdag 13 jan 2017 17 | vestiging Son
Zeer slechte ervaring met de aannemer van Brugman. 3,5 maanden was hij bezig met de badkamer. In september begon en pas in januari van dit jaar is afgerond. Aannemer heeft moeite met afspraken nakomen. Ik zat regelmatig half dag op hem te wachten zonder afbellen en waarschuwen. De vloerverwarming is op rare manier aangelegd, lekkage in de muur waardoor de muur moest breken, slordig omgaan met de materiaal. Uiteindelijk bij het oplevering van de badkamer is opleveringsdatum vervalst (1,5 maand eerder). Schandalig!
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden over de service”
Door Brouwer op maandag 23 mei 2022 22 | vestiging Capelle aan den IJssel
Slechte raadgever 3 x moeten veranderen, niet nagekomen wat beloofd is en kapotte en verkeerde spullen, die niet nageleverd worden
Reactie of foto toevoegen
“Spullen goed geleverd”
Door Patrick Roovers op zaterdag 11 mei 2019 19 | vestiging Roosendaal
Badkamer gekocht bij brugman Roosendaal. Deskundig geholpen door verkoper Arco. Voor vragen achteraf kon je altijd bij hem terecht. Ook de levering was keurig verzorgd. We hebben nu een schitterende badkamer waar we nog jaren van kunnen genieten.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden”
Door Vosmeer op maandag 13 jul 2020 20 | vestiging Utrecht
Wij Zijn niet tevreden over de gang van zaken m.b.t. onze keuken. De keuken zelf zal mooi zijn als die helemaal af is wanneer, dat kan op zijn vroegst pas in september 2020 zijn. Wij zijn bij het filiaal in Utrecht geweest om onze nieuwe keuken te bestellen wij zijn toen door een medewerker geholpen. Tevens hebben wij via Brugman ook de aannemer geregeld zodat alles via 1 bedrijf zou gaan. Een stukje ontzorgen dachten wij maar niets is minder waar, wij moesten zelf met de aannemer alles regelen. De eerste tekening werd gemaakt en we hebben afspraken gemaakt over welk apparatuur we erin wilde. Toen kwam de kraan ter sprake wij wilde voor een Quooker gaan maar we werden geadviseerd om een kokend waterkraan te nemen voor onze doeleinden, wij wisten niet een van het bestaan. En deze zou heel makkelijk passen op de plaats waar wij de hem op de tekening wilde. Echter een paar weken later kregen we te horen dat de kokend waterkraan niet zou kunnen vanwege de verlengstukken die niet leverbaar zijn voor de heet waterkraan. Maar de Quooker zou dat wel hebben en daarom kunnen, oké dus gingen we weer voor een Quooker. Toen wij naar het 1e bezoek thuis kwamen en de tekeningen gingen bekijken kwamen we erachter dat er nog 1 bovenkast zou bij kunnen. Dus hebben we een 2e afspraak gemaakt bij het filiaal Utrecht. Toen wij daar kwamen was de verkoper die ons als 1e geholpen heeft er niet en werden we geholpen door een andere collega deze heeft voor ons de extra kast erbij getekend en alles in orde gemaakt. Echter deze collega heeft een schrijf fout gemaakt in de lengte van de keuken. Dit was ons niet opgevallen. Wij kregen een bericht van Brugman dat de keuken geleverd en geplaatst zou worden in week 21 . Dus WIJ de aannemer gebeld en afspraak gemaakt voor het meerwerk en alles wat voor de keukenplaatsing nodig is. Het enige wat Brugman heeft gedaan is met de aannemer is de tekening doorsturen. Maar niet de veranderde datum gegeven van de uitstel van plaatsing die wij later kregen. Vervolgens kregen wij een bericht van Brugman dat de keuken pas geleverd gaat worden in week 26 en geplaatst in week 27. Daar wij al wat vrije dagen hadden opgenomen voor de plaatsing in week 21. Dit was dus voor niets en erg zonde van de dagen. De aannemer is begonnen met zijn klussen aan de hand van de tekening die hij van Brugman heeft gekregen. Deze heeft hij netjes gemaakt en ook de ander wensen die wij hadden aan de hand van de tekening zoals een verlaagd plafond en muren slopen plavuizen vloer aanhelen op maat van de tekening. De keuken werd eind week 26 geleverd op vrijdag. Op maandag in week 27 kwam de monteur van de keuken en deze ging de keuken plaatsen het zou een klus zijn van 1 dag werd ons gezegd bij de koop van de keuken maar het werden er 2 dagen. Bij het plaatsen van de keuken kwam de monteur erachter dat de afvoer van de gootsteen te kort was aangelegd en dat de maten niet klopten. Ik heb toen de aannemer gebeld en deze met de monteur laten praten waar de fout zit, dit bleek echter een FOUT te zijn van Brugman de monteur had de goede tekening van ons 1e bezoek en de aannemer had de 2e tekening van ons 2e bezoek waar een schrijffout in zat en dat scheelde 7 cm. Dus ons verlaagd plafond was 7 cm te kort deze moet ook worden verlengd de plavuizen kwamen niet uit en moesten worden extra worden aangeheeld. De monteur heeft alles geplaatst en aangesloten maar bij het aansluiten van de Quooker heeft de monteur de waterleidingen Koud en Warm verwisselt maar alles had hij dicht gemaakt kasten erin aanrechtblad erop en alles toen kwam hij erachter dat de ze verkeerd om zaten. Hij heeft toen de aannemer gebeld en gezegd dat hij de leidingen even moest omwisselen omdat het voor hem veel werk werd om alle kasten en aanrechtblad eraf te halen om het goed aan te sluiten. Ook zijn de verlengstukken van de Quooker niet geleverd waardoor de monteur professorische op flexibele waterleidingen een koperen waterleiding heeft aangezet om het verlengt te krijgen terwijl de aannemer een koppelkraan erop had gezet zodat de slagen van de Quooker er zo opgedraaid konden worden . Dit heeft hij telefonisch gezegd tegen de aannemer maar de aannemer heeft ontdekt dat de monteur bij het buigen van de flexibele de leidingen heeft gedraaid waardoor ze verkeerd zij aangesloten. De monteur kwam erachter dat de er 3 deuren in de verkeerde kleur zijn geleverd, een greeplijst te kort is en het hoekprofielstuk niet de juiste maat heeft en vloer plint in 2 delen is terwijl dit 1 plint had moeten zijn. Tevens is de afzuigkap niet geleverd dit was ons wel al medegedeeld. Echter telefonisch contact genomen met de leverancier van de afzuigkap over hoe en wat, deze vertelde ons dat als deze geleverd wordt zullen ze hem leveren aan de keukenleverancier ( brugman) . Brugman echter zegt dat de leverancier de afzuigkap direct aan ons levert en plaatst. Dus wie moeten we nu geloven. De monteur was klaar en we hebben alles doorgenomen wat er geplaatst was en nog moet gebeuren. Ik vroeg hem wat er met het afval van de keuken ging gebeuren daarop antwoordde hij dat is niet mijn zorg staat niet op de lijst dat wij dat moeten meenemen. Ik vroeg hem welke lijst hij zei waarop staat dat wij vuil afvoeren. Deze lijst hebben wij helemaal niet in ons bezit en gezien, dus ik belde het filiaal in Utrecht weer op om te vragen hoe en wat en wat bleek de 1e verkopen had deze lijst niet met ons besproken en hij gaf toe dat het zij fout is geweest, en hij zou gaan kijken wat hij alsnog voor ons kon betekenen. Het zou volgens de monteur heel simpel zijn een mailtje sturen voor het ophalen van het vuil naar Brugman. De 1e verkoper zou dezelfde dag nog terug bellen maar dit heeft hij niet gedaan. En de monteur is weggegaan. De volgende dag kwam de aannemer om het plafond te verlengen en de plavuizen aan te helen en de waterleidingen door te knippen en te verwisselen. Hij zag ons ook zitten met een berg afval waar de paus u tegen zou zeggen, en vroeg wat ermee ging gebeuren. Ik heb toen weer telefonisch contact gezocht met het filiaal Utrecht en gevraagd naar de 1e verkoper maar hij was vrij en hij had de dag ervoor tot na sluitingstijd nog een klant waardoor hij het niet heeft kunnen regelen en ook niet heeft kunnen bellen ook niet naar ons om te zeggen dat het niet gelukt is. Hierdoor hebben wij een gevoel aan de kant gezet te zijn, zo van oh die zijn niet belangrijk meer, ze hebben toch al betaald, een nieuwe klant binnenhalen is belangrijker. Vervolgens zei de receptioniste dat zij contact met de filiaalmanager contact zou opnemen om het alsnog te gaan regelen, dit zou betekenen dat wij het hele weekend met een huis vol afval zouden zitten. De aannemer hoorde dit en bood aan om het afval mee te nemen. Dit tegen het filiaal in Utrecht gezegd en het enige wat we kregen als antwoord is geweldig en de groeten aan de aannemer. Het had wel op zijn plaats geweest als er vanuit Brugman contact met ons was opgenomen omtrent alle teleurstelling en tegenslagen. Kortom Service is zwaar negatief en ik zal Brugman zeker niet aanbevelen aan kennissen en vrienden en familie. Deze brief ook naar brugman zelf gestuurd en het enige waar zij mee kwamen is een VVV bon van 100 euro als compensatie voor alle ongemakken. Maar voorlopig hebben wij nog geen complete keuken. Ik zou zeggen neem GEEN Brugman keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service en plaatsing”
Door S.C. Huiskamp op zondag 1 okt 2017 17 | vestiging Utrecht
Ook ik heb een keuken en wastafelmeubel voor de badkamer gekocht bij Brugman.
Slechte service en plaatsing. Er mankeert van alles aan. Slechte monteurs. En veel te dure keuken in vergelijking met andere keukenleveranciers. Dure keuken met goedkope afwerking. Bij de badkamermeubel hoort ook een spiegelkast. In de showroom hing er een mooie lamp boven de spiegelkast. Bij mij thuis is een goedkoop rotding geleverd die meteen in de vuilnisbak is verdwenen. Brugman: een waardeloos bedrijf waar je veel te veel betaalt. Hun zogenaamde aanbiedingen zijn nog duurder dan de reguliere
prijzen bij de concurrent. Ik zie Brugman als een oplichtersbedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop keukenkast en apparaten”
Door Elroy op vrijdag 7 dec 2018 18 | vestiging Hoofddorp
3 onderdelen voor in de keuken, koelkast/oven/afzuigkap. Hiervoor moet ik uiteindelijk 4 dagen voor thuis zijn om te monteren, omdat bij jullie intern van alles fout gaat! Laten we het dan nog maar niet hebben over de hendels en koolfstoffilters welke jullie vergeten zijn om leveren! En dan alleen een tegemoetkoming voor één dag beschikbaar stellen op een bedrag van bijna 30 keer zoveel dan de tegemoetkoming. Zodra jullie het geld binnen hebben ben ik als klant niet meer in beeld bij jullie.
Reactie of foto toevoegen
“Achterwand laat los”
Door M.C.M Voets op maandag 17 mei 2021 21 | vestiging Son
We hebben in September 2020 een keuken laten plaatsen door brugman, Alles is netjes gemonteerd ,toen kregen we een klacht met de achterwand, deze liet los. Er is een monteur geweest en vertelde dat deze wand niet goed tegen vocht kan en we moesten meer ventilatie in de keuken aanbrengen. Hij is in de auto gaan bellen met brugman mocht dit waarschijnlijk niet horen, na overleg werd er verteld dat dit geen garantie is en we konden een nieuwe wand bestellen en even 200,00 euro betalen.
Diverse malen met brugman gebeld en we zouden teruggebeld worden we zitten nog te wachten op een telefoontje voor een nette afhandeling. Wij krijgen het vermoeden dat als de keuken eenmaal geplaatst is dat je niet met een klacht moet komen want dan zijn ze niet aanspreekbaar. Denk goed na als je bij hun gaat kijken??
Ze kunnen blijkbaar niet met een klacht omgaan.
Reactie of foto toevoegen
“Goede ervaring”
Door Anja en Richard op donderdag 27 apr 2017 17 | vestiging Roosendaal
Wij hebben goede ervaring bij Brugman Roosendaal. Wij zijn heel goed geholpen. We hebben een aantal keren een adviesgesprek gehad voordat we de keuken hebben gekocht. Wel duidelijk aangegeven dat we de tijd wilden nemen. Daarna ook echt goed advies gehad en geen druk om te tekenen. Inmiddels staat de keuken 2 maanden en we zijn tevreden met het resultaat.
Reactie of foto toevoegen
“Gewetenloos”
Door A. op woensdag 14 mrt 2018 18 | vestiging Hoofddorp
Bij Brugman in Hoofddorp door verkoper Paul B. na onder druk te zijn gezet om NU te beslissen om de zogenaamd geboden korting te krijgen die alleen vandaag geldig was getekend en 500€ aanbetaald op een complete badkamer. Na 4 dagen bleek de benodigde verbouwing dermate duur uit te vallen dat icm de toch bij nader inzien te dure materialen de totale uitvoering van de badkamerverbouwing financieel niet haalbaar was. Gevraagd aan de verkoper om de order uit te dunnen en enkele badkamer spullen van de lijst af te halen. Hij bleef echter volhouden dat Brugman alleen complete badkamers wilde leveren en geen incomplete badkamers. Na een zeer moeizaam gesprek dhr Paul B. verteld dat ik dan gedwongen werd om de hele order te annuleren. Op dat moment was er opeens wel mogelijkheid om de orderlijst aan te passen !! Een zeer merkwaardige en kwalijke handelswijze waar Brugman als bedrijf zich zeer voor zou moeten schamen en zich van zou moeten distantiëren. De volgende dag zou ik erop terugkomen. Bij thuiskomst besloten om de kosten van de materialen nog eens te vergelijken met die van andere leveranciers. Toen werd de werkwijze van Brugman mij onaangenaam duidelijk. Zij pompen de prijzen van de meeste artikelen zoals badkamertegels, Grohe douchesets, baden etc eerst met ongeveer eenderde op om daarna in een niet te doorgronden circusact een zogenaamde korting te geven. Bij controle blijkt die uiteindelijke prijs per artikel nog ver boven de redelijke marktprijs te liggen. Besloten na ontdekken van dit kopersbedrog om de hele order te annuleren. De aanbetaling van 500€ bleek ik daarmee kwijt te zijn. Gevraagd of ik dan toch mijn aanbetaling mocht gebruiken voor een deelaankoop. Dat was alleen akkoord bij bepaalde artikelen. Het criterium bleek achteraf te liggen bij artikelen waar zij eerst redelijk onopvallend 500€ konden optellen, zoals de totale hoeveelheid badkamertegels, om daarna na eenzelfde kortingstruc toch alsnog gewoon die 500€ konden binnenharken. Dezelfde tegels in dezelfde hoeveelheid waren elders gewoon zonder korting 250€ goedkoper!
Daarna een ander artikel voorgesteld waarop het niet onopvallend mogelijk was om de prijs met 500€ op te drijven en ja, antwoord was natuurlijk dat dat niet akkoord was, ondanks dat het om een douchesysteem van Grohe ging waarop toch nog 700€ moest worden bij betaald (1200€ totaal). Deze hele communicatie verliep zeer moeizaam via de verkoper Paul B. die niet meer reageerde op emails en telefoon en opeens 1 week op vakantie was. Toen moest het van het hoofdkantoor via de filiaalmanager, die schoof het door naar de regiomanager. De regiomanager presteerde het om überhaupt helemaal niet te reageren. Beloftes van terugbellen werden nooit nagekomen en na 2 weken besloten in een laatste telefonisch contact met verkoper Paul B. dat het duidelijk klaar was. Brugman heeft door de kwalijke handelswijze van diverse personeelsleden laten blijken dat geldelijk gewin belangrijker is dan een goede naam en klanttevredenheid. Brugman beweert pas tevreden te zijn als de klant tevreden is. Dit beleid wordt dan niet uitgevoerd door haar personeel. Ik ben zeer ontevreden en voel mij echt besodemieterd door de handelswijze die ten toon gespreid is door het personeel waar ik mee te maken heb gekregen. Als Brugman een volwassen bedrijf is wat dacht dat het was of is, dan zou een professionele houding haar sieren om dit op een nette manier op te lossen en niet als een gewetenloos bedrijf over de rug van de consument te kiezen voor een miserabele winst van 500€ en daarmee de goede naam te grabbel gooien.
REACTIE VAN MEDEWERKER BRUGMAN
Dit mogen zij niet doen. Zij zouden naar eigen zeggen hun annuleringsregeling aanpassen. Zoek eens op Youtube naar: Robert Coppens Jinek .
REACTIE VAN A.
Zij mogen het niet doen, masr het gebeurt toch. Pas als er een TV programma aan te pas komt, blijkt het allemaal een onschuldig misverstand en is er wel een oplossing mogelijk. Het feit dat de service-afdeling helemaal niet reageerd op dit bericht spreekt boekdelen. Ik overweeg om ook dit voorval bij een van de vele TV programma's die daar aandacht aan geven voor te dragen. Het is toch onacceptabel dat dit soort malafide praktijken gewoon blijft doorgaan ondanks dat men beterschap heeft belooft !
Reactie of foto toevoegen
“Niet compleet geleverde keuken”
Door Fam Kramp op donderdag 28 dec 2017 17 | vestiging Capelle aan den IJssel
Verkopen willen ze wel, maar daarna doen ze geen enkele moeite meer! Waardeloze service , nooit iets kopen daar!!!! Ze geven gewoon niet thuis terwijl ze fout op fout maken.

Aanvulling ontvangen 29 december 2017: en keuken gekocht met apparatuur
is al geleverd, maar niet compleet en slecht doorberekend wat kasten en afmetingen en handgrepen betreft, de nazorg/herstellen van de fouten duurt nu al bijna 2 maanden, we krijgen steeds niet de juiste dingen geleverd en beloftes om te bellen of langs te komen worden niet nagekomen.
Reactie of foto toevoegen
“Bad overschilderen”
Door karin op dinsdag 14 feb 2017 17 | vestiging Groningen
Badkamer en keuken gekocht. Wat heen en weer geschoven met de prijs. Tot zover niets aan de hand. Handtekening gezet en aanbetaling gedaan. In het gesprek voor de aankoop de maat van het bad duidelijk genoemd. Deze zou ook in kleur geleverd worden. Twee keer gevraagd of t bad echt wel in kleur geleverd werd. Wist de verkoopster zeker, ze was op cursus geweest. Paar dagen later een email; bad 10 cm korter besteld en in wit, overschilderbaar. Konden we zelf wel even schilderen met verf van de bouwmarkt. Niet te geloven! Gezegd dat dat niet de afspraak was en dat ze dat zelf maar moesten regelen. Ging het hoofdkantoor niet mee akkoord. We konden t bad wel annuleren en het badmeubel wel gewoon afnemen. Die hadden we nl toch nodig zei de verkoopster. Met deze hele actie zijn we dus absoluut niet akkoord gegaan. De badkamer dus geannuleerd. Keuken kon niet want dat was een ander contract. Het ergste vond ik nog de arrogante grote mond van de verkoopster. Gewoon asociaal. Ik wil helemaal niets van zo'n zaak hebben! Ze doen heel aardig totdat je je handtekening hebt gezet. Als we dit hadden geweten waren we brugman snel voorbij gelopen.
Reactie of foto toevoegen
“Problemen worden niet opgelost”
Door Eli op woensdag 18 okt 2023 23 | vestiging Arnhem
Vorig jaar de nieuwe badkamer laten installeren door Brugman/De Badenman.
Badkamer is schandalig gemaakt en opgeleverd door aannemer van Rekum uit Zoelen. Echt alles is fout gegaan. Met klachten kom je terecht bij de Badenman, deze gasten lossen zo goed als niets op. Op dit moment hebben wij nog steeds een Douchewand met krassen en vlekken, hier wordt gewoon niets mee gedaan.
Ze bestoken u met zoveel onzinnige mails, dat ze proberen dat je het eindelijk gaat opgeven. Conclusie koop niets bij Brugman en/of de Badenman.
Reactie of foto toevoegen
“Bedankt juist wel goed gegaan”
Door A.j burgers barsch op dinsdag 27 aug 2019 19 | vestiging Nijmegen
In 2015 een keuken gekocht bij brugman keukens .Na heel veel tegenslag "Wat niet de schuld van brugman was " hebben ze alles op gelost .niets was hun teveel .de service is zo goed een dikke 10 onze ervaring met brugman is top. ook de badkamer en toilet door hun laten doen. bedankt brugman
Reactie of foto toevoegen
“Keukenmontage duurt een half jaar”
Door Nicky Jansen op woensdag 8 sep 2021 21 | vestiging Hengelo OV
Beste toekomstige klanten van Brugman keukens, Want daar is een review per slot van rekening voor bedoeld. In begin maart 2021 een prachtige keuken geleverd gekregen. Helaas pas in september, een half jaar later af gekomen!!! Omdat er één plankje na besteld werd. Daar hebben wij maanden op moeten wachten. Eerst op het plankje. Daarna op de monteur. De hele bovenkant van de keuken. (plinten) moest nog gemonteerd worden. We hebben maanden tegen een zilverkleurige afzuigkap buis aan gekeken. Het heeft ons vele appjes, telefoontjes en emails gekost om onze keuken alsnog klaar te krijgen. De winkel zelf, Brugman keukens Hengelo stuurde ons iedere keer door naar de klantenservice. Waar ze niet echt klant vriendelijk zijn. De keuken zelf zijn we nu erg blij mee en is ook goed gemonteerd. Maar bestel niets extra's na. Want dan kan je er maanden op wachten. Het is ook erg jammer dat er nooit spontaan contact met ons is opgenomen. Een beetje nazorg was wel op z'n plaats geweest. Maar als je eenmaal de hele keuken hebt betaald, (en dat moet voordat de keuken geleverd wordt) moet je het verder zelf maar uitzoeken.
FOTO VAN NICKY JANSEN
Reactie of foto toevoegen
“Kapotte producten en moeizame service”
Door H. Verboom op donderdag 7 jan 2021 21 | vestiging Capelle aan den IJssel
2017 een luxe badkamer gekocht: exclusieve stortdouche/massagepaneel, badkamermeubel push to open betonnen wastafel, diverse garnituren/dispenser, toilet. Het enige dat (nog) niet kapot is: het toilet. Verder alles niet functionerend. Zelfs vier maanden na 1e reparatie douchepaneel weer kapot. De zijkanten badkamermeubel delamineren, betonnen wastafel beschadigd, zelfs dispenser kapot! Services: voor elk kapot item wordt een aparte afspraak voor gemaakt om de klacht te beoordelen, dan een afspraak om te repareren en zo loopt de gehele garantieperiode de firma Brugman de deur bij ons plat. Daarbij is het de bedoeling dat je een dagdeel thuisblijft om de beoordelaar/monteur te ontvangen. Als ik mijn uren en irritatie ga berekenen aan hen, schrikken ze zich dood. Voor mij NOOIT en te NIMMER een product of dienst van deze leverancier meer! Spijt als haren op mijn hoofd, mooi verhaal geen inhoud/verantwoordelijkheid.
Reactie of foto toevoegen
“Geen klantenservice maar klantontvriendelijkheid”
Door Jessy Middelhoven op woensdag 11 apr 2018 18 | vestiging Almere
Een badkamer kopen bij Brugman, waar moet ik beginnen... Omdat wij totaal geen kennis hebben van badkamers etc. gingen wij naar Brugman. Zo'n grote firma, die moet toch wel alles weten van badkamers en de levering daarvan, toch??

Het aankoopgesprek bij Brugman Almere verliep soepel, aardige verkoper en vriendelijke dame achter de kassa die ons koffie en thee gaf. Wij hadden gekozen voor badkamernummer 13, dus exact dezelfde badkamer als in de showroom. De verkoper maakte voor ons een tekening (zonder afmetingen) en de koop was rond. Wij kregen, achteraf gezien, een onvolledig rapport mee naar huis. Onze aannemer vroeg naar een tekening met afmetingen, maar deze hadden wij niet gekregen en wij dachten dat dat normaal was. Dus onze aannemer moest zelf nog alle afmetingen bij de tekening plaatsen.

Ongeveer 6 weken later werd de badkamer geleverd, ik heb alle serienummers en artikelcodes vergeleken met de dozen en de factuur. Alles leek in orde. Een week later werden wij gebeld door de tegelzetter; ik kom 30 tegels te kort, dus ik kan nu niet aan de slag.. ik bellen met Brugman, en zij zeiden; ''de tegelberekening klopt inderdaad niet, maar u moet wel alle 30 tegels alsnog betalen en wij kunnen deze over een week leveren''. U begrijpt, wij zijn ons hele huis aan het verbouwen dus onze aannemer heeft een strak schema, een week later die tegels bezorgen was geen optie. Na lang zeuren en boos worden heb ik besloten om zelf die tegels om 07:00 's ochtends te gaan halen in Waalwijk (3 uur rijden heen en terug en een ochtend vrij moeten nemen) anders duurde de oplevering een week langer en hadden wij extra kosten aan onze aannemer.

In Waalwijk moest ik €126,- afrekenen en ''dit wordt vast wel vergoed door Brugman, aldus de verkoper in Almere die de fout had gemaakt''. Na 3 dagen zaten de tegels er in en kwamen wij kijken. Tot onze schrik, bleek de vloer een totaal verkeerde kleur tegels te hebben (zwart in plaats van licht grijs). Wij schakelde gelijk met Brugman Almere; ''ach wat vervelend, ik ga dit intern overleggen als de manager terug is van zwangerschapsverlof''. Een week later spraken wij eindelijk de manager (in de tussentijd was de badkamer klaar en kwamen wij er ook nog achter dat er een hoek uit de spiegel was). Deze manager was erg klantonvriendelijk en herhaalde constant zijn standpunten over waarom wij niks vergoed kregen. ''de tegelkleur kan verschillen door lichtdoorval (zwart en lichtgrijs is niet te veranderen door licht)'' ''nee mevrouw, de tegels die u heeft opgehaald krijgt u niet vergoed omdat u deze in eerste instantie al niet heeft betaald''.

Hierna nog 20x gebeld te hebben met het hoofdkantoor en 4x langs te zijn geweest bij Brugman in Almere, zijn wij nog geen steek verder en blijven zij herhalen dat wij niks vergoed krijgen. Nu zitten wij met een badkamer waar wij niet tevreden mee zijn aangezien er een totaal verkeerde kleur vloer in zit, wij een kapotte spiegel hebben, extra geld kwijt zijn en heel veel bloed zweet en tranen hierin hebben zitten. Ik raad het iedereen af om zaken te doen met Brugman. De klantenservice is geen klantenservice maar een klantontvriendelijke service die niks willen oplossen en nergens over meedenken.
FOTO VAN JESSY MIDDELHOVEN
Grijze tegels
Reactie of foto toevoegen
“Doe het niet”
Door E. Husagic op dinsdag 31 jan 2017 17 | vestiging Amsterdam
Ik zou niemand aanraden om ooit een Brugman Keuken (of badkamer) aan te schaffen. Op 30 januari 2017 is mijn keuken eindelijk, na 5 maanden(!) en ontzettend veel frustratie, alsnog afgemaakt. Nadat ze eenmaal je geld hebben, in mijn geval ongeveer € 24.000, moet je constant achter ze aanzitten om de te herstellen gebreken af te maken. Ga dus niet met ze in zee, mensen! In de showroom lijkt het leuk en tekenen ze alles uit wat je wil, Quooker, wijnkoelkast? Alles kan! Tuurlijk, je betaalt er toch voor! Ze tekenen echter een keuken uit zonder ook maar ooit je ruimte te hebben gezien. Ze weten dus ook helemaal niet wat qua verbouwing mogelijk is! De aannemers die ze inhuren zijn ook nog eens beunhazen, die bijvoorbeeld het puin onder je vloer vegen. Aangezien je een vast bedrag betaalt voor leidingwerk etc. en wanneer zij ter plaatse constateren dat het eigenlijk meer werk is, maken ze er zich zo makkelijk mogelijk vanaf, waardoor ik o.a. 10 dagen zonder warm water heb doorgebracht. Voor elke latere service sturen ze constant andere onderaannemers, die wanneer ze bij je komen, geen flauw idee hebben wat ze moeten doen. nooit alle spullen bij zich hebben, en daardoor nog meerdere malen terug moeten komen, of gewoon niet op komen dagen op de afgesproken tijden. Bespaar jezelf geld, tijd en vooral frustratie en ga absoluut niet naar Brugman of de De Mandemakers Groep. De keuken is overigens wel prachtig, daar ligt het niet aan. Het is de manier van zakendoen die niet op een gezonde bedrijfsvoering, vakmanschap en passie is gestoeld, maar op agressieve verkooptechnieken, waarmee op korte termijn vast winst wordt behaald, maar op lange termijn alleen schadelijk zal blijken te zijn voor de onderneming. Ik gun ze daarom géén cent meer en ik heb al meerdere mensen die op het punt stonden een keuken aan te schaffen ten zeerste afgeraden naar Brugman (of DMG) te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Niet geleverd wat besteld is”
Door S. Emadi op woensdag 29 mei 2019 19 | vestiging Amersfoort
Een keuken gekocht. Ik heb betaald voor grote app. (vaatwasser, inductieplaat, koelkast en vriezer) en ik heb alles in kleiner maat gekregen. Het is een oplichting praktijk. je krijgt een contract met codes van de app. maar die zijn niet van de app. die je hebt gekozen.
Reactie of foto toevoegen
“Nemen de klant niet serieus”
Door Desie op dinsdag 17 okt 2017 17 | vestiging Den Bosch
Een schande zoals ze je daar behandelen. We kochten daar vol goede moed een badkamer met alles er op en aan, na maanden was het dan zover de spullen werden geleverd. Daar ging het al mis, de order was niet zoals hij moest zijn, alles was opbouw in plaats van inbouw, naja kan gebeuren denk je. Tegels komen binnen, zitten geen strips bij zoals je hebt afgesproken. Daar begint de ellende, je begint te bellen, ja mevrouw komt voor elkaar, ze staan op de service bon om besteld te worden. Twee weken verder geen strips, bel je nog een keer, ja mevrouw de bon ligt bij de service duurt ongv twee weken dan heeft u ze. Ondertussen verliest de aannemer ook zijn geduld want de werkzaamheden dreigen uit te lopen wat voor de aannemer niet wenselijk is omdat hij meer klussen heeft. We bellen nog eens en gaan bij de winkel langs. Nee mevrouw komt echt goed vandaag gaat de bon de deur uit, dan komen ze deze week nog. Aannemer gelooft er niks van en belt zelf. Nu komt de aap uit de mauw en hebben ze bij brugman wat belooft wat geheel niet bestaat. Zeggen ze dood leuk tegen de aannemer ja dat is niet de taak van de service om dit tegen de klant te zeggen dat moet de verkoper doen (die op vakantie is) lekker makkelijk! Hoop ellende heen en weer bellen, uiteindelijk moeten dan de tegels toch op de muur zonder strips, wat we eigenlijk niet wilde maar oke. Klacht ingediend, eerst geen gehoor, daarna nog een mail gestuurd, ja mevrouw heel vervelend er is zeker het een en ander verkeerd gegaan, ik wil dan ook voor alle ellende een dinnerbon geven twv 100 euro dan kunt u een keer lekker uit eten van al die kopzorgen. Nou u voelt em al aankomen, ook dit was een grote leugen, tot op heden niks ontvangen. Ik voel me dan ook schandalig behandeld en zeer zeker dan ook niet serieus genomen!!
Reactie of foto toevoegen
“Folieverkleuring”
Door Naomi op woensdag 4 nov 2020 20 | vestiging Capelle aan den IJssel
In 2014 is er bij mij een hoogglans keuken geplaatst door Brugman. Na 6,5 jaar, helaas na het verlopen van het garantietermijn van 5 jaar, begint de keuken te verkleuren en laat de folie los. Geen service meer! Zou naar mijn idee niet mogen gebeuren. De verkoper heeft mij destijds overgehaald een betere (en duurdere keuken) aan te schaffen omdat de kans op verkleuren dan niet aanwezig zou zijn. Waardeloos!
Reactie of foto toevoegen
“Service van Brugman”
Door Antoon Jansen op vrijdag 11 nov 2022 22 | vestiging Venlo
5 jaar en 4 dagen geleden een gehele badkamer gekocht. Alles is piekfijn geïnstalleerd. De vloer- en de wanttegels zijn door een echte vakman geplaatst. Vandaag heeft de thermostaatkraan het begeven. Net 4 dagen na de aflevering. Volgens de garantiebepalingen zou ik in het laatste garantiejaar aanspraak hadden kunnen maken op 20% vergoeding. Toch maar even de servicedienst van Brugman gebeld. "Geen Probleem! Het is dan wel net buiten de garantieperiode, maar daar doen we niet moeilijk over! We sturen meteen het element gratis naar u op, met een handleiding hoe het te vervangen!"
Reactie of foto toevoegen
“Badkameraankoop”
Door J. Mannaart op vrijdag 12 apr 2019 19 | vestiging Zaandam
We hebben eind vorig jaar een badkamer voor ons zomerhuis gekocht bij Brugman, de montage zou ook door hen gebeuren. We hadden een korting bedongen en deze werd voor de helft afgetrokken van het sanitair en de andere helft van de montage. Nadat we alles hadden getekend zei de verkoper dat de aannemer nog langs zou komen om alles na te meten. Deze aannemer kwam inderdaad en kwam met een herberekening die minimaal €1000 duurder uit kwam. We gingen hier niet mee akkoord en zijn terug gegaan naar de verkoper om ons beklag te doen. Toen kregen we te horen dat we wel van de aannemer af konden, maar niet van het sanitair omdat we immers al getekend hadden. En.. naar de helft van de korting die hij van de montage had afgetrokken konden we fluiten. We hebben toch gekozen om zelf een aannemer in de arm te nemen en dat scheelde, ondanks dat we de korting mis liepen, heel veel geld.
Wat er allemaal fout ging:
-De douchewand was te hoog maar gelukkig hadden we een mailwisseling over de juiste maat. Uiteindelijk wel de juiste maat ontvangen.
- Bij verkoop onjuiste informatie ontvangen over de bevestiging van de schuifwand.
-een hele doos tegels teveel berekend, bij navraag mag niks terug worden gegeven. Er wordt doodleuk gezegd dat je alles zelf had moeten narekenen;
- verkeerde lijm voor tegels geleverd,kon zo bij grofvuil;
- veel te groot badkamermeubel, nam zowat de hele badkamer in beslag. Deze hebben we op Marktplaats gezet en op stel en sprong elders een kleiner meubel en wastafel gekocht.
Ik zou niemand adviseren iets te kopen bij Brugman. Sterker nog, tegen alle vrienden en familie die een nieuwe woning betrekken adviseer ik vooral niet de fout te maken om bij Brugman te kopen. Grootste fout die we hebben gemaakt! Je kan beter bij Sanidump je sanitair kopen. Als daar iets niet past kan je het gewoon omruilen. Bij brugman is na ondertekening niets meer mogelijk.
Reactie of foto toevoegen
“Geannuleerd”
Door SV op vrijdag 4 aug 2017 17 | vestiging Heerlen
Brugman is een bedrijf dat mensen paait met hapjes drankjes en kortingen. Achteraf blijkt elk product van Sanidirect vandaan te komen (maar wordt niet tijdens gesprek benoemd). Ze komen eerst met een hoog bedrag en gaan vervolgens liegen over kortingen die er zogenaamd aan gaan komen. Uiteindelijk kom je op een bedrag uit waarvoor je bij Sanidirect zelf ook de producten had kunnen kopen. De beste installateurs blijken slechte loodgieters uit een hele andere regio te zijn waar je naderhand dus veel ellende mee krijgt (en waar je veel te veel voor betaald want een deel van dat bedrag gaat weer naar Brugman). Offertes kloppen niet maar ze laten je te snel tekenen en toen we de offerte naderhand uitplozen wilden we direct annuleren. En dan beginnen de leugens en oplichting. Zelfs onder hun verbeterde annulerings regeling willen ze uitkomen. Eerst zeggen dat de order nog niet de deur uit is maar als ze de annulering ontvangen, beweren dat de order wel al de deur uit is en de annulering naar hun juridische zaken doorsturen. Dan komen de leugens en komt de oplichting. Omdat de instatallateur binnen 2 weken komt opmeten hang je vast. Gelukkig hadden wij die tijdig afgezegd.Wij hebben geluk gehad. Wel 500 euro kwijt maar een hoop ellende bespaard. Doe je de ellende van Brugman of broertjes die onder de Mandenmakersgroep vallen niet aan!
Reactie of foto toevoegen
“Alles fout gegaan”
Door Koster op dinsdag 8 sep 2020 20 | vestiging Alkmaar
Alles is fout gegaan bij de keuken 6 maanden verder en al 4 klusjes mannen gehad en nog steeds niet in orde. Tuurlijk kan er wat fout gaan maar hoe Brugman hier mee om gaat is totaal niet klantvriendelijk. Je moet zelf achter alles aan compensatie doen ze niet aan en ze gaan overal in discussie met je of het wel je eigen schuld is (scheef aanrechtblad, beschadiging, gat in de oven enz enz) ook nooit een excuses of iets dergelijks ontvangen.

Eerdere ervaring van 31 juli 2019: Wij hebben onlangs een keuken besteld bij Brugman Alkmaar. Alles was goed tot dat de keuken werd geplaatst. Even een lijstje wat er allemaal fout is gegaan:
- Keuken staat scheef
- Deurtjes klappen tegen elkaar
- Verkeerde vaatwasser
- Bovenkast gaat niet goed open (door een koof die in overleg met Brugman geplaatst is)
- Blad is beschadigd
- Bora plaat is niet goed geplaatst (geen achterwand waardoor alles in de lades er onder blaast)

Nu snap ik dat als er iets fout gaat en het goed opgelost word er niet zoveel aan de hand is echter hebben wij nu al roest in de oven en het komt er op neer dat ik zelf een afspraak moet maken met een monteur die komt langs om te kijken en dan word die gerepareerd. Maar mijn mening is gewoon als Brugman iets besteld wat niet goed is komen ze maar een nieuwe leveren dat is niet mijn probleem wat hun afspraak is. Ook werd mij verteld toen ik zij dat de vaatwasser de verkeerde was, dat ik maar met de hand moest afwassen. Toen alles bekend was bij de winkel werd ik boos opgebeld dat er niks bekend was over de koof. Monteur was ingepland (dag vrij van werk) komen ze en de 2 slaan hun handen in hun haren dat er wel heel veel fout is en zij het vandaag niet redden. Zoveel zorgen om de keuken dat we nog geen 1 moment hebben kunnen genieten. Geloof mij maar en kijk even verder naar een andere zaak. Ik verwachten een compensatie omdat er zoveel fout is gegaan. Daar is geen spraken van werd mij verteld door de leiding gevende van de Brugman service
Reactie of foto toevoegen
“Een zeer ontevreden klant”
Door Bram op zondag 9 jan 2022 22 | vestiging Utrecht
Een badkamer van Brugman; daar komen gegarandeerd problemen van. Op een enkele uitzondering na hebben wij tijdens onze badkamerrenovatie alleen maar te maken gehad met incompetente, onbetrouwbare en klantonvriendelijke Brugman medewerkers. De door Brugman ingeschakelde aannemer (The Craftman Projects uit Woudenberg) bleek echter het toppunt van alle rampspoed te zijn. Niet op komen dagen, strooien met valse beloftes, kwalitatief zeer slecht werk leveren en het uiten van dreigementen; deze aannemer kon er wat van.

Uiteindelijk heb ik zelf de aannemer de toegang tot de woning moeten ontzeggen; Brugman bleef hem maar kans op kans geven. Week in week uit dezelfde valse beloftes vanuit de aannemer en Brugman greep maar niet in. Brugman is financieel zelf ook flink de boot ingegaan; een andere aannemer heeft de badkamerrenovatie afgerond, onderdelen moesten opnieuw worden besteld omdat de aannemer deze had gesloopt en de uren die door binnen- en buitendienst aan mijn badkamerrenovatie zijn besteed maken het dat het een verliesgevende renovatie is geweest. En dat had voorkomen kunnen worden. Allereerst natuurlijk door niet met deze 'aannemer' in zee te gaan. Daar zijn ze nu eindelijk ook achter gekomen, want Brugman heeft besloten de samenwerking met The Craftman Projects te stoppen.

Maar deze financiële strop en een zeer ontevreden klant had met name voorkomen kunnen worden door adequaat op te treden. Daar schort het echter binnen heel de organisatie aan. Geen pro-activiteit, in veel gevallen niet terugbellen, geen reactie op mails, te slap en te laat ingrijpen, je bent aan de goden overgeleverd als je via Brugman een badkamer laat monteren. Dit zit tot diep in de haarvaten van de organisatie.

Aan eenieder die twijfelt om bij Brugman een badkamer af te nemen: Niet doen. Je doet jezelf er geen plezier mee. En sterker nog. Je doet er de medewerkers binnen Brugman (buiten Sales die een mooie provisie opstrijken voor de badkamer die je daar koopt) ook geen plezier mee. Die zitten namelijk helemaal niet te wachten op klanten.
Reactie of foto toevoegen
“Zo klantonvriendelijk”
Door Hh op zaterdag 18 feb 2017 17 | vestiging Amersfoort
Eenmaal binnen kom je er niet meer vanaf. Agressieve verkoop.Tijdens Brugmania zogenaamd mooie aanbieding. Navraag gedaan welke prijs er voor een artikel wordt berekend, maar prijzen krijg je niet te horen of te zien. Bij het maken van een tekening de juiste maten doorgegeven want bij Brugman wordt alles nog zorgvuldig nagerekend. Vreemd dat je dan tot 3 keer toe wordt gevraagd om het zelf ook even na te rekenen want misschien klopt het niet helemaal?!? Dat klopt inderdaad want 3 dozen vloertegels over. Die mogen niet retour. Volgens Brugman was dit gemeld en aangeboden tegen een vermindering van prijs minder te bestellen. De minderprijs is ons nooit verteld, er zijn nooit bedragen genoemd. Bij plaatsen van de bestelling hebben wij netjes de aanbetaling gedaan. Na 3 weken kregen we weer een mail, dat het aanbetalingsbedrag niet klopte. Fout gerekend zeker, want er moest nog meer betaald worden. Wij hebben nog nooit een bedrijf en personeel meegemaakt wat zo klantonvriendelijkheid is. Geen goede service, wij raden daarom af om ook maar iets aan te schaffen bij Brugman.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde bestellingen, slechte communicatie”
Door Meike op woensdag 21 dec 2022 22 | vestiging Den Bosch
Wat je ook doet, koop hier nooit een badkamer. Na een eerste gesprek in de showroom helemaal enthousiast en direct het contract ondertekend. Hierna helaas nooit meer iets gehoord van Brugman tot de verbouwing zou starten. Na het slopen van de badkamer bleek dat de bouwtekening helemaal niet realistisch en haalbaar was. Verbouwing heeft hierdoor stilgelegen en we hebben plotseling een compromis moeten sluiten, we moesten wel; want onze badkamer was al gesloopt. Tijdens het bouwen bleek toen ook dat er verkeerde producten waren besteld, welke opnieuw besteld zijn. Al met al hadden we toen al een vertraging van een maand. Bij communicatie met brugman (/bademann) echt geschrokken hoe niet flexibel ze zijn. Na een officiële klacht uiteindelijk een goed gesprek gehad waar excuses waren aangeboden. Hier bleek dat er in de showroom al diverse fouten waren gemaakt. Echter compensatie voor hun fouten weigeren ze te doen. In eerste instantie hebben ze zelfs geprobeerd ons te laten opdraaien voor hun fouten. Bespaar jezelf ellende, bestel hier alsjeblieft geen badkamer. Voor €13.000 euro verwacht je een prachtige badkamer en niet 2.5e maand ellende zonder enig uitzicht naar oplossingen.
Reactie of foto toevoegen
“Uiterst moeizaam”
Door Lisette van Os op zondag 24 apr 2022 22 | vestiging Roosendaal
In april 2021 een complete nieuwe badkamer en toilet twv 25.000 euro gekocht inclusief montage bij Brugman in Roosendaal. Begin juni 2021 is aannemer Jordi van Houdt uit Oud-Vossemeer gestart met de montage. Overigens begint het al met een vage constructie waarbij Brugman schriftelijk meldde dat aannemer Franken B.V. Uit Bergen op Zoom de montage zou doen maar dat kennelijk direct weer was weggezet bij een onderaannemer. De werkzaamheden zouden binnen 3 weken klaar zijn maar dat was niet het geval. In tegenstelling, er was nog van alles niet af en we hadden een aantal punten die beslist niet in orde waren. Ondanks vele telefoontjes en mailtjes met Brugman en aannemer gebeurde er niets. Uiteindelijk hebben we Brugman half juli officieel in gebreke moeten stellen om er weer beweging in te krijgen. Het ging o.a. om losse tegels, slechte voegen en kitwerk, nieuwe muurtjes die een verschil in hoogte hadden, douchewand die niet goed sloot etc etc. Eind juli werden de werkzaamheden afgemaakt en werd onze lijst met mankementen verholpen. Althans, dat was de bedoeling. De loodgieter vertrok 's nachts om 00.30 u met de mededeling dat het zo'n puinhoop was dat hij zijn werk onmogelijk kon afmaken. De dingen die hersteld waren, waren alleen maar erger geworden en een aantal nieuwe dingen waren daardoor nu zelfs beschadigd (o.a. plafond, douchestang en RVS koof). De aannemer reageerde wederom niet meer en Brugman probeerde de verantwoordelijkheid af te schuiven naar de aannemer. Al die tijd konden we geen gebruik maken van onze badkamer en douchten we in een huurdouche in de schuur. We hebben zelf het initiatief genomen om een onafhankelijk deskundig iemand te vragen de badkamer en toilet te bekijken en daaruit kwam een lijst met 39 zaken (kleine en grote) die niet in orde waren. We hebben geeist dat Brugman een andere aannemer de herstelwerkzaamheden zou laten uitvoeren en dat is ook zo gebeurd. Rob Luijten van de nieuwe aannemer (naam aannemer in ons onbekend) is samen met de projectleider, John Linkels, van Brugman langs geweest en hebben toen nagenoeg alle punten erkend. Nieuwe afspraak werd ingepland met de nieuwe aannemer en eind september zou alles hersteld worden. Daarna volgde een lang traject van simpel niet op komen dagen, afspraken weer verzetten, monteur ziek etc etc. Begin december was er letterlijk nog steeds niets gebeurd en kwam de projectleider van Brugman opeens met het voorstel om samen met hun manager en de aannemer langs te komen om alles nog eens door te lopen en nieuwe afspraken te maken. Dat was voor ons de druppel en hebben we definitief besloten dat we niets meer met Brugman te maken wilde hebben maar een financiële afdoening. We hebben een advocaat in de hand moeten nemen die voor ons het juridische getouwtrek heeft opgepakt. Brugman was zich zeer bewust dat elke mailtje met onze advocaat ons geld kostte en buitte dat op een misselijke manier uit. Over alles gingen ze in discussie. Brugman stelde zelf voor om in plaats van naar de rechtbank te gaan op hun kosten een onafhankelijk bouwexpert in te schakelen en zijn advies als bindend te zien. Daarbij stelde Brugman de eis dat de expert iemand moest zijn die voldeed aan allerlei vage rechtbankvoorwaarden. Het eindbedrag wat de bouwexpert (onderbouwd) zou noemen, zou Brugman aan ons uitbetalen. Nadat de bouwexpert uiteindelijk half maart 2022 een rapport had afgeleverd waarbij wij volledig in ons gelijk werden gesteld (en zelf nog wat extra zaken had ontdekt), stelde Brugman dat rapport vervolgens weer ter discussie en wilden ze maar een gedeelte betalen.
Pas toen onze advocaat aangaf alsnog over te gaan tot dagvaarden, haalden ze bakzeil en is het bedrag vorige week overgemaakt. Nu, 11 maanden later, kunnen we eindelijk beginnen met een andere aannemer de zaak te herstellen.
Ons geluk in deze is geweest dat we al snel (na 3 weken) doorhadden dat we alle contacten via de mail of whatsapp moesten doen. Daardoor konden we alle toezeggingen en afspraken aantonen. En zelfs ondanks dat alles zwart op wit stond, werd er nog ontkend en zijn we regelmatig voor leugenaar uitgemaakt.

Brugman heeft 1 doel: geld verdienen. Alle mooie praatjes over service en klantvriendelijkheid zijn niets waard zodra het geld gaat kosten.
Onze tip: niets bij Brugman kopen en als je dat toch doet, geen mondelinge afspraken maken. Zorg dat je alles zwart op wit hebt.
Reactie of foto toevoegen
“Waslijst”
Door Mandy Jansen op maandag 28 aug 2017 17 | vestiging Heerlen
Waarschuwing Brugman keukens en badkamers! Graag delen! Ik ben niet iemand om dit soort zaken in het openbaar te brengen maar voel me gedwongen om dit te doen. Ik wil iedereen waarschuwen die van plan is om met Brugman keukens en badkamers in zee te gaan. Doe het niet! Wij hebben vol goede moed en na hard sparen een badkamer bij Brugman keukens gekocht. Veel geld voor betaald voor een badkamer van 2 bij 2 meter. Helemaal blij om een nieuw bad te krijgen voor onze kleine meid. Zeer gladde verkoper bij Brugman Heerlen ( nu werkzaam in Roermond). Badkamer zou binnen 3 weken klaar zijn" Brugman standaard". Na de bestelling en natuurlijk handtekening ging het gelijk allemaal berg afwaarts. Om een heel lang verhaal heel erg kort te maken. Ze zijn na een aantal telefoontjes van onze kant op 18 april gestart. Ons meisje was toen 5 maanden oud. Nu twee aannemers eerst Lodewijks uit Eindhoven daarna firma Metz uit oud gastel, twee kwaliteitsmedewerkers van Brugman, veel mails, apps, telefoontjes verder is onze badkamer nog steeds niet klaar. We worden van het kastje naar de muur gestuurd. Men komt geen enkele afspraak na, bellen niet terug, komen met belachelijke oplossingen. Hebben 8 weken zonder douche en toilet moeten doen, en dat met een baby in huis. Op 10% na hebben we alles betaald! Badkamer is zeer slecht afgewerkt. Stucwerk/ tegelwerk slecht! Uitgezochte tegels niet gebruikt, zonder overleg andere tegels gebruikt. Zeer slecht gevoegd. Kraan lekt. Stucwerk en decostuc zeer slecht gedaan en afgewerkt. Plafond niet gelijk! Niet afgekit. Tegelwerk vloer komt los. Afzuiging functioneerd niet. Wasbak hangt niet waterpas. Bij het ophangen van de wasbak muur en decostuc kapot en niet hersteld. Geen afwerking radiator. Slecht geplaatste afvoer. Spot direct boven regendouche geplaatst. Douchestang en bad beschadigd. Kraan lekt en slecht opgehangen. Enzo nog een hele waslijst aan wat er niet klopt. We zijn bijna 5 maanden verder en heb regelmatig contact met Brugman omdat er steeds meer zaken aan het licht komen die erg slecht zijn uitgevoerd of kapot zijn. We komen geen stap verder! We hebben nu de rechtsbijstand ingeschakeld hopelijk komt er nu een oplossing! Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en de manier waarop er met je omgegaan wordt is afschuwelijk! Respectloos! Ik hoop dat niemand anders dezelfde fout maakt als ons!
FOTO VAN MANDY JANSEN
REACTIE VAN GEERT DEWYSPELAERE
Welke rechtsbijstand hebben jullie gevraagd ? Heb hetzelfde voor met mijn badkamer
REACTIE VAN MANDY JANSEN
Wij hebben Arag rechtsbijstand ingeschakeld. Mvg Mandy
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet compleet”
Door Vrinda op vrijdag 11 okt 2019 19 | vestiging Barendrecht
Zeer slechte ervaring, koop liever een ikea keuken dan dit gezeur en gezeik. Niet aan beginnen! Brugman had 3 maanden om de keuken te leveren en monteren. Nu zijn we 4 maanden verder en nog steeds niet compleet. Handgrepen zijn niet zoals we besteld hebben, voor hun geen probleem. Belafspraken worden niet nagekomen, afspraken van levering en montage worden telkens gewijzigd. Er wordt geen verantwoordelijkheid hiervoor genomen en gezien ze het geld allang hebben ontvangen kunnen wij maar wachten tot er een keer iets gebeurd. Zeer slechte communicatie en moet alles 10x opnieuw herhalen. Ook geen sprake van compensatie.
Reactie of foto toevoegen
“Annuleringsmogelijkheid wordt achtergehouden”
Door Michelle op donderdag 14 sep 2017 17 | vestiging Purmerend
Pas op! Ook heb getekend voor een offerte. Ik had een aanbetaling gedaan omdat ik wel snel moest beslissen voor de korting en mocht later beslissen voor welke artikelen ik wilde gaan. Bleek dus later een orderbevestiging. Thuis snel gegoogeld want alle alarmbellen gingen bij mij rinkelen. Ik zie nu zoveel mensen met dezelfde ervaring. Ik vond ook een filmpje van Jinek in gesprek de directeur van radar. Annulerings voorwaarde blijkt verbeterd. Binnen 2 werkdagen kosteloos annuleren, echter de voorwaarden die ik achteraf kreeg daar stond dat niet in. Ik had meteen een annulerings mail verzonden naar Brugman, na veel onderzoek de mail adres gevonden. Ook meteen de volgende dag naar de verkoper gebeld maar die hield zijn mond stijf en zei dat ik niet langs hoef te komen en dat alles nu bij klantenservice ligt want die had hen gebeld. Ze zouden contact met mij opnemen. Ondertussen verder onderzoek gedaan. Blijkt dat er op de website van Brugman wel de aangepaste voorwaarde te staan. Je zou dus zeggen niets aan de hand. Ik wacht op heden op terugkoppeling en wil mijn aanbetaling terug. De verkopers handelen dus nog steeds met leugens en hopen dat mensen na tekenen niet annuleren ondanks dat de voorwaarde is veranderd! Pas dus op en laat je niet wijsmaken dat je binnen 2 dagen aan de koop vastzitten want je krijgt gewoon een oude voorwaarde mee!
Reactie of foto toevoegen
“Badkamer gekocht”
Door Jacqueline op vrijdag 30 jun 2017 17 | vestiging Breda
Je wordt gewoonweg genaaid en als je klaagt krijg je eerst een grote mond en als je nog een poging doet hoor je niets meer. Waardeloze service!
Reactie of foto toevoegen
“Badkamer van Brugman”
Door Ruud op vrijdag 8 sep 2017 17 | vestiging Capelle aan den IJssel
Ik heb een badkamer besteld bij Brugman. Verkoper kon niet goed vertellen wat er wel en niet mogelijk was mbt glaswand (we wilden een wand en een deur onder een hoek en weten wat er mogelijk was mbt sluiting, draairichting en plaats van scharnier) Ook na eindeloze e-mailconversaties werd het niet echt duidelijk. Wel tevreden over uiteindelijke resultaat. Bij levering van de spullen werd de dorpel van de glaswand niet mee-geleverd, terwijl die wel voor het tegelen van de vloer geplaatst moet worden. Toen ik daar over contact zocht met Brugman, werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en geen enkele reactie waarin ze blijk gaven door te hebben dat ze zelf een fout gemaakt hebben. De door Brugman geselecteerde aannemer (SenS Bouw) heeft wel zeer professioneel werk geleverd! Na de laatste wijziging in de glaswand moest ik geld terug krijgen. Ook hier moest ik zelf 2 keer achteraan (hoop dat het nu snel wordt teruggestort)
Reactie of foto toevoegen
“Brugman neemt klant niet serieus”
Door F.Blaauw op woensdag 21 dec 2016 16 | vestiging Wateringen
Precies 2 jaar geleden (december 2014) is bij ons een keuken gekocht bij Brugman geplaatst. Wat een drama, tot op de dag van vandaag irriteert het me en heb ik last van slecht geleverde apparatuur. Wat ging er goed en wat ging er fout?

GOED: de aankoop ging vriendelijk en alles was mogelijk

FOUT:
1) na het tekenen van contract kosten kleine wijzigingen verschrikkelijk veel geld
2) verkeerd advies over apparatuur (bijv. tot op de dag van vandaag een oven die niet geschikt is voor groter gezin, apparatuur die niet geplaatst kan worden, spoelbak die niet vervangen kan worden)
3) te laat leveren apparatuur (3 maanden zonder afwasmachine, 2 maanden zonder afzuigkap)
4) niet reageren op aangetekende brieven ("die lezen wij nooit, die gaan ongelezen door naar het hoofdkantoor")
5) meerdere keren moeten onderhandelen over extra dingen waarbij blijkt dat er binnen 20 minuten 70% (!!!!) van de prijs af kan.
6) goedkopere apparatuur leveren maar het prijsverschil maar het prijsverschil pas willen verrekenen na bemiddeling via de Consumentenbond
7) verkeerde manier van plaatsen waardoor er twee keer gestuced moesten worden (op onze kosten)
8) slechte communicatie met het filiaal (niet terugbellen, "is in gesprek", niet bereidheid om langs te komen om situatie te bekijken (10 minuten rijden ongeveer!)
9) risico's bij ons neerleggen waar nooit over gesproken is ("als het kapot gaat, dan koopt u toch gewoon een nieuwe, voor € 4000 heeft u dan weer een andere")
10) moeten tekenen voor ontvangst van 3 a 4 kubieke meter aan spullen die de garage in worden geschoven zonder dat je kan controleren of alles er echt in zit.
11) tijdens plaatsen andere keukenindeling moeten maken omdat het inmeten (door Brugman mensen) niet goed was gedaan
12) deuken in een kast, waardoor die vervangen moesten worden (wat 4 bezoeken en 5 maanden kostte)
13) de nieuwe oven en afwasmachine (Bauknecht) gingen binnen 6 maanden een keer defect
14) totale tijdsinvestering voor aankoop, plaatsing, naleveringen en reparaties: 15 - 20 dagen of dagdelen
15) een persoonlijke brief aan de heer Heere (directeur) wordt beantwoord door mevrouw van juridische zaken. ter compensatie: een dinerbon van 100. Die heb ik teruggestuurd: het zou ons niet smaken
16) oplossing voor slecht functionerende oven: dan biedt Brugman aan dat ik een nieuwe mag kopen voor een "speciale" prijs. Voor die "speciale" prijs was de oven ook te koop op internet.
17) geen oplossing voor kosten die door mij zijn gemaakt door de fouten van Brugman.

Wat wellicht nog het meest irritant is: je voelt je als klant totaal niet serieus genomen, niet door het filiaal, niet door het hoofdkantoor, zelfs niet door de directie. Tot zover onze ervaringen met Brugman.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goede ervaring met annulering”
Door Stap op maandag 10 jul 2017 17 | vestiging Goes
Zeer goede ervaring met Brugman. Agv verandering gezondheidstoestand keukenopdracht gecanceld 3 maanden voor levering. Keurig afgehandeld. Opdracht gecancelled, boete/kosten: nul. Aanbetaling omgezet in "tegoed". Kortom 10 uit 10.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerd inmeten”
Door Frans op zondag 21 okt 2018 18 | vestiging Barendrecht
Keuken een grote ellende het begon al met verkeerd inmeten verkoper gebeld Adri dejongh om opnieuw intemetenging niet gebeuren de keuken stond al klaar ik bleef aandringen hij werd kwaad engooide de Hoorn op de haakom een lang verhaal kort te maken Adri jebent een eikel koop nooitbij brugman
Reactie of foto toevoegen
“Slechte keuken”
Door Els van Lopik op woensdag 3 jun 2020 20 | vestiging Barendrecht
Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Uitleg apparatuur wordt niet gegeven want daar gaat iemand anders over wie is mij nog onduidelijk. Verder beschadigingen aan keukenblad is onze eigen schuld, moet je de keuken maar niet gebruiken, bij stoten tegen het blad schieten de stukjes eraf en xe fabrikant zegt dat je dat niet mag doen!! Nog nooit zo'n slechte keuken gehad voor zoveel geld.
Reactie of foto toevoegen
“Erg slecht”
Door Willem op vrijdag 3 jul 2020 20 | vestiging Hengelo OV
Nadat de keuken nu 3 jaar in gebruik is al bijna aan een andere toe. Delen van de koelkast die kapot gaan doordat het slecht materiaal is worden als schade door gebruik omschreven en dus niet vergoed. Scharnieren die stuk zijn moeten worden vervangen door scharnieren van een ander type.(dus extra gaten in je kastjes en deuren). Afbladderende deur van de vaatwasser is de schuld van het vocht van de vaatwasser en wordt dus ook niets aan gedaan. (zou fijn zijn wanneer deze voorwaarden voor de koop worden vermeld). Wanneer er dan toch iets zou moeten worden verholpen dan krijg je een dag van te voren te horen op welk dagdeel ze komen, want dat komt hun beter uit. En wanneer je je beklag wil doen bij de klantenservice wordt je van het kastje naar de muur gestuurd en bij de winkel doen ze al helemaal niks voor je. Nog nooit zo'n slechte ervaring gehad met een aankoop van deze grootte.
FOTO VAN WILLEM
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde levering is probleem van de klant”
Door Angelique op dinsdag 1 aug 2017 17 | vestiging Zaandam
Badkamer gekocht. Helemaal compleet. Prijs afgesproken, wij zijn klaar dachten we. Bij een 2e bezoek bleek toch niet zo compleet. Dit was de verkoper vergeten en dat was ie vergeten :( Nou goed, op de koop toe genomen. Nu wachten op installatie. Installatie verliep spoedig, over het algemeen netjes gedaan. Op 1 van de laatste dagen werd de badkamerkast opgehangen. Zodra ik deze zag hangen, zag ik al dat dit niet goed zou gaan met de glazen deur die we besteld hadden. Die zou daar tegenaan klappen, met risico op breuk. Kast verplaatsen was geen optie mee, de gaten zaten tenslotte al in de muur. Bij inmeten van de deur besproken en als de installateur de tekening had gevolgd, had de deur gewoon gepast. Nu zou er een andere (duurdere) deur moeten komen. Telefoontje ontvangen wat de extra kosten zouden zijn, meteen aangegeven dat wij het hier niet mee eens zijn. We moesten akkoord gaan anders kon de deur niet worden besteld. Daarna meteen een klacht ingediend bij het filiaal. Deze is doorgezet naar het hoofdkantoor. Boem, meteen afgewezen. U bent akkoord gegaan. Ja hallo, anders zouden jullie de deur niet bestellen. Meteen weer gereageerd, maar geen reactie terug. Zeker nog 4 tot 5 mails gestuud, maar geen reactie. Dan maar weer via het filiaal. Ja, hoor we werden gebeld, we zoeken het voor u uit en bellen vandaag terug. Al wie er belt, geen Brugman. Nog maar eens mail of twee, geen reacite. Dan maar weer via het filiaal. Weer doorgezet naar het hoofdkantoor. En zie daar een mail reactie: hoe had u het opgelost willen zien. Wij: dat u de kosten verhaalt op degene die de fout heeft gemaakt, de installateur. Brugman reactie: u bent akkoord gegaan, dus wij doen niets. De deur zelf is tot vandaag nog altijd niet geleverd. 1e bezoek had men de verkeerde spullen bij zich, 2e bezoek had men geen spullen bij zich en bij het 3e bezoek gedeeltelijk verkeerde spullen bij zich.
REACTIE VAN ANGELIQUE
UPDATE: Inmiddels is de deur geplaatst na 5 pogingen en 4 maanden later dan gepland. Het extra geld dat we moesten betalen hebben we inmiddels terug. Het feit dat we dus 4 extra vrije dagen hebben moeten nemen, daar reageert men niet op, alleen de opmerking " er kan wel eens wat mis gaan mevrouw". Blij dat de deur erin zit, maar NOOIT meer brugman. Wat een zware teleurstelling.
Reactie of foto toevoegen
“Geen aanrader”
Door Wendy op zondag 28 nov 2021 21 | vestiging Heerlen
Wat een teleurstellende ervaring. Toen wij onze badkamer bestelde in mei hadden wij alle vertrouwen in Brugman. Fijn dat alles onder 1 dak geregeld kon worden, en dat we gebruik konden maken van de expertise van een ervaren verkoper.
Helaas.. Niets is minder waar. Ruim een maand geleden is onze badkamer opgeleverd en wij zijn alles behalve tevreden. Dat er fouten gemaakt worden is 1 ding, maar hoe Brugman hiermee omgaat is schandalig. De communicatie is ronduit slecht, beloftes worden niet nagekomen. Zodra het geld binnen is, kun je van Brugman geen service meer verwachten. Wij worden aan het lijntje gehouden en Brugman neemt geen enkele verantwoordelijkheid.
Geen aanrader dus. Wanneer wij onze keuken gaan vernieuwen wordt dit in ieder geval geen Brugman, deze fout maken wij niet nog eens.
Reactie of foto toevoegen
“Geen terugname van spullen”
Door W. Slagter op donderdag 10 aug 2017 17 | vestiging Ede
Het leek allemaal goed, wij waren tevreden. Helaas toen het op service aankwam zijn ze niet thuis. Wij hadden een douchedeur, standaard maten, zit nog in de verpakking. Maar we kwamen er achter dat de deur toch niet zou passen. Moet nu op maat gemaakt worden. Prima. Ze nemen de deur niet terug. Terwijl het een standaard maat is en nog netjrs verpakt, kunnen ze zo volgende week weer verkopen, niks mis mee. Als we een zelfde deur op maat laten maken hebben ze zogenaamd een leuke prijs gemaakt. Maar bij na vraag bij andere bedrijven leveren zij de deur op maat gemaakt goedkoper dan de zogenaamde coulance prijs van brugman. Kortom de service lijkt goed maar is als het erop aan komt niks waard.
Reactie of foto toevoegen
“Geen spijt”
Door Leo Kersten op dinsdag 20 dec 2022 22 | vestiging Nijmegen
6 jaar geleden bij deze vestiging een keuken en badkamer gekocht. Had nu problemen met de korfafsluiter van de gootsteen. Zonder er om te vragen kreeg ik het vervangende onderdeel gratis toegezonden. Top Brugman. Geen spijt van mijn keuze destijds !
Reactie of foto toevoegen
“Om te huilen”
Door Karen Cox op woensdag 4 apr 2018 18 | vestiging Roermond
Ik kan wel janken... en hard ook. Al vanaf mei 2017 is Brugman bezig met het plaatsen en later het in orde maken van mijn keuken. Ik heb bijna 3000 euro betaald aan Brugman voor de montage van mijn keuken. Veel geld maar ik dacht dat dat het waard was. Het montagebedrijf dat Brugman bij mij liet komen heeft er 1 grote puinhoop van gemaakt. Inclusief 1 grote kras op mijn nieuwe vloer. De laatste keer zijn ze eind januari geweest. En nu klopt het weer niet. Bij mijn magnetron oven kan ik aan 1 kant mijn pink ertussen duwen en aan de andere kant is de ruimte nihil. Ook de vaatwasser is weer naar achter aan het gaan zodat ik een ongelijke wand heb. Moedeloos word ik ervan. Ik zou de onkosten voor het repareren van de kras vergoed krijgen. Een van de vele brugman mannen die ik over de vloer heb gehad verzekerde me ervan dat het een verzekeringskwestie was. Ik hoefde alleen maar een offerte te laten maken en ik kreeg het geld terug gestort. Ik heb de offerte opgestuurd en dan krijg ik, na 2x om een reactie gevraagd te hebben, te horen dat Brugman nog in conclaaf is met het montagebedrijf. Ze vergeten voor het gemak dat ik brugman betaald heb voor de montage. Zij zijn dus eind verantwoordelijk! Koop geen keuken bij Brugman. Doe het niet... nooit....echt niet.... Doe het niet...
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Jennifer Hilmans-Meij op maandag 29 nov 2021 21 | vestiging Heerlen
Eind augustus een complete badkamer gekocht en gekozen ervoor om alles via brugman te laten verlopen. Wij kregen toen bijna 4 weken later een brief dat we een afspraak moesten maken voor het inmeten van de badkamer. Ik kreeg de brief op woensdag en die vrijdag erna moest het meetrapport al klaar zijn. Dat ging de aannemer niet lukken, begrijpelijk.

27/9/2021 had ik de afspraak voor het inmeten van de badkamer gepland om 18.00 uur. Toen er om 18.30 nog niemand was geweest heb ik de aannemer gebeld. Hij was de afspraak vergeten, dat kan gebeuren. Een uurtje later dan gepland stond de aannemer alsnog op de stoep. Ik kan niet zeggen dat deze meneer enthousiast was over de klus. Ik kreeg er al meteen een slecht gevoel bij, maar goed ik wilde de aannemer niet afrekenen op het te laat komen en niet enthousiast zijn. Hij kan ook een slechte dag of week hebben. Na het inmeten beloofde de aannemer dat we na 1 a 2 weken de offerte zouden ontvangen.

Na 4 weken had brugman het meetrapport, ietsje later dan 1 a 2 weken, maar het is druk in bouwland. Echter had ik nog geen offerte. Verkoper bij brugman vertelde telkens dezelfde smoes "aannemers zijn goed met hun handen, maar niet met hun administratie". Dus nogmaals gewacht. Het is inmiddels al 9 weken geleden dat de aannemer geweest is, maar een offerte heb ik nog steeds niet ontvangen. Vorige week, nadat ik pas 8 weken op een offerte zat te wachten, gebeld met brugman. De verkoper zou erachteraan gaan. Inmiddels heb ik mijn verwachtingen gigantisch naar beneden bijgesteld. Ik hoop dat ik midden januari een keer een offerte mag ontvangen, want op dit tempo duurt het nog eens 9 weken. Ik heb noch van brugman, noch van de aannemer iets vernomen. Een volgende ga ik bij een goedkopere badkamer aanbieder, want duurder betekent niet dat je betere service krijgt.
Reactie of foto toevoegen
“Afrader”
Door ernst op dinsdag 31 jan 2017 17 | vestiging Barendrecht
Stelletje boeven, het is al weer een tijdje geleden maar dankzij de bucket boys plaats ik nu toch een recensie. Ee hadden een mooie keuken uitgezocht en alles was eigenlijk zo goed als rond en we moesten opschieten met tekenen vanwege de "weekend korting" dus zo gezegd zo gedaan toen we thuis kwamen bleek er geen tegels op de bon te staan, dus wij de volgende dag terug en toen werd ons medegedeeld dat dit er niet bij zit!? vol ongeloof en boos de keuken geannuleerd 1 dag later na het tekenen, hier kregen we een dikke annulerings rekening voor.
achteraf hadden we kunnen weten dat het deze boeven alleen om omzet gaat aangezien in de lobby een schilderij hing waar op staat "i love omzet" voor mij nooit meer brugman en mandemakersgroep en raad het iedereen af. Afzettersbedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Complete badkameraankoop”
Door G vd Berg op zaterdag 10 okt 2020 20 | vestiging Utrecht
We hebben een complete badkamer bij Brugman Utrecht gekocht. En dat na een prettig en goed advies door de verkoper. Na een paar maanden bleef de douche thermostaat kraan wit uitslaan, ondanks dat we de door Brugman voorgeschreven schoonmaakmiddelen gebruiken. We hebben daar de service afdeling voor benaderd, en zij gaven direct aan dat het aan het onderhoud lag. Ook aan de telefoon was de toon van de servicemedewerker allerminst vriendelijk. Maar na veel vijven en zessen werd de kraan vervangen. Een paar maanden later begon de handdouche langs de sproeiers te lekken. En weer lag het volgens de service-afdeling aan het onderhoud en niet aan het product. Het idee om bij Brugman voor een keuken te gaan praten laten we gezien de slechte service varen. Kortom de verkoop ging goed maar de service is slecht.
FOTO VAN G VD BERG
Douchekop
Reactie of foto toevoegen
“Ook korting op garantie”
Door Soppe op dinsdag 5 okt 2021 21 | vestiging Emmen
Wat een circus van een winkel 2017 daar een badkamer gekocht. Naar wat wikken en wegen deze badkamer koste voor ALLEEN materiaal wat in het zicht komt (dus geen lijm voeg kit of alles achter de tegel.) 12.000,- !!! U leest het goed hier ging ik natuurlijk niet in mee 2 dagen later kon het in één x voor 6.000,- euro gewoon 50% korting dit kan natuurlijk nooit.!! Maar jong en onbezonnen hebben we er toch akkoord op gegeven destijds hebben ze mij naar een mooie spiegel toe gedrukt met tijd alles er in (lekker makkelijk onder het douchen) deze ging wel 15 jaar mee zonder problemen en 5 jaar garantie op het klokje. EN nu komt het natuurlijk vertoont het klokje nu kuren en ben ik er mee terug gegaan.. tuurlijk garantie af lopend eerste jaar 60% garantie en daarna aflopend ik geloof mijn oren niet nu heb ik nog maar 40% garantie waardoor ik meer moet betalen dan hun OP EEN PRODUCT MET GARANTIE dus als je iets koopt en het gaat direct stuk moet ie zelf 40 % betalen voor een ander product. Wees verstandig en ga niet naar brug man al helemaal niet in EMMEN.!! hier lachen ze je gewoon in je gezicht uit als je hier voor langs komt.
FOTO VAN ROBEET
Reactie of foto toevoegen
“Stukje negativiteit”
Door Wil van der Kruk op vrijdag 6 okt 2017 17 | vestiging Groningen
We zijn nu exact een jaar verder en nog steeds zijn de tekortkomingen niet verholpen. De hoop nu opgegeven dat dit nog gaat gebeuren. Reviews zijn voor mij belangrijk. Naar aanleiding van een paar goede reviews (helaas van een ander filiaal) in zee gegaan met Brugman Groningen. Van te voren alles moeten betalen, want zonder betaling geen levering. Daarna ben je dus afhankelijk van de (on)welwillendheid en (on)bereikbaarheid van de medewerkers. Alle lof voor Zanussi die ons gesteund heeft tot het laatst, maar ook zij krijgen geen gehoor. Klachten worden teruggekaatst (u heeft zelf gezegd dat u die wilde en niet die er naast hing en tja, u heeft er zelf voor getekend) Telefoon en mails worden niet beantwoord. We hebben zowel de keuken als de badkamer laten doen van ons kleine appartement. We zitten nu met een strop van ruim 600 euro 9 m2 aan te veel berekende tegels (u heeft echt zoveel nodig hoor, er valt veel snijwerk af) die niet terug te geven zijn (zelf voor getekend) en een afzuigkap die niet functioneert naar belofte, wat ook door Zanussi geconstateert is, maar wat niet opgelost wordt. De spiegelkast waarvan de meegeleverde dempers niet dempen, en wat volgens de fabrikant zo hoort (???) is na 7 maanden touwtrekken en zeuren vervangen door een ander merk kast, maar was nog steeds niet de kast die we hadden uitgezocht. We laten het verder maar zo. We zijn tevreden met onze keuken en badkamer, maar de communicatie en (bereidwilligheid tot) hulp scoort een nul. Vandaar dus 1 ster, omdat we dagelijks geconfronteerd worden met een stukje negativiteit.
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 51
Vestigingen Brugman
Website: www.brugman.nl
aAlkmaar (6 ervaringen), Noorderstraat 7, 1823 CS Alkmaar, tel 072 - 515 67 93
bAlmere (6 ervaringen), Miamistraat 72, 1334 KX Almere, tel 036 - 532 82 52
cAmersfoort (11 ervaringen), Euroweg 95, 3825 HB Amersfoort, tel 033 - 461 34 48
dAmsterdam (10 ervaringen), Arena Boulevard 106, 1101 DJ Amsterdam, tel 020 - 567 30 00
eArnhem (12 ervaringen), Heerlenstraat 3, 6845 AD Arnhem, tel 026 - 381 21 12
fAssen (3 ervaringen), Borgstee 31, 9403 TS Assen, tel 0592 - 34 08 22
gBarendrecht (18 ervaringen), Pesetastraat 20, 2991 XT Barendrecht, tel 010 - 292 20 11
hBreda (6 ervaringen), Kruisvoort 32, 4814 RZ Breda, tel 076 - 520 20 58
iCapelle aan den IJssel (12 ervaringen), Hoofdweg 46, 2908 LC Capelle, tel 010 - 258 75 55
jDen Bosch (6 ervaringen), Reitscheweg 14, 5232 BZ Den Bosch, tel 073 - 641 15 95
kDen Haag (7 ervaringen), Binckhorstlaan 113, 2516 BA Den Haag, tel 070 - 347 79 85
lEde (7 ervaringen), Galvanistraat 59, 6716 AE Ede, tel 0318 - 63 18 55
mEmmen (4 ervaringen), Nijbracht 80, 7821 CA Emmen, tel 0591 - 72 90 00
nGoes (7 ervaringen), Marconistraat 34, 4461 HH Goes, tel 0113 - 24 60 80
oGroningen (9 ervaringen), Peizerweg 82, 9727 AK Groningen, tel 050 - 525 05 53
pHeerlen (16 ervaringen), In de Cramer 166, 6412 PM Heerlen, tel 045 - 575 42 40
qHengelo OV (5 ervaringen), Holtersweg 55, 7556 BS Hengelo, tel 074 - 250 63 66
rHilversum (3 ervaringen), Verlengde Zuiderloswal 34, 1216 BX Hilversum, tel 035 - 544 80 92
sHoofddorp (13 ervaringen), Kruisweg 785c, 2132 NG Hoofddorp, tel 020 - 653 34 62
tHulst (7 ervaringen), Industrieweg 4b, 4561 GH Hulst, tel 0114 - 32 00 80
uLeeuwarden (11 ervaringen), De Centrale 13, 8924 CZ Leeuwarden, tel 058 - 213 03 83
vNijmegen (7 ervaringen), Wijchenseweg 168, 6538 SX Nijmegen, tel 024 - 344 28 05
wPurmerend (3 ervaringen), Einsteinstraat 4, 1446 VG Purmerend, tel 0299 - 46 02 00
xRoermond (7 ervaringen), B. Lindanussingel 2, 6041 LV Roermond, tel 0475 - 31 15 01
yRoosendaal (5 ervaringen), Rucphensebaan 1-1a, 4706 PH Roosendaa, tel 0165 - 56 98 52
zRotterdam (3 ervaringen), Vierhavensstraat 39, 3029 BB Rotterdam, tel 010 - 244 00 69
a1Son (9 ervaringen), Ekkersrijt 4024, 5692 DA Son, tel 0499 - 47 44 81
b1Tilburg (4 ervaringen), Ringbaan Zuid 378, 5022 GA Tilburg, tel 013 - 460 90 20
c1Utrecht (15 ervaringen), Hollantlaan 14, 3526 AM Utrecht, tel 030 - 288 84 71
d1Venlo (10 ervaringen), Nijmeegseweg 4, 5916 PT Venlo, tel 077 - 310 12 62
e1Wateringen (6 ervaringen), 's-Gravenzandseweg 25, 2291 PE Wateringen, tel 0174 - 22 58 50
f1Zaandam (19 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 20, 1506 PV Zaandam, tel 075 - 615 78 67
g1Zoeterwoude (4 ervaringen), Hoge Rijndijk 195, 2382 AJ Zoeterwoude, tel 071 - 589 20 86
h1Zutphen (5 ervaringen), Gerritsenweg 10, 7202 BP Zutphen, tel 0575 - 51 70 25
i1Zwolle (4 ervaringen), George Stephensonstraat 4, 8013 NK Zwolle, tel 038 - 460 14 40
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.