Feedback
3,5

Bruynzeel Keukens

Score uit 121 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
24 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Bruynzeel Keukens
Met een keuken van Bruynzeel heeft u een functionele kwaliteitskeuken voor een lage prijs. Voor hetzelfde geld heeft u een Bruynzeel Keuken.
Alternatieven voor Bruynzeel Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• KeukenCoach
   
(Amsterdam Noord-Holland) score 9,7 uit 75 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,5 uit 104 ervaringen
• I-KOOK
   
(Almere Flevoland) score 9,5 uit 1421 ervaringen
• DB Keukens
   
(8 vestigingen) score 9,7 uit 2186 ervaringen
• Bemmel & Kroon
   
(Cruquius Noord-Holland) score 9,4 uit 774 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,7 uit 52 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,6 uit 562 ervaringen
• Kitchen4All
   
(Dronten Flevoland) score 9,6 uit 854 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 121 ervaringen over Bruynzeel Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren14 ervaringen
4 sterren4 ervaringen
3 sterren5 ervaringen
2 sterren11 ervaringen
1 ster84 ervaringen

Ervaringen over: kwaliteit, korting, montage, prijs, service

Per vestiging:
“Frustrerend”
Door Henny Vos op vrijdag 12 mei 2023 23 | vestiging Zwolle
Wat was ik blij met de antraciet grijze keuken van Bruynzeel. Inmiddels 2,5 jaar verder en elke dag ergernis. Dat de vlekken moeizaam te verwijderen zijn, heb ik maar geaccepteerd Dat de lak zó kwetsbaar is niet en vooral het feit dat er dan witte plekjes tevoorschijn komen. Heb nu een zwarte keuken met witte stippen dus en die zitten ook echt op plekken waar er niks tegenaan kan komen! Krijg geen reactie op mail en moet zelf weer vragen. Uiteindelijk hebben ze gevraagd foto's te sturen, hebben ze zgn niet ontvangen. Weer ingestuurd, ontvangst bevestiging gevraagd en inmiddels weer 7 weken verder en niks gehoord! Ik ben er niet blij mee, dus bezint eer je begint bij Bruynzeel.Verkopen kunnen ze goed maar service is beneden peil, heel jammer.
REACTIE VAN JOLIE
Beste Henny, kun je mij je ordernummer doorgeven zodat ik het kan nakijken en contact met je op kan nemen ? Groeten Jolie
REACTIE VAN HENNY VOS
Het ordernummer van onze keuken is;
12182770
Reactie of foto toevoegen
“De service is bar slecht”
Door Arjen Kemner op woensdag 26 jan 2022 22 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Tijdens de verkoop ging alles goed, tevreden over het meedenken om de juiste keuken aan te schaffen, prijs goed, layout netjes etc....
Echter na dat de verkoop gesloten is, is het gewoon bar slecht. Service kennen ze niet. De keuken is in de 1e week van juli 2021 geplaatst en sindsdien is het een groot drama. Er zijn restpunten die nu nog niet zijn opgelost. Er waren problemen met het composiet blad en dit zou opgelost worden. 2 keer een afspraak gemaakt en komen doodleuk niet opdagen met de juiste spullen. Ik ben nu 7 maanden verder en heb nu een losse spoelkast in de keuken staan en is het blad en de spoelkast nog steeds niet vervangen. Wel wordt er een nota gestuurd voor de onderdelen die niet geleverd zijn bij plaatsing (ik betaal dus 2 keer) en onderdelen die vervangen moeten worden omdat er krassen op zaten bij levering. Kortom nooit meer Bruynzeel ondanks dat de keuken kwalitatief goed is is de service nul.
Reactie of foto toevoegen
“Dure aangelegenheid”
Door Gubbels op woensdag 30 sep 2020 20 | vestiging Heerlen
Keuken kopen is een dure aangelegenheid en doe je weloverwogen. Grootste fout is dat je alles moet betalen anders geen levering. Als er dan met plaatsen vd keuken heel erg veel mis gaat en je hulp en steun verwacht van je aankoop winkel krijg je als antwoord het komt ooit goed mevrouw. Wij zullen ook contact opnemen met de serviceafdeling als u dit ook doet komt t goed. Ben na 2,5 week maar eens heel boos geworden en nu kan men opeens wel n monteur sturen om de afzuigkap op te hangen die met 5 cm schroeven was opgehangen! En weer vd muur donderde, wanneer de keukenkastjes vd muur komen is maar de vraag? Durf er nu bijna niets in te zetten. In vorige keuken zaten ze bom vol. Wanneer de rest vd waslijst van gebreken opgelost gaat worden is maar de vraag. Weten ook zogenaamd niet welke monteurs er bij je bezig zijn. Bij Ikea hebben ze betere service. Als je veel ellende wil ipv genieten van je nieuwe keuken moet je vooral n bruynzeel keuken kopen. Niet dus!
FOTO VAN GUBBELS
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken, maar plaatsen kan netter”
Door A Koppelaar op donderdag 7 jul 2022 22 | vestiging Bergen op Zoom
De keuken is mooi. De zzp-er die hem plaatste lomp en rotzooi achter gelaten. Zaagsel gewoon onder de kosten gebezemd. Plinten zeer slordig afgezaagd en 2 zijkantplinten van het eiland kon hij niet maken. Daar moeten we dan ruim 3 maanden op wachten als ze zich aan de afspraak gaan houden.
Reactie of foto toevoegen
“Bestel niet bij Bruynzeel”
Door Vijayalakshmy op donderdag 17 mrt 2022 22
The name is only what stands. It is a lucky draw with them. sometimes everything goes well in first chance(with my friends). But if it goes wrong, it takes ages to fix it. We had ordered Kitchen in July 2021. It was supposed to be installed in October 2021. They delivered things in October end and installed in first week of November 2021. They did a bad design and measurement. So after installation we could not open the Kitchen window. The measurement guy came twice to measure the same. And the installation people did a bad job installing. Since the installation was bad, they had to order new things again which takes another 3 month to get. same time as getting a new kitchen even though they say, they make their own furniture. They came in Feb 2022 to fix the installation and window problem. Still they forgot to add push button in drawers. and side panel is still missing. Which they said would be installed in April 2022. For a mistake of Bruynzeel we still have an uncompleted Kitchen.They have stopped receiving our calls and answering our emails. Customer Support is the worst. I called the sales lady for the update of Kitchen top(which is also not installed yet).They said they all have appointments and don't even have 2 minutes to talk to a customer who ordered Kitchen with them. The Kitchen is still not complete. We hope in April it would be completed. If you want to Enjoy a new kitchen wit complete satisfaction, please don't order with Bruynzeel
Reactie of foto toevoegen
“Wordt niets gedaan”
Door Ivo Murris op donderdag 12 nov 2020 20 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Bij staat er op de site: "Ondanks alle zorg en aandacht voor de keuken kan het voorkomen dat er toch iets niet in orde is. Dan is het prettig te weten dat de klantenservice zo snel mogelijk te hulp schiet. Bruynzeel Keukens is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. U kunt er dan ook altijd op vertrouwen dat wij alle zaken goed en netjes oplossen"

Mijn vrouw en ik hebben met veel zorg een keuken uitgezocht en daarbij Bruynzeel als leverancier gekozen. De ervaring in de winkel was meer dan plezierig en uiteindelijk naar ons idee de juiste keuze gemaakt. De oplevering van die keuken was echter een drama, en contact met de klantenservice zeer eenzijdig met nul response. Wanneer een keuken opgeleverd wordt zonder verlichting aan één kant, waar de door hun geleverde technische tekening fouten heeft en daarom maar in de muur gefreesd moet worden tijdens het plaatsen, met kastjes die niet juist open gaan, met kastjes waar gaten in zijn geboord voor stekkers, waar zo'n beetje alle naden verschillend zijn, met 2 cm hoogte verschil tussen fornuis en aanrecht, dan zou iedereen toch wel een zekere mate van service verwachten? Maar nee ... inmiddels alweer weken gewacht en elke keer geen antwoord. Na bellen wordt er niets gedaan, keer op keer op keer.
FOTO VAN IVO MURRIS
Reactie of foto toevoegen
“Ontzettende tegenvaller”
Door Vink op woensdag 11 sep 2019 19 | vestiging Gouda
Verkoopservice heel prima, vriendelijk. Maar aftersale vreselijk. Klantenservice gebeld met vraag of we inductieplaat konden ruilen (8 weken voor levering kwam hun eigen installateur met data dvies), omdat een extra groep aanleggen in onze meterkast niet mogelijk bleek. Antwoord: dat is uw probleem, moet je maar een nieuwe kopen, maar deze moet je gewoon betalen'. Geen enkele hand in eigen boezem dat ze dat niet hadden laten checken, of meedachten over een evt oplossing. echt geen stijl. Zodra de handtekening op de offerte staat, is er geen enkele prikkel meer om hun service te verlenen of mee te denken. Ontzettende tegenvaller en schril contrast met de klantgerichte verkoop in filiaal Gouda.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde inmeting”
Door Esther Spaargaren op dinsdag 27 jul 2021 21 | vestiging Cruquius
Keuken verkeerd ingemeten, hier kwamen wij ruim een maand v levering achter, waarover direct contact gezocht. Belanden in kastje naar de muur verhaal, uiteindelijk bij levering keuken, aanrechtblad te kort, tja... Verder eea niet geleverd. Ruim 2 maanden later komt men de boel herstellen en missen er wederom 2 frontjes van de ladenkast. Ongelooflijk dit..... Fabriek sluit ivm zomervakantie, wij moeten weer vrij nemen om monteurs te kunnen ontvangen,en hoe lang dit allemaal gaat duren? Slechte communicatie, vreselijk bedrijf en ja inderdaad wij hebben natuurlijk alles al netjes en op tijd betaald.
FOTO VAN ESTHER SPAARGAREN
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden over de service”
Door lianne Hackeng op woensdag 16 mrt 2022 22 | vestiging Heerlen
wij zijn bijzonder ontevreden over de service van Bruynzeel. In eerste instantie wilde men ons het geld van een volledig betaalde maar niet te leveren vaatwasser niet terugbetalen. Pas na diverse mails en telefoons en klachten is men daar na maanden toe over gegaan. En nu speelt dat wij maar niet de juiste plinten geleverd krijgen. Ook die plinten zijn door ons volledig betaald. Bij reclamatie wordt onzin gemaild, en wordt de schuld bij derden gelegd. "wij geven ook alleen maar door wat we horen". Bruynzeel neemt geen enkele verantwoordelijkheid en ik kan dit bedrijf bepaald niet aanbevelen. Er wordt niet, te laat en verkeerd geleverd, en Bruynzeel neemt zelf geen verantwoordelijkheid. Terugbetalen wordt botweg geweigerd en als wordt aangegeven dat de geleverde strips niet passen op de geleverde plinten wordt domweg gesteld dat dat wel zo is.
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad mag niet vochtig worden”
Door Carla op maandag 11 okt 2021 21 | vestiging Spijkenisse
Wij kregen 5 jaar geleden via de woningstichting een nieuwe keuken, van Bruinzeel. We kregen een kunststof blad. Na 3 jaar ging het bij de kraan en naast het aanrechtblad al verkleuren. Ik heb dit direct doorgegeven aan de woningstichting en aan Bruinzeels. Maar die vertelden dat dat "normaal", het mocht ook niet vochtig worden ????????? Wij zijn een ouder echtpaar en doen echt geen rare dingen. Nee, het is duidelijk troep wat ze daar verkopen !!!!
Reactie of foto toevoegen
“Zeer lang geduurd voor de keuken klaar was.”
Door A. Nachtegaal op zaterdag 15 jul 2023 23 | vestiging Duiven
Paar jaar geleden keuken bij Bruynzeel gekocht. Verkoper adviseerde goed maar de keuken werd niet op tijd geleverd. Vlak voor levering pas op de hoogte gebracht. Zaten hierdoor 2 weken zonder keuken. Bij levering was de keuken niet compleet. Nalevering weer niet compleet. Keuken was heel slecht geplaatst, fouten mee gemaakt. Later is de keuken voor groot deel opnieuw geplaatst. Na 2 maanden was de keuken eindelijk gereed.
Reactie of foto toevoegen
“Nooit meer Bruynzeel”
Door B. Dekker op woensdag 20 sep 2023 23 | vestiging Alkmaar
Waar zal ik beginnen! Verschrikkelijk slechte klantenservice en kwaliteit keuken voor het geld wat je er voor betaald. Ik heb vorig jaar een keuken gekocht voor in mijn nieuwbouwwoning die dit jaar is opgeleverd. Ten tijde van uitzoeken werd ik vrij adequaat in de winkel in Alkmaar geholpen. Wel zijn er een aantal dingen in de gevoerde gesprekken geweest die niet benoemt zijn, waardoor ik eigenlijk niet volledig geïnformeerd ben over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld kleurverschil tussen zijpaneel en werkblad, het aanpassen van de plek van bepaalde apparatuur etc. Destijds heb ik de vraag in de winkel neergelegd en zij gaven toen aan dat dit niet kon ivm bepaalde contactpunten in de woning. Vervolgens zie ik bij de buren dat het wel allemaal gerealiseerd is. Toen ik hier de klantenservice op aansprak kreeg ik terug "ja mevrouw u heeft zelf getekend". Bijzonder onklantvriendelijk. Tijdens het plaatsen ontbraken er onderdelen, het duurt inmiddels al 3 maanden en de gebreken zijn nog steeds niet allemaal opgelost. Diverse frontjes moeten nog vervangen worden ivm schade, veel deurtjes ed zijn scheef gemonteerd, het werkblad moet vervangen worden ivm dat de cooker niet op het werkblad past. Ik kan m'n keuken niet gebruiken daar deze niet is afgekit en het water dus langs mn muren achter de keuken terecht komt of wanneer ik zou koken het achter/onder de keuken terecht komt. Compensatie ho maar. Alles wordt op de klant afgeschoven en wordt vrijwel geen verantwoordelijkheid genomen. Erg jammer en onnodig wat mij betreft. Nooit meer Bruynzeel!
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Anne Henon op woensdag 19 sep 2018 18
Een vreselijke ervaring - een keukenverkoper die niet bestelt, fouten maakt , liegt en draait . De keuken werd in januari besteld en is nog steeds niet in orde. Bijvoorbeeld twee keer een niet passende afwasmachine . Wat denken jullie van een tijdelijke aanrecht omdat de verkoper niet op tijd het blad besteld heeft ... maar dan een aanrecht zonder spoelbak ... een onbruikbare keuken dus ... De klantenservice is een puinhoop . Als klant, wordt u letterlijk afgebekt als u met een klacht komt. Uit wanhoop heb ik een aangetekende brief aan de directeur van de hoofdvestiging. Hij nam niet eens de moeite om te reageren ... Niet doen is mijn advies.
FOTO VAN ANNE HENON
Detail missende aansluiting wasmachine
Reactie of foto toevoegen
“Precies zoals afgesproken”
Door R Artes op zondag 10 feb 2019 19
Great service from Sandor. He helped me choose a kitchen very well. Grumpy guy doing the measurements, only could tell me problems and not solutions. But the kitchen installer was great, do super job so I have no complaints. Kitchen delivered exactly on time and fitted the next day. Super service, deliver exactly what they promise. Would definitely go back. A little more expensive than other kitchen stores, but made to order in The Netherlands, fitted by craftsmen, and no surprises. Top!
FOTO VAN R ARTES
Hoekkeuken
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken met amateuristische service”
Door Jan Willem op de Haar op donderdag 2 mei 2024 24
Via BAM Wonen een keuken afgeleverd gekregen door Bruynzeel. De keuken is mooi, maar de service is ronduit amateuristisch. Meerdere gebreken waaronder de vaatwasser die niet aangesloten was. Twee maanden na oplevering is dit nog steeds niet gebeurd en mag ik blij zijn dat ik over 2 weken een afspraak heb staan. "Helaas is het bij ons niet anders" is het antwoord wat je krijgt, compensatie of met spoed behandeld worden is geen optie. Enorm slechte service, zodra je het de offerte hebt getekend en je binnen bent verdwijnt de service.
Reactie of foto toevoegen
“Alles scheef in de keuken en lekkage”
Door Annelies op maandag 10 jan 2022 22 | vestiging Bergen op Zoom
Onze Bruynzeelkeuken gekocht in Bergen op Zoom. Er is een stopcontact "vergeten" op de tekening te zetten. Het leidingwerk wordt door een Bruynzeel dame afgekeurd vanwege het stopcontact. Wordt niet doorgeven aan de monteur. Staat wel in het systeem.
Keuken wordt geplaatst. Alles staat scheef. Blad loopt scheef. Er lekt een afvoer. Die lekkage wordt opgelost na een week. Keukendame levert keuken op. Lijst aan opleverpunten. Dan krijg een mail over 6 weken komt er iemand voor de opleverpunten. We bellen/mailen. Kan dat niet eerder. Over 2 weken willen we verhuizen naar ons nieuwe huis. Krijg je als antwoord: over 5 dagen! Wordt u teruggebeld.
Reactie of foto toevoegen
“Een megalijst van blunders”
Door Marieke B op dinsdag 22 nov 2022 22 | vestiging Duiven
Een groot drama deze keukenboer. Ik schrijf nooit een negatieve review maar dit wil je voor iedereen voorkomen. Koop er geen keuken hier, voor je eigen geluk niet. 9 jaar geleden een keuken gekocht hier met drama maar we dachten dat het toeval was. De kwaliteit van de keuken bleek al die jaren wel goed. Maar NU weer een keuken er gekocht bij aardie verkopers. Hoe dom zijn we! De ellende na betaling hoort dus bij deze firma! We zitten er midden in al vanaf september en dan mag je geen klachtenprocedure starten van Bruynzeel. Dat mag pas als de keuken geheel geleverd is. En dat duurt nog een tijdje...100% betalen moest wel van tevoren!. Nog geen compensatie gezien In september zou de keuken komen, we koken nu nog op een tijdelijke keuken in de ijskoude garage. Zowaar kwam de keuken drie weken later dan week 40 als een geraamte zonder enig paneel of front als complete verrassing, hij zou eindelijk geplaatst worden! en nu is de keuken twee weken geleden met ( bijna alle) fronten gezet, met een spaanplaten blad dat uit stukjes bestaat, alle apparatuur gemonteerd ( het werd echt koud door de regen met 4 kids in je koude garage koken en eten). De monteurs van het ingehuurde bedrijf werkten trouwens keurig! We hebben constant contact met de vriendelijke klachtbegeleider en werkelijk alles rammelt. Hij vindt het teleurstellend maar heeft geen mandaat. Het is een megalijst van blunders. Een detail is dat er 14 dagen geleden één frontje miste, dat staat nu op levering week 3! Of we een aanrechtblad voor de Kerst krijgen is ook nog de vraag. De afzuigunit kan niet geïnstalleerd onderdeel mist. De reactie die je als klant steeds krijgt is als volgt: 'het is teleurstellend, zeg, we begrijpen u! En als je dan vraagt: 'maar zoiets kan dan bij fouten toch snel na geleverd of opgelost?' Daar hebben jullie toch een afdeling voor of beleid op. 'Nee, meneer mevrouw was het maar zo'n feest, dan zou ik ervoor tekenen.' Het zijn geen fouten of vergissingen hier. Het blijkt beleid. Zenuwslopend! Zaken als voor niets komen inmeten (de kastjes zijn niet compleet dus zo kan ik geen blad inmeten, maar dat wisten ze zelf) enz enz. Het kost ons zoveel vrije dagen en tijd en frustratie!
REACTIE VAN MARIEKE
Vandaag zijn ze dan geweest om het ontbrekende frontje te plaatsen. En ja, hoor verkeerde maat. Gaan we weer!! Dat is de keuken van september 2022, besteld in al voor de zomervakantie van 2022! Hoe lang gaat dit feest nog duren.
Reactie of foto toevoegen
“Keer op keer fouten”
Door Roos op maandag 13 mrt 2023 23 | vestiging Alkmaar
Twee jaar geleden een keuken gekocht. Alleen maar fouten onderdelen geleverd keer op keer op keer. Na 2 jaar vroegen wij een compensatie voor alle schade die wij hadden geleden. Wij hebben 300 euro gekregen. Dit na maanden in gesprek te zijn gegaan. Dit was een sigaar uit eigen doos want we kregen nog geld terug voor plinten die onterecht waren besteld. Ik raad dan ook nooit Brynzeel aan. Wat een vreselijk bedrijf.

Aanvulling 20 maart 2023:
Meerdere malen kregen wij frontjes met kleurschade erop geleverd. Een hoekkast waarvan de plank beschadigd was en meerdere ladekasten waarvan de diepte niet paste. Plinten die vervangen moesten worden wat niet zo bleek. Hiervoor hebben wij zo vaak vrijedagen van ons werk moeten nemen dat het ons zeker 7 vrije dagen heeft gekost. Hierbij reken ik niet het installeren bij maar de dagen dat ze kwamen en weer weg konden omdat wat er geleverd was al beschadigd binnen kwam. Ook rekende ze dubbele uren. Op de rekening staat dan 2 man die het kom intaleren voor bv 2 uur. En uiteindelijk komt er 1 man die weg is binnen 1,5 uur. Hopelijk heeft u nu genoeg info.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerd keukenblad”
Door Kaoutar op zaterdag 2 okt 2021 21
Na 25 jaar mochten wij een keuken uitkiezen bij Bruynzeel, maar wel zelf voor betalen. Keuken uitgezocht, erg vriendelijke verkoopster Nicole, garandeert dat het juiste keukenblad wordt geleverd, maar omdat deze niet op voorraad is zet zij een ander in het schriftelijke overeenkomst.

Vervolgens bij montage; verkeerd keukenblad. 10.000 keer heen en weer mailen en bellen, maar geen hulp. Helaas moeten wij ook naar de rechter stappen. Koop uw keuken niet bij Bruynzeel!!!
Reactie of foto toevoegen
“Diepe krassen en kreukels in het behang gemaakt”
Door Mieke op dinsdag 28 nov 2023 23 | vestiging Almere
De keuken is prima, keurig. Meedenken met ontwerp was ook fijn, mw gaf het eerlijk aan als wensen niet haalbaar waren. We zijn ontevreden over het proces: na aankoop bleek dat de demontage en installatie een stuk duurder was dan voorspeld. En dat de monteur niet van Bruynzeel was. Na installatie vd nieuwe keuken waren wanden beschadigd. Diepe krassen en kreukels in het behang. Bruynzeel gaf hiervoor €50 als vergoeding. Ik zal een volgende keuken voortaan elders kopen.
FOTO VAN MIEKE
Reactie of foto toevoegen
“Veel schade bij de levering en slechte service”
Door Peter op maandag 12 dec 2022 22 | vestiging Barendrecht
Waar zal ik beginnen. 7 maanden geleden is de keuken bezorgt in onze nieuwbouwwoning. Bij de bezorging bleek dat de oven was gevallen en weer was meegenomen De bezorgen had doodleuk hierover niets aan ons laten weten waardoor we een week aan het bellen zijn geweest van waar is onze oven. Bij het plaatsen van de keuken is veel mis gegaan. Er zijn intussen vele fronten vervangen want er is blijkbaar vanuit de fabriek geen goede controle waardoor vele fronten met schade zijn geleverd. We zijn nu 7 maanden later en veel ergernis te hebben gehad moet er nog veel vervangen worden als gevolg van schade. Men heeft ons een schadevergoeding willen doen van 200 euro. De keuken heeft ons bijna 30.000 euro gekost en is sinds het plaatsen eigenlijk altijd al 2e hands geweest. De oven was er ook pas na 4 maanden maar wel doordat ik er uiteindelijk zelf achteraan ben gegaan. Kortom de verkoop verliep goed maar dan begint pas de ellende.
Reactie of foto toevoegen
“Bevestigingsmateriaal van zeer slechte kwaliteit”
Door Noordermeer op dinsdag 14 feb 2023 23
2 st. keuken bovenkasten (online bij Bruynzeel Keukens) gekocht welke aan een muur dienen te worden opgehangen. Het ophangen gebeurd o.a. met 2 schroeven voor elke kast welke je in de kunststof plug draait. Wanneer je schroef bijna in de plug/muur hebt geschroefd, zeker NIET aandraaien, want je draait zo de kop van het schroef gedeelte eraf. Met als resultaat dat het schroefgedeelte in de muur zit en de kop op het aanrecht ligt. M.a.w. je kunt de kast niet ophangen. Bevestigingsmateriaal geleverd van zeer slechte kwaliteit, waarschijnlijk gewoon goedkope troep!
Reactie of foto toevoegen
“Afspraken worden niet nagekomen”
Door M Bijl op dinsdag 14 dec 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom
Volledig nieuwe keuken gekocht bij Bruynzeel. Verkoop ging prima echter de verdere afhandeling is waardeloos! Afspraken worden niet nagekomen. Op terugbelverzoeken wordt niet gereageerd. Bruynzeel eist van de klant alles en stelt overal boetes tegenover echter zelf komen ze niets na, laten de klant in het ongewisse, liegen en bedriegen. Onbetrouwbare zaak die alleen maar uit is op het geld en geen enkele service biedt!
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken maar planning is klote”
Door G.J. Meijberg op woensdag 16 mei 2018 18 | vestiging Utrecht
Voor ons nieuwbouw huis een keuken gekocht bij Bruynzeel. Afgesproken dat de keuken op een donderdag geplaatst zou worden. Uitgelegd dat vrijdag de vloer gelegd wordt. Dus wij zitten te wachten. Maar geen Bruynzeel. Wij in paniek en bellen. Wat bleek...een dubbele planning. Ze waren bij een andere woning bezig. Gelukkig kwamen ze smiddags en de volgende ochtend nog voor dat de vloer gelegd werd. Pffff. Dat ging net goed. Het barretje zou 2 weken later komen. Afspraak gemaakt na een maand. Zitten sochtends klaar... Maar weer geen Bruynzeel. Monteur was door de rug gegaan. Ze hadden ons toch kunnen bellen?... Dan hadden we begrip hiervoor. Afspraak uitgesteld naar 17 mei. Vrijgenomen en nu komen ze een dag later.... Hopelijk komen ze nu wel. De planning daar is dus echt klote. Keuken wel erg mooi.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte ervaring”
Door mustafa el bouazzaoui op zaterdag 30 dec 2023 23 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Ontzettend slechte ervaring. Ze hebben me onder druk gezet om keukenbladen in een keer te betalen, anders zou ik spullen niet krijgen waarvoor ik al had betaald. Dit omdat spullen beschadigd waren. Verder zijn de monteurs ook van een betreurenswaardige kwaliteit. Ik heb zelf de plinten weggehaald en alle zooi opgeruimd, waaronder schroefjes. Door een onafhankelijk partij nog maar na laten kijken. Verder hebben ze een afzuigkap over een Mechanisch Ventiel geplaatst. Bij het ontwerpen door de "verkoopbegeleider", werd geen melding dat dat niet mocht. Sterker ik had niet eens ontwerp in gedachte. Nadat bleek dat niet mocht, werd er vanuit Bruynzeel keihard gelogen dat het wel mocht en dat het bouwbedrijf het ontwerp vd keuken had goedgekeurd. Uiteindelijk heeft de installateur laten weten dat dus niet mag. Ventiel vh ventilatiesysteem hadden de "monteurs" eraf gehaald en op de beschadigde keukenblad gelegd. Daarom is het advies gewoon bij een onafhankelijke keukenboer de keuken uitzoeken, want je betaalt veel te veel voor niets. Het is allemaal bullshit.
FOTO VAN MUSTAFA EL BOUAZZAOUI
REACTIE VAN MUSTAFA EL BOUAZZAOUI
Dit mocht dus helemaal niet. maar ondertussen beweren/liegen dat het mocht.
Reactie of foto toevoegen
“Dure keuken”
Door C.M. van Dijk op dinsdag 12 mrt 2019 19 | vestiging Bergen op Zoom
Ik heb een zeer dure keuken gekocht bij Bruynzeel. De optima. Veel problemen met de keuken afzuigkap is niet correct veegplint niet correct de miele xxl vaatwasser niet correct schade opgelopen bij het plaatsen van de dure keuken. Bruynzeel wil niet de schade vergoeden. Radar en kassa zullen dit gaan uitzenden. Mijn advocaat zal hier werk van maken.
Reactie of foto toevoegen
“Gemengde ervaring”
Door Wim Hogenbirk op maandag 16 apr 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
We hebben een mooie Piet Zwart keuken gekocht. De service in de winkel was prima. Wel werd in de winkel de keuken gespiegeld opgeslagen in de computer. Geen probleem, zei men in de winkel, dat komt vanzelf goed. Nee dus, tot vlak voor de plaatsing moest ik ingrijpen, voor de vierde keer.

Bij de plaatsing was er van alles mis:
Kastdeurtjes beschadigd (zit aan de binnenkant meneer, ziet niemand).
Koelkastdeur paste niet (werd zonder haperen vervangen),
Op het losse aanrechtblok lag een verkeerd blad, het blok zelf moest na levering nog gesteld worden, juiste plek en waterpas. De monteur vond beide niet nodig en vond het werk te zwaar voor één man*.
De plinten van het keukenblok ontbraken. Die zullen jullie wel weggemaakt hebben...om uit je vel te springen bij zo'n lomperik.
Op de muur zat een een wandcontactdoos, te gebruiken ín het keukenkastje. De monteur had het kastje over het elektrablok geplaatst...het blok was dus niet te gebruiken.
Alle klachten op een lijst gezet, alles zou hersteld worden...over acht weken. WÁT...die keuken is meer dan een jaar voor plaatsing aangeschaft. Nu we in het huis woonden, moesten we acht weken wachten. De dame van de klantenservice bleek ongeïnteresseerd en niet meegaand. Erger, ze raadde ons aan een brief te schrijven als we het niet eens waren met hun beleid. We wachten toch maar 8 weken, je wil van het geduvel af. De monteur plaatste het keukenblok*, alle kastdeurtjes werden gesteld. Klaar...helaas, nu nog gaat een aantal deurtjes niet goed dicht en/of wapperen weer open als je ze niet een goede zwieper geeft. Door persoonlijke omstandigheden schrijf ik deze review nu pas. We zijn nog steeds gepikeerd over de waardeloze service van Bruynzeel (het bedrijf dat regelmatig reclame maakt met hun zeer goede naam).

Zou ik dit bedrijf aanraden? Ja en nee: Ja, ze hebben mooie keukens, de service in de winkel is prima. Nee, de plaatsing en de service bij het hele project was/is stuitend slecht. De medewerkers bleken onwillig en chagrijnig.
Reactie of foto toevoegen
“Geen goed woord voor over”
Door Ruud Souren op donderdag 27 mei 2021 21 | vestiging Heerlen
Verkopen kunnen ze, nog beter dan autoverkopers. Daarmee zijn ze dan ook te vergelijken, handtekening binnen en geld innen. Daarna is ieder contact heel moeizaam. We hebben het druk is de uitrede. Van aftersales hebben ze hier nog nooit gehoord. Klantenservice is een farce (bestaat op papier volgens mij). Geen goed woord voor over.
Reactie of foto toevoegen
“Geen aanrader”
Door Sara op dinsdag 18 mei 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom
Alles wat fout kon ..is fout gegaan. Vaatwasser lekte gelijk, dit duurde eerst een aantal weken voordat er iemand kwam, en diegene kon ons vertellen dat er iemand moest komen van het merk zelf. Weer wachten dus.. en ondertussen afwassen in onze nieuwe keuken. Eerst alles met foute grepen geleverd. Dat zou opgelost worden( aanzienlijke tijd later), toen hadden ze goede producten niet bij, weer een tijd later, nog steeds geen goede spullen, gelukkig had de monteur van voorheen wel de greep achtergelaten die goed was, dus hij kon door, en wat denk je? maakt de monteur een fout met boren. Ik ben er zo ontzettend klaar mee.. we hebben nu al maanden de keuken staan..en nog steeds is het niet goed. Bruynzeel is zeker geen aanrader.
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel minacht de klant”
Door Pieter op vrijdag 27 okt 2023 23 | vestiging Den Bosch
Onze Bruynzeel keuken hebben we in maart 2022 gekocht en is op 27 september 2023 eindelijk compleet geïnstalleerd. Dat vergde wel 9 'servicebeurten' van Bruynzeel en 2 van AEG, en we hebben steeds weer de overlast ondervonden van de zeer gebrekkige organisatie en de ondeugdelijke producten. Gerekend met de consumentenprijzen voor de onderdelen van Bruynzeel is er in totaal voor een bedrag van ruim 9000 euro vervangen op een keuken van 13000 euro. Bizar! Buiten dat hebben we nare ervaringen en veel stress overgehouden aan de koop van een Bruynzeel keuken: wat in maart 2022 begon met een vreugdevolle en zorgeloze bestelling bij Bruynzeel Den Bosch, kreeg een schandalig vervolg bij de installatie van de keuken. Onze ervaringen met de firma Bruynzeel zijn ronduit stuitend en getuigen op alle niveaus van een diepe minachting voor de klant, behalve bij de verkoop en bij de monteurs, die laatsten staan echter bij de klant wel voor joker met kapot of verkeerd materiaal. Een kleine selectie:
- Bij de voorbereiding worden fouten gemaakt bij het professioneel inmeten waardoor een tekort aanrechtblad werd gemonteerd. Ik kreeg de schuld en zou het zelf moeten betalen! Na een brief op poten hoefde ik niet meer te betalen,
- De teams die onderdelen bestellen zijn daartoe niet in staat, gelet op het grote aantal verkeerde onderdelen en ontbrekende onderdelen. De teams werken langs elkaar heen zodat gemaakte afspraken en toezeggingen niet bij iedereen bekend zijn. De toegezegde inzet van leidinggevenden en extra controle in de fabriek heeft nooit tot enig merkbaar resultaat geleid,
- Doordat verkeerde scharnieren voor de koelkastdeur waren gemonteerd, moest de monteur van AEG twee keer een nieuwe binnendeur monteren,
- De productieafdeling maakt zeer veel gebrekkige en beschadigde onderdelen. Zo moesten wegens een productiefout (?) alle fronten worden vervangen. Het ergste was de service in december, waar 18 onderdelen werden gestuurd waarvan er maar 4 bruikbaar waren. Maar het kan nog erger: de hoekkast had geen ingebouwde verlichting. Er zijn in totaal 8 hoekkasten geleverd waarvan de eerste 7 allemaal beschadigd waren. Bij de 8e heeft de monteur zelf nog de leiding voor de verlichting in orde gemaakt.
- De inpakafdeling maakt fouten bij het verpakken van de onderdelen die daardoor ook weer beschadigen, bijvoorbeeld planken los in een kast leggen waardoor deze wordt beschadigd.
- Enzovoort...
De hele gang van zaken in deze 14(!) maanden staat in schril contrast met het ronkende, twee pagina's lange artikel in het Brabants Dagblad in 2022 waarin een foto staat van de twee directeuren die parmantig en vrolijk op een loopbrug boven de productieafdeling staan, en dat in de tekst wordt aangegeven dat ze wel 100.000 keukens per jaar produceren! Maar een eenvoudige en onbeschadigde hoekkast produceren? En de aftersales goed organiseren en uitvoeren? Conclusie: koop geen keuken bij Bruynzeel!
Reactie of foto toevoegen
“Montage niet goed”
Door Boulahrouz op donderdag 24 sep 2020 20
Ik heb een hoekkeuken besteld bij Bruynzeel in januari 2020 daar waar ik heel veel spijt van gehad. De keuken is geleverd en geprobeerd te monteren door een Poolse prutsmonteur die Bruynzeel als zzp'er heeft ingehuurd. Deze prutser heeft de pootjes van de kookeiland vast geschroefd aan mijn nieuwe vloer waardoor er nu gaten zitten in mijn vloer. Tevens was de keuken niet helemaal compleet waardoor deze prutsmonteur de keuken niet af kon maken. Door de corona moest ik paar maanden wachten omdat ze geen monteurs hadden, waar ik nog begrip voor kan opbrengen. Eindelijk na maanden kwam de tweede monteur om de keuken af te maken, deze bleek eveneens een prutser te zijn die meer schade aanbracht aan de keuken en weg gegaan is zonder enig resultaat. Ik heb een klacht ingediend bij Bruynzeel die niet eens serieus wordt genomen. Na dreigingen een advocaat in handen te nemen werden de beschadigde onderdelen geleverd (in augustus 20202) en naderhand weer een nieuwe monteur die alles heeft geprobeerd te herstellen en de keuken op te leveren. Bij het uitpakken van de aanrechtblad bleek deze beschadigd te zijn, deze monteur heeft het aanrecht blad wel gemonteerd maar de toplaag zit los. Ik kan de keuken na 9 maanden nog steeds niet gebruiken want het water loopt onder de toplaag het blad in waardoor het gaat lekken naar de onderkasten. Bruynzeel keuken is een waardeloze keukenboer en de grootste oplichters. Ik had voor minder geld een betere kwaliteit keuken kunnen krijgen en snellere oplevering. Het mag toch niet zo zijn dat ze 1 jaar de tijd nemen voor het opleveren van de keuken!
FOTO VAN BOULAHROUZ
Gekochte keuken
Reactie of foto toevoegen
“Vernieuwing fronten”
Door Bout op vrijdag 9 jul 2021 21 | vestiging Spijkenisse
Zeer slechte ervaring met Bruynzeel weken wachten en nu wederom geen fronten die besteld zouden zijn en weer vergeten te bestellen o n g e l o o f l i j k service 0,000 we zullen weer 6 weken moeten wachten of ze er dan zijn?

Aanvulling ontvangen 23 juli 2021: Betreft complete nieuwe fronten voor de gehele keuken en nieuwe vaatwasser.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet goed”
Door Alfred Schut op vrijdag 25 mei 2018 18 | vestiging Zwolle
In oktober 2017 hebben wij een Bruynzeel keuken gekocht van het model Piet Zwart. De plaatsing heeft in januari 2018 plaatsgevonden. Nu bijna een half jaar later is de keuken nog steeds niet compleet. De levering en montage van een hoekpasstuk blijkt een groot probleem voor Bruynzeel. Dit terwijl het een normaal artikel zou moeten zijn in hun assortiment. Na 5 opleveringsbezoeken is dit nog steeds niet verholpen. Als klant heb ik verschillende servicemedewerkers gesproken. Zelf geloven ze ook niet echt in een oplossing. Een ZZP monteur moet het nu gaan oplossen. Verder problemen: waterschade aan 3 kasten bij levering, een kapotte klep van de vaatwasser als gevolg van een montagefout en onjuist afgestelde deurtjes.
FOTO VAN ALFRED SCHUT
Deurafstelling
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Michael op zondag 19 jan 2020 20 | vestiging Barendrecht
Mensen, koop geen keuken bij Bruynzeel Keukens! Vorig jaar is de keuken geplaatst met meerdere punten welke niet correct waren. Kan gebeuren en is ook netjes opgelost. Bij het vervangen van het werkblad hebben ze ons pas gestucte muren beschadigd door er een paar putten in te rammen. Schade is aangegeven op het opleverdocument, er is iemand wezen kijken en het zou opgelost worden. Meerdere keren telefonisch contact gehad, maar Bruynzeel Keukens schuilt zich achter het feit dat het een onderaannemer van hun is die het op moet lossen. We zijn ondertussen 7 maanden verder (waarvan 5 maanden met radiostilte vanuit Bruynzeel Keukens). Je zou zeggen dat een bedrijf als Bruynzeel Keukens dit netjes onderling achter de schermen op zou lossen. Nee hoor, ze laten je met een schadepost van zo'n € 450,- achter ....
Reactie of foto toevoegen
“Winkel goed maar levering ging mis”
Door F Mebius op dinsdag 22 aug 2017 17 | vestiging Utrecht
Tot aan het moment van levering hebben we goede ervaringen gehad met Bruynzeel. In de winkel hebben we een prettige ervaring gehad. Helaas ging het na de levering mis. Er misten deurtjes, sommige deurtjes waren niet goed en moesten terug en het keukenblad moest ter plekke kleiner gezaagd worden wat uiteindelijk schade aan onze muren heeft veroorzaakt. Degene die de keuken kwam plaatsen had er weinig kaas van gegeten. Hij liet onderdelen in de afzuigkap zitten waardoor we met een enorme zoem bleven zitten en heeft naast de schade aan de muur enorm prutserig kitwerk afgeleverd. Wij wilden dat de schade vergoed/gerepareerd zou worden en een veegplint en achterwand was hiervoor de oplossing volgens de kitter die de monteur later had langs gestuurd.
De afhandeling hiervan ging moeizaam. We kregen de juiste persoon slecht te pakken en er werden zaken beloofd maar vervolgens hoorden we weken niks. Toen ik na enkele weken weer belde bleek dat er niets was gebeurd of besteld. Ook zijn we zeer onvriendelijk bejegend door een medewerker op het hoofdkantoor die ons betichtte van het 'alleen maar willen ontvangen van gratis spullen'. Zo iemand op een klantenservice laten werken lijkt me enorm slecht voor het bedrijf.
Uiteindelijk hebben we zelf een achterwand geregeld en heeft Bruynzeel gezorgd voor veegplinten (die uiteindelijk ook weer in de verkeerde maat waren besteld waardoor er weer een nieuwe afspraak moest worden gemaakt). Al met al waren er zo'n acht afspraken nodig om de keuken te plaatsen en is de keuken pas sinds augustus naar wens. Dat terwijl de plaatsing half april heeft plaatsgevonden. Zeer slechte service en het is voor ons duidelijk dat als de koop eenmaal gesloten is en betaald dat je er als klant niet meer toe doet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Top service bij bestaande Bruynzeel keuken”
Door Jan Blom op donderdag 24 okt 2019 19
Boven kast 60 x 70 gekocht. Bij aflevering bleek het het schanier gedeelte niet in orde. Heb het hoofd kantoor gebeld en deze heeft de juiste scharnieren toe gezonden . In twee dagen waren de scharnieren binnen . Top service.
Reactie of foto toevoegen
“Ontzettend slechte service”
Door Bianca op donderdag 16 nov 2023 23 | vestiging Barendrecht
Bij het plaatsen van de nieuwe keuken bleken 4 frontjes beschadigd te zijn. Dit heeft Bruynzeel 'opgelost' door 4 nieuwe frontjes te bestellen en bij plaatsen van deze nieuwe frontjes bleken er bij 2 frontjes een enorm kleurverschil te zijn met de reeds geplaatste frontjes. Dit werd ook bevestigd door de monteur. Maar die 'moest' van Bruynzeel zeggen dat dit nog wel kon bijtrekken....dat waren letterlijk zijn woorden. Natuurlijk hebben we dit niet geaccepteerd! We hebben een keuken van meer dan €25.000 besteld en dan mag je toch aannemen dat bij plaatsen van de nieuwe keuken alle frontjes onbeschadigd geplaatst gaan worden en mocht dit onverhoopt niet t geval zijn dien je ervoor te zorgen dat dat wel gaat gebeuren. Dit is Bruynzeel echter niet van plan, we moeten t kleurverschil accepteren want het kan immers bijtrekken. Een ontzettend slechte service en we zullen hiervoor ook verdere juridische stappen ondernemen!
Reactie of foto toevoegen
“Boven verwachting gegaan”
Door Karen op zondag 7 apr 2019 19
Ik heb een keuken gekocht bij Bruynzeel. Mijn budget was niet enorm en daar werd goed rekening mee gehouden. Op geen enkel moment voelde ik me gepusht om toch iets meer uit te geven. Wat ik erg prettig vond, is dat er direct een prijs uit rolt; geen gedoe met "normaal is deze keuken € ..., maar u krijgt hem voor € 500 minder. Dat vind ik namelijk echt afzetterij. De installatie is ook boven verwachting verlopen, alle afspraken werden nagekomen en de keuken ziet er heel mooi uit!
Reactie of foto toevoegen
“Keuken na 5 maanden nog niet af”
Door Daniel op dinsdag 2 mei 2023 23 | vestiging Barendrecht
4 november keuken geleverd en tot op heden nog niet af. Vaatwasser is dusdanig gemonteerd dat er een inkeping onder de keuken zit van 10 centimeter zodat de vaatwasser open kan, na 5 bezoeken van monteurs heeft iemand eindelijk de oplossing gevonden die simpel is. Klantenservice team c heeft totaal geen haast en zegt alleen maar 'we snappen het'. Kortom goede media training. Het is dramatisch dat je 5 maanden moet wachten op een fatsoenlijke oplossing. Daarnaast wordt er niet gecommuniceerd met het transportbedrijf wat voor veel frustratie zorgt. Er wordt totaal niet naar je geluisterd, dit was de laatste keer bij Bruynzeel. Wat een ballenorganisatie.
Reactie of foto toevoegen
“Super blij en zeer tevreden”
Door Jos op vrijdag 14 apr 2023 23 | vestiging Breda
Fijn gesprek in de winkel (Breda), goed advies over de (her)inrichting van keuken en bijkeuken. Mooi degelijk materiaal. Alles volgens afspraak geleverd en geïnstalleerd door een zeer vriendelijke en ervaren monteur. Twee deuren hadden kleine beschadiging van het transport, deze zijn gelijk opgegeven voor vervanging en later ook netjes vervangen. De keuken is heel fijn ingericht en heerlijk om in te koken. Ook de bijkeuken met wasmachine, droger, vaatwasser en spoelbak is heel mooi en handig. Veel kastruimte boven het aanrechtblad is echt top. Inmeten van de keuken is zeer precies uitgevoerd. Ook het inmeten van het aanrechtblad, na plaatsing keuken met tijdelijke noodbladen is zeer precies uitgevoerd. Bij plaatsing van de bladen paste alles tot op 0,5 mm nauwkeurig. Wij zijn super blij en zeer tevreden met de keuken. Ook de communicatie was duidelijk en klopte met de afspraken. Telefonisch contact over het leiding plan was fijn en zeer verhelderend. Alles paste daarna ook precies, de monteur was heel blij met de juiste plaatsing van leidingen en afvoeren. Al met al, top bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte kwaliteit, slechte service”
Door Mirjana Haase op maandag 8 mrt 2021 21 | vestiging Son
Een dure keuken gekocht en binnen een half jaar al veel gebreken. Hierover gebeld en als ze komen kijken krijg je hierna de rekening voor het komen kijken. Het blad is na een half jaar al niet meer zoals je verwacht. Ze gooien het dan op gebruikersschade, dus wat heb je dan aan je garantie, helemaal niets. Als je vraagt waarom je moet betalen voor het beoordelen van het blad dan wordt er gezegd dat als je dit expres zelf veroorzaakt hebt je een rekening krijgt. Deze rekening wilde ik niet betalen omdat het door een koffiezetapparaat gekomen is en dit toch echt iets is wat op een aanrecht moet kunnen staan. Als ik afzag van verdere stappen hoefde ik niet te betalen. Ik vond het niet terecht. Rekening moeten betalen. Laat alles vastleggen, ze beloven veel maar komen niets na. Nooit meer. Ben gewaarschuwd, slechte kwaliteit, slechte service.
Reactie of foto toevoegen
“Niet best”
Door André Wijnen & Cor Stempher op maandag 5 okt 2020 20 | vestiging Den Haag Hogewal
Begin 2020 zijn we naar onze nieuwe woning verhuisd. Op 8 februari hebben we een nieuwe keuken bij Bruynzeel besteld. De behandeling in de winkel was uitermate correct en vriendelijk. Plaatsing van de keuken was op 18 mei. In de week daarvoor is een aantal voorbereidende werkzaamheden (het verwijderen van de oude keuken, stuc- en tegelwerk, installatiewerk) uitgevoerd door een door Bruynzeel voorgedragen klusbedrijf/monteur. Werkbladen konden pas worden ingemeten na plaatsing van het keukenblok (we kregen tijdelijk een noodblad) en zou pas na een paar weken geleverd worden. Dat verliep in eerste instantie al niet helemaal volgens afspraak. Een hoge kast bleek niet op de bestelbon te zijn meegenomen (je vraagt je dan af hoe dat kan ... de lijst zoals we die in de winkel hebben opgesteld, wordt toch in zijn geheel naar de fabriek gestuurd, nemen wij aan) en kon pas een week later worden geleverd. Bij gevolg kon een tweetal lage kastjes die in dezelfde lijn als die hoge kast moesten komen, ook nog niet geplaatst worden. Een paar panelen waren beschadigd (kan gebeuren) en er ontbraken wat zaken. Die zouden op korte termijn worden nageleverd / hersteld. Vanaf dat moment gaat het helemaal mis. Levering van een paar panelen blijkt (standaard) ongeveer een maand te duren. Er komen dan monteurs, maar die blijken keer op keer de benodigde spullen niet (allemaal) bij zich te hebben. Telefoontjes en mails richting Bruynzeel en een gesprek in de winkel leiden niet tot een oplossing op redelijke termijn. We zitten nu op 5 oktober 2020, er is vandaag weer een monteur geweest. Die had wéér niet de benodigde spullen bij zich. Bij een te vervangen paneel ontbrak de handgreep (hoe krijg je het voor elkaar ...). Die kon dus ook weer niet gemonteerd worden. Er zal weer een nieuwe afspraak moeten worden ingepland (over een maand?). Bruynzeel schuift nu een deel van het probleem door naar ATAG, omdat het paneel op de koelkast (deur op deur constructie) niet goed zit. ATAG stelt echter (o.i. terecht) dat de koelkast zelf prima functioneert., maar dat er met de opbouw iets niet correct is uitgevoerd. We hebben inmiddels spijt als haren op ons hoofd dat we een keuken bij Bruynzeel hebben gekocht. Het is ons niet helemaal helder wat we nu zouden moeten doen. De keuken is voor eerste levering (half mei) al helemaal betaald.
Tot "overmaat van ramp" heeft het eerder genoemde klusbedrijf, na de halfbakken installatie van de keuken, ook niets meer van zich laten horen. Terwijl er nog wat afrondende werkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Dat hebben we nu zelf maar gedaan en het contract ontbonden (gelukkig hadden we hier nog niet alles betaald). Misschien geen directe verantwoordelijkheid van Bruynzeel, maar zij hebben ons deze klusser wel aanbevolen.
Reactie of foto toevoegen
“Afgegleden”
Door Stap op woensdag 28 jul 2021 21 | vestiging Den Haag Hogewal
Mooi ontwerp, maar keuken-design wat technisch niet kan. Foutje van de leverancier dus. Het gaat om een keuken type met deurtjes die niet op de vaatwasser passen. Dit design is gemaakt, gecontroleerd en op het laatste moment voor levering gewijzigd omdat de Siemens-vaatwasser het gewicht van de deurpanelen niet kan dragen. Een AEG kan dat wel. Dus werd de Siemens geleverd.... jawel. een Siemens.. vreemd. Dit ging, zoals aangegeven door de leverancier, niet goed. Het past niet. Na een maand werd de vaatwasser vervangen door een AEG... En nee hoor, die kan het ook niet. Deur klapt met een rotgang open en scharnieren breken af. Dus toch ook geen goede oplossing. AEG Vaatwasser type is ook van mindere kwaliteit.
Design klopt dus niet. En dat moet worden opgelost. Maar een oplossing blijft uit.
Nu zijn we 8 maanden verder en nog steeds geen oplossing. Klantenservice reageert niet of nauwelijks. Men zegt terug te bellen, maar doen dat niet. Laat staan dat er een oplossing komt. We zijn inmiddels zover dat we rechtsbijstand gaan inschakelen. Bruynzeel..... Ooit was het een gerenommeerde zaak. Nu een afgegleden zooitje.
Reactie of foto toevoegen
“Absolute aanrader”
Door Ruurd van Uffelen op zaterdag 8 feb 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Bruynzeel? EEN TOPPER! Wij zijn behoorlijk kritisch, letten op ieder detail en vonden het daarom spannend toen we onze keuken uitgezocht hadden. Alles ging perfect! Uitstekend advies gekregen van de heer Bulent Sahin, de communicatie verliep zeer aangenaam, geen enkel gevoel van iets opgedrongen krijgen, rustig luisteren naar onze wensen en daarop perfect inspelen, de plaatsing, de after sales alles ging fantastisch!!
Een absolute aanrader, ook voor mensen die naar het vervelende toe kritisch zijn!!
Reactie of foto toevoegen
“Spijt van aankoop”
Door M. Quint op vrijdag 3 sep 2021 21 | vestiging Duiven
Tot en met het ondertekenen van de koopovereenkomst van onze zeer luxe keuken hebben we goede ervaringen met Bruynzeel keukens te Duiven. Keurige behandeling, goede adviezen met goede toezeggingen. We krijgen zelfs van de verkoper de persoonlijke garantie dat we ons nergens zorgen over hoefde te maken "de klant was bij Bruynzeel Koning" en eventuele problemen zouden binnen uiterlijk 4 weken opgelost worden. Maar nadat wij de keuken 100% verplicht vooraf hadden betaald werd de "service" een groot drama. Dit omdat afspraken niet worden nagekomen, keuken onderdelen worden niet of verkeerd geleverd. Bruynzeel de afgelopen 3 maanden reeds 6x bij ons thuis is geweest en nog steeds hebben we de verkeerde (nood)apparatuur, het complete werkblad ontbreekt, kastonderdelen ontbreken en is ons niet bekend wanneer zij hun toezeggingen richting ons waar gaan maken. Kortom mijn advies aan u als koper is indien u al besluit met dit bedrijf zaken te gaan doen betaal nooit de keuken voor 100% vooraf en spreekt een opleveringstermijn af met een boete indien Brijnzeel haar afspraken richting u niet nakomt. U bent gewaarschuwd en krijgt zeker spijt indien u dit niet doet.
FOTO VAN M. QUINT
Reactie of foto toevoegen
“Fronten zijn niet vochtbestendig”
Door Hortense van Larum op zondag 19 jun 2022 22
Vijf jaar geleden heb ik een designkeuken gekocht. Na twee jaar kreeg het front van de afwasmachine vochtplekken en bobbels. Na een nieuw front kwamen er weer vochtplekken. Nu ook in het front van het gootsteenkastje. Ik moet nu de montagekosten betalen. Conclusie de fronten van een bruynzeelkeuken zijn niet vochtbestendig. Ondertussen heb ik nu ook kleurverschillen.
FOTO VAN HORTENSE VAN LARUM
Reactie of foto toevoegen
“Kan niet”
Door cleuren & poppelier op dinsdag 1 mei 2018 18
Keuken met apparatuur. Waardeloos geadviseerd met onzinnige adviezen. Kan niet, Kan niet etc.
Reactie of foto toevoegen
“Fout op fout bij montage”
Door Marcelle op zondag 30 aug 2020 20 | vestiging Den Haag Hogewal
Gekocht in november 2018 een Bruynzeel optima keuken twv 30.000 euro. De service in de winkel was prima maar de ellende begon toen wij op 3 juni 2020 de sleutel van ons nieuwbouw appartement kregen. Bruynzeel was vergeten de perilex aansluiting op de tekening te zetten (nodig voor inductie koken) vergeten een dubbel stopcontact te plaatsen en vergeten een elektra aansluiting voor onze lamp bij kookeiland te regelen. Dag 1 moest onze betonvloer dus open voor een extra elektragroep. Op 23 juli 2020 kwamen ze de keuken monteren en de monteurs vertelde mij dat er die dag geen composiet keukenblad zou komen ( die informatie hoorde ik voor het eerst) en dat ze een noodwerkblad zouden plaatsen. Dit noodwerkblad omvat 2/3 deel van het eigenlijk blad. Gevolg is dat ik met halfopen kastjes zit waar stof en troep in komt. De firma Jetstone liet weten pas 5 weken later te kunnen komen voor het inmeten want ze hadden de aanvraag pas net binnen van Bruynzeel. Tijdens montage bleek een deel van de apothekerskast niet aanwezig te zijn, er ontbrak een kast met verlichting en de monteurs lieten allerlei afval achter o.a. een zware plank van 1,5 bij 2 meter. Bovendien waren er allerlei beschadigingen aan houten vloer en aan de muren. Bruynzeel gebeld de volgende dag maar i.v.m. covid zijn ze niet telefonisch bereikbaar. De mail werd pas dagen later beantwoord met o.a. de opmerking dat een noodwerkblad nooit zo mooi kan zijn als een definitief werkblad. Geen reactie op mail. Geen contact. Tot mijn grote ellende blijkt op 28 augustus dat de keuken een scheef geplaatst kookeiland heeft dus de composiet bladen kunnen niet ingemeten. KOOP NOOIT EEN KEUKEN BIJ BRUYNZEEL
Reactie of foto toevoegen
“Montage niet goed”
Door Arnold H op donderdag 5 sep 2019 19 | vestiging Utrecht
Bij onze nieuwbouw woning (3 jaar geleden) hebben wij een keuken gekocht bij Bruynzeel, aangezien wij vanuit de bouw hierheen werden gestuurd en een korting van 5,000.- kregen. Hoewel het verkoopproces zeker niet plezierig was (veel dwang om gelijk te tekenen), is dat niet de reden van onze slechte ervaring. De plaatsing en afwerking van de keuken was ver onder de standaard die verwacht kan worden. Wij hadden veel lekkages in de keuken en de afwerking was ronduit slecht. Na 3 jaar besloten wij daarom de keuken weg te doen en ergens anders een goede keuken te kopen. Tijdens het demonteren kwamen wij erachter waarom de afwerking zo slecht was en we zoveel lekkages hadden.... Alle kasten waren voor de helft vastgemaakt, schroeven zaten los en het keukenblad was nooit afgekit. Het was duidelijk een haast klus van bruynzeel geweest. Gelukkig hebben wij de keuken na 3 jaar verwijderd en was er maar beperkte schade aan mijn vloer en muur doordat dit niet was afgekit, maar het afwerkingsniveau is belachelijk. Voor het geld wat je uitgeeft aan een keuken zijn er aanzienlijk veel betere oplossingen.
FOTO VAN ARNOLD H
Reactie of foto toevoegen
“De keuken is prachtig”
Door Robert op donderdag 17 feb 2022 22 | vestiging Duiven
Wij hebben in mei 2021 een keuken gekocht bij Bruynzeel keukens in Duiven, welke in september werd geleverd en gemonteerd. Het aankoop proces is soepel verlopen. Het advies bij de keuze van de keuken was adequaat en op maat. Op behulpzame en rustige wijze werd de nieuwe keuken voor ons uitgetekend en in een animatie gezet en werden wij door de vele te maken keuzes mbt inrichting, accessoires en apparatuur geloodst. Nu de keuken staat (alweer bijna een half jaar) zijn we nog steeds zeer tevreden over hoe het is geworden. De indeling klopt helemaal (was best even puzzelen) en de keuken is prachtig! De afspraken mbt inmeten, levering en montage zijn allemaal keurig op tijd nagekomen. Als er toch een kritische noot moet worden gekraakt dan is het inderdaad de nazorg. Daar is Bruynzeel minder goed in. Restpunten blijven toch wel lang liggen en worden niet altijd in één keer opgelost. Ik weet niet hoe dit bij andere keukenleveranciers is, maar dit is nu onze ervaring. Daar moet wel bij gezegd worden dat Bruynzeel voor ons altijd goed bereikbaar was om hierover te communiceren. Als Bruynzeel op nazorg zou kunnen verbeteren, dan zouden ze perfect scoren. Maar ook hier: als je kijkt naar het totaal resultaat (een prachtige keuken!) en het feit dat je de keuken voor weer heel wat jaartjes hebt, dan kan ik wel door dit minpuntje heen prikken. Het waren ook geen grote dingen.
FOTO VAN ROBERT
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door P. Verhoef op dinsdag 10 jan 2023 23 | vestiging Utrecht
Nieuwe keuken met inbouwapparatuur van Siemens. Onderdeel hiervan was een combimagnetron. In de magnetron bleek alleen een rooster aanwezig. Bijbestellen van een bakplaat oid was allemaal niet mogelijk. Net bij de vestiging geweest in Utrecht om te praten over omruilen. Als er iets zou kunnen worden omgeruild dan moest de originele verpakking er nog zijn. Beetje lastig als oven wordt afgeleverd en daarna wordt ingebouwd. Verpakking werd de dag erna opgehaald. De oven is nog nooit gebruikt, maar door de verkoper werd aangegeven dat we zelf beter hadden moeten kijken. Eigen schuld dikke bult dus. Met onze ongebruikte oven kon en wilde hij niets. Moest deze maar op Marktplaats zetten. Hij wilde nog wel een andere oven aan ons slijten en dan zou het inbouwen voor rekening van Bruynzeel zijn. Hun service is bar en boos ook de klantenservice is goed in het verzinnen van allerlei smoezen. Koop geen keuken of inbouw apparatuur bij Bruynzeel. De term klant is koning hebben ze nog nooit van gehoord.
FOTO VAN P. VERHOEF
Reactie of foto toevoegen
“Credits wie credits toekomt”
Door Christian Janse op woensdag 7 jun 2017 17 | vestiging Breda
Prachtige keuken uitgezocht met verkoper Hans Aertsen. Optima lijn. (De toplijn van Buynzeel). Na scherpe onderhandeling een zeer scherpe prijs. Alle maatwerk afspraken zijn uitgevoerd. Ik ben normaal een zeer kritische klant, maar credits wie credits toekomt.
FOTO VAN CHRISTIAN JANSE
Opgeleverde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Zoek een ander keukenbedrijf”
Door Palma op vrijdag 9 apr 2021 21
Helaas moet je minimaal 1 ster geven. Wij hebben een nieuwe keuken gekocht bij Bruynzeel. Het verkooptraject liep goed, maar na de handtekening begon het spektakel.
Koelkast niet leverbaar. Wijnkoeler niet leverbaar; alternatief was duurder.
Bij levering ging echt alles fout; Verkeerde kookplaat, keukenkastje beschadigd, deurtjes niet geleverd.
Bruynzeel toont zich van zijn slechtste kant als wij geschrokken Bruynzeel bellen na het zien van krassen op onze marmeren vloer na het monteren van de keuken. Dit zie je niet direct omdat er zaagsel en stof op de vloer ligt. Dus toen de monteur weg was ontdekte wij de schade. De reactie van Bruynzeel is echt tenenkrommend: 'Het is uw woord tegen dat van ons'.
Heb het hele traject als zeer vervelend ervaren en hebben nog steeds een keuken die niet aan de verwachtingen voldoet;
-Plinten tonen kieren. Reactie Bruynzeel: Vloer is scheef. Uiteraard hadden wij ook een keuken en die was keurig recht. Gekke is dat twee plinten naar elkaar toelopen, maar dat 1 plint het heeft en de ander niet.
-Wijnkoeler: Bij levering ontbraken schroeven volgens de monteur waardoor het deurtje en de greep niet gemonteerd konden worden. Deze zijn bovenop op de koelkast gelegd door de monteur en na enkele weken heb ik de geleverde schroeven erbij gelegd. Op het moment dat een andere monteur de deur en de greep zou monteren bleek de greep er niet te zijn. Bruynzeel stelt zich op het standpunt dat ze zijn geleverd. Omdat wij er niet zo strak in zitten begin je te twijfelen of wij de greep toch niet ergens hebben neergelegd. Slaat uiteraard nergens op, maar je gaat toch de berging uitkammen met nul resultaat. Kortom; Wijnkoeler is niet te gebruiken.
Ik zou echt kijken naar een ander keukenbedrijf!
Reactie of foto toevoegen
“Prima service”
Door Johan en Hanneke, Huizen op donderdag 7 sep 2017 17 | vestiging Almere
In april 2017 hebben we onze Bruynzeel keuken in de zaak in Almere uitgezocht. We werden uitstekend geholpen. De verkoopster had verstand van keukens, gaf goede tips en nam uitgebreid de tijd voor ons. Nadat we een keuze hadden gemaakt, zijn we een week later terug gekomen om de puntjes op de i te zetten. Begin juni werd de oude keuken afgebroken en de nieuwe keuken geplaatst. Alles verliep soepel, volgens planning, snel en netjes. Prima installateurs! Nadat de keuken opgeleverd was, waren er zoals altijd toch nog wel een paar dingetjes die niet helemaal goed waren. De afstandbediening van de verlichting deed het niet, een plint raakte los, de koelkast deur piepte en het aanrechtblad boven de vaatwasser had wat speling. Alle punten zijn inmiddels vlot en zonder problemen verholpen. Nadat de keuken geplaatst is, zijn ze langs geweest om de punten te verhelpen. Echt prima service. We hebben een schitterende keuken en alles is nu tiptop in orde.
FOTO VAN JOHAN EN HANNEKE, HUIZEN
Bruynzeel keuken
REACTIE VAN SEE
Mooi keuken wat ik zie op de foto. Hoor graag wat deze keuken heeft gekost en welk merk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Linda Jongbloed op woensdag 31 jan 2018 18 | vestiging Cruquius
Heel erg tevreden over mijn Bruynzeel keuken. In de showroom goed en professioneel geholpen door Robert-Jan die door goed naar mijn wensen te luisteren echt een keuken heeft ontworpen die voor mij werkt en er ook nog eens super uitziet. De keuken is vakkundig en snel geplaatst door twee vriendelijke monteurs. Kortom een droomkeuken in alle opzichten.
Reactie of foto toevoegen
“Mankementen”
Door Bianca op zondag 31 dec 2017 17
Ik koop nooit meer een keuken bij Bruynzeel. De keuken staat nu een jaar en er is geen moment geweest dat ze zonder mankementen stond. Er is altijd wat. De deur van de vaatwasser zit telkens los, de cooker is telkens kapot en plinten zitten los. De monteurs zijn bijna allemaal zzp'ers en bij de klantservice wordt niet meer gedaan dan begrip tonen. In the end heb je daar weinig aan.
Reactie of foto toevoegen
“Laat je niet inpakken door mooie verkooppraatjes”
Door Mevr. Dujardin op maandag 18 dec 2023 23 | vestiging Alkmaar
Als we 0 sterren konden geven dan deden we dat ook. Onze keuken is 9 mei geplaatst en vandaag komt er voor de 8e keer iemand langs om de keuken correct geplaatst te krijgen. Wij werden in eerste instantie netjes geholpen in het filiaal in Alkmaar, daarna begonnen echter de problemen. We moesten meteen de hele keuken betalen (bijna 30000 euro) en kregen een paar weken voor plaatsing de naam van de monteur doorgestuurd. Op Google waren hierover enkel slechte reviews terug te vinden dus wij belden om onze ongerustheid te melden. De verkoopster gaf aan dat de reviews niet konden kloppen en dit hun beste plaatser betrof. Op de dag van levering kwam de regen met bakken uit de lucht gevallen, maar de kastjes bleken helemaal niet goed verpakt te zitten en werden nat binnen gehaald. We hebben meteen foto's genomen en melding gemaakt via de mail. Volgens de mensen van het transportbedrijf is dit gewoon de standaard MO bij Bruynzeel. Bij plaatsing bleek een zijkant verkeerd ingemeten, die zou vervangen worden. Daarna ging het eigenlijk alleen maar van kwaad naar erger: het vervangstuk dat geleverd werd, bleek de verkeerde kleur, de kraan deed t niet. We begonnen te merken dat kastdeurtjes niet goed sloten en dat bij onze hoge kastenwand de deur van de koelkast bol begon te staan. Na tig bezoeken blijkt dat de hoge kastenwand volledig verkeerd is geplaatst en dat alles getordeerd is. De hele boel moet er weer uit, maar het blijft fout gaan met levering van onderdelen: beschadigd, verkeerd, niet besteld, etc. Ondertussen is het vandaag dus 18 december en hopen we maar dat het vandaag een keertje goed komt. De deuren voor koelkast en vriezer blijken alvast alweer verkeerd, maar hopelijk komt de kastenwand nu tenminste waterpas te staan voor het einde van het jaar.
Laat je dus vooral niet inpakken door mooie verkooppraatjes en het idee dat je bij een degelijk Nederlands bedrijf koopt, want dat is niet het geval!
Reactie of foto toevoegen
“Super keuken en matige service”
Door Roy op dinsdag 3 nov 2020 20 | vestiging Groningen
Voor ons nieuwbouwhuis in Groningen een keuken uitgezocht. Het aankoopproces ging goed (uiteraard is aaaaaaalles mogelijk), werd ook prima meegedacht. De keuken werd afgelopen zomer geplaatst en opgeleverd. Bij de oplevering was de projectleider ook aanwezig. Een aantal zaken moest nog aangepakt worden: kranen zaten verkeerd om, werkblad sloot in de hoek niet helemaal lekker aan en de afzuigkap moest nog geïnstalleerd worden. Dat laatste was bewust, want ons complete huis moest nog behangen en gesausd worden. Geen enkel probleem! We hebben toen de afspraak gemaakt om contact op te nemen als het behang en de verf op de muur zaten, zodat een monteur langs kon komen voor de afzuigkap en de andere kleine dingetjes. Prima afspraak. Ik heb later geappt met de projectleider dat de monteur langs kon komen. Het heeft uiteindelijk zo'n vijf weken geduurd voordat iemand langskwam en alles opgelost was. We hebben veel geappt met de projectleider om te vragen wanneer er nu eindelijk iemand langs zou komen. Uiteindelijk kregen we zelf het nummer van de monteur om een afspraak te maken. Maar ook dat verliep moeizaam. Telefoontjes werden niet opgenomen en ook werden we niet teruggebeld. Pas nadat we een klacht indienden bij Bruynzeel, werd er 'vaart' achter gezet. Uiteindelijk is een monteur langs geweest, die de werkzaamheden overigens wel netjes heeft gedaan. Conclusie: de keuken is echt super, maar de service is erg matig.
Reactie of foto toevoegen
“Meer aandacht voor de factuur dan voor de order”
Door c.ambachtsheer op zaterdag 2 nov 2019 19 | vestiging Breda
we hebben een paar maanden geleden een uitbreiding van de bestaande Bruynzeel keuken besteld,so far so good behalve de extreem lange levertijd voor twee eenvoudige kastjes.Toen begon de druk van de service afdeling om te betalen, 3 keer een bericht ontvangen waarin gewezen werd op het feit dat er betaald moest worden ,twee dagen voor de aflevering,dat is duidelijk toch? Niet voor de service afdeling die drie keer moest waarschuwen dat er op tijd betaald moest worden etc.Ik vind de energie en de verspilling van tijd in schril contrast met de mogelijkheid om twee kastjes twee maanden eerder af te sturen.Ik vraag me af waar de druk vandaan komt, is Bruynzeel soms in financiële nood? Dan had ik misschien beter bij een ander bedrijf kunnen bestellen ,indien er twijfels zouden ontstaan over mijn kredietwaardigheid dan is dat een slechte methode om te ontdekken of dat zo is,is ook niet erg klantvriendelijk,kortom een vervelende ervaring,nu maar zien hoe de montage afloopt.

Aanvulling ontvangen 12 november 2019: De montage van twee kastjes heeft inmiddels plaatsgevonden.Het goede nieuws is dat er een correcte ,capabele monteur kwam om de boel te installeren,bij navraag bleek het een ZZP werker te zijn,die op zelfstandige basis dit soort werken uitvoerde,dit verklaart wellicht de bekwaamheid,daar de zaakjes van Bruynzeel niet in orde waren .
1.De onderplaat was in wit uitgevoerd alhoewel er duidelijk in de papieren was vermeld dat dit zwart zou moeten zijn.
2.De afsluitplaat werd in de verkeerde kleur wit geleverd,en ook weer werd dit in alle papieren die ik ontvangen had vermeld dat het in de zelfde kleur als de kastjes zou zijn.

Het opvallende in dit hele verhaal is dat er in de leveringsvoorwaarden van Bruynzeel artikel 5 wordt gewezen op e.v.t kosten om de ruimte in orde te brengen waar het werk zal plaatsvinden indien de ruimte niet voldoet aan de eisen die Bruynzeel hiervoor hanteert. Ja daar zit wat in als monteurs moeten wachten enz.Maar nu draaien we het om, als Bruynzeel bij de levering fouten maakt en het werk niet afgemaakt is en de monteur weer opnieuw moet komen vindt er dan ook een compensatie plaats voor de klant, die moet uiteindelijk maar weer zorgen dat hij thuisblijft en wellicht ook een vrije dag opnemen of andere prive afspraken afzeggen. Daar ben ik nou eens benieuwd naar wat het antwoord zal zijn, alhoewel ik dat waarschijnlijk al wel kan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Doe het niet”
Door A. Eyking op maandag 4 feb 2019 19 | vestiging Zaandam
Zodra ze je handtekening hebben gaat het moeizaam, zodra je betaald hebt is het gewoon onbeschoft hoe ze met je omgaan. Schandalig. 3 woorden: Doe het niet!

Aanvulling ontvangen 5 februari 2019: Gekocht Bruynzeel keuken (type Aerdenhout grote woonkeuken). Geleverd maar niet compleet. Afzuiging kon niet aangesloten worden. Dit heeft in totaal bijna 2 maanden geduurd. (geen monteurs beschikbaar).
Aanrechtblad niet orde en wat losse onderdelen ontbraken. Kan allemaal gebeuren maar dit heeft heel veel tijd en vrije dagen gekost. Geen afzuiging terwijl je housewarming, feestdagen en oud en nieuw in je nieuwe woning viert. Commentaar van Bruynzeel: zet maar een raam open. Bosje bloemen met de feestdagen had genoeg geweest maar nee Bruynzeel doet niet aan compensatie. Dit antwoord liet ook erg lang op zich wacht na indienen van een klacht.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden maar slechte service”
Door R op donderdag 13 dec 2018 18
Vanaf het allereerste moment dat we de winkel in kwamen tot plaatsing van de keuken super goed geholpen en alles goed geregeld. Maar de service is echt meer dan waardeloos dik 10 maanden aan het wachten op iets wat nog steeds niet af is zoveel ellende. afspraken niet nakomen, 100 keer bellen niet terug bellen hou maar op. Erg teleurgesteld vooral in het servicecentrum.
Reactie of foto toevoegen
“Na betalen is niets meer mogelijk”
Door A & T op donderdag 17 feb 2022 22
Super aardige mensen, maar dan wel tot je hebt betaald. Daarna is niets meer mogelijk. Keuken komen ze nu voor de 4e keer terug om de zoveelste fronten te vervangen. Stellen ze niet flexibel op. Verder advies bij nieuwbouw niet volledig te betalen tot keuken volledig is geleverd. Dit is onze 4e keuken en 1e Bruynzeel keuken en hiervoor nog nooit een probleem gehad. Kwaliteit materiaal is wel goed.
Reactie of foto toevoegen
“Geen vooruitzicht oip levering kookplaat”
Door Ton op maandag 14 feb 2022 22 | vestiging Spijkenisse
In sept gaskookplaat gekocht 2 weken er na betaald 650 euro. Week voor levering levering uitgesteld. Begin januari bestelling gecancelled geen vooruitzicht levering
Wil geld retour, wacht nu al 5 weken op mijn geld. Krijg geen reactie op mail/ telefoon.
Reactie of foto toevoegen
“Kampioen in het afschuiven van problemen”
Door Fam Martens op dinsdag 14 dec 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom
Wij hebben deze zomer een nieuwe keuken gekocht bij Bruynzeel Keukens, het plaatsen hebben we uitbesteed aan Bruynzeel, tijdens het plaatsen is door de monteur de nieuwe vloer beschadigd, omdat we het door Bruynzeel hadden laten plaatsen dachten wij dat Bruynzeel zou regelen dat de schade hersteld zou worden, foute gedachte, we moesten het zelf met de inbouwmonteur regelen.
De nieuwe oven ging de eerste keer al kapot, heel vervelend, Bruynzeel gebeld, ook nu krijgen wij het deksel op onze neus, we konden dit het beste zelf maar met de fabrikant (Etna) regelen.
De eerste keer zou het volgens de monteur aan de bedrading in de keuken liggen, bleek achteraf gecontroleerd door een elektrotechnisch installatiebureau niet het geval, de oven maakt sluiting. Tweede keer een monteur geweest, kon niets vinden, oven deed het weer. Precies één dag later oven wéér kapot, wéér een monteur geweest die eindelijk een nieuwe oven heeft besteld, als deze straks wordt geplaatst zijn we precies drie maanden verder. (van Bruynzeel hebben we niets meer gehoord)
Bruynzeel keukens is kampioen in het afschuiven van problemen en neemt niet de verantwoording op zich om een klacht op te lossen.
Reactie of foto toevoegen
“Problemen met montage”
Door Cecile Van der Poel Meijer op dinsdag 20 okt 2020 20 | vestiging Utrecht
In ons nieuwbouw appartement zat standaard een Bruyneel keuken, wij hebben er voor gekozen de keuken naar onze wensen uit te breiden. Helaas hebben we door omstandigheden 3 jaar op oplevering moeten wachten. In die periode zijn we nog een paar keer terug geweest om wat dingen te veranderen die we toch anders wilden. Dat verliep voorspoedig en we werden goed geholpen. Tot op 22 juni dit jaar de keuken werd geplaatst er bleek het één en ander mis , o.a. lekkage bij de quooker wat tot 10 september ( voorschouw ) geduurd heeft dus hardboard en houtwerk volgezogen met water, kastjes moeten vervangen worden. Verzoek van Bruyneel het volledige bedrag te voldoen alvorens plaatsing keuken!! Wij hebben v.a. 22 juni 0 , ja echt waar , reactie van Bruyneel ontvangen , dus verbazing alom toen we bericht kregen dat de keuken 14 oktober j.l. zou worden opgeleverd. De medewerker gaf aan dat hij van niets wist, terwijl wij v.a. dat we wisten dat er spullen besteld moesten wekelijks met het hoofdkantoor gebeld hebben. Gebreken: spoelbak met deuk past niet In aanrechtblad ,Accessoires niet geleverd, mantel afzuigkap zit los, verkeerd paneel aangebracht, diverse beschadigingen aan de frontjes, Plankjes met verlichting boven spoelbak hangen scheef en aansluiting is niet afgewerkt. lekkende quooker met alle gevolgen van dien! Levertijd van kastjes en frontjes minimaal 4 weken, tot paar weken terug nog niets besteld! Wij overwegen juridische stappen als we deze week weer niets horen van Bruyneel. Waardeloos bedrijf, koop geen keuken bij Bruyneel
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met frontjes”
Door Maikel R op donderdag 12 dec 2019 19 | vestiging Delft
3 jaar geleden een keuken aangeschaft bij Bruynzeel met Whirlpool apparatuur. Voor vrijwel alle apparaten al een monteur over de vloer gehad voor reparatie en ondanks de 5 jaar garantie toch nog nota's mogen ontvangen en moeten betalen.

De frontjes van de geleverde kastjes zijn niet vlekbestendig en vuil trekt er direct in wat natuurlijk niet hoort in een Keuken. Zelfs na constatering van de eigen Bruynzeel monteur dat de vlekken in een verder brandschoon huis niet te wijden zijn aan de onze schuld weigert Bruynzeel ons tegemoet te komen. Bruynzeel staat niet in voor hun eigen kwaliteit, hun eigen garantie bepalingen en klantenservice. In de garantiebepalingen staat dat de productgarantie voor het Bruynzeel keuken assortiment 10 jaar is en dat tot en met vijf jaar na de afleverdatum de kosten voor reparatie of vervanging, met inbegrip van vracht- en voorrijkosten en montagekosten, volledig voor rekening van Bruynzeel Keukens is. Hier wordt totaal geen gehoor aangegeven en Bruynzeel verwijst ons leuk door naar een geschillencommissie waarvan zij weten dat 90% van de klanten hier geen tijd voor of zin in heeft.

Zeer teleurstellend dat de consument zo wordt beduveld. Ons advies: als u een keuken van goede kwaliteit wilt, is Bruynzeel NIET de plek om te zijn.
Reactie of foto toevoegen
“Service laat te wensen over”
Door Rob op woensdag 13 mei 2020 20 | vestiging Gouda
wij hebben in Gouda onze keuken gekocht en zijn daar volgens ons niet op een fijne manier geholpen. Dat had veel beter gekund maar goed de keuken op zich zelf is wel prima maar de montage en de service is erg slecht er zijn kastjes niet recht afgemonteerd er zaten dingen los, de monteur had erg veel haast en was met 5 uur weg terwijl de montage een dag of anderhalve dag zou duren. Wij hebben er voor gekozen om de apparatuur zelf te plaatsen maar ook dat werd een uitdaging want a.o de vaatwasser pasten er niet eens in en daar sta je dan we zouden de volgende dag gaan verhuizen we zijn gelukkig geholpen door een goed montage bedrijf die bij de buren bezig waren en die hebben al deze problemen voor ons tegen betaling opgelost maar Bruynzeel zal ons hierin niet tegemoet gaan komen het is even dat u het weet. Een keuken kopen is 1 maar de service laat naar onze mening kan veel beter.
Reactie of foto toevoegen
“Vestiging goed maar hoofdkantoor werkt niet mee”
Door Van de Wal op maandag 16 nov 2020 20 | vestiging Son
Het hoofdkantoor is niet in staat mee te denken bij eventuele problemen. Tot in de kleinste details gaat het mis. We hebben een zwarte keuken die is afgewerkt met witte plint klipjes. Wat blijkt, dat enorme bedrijf is niet in staat zwarte klipjes te regelen. Daarbij nog veel andere dingen die niet lekker liepen en waarbij er geen enkele vorm van solidariteit aanwezig was. Heel vermoeiend en had gewild dat ik er nooit een keuken had gekocht.
Reactie of foto toevoegen
“Keuze voor Bruynzeel”
Door Brigitte op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Na aankoop nieuwbouwhuis bij twee keukenzaken een offerte opgevraagd. Offertes waren redelijk vergelijkbaar. Wij hebben voor Bruynzeel gekozen omdat de hoofdverkoper erg behulpzaam en zeer bekwaam overkwam. Niks was te veel, alles kon en er werd goed advies gegeven. We hebben tot 4 keer toe het ontwerp veranderd, kleuren en materialen aangepast etc. en werden iedere keer zeer vriendelijk geholpen. We hebben de verkoper gewezen op de negatieve recensies op Qasa met name waar het de plaatsing betreft en aangegeven dat dit ons zorgen baarde. Voor het plaatsen van de handtekening hebben we bedongen dat we de laatste 10% van de rekening pas zouden betalen als de keuken helemaal af zou zijn. Alhoewel dit volkomen tegen de bedrijfspolicy van Bruynzeel is ging de verkoper hiermee akkoord. Wij hebben een grote ingewikkelde keuken gekocht en tijdens de plaatsing waren er 3 monteurs 1.5 dag bezig. Deze waren zeer vakkundig en hebben de keuken op een nette manier geplaatst. Enkele kleine aanpassingen en onvolkomenheden aan keukenblad en kasten is enkele maanden later prima afgehandeld. Het enige probleem dat wij hebben ondervonden is het niet nakomen van afspraken betreffende het inmeten van de keuken. Deze is in onze afwezigheid op een verkeerd tijdstip uitgevoerd. Klachten daarover bij het onderdeel van het servicecentrum dat de inmeet planning verzorgt werden niet serieus genomen. We werden te woord gestaan door een zeer onvriendelijke dame waar niet mee te communiceren viel. Al het andere contact met het servicecentrum is prima verlopen. Verder is het heel belangrijk om alle tekeningen, maten, spullen die op de bestellijst staan heel goed na te lopen want bij het opstellen van deze lijst worden nogal wat fouten in gemaakt. Wij zijn zeer tevreden met onze keuken, met de verkoper en met de installateurs en snappen niet zo goed waarom Bruynzeel zo'n lage score heeft.
FOTO VAN BRIGITTE
Gemonteerde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service en communicatie”
Door Nanouk op woensdag 5 jul 2023 23 | vestiging Amsterdam Villa Arena
De service en communicatie van Bruynzeel is echt slecht. Nadat Bruynzeel meerdere keren er niet in slaagt alles correct of zonder schade te leveren heb ik een karig bosje bloemen van ze gekregen van niveau tankstation. Alsof ik daar op zit te wachten. Maar dingen op de afgesproken dag leveren ho maar. En als je je afvraagt waarom die keukens zo prijzig zijn, dan is dat omdat de marge natuurlijk wel genoeg moet zijn voor alle fouten. in ons geval gaat het om een totaal van 4 beschadigde keukendeurtjes, een composieten keukenblad dat verkeerd op maat gezaagd is (en nu al drie weken in onze keuken staat...), een extra spoelbak die beschadigd wordt bij het vervangen van het keukenblad, een complete binnenkast en een totaal van 3 servicebezoeken, en alle uren van planning die daar ook bij komen kijken. We zijn nu twee en een halve maand verder sinds de plaatsing van de keuken en het is nog steeds niet af. Om te janken.
REACTIE VAN JOLIE
Hoi Nanouk, kun je mij je ordernummer mailen ? Ik kan dan je dossier doornemen en daarover contact met je opnemen. Groetjes Jolie
REACTIE VAN NANOUK
18956478 / 12233615 / 18970908
REACTIE VAN JOLIE
Hoi Nanouk, dankjewel voor je reactie. Ik zie dat onze monteurs morgen komen om de opleverpunten op te lossen. Na dit bezoek zal de klantbegeleider contact met je opnemen om de opleverbon met je te bespreken. Groetjes Jolie
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Ingrid Mans- van Kampen op vrijdag 3 jun 2022 22 | vestiging Alkmaar
Keuken gekocht bij Bruynzeel Alkmaar in November 2021, erg goed geholpen heel tevreden en blij met onze aankoop. Geplande oplevering in Begin April 2022, daar begon de ellende, afzuigkap werkt niet, kast element voor de oven niet geleverd, onderdeur voor de koelvriescombinatie scheef, handvat gebroken. Geen probleem mevrouw er komt een service monteur langs,1e bezoek na 4 weken, afzuigkap verkeerde motor mee. Tweede bezoek week later afzuigkap gemaakt. Servicemonteur na 7 weken eindelijk voor de kastdeur, het kastje en het handvat, maar geen kastje mee genomen en is ook niet bij ons geleverd. Klantenservice gebeld wij gaan het uitzoeken uiterlijk morgen bellen of mailen wij terug. Na drie dagen zelf maar gebeld, ja het kastje is hier geleverd maar nu is het weg dus moet opnieuw besteld worden levering eind Juli, 15 weken na plaatsing keuken! Echt te gek voor worden zo'n slechte service!
Reactie of foto toevoegen
“Absoluut dramatisch bedrijf”
Door Walraeven op dinsdag 3 mei 2022 22 | vestiging Bergen op Zoom
Bij oplevering van de keuken bleek de vaatwasser te missen, een onjuiste prullenbak te zijn geplaatst en nog meerdere gebreken te zijn. Geen communicatie hierover vanuit Bruynzeel. De keuken werd in een nieuwbouwwoning opgeleverd en zat onder de rotzooi, waardoor het constateren van beschadigingen onmogelijk was. Vervolgens zijn alle kasten en lades niet goed afgesteld (sluiten niet goed en staan scheef). Dit allemaal laten vastleggen in een oplever rapport. 6 (!!) weken na oplevering werd de vaatwasser geïnstalleerd (na meerdere malen zélf te moeten bellen met leverancier). Ondertussen 10 (!!) weken na oplevering en de keukenkasten zijn nog steeds niet goed afgesteld, we hebben nog steeds geen nieuwe prullenbak en Bruynzeel houdt zich in de luwte qua communicatie. Absoluut dramatisch bedrijf. Nooit, maar dan ook nooit meer, bestellen wij een keuken bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Keukenblad dunner dan afgesproken”
Door hoebeke op maandag 8 feb 2021 21 | vestiging Groningen
Komen hun afspraken volgens koopcontract niet na, en leveren de nieuwe keuken vies af.
Reactie of foto toevoegen
“Wij zijn echt super tevreden”
Door Mandy van der Hoort op donderdag 11 jun 2020 20 | vestiging Utrecht
Wij hebben een keuken gekocht bij Bruynzeel voor een hele goede kwaliteit/prijsverhouding. We zijn heel goed begeleid, de installatie werd door zeer kundige heren geïnstalleerd en de after sales is echt top. Wij zijn echt super tevreden. Kan niet anders zeggen. Wat een goede service.
Reactie of foto toevoegen
“Reageren niet bij klachten”
Door T. Haring op dinsdag 10 aug 2021 21
Slechte service na plaatsing keuken. We zijn inmiddels bijna 7 maanden verder na het plaatsen van de keuken en nog niet opgelost. Daarnaast geen enkele actieve communicatie, telefoontjes werden niet opgenomen als ze wel werden opgenomen stond je 40 minuten in de wacht en ook werden we niet teruggebeld en zelfs op aangetekende brief wordt niet gereageerd ook niet op mail naar klachtenservice. Waardeloze service en dienstverlening.
Reactie of foto toevoegen
“Nog steeds erg tevreden”
Door E. Van Sintmaartensdijk op donderdag 23 jan 2020 20 | vestiging Spijkenisse
Een grote landelijke keuken, met een Falcon gasfornuis. Geweldig geholpen, vanaf het begin, tot en met de plaatsing van de keuken. Nu 4 jaar geleden. En nu nog steeds dezelfde superservice, wanneer nodig!
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Mattaar op maandag 8 jun 2020 20 | vestiging Cruquius
We zitten nu inmiddels in juni en mijn eerste review schreef ik in maart dit jaar... Corona doet niet heel veel goeds... maar dat komt hier nog wel bovenop... dus reacties blijven uit en oplossingen ook...helaas. Nu een meneer achter de computer die intern onderzoek heeft gedaan om onze klachten en vragen te beantwoorden?!!! Niet op locatie komen en conclusie "wij kunnen helaas niets voor u doen". Wij hebben een achterwand van composiet hetzelfde als aanrechtblad, nu loopt het condenswater -ongeacht hard of zacht koken -vanaf achterwand onder de kookplaat door... dus sluiting geweest kookzone linksachter brand niet meer volledig.. en wij moeten wachten op het " dichtslibben " van kookplaat aan aanrechtblad.. u begrijpt dat dit niet te vatten is en als ik het vertel aan anderen wordt ik aangekeken alsof ik opgenomen moet worden zo onwaarschijnlijk klinkt dit..." conclusie van meneer klantenservice vanachter zijn bureau was dan ineens ; ik begrijp dat de afzuigkap niet bij ons is gekocht? Dan is dit het probleem! Nee meneer deze werkte prima is door twee monteurs van Bruynzeel gecheckt ! Deze voldeed prima bij onze vorige keuken vandaar dat deze is blijven hangen.... alles vanuit een kantoor concluderen zonder daadwerkelijk gekeken te hebben op locatie ! Omdat Bruynzeel klem zit en geen passende oplossing kan bedenken roepen ze maar wat! Heel onprofessioneel en ben bang dat dit zo nog heel lang zal duren !!! Ik zeg nog steeds KOOP GEEN BRUYNZEEL KEUKEN.

Eerdere ervaring van 6 maart 2020: Verkopen keuken verloopt gladjes en strak, je voelt je gehoord. Maar pas op!!! Daarna wordt alles anders, verkoper herkent je sowieso niet meer na ondertekening overeenkomst! En in ons domme geval betaling! Betaal nooit het hele bedrag!!! Pas als alles klopt en passend is !! In ons geval te goedgelovig geweest en nu blijft de fantastische strakke en gladde verkoper weg bij de onderhandelingen je hoort niets... dus moeten we maar langs gaan
REACTIE VAN MATTAAR
We zitten nu inmiddels bijna in de maand juli 2020! En wederom is er radiostilte! De kookplaat technische dienst is op ons adres geweest en conclusie is : kookplaat is zonder de bijhorende beugels los in het aanrechtblad gehangen! Dus de fout ligt bij Bruynzeel zelf! Hierop komt geen reactie ondanks toesturen rapport monteur! Niemand wil hier zijn reactie op geven klaarblijkelijk!!! Wat een bedrijf! Geen antwoord op mails!
Maar na intern onderzoek dacht meneer Van Bruynzeel klantenservice dat het probleem bij ons ligt! Zelfs als het bewijs toegevoegd is?! Dit gelooft toch niemand? Wat een slechte service !
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Jeroen op vrijdag 2 apr 2021 21 | vestiging Cruquius
Geen service - keuken na 12 weken nog niet klaar. Geen reactie vanuit winkel of hoofdkantoor. Je moet zelf overal achter aan, want de medewerkers van Bruynzeel doen helemaal niets. Zo erg dat CBW moet worden ingeschakeld om deze lieden in beweging te krijgen. Keuken fout getekend, fout ingemeten en fout en incompleet geleverd.
FOTO VAN JEROEN
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service na plaatsing keuken”
Door aa lankwarden op zondag 30 jun 2019 19 | vestiging Duiven
Zeer slechte service mijn koel vries combinatie ging stuk op 22-6 -2019
met 30graden gebeld naar die zaak kon geen koel kast geven moest wachten tot maandag 35 graden woensdag pas een nieuwe ZEER slecht behandeld wie vergoed mijn de derving.

Aanvulling ontvangen 3 juli 2019: In november gekocht geplaatst februari en betaald eerst kookplaat stuk en nu was koelvries c ombinatie stuk en slecht behandeld.
Reactie of foto toevoegen
“Erg ontevreden tot nu toe”
Door Mark op dinsdag 21 jan 2020 20
Tot nu toe ben ik zeer ontevreden over Bruynzeel. In oktober vorig jaar hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht waar al een Bruynzeel keuken aanwezig was. Naar onze mening was deze keuken niet compleet (geen inbouw koelkast/vriezer en iets te weinig kastruimte), en wij wilde de keuken uitbreiden. Omdat wij wel graag hetzelfde type en vooral dezelfde kleur van de panelen wilden, zijn wij naar de Bruynzeelwinkel gegaan. Daar prima geholpen door een vriendelijke medewerker, die ons de mogelijkheden van de "uitbouw" uitlegde. Daarbij werd meteen verteld dat het type keuken nog wel leverbaar was, maar dat het paneel een iets andere structuur zou hebben in vergelijking met de al aanwezige kasten. De kleur was geen probleem en kon geleverd worden, zoals wij het graag zien. Tot zover verliep het goed.

Een kleine maand na het ondertekenen van het koopcontract van de nieuwe keuken kreeg ik een e-mail van een Bruynzeelmedewerker. De door ons gekozen inbouwvriezer bleek niet in de kast te passen en zij hebben een andere vriezer voor ons gekozen. Er is niet overlegd met ons, we zijn niet gebeld om de (on)mogelijkheden met ons te bespreken. Daarbij komt dat de door Bruynzeel gekozen alternatief ook nog eens de helft zo klein is! Je zou toch zeggen dat de verkoper alle apparatuur netjes in de tekening heeft ingemeten, zodat toen al te zien was dat hij misschien niet zou passen?! Helaas was er geen andere mogelijkheid voor een inbouwvriezer en voelde wij ons verplicht om akkoord te gaan met het door hun gekozen product.

Enkele weken later kwam een vriendelijke medewerker de "nieuwe keuken" inmeten in onze nieuwe woning. Hij zette zijn laser tegen diverse muren en noteerde de afmetingen. Toen ik zei dat het niet om een nieuwe keuken ging, maar om een kleine uitbreiding keken 2 grote ogen mij opeens aan. "Ook dat wist ik niet" was de reactie. Meneer had geen idee wat hij nou eigenlijk op kwam meten en wat de precies was. Uiteindelijk zagen wij in het inmeetrapport dat de inmeter niet alleen de muur heeft opgemeten waar de keuken komt te staan, maar de complete lengte van de muur in de woonkamer... Nu snapte ik opeens ook waarom hij zó stellig zei dat de keuken wel zou passen! Want dat de keuken zou passen is een volgend kritisch punt. Bij de koop van de "aanbouw" hebben wij gezegd dat wij het nieuwe gedeelte graag net zo lang willen hebben als het bestaande, zodat ze recht tegenover elkaar eindigen. Vanuit de woonkamer heb je dan 1 mooi geheel en symmetrie. Tijdens het bestuderen van de tekeningen, die ons waren verstrekt door Bruynzeel, zagen wij dat het nieuwe gedeelte 20cm langer was dan het oude. Aangezien mijn vriendin en ik beide geen ultiem technische mensen zijn, zijn wij met de tekeningen onder de arm naar de Bruynzeelwinkel gegaan en hebben daar onze bevindingen voorgelegd. Wij kregen als reactie dat er niks meer aan te doen viel. Wij moesten de keuken gewoon betalen, laten leveren en dan tijdens of zelfs na de plaatsing moesten wij niet akkoord gaan met hetgene dat geplaatst zou worden, dit op het opleverformulier aangeven, zodat Bruynzeel een andere/kortere kast kon bestellen en na 6 weken leveren. Uiteraard was dit voor ons geen optie, omdat er meer moest gebeuren in de woning en wij afspraken gepland hebben met de bedrijven die dat zouden gaan doen (schilder, vloerlegger enz). Wij hebben wederom contact gezocht met de klantenservice van Bruynzeel, maar een goede oplossing bieden bleef uit.

De keuken werd geleverd en geplaatst. De kundige monteur heeft prima werk geleverd, ondanks dat hij 5,5 uur later kwam dan eerder afgesproken. Dit werd overigens wel een dag ervoor medegedeeld. Tijdens het plaatsen gaf de monteur al aan dat hij enig kleurverschil bemerkte tussen de al aanwezige en de nieuwe kasten. Hij kon echter niet zeggen of dit heel erg op zou vallen, omdat het inmiddels buiten al donker was en wij enkel met kunstlicht de kasten konden vergelijken. De volgende dag hebben we een aantal foto's gemaakt van het verschil en dit gedeeld met ons contactpersoon bij de klantenservice, zoals hij van ons vroeg tijdens het telefonisch contact. Het is niet een klein verschil in kleur, maar de nieuwe kasten zijn wel 2 tinten lichter! Nu zijn we bijna een week verder en is er nog geen enkele passende oplossing geboden voor bovenstaande punten. Sterker nog, op herhaaldelijke mails en verzoeken om contact wordt gewoonweg niet gereageerd. Inmiddels sta ik op het punt om rechtsbijstand in te schakelen...
Reactie of foto toevoegen
“Alles is uiteindelijk opgelost”
Door R. Tas op vrijdag 25 feb 2022 22 | vestiging Zaandam
Net voor de kerstvakantie werd mijn keuken keurig geleverd door Bruynzeel. Ik zou de keuken zelf plaatsen, dus ik bedankte de heren die het allemaal hadden gebracht en was zeer tevreden. Bij de plaatsing bleek dat Bruynzeel een aantal fouten had gemaakt. frontje miste, een flessenrekje miste, een kastdeurtje had een verkeerd geplaatst handvat en belangrijk het keukenblad was te kort. (er waren nog twee kleinere puntjes die ik hier niet verder zal vermelden) Nu twee maanden later en talloze telefoontjes, minstens 5 of zes mails, zijn er een paar dingen in orde gekomen, maar van het flessenrek heb ik nog steeds het interieur niet (wel het frontje al ontvangen) Het deurtje met de verkeerde handgreep heb ik inmiddels ontvangen, maar helaas geen plugjes bijgeleverd, zodat ik het niet kan monteren. Op mijn vragen over compensatie voor het te korte werkblad wordt niet meer gereageerd. Volgens de factuur die ik van Bruynzeel heb mogen ontvangen, moet ik ze voor de naleveringen gaan betalen (€ 170,-) Het vervelendste vind ik dat er geen case manager is voor mijn zaak. Steeds weer opnieuw moet je aan steeds andere mensen uitleggen wat er allemaal gebeurd is. Die reageren dan alleen op het laatste stukje of een willekeurig stukje en dan kun je weer opnieuw opzoek naar iemand die wel je zaak wil behandelen, maar dat gebeurd nooit echt en je wet niet wie je moet aanspreken. Het callcenter van klanten service is een ramp. Het enige wat zij doen zijn terugbel verzoeken achter laten, die dan weer niet werken.

Gewenste Oplossing
Ik wil compensatie voor mijn te korte werkblad. Ik wil de ontbrekende zaken zo spoedig mogelijk ontvangen: pluggen om mijn nageleverde deurtje te kunnen plaatsen en het interieur voor het 15cm flessenrekje met schroeven. Verder moet de factuur ingetrokken worden voor nageleverde spullen. (fact: 93419095/18832514)

Vervolg
Ik gebruikte deze review ook om een klacht in te dienen bij Bruynzeel. Ze hebben daarvoor een klachtenformulier online) De volgende dag kreeg ik een mail waarin stond dat Bruynzeel het erg vond dat ik zo behandeld was en.. ik zou meteen een casemanger krijgen die me voor dinsdag zou bellen (2 werkdagen), de factuur zou onmiddellijk worden ingetrokken. De klachtmanager (Rob Tap) beloofde dat dit keer alles in 1 x meegenomen kon worden. Na mijn casemanager gesproken te hebben, kreeg ik per omgaande de spulletjes die ik nodig had en werd er een schikking getroffen rond mijn werkblad; Ik zou € 500,- teruggestort krijgen. Dit was meer dan waar ik op gerekend had.
Het kan dus ook weldegelijk goed gaan. Ook bij Bruynzeel. Alles bij elkaar heeft het natuurlijk veel te lang geduurd en moet ik constateren dat de klantenservice van Bruynzeel alles behalve efficiënt werk levert, maar als de juiste mensen zich met je zaak gaan bemoeien verandert dat allemaal alles en word je prima geholpen. Ik wil hierdoor mijn review aan passen tot ik denk een voldoende.
Reactie of foto toevoegen
“Een mooie witte gespoten Bruynzeel keuken”
Door Fam. Tijssen op zaterdag 12 feb 2022 22 | vestiging Son
Wij hebben 45 jaar geleden onze eerste keuken gekocht, dit was een Bruynzeel keuken, nooit problemen mee gehad, goede kwaliteit en service.
Omdat we nu weer toe waren aan een nieuwe keuken ( inmiddels de 3e ) wilden we toch graag weer een Bruynzeel keuken, eerst de reviews gelezen op diversen beoordelingen sites.

Daar schrokken we wel van, maar toch maar naar Bruynzeel keukens gegaan in Son, hier ook eerst met de verkoper over gehad, hij erkende deze slechte reviews, maar kon zich er niet helemaal in bevinden.

Nu weten wij ook wel dat als er iets fout gaat, meteen een slecht review wordt gegeven, terecht ? of onterecht ? Maar iemand die tevreden is over zijn keuken, zal in de meeste gevallen geen review schrijven.

We zijn toch overgegaan tot aankoop van een mooie witte gespoten Bruynzeel keuken, met graniet blad en achterwand. De verkoper was zeer meedenkend, vooral omdat er wat obstakels waren, na enkele weken werd de nieuwe keuken ingemeten, nog eens terug geweest bij de verkoper om de puntjes op de i te zetten.
In verband met aanpassen van de handgrepen. Tevens werd er ook de week van levering vermeld.

Op de afgesproken week, kregen we ruim voor tijd de exacte gegevens, wat betreft brengen en plaatsen van de keuken. Deze werden ook nagekomen, ondanks de corona tijd waar we inzaten. De montage werd uitgevoerd door zeer ervaren, vriendelijke en meedenkende monteur. Na ruim een week, is het granieten aanrechtblad en wand geplaatst.

Dus wij zijn zeer te vrede over onze nieuwe Bruynzeel keuken TOP !!!

Met vriendelijke groet, Fam. Tijssen Venray
FOTO VAN FAM. TIJSSEN
Reactie of foto toevoegen
“Slechte after sales”
Door M. van Ee op maandag 22 aug 2022 22 | vestiging Heerlen
Verkoopproces en meedenken over de keuken is erg goed. Kwaliteit van de keuken zelf is ook erg goed. Ik ben dus over de keuken zelf uiterst tevreden. Ook de kwaliteit van de montage was uitmuntend. Vakmensen. Alleen de after sales. Ronduit erbarmelijk slecht. Moeilijk bereikbaar, komen afspraken niet na, zeer trage reactie, als ze al reageren. Kortom schandalig slecht. Na vier maanden is een simpel defect geleide railtje nog steeds niet vervangen. Bruynzeel moet echt iets aan de aftersales doen!
Reactie of foto toevoegen
“Halve montage”
Door Bianca op vrijdag 28 jul 2017 17
Ik had veel vertrouwen in bruynzeel, maar zou achteraf niemand aanraden daar een keuken te kopen. Netjes geholpen Met uitkiezen van een keuken in hengelo niks op aan te merken. Maar daarna.... monteur kwam alleen mijn man moest gewoon mee helpen met bepaalde dingen tillen, nou dat verwacht je al niet van een keuken van 11.000 euro, waren ontzettend veel dingen beschadigd monteur wou het oplossen dmv een lakstiftje. Hij heeft me ook nog veel dingen veel te kort gezaagd. Wou de tweede dag eigenlijk al na nog niet klaar te zijn al weg gaan, omdat hij ook nog een gezin had, dus kon ik nog niet koken heb daartegen geprotesteerd en gelukkig maakte hij dat nog af. Helft van de keuken werd geleverd, toen ik belde om te vragen waar de rest was vond ze het maar raar dat het niet klopte net alsof ik het zelf ...... Toen ik vroeg nadat ik het een beetje zat was wanneer het opgelost zou worden, toen werd ik ook nog letterlijk uitgelachen omdat ik een beetje boos reageerde. En deze mevrouw ging maar door. Uiteindelijk als ik geluk heb word over 2 maand de rest geplaatst.
FOTO VAN BIANCA
Halve kastjes
Reactie of foto toevoegen
“Slechte klantervaring”
Door V op maandag 20 jul 2020 20
Worst customer care a company can have is from Bruynzeel. Once the money is paid, no response for any calls, aggressive and angry customer care executives. No respect for customers. Doesn't have proper systems to deal with problems. Go to Bruynzeel if you do not care about your money. Kitchen got delivered on time, and found a damage during transportation. So the completely fixation was not done since the work top had to be replaced ( as per the installation company). Got a call initially from Bryunzeel that the work top will be replaced and 2 days later another customer care executive whom our case was assigned called and said the work top will be repaired and not replaced. So we asked why does this confronting opinion in 2 days – when this question was asked the executive became angry and said they have all the right to do it like that. After that so many phone call and email. No response from complaint department. Finally we had to agree on the repair on the condition that it shall look like new and the other fixation had to be completed. Bruynzeel sends a company just to repair the work top strip and was silent for few days. When we asked about the completion of the installation – the response was – "We didn't know that we had to fix the rest. Now it's holiday time so you will be contacted afterwards".
Reactie of foto toevoegen
“Loze beloftes”
Door B. van den Broek op woensdag 2 dec 2020 20 | vestiging Utrecht
De medewerker Affi in de showroom/winkel belooft van alles, de montage afdeling stuurt zzp-ers die hun werk zo snel mogelijk afraffelen en de klantenservice verwijst bij klachten terug naar de winkel, die vervolgens alles ontkent. Heb een oud systeem geleverd gekregen, de accessoires zijn daardoor alleen nog maar leverbaar met dure aanpassingen. De medewerkster van de klantenservice heeft haar excuses aangeboden, ook voor de onbeschofte mail die ik van de winkelmedewerker heb gekregen, en heeft haar best gedaan maar kon/mocht zelf geen oplossing bieden. 29 september laatste telefonisch contact gehad; het zou naar de leidinggevende doorgezet worden en er zou een oplossing gezocht worden. Op 11 november nog maar eens een mail gestuurd. Tot op heden niets meer gehoord van Bruijnzeel.
Reactie of foto toevoegen
“0 sterren”
Door Sasha op zaterdag 20 okt 2018 18 | vestiging Leiderdorp
Ga alsjeblieft nooit hierheen! Ik zou graag 0 sterren geven als deze score zou bestaan. Deze keukenboer informeert mensen verkeerd, waardoor we voor niks een week hebben moeten wachten en daarnaast ook nog eens tijd verspillen om langs te komen op een afspraak. Ik wilde komen om een inbouw inductie en inbouw oven uit te zoeken. Aan de telefoon is verteld dat het mogelijk is om een keuze te maken als we de (buiten)maten doorgeven, er zou niks besteld hoeven te worden, er zou eerst iemand langskomen om precies in te meten en een offerte te maken voor eventuele extra electra groep. Eenmaal aangekomen in de winkel is verteld dat eerst alle apparatuur besteld moest zijn voordat iemand het in zou komen meten om überhaupt te kunnen zien of het zou passen zonder in het werkblad te hoeven snijden. Er is namelijk geen garantie dat natuursteen zonder schade aangepast kan worden. Het verhaal wat in de winkel verteld is stond dus haaks op het verhaal wat aan de telefoon verteld is. Met weinig tijd voor een verbouwing kunt u zich voorstellen dat dit een ontzettende tijdverspilling is geweest om deze keukenboer in de hand te nemen. Mijn advies ga nooit hierheen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen aanrader”
Door Dennis van Deursen op maandag 12 jul 2021 21 | vestiging Gouda
Ik raad Bruynzeel niet aan als keukenboer. Eerst werd een verkeerd keukenblad geleverd en gemonteerd, later kwamen we erachter dat de plinten aan elkaar waren gelijmd uit verschillende losse plankjes, de kast frontjes waren in verkeerde kleur en zij latten tegen muur wand waren zeer slordig gezaagd waardoor je het hout kon zien en de zwarte lak enorm was beschadigd. Ook 8 weken vertraging gehad van de vaatwasser al kan ik het probleem omtrent het Suez kanaal begrijpen. Afval materiaal moet eerst nog een week op de oprit rond zwerven voor ze het komen ophalen. Telkens weer moet je er zelf achteraan om wat gedaan te krijgen, ze trekken overal hun handen af. Uiteindelijk na 3 keer terug te moeten zijn gekomen begrepen ze dat wat extra tijd en moeite efficiënter zou zijn en is alles eindelijk (ruim 2 maanden later) hersteld.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door L.D Sankovic op donderdag 27 mei 2021 21 | vestiging Spijkenisse
De keuken bestellen ging opzich goed. Maar de service erna is uitermate erg slecht. Waarvoor zal ik even vertellen, De keuken onderdelen zijn nu 2x verkeerd besteld en afgeleverd. Hierover gebeld er word gewoon erg laks met de klant om gegaan vind ik qua vragen hoe het nou precies zit en waar het nou aan ligt om keuken onderdelen op een goede manier te bestellen en te leveren zodat de monteur gewoon z'n werk kan doen ipv 2x terug te komen omdat soms de spullen er niet bij zaten van een bestelling. Het heeft one 2x een halve snipperdag gekost en en ze doen nou net of het normaal is dat je maar gewoon thuis moet zijn wanneer het hun uit komt en niet wanneer de klant evt thuis kan zijn. Dus ik zou adviseren om niet bij BRUYNZEEL Keukens Uw keuken te bestellen. Want ik ben erg ontevreden en zal nooit meer iets bij hun kopen. Oja de communicatie zou opzich geen overbodige luxe zijn om deze een keer te verbeteren bij deze keukenmaatschappij. Dit wilde ik nog even kwijt.
Reactie of foto toevoegen
“Een organisatie waar achter de schermen niks werkt”
Door Sophie op maandag 6 sep 2021 21
Wij hebben 2,5 jaar geleden onze Bruynzeelkeuken helemaal uitgezocht, alles op tijd doorgegeven en netjes betaald (een hoop geld). Begin juni zou deze geplaatst worden. Inmiddels zijn wij 3(!) maanden verder is de keuken nog niet af (o.a. de werkbladen missen, wij koken al 3 maanden op een houten plankje) en de afzuig is nog niet aangesloten. Tot zeer recent mistte wij ook de koelkast deur, oven etc.
Vandaag zou eindelijk alles geleverd worden en gemonteerd. Wij zijn voor de 6e keer thuis gebleven voor Bruynzeel. De monteur was er maar alle missende onderdelen niet, deze zijn kwijt. Wij krijgen al 3 maanden medewerkers niet te pakken, 0 excuses, geen enkel compensatie en/of iemand die mee denkt of op zijn minst een bloemetje voor het ongemak stuurt. Echt een organisatie waar achter de schermen niks werkt en niks loopt.
Reactie of foto toevoegen
“Abominabel”
Door Jacobs op woensdag 26 feb 2020 20 | vestiging Zaandam
Over de aankoop, informatie en advisering geen klachten, die was goed evenals de communicatie daaromtrent. De problemen kwamen met de levering en de montage. De spullen kwamen op het afgesproken tijdstip binnen, dat gelukkig wel, maar de montagekamer bar slecht. Twee jongens, van een ingehuurd bedrijf zouden gedurende twee dagen plaatsen en monteren, maar aan het eind van de eerste dag lieten ze weten de volgende dag niet meer terug te komen vanwege werkzaamheden elders, Bruynzeel moest het maar oplossen. Bruynzeel, stop met dat bedrijf. Met de kerstdagen voor de deur was het noodzakelijk dat de montage zou worden afgemaakt. Inderdaad heeft Bruynzeel geregeld dat een andere monteur de klus kwam afmaken, twee dagen later. Over deze mensen niets dan goeds, ze kwamen uit Naarden. Toen bleek dat de plaatsing volledig scheef was uitgevoerd, moest dus over en bovendien bleken een paar belangrijke onderdelen, zoals verlichting bijvoorbeeld, niet meegeleverd. Daarom moesten er behalve licht, dus ook nieuwe kastjes komen. Wat een verspilling!! Uiteindelijk werd het ontbrekende bijna twee maanden later geleverd en gemonteerd. Bruynzeel levert mooie keukens, dat zeker, maar waarom aflever- en montagetraject zo abominabel slecht en nonchalant ingeregeld? Dat is de reden dat ik Bruynzeel niet snel bij vrienden zal aanbevelen.
Reactie of foto toevoegen
“Serviceniveau 0”
Door L. Kuiper op dinsdag 3 nov 2020 20 | vestiging Gouda
Ellende, service 0,0! Na 8 maanden nog steeds geen complete keuken. Service laat te wensen over, de factuur is betaald dus tsja het geld is inmiddels binnen, waarom nog moeite doen voor je klant. Er is een verkeerd werkblad geleverd, 4 maanden met mail verkeer bezig geweest voor de fout herkend werdt. Er was een ander artikel nummer van het werkblad in het koopcontract terrecht gekomen. De discussie die volgde, koopovereenkomst is rechtsgeldig. Ooit wel eens een koopovereenkomst gezien van een keuken, onoverzichtelijk met elle lange nummers, onmogelijk om als leek je complete keuken na te lopen op correcte nummers. Uiteindelijk een afspraak gemaakt omdat we wat uitbreiding van de keuken wilde. Bleek zowel de koelkast als vriezer niet meer te leveren te zijn, deze hadden we immers maanden ervoor al uitgezocht. Verplicht om een duurdere variant te kiezen!?! Na wat speur werk was zowel de koelkast als vriezer elders wel leverbaar. Dag van levering extra kasten waar ook het juiste werkblad bij geleverd zou worden. GEEN werkblad?!?! En de kastdeuren al beschadigd wanneer ze uit de verpakking kwamen. Vaatwasser van pelgrim reinigt matig. Was woest! Bel je klantenservice wordt je opgehangen omdat het regulier nummer blijkbaar staat doorgeschakeld naar een 06 nummer ivm corona maar mevrouw was haar kinderen ophalen op school en ging bij deze de verbinding verbreken!? Uiteindelijk naar filiaal in Gouda gegaan, bleek blad niet gemaakt te zijn en als ik een klacht had moest ik het maar op de mail zetten. Nu hopen dat half november de keuken volledig afgemaakt wordt. Na maanden van frustratie.
Reactie of foto toevoegen
“Veel beloven weinig presteren”
Door Peter op donderdag 9 nov 2017 17 | vestiging Den Haag Hogewal
Bruynzeel Den Haag en Bruynzeel projecten. Veel beloven weinig presteren. Inmiddels is de halve keuken vervangen. Composietblad keukeneiland vervangen, composietblad ander deel keuken en veegplint verkeerde kleur we wachten op vervanging, stopcontact beschadigd moet worden vervangen, meerdere kastjes beschadigd en moeten worden vervangen, plank op de verkeerde hoogte opgehangen we wachten op herstel inclusief herstel gaten, behang en schilderwerk, koelkast koelt slecht monteur komt langs. Een niet aflatende stroom ellende genaamd Bruynzeel. Iedere keer nieuwe zzp'ers, iedere keer rommel want deze zzp'ers nemen het liefst zo min mogelijk mee retour want dat moeten ze zelf afvoeren. Iedere keer weer vrij moeten nemen om te constateren dat het nog steeds niet opgelost is. En dan de communicatie. Een ramp. Bruynzeel particulieren praat niet met Bruynzeel projecten en anders om. En dan een ene 'hassan' van de klantenservice in Roosendaal. Deze meneer heeft het echt niet begrepen. Hij denkt niet mee, is ronduit onbeschoft, heeft geen enkele inlevingsvermogen of begrip voor de klant. Hij is eerder onderdeel van het probleem dan de oplossing. Bruynzeel: het weinige vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen is na een gesprek met deze man geheel weg. We zijn nu twee en een halve maand na de oplevering van de keuken en nog is het niet klaar. De juridische weg lijkt ons nog de enige methode om ons recht te halen. Mijn advies aan iedereen #nooit-meer-een-Bruynzeel-keuken. Geef het door!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte zaak”
Door Peter Verheijen op dinsdag 19 nov 2019 19
Nog geen 3 jaar geleden keuken gekocht in de vestiging Haarlem. Tijdens de verkoop en plaatsing prima geholpen en geleverd. Echter na nog geen 3 jaar gaat de rand van het keukenblad afbrokkelen. Dit valt dan niet onder de garantie. Het lijkt mij als na nog geen 3 jaar de rand afbrokkelt, het blad van een slechte kwaliteit is. Slechte zaak van Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Bergen op Zoom is het probleem”
Door Lisa op dinsdag 22 mei 2018 18 | vestiging Zaandam
Dit is een aanvulling op mijn vorige review waarin ik heb aangegeven dat de communicatie van Bruynzeel Bergen op Zoom 0,0 is. De keuken is gekocht in Zaandam. Daar was niets mis mee. Het is probleem is Bergen op Zoom. Ik moest van de montageplanner vernemen 5 dagen voor levering wanneer de keuken geplaatst zou worden. Vrijdag (geen tijd genoemd), maar mogelijk kon het donderdag maar zou ik woensdag laat horen. Bruynzeel Bergen op Zoom heeft helemaal niets over plaatsingsdatum laten weten. Enkel dat de kraan niet op tijd geleverd kon worden, nota bene de keuken zo'n jaar geleden besteld. Woensdag niets gehoord. Bruynzeel uiteraard niet bereikbaar, die is pas vanaf 9.30 uur bereikbaar, nou ja bereikbaar. Het is dat ik een nummer van de montageplanner had en daarmee contact heb opgenomen 's avonds om te horen dat er donderdagmorgen 7.30 uur een monteur zou komen. Ik kan zeggen dat ik water zag branden, want hoe gek kun je het maken om de klant niet op de hoogte te stellen. Het betreft nieuwbouw dus ik woon er niet, daarbij op 45 km afstand. Monteur keurig op tijd en heel harde werker. Vervolgens werd ik gebeld dat de monteur de volgende dag een spoedklus had, 's middags terug zou komen(vrijdag voor Pinkster) en het zo nodig dinsdag na Pinkster afmaken. Gelukkig wilde de monteur niet gereedschap meenemen om het de volgende dag weer mee terug te nemen. Hij kwam dan ook de volgende dag om 7.30 uur en heeft het afgemaakt. De keuken is geplaatst en ziet er mooi uit. Nu zien of de keuken mooi en heel blijft. Ik heb een noodkraan die over een paar weken vervangen wordt. Helaas heb ik wel een paar beschadigen aan mijn muur (door de klepkast langs de muur omhoog te drukken) en bandenspoor vlekken op mijn vloer opgelopen. Ik vraag me af of Bruynzeel de reviews leest want er is een en ander voor verbetering vatbaar. Of ze hebben er maling aan.

Eerdere ervaring van 11 mei 2018: Ik heb bijna 1 jaar geleden een keuken gekocht bij Bruynzeel voor mijn nieuwbouw appartement op geleverd in april. De bereikbaarheid met Bruynzeel is ronduit slecht met steeds tig wachtenden voor je. Antwoord op mail (binen 5 werkdagen) krijg je niet. En pas 2 weken geleden heb ik de melding ontvangen dat deze op 14 mei wordt afgeleverd. Als je dan denkt dat ze de volgende dag gaan plaatsen. Nee dus. Dat wordt 4 dgn later op vrijdag voor het weekend en hoorde ik pas 5 dgn voor aflevering. Als klap op de vuurpijl kreeg ik 5 dgn voor aflevering te horen dat de kraan niet op tijd binnen is en ik een noodkraan krijg. 4 weken later zou dan de goede kraan moeten komen. Eerst zien dan geloven. Nee ik raad Bruynzeel niet aan.
Reactie of foto toevoegen
“De serviceafdeling is om te huilen”
Door Martijn op dinsdag 29 mrt 2022 22 | vestiging Heerlen
Een kort verhaal over hoe de aankoop van een kwalitatief goede keuken eindigt in een enorme teleurstelling. Het aankoopproces verliep uitstekend via Bruynzeel filiaal Heerlen (ondanks de beperkingen van de Corona Lockdown). Ook het inmeten en de levering vanuit het hoofdkantoor c.q. de fabriek in Bergen op Zoom ging volgens het boekje, maar daarna ging werkelijk álles mis. Eén kastje bleek beschadigd bij levering (kras in houtfineer, jammer maar kan gebeuren natuurlijk). Een nieuw kastje zou worden besteld en opgehangen. Dit was eind juni 2021. Vele telefoontjes van mijn kant en enkele door het hoofdkantoor ingeplande en vervolgens last-minute weer geannuleerde leveringsafspraken later is het inmiddels eind maart 2022. 9 maanden later! En nog steeds geen kastje. Op een bepaald moment zijn telefonische excuses gewoonweg niet meer voldoende, maar op een verzoek voor restitutie van het aankoopbedrag van het kastje wordt simpelweg niet ingegaan. Doorverbinden met iemand met voldoende bevoegdheid is geen optie, net als teruggebeld worden. Na wederom een maand te hebben gewacht op een nieuwe leveringsafspraak ("we bellen u voor een nieuwe afspraak") heb ik vandaag maar zelf gebeld met het hoofdkantoor. Komende week wordt het nieuwe kastje geleverd. Of toch weer niet? Het lijkt wel een soap. Mijn vertrouwen in Bruynzeel is inmiddels tot ver onder nul gedaald. Eindconclusie: verkoop en kwaliteit is prima op orde, de serviceafhandeling is om te huilen. Hoewel de keukens technisch uitstekend zijn, voor mij nooit meer een keuken van Bruynzeel of andere zusterbedrijven van DKG. Met die serviceafdeling wil ik gewoon niks meer te maken hebben.
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Johan op donderdag 5 jul 2018 18
prima meegedacht, plaatsing erg professioneel en kieskeurig! Terecht blij met de keuken en Bruynzeel. Enige minpuntje is dat mails niet allemaal beantwoord worden door de verkoper. Maar dat noem ik een leerdoel.

Aanvulling ontvangen 5 juli 2018: Ja geleverd en geplaats naar alle tevredenheid.
Reactie of foto toevoegen
“Na ruim 4 maanden is de keuken nog niet af”
Door Marco op woensdag 17 nov 2021 21 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Service tot aan de deur vd winkel. Inmiddels zijn we ruim 4 maanden na montage, en is de keuken nog niet af. Offertebedrag werd tot 2 keer toe stilzwijgend verhoogd. Ondanks toezegging geen terugkoppeling op het waarom. Wel aandringen op betaling vóór levering, ondanks dat zij deze toezegging niet nakomen. Onvolledige tekeningen, waardoor aansluitpunten in het werk nog moesten worden aangebracht, terwijl de keukenmonteur al bezig was.

De nodige opleverpunten, maar de eerst mogelijke datum voor vervolgafspraak: bijna 2 maanden later. In de tussentijd zelf actief moeten regelen dat de achtergebleven spullen uit mijn woonkamer werden gehaald, Bruynzeel zou het 2 maanden lang hebben laten liggen. Er is na ophalen van deze spullen ondubbelzinnig gecommuniceerd met de klantenservice dat er niets in de woning was achtergebleven. Desalniettemin waren niet alle spullen er bij de 2e afspraak, dus afmonteren kon niet plaats vinden.

Direct hierover gecommuniceerd met Bruynzeel, maar: klantmanager ging een dag erna met vakantie (3 weken), van overdracht werkzaamheden was geen sprake. Daarom na bijna een maand een vervolgafspraak, dit keer om te inventariseren wat er nodig was om de keuken af te maken. Na weer een maand bericht dat het nog eens 5 weken gaat duren voordat de monteur de boel af kan komen maken. Dat is dus in totaal 21 weken na eerste montage, voor dat de keuken (hopelijk) afgemonteerd is!!

In de tussentijd (inmiddels alweer twee maanden geleden) een uitgebreide klachtmail gestuurd naar Bruynzeel zelf, en meermaals contact geprobeerd te zoeken met de klantmanager. Zelfs na meerdere herinneringen van onze kant geen reactie op deze klacht. Om te huilen dergelijke service.
Reactie of foto toevoegen
“Duurt veel te lang”
Door keyzer op dinsdag 24 sep 2019 19 | vestiging Barendrecht
Verkoopproces was prima. Goed geholpen. Totdat de keuken werd geplaatst. Aantal onderdelen waren defect, beschadigd of niet geleverd. Kan op zich gebeuren maar de aftercare was dramatisch na 2,5 maand is de keuken nog steeds niet klaar. Klantenservice reageerde niet adequaat en excuses oid nooit gehad. Keuken heeft me veel vrije dagen gekost en het is nog steeds niet af. Zou verder kijken als je nog een keuken zoekt.
Reactie of foto toevoegen
“Service is nul”
Door B te Braake op zaterdag 18 jul 2020 20 | vestiging Barendrecht
In de winkel fijn, kundig en netjes geholpen. Er werd meegedacht, de prijs was helder en er werd niet geprobeerd extras aan te smeren etc. Daarna begon de nachtmerrie. Er zijn meer dan 10 bezoeken nodig geweest om de keuken daadwerkelijk te installeren. Dat heeft maanden gekost bovenop de wachttijd die sowieso al fors was. Panelen niet geleverd, onderdelen beschadigd geleverd, opdrachten verkeerd uitgezet waardoor monteurs niet wisten wat ze kwamen doen etc. Hier bovenop komt nog dat de door bruynzeel ingehuurde monteurs bij de eerste poging bijzonder onbeschoft waren, totaal niet meedachten om toch tot een werkbare keuken te komen en, zo begreep ik van latere monteurs, ook nog allerlei fouten hebben gemaakt die de latere montage bemoeilijkten. De sevice via de telefoon is ondertussen 0, je moet steeds zelf contact opnemen en ze doen niets. Ik kom hier nooit meer terug
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 37
Vestigingen Bruynzeel Keukens
  Alkmaar (5 ervaringen), Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar, tel 072-5275500
  Almere (3 ervaringen), Bostonweg 11, 1334 KN Almere, tel 036-5323336
  Amersfoort, Nijverheidsweg-Noord 7, 3812 PK Amersfoort, tel 033-4631508
  Amsterdam Villa Arena (1 ervaring), Johan Cruijff Boulevard 158, 1101 DJ Amsterdam, tel 020-3659482
  Barendrecht (7 ervaringen), Pesetastraat 34, 2991 XT Barendrecht, tel 010-4868600
  Bergen op Zoom (8 ervaringen), Van Konijnenburgweg 25, 4611 HK Bergen op Zoom, tel 0164-250900
  Breda (5 ervaringen), Kruisvoort 52, 4814 RZ Breda, tel 076-5221334
  Cruquius (5 ervaringen), Cruquiusplein 28-30, 2142 EV Cruquius, tel 023-5280010
  Delft (1 ervaring), Leeuwenstein 18, 2627 AM Delft, tel 015-2564299
  Den Bosch (1 ervaring), Balkweg 29, 5232 BT Den Bosch, tel 073-6895022
  Den Haag Hogewal (7 ervaringen), Hogewal 16, 2514 HA Den Haag, tel 070-3560417
  Dordrecht, Mijlweg 51d, 3316 BE Dordrecht, tel 078-7501180
  Duiven (5 ervaringen), Nieuwgraaf 8b, 6921 RJ Duiven, tel 026-3114657
  Gouda (4 ervaringen), Elburgplein 5, 2803 PX Gouda, tel 0182-533960
  Groningen (4 ervaringen), Hoendiep 99, 9718 TE Groningen, tel 050-3110124
  Heerlen (5 ervaringen), In de Cramer 146c, 6412 PM Heerlen, tel 045-4007780
  Leiderdorp (4 ervaringen), Elisabethhof 32, 2353 EZ Leiderdorp, tel 071-3016307
  Middelburg, Mortiereboulevard 30, 4336 RA Middelburg, tel 0118-606650
  Rotterdam Alexandrium (4 ervaringen), Watermanweg 11, 3067 GA Rotterdam, tel 010-2201885
  Son (3 ervaringen), Ekkersrijt 4020, 5692 DA Son, tel 0499-460904
  Spijkenisse (6 ervaringen), Lucebertstraat 10, 3202 SW Spijkenisse, tel 0181-610017
  Utrecht (7 ervaringen), Hollantlaan 24, 3526 AM Utrecht, tel 030-2667852
  Zaandam (4 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 9b, 1506 PW Zaandam, tel 075-6356106
  Zwolle (3 ervaringen), Marsweg 37, 8013 PE Zwolle, tel 038-3376740
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.

Een bewerking voorstellen van de naam, bedrijfsomschrijving of adresgegevens. Geef hier uw wijziging door.