Feedback
3,5

Bruynzeel Keukens

Score uit 124 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
34 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Bruynzeel Keukens
Met een keuken van Bruynzeel heeft u een functionele kwaliteitskeuken voor een lage prijs. Voor hetzelfde geld heeft u een Bruynzeel Keuken.
Alternatieven voor Bruynzeel Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Ekelhoff Küchen (D)
   
(Nordhorn Duitsland) score 9,8 uit 448 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 124 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,6 uit 66 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 177 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,5 uit 53 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 322 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,8 uit 256 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,8 uit 548 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 124 ervaringen over Bruynzeel Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren18 ervaringen
4 sterren5 ervaringen
3 sterren3 ervaringen
2 sterren9 ervaringen
1 ster85 ervaringen

Per vestiging:
“Een organisatie waar achter de schermen niks werkt”
Door Sophie op maandag 6 sep 2021 21
Wij hebben 2,5 jaar geleden onze Bruynzeelkeuken helemaal uitgezocht, alles op tijd doorgegeven en netjes betaald (een hoop geld). Begin juni zou deze geplaatst worden. Inmiddels zijn wij 3(!) maanden verder is de keuken nog niet af (o.a. de werkbladen missen, wij koken al 3 maanden op een houten plankje) en de afzuig is nog niet aangesloten. Tot zeer recent mistte wij ook de koelkast deur, oven etc.
Vandaag zou eindelijk alles geleverd worden en gemonteerd. Wij zijn voor de 6e keer thuis gebleven voor Bruynzeel. De monteur was er maar alle missende onderdelen niet, deze zijn kwijt. Wij krijgen al 3 maanden medewerkers niet te pakken, 0 excuses, geen enkel compensatie en/of iemand die mee denkt of op zijn minst een bloemetje voor het ongemak stuurt. Echt een organisatie waar achter de schermen niks werkt en niks loopt.
Reactie of foto toevoegen
“Lakstift”
Door Margreet op zondag 27 sep 2015 15 | vestiging Zaandam
Goed geholpen met aankoop, niet met klacht. Veel slag- en stootschade bij normaal gebruik. Poggenpohl weet dit, heeft een keuken ontwikkeld met een verglaasde rand om dat te voorkomen. Ondertussen, hebben wij overigens een mooie keuken met veel schade en Poggenpohl heeft alleen een lakstift in aanbieding. Niet kopen is mijn advies.

Noot Qasa: dit betreft een Poggenphol keuken geleverd door Bruynzeel Keukens.
Reactie of foto toevoegen
“Ga hier niet mee in zee”
Door F. Jongejan op donderdag 12 sep 2019 19 | vestiging Groningen
We hebben zeer slechte ervaring met Bruynzeel Keukens, na lang wachten werd de keuken in week 30 geplaatst, scharnieren klopten niet, deurtje was niet meegeleverd, 2 glazen plaatjes zaten er niet bij. Vele malen gebeld, we werden van het kastje naar de muur gestuurd en moeten nog zeker 4 weken wachten op 1 deurtje en 2 glazen plaatjes. Ons verzoek om e.e.a dan maar op te sturen werd genegeerd. Ga niet met Bruynzeel Keukens in zee.
Reactie of foto toevoegen
“Credits wie credits toekomt”
Door Christian Janse op woensdag 7 jun 2017 17 | vestiging Breda
Prachtige keuken uitgezocht met verkoper Hans Aertsen. Optima lijn. (De toplijn van Buynzeel). Na scherpe onderhandeling een zeer scherpe prijs. Alle maatwerk afspraken zijn uitgevoerd. Ik ben normaal een zeer kritische klant, maar credits wie credits toekomt.
FOTO VAN CHRISTIAN JANSE
Opgeleverde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Service laat te wensen over”
Door Rob op woensdag 13 mei 2020 20 | vestiging Gouda
wij hebben in Gouda onze keuken gekocht en zijn daar volgens ons niet op een fijne manier geholpen. Dat had veel beter gekund maar goed de keuken op zich zelf is wel prima maar de montage en de service is erg slecht er zijn kastjes niet recht afgemonteerd er zaten dingen los, de monteur had erg veel haast en was met 5 uur weg terwijl de montage een dag of anderhalve dag zou duren. Wij hebben er voor gekozen om de apparatuur zelf te plaatsen maar ook dat werd een uitdaging want a.o de vaatwasser pasten er niet eens in en daar sta je dan we zouden de volgende dag gaan verhuizen we zijn gelukkig geholpen door een goed montage bedrijf die bij de buren bezig waren en die hebben al deze problemen voor ons tegen betaling opgelost maar Bruynzeel zal ons hierin niet tegemoet gaan komen het is even dat u het weet. Een keuken kopen is 1 maar de service laat naar onze mening kan veel beter.
Reactie of foto toevoegen
“Ontbrekende spullen”
Door LR op woensdag 20 jul 2016 16 | vestiging Spijkenisse
2 laden + 3 fronten + onderkast kookplaat + spotjes ontbraken. Kraan bleek defect te zijn.
Wacht 4 weken na levering nog steeds op de spotjes en een nieuwe kraan, schijnt een enorm probleem te zijn voor een keukenzaak om een kraan te leveren. kreeg nu bericht dat het nog wel 5 weken kan duren voor de kraan en spotjes geïnstalleerd gaan worden. Weinig respons van de klantenservice. Nemen absoluut geen initiatief om met alternatieve oplossingen te komen. Doe jezelf een plezier en voorkom ergenis en hoge telefoonrekening: koop geen keuken bij Bruynzeel, je krijgt er spijt van.
Reactie of foto toevoegen
“Mis kwaliteit”
Door M.Mutluer op vrijdag 24 jul 2020 20 | vestiging Breda
in 2015 heb ik een keuken gekocht bij Bruynzeel keuken. op dat moment woonde ik nog alleen tot 27-10-2018. Daarna is mijn vrouw de keuken vaker gaan gebruiken. Daarbij zijn we erachter gekomen dat bij het in gebruik nemen van de oven heel de kast, waar de oven in is ingebouwd, heet werd. Het werd zodanig heet dat we alle producten moesten weghalen van de bovenste plank onder de oven. Ook kregen wij een een witte vlek te zien op de klep. "Gelukkig" valt de oven nog in de garantie. Na contact te hebben gehad met Bruynzeel hebben, is mij door hun verteld om zelf contact op te nemen met de leverancier. De oven is van het merk Bruynzeel alleen Whirlpool produceert deze. Ik heb toen aangegeven dat ik dat niet wilde doen, omdat ik mijn keuken inclusief apparatuur bij Bruynzeel heb gekocht en niet bij Whirlpool. Dit kon niet dus werd ik gedwongen om zelf contact op te nemen met Whirlpool. Na contact te hebben gehad met Whirlpool heb ik voorrijkosten moeten betalen wat wettelijk niet eens is toegestaan. Whirlpool heeft een monteur langs gestuurd en was van mening dat er fout zat in het constructie van de kast zelf en had niks te maken met de oven. Vervolgens heb ik weer Bruynzeel gebeld waarna die weer een andere monteur hebben gestuurd van Bruynzeel zelf. Die was van mening dat er een rooster en een strip geplaatst moest worden , waarna weer Whirlpool is ingeschakeld. Na een 3e afspraak was er een verkeerde rooster meegeleverd dus kon deze niet geinstalleerd. bij de 4e afspraak waren ze van mening dat er helemaal geen strip kon worden geplaatst. en zo waren we al 7 afspraken verder. Na de 7e afspraak werd ik het onderhand wel goed geweest. Ik vond dat ik ze genoeg kansen hebben gekregen om de boel in orde te maken. Toen heb ik Bruynzeel gebeld met de mededeling wat ze nu gaan doen om het probleem te verhelpen. Uiteindelijk mocht ik een andere oven uitzoeken voor het aankoopbedrag van de oude. En mocht ik een duurdere nemen dan kon ik bijbetalen. Op zich is dit een hele mooie deal, want we hebben de indeling ook mogen aanpassen, omdat de oude oven 45 cm is en de nieuwe 60 cm. Hierbij hebben we ongeveer 100 euro bijbetaald voor de oven en 350 euro voor een nieuwe kast. deze 350 euro zou dan arbeidsuren zijn van het personeel. Wat mij betreft een hele mooie deal en vrouwtje weer helemaal happy.

Bij de 1e afspraak om alles te monteren zijn ze erachter gekomen dat de verkeerde kast is geleverd. de kleur was wit alleen het materiaal was anders. Dit was duidelijk zichtbaar. Bij het maken van een nieuwe 2e afspraak hebben ze weer een andere kast geleverd wat helemaal niet overeenkomt met de oude en deze kast was beschadigd. Na contact te hebben gehad gaven ze ons pas aan dat ze de kast niet meer kunnen leveren, omdat ze andere soort materiaal krijgen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de kast bij de 1e leveren.

Na een week tijd kreeg ik niks te horen dus heb ik ze gebeld wanneer mijn keuken een keer in orde wordt gemaakt. Alleen tot mijn verbazing was de order niet eens aangemaakt! Toen heb ik nog een mail gestuurd met een laatste kans om alles alsnog in orde te maken. Op deze mail is niet gereageerd. Bij deze mail heb ik ze 2 weken de kans gegeven. Ik heb daarna 4x contact gehad met de klantenservice. Ik zou terug gebeld worden door Marjon van Houten. Sinds 1 juli wacht ik op het moment om terug gebeld te worden door hun. Mijn vrouw is in tussen tijd zwanger geraakt en is uitgerekend op 12 augustus. Ik vind het te gek voor woorden dat dit zolang kan duren. We zitten met een verpakte oven en planken met materieel in de woonkamer sinds de levering van de nieuwe over. Zelf heb ik 2 auto ongelukken gehad waardoor ik niet zwaar kan tillen. 2 weken geleden is de babykamer geleverd. Wij hebben extra betaald om de babykamer te laten monteren, alleen de babybox kon niet in de woonkamer worden gemonteerd, omdat we geen ruimte hebben door die dozen van Bruynzeel.

Ik heb mijn keuken bij Bruynzeel gekocht omdat ze goede service zouden hebben, alleen jammer genoeg mis ik kwaliteit hier in. Ze proberen wel en ik heb hun genoeg kansen gegeven (ben niet de moeilijkste) alleen ik zit hier al bijna een jaar met een kapotte oven.
Reactie of foto toevoegen
“Zoek een ander keukenbedrijf”
Door Palma op vrijdag 9 apr 2021 21 | vestiging Den Haag Megastores
Helaas moet je minimaal 1 ster geven. Wij hebben een nieuwe keuken gekocht bij Bruynzeel. Het verkooptraject liep goed, maar na de handtekening begon het spektakel.
Koelkast niet leverbaar. Wijnkoeler niet leverbaar; alternatief was duurder.
Bij levering ging echt alles fout; Verkeerde kookplaat, keukenkastje beschadigd, deurtjes niet geleverd.
Bruynzeel toont zich van zijn slechtste kant als wij geschrokken Bruynzeel bellen na het zien van krassen op onze marmeren vloer na het monteren van de keuken. Dit zie je niet direct omdat er zaagsel en stof op de vloer ligt. Dus toen de monteur weg was ontdekte wij de schade. De reactie van Bruynzeel is echt tenenkrommend: 'Het is uw woord tegen dat van ons'.
Heb het hele traject als zeer vervelend ervaren en hebben nog steeds een keuken die niet aan de verwachtingen voldoet;
-Plinten tonen kieren. Reactie Bruynzeel: Vloer is scheef. Uiteraard hadden wij ook een keuken en die was keurig recht. Gekke is dat twee plinten naar elkaar toelopen, maar dat 1 plint het heeft en de ander niet.
-Wijnkoeler: Bij levering ontbraken schroeven volgens de monteur waardoor het deurtje en de greep niet gemonteerd konden worden. Deze zijn bovenop op de koelkast gelegd door de monteur en na enkele weken heb ik de geleverde schroeven erbij gelegd. Op het moment dat een andere monteur de deur en de greep zou monteren bleek de greep er niet te zijn. Bruynzeel stelt zich op het standpunt dat ze zijn geleverd. Omdat wij er niet zo strak in zitten begin je te twijfelen of wij de greep toch niet ergens hebben neergelegd. Slaat uiteraard nergens op, maar je gaat toch de berging uitkammen met nul resultaat. Kortom; Wijnkoeler is niet te gebruiken.
Ik zou echt kijken naar een ander keukenbedrijf!
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde inmeting”
Door Esther Spaargaren op dinsdag 27 jul 2021 21 | vestiging Cruquius
Keuken verkeerd ingemeten, hier kwamen wij ruim een maand v levering achter, waarover direct contact gezocht. Belanden in kastje naar de muur verhaal, uiteindelijk bij levering keuken, aanrechtblad te kort, tja... Verder eea niet geleverd. Ruim 2 maanden later komt men de boel herstellen en missen er wederom 2 frontjes van de ladenkast. Ongelooflijk dit..... Fabriek sluit ivm zomervakantie, wij moeten weer vrij nemen om monteurs te kunnen ontvangen,en hoe lang dit allemaal gaat duren? Slechte communicatie, vreselijk bedrijf en ja inderdaad wij hebben natuurlijk alles al netjes en op tijd betaald.
FOTO VAN ESTHER SPAARGAREN
Reactie of foto toevoegen
“Keuken kan niet geleverd maar mag niet annuleren”
Door Trudy Suijkerbuijk op vrijdag 26 aug 2016 16 | vestiging Bergen op Zoom
Wij hebben een koopovereenkomst ondertekend nav een gesprek over onze wensen en een tekening van de medewerkster van Bruynzeel keukens Bergen op Zoom). Op dat moment was er sprake van dat het rechtse kastje in de hoek waarschijnlijk niet zou lukken. Daar zouden we geen geld voor terugkrijgen maar we zouden wel een leuk item voor in een gootsteenkastje krijgen. Dat zou echter pas duidelijk zijn als de inmeter zou komen. Als het kastje inderdaad niet zou passen, zou dit netjes afgewerkt worden en zouden we dus nog 2 bruikbare kasten overhouden. We waren tot deze concessie bereid omdat daar meer kastruimte tegenover stond. Dit was op 3-7-2016 bij Bruynzeel keukens in Breda.

De dag daarvoor vond onze eerste ontmoeting plaats bij Bruynzeel keukens in Bergen op Zoom. We kwamen oriënteren omdat we een oplossing zochten voor de 3 kasten waarvan de buitenkant begon te splijten (van een hele nieuwe keuken was nog totaal geen sprake). In de eerste instantie heeft ze daarvoor een offerte gemaakt en aan ons voorgelegd. Toen we daar enthousiast over bleken, bleek ze de montagekosten vergeten te zijn. Ze spreken pas van een keuken als er een gootsteen en nog iets verkocht zou worden en dat bleek bij ons niet het geval. Ineens bleek alles honderden euro's hoger uit te vallen. Toen wij haar vroegen hoe duur we uit zouden zijn als de noodzakelijke elementen toe te voegen om het "een keuken" te maken (dus zonder montagekosten), vroeg ze ons om de dag daarna terug te komen in Breda waar ze dan aan het werk zou zijn (zo'n 80 km retour). Ze vroeg naar ons budget als we voor een volledige nieuwe keuken zou kijken en we hebben gezegd dat als we echt zouden willen, we misschien tot € 15000,- konden gaan. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel héél erg haar best moet doen om zelfs in die richting te kunnen komen.

Het bezoek in Breda verliep verwarrend. Terwijl zij aan het tekenen was, zijn wij herhaaldelijk naar boven verwezen om materialen uit te kiezen. Voor ons was héél lastig te herkennen welke stalen op ons van toepassing waren en uiteindelijk bleek de gekozen kleur niet meer standaard leverbaar te zijn. De verkoopster zou de daarop volgende dinsdag uitzoeken of ze die toch nog kon leveren. Mijn voorkeur voor een dik aanrechtblad werd afgeraden omdat het aanrecht dan te hoog uit zou komen. We wilden graag stopcontacten bovenaan tegen de bovenkastje welke zij niet meer konden leveren. Als wij die elders zouden aanschaffen, zouden zij deze plaatsen. Uiteindelijk hadden we alles uitgezocht en ging ze alles berekenen. Ze kwam op een totaal uit van meer dan € 16000,- terwijl we naar onze mening helemaal niet zulke uitbundige keuzes hebben gemaakt. Hier schrokken we van gezien haar uitspraak van de dag daarvoor. Prompt kon er ineens € 3000,- af maar dan wel met een ander (goedkoper) aanrechtblad. Pas onderweg naar huis realiseerden we dat we getekend hebben voor dat aanrechtblad wat ze ons eerder afgeraden had omdat dat te hoog zou zijn...

De verkoopster wilde ons een overeenkomst laten tekenen. Wij wilden niet tekenen omdat we hadden vernomen dat er mogelijk meerwerk bij zou komen en dat zou pas duidelijk zijn als de inmeter geweest was. De inmeter kwam echter pas als we de koopovereenkomst getekend hadden wat dus in zou houden dat we in theorie voor een enorm bedrag aan meerkosten zouden komen te staan en dat wilden we niet. We besloten te vertrekken. Even later werden we gebeld, of we terug wilden komen want ze hadden een voorstel (leidinggevende was erbij die bekend is met onze wijk). Meerkosten zijn niet geheel in te schatten maar Bruynzeel was bereid nog meer korting toe te passen zodat het wel héél onwaarschijnlijk zou zijn dat de meerkosten daar bovenuit zouden komen. Het totaalbedrag voor de gehele keuken incl. plaatsing bedroeg € 10500,-.

Aangezien we tot de dag daarvoor totaal niet in de veronderstelling waren dat we een nieuwe keuken zouden kopen, hebben we dat geld niet op de plank liggen. Dit hebben we besproken waarop de verkoopster vertelde dat Bruynzeel een betalingsregeling via Santander biedt. Ook hier zou ze dinsdag achteraan gaan. We hebben de overeenkomst getekend in afwachting van de komst van de inmeter.

De inmeter (Hiep genaamd) kwam op 9-7-2016 en liet er geen twijfel over bestaan dat wat de verkoopster had getekend, helemaal niet mogelijk is in onze keuken. Inhoudelijk ging hij daar verder niet op in want het was aan de verkoopster om het ontwerp daarop aan te passen, duidelijk was wel dat het over meer ging dan alleen dat derde kastje in de hoek was inderdaad niet mogelijk bleek. De middelste kast (de koelkast) kon ook niet! Na een aantal dagen niets vernomen te hebben belde ik om te vragen hoe het nu zat. Ik kreeg ene Jeroen aan de telefoon die even de tekening erbij pakte en zei dat het wèl kan. Ik heb hem verteld dat als er dingen niet kunnen, ik graag inspraak wil in wat er dan gaat gebeuren. Weer een aantal dagen later belde de inmeter, hij was een aantal dingen vergeten te meten en kwam deze alsnog opmeten.

Na weer een tijd niets te hebben gehoord, zijn we naar Bruynzeel (Bergen op Zoom) toegegaan (23-7-2016). Die dinsdag waarop de verkoopster Santander en het gekozen materiaal uit zou zoeken (of dat toch nog geleverd kon worden), was dus al enige tijd geleden en daar hebben we niets over vernomen. Het zat ons absoluut niet lekker. We waren bang dat er al dingen besteld zouden zijn zonder overleg met ons over hoe het dan zou worden. De brief met de leverdatum was immers al binnen... De verkoopster was in gesprek en we werden te woord gestaan door een getinte man wiens naam ik niet weet. Hij begreep onze bezorgdheid en verzekerde me dat er nog niets besteld was. Hij stelde voor een mailafspraak met de verkoopster in te plannen. Ze zou ons die komende dinsdag mailen maar die mail bleef uit. Enkele dagen daarop belde ze en vertelde ze dat het hoofdkantoor er nog naar moet kijken, daar wordt alles gecontroleerd.

Op 27-7-2016 belde de verkoopster . Ze snapte er helemaal niets van. Of ik zelf nog eens wat maten op wil meten. Desnoods zou ze zelf wel langskomen met haar leidinggevende en nog iemand (3 personen in totaal). Ze zou ze dag daarop bellen om af te spreken en dit is nooit gebeurd. Op 6-8-2016 hebben we zelf contact opgenomen omdat we maar niets hoorden. De verkoopster was verbaasd dat wij niet wisten dat ze niet meer langs zouden komen, ze dacht dat ze aan ons had laten weten dat dat niet meer nodig was. Er was namelijk een oplossing! Vervolgens is er afgesproken op 13-8-2016 bij Bruynzeel in Bergen op Zoom op de oplossing te bespreken.

Hun oplossing bleek dus het gehele blok met de 3 kasten 10 cm naar voren te halen. Dan zouden de koelkast en oven/magnetroncombi passen. Waar echter geen rekening mee gehouden is, is dat direct daarachter de deur van de kelderkast zit. Áls die al open zou kunnen, zou het absoluut geen gezicht zijn. Hier gingen we dus niet mee akkoord. We hebben onze twijfel uitgesproken en onze wens om van de keuken af te zien. We hebben dit gesprek opgenomen met een mobiele telefoon en het geluidsfragment bijgevoegd. Hierin is te horen dat de verkoopster het zou bespreken met haar leidinggevende en geen problemen voorzag om de opdracht te annuleren. Wij waren opgelucht. De keuken was niet meer dan een blok aan ons been geworden en nu konden we verder met ons leven. Nu de keuken niet doorging, hebben we alle opties op een rij gezet. De kast is echter nog steeds gespleten...

We hebben ons voor laten lichten door de Hypotheker en een makelaar en willen dit huis gaan verkopen. Er is alleen nooit een echte bevestiging van Bruynzeel gekomen dan die leidinggevende akkoord was. We wilden nog wel zeker weten dat de keuken niet door zou gaan voordat het huis in de verkoop gaat omdat de financiële gevolgen anders niet te overzien zijn. Op 25-8 belde ik Bruynzeel en kreeg ik te horen dat de verkoopster in gesprek was, of ik de volgende dag rond 10 uur terug kon bellen. Dat heb ik gedaan en wéér bleek ze in gesprek. Ze zou mij terugbellen maar dat liet mijn werk niet toe. Ik liet mijn partner terugbellen waarop hij te horen kreeg dat er over 20 minuten overlegd zou worden met een collega en dat ze daarna erop terug zou komen. Het overleg met haar leidinggevende over het annuleren van onze keuken moest duidelijk nog plaatsvinden.

Na anderhalf uur heeft hij zelf gebeld omdat we niets hoorden en bleek de verkoopster weer in gesprek te zijn. Na een half uur kreeg hij haar te pakken en zei ze dat collega's oplossingen aan het bedenken waren. Daarop zei hij dat wij de keuken helemaal niet meer willen waarop zij hem in de wacht gezet heeft voor zo'n 5 minuten. Bij terugkomst zei ze dat ze de oplossingen aan ons wilde laten zien of dat we de keuken mee kunnen nemen naar het volgende huis. Toen mijn partner aangaf dat hij de keuken geannuleerd wil hebben, kreeg hij te horen dat dat niet kan. Uiteindelijk heb ik de verkoopster ook nog gesproken en heeft ze bevestigd dat ze de keuken zoals geschetst op de tekening, niet kunnen leveren. Ze weigeren de opdracht te annuleren zonder kosten.

Samenvattend kan Bruynzeel dus niet de keuken leveren waar wij mee akkoord gegaan zijn. We willen geen keuken van Bruynzeel meer en waren in de veronderstelling dat na het gesprek met haar leidinggevende de opdracht kosteloos geannuleerd zou worden. Van het begin af aan hadden wij bouwtekeningen van het huis mee en gaf de verkoopster meerdere keren aan dat het wel goed zou komen terwijl wij haar op die hoek wezen. Tussentijds bleek Bruynzeel ook geen betaling in termijnen via Santander meer aan te bieden (er is geen alternatief geboden).
Reactie of foto toevoegen
“Problemen met montage”
Door Cecile Van der Poel Meijer op dinsdag 20 okt 2020 20 | vestiging Utrecht
In ons nieuwbouw appartement zat standaard een Bruyneel keuken, wij hebben er voor gekozen de keuken naar onze wensen uit te breiden. Helaas hebben we door omstandigheden 3 jaar op oplevering moeten wachten. In die periode zijn we nog een paar keer terug geweest om wat dingen te veranderen die we toch anders wilden. Dat verliep voorspoedig en we werden goed geholpen. Tot op 22 juni dit jaar de keuken werd geplaatst er bleek het één en ander mis , o.a. lekkage bij de quooker wat tot 10 september ( voorschouw ) geduurd heeft dus hardboard en houtwerk volgezogen met water, kastjes moeten vervangen worden. Verzoek van Bruyneel het volledige bedrag te voldoen alvorens plaatsing keuken!! Wij hebben v.a. 22 juni 0 , ja echt waar , reactie van Bruyneel ontvangen , dus verbazing alom toen we bericht kregen dat de keuken 14 oktober j.l. zou worden opgeleverd. De medewerker gaf aan dat hij van niets wist, terwijl wij v.a. dat we wisten dat er spullen besteld moesten wekelijks met het hoofdkantoor gebeld hebben. Gebreken: spoelbak met deuk past niet In aanrechtblad ,Accessoires niet geleverd, mantel afzuigkap zit los, verkeerd paneel aangebracht, diverse beschadigingen aan de frontjes, Plankjes met verlichting boven spoelbak hangen scheef en aansluiting is niet afgewerkt. lekkende quooker met alle gevolgen van dien! Levertijd van kastjes en frontjes minimaal 4 weken, tot paar weken terug nog niets besteld! Wij overwegen juridische stappen als we deze week weer niets horen van Bruyneel. Waardeloos bedrijf, koop geen keuken bij Bruyneel
Reactie of foto toevoegen
“Slechte kwaliteit, slechte service”
Door Mirjana Haase op maandag 8 mrt 2021 21 | vestiging Son
Een dure keuken gekocht en binnen een half jaar al veel gebreken. Hierover gebeld en als ze komen kijken krijg je hierna de rekening voor het komen kijken. Het blad is na een half jaar al niet meer zoals je verwacht. Ze gooien het dan op gebruikersschade, dus wat heb je dan aan je garantie, helemaal niets. Als je vraagt waarom je moet betalen voor het beoordelen van het blad dan wordt er gezegd dat als je dit expres zelf veroorzaakt hebt je een rekening krijgt. Deze rekening wilde ik niet betalen omdat het door een koffiezetapparaat gekomen is en dit toch echt iets is wat op een aanrecht moet kunnen staan. Als ik afzag van verdere stappen hoefde ik niet te betalen. Ik vond het niet terecht. Rekening moeten betalen. Laat alles vastleggen, ze beloven veel maar komen niets na. Nooit meer. Ben gewaarschuwd, slechte kwaliteit, slechte service.
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad te laat”
Door Ordenummer: 12120078 op woensdag 2 mrt 2016 16 | vestiging Groningen
Afgelopen jaar een keuken (t.w.v. 7000,- euro) gekocht bij Bruynzeel keukens. Achteraf gezien had ik liever mijn geld uitgegeven aan een ander bedrijf. De interne communicatie van het bedrijf verloopt erg stroef. Verschillende medewerkers die telefonisch contact zoeken met de klant en weten niet waar ze het over hebben, bellen met nutteloze vragen/info. Bellen over zaken wat allang met een andere medewerker is besproken. Monteur die de keuken komt plaatsen is 45 min te vroeg (stond om 7.00 's ochtends al voor de deur) en deelt mee dat Bruynzeel dit wel vaker vergeet door te geven. De monteur zou die dag tot 17.00 uur bezig zijn (staat zwart op wit) en is vervolgens bezig tot 19.00 uur in de avond. Ook is het aanrechtblad door een monteur verkeerd ingemeten waardoor wij veel langer moeten wachten op het aanrechtblad. Ook bleek bij het leveren van de keuken dat de afzuigkap niet leverbaar was (besteld halverwege december). Deze zou geleverd worden op 23 maart. Verder zijn twee planken niet goed ingemeten, ook hier moeten we op wachten. Bruynzeel doet geen enkele moeite om ons in te lichten over de hierboven beschreven punten en de verdere verloop hiervan. Als ik wil weten 'hoe en wanneer' de overige items geleverd worden, moet ik hier zelf achteraan bellen. De klantbegeleider aan de telefoon reageert met een opmerking 'dat fouten maken menselijk is' en dat zij het werk uitbesteed hebben en dus niet precies kunnen zeggen wanneer het aanrechtblad geplaatst wordt. Ik vind het erg vervelend dat ik bijna 1,5 maand opgescheept zit met een keuken die niet af is. Op deze manier heeft het mij al 5 dagdelen gekost en wie weet, worden dit er meer. (inmeten keuken, levering keuken, plaatsing keuken, plaatsing aanrechtblad, plaatsing andere helft aanrechtblad & hopelijk plaatsing afzuigkap + ontbrekende planken) Voor ons geen Bruynzeel meer!
FOTO VAN ORDENUMMER: 12120078
Afwerking keukenblad
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Dennis Vereijken op maandag 28 mrt 2016 16 | vestiging Son
% service, onderstaande klacht 01-03 verstuurd. Tot op de dag van vandaag geen woord over gehoord! Kansloos bedrijf.
Datum: 23-02-16 Brunzeel keukens, Drebbelstraat 7, 4622 RC Bergen op Zoom
Geachte heer/mevrouw, Via deze weg wil ik u informeren over de verloop van de aankoop van een keuken, in de vestiging Son en Breugel. En de complete gang van zaken daarna tot op dit moment. Augustus jongstleden hebben mijn partner in ik een huis gekocht. De keuken hierin was niet naar onze wens. Na het bezoeken van verschillende keuken bedrijven. Viel ons oog op de Giethoorn keuken in jullie assortiment. Enkele weken later zijn wij terug gekomen om een tekening te maken. U medewerker .......uit het betreffende filiaal heeft ons hierbij geholpen. Ze heeft ons uitstekend hierin geholpen. En onze wensen netjes uitgewerkt. Op die zelfde dag hebben we ook meteen een optie genomen op de keuken. Dit proces is verder prima verlopen. Ook het inmeten van de keuken door jullie is verder netjes verlopen.
Na het inmeten was er een 2de afspraak moment, dit om evt wijzigingen te bespreken. Dit gesprek hebben we gehad met ...., omdat ......op vakantie was. Hierin kwam naar voren dat een keuken kastje te diep was. Dit ivm een pilaar op deze loactie in de woning. Deze pilaar kon niet verwijderd worden, ivm de draagconstructie. Hier zou dus geen keuken kastje kunnen komen van 60 diep. Idee hierin was een keuken kastje van 30 diep te plaatsten(zie onderstaande afbeelding). Echter sloot deze dan niet aan op de muur. Waar door er dus een spleet tussen het kastje en de muur zat.
Ons voorstel hierin was om een zijpaneel te pakken van een kastje van 60. En deze op maat te maken, zodat het kastje optische toch netjes aansluit op de muur. Later als het blad er op zit, zou dit toch niet meer zichtbaar zijn. Er werd ons verteld in de winkel dat dit niet mogelijk was. In mijn ogen is dit slechts een simpele handeling. Dus ik ging hier niet direct mee akkoord. Tevens omdat ik 100% zeker wist dat dit wel mogelijk was. Dit gezien het feit dat in mijn vriendenkring 3 interieur bouwers zitten, waar ik dit mee heb besproken. Volgens hun is dit een simpele handeling die zo is gemaakt, en te plaatsen is. Ik heb geprobeerd de verkoper hierin te overtuigen dat dit wel mogelijk is. Aangezien ik natuurlijk een nette afgewerkte keuken wil voor het geld. Uiteindelijk kreeg ik te horen 'wij maken geen maatkeukens, hiervoor moet je bij de buuren zijn'. Hierop ben ik naar buiten gelopen om even een sigaretje te roken. Aangezien deze opmerking me in het verkeerde keelgat schoot, we betalen 12.000,00 euro. En dan z'n antwoord?
Uiteindelijk hebben mijn partner en ik toch ingestemt met het idee van de verkoper, dit omdat deze geen millimeter mee gaf in het voorstel van onze kant. Voorstel was dat wij de draag constructie maar dieper in de ruimte moesten laten komen. Zodat het uiteindelijk toch netjes aan zou sluiten. Gezien het feit dat de draag constructie 16 oktober zou worden bewerkt/aangepast. Was de afspraak gemaakt dat uiterlijk 15 oktober ik de juiste maat voering zou krijgen hiervoor. Uiteindelijk heb ik deze pas 19 oktober gekregen, en heb ik de pilaar met geluk op maat gemaakt.
Tevens is er tijdens het opmeten van de keuken besloten dat de staanders onder de hoeken van het keuken blad niet nodig waren(zie afbeelding hier beneden). Dit aangezien 2/3 van het blad vast ligt, dit is tijdens het 2de gesprek ook besproken. Vertrouwende op de kennis bij jullie zijn we hier mee akkoord gegaan. En zijn de staanders uit de order gehaald.
Tussen het 2de gesprek en de levering van de keuken, zag ik dat er in eens een actie was. Vanaf een bepaald bedrag zou er een gratis cooker(warm water kraan met boiler) bij de keuken komen. Wij zaten boven het minimaal te besteden bedrag. Echter was de keuken al reeds besteld, echter hebben wij toch gebeld. Dit in het motto 'nee heb je, ja kun je krijgen'. Uiteraard werd ons verteld dat wij niet voor deze actie in aanmerking kwamen. Dit is begrijpelijk, en hier hebben we respect voor. Echter in het zelfde telefoon gesprek werd er ons verteld dat er tijdens het aanschaffen van onze keuken een andere actie liep. Waar wij op dat moment gebruik van hadden kunnen maken. Echter zijn wij hier nooit op geatendeerd! En stond er ook geen groot doek voor de winkel zoals met de actie voor de cooker. Dus wij wisten ook niet dat er een actie was op het moment van aankoop. Ik vind dit een kwalijke zaak dat wij hier niet op zijn geattendeerd.
De dag van levering en plaatsing is aangebroken. Levering was netjes optijd en werd netjes door de chaufeur in de woning geplaatst.
Rond het aangegeven tijdstip arriveerde ook de keuken monteur. Hij maakte een opmerking over het leiding werk, dat deze niet volgens de voorschriften zijn weg verwerkt. Dit klopt, echter heb ik zowel bij het inmeten als de aanschaf van de keuken expleciet vermeld dat wij niks met het leiding werk doen. Aangezien alle apperatuur op exact de zelfde loacties terug zou komen. We hebben hier met opzet voor gekozen. Dit omdat de indeling van de oude keuken goed was, waardoor we dus ook geen extra kosten hoeven te maken. Hier is verder geen opmerking over gemaakt vanuit jullie kant, totdat de monteur hier iets van zei. Er vanuit gaande dat er vanuit jullie hier niet dieper op is ingegaan, hadden wij de indruk dat het akkoord was. En dat we de standaard documenten die jullie toesturen over het leiding werk dus konden negeren. Tevens ook omdat alle aansluitingen op de juiste locaties zaten. Uiteindelijk heeft de monteur hier verder niet moeilijk over gedaan.
In de loop van de dag kwam het onderwerp van het zijpaneel ter spraken. Dit omdat het betreffende kastje werd geplaatst door de monteur bij de pilaar. Er zat dus een spleet tussen het kastje en de muur, dit omdat ik de gewenste maten niet optijd heb door gekregen. En dit dus op de gok en eigen berekeningen heb moeten laten maken. Ik besprak het voorval met de monteur, en tijdens dit gesprek roept hij in eens 'opgelost'. Ik kijk naar het kastje en de muur. Heeft hij het opgeslost zoals we voorstellde in de winkel, wat dus niet mogelijk was volgens de verkoper! En waar ik maar voor naar de buuren moest! Ik denk laat ik er maar verder geen woorden aan vuil maken, het is onbewust zo opgeslost als dat wij wenste.
De monteur heeft tijdens de montage niet gevraagd of hij de keuken moest afkitten. Wat volgens jullie wel gevraagd dient te worden. Buiten dat om heeft de goede man van 08:00 tot 23:00 gewerkt om de keuken te plaatsten. Hij heeft dit niet in overleg gedaan, maar is gewoon door gegaan. Wat bij mij bekend is, is dat hij dit toch in overleg met de klant had moeten doen. Wat dus niet is gebeurt!
Het keukenblad zou later gemonteerd worden, dit omdat Kemie nog zou komen inmeten. Hier was vanuit jullie een noodblad en spoelbak mee geleverd. Echter kwam de monteur met een oud blad en spoelbak aanzetten die hij zelf had mee genomen. Geen probleem, als dit voor hem handiger is. En buiten dat om werd het nieuwe blad toch binnen 2weken geleverd. Echter bij het opstellen van de afleverbon aan het einde van de plaatsing wou hij het niet op de bon noteren dat deze retour zijn gegaan. Op de bon is aangegeven dat het fornuis niet geheel werkte. Dit is verder prima opgepakt.
Die zelfde week is Kemie nog langs gekomen om het blad op te meten. Zei vroegen waar zijn de staanders om het blad te ondersteunen? Wij duidelijk gemaakt dat deze uit de levering zijn gehaald. Omdat deze niet nodig zouden zijn. Kemie zei dat dit wel wenselijk is, aangezien er 2 mogelijk zwakke plekken zitten in het blad. Die toch wel wenselijk waren om te ondersteunen. Mijn parnter heeft op het moment zelf telefonish contact gehad met onze klantbegeleider, ........... Ze was gefrusteerd dat het balletje hierin bij ons neer werd gelegd door ........ Omdat wij zelf akkoord zijn gegaan met het verwijderen van de staanders. Dit vinden wij onterecht, aangezien wij jullie hierin hebben vetrouwd. Dit omdat jullie dagelijks keukens plaatsten, en wij niet de kennis en ervaring hebben om hier een ordeel over te maken. Uiteindelijk heb ik alleen nog maar contact gehad met ....... Dit omdat hij me opbelde omtrent het probleem. En ik de opmerking kreeg dat mijn partner aardig gefrusteerd was, en of het contact alleen nog via mij kon lopen. Ik vond dit geen professionele uitspraak! Uiteindelijk hebben jullie toch de verantwoording hiervoor genomen. En werden de staanders kosteloos geleverd en gemaakt. Alleen de voorgestelde opties hierin waaren niet naar onze smaak. We hebben een mooie witte landelijke keuken. En de voorstellen betrof het onderstaande:
In onze ogen past dit niet bij een landelijke keuken. Ik heb hierna telefonische contact gehad met ....... En hierin een voorstel gedaan, we kwamen er samen niet uit over de telefoon. Of ik legde het niet goed uit, of hij begreep me niet. Mijn voorstel was dat ik dan even langs de winkel reed om het daar verder af te handelen. Aangezien dit op 2min rijden van mijn werk ligt, was dit voor mij geen probleem.
Hier heb ik weer met ....... gesproken en mijn voorstel uitgelegd. Voorstel was om holle houte staanders te monteren van het zelfde materiaal en spuitwerk als de keuken. Dit was geen probleem, en kon gerealiseerd worden. Echter moesten er ijzeren steunen geplaatst worden, deze konden niet gespoten worden. Hier waren we niet blij mee, aangezien deze dan in het zicht zouden zitten. Voorstel was om deze te verwerken in het houte profielen, zoals in de onderstaande tekeningen aangegeven:
Dit zodat er toch een gedege ondersteuning is, en de ijzeren beugels uit het zicht hangen. ....... begreep mijn voorstel en zou dit verder oppakken met Hassan. Na telefonisch contact met ......bleek dat de stollen wel konden. Echter het ijzeren profiel zou wel zichtbaar zijn, en blijven. Maar dit zou minimaal zijn. We waren hier niet blij mee, aangezien de profielen zichtbaar zouden zijn. We zijn hier toch mee akkoord gegaan, aangezien we ook niet willen dat het keukenblad zou breken. Hierna is de bestelling ingezet door ....... Ik heb geduurende het bovenstaande probleem bewust gekozen om alleen nog per mail contact te hebben met ...... Dit zodat gemaakte afspraken zwart op wit staan, en niet mondeling zijn besproken. Dit om verwarring en miscommunicatie te voorkomen. En omdat telefonisch contact met ....... niet altijd een succes was, aangezien hij niet altijd bereikbaar is of terug belde. Per mail is er dit zelfde probleem, soms reageert hij niet of erg laat.
Tijdens een 2de bezoek vanuit Bruynzeel voor de montage zijn enkele openstaande items opgepakt. En zouden de stollen geplaatst worden. Echter waren deze geleverd in het materiaal van het keuken blad en niet zoals afgesproken in het materiaal en spuit werk van de kasten. Voor de 2de maal wordt er een nieuwe bestelling geplaatst voor de staanders, en worden deze tijdens een 3de bezoek geplaatst.
Tevens bleek dat de ijzeren profielen die in het zicht zouden hangen niet eens nodig waren? Dit is de 2de keer dat de monteurs en de verkopers/klantbegeleiders elkaar tegen spreken. Dit heeft voor ons vraagtekens gezet bij de vakbekwaamheid van het personeel van bruynzeel. We betallen 12.00,00 euro voor een keuken. En het personeel lijkt niet te weten wat wel en niet mogelijk is.
De monteur heeft tijdens het 2de bezoek ook de keuken gekit. Alleen moest het fornuis nog gesteld worden. Rechter zeide van het fornuis staat enigszins gelijk met het blad. Echter de linker zeide niet. Deze staat nu dus nog niet waterpas, alleen is deze wel gekit. Opnieuw een vraagteken bij het vakbekwaamheid, aangezien een monteur dit toch moet zien dat dit niet acceptabel is(zie de onderstaande afbeelding).
De monteur attendeerde ons er ook op dat er na 6maanden een afspraak gemaakt kan worden om de keuken te stellen. Hier zijn we niet op geattendeerd tijdens de aankoop. Erg netjes dat hij ons dit wel verteld! Enkele weken later ontvang ik een bevestiging voor het 3de bezoek. Hier zouden de staanders geleverd en geplaats worden. Echter stond het onderstaande in de brief:
Opnieuw contact gelegd met Hassan, wat hier mee bedoelt werd. Ik kreeg de onderstaande reactie: De afspraak was dat de staanders geleverd zouden worden in het materiaal van de keukenkastjes en het zelfde spuitwerk. Er is dus nu eenzijdig zonder overleg besloten van de gemaakte afspraak af te wijken. We zijn het hier niet mee eens. En willen de stollen geleverd hebben zoals besproken. Ik heb vermeld dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat vanuit onze kant de gemaakte afspraak nog steeds van toepassing is. Opnieuw heb ik mijn vriedenkring geraadpleegd die in de intereuierbouw zitten. Reactie vanuit hun was dat een dergelijke staander makkelijk te realiseren is. In de tussen tijd hadden we weer een reactie dat het niet anders mogelijk was om te leveren. Ik heb opnieuw gereageerd dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat bruynzeel dit anders maar moet uitbesteden! Ik kreeg hierop de onderstaande reactie terug:
De opmerking 'Tevens heeft u hier volgens mij gegevens niet voor betaald' is bij ons de druppel geweest. Er wordt vanuit brunzeel eerst bepaald dat de stollen niet nodig zijn. Vervolgens wijst kemie hierop dat deze wel nodig zijn. Dan wordt het balletje bij ons gelegd. Uiteindelijk nemen jullie hier de verantwoording voor. En dan komt deze opmerking, en wordt er eenzeidig besloten af te wijken van de gemaakte afspraak?
Zoals u in al het bovenstaande kunt lezen, is onze ervaring niet heel positief verlopen met bruynzeel. Bij ieder 'incident/voorval' hadden we zoiets van 'oke, kan gebeuren. Het zijn maar mensen, en fouten kunnen gemaakt worden'. We zijn ook geen mensen die snel een klacht indienen, en we hebben veel geduld. Problemen kunnen altijd ontstaan, en zijn soms onvermeidelijk. Echter gaat het er om hoe problemen worden opgelost! De laatste opmerking hierin van ........ is voor ons de druppel geweest om hier werk van te maken. Onze gehele ervaring met bruynzeel is dan ook niet positief!
Ik wil opnieuw nog benadrukken, dat ik niet akkoord ga met de stollen. Deze moeten namelijk nog gemonteerd en geleverd worden. Dit zou 9 maart gebeuren, we zijn van mening dat we inmiddels genoeg consesies hebben gedaan en geaccpeteerd. Graag ontvang ik de stollen zoals eerder afgesproken in het materiaal en spuitwerk van de keuken kastjes!
Ik wil via deze klacht het 'balletje' bij jullie neer leggen. En verwacht dan ook een passende oplossing vanuit jullie kant! Niet alleen voor de stollen maar ook voor al het andere was is voorgevallen. Afwachtend op jullie reactie!
Met vriendelijke groet,
Reactie of foto toevoegen
“Prima service”
Door Johan en Hanneke, Huizen op donderdag 7 sep 2017 17 | vestiging Almere
In april 2017 hebben we onze Bruynzeel keuken in de zaak in Almere uitgezocht. We werden uitstekend geholpen. De verkoopster had verstand van keukens, gaf goede tips en nam uitgebreid de tijd voor ons. Nadat we een keuze hadden gemaakt, zijn we een week later terug gekomen om de puntjes op de i te zetten. Begin juni werd de oude keuken afgebroken en de nieuwe keuken geplaatst. Alles verliep soepel, volgens planning, snel en netjes. Prima installateurs! Nadat de keuken opgeleverd was, waren er zoals altijd toch nog wel een paar dingetjes die niet helemaal goed waren. De afstandbediening van de verlichting deed het niet, een plint raakte los, de koelkast deur piepte en het aanrechtblad boven de vaatwasser had wat speling. Alle punten zijn inmiddels vlot en zonder problemen verholpen. Nadat de keuken geplaatst is, zijn ze langs geweest om de punten te verhelpen. Echt prima service. We hebben een schitterende keuken en alles is nu tiptop in orde.
FOTO VAN JOHAN EN HANNEKE, HUIZEN
Bruynzeel keuken
REACTIE VAN SEE
Mooi keuken wat ik zie op de foto. Hoor graag wat deze keuken heeft gekost en welk merk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“Spijt van aankoop”
Door M. Quint op vrijdag 3 sep 2021 21 | vestiging Duiven
Tot en met het ondertekenen van de koopovereenkomst van onze zeer luxe keuken hebben we goede ervaringen met Bruynzeel keukens te Duiven. Keurige behandeling, goede adviezen met goede toezeggingen. We krijgen zelfs van de verkoper de persoonlijke garantie dat we ons nergens zorgen over hoefde te maken "de klant was bij Bruynzeel Koning" en eventuele problemen zouden binnen uiterlijk 4 weken opgelost worden. Maar nadat wij de keuken 100% verplicht vooraf hadden betaald werd de "service" een groot drama. Dit omdat afspraken niet worden nagekomen, keuken onderdelen worden niet of verkeerd geleverd. Bruynzeel de afgelopen 3 maanden reeds 6x bij ons thuis is geweest en nog steeds hebben we de verkeerde (nood)apparatuur, het complete werkblad ontbreekt, kastonderdelen ontbreken en is ons niet bekend wanneer zij hun toezeggingen richting ons waar gaan maken. Kortom mijn advies aan u als koper is indien u al besluit met dit bedrijf zaken te gaan doen betaal nooit de keuken voor 100% vooraf en spreekt een opleveringstermijn af met een boete indien Brijnzeel haar afspraken richting u niet nakomt. U bent gewaarschuwd en krijgt zeker spijt indien u dit niet doet.
FOTO VAN M. QUINT
Reactie of foto toevoegen
“Meer aandacht voor de factuur dan voor de order”
Door c.ambachtsheer op zaterdag 2 nov 2019 19 | vestiging Breda
we hebben een paar maanden geleden een uitbreiding van de bestaande Bruynzeel keuken besteld,so far so good behalve de extreem lange levertijd voor twee eenvoudige kastjes.Toen begon de druk van de service afdeling om te betalen, 3 keer een bericht ontvangen waarin gewezen werd op het feit dat er betaald moest worden ,twee dagen voor de aflevering,dat is duidelijk toch? Niet voor de service afdeling die drie keer moest waarschuwen dat er op tijd betaald moest worden etc.Ik vind de energie en de verspilling van tijd in schril contrast met de mogelijkheid om twee kastjes twee maanden eerder af te sturen.Ik vraag me af waar de druk vandaan komt, is Bruynzeel soms in financiële nood? Dan had ik misschien beter bij een ander bedrijf kunnen bestellen ,indien er twijfels zouden ontstaan over mijn kredietwaardigheid dan is dat een slechte methode om te ontdekken of dat zo is,is ook niet erg klantvriendelijk,kortom een vervelende ervaring,nu maar zien hoe de montage afloopt.

Aanvulling ontvangen 12 november 2019: De montage van twee kastjes heeft inmiddels plaatsgevonden.Het goede nieuws is dat er een correcte ,capabele monteur kwam om de boel te installeren,bij navraag bleek het een ZZP werker te zijn,die op zelfstandige basis dit soort werken uitvoerde,dit verklaart wellicht de bekwaamheid,daar de zaakjes van Bruynzeel niet in orde waren .
1.De onderplaat was in wit uitgevoerd alhoewel er duidelijk in de papieren was vermeld dat dit zwart zou moeten zijn.
2.De afsluitplaat werd in de verkeerde kleur wit geleverd,en ook weer werd dit in alle papieren die ik ontvangen had vermeld dat het in de zelfde kleur als de kastjes zou zijn.

Het opvallende in dit hele verhaal is dat er in de leveringsvoorwaarden van Bruynzeel artikel 5 wordt gewezen op e.v.t kosten om de ruimte in orde te brengen waar het werk zal plaatsvinden indien de ruimte niet voldoet aan de eisen die Bruynzeel hiervoor hanteert. Ja daar zit wat in als monteurs moeten wachten enz.Maar nu draaien we het om, als Bruynzeel bij de levering fouten maakt en het werk niet afgemaakt is en de monteur weer opnieuw moet komen vindt er dan ook een compensatie plaats voor de klant, die moet uiteindelijk maar weer zorgen dat hij thuisblijft en wellicht ook een vrije dag opnemen of andere prive afspraken afzeggen. Daar ben ik nou eens benieuwd naar wat het antwoord zal zijn, alhoewel ik dat waarschijnlijk al wel kan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Niet zeuren”
Door JvdP op vrijdag 10 jul 2015 15 | vestiging Cruquius
Na drie jaar begint een van de zijpanelen op te bollen. Bruynzeel gebeld en foto gestuurd. Volgens Bruynzeel is de schade ontstaan door verkeerd gebruik. Hoezo gebruik? Het is een paneel dat door Bruynzeel is geplaats en dat geen bewegend deel is. Er gebeurt dus niets mee. Rest van de keuken vertoont gebrek niet en wordt niet anders "gebruikt". Volgens Bruynzeel komt het door de dweilen van de vloer. Gevraagd of men denkt dat ik emmers water op de vloer gooi en als het door dweilen zou komen waarom dan de rest van de keuken het gebrek niet vertoond. Bruynzeel wil voor geen centimeter bewegen. Ik moet alles betalen. Bovendien wordt doodleuk gezegd dat ik toch al wel drie jaar zorgeloos van de keuken heb kunnen genieten. Oftewel na drie jaar kan de keuken dus allerlei gebreken gaan vertonen maar dan moet je verder niet zeuren. Uiteindelijk maar el afspraak gemaakt want paneel moet toch vervangen worden. Afspraak voor een woensdagochtend tussen 09.00 en 13.00 uur. om 13.05 is er nog niemand en heb ik ook nog niks gehoord. Zelf maar gebeld. Receptioniste probeert servicemedewerker te spreken te krijgen maar krijgt niemand te pakken. Ik heb daarop gezegd dat ik niet langer kan wachten wegens andere afspraak. vervolgens wordt ik om 13.15 door de servicemedewerker gebeld die meld op z'n snelst pas over 20 minuten er te kunnen zijn. Ik heb daarop gezegd niet langer te kunnen wachten en dat er dan maar een andere afspraak gemaakt moet worden. vervolgens heb ik Bruynzeel een mail gestuurd en daarin aangegeven dat ik de uren die ik voor niks heb zitten wachten verreken met de factuur. Krijg ik doodleuk een mail terug waarin staat dat ik Bruynzeel niet de kans heb gegeven om de fout te herstellen omdat de monteur er om 13.30 uur wel had kunnen zijn en het probleem dan had kunnen worden opgelost. Oftewel Bruynzeel komt de afspraak niet na en nu is het mijn schuld omdat ik ze niet de gelegenheid heb gegeven om als nog op dezelfde dag de schade te komen herstellen. Hoe onbeschoft kun je als bedrijf zijn? Service is erg slecht want als je een beroep doet op garantiebepalingen is men ineens niet thuis en dan vervolgens ook nog een klant schofferen terwijl men zelf de afspraken niet nakomt.
Reactie of foto toevoegen
“Geen betrokkenheid bij de klant”
Door Giuliano Gatti op donderdag 6 sep 2018 18 | vestiging Leiderdorp
20000 euro kitchen: a total disaster. Old kitchen dismounted end May 2018 and new kitchen no finished on 6 September 2018...... lots of mistakes (need to replace fridge and furniture). I had to use 12 days of vacation to follow these guys... and still... Avery poor result. No concern for customers
FOTO VAN GIULIANO GATTI
Detail aansluiting
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet goed”
Door Alfred Schut op vrijdag 25 mei 2018 18 | vestiging Zwolle
In oktober 2017 hebben wij een Bruynzeel keuken gekocht van het model Piet Zwart. De plaatsing heeft in januari 2018 plaatsgevonden. Nu bijna een half jaar later is de keuken nog steeds niet compleet. De levering en montage van een hoekpasstuk blijkt een groot probleem voor Bruynzeel. Dit terwijl het een normaal artikel zou moeten zijn in hun assortiment. Na 5 opleveringsbezoeken is dit nog steeds niet verholpen. Als klant heb ik verschillende servicemedewerkers gesproken. Zelf geloven ze ook niet echt in een oplossing. Een ZZP monteur moet het nu gaan oplossen. Verder problemen: waterschade aan 3 kasten bij levering, een kapotte klep van de vaatwasser als gevolg van een montagefout en onjuist afgestelde deurtjes.
FOTO VAN ALFRED SCHUT
Deurafstelling
Reactie of foto toevoegen
“Geen communicatie”
Door Dirk op donderdag 12 apr 2018 18 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Keuken gekocht, geplande leverdatum 13 weken , na 11 weken toch maar eens vragen bij Bruynzeel waar de keuken blijft , krijg je te horen dat de levering gepland staat voor week 19 , oftewel opeens 6 weken later! Slechte zaak zonder enige vorm van communicatie en het is dat we er zelf achteraan gegaan zijn!
Reactie of foto toevoegen
“Serviceniveau 0”
Door L. Kuiper op dinsdag 3 nov 2020 20 | vestiging Gouda
Ellende, service 0,0! Na 8 maanden nog steeds geen complete keuken. Service laat te wensen over, de factuur is betaald dus tsja het geld is inmiddels binnen, waarom nog moeite doen voor je klant. Er is een verkeerd werkblad geleverd, 4 maanden met mail verkeer bezig geweest voor de fout herkend werdt. Er was een ander artikel nummer van het werkblad in het koopcontract terrecht gekomen. De discussie die volgde, koopovereenkomst is rechtsgeldig. Ooit wel eens een koopovereenkomst gezien van een keuken, onoverzichtelijk met elle lange nummers, onmogelijk om als leek je complete keuken na te lopen op correcte nummers. Uiteindelijk een afspraak gemaakt omdat we wat uitbreiding van de keuken wilde. Bleek zowel de koelkast als vriezer niet meer te leveren te zijn, deze hadden we immers maanden ervoor al uitgezocht. Verplicht om een duurdere variant te kiezen!?! Na wat speur werk was zowel de koelkast als vriezer elders wel leverbaar. Dag van levering extra kasten waar ook het juiste werkblad bij geleverd zou worden. GEEN werkblad?!?! En de kastdeuren al beschadigd wanneer ze uit de verpakking kwamen. Vaatwasser van pelgrim reinigt matig. Was woest! Bel je klantenservice wordt je opgehangen omdat het regulier nummer blijkbaar staat doorgeschakeld naar een 06 nummer ivm corona maar mevrouw was haar kinderen ophalen op school en ging bij deze de verbinding verbreken!? Uiteindelijk naar filiaal in Gouda gegaan, bleek blad niet gemaakt te zijn en als ik een klacht had moest ik het maar op de mail zetten. Nu hopen dat half november de keuken volledig afgemaakt wordt. Na maanden van frustratie.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goede ervaring”
Door F.J.Jordans op donderdag 27 okt 2016 16 | vestiging Spijkenisse
Onze ervaring is zeer goed, een jaar geleden we een keukenblok gekocht en gratis laten plaatsen naar onze wensen, nu hebben we een achterwand laten plaatsen, ook naar onze ervaring zeer goed, netjes geplaatst en afgewerkt.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet compleet”
Door Mustafa sahin op zaterdag 5 nov 2016 16 | vestiging Roosendaal
Ik ben niet tevreden ze zijn 4 keer gekomen om te keuken als compleet te maken 4 maanden voorbij mijn keuken is niet klaar. Ik heb nu een mail geschreven en mijn mail word niet beantwoord .

Dat z'n mail. Hoi. Vandaag is weer een monteur gekomen en werk is nog steeds niet volledig klaar die kast deur is nog niet geplaatst omdat er geen goede materiaal is. Vorige keer had ik gezegd moeten we elke keer verlof vragen aan de werk dat koste alleen maar voor ons geld en komen kennissen bij ons keuken kijken en Zeggen ze dat keuken nog steeds niet klaar ik schaam me dood! Waarom is die scharnier open gelaten door de monteur het gaat niet dicht dat ding wil ik niet te lang voor me neus elke keer in keuken kom. Ik hoop dat jullie binnen 3 dagen dat klaar hebben en als ik daar voor verlof neem gaan jullie de kosten betalen. Anders ga ik hier echt een beroep aan maken.

Ik krijg automatisch bericht "L.S. Per heden ben ik niet meer per mail te bereiken. Uw mail zal niet worden behandeld en/of doorgestuurd. Vriendelijk verzoek ik u contact op te nemen met mijn collega's op kantoor, zij zijn te bereiken op: 0164-285000. Excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet,"
FOTO VAN MUSTAFA SAHIN
Keuken niet klaar
REACTIE VAN MUSTAFA SAHIN
Het lekt nog steeds 4 keer gekomen
Reactie of foto toevoegen
“Aanrader”
Door Jelle op zondag 9 dec 2018 18 | vestiging Apeldoorn
Een parallelopstelling keuken gekocht met composiet blad. Aangezien ik geen zin had in de onderhandelingsstrijd waren we eerst van plan de keuken bij Ikea te kopen. Helaas konden die niet leveren wat we wilden; een verzonken inductieplaat. Toen we voor het eerst bij Bruynzeel binnenkwamen hebben we aangegeven geen lang gesprek te willen. Leendert snapte dit en heeft het kort gehouden. Binnen enkele dagen hadden we een offerte in de mailbox. Direct de juiste prijs, geen onderhandeling mogelijk. Leendert is altijd bereikbaar voor vragen via mail/WhatApp. Het enige nadeel is dat ze geen Miele apparatuur meer leveren. Die hebben we elders gekocht (Expert Twello). Ze hebben de apparatuur wel geïnstalleerd. Aanrader dus!
Reactie of foto toevoegen
“Winkel goed maar levering ging mis”
Door F Mebius op dinsdag 22 aug 2017 17 | vestiging Utrecht
Tot aan het moment van levering hebben we goede ervaringen gehad met Bruynzeel. In de winkel hebben we een prettige ervaring gehad. Helaas ging het na de levering mis. Er misten deurtjes, sommige deurtjes waren niet goed en moesten terug en het keukenblad moest ter plekke kleiner gezaagd worden wat uiteindelijk schade aan onze muren heeft veroorzaakt. Degene die de keuken kwam plaatsen had er weinig kaas van gegeten. Hij liet onderdelen in de afzuigkap zitten waardoor we met een enorme zoem bleven zitten en heeft naast de schade aan de muur enorm prutserig kitwerk afgeleverd. Wij wilden dat de schade vergoed/gerepareerd zou worden en een veegplint en achterwand was hiervoor de oplossing volgens de kitter die de monteur later had langs gestuurd.
De afhandeling hiervan ging moeizaam. We kregen de juiste persoon slecht te pakken en er werden zaken beloofd maar vervolgens hoorden we weken niks. Toen ik na enkele weken weer belde bleek dat er niets was gebeurd of besteld. Ook zijn we zeer onvriendelijk bejegend door een medewerker op het hoofdkantoor die ons betichtte van het 'alleen maar willen ontvangen van gratis spullen'. Zo iemand op een klantenservice laten werken lijkt me enorm slecht voor het bedrijf.
Uiteindelijk hebben we zelf een achterwand geregeld en heeft Bruynzeel gezorgd voor veegplinten (die uiteindelijk ook weer in de verkeerde maat waren besteld waardoor er weer een nieuwe afspraak moest worden gemaakt). Al met al waren er zo'n acht afspraken nodig om de keuken te plaatsen en is de keuken pas sinds augustus naar wens. Dat terwijl de plaatsing half april heeft plaatsgevonden. Zeer slechte service en het is voor ons duidelijk dat als de koop eenmaal gesloten is en betaald dat je er als klant niet meer toe doet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer slechte service”
Door SvdK op donderdag 2 okt 2014 14 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Nadat er het verkeerde keukenblad was geplaatst, heb ik alleen maar ellende meegemaakt. Wij hadden een extra breed blad besteld en ervoor betaald, maar we hebben een smal blad gekregen. Het geld was binnen. dus de service hield op. Anders kan ik het niet zien. Ik ben diverse keren voorgelogen door de zgn servicedienst en uiteindelijk, nadat ik echt maanden(!) op antwoord heb moeten wachten, ben ik afgescheept met een belachelijke schadevergoeding. Ik zou iedereen ernstig willen afraden een Bruynzeelkeuken te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Dure aangelegenheid”
Door Gubbels op woensdag 30 sep 2020 20 | vestiging Heerlen
Keuken kopen is een dure aangelegenheid en doe je weloverwogen. Grootste fout is dat je alles moet betalen anders geen levering. Als er dan met plaatsen vd keuken heel erg veel mis gaat en je hulp en steun verwacht van je aankoop winkel krijg je als antwoord het komt ooit goed mevrouw. Wij zullen ook contact opnemen met de serviceafdeling als u dit ook doet komt t goed. Ben na 2,5 week maar eens heel boos geworden en nu kan men opeens wel n monteur sturen om de afzuigkap op te hangen die met 5 cm schroeven was opgehangen! En weer vd muur donderde, wanneer de keukenkastjes vd muur komen is maar de vraag? Durf er nu bijna niets in te zetten. In vorige keuken zaten ze bom vol. Wanneer de rest vd waslijst van gebreken opgelost gaat worden is maar de vraag. Weten ook zogenaamd niet welke monteurs er bij je bezig zijn. Bij Ikea hebben ze betere service. Als je veel ellende wil ipv genieten van je nieuwe keuken moet je vooral n bruynzeel keuken kopen. Niet dus!
FOTO VAN GUBBELS
Reactie of foto toevoegen
“Klacht indienen heeft geen zin”
Door L. De Feber op vrijdag 16 mrt 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
September 2017 hebben we een keuken gekocht die 11 december 2017 is geplaatst. Er waren een tweetal problemen aan waarvan er één is opgelost dat was een scheur in het aanrechtblad. Het tweede probleem, een verkeerd uitgezaagde stolp hebben we al drie afspraken voor gehad en is nog steeds niet opgelost. Zoals het er nu uitziet komen daar voor de vierde keer 28 maart twee monteurs voor langs. Wat mij stoort is dat wij nu 5 keer een dagdeel thuis hebben moeten blijven (buiten levering om) 28 maart dus voor de zesde keer en de klachtenbehandelaar hier niet wat vaart achter heeft gezet. Ondanks de vele bezoekjes gaf de monteur de laatste keer aan dat hij het niet alleen kon oplossen, wat ze natuurlijk allang hadden kunnen weten. Ik heb eerder al gevraagd om een korting voor de geleden schade en dat we het verder zelf wel oplossen. Daar werd 50 euro voor voorgesteld, door een man die toen ik hem vroeg naar zijn achternaam die niet wilde geven in angst voor represailles, aldus de medewerker zonder achternaam. Dat verbaasde mij heel erg, en vond ik ook onbeschoft. Maar de klachtenafhandeling denkt daar heel anders over, vind dit normaal en vindt ook dat ondanks dat ik al zo lang wacht en maar afspraken met ze blijf maken, ik niet zo moeilijk moet doen :"het wordt toch opgelost:" aldus Bruijnzeel. Klacht indienen bij Bruijnzeel heeft geen zin, ze kunnen werkelijk niets voor je betekenen behalve de ergernis alleen maar groter maken.
Reactie of foto toevoegen
“Geen aanrader”
Door Dennis van Deursen op maandag 12 jul 2021 21 | vestiging Gouda
Ik raad Bruynzeel niet aan als keukenboer. Eerst werd een verkeerd keukenblad geleverd en gemonteerd, later kwamen we erachter dat de plinten aan elkaar waren gelijmd uit verschillende losse plankjes, de kast frontjes waren in verkeerde kleur en zij latten tegen muur wand waren zeer slordig gezaagd waardoor je het hout kon zien en de zwarte lak enorm was beschadigd. Ook 8 weken vertraging gehad van de vaatwasser al kan ik het probleem omtrent het Suez kanaal begrijpen. Afval materiaal moet eerst nog een week op de oprit rond zwerven voor ze het komen ophalen. Telkens weer moet je er zelf achteraan om wat gedaan te krijgen, ze trekken overal hun handen af. Uiteindelijk na 3 keer terug te moeten zijn gekomen begrepen ze dat wat extra tijd en moeite efficiënter zou zijn en is alles eindelijk (ruim 2 maanden later) hersteld.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden”
Door S dekkers op maandag 30 mrt 2015 15 | vestiging Zwolle
In 2013 een keuken gekocht bij bruynzeel voor ons bedrijf. Zeer tevreden! Mooi afgewerkt, tijdige levering en na 2 jaar nog in topstaat! Recentelijk weer geholpen en zeer prettig geholpen door Tom Bonenkamp.
Reactie of foto toevoegen
“Ongelooflijk”
Door Rouw op maandag 25 mei 2015 15 | vestiging Middelburg
Ik kom met tekeningen(afmetingen) van de oude keuken en mijn wensen voor de nieuwe keuken. Er wordt een tekening gemaakt die ook evt nog veranderd kan worden. Er moet ondertekend worden vóór 31 dec want dan geldt de korting nog. Daarna moet er nog wat veranderd worden. Ook dit kan nog. Fijn!Ook zouden grotere kasten fijner zijn maar dat zou teveel tijd kosten om te veranderen. De keuken wordt geplaatst. Drie grote bananendozen met spullen kunnen er niet meer in. kastjes blijken allemaal minder diep dan ze voorheen waren ( Dacht ik al gezien te hebben maar dat was standaard dus.....(mevrouw u kletst uit uw nek) het fornuis moest flink groter want ik wilde er meerdere grote pannen op kunnen zetten zonder dat ze eraf zouden vallen(nu wel een wokbrander maar andere pitten dichter op elkaar) ook de magnetron moest op een bepaalde plaats in de keuken want dat was mooier(?) Weer een kastje weg, de koelkast is kleiner dan we hadden(er past niet eens een grote taart in) en in de groentenla past precies een doosje aardbeien, ons kruidenrekje boven de afzuigkap(beloofd) is er niet(is ook niet mogelijk door de motor die daar zit). de dubbele spoelkast had een enkele kunnen zijn(zijn baas had het bakje nog even verplaatst naar rechts zodat er meer werkruimte op de aanrecht was) dan hadden we nog een kast gehad. Kortom een grote teleurstelling. Wij raden niemand aan om met deze man in zee te gaan. Hij kan de wensen van de klant blijkbaar niet vertalen. heeft te weinig kennis van de apparatuur weinig flexibel in het realiseren van de wensen van ons; een slecht invoelend persoon.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken van Bruijnzeel”
Door van Haren, Nijmegen. op dinsdag 5 apr 2016 16 | vestiging Nijmegen
Heb een keuken van Bruijnzeel, oogt als een solide keuken behalve het antraciet blad (kunststof), de keuken is nog geen jaar oud en het blad vertoont al krassen ondanks mijn voorzichtige en zuinige behandeling, alles wat er op verwerop verplaatst wordt laat witte krassen na, wat met geen mogelijkheid te verwijderen is. Conclusie oogt mooi masr zeer onfunctioneel in gebruik, hou mijn hart al vast hoe dat er over een paar jaar uitziet
Reactie of foto toevoegen
“Nul service”
Door GPS Bosman op dinsdag 13 jul 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Kwaliteit zeer slecht. Plinten zwellen op door vocht. Handgrepen lades zeer kwetsbaar evenals hoge grijze binnenlades. Overal beschadigingen. Service O. Arrogant personeel dat collega's dekt, en weigert door te verbinden. Te beroerd om twee boutjes op te sturen. Bestaat niet lang meer, volgens mij, dus vooral niet kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Reageren niet bij klachten”
Door T. Haring op dinsdag 10 aug 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Slechte service na plaatsing keuken. We zijn inmiddels bijna 7 maanden verder na het plaatsen van de keuken en nog niet opgelost. Daarnaast geen enkele actieve communicatie, telefoontjes werden niet opgenomen als ze wel werden opgenomen stond je 40 minuten in de wacht en ook werden we niet teruggebeld en zelfs op aangetekende brief wordt niet gereageerd ook niet op mail naar klachtenservice. Waardeloze service en dienstverlening.
Reactie of foto toevoegen
“Aanbeveling”
Door Jose op dinsdag 28 jun 2016 16 | vestiging Gouda
Nu 1,5 jaar in het bezit van een keuken van Bruynzeel. Bij de aanschaf ervan de enige winkel welke geen extreem slechte verkooppraatjes had. (Deze zijn er altijd maar niet zoals bij eerdere winkels bijvoorbeeld een aanbieding voor ons neus doorgescheurd aangezien wij geen directe keuze maakten) We zijn niet gegaan voor de scherpste prijs maar voor een goed gevoel. Enige minpunt was dat ze niet sneller konden leveren maar dat gaven de 4 voorgaande winkels ook aan niet te kunnen. Er werd een mooie 3d weergave gemaakt van onze mogelijkheden en mee gedacht in overwegingen van apparatuur keuze. Waarbij voors en tegens werden toegelicht. Nu nog steeds blij met onze keuze. Installatie netjes met nog een stukje extra service. Daarna zijn er een aantal kleine puntjes geweest; verkeerd geleverd plaatje, een deur die kraakte en vreemde schade aan inbouwapparatuur. Bij dit alles direct en netjes geholpen zonder berekening van kosten (welke het merk van de apparatuur ons eerst wel wilde toerekenen). We zullen deze winkel zeker aanbevelen.
Reactie of foto toevoegen
“Wordt niets gedaan”
Door Ivo Murris op donderdag 12 nov 2020 20 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Bij staat er op de site: "Ondanks alle zorg en aandacht voor de keuken kan het voorkomen dat er toch iets niet in orde is. Dan is het prettig te weten dat de klantenservice zo snel mogelijk te hulp schiet. Bruynzeel Keukens is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. U kunt er dan ook altijd op vertrouwen dat wij alle zaken goed en netjes oplossen"

Mijn vrouw en ik hebben met veel zorg een keuken uitgezocht en daarbij Bruynzeel als leverancier gekozen. De ervaring in de winkel was meer dan plezierig en uiteindelijk naar ons idee de juiste keuze gemaakt. De oplevering van die keuken was echter een drama, en contact met de klantenservice zeer eenzijdig met nul response. Wanneer een keuken opgeleverd wordt zonder verlichting aan één kant, waar de door hun geleverde technische tekening fouten heeft en daarom maar in de muur gefreesd moet worden tijdens het plaatsen, met kastjes die niet juist open gaan, met kastjes waar gaten in zijn geboord voor stekkers, waar zo'n beetje alle naden verschillend zijn, met 2 cm hoogte verschil tussen fornuis en aanrecht, dan zou iedereen toch wel een zekere mate van service verwachten? Maar nee ... inmiddels alweer weken gewacht en elke keer geen antwoord. Na bellen wordt er niets gedaan, keer op keer op keer.
FOTO VAN IVO MURRIS
Reactie of foto toevoegen
“Keuken achterwand”
Door Jaap op maandag 19 feb 2018 18 | vestiging Den Haag Megastores
Zojuist is voor de 10 keer geprobeerd de achterwand af te werken. Ja, u leest het goed, de achterwand. De monteur is echter stomverbaasd dat hij daarvoor een ACHTERWAND bij zich zou moeten hebben. Vervolgens door een zijige service medewerker "geholpen" die niet meer kan betekenen dan "uitzoeken wat er mis is gegaan". Tja, dat kan ik je wel vertellen. De achterwand is besteld (ik heb een bestelbevestiging van het betreffende bedrijf) en waarschijnlijk ook gewoon geleverd. Bruynzeel: eens, maar nooit meer!
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Linda Jongbloed op woensdag 31 jan 2018 18 | vestiging Cruquius
Heel erg tevreden over mijn Bruynzeel keuken. In de showroom goed en professioneel geholpen door Robert-Jan die door goed naar mijn wensen te luisteren echt een keuken heeft ontworpen die voor mij werkt en er ook nog eens super uitziet. De keuken is vakkundig en snel geplaatst door twee vriendelijke monteurs. Kortom een droomkeuken in alle opzichten.
Reactie of foto toevoegen
“Geen aanrader”
Door Sara op dinsdag 18 mei 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom
Alles wat fout kon ..is fout gegaan. Vaatwasser lekte gelijk, dit duurde eerst een aantal weken voordat er iemand kwam, en diegene kon ons vertellen dat er iemand moest komen van het merk zelf. Weer wachten dus.. en ondertussen afwassen in onze nieuwe keuken. Eerst alles met foute grepen geleverd. Dat zou opgelost worden( aanzienlijke tijd later), toen hadden ze goede producten niet bij, weer een tijd later, nog steeds geen goede spullen, gelukkig had de monteur van voorheen wel de greep achtergelaten die goed was, dus hij kon door, en wat denk je? maakt de monteur een fout met boren. Ik ben er zo ontzettend klaar mee.. we hebben nu al maanden de keuken staan..en nog steeds is het niet goed. Bruynzeel is zeker geen aanrader.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Roel op maandag 9 mrt 2020 20 | vestiging Apeldoorn
Eind 2017 complete keuken gekocht. Begin 2020, na 2 jaar en 2 maanden, lekt de Grohe keukenmengkraan (bekend probleem, getuige veel internetverhalen). Medewerkster van service en garantie meldt dat de 2 jaar garantie op de kraan zijn verlopen. Zelfs als er 5 jaar garantie op zou zitten, moeten nog voorrijkosten betaald worden. Waardeloze service voor een product van € 15.000,00.
Reactie of foto toevoegen
“Niet te regelen”
Door Boon op zaterdag 4 mrt 2017 17 | vestiging Cruquius
Het niet kunnen regelen volgens bestelling van glazen zijplaten met bevestigingmateriaal voor keukenladen. Dit loopt al vanaf oktober 2016 en is tot op heden nog niet geregeld (4-3-2017). Personeel niet behulpzaam en schuift het liefst af naar hoofdkantoor en graag zelf bellen! Advies= Bruynzeel cruquius personeel wegdoen en wel behulpzame mensen aannemen die gaan voor het bedrijf en de klant. Als het regelen van bovenstaande al niet lukt hoe moet het dat met een komplete keuken? Niet doen dus en een andere keuken aanbieder zoeken.
Reactie of foto toevoegen
“Service”
Door Gino op donderdag 24 sep 2015 15 | vestiging Utrecht
Wat een verschrikkelijke service, nog nooit meegemaakt dit. Eerst zaken die niet werden geleverd. Daarna bij klachten uiterst onbeschoft te woord gestaan. Vervolgens zelf in de winkel door een medewerker beschuldigt dat we een slaatje uit deze situatie probeerde te slaan.
Let op mensen: als dit bedrijf zijn geld binnen heeft zal het ze een zorg zijn of je je eten kunt bereiden in je nieuwe keuken. Een Bruynzeelkeuken. Nee. Nooit. Meer
FOTO VAN GINO
Reactie of foto toevoegen
“Lachwekkend”
Door E. Tjon op maandag 20 okt 2014 14 | vestiging Amsterdam Westpoort
Ik heb in mijn leven "al" 2 nieuwe keukens gekocht, in mijn huidige en vorige woning en ben voor een 2e flat van mij al bij 2 keukenzaken geweest voor een offerte. Afgelopen zaterdag ook maar een afspraak bij Bruynzeel gemaakt. Bij aanvang vond ik het al vreemd dat wij aan een tafel moesten zitten zonder computer, heb altijd ervaren dat alle afmetingen, maten, soorten (kasten, bladen etc.) en modellen apparatuur exact ingevoerd moesten worden voor een prijscalculatie, en dat mede aan de hand daarvan er een offerte en, natuurlijk, een schets uit rolt. Niets van dit alles: de verkoper ging tegenover ons zitten met een bloknote en een rekenmachine, vroeg eerst naar ons budget en werd sceptisch toen hij een schets zag van een andere keukenzaak, deed ook gelijk neerbuigend t.o.v. die keukenzaak terwijl het een hele goede zaak is hetgeen ik hem ook onmiddellijk meedeelde. Daarna kwam zijn "offerte", bloknote, pen en rekenmachine in de aanslag: een koelvriescombinatie, ca. € 1000, een afwasmachine, ca. € 800, een granieten blad, ca. € 1000, en zo ging dat maar door. Zo uit zijn hoofd!? En natuurlijk zijn dat Bruto prijzen en daar gaat 50% af, conform de Bruynzeel advertentie. U wilt geen Bruynzeel apparatuur? (wie wil nu apparatuur van het merk "Bruynzeel", ik bedoel, welke kwaliteit moet ik daar in godsnaam bij verwachten): Oeps, dat wordt dan wel een meerprijs. "Bruynzeel" apparatuur is van het merk "Whirlpool", die heb ik ook thuis (uiteraard ....!) en is van een hele goede kwaliteit." Ik werd steeds sceptischer en moest eigenlijk op een gegeven moment bijna lachen. Mijn vrouw had het nog niet door. Toen kwam daar een (blijkbaar) standaardprijs van € 10.500 (voor een kleine keuken) uit rollen, met "veel moeite" zou dat nog richting € 9000 kunnen maar dan moesten wij wel Bruynzeel apparaten (U weet wel, van die fantastische Whirlpool kwaliteit :-) ) nemen. Maar hoe zit het dan met die 50% korting op de apparatuur, als er voor alle keukenopstellingen bepaalde standaardprijzen gevraagd worden? Dat zit "verwerkt" in de prijs natuurlijk. Hij liet ons toen een keuken opstelling zien die vlak daar stond voor de (standaard) prijs van € 10.500, en ik moest mij inhouden om niet gelijk uit de zaak te rennen. Wij hebben het netjes afgehandeld, elkaar de hand geschud, heb hem niet verteld dat ik nooit meer bij ze langs zou komen, en ben gelijk naar de andere keukenzaak gereden om de keuken te bestellen waarvan ik al een offerte had, nu in de overtuiging dat het een zeer goede en professionele zaak was die een top offerte had gedaan. Bruynzeel, wat een stelletje malloten, ongelooflijk!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service na plaatsing keuken”
Door aa lankwarden op zondag 30 jun 2019 19 | vestiging Duiven
Zeer slechte service mijn koel vries combinatie ging stuk op 22-6 -2019
met 30graden gebeld naar die zaak kon geen koel kast geven moest wachten tot maandag 35 graden woensdag pas een nieuwe ZEER slecht behandeld wie vergoed mijn de derving.

Aanvulling ontvangen 3 juli 2019: In november gekocht geplaatst februari en betaald eerst kookplaat stuk en nu was koelvries c ombinatie stuk en slecht behandeld.
Reactie of foto toevoegen
“Keuze voor Bruynzeel”
Door Brigitte op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Na aankoop nieuwbouwhuis bij twee keukenzaken een offerte opgevraagd. Offertes waren redelijk vergelijkbaar. Wij hebben voor Bruynzeel gekozen omdat de hoofdverkoper erg behulpzaam en zeer bekwaam overkwam. Niks was te veel, alles kon en er werd goed advies gegeven. We hebben tot 4 keer toe het ontwerp veranderd, kleuren en materialen aangepast etc. en werden iedere keer zeer vriendelijk geholpen. We hebben de verkoper gewezen op de negatieve recensies op Qasa met name waar het de plaatsing betreft en aangegeven dat dit ons zorgen baarde. Voor het plaatsen van de handtekening hebben we bedongen dat we de laatste 10% van de rekening pas zouden betalen als de keuken helemaal af zou zijn. Alhoewel dit volkomen tegen de bedrijfspolicy van Bruynzeel is ging de verkoper hiermee akkoord. Wij hebben een grote ingewikkelde keuken gekocht en tijdens de plaatsing waren er 3 monteurs 1.5 dag bezig. Deze waren zeer vakkundig en hebben de keuken op een nette manier geplaatst. Enkele kleine aanpassingen en onvolkomenheden aan keukenblad en kasten is enkele maanden later prima afgehandeld. Het enige probleem dat wij hebben ondervonden is het niet nakomen van afspraken betreffende het inmeten van de keuken. Deze is in onze afwezigheid op een verkeerd tijdstip uitgevoerd. Klachten daarover bij het onderdeel van het servicecentrum dat de inmeet planning verzorgt werden niet serieus genomen. We werden te woord gestaan door een zeer onvriendelijke dame waar niet mee te communiceren viel. Al het andere contact met het servicecentrum is prima verlopen. Verder is het heel belangrijk om alle tekeningen, maten, spullen die op de bestellijst staan heel goed na te lopen want bij het opstellen van deze lijst worden nogal wat fouten in gemaakt. Wij zijn zeer tevreden met onze keuken, met de verkoper en met de installateurs en snappen niet zo goed waarom Bruynzeel zo'n lage score heeft.
FOTO VAN BRIGITTE
Gemonteerde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Inzage in prijzen keukenelementen afgeschermd!”
Door S.J. op donderdag 9 okt 2014 14 | vestiging Amersfoort
Ik heb van mijn verhuurder een brief gehad dat ik voor een nieuwe keuken mij kan melden bij Bruynzeel keukens in Amersfoort. In mijn voorbereiding naar een bewuste keukenopstellingskeuze tegen de volgende problemen aangelopen:
- geen creatieve meedenkende verkoper, die met ideeën aankomt, maar iemand, die terughoudend is ....
- Moet zelf overal naar vragen...geen pro-actieve klantgericht inspelen vanuit enthousiasme over een mogelijke opdracht....heeft men wel lol in 't werk?
- bij het vragen naar prijzen over keukenelementen geen transparantie...er zijn geen lijsten ter inzage met prijzen op basis waarvan je als klant zelf een keuze kan maken....de verkoper zoekt 't uit vanuit een opdracht voor een voorbeeldkeuken nadat je weg bent.
- bij terugkoppeling op offerte wordt verwacht, dat je naar de showroom komt voor offerte-aanpassingen, die je bij andere zaken gewoon digitaal kan doorgeven aan de hand van lijsten van keukenelementen, waar je zelf als klant inzage in kan hebben voor het maken van een keuze....
- bij nabellen naar het hoofdkantoor voor het aanvragen van een prijslijst van de keukenelementen wordt doodleuk aangegeven, dat die niet ter inzage wordt verstrekt en dat dat een bewuste keuze is van de directie van Bruynzeel....men verwacht, dat je naar de showroom gaat om zaken aan te passen .... de verkoper daar schermt de prijzen af...
- als klant ben je dus volstrekt afhankelijk van gegoochel met prijzen van de verkoper en kan je zelf geen keuzes maken op basis van prijsinzichten ....
- dit is geen eigentijdse transparante bedrijfsvoering, die inspeelt op digitale informatie en communicatie naar de klant....
- de klant wordt gedwongen naar de showroom te komen voor communicatie en het keuzeproces....
Ik ervaar deze gang van zaken als uiterst klantonvriendelijk, dwangmatig, niet van deze tijd en niet gericht op plezier hebben aan het binnen krijgen van een opdracht van een klant.....
De rode draad is, dat er een sfeer achterblijft van beren op de weg en onmogelijkheden in plaats van de lol van het creëren van een nieuwe keuken binnen je huis vanuit eigen keuzes op basis van inzichtelijke informatieverstrekking!
Bruynzeel profileert zich vanuit "het kunnen creëren van een droomkeuken....."
a) zelf creëren wordt ontnomen door het achterhouden van prijsinformatie
b) dromen ??? je komt ontgoocheld thuis, omdat er geen inzage mogelijk is in de meest normale zaken, die met je portemonnee te maken hebben....
c) Bruynzeel professioneel....? Daar is transparantie voor nodig....nee dus....
Dit bedrijf valt me zwaar tegen! 'k Zie, dat er meer resencies hetzelfde signaal afgeven .... Ikea biedt meer professionaliteit .... ik heb ook het gevoel dat ze in de winkel geen extra bonus meer voor mij kunnen krijgen ... het is toch al verkocht ... dus wordt je niet geholpen.
Reactie of foto toevoegen
“Mankementen”
Door Bianca op zondag 31 dec 2017 17 | vestiging Den Haag Megastores
Ik koop nooit meer een keuken bij Bruynzeel. De keuken staat nu een jaar en er is geen moment geweest dat ze zonder mankementen stond. Er is altijd wat. De deur van de vaatwasser zit telkens los, de cooker is telkens kapot en plinten zitten los. De monteurs zijn bijna allemaal zzp'ers en bij de klantservice wordt niet meer gedaan dan begrip tonen. In the end heb je daar weinig aan.
Reactie of foto toevoegen
“Onwaardig”
Door danny van Ginkel op woensdag 3 jan 2018 18 | vestiging Zwolle
Tijdens het binnenhalen van ons als klant een zeer goed gesprek. Achteraf grote fouten gemaakt een keuken gemaakt wat technisch niet eens kon (kast ruimte verloren) kosten verzwegen van het leidingwerk waar wij nu voor op kunnen draaien. Wel fouten erkennen de schuld bij een onervaren verkoper leggen maar dan krijg je gewoon te horen als jullie van de keuken af willen dan cancellen we de deal toch, 12 weken voor oplevering. Een grote organisatie als Brunzeel onwaardig
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met frontjes”
Door Maikel R op donderdag 12 dec 2019 19 | vestiging Delft
3 jaar geleden een keuken aangeschaft bij Bruynzeel met Whirlpool apparatuur. Voor vrijwel alle apparaten al een monteur over de vloer gehad voor reparatie en ondanks de 5 jaar garantie toch nog nota's mogen ontvangen en moeten betalen.

De frontjes van de geleverde kastjes zijn niet vlekbestendig en vuil trekt er direct in wat natuurlijk niet hoort in een Keuken. Zelfs na constatering van de eigen Bruynzeel monteur dat de vlekken in een verder brandschoon huis niet te wijden zijn aan de onze schuld weigert Bruynzeel ons tegemoet te komen. Bruynzeel staat niet in voor hun eigen kwaliteit, hun eigen garantie bepalingen en klantenservice. In de garantiebepalingen staat dat de productgarantie voor het Bruynzeel keuken assortiment 10 jaar is en dat tot en met vijf jaar na de afleverdatum de kosten voor reparatie of vervanging, met inbegrip van vracht- en voorrijkosten en montagekosten, volledig voor rekening van Bruynzeel Keukens is. Hier wordt totaal geen gehoor aangegeven en Bruynzeel verwijst ons leuk door naar een geschillencommissie waarvan zij weten dat 90% van de klanten hier geen tijd voor of zin in heeft.

Zeer teleurstellend dat de consument zo wordt beduveld. Ons advies: als u een keuken van goede kwaliteit wilt, is Bruynzeel NIET de plek om te zijn.
Reactie of foto toevoegen
“Perfecte keuken”
Door Harold Kan op maandag 30 jan 2017 17 | vestiging Alkmaar
Enkele jaren geleden een keuken gekocht en nog steeds zeer tevreden. De verkoop ging prima en er was goed te onderhandelen met de verkoper (Rob). Zo was er bijvoorbeeld ten tijde dat ik de keuken kocht een kortingsactie en zou kreeg men een Boretti BBQ ter waarde van 650 euro. Ik heb aangegeven dat ik de BBQ niet wenste en dat de 650 wel van de prijs afgehaald mocht worden, hier ging men akkoord mee. De keuken werd uiteindelijk geplaatst door degene die ook mijn meerwerk uit zou voeren. Deze man bleek jammer genoeg niks anders dan een enorme beunhaas te zijn ipv een vakman zoals hij adverteerde. Enkele dingen bijvoorbeeld: de achterwand was in 2en gesneden wat gewoon lelijk was. Er was geen extra plankje gemaakt bij het raam zodat het een stuk mooier zou zijn. De kastjes waren naar mijn mening niet goed gesteld etc. Ik belde daarna bruynzeel die alles keurig hebben gerepareerd. De monteur die kwam keek naar mijn keuken en stelde dat hij het een prachtige keuken vond maar dat dit wel zo kut was gemonteerd dat hij de service afdeling ging bellen. De monteur bood zijn excuses aan namens hemzelf en de service afdeling en heeft allerlei extra onderdelen besteld om zo de keuken naar zijn mening mooier te maken wat daadwerkelijk zo was. Twee jaar later toen de garantie al van de kasten af was stelde mijn vriendin dat de grote kast waarin de koelkast en ijskast zat scheef leek te zijn, ik belde weer op en de gehele kast is vervangen. Geen enkele keuken is in 1x perfect en dat zou je ook niet moeten verwachten. Echter heeft Bruynzeel niet anders dan dit perfect opgelost zonder dat er ook maar enige extra kosten kwamen.
Reactie of foto toevoegen
“Afspraak niet nagekomen”
Door Robert Munts op vrijdag 24 apr 2015 15 | vestiging Utrecht
Eén advies: ga nooit naar deze vestiging! Wat een onbeschofte behandeling. De afspraak is tot stand gekomen omdat Bruynzeel onderdeel uitmaakt van het bouwproject waar wij onze woning laten bouwen. De afspraak is gemaakt per mail (hard bewijs en bij mij opvraagbaar!)! Bij aankomst van mijn vrouw (incl baby van 7 maanden) was de baliemedewerkster niet op de hoogte van de afspraak. Na tussenkomst van de vestigingsmanager bleek dat de afspraak volgens de manager in de ochtend om 11.00 uur stond ipv 15.00 uur in de middag. Mijn vrouw zei dat dit niet het geval was en liet de mail zien. Tsja volgens de manager was dit tjdstip door zijn collega per abuis verkeerd in de mail gezet en het had 11.00 uur moeten zijn. Mijn vrouw: dus dat had ik moeten begrijpen? Ja inderdaad en er werd meteen aangegeven dat er dezelfde dag meerdere keren was gebeld om dit door te geven.... Ok, op welk nummer dan? Dat wist hij dan ook weer niet dat moest hij uitzoeken. Dat vond mijn vrouw goed, doe maar meteen. Het antwoord laat zich raden. Hij kon het niet terugvinden en er was niet gebeld. Pure leugens dus en let op geen enkele keer excuses. Mijn vrouw heeft toen in de emotie gezegd dat hij een '...' is; niet goed natuurlijk maar wel enigzins voor te stellen als je heen en weer 1 uur in de auto zit om er te komen en deze reactie krijgt.

Wat was dan zijn oplossing of voorstel? Niet want hij had het te druk.... Ging overigens vervolgens gewoon in zijn kantoor zitten en liep weg zonder antwoord te geven op een normale vraag. Geen excuses helemaal niets!

Wij hebben geen enkel belang om hier persé te moeten kopen of negatief te doen over Bruynzeel, het was meer dat wij dachten dat het goed is om ook met de preferred supplier van de bouwondernemer te gaan praten. Via onze bouwer hebben we het hoger opgespeeld en gevraagd om een reactie van de baas van de vestigingsmanager. Deze wilde namens Bruynzeel dan wel zijn excuses (voelde totaal niet oprecht) aanbieden maar zijn vestigingsmanager stond in zijn recht om het hierbij te laten omdat mijn vrouw het woord met de drie letters had uitgesproken. De leugens van zijn eigen manager zijn blijkbaar ok! Saillant detail: we hebben al een offerte bij een andere aanbieder. Bruynzeel wordt in ieder geval niet de tegenofferte waar wij naar op zoek zijn. Wat een onprofessioneel bedrijf is dit... bah!
Reactie of foto toevoegen
“Vooraf betalen”
Door Weeda op zaterdag 15 okt 2016 16 | vestiging Barendrecht
Het verkooptraject hebben ze wel georganiseerd. Maar het traject daarna is drama. Keuken is in juli 2016 geplaatst. Uiteraard gaat er iets verkeerd. Dat mag ook. Maar daarna is het een drama. Gebrekkige communicatie, informatie en service. Zaken die niet worden geregistreerd en doorgegeven ook al bel je er meerdere keren over. Externe monteurs die ze niet onder controle hebben en de helft van de werkzaamheden niet op de lijst hebben staan. In september weer niet alles afgemonteerd. Na maand zelf maar weer bellen, want je hoort niks. Wordt NOVEMBER meneer. Ben ik niet mee eens. Maar je loopt tegen betonnen muur bij call center en in winkel. (niks persoonlijk klantbegeleider zoals bij verkoop wordt verteld) En vooraf betalen uiteraard. Dat snap ik nu wel. We gaan het weer beleven in november.
Reactie of foto toevoegen
“Montage problemen”
Door Hachmang op maandag 20 apr 2015 15 | vestiging Apeldoorn
Enige waar ze goed in zijn is het verkopen van de keuken! De buurvrouw vraagt aan mij of ik een relatie heb met de bruijnzeel monteur. Heb de keuken nu 1 jaar bijna alles is al minimaal 1 keer vervangen . Vanaf de aflevering , montage , en nu in gebruik , zijn er problemen . De monteur staat minimaal 2keer in de maand voor de deur. Ik moet zeggen ze komen wel elke keer en maken het ook elke keer . echter ik word er doodmoe van . En dan de kosten ik moet wel elke keer vrij nemen als ze komen . En de beloofde dinerbon die ik van de verkoper zou krijgen moet ik nog zoeken.
Hoef ook niet meer ik betaal wel mijn eigen eten . Kortom geen brijnzeel keukens .p.s. Keuken kosten inclusief leidingen enz ruim 15000 euro.
Reactie of foto toevoegen
“Tegeltjes spoelbak”
Door Bas Joosten op zondag 1 nov 2015 15
Bruynzeel "piet zwart" keuken gekocht. hardstenenwerkblad met onderbouw "tegeltjes" spoelbak. na 4 jaar laten de tegeltjes rondom los en komt de voegmortel her en der uit de voegen. reactie van bruynzeel is kort maar krachtig, "de garantie is om". Dus als ik het goed begrijp mag ik van een dergelijke "dure" spoelbak niet verwachten dat deze het niet langer dan de garantie periode uithoud....of snap ik iets niet....
FOTO VAN BAS JOOSTEN
REACTIE VAN TK
Hallo, Iedere werkbladen leverancier geeft 5 jaar garantie, laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Wellicht vragen wie de leveranciers is en zelf even met ze bellen!
REACTIE VAN B.H.G. JOOSTEN
Ik ben van mening dat Bruynzeel dat voor haar klant moet oplossen, waarom zou ik zelf hun werk moetten doen!?!?
REACTIE VAN TK
Bas, Helemaal eens, echter laat Bruynzeel voor wat het is, dus je zal wel moeten, anders blijft het zoals het is. Klant mag mij ook bellen hoor, regel ik het wel!
Reactie of foto toevoegen
“Niet voor herhaling vatbaar”
Door Rick op woensdag 20 mei 2020 20 | vestiging Barendrecht
Zeer slechte hulp na problemen keuken. Na plaatsing keuken snel een probleem aan een frontpaneel van onze nieuwe keuken. Deze na veel gedoe laten repareren via bruynzeel. Niet klantvriendelijk geholpen, geen goede communicatie en zeker niet voor herhaling vatbaar. Volgende keer geen Bruynzeel voor ons.
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Johan op donderdag 5 jul 2018 18 | vestiging Roosendaal
prima meegedacht, plaatsing erg professioneel en kieskeurig! Terecht blij met de keuken en Bruynzeel. Enige minpuntje is dat mails niet allemaal beantwoord worden door de verkoper. Maar dat noem ik een leerdoel.

Aanvulling ontvangen 5 juli 2018: Ja geleverd en geplaats naar alle tevredenheid.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door C. Soy op maandag 11 jan 2016 16 | vestiging Dordrecht
Ik en mijn vrouw hebben voor ons nieuwbouwhuis te Dordrecht via de aannemer een Bruynzeel keuken gekocht. We werden bij de eerste uitnodiging om de keuken te ‘bezichtigen’ als ware dieren behandeld- en mochten van de verkoper niet eens (tegen betaling, aanbod van onze kant) een andere kraan kopen. Wij wilden o.a. een andere afzuigkap, kasten, draaideuren, inductie kookplaat ipv keramisch, voor ons allemaal niet mogelijk. Ik zie bij mijn buren een inductie kookplaat, anders uitgevoerde kasten en noem maar op. Al met al raad ik het iedereen af om een Bruynzeel keuken te nemen. Het communiceren met die lui slaat HELEMAAL NERGENS OP. Voor de betaling staan er een horde met soldaten klaar om je kapot te bellen, je emails te sturen- of middels brieven aan te manen. Ik stuurde de geachte heer Paul Bové een zeer nette email waarin ik verzocht de monteurs terug te laten komen voor het corrigeren van een aantal punten. Onze pas beschilderde muur (spachtelputz) is door tevens door een van monteurs beschadigd. Nu is het geen ramp, maar kom op, als ik iemand zijn auto bekras worden er toch ook schadeformulieren ingevuld?! Op 4 januari 2016 bevestigd de geachte heer Paul Bove dat er ‘zo snel mogelijk’ iemand contact met mij op zou nemen. Dit is op 11 januari 2016 nog steeds niet gedaan, en ik vind het hele proces van A tot Z van Bruynzeel één grote grap. Zodra ik er financieel ruimte voor heb gaat deze keuken er uit.
Reactie of foto toevoegen
“Afgegleden”
Door Stap op woensdag 28 jul 2021 21 | vestiging Den Haag Hogewal
Mooi ontwerp, maar keuken-design wat technisch niet kan. Foutje van de leverancier dus. Het gaat om een keuken type met deurtjes die niet op de vaatwasser passen. Dit design is gemaakt, gecontroleerd en op het laatste moment voor levering gewijzigd omdat de Siemens-vaatwasser het gewicht van de deurpanelen niet kan dragen. Een AEG kan dat wel. Dus werd de Siemens geleverd.... jawel. een Siemens.. vreemd. Dit ging, zoals aangegeven door de leverancier, niet goed. Het past niet. Na een maand werd de vaatwasser vervangen door een AEG... En nee hoor, die kan het ook niet. Deur klapt met een rotgang open en scharnieren breken af. Dus toch ook geen goede oplossing. AEG Vaatwasser type is ook van mindere kwaliteit.
Design klopt dus niet. En dat moet worden opgelost. Maar een oplossing blijft uit.
Nu zijn we 8 maanden verder en nog steeds geen oplossing. Klantenservice reageert niet of nauwelijks. Men zegt terug te bellen, maar doen dat niet. Laat staan dat er een oplossing komt. We zijn inmiddels zover dat we rechtsbijstand gaan inschakelen. Bruynzeel..... Ooit was het een gerenommeerde zaak. Nu een afgegleden zooitje.
Reactie of foto toevoegen
“Koop hier nooit een keuken”
Door Rick van de Ven op dinsdag 20 sep 2016 16 | vestiging Son
Al maanden aan het wachten en nog steeds is de keuken niet compleet geleverd. Er is al twee keer een monteur geweest en steeds hebben ze niet alle kastjes bij. Geen handgrepen, geen kastjes, te kleine kastjes, kastjes uit de kleur. Natuurlijk wel al betaald. Als je belt over je klachten, bellen ze je niet terug. Ik hoop dat we nog ooit een complete keuken krijgen, maar ik heb er niet veel vertrouwen meer in. De klantenbegeleider ziet het nu zelf ook niet meer zitten en geeft als advies om een brief naar de directie te schrijven. Ik zou als advies geven: Koop hier nooit een keuken !
Reactie of foto toevoegen
“Duim naar boven”
Door Alex op vrijdag 22 dec 2017 17 | vestiging Groningen
Super tevreden over de klantvriendelijkheid van Bruynzeel. Van verkoper in de winkel (Groningen) tot de klantenservice, overal vriendelijk en actief geholpen. Eerlijk verkoopverhaal met een eerlijke prijs. Gevoel dat ik waarde voor mijn geld heb gekregen. (Geen koe handel) Leveringen die niet goed waren zijn achteraf na 1 telefoontje keurig vervangen of aangepast. Dikke duim voor Bruynzeel Groningen.
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen”
Door Pierre en Marga van Lieshout op vrijdag 21 aug 2015 15 | vestiging Nijmegen
Meedenken met de klant, zonder opdringerig te zijn maakt Juan Fernandez tot een topverkoper. Goede ideeën aandragen, de klant laten beslissen in alle rust. Bruynzeel een gouden medewerker. Wij hopen dat de plaatsing van onze keuken net zo goed zal verlopen !
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door G. Lommerse op woensdag 26 jul 2017 17 | vestiging Cruquius
In de showroom uitstekend geholpen en geadviseerd door Robert-Jan. De plaatsing van de keuken (totaal zo'n 5,5 meter) is zonder enig probleem verlopen. Alleen maar complimenten dus, zowel voor de advisering als voor de plaatsing en de nazorg!!! Voor de liefhebber, de keuken is te bewonderen in Haarlem-Noord :)
FOTO VAN G. LOMMERSE
Keuken in Haarlem Noord
REACTIE VAN SEE
Hoor graag wat deze keuken heeft gekost
Reactie of foto toevoegen
“Gemengde ervaring”
Door Wim Hogenbirk op maandag 16 apr 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
We hebben een mooie Piet Zwart keuken gekocht. De service in de winkel was prima. Wel werd in de winkel de keuken gespiegeld opgeslagen in de computer. Geen probleem, zei men in de winkel, dat komt vanzelf goed. Nee dus, tot vlak voor de plaatsing moest ik ingrijpen, voor de vierde keer.

Bij de plaatsing was er van alles mis:
Kastdeurtjes beschadigd (zit aan de binnenkant meneer, ziet niemand).
Koelkastdeur paste niet (werd zonder haperen vervangen),
Op het losse aanrechtblok lag een verkeerd blad, het blok zelf moest na levering nog gesteld worden, juiste plek en waterpas. De monteur vond beide niet nodig en vond het werk te zwaar voor één man*.
De plinten van het keukenblok ontbraken. Die zullen jullie wel weggemaakt hebben...om uit je vel te springen bij zo'n lomperik.
Op de muur zat een een wandcontactdoos, te gebruiken ín het keukenkastje. De monteur had het kastje over het elektrablok geplaatst...het blok was dus niet te gebruiken.
Alle klachten op een lijst gezet, alles zou hersteld worden...over acht weken. WÁT...die keuken is meer dan een jaar voor plaatsing aangeschaft. Nu we in het huis woonden, moesten we acht weken wachten. De dame van de klantenservice bleek ongeïnteresseerd en niet meegaand. Erger, ze raadde ons aan een brief te schrijven als we het niet eens waren met hun beleid. We wachten toch maar 8 weken, je wil van het geduvel af. De monteur plaatste het keukenblok*, alle kastdeurtjes werden gesteld. Klaar...helaas, nu nog gaat een aantal deurtjes niet goed dicht en/of wapperen weer open als je ze niet een goede zwieper geeft. Door persoonlijke omstandigheden schrijf ik deze review nu pas. We zijn nog steeds gepikeerd over de waardeloze service van Bruynzeel (het bedrijf dat regelmatig reclame maakt met hun zeer goede naam).

Zou ik dit bedrijf aanraden? Ja en nee: Ja, ze hebben mooie keukens, de service in de winkel is prima. Nee, de plaatsing en de service bij het hele project was/is stuitend slecht. De medewerkers bleken onwillig en chagrijnig.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde verlichting”
Door Fam e Klerck op vrijdag 8 jul 2016 16 | vestiging Bergen op Zoom outlet
keuken staat er al een week. Verkeerde verlichting geleverd voor onder de boven kasten. Gemeld de keukenzetter en door mij telefonisch en nog eens per mail. niets laten ze horen. Alleen dat ze het druk hebben. Dat is niet mijn probleem. De fout ligt bij de verkoopster, die heeft verkeerde verlichting besteld, niet die wij uitgekozen hebben. Heb nu al spijt van de aankoop.
Reactie of foto toevoegen
“Montage niet goed”
Door Boulahrouz op donderdag 24 sep 2020 20 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Ik heb een hoekkeuken besteld bij Bruynzeel in januari 2020 daar waar ik heel veel spijt van gehad. De keuken is geleverd en geprobeerd te monteren door een Poolse prutsmonteur die Bruynzeel als zzp'er heeft ingehuurd. Deze prutser heeft de pootjes van de kookeiland vast geschroefd aan mijn nieuwe vloer waardoor er nu gaten zitten in mijn vloer. Tevens was de keuken niet helemaal compleet waardoor deze prutsmonteur de keuken niet af kon maken. Door de corona moest ik paar maanden wachten omdat ze geen monteurs hadden, waar ik nog begrip voor kan opbrengen. Eindelijk na maanden kwam de tweede monteur om de keuken af te maken, deze bleek eveneens een prutser te zijn die meer schade aanbracht aan de keuken en weg gegaan is zonder enig resultaat. Ik heb een klacht ingediend bij Bruynzeel die niet eens serieus wordt genomen. Na dreigingen een advocaat in handen te nemen werden de beschadigde onderdelen geleverd (in augustus 20202) en naderhand weer een nieuwe monteur die alles heeft geprobeerd te herstellen en de keuken op te leveren. Bij het uitpakken van de aanrechtblad bleek deze beschadigd te zijn, deze monteur heeft het aanrecht blad wel gemonteerd maar de toplaag zit los. Ik kan de keuken na 9 maanden nog steeds niet gebruiken want het water loopt onder de toplaag het blad in waardoor het gaat lekken naar de onderkasten. Bruynzeel keuken is een waardeloze keukenboer en de grootste oplichters. Ik had voor minder geld een betere kwaliteit keuken kunnen krijgen en snellere oplevering. Het mag toch niet zo zijn dat ze 1 jaar de tijd nemen voor het opleveren van de keuken!
FOTO VAN BOULAHROUZ
Gekochte keuken
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door L.D Sankovic op donderdag 27 mei 2021 21 | vestiging Spijkenisse
De keuken bestellen ging opzich goed. Maar de service erna is uitermate erg slecht. Waarvoor zal ik even vertellen, De keuken onderdelen zijn nu 2x verkeerd besteld en afgeleverd. Hierover gebeld er word gewoon erg laks met de klant om gegaan vind ik qua vragen hoe het nou precies zit en waar het nou aan ligt om keuken onderdelen op een goede manier te bestellen en te leveren zodat de monteur gewoon z'n werk kan doen ipv 2x terug te komen omdat soms de spullen er niet bij zaten van een bestelling. Het heeft one 2x een halve snipperdag gekost en en ze doen nou net of het normaal is dat je maar gewoon thuis moet zijn wanneer het hun uit komt en niet wanneer de klant evt thuis kan zijn. Dus ik zou adviseren om niet bij BRUYNZEEL Keukens Uw keuken te bestellen. Want ik ben erg ontevreden en zal nooit meer iets bij hun kopen. Oja de communicatie zou opzich geen overbodige luxe zijn om deze een keer te verbeteren bij deze keukenmaatschappij. Dit wilde ik nog even kwijt.
Reactie of foto toevoegen
“Duurt veel te lang”
Door keyzer op dinsdag 24 sep 2019 19 | vestiging Barendrecht
Verkoopproces was prima. Goed geholpen. Totdat de keuken werd geplaatst. Aantal onderdelen waren defect, beschadigd of niet geleverd. Kan op zich gebeuren maar de aftercare was dramatisch na 2,5 maand is de keuken nog steeds niet klaar. Klantenservice reageerde niet adequaat en excuses oid nooit gehad. Keuken heeft me veel vrije dagen gekost en het is nog steeds niet af. Zou verder kijken als je nog een keuken zoekt.
Reactie of foto toevoegen
“Natuurstenen blad”
Door Pouwelse op donderdag 26 mrt 2015 15 | vestiging Bergen op Zoom
Gekocht heb ik een natuurstenen blad met kraan en spoelbak, een nieuwe oven en een nieuwe kookplaat.
- Blad en apparatuur werden 2 aparte orders omdat we de apparatuur later bestelden. De verkoper garandeerde ons dat hij ervoor zou zorgen dat levering gelijktijdig plaats zou vinden.
- Prijs apparatuur marktconform na overleg van gangbare internetprijzen.
- De prijs van het natuurstenen blad blijkt achteraf ruim boven de markt te zijn ( l*b*h = 3000*600*40), incl 2 uitsparingen en opstaande rand ongeveer € 2000,00, inclusief inmeten en plaatsen, excl kraan en spoelbak.
- Helaas werd de apparatuur 3 weken eerder geleverd dan het blad. Ook de monteur was 3 weken te vroeg gepland. Pas na twee telefoontjes werd de monteur afgebeld, echter de vrije dag die ik moest nemen om bij de montage te zijn was nutteloos en ben ik kwijt.
- Bij montage van het blad bleek de spoelbak niet in het midden te zitten. De monteur moest ter plaatse 1,5 cm van het natuurstenen blad afslijpen

Positief:
- Monteur leverde prima werk (fa Legrand, Halsteren)
-Contactpersoon bij Bruijnzeel goed bereikbaar en correct, schriftelijke communicatie is ook prima.
Reactie of foto toevoegen
“Lekkende kraan”
Door M. de Klerk op zaterdag 12 nov 2016 16 | vestiging Middelburg
Wat is dit voor ongelooflijke ballenzaak? Op 2 november is onze nieuwe keuken gemonteerd en op 3 november meld ik telefonisch dat de kraan lekt. Er wordt mij verteld dat de monteur dit zo spoedig mogelijk komt verhelpen. Na een paar dagen niets gehoord te hebben heb ik nog 2 keer gebeld, er wordt weer beloofd snel actie te zullen ondernemen. Vrijdagmiddag 11 november krijg ik een e-mail waarin word gemeld dat de monteur langskomt op 6 december?
Reactie of foto toevoegen
“Keukenaankoop”
Door Jannie Vink op dinsdag 25 sep 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
Wij hebben een keuken gekocht .Onze ervaring is heel goed goede behandeling de keuken is heel goed gezet kan het iedereen aan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Loze beloftes”
Door B. van den Broek op woensdag 2 dec 2020 20 | vestiging Utrecht
De medewerker Affi in de showroom/winkel belooft van alles, de montage afdeling stuurt zzp-ers die hun werk zo snel mogelijk afraffelen en de klantenservice verwijst bij klachten terug naar de winkel, die vervolgens alles ontkent. Heb een oud systeem geleverd gekregen, de accessoires zijn daardoor alleen nog maar leverbaar met dure aanpassingen. De medewerkster van de klantenservice heeft haar excuses aangeboden, ook voor de onbeschofte mail die ik van de winkelmedewerker heb gekregen, en heeft haar best gedaan maar kon/mocht zelf geen oplossing bieden. 29 september laatste telefonisch contact gehad; het zou naar de leidinggevende doorgezet worden en er zou een oplossing gezocht worden. Op 11 november nog maar eens een mail gestuurd. Tot op heden niets meer gehoord van Bruijnzeel.
Reactie of foto toevoegen
“0 sterren”
Door Sasha op zaterdag 20 okt 2018 18 | vestiging Leiderdorp
Ga alsjeblieft nooit hierheen! Ik zou graag 0 sterren geven als deze score zou bestaan. Deze keukenboer informeert mensen verkeerd, waardoor we voor niks een week hebben moeten wachten en daarnaast ook nog eens tijd verspillen om langs te komen op een afspraak. Ik wilde komen om een inbouw inductie en inbouw oven uit te zoeken. Aan de telefoon is verteld dat het mogelijk is om een keuze te maken als we de (buiten)maten doorgeven, er zou niks besteld hoeven te worden, er zou eerst iemand langskomen om precies in te meten en een offerte te maken voor eventuele extra electra groep. Eenmaal aangekomen in de winkel is verteld dat eerst alle apparatuur besteld moest zijn voordat iemand het in zou komen meten om überhaupt te kunnen zien of het zou passen zonder in het werkblad te hoeven snijden. Er is namelijk geen garantie dat natuursteen zonder schade aangepast kan worden. Het verhaal wat in de winkel verteld is stond dus haaks op het verhaal wat aan de telefoon verteld is. Met weinig tijd voor een verbouwing kunt u zich voorstellen dat dit een ontzettende tijdverspilling is geweest om deze keukenboer in de hand te nemen. Mijn advies ga nooit hierheen.
Reactie of foto toevoegen
“Nalevering”
Door v/d Kolk op woensdag 24 aug 2016 16 | vestiging Delft
We hebben echt een mooie deal gesloten na een stevige onderhandeling. In februari 2016 wordt hij dan eindelijk geplaatst. Het plaatsen gaat allemaal soepel, totdat er 2 stollen te kort worden afgezaagd. Bij oplevering vertellen ze me dat ze die komen vervangen en checken we meteen de hele keuken. Er wordt nog een kast deurtje bijgevoegd wegens een kras. (Tot nu toe ben ik zeer positief en zou het bedrijf een 4 sterren krijgen).

Een paar weken later komen ze om het kast deurtje en de stollen te vervangen. Het kast deurtje blijkt de verkeerde draai richting te hebben. Bij de stollen is er 1 op de juiste lengte en de andere is te kort. Op mijn aandringen, meten ze de maat nog een keer na dit schrijven ze het ook op het oplever formulier. Na een paar weken komen ze weer langs. Het deurtje kan nu wel geplaatst worden en de stol vervangen ze ook. Echter zit er zit een kras op. Met opleveren hebben ze wederom de maat opgenomen en dit op het formulier gezet. (voor de zekerheid).

Na een paar weken komen ze weer langs. De mannen helen vol goede moed de koelkast uit de kast en plaatsen de stol bij de afwerking blijkt deze wederom 1,5cm te kort te zijn. Je raad het al. Ze gaan het weer opmeten en noteren dit op het opleveringsformulier. Nu komen ze eind Augustus weer langs om de stol te vervangen. Ik ben zeer benieuwd of het deze keer goed gaat.

Dat je een nalevering hebt, oke prima kan gebeuren, maar al die dagen daarna die ik vrij moet nemen beginnen wel op te tellen. Jammer dat ze je dan niet op bellen en excuus aan bieden en/of coulance aanbieden o.i.d.
Reactie of foto toevoegen
“Abominabel”
Door Jacobs op woensdag 26 feb 2020 20 | vestiging Zaandam
Over de aankoop, informatie en advisering geen klachten, die was goed evenals de communicatie daaromtrent. De problemen kwamen met de levering en de montage. De spullen kwamen op het afgesproken tijdstip binnen, dat gelukkig wel, maar de montagekamer bar slecht. Twee jongens, van een ingehuurd bedrijf zouden gedurende twee dagen plaatsen en monteren, maar aan het eind van de eerste dag lieten ze weten de volgende dag niet meer terug te komen vanwege werkzaamheden elders, Bruynzeel moest het maar oplossen. Bruynzeel, stop met dat bedrijf. Met de kerstdagen voor de deur was het noodzakelijk dat de montage zou worden afgemaakt. Inderdaad heeft Bruynzeel geregeld dat een andere monteur de klus kwam afmaken, twee dagen later. Over deze mensen niets dan goeds, ze kwamen uit Naarden. Toen bleek dat de plaatsing volledig scheef was uitgevoerd, moest dus over en bovendien bleken een paar belangrijke onderdelen, zoals verlichting bijvoorbeeld, niet meegeleverd. Daarom moesten er behalve licht, dus ook nieuwe kastjes komen. Wat een verspilling!! Uiteindelijk werd het ontbrekende bijna twee maanden later geleverd en gemonteerd. Bruynzeel levert mooie keukens, dat zeker, maar waarom aflever- en montagetraject zo abominabel slecht en nonchalant ingeregeld? Dat is de reden dat ik Bruynzeel niet snel bij vrienden zal aanbevelen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen goed woord voor over”
Door Ruud Souren op donderdag 27 mei 2021 21 | vestiging Heerlen
Verkopen kunnen ze, nog beter dan autoverkopers. Daarmee zijn ze dan ook te vergelijken, handtekening binnen en geld innen. Daarna is ieder contact heel moeizaam. We hebben het druk is de uitrede. Van aftersales hebben ze hier nog nooit gehoord. Klantenservice is een farce (bestaat op papier volgens mij). Geen goed woord voor over.
Reactie of foto toevoegen
“Ontzettende tegenvaller”
Door Vink op woensdag 11 sep 2019 19 | vestiging Gouda
Verkoopservice heel prima, vriendelijk. Maar aftersale vreselijk. Klantenservice gebeld met vraag of we inductieplaat konden ruilen (8 weken voor levering kwam hun eigen installateur met data dvies), omdat een extra groep aanleggen in onze meterkast niet mogelijk bleek. Antwoord: dat is uw probleem, moet je maar een nieuwe kopen, maar deze moet je gewoon betalen'. Geen enkele hand in eigen boezem dat ze dat niet hadden laten checken, of meedachten over een evt oplossing. echt geen stijl. Zodra de handtekening op de offerte staat, is er geen enkele prikkel meer om hun service te verlenen of mee te denken. Ontzettende tegenvaller en schril contrast met de klantgerichte verkoop in filiaal Gouda.
Reactie of foto toevoegen
“Een bak ellende”
Door P van der Hulst op maandag 23 nov 2020 20 | vestiging Almere
Niet voor de eerste keer een Bruynzeel keuken gekocht, wel voor het laatst. Een bak ellende... Bruynzeel is verworden tot een ordinaire "keukenboer" en absoluut geen A-merk meer! Het begon al na het tekenen van de offerte. De gekozen combi, hoge onderkasten in de gewenste kleur bleek niet mogelijk. Waarom hoor je dat pas na tekenen? Moet je vervolgens een andere kleur kiezen. En dan blijkt er heel veel niet mogelijk. Tenslotte toch een andere kleur uitgekozen, en een x tijd later kwam de keuken. En begon de volgende ellende.... Een deel van de keuken was gebaseerd op iets tussen de eerste en laatste (definitieve) tekening in. Gevolg planken tekort, aanrechtblad te groot, 3 panelen voor een barretje in 2 verschillende maten, kastje kapot doordat hij tijdens het uitladen uit de vrachtauto is gevallen, kastdeur lelijk afgezaagd en gewoon in kleur gespoten en afgeleverd, aanrechtblad wat niet recht is afgezaagd en waarbij de dikte van de 2 bladen verschilde. En ja.... dan begint de bouwvak en moet je dus maanden wachten voordat alles wordt hersteld! Na 3 maanden kan ik dan eindelijk van mijn laatste Bruynzeel keuken gaan genieten. O ja, en verwacht niet te veel van de nazorg. Anno 2020 zijn zij dramatisch bereikbaar door Corona... Wat een onzin, in ieder zichzelf respecterend bedrijf zijn alle medewerkers gewoon telefonisch bereikbaar.
Reactie of foto toevoegen
“Mensen begin er niet aan”
Door Niels op donderdag 28 jun 2018 18 | vestiging Bergen op Zoom
ja geweldig zo een keuken van bruynzeel keukens, zeer blij mee. Het is nu inmiddels drie maanden geleden dat onze keuken is gemonteerd en toen begon het. oeps het blad is verkeerd gezaagd "wachten" er kwam een nieuw blad oeps het verkeerde blad tevens werd het inmiddels enige goede blad beschadigd "wachten". eindelijk bericht 9 juli (week 28) komt er een monteur oeps de bladen kunnen dan toch niet geleverd worden. het kan wel week 29 of 30 oke doe maar week 30 (week 29 kunnen wij niet) oeps week 30 kunnen we alleen leveren niet monteren, dus wordt het week 31. wat zou het volgende zijn? straks zitten we 4 maanden met een half afgewerkte keuken, heel kindvriendelijk ook. (reactie: Bruynzeel ik begrijp dat het lastig is maar wij kunnen er ook niet aan doen en als week 31 niet uitkomt kan het altijd nog week 35).
Reactie of foto toevoegen
“Absolute aanrader”
Door Ruurd van Uffelen op zaterdag 8 feb 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Bruynzeel? EEN TOPPER! Wij zijn behoorlijk kritisch, letten op ieder detail en vonden het daarom spannend toen we onze keuken uitgezocht hadden. Alles ging perfect! Uitstekend advies gekregen van de heer Bulent Sahin, de communicatie verliep zeer aangenaam, geen enkel gevoel van iets opgedrongen krijgen, rustig luisteren naar onze wensen en daarop perfect inspelen, de plaatsing, de after sales alles ging fantastisch!!
Een absolute aanrader, ook voor mensen die naar het vervelende toe kritisch zijn!!
Reactie of foto toevoegen
“Geleverde keuken”
Door R.H. op zaterdag 11 apr 2015 15 | vestiging Duiven
Tot de handtekening is gezet, een en al vriendelijkheid en een enorme aandacht voor de klant. Je wordt zelfs na 6 uur gebeld (zeer opdringerig) of je al hebt besloten tot aankoop. na het tekenen van het koopcontract , is de verkoper op geen enkele manier meer te bereiken,niet telefonisch of per mail. Ben erg bang dat als er een garantie geval zich voordoet het een hele lange lijdensweg word.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Katja de Brouwer op woensdag 20 feb 2019 19 | vestiging Haarlem
Door schipholweg in Haarlem wel goed geholpen met de keuken, want 2 jaar van te voren alles moeten regelen, ivm nieuwbouw huis, maar helaas heeft 9 en 10 april 2018 bij keuken plaatsing de heer van de Linde de keuken erg slecht geplaatst, en zijn we nu tien maanden bezig geweest, schandalig hoe de service van Bruijzeel is,
Al klachten brief, 100 mails minstens en telefoontjes, 11 keer vrij moeten nemen om wat hun fout gedaan hebben weer goed te krijgen, zou iets compensatie krijgen voor het niet kunnen werken van mijn eigen bedrijf, en zou genoegen nemen met de helft, en het keukenblad van het eiland zou voor de vierde keer geplaatst worden, steeds deuken en derde keer kringen in het blad, gelukkig na 9 maanden klaar, en 11 keer vrij nemen, erg veel geld gemist en ergenissen, en zou de helft van het geld krijgen, maar nu verwacht Bruijnzeel dat ik het blad zelf ga vergoeden, terwijl zij vier keer het blad verkeerd leveren en de vier keer voor het blad vrij moet nemen, schandalig ervoor, ik heb het geprobeerd met hun te onderhandelen, hou er niet van op het te plaatsen en geen facebook, maar ik vind dit gewoon te schandalig voor woorden,service is ronduit erg erg erg erg slecht.
Reactie of foto toevoegen
“Precies zoals afgesproken”
Door R Artes op zondag 10 feb 2019 19 | vestiging Den Haag Megastores
Great service from Sandor. He helped me choose a kitchen very well. Grumpy guy doing the measurements, only could tell me problems and not solutions. But the kitchen installer was great, do super job so I have no complaints. Kitchen delivered exactly on time and fitted the next day. Super service, deliver exactly what they promise. Would definitely go back. A little more expensive than other kitchen stores, but made to order in The Netherlands, fitted by craftsmen, and no surprises. Top!
FOTO VAN R ARTES
Hoekkeuken
Reactie of foto toevoegen
“Halve montage”
Door Bianca op vrijdag 28 jul 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Ik had veel vertrouwen in bruynzeel, maar zou achteraf niemand aanraden daar een keuken te kopen. Netjes geholpen Met uitkiezen van een keuken in hengelo niks op aan te merken. Maar daarna.... monteur kwam alleen mijn man moest gewoon mee helpen met bepaalde dingen tillen, nou dat verwacht je al niet van een keuken van 11.000 euro, waren ontzettend veel dingen beschadigd monteur wou het oplossen dmv een lakstiftje. Hij heeft me ook nog veel dingen veel te kort gezaagd. Wou de tweede dag eigenlijk al na nog niet klaar te zijn al weg gaan, omdat hij ook nog een gezin had, dus kon ik nog niet koken heb daartegen geprotesteerd en gelukkig maakte hij dat nog af. Helft van de keuken werd geleverd, toen ik belde om te vragen waar de rest was vond ze het maar raar dat het niet klopte net alsof ik het zelf ...... Toen ik vroeg nadat ik het een beetje zat was wanneer het opgelost zou worden, toen werd ik ook nog letterlijk uitgelachen omdat ik een beetje boos reageerde. En deze mevrouw ging maar door. Uiteindelijk als ik geluk heb word over 2 maand de rest geplaatst.
FOTO VAN BIANCA
Halve kastjes
Reactie of foto toevoegen
“Veel beloven weinig presteren”
Door Peter op donderdag 9 nov 2017 17 | vestiging Den Haag Hogewal
Bruynzeel Den Haag en Bruynzeel projecten. Veel beloven weinig presteren. Inmiddels is de halve keuken vervangen. Composietblad keukeneiland vervangen, composietblad ander deel keuken en veegplint verkeerde kleur we wachten op vervanging, stopcontact beschadigd moet worden vervangen, meerdere kastjes beschadigd en moeten worden vervangen, plank op de verkeerde hoogte opgehangen we wachten op herstel inclusief herstel gaten, behang en schilderwerk, koelkast koelt slecht monteur komt langs. Een niet aflatende stroom ellende genaamd Bruynzeel. Iedere keer nieuwe zzp'ers, iedere keer rommel want deze zzp'ers nemen het liefst zo min mogelijk mee retour want dat moeten ze zelf afvoeren. Iedere keer weer vrij moeten nemen om te constateren dat het nog steeds niet opgelost is. En dan de communicatie. Een ramp. Bruynzeel particulieren praat niet met Bruynzeel projecten en anders om. En dan een ene 'hassan' van de klantenservice in Roosendaal. Deze meneer heeft het echt niet begrepen. Hij denkt niet mee, is ronduit onbeschoft, heeft geen enkele inlevingsvermogen of begrip voor de klant. Hij is eerder onderdeel van het probleem dan de oplossing. Bruynzeel: het weinige vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen is na een gesprek met deze man geheel weg. We zijn nu twee en een halve maand na de oplevering van de keuken en nog is het niet klaar. De juridische weg lijkt ons nog de enige methode om ons recht te halen. Mijn advies aan iedereen #nooit-meer-een-Bruynzeel-keuken. Geef het door!
Reactie of foto toevoegen
“Montage niet goed”
Door Arnold H op donderdag 5 sep 2019 19 | vestiging Utrecht
Bij onze nieuwbouw woning (3 jaar geleden) hebben wij een keuken gekocht bij Bruynzeel, aangezien wij vanuit de bouw hierheen werden gestuurd en een korting van 5,000.- kregen. Hoewel het verkoopproces zeker niet plezierig was (veel dwang om gelijk te tekenen), is dat niet de reden van onze slechte ervaring. De plaatsing en afwerking van de keuken was ver onder de standaard die verwacht kan worden. Wij hadden veel lekkages in de keuken en de afwerking was ronduit slecht. Na 3 jaar besloten wij daarom de keuken weg te doen en ergens anders een goede keuken te kopen. Tijdens het demonteren kwamen wij erachter waarom de afwerking zo slecht was en we zoveel lekkages hadden.... Alle kasten waren voor de helft vastgemaakt, schroeven zaten los en het keukenblad was nooit afgekit. Het was duidelijk een haast klus van bruynzeel geweest. Gelukkig hebben wij de keuken na 3 jaar verwijderd en was er maar beperkte schade aan mijn vloer en muur doordat dit niet was afgekit, maar het afwerkingsniveau is belachelijk. Voor het geld wat je uitgeeft aan een keuken zijn er aanzienlijk veel betere oplossingen.
FOTO VAN ARNOLD H
Reactie of foto toevoegen
“Super keuken en matige service”
Door Roy op dinsdag 3 nov 2020 20 | vestiging Groningen
Voor ons nieuwbouwhuis in Groningen een keuken uitgezocht. Het aankoopproces ging goed (uiteraard is aaaaaaalles mogelijk), werd ook prima meegedacht. De keuken werd afgelopen zomer geplaatst en opgeleverd. Bij de oplevering was de projectleider ook aanwezig. Een aantal zaken moest nog aangepakt worden: kranen zaten verkeerd om, werkblad sloot in de hoek niet helemaal lekker aan en de afzuigkap moest nog geïnstalleerd worden. Dat laatste was bewust, want ons complete huis moest nog behangen en gesausd worden. Geen enkel probleem! We hebben toen de afspraak gemaakt om contact op te nemen als het behang en de verf op de muur zaten, zodat een monteur langs kon komen voor de afzuigkap en de andere kleine dingetjes. Prima afspraak. Ik heb later geappt met de projectleider dat de monteur langs kon komen. Het heeft uiteindelijk zo'n vijf weken geduurd voordat iemand langskwam en alles opgelost was. We hebben veel geappt met de projectleider om te vragen wanneer er nu eindelijk iemand langs zou komen. Uiteindelijk kregen we zelf het nummer van de monteur om een afspraak te maken. Maar ook dat verliep moeizaam. Telefoontjes werden niet opgenomen en ook werden we niet teruggebeld. Pas nadat we een klacht indienden bij Bruynzeel, werd er 'vaart' achter gezet. Uiteindelijk is een monteur langs geweest, die de werkzaamheden overigens wel netjes heeft gedaan. Conclusie: de keuken is echt super, maar de service is erg matig.
Reactie of foto toevoegen
“Goede ervaring!”
Door Willems op woensdag 17 dec 2014 14 | vestiging Nijmegen
In onze zoektocht naar een keuken kwamen wij terecht bij Bruynzeel keukens Nijmegen. Wij werden zeer klantvriendelijk ontvangen door Pascal en Sander. Laatste heeft met onze wensen en eisen een mooie keuken voor ons ontworpen. Tussendoor zijn wij nog enkele keren terug geweest in de winkel met vragen over het voorwerk. Wij werden steeds goed geholpen door de medewerkers. De keuken werd netjes op afgesproken tijd geleverd, en de volgende dag vakkundig gemonteerd door aannemersbedrijf Binnendijk uit Elst. Na enkele dagen werden wij nog gebeld of alles goed was verlopen tijdens de montage en of wij tevreden waren. Wij zijn zeer tevreden over de totale gang van zaken. Zowel in de winkel als het contact met de klantenservice bij Bruynzeel en de aannemer!
Voorlopig hebben wij nu geen keuken nodig maar een volgende keer zouden wij zo weer bij Bruynzeel naar binnen lopen!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door Fam van Hamburg op maandag 11 sep 2017 17 | vestiging Breda
Drama drama drama! Slechte kwaliteit keuken, belabberde communicatie vanuit het bedrijf en geen adequate oplossingen voor problemen. Inmiddels 17 maanden bezig alles op orde te krijgen en wij gaan nu waarschijnlijk via onze rechtsbijstand stappen ondernemen. Nooit meer Bruynzeel!

Aanvulling ontvangen 11 september 2017: Keuken is gekocht in Breda. Sales was daar prima.
Reactie of foto toevoegen
“Erg ontevreden tot nu toe”
Door Mark op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Den Haag Megastores
Tot nu toe ben ik zeer ontevreden over Bruynzeel. In oktober vorig jaar hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht waar al een Bruynzeel keuken aanwezig was. Naar onze mening was deze keuken niet compleet (geen inbouw koelkast/vriezer en iets te weinig kastruimte), en wij wilde de keuken uitbreiden. Omdat wij wel graag hetzelfde type en vooral dezelfde kleur van de panelen wilden, zijn wij naar de Bruynzeelwinkel gegaan. Daar prima geholpen door een vriendelijke medewerker, die ons de mogelijkheden van de "uitbouw" uitlegde. Daarbij werd meteen verteld dat het type keuken nog wel leverbaar was, maar dat het paneel een iets andere structuur zou hebben in vergelijking met de al aanwezige kasten. De kleur was geen probleem en kon geleverd worden, zoals wij het graag zien. Tot zover verliep het goed.

Een kleine maand na het ondertekenen van het koopcontract van de nieuwe keuken kreeg ik een e-mail van een Bruynzeelmedewerker. De door ons gekozen inbouwvriezer bleek niet in de kast te passen en zij hebben een andere vriezer voor ons gekozen. Er is niet overlegd met ons, we zijn niet gebeld om de (on)mogelijkheden met ons te bespreken. Daarbij komt dat de door Bruynzeel gekozen alternatief ook nog eens de helft zo klein is! Je zou toch zeggen dat de verkoper alle apparatuur netjes in de tekening heeft ingemeten, zodat toen al te zien was dat hij misschien niet zou passen?! Helaas was er geen andere mogelijkheid voor een inbouwvriezer en voelde wij ons verplicht om akkoord te gaan met het door hun gekozen product.

Enkele weken later kwam een vriendelijke medewerker de "nieuwe keuken" inmeten in onze nieuwe woning. Hij zette zijn laser tegen diverse muren en noteerde de afmetingen. Toen ik zei dat het niet om een nieuwe keuken ging, maar om een kleine uitbreiding keken 2 grote ogen mij opeens aan. "Ook dat wist ik niet" was de reactie. Meneer had geen idee wat hij nou eigenlijk op kwam meten en wat de precies was. Uiteindelijk zagen wij in het inmeetrapport dat de inmeter niet alleen de muur heeft opgemeten waar de keuken komt te staan, maar de complete lengte van de muur in de woonkamer... Nu snapte ik opeens ook waarom hij zó stellig zei dat de keuken wel zou passen! Want dat de keuken zou passen is een volgend kritisch punt. Bij de koop van de "aanbouw" hebben wij gezegd dat wij het nieuwe gedeelte graag net zo lang willen hebben als het bestaande, zodat ze recht tegenover elkaar eindigen. Vanuit de woonkamer heb je dan 1 mooi geheel en symmetrie. Tijdens het bestuderen van de tekeningen, die ons waren verstrekt door Bruynzeel, zagen wij dat het nieuwe gedeelte 20cm langer was dan het oude. Aangezien mijn vriendin en ik beide geen ultiem technische mensen zijn, zijn wij met de tekeningen onder de arm naar de Bruynzeelwinkel gegaan en hebben daar onze bevindingen voorgelegd. Wij kregen als reactie dat er niks meer aan te doen viel. Wij moesten de keuken gewoon betalen, laten leveren en dan tijdens of zelfs na de plaatsing moesten wij niet akkoord gaan met hetgene dat geplaatst zou worden, dit op het opleverformulier aangeven, zodat Bruynzeel een andere/kortere kast kon bestellen en na 6 weken leveren. Uiteraard was dit voor ons geen optie, omdat er meer moest gebeuren in de woning en wij afspraken gepland hebben met de bedrijven die dat zouden gaan doen (schilder, vloerlegger enz). Wij hebben wederom contact gezocht met de klantenservice van Bruynzeel, maar een goede oplossing bieden bleef uit.

De keuken werd geleverd en geplaatst. De kundige monteur heeft prima werk geleverd, ondanks dat hij 5,5 uur later kwam dan eerder afgesproken. Dit werd overigens wel een dag ervoor medegedeeld. Tijdens het plaatsen gaf de monteur al aan dat hij enig kleurverschil bemerkte tussen de al aanwezige en de nieuwe kasten. Hij kon echter niet zeggen of dit heel erg op zou vallen, omdat het inmiddels buiten al donker was en wij enkel met kunstlicht de kasten konden vergelijken. De volgende dag hebben we een aantal foto's gemaakt van het verschil en dit gedeeld met ons contactpersoon bij de klantenservice, zoals hij van ons vroeg tijdens het telefonisch contact. Het is niet een klein verschil in kleur, maar de nieuwe kasten zijn wel 2 tinten lichter! Nu zijn we bijna een week verder en is er nog geen enkele passende oplossing geboden voor bovenstaande punten. Sterker nog, op herhaaldelijke mails en verzoeken om contact wordt gewoonweg niet gereageerd. Inmiddels sta ik op het punt om rechtsbijstand in te schakelen...
Reactie of foto toevoegen
“Keuken in nieuwbouwwoning”
Door Paul van Eck op maandag 8 mei 2017 17 | vestiging Delft
Sinds afgelopen november 2016 hebben wij een keuken laten plaatsen door Bruynzeel Delft. De keuken is geplaatst in een nieuwbouw woning. Vanaf het begin af aan verliep het contact niet goed met de klantenservice. We hebben de keuken gekocht met 10 jaar garantie op de kastjes. Echter voordat de keuken definitief werd besteld kwam bij ons de mededeling binnen dat de garantie op de hangkasten komt te vervallen. Dit had te maken met de recirculatiekap die wij nodig hadden in de woning. Ik moest hier akkoord opgeven anders werd de keuken niet besteld. Dit werd per mail gevraagd. Vervolgens kregen wij de officiële bestelling binnen en bleek het niet met de recirculatie kap te maken te hebben maar met de coocker. Hier heb ik nooit akkoord opgegeven. De keuken was wel besteld en is uiteindelijk ook gemonteerd met enkele haken en ogen. Ze zouden dinsdag komen monteren en maandag leveren. Maandag levering was gelukt alleen dinsdag monteren lukte niet i.v.m. een zieke monteur.

De keuken is uiteindelijk gemonteerd en alles werkte ook. Tot dat wij bezig waren met de vaatwasser. Wij hebben een vaatwasser besteld met een boven lade voor het bestek. Echter onze normale longdrink glazen paste daar niet meer onder, waardoor wij het glazendeel naar beneden moesten laten zakken zodat de glazen wel paste. Dit had tot gevolg dat onze avond eet borden niet meer in de vaatwasser passen. Er is een monteur langs geweest en heeft ernaar gekeken, maar gaf ook aan dat het type vaatwasser die wij nu hebben eigenlijk te klein is voor een boven lade. Dit heb ik vervolgens gemeld bij Bruynzeel dat de vaatwasser niet geschikt is voor een boven lade. Helaas kwamen ze met de melding dat wij dat hadden moeten controleren in de showroom. Echter op het moment van bestellen hadden wij nog helemaal gaan servies aangezien het onze eerste woning is. Aangezien de garantie van de bovenkasten is komen te vervallen en het niet op tijd leveren van de keuken heb ik een geld bedrag gevraagd voor het niet nakomen van de garantie van € 565,-. (gebaseerd op 2 nieuwe kastjes, extra vrije dag en het dramatisch verlopen van het contact en de afspraken) + het vervangen van onze vaatwasser naar een grotere type. Het enige voorstel waar Bruynzeel mee komt is een VVV bon van € 100,- waar ik niet mee akkoord ga. Ik zal daarom ook nooit meer een Bruynzeel keuken kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte klantervaring”
Door V op maandag 20 jul 2020 20 | vestiging Rotterdam Bigshops Dakpark
Worst customer care a company can have is from Bruynzeel. Once the money is paid, no response for any calls, aggressive and angry customer care executives. No respect for customers. Doesn't have proper systems to deal with problems. Go to Bruynzeel if you do not care about your money. Kitchen got delivered on time, and found a damage during transportation. So the completely fixation was not done since the work top had to be replaced ( as per the installation company). Got a call initially from Bryunzeel that the work top will be replaced and 2 days later another customer care executive whom our case was assigned called and said the work top will be repaired and not replaced. So we asked why does this confronting opinion in 2 days – when this question was asked the executive became angry and said they have all the right to do it like that. After that so many phone call and email. No response from complaint department. Finally we had to agree on the repair on the condition that it shall look like new and the other fixation had to be completed. Bruynzeel sends a company just to repair the work top strip and was silent for few days. When we asked about the completion of the installation – the response was – "We didn't know that we had to fix the rest. Now it's holiday time so you will be contacted afterwards".
Reactie of foto toevoegen
“scherp verkoop praatje maar kwaliteit ho maar”
Door Matthijs op vrijdag 21 nov 2014 14 | vestiging Amsterdam Westpoort
Bij ons gesprek bij de showroom was van alles mogelijk. Hier hebben wij dan ook duidelijk onze wensen besproken met de verkoopster Sharon. (het enige waar het deze mevrouw om ging was om te bepalen wat ons budget was, waar wij dan ook niet in mee zijn gegaan). Nadat de keuken geleverd was bleek de verkeerde vaatwasser en combi magnetron geplaatst te zijn. Na overleg en een bijbetaling zou het geregeld zijn. Helaas zijn wij inmiddels 5 maanden verder en is het nog steeds niet geregeld. Wel kunnen wij nieuwe apparatuur kopen bij bruynzeel (met 40% karting) wat nog steeds neer komt op de normale marktprijs. Vragend naar wat te doen met de oude apparatuur is dat we het wel op marktplaats kunnen zetten.... Hierbij waarschuw ik eenieder om niet met Bruynzeel in zee te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken maar planning is klote”
Door G.J. Meijberg op woensdag 16 mei 2018 18 | vestiging Utrecht
Voor ons nieuwbouw huis een keuken gekocht bij Bruynzeel. Afgesproken dat de keuken op een donderdag geplaatst zou worden. Uitgelegd dat vrijdag de vloer gelegd wordt. Dus wij zitten te wachten. Maar geen Bruynzeel. Wij in paniek en bellen. Wat bleek...een dubbele planning. Ze waren bij een andere woning bezig. Gelukkig kwamen ze smiddags en de volgende ochtend nog voor dat de vloer gelegd werd. Pffff. Dat ging net goed. Het barretje zou 2 weken later komen. Afspraak gemaakt na een maand. Zitten sochtends klaar... Maar weer geen Bruynzeel. Monteur was door de rug gegaan. Ze hadden ons toch kunnen bellen?... Dan hadden we begrip hiervoor. Afspraak uitgesteld naar 17 mei. Vrijgenomen en nu komen ze een dag later.... Hopelijk komen ze nu wel. De planning daar is dus echt klote. Keuken wel erg mooi.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Jeroen op vrijdag 2 apr 2021 21 | vestiging Cruquius
Geen service - keuken na 12 weken nog niet klaar. Geen reactie vanuit winkel of hoofdkantoor. Je moet zelf overal achter aan, want de medewerkers van Bruynzeel doen helemaal niets. Zo erg dat CBW moet worden ingeschakeld om deze lieden in beweging te krijgen. Keuken fout getekend, fout ingemeten en fout en incompleet geleverd.
FOTO VAN JEROEN
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Michael op zondag 19 jan 2020 20 | vestiging Barendrecht
Mensen, koop geen keuken bij Bruynzeel Keukens! Vorig jaar is de keuken geplaatst met meerdere punten welke niet correct waren. Kan gebeuren en is ook netjes opgelost. Bij het vervangen van het werkblad hebben ze ons pas gestucte muren beschadigd door er een paar putten in te rammen. Schade is aangegeven op het opleverdocument, er is iemand wezen kijken en het zou opgelost worden. Meerdere keren telefonisch contact gehad, maar Bruynzeel Keukens schuilt zich achter het feit dat het een onderaannemer van hun is die het op moet lossen. We zijn ondertussen 7 maanden verder (waarvan 5 maanden met radiostilte vanuit Bruynzeel Keukens). Je zou zeggen dat een bedrijf als Bruynzeel Keukens dit netjes onderling achter de schermen op zou lossen. Nee hoor, ze laten je met een schadepost van zo'n € 450,- achter ....
Reactie of foto toevoegen
“Fijne keuken”
Door P. van de Berg op woensdag 2 sep 2015 15 | vestiging Sneek
Wij hadden vorig jaar een huis gekocht wat volledig gerenoveerd moest worden, dus ook een keuken. Uiteraard bij diverse keukenboeren naar binnen gelopen en uiteindelijk voor Bruynzeel gegaan. Bij Bruynzeel Sneek kregen wij te maken met Ben Ewald. Het contact met Ben was prettig, duidelijk en zeker niet opdringerig. Bij sommige keukenboeren was dit wel anders, en ik ben ik, zulke mensen ontwijk ik meteen. Om wel eerlijk te zijn, er liep daar nog iemand rond die ik denk ik niet had moeten treffen. Na wat tekenen (keuken op maat), fine tunen, terugkomen en keuzes maken en flink onderhandelen uiteindelijk hier de keuken gekocht. Het contact vanuit Ben én het hoofdkantoor was dikke prima. De levertijd is helemaal conform afspraak nagekomen (ca 6 weken). Ook het bezoek van de inmeter geheel conform afspraak (netjes belletje van te voren), idem voor bezorging. Nu een jaar later nog geen problemen gehad, gelukkig, dus kan niks vertellen over de after service. 1 minpunt in dit verhaal, de prijs. De vraagprijs vs de aanschafprijs scheelt heeeel veel van elkaar. Onderhandelen hoort er uiteraard bij, maar wat er mogelijk is verbaasd mij nog steeds. Bruynzeel, dank voor de fijne keuken.
FOTO VAN P. VAN DE BERG
REACTIE VAN NAOMI
Beste, Kunt u meer vertellen over de prijsverschillen? Hoeveel heeft u uiteindelijk van de prijs af gekregen? Dank namens een aanstaande koper!
Reactie of foto toevoegen
“Over het geheel geen aanbeveling”
Door Simon v. op vrijdag 29 mei 2020 20 | vestiging Alkmaar
Per eind dec. 2019 keuken gekocht, levering mrt 2020, keurig in orde. Echter "Corona" gooide wel wat roet in het eten. Plaatsing keuken in eigen beheer gedaan. Tijdens plaatsing kwam ik wel een paar hobbels tegen, welke ik graag in samen spraak met event. technische dienst wilde bespreken. Daar begon men niet aan. Ook een vraag (simpel) kon niet beantwoord worden. 1 onderdeel was niet geleverd en dat werd ook niet geleverd (ondanks moeite van personeel) en zelf maar in de bouwmarkt het onderdeel aangeschaft. Als ik het zo formuleer: de 1e contact is uitstekend, verdere verkoopproces is ook goed. Maar de communicatie en de zg. "aftersale" is bedroevend. Men is niet meer bereikbaar voor verzoek om contact op te nemen, je wordt afgescheept met een flauwe smoes. Het geheel genomen zal ik geen aanbeveling doen om Bruynzeel te promoten, sorry. SV.
Reactie of foto toevoegen
“Vestiging goed maar hoofdkantoor werkt niet mee”
Door Van de Wal op maandag 16 nov 2020 20 | vestiging Son
Het hoofdkantoor is niet in staat mee te denken bij eventuele problemen. Tot in de kleinste details gaat het mis. We hebben een zwarte keuken die is afgewerkt met witte plint klipjes. Wat blijkt, dat enorme bedrijf is niet in staat zwarte klipjes te regelen. Daarbij nog veel andere dingen die niet lekker liepen en waarbij er geen enkele vorm van solidariteit aanwezig was. Heel vermoeiend en had gewild dat ik er nooit een keuken had gekocht.
Reactie of foto toevoegen
“Vernieuwing fronten”
Door Bout op vrijdag 9 jul 2021 21 | vestiging Spijkenisse
Zeer slechte ervaring met Bruynzeel weken wachten en nu wederom geen fronten die besteld zouden zijn en weer vergeten te bestellen o n g e l o o f l i j k service 0,000 we zullen weer 6 weken moeten wachten of ze er dan zijn?

Aanvulling ontvangen 23 juli 2021: Betreft complete nieuwe fronten voor de gehele keuken en nieuwe vaatwasser.
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto: Opgeleverde keuken
1 / 35
Vestigingen Bruynzeel Keukens
aAlkmaar (3 ervaringen), Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar, tel 072 - 527 55 00
bAlmere (3 ervaringen), Bostonweg 11, 1334 KN Almere, tel 036 - 532 33 36
cAmersfoort (1 ervaring), Nijverheidsweg-Noord 7, 3812 PK Amersfoort, tel 033 - 463 15 08
dAmsterdam Villa Arena (1 ervaring), Arena Boulevard 102, 1101 DJ Amsterdam, tel 020 - 365 94 82
eAmsterdam Westpoort (2 ervaringen), Sierenborch 10, 1043 BA Amsterdam, tel 020 - 613 67 67
fApeldoorn (4 ervaringen), Het Rietveld 28, 7321 CT Apeldoorn, tel 055 - 360 53 53
gBarendrecht (5 ervaringen), Pesetastraat 34-36, 2991 XT Barendrecht, tel 010 - 486 86 00
hBergen op Zoom (5 ervaringen), Drebbelstraat 9, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 25 09 00
iBergen op Zoom outlet (5 ervaringen), Drebbelstraat 5, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 28 53 14
jBreda (5 ervaringen), Kruisvoort 52, 4814 RZ Breda, tel 076 - 522 13 34
kCruquius (7 ervaringen), Cruquiusplein 28-30, 2142 EV Cruquius, tel 023 - 528 00 10
lDelft (3 ervaringen), Leeuwenstein 18, 2627 AM Delft, tel 015 - 256 42 99
mDen Bosch , Balkweg 29, 5232 BT Den Bosch, tel 073 - 689 50 22
nDen Haag Hogewal (8 ervaringen), Hogewal 16, 2514 HA Den Haag, tel 070 - 356 04 17
oDen Haag Megastores (6 ervaringen), Waldorpstraat 228, 2521 CE Den Haag, tel 070 - 388 90 50
pDordrecht (1 ervaring), Mijlweg 51d, 3316 BE Dordrecht, tel 078 - 750 11 80
qDuiven (3 ervaringen), Cartograaf 6, 6921 EZ Duiven, tel 026 - 311 46 57
rGouda (5 ervaringen), Elburgplein 5, 2803 PX Gouda, tel 0182 - 53 39 60
sGroningen (5 ervaringen), Hoendiep 99, 9718 TE Groningen, tel 050 - 311 01 24
tHaarlem (3 ervaringen), Schipholweg 1, 2034 LS Haarlem, tel 023 - 540 09 74
uHeerlen (2 ervaringen), In de Cramer 164, 6412 PM Heerlen, tel 045 - 400 77 80
vHengelo OV (1 ervaring), Holtersweg 77, 7556 BS Hengelo, tel 074 - 256 80 40
wLeiderdorp (5 ervaringen), Meubelplein 6, 2353 EX Leiderdorp, tel 071 - 301 63 07
xMiddelburg (2 ervaringen), Mortiereboulevard 30, 4336 RA Middelburg, tel 0118 - 60 66 50
yNijmegen (3 ervaringen), Wijchenseweg 160, 6538 SX Nijmegen, tel 024 - 344 73 89
zRoosendaal (2 ervaringen), Rucphensebaan 6, 4706 PJ Roosendaal, tel 0165 - 39 10 00
a1Rotterdam Alexandrium (1 ervaring), Watermanweg 11, 3067 GA Rotterdam, tel 010 - 220 18 85
b1Rotterdam Bigshops Dakpark (2 ervaringen), Vierhavensstraat 169, 3029 BB Rotterdam, tel 010 - 276 08 44
c1Sneek (2 ervaringen), Smidsstraat 10B, 8601 WB Sneek, tel 0515 - 43 90 74
d1Son (4 ervaringen), Ekkersrijt 4020, 5692 DA Son, tel 0499 - 46 09 04
e1Spijkenisse (6 ervaringen), Lucebertstraat 10, 3202 SW Spijkenisse, tel 0181 - 61 00 17
f1Utrecht (9 ervaringen), Hollantlaan 24, 3526 AM Utrecht, tel 030 - 266 78 52
g1Zaandam (4 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 9b, 1506 PW Zaandam, tel 075 - 635 61 06
h1Zwolle (3 ervaringen), Marsweg 37, 8013 PE Zwolle, tel 038 - 337 67 40
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.