Feedback
4,8

Bruynzeel Keukens

Score uit 127 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
34 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Bruynzeel Keukens
Met een keuken van Bruynzeel heeft u een functionele kwaliteitskeuken voor een lage prijs. Voor hetzelfde geld heeft u een Bruynzeel Keuken.
Alternatieven voor Bruynzeel Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,8 uit 357 ervaringen
• Kex Keuken Expert Volendam
   
(Volendam Noord-Holland) score 9,8 uit 51 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,8 uit 145 ervaringen
• Ardi Keukens en Sanitair
   
(Sint Annaland Zeeland) score 9,7 uit 350 ervaringen
• Keur Keukens
   
(Haarlem Noord-Holland) score 9,7 uit 327 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,7 uit 575 ervaringen
• DB Keukens
   
(6 vestigingen) score 9,7 uit 2175 ervaringen
• Tieleman Keukens
   
(Middelharnis Zuid-Holland) score 9,7 uit 187 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 127 ervaringen over Bruynzeel Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren32 ervaringen
4 sterren11 ervaringen
3 sterren1 ervaring
2 sterren12 ervaringen
1 ster67 ervaringen

Per vestiging:
“Zeer goede ervaring”
Door F.J.Jordans op donderdag 27 okt 2016 '16 | vestiging Spijkenisse
Onze ervaring is zeer goed, een jaar geleden we een keukenblok gekocht en gratis laten plaatsen naar onze wensen, nu hebben we een achterwand laten plaatsen, ook naar onze ervaring zeer goed, netjes geplaatst en afgewerkt.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken achterwand”
Door Jaap op maandag 19 feb 2018 '18 | vestiging Den Haag Megastores
Zojuist is voor de 10 keer geprobeerd de achterwand af te werken. Ja, u leest het goed, de achterwand. De monteur is echter stomverbaasd dat hij daarvoor een ACHTERWAND bij zich zou moeten hebben. Vervolgens door een zijige service medewerker "geholpen" die niet meer kan betekenen dan "uitzoeken wat er mis is gegaan". Tja, dat kan ik je wel vertellen. De achterwand is besteld (ik heb een bestelbevestiging van het betreffende bedrijf) en waarschijnlijk ook gewoon geleverd. Bruynzeel: eens, maar nooit meer!
Reactie of foto toevoegen
“scherp verkoop praatje maar kwaliteit ho maar”
Door Matthijs op vrijdag 21 nov 2014 '14 | vestiging Amsterdam Westpoort
Bij ons gesprek bij de showroom was van alles mogelijk. Hier hebben wij dan ook duidelijk onze wensen besproken met de verkoopster Sharon. (het enige waar het deze mevrouw om ging was om te bepalen wat ons budget was, waar wij dan ook niet in mee zijn gegaan). Nadat de keuken geleverd was bleek de verkeerde vaatwasser en combi magnetron geplaatst te zijn. Na overleg en een bijbetaling zou het geregeld zijn. Helaas zijn wij inmiddels 5 maanden verder en is het nog steeds niet geregeld. Wel kunnen wij nieuwe apparatuur kopen bij bruynzeel (met 40% karting) wat nog steeds neer komt op de normale marktprijs. Vragend naar wat te doen met de oude apparatuur is dat we het wel op marktplaats kunnen zetten.... Hierbij waarschuw ik eenieder om niet met Bruynzeel in zee te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Dennis Vereijken op maandag 28 mrt 2016 '16 | vestiging Son
% service, onderstaande klacht 01-03 verstuurd. Tot op de dag van vandaag geen woord over gehoord! Kansloos bedrijf.
Datum: 23-02-16 Brunzeel keukens, Drebbelstraat 7, 4622 RC Bergen op Zoom
Geachte heer/mevrouw, Via deze weg wil ik u informeren over de verloop van de aankoop van een keuken, in de vestiging Son en Breugel. En de complete gang van zaken daarna tot op dit moment. Augustus jongstleden hebben mijn partner in ik een huis gekocht. De keuken hierin was niet naar onze wens. Na het bezoeken van verschillende keuken bedrijven. Viel ons oog op de Giethoorn keuken in jullie assortiment. Enkele weken later zijn wij terug gekomen om een tekening te maken. U medewerker .......uit het betreffende filiaal heeft ons hierbij geholpen. Ze heeft ons uitstekend hierin geholpen. En onze wensen netjes uitgewerkt. Op die zelfde dag hebben we ook meteen een optie genomen op de keuken. Dit proces is verder prima verlopen. Ook het inmeten van de keuken door jullie is verder netjes verlopen.
Na het inmeten was er een 2de afspraak moment, dit om evt wijzigingen te bespreken. Dit gesprek hebben we gehad met ...., omdat ......op vakantie was. Hierin kwam naar voren dat een keuken kastje te diep was. Dit ivm een pilaar op deze loactie in de woning. Deze pilaar kon niet verwijderd worden, ivm de draagconstructie. Hier zou dus geen keuken kastje kunnen komen van 60 diep. Idee hierin was een keuken kastje van 30 diep te plaatsten(zie onderstaande afbeelding). Echter sloot deze dan niet aan op de muur. Waar door er dus een spleet tussen het kastje en de muur zat.
Ons voorstel hierin was om een zijpaneel te pakken van een kastje van 60. En deze op maat te maken, zodat het kastje optische toch netjes aansluit op de muur. Later als het blad er op zit, zou dit toch niet meer zichtbaar zijn. Er werd ons verteld in de winkel dat dit niet mogelijk was. In mijn ogen is dit slechts een simpele handeling. Dus ik ging hier niet direct mee akkoord. Tevens omdat ik 100% zeker wist dat dit wel mogelijk was. Dit gezien het feit dat in mijn vriendenkring 3 interieur bouwers zitten, waar ik dit mee heb besproken. Volgens hun is dit een simpele handeling die zo is gemaakt, en te plaatsen is. Ik heb geprobeerd de verkoper hierin te overtuigen dat dit wel mogelijk is. Aangezien ik natuurlijk een nette afgewerkte keuken wil voor het geld. Uiteindelijk kreeg ik te horen 'wij maken geen maatkeukens, hiervoor moet je bij de buuren zijn'. Hierop ben ik naar buiten gelopen om even een sigaretje te roken. Aangezien deze opmerking me in het verkeerde keelgat schoot, we betalen 12.000,00 euro. En dan z'n antwoord?
Uiteindelijk hebben mijn partner en ik toch ingestemt met het idee van de verkoper, dit omdat deze geen millimeter mee gaf in het voorstel van onze kant. Voorstel was dat wij de draag constructie maar dieper in de ruimte moesten laten komen. Zodat het uiteindelijk toch netjes aan zou sluiten. Gezien het feit dat de draag constructie 16 oktober zou worden bewerkt/aangepast. Was de afspraak gemaakt dat uiterlijk 15 oktober ik de juiste maat voering zou krijgen hiervoor. Uiteindelijk heb ik deze pas 19 oktober gekregen, en heb ik de pilaar met geluk op maat gemaakt.
Tevens is er tijdens het opmeten van de keuken besloten dat de staanders onder de hoeken van het keuken blad niet nodig waren(zie afbeelding hier beneden). Dit aangezien 2/3 van het blad vast ligt, dit is tijdens het 2de gesprek ook besproken. Vertrouwende op de kennis bij jullie zijn we hier mee akkoord gegaan. En zijn de staanders uit de order gehaald.
Tussen het 2de gesprek en de levering van de keuken, zag ik dat er in eens een actie was. Vanaf een bepaald bedrag zou er een gratis cooker(warm water kraan met boiler) bij de keuken komen. Wij zaten boven het minimaal te besteden bedrag. Echter was de keuken al reeds besteld, echter hebben wij toch gebeld. Dit in het motto 'nee heb je, ja kun je krijgen'. Uiteraard werd ons verteld dat wij niet voor deze actie in aanmerking kwamen. Dit is begrijpelijk, en hier hebben we respect voor. Echter in het zelfde telefoon gesprek werd er ons verteld dat er tijdens het aanschaffen van onze keuken een andere actie liep. Waar wij op dat moment gebruik van hadden kunnen maken. Echter zijn wij hier nooit op geatendeerd! En stond er ook geen groot doek voor de winkel zoals met de actie voor de cooker. Dus wij wisten ook niet dat er een actie was op het moment van aankoop. Ik vind dit een kwalijke zaak dat wij hier niet op zijn geattendeerd.
De dag van levering en plaatsing is aangebroken. Levering was netjes optijd en werd netjes door de chaufeur in de woning geplaatst.
Rond het aangegeven tijdstip arriveerde ook de keuken monteur. Hij maakte een opmerking over het leiding werk, dat deze niet volgens de voorschriften zijn weg verwerkt. Dit klopt, echter heb ik zowel bij het inmeten als de aanschaf van de keuken expleciet vermeld dat wij niks met het leiding werk doen. Aangezien alle apperatuur op exact de zelfde loacties terug zou komen. We hebben hier met opzet voor gekozen. Dit omdat de indeling van de oude keuken goed was, waardoor we dus ook geen extra kosten hoeven te maken. Hier is verder geen opmerking over gemaakt vanuit jullie kant, totdat de monteur hier iets van zei. Er vanuit gaande dat er vanuit jullie hier niet dieper op is ingegaan, hadden wij de indruk dat het akkoord was. En dat we de standaard documenten die jullie toesturen over het leiding werk dus konden negeren. Tevens ook omdat alle aansluitingen op de juiste locaties zaten. Uiteindelijk heeft de monteur hier verder niet moeilijk over gedaan.
In de loop van de dag kwam het onderwerp van het zijpaneel ter spraken. Dit omdat het betreffende kastje werd geplaatst door de monteur bij de pilaar. Er zat dus een spleet tussen het kastje en de muur, dit omdat ik de gewenste maten niet optijd heb door gekregen. En dit dus op de gok en eigen berekeningen heb moeten laten maken. Ik besprak het voorval met de monteur, en tijdens dit gesprek roept hij in eens 'opgelost'. Ik kijk naar het kastje en de muur. Heeft hij het opgeslost zoals we voorstellde in de winkel, wat dus niet mogelijk was volgens de verkoper! En waar ik maar voor naar de buuren moest! Ik denk laat ik er maar verder geen woorden aan vuil maken, het is onbewust zo opgeslost als dat wij wenste.
De monteur heeft tijdens de montage niet gevraagd of hij de keuken moest afkitten. Wat volgens jullie wel gevraagd dient te worden. Buiten dat om heeft de goede man van 08:00 tot 23:00 gewerkt om de keuken te plaatsten. Hij heeft dit niet in overleg gedaan, maar is gewoon door gegaan. Wat bij mij bekend is, is dat hij dit toch in overleg met de klant had moeten doen. Wat dus niet is gebeurt!
Het keukenblad zou later gemonteerd worden, dit omdat Kemie nog zou komen inmeten. Hier was vanuit jullie een noodblad en spoelbak mee geleverd. Echter kwam de monteur met een oud blad en spoelbak aanzetten die hij zelf had mee genomen. Geen probleem, als dit voor hem handiger is. En buiten dat om werd het nieuwe blad toch binnen 2weken geleverd. Echter bij het opstellen van de afleverbon aan het einde van de plaatsing wou hij het niet op de bon noteren dat deze retour zijn gegaan. Op de bon is aangegeven dat het fornuis niet geheel werkte. Dit is verder prima opgepakt.
Die zelfde week is Kemie nog langs gekomen om het blad op te meten. Zei vroegen waar zijn de staanders om het blad te ondersteunen? Wij duidelijk gemaakt dat deze uit de levering zijn gehaald. Omdat deze niet nodig zouden zijn. Kemie zei dat dit wel wenselijk is, aangezien er 2 mogelijk zwakke plekken zitten in het blad. Die toch wel wenselijk waren om te ondersteunen. Mijn parnter heeft op het moment zelf telefonish contact gehad met onze klantbegeleider, ........... Ze was gefrusteerd dat het balletje hierin bij ons neer werd gelegd door ........ Omdat wij zelf akkoord zijn gegaan met het verwijderen van de staanders. Dit vinden wij onterecht, aangezien wij jullie hierin hebben vetrouwd. Dit omdat jullie dagelijks keukens plaatsten, en wij niet de kennis en ervaring hebben om hier een ordeel over te maken. Uiteindelijk heb ik alleen nog maar contact gehad met ....... Dit omdat hij me opbelde omtrent het probleem. En ik de opmerking kreeg dat mijn partner aardig gefrusteerd was, en of het contact alleen nog via mij kon lopen. Ik vond dit geen professionele uitspraak! Uiteindelijk hebben jullie toch de verantwoording hiervoor genomen. En werden de staanders kosteloos geleverd en gemaakt. Alleen de voorgestelde opties hierin waaren niet naar onze smaak. We hebben een mooie witte landelijke keuken. En de voorstellen betrof het onderstaande:
In onze ogen past dit niet bij een landelijke keuken. Ik heb hierna telefonische contact gehad met ....... En hierin een voorstel gedaan, we kwamen er samen niet uit over de telefoon. Of ik legde het niet goed uit, of hij begreep me niet. Mijn voorstel was dat ik dan even langs de winkel reed om het daar verder af te handelen. Aangezien dit op 2min rijden van mijn werk ligt, was dit voor mij geen probleem.
Hier heb ik weer met ....... gesproken en mijn voorstel uitgelegd. Voorstel was om holle houte staanders te monteren van het zelfde materiaal en spuitwerk als de keuken. Dit was geen probleem, en kon gerealiseerd worden. Echter moesten er ijzeren steunen geplaatst worden, deze konden niet gespoten worden. Hier waren we niet blij mee, aangezien deze dan in het zicht zouden zitten. Voorstel was om deze te verwerken in het houte profielen, zoals in de onderstaande tekeningen aangegeven:
Dit zodat er toch een gedege ondersteuning is, en de ijzeren beugels uit het zicht hangen. ....... begreep mijn voorstel en zou dit verder oppakken met Hassan. Na telefonisch contact met ......bleek dat de stollen wel konden. Echter het ijzeren profiel zou wel zichtbaar zijn, en blijven. Maar dit zou minimaal zijn. We waren hier niet blij mee, aangezien de profielen zichtbaar zouden zijn. We zijn hier toch mee akkoord gegaan, aangezien we ook niet willen dat het keukenblad zou breken. Hierna is de bestelling ingezet door ....... Ik heb geduurende het bovenstaande probleem bewust gekozen om alleen nog per mail contact te hebben met ...... Dit zodat gemaakte afspraken zwart op wit staan, en niet mondeling zijn besproken. Dit om verwarring en miscommunicatie te voorkomen. En omdat telefonisch contact met ....... niet altijd een succes was, aangezien hij niet altijd bereikbaar is of terug belde. Per mail is er dit zelfde probleem, soms reageert hij niet of erg laat.
Tijdens een 2de bezoek vanuit Bruynzeel voor de montage zijn enkele openstaande items opgepakt. En zouden de stollen geplaatst worden. Echter waren deze geleverd in het materiaal van het keuken blad en niet zoals afgesproken in het materiaal en spuit werk van de kasten. Voor de 2de maal wordt er een nieuwe bestelling geplaatst voor de staanders, en worden deze tijdens een 3de bezoek geplaatst.
Tevens bleek dat de ijzeren profielen die in het zicht zouden hangen niet eens nodig waren? Dit is de 2de keer dat de monteurs en de verkopers/klantbegeleiders elkaar tegen spreken. Dit heeft voor ons vraagtekens gezet bij de vakbekwaamheid van het personeel van bruynzeel. We betallen 12.00,00 euro voor een keuken. En het personeel lijkt niet te weten wat wel en niet mogelijk is.
De monteur heeft tijdens het 2de bezoek ook de keuken gekit. Alleen moest het fornuis nog gesteld worden. Rechter zeide van het fornuis staat enigszins gelijk met het blad. Echter de linker zeide niet. Deze staat nu dus nog niet waterpas, alleen is deze wel gekit. Opnieuw een vraagteken bij het vakbekwaamheid, aangezien een monteur dit toch moet zien dat dit niet acceptabel is(zie de onderstaande afbeelding).
De monteur attendeerde ons er ook op dat er na 6maanden een afspraak gemaakt kan worden om de keuken te stellen. Hier zijn we niet op geattendeerd tijdens de aankoop. Erg netjes dat hij ons dit wel verteld! Enkele weken later ontvang ik een bevestiging voor het 3de bezoek. Hier zouden de staanders geleverd en geplaats worden. Echter stond het onderstaande in de brief:
Opnieuw contact gelegd met Hassan, wat hier mee bedoelt werd. Ik kreeg de onderstaande reactie: De afspraak was dat de staanders geleverd zouden worden in het materiaal van de keukenkastjes en het zelfde spuitwerk. Er is dus nu eenzijdig zonder overleg besloten van de gemaakte afspraak af te wijken. We zijn het hier niet mee eens. En willen de stollen geleverd hebben zoals besproken. Ik heb vermeld dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat vanuit onze kant de gemaakte afspraak nog steeds van toepassing is. Opnieuw heb ik mijn vriedenkring geraadpleegd die in de intereuierbouw zitten. Reactie vanuit hun was dat een dergelijke staander makkelijk te realiseren is. In de tussen tijd hadden we weer een reactie dat het niet anders mogelijk was om te leveren. Ik heb opnieuw gereageerd dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat bruynzeel dit anders maar moet uitbesteden! Ik kreeg hierop de onderstaande reactie terug:
De opmerking 'Tevens heeft u hier volgens mij gegevens niet voor betaald' is bij ons de druppel geweest. Er wordt vanuit brunzeel eerst bepaald dat de stollen niet nodig zijn. Vervolgens wijst kemie hierop dat deze wel nodig zijn. Dan wordt het balletje bij ons gelegd. Uiteindelijk nemen jullie hier de verantwoording voor. En dan komt deze opmerking, en wordt er eenzeidig besloten af te wijken van de gemaakte afspraak?
Zoals u in al het bovenstaande kunt lezen, is onze ervaring niet heel positief verlopen met bruynzeel. Bij ieder 'incident/voorval' hadden we zoiets van 'oke, kan gebeuren. Het zijn maar mensen, en fouten kunnen gemaakt worden'. We zijn ook geen mensen die snel een klacht indienen, en we hebben veel geduld. Problemen kunnen altijd ontstaan, en zijn soms onvermeidelijk. Echter gaat het er om hoe problemen worden opgelost! De laatste opmerking hierin van ........ is voor ons de druppel geweest om hier werk van te maken. Onze gehele ervaring met bruynzeel is dan ook niet positief!
Ik wil opnieuw nog benadrukken, dat ik niet akkoord ga met de stollen. Deze moeten namelijk nog gemonteerd en geleverd worden. Dit zou 9 maart gebeuren, we zijn van mening dat we inmiddels genoeg consesies hebben gedaan en geaccpeteerd. Graag ontvang ik de stollen zoals eerder afgesproken in het materiaal en spuitwerk van de keuken kastjes!
Ik wil via deze klacht het 'balletje' bij jullie neer leggen. En verwacht dan ook een passende oplossing vanuit jullie kant! Niet alleen voor de stollen maar ook voor al het andere was is voorgevallen. Afwachtend op jullie reactie!
Met vriendelijke groet,
Reactie of foto toevoegen
“plaatsing en service”
Door rdenburg op donderdag 16 jan 2014 '14 | vestiging Alkmaar
Kwaliteit goed, klantvriendelijk en service heel goed levering goed verlopen montage wat minder veel fouten er is goed gereageerd op fouten en alles is correct opgelost je moet wel zelf goed opletten of de fouten artikelen goed zijn besteld opnieuw, kontrollen via de vele post en mail ik zou dit bedrijf zeker aanraden.
Reactie of foto toevoegen
“Lekkende kraan”
Door M. de Klerk op zaterdag 12 nov 2016 '16 | vestiging Middelburg
Wat is dit voor ongelooflijke ballenzaak? Op 2 november is onze nieuwe keuken gemonteerd en op 3 november meld ik telefonisch dat de kraan lekt. Er wordt mij verteld dat de monteur dit zo spoedig mogelijk komt verhelpen. Na een paar dagen niets gehoord te hebben heb ik nog 2 keer gebeld, er wordt weer beloofd snel actie te zullen ondernemen. Vrijdagmiddag 11 november krijg ik een e-mail waarin word gemeld dat de monteur langskomt op 6 december?
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken”
Door Giel op donderdag 23 jan 2014 '14 | vestiging Nijmegen
Na een rondgang langs meerdere zaken maakten we in augustus 2013 uiteindelijk een afspraak bij Bruynzeel op de woonboulevard Dukenburg in Nijmegen. We werden uitstekend geholpen door Marc en Pascal en gingen met een mooi ontwerp naar huis. De prijs viel ons, dankzij allerlei kortingen behoorlijk mee. Na een week kwam Stef van het montagebedrijf ATM langs om te praten over het leidingwerk dat gedaan moest worden. Hij had een paar goede ideeën waardoor het plaatje er nog mooier uit ging zien. Tot zover waren we zeer tevreden. Maar dan moet je nog afwachten hoe de uitvoering gaat. Midden oktober 2013 begon Stef met het slopen van de oude keuken en het vereiste leidingwerk. Dat leverde natuurlijk een heleboel rommel en stof op. Daarna werd de vloer betegeld en muren en plafond gestuukt.
De levering van het keukenmeubilair en de apparatuur verliep precies volgens afspraak. Het plaatsen van de keuken ging ook zonder problemen. Na de tegelwerk op de muren en het benodigde schilderwerk was onze keuken klaar.
Alle lof voor Marc en Pascal van Bruynzeel Dukenburg en voor Stef van montagebedrijf ATM. Wij zijn zeer tevreden met onze mooie keuken!
Reactie of foto toevoegen
“Fijne keuken”
Door P. van de Berg op woensdag 2 sep 2015 '15 | vestiging Sneek
Wij hadden vorig jaar een huis gekocht wat volledig gerenoveerd moest worden, dus ook een keuken. Uiteraard bij diverse keukenboeren naar binnen gelopen en uiteindelijk voor Bruynzeel gegaan. Bij Bruynzeel Sneek kregen wij te maken met Ben Ewald. Het contact met Ben was prettig, duidelijk en zeker niet opdringerig. Bij sommige keukenboeren was dit wel anders, en ik ben ik, zulke mensen ontwijk ik meteen. Om wel eerlijk te zijn, er liep daar nog iemand rond die ik denk ik niet had moeten treffen. Na wat tekenen (keuken op maat), fine tunen, terugkomen en keuzes maken en flink onderhandelen uiteindelijk hier de keuken gekocht. Het contact vanuit Ben én het hoofdkantoor was dikke prima. De levertijd is helemaal conform afspraak nagekomen (ca 6 weken). Ook het bezoek van de inmeter geheel conform afspraak (netjes belletje van te voren), idem voor bezorging. Nu een jaar later nog geen problemen gehad, gelukkig, dus kan niks vertellen over de after service. 1 minpunt in dit verhaal, de prijs. De vraagprijs vs de aanschafprijs scheelt heeeel veel van elkaar. Onderhandelen hoort er uiteraard bij, maar wat er mogelijk is verbaasd mij nog steeds. Bruynzeel, dank voor de fijne keuken.
FOTO VAN P. VAN DE BERG
REACTIE VAN NAOMI
Beste, Kunt u meer vertellen over de prijsverschillen? Hoeveel heeft u uiteindelijk van de prijs af gekregen? Dank namens een aanstaande koper!
Reactie of foto toevoegen
“Prima geholpen”
Door O. Verhoeven op dinsdag 25 jun 2013 '13
Prima geholpen, Juan heeft alle tijd voor ons genomen (6uur). Mooie tekening en tot een goede prijs gekomen.
Reactie of foto toevoegen
“heel slecht”
Door May op zaterdag 1 dec 2012 '12
Het duurde 8 maanden voordat onze nieuwe keuken uiteindelijk werd opgeleverd. In de tussentijd ontvingen we wel facturen, aanmaningen en dreigingen met deurwaarders. Aan de telefoon werden we afgeblaft.
Reactie of foto toevoegen
“folie laat los”
Door Sylvia op dinsdag 22 jan 2013 '13
Heb in 2005 een bruynzeel keuken gekocht en nu 7 jaar later alle folie van de deurtjes laten los.
Bruynzeel gebeld en hebben ons een offerte gestuurd dat we op alle deurtjes 55% korting krijgen het bedrag wat ik dan moet betalen is 1.442,00 euro. Terwijl je tien jaar garantie hebt wat bedoelen ze met garantie. Het is een fabrieksfout en nu moeten wij het gaan betalen niks geen garantie. Ik vind dat ze het moeten vergoeden. Het is een ondeugdelijk product.
Reactie of foto toevoegen
“Matige communicatie, afspraken worden niet nagekomen”
Door Amsterdammer op maandag 11 aug 2014 '14
Tot aan het kopen van de keuken waren de medewerkers heel vriendelijk en behulpzaam. Zodra het koopcontract getekend was ging alles echter mis. Ik moest meer dan 2 weken achter ze aan gaan om een afspraak voor het inmeten in te plannen. Dit kostte veel tijd en frustratie en het hoofdkantoor en het filiaal schuiven de schuld naar elkaar toe, terwijl ik daar als klant helemaal niets mee te maken heb. Mijn advies: kies een ander!
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet compleet”
Door Mustafa sahin op zaterdag 5 nov 2016 '16 | vestiging Roosendaal
Ik ben niet tevreden ze zijn 4 keer gekomen om te keuken als compleet te maken 4 maanden voorbij mijn keuken is niet klaar. Ik heb nu een mail geschreven en mijn mail word niet beantwoord .

Dat z'n mail. Hoi. Vandaag is weer een monteur gekomen en werk is nog steeds niet volledig klaar die kast deur is nog niet geplaatst omdat er geen goede materiaal is. Vorige keer had ik gezegd moeten we elke keer verlof vragen aan de werk dat koste alleen maar voor ons geld en komen kennissen bij ons keuken kijken en Zeggen ze dat keuken nog steeds niet klaar ik schaam me dood! Waarom is die scharnier open gelaten door de monteur het gaat niet dicht dat ding wil ik niet te lang voor me neus elke keer in keuken kom. Ik hoop dat jullie binnen 3 dagen dat klaar hebben en als ik daar voor verlof neem gaan jullie de kosten betalen. Anders ga ik hier echt een beroep aan maken.

Ik krijg automatisch bericht "L.S. Per heden ben ik niet meer per mail te bereiken. Uw mail zal niet worden behandeld en/of doorgestuurd. Vriendelijk verzoek ik u contact op te nemen met mijn collega's op kantoor, zij zijn te bereiken op: 0164-285000. Excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet,"
FOTO VAN MUSTAFA SAHIN
Keuken niet klaar
REACTIE VAN MUSTAFA SAHIN
Het lekt nog steeds 4 keer gekomen
Reactie of foto toevoegen
“zeer slecht”
Door RvD op dinsdag 13 nov 2012 '12
Slechte service; belofte was dat de keuken binnen 1 dag klaar zou zijn. Nu komen ze over 4 weken terug, terwijl mijn zoons de heled dag mee hebben geholpen in de keuken en ik ook nog het nodige sjouwwerk heb kunnen doen. We hebben het volledige bedrag vooruit betaald met alles risico's van dien, blijkt wel. Hieronder een opsomming:
- De afmetingen van de keuken i.c.m. de plaatsing klopten niet
- keuken niet op tijd af (traag)
- kraan was niet goed (schroefdraad sloot niet aan)
- geen combimagnetron bijgeleverd
- granieten blad moest op eigen risico worden bijgesneden (i.v.m. foute afmetingen)
- vrij prijzig i.v.m. kwaliteit-/prijsverhouding

We moesten vervolgens 4 weken wachten in onafgemaakte keuken. Magnetron en oven hebben we in de tussentijd niet (en ook niet meer gekregen).

Er is niet:
- excuses aangeboden (vanuit Bruynzeel)
- tijdens telefoongesprekken wijzen ze met de vinger naar of de fabrikant, of stucadoor. Even ter info: stucadoor kon in deze niks verweten worden(allemaal gecheckt).
- gebruik gemaakt van een tweede hulpje bij het plaatsen van de keuken
- tegemoet gekomen in een vorm van een oplossing (we zitten nog met halve keuken)
- goed gecommuniceerd onderling naar ons toe over de afspraken

We waren in de veronderstelling dat onze keuken netjes en goed zou worden geleverd, maar we zijn zee teleurgesteld. Ondanks gemaakte afspraken hoor of zie je deze mensen nooit meer terug. Telefoontjes en mails worden niet beantwoord. Als je de mensen al te pakken krijgt, kruipen ze in schuldvlies en wijzen, ze in onwetenheid, naar de fabrikant of de stucadoor. Ook dat mijn zoons en ik die mee hebben geholpen, lijkt hun vrij normaal te zijn. Kortom: slechte service, opdringerig, respectloos, duur etc.

Het leek wel of ze het raar vonden dat we belden. We zijn tot nu toe altijd netjes en correct gebleven naar Bruynzeel en verwachten ook zo terug behandeld te worden. Helaas!

Tot slot wil ik nog wel een pluspunt met jullie delen: de (aardige) man heeft de dag zelf hard gewerkt en gezocht naar nodige oplossingen, maar met een onafgemaakte keuken dat wil natuurlijk niemand! En één werknemer erop afsturen is, en blijkt, gewoon te weinig i.v.m. sjouwwerk.
Reactie of foto toevoegen
“Prima service”
Door Johan en Hanneke, Huizen op donderdag 7 sep 2017 '17 | vestiging Almere
In april 2017 hebben we onze Bruynzeel keuken in de zaak in Almere uitgezocht. We werden uitstekend geholpen. De verkoopster had verstand van keukens, gaf goede tips en nam uitgebreid de tijd voor ons. Nadat we een keuze hadden gemaakt, zijn we een week later terug gekomen om de puntjes op de i te zetten. Begin juni werd de oude keuken afgebroken en de nieuwe keuken geplaatst. Alles verliep soepel, volgens planning, snel en netjes. Prima installateurs! Nadat de keuken opgeleverd was, waren er zoals altijd toch nog wel een paar dingetjes die niet helemaal goed waren. De afstandbediening van de verlichting deed het niet, een plint raakte los, de koelkast deur piepte en het aanrechtblad boven de vaatwasser had wat speling. Alle punten zijn inmiddels vlot en zonder problemen verholpen. Nadat de keuken geplaatst is, zijn ze langs geweest om de punten te verhelpen. Echt prima service. We hebben een schitterende keuken en alles is nu tiptop in orde.
FOTO VAN JOHAN EN HANNEKE, HUIZEN
Bruynzeel keuken
REACTIE VAN SEE
Mooi keuken wat ik zie op de foto. Hoor graag wat deze keuken heeft gekost en welk merk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“uitstekende service”
Door Herman Goutier op donderdag 10 jul 2014 '14 | vestiging Spijkenisse
Wij hebben een uitstekende ervaring met Bruynzeel. In het appartement (Terras aan de Maas te Spijkenisse), dat wij huren van Humanitas stond een standaard Bruynzeel keukenblok die wij wilde aanpassen aan onze wensen en budget. Hiervoor kozen wij voor de Bruynzeel vestiging is Spijkenisse. De verkoper is een topper, die alle tijd voor je neemt. Hij inventariseert je wensen en geeft zeer goede adviezen zonder opdringerig te zijn. Hij gaat beslist niet voor de hoofdprijs.
De uiteindelijke keuze ligt bij de klant. Het gezamenlijke plan konden wij op ons gemak eerst thuis bespreken zonder dat wij "gedwongen" werden om direct te beslissen. Na in meting en uitwerking door Bruynzeel kregen wij van hem een mail met het verzoek om het oude aanrechtblad vooraf aan de uitbreiding te verwijderen. Tevens gaf hij aan dat er enige kleurverschil tussen de oude en nieuwe frontjes zou kunnen zijn. Dit kleurverschil bleek na montage nogal fors. Na zeer goed overleg met de klantenbegeleider zijn de oude frontjes vervangen en zijn de oude scharnieren vervangen door remmende. Op mijn vraag of de oude ladeblokken voorzien konden worden van dempers werd zeer goed gereageerd.
Kosteloos zijn deze aangebracht. We beseffen dat het gezicht van een bedrijf sterk afhankelijk is van de personen die werken. Met onze ervaring bevelen wij dit bedrijf dan sterk ook aan bij vrienden, kennissen enz. Vandaag hebben mijn zoon en schoondochter een afspraak met Ben Moerman van dik twee uur met dezelfde aanpak als die bij ons (een topverkoper voor de klant).
Reactie of foto toevoegen
“Verkoper goed geholpen”
Door C.M. van Walbeek op dinsdag 9 jun 2015 '15 | vestiging Almere
We zijn door verkoper Edwin vakkundig en goed geholpen. We zitten in een verhuizing en zullen over een jaar weer een keuken aanschaffen. De reden waarom het weer een Bruynzeel zal worden is de service ook na meer dan een jaar worden zaken super opgelost. Ik denk dat veel bedrijven de kwaliteit en prijs kunnen benaderen maar vraag me af of men ook de dienstverlening op langere termijn kan benaderen.
REACTIE VAN SEE
Mooie keuken en hoor graag wat deze keuken gekost en welk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“Slechte ervaring”
Door Jetske op zaterdag 9 mrt 2013 '13 | vestiging Cruquius
Slechte ervaring in Cruquius. We hadden wensen omtrent een keuken. De verkoper kwam niet verder na onze vragen waarom de vaatwasser niet onder de kookplaat gemonteerd kon worden dan dat "bergen op zoom" dat niet accepteert en dat hij al 40 jaar voor bruynzeel werkt en er verstand van heeft. Tenslotte zijn we weggestuurd door die kerel, omdat we vragen hadden waar hij geen antwoord op kon geven. Hij werd steeds nerveuzer. Onvoorstelbaar dat ze zo'n iemand nog laten " verkopen". Achteraf waren we blij dat we weggestuurd zijn want we hebben een paar deuren verderop bij Keukenkampioen een prachtige keuken besteld. En er werd keurig antwoord gegeven op onze vragen
Reactie of foto toevoegen
“Foute info en slechte service na verkoop”
Door Ilse op zaterdag 19 okt 2013 '13
Bij de aanschaf van de keuken is ons verteld dat bij aanschaf van 5 boretti apparaten we 5 jaar garantie hadden. Na drie jaar hebben we problemen met drie van de apparaten, dus wij dachten beroep te kunnen doen op de garantie. Moesten we blijkbaar zelf de extra jaren garantie " kopen" bij boretti. Dit is ons nooit verteld, en bij onze vraag, hoe dit kan worden opgelost, kregen we een kort mailtje, dat we idd de garantie moesten kopen, en dat ze verder niets konden doen. (Zou in de voorwaarden staan) ik het regelement nagekeken,niks te vinden, waarschijnlijk in de kleine lettertjes van boretti dan) ik vind dit de taak van de verkoper om ons dat even te melden, maar na ondertekening na verkoop hebben we deze nooit meer aande lijn gekregen, zelfs niet na de belofte van een collega om hem te laten terug bellen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen betrokkenheid bij de klant”
Door Giuliano Gatti op donderdag 6 sep 2018 '18 | vestiging Leiderdorp
20000 euro kitchen: a total disaster. Old kitchen dismounted end May 2018 and new kitchen no finished on 6 September 2018...... lots of mistakes (need to replace fridge and furniture). I had to use 12 days of vacation to follow these guys... and still... Avery poor result. No concern for customers
FOTO VAN GIULIANO GATTI
Detail aansluiting
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Linda Jongbloed op woensdag 31 jan 2018 '18 | vestiging Cruquius
Heel erg tevreden over mijn Bruynzeel keuken. In de showroom goed en professioneel geholpen door Robert-Jan die door goed naar mijn wensen te luisteren echt een keuken heeft ontworpen die voor mij werkt en er ook nog eens super uitziet. De keuken is vakkundig en snel geplaatst door twee vriendelijke monteurs. Kortom een droomkeuken in alle opzichten.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet goed”
Door Alfred Schut op vrijdag 25 mei 2018 '18 | vestiging Zwolle
In oktober 2017 hebben wij een Bruynzeel keuken gekocht van het model Piet Zwart. De plaatsing heeft in januari 2018 plaatsgevonden. Nu bijna een half jaar later is de keuken nog steeds niet compleet. De levering en montage van een hoekpasstuk blijkt een groot probleem voor Bruynzeel. Dit terwijl het een normaal artikel zou moeten zijn in hun assortiment. Na 5 opleveringsbezoeken is dit nog steeds niet verholpen. Als klant heb ik verschillende servicemedewerkers gesproken. Zelf geloven ze ook niet echt in een oplossing. Een ZZP monteur moet het nu gaan oplossen. Verder problemen: waterschade aan 3 kasten bij levering, een kapotte klep van de vaatwasser als gevolg van een montagefout en onjuist afgestelde deurtjes.
FOTO VAN ALFRED SCHUT
Deurafstelling
Reactie of foto toevoegen
“wat een afgang/slechte ervaring”
Door wpe van Hoorn op woensdag 14 aug 2013 '13
Dacht er goed aan te doen nieuwe keuken bij Bruynzeel te bestellen. Duurder maar kwaliteit en service!?
Dacht dat dit beter zou zijn dan bv mandemakers/Brugman. Wat een teleurstelling! Nu na 4 x is de keuken nog steeds niet af en naar tevredenheid. Bruynzeel laat niets weten en blijft nog steeds fouten maken om ea (niet) op te lossen.

1e bezoek=keuken gezet. Niet compleet en panelen niet van zelfde materiaal/kleur!

2e bezoek=punten verbeterd maar weer verkeerd. Verschil in materiaal (glad en gebobbeld).

3e bezoek= zelfde punten verbeterd nu materiaal goed maar kleur verschil is er nog steeds. Heb dit aangegeven maar hier wordt niet op gereageerd.

4e binnenlade die niet geleverd was gezet door monteur. Lade niet kompleet,

Frontje zou na gestuurd worden. Ontvangen (op verkeerde adres). daarnaast past het niet. 15 cm te kort. 5e nieuw frontje wordt opgestuurd daar het makkelijk zelf te monteren is; i.p.v. opsturen frontje is deze naar monteur gestuurd en is er een serviceafspraak gemaakt! Niet handig daar keuken in ons vakantie huis in zeeland staat en wij in brabant wonen! (2 uur rijden). Hebben nu dus al enkele keren op en neer moeten rijden van huis naar vakantie appartement (totaal 4 uur!). In verband met uitnemen panelen /kastjes hebben wij opnieuw moeten kitten verven. Heb dit vele malen aangegeven maar dit wordt gewoon genegeerd.
Reactie of foto toevoegen
“Veel beloven weinig presteren”
Door Peter op donderdag 9 nov 2017 '17 | vestiging Den Haag Hogewal
Bruynzeel Den Haag en Bruynzeel projecten. Veel beloven weinig presteren. Inmiddels is de halve keuken vervangen. Composietblad keukeneiland vervangen, composietblad ander deel keuken en veegplint verkeerde kleur we wachten op vervanging, stopcontact beschadigd moet worden vervangen, meerdere kastjes beschadigd en moeten worden vervangen, plank op de verkeerde hoogte opgehangen we wachten op herstel inclusief herstel gaten, behang en schilderwerk, koelkast koelt slecht monteur komt langs. Een niet aflatende stroom ellende genaamd Bruynzeel. Iedere keer nieuwe zzp'ers, iedere keer rommel want deze zzp'ers nemen het liefst zo min mogelijk mee retour want dat moeten ze zelf afvoeren. Iedere keer weer vrij moeten nemen om te constateren dat het nog steeds niet opgelost is. En dan de communicatie. Een ramp. Bruynzeel particulieren praat niet met Bruynzeel projecten en anders om. En dan een ene 'hassan' van de klantenservice in Roosendaal. Deze meneer heeft het echt niet begrepen. Hij denkt niet mee, is ronduit onbeschoft, heeft geen enkele inlevingsvermogen of begrip voor de klant. Hij is eerder onderdeel van het probleem dan de oplossing. Bruynzeel: het weinige vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen is na een gesprek met deze man geheel weg. We zijn nu twee en een halve maand na de oplevering van de keuken en nog is het niet klaar. De juridische weg lijkt ons nog de enige methode om ons recht te halen. Mijn advies aan iedereen #nooit-meer-een-Bruynzeel-keuken. Geef het door!
Reactie of foto toevoegen
“Inzage in prijzen keukenelementen afgeschermd!”
Door S.J. op donderdag 9 okt 2014 '14 | vestiging Amersfoort
Ik heb van mijn verhuurder een brief gehad dat ik voor een nieuwe keuken mij kan melden bij Bruynzeel keukens in Amersfoort. In mijn voorbereiding naar een bewuste keukenopstellingskeuze tegen de volgende problemen aangelopen:
- geen creatieve meedenkende verkoper, die met ideeën aankomt, maar iemand, die terughoudend is ....
- Moet zelf overal naar vragen...geen pro-actieve klantgericht inspelen vanuit enthousiasme over een mogelijke opdracht....heeft men wel lol in 't werk?
- bij het vragen naar prijzen over keukenelementen geen transparantie...er zijn geen lijsten ter inzage met prijzen op basis waarvan je als klant zelf een keuze kan maken....de verkoper zoekt 't uit vanuit een opdracht voor een voorbeeldkeuken nadat je weg bent.
- bij terugkoppeling op offerte wordt verwacht, dat je naar de showroom komt voor offerte-aanpassingen, die je bij andere zaken gewoon digitaal kan doorgeven aan de hand van lijsten van keukenelementen, waar je zelf als klant inzage in kan hebben voor het maken van een keuze....
- bij nabellen naar het hoofdkantoor voor het aanvragen van een prijslijst van de keukenelementen wordt doodleuk aangegeven, dat die niet ter inzage wordt verstrekt en dat dat een bewuste keuze is van de directie van Bruynzeel....men verwacht, dat je naar de showroom gaat om zaken aan te passen .... de verkoper daar schermt de prijzen af...
- als klant ben je dus volstrekt afhankelijk van gegoochel met prijzen van de verkoper en kan je zelf geen keuzes maken op basis van prijsinzichten ....
- dit is geen eigentijdse transparante bedrijfsvoering, die inspeelt op digitale informatie en communicatie naar de klant....
- de klant wordt gedwongen naar de showroom te komen voor communicatie en het keuzeproces....
Ik ervaar deze gang van zaken als uiterst klantonvriendelijk, dwangmatig, niet van deze tijd en niet gericht op plezier hebben aan het binnen krijgen van een opdracht van een klant.....
De rode draad is, dat er een sfeer achterblijft van beren op de weg en onmogelijkheden in plaats van de lol van het creëren van een nieuwe keuken binnen je huis vanuit eigen keuzes op basis van inzichtelijke informatieverstrekking!
Bruynzeel profileert zich vanuit "het kunnen creëren van een droomkeuken....."
a) zelf creëren wordt ontnomen door het achterhouden van prijsinformatie
b) dromen ??? je komt ontgoocheld thuis, omdat er geen inzage mogelijk is in de meest normale zaken, die met je portemonnee te maken hebben....
c) Bruynzeel professioneel....? Daar is transparantie voor nodig....nee dus....
Dit bedrijf valt me zwaar tegen! 'k Zie, dat er meer resencies hetzelfde signaal afgeven .... Ikea biedt meer professionaliteit .... ik heb ook het gevoel dat ze in de winkel geen extra bonus meer voor mij kunnen krijgen ... het is toch al verkocht ... dus wordt je niet geholpen.
Reactie of foto toevoegen
“slechte service en communicatie”
Door Julie Ueberfeld op dinsdag 25 feb 2014 '14 | vestiging Middelburg
Op 3 januari dit jaar zijn ze het keukenblad komen inmeten. Het zou binnen 6 weken gemonteerd worden. Na 7 weken heb ik gebeld omdat ik niets hoorde. Ik zou terug gebeld worden, maar na een week kon ik weer bellen. Krijg ik te horen dat ze een probleempje ondervinden (komen ze na 8 weken achter). Ik zou binnen 2 werkdagen terug gebeld worden. 10 dagen later wacht ik nog op dat telefoontje. Ik heb vanmorgen gebeld dat ze mijn order nu moeten annuleren. Vreselijke communicatie en service dus. Beveel hun NIEMAND aan.
Reactie of foto toevoegen
“Ga hier niet mee in zee”
Door F. Jongejan op donderdag 12 sep 2019 '19 | vestiging Groningen
We hebben zeer slechte ervaring met Bruynzeel Keukens, na lang wachten werd de keuken in week 30 geplaatst, scharnieren klopten niet, deurtje was niet meegeleverd, 2 glazen plaatjes zaten er niet bij. Vele malen gebeld, we werden van het kastje naar de muur gestuurd en moeten nog zeker 4 weken wachten op 1 deurtje en 2 glazen plaatjes. Ons verzoek om e.e.a dan maar op te sturen werd genegeerd. Ga niet met Bruynzeel Keukens in zee.
Reactie of foto toevoegen
“Duim naar boven”
Door Alex op vrijdag 22 dec 2017 '17 | vestiging Groningen
Super tevreden over de klantvriendelijkheid van Bruynzeel. Van verkoper in de winkel (Groningen) tot de klantenservice, overal vriendelijk en actief geholpen. Eerlijk verkoopverhaal met een eerlijke prijs. Gevoel dat ik waarde voor mijn geld heb gekregen. (Geen koe handel) Leveringen die niet goed waren zijn achteraf na 1 telefoontje keurig vervangen of aangepast. Dikke duim voor Bruynzeel Groningen.
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel Duiven”
Door Chantall op zaterdag 3 aug 2013 '13 | vestiging Duiven
Wij zijn afgelopen week in de vestiging duiven geweest om ons daar te orienteren. De verkoper, Dhr Brouwer sprak ons aan en liet ons eerst rustig rond kijken. Na een aantal keukens bekeken te hebben zijn we met Dhr Brouwer aan tafel gaan zitten en heeft hij een prachtige keuken ontwerpen die op onze wensen aansloot. Hij dacht goed met ons mee en was erg vriendelijk en nam alle tijd voor ons. We zijn tot een mooie prijs gekomen voor een keuken die nu nog op papier staat. De levering zal medio eind Oktober zijn. Over de verdere afwikkeling qua montage, levering en dergelijke kunnen we tot op heden nog niks zeggen. Mocht dit negatief zijn zullen we dit alsnog vermelden hier.
Reactie of foto toevoegen
“teleurgesteld”
Door Marion op woensdag 10 jul 2013 '13
Het scharnier van de koelkast is kapot. De keuken is oktober geplaatst. Kosten maken: voorrijkosten ruim €60,-. Arbeid € 13,50 per 10 minuten en dan nog de kosten van het scharnier. Dan denk je dat je een kwalitatief goede keuken hebt gekocht. Onze dochter die spaart voor een Piet Zwart keuken ziet nu van aanschaf af. Je verwacht dit niet van Bruynzeel. Jammer.
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel keuken”
Door Ivy op maandag 1 sep 2014 '14 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Heb een keuken gekocht, geld moet 1 keer worden gestort, anders vindt de bezorging geen plaats, maar verder moet je maanden wachten tot je keuken uiteindelijk is afgerond. Heel slecht! keuken was besproken 1 dag tot ander half, maar monteur, was binnen no time klaar, alle elektrische apparaten niet aangesloten, volgend monteur gekomen, afmeting gedaan voor de achterplaat en van de afzuigkap en nu zegt bruynzeel dat ik nog een maand moet wachten, dus keuken zit erin, maar niet klaar, geen gezicht als je visite hebt...slordig!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Katja de Brouwer op woensdag 20 feb 2019 '19 | vestiging Haarlem
Door schipholweg in Haarlem wel goed geholpen met de keuken, want 2 jaar van te voren alles moeten regelen, ivm nieuwbouw huis, maar helaas heeft 9 en 10 april 2018 bij keuken plaatsing de heer van de Linde de keuken erg slecht geplaatst, en zijn we nu tien maanden bezig geweest, schandalig hoe de service van Bruijzeel is,
Al klachten brief, 100 mails minstens en telefoontjes, 11 keer vrij moeten nemen om wat hun fout gedaan hebben weer goed te krijgen, zou iets compensatie krijgen voor het niet kunnen werken van mijn eigen bedrijf, en zou genoegen nemen met de helft, en het keukenblad van het eiland zou voor de vierde keer geplaatst worden, steeds deuken en derde keer kringen in het blad, gelukkig na 9 maanden klaar, en 11 keer vrij nemen, erg veel geld gemist en ergenissen, en zou de helft van het geld krijgen, maar nu verwacht Bruijnzeel dat ik het blad zelf ga vergoeden, terwijl zij vier keer het blad verkeerd leveren en de vier keer voor het blad vrij moet nemen, schandalig ervoor, ik heb het geprobeerd met hun te onderhandelen, hou er niet van op het te plaatsen en geen facebook, maar ik vind dit gewoon te schandalig voor woorden,service is ronduit erg erg erg erg slecht.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door Fam van Hamburg op maandag 11 sep 2017 '17 | vestiging Breda
Drama drama drama! Slechte kwaliteit keuken, belabberde communicatie vanuit het bedrijf en geen adequate oplossingen voor problemen. Inmiddels 17 maanden bezig alles op orde te krijgen en wij gaan nu waarschijnlijk via onze rechtsbijstand stappen ondernemen. Nooit meer Bruynzeel!

Aanvulling ontvangen 11 september 2017: Keuken is gekocht in Breda. Sales was daar prima.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken van Bruijnzeel”
Door van Haren, Nijmegen. op dinsdag 5 apr 2016 '16 | vestiging Nijmegen
Heb een keuken van Bruijnzeel, oogt als een solide keuken behalve het antraciet blad (kunststof), de keuken is nog geen jaar oud en het blad vertoont al krassen ondanks mijn voorzichtige en zuinige behandeling, alles wat er op verwerop verplaatst wordt laat witte krassen na, wat met geen mogelijkheid te verwijderen is. Conclusie oogt mooi masr zeer onfunctioneel in gebruik, hou mijn hart al vast hoe dat er over een paar jaar uitziet
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad te laat”
Door Ordenummer: 12120078 op woensdag 2 mrt 2016 '16 | vestiging Groningen
Afgelopen jaar een keuken (t.w.v. 7000,- euro) gekocht bij Bruynzeel keukens. Achteraf gezien had ik liever mijn geld uitgegeven aan een ander bedrijf. De interne communicatie van het bedrijf verloopt erg stroef. Verschillende medewerkers die telefonisch contact zoeken met de klant en weten niet waar ze het over hebben, bellen met nutteloze vragen/info. Bellen over zaken wat allang met een andere medewerker is besproken. Monteur die de keuken komt plaatsen is 45 min te vroeg (stond om 7.00 's ochtends al voor de deur) en deelt mee dat Bruynzeel dit wel vaker vergeet door te geven. De monteur zou die dag tot 17.00 uur bezig zijn (staat zwart op wit) en is vervolgens bezig tot 19.00 uur in de avond. Ook is het aanrechtblad door een monteur verkeerd ingemeten waardoor wij veel langer moeten wachten op het aanrechtblad. Ook bleek bij het leveren van de keuken dat de afzuigkap niet leverbaar was (besteld halverwege december). Deze zou geleverd worden op 23 maart. Verder zijn twee planken niet goed ingemeten, ook hier moeten we op wachten. Bruynzeel doet geen enkele moeite om ons in te lichten over de hierboven beschreven punten en de verdere verloop hiervan. Als ik wil weten 'hoe en wanneer' de overige items geleverd worden, moet ik hier zelf achteraan bellen. De klantbegeleider aan de telefoon reageert met een opmerking 'dat fouten maken menselijk is' en dat zij het werk uitbesteed hebben en dus niet precies kunnen zeggen wanneer het aanrechtblad geplaatst wordt. Ik vind het erg vervelend dat ik bijna 1,5 maand opgescheept zit met een keuken die niet af is. Op deze manier heeft het mij al 5 dagdelen gekost en wie weet, worden dit er meer. (inmeten keuken, levering keuken, plaatsing keuken, plaatsing aanrechtblad, plaatsing andere helft aanrechtblad & hopelijk plaatsing afzuigkap + ontbrekende planken) Voor ons geen Bruynzeel meer!
FOTO VAN ORDENUMMER: 12120078
Afwerking keukenblad
Reactie of foto toevoegen
“Credits wie credits toekomt”
Door Christian Janse op woensdag 7 jun 2017 '17 | vestiging Breda
Prachtige keuken uitgezocht met verkoper Hans Aertsen. Optima lijn. (De toplijn van Buynzeel). Na scherpe onderhandeling een zeer scherpe prijs. Alle maatwerk afspraken zijn uitgevoerd. Ik ben normaal een zeer kritische klant, maar credits wie credits toekomt.
FOTO VAN CHRISTIAN JANSE
Opgeleverde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen”
Door Pierre en Marga van Lieshout op vrijdag 21 aug 2015 '15 | vestiging Nijmegen
Meedenken met de klant, zonder opdringerig te zijn maakt Juan Fernandez tot een topverkoper. Goede ideeën aandragen, de klant laten beslissen in alle rust. Bruynzeel een gouden medewerker. Wij hopen dat de plaatsing van onze keuken net zo goed zal verlopen !
Reactie of foto toevoegen
“Halve montage”
Door Bianca op vrijdag 28 jul 2017 '17 | vestiging Hengelo OV
Ik had veel vertrouwen in bruynzeel, maar zou achteraf niemand aanraden daar een keuken te kopen. Netjes geholpen Met uitkiezen van een keuken in hengelo niks op aan te merken. Maar daarna.... monteur kwam alleen mijn man moest gewoon mee helpen met bepaalde dingen tillen, nou dat verwacht je al niet van een keuken van 11.000 euro, waren ontzettend veel dingen beschadigd monteur wou het oplossen dmv een lakstiftje. Hij heeft me ook nog veel dingen veel te kort gezaagd. Wou de tweede dag eigenlijk al na nog niet klaar te zijn al weg gaan, omdat hij ook nog een gezin had, dus kon ik nog niet koken heb daartegen geprotesteerd en gelukkig maakte hij dat nog af. Helft van de keuken werd geleverd, toen ik belde om te vragen waar de rest was vond ze het maar raar dat het niet klopte net alsof ik het zelf ...... Toen ik vroeg nadat ik het een beetje zat was wanneer het opgelost zou worden, toen werd ik ook nog letterlijk uitgelachen omdat ik een beetje boos reageerde. En deze mevrouw ging maar door. Uiteindelijk als ik geluk heb word over 2 maand de rest geplaatst.
FOTO VAN BIANCA
Halve kastjes
Reactie of foto toevoegen
“Klanttevredenheid boeit ze niet”
Door FvM op donderdag 17 apr 2014 '14 | vestiging Roosendaal
Mijn keuken is voorzien van nieuwe inbouwapparatuur omdat het al 20 jaar oud was. Begin januari heb ik alles besteld en in week 12 kon geleverd worden. Omdat ik in week 13 vrij zou zijn is dat naar week 13 verplaatst. In week 12 heb ik met Bruynzeel gebeld omdat ik niets van hun gehoord had. Bleek dat er tussen afdeling verkoop en technische zaken wat onduidelijkheid was over een onderdeel van de keuken. De levering werd verschoven naar week 14 zonder dat met mij te overleggen. Vervolgens werd het week 15 maar omdat die week mij niet uitkwam is het week 16 geworden. Communiceren met Bruynzeel verloopt zeer moeizaam, wat de een zegt weet de ander de volgende dag al niet meer en mij werd dan weer wat anders verteld. Vandaag is de monteur geweest en bleek dat de handgrepen niet meegeleverd waren. Ook moet er nog een deurtje opgehangen worden. Ik heb Bruynzeel gebeld en zal nog drie(!) weken geduld moeten hebben voor ze de keuken af komen werken. Bruynzeel is erg goed in het 100% vooraf laten betalen zodat ze daarna geen druk meer hebben om klanten snel te helpen. Bruynzeel weet blijkbaar nog niet dat hun inkomsten van de klanten komen en dat je klanten daarom tevreden moet houden. Service is niet iets wat hoog in het vaandel staat. Als je een nieuwe keuken wilt zou ik alleen nog maar bij Bruynzeel gaan als je niet alles vooraf aan moet betalen zodat ze een financiele druk hebben om alles snel en goed te leveren en monteren. Beter nog ga je naar een ander waar de klant wel belangrijk is.
Reactie of foto toevoegen
“klantvriendelijk”
Door Gerrit op woensdag 5 jun 2013 '13 | vestiging Duiven
Op zoek naar een nieuwe keuken was de ontvangst en de verstrekte informatie bij de Bruynzeel vestiging in Duiven uitstekend. Een en ander was voor ons een voorbeeld dat kwaliteit in product en service belangrijker zijn dan prijs. Het meedenken met onze eisen en wensen was optimaal resulterend in een passend ontwerp. Hoewel de levering nog moet plaatsvinden hebben we alle vertrouwen erin dat ook dit prima zal verlopen.
Reactie of foto toevoegen
“Duiven”
Door Edwin op zaterdag 22 jun 2013 '13 | vestiging Duiven
Ik kan zeggen dat wij bij onze aankoop van onze keuken zeer correct geholpen werden, ondanks de drukte op 2de pinksterdag ,zeer klantvriendelijk. Duidelijk,transparant in antwoorden als wij om prijzen vroegen,en duidelijke uitleg over de leverings voorwaarden. Nee de vestiging in Duiven is de moeite waard om te gaan shoppen.
Reactie of foto toevoegen
“uitstekend”
Door Hans op dinsdag 23 apr 2013 '13 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Na hier en daar rondkijken uitgekomen bij Bruynzeel in villa arena. Hier echt vakkundig geholpen met nieuwe inzichten en suggesties. Manager aldaar Matthias welke ons heeft geholpen. mooi product voor een prima prijs.
levering exact op tijd en installatie ook precies op tijd en prima vakmensen welke nergens te beroerd voor waren. kortom kan niet beter
Reactie of foto toevoegen
“Keukenaankoop”
Door Jannie Vink op dinsdag 25 sep 2018 '18 | vestiging Den Haag Hogewal
Wij hebben een keuken gekocht .Onze ervaring is heel goed goede behandeling de keuken is heel goed gezet kan het iedereen aan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Lakstift”
Door Margreet op zondag 27 sep 2015 '15 | vestiging Zaandam
Goed geholpen met aankoop, niet met klacht. Veel slag- en stootschade bij normaal gebruik. Poggenpohl weet dit, heeft een keuken ontwikkeld met een verglaasde rand om dat te voorkomen. Ondertussen, hebben wij overigens een mooie keuken met veel schade en Poggenpohl heeft alleen een lakstift in aanbieding. Niet kopen is mijn advies.

Noot Qasa: dit betreft een Poggenphol keuken geleverd door Bruynzeel Keukens.
Reactie of foto toevoegen
“super”
Door Suzanne op zaterdag 18 mei 2013 '13 | vestiging Duiven
Van de week een keuken gekocht bij bruynzeel keukens in Duiven. Ik ben geholpen door juan Paul Fernandez en kan niet anders zeggen dat ik tot nu toe zeer tevreden ben. Ik snap dan ook niets van de negatieve berichten hier want kan daar niks in herkennen. Dit was de derde keukenzaak waar ik kwam en ben hier fantastisch geholpen. Juan heeft zeer veel tijd in mij gestoken en is samen met mij door het traject gelopen om een prachtige keuken samen te stellen. Hij luistert heel goed naar de klant een geeft zijn proffesionele aanwijzingen. Het hele filiaal sprak mij aan. Mede collega doen ook hun best om je gastvrij te ontvangen. Tijdens de meerdere gesprekken werd ik voorzien van koffie/latte, cake, hapjes en chocola en de ontspannen sfeer enn de grapjes op zijn tijd maakt het dat je je als klant zeer gewaardeerd voelt.
Nogmaals grote complimenten voor Juan! Zeer klantvriendelijk! Ik heb een prachtige keuken nu in bestelling staan en heb een mooie prijs kunnen krijgen. Niks geen opdringerige verkooptactiek. De dag erna werd ik meteen door bruynzeel gebeld voor een keukenscan, zodat nieuwe keuken perfect geinstaleerd kan worden. Ik raad iedereen aan om naar Bruynzeel Duiven te gaan!
Reactie of foto toevoegen
“Aanbeveling”
Door Jose op dinsdag 28 jun 2016 '16 | vestiging Gouda
Nu 1,5 jaar in het bezit van een keuken van Bruynzeel. Bij de aanschaf ervan de enige winkel welke geen extreem slechte verkooppraatjes had. (Deze zijn er altijd maar niet zoals bij eerdere winkels bijvoorbeeld een aanbieding voor ons neus doorgescheurd aangezien wij geen directe keuze maakten) We zijn niet gegaan voor de scherpste prijs maar voor een goed gevoel. Enige minpunt was dat ze niet sneller konden leveren maar dat gaven de 4 voorgaande winkels ook aan niet te kunnen. Er werd een mooie 3d weergave gemaakt van onze mogelijkheden en mee gedacht in overwegingen van apparatuur keuze. Waarbij voors en tegens werden toegelicht. Nu nog steeds blij met onze keuze. Installatie netjes met nog een stukje extra service. Daarna zijn er een aantal kleine puntjes geweest; verkeerd geleverd plaatje, een deur die kraakte en vreemde schade aan inbouwapparatuur. Bij dit alles direct en netjes geholpen zonder berekening van kosten (welke het merk van de apparatuur ons eerst wel wilde toerekenen). We zullen deze winkel zeker aanbevelen.
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Annemarie op vrijdag 2 aug 2013 '13 | vestiging Duiven
Fijne benadering door verkoper Pascal Brouwer bij Bruynzeel Duiven. Kwam met goed onderbouwde ideeën.
Werd niet over een bepaald budget gesproken. Hij liet ons in alles de keus. Ivm de actie kregen we de hoogst mogelijke korting. Er werden duidelijke afspraken gemaakt. We zijn ook bij Superkeukens geweest. Die meneer had er om 18.30 al helemaal geen zin meer in!! Bij de keukenloods zelfs een klacht ingediend. Deze verkoper zei alleen maar: ja u moet wel weten wat u wilt. Dus Pascal,complimenten voor jou. Verstand van zaken. Heel veel succes in Bruynzeel Nijmegen. Wij zijn met een goed gevoel naar huis gegaan.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken kan niet geleverd maar mag niet annuleren”
Door Trudy Suijkerbuijk op vrijdag 26 aug 2016 '16 | vestiging Bergen op Zoom
Wij hebben een koopovereenkomst ondertekend nav een gesprek over onze wensen en een tekening van de medewerkster van Bruynzeel keukens Bergen op Zoom). Op dat moment was er sprake van dat het rechtse kastje in de hoek waarschijnlijk niet zou lukken. Daar zouden we geen geld voor terugkrijgen maar we zouden wel een leuk item voor in een gootsteenkastje krijgen. Dat zou echter pas duidelijk zijn als de inmeter zou komen. Als het kastje inderdaad niet zou passen, zou dit netjes afgewerkt worden en zouden we dus nog 2 bruikbare kasten overhouden. We waren tot deze concessie bereid omdat daar meer kastruimte tegenover stond. Dit was op 3-7-2016 bij Bruynzeel keukens in Breda.

De dag daarvoor vond onze eerste ontmoeting plaats bij Bruynzeel keukens in Bergen op Zoom. We kwamen oriënteren omdat we een oplossing zochten voor de 3 kasten waarvan de buitenkant begon te splijten (van een hele nieuwe keuken was nog totaal geen sprake). In de eerste instantie heeft ze daarvoor een offerte gemaakt en aan ons voorgelegd. Toen we daar enthousiast over bleken, bleek ze de montagekosten vergeten te zijn. Ze spreken pas van een keuken als er een gootsteen en nog iets verkocht zou worden en dat bleek bij ons niet het geval. Ineens bleek alles honderden euro's hoger uit te vallen. Toen wij haar vroegen hoe duur we uit zouden zijn als de noodzakelijke elementen toe te voegen om het "een keuken" te maken (dus zonder montagekosten), vroeg ze ons om de dag daarna terug te komen in Breda waar ze dan aan het werk zou zijn (zo'n 80 km retour). Ze vroeg naar ons budget als we voor een volledige nieuwe keuken zou kijken en we hebben gezegd dat als we echt zouden willen, we misschien tot € 15000,- konden gaan. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel héél erg haar best moet doen om zelfs in die richting te kunnen komen.

Het bezoek in Breda verliep verwarrend. Terwijl zij aan het tekenen was, zijn wij herhaaldelijk naar boven verwezen om materialen uit te kiezen. Voor ons was héél lastig te herkennen welke stalen op ons van toepassing waren en uiteindelijk bleek de gekozen kleur niet meer standaard leverbaar te zijn. De verkoopster zou de daarop volgende dinsdag uitzoeken of ze die toch nog kon leveren. Mijn voorkeur voor een dik aanrechtblad werd afgeraden omdat het aanrecht dan te hoog uit zou komen. We wilden graag stopcontacten bovenaan tegen de bovenkastje welke zij niet meer konden leveren. Als wij die elders zouden aanschaffen, zouden zij deze plaatsen. Uiteindelijk hadden we alles uitgezocht en ging ze alles berekenen. Ze kwam op een totaal uit van meer dan € 16000,- terwijl we naar onze mening helemaal niet zulke uitbundige keuzes hebben gemaakt. Hier schrokken we van gezien haar uitspraak van de dag daarvoor. Prompt kon er ineens € 3000,- af maar dan wel met een ander (goedkoper) aanrechtblad. Pas onderweg naar huis realiseerden we dat we getekend hebben voor dat aanrechtblad wat ze ons eerder afgeraden had omdat dat te hoog zou zijn...

De verkoopster wilde ons een overeenkomst laten tekenen. Wij wilden niet tekenen omdat we hadden vernomen dat er mogelijk meerwerk bij zou komen en dat zou pas duidelijk zijn als de inmeter geweest was. De inmeter kwam echter pas als we de koopovereenkomst getekend hadden wat dus in zou houden dat we in theorie voor een enorm bedrag aan meerkosten zouden komen te staan en dat wilden we niet. We besloten te vertrekken. Even later werden we gebeld, of we terug wilden komen want ze hadden een voorstel (leidinggevende was erbij die bekend is met onze wijk). Meerkosten zijn niet geheel in te schatten maar Bruynzeel was bereid nog meer korting toe te passen zodat het wel héél onwaarschijnlijk zou zijn dat de meerkosten daar bovenuit zouden komen. Het totaalbedrag voor de gehele keuken incl. plaatsing bedroeg € 10500,-.

Aangezien we tot de dag daarvoor totaal niet in de veronderstelling waren dat we een nieuwe keuken zouden kopen, hebben we dat geld niet op de plank liggen. Dit hebben we besproken waarop de verkoopster vertelde dat Bruynzeel een betalingsregeling via Santander biedt. Ook hier zou ze dinsdag achteraan gaan. We hebben de overeenkomst getekend in afwachting van de komst van de inmeter.

De inmeter (Hiep genaamd) kwam op 9-7-2016 en liet er geen twijfel over bestaan dat wat de verkoopster had getekend, helemaal niet mogelijk is in onze keuken. Inhoudelijk ging hij daar verder niet op in want het was aan de verkoopster om het ontwerp daarop aan te passen, duidelijk was wel dat het over meer ging dan alleen dat derde kastje in de hoek was inderdaad niet mogelijk bleek. De middelste kast (de koelkast) kon ook niet! Na een aantal dagen niets vernomen te hebben belde ik om te vragen hoe het nu zat. Ik kreeg ene Jeroen aan de telefoon die even de tekening erbij pakte en zei dat het wèl kan. Ik heb hem verteld dat als er dingen niet kunnen, ik graag inspraak wil in wat er dan gaat gebeuren. Weer een aantal dagen later belde de inmeter, hij was een aantal dingen vergeten te meten en kwam deze alsnog opmeten.

Na weer een tijd niets te hebben gehoord, zijn we naar Bruynzeel (Bergen op Zoom) toegegaan (23-7-2016). Die dinsdag waarop de verkoopster Santander en het gekozen materiaal uit zou zoeken (of dat toch nog geleverd kon worden), was dus al enige tijd geleden en daar hebben we niets over vernomen. Het zat ons absoluut niet lekker. We waren bang dat er al dingen besteld zouden zijn zonder overleg met ons over hoe het dan zou worden. De brief met de leverdatum was immers al binnen... De verkoopster was in gesprek en we werden te woord gestaan door een getinte man wiens naam ik niet weet. Hij begreep onze bezorgdheid en verzekerde me dat er nog niets besteld was. Hij stelde voor een mailafspraak met de verkoopster in te plannen. Ze zou ons die komende dinsdag mailen maar die mail bleef uit. Enkele dagen daarop belde ze en vertelde ze dat het hoofdkantoor er nog naar moet kijken, daar wordt alles gecontroleerd.

Op 27-7-2016 belde de verkoopster . Ze snapte er helemaal niets van. Of ik zelf nog eens wat maten op wil meten. Desnoods zou ze zelf wel langskomen met haar leidinggevende en nog iemand (3 personen in totaal). Ze zou ze dag daarop bellen om af te spreken en dit is nooit gebeurd. Op 6-8-2016 hebben we zelf contact opgenomen omdat we maar niets hoorden. De verkoopster was verbaasd dat wij niet wisten dat ze niet meer langs zouden komen, ze dacht dat ze aan ons had laten weten dat dat niet meer nodig was. Er was namelijk een oplossing! Vervolgens is er afgesproken op 13-8-2016 bij Bruynzeel in Bergen op Zoom op de oplossing te bespreken.

Hun oplossing bleek dus het gehele blok met de 3 kasten 10 cm naar voren te halen. Dan zouden de koelkast en oven/magnetroncombi passen. Waar echter geen rekening mee gehouden is, is dat direct daarachter de deur van de kelderkast zit. Áls die al open zou kunnen, zou het absoluut geen gezicht zijn. Hier gingen we dus niet mee akkoord. We hebben onze twijfel uitgesproken en onze wens om van de keuken af te zien. We hebben dit gesprek opgenomen met een mobiele telefoon en het geluidsfragment bijgevoegd. Hierin is te horen dat de verkoopster het zou bespreken met haar leidinggevende en geen problemen voorzag om de opdracht te annuleren. Wij waren opgelucht. De keuken was niet meer dan een blok aan ons been geworden en nu konden we verder met ons leven. Nu de keuken niet doorging, hebben we alle opties op een rij gezet. De kast is echter nog steeds gespleten...

We hebben ons voor laten lichten door de Hypotheker en een makelaar en willen dit huis gaan verkopen. Er is alleen nooit een echte bevestiging van Bruynzeel gekomen dan die leidinggevende akkoord was. We wilden nog wel zeker weten dat de keuken niet door zou gaan voordat het huis in de verkoop gaat omdat de financiële gevolgen anders niet te overzien zijn. Op 25-8 belde ik Bruynzeel en kreeg ik te horen dat de verkoopster in gesprek was, of ik de volgende dag rond 10 uur terug kon bellen. Dat heb ik gedaan en wéér bleek ze in gesprek. Ze zou mij terugbellen maar dat liet mijn werk niet toe. Ik liet mijn partner terugbellen waarop hij te horen kreeg dat er over 20 minuten overlegd zou worden met een collega en dat ze daarna erop terug zou komen. Het overleg met haar leidinggevende over het annuleren van onze keuken moest duidelijk nog plaatsvinden.

Na anderhalf uur heeft hij zelf gebeld omdat we niets hoorden en bleek de verkoopster weer in gesprek te zijn. Na een half uur kreeg hij haar te pakken en zei ze dat collega's oplossingen aan het bedenken waren. Daarop zei hij dat wij de keuken helemaal niet meer willen waarop zij hem in de wacht gezet heeft voor zo'n 5 minuten. Bij terugkomst zei ze dat ze de oplossingen aan ons wilde laten zien of dat we de keuken mee kunnen nemen naar het volgende huis. Toen mijn partner aangaf dat hij de keuken geannuleerd wil hebben, kreeg hij te horen dat dat niet kan. Uiteindelijk heb ik de verkoopster ook nog gesproken en heeft ze bevestigd dat ze de keuken zoals geschetst op de tekening, niet kunnen leveren. Ze weigeren de opdracht te annuleren zonder kosten.

Samenvattend kan Bruynzeel dus niet de keuken leveren waar wij mee akkoord gegaan zijn. We willen geen keuken van Bruynzeel meer en waren in de veronderstelling dat na het gesprek met haar leidinggevende de opdracht kosteloos geannuleerd zou worden. Van het begin af aan hadden wij bouwtekeningen van het huis mee en gaf de verkoopster meerdere keren aan dat het wel goed zou komen terwijl wij haar op die hoek wezen. Tussentijds bleek Bruynzeel ook geen betaling in termijnen via Santander meer aan te bieden (er is geen alternatief geboden).
Reactie of foto toevoegen
“Winkel goed maar levering ging mis”
Door F Mebius op dinsdag 22 aug 2017 '17 | vestiging Utrecht
Tot aan het moment van levering hebben we goede ervaringen gehad met Bruynzeel. In de winkel hebben we een prettige ervaring gehad. Helaas ging het na de levering mis. Er misten deurtjes, sommige deurtjes waren niet goed en moesten terug en het keukenblad moest ter plekke kleiner gezaagd worden wat uiteindelijk schade aan onze muren heeft veroorzaakt. Degene die de keuken kwam plaatsen had er weinig kaas van gegeten. Hij liet onderdelen in de afzuigkap zitten waardoor we met een enorme zoem bleven zitten en heeft naast de schade aan de muur enorm prutserig kitwerk afgeleverd. Wij wilden dat de schade vergoed/gerepareerd zou worden en een veegplint en achterwand was hiervoor de oplossing volgens de kitter die de monteur later had langs gestuurd.
De afhandeling hiervan ging moeizaam. We kregen de juiste persoon slecht te pakken en er werden zaken beloofd maar vervolgens hoorden we weken niks. Toen ik na enkele weken weer belde bleek dat er niets was gebeurd of besteld. Ook zijn we zeer onvriendelijk bejegend door een medewerker op het hoofdkantoor die ons betichtte van het 'alleen maar willen ontvangen van gratis spullen'. Zo iemand op een klantenservice laten werken lijkt me enorm slecht voor het bedrijf.
Uiteindelijk hebben we zelf een achterwand geregeld en heeft Bruynzeel gezorgd voor veegplinten (die uiteindelijk ook weer in de verkeerde maat waren besteld waardoor er weer een nieuwe afspraak moest worden gemaakt). Al met al waren er zo'n acht afspraken nodig om de keuken te plaatsen en is de keuken pas sinds augustus naar wens. Dat terwijl de plaatsing half april heeft plaatsgevonden. Zeer slechte service en het is voor ons duidelijk dat als de koop eenmaal gesloten is en betaald dat je er als klant niet meer toe doet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Goede ervaring!”
Door Willems op woensdag 17 dec 2014 '14 | vestiging Nijmegen
In onze zoektocht naar een keuken kwamen wij terecht bij Bruynzeel keukens Nijmegen. Wij werden zeer klantvriendelijk ontvangen door Pascal en Sander. Laatste heeft met onze wensen en eisen een mooie keuken voor ons ontworpen. Tussendoor zijn wij nog enkele keren terug geweest in de winkel met vragen over het voorwerk. Wij werden steeds goed geholpen door de medewerkers. De keuken werd netjes op afgesproken tijd geleverd, en de volgende dag vakkundig gemonteerd door aannemersbedrijf Binnendijk uit Elst. Na enkele dagen werden wij nog gebeld of alles goed was verlopen tijdens de montage en of wij tevreden waren. Wij zijn zeer tevreden over de totale gang van zaken. Zowel in de winkel als het contact met de klantenservice bij Bruynzeel en de aannemer!
Voorlopig hebben wij nu geen keuken nodig maar een volgende keer zouden wij zo weer bij Bruynzeel naar binnen lopen!
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel Keukens (Sneek)”
Door JP op dinsdag 19 nov 2013 '13 | vestiging Sneek
Onvakkundig personeel. Controleer alles wat zij doen en meet alles zelf na! Geloof niet in hun mooie praatjes.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goed”
Door Martin Bruchner, Noordwijk op woensdag 26 okt 2016 '16 | vestiging Leiderdorp
Score moet eigenlijk zeer goed zijn. Goed is net te weinig, super iets teveel.
Zeer vriendelijk en vakkundig geholpen. Verkoper dacht echt mee en wilde verder niets opdringen. Gaf (bij het bepalen van de apparatuur) zelfs een aantal malen aan "denk goed na voordat u dat besluit". Aflevering en montage zeer professioneel en uiterst netjes. Geen haastklus. Ook de communicatie met Bruynzeel prima verlopen. Alert en snel reageren op vragen. Zaken doen met Bruynzeel is een verademing t.o.v. de schreeuwerige en opdringerige keuken-kampioenen, koningen, paleizen en wat dies meer zij!
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden”
Door S dekkers op maandag 30 mrt 2015 '15 | vestiging Zwolle
In 2013 een keuken gekocht bij bruynzeel voor ons bedrijf. Zeer tevreden! Mooi afgewerkt, tijdige levering en na 2 jaar nog in topstaat! Recentelijk weer geholpen en zeer prettig geholpen door Tom Bonenkamp.
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door G. Lommerse op woensdag 26 jul 2017 '17 | vestiging Cruquius
In de showroom uitstekend geholpen en geadviseerd door Robert-Jan. De plaatsing van de keuken (totaal zo'n 5,5 meter) is zonder enig probleem verlopen. Alleen maar complimenten dus, zowel voor de advisering als voor de plaatsing en de nazorg!!! Voor de liefhebber, de keuken is te bewonderen in Haarlem-Noord :)
FOTO VAN G. LOMMERSE
Keuken in Haarlem Noord
REACTIE VAN SEE
Hoor graag wat deze keuken heeft gekost
Reactie of foto toevoegen
“Geen offerte”
Door S op zondag 24 mrt 2013 '13
Wij hadden een afspraak gemaakt bij Bruynzeel voor een keuken. Tijdens het gesprek kregen we al het gevoel dat de medewerker ons niet serieus nam. Hij wilde achterhalen wat ons budget was, om dan verder te kijken (wat je natuurlijk nooit moet doen!). De medewerker deed toen al moeilijk om een offerte te maken, want dat was zoveel werk en hij dacht niet dat wij het konden betalen (zei hij letterlijk; totale onterechte aannames). Er was duidelijk afgesproken dat we die week daarna twee offertes zouden krijgen van twee verschillende keukens. Aangezien we maar niets hoorden van hen, hebben we zelf gebeld. De medewerker had een duidelijke smoes waarom hij nog niets gedaan had. Aan telefoon bleef hij de houding hebben dat een offerte opstellen teveel moeite was en wij het niet konden betalen. Wij zijn daarop erg duidelijk geworden en gesteld dat als ze aan ons geen keuken wilden verkopen ze ook geen offerte moesten opstellen. Uiteindelijk draaide hij om, na overleg met de baas, en hebben we nogmaals details doorgesproken zodat hij de offerte alsnog kon maken. Ruim een maand later hebben we nog niets van hen gehoord. Kortom: ze nemen je niet serieus als klant, doen keer op keer valse beloften en mogelijk behandelen ze je alleen goed als ze denken dat je veel geld hebt.
Reactie of foto toevoegen
“opdringerige verkoop en duur”
Door MR op zondag 22 jun 2014 '14 | vestiging Hengelo OV
Ik heb sinds een aantal jaren een Bruynzeel keuken. Ik ben naar Bruynzeel gegaan en heb een mooie keuken uitgezocht met alles erop en eraan. Het bedrijf waarmee Bruynzeel samenwerkt in Hengelo heeft een potje van het plaatsen gemaakt. Heel veel klopte niet en ik heb nog vaak een monteur van de Bruynzeel zelf moeten laten komen om het op te lossen: de deur van de oven was scheef. Volgens de monteur had ik een 'Trabantje' en dat zou nooit een Rolls Royce worden. Ik heb wel diep in de buidel moeten tasten voor dat 'trabantje'. En ik moest het doen met een scheve deur. De kookplaat was zover naar achteren geplaatst dat ik op de achterste pitten geen pannen kwijt kon, zonder dat ze tegen de achterwand aankwamen. De deur van de vaatwasser sloot niet goed. De plaatsers hebben ook veel dingen 'meegenomen' die volgens hun niet nodig waren in de keuken en die ik later tekort kwam. Ik heb spijt van mijn aankoop. De prijs/kwaliteit is absoluut niet in verhouding. Ik kwam er later achter dat er in Duitsland net over de grens prachtige keukens te koop zijn, voor veel minder geld. Ik had achteraf toch naar buiten moeten lopen, toen de opdringerige verkoper steeds achter mij aankwam en met de prijs zakte. Ik heb er weliswaar 3000 euro vanaf gepraat en volgens hun een heel scherp geprijsde keuken gekocht, maar ik had beter elders een keuken kunnen kopen. Wel is de service achteraf goed. Ik heb bijvoorbeeld geleiders in de keukenladen vervangen, omdat ze het niet goed meer deden. Dat viel onder de garantie. Wel kun je je afvragen waarom geleiders zo snel kapot gaan. Overigens heb ik al een defecte vaatwasser gehad, de plaatselijke monteur die ik zelf heb ingehuurd, moest de vaatwasser naar voren halen en weer terug naar achteren zetten. Nu blijkt ineens de deur van de vaatwasser wel goed te sluiten en is de ovendeur ook niet meer scheef (staat ernaast). Was gewoon allemaal slordig ingebouwd. Ik heb hier overigens wel melding van gemaakt bij de Bruynzeel. Mijn keuken functioneert nu wel, maar ik had veel meer kwaliteit van Bruynzeel verwacht.
Reactie of foto toevoegen
“Heel goede Bruynzeel Son en Breugel ervaring”
Door Wim op maandag 13 mei 2013 '13 | vestiging Son
Na 18 jaar heel tevreden te zijn geweest over mijn Bruynzeel keuken ben ik voor nieuwe keuken wederom bij Bruynzeel uitgekomen. In tegenstelling tot wat minder positieve berichten hier kan ik niet anders zeggen dan dat ik uitermate tevreden ben over mijn nieuwe Bruynzeel keuken. Uitstekend geholpen tijdens de verkoop, precies op tijd geleverd, perfect geinstalleerd en een klein probleem werd ook heel snel en zonder gezeur opgelost. Kortom helemaal top. Wim Arts
Reactie of foto toevoegen
“Prijsbeleid bij korting”
Door Jeffrey op vrijdag 25 sep 2015 '15 | vestiging Alkmaar
Wij kwamen tijdens "kortingsdagen" vorig jaar en hebben veel keukenwinkels bezocht. Helaas bevestigde deze weer eens het vooroordeel. Zeer duidelijk dat men met verschillende prijslijsten werkt wanneer er de zgn kortingsdagen zijn. Ik bedoel, een hoekkastje voor €1250?? De dame die ons hielp " verwachtte wel dat wij gingen kopen". Tja jammer. Erg slecht, erg werd niet geluisterd en men wilde snel een order scoren. Sorry, maar hier komen we nooit meer.
Reactie of foto toevoegen
“Goede begeleiding”
Door Paula Schaart op zaterdag 26 jul 2014 '14 | vestiging Zwolle
Wij hebben een Olympia keuken gekocht bij Bruynzeel in Zwolle,en zijn goed geholpen door mevr Ella.Ze heeft ons van goede ideeën voorzien om een zo mooi mogelijke combinatie en belijning te krijgen. Ook hebben we een installatiebedrijf gehad die in overleg met ons alles duidelijk heeft doorgenomen en goed heeft geadviseerd, dit bedrijf werkt al meer dan twaalf jaar voor Bruynzeel.Een aantal dingen die nog later afgemaakt moesten worden zijn na goed overleg en binnen enkele weken geplaatst. Wij zijn tevreden en hopen nog lang van onze mooie keuken te kunnen genieten.
Reactie of foto toevoegen
“Misleiding”
Door G.J. op donderdag 28 nov 2013 '13 | vestiging Groningen
Bij Bruynzeel Groningen hebben we een eerdere offerte laten aanpassen omdat we toch graag een andere opstelling wilden en dat door deze aanpassing het e.e.a. voordeliger zou uitvallen. We hadden een apparaat van 900 euro laten vallen, de diepte van het werkblad aangepast ( dat zou volgens de verkoper ook 600 euro schelen, de dure verlichting laten vallen en gekozen voor een goedkoper merk apparatuur op advies van de verkoper. Al met al was het verschil tussen de eerste en tweede offerte slechts 400 euro. Toen ik de verkoper er op aansprak kwam hij met allerlei voor mij onduidelijke verklaringen. De schouw zou niet meegaan in de actiekorting van 40% omdat deze speciaal besteld diende te worden. Wij gaven aan dat er toch geadverteerd werd met 40% korting op alle apparatuur. Na veel heen en weer gepraat en omdat mijn man er flauw van was en al de deur was uitgelopen. werd alsnog de 40% korting op de schouw gegeven. En als we direct zouden tekenen zou er nog eens 450 euro van af gaan. Wij hebben niet getekend omdat we niet onder druk gaan tekenen voor iets wat toch een klein kapitaal vertegenwoordigd. Thuisgekomen zagen we in de offerte dat het werkblad duurder was geworden ipv ongeveer 600 goedkoper en dat het materiaal voor de fronten melamine was in plaats van de door ons gekozen gelakte variant. Per e-mail hebben we de verkoper gevraagd naar het "duurdere" werkblad maar we hebben geen reactie gekregen. Ik ben zo blij dat we niet getekend hebben. De prijzen worden door allerlei handige trucjes hooggehouden waardoor ze dus een bepaalde marge inbouwen waarbinnen dan nog onderhandelingsruimte zit. ( Binnen een half uur kon er naast de actiekorting en de zgn. vipkorting van 10% nog zo maar 1300 euro van de prijs af). Als we wel getekend hadden, dan hadden we dus ook nog eens een keuken gekregen van materiaal waar we niet voor hadden gekozen. Ik verdenk Bruynzeel ervan dat ze dit express doen en na tekenen de klant informeren dat ze een fout hebben gemaakt waardoor je dan nog eens weer duurder uit bent. We hebben geen vertrouwen meer in Bruynzeel en gaan dus niet in zee met Bruynzeel.En al helemaal niet meer na alle slechte reviews op deze website. U bent gewaarschuwd.
Reactie of foto toevoegen
“Slecht, slecht, slecht”
Door Veerle op donderdag 27 jun 2013 '13
Nabestelling gedaan van een deur voor een inbouwvaatwas. Levering gepland week 23. Week 25 nog steeds niks gehoord. Mails blijven onbeantwoord, beloftes om terug te bellen niet gehouden. Telkens van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen week 26. Nog steeds niks. Behalve dan de mededeling dat het "heel druk" is...
Reactie of foto toevoegen
“Petje af voor Bruynzeel Duiven”
Door Ellen op maandag 15 jul 2013 '13 | vestiging Duiven
Half juni hebben we ons in het Bruynzeel filiaal Duiven georiënteerd op een nieuwe keuken. We hadden geen afspraak gemaakt maar wandelden spontaan binnen. We werden vriendelijk te woord gestaan door Pascal Brouwer die ons uitgebreid informeerde over de diverse mogelijkheden. Hoewel wij geen precieze maten bij ons hadden werd er toch een opzetje gemaakt. Er werd goed naar ons geluisterd. Later zijn we teruggekomen en werd er een serieuze opzet gemaakt. We werden totaal niet onder druk gezet en we konden de offerte op ons gemak laten bezinken. Dik een week later hebben we de puntjes op de i gezet en kon het echte onderhandelen beginnen. Wij vinden dat we een uitstekende prijs hebben kunnen bedingen voor onze droomkeuken die inmiddels al ingemeten is (door een inmeter met verstand van zake)en vermoedelijk in het najaar geplaatst gaat worden. Omdat wij de koop voor 1 juli sloten kregen wij er een Boretti buitenkeuken gratis bij. Deze werd binnen een week al aan huis geleverd (we hebben nog geen cent aanbetaald) omdat Pascal Brouwer het toch wel wenselijk vond dat wij deze buitenkeuken al gedurende de vakantie konden gaan gebruiken (en dat doen we dan ook al naar hartelust). We kijken vol vertrouwen uit naar de levering van onze droomkeuken.
Reactie of foto toevoegen
“Potloodschets”
Door Fred van Bentum op zaterdag 9 mei 2015 '15 | vestiging Utrecht
Geweest voor een offerte voor nieuwe keuken, ruim een uur later buiten, met een potloodschets en een mondelinge aanbieding van 16.000 euro. Wat een lachertje dit bedrijf, vroeger nummer 1, maar is niet veel meer van over, en als ze zo doorgaan, gaan ze vanzelf dicht.
Reactie of foto toevoegen
“Service”
Door Gino op donderdag 24 sep 2015 '15 | vestiging Utrecht
Wat een verschrikkelijke service, nog nooit meegemaakt dit. Eerst zaken die niet werden geleverd. Daarna bij klachten uiterst onbeschoft te woord gestaan. Vervolgens zelf in de winkel door een medewerker beschuldigt dat we een slaatje uit deze situatie probeerde te slaan.
Let op mensen: als dit bedrijf zijn geld binnen heeft zal het ze een zorg zijn of je je eten kunt bereiden in je nieuwe keuken. Een Bruynzeelkeuken. Nee. Nooit. Meer
FOTO VAN GINO
Reactie of foto toevoegen
“Planning nieuwe keuken”
Door Alies. v. den Berg op woensdag 5 jun 2013 '13 | vestiging Duiven
Onze ervaring bij Bruynzeelkeukens in Duiven was voortreffelijk! Als familie werden wij ontvangen met koffie en vers gebakken cake. Tussen de middag werden wij door twee heren collega`s verwend met een kop soep en snacks en advies. Wij hebben er minstens 6 uur doorgebracht en de heer Juan Paul Fernandez heeft al die tijd geduldig naar onze wensen geluisterd en op de computer alles laten zien wat mogelijk was. Wij hebben schuine muren in de keuken, dus bij thuiskomst waren we toch bang dat het niet zou lukken. Wij hebben gevraagd of de heer Fernandez wilden komen kijken en hij heeft thuis alles weer naar onze zin veranderd. De plaatsing zal in september zijn en wij zullen dan nogmaals laten weten hoe het er dan uitziet. Voorlopig zijn wij zéér tevreden over de behandeling, want je maakt dat in winkels niet of nauwelijks meer mee. Bedankt heren!
Reactie of foto toevoegen
“Niet te regelen”
Door Boon op zaterdag 4 mrt 2017 '17 | vestiging Cruquius
Het niet kunnen regelen volgens bestelling van glazen zijplaten met bevestigingmateriaal voor keukenladen. Dit loopt al vanaf oktober 2016 en is tot op heden nog niet geregeld (4-3-2017). Personeel niet behulpzaam en schuift het liefst af naar hoofdkantoor en graag zelf bellen! Advies= Bruynzeel cruquius personeel wegdoen en wel behulpzame mensen aannemen die gaan voor het bedrijf en de klant. Als het regelen van bovenstaande al niet lukt hoe moet het dat met een komplete keuken? Niet doen dus en een andere keuken aanbieder zoeken.
Reactie of foto toevoegen
“Afspraak niet nagekomen”
Door Robert Munts op vrijdag 24 apr 2015 '15 | vestiging Utrecht
Eén advies: ga nooit naar deze vestiging! Wat een onbeschofte behandeling. De afspraak is tot stand gekomen omdat Bruynzeel onderdeel uitmaakt van het bouwproject waar wij onze woning laten bouwen. De afspraak is gemaakt per mail (hard bewijs en bij mij opvraagbaar!)! Bij aankomst van mijn vrouw (incl baby van 7 maanden) was de baliemedewerkster niet op de hoogte van de afspraak. Na tussenkomst van de vestigingsmanager bleek dat de afspraak volgens de manager in de ochtend om 11.00 uur stond ipv 15.00 uur in de middag. Mijn vrouw zei dat dit niet het geval was en liet de mail zien. Tsja volgens de manager was dit tjdstip door zijn collega per abuis verkeerd in de mail gezet en het had 11.00 uur moeten zijn. Mijn vrouw: dus dat had ik moeten begrijpen? Ja inderdaad en er werd meteen aangegeven dat er dezelfde dag meerdere keren was gebeld om dit door te geven.... Ok, op welk nummer dan? Dat wist hij dan ook weer niet dat moest hij uitzoeken. Dat vond mijn vrouw goed, doe maar meteen. Het antwoord laat zich raden. Hij kon het niet terugvinden en er was niet gebeld. Pure leugens dus en let op geen enkele keer excuses. Mijn vrouw heeft toen in de emotie gezegd dat hij een '...' is; niet goed natuurlijk maar wel enigzins voor te stellen als je heen en weer 1 uur in de auto zit om er te komen en deze reactie krijgt.

Wat was dan zijn oplossing of voorstel? Niet want hij had het te druk.... Ging overigens vervolgens gewoon in zijn kantoor zitten en liep weg zonder antwoord te geven op een normale vraag. Geen excuses helemaal niets!

Wij hebben geen enkel belang om hier persé te moeten kopen of negatief te doen over Bruynzeel, het was meer dat wij dachten dat het goed is om ook met de preferred supplier van de bouwondernemer te gaan praten. Via onze bouwer hebben we het hoger opgespeeld en gevraagd om een reactie van de baas van de vestigingsmanager. Deze wilde namens Bruynzeel dan wel zijn excuses (voelde totaal niet oprecht) aanbieden maar zijn vestigingsmanager stond in zijn recht om het hierbij te laten omdat mijn vrouw het woord met de drie letters had uitgesproken. De leugens van zijn eigen manager zijn blijkbaar ok! Saillant detail: we hebben al een offerte bij een andere aanbieder. Bruynzeel wordt in ieder geval niet de tegenofferte waar wij naar op zoek zijn. Wat een onprofessioneel bedrijf is dit... bah!
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden maar slechte service”
Door R op donderdag 13 dec 2018 '18 | vestiging Sneek
Vanaf het allereerste moment dat we de winkel in kwamen tot plaatsing van de keuken super goed geholpen en alles goed geregeld. Maar de service is echt meer dan waardeloos dik 10 maanden aan het wachten op iets wat nog steeds niet af is zoveel ellende. afspraken niet nakomen, 100 keer bellen niet terug bellen hou maar op. Erg teleurgesteld vooral in het servicecentrum.
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden”
Door J.kuipers op maandag 5 nov 2018 '18 | vestiging Spijkenisse
Ruim anderhalf jaar geleden een keuken gekocht bij bruynzeel. Recent geïnstalleerd in nieuwbouwhuis. Ik ben zeer ontevreden met de keuken. De installatie was verkeerd ingepland, waardoor een extra snipperdag nodig was. De hoogte moest aangepast, anders paste de vaatwasser niet. De keuken is met een kleine plint. Dit werd verkocht als handig omdat er meer kastruimte zou zijn. Dit is niet waar! Je moet alleen dieper bukken, want alles staat lager en levert slechts meer loze ruimte op waar je niets aan hebt.de keuken was niet compleet, nalevering over 4 weken.
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door J.c. Schroot op zondag 13 jul 2014 '14 | vestiging Spijkenisse
Tot zover ben ik zeer te spreken over Bruynzeel. De door mij aangekochte keuken is geheel naar wens geleverd, snel en vakkundig geinstalleerd door Grobal installatiebedrijf Spijkenisse in opdracht van Bruynzeel. En, zoals altijd waar hard gewerkt wordt, kunnen er puntjes zijn, die niet voorzien zijn. Ook hier is snel en tot mijn volle tevredenheid actie op ondernomen. Ik twijfel er dan ook niet aan of eventuele garantie aspecten, die zich onverhoopt mochten voordoen, adequaat worden opgelost. Een professionele organisatie. Een pluim voor Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Mankementen”
Door Bianca op zondag 31 dec 2017 '17 | vestiging Den Haag Megastores
Ik koop nooit meer een keuken bij Bruynzeel. De keuken staat nu een jaar en er is geen moment geweest dat ze zonder mankementen stond. Er is altijd wat. De deur van de vaatwasser zit telkens los, de cooker is telkens kapot en plinten zitten los. De monteurs zijn bijna allemaal zzp'ers en bij de klantservice wordt niet meer gedaan dan begrip tonen. In the end heb je daar weinig aan.
Reactie of foto toevoegen
“Gewoon perfect”
Door Pwm willems op woensdag 21 mei 2014 '14 | vestiging Heerlen
Keuken gekocht bij bruynzeel, was een vrij complexe groet keuken. Prima geholpen door verkoper, het enige minpuntje is dat ze je order druk willen zetten nu beslissen anders ..... Niet op ingaan. Mijn fout was dat ik met betaling vooraf akkoord was gegaan, beetje dom van mezelf. Beoordelingen gelezen daar werd je niet echt vrolijk van, het beste er maar van hopen.
Daarna contact voor levering en plaatsing met het hoofdkantoor gehad. Professioneel en vriendelijk. Alles werd geleverd op de afgesproken data, perfect. Was een beetje huiverig of alles wel klopte en paste en de geleverde apparatuur ook deze was wat ik besteld had. Op maandag kwamen de installateurs die zeer professioneel te werk gingen, hulde voor deze twee mannen. En geloof het of niet na twee dagen hard werken had ik een nieuwe keuken, geheel compleet, perfect afgewerkt en alles werkend. Samenvattend alleen maar lof voor bruynzeel en haar ingehuurde monteurs, kan er niets anders van maken
Reactie of foto toevoegen
“zeer slecht”
Door jolanda op maandag 15 apr 2013 '13
De keuken welke ik uitgekozen had is nooit leverbaar geweest in de kleur welke ik besteld had! Dwaling dus. Er werd gelijk een andere keuken aangeboden als ik maar weer tekende. Alle apparatuur stond verkeerd op offerte vermeld. Zeer agressieve verkoop. Zet op papier dat je betaald na goede aflevering keuken en doe dit niet mondeling. Verkopers kunnen zich dan niets meer herinneren en de administratie doet helemaal niks. Geen geld geen levering. Men dreigt niet te leveren en de kosten in rekening te brengen. Dit is nog maar een heel klein deel van wat er allemaal mis is gegaan. Bruynzeel keukens scoort bij mij onder het nul punt! Ik vind het ongelooflijk dat dit bedrijf nog steeds bestaat in deze tijden van crisis. Wat mij betreft verkopen ze geen keuken meer. Het is zielig voor een ieder welke eindelijk een keuken bij elkaar gespaard hebben en zo behandeld worden. Schandalig. Mensen wil je een keuken, koop niet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Tegeltjes spoelbak”
Door Bas Joosten op zondag 1 nov 2015 '15
Bruynzeel "piet zwart" keuken gekocht. hardstenenwerkblad met onderbouw "tegeltjes" spoelbak. na 4 jaar laten de tegeltjes rondom los en komt de voegmortel her en der uit de voegen. reactie van bruynzeel is kort maar krachtig, "de garantie is om". Dus als ik het goed begrijp mag ik van een dergelijke "dure" spoelbak niet verwachten dat deze het niet langer dan de garantie periode uithoud....of snap ik iets niet....
FOTO VAN BAS JOOSTEN
REACTIE VAN TK
Hallo, Iedere werkbladen leverancier geeft 5 jaar garantie, laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Wellicht vragen wie de leveranciers is en zelf even met ze bellen!
REACTIE VAN B.H.G. JOOSTEN
Ik ben van mening dat Bruynzeel dat voor haar klant moet oplossen, waarom zou ik zelf hun werk moetten doen!?!?
REACTIE VAN TK
Bas, Helemaal eens, echter laat Bruynzeel voor wat het is, dus je zal wel moeten, anders blijft het zoals het is. Klant mag mij ook bellen hoor, regel ik het wel!
Reactie of foto toevoegen
“0 sterren”
Door Sasha op zaterdag 20 okt 2018 '18 | vestiging Leiderdorp
Ga alsjeblieft nooit hierheen! Ik zou graag 0 sterren geven als deze score zou bestaan. Deze keukenboer informeert mensen verkeerd, waardoor we voor niks een week hebben moeten wachten en daarnaast ook nog eens tijd verspillen om langs te komen op een afspraak. Ik wilde komen om een inbouw inductie en inbouw oven uit te zoeken. Aan de telefoon is verteld dat het mogelijk is om een keuze te maken als we de (buiten)maten doorgeven, er zou niks besteld hoeven te worden, er zou eerst iemand langskomen om precies in te meten en een offerte te maken voor eventuele extra electra groep. Eenmaal aangekomen in de winkel is verteld dat eerst alle apparatuur besteld moest zijn voordat iemand het in zou komen meten om überhaupt te kunnen zien of het zou passen zonder in het werkblad te hoeven snijden. Er is namelijk geen garantie dat natuursteen zonder schade aangepast kan worden. Het verhaal wat in de winkel verteld is stond dus haaks op het verhaal wat aan de telefoon verteld is. Met weinig tijd voor een verbouwing kunt u zich voorstellen dat dit een ontzettende tijdverspilling is geweest om deze keukenboer in de hand te nemen. Mijn advies ga nooit hierheen.
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken maar planning is klote”
Door G.J. Meijberg op woensdag 16 mei 2018 '18 | vestiging Utrecht
Voor ons nieuwbouw huis een keuken gekocht bij Bruynzeel. Afgesproken dat de keuken op een donderdag geplaatst zou worden. Uitgelegd dat vrijdag de vloer gelegd wordt. Dus wij zitten te wachten. Maar geen Bruynzeel. Wij in paniek en bellen. Wat bleek...een dubbele planning. Ze waren bij een andere woning bezig. Gelukkig kwamen ze smiddags en de volgende ochtend nog voor dat de vloer gelegd werd. Pffff. Dat ging net goed. Het barretje zou 2 weken later komen. Afspraak gemaakt na een maand. Zitten sochtends klaar... Maar weer geen Bruynzeel. Monteur was door de rug gegaan. Ze hadden ons toch kunnen bellen?... Dan hadden we begrip hiervoor. Afspraak uitgesteld naar 17 mei. Vrijgenomen en nu komen ze een dag later.... Hopelijk komen ze nu wel. De planning daar is dus echt klote. Keuken wel erg mooi.
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken, goed geplaatst”
Door Tjalling op maandag 22 dec 2014 '14 | vestiging Den Haag Hogewal
Keuken begin augustus besteld en eind oktober geplaatst. Bruynzeel type Pallas met Pelgrim apparatuur. Het hele traject is eigenlijk heel goed gegaan. De verkoper was vriendelijk en gaf ons alle tijd om te beslissen. Na het bestellen goede begeleiding vanuit het hoofdkantoor. De installatie gebeurde door de door Bruynzeel voorgestelde installateur, Albert Vuijk Keukenmontage, die al lang samenwerkt met Bruynzeel. Uitstekend bedrijf met ervaren installateurs. Hebben alles gedaan, inclusief betegelen. Het inmeten door Bruynzeel was goed gedaan, want het u-vormige keukenblad paste precies. Na twee weken was er een probleempje met de magnetronoven, waarvan de magnetronfunctie het begaf. Via Bruynzeel werd de servicedienst van Pelgrim ingeschakeld en die heeft het euvel verholpen (uiteraard onder de garantie). De keuken is heel mooi en we zijn er heel blij mee.
Reactie of foto toevoegen
“Vooraf betalen”
Door Weeda op zaterdag 15 okt 2016 '16 | vestiging Barendrecht
Het verkooptraject hebben ze wel georganiseerd. Maar het traject daarna is drama. Keuken is in juli 2016 geplaatst. Uiteraard gaat er iets verkeerd. Dat mag ook. Maar daarna is het een drama. Gebrekkige communicatie, informatie en service. Zaken die niet worden geregistreerd en doorgegeven ook al bel je er meerdere keren over. Externe monteurs die ze niet onder controle hebben en de helft van de werkzaamheden niet op de lijst hebben staan. In september weer niet alles afgemonteerd. Na maand zelf maar weer bellen, want je hoort niks. Wordt NOVEMBER meneer. Ben ik niet mee eens. Maar je loopt tegen betonnen muur bij call center en in winkel. (niks persoonlijk klantbegeleider zoals bij verkoop wordt verteld) En vooraf betalen uiteraard. Dat snap ik nu wel. We gaan het weer beleven in november.
Reactie of foto toevoegen
“Positieve ervaring”
Door Toos op vrijdag 27 sep 2013 '13
Zag deze website pas toen we de keuken al besteld hadden en kreeg gelijk de zenuwen na het lezen van al die keuken ellende. Welnu, zonder reden dus. Onze nieuwe keuken is enkele weken geleden geïnstalleerd, ziet er prachtig uit. Goede prijs/kwaliteitverhouding, levering goed verlopen, goede service en begeleiding.
Reactie of foto toevoegen
“sevice 0,0...”
Door rjb op woensdag 7 jan 2015 '15 | vestiging Breda
Onze keuken.. Nu 4,5 jaar... Eerst vaatwasser kapot... Printplaat. 2,2 jaar oud geen garantie. 20 nov 2014 ijskast kapot.. Monteur. Zag dat motor kapot was... Weer werd er een vergoeding gevraagd terwijl ik nog garantie heb(5jaar) omdat ik 4 producten van ATAG heb.. Service een drama.. Zelf moeten bellen elke keer en met de kerst dus geen ijskast.. Geen oplossing niks... Ben woest! Nu 7 Jan 2015 laten ze me barsten.. Aangetekende brief gestuurd... 3 weken geleden... Meer mensen die het zat zijn?
Reactie of foto toevoegen
“Prima geholpen bij Bruynzeel.”
Door Fam. Gerritzen op vrijdag 5 jul 2013 '13 | vestiging Duiven
Ik begrijp de meeste recensies niet zo goed. Ze zijn nogal vaag en weinig concreet, waardoor je niet kunt nagaan of het allemaal klopt wat er geschreven is. Wij kunnen ons tot nu toe in elk geval niet vinden in de negatieve ervaringen die anderen bij Bruynzeel hadden. Een week of 2 geleden zijn we op vrijdagavond naar Duiven gereden. Afspraak met dhr Fernandez. N.a.v. het keukenboek van Bruynzeel dat ik had aangevraagd via hun website. Tot nu toe was het enige minpuntje; dat we geen bevestiging kregen van de afspraak die voor ons stond ingepland. Ik denk een miscommunicatie bij het bedrijf. Na een belletje van ons uit wisten we dat we welkom waren. We werden heel vriendelijk onthaald door dhr. Fernandez en mochten nog even rondkijken in de mooie showroom. Geen half afgemaakte opstellingen, maar alles netjes "geshowd". De kids hebben heerlijk gespeeld in hun eigen keukentje met tv en kregen wat lekkers te drinken terwijl wij aan de koffie zaten. Dhr. Fernandez heeft ons prima geholpen en ook goede adviezen gegeven. Sommige wensen die wij in gedachten hadden, bleken toch minder handig wanneer we die wilden uitvoeren in onze nieuwe keuken. Hierin kregen we eerlijk advies. Alles werd mooi uitgeschetst en aan het eind van het gesprek kregen we een mooie 3D kleurentekening mee. Tot nu toe zijn we heel erg tevreden over de gang van zaken. Vanochtend is hier een afbouw- en keukeninstallatiebedrijf geweest om een offerte te maken voor het "ruwe" keukenwerk. Dit bedrijf; AKL Lageschaar is ingeschakeld door Bruynzeel. Ook in dit bedrijf hebben we alle vertrouwen. Onze keuken zal ergens begin oktober geleverd en gemonteerd worden. Wij hebben tot nu toe geen enkele reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Bruynzeel en AKL Lageschaar dus we gaan ervoor!
Reactie of foto toevoegen
“Natuurstenen blad”
Door Pouwelse op donderdag 26 mrt 2015 '15 | vestiging Bergen op Zoom
Gekocht heb ik een natuurstenen blad met kraan en spoelbak, een nieuwe oven en een nieuwe kookplaat.
- Blad en apparatuur werden 2 aparte orders omdat we de apparatuur later bestelden. De verkoper garandeerde ons dat hij ervoor zou zorgen dat levering gelijktijdig plaats zou vinden.
- Prijs apparatuur marktconform na overleg van gangbare internetprijzen.
- De prijs van het natuurstenen blad blijkt achteraf ruim boven de markt te zijn ( l*b*h = 3000*600*40), incl 2 uitsparingen en opstaande rand ongeveer € 2000,00, inclusief inmeten en plaatsen, excl kraan en spoelbak.
- Helaas werd de apparatuur 3 weken eerder geleverd dan het blad. Ook de monteur was 3 weken te vroeg gepland. Pas na twee telefoontjes werd de monteur afgebeld, echter de vrije dag die ik moest nemen om bij de montage te zijn was nutteloos en ben ik kwijt.
- Bij montage van het blad bleek de spoelbak niet in het midden te zitten. De monteur moest ter plaatse 1,5 cm van het natuurstenen blad afslijpen

Positief:
- Monteur leverde prima werk (fa Legrand, Halsteren)
-Contactpersoon bij Bruijnzeel goed bereikbaar en correct, schriftelijke communicatie is ook prima.
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door Alamgir op maandag 8 jul 2013 '13 | vestiging Zaandam
Zeer goed & compleet, wat een verademing om als klant serieus genomen te worden. Wij hebben onze keuken gekocht bij Bruynzeel keuken Zaandam. Wij liepen na maand onderzoek bij verschillende keuken firma’s,eindelijk bij Bruynzeel binnen. Door de vakbekwaamheid,vriendelijkheid en ervaring van de heer Klaas, hadden wij binnen half uur onze beslissing genomen. Wij kregen van Meneer Klaas best mogelijke aanbod dat voldeed aan onze wensen en viel hartstikke mee binnen onze budget. Keuken werd op exacte datum afgeleverd en dag later kwamen de vak jongens van Bruynzeel om keuken te plaatsen. Zij hebben hun werk zeer netjes en vakkundig gedaan. Binnen halve dag keuken was gebruik klaar neergezet. Wij zullen iedereen de Bruynzeel keuken aanraden en voor de Randstad regio, zeker Bruynzeel Zaandam voor de heer Klaas en de heer Remco.
Reactie of foto toevoegen
“Niet zeuren”
Door JvdP op vrijdag 10 jul 2015 '15 | vestiging Cruquius
Na drie jaar begint een van de zijpanelen op te bollen. Bruynzeel gebeld en foto gestuurd. Volgens Bruynzeel is de schade ontstaan door verkeerd gebruik. Hoezo gebruik? Het is een paneel dat door Bruynzeel is geplaats en dat geen bewegend deel is. Er gebeurt dus niets mee. Rest van de keuken vertoont gebrek niet en wordt niet anders "gebruikt". Volgens Bruynzeel komt het door de dweilen van de vloer. Gevraagd of men denkt dat ik emmers water op de vloer gooi en als het door dweilen zou komen waarom dan de rest van de keuken het gebrek niet vertoond. Bruynzeel wil voor geen centimeter bewegen. Ik moet alles betalen. Bovendien wordt doodleuk gezegd dat ik toch al wel drie jaar zorgeloos van de keuken heb kunnen genieten. Oftewel na drie jaar kan de keuken dus allerlei gebreken gaan vertonen maar dan moet je verder niet zeuren. Uiteindelijk maar el afspraak gemaakt want paneel moet toch vervangen worden. Afspraak voor een woensdagochtend tussen 09.00 en 13.00 uur. om 13.05 is er nog niemand en heb ik ook nog niks gehoord. Zelf maar gebeld. Receptioniste probeert servicemedewerker te spreken te krijgen maar krijgt niemand te pakken. Ik heb daarop gezegd dat ik niet langer kan wachten wegens andere afspraak. vervolgens wordt ik om 13.15 door de servicemedewerker gebeld die meld op z'n snelst pas over 20 minuten er te kunnen zijn. Ik heb daarop gezegd niet langer te kunnen wachten en dat er dan maar een andere afspraak gemaakt moet worden. vervolgens heb ik Bruynzeel een mail gestuurd en daarin aangegeven dat ik de uren die ik voor niks heb zitten wachten verreken met de factuur. Krijg ik doodleuk een mail terug waarin staat dat ik Bruynzeel niet de kans heb gegeven om de fout te herstellen omdat de monteur er om 13.30 uur wel had kunnen zijn en het probleem dan had kunnen worden opgelost. Oftewel Bruynzeel komt de afspraak niet na en nu is het mijn schuld omdat ik ze niet de gelegenheid heb gegeven om als nog op dezelfde dag de schade te komen herstellen. Hoe onbeschoft kun je als bedrijf zijn? Service is erg slecht want als je een beroep doet op garantiebepalingen is men ineens niet thuis en dan vervolgens ook nog een klant schofferen terwijl men zelf de afspraken niet nakomt.
Reactie of foto toevoegen
“Slecht, slechter, slechtst.”
Door Jack op maandag 30 jun 2014 '14 | vestiging Barendrecht
Bijzonder slechte ervaringen. Door verkeerde voorlichting en een opstapeling van fouten ontstond er een toenemende ergernis. Door de cynisch vijandige houding werd de irritatie alleen maar versterkt en is mijn vertrouwen in Bruynzeel tot ver onder het nulpunt gedaald. Voor aankoop beloofd men van alles, maar na ondertekening is alle klantvriendelijkheid verdwenen. Nooit eerder zoveel aankoop ellende ervaren. Uiteindelijk heb ik de koop geannuleerd. De annuleringskosten zijn slecht voor de portemonnee maar beter voor de gezondheid.
Reactie of foto toevoegen
“Boven verwachting gegaan”
Door Karen op zondag 7 apr 2019 '19 | vestiging Rotterdam Bigshops Dakpark
Ik heb een keuken gekocht bij Bruynzeel. Mijn budget was niet enorm en daar werd goed rekening mee gehouden. Op geen enkel moment voelde ik me gepusht om toch iets meer uit te geven. Wat ik erg prettig vond, is dat er direct een prijs uit rolt; geen gedoe met "normaal is deze keuken € ..., maar u krijgt hem voor € 500 minder. Dat vind ik namelijk echt afzetterij. De installatie is ook boven verwachting verlopen, alle afspraken werden nagekomen en de keuken ziet er heel mooi uit!
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde verlichting”
Door Fam e Klerck op vrijdag 8 jul 2016 '16 | vestiging Bergen op Zoom outlet
keuken staat er al een week. Verkeerde verlichting geleverd voor onder de boven kasten. Gemeld de keukenzetter en door mij telefonisch en nog eens per mail. niets laten ze horen. Alleen dat ze het druk hebben. Dat is niet mijn probleem. De fout ligt bij de verkoopster, die heeft verkeerde verlichting besteld, niet die wij uitgekozen hebben. Heb nu al spijt van de aankoop.
Reactie of foto toevoegen
“Dure keuken”
Door C.M. van Dijk op dinsdag 12 mrt 2019 '19 | vestiging Bergen op Zoom
Ik heb een zeer dure keuken gekocht bij Bruynzeel. De optima. Veel problemen met de keuken afzuigkap is niet correct veegplint niet correct de miele xxl vaatwasser niet correct schade opgelopen bij het plaatsen van de dure keuken. Bruynzeel wil niet de schade vergoeden. Radar en kassa zullen dit gaan uitzenden. Mijn advocaat zal hier werk van maken.
Reactie of foto toevoegen
“Raar klantcontact”
Door Janneke op vrijdag 6 sep 2013 '13
Omdat ik nu een Bruynzeel keuken heb, ben ik na de koop van mijn nieuwbouwhuis als eerste bij Bruynzeel gaan kijken. Maar éénmaal daar viel het erg tegen. De keukens zien er mooi uit, maar de verkoper weigerde om een offerte te maken of een 3-D ontwerp te maken. Hij zei: Stel je voor dat wij dit voor alle klanten moesten doen, dit kost veel te veel tijd. Hij wou wel een offerte maken, maar dan moest ik gelijk tekenen, en de actiekorting was alleen vandaag geldig. Ook alle verkooptrucs werden me om de oren geslingerd. bv "dat heb ik thuis ook, prima kwaliteit". Ik heb duidelijk gemaakt dat ik een serieuze klant ben, maar dat ik pas over een week of 8 de sleutel krijg, en dat ik nu niet wil tekenen. De verkoper had wel een potloodschetsje gemaakt, en daar moest ik het maar mee doen.
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Anne Henon op woensdag 19 sep 2018 '18 | vestiging Apeldoorn
Een vreselijke ervaring - een keukenverkoper die niet bestelt, fouten maakt , liegt en draait . De keuken werd in januari besteld en is nog steeds niet in orde. Bijvoorbeeld twee keer een niet passende afwasmachine . Wat denken jullie van een tijdelijke aanrecht omdat de verkoper niet op tijd het blad besteld heeft ... maar dan een aanrecht zonder spoelbak ... een onbruikbare keuken dus ... De klantenservice is een puinhoop . Als klant, wordt u letterlijk afgebekt als u met een klacht komt. Uit wanhoop heb ik een aangetekende brief aan de directeur van de hoofdvestiging. Hij nam niet eens de moeite om te reageren ... Niet doen is mijn advies.
FOTO VAN ANNE HENON
Detail missende aansluiting wasmachine
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door C. Soy op maandag 11 jan 2016 '16 | vestiging Dordrecht
Ik en mijn vrouw hebben voor ons nieuwbouwhuis te Dordrecht via de aannemer een Bruynzeel keuken gekocht. We werden bij de eerste uitnodiging om de keuken te ‘bezichtigen’ als ware dieren behandeld- en mochten van de verkoper niet eens (tegen betaling, aanbod van onze kant) een andere kraan kopen. Wij wilden o.a. een andere afzuigkap, kasten, draaideuren, inductie kookplaat ipv keramisch, voor ons allemaal niet mogelijk. Ik zie bij mijn buren een inductie kookplaat, anders uitgevoerde kasten en noem maar op. Al met al raad ik het iedereen af om een Bruynzeel keuken te nemen. Het communiceren met die lui slaat HELEMAAL NERGENS OP. Voor de betaling staan er een horde met soldaten klaar om je kapot te bellen, je emails te sturen- of middels brieven aan te manen. Ik stuurde de geachte heer Paul Bové een zeer nette email waarin ik verzocht de monteurs terug te laten komen voor het corrigeren van een aantal punten. Onze pas beschilderde muur (spachtelputz) is door tevens door een van monteurs beschadigd. Nu is het geen ramp, maar kom op, als ik iemand zijn auto bekras worden er toch ook schadeformulieren ingevuld?! Op 4 januari 2016 bevestigd de geachte heer Paul Bove dat er ‘zo snel mogelijk’ iemand contact met mij op zou nemen. Dit is op 11 januari 2016 nog steeds niet gedaan, en ik vind het hele proces van A tot Z van Bruynzeel één grote grap. Zodra ik er financieel ruimte voor heb gaat deze keuken er uit.
Reactie of foto toevoegen
“Onwaardig”
Door danny van Ginkel op woensdag 3 jan 2018 '18 | vestiging Zwolle
Tijdens het binnenhalen van ons als klant een zeer goed gesprek. Achteraf grote fouten gemaakt een keuken gemaakt wat technisch niet eens kon (kast ruimte verloren) kosten verzwegen van het leidingwerk waar wij nu voor op kunnen draaien. Wel fouten erkennen de schuld bij een onervaren verkoper leggen maar dan krijg je gewoon te horen als jullie van de keuken af willen dan cancellen we de deal toch, 12 weken voor oplevering. Een grote organisatie als Brunzeel onwaardig
Reactie of foto toevoegen
“Tevereden”
Door a Bouwman op maandag 3 feb 2014 '14 | vestiging Duiven
Nieuwe keuken laten plaatsen door montagebedrijf De Wilde uit Vriezenveen, die in opdracht werken van Bruynzeel.
Dat is echt een vak bedrijf, alles wordt nauwkeurig en netjes geplaatst. Echt een aanrader. Met de nieuwe keuken uitzoeken, zijn wij zeer klantvriendelijk geholpen door Juan Paul Fernandez van Bruynzeel keukens uit Duiven.
Reactie of foto toevoegen
“Ontbrekende spullen”
Door LR op woensdag 20 jul 2016 '16 | vestiging Spijkenisse
2 laden + 3 fronten + onderkast kookplaat + spotjes ontbraken. Kraan bleek defect te zijn.
Wacht 4 weken na levering nog steeds op de spotjes en een nieuwe kraan, schijnt een enorm probleem te zijn voor een keukenzaak om een kraan te leveren. kreeg nu bericht dat het nog wel 5 weken kan duren voor de kraan en spotjes geïnstalleerd gaan worden. Weinig respons van de klantenservice. Nemen absoluut geen initiatief om met alternatieve oplossingen te komen. Doe jezelf een plezier en voorkom ergenis en hoge telefoonrekening: koop geen keuken bij Bruynzeel, je krijgt er spijt van.
Reactie of foto toevoegen
“Aanrader”
Door Jelle op zondag 9 dec 2018 '18 | vestiging Apeldoorn
Een parallelopstelling keuken gekocht met composiet blad. Aangezien ik geen zin had in de onderhandelingsstrijd waren we eerst van plan de keuken bij Ikea te kopen. Helaas konden die niet leveren wat we wilden; een verzonken inductieplaat. Toen we voor het eerst bij Bruynzeel binnenkwamen hebben we aangegeven geen lang gesprek te willen. Leendert snapte dit en heeft het kort gehouden. Binnen enkele dagen hadden we een offerte in de mailbox. Direct de juiste prijs, geen onderhandeling mogelijk. Leendert is altijd bereikbaar voor vragen via mail/WhatApp. Het enige nadeel is dat ze geen Miele apparatuur meer leveren. Die hebben we elders gekocht (Expert Twello). Ze hebben de apparatuur wel geïnstalleerd. Aanrader dus!
Reactie of foto toevoegen
“Geleverde keuken”
Door R.H. op zaterdag 11 apr 2015 '15 | vestiging Duiven
Tot de handtekening is gezet, een en al vriendelijkheid en een enorme aandacht voor de klant. Je wordt zelfs na 6 uur gebeld (zeer opdringerig) of je al hebt besloten tot aankoop. na het tekenen van het koopcontract , is de verkoper op geen enkele manier meer te bereiken,niet telefonisch of per mail. Ben erg bang dat als er een garantie geval zich voordoet het een hele lange lijdensweg word.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken in nieuwbouwwoning”
Door Paul van Eck op maandag 8 mei 2017 '17 | vestiging Delft
Sinds afgelopen november 2016 hebben wij een keuken laten plaatsen door Bruynzeel Delft. De keuken is geplaatst in een nieuwbouw woning. Vanaf het begin af aan verliep het contact niet goed met de klantenservice. We hebben de keuken gekocht met 10 jaar garantie op de kastjes. Echter voordat de keuken definitief werd besteld kwam bij ons de mededeling binnen dat de garantie op de hangkasten komt te vervallen. Dit had te maken met de recirculatiekap die wij nodig hadden in de woning. Ik moest hier akkoord opgeven anders werd de keuken niet besteld. Dit werd per mail gevraagd. Vervolgens kregen wij de officiële bestelling binnen en bleek het niet met de recirculatie kap te maken te hebben maar met de coocker. Hier heb ik nooit akkoord opgegeven. De keuken was wel besteld en is uiteindelijk ook gemonteerd met enkele haken en ogen. Ze zouden dinsdag komen monteren en maandag leveren. Maandag levering was gelukt alleen dinsdag monteren lukte niet i.v.m. een zieke monteur.

De keuken is uiteindelijk gemonteerd en alles werkte ook. Tot dat wij bezig waren met de vaatwasser. Wij hebben een vaatwasser besteld met een boven lade voor het bestek. Echter onze normale longdrink glazen paste daar niet meer onder, waardoor wij het glazendeel naar beneden moesten laten zakken zodat de glazen wel paste. Dit had tot gevolg dat onze avond eet borden niet meer in de vaatwasser passen. Er is een monteur langs geweest en heeft ernaar gekeken, maar gaf ook aan dat het type vaatwasser die wij nu hebben eigenlijk te klein is voor een boven lade. Dit heb ik vervolgens gemeld bij Bruynzeel dat de vaatwasser niet geschikt is voor een boven lade. Helaas kwamen ze met de melding dat wij dat hadden moeten controleren in de showroom. Echter op het moment van bestellen hadden wij nog helemaal gaan servies aangezien het onze eerste woning is. Aangezien de garantie van de bovenkasten is komen te vervallen en het niet op tijd leveren van de keuken heb ik een geld bedrag gevraagd voor het niet nakomen van de garantie van € 565,-. (gebaseerd op 2 nieuwe kastjes, extra vrije dag en het dramatisch verlopen van het contact en de afspraken) + het vervangen van onze vaatwasser naar een grotere type. Het enige voorstel waar Bruynzeel mee komt is een VVV bon van € 100,- waar ik niet mee akkoord ga. Ik zal daarom ook nooit meer een Bruynzeel keuken kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Garantie”
Door Raymond Hoolhorst op woensdag 22 jan 2014 '14 | vestiging Barendrecht
2 jaar geleden keuken aanschaft bij nieuwbouw appartement in Berkel en Rodenrijs. Garantie op apparatuur wordt doorverwezen naar leverancier. Lekkende kraan van het merk Franke, leverancier geeft 5 jaar garantie op kranen alleen niet op het binnenwerk omdat de hardheid van het water per regio verschilt. Uit coulance sturen ze 2x een binnenwerk op die de klant zelf dient te vervangen. Bruynzeel wil deze wel vervangen a €110,- hoe zo garantie. JE mag van een kraan verwachten dat deze langer dan 2 jaar meegaat en van Bruynzeel die de keuken heeft geleverd en gemonteerd dat zij het voortouw nemen in een oplossing. LET DUS OP bij het kopen van een keuken bij Bruynzeel hoe het zit met de garantie op apparatuur
Reactie of foto toevoegen
“Koop hier nooit een keuken”
Door Rick van de Ven op dinsdag 20 sep 2016 '16 | vestiging Son
Al maanden aan het wachten en nog steeds is de keuken niet compleet geleverd. Er is al twee keer een monteur geweest en steeds hebben ze niet alle kastjes bij. Geen handgrepen, geen kastjes, te kleine kastjes, kastjes uit de kleur. Natuurlijk wel al betaald. Als je belt over je klachten, bellen ze je niet terug. Ik hoop dat we nog ooit een complete keuken krijgen, maar ik heb er niet veel vertrouwen meer in. De klantenbegeleider ziet het nu zelf ook niet meer zitten en geeft als advies om een brief naar de directie te schrijven. Ik zou als advies geven: Koop hier nooit een keuken !
Reactie of foto toevoegen
“Offertetraject”
Door EB op donderdag 3 nov 2016 '16 | vestiging Cruquius
Vriendelijke verkoper. Nam de tijd voor ons. Dacht ook mee. Maar na 3 uur te hebben gezeten nog geen tekening of offerte. De gemaakte afspraak dat deze dezelfde dag wel op de mail verstuurd zou worden werd per email binnen 30 min al geannuleerd. Uiteindelijk pas 5 dagen later een tekening en offerte ontvangen. Als op de eerste ontmoeting de afspraken al niet na gekomen worden, wat betekend dat dan voor de rest van het proces? Offerte was wel binnen het budget gemaakt. Uiteindelijk bij een andere keukenzaak de keuken gekocht. Het was voor ons een kwestie van gevoel!
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 14
Vestigingen Bruynzeel Keukens
aAlkmaar (3 ervaringen), Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar, tel 072 - 527 55 00
bAlmere (2 ervaringen), Bostonweg 11, 1334 KN Almere, tel 036 - 532 33 36
cAmersfoort (1 ervaring), Nijverheidsweg-Noord 7, 3812 PK Amersfoort, tel 033 - 463 15 08
dAmsterdam Villa Arena (3 ervaringen), Arena Boulevard 102, 1101 DJ Amsterdam, tel 020 - 365 94 82
eAmsterdam Westpoort (2 ervaringen), Sierenborch 10, 1043 BA Amsterdam, tel 020 - 613 67 67
fApeldoorn (3 ervaringen), Het Rietveld 28, 7321 CT Apeldoorn, tel 055 - 360 53 53
gBarendrecht (3 ervaringen), Pesetastraat 34-36, 2991 XT Barendrecht, tel 010 - 486 86 00
hBergen op Zoom (5 ervaringen), Drebbelstraat 9, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 25 09 00
iBergen op Zoom outlet (2 ervaringen), Drebbelstraat 5, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 28 53 14
jBreda (3 ervaringen), Kruisvoort 52, 4814 RZ Breda, tel 076 - 522 13 34
kCruquius (6 ervaringen), Cruquiusplein 28-30, 2142 EV Cruquius, tel 023 - 528 00 10
lDelft (2 ervaringen), Leeuwenstein 18, 2627 AM Delft, tel 015 - 256 42 99
mDen Bosch , Balkweg 29, 5232 BT Den Bosch, tel 073 - 689 50 22
nDen Haag Hogewal (5 ervaringen), Hogewal 16, 2514 HA Den Haag, tel 070 - 356 04 17
oDen Haag Megastores (3 ervaringen), Waldorpstraat 228, 2521 CE Den Haag, tel 070 - 388 90 50
pDordrecht (1 ervaring), Mijlweg 51d, 3316 BE Dordrecht, tel 078 - 750 11 80
qDuiven (14 ervaringen), Cartograaf 6, 6921 EZ Duiven, tel 026 - 311 46 57
rGouda (1 ervaring), Elburgplein 5, 2803 PX Gouda, tel 0182 - 53 39 60
sGroningen (4 ervaringen), Hoendiep 99, 9718 TE Groningen, tel 050 - 311 01 24
tHaarlem (1 ervaring), Schipholweg 1, 2034 LS Haarlem, tel 023 - 540 09 74
uHeerlen (1 ervaring), In de Cramer 164, 6412 PM Heerlen, tel 045 - 400 77 80
vHengelo OV (3 ervaringen), Holtersweg 77, 7556 BS Hengelo, tel 074 - 256 80 40
wLeiderdorp (3 ervaringen), Meubelplein 6, 2353 EX Leiderdorp, tel 071 - 301 63 07
xMiddelburg (4 ervaringen), Mortiereboulevard 30, 4336 RA Middelburg, tel 0118 - 60 66 50
yNijmegen (5 ervaringen), Wijchenseweg 160, 6538 SX Nijmegen, tel 024 - 344 73 89
zRoosendaal (3 ervaringen), Rucphensebaan 6, 4706 PJ Roosendaal, tel 0165 - 39 10 00
a1Rotterdam Alexandrium (1 ervaring), Watermanweg 11, 3067 GA Rotterdam, tel 010 - 220 18 85
b1Rotterdam Bigshops Dakpark (1 ervaring), Vierhavensstraat 169, 3029 BB Rotterdam, tel 010 - 276 08 44
c1Sneek (3 ervaringen), Smidsstraat 10B, 8601 WB Sneek, tel 0515 - 43 90 74
d1Son (3 ervaringen), Ekkersrijt 4020, 5692 DA Son, tel 0499 - 46 09 04
e1Spijkenisse (5 ervaringen), Lucebertstraat 10, 3202 SW Spijkenisse, tel 0181 - 61 00 17
f1Utrecht (5 ervaringen), Hollantlaan 24, 3526 AM Utrecht, tel 030 - 266 78 52
g1Zaandam (4 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 9b, 1506 PW Zaandam, tel 075 - 635 61 06
h1Zwolle (4 ervaringen), Marsweg 37, 8013 PE Zwolle, tel 038 - 337 67 40
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.