Feedback
3,1

Brugman

Score uit 241 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
34 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Brugman
Brugman keukens en badkamers, altijd een showroom in de buurt voor vrijblijvend advies. 40 jaar ervaring, persoonlijk advies en altijd 5 jaar garantie.
Alternatieven voor Brugman
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• KeukenCoach
   
(Amsterdam Noord-Holland) score 9,7 uit 74 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,5 uit 104 ervaringen
• I-KOOK
   
(Almere Flevoland) score 9,5 uit 1417 ervaringen
• DB Keukens
   
(8 vestigingen) score 9,7 uit 2186 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,7 uit 52 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,6 uit 562 ervaringen
• Kitchen4All
   
(Dronten Flevoland) score 9,6 uit 851 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,8 uit 242 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 241 ervaringen over Brugman. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren24 ervaringen
4 sterren5 ervaringen
3 sterren2 ervaringen
2 sterren18 ervaringen
1 ster180 ervaringen

Per vestiging:
“A bathroom renovation”
Door Gurhan Erguler op donderdag 14 dec 2023 23 | vestiging Den Haag
While I had high hopes for my bathroom renovation with Brugman, my experience encountered some unexpected challenges. I want to share my feedback in the hope that it might be helpful for others considering their services. Initially, the sales team at Brugman was very friendly and made enticing promises, which unfortunately were not fully realized during the renovation process. Here are some points that might be worth considering: The choice of a Geberit Toilet with a different brand hidden reservoir raised compatibility concerns, causing some inconvenience. Despite initial reluctance, Brugman eventually allowed me to return the reservoir with a charge. The selection of a larger Inloop Douche than needed was a mistake, and Brugman didn't accept the return. I had to purchase an additional Inloop Douche, and now I'm attempting to sell the extra one. Tile calculations were off, leading to the need to purchase extra tiles during the renovation. A sizing error occurred with the design radiator, which I opted to handle independently without contacting Brugman. Despite my request for a modern and classy mirror with lighting and heating, Brugman delivered a mirror that didn't meet my expectations. Items like primer, plaster, and silicone were provided but proved challenging for the renovator to use effectively. Additional purchases were necessary. For those not well-versed in bathroom renovations, I would advise careful scrutiny of each item received. My material list had 51 items, and not all of them were used, resulting in extra expenses. In conclusion, my experience with Brugman was not without its challenges. While I paid a substantial amount for their services, unforeseen issues led to additional expenses. I recommend potential customers thoroughly review specifications and consider seeking professional advice when undertaking a bathroom project with Brugman.
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden over de service”
Door Brouwer op maandag 23 mei 2022 22 | vestiging Capelle aan den IJssel
Slechte raadgever 3 x moeten veranderen, niet nagekomen wat beloofd is en kapotte en verkeerde spullen, die niet nageleverd worden
Reactie of foto toevoegen
“Niet flexibel bij grote aankoop”
Door P.H. op donderdag 30 jul 2020 20 | vestiging Assen
Op goed vertrouwen kies je de spullen voor de sanitair uit. Deze is onlangs bij mij bezorgd. Ik was niet tevreden over het bad. En wel de lengte. De tekening gaf niet de werkelijkheid aan. Met de bedrijfsleider Marco de Graaf hierover gesproken. Of ik het bad kon ruilen met een andere bad met andere lengtemaat. Dat kon niet want zij werken op commissie basis. Wat een uiterst onvriendelijke man! Hij was totaal niet in staat om probleemoplossend te werken. Ik had niet alleen het sanitair maar ook de keuken bij hun gekocht. Dus het gaat wel om best veel geld. Helaas is de vorige bedrijfsleider weggegaan. Het is dus zo, zij helpen jou met de tekening en met sanitair opzoeken. Ben je achteraf niet tevreden er over, dan is alle risico van jou. Dan heb je dus pech. Vestiging Hengelo is daar en tegen veel klantvriendelijker. Dus niet naar Assen gaan maar naar Hengelo.
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop keukenkast en apparaten”
Door Elroy op vrijdag 7 dec 2018 18 | vestiging Hoofddorp
3 onderdelen voor in de keuken, koelkast/oven/afzuigkap. Hiervoor moet ik uiteindelijk 4 dagen voor thuis zijn om te monteren, omdat bij jullie intern van alles fout gaat! Laten we het dan nog maar niet hebben over de hendels en koolfstoffilters welke jullie vergeten zijn om leveren! En dan alleen een tegemoetkoming voor één dag beschikbaar stellen op een bedrag van bijna 30 keer zoveel dan de tegemoetkoming. Zodra jullie het geld binnen hebben ben ik als klant niet meer in beeld bij jullie.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Wilco de Graaff op dinsdag 2 jul 2019 19 | vestiging Den Bosch
Ik heb sanitair gekocht bij deze firma. De verkoper die inmiddels daar niet meer werkt heeft ons een douchetoilet verkocht zonder föhn terwijl we daar wel om gevraagd hadden. De klantservice verschuilt zich achter de verkoper die er niet meer werkt en wil het douche toilet niet omruilen voor een exemplaar met föhn. Het enige wat ze aanbieden is een korting van 30% op een nieuw toilet het oude toilet wat nog volledig in de verpakking zit nemen ze niet terug. Dit is geen service. Ik ga nooit meer iets kopen bij Brugman.
Reactie of foto toevoegen
“Veel stress rondom de installatie”
Door Sebastiaan op zaterdag 27 apr 2024 24 | vestiging Son
Afspraken worden niet nagekomen. Tot twee keer toe wordt een toezegging gedaan om een bestaande kraan te monteren, tot twee keer toe wordt de keutel ingetrokken. Nu hebben wij anderhalve dag tot de keuken komt om de montage van de kraan te regelen. Wij betalen overigens wel €2.200 voor de montage van de keuken, maar de mensen van Brugman gaan straks dus een keuken zonder kraan achterlaten. Verder het gebruikelijke; honderd keer van het kastje naar de muur gestuurd, "ik bel u voor 16:00 terug" (niet terugbellen uiteraard). Bespaar jezelf een hoop stress en gedoe en ga ergens anders heen voor je keuken of badkamer.

Aanvulling 16 mei 2024
De keuken is uiteindelijk geleverd en de Quooker is gemonteerd. De hele gang van zaken heb ik toch als erg vervelend ervaren.
Reactie of foto toevoegen
“Een incomplete keuken”
Door Stephanie Bertram op donderdag 24 feb 2022 22 | vestiging Hoofddorp
Een uitgebreide zeer luxe keuken gekocht en het bekende verhaal: Tot het moment dat je getekend hebt zijn ze vriendelijke maar vanaf het moment dat de handtekening staat, niet te bereiken, met een receptioniste die als een soort schild functioneert en telefoontjes tegenhoudt.
De keuken is incompleet geleverd, er ontbraken onderdelen en de koelkast is niet goed gemonteerd, die sluit niet. Inmiddels 1 maand verder en na alle telefoontjes vanuit mijn kant nog niks van Brugman vernomen. De telefonistes van de klantenservice zijn wel zeer vriendelijk die dames proberen hun best te doen, maar kunnen uiteraard ook niet veel. We hebben een case contactpersoon gekregen die ik nog nooit gesproken heb, sterker nog hun eigen klantenservice kan deze ook niet bereiken. De onderdelen staan nog in backorder dus voorlopig blijf ik met een incomplete keuken zitten!
Ook moeten we een nieuwe badkamer, ik wilde dit aanvankelijk tegelijk doen maar besloot toch eerst de keuken af te ronden en kijken hoe dat verliep. Na deze ervaring geef ik geen euro meer uit bij dit bedrijf. Echt waar alles wat u hier leest op deze pagina herken ik en verloopt precies zo slecht bij ons.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte zaak”
Door M.A. de Wendt op zondag 18 jun 2017 17 | vestiging Hoofddorp
Wat een slechte zaak. Ik heb daar een badkamer inclusief WC gekocht t.w.v. € 7200,- en er klopt niets van de levering. Ik krijg heel andere dingen dan ik besteld heb. Toen ik daar over belde (spiegelkast die besteld had met licht maar zonder licht heb gekregen) werd mij door de verkoper gezegd dat hij het onzin vond dat mensen veel geld uit geven voor een spiegelkast. Uhhh??? Ik dacht dat dit mijn keuze was! Verder had hij mij alle plaatjes gestuurd van de dingen die hij had besteld. Nou ik heb echt niet gezien dat er geen licht in de spiegelkast zit.

Verder is de badkamer door de verkoper niet nagemeten en dat had hij wel beloofd. Op een avond zag ik vlak voordat ik naar bed ging dat er een Whatsappje was binnengekomen dat hij voor niets aan de deur had gestaan. Ik kijk niet elk moment op mijn telefoon en woon nog niet in dat huis. Dus niet nagemeten en erger nog, die muren zijn van gipsplaat en ik kan daar geen WC aanhangen en ook geen badmeubel. Weet ik veel als (pas) weduwe, dit regelde mijn man altijd. Als de verkoper even de moeite had genomen om te komen kijken had hij dit kunnen zien (ik neem aan dat de verkopers verstand van zaken hebben).

Er moest dus een houten plaat worden geplaatst en nu is de ruimte kleiner geworden. Nu kan ik een kolomkast niet kwijt. Ruilen kan niet en teruggeven al helemaal niet. Toen ik belde om te vragen of hij omgeruild mocht worden voor een kast van 30cm ipv 35cm kreeg ik te horen dat ze dat niet kunnen leveren. De oplossing was dat ik maar bij Ikea of Leen Bakker een andere kolomkast moest gaan kopen en dat ik mijn (dure) kolomkast maar op Marktplaats moest verkopen. Verder is er geen enkele rekening gehouden met mijn vragen. De tegels die geleverd zijn, het zijn er zo veel dat ik meer als de helft over heb. Terugnemen doen ze niet maar ik heb er wel voor betaald. Stomme berekening door meneer Erik toch? Er is mij van alles in mijn maag gesplitst van het huismerk "Ben" en niets is universeel. Meneer Erik je wordt bedankt. Je hebt mij uitgekleed en misbruik gemaakt van het feit dat ik pas weduwe was en dus nergens verstand van had.
Reactie of foto toevoegen
“Klantgerichtheid is ver te zoeken”
Door Jan Opdam op donderdag 21 apr 2022 22 | vestiging Zaandam
Ik zou ook niemand aanraden om ooit een Brugman Keuken aan te schaffen. Op 28 September 2021 is mijn keuken geleverd. Na 7 maanden(!) en ontzettend veel frustratie, nog steeds niet afgemaakt. Als ze eenmaal je geld hebben, in mijn geval ongeveer € 18.000, moet je constant achter ze aanzitten om de te herstellen gebreken af te maken. Ga dus niet met ze in zee, mensen! In de showroom lijkt het leuk en kan van alles. In 1e instantie gekozen achterplaat niet meer leverbaar. Daarna omdat er geen keus was andere achterplaat gekozen. Deze tot 3 x toe foutief gemonteerd of hadden foutieve delen mee. Hopenlijk komt het nu 5 mei 2022 wel goed. Klantgerichtheid en klantvriendelijkheid is ver te zoeken.
Reactie of foto toevoegen
“Deco stuc werk in badkamer”
Door Koenraad op dinsdag 16 mrt 2021 21 | vestiging Breda
Drama after sale. Stuc werk is niet goed aangebracht en de heer Rob Luijten van Brugman probeert met allerlei onzin onder claim uit te komen. Net rechtsbijstands verzekering ingeschakeld. Ben hier vanaf september mee bezig. Zelfs deskundigen op advies van |Brugman hierbij gehaald en nu de grootse onzin verkopen....

Aanvulling ontvangen 16 maart 2021: Betreft complete badkamer incl plaatsing Deco stuc... waar vanaf het begin veel problemen mee waren omdat het voor brugman een nieuw product was en ze niet wisten hiermee om te gaan en contant niet thuis gaven...
FOTO VAN KOENRAAD
Reactie of foto toevoegen
“Installatie verloopt dramatisch”
Door FG op maandag 12 jul 2021 21 | vestiging Amersfoort
De mooiste verhalen in de showroom. Ontzorgen, 1 aanspreekpunt etc. Zelfs de grap ''u krijgt zeker geen tandloze bulgaren, haha''. Nou de installatie verliep dramatisch en dus wel door turken/bulgaren met een matras in de kofferbak. Op zich niets op tegen, maar de hele dag discussiëren via Google translate om er nog een redelijke badkamer uit te halen lijkt mij geen ontzorgen. Installatie niet volgens voorschriften en nu met heel veel laatste opleverpunten / discussie en Brugman is niet thuis.

Daarnaast zeer slecht advies uit de showroom. Mooiste voorbeeld: Advies uit de showroom, gebruik geen hoekstrips, het is veel mooier om tegels kops tegen elkaar te plaatsen. Uiteindelijk blijken de tegels zo krom als een hoepel en moeten er wel hoekstrips gebruikt worden. Waarna wij een meerwerk factuur krijgen voor deze lelijke strips. Antwoord brugman: dit is tussen u en de installateur en idd meerwerk.
Wat een oplichters. Zelf je spullen kopen en een tegelzetter regelen kost je echt minder energie, ellende en zeker ook geld.
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad veel te kort”
Door Westerhuis op vrijdag 27 jan 2023 23 | vestiging Leeuwarden
Oktober 2022 keuken gekocht, helaas bij levering (december) het aanrechtblad veel te kort. Direct gebeld, men zou er achteraan. Nooit weer wat gehoord vanuit Brugman! Alle keren zelf moeten bellen en mailen maar nooit hebben wij wat gehoord van Brugman zelf. Inmiddels eind januari nog geen nieuw werkblad en nog steeds niets vernomen van Brugman, schandalig!
Reactie of foto toevoegen
“Dure les bij badkamer inclusief montage”
Door Jansen op maandag 29 mrt 2021 21 | vestiging Leeuwarden
Sanitair gekocht bij Brugman Leeuwarden, werk uitgevoerd door installatiebedrijf Terpstra uit Drachten. Werd ons verteld dat het werk net zo duur zou zijn als kosten materiaal. Voor kleine douche en toilet 12000 euro lichter. Veel van hetgeen we hadden uitgezocht was er niet en voor alles een alternatief. Slecht betegeld, niet op de juiste wijze gemonteerd, belachelijk slecht kit-werk slordig, en nu zitten we met lekkage en extern bedrijf bij gehaald en weten ons dus te vertellen dat hier buitengewoon slecht werk is afgeleverd, prutswerk om maar zeggen. Voor ons nooit meer naar Brugman Leeuwarden. Deze les was erg duur, en moeten nu meerkosten gaan maken om het voor elkaar te krijgen
Reactie of foto toevoegen
“Badkamer van Brugman”
Door Ruud op vrijdag 8 sep 2017 17 | vestiging Capelle aan den IJssel
Ik heb een badkamer besteld bij Brugman. Verkoper kon niet goed vertellen wat er wel en niet mogelijk was mbt glaswand (we wilden een wand en een deur onder een hoek en weten wat er mogelijk was mbt sluiting, draairichting en plaats van scharnier) Ook na eindeloze e-mailconversaties werd het niet echt duidelijk. Wel tevreden over uiteindelijke resultaat. Bij levering van de spullen werd de dorpel van de glaswand niet mee-geleverd, terwijl die wel voor het tegelen van de vloer geplaatst moet worden. Toen ik daar over contact zocht met Brugman, werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en geen enkele reactie waarin ze blijk gaven door te hebben dat ze zelf een fout gemaakt hebben. De door Brugman geselecteerde aannemer (SenS Bouw) heeft wel zeer professioneel werk geleverd! Na de laatste wijziging in de glaswand moest ik geld terug krijgen. Ook hier moest ik zelf 2 keer achteraan (hoop dat het nu snel wordt teruggestort)
Reactie of foto toevoegen
“Van alles foutgegaan”
Door SGA op dinsdag 24 sep 2019 19 | vestiging Zaandam
Ik heb nog nooit zo'n slechte ervaring met een leverancier gehad en ik zou als je een nieuwe keuken wilt, brugman ten zeerste afraden! Werkelijk alles is fout gegaan in het traject. Ik heb in februari 2019 een keuken gekocht en nu in september 2019 is nog steeds niet alles opgelost. Erg bijzondere dingen mee gemaakt: metingen klopten niet, had lades bestelt maar deze pasten uiteindelijk niet waardoor ik nu plankjes heb, ik heb een week zonder warm water gezeten, hele slordige montage, er waren onderdelen vergeten, deuren draaien verkeerde kant op, plankjes ontbreken, ik had gaten boven m'n keuken omdat de keuken niet aansloot die ik zelf moest herstellen en betalen, de klantenservice reageert gewoon niet en laat je rustig 14 dagen in onwetenheid, naleveringen duren weken en zo kan ik nog wel even door gaan. Voor mij nooit meer Brugman en ik raad het ook iedereen in mijn omgeving af.
Reactie of foto toevoegen
“Bij badmeubel en kast is sprake van lakkrimp”
Door Henk Krikke op vrijdag 10 feb 2023 23 | vestiging Ede
Twee jaar geleden een badmeubel en een kast gekocht via Brugman Ede. Bij de scherpe kanten van de lades en de kast en van de deur van de kast is sprake van lakkrimp. De witte ondergrond is te zien. De klantenservice geeft aan dat er sprake is van externe factoren. Dwz het morsen van water op de aangegeven plekken. In de handleiding die toegestuurd werd staat dat na het douchen badmeubel en kast moeten worden drooggewreven. Ik heb aangegeven dat badmeubel en kast geheel afgeschermd zijn van de douche. er een afzuigsysteem is geïnstalleerd. Er ook ventilatie is via het raam en wij (2 pers) zuinig met onze spullen omgaan. Wij hebben gevraagd om vervanging van lades en kast.De klantenservice blijft bij haar standpunt van externe factor en biedt een nieuwe kast en lades aan voor 70 % van de nieuwprijs. Bij een review op de site van Brugman Keuken staat een uitspraak van de commercieel directeur Jan Lankamp: Bij Brugman keukens zijn we pas tevreden als u ook tevreden bent. Bla bla bla.
Reactie of foto toevoegen
“Afwerking slecht”
Door Y. op donderdag 15 jun 2017 17 | vestiging Zaandam
Vreselijk, niet kopen bij brugman! Ze zijn onmenselijk! Het inleven op beleving klant is onmogelijk. Wij hebben een keuken gekocht daar, €18k een hoop geld die we met zweet hebben gespaard. Stom om niet eerst op websites te kijken voor referenties, dus mensen die het doen, beeld u zich in. Een keuken of badkamer kopen is niet een dagelijks iets. Je spreekt iets af en verteld wat je wilt kasten, apparaturen, kleur en we hadden al aangegeven KWALITEIT! Alles werd beloofd, nu keuken afgeleverd en de planken en kleuren, is OK, maar kwaliteit, wij houden ons hart vast. Maar de gaten die er zijn aan de binnenkant vd kasten, om je planken af te stellen zijn erg zichtbaar. Ik belde om te vragen voor afwerking nopjes, die je ook bij de Ikea kasten standaard meekrijgt, kost geld. Ik ging kijken bij hun in de showroom, hebben ze allemaal zelf netjes afgewerkt, zodat het niet opvalt. Misleidend, niet?

Gaten die er zijn gemaakt voor het vestigen aan de muur, doe ik mijn keukendeurtjes open, gat aan de achterwand van mijn kast. Ook daar vroeg ik voor een oplossing om het netjes af te werken, kost geld. Serieus? Toen de afzuig afvoer, hoogte van de gat waar het naar buiten leidt, was naar mijn mening onbekend bij beide partijen. Omdat de gat te laag zat, heeft Brugman een gat in de kasten gemaakt, zodat de afzuigbuis erin past. Een oplossing waar wij maar mee moeten leven, omdat het anders niet zou passen. Nu als klant zijnde, zal ik denken dat ze het dan ook mooi afwerken, zodat ik het niet zie zodra ik de keukenkastjes opendoe. Afwerking kost ook weer geld. Wat?! Een probleem oplossen, om vervolgens een ander probleem te creëren?!

Afzuigbuis die boven op de bovenkastjes lopen, is zichtbaar. Wij waren aan het tobben over het feit, of we de keuken door getrokken willen hebben tot aan plafond ja of de nee. Uiteindelijk hebben we voor Nee gekozen, dus afzuigbuis is zichtbaar. Voor de afwerking wisten wij niet zeker hoe dat beter kan, dus hadden wij gezegd, daar komen wij later op terug, eerst de keuken plaatsen. Nu stom van mezelf geweest, het kost natuurlijk weer geld voor de afwerking. Lekker makkelijk, gewoon dingen afstrepen,onze keuken werd er niet goedkoper op. Makkelijk geld verdienen, toch? Alles waar wij ons aan irriteren zal niet opgenomen zijn in de keuken prijs van €18K. Dus als wij op ons hoede waren geweest, dan zat het dus wel de prijs. Of niet? Daarom ben ik van mening dat zij daar onmenselijk zijn, handelen als robots en kan niet begrijpen dat als klant, die niet elke dag een keuken koopt, hier geen rekening mee houdt. Alles wat niet goed is naderhand, moet apart betaald worden. Serieus, ga naar IKEA en de keukens zal hetzelfde zijn, met betere service en het kost je minder! Een keuken dealer van zoveel jaren ervaring, die zoiets aflevert, is dat niet triest?
FOTO VAN Y.
Afwerking keukenkast
Reactie of foto toevoegen
“Complete badkamer”
Door Nick op donderdag 14 okt 2021 21 | vestiging Hengelo OV
Koop nooit uw badkamer of keuken bij Brugman. In het verkoop gesprek kan alles en is niks een probleem. Zodra het gemonteerd moet worden loop je overal tegen aan en schuiven ze alles af. Verreweg van service gericht denken.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Nicole op vrijdag 20 jan 2023 23 | vestiging Hoofddorp
Nooit iets kopen. Mooie praatjes, maar zodra ze beginnen heb je spijt en kun je geen kant meer op. Kost de badkamer je het dubbele van wat er beloofd word in de winkel en wanneer je ze belt omdat dingen niet gaan zoals ze horen te gaan of omdat er dingen niet goed gemonteerd zijn is er niemand thuis. Plus daarbij zetten zij slechte aannemers in waar je ook zonder bonnetje alle extra kosten (waar je je later afvraagt of het wel klopt) zwart kan betalen.
Reactie of foto toevoegen
“Badkamer gekocht”
Door Jacqueline op vrijdag 30 jun 2017 17 | vestiging Breda
Je wordt gewoonweg genaaid en als je klaagt krijg je eerst een grote mond en als je nog een poging doet hoor je niets meer. Waardeloze service!
Reactie of foto toevoegen
“Problemen worden niet opgelost”
Door Eli op woensdag 18 okt 2023 23 | vestiging Arnhem
Vorig jaar de nieuwe badkamer laten installeren door Brugman/De Badenman.
Badkamer is schandalig gemaakt en opgeleverd door aannemer van Rekum uit Zoelen. Echt alles is fout gegaan. Met klachten kom je terecht bij de Badenman, deze gasten lossen zo goed als niets op. Op dit moment hebben wij nog steeds een Douchewand met krassen en vlekken, hier wordt gewoon niets mee gedaan.
Ze bestoken u met zoveel onzinnige mails, dat ze proberen dat je het eindelijk gaat opgeven. Conclusie koop niets bij Brugman en/of de Badenman.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer tevreden”
Door j.brouwer op dinsdag 26 feb 2019 19 | vestiging Leeuwarden
Badkamer en separate wc uitgezocht, goed advies gehad, en levertijd was lang , maar dat wisten we van tevoren.Het installatie bedrijf dat namens Brugmans de klus kwam opnemen, was top , snel, en zeer kundig. Kortom zeer tevreden met de aankoop.
FOTO VAN J.BROUWER
Resultaat
Reactie of foto toevoegen
“Afspraken worden niet nagekomen”
Door Maria ceelen op dinsdag 6 dec 2022 22 | vestiging Venlo
Order; 4 douche ruimten met wastafel en 3 wc's ruim € 40.000,-. Wastafels: 2 stuks te groot, moest zelf nieuwe kleinere kopen en bevestigen op eigen kosten. Lekkage door slecht kitwerk douche bovenverdieping, werd niets aangedaan. Tegels breken in 1 vd douches, aannemer is na 3 jaar van beloften en afspraken nog niet geweest. Stoppen met kitten als tegelwerk aansluit op hout of ijzer - word je niet van op de hoogte gesteld waardoor lekkages. Uitvoerende bedrijven werken een paar uur bij je en gaan dan weg naar de vlgde klant zo kunnen ze vele werken aannemen waardoor jouw opdracht een eindeloos gebed wordt. Bij klachten moet jezelf de aannemer zien te bereiken die dus wel bereikbaar is afspraken maakt maar die nooit nakomt. Een grote ellende dat hele Brugman bedrijf!
Reactie of foto toevoegen
“Keuken, badkamer, toilet en pvc”
Door Caroline van der Randen op vrijdag 25 jun 2021 21 | vestiging Venlo
Bij Brugman 2 jaar geleden keuken, badkamer, toilet en pvc vloer gekocht. Verliep toen niet allemaal vlekkeloos. Tot op heden klachten over de keuken. De carouselkast tot op heden niet in orde. Er is al zeker 5 x een monteur geweest maar tot op heden is de klacht niet naar behoren opgelost. Op 23 juni j.l. Zouden ze weer komen. Afspraak met de klantenservice gemaakt en wederom aangegeven dat ze in de middag konden komen. Wat denk je natuurlijk komen ze in de ochtend. Afspraak geannuleerd en ik zou teruggebeld worden. Dit heb ik na een aantal dagen maar weer zelf gedaan. Nu kunnen ze i.v.m de drukte op 3 augustus komen. Dat duurt nog 6 weken, dan wonen we niet meer op dit adres en hebben ze de klacht binnen 2 jaar niet kunnen oplossen. Ze zouden er goed aan doen om hun interne processen eens tegen het licht te houden. Hier kan wel het een en ander aan verbeterd worden. Schandalig om nu weer zo lang te moeten wachten, maar dit wordt nu iets voor de nieuwe bewoner. Al met al zal ik niemand aanraden om bij Brugman iets te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Ga niet naar Brugman”
Door Elien Engels op dinsdag 4 jan 2022 22 | vestiging Heerlen
Zeer slecht behandeld - denk 3x na alvorens hier een keuken te kopen!

Wij hebben bij Brugman een losstaande hoogglans kast besteld met een inbouwkoelkast en een combimagnetron. Lijkt vrij rechttoe rechtaan... We kozen ervoor deze kast zelf in elkaar te zetten, dit leek ons niet zo moeilijk en we hebben ruime kluservaring.

Maar: geen enkele afmeting van de kast klopt! De wanden zijn te diep waardoor de kast verder van de muur komt te staan dan nodig. Dit was nog wel op te lossen door de zijpanelen naar achter uit te laten steken. Echter, het grootste probleem is de afdekplaat ("deksel"). Deze is in totaal 10 mm te breed (aan beide kanten 5 mm)! Toen we hierachter kwamen zijn we meteen terug gegaan naar de winkel. De verkoper aldaar zei meteen dat dit niet kon kloppen en dat we de klantenservice hiervoor moesten benaderen. Dit hebben we gedaan... De klantenservice blijft volhouden dat het zo hoort en dat we dat ook in de showroom kunnen zien... dit zou "normale marge" zijn...

Wij hebben de hele showroom doorzocht, maar dit is natuurlijk echt nergens te zien. Hoogstens 1 a 2 mm oversteek, meer echt niet! Weer terug naar de klantenservice met fotobewijs, maar de klantenservice verandert zijn verhaal steeds (bij onze eerste email zou 5 mm speling *in totaal* normaal zijn, daarna werd het 5 mm *per kant*... Alles om er maar voor te zorgen dat zij niets fout gedaan zouden hebben.

Oftewel, je krijgt een keuken die je helemaal niet hebt besteld en waarvan maten niet kloppen. Dus... wil je een fatsoenlijke keuken en niet een waar een plank zomaar een volle centimeter te breed is, ga dan vooral NIET naar Brugman Keukens!
Reactie of foto toevoegen
“Niet echt tevreden”
Door Patrick op zaterdag 10 mrt 2018 18 | vestiging Heerlen
Ik heb bij brugman de complete inrichting voor mijn badkamer gekocht dat ging echter zeer goed. Maar na de levering begon de ellende heel veel artikelen beschadigd en sommige 2x moeten ruilen. Grootste probleem is het badmeubel nu 30 dagen verder bijna en het is nog steeds niet opgelost door het servicecentrum van badenman uit Waalwijk daar komen de spullen van brugman vandaan het hoofdkantoor dus. Alles bij elkaar echt niet tevreden.
Reactie of foto toevoegen
“Zwaar teleurgesteld in de klacht afhandeling.”
Door E. Fraiquin op dinsdag 12 dec 2023 23 | vestiging Leeuwarden
Een complete badkamer besteld via Brugman Leeuwarden. zeer tevreden met alles totdat het bad aangesloten moet worden. Bij het monteren blijkt de huid zo dun te zijn dat er een scheur ontstaat. Volgens Brugman en de fabrikant geen garantie want de scheur zat er bij aflevering niet in... nee, dat klopt maar de oorzaak van de scheur zit in de te dunne huid en komt pas aan het licht als je de inlaat monteerd. Een zeer "coulant" aanbod is dat we een nieuw bad mogen kopen voor 50%. (van €2.000), repareren kan ook, maar dan op eigen kosten. Oh ja, de fabrikant zegt dat het boren een automatisch proces is en dus feilloos.. ja ja. als het dan nooit voorkomt kun je in dit blijkbaar unieke geval ook besluiten te gaan voor de goede naam en een nieuw bad leveren. Los van dat het meerdere mailtjes en telefoontjes en drie week heeft geduurd, moet je dit als bedrijf oplossen. Geen oplossing, geen handreiking. Service ten top.
FOTO VAN E. FRAIQUIN
Reactie of foto toevoegen
“Niet geleverd wat besteld is”
Door S. Emadi op woensdag 29 mei 2019 19 | vestiging Amersfoort
Een keuken gekocht. Ik heb betaald voor grote app. (vaatwasser, inductieplaat, koelkast en vriezer) en ik heb alles in kleiner maat gekregen. Het is een oplichting praktijk. je krijgt een contract met codes van de app. maar die zijn niet van de app. die je hebt gekozen.
Reactie of foto toevoegen
“Uiterst moeizaam”
Door Lisette van Os op zondag 24 apr 2022 22 | vestiging Roosendaal
In april 2021 een complete nieuwe badkamer en toilet twv 25.000 euro gekocht inclusief montage bij Brugman in Roosendaal. Begin juni 2021 is aannemer Jordi van Houdt uit Oud-Vossemeer gestart met de montage. Overigens begint het al met een vage constructie waarbij Brugman schriftelijk meldde dat aannemer Franken B.V. Uit Bergen op Zoom de montage zou doen maar dat kennelijk direct weer was weggezet bij een onderaannemer. De werkzaamheden zouden binnen 3 weken klaar zijn maar dat was niet het geval. In tegenstelling, er was nog van alles niet af en we hadden een aantal punten die beslist niet in orde waren. Ondanks vele telefoontjes en mailtjes met Brugman en aannemer gebeurde er niets. Uiteindelijk hebben we Brugman half juli officieel in gebreke moeten stellen om er weer beweging in te krijgen. Het ging o.a. om losse tegels, slechte voegen en kitwerk, nieuwe muurtjes die een verschil in hoogte hadden, douchewand die niet goed sloot etc etc. Eind juli werden de werkzaamheden afgemaakt en werd onze lijst met mankementen verholpen. Althans, dat was de bedoeling. De loodgieter vertrok 's nachts om 00.30 u met de mededeling dat het zo'n puinhoop was dat hij zijn werk onmogelijk kon afmaken. De dingen die hersteld waren, waren alleen maar erger geworden en een aantal nieuwe dingen waren daardoor nu zelfs beschadigd (o.a. plafond, douchestang en RVS koof). De aannemer reageerde wederom niet meer en Brugman probeerde de verantwoordelijkheid af te schuiven naar de aannemer. Al die tijd konden we geen gebruik maken van onze badkamer en douchten we in een huurdouche in de schuur. We hebben zelf het initiatief genomen om een onafhankelijk deskundig iemand te vragen de badkamer en toilet te bekijken en daaruit kwam een lijst met 39 zaken (kleine en grote) die niet in orde waren. We hebben geeist dat Brugman een andere aannemer de herstelwerkzaamheden zou laten uitvoeren en dat is ook zo gebeurd. Rob Luijten van de nieuwe aannemer (naam aannemer in ons onbekend) is samen met de projectleider, John Linkels, van Brugman langs geweest en hebben toen nagenoeg alle punten erkend. Nieuwe afspraak werd ingepland met de nieuwe aannemer en eind september zou alles hersteld worden. Daarna volgde een lang traject van simpel niet op komen dagen, afspraken weer verzetten, monteur ziek etc etc. Begin december was er letterlijk nog steeds niets gebeurd en kwam de projectleider van Brugman opeens met het voorstel om samen met hun manager en de aannemer langs te komen om alles nog eens door te lopen en nieuwe afspraken te maken. Dat was voor ons de druppel en hebben we definitief besloten dat we niets meer met Brugman te maken wilde hebben maar een financiële afdoening. We hebben een advocaat in de hand moeten nemen die voor ons het juridische getouwtrek heeft opgepakt. Brugman was zich zeer bewust dat elke mailtje met onze advocaat ons geld kostte en buitte dat op een misselijke manier uit. Over alles gingen ze in discussie. Brugman stelde zelf voor om in plaats van naar de rechtbank te gaan op hun kosten een onafhankelijk bouwexpert in te schakelen en zijn advies als bindend te zien. Daarbij stelde Brugman de eis dat de expert iemand moest zijn die voldeed aan allerlei vage rechtbankvoorwaarden. Het eindbedrag wat de bouwexpert (onderbouwd) zou noemen, zou Brugman aan ons uitbetalen. Nadat de bouwexpert uiteindelijk half maart 2022 een rapport had afgeleverd waarbij wij volledig in ons gelijk werden gesteld (en zelf nog wat extra zaken had ontdekt), stelde Brugman dat rapport vervolgens weer ter discussie en wilden ze maar een gedeelte betalen.
Pas toen onze advocaat aangaf alsnog over te gaan tot dagvaarden, haalden ze bakzeil en is het bedrag vorige week overgemaakt. Nu, 11 maanden later, kunnen we eindelijk beginnen met een andere aannemer de zaak te herstellen.
Ons geluk in deze is geweest dat we al snel (na 3 weken) doorhadden dat we alle contacten via de mail of whatsapp moesten doen. Daardoor konden we alle toezeggingen en afspraken aantonen. En zelfs ondanks dat alles zwart op wit stond, werd er nog ontkend en zijn we regelmatig voor leugenaar uitgemaakt.

Brugman heeft 1 doel: geld verdienen. Alle mooie praatjes over service en klantvriendelijkheid zijn niets waard zodra het geld gaat kosten.
Onze tip: niets bij Brugman kopen en als je dat toch doet, geen mondelinge afspraken maken. Zorg dat je alles zwart op wit hebt.
Reactie of foto toevoegen
“Waardeloos bedrijf”
Door M.Meeusen op donderdag 24 jan 2019 19 | vestiging Hulst
Drie maanden geleden keuken laten plaatsen, Monteur was alleen maar onder hoge druk vroeg in de avond klaar... top Helaas nu werkblad gescheurd nadat een leeg koffiekopje uit mijn handen viel dit wel vanaf 40cm hoogte....... kopje niets aan.. Winkel terug geweest uitgelegd en gemaild naar hoofdkantoor. Deze geeft aan kunnen het repareren maar u blijft het wel zien. Ook worden er kosten gevraagd, en dat bij een 3 maanden oude keuken. U begrijpt helaas is de garantie tot aan de deur. Koop u keuken maar ga met grote boog rond brugman heen. Waardeloos bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Geen oog voor de klant”
Door Van Ginkel op vrijdag 29 mei 2020 20 | vestiging Zutphen
Geen oog voor de klant. Omdat wij een ander bedrijf de badkamer hebben laten installeren bleek er door de verkoper een fout te zijn gemaakt. Bij filiaal aangegeven wat er fout was besteld kregen we na 3 weken te horen dat brugman niets kan doen. Gebeurd per mail zonder direct contact met de klant op te nemen. Dus op eigen kosten de juiste materialen besteld bij onze installateur.
Reactie of foto toevoegen
“Brugman”
Door Berg van der Meiden op woensdag 3 jan 2018 18 | vestiging Ede
In 2015 in de verkooptruc getrapt. Na plaatsen handtekening kreeg ik spijt maar kon er niet meer vanaf. Het verkeerde gevoel dat ik kreeg bij Brugman werd werkelijkheid. Na ongeveer 1,5 jaar was de oven kapot. Die is gerepareerd (kosteloos). Nu (2,5 jaar na aankoop) weer kapot. Omdat het buiten de fabrieksgarantie valt moet ik zelf voor de kosten opdraaien van Brugman. Heb nu beroep gedaan op Burgerlijk Wetboek dat zegt dat bedrijf een deugdelijk product moet leveren. Na een eerste mondeling contact met klantenservice zegt Brugman niet met het BW te maken te hebben. Als keuken niet wordt gerepareerd dan verzoek ik op basis van BW verkoopovereenkomst te ontbinden en wil ik mijn geld terug en laat ik een ander bedrijf de oven vervangen. Veel over die procedure is te lezen op internet (bijv. consumentenbond, maar ook de consumentenautoriteit bij Economische Zaken). Op grond van de wet krijg je altijd gelijk. Allemaal wel veel gedoe. Dat kun je jezelf besparen door niet naar een bedrijf van de Mandenmakers groep (google even welke bedrijven dat zijn) te gaan. Bij een kleinere lokale keukenboer ben je waarschijnlijk goedkoper maar zeker beter uit.

Aanvulling ontvangen 12 januari 2018: Inmiddels lijkt de klacht door Brugman (na enige dwang en aandringen ) heel goed opgelost te worden. Er is door Brugman een oven van een ander merk besteld die kostenloos ingebouwd zal gaan worden. Bovendien een oven die een stuk duurder is. De persoon waarmee ik nu paar keer contact heb gehad van de klantenservice was wel heel goed aanspreekbaar en was wel bereid het eea te regelen. Bij een groter bedrijf is het ook altijd maar net weer afwachten welke medewerker je treft. Nu had ik een hele goeie.
Reactie of foto toevoegen
“Alles ging mis”
Door J. van Erp op zaterdag 22 dec 2018 18 | vestiging Heerlen
BRUGMAN HEERLEN....RONDUIT WAARDELOOS EN ZEKER GEEN AANBEVELING! Wij hebben in juli 2018 een kookplaat en werkblad besteld. Na 5 maanden is na heel veel ellende eindelijk de kookplaat geplaatst! Alles wat maar mis kon gaan ging mis! Zeer ondeskundig personeel! Bij aansluiten van de kookplaat hield de monteur 1 kabeltje over en had geen flauw idee waar deze aangesloten moest worden. Waarop hij ons vroeg, zal ik de stekker insteken en het eens proberen? "Gaat MEESTAL wel goed, en als de kookplaat ploft bestellen we wel weer een nieuwe" waren zijn woorden!!! Terwijl dit al de tweede kookplaat was. (De eerste stond bol in het werkblad door ondeskundige montage!). Om over de filiaalmanager maar helemaal te zwijgen! Hij heeft nog niet 1 keer de moeite genomen om excuus aan te bieden of ons aan te spreken in het filiaal terwijl hij wel aanwezig was! Wij hebben geen goed woord over en raden Brugman ten zeerste af! Lees ook andere reviews.
Reactie of foto toevoegen
“Niet leveren op afgesproken dag”
Door Ron op maandag 21 jan 2019 19 | vestiging Wateringen
Vorig jaar een spullen uitgezocht voor een badkamer en 2 wc's. Prima geholpen door de verkoper daar ter plekke. Aangegeven dat we de spullen pas begin van dit jaar geleverd wilden hebben i.v.m. het gereedkomen van de nieuwbouw woning. Dat was uiteraard geen probleem, en zou geschiedde in week 6. Echter in de loop van het jaar enkele keren gebeld door Brugman dat ze de spullen wilde komen leveren. Aangegeven dat de nieuwbouw woning pas in week 4 gereed was, dus dat er gewoon in week 6 geleverd kon worden. Nu is bijna het moment van leveren aangebroken ( week 6)( nieuwbouw woning gereed), en als wij dan een afspraak proberen te maken voor de leverdag, wordt er bijna lacherig verteld, dat dit zeker niet gaat lukken , want ze hebben "zogenaamd" ( sorry verzin gewoon een betere smoes) logistieke problemen, en kunnen niet eerder als week 8 leveren ( misschien dat brugman zelf te laat is met bestellen?). Daar sta je dan. Alle aannemers e.d. staan op scherp, en kunnen nu ff 2 weken wachten. ( dit krijgt nog een staartje). Als je al deze problemen voorlegd aan Brugman, dan hebben ze daar totaal geen boodschap aan, en van het meedenken met de klant, en een beetje service hebben ze al helemaal niet gehoord. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, en de juiste personen zijn allemaal ineens niet meer te bereiken of vrij. Hoeveel vrije dagen krijgt het personeel wel niet bij brugman? Ben zelf ondernemer, en weet wel dat je met service en klantvriendelijkheid heel veel klanten aan je kan binden, maar dat kwartje is bij brugman nog niet gevallen denk ik.
Reactie of foto toevoegen
“Niet compleet geleverde keuken”
Door Fam Kramp op donderdag 28 dec 2017 17 | vestiging Capelle aan den IJssel
Verkopen willen ze wel, maar daarna doen ze geen enkele moeite meer! Waardeloze service , nooit iets kopen daar!!!! Ze geven gewoon niet thuis terwijl ze fout op fout maken.

Aanvulling ontvangen 29 december 2017: en keuken gekocht met apparatuur
is al geleverd, maar niet compleet en slecht doorberekend wat kasten en afmetingen en handgrepen betreft, de nazorg/herstellen van de fouten duurt nu al bijna 2 maanden, we krijgen steeds niet de juiste dingen geleverd en beloftes om te bellen of langs te komen worden niet nagekomen.
Reactie of foto toevoegen
“Klant is geen koning”
Door Anja van Asselt op maandag 14 sep 2020 20 | vestiging Amersfoort
Laat ik voorop stellen dat dit alleen over de badkamer gaat. Met de keuken is alles keurig geregeld. Fijne verkoper in Amersfoort. Ook de verkoop van de badkamer ging prima. Voor de badkamer hadden wij zelf een installateur geregeld. Wij hadden een bad met whirlpool systeem gekocht. Deze kwam compleet geïnstalleerd bij ons binnen. Daar hoefde onze installateur dus niets aan te doen. Het bad is geplaatst en werkte goed. Totdat we na een paar weken het bad leeg wilde laten lopen omdat de badkamer klaar was. Het water moest er een poos in blijven staan om problemen van krimp en dergelijke te voorkomen. Helaas werkte toen de stop niet meer. We kregen met geen mogelijkheid het bad meer leeg. De draaiknop aan de zijkant van het bad draaide compleet door. De installateur heeft behoorlijk gezocht naar een oplossing. Kwam er helaas niet uit, immers het bad werkte toen het geplaatst was. Je gaat er dan niet van uit dat er al zo snel iets mis is met dat bad dat al geïnstalleerd binnen kwam. Brugman gebeld. Werd direct op een zeer onbeleefde manier afgescheept dat dat het probleem van de installateur was. Zij hadden immers alleen maar verkocht. Zit er dan geen garantie op al gemonteerde producten? De installateur is weer op zoek gegaan. De enige manier om er achter te komen is er weer een tegel uit slopen wat weer kosten met zich mee brengt. Weer met Brugman gebeld. Dezelfde dame was nu nog onbeleefder. Uiteindelijk heb ik nu een paar tegels thuis gestuurd gekregen en verder waren alle problemen voor ons zelf, moesten we ophouden met zeuren en het maar uitzoeken. Bij haar is de klant zeker geen koning.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken en badkamer”
Door Van geffen op zondag 9 mei 2021 21 | vestiging Ede
Keuken en badkamer gekocht, nou in de winkel wordt je vriendelijk geholpen maar zodra je getekend hebt is het klaar, badkamer is door een aannemer via Brugman gemonteerd. Wat zijn er veel fouten gemaakt door die prutsers, leidingwerk verkeerd aangesloten warm en koud verkeerd, vloer eruit om het leidingwerk te herstellen vervolgens warm water uit het toilet en ga zo maar door. Bad beschadigd en hersteld nou niet mooi. Bad verkeerd gemonteerd en nu mogen er weer tegels uit. Kranen die blijven lekken enz enz. Ik zal over de keuken nog maar niets zeggen. Heb nu weer een mail gestuurd over de kraan die weer lekt. En het bad moet ook nog hersteld worden. Brugman doe hier iets aan!
Reactie of foto toevoegen
“Broken sink”
Door katja op vrijdag 7 apr 2023 23 | vestiging Amsterdam
Terrible terrible customer service, rude to the core, arguing and yelling at the customer who bought a 20000€ kitchen with them a year earlier. Sink that came with the kitchen broke in 6 months. Sink that apparently you can hit with a hammer and it would not brake (according to the salesperson) broke because of too hot water!? They replaced it after we waited for 2 months -just to brake again in a month. We called customer service (sink is still under warranty) who was unprofessional and rude, said it is our own fault it broke and we should pay 400€ for a new one. We will get a new one indeed but not with Brugman and after being treated how we were treated by them, will never ever buy anything in Brugman! Btw, sink is supposed to be made for washing pans and pots in it in hot water, shouldn't break because water is too hot or you hit it with a pot while washing it. Ridiculous. And warranty ? It's there for the show seems like. Unprofessional!
Reactie of foto toevoegen
“Onbetrouwbaar bedrijf”
Door J van Kempen op maandag 29 mrt 2021 21 | vestiging Capelle aan den IJssel
Men verkoopt een totaal concept inclusief volledige installatie. Achteraf blijkt dat betreft de installatie vele uitzonderingen zijn en dat de klant moet opdraaien voor het meerwerk. Men liegt niet, maar ze verzwijgen veel. Onbetrouwbaar bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Goede service”
Door C.Kurris op zondag 10 sep 2017 17 | vestiging Heerlen
ik heb jaren geleden via uw firma een badkamer laten installeren. Via uw service nummer kreeg ik meteen de goede informatie betr. afvoerarmaturen en tot 2x toe had ik de volgende dag al weer het goede armatuur per post in huis. Nog nooit zo'n geweldige service ergens gekregen en dat ook nog gratis. Deze zaak verdient een 10
Reactie of foto toevoegen
“Belabberde service”
Door V. op vrijdag 9 mrt 2018 18 | vestiging Son
Wij kochten in 2014 een Brugman keuken. Onplezierige behandeling door de onbeleefde verkoper waarbij je het gevoel krijgt onder druk te staan om meteen akkoord te gaan want 'deze prijs geldt alleen als u nu beslist'. Wel gedaan omdat we de keuken zo mooi vonden. Toen er van alles mis bleek met de Boretti kraan en de Boretti combi magnetron bleek dat we dat maar moesten uitzoeken met Boretti. Dat de monteur daarbij tot 3x toe de kraan veel te strak aandraaide zorgde voor een deuk in ons aanrechtblad. Daarvoor geen compensatie gekregen... Uiteindelijk na veel gesoebat wel een andere kraan gekregen. Wij vinden de service van Brugman echt belabberd en kopen hier nooit meer een keuken. Ook nooit meer Boretti trouwens want daar is de service zo mogelijk nog slechter.
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop keuken en badkamer”
Door S.vd.h op vrijdag 15 dec 2017 17 | vestiging Amersfoort
Echt een kut bedrijf naar een jaar is de badkamer nog niet goed. na 10 maanden hebben we eindelijk de juiste spiegel gekregen. Nu alleen onze muur met stuc deco wat niet juist is aan gebracht. Dit is bevestigd door een andere stukadoor maar hier doen ze niks mee. Om de muur te voorzien van de juiste stuce deco en zoals het hoort zou het proces een week duren toen ze dat bij ons deden waren ze met 3 dagen klaar ze hebben het proces versneld met een verf brander wat uit den boze is volgens de deskundigen. Volgens hun zit het er goed op kunnen ze zien vanaf een foto heel knap. Die de monteur heeft gemaakt toen die de spiegel op kwam hangen. Gelukkig hebben we niet alles betaald en doen ze nog een klein beetje moeite om hun geld te krijgen. Wat een gezeik keuken en badkamer gekocht om te ont zorgen maar een jaar later zitten we er nog mee. Koop hier niks als je getekend heb kan je doodvallen en als je betaald hebt al helemaal.
Reactie of foto toevoegen
“Heel tevreden”
Door Gert en Anja Beuving op woensdag 9 sep 2020 20 | vestiging Ede
Wij zijn erg blij met onze nieuwe badkamer. De service van Brugman was prima. Er kwam een paar keer een controleur lang om de vorderingen te bekijken en om vragen te beantwoorden. Ook over het montagebedrijf Pelkmans die van Brugman de opdracht had gekregen, waren wij heel tevreden.
FOTO VAN GERT EN ANJA BEUVING
Geplaatste badkamer
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop losse afzuigkap”
Door G.Hoogland op donderdag 13 feb 2020 20 | vestiging Zaandam
Een siemens afzuigkap, bij de aankoop is nadrukkelijk gesproken over de wijze waarop de afgezogen lucht verwerkt /afgevoerd zou worden ,type buis en wandrozet . Geen probleem , de monteur heeft alle benodigde materialen bij zich in de montage auto. Niet dus . Ook na herhaald klagen is tot op heden niet voldaan aan de toezeggingen tijdens de verkoop ,ook niet na bezoeken van monteurs ,die het wel even kwamen oplossen , maar tot op heden na 6 maanden , NOG NIETS OPGELOST.
Reactie of foto toevoegen
“Service na koopmoment was stroef”
Door Dennis Neeleman op zaterdag 19 mei 2018 18 | vestiging Barendrecht
Als 'leek' stapten wij bij Brugman Barendrecht binnen voor een nieuwe badkamer. Zijn netjes geholpen ook qua keuze prima begeleid alleen toen we op het onderwerp 'montage' kwamen kregen we te horen dat Brugman zelf geen montageservice had. Het kon wel via een aannemer gaan die Brugman dan zou regelen. Uiteindelijk hebben we zelf een uitstekende installateur uit de buurt gevonden die de badkamer geplaatst heeft. Verdere contacten na de aankoop van de badkamer verliepen wel wat stroef en terugbellen was ook niet een hele grote prio voor ze, dus wel een aantal keer zelf in de telefoon moeten klimmen, dat kan dus beter. Tijdens het tegelzetten kwam de installateur een pak tegels tekort, 2 dagen later om 6.30 was het extra pak tegels al geleverd, en we hoefde er niet eens voor te betalen. Dat was dan weer wel een goede service!!
Reactie of foto toevoegen
“Service van Brugman”
Door Antoon Jansen op vrijdag 11 nov 2022 22 | vestiging Venlo
5 jaar en 4 dagen geleden een gehele badkamer gekocht. Alles is piekfijn geïnstalleerd. De vloer- en de wanttegels zijn door een echte vakman geplaatst. Vandaag heeft de thermostaatkraan het begeven. Net 4 dagen na de aflevering. Volgens de garantiebepalingen zou ik in het laatste garantiejaar aanspraak hadden kunnen maken op 20% vergoeding. Toch maar even de servicedienst van Brugman gebeld. "Geen Probleem! Het is dan wel net buiten de garantieperiode, maar daar doen we niet moeilijk over! We sturen meteen het element gratis naar u op, met een handleiding hoe het te vervangen!"
Reactie of foto toevoegen
“Zeer klantonvriendelijke klantenservice”
Door Marc Weijts op donderdag 8 dec 2022 22 | vestiging Roosendaal
In week 36 nieuwe keuken laten plaatsen door Brugman. Bij plaatsing bleken enkele onderdelen niet geleverd, waaronder 2 voorfronten voor de lades. 6 weken later zijn de spullen nageleverd. Men was vergeten de frontpanelen voor te boren, zodat deze niet gemonteerd konden worden. Weer 5 weken laten weer een monteur langsgekomen met een nieuw front. En weer waren ze vergeten het paneel voor te boren, ondanks ons dringend verzoek om het paneel voor levering te controleren. Als je de klantenservice belt word je zeer klantonvriendelijk behandeld.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte kwaliteit”
Door Peeters op donderdag 29 okt 2020 20 | vestiging Heerlen
Een liegende verkoper, die snel geïrriteerd raakt, maar pas nadat je je handtekening hebt gezet. Hij liegt over de materialen en tovert "handig" met een aanbiedingen boek. Hij raakt geïrriteerd als je hem mededeelt, dat je je keuken zelf plaatst en hem confronteert met zijn leugen. Hij laat je bij een reclame ook nog eens ruim een half uur wachten, als hij het dossier moet ophalen. Na een schriftelijke aangetekende klacht niets meer gehoord van Brugman. Pas na een klacht bij consumenten contact kwam er een reactie. Maar ... nog steeds afwachtend nu na maanden!

Aanvulling ontvangen 30 oktober 2020: de keuken is vorig jaar al geleverd en ik heb ze zelf gemonteerd. Ik had eerdere ervaringen in keuken montage. De eigen montage was tot ongenoegen van die verkoper. De frictie is eigenlijk al begonnen vanaf dat moment. Qua kleur en inrichting is 't de keuken waarvoor we gekozen hadden. Echter de materialen zijn niet de materialen die we verwacht hadden.
REACTIE VAN PEETERS
Twee mensen van Brugman (een dezer heren kwam onverwachts mee en stelde zich ook niet voor bij binnenkomst) bezochten mij en spraken over de keuken. Gesprek verliep niet prettig, maar NN bood tegen inkoopsprijs (!) een nieuw stenen blad te kunnen regelen. Wijzend op de leugens, werd NN boos en is weggelopen. Andere meneer zette gesprek voort en beloofde vier dagen later terug te bellen net een antwoord. Heden, 04 november nog steeds GEEN antwoord. Brugman neemt niet zijn verantwoording maar loopt weg ! Wordt vervolgd.
REACTIE VAN PEETERS
Omdat Brugman keukens een zeer kwetsbaar aanrechtblad had geleverd (kostprijs € 1591.-), kreeg ik na een klacht daarover het voorstel om een nieuw blad te bestellen. Kostprijs € 3200.- Ook in dit voorstel gesprek spreekt de vertegenwoordiger (aantoonbaar) zichzelf tegen! Laat ik het voor 't gemak maar geen leugens noemen. Brugman keukens blijft een niet te vertrouwen instantie.
Reactie of foto toevoegen
“Geen aanrader”
Door J. Ritfeld op vrijdag 12 mei 2023 23 | vestiging Utrecht
Nooit iets kopen of gelijk tekenen! Je bent blij met de offerte als je de winkel uitloopt. Je denkt dat je een goede deal hebt gesloten. In tegendeel. Komen elke keer meerkosten bij. Als je hierover belt, krijg je te horen dat dit in kleine lettertjes in de offerte staat. Wanneer je ze belt of mailt omdat dingen niet gaan zoals ze horen te gaan of omdat er dingen niet goed gemonteerd zijn of beschadigingen zijn is er niemand thuis (op de lades van onze badkamermeubel zitten witte strepen. Zeggen ze bij Brugman dood leuk dat wij dit met wasbenzine er moeten afhalen!). Plus daarbij zetten zij slechte aannemers in. Ik raad iedereen af om hier een badkamer te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Een grote teleurstelling”
Door Hans op donderdag 13 okt 2022 22 | vestiging Zaandam
De installatie van onze badkamer van 24.000 euro door Brugman is op een grote teleurstelling uitgelopen. In september 2020 bezochten we Brugman Zaandam voor het eerst. We werden vriendelijk geholpen door een medewerker. We maakten haar onze insteek duidelijk: We willen alle leveringen en werkzaamheden in één hand zodat we ook één aanspreekpunt hebben. Dat was geen enkel probleem, zo werd ons te verstaan gegeven. De werkzaamheden zouden namens Brugman worden uitgevoerd ´een zeer betrouwbare aannemer´, aldus de verkoopadviseur. Op de keuze voor deze firma hadden we geen enkele invloed. De benodigde materialen werden geleverd op woensdag 5 januari 2022. Nog geen maand daarvoor was ons gemeld dat een door ons gewenste tegel niet leverbaar was. Uitstel van de werkzaamheden was geen optie. Derhalve dienden we genoegen te nemen met een alternatieve, tweede keuze. Het was de voorbode van veel meer ellende. De installatie van onze badkamer begon op maandag 10 januari 2022. De werkzaamheden zouden twee weken duren. Uiteindelijk vergde de installatie op een dag na vier weken. Hoewel het werk traag verliep, leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De eerste forse barst in het vertrouwen ontstond na twee weken. Hoewel op de tekeningen duidelijk vermeld stond 'Let op! Douche-wc' was de benodigde elektriciteitsaansluiting niet gerealiseerd. Het gevolg was dat een flinke portie tegels verwijderd diende te worden. Bij verdere controle bleek dit bepaald niet de enige fout te zijn, zoals uit onderstaande lijst blijkt. Voor ons was een en ander reden om op 27 januari 2022 contact op te nemen eerdergenoemde verkoopadviseur, die we naar eigen zeggen altijd konden inschakelen bij problemen. Zij zou 'er bouwbegeleiding door Brugman op zetten'. Helaas hebben we daar nimmer iets van gemerkt. Pas bij de oplevering op 10 februari 2022 verscheen een medewerker van het Brugman-concern. Onderstaand de gebrekenlijst bij oplevering:
1. De hoogtes en dieptes van twee muurtjes en de gewenste montagehoogte van wc en wastafelmeubel klopten niet.
2. Cementachtige, niet meer te verwijderen vlekken in het parket van hal en logeerkamer door niet goed afdekken van de ondervloer.
3. Krassen op en beschadiging van tegels.
4. Het tegelwerk is op meerdere plaatsen niet vlak.
5. Make up-/scheerspiegels niet op dezelfde hoogte en het rechter exemplaar is scheef gemonteerd.
6. Een lade van het wastafelmeubel sluit moeizaam en zakt open.
7. Slordig kitwerk in de verkeerde kleur in de douche.
8. Een zakje onderdelen van de douche-wc is niet gemonteerd.
9. De strip aan de onderzijde van een douchedeur laat los.
10. Afvoerdrain douche is zeer slordig afgewerkt.
11. Aan de bovenzijde van de profielen van de douchedeuren ontbreekt de afdekking.
12. De dure dimmer van een LED-lamp in de woonkamer is kapot gegaan doordat de elektriciteit bij de werkzaamheden in de badkamer niet altijd werd afgesloten. Knipperende kamerlampen waren het gevolg. Een van de dimmers overleefde dat niet.
13. Door freeswerk in de badkamer zijn zeven gaten ontstaan in de muren van de hal en twee slaapkamers. Herstel-stucwerk door het installatiebedrijf was zeer bobbelig. Vier muren moeten opnieuw gestuukt (en geverfd). Inmiddels is deze klus op onze kosten door een externe partij geklaard voor € 1200,-.
14. Tegels zouden door de installateur buiten op ons balkon geslepen worden of achter het stofscherm in de badkamerdeur (dat nooit aangebracht is). In werkelijkheid werd er geslepen buiten onze woning in de gemeenschappelijke hal. Beterschap werd beloofd maar daarna tot twee keer toe toch tegels geslepen in de logeerkamer. Een ware stofstorm was beide keren het gevolg.
15. Meermalen olievlekken en wit stucspul op onze parkeerplaats, die we beschikbaar hadden gesteld. En ook op de omringende parkeerplaatsen van onze buren.
16. Vier pakken van onze tweede-keus-tegels t.w.v. in totaal bijna € 350,- bleken te ruim berekend en die worden, zoals vooraf was aangegeven, niet teruggenomen. Reactie bouwbegeleider Brugman: ,,U zou toch niet willen dat er te weinig was geleverd?". Inderdaad, maar dit risico is wél volledig afgedekt op onze kosten.
17. Douchedeur is scheef gemonteerd. En bleef ook na twee dagen lang proberen scheef.
18. Hoogte- en diepteverschil in spiegelkasten.
19. De handdoekradiator lekt.

Het installatiebedrijf deed ons het volgende voorstel:
- Of we komen de volledige badkamer herstellen.
- Of we bieden een financiële compensatie van 2000 euro, maar zullen dan volledig afzien van de herstelpunten.
Omdat we begrijpelijkerwijs inmiddels alle vertrouwen in de installateur hadden verloren, wilden we medewerkers van dit bedrijf niet meer over de vloer hebben en accepteerden we noodgedwongen de schadevergoeding (onder de uitdrukkelijke vermelding dat we Brugman verder aansprakelijk zouden stellen). Die dekt de schade helaas bij lange na niet. Daarmee was de kous o.i. niet af. We houden Brugman verantwoordelijk voor het volgende:
- Brugman heeft het werk uitbesteed aan een volstrekt incapabele partij.
- Brugman heeft na melding van problemen verzuimd bouwbegeleiding in te schakelen.
- Brugman bleek slechts bereid tot een enkele relatief kleine aanpassingen door eigen monteurs.
- Brugman heeft ons niet de gewenste tegels op tijd kunnen leveren.

We stelden Brugman twee compensatiemogelijkheden voor:
- Brugman schakelt een wél betrouwbare aannemer in om sommige gebreken te verhelpen.
- Ook Brugman vergoedt ons € 2000,-, vooral ter compensatie van de blijvende gebreken.
Voor het openbreken van een groot deel van de badkamer, bijvoorbeeld om de gewenste hoogtes van muurtjes en wc te realiseren, voelden we niets meer.

Daarna volgde een lange mailwisseling met de afdeling Klantenservice. Een citaat uit een reactie: ,,Brugman vervult in de overeenkomst tussen u en de aannemer een bemiddelende rol, mede door deze bemiddeling bent u met de aannemer tot een overeenkomst gekomen over een afkoopsom voor de herstelpunten. Op 15 februari heeft u een overeenstemming bereikt met de aannemer, hierin wordt duidelijk aangegeven dat voor een bedrag van € 2.000 volledig van de herstelpunten wordt afgezien." Wat de Klantenservice vergeet te vermelden is dat door ons meteen is aangegeven dat Brugman voor het restant aansprakelijk zou worden gesteld. Wel zijn door Brugman 'uit coulance' nog een paar kleine gebreken verholpen. Het blijft voor ons een raadsel waarom Brugman zich niet meer inspant voor een klant die uiteindelijk € 22.000 uitgeeft aan een badkamer met te veel gebreken. Zelfs verontschuldigingen over de gang van zaken zijn nimmer aangeboden.
Reactie of foto toevoegen
“Super tevreden”
Door Paul op donderdag 3 sep 2020 20 | vestiging Zaandam
Na begin dit jaar bij Roy Gromme van Brugman Zaandam een badkamer te hebben besteld is deze afgelopen week geïnstalleerd door aannemer Unal Cosgun. Het resultaat is schitterend, ook de communicatie met Brugman was uitstekend, Roy dacht goed mee met onze wensen. Tussendoor nog een ander bedieningspaneel besteld en dit is allemaal zonder problemen geleverd. Ook de mannen van de levering waren zeer behulpzaam. Al met al een hele goede ervaring en niks dan lof ook zeker voor Unal die de badkamer heeft geïnstalleerd met zijn neef. Hij is echt een vakman, alles super netjes en strak afgewerkt.
FOTO VAN PAUL
REACTIE VAN PAUL
.
Reactie of foto toevoegen
“Stress”
Door K Titulaer op vrijdag 11 jan 2019 19 | vestiging Venlo
Ik heb een badkamer gekocht en nadat we de bestelling ondertekend hadden wilden ze bij de vestiging nauwelijks met ons praten. Er gingen verschillende dingen fout maar het was altijd onze schuld. Onderdelen ontbreken of zijn stuk en in een geval werden wij er zelfs van beschuldigd dat wij het zelf hadden stuk gemaakt. Koop je badkamer aub elders want hier krijg je alleen maar stress.
Reactie of foto toevoegen
“Geen garantie”
Door Anja op zondag 12 mei 2019 19 | vestiging Goes
Na 3 jaar schade aan badkamer, 9 weken door de klantenservice aan het lijntje gehouden en de ene leugen na de andere leugen werd verteld. Uiteindelijk helpen ze niet om de schade te herstellen, ze adverteren met 5 jaar garantie, maar niets blijkt minder waar, ook als jezelf de herstelkosten wilt betalen helpen ze je niet. Voor mij NOOIT geen brugman meer!!
Reactie of foto toevoegen
“Helaas”
Door Sven op dinsdag 21 mei 2019 19 | vestiging Utrecht
Bij Brugman vol goede moed een badkamer besteld. Na kort advies zou er een 3D tekening worden aangeleverd, echter deze nooit ontvangen. De spullen werden na de koop netjes geleverd. So far so Good. De aannemer (Die via Brugman is aangesteld) ging bij ons aan de slag. De geplande tijd voor de badkamer betrof 11 werkdagen. Er werd vaak afgezegd: vrachtwagen uitladen, ziekenhuisbezoek, kapotte auto van degene die dakramen kwam plaatsen (2 dagen zelfs) enz. Na deze twee dagen moest de aannemer het zelf opknappen.

Nu inmiddels 9 weken later zijn wij achtergelaten met een badkamer die ver beneden niveau is gemaakt en nog niet af is. Wastafel hoek uit, kraan verre van waterpas geplaatst, gestuukte muur op verschillende plekken beschadigd, douchedeur waar het water onderdoor loopt. Als klap op de vuurpijl zit er een gat boven de spiegel met bedrading. Aannemer was kennelijk zelf tevreden en hij hoefde alleen nog maar terug te komen voor de laatste dingen. Aannemer aangesproken alsmede Brugman. Conclusie: de boel moet hersteld worden. So far so Good.

Helaas kwam de aannemer enkele uren te laat. Na aantoonbaar voorgelogen te zijn over zijn late komst met de aannemer in een impasse geraakt. Daar Brugman ons aanspreekpunt is, hen aangesproken op de aanstaande herstel werkzaamheden. Er is zeer slecht contact te krijgen met Brugman. We worden nog onder druk gezet eerst de termijn "in gebruikname badkamer" te betalen. Daarna kan er volgens hun een afspraak worden gemaakt ivm herstelwerkzaamheden. Wij hebben een nette mail gestuurd dat de badkamer slechts tijdelijk in gebruik is, maar dat wij wel willen dat het hersteld wordt en wordt afgemaakt. Als de badkamer daadwerkelijk in gebruik is wordt er door ons betaald.

Conclusie: geen reactie meer van Brugman en wellicht op naar de 10e week wachten.

Zeer slechte service en ze reageren slecht dan wel niet op mail of belletjes. Aannemer hanteert het piepsysteem (bij piepen wordt er iets hersteld en anders niet) Beide bedrijven geen aanrader.
FOTO VAN SVEN
Betreft de douchekraan
+ Toon extra foto van Sven Greven
Reactie of foto toevoegen
“Slechte Klantenservice”
Door I Khalil op maandag 8 feb 2021 21 | vestiging Hoofddorp
Alles kan, niets is een probleem, totdat je betaald heb, dan is het allemaal "een andere afdeling"

Aanvulling ontvangen 9 februari 2021: Betreft complete keuken en badkamer. Aankoop is geleverd en gemonteerd in december 2020, er ontbreken items die ik tot nu toe niet heb ontvangen, hoewel ik zoveel telefoontjes en e-mails naar de klantenservice heb gepleegd, maar tot nu toe kan ik geen geplande datum krijgen om de ontbrekende items te bezorgen. Zeer slechte klantenservice.
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Ton Bouw op zondag 6 jun 2021 21 | vestiging Arnhem
Alles is perfect afgeleverd en gemonteerd. Duidelijke communicatie, aflevering volgens afspraak en erg mooi geplaatst. Verkoper Wesley heeft alle moeite gedaan om ons goed en volledig te adviseren. We zijn erg tevreden met het hele verkoop-traject en met de keuken zelf.
FOTO VAN TON BOUW
Reactie of foto toevoegen
“Niet kopen”
Door Maaike op vrijdag 25 jan 2019 19 | vestiging Zwolle
Badkamer, toilet & keuken. Vreselijk! Koop hier niets. Praten als Brugman gaat hen erg goed af. Maar afspraken nakomen is daarentegen wel heel erg lastig voor deze mensen. Al bijna een half jaar bezig om de badkamer af te krijgen. Erg veel gezeur gehad, met alles. Installatie keuken, levering goederen, etc. Ze zeggen terug te bellen, maar doen dit vervolgens niet. Als ik hen dan bel met de vraag wanneer ik wat hoor, worden ze zelfs boos. Sorry hoor, maar zo werkt het niet. Ik kan een heel boek schrijven over Brugman, maar er is maar 1 conclusie: KOOP NOOIT IETS BIJ BRUGMAN!!
Reactie of foto toevoegen
“Geen oog voor de klant”
Door Tessa Janssen op vrijdag 25 aug 2017 17 | vestiging Zutphen
Ontzettend slecht bedrijf. Totaal geen oog voor de klant. Wij hebben onze badkamer laten doen door brugman. Er gingen continu dingen fout en je moest overal continu achteraan zodat ze het op zouden lossen. Zoals bijvoorbeeld 1 van die dingen: De oplevering van onze badkamer is inmiddels een maand geleden. Vandaag zijn eindelijk de spotjes geleverd waar we al weken achteraan zitten en nu willen ze die niet meer installeren. Omdat ze al te vaak bij ons langs zijn geweest om dingen aan te passen, terwijl dit steeds hun eigen fout was. Er is ook totaal geen communicatie tussen de aannemer (die via Brugman is ingeschakeld) en brugman zelf. Wij moeten telkens voor tussenpersoon spelen. Daarnaast worden we steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Telkens als we met het hoofdkantoor bellen, wordt ons vertelt dat het uitgezocht wordt en dat we terug worden gebeld. Maar dit wordt door alle medewerkers niet gedaan. Wij zijn helemaal klaar met brugman en raden ook iedereen sterk af om met dit vreselijke bedrijf in zee te gaan. Zodra de handtekening is gezet, kun je in de stront zakken. Wees gewaarschuwd!
Reactie of foto toevoegen
“Heel veel partijen”
Door Arjan van Hal op zaterdag 3 mrt 2018 18 | vestiging Hoofddorp
Het bestellen van de badkamer ging prima, mooie tekening en een uitgebreid gesprek over de gekozen materialen. Helaas blijkt al snel dat onze keuze om alles uit te besteden bij 1 partij verkeerd uitvalt: we hebben nu dus te maken met veel verschillende partijen.
- de verkoper
- de aannemer
- de stucadoor
- de plafondspecialist
- de afdeling montage.
En daarnaast nog de collega's van de verkoper, de receptioniste en de vestigingsmanager. Er is niet aanspreekpunt, geen case-manager / projectleider / oid. De badkamer is nu geïnstalleerd, maar helaas niet volledig. Het bad is mogelijk verkeerd geïnstalleerd, dat moet nog uitgezocht worden. De badspatwand is verkeerd geleverd, en het blijkt technisch niet mogelijk te zijn om dit type plafond bij ons te installeren. Dit had al door de verkoper gezien moeten worden, maar ook de aannemer en de kwaliteitscontroleur hadden dit moeten zien. Helaas zag niemand het, waardoor we nu zonder plafond zitten. Ondanks vele telefoontjes van onze kant, worden we -op 1 keer na- nooit teruggebeld. En de keer dat ze terugbelden, was het om te melden dat er geen nieuws was. Brugman is zeer laks in het terugbellen, maar de verkoop afdeling is altijd wel bijzonder vriendelijk terwijl ze verwijzen naar de montage. De aannemer zegt niets te kunnen doen, en is afhankelijk van de montage. De montage-servicelijn zelf is vrijwel onbereikbaar: ze nemen gewoon niet op, en er is geen e-mailadres. We hopen dat er snel wat veranderd, maar voor zoveel geld verwacht je toch meer... We houden hoop, we kunnen niet anders.
Reactie of foto toevoegen
“Bestaande klant bij waterschade staat achteraan”
Door Linda op vrijdag 6 aug 2021 21 | vestiging Amersfoort
Begin juni offerte aangevraagd voor 3 producten die ooit bij jullie zijn aangeschaft. Vanwege waterschade moesten jullie dit zelf komen opnemen, extra kosten €150,-. Nu meer dan 2 maanden later een mailtje (na verschillende mail wisselingen) offerte krijgt u pas in september. Tot die tijd word ook de andere schade niet gemaakt door de verzekering en aangezien ik ook nog steeds de factuur niet heb ontvangen de €150,- voorgeschoten. Hoe moeilijk is het om een offerte te maken waarbij alle artikelnummers en kleuren al aangeleverd zijn door mij. Alleen even de prijs erachter zetten. Nooit meer brugman eenmaal een keuken gekocht en de service is weg. Dit verwacht je wel van een bedrijf waar je een dure keuken hebt gekocht!
Reactie of foto toevoegen
“Heel vervelend met hoofdkantoor”
Door liesbeth op maandag 4 mrt 2019 19 | vestiging Zoeterwoude
Ik heb meubel met wastafel gekocht een jaar geleden. meubel was beschadigd, mee terug genomen. nu een jaar verder heb nog geen heel meubel en tot drie keer toe beschadigde kas na de eerste afgeleverd. blijkbaar bekijken ze hun producten niet voordat ze uitleveren. telefonisch helemaal een ramp. bellen nooit terug. moet achter alles heen en enige wat je krijgt te horen is er is nieuwe besteld. uiteindelijk na ruzie maken kwam er aanbod van 150 euro terug als mij kast behoud, van kast van 1500 euro. ook slecht punt, moet 6:45 klaarstaan omdat de monteur dan komt, na 8.00 nog niemand geweest brugman kan je niet bellen die heeft alleen kantoor tijden. pas daarna hoorde ik dat de monteur ziek was en die dag niet kwam. de winkel waren ze aardig maar de rest ben niet over te spreken, kost veel telefoontjes die je zelf moet doen. en uiteindelijk jaar later nog geen kast zonder krassen of lijmresten. Ik koop hier dan ook nooit meer iets heb nog nooit zo slechte zaak gezien.
Reactie of foto toevoegen
“Plafondpanelen passen niet”
Door Marcel op dinsdag 5 apr 2022 22 | vestiging Utrecht
Via deze weg willen wij iedereen waarschuwen die de intentie heeft een keuken/badkamer te kopen bij Brugman. Doe het niet! Zodra je wat gekocht heb is de communicatie / service ver te zoeken. Nadat we een mooie badkamer hadden uitgezocht hoorde we een andere verkoper iets uitleggen over een Luxalon plafondpanelen. Na vraag gedaan bij onze verkoper na de opties ivm een dakkapel. Deze plafond kon zonder probleem geplaatst worden (volgens de verkoper). Er word alleen niet bij gezegd, dat de minimaal hoogte van dit plafond minimaal 8 cm betreft.
Nadat we hier zelf achter zijn gekomen, hebben we gelijk contact op genomen met de verkoper. Deze zei dat de aannemer het had moeten controleren of er wel een verlaagd plafond mogelijk was. Na div mail verkeer hoe we het konden oplossen, komen ze met een briljant idee om zelf eens langs te komen '' om de situatie van dichtbij te bekijken en te meten?'' Datum 1: Een dag voor de afspraak toch maar even mailen hoe laat ze verwachte te komen. 3 uur later een mailtje: Wegens corona onder de collega's, komen wij hier op een ander moment op terug. Datum 2: Er word een week later weer een afspraak ingepland. Deze word 5 min voor de afspraak afgebeld ivm een dubbele afspraak. Datum 3: Weer div e-mails verstuurd en getracht te bellen om een nieuwe afspraak te maken, eindelijk een reactie en een afspraak in gepland. Deze word op de dag zelf 2 uur na de afspraak afgebeld door omstandigheden. Datum 4: Hij is er. Na even wat te kijken naar het plafond komt deze tot de conclusie dat een plafond van minimale hoogte 8 cm niet gaat passen. De beste man wist genoeg en zou de zelfde week er nog op terug komen met een oplossing. Die week weer geen bericht, toch maar weer mailen (want bellen heeft geen zin als ze niet opnemen). Eindelijk een reactie: ze gaan er niks mee doen omdat het de verantwoording van de aannemer is om te controleren of dit past. Hun eigen verantwoording om de klant goed te informeren over wat ze kopen vergeten ze voor het gemak! Er was bekend dat er een dakkapel geplaatst zou worden en een goede verkoper had geweten dat het niet zou passen. Dus we raden ieder aan NOOIT bij Brugman te kopen want verkopen willen ze wel maar zodra er wat is lossen ze het niet op! Dan krijg je onderstaande reactie!

Beste heer Van Ommeren,
Het spijt ons dat de afspraken met u verzet moesten worden. Dit hadden wij ook graag anders gezien maar gezien de omstandigheden wat dit helaas niet mogelijk waarvoor onze excuses. Wat betreft het plafond, hiervoor is mijn collega bij u thuis geweest om te kijken voor een technische oplossing. Hij heeft geconcludeerd dat dit niet mogelijk was. Hierop geeft u aan dat u het plafond wenst te retourneren. Wij kunnen uw wens niet inwilligen omdat wij het plafond alleen hebben geleverd. De verantwoordelijkheid ligt in dit geval geheel bij u en uw aannemer. Tevens wil ik u hiervoor ook verwijzen naar de voorwaarden op uw aankoopbon betreft het retourneren. Met vriendelijke groet, Brugman Keukens badkamers
Reactie of foto toevoegen
“Belabberde kwaliteit”
Door Jjp van't Foort op zondag 9 dec 2018 18 | vestiging Amsterdam
Complete badkamer,keuken en vloer bij ze gekocht en al niet tevreden over hoe alles geïnstalleerd was er nu ook achter gekomen dat we voor A kwaliteit betaald hebben en niet B, maar C kwaliteit hebben gekregen!! Als je opgelicht wilt worden, ga vooral naar Brugman!
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden met de nieuwe keuken”
Door Philip Westerduin op zondag 8 okt 2023 23 | vestiging Wateringen
Keuken gekocht. Is netjes (dag voor montage) geleverd en geplaatst conform afspraak. Na plaatsing rustig alles samen doorgenomen. Er ontbrak een plug voor de 2e spoelbak. Deze is de week na plaatsing (na)geleverd en geplaatst.
FOTO VAN PHILIP WESTERDUIN
Reactie of foto toevoegen
“Service is ver te zoeken”
Door Mick op dinsdag 9 nov 2021 21 | vestiging Zutphen
Begin dit jaar een badkamer gekocht bij brugman. Met de verkoop werden we zeer vriendelijk geholpen. Bij het leveren van de materialen was het bad beschadigd (kan gebeuren), maar dit werd nadat de chauffeurs een zetje nodig hadden goed opgelost. Toen we onze badkamer hadden afgemonteerd, op het scherm na, ontstond het probleem. Helaas hebben we zelf een fout gemaakt en een sierstrip van de douchewand beschadigd. Dit leek ons geen probleem, dit moet wel te vervangen zijn. Hierover contact gehad met de service afdeling die ons vertelde dat we een heel nieuw scherm moesten bestellen voor een 'zachte" prijs van 500 euro. Dit vinden wij belachelijk, 500 euro voor een strip van misschien 20 euro. Als we vragen waarom we een nieuw scherm moeten kopen, krijgen we het antwoord dat er geen losse onderdelen geleverd worden. BELACHELIJK!!
Tijdens onze zoektocht naar onze badkamer kwamen we een mooie keuken tegen bij brugman, maar door deze onredelijke afhandeling gaan we op zoek naar een andere.
Reactie of foto toevoegen
“Ga nooit naar Brugman”
Door MM op maandag 28 sep 2020 20 | vestiging Zaandam
Heel erg slecht. Trap niet in de mooie verkooppraatjes! Alles wat fout kan gaan is bij ons fout gegaan, 3 maanden zonder badkamer gezeten, 2 aannemers gehad, stankoverlast, offerte waar nog van alles bij kwam en nu een belachelijk dure toiletpot (hoe dom konden we zijn) die onderhoudsvrij zou zijn met een kalkstreep. Elke 2 weken 24 uur een doek met schoonmaakazijn er in leggen (waar moet ik dan naar toilet?) Vind ik niet onderhoudsvrij. Mijn toiletpot van de bouwmarkt is na 10 jaar schoon en kalkvrij! Ze komen ons niet eens tegemoet terwijl dit in de garantieperiode als is aangegeven! Dus ga nooit naar Brugman!
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden met glaswand”
Door M. van den Reek op woensdag 12 feb 2020 20 | vestiging Amersfoort
Een badkamer. De glaswand is te smerig. Ziet eruit als 10 jaar oud en nooit schoongemaakt. Commentaar van Brugman: jammer dan
FOTO VAN M. VAN DEN REEK
Glaswand
REACTIE VAN M. VAN DEN REEK
Blijkbaar was ik niet duidelijk genoeg. Mijn badkamer is net 2 maanden geleden geplaatst en de glazen douchewand is ronduit smerig en niet schoon te krijgen. Ook niet door de monteur. Ik heb van alles geprobeerd maar de wand is niet schoon te krijgen. De reactie van Brugman:geen reden tot reclamatie
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Marvin T op dinsdag 31 aug 2021 21 | vestiging Amersfoort
Zolang je niet betaald hebt is alles mogelijk. Bij ons is niet een complete keuken geleverd... Dit moest ik perse met het service-centrum regelen (Burak/de vestiging had geen interesse om hierbij mee te werken). 7 Bestellingen en 3 maanden later nog niet de juiste onderdelen binnen... Heb de onderdelen maar privé besteld want na 3 maanden niet kunnen koken ben ik het zat om dit nog proberen te regelen. Tijdens een grote aanbouw en renovatie van een heel huis was dit absoluut het grootste hoofdpijn hoofdstuk. service 1/10 Ik snap niet hoe ze zo een positieve score overal krijgen.
Reactie of foto toevoegen
“Afrader”
Door Robin op donderdag 3 dec 2020 20 | vestiging Capelle aan den IJssel
Onvoorstelbaar slechte ervaring, bizar. Maanden van gehannes en gedoe, zonder enige vorm van compensatie. Betalingen dienen 100% vooraf plaats te vinden, en ze doen niet wat afgesproken is. Nu zit je als klant met de gebakken peren, en ze zeggen sorry voor het ongemak, maar geven verder niet thuis. Zo zit ik nu met een lekkend toilet en een verkeerd keukenblad. Als ik geluk heb komen ze eind december een nieuw keukenblad brengen plaatsen. Alle tekeningen die gemaakt zijn bij ondertekening van de overeenkomst bleken 'iets te enthousiast' of niet te passen binnen de afmetingen. Gegeven adviezen veelal niet in klantbelang. Geen goed woord over voor deze organisatie. We zaten met tijdgebrek en moesten op korte termijn verhuizen en verbouwen dus we konden halverwege niet meer overstappen naar een andere partij i.v.m. de levertijden, en zaten daardoor vast aan deze wan-partij. Absolute afrader, nooit zaken mee doen! Hoofdprijzen voor 0 service!
FOTO VAN ROBIN
Reactie of foto toevoegen
“Eens maar nooit meer”
Door Jacqueline op dinsdag 24 okt 2017 17 | vestiging Hulst
Het begon al dat er niemand aanwezig was op de afgesproken datum. Toen hebben we contact opgenomen en werd ons verteld dat wij het zelf verkeerd hadden. Nou, volgens de brief die we van jullie ontvangen hebben toch niet. Vervolgens zijn er verschillende monteurs geweest waarbij er 1 zichzelf bijna elektrocuteerde en daarna maar gelijk naar huis moest. Uiteindelijk zijn er 2 monteurs gekomen die onder grote tijdsdruk hebben moeten werken waarbij er een hele wand verzakte omdat ze te snel te werk gingen en ze dus weer opnieuw moesten beginnen. De tijdslimiet van 2 weken haalden ze natuurlijk niet en wij hadden ook liever dat ze het goed deden in plaats van snel. Binnen 3 maanden begonnen er tegels te scheuren en voordat er toen iemand langs kwam waren we maanden verder en hebben we Rechsbijstand in de hand genomen om actie te ondernemen. Nu komen er tegels omhoog en klinkt het hol onder deze tegels, komen er voegranden los en hebben we vocht vlekken. Eindelijk weer iemand geweest die uit coulance een deel kwam oplossen en vandaag zou de afdichtstrip voor de douche geleverd worden en die moesten we zelf maar doen. Wij dachten dat alles dan nu afgerond was, maar vandaag wordt er een strip geleverd die gewoon niet past. Een 6 mm strip over een 8 mm deur past gewoon niet, daar is geen hogere wiskunde voor nodig! Wij gaan er niet meer vanuit dat dit nog opgelost wordt. We willen anderen aanraden nog eens goed na te denken voordat je besluit om met dit bedrijf in zee te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Geen ontzorging”
Door Vera op donderdag 14 sep 2017 17 | vestiging Barendrecht
Brugman maakt volop reclame over alles regelen en ontzorgen. Daarom besloot ik mijn badkamer- en toiletrenovatie aan hen over te laten. Eén aanspreekpunt leek mij wel zo makkelijk. Na levering van de spullen (ook nog te weinig, want onzorgvuldig ingemeten) bleek voor Brugman echter toch de kous af te zijn. Toen ik ontevreden was over de door hen ingeschakelde aannemer Instalado uit Rotterdam trokken zij namelijk wel heel erg makkelijk hun handen er vanaf. Voor €15000 in totaal kreeg ik van Instalado een afgeraffeld geheel. Afspraken werden niet nagekomen en ik werd volledig genegeerd. De laatste betalingstermijn heb ik vastgehouden om hen te dwingen hun broddelwerk te herstellen. De hele verbouwing heeft exact 5 maanden geduurd. Nu ik ernaar kijk geef ik de totale aanblik op zijn best een "voldoende". En dat is best even slikken als je ziet wat ik eraan uitgegeven heb en aangezien mij een "uitmuntend" beloofd is. Waar Instalado zonder enige schaamte of excuus mij maanden liet wachten ontving ik wel in no-time een betalingsherinnering voor de laatste termijn. Leverancier Instalado voelt zich niet gehouden aan eigen afspraken maar verwacht wel stiptheid van de klant. Resumerend: kopen bij Brugman betekent dat je aan de Instalado's van deze wereld bent overgeleverd.
FOTO VAN VERA
Wens en werkelijkheid
REACTIE VAN MICHEL
kijk ook eens of er wel een aarde draad is aangelegt naar de kraan en de handdoek radiator .brugman is niet zo van de regels nen 1010
Reactie of foto toevoegen
“Slechte keuken”
Door Els van Lopik op woensdag 3 jun 2020 20 | vestiging Barendrecht
Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Uitleg apparatuur wordt niet gegeven want daar gaat iemand anders over wie is mij nog onduidelijk. Verder beschadigingen aan keukenblad is onze eigen schuld, moet je de keuken maar niet gebruiken, bij stoten tegen het blad schieten de stukjes eraf en xe fabrikant zegt dat je dat niet mag doen!! Nog nooit zo'n slechte keuken gehad voor zoveel geld.
Reactie of foto toevoegen
“Na anderhalve maand al vochtschade”
Door C. Ebbe op woensdag 22 feb 2023 23 | vestiging Zaandam
20 jaar gedaan met een zelfgemaakte badkamermeubel gemaakt met IKEA kastjes geen enkel probleem. 1 1/2 maand een brugmanbadmeubel van 1600,00 euro en er ontstaat schade. Jammer meneer uw probleem want dit is vochtschade! Hoe durven ze! Naar Brugman voor uw keuken of badkamer bezint eer ge begint!

Aanvulling 12 mei 2023:
Na een zeer geïrriteerde woordenwisseling nieuwe panelen gekregen die na vijf weken dezelfde klachten gaven. Ongelooflijk dezelfde reactie van Brugman!!! Mijn buik meer dan vol met dit bedrijf. Eigenlijk zeg je tegen je klant u liegt als je vertelt hoe zorgvuldig je omgaat met je nieuwe spullen.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service en plaatsing”
Door S.C. Huiskamp op zondag 1 okt 2017 17 | vestiging Utrecht
Ook ik heb een keuken en wastafelmeubel voor de badkamer gekocht bij Brugman.
Slechte service en plaatsing. Er mankeert van alles aan. Slechte monteurs. En veel te dure keuken in vergelijking met andere keukenleveranciers. Dure keuken met goedkope afwerking. Bij de badkamermeubel hoort ook een spiegelkast. In de showroom hing er een mooie lamp boven de spiegelkast. Bij mij thuis is een goedkoop rotding geleverd die meteen in de vuilnisbak is verdwenen. Brugman: een waardeloos bedrijf waar je veel te veel betaalt. Hun zogenaamde aanbiedingen zijn nog duurder dan de reguliere
prijzen bij de concurrent. Ik zie Brugman als een oplichtersbedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Nooit meer Brugman”
Door Janina op woensdag 10 aug 2022 22 | vestiging Roermond
Wij hebben een badkamer en toilet uitgezocht. We zijn blij met hetgeen wij uitgezocht hebben, fijn contact in de winkel gehad (hierdoor 2 sterren ipv 1) en daarna met spanning gewacht op montage. Nadat wij bericht kregen wie de aannemer was (Studio 129 B.V. te Weert) en wij enkele recensies hierover vonden die niet goed waren contact met Brugman opgenomen en gevraagd wat de ervaringen met deze partij zijn. Hier werd aangegeven dat ze goede ervaringen hebben en al enkele jaren met deze aannemer samenwerken.

De aannemer blijkt de werkzaamheden echter "verkocht" te hebben aan een onderaannemer. Deze onderaannemer heeft ZZP'ers ingezet die geen woord NL spraken en vreemde werkzaamheden uitvoerde (een hele sleuf in de muur hakken voor elektra waar dat helemaal niet mogelijk was, koppelstukken op leidingen terwijl dit niet mag). Helaas was er te weinig toezicht door de aannemer en onderaannemer. We hebben zelf heel veel tijd gestoken om de juiste werkzaamheden uit te laten voeren, uiteindelijk met de onderaannemer deze ZZP'ers van de werkzaamheden te halen. Helaas was de onderaannemer ook niet capabel om de werkzaamheden uit te voeren waardoor veel werkzaamheden dubbel uitgevoerd moesten worden, we onnodig schade hebben (kleurverschil aan een dorpel omdat ze lijmresten 4 weken hebben laten zitten, voeg kleur verschil omdat alle voegen minimaal 2x gevoegd zijn, olie op de tegels omdat er om onduidelijke reden olie voor hardsteen op betontegels is gedaan die er vooralsnog niet vanaf gaat, tegels die scheef teruggeplaatst zijn nadat ze eruit moesten ivm te lage montage van een kraan bij het bad en de eigen gelegde leiding doorboren).

We hebben Brugman en de aannemer Studio 129 gevraagd toezicht te houden, vervolgens gevraagd voor een gesprek omdat er te weinig toezicht was en daardoor ons inziens niet tijdig ingegrepen werd.

Onze insteek van het gesprek was dat de onderaannemer van het werk gehaald zou worden, omdat wij het vertrouwen volledig kwijt waren. Helaas werd erkend dat het proces en de werkzaamheden beter konden, maar de aannemer had geen oplossing en de werkzaamheden moesten door de onderaannemer opgepakt worden.
Uiteindelijk is de aannemer 1,5 dag op het einde van het traject zelf aanwezig geweest.

Het eindresultaat is dat wij een badkamer en toilet hebben, maar uiteindelijk helaas niet geheel naar tevredenheid (we hebben nog steeds olie op tegels, kitresten die zichtbaar blijven nadat het bad 3x opnieuw gekit is, een dorpel die onnodig verkleurd is door lijmresten 4 weken te laten zitten, tegels die scheef zitten met voegkleurverschil, gat voor luchtafzuiging dat te groot is waardoor je gat blijft zien etc.), ook niet geheel volgens tekening (met name bij het toilet hebben we een muurtje waar we heel specifiek voor gekozen hadden dat dit weg zou zijn in de nieuwe badkamer, maar helaas).

Daarnaast heeft het werk 10 weken in beslag genomen in plaats van 4 en is het proces geheel naar ontevredenheid verlopen. Doordat er echter geen oplossing aangeboden is konden we niet anders dan een onderaannemer te accepteren die vrijwel alles minimaal 2x opnieuw moest doen, mensen indienst of ZZP'ers had waar wij niet mee konden communiceren (maar niet volgens tekening werkten). Doordat de aannemer en onderaannemer er echter niet waren konden we einde van de dag aangeven wat daags erna weer opgelost moest worden en heeft het ons heel veel tijd en frustratie gekost.

Tijdens dit proces ook Brugman betrokken, maar onze verwachtingen van de rol van Brugman kwam niet overeen. Onder andere de verantwoordelijkheid willen afschuiven naar ons door aan te geven dat wij een overeenkomst met de aannemer hebben en niet met Brugman (wat wij overigens niet terugzien in de documenten), losse zaken benoemen en aangeven dat dit binnen de marge is. Ten eerste hadden we dan graag vooraf de marges ontvangen en daarnaast kan dat als er enkele zaken niet goed verlopen, maar niet in onze situatie waar de aannemer erkende dat het niet goed gaat, maar geen andere oplossing aan (kon) bieden.

Al met al zullen wij niemand naar Brugman verwijzen
FOTO VAN JANINA
Reactie of foto toevoegen
“Service ver te zoeken”
Door Ted Kokshoorn op zaterdag 24 nov 2018 18 | vestiging Den Haag
Verkopen doen ze met veel plezier, maar de service is ver te zoeken. Na een aantal maanden ging een onderdeel van de douche kabine kapot, we zijn inmiddels meer dan een half jaar en vele mails en telefoontjes verder en je wordt niet teruggebeld, krijg geen terugkoppeling, helemaal niks. Nooooiiiiiiitttttt meer Brugman, wat een slechte zaak is dit.
Reactie of foto toevoegen
“Zelf montage”
Door Pieter en Carla op maandag 2 sep 2019 19 | vestiging Leeuwarden
Wij hebben begin dit jaar een badkamer gekocht bij Brugman Leeuwarden. Wij zijn erg tevreden over hoe wij zijn geholpen / geadviseerd! Wij willen daarvoor Martijn de Jong nogmaals hartelijk bedanken! Het is erg mooi geworden!

Aanvulling ontvangen 5 september 2019: Aankoop is geleverd maar hebben zelf verder alles gemonteerd.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goede ervaring met annulering”
Door Stap op maandag 10 jul 2017 17 | vestiging Goes
Zeer goede ervaring met Brugman. Agv verandering gezondheidstoestand keukenopdracht gecanceld 3 maanden voor levering. Keurig afgehandeld. Opdracht gecancelled, boete/kosten: nul. Aanbetaling omgezet in "tegoed". Kortom 10 uit 10.
Reactie of foto toevoegen
“Alleen maar ellende”
Door Jorissen op donderdag 8 okt 2020 20 | vestiging Roermond
Nooit meer! Zeer slecht behandeld,misselijk makende afzuigkap,het gat is verkeerd ingemeten door hun zodat de kap scheef kwam te hangen.2 kastjes die tegen elkaar aan gaan met openmaken,verschillende keren gebeld maar schuiven alles af "lullen als brugman"dat kunnen ze,als het vermaakt moet worden zijn de kosten voor ons.ze praten er steeds omheen.de achterwand is 5 a 6 cm te hoog en als ik deze ingekort wil hebben zijn de overige kosten(gaten in de muur)voor onze rekening. Mensen denk goed na en ga nooit met Brugman in zee, alleen maar ellende
Reactie of foto toevoegen
“Bak ellende”
Door Paul de Groot op dinsdag 26 jan 2021 21 | vestiging Son
Eigenlijk zou geen sterren meer op zijn plek zijn! Van A tot Z een bak ellende.
De gevallen van fouten en miscommunicatie (lees geen communicatie) zijn er te veel om op te noemen, maar voor het idee een kort overzicht.

De winkel en het ontwerp:
- Zodra men merkt dat je een serieuze klant (melkkoe) bent kan alles. En dat geldt ook bij het maken van een ontwerp, maar dan.....
- Eenmaal een handtekening gezet onder de opdracht, dan begint de ellende. Ineens kunnen ze producten die zijn opgenomen niet meer leveren. Kleuren en stijlen waarop het ontwerp is gebaseerd zijn er niet meer, tot aan de tegels aan toe.
- Op een afspraak horen dat er in de situatie omtrent de levering niets is veranderd t.a.v. de vorige afspraak. Dus niet even de afspraak annuleren, terwijl de verkoper wist dat het niet goed ging met de ondergetekende.
- Te laat verschijnen op afspraken in de winkel en niet of veel te laat reageren op een mail.

Montage:
- Ook daar zijn behoorlijke fouten gemaakt door de aannemer. Verkeerde of geen afstemming tussen de verschillende werkuitvoerders. Een lekkage na de aflevering wegens niet goed afkitten.
- Na een goed half jaar scheuren in de tegels. Alle wandtegels in de badkamer worden op dit moment vervangen en dat betekent weer twee weken in de puin met drie sportende kinderen.
- Sommige producten moesten wij zelf montageklaar maken (folie die er niet goed afkwam in het bad).

Klantenservice:
- Het eerste contact over de scheuren is gelegd eind januari/begin februari 2020 en nu (8 december 2020) wordt de klacht verholpen.
- Gedurende deze periode werd er door de klantenservice meermaals beloofd contact op te nemen tijdens een door mij geïnitieerd telefoongesprek. Maar deze afspraak werd vaker niet dan wel nagekomen....het gevolg was dat ik er weer achterna moest bellen om meer informatie van de status te krijgen.
- Over een compensatie voor alle ellende wordt nog niets gezegd door de klantenservice; eerst de herstelwerkzaamheden afwachten zeggen ze dan.
- Vandaag (18-12-20) schuiven ze in een telefoongesprek zelfs de verantwoordelijkheid helemaal naar de aannemer en wassen zij hun handen schoon. En uiteraard moest ik er zelf weer achteraan bellen, na twee keer niet teruggebeld te zijn.

Bijna 15.000 euro voor een nieuwe badkamer uitgegeven, maar we hebben er al anderhalf niet volledig van kunnen genieten!! Maar goed Brugman heeft de knaken weer binnen.....

Oooww en een maand later ook nog niets van de oooh zo bezorgde webcare vernomen. Ze blijven mij negatief verbazen bij Brugman!
Reactie of foto toevoegen
“Heel lang wachten als er iets niet goed gaat”
Door Yasser op maandag 26 jul 2021 21 | vestiging Zaandam
Via een vriend hier gekomen omdat hij tevreden was over Brugman Zaandam. Gesprek was goed, vriendelijk en behulpzaam. Maar toen de keuken geleverd werd zijn de problemen begonnen.

- vestiging manager heeft een berekeningsfout gemaakt met openslaande hoge kasten, deze komen tegen de inbouwkasten. Hij had hier geen rekening mee gehouden. Kasten zijn ingekort, was geen andere optie en nu passen er minder dingen in. Na veel aandringen worden de kasten opnieuw besteld maar hier gaat maanden overheen. We krijgen dus korte kasten en moeten het daarmee doen omdat iemand een fout heeft gemaakt.
- verkeerde boiler is geleverd, wederom fout vestiging manager. Het is dat ik het eea op mail heb betreft de boiler want anders moest ik zeker betalen omdat de boiler die wij wilden hebben duurder is.
- we zitten nu al een week zonder boiler dus zonder water in de keuken, wordt ik gebeld door Brugman: ze hebben een afspraak gemaakt met spoed om de boiler te monteren. Afspraak is 5 augustus, keuken is 19 juli geleverd. Dat noemen ze spoed.
- vestiging manager Zaandam doet niets voor ons, hij schuift alle schuld af bij de klantenservice en het moet daar maar opgelost worden.

Ik ben zowat elke dag aan het bellen met Brugman, lange wachttijden en niemand die helpt.. hele lange wachttijden bij klantenservice. koop hier geen keuken, hoe aardig of behulpzaam ze eerst zijn. Dat verdwijnt zodra er iets moet gebeuren.
FOTO VAN YASSER
Reactie of foto toevoegen
“Na 5 maanden keuken nog niet af”
Door Sluijter op donderdag 9 jun 2022 22 | vestiging Almere
Eind januari 2022 is onze nieuwe keuken geplaatst maar nog steeds niet af! Ze zijn zo gochem geweest om tot 3X aan toe het verkeerde profiellatje mee te nemen! Waardoor wij nog steeds met losse muurpanelen zitten in de keuken! Inmiddels is het juni en zijn we het zat om tegen een keuken aan te kijken die niet af is! En is ons keukenblad ook nog eens beschadigd! 3 X 4weken moeten wachten, ben bang dat daar nog 4 weken bij gaan komen. Hoe gaan we dit oplossen?
Reactie of foto toevoegen
“Een treurig bedrijf”
Door Fam Matteman op dinsdag 19 apr 2022 22 | vestiging Almere
Een Brugman keuken? Nooit meer. Wat een slecht bedrijf! Hoewel we met vier partijen te maken kregen, vonden wij dat we met Brugman een overeenkomst hadden, maar dat zag Brugman toch anders. In deze evaluatie spreken we daarom over Brugman, ook al betreft het diverse onderaannemers. Half maart 2021 een keuken gekocht bij Brugman in Almere, verkoper dhr D. Idskes. Redelijk eenvoudig: 13 kastjes, vier apparaten, u-vorm, nagenoeg hetzelfde als de bestaande keuken. Tijdens het eerste verkoopgesprek overlegden wij foto's, (bouw)tekeningen, maten en onze wensen. Wel, alles kon, alles werd duidelijk doorgesproken en vastgelegd. Het zag er goed uit, dus hebben we enigszins onder tijdsdruk, getekend. Dom en helaas, achteraf. In de order zat een bedrag van 3.400 euro voor (de)montage van alles; wij hoefden niks meer te doen! Op 1 juni zou de keuken worden gemonteerd, in één dag! Het uur daarna was het enige uur dat we plezier hebben gehad van onze aankoop. Thuis bleek, ondanks dat we dachten alles goed besproken en doorgenomen te hebben, er veel onvolkomendheden, tekortkomingen en onduidelijkheden in de order zaten. Zowel ten aanzien van geld, materialen, maten, vormen, kleuren, bestelnummers enzovoorts. Een week later bleken wij gewoon belazerd en misleid te zijn ten aanzien van frontkleur en dessin. We moesten verder en dus kwam de inmeter, die we nog maar eens de maten en bouwtekeningen gaven. Daarna kwamen de de-monteurs. Ze verwijderden de oude keuken en grof de oude tegels; lijmresten moesten we zelf maar doen 'want zat niet in de prijs'. Overleg met de verkoper had geen zin meer want hij deed zich er al snel mee af van 'jullie kopen niet bij mij maar bij Brugman', deed nagenoeg niks voor ons en liet ons zelf echt overal achteraan gaan. We hebben toen besloten dat we met deze man in het vervolg traject niets meer te maken wilden hebben; onbetrouwbaar, leugens en klantonvriendelijk. Toen kregen we zomaar een aanvullende offerte van 1.800 euro voor zaken die niet nodig waren en vooraf goed waren besproken met de verkoper. Veel gedoe en dreiging van 'zo gaan we niet verder' door Brugman. Na veel aandringen en 'alles kon toch?' ging Brugman overstag nadat we aangaven dan maar zelf bepaalde dingen te doen! Frustratie. Het was onze keuken maar Brugman gaf daar een heel eigen invulling aan! De dag vóór de montage vond levering plaats, een ramp. Spullen niet geleverd, dingen teveel, tekort of te lang, verkeerde kleuren, enzovoorts. Niet te geloven gewoon. Na die eerste montage dag hadden we een halve keuken en veel teleurstelling. Met elke montage dag was er steeds weer materiaal tekort, verkeerd spul, weer niet de juiste kleur, verkeerde maten enzovoorts. We werden er moedeloos van. En dat terwijl wij (!) elke keer weer, al vanaf na de eerste order, uitwerkingen en e-mails maakten van wat er fout ging, wat er moest gebeuren en wat wel dan niet af was. Het heeft ons vele dagen tijd, papier en toner gekost, los van ons gevoel van woede, onmacht, frustratie en teleurstelling. Wij deden veelal het werk dat Brugman zou moeten doen, maar helaas ontbreekt het bij Brugman intern aan de juiste communicatie, coördinatie en voorbereiding en naar ons als klant oprechte empathie. Hoewel de instelling van elke medewerker vriendelijk en goedbedoeld is, gaat er binnen het bedrijf zakelijk toch heel veel verkeerd. Wij voelden ons als klant niet belangrijk, kregen geen prioriteit en moesten steeds drie maanden wachten tot er bij ons weer wat gebeurde. Terwijl er met nagenoeg elke component van de keuken wel iets fout ging; vele tientallen zaken. Daarbij is het zo frustrerend dat Brugman alle macht heeft, want als je kan drinken en koken, heb je als klant geen enkele juridische weg om dingen te versnellen of schadevergoeding te vragen voor geleden ongemak. Wel, na 13 bezoeken over-en-weer, een inmeet-, een afbreek en vier montagedagen, 17 medewerkers over de vloer gehad, waarvan 14 verschillende, is onze keuken in maart 2022 na ruim een jaar eindelijk af. En dat allemaal in Corona tijd. Helaas heeft Brugman na de realisatie geen contact meer met ons opgenomen noch een reactie gegeven omtrent het afgelopen jaar. Wat een treurig bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Kan het niet van de aardbodem verdwijnen”
Door C.J. van den Berg op zondag 31 mei 2020 20 | vestiging Wateringen
Wat een bedrijf . Ik zeg dit niet snel , maar voor ruim 30.000 euro mag je wel wat verwachten . Niks klopt , en zijn maanden bezig geweest om alles recht te trekken . Krijgen we kasten binnen voor de badkamer zijn de deurtjes zwaar beschadigd. Er worden nieuwe besteld . Bij nader inzien niet links omdraaiend maar recht omdraaiend . Is het zo moeilijk om de goede te bestellen terwijl je een voorbeeld hebt , of is het personeel zo dom . Dit is echt een bedrijf wat gewoonweg van de aardbodem mag verdwijnen. Wat een onprofessioneel gedoe.
Reactie of foto toevoegen
“Garantie niet nagekomen”
Door Niek de la Haije op woensdag 23 sep 2020 20 | vestiging Amsterdam
Door ons is in 2016 een keuken van € 28.000 aangekocht in de winkel zaken wij een wandplank in de kleur van de keuken met ingebouwde ledlampjes. Tot 2 maal toe is er een plank zonder lampjes gestuurd. wanneer wij daarover belde werden wij zeer onvriendelijk te woord gestaan terwijl op het laats na 1 maand discussie werd gezegd dat de lampjes niet konden worden ingebouwd. Vervolgens hebben wij dit laten doen door een klusser.ww

Bij de aankoop van de keuken kregen wij een "garantiebewijs op apparatuur" welke zou ingaan als de garantieperiode van de fabrikant zou zijn afgelopen. Wij hadden een storing in de koffiemachine en diende de rekening geheel volgens de voorwaarden in en........ niet éen euro werd, op oneigenlijke gronden, vergoed.
De volgende keuken in ons nieuwe huis komt niet bij Brugman of éen van haar zusterbedrijven vandaan. Als het geld binnen is, is het gedaan met de service.......
Reactie of foto toevoegen
“Blij met de badkamer”
Door H. Molenaar op dinsdag 14 nov 2017 17 | vestiging Zaandam
Geachte Brugman, Wat zijn we blij met onze badkamer. Prachtig mooie spullen goede kwaliteit. En Zaandam heeft goede service . De aannemer FRZ renovatie uit Diemen wat een top team in 9 dagen alles klaar en super mooi wat een harde werkers geen leiding te zien alles is top.
Reactie of foto toevoegen
“Een slechte ervaring”
Door Marco op vrijdag 14 jan 2022 22 | vestiging Hilversum
Wij hebben een keuken gekocht. Brugman zorgt van begin tot eind voor een echt slechte ervaring. Van de mensen die ze sturen voor het verrichten van klusjes tot de afwerking en de after service. Het was een nul sterren ervaring. Lekkages, putjes in de parketvloer (afdekken doe je niet), gebruik van de dozen met het servies erin als onderzetter waardoor het servies stuk ging. Afwerking niet goed. Om het goed te krijgen kost nu al meer dan 6 maanden. Het enige waar ze echt goed in waren (en waarschijnlijk ook nog zijn) was het opeisen van het geld terwijl ze al wisten dat ze niet eens konden leveren wat we besteld hadden.
Reactie of foto toevoegen
“Geen offerte”
Door Van Koppen op vrijdag 2 jun 2017 17 | vestiging Almere
Ik vraag om een offerte voor een badkamer, ik weet precies wat ik wil, de jongedame aldaar schrijft tijdens het gesprek nauwelijks een type of nummer op, heeft geen inzicht in een plattegrond, zet deuren op verkeerde plaatsen, beloofd een offerte op te maken, na 2 weken bellen waar deze blijft; wordt weer beloofd eind van de dag deze te zullen versturen; na weer een week niets ontvangen. Grappig; ik had al er weinig vertrouwen in, na het gesprek aldaar, maar dit slaat toch alles. Klacht ingediend; ook hierop komt ook geen reactie op. Wat een slechte zaak, waar bestaan zij van.
Reactie of foto toevoegen
“Afrader”
Door M. van Balen op woensdag 8 aug 2018 18 | vestiging Barendrecht
Bij Brugman hebben we een badkamer gekocht. We installeren de badkamer zelf, maar met alleen al de levering is ongelooflijk veel fout gegaan. Ik zou iedereen afraden bij Brugman te kopen.
- het bad dat we hadden besteld moest drie keer opnieuw geleverd worden, want tot twee keer toe was het bad ernstig beschadigd
- Brugman was onze betalingen deels kwijtgeraakt. We kregen een sneer dat we zelf maar moesten aantonen dat we alles hadden betaald, want het zou de administratie veel teveel tijd kosten als zij dat moesten uitzoeken. We hadden alles keurig op tijd betaald, toch dreigde Brugman niet de hele badkamer te leveren omdat we niet voldoende betaald zouden hebben
- diverse onderdelen waren niet besteld en moesten na levering opnieuw worden besteld, dat levert uiteraard vertraging op
- diverse onderdelen waren verkeerd besteld, wederom vertraging
- wij hebben vloertegels van 60x 60 gekocht. Dit staat ook zwart op wit in de orderbevestiging De geleverde vloertegels zijn echter kleiner. Brugman houdt zich niet aan de ondertekenende koopovereenkomst en zegt : ja, jammer voor u, maar ja, de tegels die u heeft gekocht zijn nu eenmaal geen 60x60, maar ze zijn kleiner. Vervelend voor u, maar we doen er niets aan. Klantenservice, die inderdaad vaak moeilijk bereikbaar is, is alles behalve klantvriendelijk en weigert de klacht serieus te nemen. We hebben enorme spijt dat wij bij Brugman onze badkamer hebben besteld.
Reactie of foto toevoegen
“Aanmaning zonder levering”
Door Miranda op donderdag 13 jan 2022 22 | vestiging Groningen
Oktober 2020 bij brugman Groningen binnen gelopen omdat wij ons wouden oriënteren op een nieuwe badkamer en keuken voor ons nieuwe huis. Gingen vriendelijk met ons door de winkel en een ontwerp tekening gemaakt. Vervolgens zouden we moeten tekenen om te kunnen profiteren van de kortingen die op dat moment liepen. Aangegeven dat wij nog niet wisten wanneer we het nodig waren en of er nog wat aangepast moest worden,Dit zou geen enkel probleem zijn. Vervolgens getekend en naar huis gegaan. Zijn nog een paar x benaderd wanneer we de keuken en badkamer nodig zouden zijn meerdere keren aangegeven dat wij nog geen datum hebben. Vervolgens gisteren en aanmaning in de bus. Allereerste denk je dan hoe kan je een aanmaning krijgen zonder een herinnering. Bleek dat de herinnering naar een heel verkeerd mail adres gestuurd is. Erg slordig dat dit alleen per mail gebeurt en niet per post. Vervolgens gebeld dat we hier niet van gediend zijn en dat we er vanaf willen. De medewerker van de vestiging gaf aan stuur een mail naar het hoofdkantoor, oke dit hebben we die zelfde dag nog gedaan. Vanmorgen krijg ik een mail terug de orders waren geannuleerd en ik zou een bedrag van 9000 euro moeten betalen. Wel stond er bij als ik binnen 2 jaar een nieuwe offerte liet opmaken van het zelfde order bedrag kon dit als aanbetaling gebruikt worden. Heb ze terug gestuurd het heel vreemd te vinden dat ik moet betalen voor iets waar ik niet aan vast zou zitten ook gevraagd wat voor orderbedrag ik dan een nieuwe offerte moest laten maken. De nieuwe offerte moest een waarde zijn van 30000,- voor de aanbetaling van 9000 euro verrekend kon worden. Hier staat niks over vermeld op hun website en alles en vindt dit dan ook niet normaal. Vervolgens nogmaals een mail gestuurd dat dit niet de bedoeling kon zijn en dat ik het wel met ze wilde oplossen maar niet op de manier wat ze nu benoemde en ook zeker niet voor dat bedrag. Daarna krijg ik zelfs een mail terug dat ik niet meer per mail kan annuleren en dat mijn annulering van de order nu schriftelijk moet. Met andere woorden deze zaken zijn de grootste oplichters en doen we alles aan om een handtekening te ontfutselen om vervolgens aan ze vast te zitten. Hopelijk gaat dit nog opgelost worden alleen heb er een hard hoofd in.
Reactie of foto toevoegen
“Achterwand laat los”
Door M.C.M Voets op maandag 17 mei 2021 21 | vestiging Son
We hebben in September 2020 een keuken laten plaatsen door brugman, Alles is netjes gemonteerd ,toen kregen we een klacht met de achterwand, deze liet los. Er is een monteur geweest en vertelde dat deze wand niet goed tegen vocht kan en we moesten meer ventilatie in de keuken aanbrengen. Hij is in de auto gaan bellen met brugman mocht dit waarschijnlijk niet horen, na overleg werd er verteld dat dit geen garantie is en we konden een nieuwe wand bestellen en even 200,00 euro betalen.
Diverse malen met brugman gebeld en we zouden teruggebeld worden we zitten nog te wachten op een telefoontje voor een nette afhandeling. Wij krijgen het vermoeden dat als de keuken eenmaal geplaatst is dat je niet met een klacht moet komen want dan zijn ze niet aanspreekbaar. Denk goed na als je bij hun gaat kijken??
Ze kunnen blijkbaar niet met een klacht omgaan.
Reactie of foto toevoegen
“Beetgenomen”
Door Marianne op vrijdag 19 jun 2020 20
Ook ik heb níets goeds te melden over Brugman keukens. En ook ik was gewaarschuwd. Mensen, als je de winkel binnenkomt is alles mogelijk. Bij Brugman zin ze van; veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. Een gewaarschuwd mens telt voor 2! Ik heb mijn keuken, badkamer, toilet en vloer gekocht. De stress van wat er allemaal niet goed is gegaan heeft mij alle plezier van mijn nieuwe start ontnomen. Het is echt te veel om allemaal te benoemen maar voel mij behoorlijk beet genomen! Nooit meer Brugman!
Reactie of foto toevoegen
“Heel tevreden”
Door Nicole van Epen op vrijdag 2 aug 2019 19 | vestiging Zwolle
Wij hebben bij Brugman Keukens een keuken en badkamermeubel gekocht. Super leuk ontvangst bij binnen komt, heel vriendelijk personeel die de tijd voor ons namen en met ons mee dachten. We kregen de gedurende tijd die wij er waren van alles van koffie met koek tot soep met broodjes. De keuken werd eerst geleverd ook hier weer kundig personeel die onze keuken super mooi hebben gemonteerd en hebben opgeleverd. Het badkamer meubel is ook netjes afgeleverd, deze monteren wij zelf. Wij zijn heel tevreden over Brugman Keukens , wij hebben een prachtige keuken en badkamermeubel.
FOTO VAN NICOLE VAN EPEN
Keuken met eiland
+ Toon extra foto van Nicole van Epen
Reactie of foto toevoegen
“Loop met grote boog om Brugman heen”
Door Fred Vos op dinsdag 30 nov 2021 21 | vestiging Den Bosch
Er is me een wasmachinekast en wasdrogerkast geleverd die niet door het trappegat konden. Daar hebben ze niks mee willen doen. Heb ze weg moeten geven aan de Vincentiusstichting. Dat was een forse kostenpost. Het bouwbedrijf dat ze voor me vonden heeft meerdere bouwtechnische fouten gemaakt, waaronder knelkoppelingen in de muren verwerken. Dat mag niet. Een van die koppelingen lekte. Verder heeft het bouwbedrijf een waterleiding geraakt bij sloopwerkzaamheden, waardoor een tweede lek ontstond, in de buurt van het eerste. Vermoeden van een lek was er al snel bij mij, maar 'deskundige' van Brugman wuifde het bij inspectie weg. Weken later was de hele vloer verzadigd met water, begonnen overal in huis muren vochtig te worden en druppelde er water in de meterkast. Had ik toch gelijk. Douche moest deels worden gesloopt voor vinden en dichten lekken. Mede door de verzadigde vloer en wanden duurde het herstel erg lang. Drie maanden niet thuis kunnen douchen, maar geen enkele interesse bij Brugman voor hoe het ging. Zij stellen dat je een contract hebt met het bouwbedrijf. Toch geven zij de totaalprijs en lijken de klus zelf aan te nemen. Maar zodra de spullen bij je thuis staan en het geld binnen is, doen ze niks meer voor je. Geen hulp bij de oplossing van mijn problemen. Alles op bouwbedrijf gegooid. Ik heb heel veel tijd besteed aan laten uitvoeren van onderzoek, juridische hulp en herstel. Ik kan sinds een paar weken weer thuis douchen, maar overal zijn er wanden aangetast door het vocht en ook het kozijn van mijn keukendeur. Herstel van > 7000 euro moeten verhalen op bouwbedrijf, gelukkig grotendeels al vergoed door zijn aansprakelijkheidsverzekering. Bouwdroger draait al 2 maanden. Hoop dat volgende week de muren droog genoeg zijn, zodat alle stuc- en schilderwerk nog voor einde jaar is gedaan. Deel van herstelkosten moet nog betaald worden door bouwbedrijf, maar dat moet ik ws ook met juridische dwang regelen. Het is een horrorverbouwing geworden. Brugman doet na leveren spullen HELEMAAL NIKS meer voor je. Zelfs een bedrijf zoeken dat de iets verzakkende douchedeur komt rechtzetten doen ze niet. Neem contact op met het bouwbedrijf, zeggen ze. Die wil ik nooit meer zien. De garantie die dat bouwbedrijf me moet leveren is dan wel weer bepaald door Brugman. Brugman bepaalt de prijs voor de plaatsing, zoeken het bouwbedrijf en leggen de garantiebepalingen vast, waardoor het lijkt alsof zij de hele klus aannemen, maar zeggen later dat ze niks met de plaatsing te maken hebben. Ze laten je stikken. Laat nooit de spullen monteren door een bedrijf dat zij voor je vinden. Beter nog: negeer Brugman en elk ander bedrijf van de Mandemakersgroep. Het spul van Ben, hun huismerk, is niet beter dan huismerkspullen van de bouwmarkt, dus koop je net zo goed daar. Kortom, loop met een grote boog om Brugman heen en alles van de Mandemakersgroep.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden”
Door Vosmeer op maandag 13 jul 2020 20 | vestiging Utrecht
Wij Zijn niet tevreden over de gang van zaken m.b.t. onze keuken. De keuken zelf zal mooi zijn als die helemaal af is wanneer, dat kan op zijn vroegst pas in september 2020 zijn. Wij zijn bij het filiaal in Utrecht geweest om onze nieuwe keuken te bestellen wij zijn toen door een medewerker geholpen. Tevens hebben wij via Brugman ook de aannemer geregeld zodat alles via 1 bedrijf zou gaan. Een stukje ontzorgen dachten wij maar niets is minder waar, wij moesten zelf met de aannemer alles regelen. De eerste tekening werd gemaakt en we hebben afspraken gemaakt over welk apparatuur we erin wilde. Toen kwam de kraan ter sprake wij wilde voor een Quooker gaan maar we werden geadviseerd om een kokend waterkraan te nemen voor onze doeleinden, wij wisten niet een van het bestaan. En deze zou heel makkelijk passen op de plaats waar wij de hem op de tekening wilde. Echter een paar weken later kregen we te horen dat de kokend waterkraan niet zou kunnen vanwege de verlengstukken die niet leverbaar zijn voor de heet waterkraan. Maar de Quooker zou dat wel hebben en daarom kunnen, oké dus gingen we weer voor een Quooker. Toen wij naar het 1e bezoek thuis kwamen en de tekeningen gingen bekijken kwamen we erachter dat er nog 1 bovenkast zou bij kunnen. Dus hebben we een 2e afspraak gemaakt bij het filiaal Utrecht. Toen wij daar kwamen was de verkoper die ons als 1e geholpen heeft er niet en werden we geholpen door een andere collega deze heeft voor ons de extra kast erbij getekend en alles in orde gemaakt. Echter deze collega heeft een schrijf fout gemaakt in de lengte van de keuken. Dit was ons niet opgevallen. Wij kregen een bericht van Brugman dat de keuken geleverd en geplaatst zou worden in week 21 . Dus WIJ de aannemer gebeld en afspraak gemaakt voor het meerwerk en alles wat voor de keukenplaatsing nodig is. Het enige wat Brugman heeft gedaan is met de aannemer is de tekening doorsturen. Maar niet de veranderde datum gegeven van de uitstel van plaatsing die wij later kregen. Vervolgens kregen wij een bericht van Brugman dat de keuken pas geleverd gaat worden in week 26 en geplaatst in week 27. Daar wij al wat vrije dagen hadden opgenomen voor de plaatsing in week 21. Dit was dus voor niets en erg zonde van de dagen. De aannemer is begonnen met zijn klussen aan de hand van de tekening die hij van Brugman heeft gekregen. Deze heeft hij netjes gemaakt en ook de ander wensen die wij hadden aan de hand van de tekening zoals een verlaagd plafond en muren slopen plavuizen vloer aanhelen op maat van de tekening. De keuken werd eind week 26 geleverd op vrijdag. Op maandag in week 27 kwam de monteur van de keuken en deze ging de keuken plaatsen het zou een klus zijn van 1 dag werd ons gezegd bij de koop van de keuken maar het werden er 2 dagen. Bij het plaatsen van de keuken kwam de monteur erachter dat de afvoer van de gootsteen te kort was aangelegd en dat de maten niet klopten. Ik heb toen de aannemer gebeld en deze met de monteur laten praten waar de fout zit, dit bleek echter een FOUT te zijn van Brugman de monteur had de goede tekening van ons 1e bezoek en de aannemer had de 2e tekening van ons 2e bezoek waar een schrijffout in zat en dat scheelde 7 cm. Dus ons verlaagd plafond was 7 cm te kort deze moet ook worden verlengd de plavuizen kwamen niet uit en moesten worden extra worden aangeheeld. De monteur heeft alles geplaatst en aangesloten maar bij het aansluiten van de Quooker heeft de monteur de waterleidingen Koud en Warm verwisselt maar alles had hij dicht gemaakt kasten erin aanrechtblad erop en alles toen kwam hij erachter dat de ze verkeerd om zaten. Hij heeft toen de aannemer gebeld en gezegd dat hij de leidingen even moest omwisselen omdat het voor hem veel werk werd om alle kasten en aanrechtblad eraf te halen om het goed aan te sluiten. Ook zijn de verlengstukken van de Quooker niet geleverd waardoor de monteur professorische op flexibele waterleidingen een koperen waterleiding heeft aangezet om het verlengt te krijgen terwijl de aannemer een koppelkraan erop had gezet zodat de slagen van de Quooker er zo opgedraaid konden worden . Dit heeft hij telefonisch gezegd tegen de aannemer maar de aannemer heeft ontdekt dat de monteur bij het buigen van de flexibele de leidingen heeft gedraaid waardoor ze verkeerd zij aangesloten. De monteur kwam erachter dat de er 3 deuren in de verkeerde kleur zijn geleverd, een greeplijst te kort is en het hoekprofielstuk niet de juiste maat heeft en vloer plint in 2 delen is terwijl dit 1 plint had moeten zijn. Tevens is de afzuigkap niet geleverd dit was ons wel al medegedeeld. Echter telefonisch contact genomen met de leverancier van de afzuigkap over hoe en wat, deze vertelde ons dat als deze geleverd wordt zullen ze hem leveren aan de keukenleverancier ( brugman) . Brugman echter zegt dat de leverancier de afzuigkap direct aan ons levert en plaatst. Dus wie moeten we nu geloven. De monteur was klaar en we hebben alles doorgenomen wat er geplaatst was en nog moet gebeuren. Ik vroeg hem wat er met het afval van de keuken ging gebeuren daarop antwoordde hij dat is niet mijn zorg staat niet op de lijst dat wij dat moeten meenemen. Ik vroeg hem welke lijst hij zei waarop staat dat wij vuil afvoeren. Deze lijst hebben wij helemaal niet in ons bezit en gezien, dus ik belde het filiaal in Utrecht weer op om te vragen hoe en wat en wat bleek de 1e verkopen had deze lijst niet met ons besproken en hij gaf toe dat het zij fout is geweest, en hij zou gaan kijken wat hij alsnog voor ons kon betekenen. Het zou volgens de monteur heel simpel zijn een mailtje sturen voor het ophalen van het vuil naar Brugman. De 1e verkoper zou dezelfde dag nog terug bellen maar dit heeft hij niet gedaan. En de monteur is weggegaan. De volgende dag kwam de aannemer om het plafond te verlengen en de plavuizen aan te helen en de waterleidingen door te knippen en te verwisselen. Hij zag ons ook zitten met een berg afval waar de paus u tegen zou zeggen, en vroeg wat ermee ging gebeuren. Ik heb toen weer telefonisch contact gezocht met het filiaal Utrecht en gevraagd naar de 1e verkoper maar hij was vrij en hij had de dag ervoor tot na sluitingstijd nog een klant waardoor hij het niet heeft kunnen regelen en ook niet heeft kunnen bellen ook niet naar ons om te zeggen dat het niet gelukt is. Hierdoor hebben wij een gevoel aan de kant gezet te zijn, zo van oh die zijn niet belangrijk meer, ze hebben toch al betaald, een nieuwe klant binnenhalen is belangrijker. Vervolgens zei de receptioniste dat zij contact met de filiaalmanager contact zou opnemen om het alsnog te gaan regelen, dit zou betekenen dat wij het hele weekend met een huis vol afval zouden zitten. De aannemer hoorde dit en bood aan om het afval mee te nemen. Dit tegen het filiaal in Utrecht gezegd en het enige wat we kregen als antwoord is geweldig en de groeten aan de aannemer. Het had wel op zijn plaats geweest als er vanuit Brugman contact met ons was opgenomen omtrent alle teleurstelling en tegenslagen. Kortom Service is zwaar negatief en ik zal Brugman zeker niet aanbevelen aan kennissen en vrienden en familie. Deze brief ook naar brugman zelf gestuurd en het enige waar zij mee kwamen is een VVV bon van 100 euro als compensatie voor alle ongemakken. Maar voorlopig hebben wij nog geen complete keuken. Ik zou zeggen neem GEEN Brugman keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Verlichting kapot bij Brugman keuken”
Door Henk op woensdag 16 okt 2019 19 | vestiging Zoeterwoude
Nieuwe keukenverlichting. Oorspronkelijke na 2 en een half jaar kapot. Moest eerst betalen, dan kon Brugman bestellen en leveren. Dus eerst betaald en om het verhaal kort te houden, na bijna 2 maanden en meerdere verzoeken om teruggave van mijn betaling, wacht ik nog steeds op mijn geld. Kortom, schandalige behandeling van iemand die al ruim 20 jaar klant is.
Reactie of foto toevoegen
“Twee compleet nieuwe badkamers gekocht”
Door Mevrouw Heijstek op zaterdag 16 okt 2021 21 | vestiging Den Haag
2 compleet nieuwe badkamers gekocht, tekening, bestelling alles volgens plan, verkoop werkt idd prima en vriendelijk maar daarna problemen oplossen is idd onmogelijk. Reacties duren weken of maanden. De spiegelkast past niet, gloednieuw maar mag niet geruild worden, wie zijn fout dat is, verkeerd ingeschat en ingetekend plus geadviseerd door verkoop, doet er niet toe. 2 kranen lekken Kastje muur verhaal tussen aannemer brugman nu nog een derde fout ontdekt maar wat heeft t voor zin contact te zoeken kost alleen maar tijd energie en geen oplossing. Kortom alles zelf maar oplossen en nooit meer bij brugman iets kopen
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Jennifer Hilmans-Meij op maandag 29 nov 2021 21 | vestiging Heerlen
Eind augustus een complete badkamer gekocht en gekozen ervoor om alles via brugman te laten verlopen. Wij kregen toen bijna 4 weken later een brief dat we een afspraak moesten maken voor het inmeten van de badkamer. Ik kreeg de brief op woensdag en die vrijdag erna moest het meetrapport al klaar zijn. Dat ging de aannemer niet lukken, begrijpelijk.

27/9/2021 had ik de afspraak voor het inmeten van de badkamer gepland om 18.00 uur. Toen er om 18.30 nog niemand was geweest heb ik de aannemer gebeld. Hij was de afspraak vergeten, dat kan gebeuren. Een uurtje later dan gepland stond de aannemer alsnog op de stoep. Ik kan niet zeggen dat deze meneer enthousiast was over de klus. Ik kreeg er al meteen een slecht gevoel bij, maar goed ik wilde de aannemer niet afrekenen op het te laat komen en niet enthousiast zijn. Hij kan ook een slechte dag of week hebben. Na het inmeten beloofde de aannemer dat we na 1 a 2 weken de offerte zouden ontvangen.

Na 4 weken had brugman het meetrapport, ietsje later dan 1 a 2 weken, maar het is druk in bouwland. Echter had ik nog geen offerte. Verkoper bij brugman vertelde telkens dezelfde smoes "aannemers zijn goed met hun handen, maar niet met hun administratie". Dus nogmaals gewacht. Het is inmiddels al 9 weken geleden dat de aannemer geweest is, maar een offerte heb ik nog steeds niet ontvangen. Vorige week, nadat ik pas 8 weken op een offerte zat te wachten, gebeld met brugman. De verkoper zou erachteraan gaan. Inmiddels heb ik mijn verwachtingen gigantisch naar beneden bijgesteld. Ik hoop dat ik midden januari een keer een offerte mag ontvangen, want op dit tempo duurt het nog eens 9 weken. Ik heb noch van brugman, noch van de aannemer iets vernomen. Een volgende ga ik bij een goedkopere badkamer aanbieder, want duurder betekent niet dat je betere service krijgt.
Reactie of foto toevoegen
“Nooit meer Brugman”
Door Joop op zondag 2 mei 2021 21 | vestiging Capelle aan den IJssel
Fout op fout op fout. Geen enkele coulance, zelf van alles regelen/rechttrekken. Nooit meer Brugman, echt ik ben er wel zo klaar mee. En het ergste is nog dat ze "verbaast" zijn dat dit ergernis bij mij heeft veroorzaakt. Als ze dat na alle telefoontjes niet gemerkt hebben, moeten ze toch echt eens kijken of ze wel op de goede plek zitten.

Aanvulling ontvangen 4 mei 2021: Ik heb een badkamer gekocht en laten installeren. Alles is nu afgeleverd en gemonteerd. Montage ging goed (aannemer). Het hele traject werden er fouten gemaakt door Brugman die de aannemer weer oploste. Aannemer is top, Brugman een flop.
Reactie of foto toevoegen
“Waardeloze service”
Door M van der Schaft op maandag 4 jan 2021 21 | vestiging Hilversum
Ga niet in zee met Brugman badkamers. Er kan van alles tot je een handtekening hebt gezet. Er worden verkeerde producten besteld en geannuleerd. Je zit weken zonder goede badkamer en de juiste producten. Na 5 weken nog niks compleet. Waardeloze service!
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 47
Vestigingen Brugman
Website: www.brugman.nl
  Alkmaar (6 ervaringen), Noorderstraat 7, 1823 CS Alkmaar, tel 072-5156793
  Almere (5 ervaringen), Miamistraat 72, 1334 KX Almere, tel 036-5328252
  Amersfoort (10 ervaringen), Euroweg 95, 3825 HB Amersfoort, tel 033-4613448
  Amsterdam (7 ervaringen), Johan Cruijf Boulevard 106, 1101 DJ Amsterdam, tel 020-5673000
  Arnhem (10 ervaringen), Heerlenstraat 3, 6845 AD Arnhem, tel 026-3812112
  Assen (1 ervaring), Borgstee 31, 9403 TS Assen, tel 0592-340822
  Barendrecht (15 ervaringen), Pesetastraat 20, 2991 XT Barendrecht, tel 010-2922011
  Breda (6 ervaringen), Kruisvoort 32, 4814 RZ Breda, tel 076-5202058
  Capelle aan den IJssel (12 ervaringen), Hoofdweg 46, 2908 LC Capelle aan den IJssel, tel 010-2587555
  Den Bosch (5 ervaringen), Reitscheweg 14, 5232 BZ Den Bosch, tel 073-6411595
  Den Haag (7 ervaringen), Binckhorstlaan 113, 2516 BA Den Haag, tel 070-3477985
  Ede (6 ervaringen), Galvanistraat 59, 6716 AE Ede, tel 0318-631855
  Emmen (4 ervaringen), Nijbracht 80, 7821 CA Emmen, tel 0591-729000
  Goes (6 ervaringen), Marconistraat 34, 4461 HH Goes, tel 0113-246080
  Groningen (5 ervaringen), Peizerweg 82, 9727 AK Groningen, tel 050-5250553
  Heerlen (13 ervaringen), In de Cramer 166, 6412 PM Heerlen, tel 045-5754240
  Hengelo OV (4 ervaringen), Holtersweg 55, 7556 BS Hengelo, tel 074-2506366
  Hilversum (3 ervaringen), Verlengde Zuiderloswal 34, 1216 BX Hilversum, tel 035-5448092
  Hoofddorp (13 ervaringen), Kruisweg 785c, 2132 NG Hoofddorp, tel 020-6533462
  Hulst (6 ervaringen), Industrieweg 4b, 4561 GH Hulst, tel 0114-320080
  Leeuwarden (9 ervaringen), De Centrale 13, 8924 CZ Leeuwarden, tel 058-2130383
  Nijmegen (7 ervaringen), Wijchenseweg 168, 6538 SX Nijmegen, tel 024-3442805
  Purmerend (3 ervaringen), Einsteinstraat 4, 1446 VG Purmerend, tel 0299-460200
  Roermond (5 ervaringen), B. Lindanussingel 2, 6041 LV Roermond, tel 0475-311501
  Roosendaal (4 ervaringen), Rucphensebaan 1-1a, 4706 PH Roosendaal, tel 0165-569852
  Son (8 ervaringen), Ekkersrijt 4024, 5692 DA Son, tel 0499-474481
  Tilburg (3 ervaringen), Ringbaan Zuid 378, 5022 GA Tilburg, tel 013-4609020
  Utrecht (13 ervaringen), Hollantlaan 14, 3526 AM Utrecht, tel 030-2888471
  Venlo (10 ervaringen), Nijmeegseweg 4, 5916 PT Venlo, tel 077-3101262
  Wateringen (5 ervaringen), 's-Gravenzandseweg 25, 2291 PE Wateringen, tel 0174-225850
  Zaandam (16 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 20, 1506 PV Zaandam, tel 075-6157867
  Zoeterwoude (3 ervaringen), Hoge Rijndijk 195, 2382 AJ Zoeterwoude, tel 071-5892086
  Zutphen (5 ervaringen), Gerritsenweg 10, 7202 BP Zutphen, tel 0575-517025
  Zwolle (4 ervaringen), George Stephensonstraat 4, 8013 NK Zwolle, tel 038-4601440
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.

Een bewerking voorstellen van de naam, bedrijfsomschrijving of adresgegevens. Geef hier uw wijziging door.