Feedback
4,1

Bruynzeel Keukens

Score uit 121 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
34 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Bruynzeel Keukens
Met een keuken van Bruynzeel heeft u een functionele kwaliteitskeuken voor een lage prijs. Voor hetzelfde geld heeft u een Bruynzeel Keuken.
Alternatieven voor Bruynzeel Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,8 uit 165 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,8 uit 339 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,8 uit 547 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,8 uit 62 ervaringen
• Keur Keukens
   
(Haarlem Noord-Holland) score 9,7 uit 368 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,7 uit 266 ervaringen
• DB KeukenGroep
   
(8 vestigingen) score 9,7 uit 2166 ervaringen
• Ardi Keukens
   
(Sint Annaland Zeeland) score 9,7 uit 346 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 121 ervaringen over Bruynzeel Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren24 ervaringen
4 sterren6 ervaringen
3 sterren2 ervaringen
2 sterren12 ervaringen
1 ster73 ervaringen

Per vestiging:
“Duim naar boven”
Door Alex op vrijdag 22 dec 2017 17 | vestiging Groningen
Super tevreden over de klantvriendelijkheid van Bruynzeel. Van verkoper in de winkel (Groningen) tot de klantenservice, overal vriendelijk en actief geholpen. Eerlijk verkoopverhaal met een eerlijke prijs. Gevoel dat ik waarde voor mijn geld heb gekregen. (Geen koe handel) Leveringen die niet goed waren zijn achteraf na 1 telefoontje keurig vervangen of aangepast. Dikke duim voor Bruynzeel Groningen.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet goed”
Door Alfred Schut op vrijdag 25 mei 2018 18 | vestiging Zwolle
In oktober 2017 hebben wij een Bruynzeel keuken gekocht van het model Piet Zwart. De plaatsing heeft in januari 2018 plaatsgevonden. Nu bijna een half jaar later is de keuken nog steeds niet compleet. De levering en montage van een hoekpasstuk blijkt een groot probleem voor Bruynzeel. Dit terwijl het een normaal artikel zou moeten zijn in hun assortiment. Na 5 opleveringsbezoeken is dit nog steeds niet verholpen. Als klant heb ik verschillende servicemedewerkers gesproken. Zelf geloven ze ook niet echt in een oplossing. Een ZZP monteur moet het nu gaan oplossen. Verder problemen: waterschade aan 3 kasten bij levering, een kapotte klep van de vaatwasser als gevolg van een montagefout en onjuist afgestelde deurtjes.
FOTO VAN ALFRED SCHUT
Deurafstelling
Reactie of foto toevoegen
“Fout op fout bij montage”
Door Marcelle op zondag 30 aug 2020 20 | vestiging Den Haag Hogewal
Gekocht in november 2018 een Bruynzeel optima keuken twv 30.000 euro. De service in de winkel was prima maar de ellende begon toen wij op 3 juni 2020 de sleutel van ons nieuwbouw appartement kregen. Bruynzeel was vergeten de perilex aansluiting op de tekening te zetten (nodig voor inductie koken) vergeten een dubbel stopcontact te plaatsen en vergeten een elektra aansluiting voor onze lamp bij kookeiland te regelen. Dag 1 moest onze betonvloer dus open voor een extra elektragroep. Op 23 juli 2020 kwamen ze de keuken monteren en de monteurs vertelde mij dat er die dag geen composiet keukenblad zou komen ( die informatie hoorde ik voor het eerst) en dat ze een noodwerkblad zouden plaatsen. Dit noodwerkblad omvat 2/3 deel van het eigenlijk blad. Gevolg is dat ik met halfopen kastjes zit waar stof en troep in komt. De firma Jetstone liet weten pas 5 weken later te kunnen komen voor het inmeten want ze hadden de aanvraag pas net binnen van Bruynzeel. Tijdens montage bleek een deel van de apothekerskast niet aanwezig te zijn, er ontbrak een kast met verlichting en de monteurs lieten allerlei afval achter o.a. een zware plank van 1,5 bij 2 meter. Bovendien waren er allerlei beschadigingen aan houten vloer en aan de muren. Bruynzeel gebeld de volgende dag maar i.v.m. covid zijn ze niet telefonisch bereikbaar. De mail werd pas dagen later beantwoord met o.a. de opmerking dat een noodwerkblad nooit zo mooi kan zijn als een definitief werkblad. Geen reactie op mail. Geen contact. Tot mijn grote ellende blijkt op 28 augustus dat de keuken een scheef geplaatst kookeiland heeft dus de composiet bladen kunnen niet ingemeten. KOOP NOOIT EEN KEUKEN BIJ BRUYNZEEL
Reactie of foto toevoegen
“opdringerige verkoop en duur”
Door MR op zondag 22 jun 2014 14 | vestiging Hengelo OV
Ik heb sinds een aantal jaren een Bruynzeel keuken. Ik ben naar Bruynzeel gegaan en heb een mooie keuken uitgezocht met alles erop en eraan. Het bedrijf waarmee Bruynzeel samenwerkt in Hengelo heeft een potje van het plaatsen gemaakt. Heel veel klopte niet en ik heb nog vaak een monteur van de Bruynzeel zelf moeten laten komen om het op te lossen: de deur van de oven was scheef. Volgens de monteur had ik een 'Trabantje' en dat zou nooit een Rolls Royce worden. Ik heb wel diep in de buidel moeten tasten voor dat 'trabantje'. En ik moest het doen met een scheve deur. De kookplaat was zover naar achteren geplaatst dat ik op de achterste pitten geen pannen kwijt kon, zonder dat ze tegen de achterwand aankwamen. De deur van de vaatwasser sloot niet goed. De plaatsers hebben ook veel dingen 'meegenomen' die volgens hun niet nodig waren in de keuken en die ik later tekort kwam. Ik heb spijt van mijn aankoop. De prijs/kwaliteit is absoluut niet in verhouding. Ik kwam er later achter dat er in Duitsland net over de grens prachtige keukens te koop zijn, voor veel minder geld. Ik had achteraf toch naar buiten moeten lopen, toen de opdringerige verkoper steeds achter mij aankwam en met de prijs zakte. Ik heb er weliswaar 3000 euro vanaf gepraat en volgens hun een heel scherp geprijsde keuken gekocht, maar ik had beter elders een keuken kunnen kopen. Wel is de service achteraf goed. Ik heb bijvoorbeeld geleiders in de keukenladen vervangen, omdat ze het niet goed meer deden. Dat viel onder de garantie. Wel kun je je afvragen waarom geleiders zo snel kapot gaan. Overigens heb ik al een defecte vaatwasser gehad, de plaatselijke monteur die ik zelf heb ingehuurd, moest de vaatwasser naar voren halen en weer terug naar achteren zetten. Nu blijkt ineens de deur van de vaatwasser wel goed te sluiten en is de ovendeur ook niet meer scheef (staat ernaast). Was gewoon allemaal slordig ingebouwd. Ik heb hier overigens wel melding van gemaakt bij de Bruynzeel. Mijn keuken functioneert nu wel, maar ik had veel meer kwaliteit van Bruynzeel verwacht.
Reactie of foto toevoegen
“Ga hier niet mee in zee”
Door F. Jongejan op donderdag 12 sep 2019 19 | vestiging Groningen
We hebben zeer slechte ervaring met Bruynzeel Keukens, na lang wachten werd de keuken in week 30 geplaatst, scharnieren klopten niet, deurtje was niet meegeleverd, 2 glazen plaatjes zaten er niet bij. Vele malen gebeld, we werden van het kastje naar de muur gestuurd en moeten nog zeker 4 weken wachten op 1 deurtje en 2 glazen plaatjes. Ons verzoek om e.e.a dan maar op te sturen werd genegeerd. Ga niet met Bruynzeel Keukens in zee.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden”
Door S dekkers op maandag 30 mrt 2015 15 | vestiging Zwolle
In 2013 een keuken gekocht bij bruynzeel voor ons bedrijf. Zeer tevreden! Mooi afgewerkt, tijdige levering en na 2 jaar nog in topstaat! Recentelijk weer geholpen en zeer prettig geholpen door Tom Bonenkamp.
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken, goed geplaatst”
Door Tjalling op maandag 22 dec 2014 14 | vestiging Den Haag Hogewal
Keuken begin augustus besteld en eind oktober geplaatst. Bruynzeel type Pallas met Pelgrim apparatuur. Het hele traject is eigenlijk heel goed gegaan. De verkoper was vriendelijk en gaf ons alle tijd om te beslissen. Na het bestellen goede begeleiding vanuit het hoofdkantoor. De installatie gebeurde door de door Bruynzeel voorgestelde installateur, Albert Vuijk Keukenmontage, die al lang samenwerkt met Bruynzeel. Uitstekend bedrijf met ervaren installateurs. Hebben alles gedaan, inclusief betegelen. Het inmeten door Bruynzeel was goed gedaan, want het u-vormige keukenblad paste precies. Na twee weken was er een probleempje met de magnetronoven, waarvan de magnetronfunctie het begaf. Via Bruynzeel werd de servicedienst van Pelgrim ingeschakeld en die heeft het euvel verholpen (uiteraard onder de garantie). De keuken is heel mooi en we zijn er heel blij mee.
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Anne Henon op woensdag 19 sep 2018 18 | vestiging Apeldoorn
Een vreselijke ervaring - een keukenverkoper die niet bestelt, fouten maakt , liegt en draait . De keuken werd in januari besteld en is nog steeds niet in orde. Bijvoorbeeld twee keer een niet passende afwasmachine . Wat denken jullie van een tijdelijke aanrecht omdat de verkoper niet op tijd het blad besteld heeft ... maar dan een aanrecht zonder spoelbak ... een onbruikbare keuken dus ... De klantenservice is een puinhoop . Als klant, wordt u letterlijk afgebekt als u met een klacht komt. Uit wanhoop heb ik een aangetekende brief aan de directeur van de hoofdvestiging. Hij nam niet eens de moeite om te reageren ... Niet doen is mijn advies.
FOTO VAN ANNE HENON
Detail missende aansluiting wasmachine
Reactie of foto toevoegen
“Montage problemen”
Door Hachmang op maandag 20 apr 2015 15 | vestiging Apeldoorn
Enige waar ze goed in zijn is het verkopen van de keuken! De buurvrouw vraagt aan mij of ik een relatie heb met de bruijnzeel monteur. Heb de keuken nu 1 jaar bijna alles is al minimaal 1 keer vervangen . Vanaf de aflevering , montage , en nu in gebruik , zijn er problemen . De monteur staat minimaal 2keer in de maand voor de deur. Ik moet zeggen ze komen wel elke keer en maken het ook elke keer . echter ik word er doodmoe van . En dan de kosten ik moet wel elke keer vrij nemen als ze komen . En de beloofde dinerbon die ik van de verkoper zou krijgen moet ik nog zoeken.
Hoef ook niet meer ik betaal wel mijn eigen eten . Kortom geen brijnzeel keukens .p.s. Keuken kosten inclusief leidingen enz ruim 15000 euro.
Reactie of foto toevoegen
“Veel beloven weinig presteren”
Door Peter op donderdag 9 nov 2017 17 | vestiging Den Haag Hogewal
Bruynzeel Den Haag en Bruynzeel projecten. Veel beloven weinig presteren. Inmiddels is de halve keuken vervangen. Composietblad keukeneiland vervangen, composietblad ander deel keuken en veegplint verkeerde kleur we wachten op vervanging, stopcontact beschadigd moet worden vervangen, meerdere kastjes beschadigd en moeten worden vervangen, plank op de verkeerde hoogte opgehangen we wachten op herstel inclusief herstel gaten, behang en schilderwerk, koelkast koelt slecht monteur komt langs. Een niet aflatende stroom ellende genaamd Bruynzeel. Iedere keer nieuwe zzp'ers, iedere keer rommel want deze zzp'ers nemen het liefst zo min mogelijk mee retour want dat moeten ze zelf afvoeren. Iedere keer weer vrij moeten nemen om te constateren dat het nog steeds niet opgelost is. En dan de communicatie. Een ramp. Bruynzeel particulieren praat niet met Bruynzeel projecten en anders om. En dan een ene 'hassan' van de klantenservice in Roosendaal. Deze meneer heeft het echt niet begrepen. Hij denkt niet mee, is ronduit onbeschoft, heeft geen enkele inlevingsvermogen of begrip voor de klant. Hij is eerder onderdeel van het probleem dan de oplossing. Bruynzeel: het weinige vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen is na een gesprek met deze man geheel weg. We zijn nu twee en een halve maand na de oplevering van de keuken en nog is het niet klaar. De juridische weg lijkt ons nog de enige methode om ons recht te halen. Mijn advies aan iedereen #nooit-meer-een-Bruynzeel-keuken. Geef het door!
Reactie of foto toevoegen
“Inzage in prijzen keukenelementen afgeschermd!”
Door S.J. op donderdag 9 okt 2014 14 | vestiging Amersfoort
Ik heb van mijn verhuurder een brief gehad dat ik voor een nieuwe keuken mij kan melden bij Bruynzeel keukens in Amersfoort. In mijn voorbereiding naar een bewuste keukenopstellingskeuze tegen de volgende problemen aangelopen:
- geen creatieve meedenkende verkoper, die met ideeën aankomt, maar iemand, die terughoudend is ....
- Moet zelf overal naar vragen...geen pro-actieve klantgericht inspelen vanuit enthousiasme over een mogelijke opdracht....heeft men wel lol in 't werk?
- bij het vragen naar prijzen over keukenelementen geen transparantie...er zijn geen lijsten ter inzage met prijzen op basis waarvan je als klant zelf een keuze kan maken....de verkoper zoekt 't uit vanuit een opdracht voor een voorbeeldkeuken nadat je weg bent.
- bij terugkoppeling op offerte wordt verwacht, dat je naar de showroom komt voor offerte-aanpassingen, die je bij andere zaken gewoon digitaal kan doorgeven aan de hand van lijsten van keukenelementen, waar je zelf als klant inzage in kan hebben voor het maken van een keuze....
- bij nabellen naar het hoofdkantoor voor het aanvragen van een prijslijst van de keukenelementen wordt doodleuk aangegeven, dat die niet ter inzage wordt verstrekt en dat dat een bewuste keuze is van de directie van Bruynzeel....men verwacht, dat je naar de showroom gaat om zaken aan te passen .... de verkoper daar schermt de prijzen af...
- als klant ben je dus volstrekt afhankelijk van gegoochel met prijzen van de verkoper en kan je zelf geen keuzes maken op basis van prijsinzichten ....
- dit is geen eigentijdse transparante bedrijfsvoering, die inspeelt op digitale informatie en communicatie naar de klant....
- de klant wordt gedwongen naar de showroom te komen voor communicatie en het keuzeproces....
Ik ervaar deze gang van zaken als uiterst klantonvriendelijk, dwangmatig, niet van deze tijd en niet gericht op plezier hebben aan het binnen krijgen van een opdracht van een klant.....
De rode draad is, dat er een sfeer achterblijft van beren op de weg en onmogelijkheden in plaats van de lol van het creëren van een nieuwe keuken binnen je huis vanuit eigen keuzes op basis van inzichtelijke informatieverstrekking!
Bruynzeel profileert zich vanuit "het kunnen creëren van een droomkeuken....."
a) zelf creëren wordt ontnomen door het achterhouden van prijsinformatie
b) dromen ??? je komt ontgoocheld thuis, omdat er geen inzage mogelijk is in de meest normale zaken, die met je portemonnee te maken hebben....
c) Bruynzeel professioneel....? Daar is transparantie voor nodig....nee dus....
Dit bedrijf valt me zwaar tegen! 'k Zie, dat er meer resencies hetzelfde signaal afgeven .... Ikea biedt meer professionaliteit .... ik heb ook het gevoel dat ze in de winkel geen extra bonus meer voor mij kunnen krijgen ... het is toch al verkocht ... dus wordt je niet geholpen.
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Linda Jongbloed op woensdag 31 jan 2018 18 | vestiging Cruquius
Heel erg tevreden over mijn Bruynzeel keuken. In de showroom goed en professioneel geholpen door Robert-Jan die door goed naar mijn wensen te luisteren echt een keuken heeft ontworpen die voor mij werkt en er ook nog eens super uitziet. De keuken is vakkundig en snel geplaatst door twee vriendelijke monteurs. Kortom een droomkeuken in alle opzichten.
Reactie of foto toevoegen
“Tegeltjes spoelbak”
Door Bas Joosten op zondag 1 nov 2015 15
Bruynzeel "piet zwart" keuken gekocht. hardstenenwerkblad met onderbouw "tegeltjes" spoelbak. na 4 jaar laten de tegeltjes rondom los en komt de voegmortel her en der uit de voegen. reactie van bruynzeel is kort maar krachtig, "de garantie is om". Dus als ik het goed begrijp mag ik van een dergelijke "dure" spoelbak niet verwachten dat deze het niet langer dan de garantie periode uithoud....of snap ik iets niet....
FOTO VAN BAS JOOSTEN
REACTIE VAN TK
Hallo, Iedere werkbladen leverancier geeft 5 jaar garantie, laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Wellicht vragen wie de leveranciers is en zelf even met ze bellen!
REACTIE VAN B.H.G. JOOSTEN
Ik ben van mening dat Bruynzeel dat voor haar klant moet oplossen, waarom zou ik zelf hun werk moetten doen!?!?
REACTIE VAN TK
Bas, Helemaal eens, echter laat Bruynzeel voor wat het is, dus je zal wel moeten, anders blijft het zoals het is. Klant mag mij ook bellen hoor, regel ik het wel!
Reactie of foto toevoegen
“Koop hier nooit een keuken”
Door Rick van de Ven op dinsdag 20 sep 2016 16 | vestiging Son
Al maanden aan het wachten en nog steeds is de keuken niet compleet geleverd. Er is al twee keer een monteur geweest en steeds hebben ze niet alle kastjes bij. Geen handgrepen, geen kastjes, te kleine kastjes, kastjes uit de kleur. Natuurlijk wel al betaald. Als je belt over je klachten, bellen ze je niet terug. Ik hoop dat we nog ooit een complete keuken krijgen, maar ik heb er niet veel vertrouwen meer in. De klantenbegeleider ziet het nu zelf ook niet meer zitten en geeft als advies om een brief naar de directie te schrijven. Ik zou als advies geven: Koop hier nooit een keuken !
Reactie of foto toevoegen
“Problemen met montage”
Door Cecile Van der Poel Meijer op dinsdag 20 okt 2020 20 | vestiging Utrecht
In ons nieuwbouw appartement zat standaard een Bruyneel keuken, wij hebben er voor gekozen de keuken naar onze wensen uit te breiden. Helaas hebben we door omstandigheden 3 jaar op oplevering moeten wachten. In die periode zijn we nog een paar keer terug geweest om wat dingen te veranderen die we toch anders wilden. Dat verliep voorspoedig en we werden goed geholpen. Tot op 22 juni dit jaar de keuken werd geplaatst er bleek het één en ander mis , o.a. lekkage bij de quooker wat tot 10 september ( voorschouw ) geduurd heeft dus hardboard en houtwerk volgezogen met water, kastjes moeten vervangen worden. Verzoek van Bruyneel het volledige bedrag te voldoen alvorens plaatsing keuken!! Wij hebben v.a. 22 juni 0 , ja echt waar , reactie van Bruyneel ontvangen , dus verbazing alom toen we bericht kregen dat de keuken 14 oktober j.l. zou worden opgeleverd. De medewerker gaf aan dat hij van niets wist, terwijl wij v.a. dat we wisten dat er spullen besteld moesten wekelijks met het hoofdkantoor gebeld hebben. Gebreken: spoelbak met deuk past niet In aanrechtblad ,Accessoires niet geleverd, mantel afzuigkap zit los, verkeerd paneel aangebracht, diverse beschadigingen aan de frontjes, Plankjes met verlichting boven spoelbak hangen scheef en aansluiting is niet afgewerkt. lekkende quooker met alle gevolgen van dien! Levertijd van kastjes en frontjes minimaal 4 weken, tot paar weken terug nog niets besteld! Wij overwegen juridische stappen als we deze week weer niets horen van Bruyneel. Waardeloos bedrijf, koop geen keuken bij Bruyneel
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door Fam van Hamburg op maandag 11 sep 2017 17 | vestiging Breda
Drama drama drama! Slechte kwaliteit keuken, belabberde communicatie vanuit het bedrijf en geen adequate oplossingen voor problemen. Inmiddels 17 maanden bezig alles op orde te krijgen en wij gaan nu waarschijnlijk via onze rechtsbijstand stappen ondernemen. Nooit meer Bruynzeel!

Aanvulling ontvangen 11 september 2017: Keuken is gekocht in Breda. Sales was daar prima.
Reactie of foto toevoegen
“Service is nul”
Door B te Braake op zaterdag 18 jul 2020 20 | vestiging Barendrecht
In de winkel fijn, kundig en netjes geholpen. Er werd meegedacht, de prijs was helder en er werd niet geprobeerd extras aan te smeren etc. Daarna begon de nachtmerrie. Er zijn meer dan 10 bezoeken nodig geweest om de keuken daadwerkelijk te installeren. Dat heeft maanden gekost bovenop de wachttijd die sowieso al fors was. Panelen niet geleverd, onderdelen beschadigd geleverd, opdrachten verkeerd uitgezet waardoor monteurs niet wisten wat ze kwamen doen etc. Hier bovenop komt nog dat de door bruynzeel ingehuurde monteurs bij de eerste poging bijzonder onbeschoft waren, totaal niet meedachten om toch tot een werkbare keuken te komen en, zo begreep ik van latere monteurs, ook nog allerlei fouten hebben gemaakt die de latere montage bemoeilijkten. De sevice via de telefoon is ondertussen 0, je moet steeds zelf contact opnemen en ze doen niets. Ik kom hier nooit meer terug
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Mattaar op maandag 8 jun 2020 20 | vestiging Cruquius
We zitten nu inmiddels in juni en mijn eerste review schreef ik in maart dit jaar... Corona doet niet heel veel goeds... maar dat komt hier nog wel bovenop... dus reacties blijven uit en oplossingen ook...helaas. Nu een meneer achter de computer die intern onderzoek heeft gedaan om onze klachten en vragen te beantwoorden?!!! Niet op locatie komen en conclusie "wij kunnen helaas niets voor u doen". Wij hebben een achterwand van composiet hetzelfde als aanrechtblad, nu loopt het condenswater -ongeacht hard of zacht koken -vanaf achterwand onder de kookplaat door... dus sluiting geweest kookzone linksachter brand niet meer volledig.. en wij moeten wachten op het " dichtslibben " van kookplaat aan aanrechtblad.. u begrijpt dat dit niet te vatten is en als ik het vertel aan anderen wordt ik aangekeken alsof ik opgenomen moet worden zo onwaarschijnlijk klinkt dit..." conclusie van meneer klantenservice vanachter zijn bureau was dan ineens ; ik begrijp dat de afzuigkap niet bij ons is gekocht? Dan is dit het probleem! Nee meneer deze werkte prima is door twee monteurs van Bruynzeel gecheckt ! Deze voldeed prima bij onze vorige keuken vandaar dat deze is blijven hangen.... alles vanuit een kantoor concluderen zonder daadwerkelijk gekeken te hebben op locatie ! Omdat Bruynzeel klem zit en geen passende oplossing kan bedenken roepen ze maar wat! Heel onprofessioneel en ben bang dat dit zo nog heel lang zal duren !!! Ik zeg nog steeds KOOP GEEN BRUYNZEEL KEUKEN.

Eerdere ervaring van 6 maart 2020: Verkopen keuken verloopt gladjes en strak, je voelt je gehoord. Maar pas op!!! Daarna wordt alles anders, verkoper herkent je sowieso niet meer na ondertekening overeenkomst! En in ons domme geval betaling! Betaal nooit het hele bedrag!!! Pas als alles klopt en passend is !! In ons geval te goedgelovig geweest en nu blijft de fantastische strakke en gladde verkoper weg bij de onderhandelingen je hoort niets... dus moeten we maar langs gaan
REACTIE VAN MATTAAR
We zitten nu inmiddels bijna in de maand juli 2020! En wederom is er radiostilte! De kookplaat technische dienst is op ons adres geweest en conclusie is : kookplaat is zonder de bijhorende beugels los in het aanrechtblad gehangen! Dus de fout ligt bij Bruynzeel zelf! Hierop komt geen reactie ondanks toesturen rapport monteur! Niemand wil hier zijn reactie op geven klaarblijkelijk!!! Wat een bedrijf! Geen antwoord op mails!
Maar na intern onderzoek dacht meneer Van Bruynzeel klantenservice dat het probleem bij ons ligt! Zelfs als het bewijs toegevoegd is?! Dit gelooft toch niemand? Wat een slechte service !
Reactie of foto toevoegen
“Slechte zaak”
Door Peter Verheijen op dinsdag 19 nov 2019 19 | vestiging Haarlem
Nog geen 3 jaar geleden keuken gekocht in de vestiging Haarlem. Tijdens de verkoop en plaatsing prima geholpen en geleverd. Echter na nog geen 3 jaar gaat de rand van het keukenblad afbrokkelen. Dit valt dan niet onder de garantie. Het lijkt mij als na nog geen 3 jaar de rand afbrokkelt, het blad van een slechte kwaliteit is. Slechte zaak van Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Vooraf betalen”
Door Weeda op zaterdag 15 okt 2016 16 | vestiging Barendrecht
Het verkooptraject hebben ze wel georganiseerd. Maar het traject daarna is drama. Keuken is in juli 2016 geplaatst. Uiteraard gaat er iets verkeerd. Dat mag ook. Maar daarna is het een drama. Gebrekkige communicatie, informatie en service. Zaken die niet worden geregistreerd en doorgegeven ook al bel je er meerdere keren over. Externe monteurs die ze niet onder controle hebben en de helft van de werkzaamheden niet op de lijst hebben staan. In september weer niet alles afgemonteerd. Na maand zelf maar weer bellen, want je hoort niks. Wordt NOVEMBER meneer. Ben ik niet mee eens. Maar je loopt tegen betonnen muur bij call center en in winkel. (niks persoonlijk klantbegeleider zoals bij verkoop wordt verteld) En vooraf betalen uiteraard. Dat snap ik nu wel. We gaan het weer beleven in november.
Reactie of foto toevoegen
“Service laat te wensen over”
Door Rob op woensdag 13 mei 2020 20 | vestiging Gouda
wij hebben in Gouda onze keuken gekocht en zijn daar volgens ons niet op een fijne manier geholpen. Dat had veel beter gekund maar goed de keuken op zich zelf is wel prima maar de montage en de service is erg slecht er zijn kastjes niet recht afgemonteerd er zaten dingen los, de monteur had erg veel haast en was met 5 uur weg terwijl de montage een dag of anderhalve dag zou duren. Wij hebben er voor gekozen om de apparatuur zelf te plaatsen maar ook dat werd een uitdaging want a.o de vaatwasser pasten er niet eens in en daar sta je dan we zouden de volgende dag gaan verhuizen we zijn gelukkig geholpen door een goed montage bedrijf die bij de buren bezig waren en die hebben al deze problemen voor ons tegen betaling opgelost maar Bruynzeel zal ons hierin niet tegemoet gaan komen het is even dat u het weet. Een keuken kopen is 1 maar de service laat naar onze mening kan veel beter.
Reactie of foto toevoegen
“Niet best”
Door André Wijnen & Cor Stempher op maandag 5 okt 2020 20 | vestiging Den Haag Hogewal
Begin 2020 zijn we naar onze nieuwe woning verhuisd. Op 8 februari hebben we een nieuwe keuken bij Bruynzeel besteld. De behandeling in de winkel was uitermate correct en vriendelijk. Plaatsing van de keuken was op 18 mei. In de week daarvoor is een aantal voorbereidende werkzaamheden (het verwijderen van de oude keuken, stuc- en tegelwerk, installatiewerk) uitgevoerd door een door Bruynzeel voorgedragen klusbedrijf/monteur. Werkbladen konden pas worden ingemeten na plaatsing van het keukenblok (we kregen tijdelijk een noodblad) en zou pas na een paar weken geleverd worden. Dat verliep in eerste instantie al niet helemaal volgens afspraak. Een hoge kast bleek niet op de bestelbon te zijn meegenomen (je vraagt je dan af hoe dat kan ... de lijst zoals we die in de winkel hebben opgesteld, wordt toch in zijn geheel naar de fabriek gestuurd, nemen wij aan) en kon pas een week later worden geleverd. Bij gevolg kon een tweetal lage kastjes die in dezelfde lijn als die hoge kast moesten komen, ook nog niet geplaatst worden. Een paar panelen waren beschadigd (kan gebeuren) en er ontbraken wat zaken. Die zouden op korte termijn worden nageleverd / hersteld. Vanaf dat moment gaat het helemaal mis. Levering van een paar panelen blijkt (standaard) ongeveer een maand te duren. Er komen dan monteurs, maar die blijken keer op keer de benodigde spullen niet (allemaal) bij zich te hebben. Telefoontjes en mails richting Bruynzeel en een gesprek in de winkel leiden niet tot een oplossing op redelijke termijn. We zitten nu op 5 oktober 2020, er is vandaag weer een monteur geweest. Die had wéér niet de benodigde spullen bij zich. Bij een te vervangen paneel ontbrak de handgreep (hoe krijg je het voor elkaar ...). Die kon dus ook weer niet gemonteerd worden. Er zal weer een nieuwe afspraak moeten worden ingepland (over een maand?). Bruynzeel schuift nu een deel van het probleem door naar ATAG, omdat het paneel op de koelkast (deur op deur constructie) niet goed zit. ATAG stelt echter (o.i. terecht) dat de koelkast zelf prima functioneert., maar dat er met de opbouw iets niet correct is uitgevoerd. We hebben inmiddels spijt als haren op ons hoofd dat we een keuken bij Bruynzeel hebben gekocht. Het is ons niet helemaal helder wat we nu zouden moeten doen. De keuken is voor eerste levering (half mei) al helemaal betaald.
Tot "overmaat van ramp" heeft het eerder genoemde klusbedrijf, na de halfbakken installatie van de keuken, ook niets meer van zich laten horen. Terwijl er nog wat afrondende werkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Dat hebben we nu zelf maar gedaan en het contract ontbonden (gelukkig hadden we hier nog niet alles betaald). Misschien geen directe verantwoordelijkheid van Bruynzeel, maar zij hebben ons deze klusser wel aanbevolen.
Reactie of foto toevoegen
“scherp verkoop praatje maar kwaliteit ho maar”
Door Matthijs op vrijdag 21 nov 2014 14 | vestiging Amsterdam Westpoort
Bij ons gesprek bij de showroom was van alles mogelijk. Hier hebben wij dan ook duidelijk onze wensen besproken met de verkoopster Sharon. (het enige waar het deze mevrouw om ging was om te bepalen wat ons budget was, waar wij dan ook niet in mee zijn gegaan). Nadat de keuken geleverd was bleek de verkeerde vaatwasser en combi magnetron geplaatst te zijn. Na overleg en een bijbetaling zou het geregeld zijn. Helaas zijn wij inmiddels 5 maanden verder en is het nog steeds niet geregeld. Wel kunnen wij nieuwe apparatuur kopen bij bruynzeel (met 40% karting) wat nog steeds neer komt op de normale marktprijs. Vragend naar wat te doen met de oude apparatuur is dat we het wel op marktplaats kunnen zetten.... Hierbij waarschuw ik eenieder om niet met Bruynzeel in zee te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Halve montage”
Door Bianca op vrijdag 28 jul 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Ik had veel vertrouwen in bruynzeel, maar zou achteraf niemand aanraden daar een keuken te kopen. Netjes geholpen Met uitkiezen van een keuken in hengelo niks op aan te merken. Maar daarna.... monteur kwam alleen mijn man moest gewoon mee helpen met bepaalde dingen tillen, nou dat verwacht je al niet van een keuken van 11.000 euro, waren ontzettend veel dingen beschadigd monteur wou het oplossen dmv een lakstiftje. Hij heeft me ook nog veel dingen veel te kort gezaagd. Wou de tweede dag eigenlijk al na nog niet klaar te zijn al weg gaan, omdat hij ook nog een gezin had, dus kon ik nog niet koken heb daartegen geprotesteerd en gelukkig maakte hij dat nog af. Helft van de keuken werd geleverd, toen ik belde om te vragen waar de rest was vond ze het maar raar dat het niet klopte net alsof ik het zelf ...... Toen ik vroeg nadat ik het een beetje zat was wanneer het opgelost zou worden, toen werd ik ook nog letterlijk uitgelachen omdat ik een beetje boos reageerde. En deze mevrouw ging maar door. Uiteindelijk als ik geluk heb word over 2 maand de rest geplaatst.
FOTO VAN BIANCA
Halve kastjes
Reactie of foto toevoegen
“Klanttevredenheid boeit ze niet”
Door FvM op donderdag 17 apr 2014 14 | vestiging Roosendaal
Mijn keuken is voorzien van nieuwe inbouwapparatuur omdat het al 20 jaar oud was. Begin januari heb ik alles besteld en in week 12 kon geleverd worden. Omdat ik in week 13 vrij zou zijn is dat naar week 13 verplaatst. In week 12 heb ik met Bruynzeel gebeld omdat ik niets van hun gehoord had. Bleek dat er tussen afdeling verkoop en technische zaken wat onduidelijkheid was over een onderdeel van de keuken. De levering werd verschoven naar week 14 zonder dat met mij te overleggen. Vervolgens werd het week 15 maar omdat die week mij niet uitkwam is het week 16 geworden. Communiceren met Bruynzeel verloopt zeer moeizaam, wat de een zegt weet de ander de volgende dag al niet meer en mij werd dan weer wat anders verteld. Vandaag is de monteur geweest en bleek dat de handgrepen niet meegeleverd waren. Ook moet er nog een deurtje opgehangen worden. Ik heb Bruynzeel gebeld en zal nog drie(!) weken geduld moeten hebben voor ze de keuken af komen werken. Bruynzeel is erg goed in het 100% vooraf laten betalen zodat ze daarna geen druk meer hebben om klanten snel te helpen. Bruynzeel weet blijkbaar nog niet dat hun inkomsten van de klanten komen en dat je klanten daarom tevreden moet houden. Service is niet iets wat hoog in het vaandel staat. Als je een nieuwe keuken wilt zou ik alleen nog maar bij Bruynzeel gaan als je niet alles vooraf aan moet betalen zodat ze een financiele druk hebben om alles snel en goed te leveren en monteren. Beter nog ga je naar een ander waar de klant wel belangrijk is.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte klantervaring”
Door V op maandag 20 jul 2020 20 | vestiging Rotterdam Bigshops Dakpark
Worst customer care a company can have is from Bruynzeel. Once the money is paid, no response for any calls, aggressive and angry customer care executives. No respect for customers. Doesn't have proper systems to deal with problems. Go to Bruynzeel if you do not care about your money. Kitchen got delivered on time, and found a damage during transportation. So the completely fixation was not done since the work top had to be replaced ( as per the installation company). Got a call initially from Bryunzeel that the work top will be replaced and 2 days later another customer care executive whom our case was assigned called and said the work top will be repaired and not replaced. So we asked why does this confronting opinion in 2 days – when this question was asked the executive became angry and said they have all the right to do it like that. After that so many phone call and email. No response from complaint department. Finally we had to agree on the repair on the condition that it shall look like new and the other fixation had to be completed. Bruynzeel sends a company just to repair the work top strip and was silent for few days. When we asked about the completion of the installation – the response was – "We didn't know that we had to fix the rest. Now it's holiday time so you will be contacted afterwards".
Reactie of foto toevoegen
“Slecht, slechter, slechtst.”
Door Jack op maandag 30 jun 2014 14 | vestiging Barendrecht
Bijzonder slechte ervaringen. Door verkeerde voorlichting en een opstapeling van fouten ontstond er een toenemende ergernis. Door de cynisch vijandige houding werd de irritatie alleen maar versterkt en is mijn vertrouwen in Bruynzeel tot ver onder het nulpunt gedaald. Voor aankoop beloofd men van alles, maar na ondertekening is alle klantvriendelijkheid verdwenen. Nooit eerder zoveel aankoop ellende ervaren. Uiteindelijk heb ik de koop geannuleerd. De annuleringskosten zijn slecht voor de portemonnee maar beter voor de gezondheid.
Reactie of foto toevoegen
“Nalevering”
Door v/d Kolk op woensdag 24 aug 2016 16 | vestiging Delft
We hebben echt een mooie deal gesloten na een stevige onderhandeling. In februari 2016 wordt hij dan eindelijk geplaatst. Het plaatsen gaat allemaal soepel, totdat er 2 stollen te kort worden afgezaagd. Bij oplevering vertellen ze me dat ze die komen vervangen en checken we meteen de hele keuken. Er wordt nog een kast deurtje bijgevoegd wegens een kras. (Tot nu toe ben ik zeer positief en zou het bedrijf een 4 sterren krijgen).

Een paar weken later komen ze om het kast deurtje en de stollen te vervangen. Het kast deurtje blijkt de verkeerde draai richting te hebben. Bij de stollen is er 1 op de juiste lengte en de andere is te kort. Op mijn aandringen, meten ze de maat nog een keer na dit schrijven ze het ook op het oplever formulier. Na een paar weken komen ze weer langs. Het deurtje kan nu wel geplaatst worden en de stol vervangen ze ook. Echter zit er zit een kras op. Met opleveren hebben ze wederom de maat opgenomen en dit op het formulier gezet. (voor de zekerheid).

Na een paar weken komen ze weer langs. De mannen helen vol goede moed de koelkast uit de kast en plaatsen de stol bij de afwerking blijkt deze wederom 1,5cm te kort te zijn. Je raad het al. Ze gaan het weer opmeten en noteren dit op het opleveringsformulier. Nu komen ze eind Augustus weer langs om de stol te vervangen. Ik ben zeer benieuwd of het deze keer goed gaat.

Dat je een nalevering hebt, oke prima kan gebeuren, maar al die dagen daarna die ik vrij moet nemen beginnen wel op te tellen. Jammer dat ze je dan niet op bellen en excuus aan bieden en/of coulance aanbieden o.i.d.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer slecht”
Door Bergen op Zoom op dinsdag 22 jul 2014 14 | vestiging Bergen op Zoom
Omdat we ons aan het oriënteren waren op een nieuwe keuken zijn we binnengestapt in de showroom van Bruynzeel. De showroom is mooi en er is veel keus, maar de service van het verkooppersoneel is zwaar onder de maat.

We wisten al snel welke keuken het moest worden en hebben een prijs laten uitwerken door Hans. Dit verliep redelijk prettig, totdat we werden geconfronteerd met de totale prijs. Toch zijn we akkoord gegaan, omdat ons werd beloofd dat veel onderdelen op maat gemaakt konden worden. Dit was voor ons noodzakelijk, omdat ons huis gebouwd is in 1934 en daardoor geen enkele muur echt recht is en daarnaast is er bijvoorbeeld een bestaande koof waarin een deel van de keuken geplaatst moest worden.

Om alles definitief te maken, zijn we een aantal weken later weer in de showroom geweest en verkoopmedewerker Hans was al lang vergeten wie wij waren. Daarnaast hadden we per e-mail wat wijzigingen doorgegeven (o.a. aanpassing van het gasfornuis) en wij waren zeer teleurgesteld dat geen enkele aanpassing was doorgevoerd (ondanks dat er per e-mail bevestigd werd dat dit zou gebeuren).

Een aantal maanden later zou de keuken geplaatst worden en de monteurs zijn de eerste dag welgeteld 2 uur binnen geweest om vervolgens verhaal te gaan halen bij de verkoper. De tekeningen klopte totaal niet met de situatie en met hoe het moest gaan worden. Het beloofde "maatwerk" stond nergens op de tekeningen van de monteurs vermeld (op die van onszelf gelukkig wel) en daardoor duurde het uiteindelijk allemaal veel langer tot de keuken geïnstalleerd was.

De oplossing van de verkoper “dan moet de koof aangepast worden”, maar de bestaande koof was niet aan te passen en precies om die reden hadden we al in het eerste gesprek aangegeven hoe de situatie was en waar rekening mee gehouden moest worden. Ook tijdens het inmeten is dit nog eens verteld en het zou volgens het personeel van Bruynzeel allemaal wel goed komen.

Het is uiteindelijk goed gekomen door het uitstekende werk dat de ingehuurde monteurs hebben geleverd, maar wel hebben we overal zelf achteraan moeten zitten om het geheel naar wens af te krijgen. Vanuit Bruynzeel zelf was er totaal geen medewerking en de levertijd op onderdelen waarvan er te weinig geleverd waren, was met zo’n 4 weken veel en veel te lang.

Wij zijn er inmiddels van overtuigd om NOOIT meer een keuken bij Bruynzeel te kopen en wij zullen iedereen die een nieuwe keuken wil aanschaffen, adviseren om ergens anders naartoe te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel keuken”
Door Ivy op maandag 1 sep 2014 14 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Heb een keuken gekocht, geld moet 1 keer worden gestort, anders vindt de bezorging geen plaats, maar verder moet je maanden wachten tot je keuken uiteindelijk is afgerond. Heel slecht! keuken was besproken 1 dag tot ander half, maar monteur, was binnen no time klaar, alle elektrische apparaten niet aangesloten, volgend monteur gekomen, afmeting gedaan voor de achterplaat en van de afzuigkap en nu zegt bruynzeel dat ik nog een maand moet wachten, dus keuken zit erin, maar niet klaar, geen gezicht als je visite hebt...slordig!
Reactie of foto toevoegen
“Abominabel”
Door Jacobs op woensdag 26 feb 2020 20 | vestiging Zaandam
Over de aankoop, informatie en advisering geen klachten, die was goed evenals de communicatie daaromtrent. De problemen kwamen met de levering en de montage. De spullen kwamen op het afgesproken tijdstip binnen, dat gelukkig wel, maar de montagekamer bar slecht. Twee jongens, van een ingehuurd bedrijf zouden gedurende twee dagen plaatsen en monteren, maar aan het eind van de eerste dag lieten ze weten de volgende dag niet meer terug te komen vanwege werkzaamheden elders, Bruynzeel moest het maar oplossen. Bruynzeel, stop met dat bedrijf. Met de kerstdagen voor de deur was het noodzakelijk dat de montage zou worden afgemaakt. Inderdaad heeft Bruynzeel geregeld dat een andere monteur de klus kwam afmaken, twee dagen later. Over deze mensen niets dan goeds, ze kwamen uit Naarden. Toen bleek dat de plaatsing volledig scheef was uitgevoerd, moest dus over en bovendien bleken een paar belangrijke onderdelen, zoals verlichting bijvoorbeeld, niet meegeleverd. Daarom moesten er behalve licht, dus ook nieuwe kastjes komen. Wat een verspilling!! Uiteindelijk werd het ontbrekende bijna twee maanden later geleverd en gemonteerd. Bruynzeel levert mooie keukens, dat zeker, maar waarom aflever- en montagetraject zo abominabel slecht en nonchalant ingeregeld? Dat is de reden dat ik Bruynzeel niet snel bij vrienden zal aanbevelen.
Reactie of foto toevoegen
“Erg ontevreden tot nu toe”
Door Mark op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Den Haag Megastores
Tot nu toe ben ik zeer ontevreden over Bruynzeel. In oktober vorig jaar hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht waar al een Bruynzeel keuken aanwezig was. Naar onze mening was deze keuken niet compleet (geen inbouw koelkast/vriezer en iets te weinig kastruimte), en wij wilde de keuken uitbreiden. Omdat wij wel graag hetzelfde type en vooral dezelfde kleur van de panelen wilden, zijn wij naar de Bruynzeelwinkel gegaan. Daar prima geholpen door een vriendelijke medewerker, die ons de mogelijkheden van de "uitbouw" uitlegde. Daarbij werd meteen verteld dat het type keuken nog wel leverbaar was, maar dat het paneel een iets andere structuur zou hebben in vergelijking met de al aanwezige kasten. De kleur was geen probleem en kon geleverd worden, zoals wij het graag zien. Tot zover verliep het goed.

Een kleine maand na het ondertekenen van het koopcontract van de nieuwe keuken kreeg ik een e-mail van een Bruynzeelmedewerker. De door ons gekozen inbouwvriezer bleek niet in de kast te passen en zij hebben een andere vriezer voor ons gekozen. Er is niet overlegd met ons, we zijn niet gebeld om de (on)mogelijkheden met ons te bespreken. Daarbij komt dat de door Bruynzeel gekozen alternatief ook nog eens de helft zo klein is! Je zou toch zeggen dat de verkoper alle apparatuur netjes in de tekening heeft ingemeten, zodat toen al te zien was dat hij misschien niet zou passen?! Helaas was er geen andere mogelijkheid voor een inbouwvriezer en voelde wij ons verplicht om akkoord te gaan met het door hun gekozen product.

Enkele weken later kwam een vriendelijke medewerker de "nieuwe keuken" inmeten in onze nieuwe woning. Hij zette zijn laser tegen diverse muren en noteerde de afmetingen. Toen ik zei dat het niet om een nieuwe keuken ging, maar om een kleine uitbreiding keken 2 grote ogen mij opeens aan. "Ook dat wist ik niet" was de reactie. Meneer had geen idee wat hij nou eigenlijk op kwam meten en wat de precies was. Uiteindelijk zagen wij in het inmeetrapport dat de inmeter niet alleen de muur heeft opgemeten waar de keuken komt te staan, maar de complete lengte van de muur in de woonkamer... Nu snapte ik opeens ook waarom hij zó stellig zei dat de keuken wel zou passen! Want dat de keuken zou passen is een volgend kritisch punt. Bij de koop van de "aanbouw" hebben wij gezegd dat wij het nieuwe gedeelte graag net zo lang willen hebben als het bestaande, zodat ze recht tegenover elkaar eindigen. Vanuit de woonkamer heb je dan 1 mooi geheel en symmetrie. Tijdens het bestuderen van de tekeningen, die ons waren verstrekt door Bruynzeel, zagen wij dat het nieuwe gedeelte 20cm langer was dan het oude. Aangezien mijn vriendin en ik beide geen ultiem technische mensen zijn, zijn wij met de tekeningen onder de arm naar de Bruynzeelwinkel gegaan en hebben daar onze bevindingen voorgelegd. Wij kregen als reactie dat er niks meer aan te doen viel. Wij moesten de keuken gewoon betalen, laten leveren en dan tijdens of zelfs na de plaatsing moesten wij niet akkoord gaan met hetgene dat geplaatst zou worden, dit op het opleverformulier aangeven, zodat Bruynzeel een andere/kortere kast kon bestellen en na 6 weken leveren. Uiteraard was dit voor ons geen optie, omdat er meer moest gebeuren in de woning en wij afspraken gepland hebben met de bedrijven die dat zouden gaan doen (schilder, vloerlegger enz). Wij hebben wederom contact gezocht met de klantenservice van Bruynzeel, maar een goede oplossing bieden bleef uit.

De keuken werd geleverd en geplaatst. De kundige monteur heeft prima werk geleverd, ondanks dat hij 5,5 uur later kwam dan eerder afgesproken. Dit werd overigens wel een dag ervoor medegedeeld. Tijdens het plaatsen gaf de monteur al aan dat hij enig kleurverschil bemerkte tussen de al aanwezige en de nieuwe kasten. Hij kon echter niet zeggen of dit heel erg op zou vallen, omdat het inmiddels buiten al donker was en wij enkel met kunstlicht de kasten konden vergelijken. De volgende dag hebben we een aantal foto's gemaakt van het verschil en dit gedeeld met ons contactpersoon bij de klantenservice, zoals hij van ons vroeg tijdens het telefonisch contact. Het is niet een klein verschil in kleur, maar de nieuwe kasten zijn wel 2 tinten lichter! Nu zijn we bijna een week verder en is er nog geen enkele passende oplossing geboden voor bovenstaande punten. Sterker nog, op herhaaldelijke mails en verzoeken om contact wordt gewoonweg niet gereageerd. Inmiddels sta ik op het punt om rechtsbijstand in te schakelen...
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden maar slechte service”
Door R op donderdag 13 dec 2018 18 | vestiging Sneek
Vanaf het allereerste moment dat we de winkel in kwamen tot plaatsing van de keuken super goed geholpen en alles goed geregeld. Maar de service is echt meer dan waardeloos dik 10 maanden aan het wachten op iets wat nog steeds niet af is zoveel ellende. afspraken niet nakomen, 100 keer bellen niet terug bellen hou maar op. Erg teleurgesteld vooral in het servicecentrum.
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen”
Door Pierre en Marga van Lieshout op vrijdag 21 aug 2015 15 | vestiging Nijmegen
Meedenken met de klant, zonder opdringerig te zijn maakt Juan Fernandez tot een topverkoper. Goede ideeën aandragen, de klant laten beslissen in alle rust. Bruynzeel een gouden medewerker. Wij hopen dat de plaatsing van onze keuken net zo goed zal verlopen !
Reactie of foto toevoegen
“Ontzettende tegenvaller”
Door Vink op woensdag 11 sep 2019 19 | vestiging Gouda
Verkoopservice heel prima, vriendelijk. Maar aftersale vreselijk. Klantenservice gebeld met vraag of we inductieplaat konden ruilen (8 weken voor levering kwam hun eigen installateur met data dvies), omdat een extra groep aanleggen in onze meterkast niet mogelijk bleek. Antwoord: dat is uw probleem, moet je maar een nieuwe kopen, maar deze moet je gewoon betalen'. Geen enkele hand in eigen boezem dat ze dat niet hadden laten checken, of meedachten over een evt oplossing. echt geen stijl. Zodra de handtekening op de offerte staat, is er geen enkele prikkel meer om hun service te verlenen of mee te denken. Ontzettende tegenvaller en schril contrast met de klantgerichte verkoop in filiaal Gouda.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door C. Soy op maandag 11 jan 2016 16 | vestiging Dordrecht
Ik en mijn vrouw hebben voor ons nieuwbouwhuis te Dordrecht via de aannemer een Bruynzeel keuken gekocht. We werden bij de eerste uitnodiging om de keuken te ‘bezichtigen’ als ware dieren behandeld- en mochten van de verkoper niet eens (tegen betaling, aanbod van onze kant) een andere kraan kopen. Wij wilden o.a. een andere afzuigkap, kasten, draaideuren, inductie kookplaat ipv keramisch, voor ons allemaal niet mogelijk. Ik zie bij mijn buren een inductie kookplaat, anders uitgevoerde kasten en noem maar op. Al met al raad ik het iedereen af om een Bruynzeel keuken te nemen. Het communiceren met die lui slaat HELEMAAL NERGENS OP. Voor de betaling staan er een horde met soldaten klaar om je kapot te bellen, je emails te sturen- of middels brieven aan te manen. Ik stuurde de geachte heer Paul Bové een zeer nette email waarin ik verzocht de monteurs terug te laten komen voor het corrigeren van een aantal punten. Onze pas beschilderde muur (spachtelputz) is door tevens door een van monteurs beschadigd. Nu is het geen ramp, maar kom op, als ik iemand zijn auto bekras worden er toch ook schadeformulieren ingevuld?! Op 4 januari 2016 bevestigd de geachte heer Paul Bove dat er ‘zo snel mogelijk’ iemand contact met mij op zou nemen. Dit is op 11 januari 2016 nog steeds niet gedaan, en ik vind het hele proces van A tot Z van Bruynzeel één grote grap. Zodra ik er financieel ruimte voor heb gaat deze keuken er uit.
Reactie of foto toevoegen
“Garantie”
Door Raymond Hoolhorst op woensdag 22 jan 2014 14 | vestiging Barendrecht
2 jaar geleden keuken aanschaft bij nieuwbouw appartement in Berkel en Rodenrijs. Garantie op apparatuur wordt doorverwezen naar leverancier. Lekkende kraan van het merk Franke, leverancier geeft 5 jaar garantie op kranen alleen niet op het binnenwerk omdat de hardheid van het water per regio verschilt. Uit coulance sturen ze 2x een binnenwerk op die de klant zelf dient te vervangen. Bruynzeel wil deze wel vervangen a €110,- hoe zo garantie. JE mag van een kraan verwachten dat deze langer dan 2 jaar meegaat en van Bruynzeel die de keuken heeft geleverd en gemonteerd dat zij het voortouw nemen in een oplossing. LET DUS OP bij het kopen van een keuken bij Bruynzeel hoe het zit met de garantie op apparatuur
Reactie of foto toevoegen
“plaatsing en service”
Door rdenburg op donderdag 16 jan 2014 14 | vestiging Alkmaar
Kwaliteit goed, klantvriendelijk en service heel goed levering goed verlopen montage wat minder veel fouten er is goed gereageerd op fouten en alles is correct opgelost je moet wel zelf goed opletten of de fouten artikelen goed zijn besteld opnieuw, kontrollen via de vele post en mail ik zou dit bedrijf zeker aanraden.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken achterwand”
Door Jaap op maandag 19 feb 2018 18 | vestiging Den Haag Megastores
Zojuist is voor de 10 keer geprobeerd de achterwand af te werken. Ja, u leest het goed, de achterwand. De monteur is echter stomverbaasd dat hij daarvoor een ACHTERWAND bij zich zou moeten hebben. Vervolgens door een zijige service medewerker "geholpen" die niet meer kan betekenen dan "uitzoeken wat er mis is gegaan". Tja, dat kan ik je wel vertellen. De achterwand is besteld (ik heb een bestelbevestiging van het betreffende bedrijf) en waarschijnlijk ook gewoon geleverd. Bruynzeel: eens, maar nooit meer!
Reactie of foto toevoegen
“Prima service”
Door Johan en Hanneke, Huizen op donderdag 7 sep 2017 17 | vestiging Almere
In april 2017 hebben we onze Bruynzeel keuken in de zaak in Almere uitgezocht. We werden uitstekend geholpen. De verkoopster had verstand van keukens, gaf goede tips en nam uitgebreid de tijd voor ons. Nadat we een keuze hadden gemaakt, zijn we een week later terug gekomen om de puntjes op de i te zetten. Begin juni werd de oude keuken afgebroken en de nieuwe keuken geplaatst. Alles verliep soepel, volgens planning, snel en netjes. Prima installateurs! Nadat de keuken opgeleverd was, waren er zoals altijd toch nog wel een paar dingetjes die niet helemaal goed waren. De afstandbediening van de verlichting deed het niet, een plint raakte los, de koelkast deur piepte en het aanrechtblad boven de vaatwasser had wat speling. Alle punten zijn inmiddels vlot en zonder problemen verholpen. Nadat de keuken geplaatst is, zijn ze langs geweest om de punten te verhelpen. Echt prima service. We hebben een schitterende keuken en alles is nu tiptop in orde.
FOTO VAN JOHAN EN HANNEKE, HUIZEN
Bruynzeel keuken
REACTIE VAN SEE
Mooi keuken wat ik zie op de foto. Hoor graag wat deze keuken heeft gekost en welk merk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad te laat”
Door Ordenummer: 12120078 op woensdag 2 mrt 2016 16 | vestiging Groningen
Afgelopen jaar een keuken (t.w.v. 7000,- euro) gekocht bij Bruynzeel keukens. Achteraf gezien had ik liever mijn geld uitgegeven aan een ander bedrijf. De interne communicatie van het bedrijf verloopt erg stroef. Verschillende medewerkers die telefonisch contact zoeken met de klant en weten niet waar ze het over hebben, bellen met nutteloze vragen/info. Bellen over zaken wat allang met een andere medewerker is besproken. Monteur die de keuken komt plaatsen is 45 min te vroeg (stond om 7.00 's ochtends al voor de deur) en deelt mee dat Bruynzeel dit wel vaker vergeet door te geven. De monteur zou die dag tot 17.00 uur bezig zijn (staat zwart op wit) en is vervolgens bezig tot 19.00 uur in de avond. Ook is het aanrechtblad door een monteur verkeerd ingemeten waardoor wij veel langer moeten wachten op het aanrechtblad. Ook bleek bij het leveren van de keuken dat de afzuigkap niet leverbaar was (besteld halverwege december). Deze zou geleverd worden op 23 maart. Verder zijn twee planken niet goed ingemeten, ook hier moeten we op wachten. Bruynzeel doet geen enkele moeite om ons in te lichten over de hierboven beschreven punten en de verdere verloop hiervan. Als ik wil weten 'hoe en wanneer' de overige items geleverd worden, moet ik hier zelf achteraan bellen. De klantbegeleider aan de telefoon reageert met een opmerking 'dat fouten maken menselijk is' en dat zij het werk uitbesteed hebben en dus niet precies kunnen zeggen wanneer het aanrechtblad geplaatst wordt. Ik vind het erg vervelend dat ik bijna 1,5 maand opgescheept zit met een keuken die niet af is. Op deze manier heeft het mij al 5 dagdelen gekost en wie weet, worden dit er meer. (inmeten keuken, levering keuken, plaatsing keuken, plaatsing aanrechtblad, plaatsing andere helft aanrechtblad & hopelijk plaatsing afzuigkap + ontbrekende planken) Voor ons geen Bruynzeel meer!
FOTO VAN ORDENUMMER: 12120078
Afwerking keukenblad
Reactie of foto toevoegen
“Ongelooflijk”
Door Rouw op maandag 25 mei 2015 15 | vestiging Middelburg
Ik kom met tekeningen(afmetingen) van de oude keuken en mijn wensen voor de nieuwe keuken. Er wordt een tekening gemaakt die ook evt nog veranderd kan worden. Er moet ondertekend worden vóór 31 dec want dan geldt de korting nog. Daarna moet er nog wat veranderd worden. Ook dit kan nog. Fijn!Ook zouden grotere kasten fijner zijn maar dat zou teveel tijd kosten om te veranderen. De keuken wordt geplaatst. Drie grote bananendozen met spullen kunnen er niet meer in. kastjes blijken allemaal minder diep dan ze voorheen waren ( Dacht ik al gezien te hebben maar dat was standaard dus.....(mevrouw u kletst uit uw nek) het fornuis moest flink groter want ik wilde er meerdere grote pannen op kunnen zetten zonder dat ze eraf zouden vallen(nu wel een wokbrander maar andere pitten dichter op elkaar) ook de magnetron moest op een bepaalde plaats in de keuken want dat was mooier(?) Weer een kastje weg, de koelkast is kleiner dan we hadden(er past niet eens een grote taart in) en in de groentenla past precies een doosje aardbeien, ons kruidenrekje boven de afzuigkap(beloofd) is er niet(is ook niet mogelijk door de motor die daar zit). de dubbele spoelkast had een enkele kunnen zijn(zijn baas had het bakje nog even verplaatst naar rechts zodat er meer werkruimte op de aanrecht was) dan hadden we nog een kast gehad. Kortom een grote teleurstelling. Wij raden niemand aan om met deze man in zee te gaan. Hij kan de wensen van de klant blijkbaar niet vertalen. heeft te weinig kennis van de apparatuur weinig flexibel in het realiseren van de wensen van ons; een slecht invoelend persoon.
Reactie of foto toevoegen
“Aanbeveling”
Door Jose op dinsdag 28 jun 2016 16 | vestiging Gouda
Nu 1,5 jaar in het bezit van een keuken van Bruynzeel. Bij de aanschaf ervan de enige winkel welke geen extreem slechte verkooppraatjes had. (Deze zijn er altijd maar niet zoals bij eerdere winkels bijvoorbeeld een aanbieding voor ons neus doorgescheurd aangezien wij geen directe keuze maakten) We zijn niet gegaan voor de scherpste prijs maar voor een goed gevoel. Enige minpunt was dat ze niet sneller konden leveren maar dat gaven de 4 voorgaande winkels ook aan niet te kunnen. Er werd een mooie 3d weergave gemaakt van onze mogelijkheden en mee gedacht in overwegingen van apparatuur keuze. Waarbij voors en tegens werden toegelicht. Nu nog steeds blij met onze keuze. Installatie netjes met nog een stukje extra service. Daarna zijn er een aantal kleine puntjes geweest; verkeerd geleverd plaatje, een deur die kraakte en vreemde schade aan inbouwapparatuur. Bij dit alles direct en netjes geholpen zonder berekening van kosten (welke het merk van de apparatuur ons eerst wel wilde toerekenen). We zullen deze winkel zeker aanbevelen.
Reactie of foto toevoegen
“Dure aangelegenheid”
Door Gubbels op woensdag 30 sep 2020 20 | vestiging Heerlen
Keuken kopen is een dure aangelegenheid en doe je weloverwogen. Grootste fout is dat je alles moet betalen anders geen levering. Als er dan met plaatsen vd keuken heel erg veel mis gaat en je hulp en steun verwacht van je aankoop winkel krijg je als antwoord het komt ooit goed mevrouw. Wij zullen ook contact opnemen met de serviceafdeling als u dit ook doet komt t goed. Ben na 2,5 week maar eens heel boos geworden en nu kan men opeens wel n monteur sturen om de afzuigkap op te hangen die met 5 cm schroeven was opgehangen! En weer vd muur donderde, wanneer de keukenkastjes vd muur komen is maar de vraag? Durf er nu bijna niets in te zetten. In vorige keuken zaten ze bom vol. Wanneer de rest vd waslijst van gebreken opgelost gaat worden is maar de vraag. Weten ook zogenaamd niet welke monteurs er bij je bezig zijn. Bij Ikea hebben ze betere service. Als je veel ellende wil ipv genieten van je nieuwe keuken moet je vooral n bruynzeel keuken kopen. Niet dus!
FOTO VAN GUBBELS
Reactie of foto toevoegen
“uitstekende service”
Door Herman Goutier op donderdag 10 jul 2014 14 | vestiging Spijkenisse
Wij hebben een uitstekende ervaring met Bruynzeel. In het appartement (Terras aan de Maas te Spijkenisse), dat wij huren van Humanitas stond een standaard Bruynzeel keukenblok die wij wilde aanpassen aan onze wensen en budget. Hiervoor kozen wij voor de Bruynzeel vestiging is Spijkenisse. De verkoper is een topper, die alle tijd voor je neemt. Hij inventariseert je wensen en geeft zeer goede adviezen zonder opdringerig te zijn. Hij gaat beslist niet voor de hoofdprijs.
De uiteindelijke keuze ligt bij de klant. Het gezamenlijke plan konden wij op ons gemak eerst thuis bespreken zonder dat wij "gedwongen" werden om direct te beslissen. Na in meting en uitwerking door Bruynzeel kregen wij van hem een mail met het verzoek om het oude aanrechtblad vooraf aan de uitbreiding te verwijderen. Tevens gaf hij aan dat er enige kleurverschil tussen de oude en nieuwe frontjes zou kunnen zijn. Dit kleurverschil bleek na montage nogal fors. Na zeer goed overleg met de klantenbegeleider zijn de oude frontjes vervangen en zijn de oude scharnieren vervangen door remmende. Op mijn vraag of de oude ladeblokken voorzien konden worden van dempers werd zeer goed gereageerd.
Kosteloos zijn deze aangebracht. We beseffen dat het gezicht van een bedrijf sterk afhankelijk is van de personen die werken. Met onze ervaring bevelen wij dit bedrijf dan sterk ook aan bij vrienden, kennissen enz. Vandaag hebben mijn zoon en schoondochter een afspraak met Ben Moerman van dik twee uur met dezelfde aanpak als die bij ons (een topverkoper voor de klant).
Reactie of foto toevoegen
“Lakstift”
Door Margreet op zondag 27 sep 2015 15 | vestiging Zaandam
Goed geholpen met aankoop, niet met klacht. Veel slag- en stootschade bij normaal gebruik. Poggenpohl weet dit, heeft een keuken ontwikkeld met een verglaasde rand om dat te voorkomen. Ondertussen, hebben wij overigens een mooie keuken met veel schade en Poggenpohl heeft alleen een lakstift in aanbieding. Niet kopen is mijn advies.

Noot Qasa: dit betreft een Poggenphol keuken geleverd door Bruynzeel Keukens.
Reactie of foto toevoegen
“Prijsbeleid bij korting”
Door Jeffrey op vrijdag 25 sep 2015 15 | vestiging Alkmaar
Wij kwamen tijdens "kortingsdagen" vorig jaar en hebben veel keukenwinkels bezocht. Helaas bevestigde deze weer eens het vooroordeel. Zeer duidelijk dat men met verschillende prijslijsten werkt wanneer er de zgn kortingsdagen zijn. Ik bedoel, een hoekkastje voor €1250?? De dame die ons hielp " verwachtte wel dat wij gingen kopen". Tja jammer. Erg slecht, erg werd niet geluisterd en men wilde snel een order scoren. Sorry, maar hier komen we nooit meer.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet compleet”
Door Mustafa sahin op zaterdag 5 nov 2016 16 | vestiging Roosendaal
Ik ben niet tevreden ze zijn 4 keer gekomen om te keuken als compleet te maken 4 maanden voorbij mijn keuken is niet klaar. Ik heb nu een mail geschreven en mijn mail word niet beantwoord .

Dat z'n mail. Hoi. Vandaag is weer een monteur gekomen en werk is nog steeds niet volledig klaar die kast deur is nog niet geplaatst omdat er geen goede materiaal is. Vorige keer had ik gezegd moeten we elke keer verlof vragen aan de werk dat koste alleen maar voor ons geld en komen kennissen bij ons keuken kijken en Zeggen ze dat keuken nog steeds niet klaar ik schaam me dood! Waarom is die scharnier open gelaten door de monteur het gaat niet dicht dat ding wil ik niet te lang voor me neus elke keer in keuken kom. Ik hoop dat jullie binnen 3 dagen dat klaar hebben en als ik daar voor verlof neem gaan jullie de kosten betalen. Anders ga ik hier echt een beroep aan maken.

Ik krijg automatisch bericht "L.S. Per heden ben ik niet meer per mail te bereiken. Uw mail zal niet worden behandeld en/of doorgestuurd. Vriendelijk verzoek ik u contact op te nemen met mijn collega's op kantoor, zij zijn te bereiken op: 0164-285000. Excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet,"
FOTO VAN MUSTAFA SAHIN
Keuken niet klaar
REACTIE VAN MUSTAFA SAHIN
Het lekt nog steeds 4 keer gekomen
Reactie of foto toevoegen
“Duurt veel te lang”
Door keyzer op dinsdag 24 sep 2019 19 | vestiging Barendrecht
Verkoopproces was prima. Goed geholpen. Totdat de keuken werd geplaatst. Aantal onderdelen waren defect, beschadigd of niet geleverd. Kan op zich gebeuren maar de aftercare was dramatisch na 2,5 maand is de keuken nog steeds niet klaar. Klantenservice reageerde niet adequaat en excuses oid nooit gehad. Keuken heeft me veel vrije dagen gekost en het is nog steeds niet af. Zou verder kijken als je nog een keuken zoekt.
Reactie of foto toevoegen
“Mensen begin er niet aan”
Door Niels op donderdag 28 jun 2018 18 | vestiging Bergen op Zoom
ja geweldig zo een keuken van bruynzeel keukens, zeer blij mee. Het is nu inmiddels drie maanden geleden dat onze keuken is gemonteerd en toen begon het. oeps het blad is verkeerd gezaagd "wachten" er kwam een nieuw blad oeps het verkeerde blad tevens werd het inmiddels enige goede blad beschadigd "wachten". eindelijk bericht 9 juli (week 28) komt er een monteur oeps de bladen kunnen dan toch niet geleverd worden. het kan wel week 29 of 30 oke doe maar week 30 (week 29 kunnen wij niet) oeps week 30 kunnen we alleen leveren niet monteren, dus wordt het week 31. wat zou het volgende zijn? straks zitten we 4 maanden met een half afgewerkte keuken, heel kindvriendelijk ook. (reactie: Bruynzeel ik begrijp dat het lastig is maar wij kunnen er ook niet aan doen en als week 31 niet uitkomt kan het altijd nog week 35).
Reactie of foto toevoegen
“Gemengde ervaring”
Door Wim Hogenbirk op maandag 16 apr 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
We hebben een mooie Piet Zwart keuken gekocht. De service in de winkel was prima. Wel werd in de winkel de keuken gespiegeld opgeslagen in de computer. Geen probleem, zei men in de winkel, dat komt vanzelf goed. Nee dus, tot vlak voor de plaatsing moest ik ingrijpen, voor de vierde keer.

Bij de plaatsing was er van alles mis:
Kastdeurtjes beschadigd (zit aan de binnenkant meneer, ziet niemand).
Koelkastdeur paste niet (werd zonder haperen vervangen),
Op het losse aanrechtblok lag een verkeerd blad, het blok zelf moest na levering nog gesteld worden, juiste plek en waterpas. De monteur vond beide niet nodig en vond het werk te zwaar voor één man*.
De plinten van het keukenblok ontbraken. Die zullen jullie wel weggemaakt hebben...om uit je vel te springen bij zo'n lomperik.
Op de muur zat een een wandcontactdoos, te gebruiken ín het keukenkastje. De monteur had het kastje over het elektrablok geplaatst...het blok was dus niet te gebruiken.
Alle klachten op een lijst gezet, alles zou hersteld worden...over acht weken. WÁT...die keuken is meer dan een jaar voor plaatsing aangeschaft. Nu we in het huis woonden, moesten we acht weken wachten. De dame van de klantenservice bleek ongeïnteresseerd en niet meegaand. Erger, ze raadde ons aan een brief te schrijven als we het niet eens waren met hun beleid. We wachten toch maar 8 weken, je wil van het geduvel af. De monteur plaatste het keukenblok*, alle kastdeurtjes werden gesteld. Klaar...helaas, nu nog gaat een aantal deurtjes niet goed dicht en/of wapperen weer open als je ze niet een goede zwieper geeft. Door persoonlijke omstandigheden schrijf ik deze review nu pas. We zijn nog steeds gepikeerd over de waardeloze service van Bruynzeel (het bedrijf dat regelmatig reclame maakt met hun zeer goede naam).

Zou ik dit bedrijf aanraden? Ja en nee: Ja, ze hebben mooie keukens, de service in de winkel is prima. Nee, de plaatsing en de service bij het hele project was/is stuitend slecht. De medewerkers bleken onwillig en chagrijnig.
Reactie of foto toevoegen
“Natuurstenen blad”
Door Pouwelse op donderdag 26 mrt 2015 15 | vestiging Bergen op Zoom
Gekocht heb ik een natuurstenen blad met kraan en spoelbak, een nieuwe oven en een nieuwe kookplaat.
- Blad en apparatuur werden 2 aparte orders omdat we de apparatuur later bestelden. De verkoper garandeerde ons dat hij ervoor zou zorgen dat levering gelijktijdig plaats zou vinden.
- Prijs apparatuur marktconform na overleg van gangbare internetprijzen.
- De prijs van het natuurstenen blad blijkt achteraf ruim boven de markt te zijn ( l*b*h = 3000*600*40), incl 2 uitsparingen en opstaande rand ongeveer € 2000,00, inclusief inmeten en plaatsen, excl kraan en spoelbak.
- Helaas werd de apparatuur 3 weken eerder geleverd dan het blad. Ook de monteur was 3 weken te vroeg gepland. Pas na twee telefoontjes werd de monteur afgebeld, echter de vrije dag die ik moest nemen om bij de montage te zijn was nutteloos en ben ik kwijt.
- Bij montage van het blad bleek de spoelbak niet in het midden te zitten. De monteur moest ter plaatse 1,5 cm van het natuurstenen blad afslijpen

Positief:
- Monteur leverde prima werk (fa Legrand, Halsteren)
-Contactpersoon bij Bruijnzeel goed bereikbaar en correct, schriftelijke communicatie is ook prima.
Reactie of foto toevoegen
“sevice 0,0...”
Door rjb op woensdag 7 jan 2015 15 | vestiging Breda
Onze keuken.. Nu 4,5 jaar... Eerst vaatwasser kapot... Printplaat. 2,2 jaar oud geen garantie. 20 nov 2014 ijskast kapot.. Monteur. Zag dat motor kapot was... Weer werd er een vergoeding gevraagd terwijl ik nog garantie heb(5jaar) omdat ik 4 producten van ATAG heb.. Service een drama.. Zelf moeten bellen elke keer en met de kerst dus geen ijskast.. Geen oplossing niks... Ben woest! Nu 7 Jan 2015 laten ze me barsten.. Aangetekende brief gestuurd... 3 weken geleden... Meer mensen die het zat zijn?
Reactie of foto toevoegen
“Mankementen”
Door Bianca op zondag 31 dec 2017 17 | vestiging Den Haag Megastores
Ik koop nooit meer een keuken bij Bruynzeel. De keuken staat nu een jaar en er is geen moment geweest dat ze zonder mankementen stond. Er is altijd wat. De deur van de vaatwasser zit telkens los, de cooker is telkens kapot en plinten zitten los. De monteurs zijn bijna allemaal zzp'ers en bij de klantservice wordt niet meer gedaan dan begrip tonen. In the end heb je daar weinig aan.
Reactie of foto toevoegen
“Over het geheel geen aanbeveling”
Door Simon v. op vrijdag 29 mei 2020 20 | vestiging Alkmaar
Per eind dec. 2019 keuken gekocht, levering mrt 2020, keurig in orde. Echter "Corona" gooide wel wat roet in het eten. Plaatsing keuken in eigen beheer gedaan. Tijdens plaatsing kwam ik wel een paar hobbels tegen, welke ik graag in samen spraak met event. technische dienst wilde bespreken. Daar begon men niet aan. Ook een vraag (simpel) kon niet beantwoord worden. 1 onderdeel was niet geleverd en dat werd ook niet geleverd (ondanks moeite van personeel) en zelf maar in de bouwmarkt het onderdeel aangeschaft. Als ik het zo formuleer: de 1e contact is uitstekend, verdere verkoopproces is ook goed. Maar de communicatie en de zg. "aftersale" is bedroevend. Men is niet meer bereikbaar voor verzoek om contact op te nemen, je wordt afgescheept met een flauwe smoes. Het geheel genomen zal ik geen aanbeveling doen om Bruynzeel te promoten, sorry. SV.
Reactie of foto toevoegen
“Montage niet goed”
Door Arnold H op donderdag 5 sep 2019 19 | vestiging Utrecht
Bij onze nieuwbouw woning (3 jaar geleden) hebben wij een keuken gekocht bij Bruynzeel, aangezien wij vanuit de bouw hierheen werden gestuurd en een korting van 5,000.- kregen. Hoewel het verkoopproces zeker niet plezierig was (veel dwang om gelijk te tekenen), is dat niet de reden van onze slechte ervaring. De plaatsing en afwerking van de keuken was ver onder de standaard die verwacht kan worden. Wij hadden veel lekkages in de keuken en de afwerking was ronduit slecht. Na 3 jaar besloten wij daarom de keuken weg te doen en ergens anders een goede keuken te kopen. Tijdens het demonteren kwamen wij erachter waarom de afwerking zo slecht was en we zoveel lekkages hadden.... Alle kasten waren voor de helft vastgemaakt, schroeven zaten los en het keukenblad was nooit afgekit. Het was duidelijk een haast klus van bruynzeel geweest. Gelukkig hebben wij de keuken na 3 jaar verwijderd en was er maar beperkte schade aan mijn vloer en muur doordat dit niet was afgekit, maar het afwerkingsniveau is belachelijk. Voor het geld wat je uitgeeft aan een keuken zijn er aanzienlijk veel betere oplossingen.
FOTO VAN ARNOLD H
Reactie of foto toevoegen
“Kan niet”
Door cleuren & poppelier op dinsdag 1 mei 2018 18
Keuken met apparatuur. Waardeloos geadviseerd met onzinnige adviezen. Kan niet, Kan niet etc.
Reactie of foto toevoegen
“Fijne keuken”
Door P. van de Berg op woensdag 2 sep 2015 15 | vestiging Sneek
Wij hadden vorig jaar een huis gekocht wat volledig gerenoveerd moest worden, dus ook een keuken. Uiteraard bij diverse keukenboeren naar binnen gelopen en uiteindelijk voor Bruynzeel gegaan. Bij Bruynzeel Sneek kregen wij te maken met Ben Ewald. Het contact met Ben was prettig, duidelijk en zeker niet opdringerig. Bij sommige keukenboeren was dit wel anders, en ik ben ik, zulke mensen ontwijk ik meteen. Om wel eerlijk te zijn, er liep daar nog iemand rond die ik denk ik niet had moeten treffen. Na wat tekenen (keuken op maat), fine tunen, terugkomen en keuzes maken en flink onderhandelen uiteindelijk hier de keuken gekocht. Het contact vanuit Ben én het hoofdkantoor was dikke prima. De levertijd is helemaal conform afspraak nagekomen (ca 6 weken). Ook het bezoek van de inmeter geheel conform afspraak (netjes belletje van te voren), idem voor bezorging. Nu een jaar later nog geen problemen gehad, gelukkig, dus kan niks vertellen over de after service. 1 minpunt in dit verhaal, de prijs. De vraagprijs vs de aanschafprijs scheelt heeeel veel van elkaar. Onderhandelen hoort er uiteraard bij, maar wat er mogelijk is verbaasd mij nog steeds. Bruynzeel, dank voor de fijne keuken.
FOTO VAN P. VAN DE BERG
REACTIE VAN NAOMI
Beste, Kunt u meer vertellen over de prijsverschillen? Hoeveel heeft u uiteindelijk van de prijs af gekregen? Dank namens een aanstaande koper!
Reactie of foto toevoegen
“Keuken in nieuwbouwwoning”
Door Paul van Eck op maandag 8 mei 2017 17 | vestiging Delft
Sinds afgelopen november 2016 hebben wij een keuken laten plaatsen door Bruynzeel Delft. De keuken is geplaatst in een nieuwbouw woning. Vanaf het begin af aan verliep het contact niet goed met de klantenservice. We hebben de keuken gekocht met 10 jaar garantie op de kastjes. Echter voordat de keuken definitief werd besteld kwam bij ons de mededeling binnen dat de garantie op de hangkasten komt te vervallen. Dit had te maken met de recirculatiekap die wij nodig hadden in de woning. Ik moest hier akkoord opgeven anders werd de keuken niet besteld. Dit werd per mail gevraagd. Vervolgens kregen wij de officiële bestelling binnen en bleek het niet met de recirculatie kap te maken te hebben maar met de coocker. Hier heb ik nooit akkoord opgegeven. De keuken was wel besteld en is uiteindelijk ook gemonteerd met enkele haken en ogen. Ze zouden dinsdag komen monteren en maandag leveren. Maandag levering was gelukt alleen dinsdag monteren lukte niet i.v.m. een zieke monteur.

De keuken is uiteindelijk gemonteerd en alles werkte ook. Tot dat wij bezig waren met de vaatwasser. Wij hebben een vaatwasser besteld met een boven lade voor het bestek. Echter onze normale longdrink glazen paste daar niet meer onder, waardoor wij het glazendeel naar beneden moesten laten zakken zodat de glazen wel paste. Dit had tot gevolg dat onze avond eet borden niet meer in de vaatwasser passen. Er is een monteur langs geweest en heeft ernaar gekeken, maar gaf ook aan dat het type vaatwasser die wij nu hebben eigenlijk te klein is voor een boven lade. Dit heb ik vervolgens gemeld bij Bruynzeel dat de vaatwasser niet geschikt is voor een boven lade. Helaas kwamen ze met de melding dat wij dat hadden moeten controleren in de showroom. Echter op het moment van bestellen hadden wij nog helemaal gaan servies aangezien het onze eerste woning is. Aangezien de garantie van de bovenkasten is komen te vervallen en het niet op tijd leveren van de keuken heb ik een geld bedrag gevraagd voor het niet nakomen van de garantie van € 565,-. (gebaseerd op 2 nieuwe kastjes, extra vrije dag en het dramatisch verlopen van het contact en de afspraken) + het vervangen van onze vaatwasser naar een grotere type. Het enige voorstel waar Bruynzeel mee komt is een VVV bon van € 100,- waar ik niet mee akkoord ga. Ik zal daarom ook nooit meer een Bruynzeel keuken kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Top service bij bestaande Bruynzeel keuken”
Door Jan Blom op donderdag 24 okt 2019 19 | vestiging Haarlem
Boven kast 60 x 70 gekocht. Bij aflevering bleek het het schanier gedeelte niet in orde. Heb het hoofd kantoor gebeld en deze heeft de juiste scharnieren toe gezonden . In twee dagen waren de scharnieren binnen . Top service.
Reactie of foto toevoegen
“Mis kwaliteit”
Door M.Mutluer op vrijdag 24 jul 2020 20 | vestiging Breda
in 2015 heb ik een keuken gekocht bij Bruynzeel keuken. op dat moment woonde ik nog alleen tot 27-10-2018. Daarna is mijn vrouw de keuken vaker gaan gebruiken. Daarbij zijn we erachter gekomen dat bij het in gebruik nemen van de oven heel de kast, waar de oven in is ingebouwd, heet werd. Het werd zodanig heet dat we alle producten moesten weghalen van de bovenste plank onder de oven. Ook kregen wij een een witte vlek te zien op de klep. "Gelukkig" valt de oven nog in de garantie. Na contact te hebben gehad met Bruynzeel hebben, is mij door hun verteld om zelf contact op te nemen met de leverancier. De oven is van het merk Bruynzeel alleen Whirlpool produceert deze. Ik heb toen aangegeven dat ik dat niet wilde doen, omdat ik mijn keuken inclusief apparatuur bij Bruynzeel heb gekocht en niet bij Whirlpool. Dit kon niet dus werd ik gedwongen om zelf contact op te nemen met Whirlpool. Na contact te hebben gehad met Whirlpool heb ik voorrijkosten moeten betalen wat wettelijk niet eens is toegestaan. Whirlpool heeft een monteur langs gestuurd en was van mening dat er fout zat in het constructie van de kast zelf en had niks te maken met de oven. Vervolgens heb ik weer Bruynzeel gebeld waarna die weer een andere monteur hebben gestuurd van Bruynzeel zelf. Die was van mening dat er een rooster en een strip geplaatst moest worden , waarna weer Whirlpool is ingeschakeld. Na een 3e afspraak was er een verkeerde rooster meegeleverd dus kon deze niet geinstalleerd. bij de 4e afspraak waren ze van mening dat er helemaal geen strip kon worden geplaatst. en zo waren we al 7 afspraken verder. Na de 7e afspraak werd ik het onderhand wel goed geweest. Ik vond dat ik ze genoeg kansen hebben gekregen om de boel in orde te maken. Toen heb ik Bruynzeel gebeld met de mededeling wat ze nu gaan doen om het probleem te verhelpen. Uiteindelijk mocht ik een andere oven uitzoeken voor het aankoopbedrag van de oude. En mocht ik een duurdere nemen dan kon ik bijbetalen. Op zich is dit een hele mooie deal, want we hebben de indeling ook mogen aanpassen, omdat de oude oven 45 cm is en de nieuwe 60 cm. Hierbij hebben we ongeveer 100 euro bijbetaald voor de oven en 350 euro voor een nieuwe kast. deze 350 euro zou dan arbeidsuren zijn van het personeel. Wat mij betreft een hele mooie deal en vrouwtje weer helemaal happy.

Bij de 1e afspraak om alles te monteren zijn ze erachter gekomen dat de verkeerde kast is geleverd. de kleur was wit alleen het materiaal was anders. Dit was duidelijk zichtbaar. Bij het maken van een nieuwe 2e afspraak hebben ze weer een andere kast geleverd wat helemaal niet overeenkomt met de oude en deze kast was beschadigd. Na contact te hebben gehad gaven ze ons pas aan dat ze de kast niet meer kunnen leveren, omdat ze andere soort materiaal krijgen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de kast bij de 1e leveren.

Na een week tijd kreeg ik niks te horen dus heb ik ze gebeld wanneer mijn keuken een keer in orde wordt gemaakt. Alleen tot mijn verbazing was de order niet eens aangemaakt! Toen heb ik nog een mail gestuurd met een laatste kans om alles alsnog in orde te maken. Op deze mail is niet gereageerd. Bij deze mail heb ik ze 2 weken de kans gegeven. Ik heb daarna 4x contact gehad met de klantenservice. Ik zou terug gebeld worden door Marjon van Houten. Sinds 1 juli wacht ik op het moment om terug gebeld te worden door hun. Mijn vrouw is in tussen tijd zwanger geraakt en is uitgerekend op 12 augustus. Ik vind het te gek voor woorden dat dit zolang kan duren. We zitten met een verpakte oven en planken met materieel in de woonkamer sinds de levering van de nieuwe over. Zelf heb ik 2 auto ongelukken gehad waardoor ik niet zwaar kan tillen. 2 weken geleden is de babykamer geleverd. Wij hebben extra betaald om de babykamer te laten monteren, alleen de babybox kon niet in de woonkamer worden gemonteerd, omdat we geen ruimte hebben door die dozen van Bruynzeel.

Ik heb mijn keuken bij Bruynzeel gekocht omdat ze goede service zouden hebben, alleen jammer genoeg mis ik kwaliteit hier in. Ze proberen wel en ik heb hun genoeg kansen gegeven (ben niet de moeilijkste) alleen ik zit hier al bijna een jaar met een kapotte oven.
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door G. Lommerse op woensdag 26 jul 2017 17 | vestiging Cruquius
In de showroom uitstekend geholpen en geadviseerd door Robert-Jan. De plaatsing van de keuken (totaal zo'n 5,5 meter) is zonder enig probleem verlopen. Alleen maar complimenten dus, zowel voor de advisering als voor de plaatsing en de nazorg!!! Voor de liefhebber, de keuken is te bewonderen in Haarlem-Noord :)
FOTO VAN G. LOMMERSE
Keuken in Haarlem Noord
REACTIE VAN SEE
Hoor graag wat deze keuken heeft gekost
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Johan op donderdag 5 jul 2018 18 | vestiging Roosendaal
prima meegedacht, plaatsing erg professioneel en kieskeurig! Terecht blij met de keuken en Bruynzeel. Enige minpuntje is dat mails niet allemaal beantwoord worden door de verkoper. Maar dat noem ik een leerdoel.

Aanvulling ontvangen 5 juli 2018: Ja geleverd en geplaats naar alle tevredenheid.
Reactie of foto toevoegen
“Afspraak niet nagekomen”
Door Robert Munts op vrijdag 24 apr 2015 15 | vestiging Utrecht
Eén advies: ga nooit naar deze vestiging! Wat een onbeschofte behandeling. De afspraak is tot stand gekomen omdat Bruynzeel onderdeel uitmaakt van het bouwproject waar wij onze woning laten bouwen. De afspraak is gemaakt per mail (hard bewijs en bij mij opvraagbaar!)! Bij aankomst van mijn vrouw (incl baby van 7 maanden) was de baliemedewerkster niet op de hoogte van de afspraak. Na tussenkomst van de vestigingsmanager bleek dat de afspraak volgens de manager in de ochtend om 11.00 uur stond ipv 15.00 uur in de middag. Mijn vrouw zei dat dit niet het geval was en liet de mail zien. Tsja volgens de manager was dit tjdstip door zijn collega per abuis verkeerd in de mail gezet en het had 11.00 uur moeten zijn. Mijn vrouw: dus dat had ik moeten begrijpen? Ja inderdaad en er werd meteen aangegeven dat er dezelfde dag meerdere keren was gebeld om dit door te geven.... Ok, op welk nummer dan? Dat wist hij dan ook weer niet dat moest hij uitzoeken. Dat vond mijn vrouw goed, doe maar meteen. Het antwoord laat zich raden. Hij kon het niet terugvinden en er was niet gebeld. Pure leugens dus en let op geen enkele keer excuses. Mijn vrouw heeft toen in de emotie gezegd dat hij een '...' is; niet goed natuurlijk maar wel enigzins voor te stellen als je heen en weer 1 uur in de auto zit om er te komen en deze reactie krijgt.

Wat was dan zijn oplossing of voorstel? Niet want hij had het te druk.... Ging overigens vervolgens gewoon in zijn kantoor zitten en liep weg zonder antwoord te geven op een normale vraag. Geen excuses helemaal niets!

Wij hebben geen enkel belang om hier persé te moeten kopen of negatief te doen over Bruynzeel, het was meer dat wij dachten dat het goed is om ook met de preferred supplier van de bouwondernemer te gaan praten. Via onze bouwer hebben we het hoger opgespeeld en gevraagd om een reactie van de baas van de vestigingsmanager. Deze wilde namens Bruynzeel dan wel zijn excuses (voelde totaal niet oprecht) aanbieden maar zijn vestigingsmanager stond in zijn recht om het hierbij te laten omdat mijn vrouw het woord met de drie letters had uitgesproken. De leugens van zijn eigen manager zijn blijkbaar ok! Saillant detail: we hebben al een offerte bij een andere aanbieder. Bruynzeel wordt in ieder geval niet de tegenofferte waar wij naar op zoek zijn. Wat een onprofessioneel bedrijf is dit... bah!
Reactie of foto toevoegen
“Ontbrekende spullen”
Door LR op woensdag 20 jul 2016 16 | vestiging Spijkenisse
2 laden + 3 fronten + onderkast kookplaat + spotjes ontbraken. Kraan bleek defect te zijn.
Wacht 4 weken na levering nog steeds op de spotjes en een nieuwe kraan, schijnt een enorm probleem te zijn voor een keukenzaak om een kraan te leveren. kreeg nu bericht dat het nog wel 5 weken kan duren voor de kraan en spotjes geïnstalleerd gaan worden. Weinig respons van de klantenservice. Nemen absoluut geen initiatief om met alternatieve oplossingen te komen. Doe jezelf een plezier en voorkom ergenis en hoge telefoonrekening: koop geen keuken bij Bruynzeel, je krijgt er spijt van.
Reactie of foto toevoegen
“Meer aandacht voor de factuur dan voor de order”
Door c.ambachtsheer op zaterdag 2 nov 2019 19 | vestiging Breda
we hebben een paar maanden geleden een uitbreiding van de bestaande Bruynzeel keuken besteld,so far so good behalve de extreem lange levertijd voor twee eenvoudige kastjes.Toen begon de druk van de service afdeling om te betalen, 3 keer een bericht ontvangen waarin gewezen werd op het feit dat er betaald moest worden ,twee dagen voor de aflevering,dat is duidelijk toch? Niet voor de service afdeling die drie keer moest waarschuwen dat er op tijd betaald moest worden etc.Ik vind de energie en de verspilling van tijd in schril contrast met de mogelijkheid om twee kastjes twee maanden eerder af te sturen.Ik vraag me af waar de druk vandaan komt, is Bruynzeel soms in financiële nood? Dan had ik misschien beter bij een ander bedrijf kunnen bestellen ,indien er twijfels zouden ontstaan over mijn kredietwaardigheid dan is dat een slechte methode om te ontdekken of dat zo is,is ook niet erg klantvriendelijk,kortom een vervelende ervaring,nu maar zien hoe de montage afloopt.

Aanvulling ontvangen 12 november 2019: De montage van twee kastjes heeft inmiddels plaatsgevonden.Het goede nieuws is dat er een correcte ,capabele monteur kwam om de boel te installeren,bij navraag bleek het een ZZP werker te zijn,die op zelfstandige basis dit soort werken uitvoerde,dit verklaart wellicht de bekwaamheid,daar de zaakjes van Bruynzeel niet in orde waren .
1.De onderplaat was in wit uitgevoerd alhoewel er duidelijk in de papieren was vermeld dat dit zwart zou moeten zijn.
2.De afsluitplaat werd in de verkeerde kleur wit geleverd,en ook weer werd dit in alle papieren die ik ontvangen had vermeld dat het in de zelfde kleur als de kastjes zou zijn.

Het opvallende in dit hele verhaal is dat er in de leveringsvoorwaarden van Bruynzeel artikel 5 wordt gewezen op e.v.t kosten om de ruimte in orde te brengen waar het werk zal plaatsvinden indien de ruimte niet voldoet aan de eisen die Bruynzeel hiervoor hanteert. Ja daar zit wat in als monteurs moeten wachten enz.Maar nu draaien we het om, als Bruynzeel bij de levering fouten maakt en het werk niet afgemaakt is en de monteur weer opnieuw moet komen vindt er dan ook een compensatie plaats voor de klant, die moet uiteindelijk maar weer zorgen dat hij thuisblijft en wellicht ook een vrije dag opnemen of andere prive afspraken afzeggen. Daar ben ik nou eens benieuwd naar wat het antwoord zal zijn, alhoewel ik dat waarschijnlijk al wel kan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Lekkende kraan”
Door M. de Klerk op zaterdag 12 nov 2016 16 | vestiging Middelburg
Wat is dit voor ongelooflijke ballenzaak? Op 2 november is onze nieuwe keuken gemonteerd en op 3 november meld ik telefonisch dat de kraan lekt. Er wordt mij verteld dat de monteur dit zo spoedig mogelijk komt verhelpen. Na een paar dagen niets gehoord te hebben heb ik nog 2 keer gebeld, er wordt weer beloofd snel actie te zullen ondernemen. Vrijdagmiddag 11 november krijg ik een e-mail waarin word gemeld dat de monteur langskomt op 6 december?
Reactie of foto toevoegen
“Niet zeuren”
Door JvdP op vrijdag 10 jul 2015 15 | vestiging Cruquius
Na drie jaar begint een van de zijpanelen op te bollen. Bruynzeel gebeld en foto gestuurd. Volgens Bruynzeel is de schade ontstaan door verkeerd gebruik. Hoezo gebruik? Het is een paneel dat door Bruynzeel is geplaats en dat geen bewegend deel is. Er gebeurt dus niets mee. Rest van de keuken vertoont gebrek niet en wordt niet anders "gebruikt". Volgens Bruynzeel komt het door de dweilen van de vloer. Gevraagd of men denkt dat ik emmers water op de vloer gooi en als het door dweilen zou komen waarom dan de rest van de keuken het gebrek niet vertoond. Bruynzeel wil voor geen centimeter bewegen. Ik moet alles betalen. Bovendien wordt doodleuk gezegd dat ik toch al wel drie jaar zorgeloos van de keuken heb kunnen genieten. Oftewel na drie jaar kan de keuken dus allerlei gebreken gaan vertonen maar dan moet je verder niet zeuren. Uiteindelijk maar el afspraak gemaakt want paneel moet toch vervangen worden. Afspraak voor een woensdagochtend tussen 09.00 en 13.00 uur. om 13.05 is er nog niemand en heb ik ook nog niks gehoord. Zelf maar gebeld. Receptioniste probeert servicemedewerker te spreken te krijgen maar krijgt niemand te pakken. Ik heb daarop gezegd dat ik niet langer kan wachten wegens andere afspraak. vervolgens wordt ik om 13.15 door de servicemedewerker gebeld die meld op z'n snelst pas over 20 minuten er te kunnen zijn. Ik heb daarop gezegd niet langer te kunnen wachten en dat er dan maar een andere afspraak gemaakt moet worden. vervolgens heb ik Bruynzeel een mail gestuurd en daarin aangegeven dat ik de uren die ik voor niks heb zitten wachten verreken met de factuur. Krijg ik doodleuk een mail terug waarin staat dat ik Bruynzeel niet de kans heb gegeven om de fout te herstellen omdat de monteur er om 13.30 uur wel had kunnen zijn en het probleem dan had kunnen worden opgelost. Oftewel Bruynzeel komt de afspraak niet na en nu is het mijn schuld omdat ik ze niet de gelegenheid heb gegeven om als nog op dezelfde dag de schade te komen herstellen. Hoe onbeschoft kun je als bedrijf zijn? Service is erg slecht want als je een beroep doet op garantiebepalingen is men ineens niet thuis en dan vervolgens ook nog een klant schofferen terwijl men zelf de afspraken niet nakomt.
Reactie of foto toevoegen
“Potloodschets”
Door Fred van Bentum op zaterdag 9 mei 2015 15 | vestiging Utrecht
Geweest voor een offerte voor nieuwe keuken, ruim een uur later buiten, met een potloodschets en een mondelinge aanbieding van 16.000 euro. Wat een lachertje dit bedrijf, vroeger nummer 1, maar is niet veel meer van over, en als ze zo doorgaan, gaan ze vanzelf dicht.
Reactie of foto toevoegen
“Matige communicatie, afspraken worden niet nagekomen”
Door Amsterdammer op maandag 11 aug 2014 14
Tot aan het kopen van de keuken waren de medewerkers heel vriendelijk en behulpzaam. Zodra het koopcontract getekend was ging alles echter mis. Ik moest meer dan 2 weken achter ze aan gaan om een afspraak voor het inmeten in te plannen. Dit kostte veel tijd en frustratie en het hoofdkantoor en het filiaal schuiven de schuld naar elkaar toe, terwijl ik daar als klant helemaal niets mee te maken heb. Mijn advies: kies een ander!
Reactie of foto toevoegen
“Onwaardig”
Door danny van Ginkel op woensdag 3 jan 2018 18 | vestiging Zwolle
Tijdens het binnenhalen van ons als klant een zeer goed gesprek. Achteraf grote fouten gemaakt een keuken gemaakt wat technisch niet eens kon (kast ruimte verloren) kosten verzwegen van het leidingwerk waar wij nu voor op kunnen draaien. Wel fouten erkennen de schuld bij een onervaren verkoper leggen maar dan krijg je gewoon te horen als jullie van de keuken af willen dan cancellen we de deal toch, 12 weken voor oplevering. Een grote organisatie als Brunzeel onwaardig
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goede ervaring”
Door F.J.Jordans op donderdag 27 okt 2016 16 | vestiging Spijkenisse
Onze ervaring is zeer goed, een jaar geleden we een keukenblok gekocht en gratis laten plaatsen naar onze wensen, nu hebben we een achterwand laten plaatsen, ook naar onze ervaring zeer goed, netjes geplaatst en afgewerkt.
Reactie of foto toevoegen
“Dure keuken”
Door C.M. van Dijk op dinsdag 12 mrt 2019 19 | vestiging Bergen op Zoom
Ik heb een zeer dure keuken gekocht bij Bruynzeel. De optima. Veel problemen met de keuken afzuigkap is niet correct veegplint niet correct de miele xxl vaatwasser niet correct schade opgelopen bij het plaatsen van de dure keuken. Bruynzeel wil niet de schade vergoeden. Radar en kassa zullen dit gaan uitzenden. Mijn advocaat zal hier werk van maken.
Reactie of foto toevoegen
“Goede ervaring!”
Door Willems op woensdag 17 dec 2014 14 | vestiging Nijmegen
In onze zoektocht naar een keuken kwamen wij terecht bij Bruynzeel keukens Nijmegen. Wij werden zeer klantvriendelijk ontvangen door Pascal en Sander. Laatste heeft met onze wensen en eisen een mooie keuken voor ons ontworpen. Tussendoor zijn wij nog enkele keren terug geweest in de winkel met vragen over het voorwerk. Wij werden steeds goed geholpen door de medewerkers. De keuken werd netjes op afgesproken tijd geleverd, en de volgende dag vakkundig gemonteerd door aannemersbedrijf Binnendijk uit Elst. Na enkele dagen werden wij nog gebeld of alles goed was verlopen tijdens de montage en of wij tevreden waren. Wij zijn zeer tevreden over de totale gang van zaken. Zowel in de winkel als het contact met de klantenservice bij Bruynzeel en de aannemer!
Voorlopig hebben wij nu geen keuken nodig maar een volgende keer zouden wij zo weer bij Bruynzeel naar binnen lopen!
Reactie of foto toevoegen
“Geleverde keuken”
Door R.H. op zaterdag 11 apr 2015 15 | vestiging Duiven
Tot de handtekening is gezet, een en al vriendelijkheid en een enorme aandacht voor de klant. Je wordt zelfs na 6 uur gebeld (zeer opdringerig) of je al hebt besloten tot aankoop. na het tekenen van het koopcontract , is de verkoper op geen enkele manier meer te bereiken,niet telefonisch of per mail. Ben erg bang dat als er een garantie geval zich voordoet het een hele lange lijdensweg word.
Reactie of foto toevoegen
“Geen communicatie”
Door Dirk op donderdag 12 apr 2018 18 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Keuken gekocht, geplande leverdatum 13 weken , na 11 weken toch maar eens vragen bij Bruynzeel waar de keuken blijft , krijg je te horen dat de levering gepland staat voor week 19 , oftewel opeens 6 weken later! Slechte zaak zonder enige vorm van communicatie en het is dat we er zelf achteraan gegaan zijn!
Reactie of foto toevoegen
“Niet te regelen”
Door Boon op zaterdag 4 mrt 2017 17 | vestiging Cruquius
Het niet kunnen regelen volgens bestelling van glazen zijplaten met bevestigingmateriaal voor keukenladen. Dit loopt al vanaf oktober 2016 en is tot op heden nog niet geregeld (4-3-2017). Personeel niet behulpzaam en schuift het liefst af naar hoofdkantoor en graag zelf bellen! Advies= Bruynzeel cruquius personeel wegdoen en wel behulpzame mensen aannemen die gaan voor het bedrijf en de klant. Als het regelen van bovenstaande al niet lukt hoe moet het dat met een komplete keuken? Niet doen dus en een andere keuken aanbieder zoeken.
Reactie of foto toevoegen
“Nog steeds erg tevreden”
Door E. Van Sintmaartensdijk op donderdag 23 jan 2020 20 | vestiging Spijkenisse
Een grote landelijke keuken, met een Falcon gasfornuis. Geweldig geholpen, vanaf het begin, tot en met de plaatsing van de keuken. Nu 4 jaar geleden. En nu nog steeds dezelfde superservice, wanneer nodig!
Reactie of foto toevoegen
“Keukenaankoop”
Door Jannie Vink op dinsdag 25 sep 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
Wij hebben een keuken gekocht .Onze ervaring is heel goed goede behandeling de keuken is heel goed gezet kan het iedereen aan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Absolute aanrader”
Door Ruurd van Uffelen op zaterdag 8 feb 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Bruynzeel? EEN TOPPER! Wij zijn behoorlijk kritisch, letten op ieder detail en vonden het daarom spannend toen we onze keuken uitgezocht hadden. Alles ging perfect! Uitstekend advies gekregen van de heer Bulent Sahin, de communicatie verliep zeer aangenaam, geen enkel gevoel van iets opgedrongen krijgen, rustig luisteren naar onze wensen en daarop perfect inspelen, de plaatsing, de after sales alles ging fantastisch!!
Een absolute aanrader, ook voor mensen die naar het vervelende toe kritisch zijn!!
Reactie of foto toevoegen
“Tevereden”
Door a Bouwman op maandag 3 feb 2014 14 | vestiging Duiven
Nieuwe keuken laten plaatsen door montagebedrijf De Wilde uit Vriezenveen, die in opdracht werken van Bruynzeel.
Dat is echt een vak bedrijf, alles wordt nauwkeurig en netjes geplaatst. Echt een aanrader. Met de nieuwe keuken uitzoeken, zijn wij zeer klantvriendelijk geholpen door Juan Paul Fernandez van Bruynzeel keukens uit Duiven.
Reactie of foto toevoegen
“Wij zijn echt super tevreden”
Door Mandy van der Hoort op donderdag 11 jun 2020 20 | vestiging Utrecht
Wij hebben een keuken gekocht bij Bruynzeel voor een hele goede kwaliteit/prijsverhouding. We zijn heel goed begeleid, de installatie werd door zeer kundige heren geïnstalleerd en de after sales is echt top. Wij zijn echt super tevreden. Kan niet anders zeggen. Wat een goede service.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service na plaatsing keuken”
Door aa lankwarden op zondag 30 jun 2019 19 | vestiging Duiven
Zeer slechte service mijn koel vries combinatie ging stuk op 22-6 -2019
met 30graden gebeld naar die zaak kon geen koel kast geven moest wachten tot maandag 35 graden woensdag pas een nieuwe ZEER slecht behandeld wie vergoed mijn de derving.

Aanvulling ontvangen 3 juli 2019: In november gekocht geplaatst februari en betaald eerst kookplaat stuk en nu was koelvries c ombinatie stuk en slecht behandeld.
Reactie of foto toevoegen
“Perfecte keuken”
Door Harold Kan op maandag 30 jan 2017 17 | vestiging Alkmaar
Enkele jaren geleden een keuken gekocht en nog steeds zeer tevreden. De verkoop ging prima en er was goed te onderhandelen met de verkoper (Rob). Zo was er bijvoorbeeld ten tijde dat ik de keuken kocht een kortingsactie en zou kreeg men een Boretti BBQ ter waarde van 650 euro. Ik heb aangegeven dat ik de BBQ niet wenste en dat de 650 wel van de prijs afgehaald mocht worden, hier ging men akkoord mee. De keuken werd uiteindelijk geplaatst door degene die ook mijn meerwerk uit zou voeren. Deze man bleek jammer genoeg niks anders dan een enorme beunhaas te zijn ipv een vakman zoals hij adverteerde. Enkele dingen bijvoorbeeld: de achterwand was in 2en gesneden wat gewoon lelijk was. Er was geen extra plankje gemaakt bij het raam zodat het een stuk mooier zou zijn. De kastjes waren naar mijn mening niet goed gesteld etc. Ik belde daarna bruynzeel die alles keurig hebben gerepareerd. De monteur die kwam keek naar mijn keuken en stelde dat hij het een prachtige keuken vond maar dat dit wel zo kut was gemonteerd dat hij de service afdeling ging bellen. De monteur bood zijn excuses aan namens hemzelf en de service afdeling en heeft allerlei extra onderdelen besteld om zo de keuken naar zijn mening mooier te maken wat daadwerkelijk zo was. Twee jaar later toen de garantie al van de kasten af was stelde mijn vriendin dat de grote kast waarin de koelkast en ijskast zat scheef leek te zijn, ik belde weer op en de gehele kast is vervangen. Geen enkele keuken is in 1x perfect en dat zou je ook niet moeten verwachten. Echter heeft Bruynzeel niet anders dan dit perfect opgelost zonder dat er ook maar enige extra kosten kwamen.
Reactie of foto toevoegen
“Winkel goed maar levering ging mis”
Door F Mebius op dinsdag 22 aug 2017 17 | vestiging Utrecht
Tot aan het moment van levering hebben we goede ervaringen gehad met Bruynzeel. In de winkel hebben we een prettige ervaring gehad. Helaas ging het na de levering mis. Er misten deurtjes, sommige deurtjes waren niet goed en moesten terug en het keukenblad moest ter plekke kleiner gezaagd worden wat uiteindelijk schade aan onze muren heeft veroorzaakt. Degene die de keuken kwam plaatsen had er weinig kaas van gegeten. Hij liet onderdelen in de afzuigkap zitten waardoor we met een enorme zoem bleven zitten en heeft naast de schade aan de muur enorm prutserig kitwerk afgeleverd. Wij wilden dat de schade vergoed/gerepareerd zou worden en een veegplint en achterwand was hiervoor de oplossing volgens de kitter die de monteur later had langs gestuurd.
De afhandeling hiervan ging moeizaam. We kregen de juiste persoon slecht te pakken en er werden zaken beloofd maar vervolgens hoorden we weken niks. Toen ik na enkele weken weer belde bleek dat er niets was gebeurd of besteld. Ook zijn we zeer onvriendelijk bejegend door een medewerker op het hoofdkantoor die ons betichtte van het 'alleen maar willen ontvangen van gratis spullen'. Zo iemand op een klantenservice laten werken lijkt me enorm slecht voor het bedrijf.
Uiteindelijk hebben we zelf een achterwand geregeld en heeft Bruynzeel gezorgd voor veegplinten (die uiteindelijk ook weer in de verkeerde maat waren besteld waardoor er weer een nieuwe afspraak moest worden gemaakt). Al met al waren er zo'n acht afspraken nodig om de keuken te plaatsen en is de keuken pas sinds augustus naar wens. Dat terwijl de plaatsing half april heeft plaatsgevonden. Zeer slechte service en het is voor ons duidelijk dat als de koop eenmaal gesloten is en betaald dat je er als klant niet meer toe doet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Misleiding”
Door G.J. op donderdag 28 nov 2013 13 | vestiging Groningen
Bij Bruynzeel Groningen hebben we een eerdere offerte laten aanpassen omdat we toch graag een andere opstelling wilden en dat door deze aanpassing het e.e.a. voordeliger zou uitvallen. We hadden een apparaat van 900 euro laten vallen, de diepte van het werkblad aangepast ( dat zou volgens de verkoper ook 600 euro schelen, de dure verlichting laten vallen en gekozen voor een goedkoper merk apparatuur op advies van de verkoper. Al met al was het verschil tussen de eerste en tweede offerte slechts 400 euro. Toen ik de verkoper er op aansprak kwam hij met allerlei voor mij onduidelijke verklaringen. De schouw zou niet meegaan in de actiekorting van 40% omdat deze speciaal besteld diende te worden. Wij gaven aan dat er toch geadverteerd werd met 40% korting op alle apparatuur. Na veel heen en weer gepraat en omdat mijn man er flauw van was en al de deur was uitgelopen. werd alsnog de 40% korting op de schouw gegeven. En als we direct zouden tekenen zou er nog eens 450 euro van af gaan. Wij hebben niet getekend omdat we niet onder druk gaan tekenen voor iets wat toch een klein kapitaal vertegenwoordigd. Thuisgekomen zagen we in de offerte dat het werkblad duurder was geworden ipv ongeveer 600 goedkoper en dat het materiaal voor de fronten melamine was in plaats van de door ons gekozen gelakte variant. Per e-mail hebben we de verkoper gevraagd naar het "duurdere" werkblad maar we hebben geen reactie gekregen. Ik ben zo blij dat we niet getekend hebben. De prijzen worden door allerlei handige trucjes hooggehouden waardoor ze dus een bepaalde marge inbouwen waarbinnen dan nog onderhandelingsruimte zit. ( Binnen een half uur kon er naast de actiekorting en de zgn. vipkorting van 10% nog zo maar 1300 euro van de prijs af). Als we wel getekend hadden, dan hadden we dus ook nog eens een keuken gekregen van materiaal waar we niet voor hadden gekozen. Ik verdenk Bruynzeel ervan dat ze dit express doen en na tekenen de klant informeren dat ze een fout hebben gemaakt waardoor je dan nog eens weer duurder uit bent. We hebben geen vertrouwen meer in Bruynzeel en gaan dus niet in zee met Bruynzeel.En al helemaal niet meer na alle slechte reviews op deze website. U bent gewaarschuwd.
Reactie of foto toevoegen
“Service”
Door Gino op donderdag 24 sep 2015 15 | vestiging Utrecht
Wat een verschrikkelijke service, nog nooit meegemaakt dit. Eerst zaken die niet werden geleverd. Daarna bij klachten uiterst onbeschoft te woord gestaan. Vervolgens zelf in de winkel door een medewerker beschuldigt dat we een slaatje uit deze situatie probeerde te slaan.
Let op mensen: als dit bedrijf zijn geld binnen heeft zal het ze een zorg zijn of je je eten kunt bereiden in je nieuwe keuken. Een Bruynzeelkeuken. Nee. Nooit. Meer
FOTO VAN GINO
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Dennis Vereijken op maandag 28 mrt 2016 16 | vestiging Son
% service, onderstaande klacht 01-03 verstuurd. Tot op de dag van vandaag geen woord over gehoord! Kansloos bedrijf.
Datum: 23-02-16 Brunzeel keukens, Drebbelstraat 7, 4622 RC Bergen op Zoom
Geachte heer/mevrouw, Via deze weg wil ik u informeren over de verloop van de aankoop van een keuken, in de vestiging Son en Breugel. En de complete gang van zaken daarna tot op dit moment. Augustus jongstleden hebben mijn partner in ik een huis gekocht. De keuken hierin was niet naar onze wens. Na het bezoeken van verschillende keuken bedrijven. Viel ons oog op de Giethoorn keuken in jullie assortiment. Enkele weken later zijn wij terug gekomen om een tekening te maken. U medewerker .......uit het betreffende filiaal heeft ons hierbij geholpen. Ze heeft ons uitstekend hierin geholpen. En onze wensen netjes uitgewerkt. Op die zelfde dag hebben we ook meteen een optie genomen op de keuken. Dit proces is verder prima verlopen. Ook het inmeten van de keuken door jullie is verder netjes verlopen.
Na het inmeten was er een 2de afspraak moment, dit om evt wijzigingen te bespreken. Dit gesprek hebben we gehad met ...., omdat ......op vakantie was. Hierin kwam naar voren dat een keuken kastje te diep was. Dit ivm een pilaar op deze loactie in de woning. Deze pilaar kon niet verwijderd worden, ivm de draagconstructie. Hier zou dus geen keuken kastje kunnen komen van 60 diep. Idee hierin was een keuken kastje van 30 diep te plaatsten(zie onderstaande afbeelding). Echter sloot deze dan niet aan op de muur. Waar door er dus een spleet tussen het kastje en de muur zat.
Ons voorstel hierin was om een zijpaneel te pakken van een kastje van 60. En deze op maat te maken, zodat het kastje optische toch netjes aansluit op de muur. Later als het blad er op zit, zou dit toch niet meer zichtbaar zijn. Er werd ons verteld in de winkel dat dit niet mogelijk was. In mijn ogen is dit slechts een simpele handeling. Dus ik ging hier niet direct mee akkoord. Tevens omdat ik 100% zeker wist dat dit wel mogelijk was. Dit gezien het feit dat in mijn vriendenkring 3 interieur bouwers zitten, waar ik dit mee heb besproken. Volgens hun is dit een simpele handeling die zo is gemaakt, en te plaatsen is. Ik heb geprobeerd de verkoper hierin te overtuigen dat dit wel mogelijk is. Aangezien ik natuurlijk een nette afgewerkte keuken wil voor het geld. Uiteindelijk kreeg ik te horen 'wij maken geen maatkeukens, hiervoor moet je bij de buuren zijn'. Hierop ben ik naar buiten gelopen om even een sigaretje te roken. Aangezien deze opmerking me in het verkeerde keelgat schoot, we betalen 12.000,00 euro. En dan z'n antwoord?
Uiteindelijk hebben mijn partner en ik toch ingestemt met het idee van de verkoper, dit omdat deze geen millimeter mee gaf in het voorstel van onze kant. Voorstel was dat wij de draag constructie maar dieper in de ruimte moesten laten komen. Zodat het uiteindelijk toch netjes aan zou sluiten. Gezien het feit dat de draag constructie 16 oktober zou worden bewerkt/aangepast. Was de afspraak gemaakt dat uiterlijk 15 oktober ik de juiste maat voering zou krijgen hiervoor. Uiteindelijk heb ik deze pas 19 oktober gekregen, en heb ik de pilaar met geluk op maat gemaakt.
Tevens is er tijdens het opmeten van de keuken besloten dat de staanders onder de hoeken van het keuken blad niet nodig waren(zie afbeelding hier beneden). Dit aangezien 2/3 van het blad vast ligt, dit is tijdens het 2de gesprek ook besproken. Vertrouwende op de kennis bij jullie zijn we hier mee akkoord gegaan. En zijn de staanders uit de order gehaald.
Tussen het 2de gesprek en de levering van de keuken, zag ik dat er in eens een actie was. Vanaf een bepaald bedrag zou er een gratis cooker(warm water kraan met boiler) bij de keuken komen. Wij zaten boven het minimaal te besteden bedrag. Echter was de keuken al reeds besteld, echter hebben wij toch gebeld. Dit in het motto 'nee heb je, ja kun je krijgen'. Uiteraard werd ons verteld dat wij niet voor deze actie in aanmerking kwamen. Dit is begrijpelijk, en hier hebben we respect voor. Echter in het zelfde telefoon gesprek werd er ons verteld dat er tijdens het aanschaffen van onze keuken een andere actie liep. Waar wij op dat moment gebruik van hadden kunnen maken. Echter zijn wij hier nooit op geatendeerd! En stond er ook geen groot doek voor de winkel zoals met de actie voor de cooker. Dus wij wisten ook niet dat er een actie was op het moment van aankoop. Ik vind dit een kwalijke zaak dat wij hier niet op zijn geattendeerd.
De dag van levering en plaatsing is aangebroken. Levering was netjes optijd en werd netjes door de chaufeur in de woning geplaatst.
Rond het aangegeven tijdstip arriveerde ook de keuken monteur. Hij maakte een opmerking over het leiding werk, dat deze niet volgens de voorschriften zijn weg verwerkt. Dit klopt, echter heb ik zowel bij het inmeten als de aanschaf van de keuken expleciet vermeld dat wij niks met het leiding werk doen. Aangezien alle apperatuur op exact de zelfde loacties terug zou komen. We hebben hier met opzet voor gekozen. Dit omdat de indeling van de oude keuken goed was, waardoor we dus ook geen extra kosten hoeven te maken. Hier is verder geen opmerking over gemaakt vanuit jullie kant, totdat de monteur hier iets van zei. Er vanuit gaande dat er vanuit jullie hier niet dieper op is ingegaan, hadden wij de indruk dat het akkoord was. En dat we de standaard documenten die jullie toesturen over het leiding werk dus konden negeren. Tevens ook omdat alle aansluitingen op de juiste locaties zaten. Uiteindelijk heeft de monteur hier verder niet moeilijk over gedaan.
In de loop van de dag kwam het onderwerp van het zijpaneel ter spraken. Dit omdat het betreffende kastje werd geplaatst door de monteur bij de pilaar. Er zat dus een spleet tussen het kastje en de muur, dit omdat ik de gewenste maten niet optijd heb door gekregen. En dit dus op de gok en eigen berekeningen heb moeten laten maken. Ik besprak het voorval met de monteur, en tijdens dit gesprek roept hij in eens 'opgelost'. Ik kijk naar het kastje en de muur. Heeft hij het opgeslost zoals we voorstellde in de winkel, wat dus niet mogelijk was volgens de verkoper! En waar ik maar voor naar de buuren moest! Ik denk laat ik er maar verder geen woorden aan vuil maken, het is onbewust zo opgeslost als dat wij wenste.
De monteur heeft tijdens de montage niet gevraagd of hij de keuken moest afkitten. Wat volgens jullie wel gevraagd dient te worden. Buiten dat om heeft de goede man van 08:00 tot 23:00 gewerkt om de keuken te plaatsten. Hij heeft dit niet in overleg gedaan, maar is gewoon door gegaan. Wat bij mij bekend is, is dat hij dit toch in overleg met de klant had moeten doen. Wat dus niet is gebeurt!
Het keukenblad zou later gemonteerd worden, dit omdat Kemie nog zou komen inmeten. Hier was vanuit jullie een noodblad en spoelbak mee geleverd. Echter kwam de monteur met een oud blad en spoelbak aanzetten die hij zelf had mee genomen. Geen probleem, als dit voor hem handiger is. En buiten dat om werd het nieuwe blad toch binnen 2weken geleverd. Echter bij het opstellen van de afleverbon aan het einde van de plaatsing wou hij het niet op de bon noteren dat deze retour zijn gegaan. Op de bon is aangegeven dat het fornuis niet geheel werkte. Dit is verder prima opgepakt.
Die zelfde week is Kemie nog langs gekomen om het blad op te meten. Zei vroegen waar zijn de staanders om het blad te ondersteunen? Wij duidelijk gemaakt dat deze uit de levering zijn gehaald. Omdat deze niet nodig zouden zijn. Kemie zei dat dit wel wenselijk is, aangezien er 2 mogelijk zwakke plekken zitten in het blad. Die toch wel wenselijk waren om te ondersteunen. Mijn parnter heeft op het moment zelf telefonish contact gehad met onze klantbegeleider, ........... Ze was gefrusteerd dat het balletje hierin bij ons neer werd gelegd door ........ Omdat wij zelf akkoord zijn gegaan met het verwijderen van de staanders. Dit vinden wij onterecht, aangezien wij jullie hierin hebben vetrouwd. Dit omdat jullie dagelijks keukens plaatsten, en wij niet de kennis en ervaring hebben om hier een ordeel over te maken. Uiteindelijk heb ik alleen nog maar contact gehad met ....... Dit omdat hij me opbelde omtrent het probleem. En ik de opmerking kreeg dat mijn partner aardig gefrusteerd was, en of het contact alleen nog via mij kon lopen. Ik vond dit geen professionele uitspraak! Uiteindelijk hebben jullie toch de verantwoording hiervoor genomen. En werden de staanders kosteloos geleverd en gemaakt. Alleen de voorgestelde opties hierin waaren niet naar onze smaak. We hebben een mooie witte landelijke keuken. En de voorstellen betrof het onderstaande:
In onze ogen past dit niet bij een landelijke keuken. Ik heb hierna telefonische contact gehad met ....... En hierin een voorstel gedaan, we kwamen er samen niet uit over de telefoon. Of ik legde het niet goed uit, of hij begreep me niet. Mijn voorstel was dat ik dan even langs de winkel reed om het daar verder af te handelen. Aangezien dit op 2min rijden van mijn werk ligt, was dit voor mij geen probleem.
Hier heb ik weer met ....... gesproken en mijn voorstel uitgelegd. Voorstel was om holle houte staanders te monteren van het zelfde materiaal en spuitwerk als de keuken. Dit was geen probleem, en kon gerealiseerd worden. Echter moesten er ijzeren steunen geplaatst worden, deze konden niet gespoten worden. Hier waren we niet blij mee, aangezien deze dan in het zicht zouden zitten. Voorstel was om deze te verwerken in het houte profielen, zoals in de onderstaande tekeningen aangegeven:
Dit zodat er toch een gedege ondersteuning is, en de ijzeren beugels uit het zicht hangen. ....... begreep mijn voorstel en zou dit verder oppakken met Hassan. Na telefonisch contact met ......bleek dat de stollen wel konden. Echter het ijzeren profiel zou wel zichtbaar zijn, en blijven. Maar dit zou minimaal zijn. We waren hier niet blij mee, aangezien de profielen zichtbaar zouden zijn. We zijn hier toch mee akkoord gegaan, aangezien we ook niet willen dat het keukenblad zou breken. Hierna is de bestelling ingezet door ....... Ik heb geduurende het bovenstaande probleem bewust gekozen om alleen nog per mail contact te hebben met ...... Dit zodat gemaakte afspraken zwart op wit staan, en niet mondeling zijn besproken. Dit om verwarring en miscommunicatie te voorkomen. En omdat telefonisch contact met ....... niet altijd een succes was, aangezien hij niet altijd bereikbaar is of terug belde. Per mail is er dit zelfde probleem, soms reageert hij niet of erg laat.
Tijdens een 2de bezoek vanuit Bruynzeel voor de montage zijn enkele openstaande items opgepakt. En zouden de stollen geplaatst worden. Echter waren deze geleverd in het materiaal van het keuken blad en niet zoals afgesproken in het materiaal en spuit werk van de kasten. Voor de 2de maal wordt er een nieuwe bestelling geplaatst voor de staanders, en worden deze tijdens een 3de bezoek geplaatst.
Tevens bleek dat de ijzeren profielen die in het zicht zouden hangen niet eens nodig waren? Dit is de 2de keer dat de monteurs en de verkopers/klantbegeleiders elkaar tegen spreken. Dit heeft voor ons vraagtekens gezet bij de vakbekwaamheid van het personeel van bruynzeel. We betallen 12.00,00 euro voor een keuken. En het personeel lijkt niet te weten wat wel en niet mogelijk is.
De monteur heeft tijdens het 2de bezoek ook de keuken gekit. Alleen moest het fornuis nog gesteld worden. Rechter zeide van het fornuis staat enigszins gelijk met het blad. Echter de linker zeide niet. Deze staat nu dus nog niet waterpas, alleen is deze wel gekit. Opnieuw een vraagteken bij het vakbekwaamheid, aangezien een monteur dit toch moet zien dat dit niet acceptabel is(zie de onderstaande afbeelding).
De monteur attendeerde ons er ook op dat er na 6maanden een afspraak gemaakt kan worden om de keuken te stellen. Hier zijn we niet op geattendeerd tijdens de aankoop. Erg netjes dat hij ons dit wel verteld! Enkele weken later ontvang ik een bevestiging voor het 3de bezoek. Hier zouden de staanders geleverd en geplaats worden. Echter stond het onderstaande in de brief:
Opnieuw contact gelegd met Hassan, wat hier mee bedoelt werd. Ik kreeg de onderstaande reactie: De afspraak was dat de staanders geleverd zouden worden in het materiaal van de keukenkastjes en het zelfde spuitwerk. Er is dus nu eenzijdig zonder overleg besloten van de gemaakte afspraak af te wijken. We zijn het hier niet mee eens. En willen de stollen geleverd hebben zoals besproken. Ik heb vermeld dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat vanuit onze kant de gemaakte afspraak nog steeds van toepassing is. Opnieuw heb ik mijn vriedenkring geraadpleegd die in de intereuierbouw zitten. Reactie vanuit hun was dat een dergelijke staander makkelijk te realiseren is. In de tussen tijd hadden we weer een reactie dat het niet anders mogelijk was om te leveren. Ik heb opnieuw gereageerd dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat bruynzeel dit anders maar moet uitbesteden! Ik kreeg hierop de onderstaande reactie terug:
De opmerking 'Tevens heeft u hier volgens mij gegevens niet voor betaald' is bij ons de druppel geweest. Er wordt vanuit brunzeel eerst bepaald dat de stollen niet nodig zijn. Vervolgens wijst kemie hierop dat deze wel nodig zijn. Dan wordt het balletje bij ons gelegd. Uiteindelijk nemen jullie hier de verantwoording voor. En dan komt deze opmerking, en wordt er eenzeidig besloten af te wijken van de gemaakte afspraak?
Zoals u in al het bovenstaande kunt lezen, is onze ervaring niet heel positief verlopen met bruynzeel. Bij ieder 'incident/voorval' hadden we zoiets van 'oke, kan gebeuren. Het zijn maar mensen, en fouten kunnen gemaakt worden'. We zijn ook geen mensen die snel een klacht indienen, en we hebben veel geduld. Problemen kunnen altijd ontstaan, en zijn soms onvermeidelijk. Echter gaat het er om hoe problemen worden opgelost! De laatste opmerking hierin van ........ is voor ons de druppel geweest om hier werk van te maken. Onze gehele ervaring met bruynzeel is dan ook niet positief!
Ik wil opnieuw nog benadrukken, dat ik niet akkoord ga met de stollen. Deze moeten namelijk nog gemonteerd en geleverd worden. Dit zou 9 maart gebeuren, we zijn van mening dat we inmiddels genoeg consesies hebben gedaan en geaccpeteerd. Graag ontvang ik de stollen zoals eerder afgesproken in het materiaal en spuitwerk van de keuken kastjes!
Ik wil via deze klacht het 'balletje' bij jullie neer leggen. En verwacht dan ook een passende oplossing vanuit jullie kant! Niet alleen voor de stollen maar ook voor al het andere was is voorgevallen. Afwachtend op jullie reactie!
Met vriendelijke groet,
Reactie of foto toevoegen
“Keuken kan niet geleverd maar mag niet annuleren”
Door Trudy Suijkerbuijk op vrijdag 26 aug 2016 16 | vestiging Bergen op Zoom
Wij hebben een koopovereenkomst ondertekend nav een gesprek over onze wensen en een tekening van de medewerkster van Bruynzeel keukens Bergen op Zoom). Op dat moment was er sprake van dat het rechtse kastje in de hoek waarschijnlijk niet zou lukken. Daar zouden we geen geld voor terugkrijgen maar we zouden wel een leuk item voor in een gootsteenkastje krijgen. Dat zou echter pas duidelijk zijn als de inmeter zou komen. Als het kastje inderdaad niet zou passen, zou dit netjes afgewerkt worden en zouden we dus nog 2 bruikbare kasten overhouden. We waren tot deze concessie bereid omdat daar meer kastruimte tegenover stond. Dit was op 3-7-2016 bij Bruynzeel keukens in Breda.

De dag daarvoor vond onze eerste ontmoeting plaats bij Bruynzeel keukens in Bergen op Zoom. We kwamen oriënteren omdat we een oplossing zochten voor de 3 kasten waarvan de buitenkant begon te splijten (van een hele nieuwe keuken was nog totaal geen sprake). In de eerste instantie heeft ze daarvoor een offerte gemaakt en aan ons voorgelegd. Toen we daar enthousiast over bleken, bleek ze de montagekosten vergeten te zijn. Ze spreken pas van een keuken als er een gootsteen en nog iets verkocht zou worden en dat bleek bij ons niet het geval. Ineens bleek alles honderden euro's hoger uit te vallen. Toen wij haar vroegen hoe duur we uit zouden zijn als de noodzakelijke elementen toe te voegen om het "een keuken" te maken (dus zonder montagekosten), vroeg ze ons om de dag daarna terug te komen in Breda waar ze dan aan het werk zou zijn (zo'n 80 km retour). Ze vroeg naar ons budget als we voor een volledige nieuwe keuken zou kijken en we hebben gezegd dat als we echt zouden willen, we misschien tot € 15000,- konden gaan. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel héél erg haar best moet doen om zelfs in die richting te kunnen komen.

Het bezoek in Breda verliep verwarrend. Terwijl zij aan het tekenen was, zijn wij herhaaldelijk naar boven verwezen om materialen uit te kiezen. Voor ons was héél lastig te herkennen welke stalen op ons van toepassing waren en uiteindelijk bleek de gekozen kleur niet meer standaard leverbaar te zijn. De verkoopster zou de daarop volgende dinsdag uitzoeken of ze die toch nog kon leveren. Mijn voorkeur voor een dik aanrechtblad werd afgeraden omdat het aanrecht dan te hoog uit zou komen. We wilden graag stopcontacten bovenaan tegen de bovenkastje welke zij niet meer konden leveren. Als wij die elders zouden aanschaffen, zouden zij deze plaatsen. Uiteindelijk hadden we alles uitgezocht en ging ze alles berekenen. Ze kwam op een totaal uit van meer dan € 16000,- terwijl we naar onze mening helemaal niet zulke uitbundige keuzes hebben gemaakt. Hier schrokken we van gezien haar uitspraak van de dag daarvoor. Prompt kon er ineens € 3000,- af maar dan wel met een ander (goedkoper) aanrechtblad. Pas onderweg naar huis realiseerden we dat we getekend hebben voor dat aanrechtblad wat ze ons eerder afgeraden had omdat dat te hoog zou zijn...

De verkoopster wilde ons een overeenkomst laten tekenen. Wij wilden niet tekenen omdat we hadden vernomen dat er mogelijk meerwerk bij zou komen en dat zou pas duidelijk zijn als de inmeter geweest was. De inmeter kwam echter pas als we de koopovereenkomst getekend hadden wat dus in zou houden dat we in theorie voor een enorm bedrag aan meerkosten zouden komen te staan en dat wilden we niet. We besloten te vertrekken. Even later werden we gebeld, of we terug wilden komen want ze hadden een voorstel (leidinggevende was erbij die bekend is met onze wijk). Meerkosten zijn niet geheel in te schatten maar Bruynzeel was bereid nog meer korting toe te passen zodat het wel héél onwaarschijnlijk zou zijn dat de meerkosten daar bovenuit zouden komen. Het totaalbedrag voor de gehele keuken incl. plaatsing bedroeg € 10500,-.

Aangezien we tot de dag daarvoor totaal niet in de veronderstelling waren dat we een nieuwe keuken zouden kopen, hebben we dat geld niet op de plank liggen. Dit hebben we besproken waarop de verkoopster vertelde dat Bruynzeel een betalingsregeling via Santander biedt. Ook hier zou ze dinsdag achteraan gaan. We hebben de overeenkomst getekend in afwachting van de komst van de inmeter.

De inmeter (Hiep genaamd) kwam op 9-7-2016 en liet er geen twijfel over bestaan dat wat de verkoopster had getekend, helemaal niet mogelijk is in onze keuken. Inhoudelijk ging hij daar verder niet op in want het was aan de verkoopster om het ontwerp daarop aan te passen, duidelijk was wel dat het over meer ging dan alleen dat derde kastje in de hoek was inderdaad niet mogelijk bleek. De middelste kast (de koelkast) kon ook niet! Na een aantal dagen niets vernomen te hebben belde ik om te vragen hoe het nu zat. Ik kreeg ene Jeroen aan de telefoon die even de tekening erbij pakte en zei dat het wèl kan. Ik heb hem verteld dat als er dingen niet kunnen, ik graag inspraak wil in wat er dan gaat gebeuren. Weer een aantal dagen later belde de inmeter, hij was een aantal dingen vergeten te meten en kwam deze alsnog opmeten.

Na weer een tijd niets te hebben gehoord, zijn we naar Bruynzeel (Bergen op Zoom) toegegaan (23-7-2016). Die dinsdag waarop de verkoopster Santander en het gekozen materiaal uit zou zoeken (of dat toch nog geleverd kon worden), was dus al enige tijd geleden en daar hebben we niets over vernomen. Het zat ons absoluut niet lekker. We waren bang dat er al dingen besteld zouden zijn zonder overleg met ons over hoe het dan zou worden. De brief met de leverdatum was immers al binnen... De verkoopster was in gesprek en we werden te woord gestaan door een getinte man wiens naam ik niet weet. Hij begreep onze bezorgdheid en verzekerde me dat er nog niets besteld was. Hij stelde voor een mailafspraak met de verkoopster in te plannen. Ze zou ons die komende dinsdag mailen maar die mail bleef uit. Enkele dagen daarop belde ze en vertelde ze dat het hoofdkantoor er nog naar moet kijken, daar wordt alles gecontroleerd.

Op 27-7-2016 belde de verkoopster . Ze snapte er helemaal niets van. Of ik zelf nog eens wat maten op wil meten. Desnoods zou ze zelf wel langskomen met haar leidinggevende en nog iemand (3 personen in totaal). Ze zou ze dag daarop bellen om af te spreken en dit is nooit gebeurd. Op 6-8-2016 hebben we zelf contact opgenomen omdat we maar niets hoorden. De verkoopster was verbaasd dat wij niet wisten dat ze niet meer langs zouden komen, ze dacht dat ze aan ons had laten weten dat dat niet meer nodig was. Er was namelijk een oplossing! Vervolgens is er afgesproken op 13-8-2016 bij Bruynzeel in Bergen op Zoom op de oplossing te bespreken.

Hun oplossing bleek dus het gehele blok met de 3 kasten 10 cm naar voren te halen. Dan zouden de koelkast en oven/magnetroncombi passen. Waar echter geen rekening mee gehouden is, is dat direct daarachter de deur van de kelderkast zit. Áls die al open zou kunnen, zou het absoluut geen gezicht zijn. Hier gingen we dus niet mee akkoord. We hebben onze twijfel uitgesproken en onze wens om van de keuken af te zien. We hebben dit gesprek opgenomen met een mobiele telefoon en het geluidsfragment bijgevoegd. Hierin is te horen dat de verkoopster het zou bespreken met haar leidinggevende en geen problemen voorzag om de opdracht te annuleren. Wij waren opgelucht. De keuken was niet meer dan een blok aan ons been geworden en nu konden we verder met ons leven. Nu de keuken niet doorging, hebben we alle opties op een rij gezet. De kast is echter nog steeds gespleten...

We hebben ons voor laten lichten door de Hypotheker en een makelaar en willen dit huis gaan verkopen. Er is alleen nooit een echte bevestiging van Bruynzeel gekomen dan die leidinggevende akkoord was. We wilden nog wel zeker weten dat de keuken niet door zou gaan voordat het huis in de verkoop gaat omdat de financiële gevolgen anders niet te overzien zijn. Op 25-8 belde ik Bruynzeel en kreeg ik te horen dat de verkoopster in gesprek was, of ik de volgende dag rond 10 uur terug kon bellen. Dat heb ik gedaan en wéér bleek ze in gesprek. Ze zou mij terugbellen maar dat liet mijn werk niet toe. Ik liet mijn partner terugbellen waarop hij te horen kreeg dat er over 20 minuten overlegd zou worden met een collega en dat ze daarna erop terug zou komen. Het overleg met haar leidinggevende over het annuleren van onze keuken moest duidelijk nog plaatsvinden.

Na anderhalf uur heeft hij zelf gebeld omdat we niets hoorden en bleek de verkoopster weer in gesprek te zijn. Na een half uur kreeg hij haar te pakken en zei ze dat collega's oplossingen aan het bedenken waren. Daarop zei hij dat wij de keuken helemaal niet meer willen waarop zij hem in de wacht gezet heeft voor zo'n 5 minuten. Bij terugkomst zei ze dat ze de oplossingen aan ons wilde laten zien of dat we de keuken mee kunnen nemen naar het volgende huis. Toen mijn partner aangaf dat hij de keuken geannuleerd wil hebben, kreeg hij te horen dat dat niet kan. Uiteindelijk heb ik de verkoopster ook nog gesproken en heeft ze bevestigd dat ze de keuken zoals geschetst op de tekening, niet kunnen leveren. Ze weigeren de opdracht te annuleren zonder kosten.

Samenvattend kan Bruynzeel dus niet de keuken leveren waar wij mee akkoord gegaan zijn. We willen geen keuken van Bruynzeel meer en waren in de veronderstelling dat na het gesprek met haar leidinggevende de opdracht kosteloos geannuleerd zou worden. Van het begin af aan hadden wij bouwtekeningen van het huis mee en gaf de verkoopster meerdere keren aan dat het wel goed zou komen terwijl wij haar op die hoek wezen. Tussentijds bleek Bruynzeel ook geen betaling in termijnen via Santander meer aan te bieden (er is geen alternatief geboden).
Reactie of foto toevoegen
“tegenvallend”
Door chris op dinsdag 23 sep 2014 14 | vestiging Hengelo OV
we zijn goed en vriendelijk geholpen door de verkoopster en degene die het geplaatst heeft. De pelgrim inbouwapparatuur valt zwaar tegen. Bruynzeel kan beter overwegen om andere apparatuur in te bouwen. In de winkel konden ze geen goede prijsopgave doen van de verbouwing, benodigd voor het plaatsen van de keuken, ze dachten dat we met 500 euro wel klaar zou zijn. De goedkoopste offerte bedroeg 1100 euro, exclusief materiaal... Voor een krasje in het aanrechtblad, is een monteur langs geweest, deze heeft het krasje weggepoetst, een rekening van 115 euro was het gevolg, waarna ik van bruynzeel een rekening ontving van 139 euro de BTW was nogmaals er bij geteld. Kortom de aftersales laat te wensen over.
Reactie of foto toevoegen
“Keuze voor Bruynzeel”
Door Brigitte op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Na aankoop nieuwbouwhuis bij twee keukenzaken een offerte opgevraagd. Offertes waren redelijk vergelijkbaar. Wij hebben voor Bruynzeel gekozen omdat de hoofdverkoper erg behulpzaam en zeer bekwaam overkwam. Niks was te veel, alles kon en er werd goed advies gegeven. We hebben tot 4 keer toe het ontwerp veranderd, kleuren en materialen aangepast etc. en werden iedere keer zeer vriendelijk geholpen. We hebben de verkoper gewezen op de negatieve recensies op Qasa met name waar het de plaatsing betreft en aangegeven dat dit ons zorgen baarde. Voor het plaatsen van de handtekening hebben we bedongen dat we de laatste 10% van de rekening pas zouden betalen als de keuken helemaal af zou zijn. Alhoewel dit volkomen tegen de bedrijfspolicy van Bruynzeel is ging de verkoper hiermee akkoord. Wij hebben een grote ingewikkelde keuken gekocht en tijdens de plaatsing waren er 3 monteurs 1.5 dag bezig. Deze waren zeer vakkundig en hebben de keuken op een nette manier geplaatst. Enkele kleine aanpassingen en onvolkomenheden aan keukenblad en kasten is enkele maanden later prima afgehandeld. Het enige probleem dat wij hebben ondervonden is het niet nakomen van afspraken betreffende het inmeten van de keuken. Deze is in onze afwezigheid op een verkeerd tijdstip uitgevoerd. Klachten daarover bij het onderdeel van het servicecentrum dat de inmeet planning verzorgt werden niet serieus genomen. We werden te woord gestaan door een zeer onvriendelijke dame waar niet mee te communiceren viel. Al het andere contact met het servicecentrum is prima verlopen. Verder is het heel belangrijk om alle tekeningen, maten, spullen die op de bestellijst staan heel goed na te lopen want bij het opstellen van deze lijst worden nogal wat fouten in gemaakt. Wij zijn zeer tevreden met onze keuken, met de verkoper en met de installateurs en snappen niet zo goed waarom Bruynzeel zo'n lage score heeft.
FOTO VAN BRIGITTE
Gemonteerde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel Keukens (Sneek)”
Door JP op dinsdag 19 nov 2013 13 | vestiging Sneek
Onvakkundig personeel. Controleer alles wat zij doen en meet alles zelf na! Geloof niet in hun mooie praatjes.
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken”
Door Giel op donderdag 23 jan 2014 14 | vestiging Nijmegen
Na een rondgang langs meerdere zaken maakten we in augustus 2013 uiteindelijk een afspraak bij Bruynzeel op de woonboulevard Dukenburg in Nijmegen. We werden uitstekend geholpen door Marc en Pascal en gingen met een mooi ontwerp naar huis. De prijs viel ons, dankzij allerlei kortingen behoorlijk mee. Na een week kwam Stef van het montagebedrijf ATM langs om te praten over het leidingwerk dat gedaan moest worden. Hij had een paar goede ideeën waardoor het plaatje er nog mooier uit ging zien. Tot zover waren we zeer tevreden. Maar dan moet je nog afwachten hoe de uitvoering gaat. Midden oktober 2013 begon Stef met het slopen van de oude keuken en het vereiste leidingwerk. Dat leverde natuurlijk een heleboel rommel en stof op. Daarna werd de vloer betegeld en muren en plafond gestuukt.
De levering van het keukenmeubilair en de apparatuur verliep precies volgens afspraak. Het plaatsen van de keuken ging ook zonder problemen. Na de tegelwerk op de muren en het benodigde schilderwerk was onze keuken klaar.
Alle lof voor Marc en Pascal van Bruynzeel Dukenburg en voor Stef van montagebedrijf ATM. Wij zijn zeer tevreden met onze mooie keuken!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Katja de Brouwer op woensdag 20 feb 2019 19 | vestiging Haarlem
Door schipholweg in Haarlem wel goed geholpen met de keuken, want 2 jaar van te voren alles moeten regelen, ivm nieuwbouw huis, maar helaas heeft 9 en 10 april 2018 bij keuken plaatsing de heer van de Linde de keuken erg slecht geplaatst, en zijn we nu tien maanden bezig geweest, schandalig hoe de service van Bruijzeel is,
Al klachten brief, 100 mails minstens en telefoontjes, 11 keer vrij moeten nemen om wat hun fout gedaan hebben weer goed te krijgen, zou iets compensatie krijgen voor het niet kunnen werken van mijn eigen bedrijf, en zou genoegen nemen met de helft, en het keukenblad van het eiland zou voor de vierde keer geplaatst worden, steeds deuken en derde keer kringen in het blad, gelukkig na 9 maanden klaar, en 11 keer vrij nemen, erg veel geld gemist en ergenissen, en zou de helft van het geld krijgen, maar nu verwacht Bruijnzeel dat ik het blad zelf ga vergoeden, terwijl zij vier keer het blad verkeerd leveren en de vier keer voor het blad vrij moet nemen, schandalig ervoor, ik heb het geprobeerd met hun te onderhandelen, hou er niet van op het te plaatsen en geen facebook, maar ik vind dit gewoon te schandalig voor woorden,service is ronduit erg erg erg erg slecht.
Reactie of foto toevoegen
“Geen Bruynzeel meer”
Door Janek Szymanowski op zaterdag 8 mrt 2014 14 | vestiging Nijmegen
In januari 2013 kochten wij een nieuwe Bruynzeelkeuken, leveringstermijn week 26 2013. Mooi, op 3 maart 2014 werd de laatste klacht verholpen. We zijn heel vaak thuis moeten blijven om de monteur de gelegenheid te bieden de schade of de niet voorhanden delen te monteren. Dan moesten er 2 nieuwe deurtjes in en werd er maar 1 geleverd, dan was dit niet in orde dan dat apparaat defect enz. enz. Het begon al na de levering, de ontwerper had geen rekening gehouden met de hoogte van de afzuiging t.o.v. de gasbranders, waardoor er een naad dwars op ooghoogte boven het kookpunt zichtbaar was, deurtjes waren niet geleverd, maar deze zouden per koerier gestuurd worden. Nou het hele weekend thuisgebleven en tot op de dag van vandaag is er geen koerier bij ons aan de deur geweest, die deze deurtjes kwam afleveren. Zijn ze ooit verstuurd? Het gesnauw aan de telefoon en dan weer een overdreven vriendelijke stem. Ik wil niet overdrijven, maar we zijn meer als 10 maal moeten thuisblijven voor de monteurs. Ik kan een boek schrijven over wat er allemaal mis is gegaan, maar dan zou niemand dit verhaal willen lezen. Maar een ding is heel zeker, GEEN BRUYNZEEL MEER. Al die ellende maar gauw vergeten. Mijn advies: Vingers weg van Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Credits wie credits toekomt”
Door Christian Janse op woensdag 7 jun 2017 17 | vestiging Breda
Prachtige keuken uitgezocht met verkoper Hans Aertsen. Optima lijn. (De toplijn van Buynzeel). Na scherpe onderhandeling een zeer scherpe prijs. Alle maatwerk afspraken zijn uitgevoerd. Ik ben normaal een zeer kritische klant, maar credits wie credits toekomt.
FOTO VAN CHRISTIAN JANSE
Opgeleverde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde verlichting”
Door Fam e Klerck op vrijdag 8 jul 2016 16 | vestiging Bergen op Zoom outlet
keuken staat er al een week. Verkeerde verlichting geleverd voor onder de boven kasten. Gemeld de keukenzetter en door mij telefonisch en nog eens per mail. niets laten ze horen. Alleen dat ze het druk hebben. Dat is niet mijn probleem. De fout ligt bij de verkoopster, die heeft verkeerde verlichting besteld, niet die wij uitgekozen hebben. Heb nu al spijt van de aankoop.
Reactie of foto toevoegen
“Montage niet goed”
Door Boulahrouz op donderdag 24 sep 2020 20 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Ik heb een hoekkeuken besteld bij Bruynzeel in januari 2020 daar waar ik heel veel spijt van gehad. De keuken is geleverd en geprobeerd te monteren door een Poolse prutsmonteur die Bruynzeel als zzp'er heeft ingehuurd. Deze prutser heeft de pootjes van de kookeiland vast geschroefd aan mijn nieuwe vloer waardoor er nu gaten zitten in mijn vloer. Tevens was de keuken niet helemaal compleet waardoor deze prutsmonteur de keuken niet af kon maken. Door de corona moest ik paar maanden wachten omdat ze geen monteurs hadden, waar ik nog begrip voor kan opbrengen. Eindelijk na maanden kwam de tweede monteur om de keuken af te maken, deze bleek eveneens een prutser te zijn die meer schade aanbracht aan de keuken en weg gegaan is zonder enig resultaat. Ik heb een klacht ingediend bij Bruynzeel die niet eens serieus wordt genomen. Na dreigingen een advocaat in handen te nemen werden de beschadigde onderdelen geleverd (in augustus 20202) en naderhand weer een nieuwe monteur die alles heeft geprobeerd te herstellen en de keuken op te leveren. Bij het uitpakken van de aanrechtblad bleek deze beschadigd te zijn, deze monteur heeft het aanrecht blad wel gemonteerd maar de toplaag zit los. Ik kan de keuken na 9 maanden nog steeds niet gebruiken want het water loopt onder de toplaag het blad in waardoor het gaat lekken naar de onderkasten. Bruynzeel keuken is een waardeloze keukenboer en de grootste oplichters. Ik had voor minder geld een betere kwaliteit keuken kunnen krijgen en snellere oplevering. Het mag toch niet zo zijn dat ze 1 jaar de tijd nemen voor het opleveren van de keuken!
FOTO VAN BOULAHROUZ
Gekochte keuken
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goed”
Door Martin Bruchner, Noordwijk op woensdag 26 okt 2016 16 | vestiging Leiderdorp
Score moet eigenlijk zeer goed zijn. Goed is net te weinig, super iets teveel.
Zeer vriendelijk en vakkundig geholpen. Verkoper dacht echt mee en wilde verder niets opdringen. Gaf (bij het bepalen van de apparatuur) zelfs een aantal malen aan "denk goed na voordat u dat besluit". Aflevering en montage zeer professioneel en uiterst netjes. Geen haastklus. Ook de communicatie met Bruynzeel prima verlopen. Alert en snel reageren op vragen. Zaken doen met Bruynzeel is een verademing t.o.v. de schreeuwerige en opdringerige keuken-kampioenen, koningen, paleizen en wat dies meer zij!
Reactie of foto toevoegen
“Zeer slechte service”
Door SvdK op donderdag 2 okt 2014 14 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Nadat er het verkeerde keukenblad was geplaatst, heb ik alleen maar ellende meegemaakt. Wij hadden een extra breed blad besteld en ervoor betaald, maar we hebben een smal blad gekregen. Het geld was binnen. dus de service hield op. Anders kan ik het niet zien. Ik ben diverse keren voorgelogen door de zgn servicedienst en uiteindelijk, nadat ik echt maanden(!) op antwoord heb moeten wachten, ben ik afgescheept met een belachelijke schadevergoeding. Ik zou iedereen ernstig willen afraden een Bruynzeelkeuken te kopen.
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto: Deurafstelling
1 / 30
Vestigingen Bruynzeel Keukens
aAlkmaar (4 ervaringen), Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar, tel 072 - 527 55 00
bAlmere (2 ervaringen), Bostonweg 11, 1334 KN Almere, tel 036 - 532 33 36
cAmersfoort (1 ervaring), Nijverheidsweg-Noord 7, 3812 PK Amersfoort, tel 033 - 463 15 08
dAmsterdam Villa Arena (2 ervaringen), Arena Boulevard 102, 1101 DJ Amsterdam, tel 020 - 365 94 82
eAmsterdam Westpoort (2 ervaringen), Sierenborch 10, 1043 BA Amsterdam, tel 020 - 613 67 67
fApeldoorn (4 ervaringen), Het Rietveld 28, 7321 CT Apeldoorn, tel 055 - 360 53 53
gBarendrecht (7 ervaringen), Pesetastraat 34-36, 2991 XT Barendrecht, tel 010 - 486 86 00
hBergen op Zoom (5 ervaringen), Drebbelstraat 9, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 25 09 00
iBergen op Zoom outlet (3 ervaringen), Drebbelstraat 5, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 28 53 14
jBreda (5 ervaringen), Kruisvoort 52, 4814 RZ Breda, tel 076 - 522 13 34
kCruquius (5 ervaringen), Cruquiusplein 28-30, 2142 EV Cruquius, tel 023 - 528 00 10
lDelft (3 ervaringen), Leeuwenstein 18, 2627 AM Delft, tel 015 - 256 42 99
mDen Bosch , Balkweg 29, 5232 BT Den Bosch, tel 073 - 689 50 22
nDen Haag Hogewal (7 ervaringen), Hogewal 16, 2514 HA Den Haag, tel 070 - 356 04 17
oDen Haag Megastores (4 ervaringen), Waldorpstraat 228, 2521 CE Den Haag, tel 070 - 388 90 50
pDordrecht (1 ervaring), Mijlweg 51d, 3316 BE Dordrecht, tel 078 - 750 11 80
qDuiven (3 ervaringen), Cartograaf 6, 6921 EZ Duiven, tel 026 - 311 46 57
rGouda (3 ervaringen), Elburgplein 5, 2803 PX Gouda, tel 0182 - 53 39 60
sGroningen (4 ervaringen), Hoendiep 99, 9718 TE Groningen, tel 050 - 311 01 24
tHaarlem (3 ervaringen), Schipholweg 1, 2034 LS Haarlem, tel 023 - 540 09 74
uHeerlen (2 ervaringen), In de Cramer 164, 6412 PM Heerlen, tel 045 - 400 77 80
vHengelo OV (3 ervaringen), Holtersweg 77, 7556 BS Hengelo, tel 074 - 256 80 40
wLeiderdorp (5 ervaringen), Meubelplein 6, 2353 EX Leiderdorp, tel 071 - 301 63 07
xMiddelburg (3 ervaringen), Mortiereboulevard 30, 4336 RA Middelburg, tel 0118 - 60 66 50
yNijmegen (5 ervaringen), Wijchenseweg 160, 6538 SX Nijmegen, tel 024 - 344 73 89
zRoosendaal (3 ervaringen), Rucphensebaan 6, 4706 PJ Roosendaal, tel 0165 - 39 10 00
a1Rotterdam Alexandrium , Watermanweg 11, 3067 GA Rotterdam, tel 010 - 220 18 85
b1Rotterdam Bigshops Dakpark (2 ervaringen), Vierhavensstraat 169, 3029 BB Rotterdam, tel 010 - 276 08 44
c1Sneek (3 ervaringen), Smidsstraat 10B, 8601 WB Sneek, tel 0515 - 43 90 74
d1Son (2 ervaringen), Ekkersrijt 4020, 5692 DA Son, tel 0499 - 46 09 04
e1Spijkenisse (6 ervaringen), Lucebertstraat 10, 3202 SW Spijkenisse, tel 0181 - 61 00 17
f1Utrecht (8 ervaringen), Hollantlaan 24, 3526 AM Utrecht, tel 030 - 266 78 52
g1Zaandam (4 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 9b, 1506 PW Zaandam, tel 075 - 635 61 06
h1Zwolle (4 ervaringen), Marsweg 37, 8013 PE Zwolle, tel 038 - 337 67 40
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.