Feedback
4,8

Bruynzeel Keukens

Score uit 137 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
34 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Bruynzeel Keukens
Met een keuken van Bruynzeel heeft u een functionele kwaliteitskeuken voor een lage prijs. Voor hetzelfde geld heeft u een Bruynzeel Keuken.
Alternatieven voor Bruynzeel Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,8 uit 350 ervaringen
• Kex Keuken Expert Volendam
   
(Volendam Noord-Holland) score 9,8 uit 57 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,8 uit 55 ervaringen
• Ardi Keukens
   
(Sint Annaland Zeeland) score 9,7 uit 349 ervaringen
• Keur Keukens
   
(Haarlem Noord-Holland) score 9,7 uit 337 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,7 uit 575 ervaringen
• DB KeukenGroep
   
(6 vestigingen) score 9,7 uit 2163 ervaringen
• Tieleman Keukens
   
(Middelharnis Zuid-Holland) score 9,7 uit 190 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 137 ervaringen over Bruynzeel Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren35 ervaringen
4 sterren11 ervaringen
3 sterren1 ervaring
2 sterren15 ervaringen
1 ster70 ervaringen

Per vestiging:
“Onwaardig”
Door danny van Ginkel op woensdag 3 jan 2018 18 | vestiging Zwolle
Tijdens het binnenhalen van ons als klant een zeer goed gesprek. Achteraf grote fouten gemaakt een keuken gemaakt wat technisch niet eens kon (kast ruimte verloren) kosten verzwegen van het leidingwerk waar wij nu voor op kunnen draaien. Wel fouten erkennen de schuld bij een onervaren verkoper leggen maar dan krijg je gewoon te horen als jullie van de keuken af willen dan cancellen we de deal toch, 12 weken voor oplevering. Een grote organisatie als Brunzeel onwaardig
Reactie of foto toevoegen
“Slecht, slecht, slecht”
Door Veerle op donderdag 27 jun 2013 13
Nabestelling gedaan van een deur voor een inbouwvaatwas. Levering gepland week 23. Week 25 nog steeds niks gehoord. Mails blijven onbeantwoord, beloftes om terug te bellen niet gehouden. Telkens van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen week 26. Nog steeds niks. Behalve dan de mededeling dat het "heel druk" is...
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goede ervaring”
Door F.J.Jordans op donderdag 27 okt 2016 16 | vestiging Spijkenisse
Onze ervaring is zeer goed, een jaar geleden we een keukenblok gekocht en gratis laten plaatsen naar onze wensen, nu hebben we een achterwand laten plaatsen, ook naar onze ervaring zeer goed, netjes geplaatst en afgewerkt.
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met frontjes”
Door Maikel R op donderdag 12 dec 2019 19 | vestiging Delft
3 jaar geleden een keuken aangeschaft bij Bruynzeel met Whirlpool apparatuur. Voor vrijwel alle apparaten al een monteur over de vloer gehad voor reparatie en ondanks de 5 jaar garantie toch nog nota's mogen ontvangen en moeten betalen.

De frontjes van de geleverde kastjes zijn niet vlekbestendig en vuil trekt er direct in wat natuurlijk niet hoort in een Keuken. Zelfs na constatering van de eigen Bruynzeel monteur dat de vlekken in een verder brandschoon huis niet te wijden zijn aan de onze schuld weigert Bruynzeel ons tegemoet te komen. Bruynzeel staat niet in voor hun eigen kwaliteit, hun eigen garantie bepalingen en klantenservice. In de garantiebepalingen staat dat de productgarantie voor het Bruynzeel keuken assortiment 10 jaar is en dat tot en met vijf jaar na de afleverdatum de kosten voor reparatie of vervanging, met inbegrip van vracht- en voorrijkosten en montagekosten, volledig voor rekening van Bruynzeel Keukens is. Hier wordt totaal geen gehoor aangegeven en Bruynzeel verwijst ons leuk door naar een geschillencommissie waarvan zij weten dat 90% van de klanten hier geen tijd voor of zin in heeft.

Zeer teleurstellend dat de consument zo wordt beduveld. Ons advies: als u een keuken van goede kwaliteit wilt, is Bruynzeel NIET de plek om te zijn.
Reactie of foto toevoegen
“Ondoorzichtig en niet transparant”
Door Gert Drok op zondag 6 okt 2013 13
Prijsopgave/offerte wordt haast niet, uiteindelijk met veel moeite, gegeven. Niet gespecificeerd, maar 1 totaalbedrag, en alleen als je er om vraagt wordt er met kortingen gegoogeld. Je weet totaal niet waar je aan toe bent, en men wil eerst een "budget" weten, zodat ze daar naar toe kunnen werken. Eerst prijzen opvoeren en daarna de zogenaamde korting eraf halen. Hoe kun je anders 40% korting geven? En de Optima keuken is een gewoon een Duitse keuken, niet eens gemaakt door Bruynzeel. (nexus125).Niet Aan te raden om hier mee in zee te gaan!
Reactie of foto toevoegen
“Gaat slecht”
Door Mattaar op vrijdag 6 mrt 2020 20 | vestiging Cruquius
Verkopen keuken verloopt gladjes en strak, je voelt je gehoord. Maar pas op!!! Daarna wordt alles anders, verkoper herkent je sowieso niet meer na ondertekening overeenkomst! En in ons domme geval betaling! Betaal nooit het hele bedrag!!! Pas als alles klopt en passend is !! In ons geval te goedgelovig geweest en nu blijft de fantastische strakke en gladde verkoper weg bij de onderhandelingen je hoort niets... dus moeten we maar langs gaan
Reactie of foto toevoegen
“super”
Door Suzanne op zaterdag 18 mei 2013 13 | vestiging Duiven
Van de week een keuken gekocht bij bruynzeel keukens in Duiven. Ik ben geholpen door juan Paul Fernandez en kan niet anders zeggen dat ik tot nu toe zeer tevreden ben. Ik snap dan ook niets van de negatieve berichten hier want kan daar niks in herkennen. Dit was de derde keukenzaak waar ik kwam en ben hier fantastisch geholpen. Juan heeft zeer veel tijd in mij gestoken en is samen met mij door het traject gelopen om een prachtige keuken samen te stellen. Hij luistert heel goed naar de klant een geeft zijn proffesionele aanwijzingen. Het hele filiaal sprak mij aan. Mede collega doen ook hun best om je gastvrij te ontvangen. Tijdens de meerdere gesprekken werd ik voorzien van koffie/latte, cake, hapjes en chocola en de ontspannen sfeer enn de grapjes op zijn tijd maakt het dat je je als klant zeer gewaardeerd voelt.
Nogmaals grote complimenten voor Juan! Zeer klantvriendelijk! Ik heb een prachtige keuken nu in bestelling staan en heb een mooie prijs kunnen krijgen. Niks geen opdringerige verkooptactiek. De dag erna werd ik meteen door bruynzeel gebeld voor een keukenscan, zodat nieuwe keuken perfect geinstaleerd kan worden. Ik raad iedereen aan om naar Bruynzeel Duiven te gaan!
Reactie of foto toevoegen
“sevice 0,0...”
Door rjb op woensdag 7 jan 2015 15 | vestiging Breda
Onze keuken.. Nu 4,5 jaar... Eerst vaatwasser kapot... Printplaat. 2,2 jaar oud geen garantie. 20 nov 2014 ijskast kapot.. Monteur. Zag dat motor kapot was... Weer werd er een vergoeding gevraagd terwijl ik nog garantie heb(5jaar) omdat ik 4 producten van ATAG heb.. Service een drama.. Zelf moeten bellen elke keer en met de kerst dus geen ijskast.. Geen oplossing niks... Ben woest! Nu 7 Jan 2015 laten ze me barsten.. Aangetekende brief gestuurd... 3 weken geleden... Meer mensen die het zat zijn?
Reactie of foto toevoegen
“Goede begeleiding”
Door Paula Schaart op zaterdag 26 jul 2014 14 | vestiging Zwolle
Wij hebben een Olympia keuken gekocht bij Bruynzeel in Zwolle,en zijn goed geholpen door mevr Ella.Ze heeft ons van goede ideeën voorzien om een zo mooi mogelijke combinatie en belijning te krijgen. Ook hebben we een installatiebedrijf gehad die in overleg met ons alles duidelijk heeft doorgenomen en goed heeft geadviseerd, dit bedrijf werkt al meer dan twaalf jaar voor Bruynzeel.Een aantal dingen die nog later afgemaakt moesten worden zijn na goed overleg en binnen enkele weken geplaatst. Wij zijn tevreden en hopen nog lang van onze mooie keuken te kunnen genieten.
Reactie of foto toevoegen
“Gemengde ervaring”
Door Wim Hogenbirk op maandag 16 apr 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
We hebben een mooie Piet Zwart keuken gekocht. De service in de winkel was prima. Wel werd in de winkel de keuken gespiegeld opgeslagen in de computer. Geen probleem, zei men in de winkel, dat komt vanzelf goed. Nee dus, tot vlak voor de plaatsing moest ik ingrijpen, voor de vierde keer.

Bij de plaatsing was er van alles mis:
Kastdeurtjes beschadigd (zit aan de binnenkant meneer, ziet niemand).
Koelkastdeur paste niet (werd zonder haperen vervangen),
Op het losse aanrechtblok lag een verkeerd blad, het blok zelf moest na levering nog gesteld worden, juiste plek en waterpas. De monteur vond beide niet nodig en vond het werk te zwaar voor één man*.
De plinten van het keukenblok ontbraken. Die zullen jullie wel weggemaakt hebben...om uit je vel te springen bij zo'n lomperik.
Op de muur zat een een wandcontactdoos, te gebruiken ín het keukenkastje. De monteur had het kastje over het elektrablok geplaatst...het blok was dus niet te gebruiken.
Alle klachten op een lijst gezet, alles zou hersteld worden...over acht weken. WÁT...die keuken is meer dan een jaar voor plaatsing aangeschaft. Nu we in het huis woonden, moesten we acht weken wachten. De dame van de klantenservice bleek ongeïnteresseerd en niet meegaand. Erger, ze raadde ons aan een brief te schrijven als we het niet eens waren met hun beleid. We wachten toch maar 8 weken, je wil van het geduvel af. De monteur plaatste het keukenblok*, alle kastdeurtjes werden gesteld. Klaar...helaas, nu nog gaat een aantal deurtjes niet goed dicht en/of wapperen weer open als je ze niet een goede zwieper geeft. Door persoonlijke omstandigheden schrijf ik deze review nu pas. We zijn nog steeds gepikeerd over de waardeloze service van Bruynzeel (het bedrijf dat regelmatig reclame maakt met hun zeer goede naam).

Zou ik dit bedrijf aanraden? Ja en nee: Ja, ze hebben mooie keukens, de service in de winkel is prima. Nee, de plaatsing en de service bij het hele project was/is stuitend slecht. De medewerkers bleken onwillig en chagrijnig.
Reactie of foto toevoegen
“uitstekend”
Door Hans op dinsdag 23 apr 2013 13 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Na hier en daar rondkijken uitgekomen bij Bruynzeel in villa arena. Hier echt vakkundig geholpen met nieuwe inzichten en suggesties. Manager aldaar Matthias welke ons heeft geholpen. mooi product voor een prima prijs.
levering exact op tijd en installatie ook precies op tijd en prima vakmensen welke nergens te beroerd voor waren. kortom kan niet beter
Reactie of foto toevoegen
“Vervelende ervaring”
Door Steffen op zondag 22 sep 2013 13
Voor een nieuwbouwwoning op zoek naar een nieuwe keuken. Meteen bij begin van het eerste gesprek duidelijk gemaakt dat het voor ons belangrijk is dat we iets op papier krijgen (technisch) waar me met de aannemer over kunnen praten ivm leidingen, electra, etc. Dat bepaalt ten slotte mede de totaalprijs. In eerste instantie geen reactie, pas tijdens tweede gesprek wordt terloops gemeld dat hiervan geen sprake kan zijn zonder dat wij "ter zake komen". Wij maken nogmaals duidelijk dat dat wat ons betreft de verkeerde volgorde is, maar maken het gesprek wel af. Er volgt een keurige 3D tekening, niets op aan te merken. Vervolgens flitst in twee tellen de offerte over het scherm en blijkt het brutobedrag bijna twee keer zo hoog als aangegeven tijdens eerste gesprek. Een voorzichtige opmerking daarover leidt zonder commentaar tot een onmiddellijke korting van 40%. Inmiddels zowel geïrriteerd als verbaasd vragen wij om de (gespecificeerde) offerte om deze thuis nog eens te kunnen bekijken. Dat blijkt niet te kunnen, dat is "tegen het beleid". Op dat moment houd ik het niet meer en schiet ik gewoon in de lach! We mogen wel kopen bij Bruynzeel maar we mogen pas weten wat het kost als we de handtekening al gezet hebben. Wij hadden al heel wat nachtmerrie verhalen gehoord over keukenboeren in het algemeen, maar dit sloeg wat ons betreft alles. In plaats van de klant tegemoet te komen op zijn belangrijkste zorgenpunt, proberen om dat als chantagemiddel in te zetten. Als de klant dan niet hapt is hij niet serieus en krijgt hij ook geen offerte. Kennelijk gaat het nog steeds te goed met Bruynzeel. Wij hebben in ieder geval besloten hier geen keuken te kopen, ongeacht eventuele ervaringen elders. Helaas wel 4 uur kostbare tijd verspild.
Reactie of foto toevoegen
“Precies zoals afgesproken”
Door R Artes op zondag 10 feb 2019 19 | vestiging Den Haag Megastores
Great service from Sandor. He helped me choose a kitchen very well. Grumpy guy doing the measurements, only could tell me problems and not solutions. But the kitchen installer was great, do super job so I have no complaints. Kitchen delivered exactly on time and fitted the next day. Super service, deliver exactly what they promise. Would definitely go back. A little more expensive than other kitchen stores, but made to order in The Netherlands, fitted by craftsmen, and no surprises. Top!
FOTO VAN R ARTES
Hoekkeuken
Reactie of foto toevoegen
“Geen communicatie”
Door Dirk op donderdag 12 apr 2018 18 | vestiging Bergen op Zoom outlet
Keuken gekocht, geplande leverdatum 13 weken , na 11 weken toch maar eens vragen bij Bruynzeel waar de keuken blijft , krijg je te horen dat de levering gepland staat voor week 19 , oftewel opeens 6 weken later! Slechte zaak zonder enige vorm van communicatie en het is dat we er zelf achteraan gegaan zijn!
Reactie of foto toevoegen
“Kan niet”
Door cleuren & poppelier op dinsdag 1 mei 2018 18
Keuken met apparatuur. Waardeloos geadviseerd met onzinnige adviezen. Kan niet, Kan niet etc.
Reactie of foto toevoegen
“Halve montage”
Door Bianca op vrijdag 28 jul 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Ik had veel vertrouwen in bruynzeel, maar zou achteraf niemand aanraden daar een keuken te kopen. Netjes geholpen Met uitkiezen van een keuken in hengelo niks op aan te merken. Maar daarna.... monteur kwam alleen mijn man moest gewoon mee helpen met bepaalde dingen tillen, nou dat verwacht je al niet van een keuken van 11.000 euro, waren ontzettend veel dingen beschadigd monteur wou het oplossen dmv een lakstiftje. Hij heeft me ook nog veel dingen veel te kort gezaagd. Wou de tweede dag eigenlijk al na nog niet klaar te zijn al weg gaan, omdat hij ook nog een gezin had, dus kon ik nog niet koken heb daartegen geprotesteerd en gelukkig maakte hij dat nog af. Helft van de keuken werd geleverd, toen ik belde om te vragen waar de rest was vond ze het maar raar dat het niet klopte net alsof ik het zelf ...... Toen ik vroeg nadat ik het een beetje zat was wanneer het opgelost zou worden, toen werd ik ook nog letterlijk uitgelachen omdat ik een beetje boos reageerde. En deze mevrouw ging maar door. Uiteindelijk als ik geluk heb word over 2 maand de rest geplaatst.
FOTO VAN BIANCA
Halve kastjes
Reactie of foto toevoegen
“wat een afgang/slechte ervaring”
Door wpe van Hoorn op woensdag 14 aug 2013 13
Dacht er goed aan te doen nieuwe keuken bij Bruynzeel te bestellen. Duurder maar kwaliteit en service!?
Dacht dat dit beter zou zijn dan bv mandemakers/Brugman. Wat een teleurstelling! Nu na 4 x is de keuken nog steeds niet af en naar tevredenheid. Bruynzeel laat niets weten en blijft nog steeds fouten maken om ea (niet) op te lossen.

1e bezoek=keuken gezet. Niet compleet en panelen niet van zelfde materiaal/kleur!

2e bezoek=punten verbeterd maar weer verkeerd. Verschil in materiaal (glad en gebobbeld).

3e bezoek= zelfde punten verbeterd nu materiaal goed maar kleur verschil is er nog steeds. Heb dit aangegeven maar hier wordt niet op gereageerd.

4e binnenlade die niet geleverd was gezet door monteur. Lade niet kompleet,

Frontje zou na gestuurd worden. Ontvangen (op verkeerde adres). daarnaast past het niet. 15 cm te kort. 5e nieuw frontje wordt opgestuurd daar het makkelijk zelf te monteren is; i.p.v. opsturen frontje is deze naar monteur gestuurd en is er een serviceafspraak gemaakt! Niet handig daar keuken in ons vakantie huis in zeeland staat en wij in brabant wonen! (2 uur rijden). Hebben nu dus al enkele keren op en neer moeten rijden van huis naar vakantie appartement (totaal 4 uur!). In verband met uitnemen panelen /kastjes hebben wij opnieuw moeten kitten verven. Heb dit vele malen aangegeven maar dit wordt gewoon genegeerd.
Reactie of foto toevoegen
“misleidende verkooptechniek”
Door Cornelia op donderdag 25 apr 2013 13 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Eind 2011 voor nieuwe keuken bij Bruynzeel Alexandrium gaan kijken. Vonden de aanbieding best wel interessant. Leuke keuken gevonden in het Bruyneel boek. Heb thuis een ontwerp gemaakt voor de keuken in mijn nieuwe huis. De verkoper was niet veel bijzonders en probeerde mij steeds op het verkeerde been te zetten om meer te kunnen verkopen De apparatuur die werd aangeraden was M-line van Boretti. Bij Boretti denk je meteen aan top kwaliteit. In de praktijk is dit dus absoluut niet het geval! De oven is prima, maar de bijbehorende kookplaat is regelrecht bagger. Merkte dat al de eerste keer dat de kookplaat en het knoppen paneel schoongemaakt werden. Krassen, krassen en nog eens krassen en dat met een doodgewoon schoonmaakdoekje! De keuken heb ik nu precies een jaar en de kookplaat plus paneel zijn vol krassen. Ik was Smeg gewend en is best te vergelijken met Boretti. Maar de M-line van Boretti is echt niet goedkoop, dus denk je dat het wel goed zal zijn. Niet dus. De vaatwasser maakt enorme herrie, de koel/vries combinatie maakt herrie en heeft voortdurend water langs de achterkant lopen, waardoor alles nat wordt. Ook de afzuigkap maakt herrie, zelfs op de laagste stand. Ik heb na plaatsing, niet door Bruynzeel zelf, maar door een ingehuurd bedrijf dat Vuik heet, nog ongeveer 10x! mensen van Bruynzeel over de vloer gehad om alles wat deze mensen verkeerd hadden gedaan in orde te maken! Ook kwam er nog een meneer van Boretti,een snelle jongen in een veel te duur pak, die mij alleen wist te vertellen dat alle klachten die ik had eigenlijk niet om te klagen waren maar er gewoon bij hoorden.Ik moest de koel/vries combinatie lager instellen volgens hem. Daardoor werd de vriezer niet koud genoeg, maar dat moest ik er voor over hebben volgens deze snelle jongen. Al met al duurde het in orde maken van de scheve deurtjes en de fout opgehangen planken waar alles vanaf gleed, etc. etc. meer dan drie maanden. Inhoudelijk betekenend, dat ik vanuit de service naar de garantie periode werd verplaatst, terwijl er nog heel wat in orde gemaakt moest worden.Je krijgt dan weer met andere mensen te maken, je moet nog langer wachten op monteurs.
Nu is de keuken eindelijk in orde, maar de slechte M-line Boretti apparatuur blijft een doorn in het oog.
Kortom om een Bruynzeel keuken te willen kopen moet je lange adem hebben en veel geduld en vooral geen Boretti M-line apparatuur kopen. Zelf zou ik nooit meer naar Bruynzeel gaan omdat er veel betere alternatieven zijn.
Reactie of foto toevoegen
“Service”
Door Gino op donderdag 24 sep 2015 15 | vestiging Utrecht
Wat een verschrikkelijke service, nog nooit meegemaakt dit. Eerst zaken die niet werden geleverd. Daarna bij klachten uiterst onbeschoft te woord gestaan. Vervolgens zelf in de winkel door een medewerker beschuldigt dat we een slaatje uit deze situatie probeerde te slaan.
Let op mensen: als dit bedrijf zijn geld binnen heeft zal het ze een zorg zijn of je je eten kunt bereiden in je nieuwe keuken. Een Bruynzeelkeuken. Nee. Nooit. Meer
FOTO VAN GINO
Reactie of foto toevoegen
“Offertetraject”
Door EB op donderdag 3 nov 2016 16 | vestiging Cruquius
Vriendelijke verkoper. Nam de tijd voor ons. Dacht ook mee. Maar na 3 uur te hebben gezeten nog geen tekening of offerte. De gemaakte afspraak dat deze dezelfde dag wel op de mail verstuurd zou worden werd per email binnen 30 min al geannuleerd. Uiteindelijk pas 5 dagen later een tekening en offerte ontvangen. Als op de eerste ontmoeting de afspraken al niet na gekomen worden, wat betekend dat dan voor de rest van het proces? Offerte was wel binnen het budget gemaakt. Uiteindelijk bij een andere keukenzaak de keuken gekocht. Het was voor ons een kwestie van gevoel!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Katja de Brouwer op woensdag 20 feb 2019 19 | vestiging Haarlem
Door schipholweg in Haarlem wel goed geholpen met de keuken, want 2 jaar van te voren alles moeten regelen, ivm nieuwbouw huis, maar helaas heeft 9 en 10 april 2018 bij keuken plaatsing de heer van de Linde de keuken erg slecht geplaatst, en zijn we nu tien maanden bezig geweest, schandalig hoe de service van Bruijzeel is,
Al klachten brief, 100 mails minstens en telefoontjes, 11 keer vrij moeten nemen om wat hun fout gedaan hebben weer goed te krijgen, zou iets compensatie krijgen voor het niet kunnen werken van mijn eigen bedrijf, en zou genoegen nemen met de helft, en het keukenblad van het eiland zou voor de vierde keer geplaatst worden, steeds deuken en derde keer kringen in het blad, gelukkig na 9 maanden klaar, en 11 keer vrij nemen, erg veel geld gemist en ergenissen, en zou de helft van het geld krijgen, maar nu verwacht Bruijnzeel dat ik het blad zelf ga vergoeden, terwijl zij vier keer het blad verkeerd leveren en de vier keer voor het blad vrij moet nemen, schandalig ervoor, ik heb het geprobeerd met hun te onderhandelen, hou er niet van op het te plaatsen en geen facebook, maar ik vind dit gewoon te schandalig voor woorden,service is ronduit erg erg erg erg slecht.
Reactie of foto toevoegen
“tot nu toe prima”
Door Linda op woensdag 14 aug 2013 13 | vestiging Duiven
Wij zijn heel vriendelijk geholpen door JP Fernandez van Bruynzeel Keukens in Duiven. Hij nam alle tijd voor ons (terwijl zijn collega ons steeds verwende met b.v. versgebakken cake en een heerlijke lunch)om alles goed door te spreken. Ook spontaan binnenwandelen om nog even naar het showroommodel te kijken, kleuren te vergelijken, panelen te lenen is allemaal geen probleem geweest. Wij wachten nu vol spanning op de levering in september en merken dat wij nu ook nog steeds fijn geholpen worden voor extra vragen over afmetingen of iets dergelijks.
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door G. Lommerse op woensdag 26 jul 2017 17 | vestiging Cruquius
In de showroom uitstekend geholpen en geadviseerd door Robert-Jan. De plaatsing van de keuken (totaal zo'n 5,5 meter) is zonder enig probleem verlopen. Alleen maar complimenten dus, zowel voor de advisering als voor de plaatsing en de nazorg!!! Voor de liefhebber, de keuken is te bewonderen in Haarlem-Noord :)
FOTO VAN G. LOMMERSE
Keuken in Haarlem Noord
REACTIE VAN SEE
Hoor graag wat deze keuken heeft gekost
Reactie of foto toevoegen
“Ongelooflijk”
Door Rouw op maandag 25 mei 2015 15 | vestiging Middelburg
Ik kom met tekeningen(afmetingen) van de oude keuken en mijn wensen voor de nieuwe keuken. Er wordt een tekening gemaakt die ook evt nog veranderd kan worden. Er moet ondertekend worden vóór 31 dec want dan geldt de korting nog. Daarna moet er nog wat veranderd worden. Ook dit kan nog. Fijn!Ook zouden grotere kasten fijner zijn maar dat zou teveel tijd kosten om te veranderen. De keuken wordt geplaatst. Drie grote bananendozen met spullen kunnen er niet meer in. kastjes blijken allemaal minder diep dan ze voorheen waren ( Dacht ik al gezien te hebben maar dat was standaard dus.....(mevrouw u kletst uit uw nek) het fornuis moest flink groter want ik wilde er meerdere grote pannen op kunnen zetten zonder dat ze eraf zouden vallen(nu wel een wokbrander maar andere pitten dichter op elkaar) ook de magnetron moest op een bepaalde plaats in de keuken want dat was mooier(?) Weer een kastje weg, de koelkast is kleiner dan we hadden(er past niet eens een grote taart in) en in de groentenla past precies een doosje aardbeien, ons kruidenrekje boven de afzuigkap(beloofd) is er niet(is ook niet mogelijk door de motor die daar zit). de dubbele spoelkast had een enkele kunnen zijn(zijn baas had het bakje nog even verplaatst naar rechts zodat er meer werkruimte op de aanrecht was) dan hadden we nog een kast gehad. Kortom een grote teleurstelling. Wij raden niemand aan om met deze man in zee te gaan. Hij kan de wensen van de klant blijkbaar niet vertalen. heeft te weinig kennis van de apparatuur weinig flexibel in het realiseren van de wensen van ons; een slecht invoelend persoon.
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Annemarie op vrijdag 2 aug 2013 13 | vestiging Duiven
Fijne benadering door verkoper Pascal Brouwer bij Bruynzeel Duiven. Kwam met goed onderbouwde ideeën.
Werd niet over een bepaald budget gesproken. Hij liet ons in alles de keus. Ivm de actie kregen we de hoogst mogelijke korting. Er werden duidelijke afspraken gemaakt. We zijn ook bij Superkeukens geweest. Die meneer had er om 18.30 al helemaal geen zin meer in!! Bij de keukenloods zelfs een klacht ingediend. Deze verkoper zei alleen maar: ja u moet wel weten wat u wilt. Dus Pascal,complimenten voor jou. Verstand van zaken. Heel veel succes in Bruynzeel Nijmegen. Wij zijn met een goed gevoel naar huis gegaan.
Reactie of foto toevoegen
“Matige communicatie, afspraken worden niet nagekomen”
Door Amsterdammer op maandag 11 aug 2014 14
Tot aan het kopen van de keuken waren de medewerkers heel vriendelijk en behulpzaam. Zodra het koopcontract getekend was ging alles echter mis. Ik moest meer dan 2 weken achter ze aan gaan om een afspraak voor het inmeten in te plannen. Dit kostte veel tijd en frustratie en het hoofdkantoor en het filiaal schuiven de schuld naar elkaar toe, terwijl ik daar als klant helemaal niets mee te maken heb. Mijn advies: kies een ander!
Reactie of foto toevoegen
“Foute info en slechte service na verkoop”
Door Ilse op zaterdag 19 okt 2013 13
Bij de aanschaf van de keuken is ons verteld dat bij aanschaf van 5 boretti apparaten we 5 jaar garantie hadden. Na drie jaar hebben we problemen met drie van de apparaten, dus wij dachten beroep te kunnen doen op de garantie. Moesten we blijkbaar zelf de extra jaren garantie " kopen" bij boretti. Dit is ons nooit verteld, en bij onze vraag, hoe dit kan worden opgelost, kregen we een kort mailtje, dat we idd de garantie moesten kopen, en dat ze verder niets konden doen. (Zou in de voorwaarden staan) ik het regelement nagekeken,niks te vinden, waarschijnlijk in de kleine lettertjes van boretti dan) ik vind dit de taak van de verkoper om ons dat even te melden, maar na ondertekening na verkoop hebben we deze nooit meer aande lijn gekregen, zelfs niet na de belofte van een collega om hem te laten terug bellen.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door C. Soy op maandag 11 jan 2016 16 | vestiging Dordrecht
Ik en mijn vrouw hebben voor ons nieuwbouwhuis te Dordrecht via de aannemer een Bruynzeel keuken gekocht. We werden bij de eerste uitnodiging om de keuken te ‘bezichtigen’ als ware dieren behandeld- en mochten van de verkoper niet eens (tegen betaling, aanbod van onze kant) een andere kraan kopen. Wij wilden o.a. een andere afzuigkap, kasten, draaideuren, inductie kookplaat ipv keramisch, voor ons allemaal niet mogelijk. Ik zie bij mijn buren een inductie kookplaat, anders uitgevoerde kasten en noem maar op. Al met al raad ik het iedereen af om een Bruynzeel keuken te nemen. Het communiceren met die lui slaat HELEMAAL NERGENS OP. Voor de betaling staan er een horde met soldaten klaar om je kapot te bellen, je emails te sturen- of middels brieven aan te manen. Ik stuurde de geachte heer Paul Bové een zeer nette email waarin ik verzocht de monteurs terug te laten komen voor het corrigeren van een aantal punten. Onze pas beschilderde muur (spachtelputz) is door tevens door een van monteurs beschadigd. Nu is het geen ramp, maar kom op, als ik iemand zijn auto bekras worden er toch ook schadeformulieren ingevuld?! Op 4 januari 2016 bevestigd de geachte heer Paul Bove dat er ‘zo snel mogelijk’ iemand contact met mij op zou nemen. Dit is op 11 januari 2016 nog steeds niet gedaan, en ik vind het hele proces van A tot Z van Bruynzeel één grote grap. Zodra ik er financieel ruimte voor heb gaat deze keuken er uit.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken in nieuwbouwwoning”
Door Paul van Eck op maandag 8 mei 2017 17 | vestiging Delft
Sinds afgelopen november 2016 hebben wij een keuken laten plaatsen door Bruynzeel Delft. De keuken is geplaatst in een nieuwbouw woning. Vanaf het begin af aan verliep het contact niet goed met de klantenservice. We hebben de keuken gekocht met 10 jaar garantie op de kastjes. Echter voordat de keuken definitief werd besteld kwam bij ons de mededeling binnen dat de garantie op de hangkasten komt te vervallen. Dit had te maken met de recirculatiekap die wij nodig hadden in de woning. Ik moest hier akkoord opgeven anders werd de keuken niet besteld. Dit werd per mail gevraagd. Vervolgens kregen wij de officiële bestelling binnen en bleek het niet met de recirculatie kap te maken te hebben maar met de coocker. Hier heb ik nooit akkoord opgegeven. De keuken was wel besteld en is uiteindelijk ook gemonteerd met enkele haken en ogen. Ze zouden dinsdag komen monteren en maandag leveren. Maandag levering was gelukt alleen dinsdag monteren lukte niet i.v.m. een zieke monteur.

De keuken is uiteindelijk gemonteerd en alles werkte ook. Tot dat wij bezig waren met de vaatwasser. Wij hebben een vaatwasser besteld met een boven lade voor het bestek. Echter onze normale longdrink glazen paste daar niet meer onder, waardoor wij het glazendeel naar beneden moesten laten zakken zodat de glazen wel paste. Dit had tot gevolg dat onze avond eet borden niet meer in de vaatwasser passen. Er is een monteur langs geweest en heeft ernaar gekeken, maar gaf ook aan dat het type vaatwasser die wij nu hebben eigenlijk te klein is voor een boven lade. Dit heb ik vervolgens gemeld bij Bruynzeel dat de vaatwasser niet geschikt is voor een boven lade. Helaas kwamen ze met de melding dat wij dat hadden moeten controleren in de showroom. Echter op het moment van bestellen hadden wij nog helemaal gaan servies aangezien het onze eerste woning is. Aangezien de garantie van de bovenkasten is komen te vervallen en het niet op tijd leveren van de keuken heb ik een geld bedrag gevraagd voor het niet nakomen van de garantie van € 565,-. (gebaseerd op 2 nieuwe kastjes, extra vrije dag en het dramatisch verlopen van het contact en de afspraken) + het vervangen van onze vaatwasser naar een grotere type. Het enige voorstel waar Bruynzeel mee komt is een VVV bon van € 100,- waar ik niet mee akkoord ga. Ik zal daarom ook nooit meer een Bruynzeel keuken kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service”
Door Dennis Vereijken op maandag 28 mrt 2016 16 | vestiging Son
% service, onderstaande klacht 01-03 verstuurd. Tot op de dag van vandaag geen woord over gehoord! Kansloos bedrijf.
Datum: 23-02-16 Brunzeel keukens, Drebbelstraat 7, 4622 RC Bergen op Zoom
Geachte heer/mevrouw, Via deze weg wil ik u informeren over de verloop van de aankoop van een keuken, in de vestiging Son en Breugel. En de complete gang van zaken daarna tot op dit moment. Augustus jongstleden hebben mijn partner in ik een huis gekocht. De keuken hierin was niet naar onze wens. Na het bezoeken van verschillende keuken bedrijven. Viel ons oog op de Giethoorn keuken in jullie assortiment. Enkele weken later zijn wij terug gekomen om een tekening te maken. U medewerker .......uit het betreffende filiaal heeft ons hierbij geholpen. Ze heeft ons uitstekend hierin geholpen. En onze wensen netjes uitgewerkt. Op die zelfde dag hebben we ook meteen een optie genomen op de keuken. Dit proces is verder prima verlopen. Ook het inmeten van de keuken door jullie is verder netjes verlopen.
Na het inmeten was er een 2de afspraak moment, dit om evt wijzigingen te bespreken. Dit gesprek hebben we gehad met ...., omdat ......op vakantie was. Hierin kwam naar voren dat een keuken kastje te diep was. Dit ivm een pilaar op deze loactie in de woning. Deze pilaar kon niet verwijderd worden, ivm de draagconstructie. Hier zou dus geen keuken kastje kunnen komen van 60 diep. Idee hierin was een keuken kastje van 30 diep te plaatsten(zie onderstaande afbeelding). Echter sloot deze dan niet aan op de muur. Waar door er dus een spleet tussen het kastje en de muur zat.
Ons voorstel hierin was om een zijpaneel te pakken van een kastje van 60. En deze op maat te maken, zodat het kastje optische toch netjes aansluit op de muur. Later als het blad er op zit, zou dit toch niet meer zichtbaar zijn. Er werd ons verteld in de winkel dat dit niet mogelijk was. In mijn ogen is dit slechts een simpele handeling. Dus ik ging hier niet direct mee akkoord. Tevens omdat ik 100% zeker wist dat dit wel mogelijk was. Dit gezien het feit dat in mijn vriendenkring 3 interieur bouwers zitten, waar ik dit mee heb besproken. Volgens hun is dit een simpele handeling die zo is gemaakt, en te plaatsen is. Ik heb geprobeerd de verkoper hierin te overtuigen dat dit wel mogelijk is. Aangezien ik natuurlijk een nette afgewerkte keuken wil voor het geld. Uiteindelijk kreeg ik te horen 'wij maken geen maatkeukens, hiervoor moet je bij de buuren zijn'. Hierop ben ik naar buiten gelopen om even een sigaretje te roken. Aangezien deze opmerking me in het verkeerde keelgat schoot, we betalen 12.000,00 euro. En dan z'n antwoord?
Uiteindelijk hebben mijn partner en ik toch ingestemt met het idee van de verkoper, dit omdat deze geen millimeter mee gaf in het voorstel van onze kant. Voorstel was dat wij de draag constructie maar dieper in de ruimte moesten laten komen. Zodat het uiteindelijk toch netjes aan zou sluiten. Gezien het feit dat de draag constructie 16 oktober zou worden bewerkt/aangepast. Was de afspraak gemaakt dat uiterlijk 15 oktober ik de juiste maat voering zou krijgen hiervoor. Uiteindelijk heb ik deze pas 19 oktober gekregen, en heb ik de pilaar met geluk op maat gemaakt.
Tevens is er tijdens het opmeten van de keuken besloten dat de staanders onder de hoeken van het keuken blad niet nodig waren(zie afbeelding hier beneden). Dit aangezien 2/3 van het blad vast ligt, dit is tijdens het 2de gesprek ook besproken. Vertrouwende op de kennis bij jullie zijn we hier mee akkoord gegaan. En zijn de staanders uit de order gehaald.
Tussen het 2de gesprek en de levering van de keuken, zag ik dat er in eens een actie was. Vanaf een bepaald bedrag zou er een gratis cooker(warm water kraan met boiler) bij de keuken komen. Wij zaten boven het minimaal te besteden bedrag. Echter was de keuken al reeds besteld, echter hebben wij toch gebeld. Dit in het motto 'nee heb je, ja kun je krijgen'. Uiteraard werd ons verteld dat wij niet voor deze actie in aanmerking kwamen. Dit is begrijpelijk, en hier hebben we respect voor. Echter in het zelfde telefoon gesprek werd er ons verteld dat er tijdens het aanschaffen van onze keuken een andere actie liep. Waar wij op dat moment gebruik van hadden kunnen maken. Echter zijn wij hier nooit op geatendeerd! En stond er ook geen groot doek voor de winkel zoals met de actie voor de cooker. Dus wij wisten ook niet dat er een actie was op het moment van aankoop. Ik vind dit een kwalijke zaak dat wij hier niet op zijn geattendeerd.
De dag van levering en plaatsing is aangebroken. Levering was netjes optijd en werd netjes door de chaufeur in de woning geplaatst.
Rond het aangegeven tijdstip arriveerde ook de keuken monteur. Hij maakte een opmerking over het leiding werk, dat deze niet volgens de voorschriften zijn weg verwerkt. Dit klopt, echter heb ik zowel bij het inmeten als de aanschaf van de keuken expleciet vermeld dat wij niks met het leiding werk doen. Aangezien alle apperatuur op exact de zelfde loacties terug zou komen. We hebben hier met opzet voor gekozen. Dit omdat de indeling van de oude keuken goed was, waardoor we dus ook geen extra kosten hoeven te maken. Hier is verder geen opmerking over gemaakt vanuit jullie kant, totdat de monteur hier iets van zei. Er vanuit gaande dat er vanuit jullie hier niet dieper op is ingegaan, hadden wij de indruk dat het akkoord was. En dat we de standaard documenten die jullie toesturen over het leiding werk dus konden negeren. Tevens ook omdat alle aansluitingen op de juiste locaties zaten. Uiteindelijk heeft de monteur hier verder niet moeilijk over gedaan.
In de loop van de dag kwam het onderwerp van het zijpaneel ter spraken. Dit omdat het betreffende kastje werd geplaatst door de monteur bij de pilaar. Er zat dus een spleet tussen het kastje en de muur, dit omdat ik de gewenste maten niet optijd heb door gekregen. En dit dus op de gok en eigen berekeningen heb moeten laten maken. Ik besprak het voorval met de monteur, en tijdens dit gesprek roept hij in eens 'opgelost'. Ik kijk naar het kastje en de muur. Heeft hij het opgeslost zoals we voorstellde in de winkel, wat dus niet mogelijk was volgens de verkoper! En waar ik maar voor naar de buuren moest! Ik denk laat ik er maar verder geen woorden aan vuil maken, het is onbewust zo opgeslost als dat wij wenste.
De monteur heeft tijdens de montage niet gevraagd of hij de keuken moest afkitten. Wat volgens jullie wel gevraagd dient te worden. Buiten dat om heeft de goede man van 08:00 tot 23:00 gewerkt om de keuken te plaatsten. Hij heeft dit niet in overleg gedaan, maar is gewoon door gegaan. Wat bij mij bekend is, is dat hij dit toch in overleg met de klant had moeten doen. Wat dus niet is gebeurt!
Het keukenblad zou later gemonteerd worden, dit omdat Kemie nog zou komen inmeten. Hier was vanuit jullie een noodblad en spoelbak mee geleverd. Echter kwam de monteur met een oud blad en spoelbak aanzetten die hij zelf had mee genomen. Geen probleem, als dit voor hem handiger is. En buiten dat om werd het nieuwe blad toch binnen 2weken geleverd. Echter bij het opstellen van de afleverbon aan het einde van de plaatsing wou hij het niet op de bon noteren dat deze retour zijn gegaan. Op de bon is aangegeven dat het fornuis niet geheel werkte. Dit is verder prima opgepakt.
Die zelfde week is Kemie nog langs gekomen om het blad op te meten. Zei vroegen waar zijn de staanders om het blad te ondersteunen? Wij duidelijk gemaakt dat deze uit de levering zijn gehaald. Omdat deze niet nodig zouden zijn. Kemie zei dat dit wel wenselijk is, aangezien er 2 mogelijk zwakke plekken zitten in het blad. Die toch wel wenselijk waren om te ondersteunen. Mijn parnter heeft op het moment zelf telefonish contact gehad met onze klantbegeleider, ........... Ze was gefrusteerd dat het balletje hierin bij ons neer werd gelegd door ........ Omdat wij zelf akkoord zijn gegaan met het verwijderen van de staanders. Dit vinden wij onterecht, aangezien wij jullie hierin hebben vetrouwd. Dit omdat jullie dagelijks keukens plaatsten, en wij niet de kennis en ervaring hebben om hier een ordeel over te maken. Uiteindelijk heb ik alleen nog maar contact gehad met ....... Dit omdat hij me opbelde omtrent het probleem. En ik de opmerking kreeg dat mijn partner aardig gefrusteerd was, en of het contact alleen nog via mij kon lopen. Ik vond dit geen professionele uitspraak! Uiteindelijk hebben jullie toch de verantwoording hiervoor genomen. En werden de staanders kosteloos geleverd en gemaakt. Alleen de voorgestelde opties hierin waaren niet naar onze smaak. We hebben een mooie witte landelijke keuken. En de voorstellen betrof het onderstaande:
In onze ogen past dit niet bij een landelijke keuken. Ik heb hierna telefonische contact gehad met ....... En hierin een voorstel gedaan, we kwamen er samen niet uit over de telefoon. Of ik legde het niet goed uit, of hij begreep me niet. Mijn voorstel was dat ik dan even langs de winkel reed om het daar verder af te handelen. Aangezien dit op 2min rijden van mijn werk ligt, was dit voor mij geen probleem.
Hier heb ik weer met ....... gesproken en mijn voorstel uitgelegd. Voorstel was om holle houte staanders te monteren van het zelfde materiaal en spuitwerk als de keuken. Dit was geen probleem, en kon gerealiseerd worden. Echter moesten er ijzeren steunen geplaatst worden, deze konden niet gespoten worden. Hier waren we niet blij mee, aangezien deze dan in het zicht zouden zitten. Voorstel was om deze te verwerken in het houte profielen, zoals in de onderstaande tekeningen aangegeven:
Dit zodat er toch een gedege ondersteuning is, en de ijzeren beugels uit het zicht hangen. ....... begreep mijn voorstel en zou dit verder oppakken met Hassan. Na telefonisch contact met ......bleek dat de stollen wel konden. Echter het ijzeren profiel zou wel zichtbaar zijn, en blijven. Maar dit zou minimaal zijn. We waren hier niet blij mee, aangezien de profielen zichtbaar zouden zijn. We zijn hier toch mee akkoord gegaan, aangezien we ook niet willen dat het keukenblad zou breken. Hierna is de bestelling ingezet door ....... Ik heb geduurende het bovenstaande probleem bewust gekozen om alleen nog per mail contact te hebben met ...... Dit zodat gemaakte afspraken zwart op wit staan, en niet mondeling zijn besproken. Dit om verwarring en miscommunicatie te voorkomen. En omdat telefonisch contact met ....... niet altijd een succes was, aangezien hij niet altijd bereikbaar is of terug belde. Per mail is er dit zelfde probleem, soms reageert hij niet of erg laat.
Tijdens een 2de bezoek vanuit Bruynzeel voor de montage zijn enkele openstaande items opgepakt. En zouden de stollen geplaatst worden. Echter waren deze geleverd in het materiaal van het keuken blad en niet zoals afgesproken in het materiaal en spuit werk van de kasten. Voor de 2de maal wordt er een nieuwe bestelling geplaatst voor de staanders, en worden deze tijdens een 3de bezoek geplaatst.
Tevens bleek dat de ijzeren profielen die in het zicht zouden hangen niet eens nodig waren? Dit is de 2de keer dat de monteurs en de verkopers/klantbegeleiders elkaar tegen spreken. Dit heeft voor ons vraagtekens gezet bij de vakbekwaamheid van het personeel van bruynzeel. We betallen 12.00,00 euro voor een keuken. En het personeel lijkt niet te weten wat wel en niet mogelijk is.
De monteur heeft tijdens het 2de bezoek ook de keuken gekit. Alleen moest het fornuis nog gesteld worden. Rechter zeide van het fornuis staat enigszins gelijk met het blad. Echter de linker zeide niet. Deze staat nu dus nog niet waterpas, alleen is deze wel gekit. Opnieuw een vraagteken bij het vakbekwaamheid, aangezien een monteur dit toch moet zien dat dit niet acceptabel is(zie de onderstaande afbeelding).
De monteur attendeerde ons er ook op dat er na 6maanden een afspraak gemaakt kan worden om de keuken te stellen. Hier zijn we niet op geattendeerd tijdens de aankoop. Erg netjes dat hij ons dit wel verteld! Enkele weken later ontvang ik een bevestiging voor het 3de bezoek. Hier zouden de staanders geleverd en geplaats worden. Echter stond het onderstaande in de brief:
Opnieuw contact gelegd met Hassan, wat hier mee bedoelt werd. Ik kreeg de onderstaande reactie: De afspraak was dat de staanders geleverd zouden worden in het materiaal van de keukenkastjes en het zelfde spuitwerk. Er is dus nu eenzijdig zonder overleg besloten van de gemaakte afspraak af te wijken. We zijn het hier niet mee eens. En willen de stollen geleverd hebben zoals besproken. Ik heb vermeld dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat vanuit onze kant de gemaakte afspraak nog steeds van toepassing is. Opnieuw heb ik mijn vriedenkring geraadpleegd die in de intereuierbouw zitten. Reactie vanuit hun was dat een dergelijke staander makkelijk te realiseren is. In de tussen tijd hadden we weer een reactie dat het niet anders mogelijk was om te leveren. Ik heb opnieuw gereageerd dat we hier niet mee akkoord gaan, en dat bruynzeel dit anders maar moet uitbesteden! Ik kreeg hierop de onderstaande reactie terug:
De opmerking 'Tevens heeft u hier volgens mij gegevens niet voor betaald' is bij ons de druppel geweest. Er wordt vanuit brunzeel eerst bepaald dat de stollen niet nodig zijn. Vervolgens wijst kemie hierop dat deze wel nodig zijn. Dan wordt het balletje bij ons gelegd. Uiteindelijk nemen jullie hier de verantwoording voor. En dan komt deze opmerking, en wordt er eenzeidig besloten af te wijken van de gemaakte afspraak?
Zoals u in al het bovenstaande kunt lezen, is onze ervaring niet heel positief verlopen met bruynzeel. Bij ieder 'incident/voorval' hadden we zoiets van 'oke, kan gebeuren. Het zijn maar mensen, en fouten kunnen gemaakt worden'. We zijn ook geen mensen die snel een klacht indienen, en we hebben veel geduld. Problemen kunnen altijd ontstaan, en zijn soms onvermeidelijk. Echter gaat het er om hoe problemen worden opgelost! De laatste opmerking hierin van ........ is voor ons de druppel geweest om hier werk van te maken. Onze gehele ervaring met bruynzeel is dan ook niet positief!
Ik wil opnieuw nog benadrukken, dat ik niet akkoord ga met de stollen. Deze moeten namelijk nog gemonteerd en geleverd worden. Dit zou 9 maart gebeuren, we zijn van mening dat we inmiddels genoeg consesies hebben gedaan en geaccpeteerd. Graag ontvang ik de stollen zoals eerder afgesproken in het materiaal en spuitwerk van de keuken kastjes!
Ik wil via deze klacht het 'balletje' bij jullie neer leggen. En verwacht dan ook een passende oplossing vanuit jullie kant! Niet alleen voor de stollen maar ook voor al het andere was is voorgevallen. Afwachtend op jullie reactie!
Met vriendelijke groet,
Reactie of foto toevoegen
“Absolute aanrader”
Door Ruurd van Uffelen op zaterdag 8 feb 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Bruynzeel? EEN TOPPER! Wij zijn behoorlijk kritisch, letten op ieder detail en vonden het daarom spannend toen we onze keuken uitgezocht hadden. Alles ging perfect! Uitstekend advies gekregen van de heer Bulent Sahin, de communicatie verliep zeer aangenaam, geen enkel gevoel van iets opgedrongen krijgen, rustig luisteren naar onze wensen en daarop perfect inspelen, de plaatsing, de after sales alles ging fantastisch!!
Een absolute aanrader, ook voor mensen die naar het vervelende toe kritisch zijn!!
Reactie of foto toevoegen
“teleurgesteld”
Door Marion op woensdag 10 jul 2013 13
Het scharnier van de koelkast is kapot. De keuken is oktober geplaatst. Kosten maken: voorrijkosten ruim €60,-. Arbeid € 13,50 per 10 minuten en dan nog de kosten van het scharnier. Dan denk je dat je een kwalitatief goede keuken hebt gekocht. Onze dochter die spaart voor een Piet Zwart keuken ziet nu van aanschaf af. Je verwacht dit niet van Bruynzeel. Jammer.
Reactie of foto toevoegen
“Verkoper goed geholpen”
Door C.M. van Walbeek op dinsdag 9 jun 2015 15 | vestiging Almere
We zijn door verkoper Edwin vakkundig en goed geholpen. We zitten in een verhuizing en zullen over een jaar weer een keuken aanschaffen. De reden waarom het weer een Bruynzeel zal worden is de service ook na meer dan een jaar worden zaken super opgelost. Ik denk dat veel bedrijven de kwaliteit en prijs kunnen benaderen maar vraag me af of men ook de dienstverlening op langere termijn kan benaderen.
REACTIE VAN SEE
Mooie keuken en hoor graag wat deze keuken gekost en welk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“Bergen op Zoom is het probleem”
Door Lisa op dinsdag 22 mei 2018 18 | vestiging Zaandam
Dit is een aanvulling op mijn vorige review waarin ik heb aangegeven dat de communicatie van Bruynzeel Bergen op Zoom 0,0 is. De keuken is gekocht in Zaandam. Daar was niets mis mee. Het is probleem is Bergen op Zoom. Ik moest van de montageplanner vernemen 5 dagen voor levering wanneer de keuken geplaatst zou worden. Vrijdag (geen tijd genoemd), maar mogelijk kon het donderdag maar zou ik woensdag laat horen. Bruynzeel Bergen op Zoom heeft helemaal niets over plaatsingsdatum laten weten. Enkel dat de kraan niet op tijd geleverd kon worden, nota bene de keuken zo'n jaar geleden besteld. Woensdag niets gehoord. Bruynzeel uiteraard niet bereikbaar, die is pas vanaf 9.30 uur bereikbaar, nou ja bereikbaar. Het is dat ik een nummer van de montageplanner had en daarmee contact heb opgenomen 's avonds om te horen dat er donderdagmorgen 7.30 uur een monteur zou komen. Ik kan zeggen dat ik water zag branden, want hoe gek kun je het maken om de klant niet op de hoogte te stellen. Het betreft nieuwbouw dus ik woon er niet, daarbij op 45 km afstand. Monteur keurig op tijd en heel harde werker. Vervolgens werd ik gebeld dat de monteur de volgende dag een spoedklus had, 's middags terug zou komen(vrijdag voor Pinkster) en het zo nodig dinsdag na Pinkster afmaken. Gelukkig wilde de monteur niet gereedschap meenemen om het de volgende dag weer mee terug te nemen. Hij kwam dan ook de volgende dag om 7.30 uur en heeft het afgemaakt. De keuken is geplaatst en ziet er mooi uit. Nu zien of de keuken mooi en heel blijft. Ik heb een noodkraan die over een paar weken vervangen wordt. Helaas heb ik wel een paar beschadigen aan mijn muur (door de klepkast langs de muur omhoog te drukken) en bandenspoor vlekken op mijn vloer opgelopen. Ik vraag me af of Bruynzeel de reviews leest want er is een en ander voor verbetering vatbaar. Of ze hebben er maling aan.

Eerdere ervaring van 11 mei 2018: Ik heb bijna 1 jaar geleden een keuken gekocht bij Bruynzeel voor mijn nieuwbouw appartement op geleverd in april. De bereikbaarheid met Bruynzeel is ronduit slecht met steeds tig wachtenden voor je. Antwoord op mail (binen 5 werkdagen) krijg je niet. En pas 2 weken geleden heb ik de melding ontvangen dat deze op 14 mei wordt afgeleverd. Als je dan denkt dat ze de volgende dag gaan plaatsen. Nee dus. Dat wordt 4 dgn later op vrijdag voor het weekend en hoorde ik pas 5 dgn voor aflevering. Als klap op de vuurpijl kreeg ik 5 dgn voor aflevering te horen dat de kraan niet op tijd binnen is en ik een noodkraan krijg. 4 weken later zou dan de goede kraan moeten komen. Eerst zien dan geloven. Nee ik raad Bruynzeel niet aan.
Reactie of foto toevoegen
“Prima service”
Door Johan en Hanneke, Huizen op donderdag 7 sep 2017 17 | vestiging Almere
In april 2017 hebben we onze Bruynzeel keuken in de zaak in Almere uitgezocht. We werden uitstekend geholpen. De verkoopster had verstand van keukens, gaf goede tips en nam uitgebreid de tijd voor ons. Nadat we een keuze hadden gemaakt, zijn we een week later terug gekomen om de puntjes op de i te zetten. Begin juni werd de oude keuken afgebroken en de nieuwe keuken geplaatst. Alles verliep soepel, volgens planning, snel en netjes. Prima installateurs! Nadat de keuken opgeleverd was, waren er zoals altijd toch nog wel een paar dingetjes die niet helemaal goed waren. De afstandbediening van de verlichting deed het niet, een plint raakte los, de koelkast deur piepte en het aanrechtblad boven de vaatwasser had wat speling. Alle punten zijn inmiddels vlot en zonder problemen verholpen. Nadat de keuken geplaatst is, zijn ze langs geweest om de punten te verhelpen. Echt prima service. We hebben een schitterende keuken en alles is nu tiptop in orde.
FOTO VAN JOHAN EN HANNEKE, HUIZEN
Bruynzeel keuken
REACTIE VAN SEE
Mooi keuken wat ik zie op de foto. Hoor graag wat deze keuken heeft gekost en welk merk apparatuur erin zit
Reactie of foto toevoegen
“Tevereden”
Door a Bouwman op maandag 3 feb 2014 14 | vestiging Duiven
Nieuwe keuken laten plaatsen door montagebedrijf De Wilde uit Vriezenveen, die in opdracht werken van Bruynzeel.
Dat is echt een vak bedrijf, alles wordt nauwkeurig en netjes geplaatst. Echt een aanrader. Met de nieuwe keuken uitzoeken, zijn wij zeer klantvriendelijk geholpen door Juan Paul Fernandez van Bruynzeel keukens uit Duiven.
Reactie of foto toevoegen
“slechte service en communicatie”
Door Julie Ueberfeld op dinsdag 25 feb 2014 14 | vestiging Middelburg
Op 3 januari dit jaar zijn ze het keukenblad komen inmeten. Het zou binnen 6 weken gemonteerd worden. Na 7 weken heb ik gebeld omdat ik niets hoorde. Ik zou terug gebeld worden, maar na een week kon ik weer bellen. Krijg ik te horen dat ze een probleempje ondervinden (komen ze na 8 weken achter). Ik zou binnen 2 werkdagen terug gebeld worden. 10 dagen later wacht ik nog op dat telefoontje. Ik heb vanmorgen gebeld dat ze mijn order nu moeten annuleren. Vreselijke communicatie en service dus. Beveel hun NIEMAND aan.
Reactie of foto toevoegen
“Klacht indienen heeft geen zin”
Door L. De Feber op vrijdag 16 mrt 2018 18 | vestiging Den Haag Hogewal
September 2017 hebben we een keuken gekocht die 11 december 2017 is geplaatst. Er waren een tweetal problemen aan waarvan er één is opgelost dat was een scheur in het aanrechtblad. Het tweede probleem, een verkeerd uitgezaagde stolp hebben we al drie afspraken voor gehad en is nog steeds niet opgelost. Zoals het er nu uitziet komen daar voor de vierde keer 28 maart twee monteurs voor langs. Wat mij stoort is dat wij nu 5 keer een dagdeel thuis hebben moeten blijven (buiten levering om) 28 maart dus voor de zesde keer en de klachtenbehandelaar hier niet wat vaart achter heeft gezet. Ondanks de vele bezoekjes gaf de monteur de laatste keer aan dat hij het niet alleen kon oplossen, wat ze natuurlijk allang hadden kunnen weten. Ik heb eerder al gevraagd om een korting voor de geleden schade en dat we het verder zelf wel oplossen. Daar werd 50 euro voor voorgesteld, door een man die toen ik hem vroeg naar zijn achternaam die niet wilde geven in angst voor represailles, aldus de medewerker zonder achternaam. Dat verbaasde mij heel erg, en vond ik ook onbeschoft. Maar de klachtenafhandeling denkt daar heel anders over, vind dit normaal en vindt ook dat ondanks dat ik al zo lang wacht en maar afspraken met ze blijf maken, ik niet zo moeilijk moet doen :"het wordt toch opgelost:" aldus Bruijnzeel. Klacht indienen bij Bruijnzeel heeft geen zin, ze kunnen werkelijk niets voor je betekenen behalve de ergernis alleen maar groter maken.
Reactie of foto toevoegen
“Winkel goed maar levering ging mis”
Door F Mebius op dinsdag 22 aug 2017 17 | vestiging Utrecht
Tot aan het moment van levering hebben we goede ervaringen gehad met Bruynzeel. In de winkel hebben we een prettige ervaring gehad. Helaas ging het na de levering mis. Er misten deurtjes, sommige deurtjes waren niet goed en moesten terug en het keukenblad moest ter plekke kleiner gezaagd worden wat uiteindelijk schade aan onze muren heeft veroorzaakt. Degene die de keuken kwam plaatsen had er weinig kaas van gegeten. Hij liet onderdelen in de afzuigkap zitten waardoor we met een enorme zoem bleven zitten en heeft naast de schade aan de muur enorm prutserig kitwerk afgeleverd. Wij wilden dat de schade vergoed/gerepareerd zou worden en een veegplint en achterwand was hiervoor de oplossing volgens de kitter die de monteur later had langs gestuurd.
De afhandeling hiervan ging moeizaam. We kregen de juiste persoon slecht te pakken en er werden zaken beloofd maar vervolgens hoorden we weken niks. Toen ik na enkele weken weer belde bleek dat er niets was gebeurd of besteld. Ook zijn we zeer onvriendelijk bejegend door een medewerker op het hoofdkantoor die ons betichtte van het 'alleen maar willen ontvangen van gratis spullen'. Zo iemand op een klantenservice laten werken lijkt me enorm slecht voor het bedrijf.
Uiteindelijk hebben we zelf een achterwand geregeld en heeft Bruynzeel gezorgd voor veegplinten (die uiteindelijk ook weer in de verkeerde maat waren besteld waardoor er weer een nieuwe afspraak moest worden gemaakt). Al met al waren er zo'n acht afspraken nodig om de keuken te plaatsen en is de keuken pas sinds augustus naar wens. Dat terwijl de plaatsing half april heeft plaatsgevonden. Zeer slechte service en het is voor ons duidelijk dat als de koop eenmaal gesloten is en betaald dat je er als klant niet meer toe doet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Dure keuken”
Door C.M. van Dijk op dinsdag 12 mrt 2019 19 | vestiging Bergen op Zoom
Ik heb een zeer dure keuken gekocht bij Bruynzeel. De optima. Veel problemen met de keuken afzuigkap is niet correct veegplint niet correct de miele xxl vaatwasser niet correct schade opgelopen bij het plaatsen van de dure keuken. Bruynzeel wil niet de schade vergoeden. Radar en kassa zullen dit gaan uitzenden. Mijn advocaat zal hier werk van maken.
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Linda Jongbloed op woensdag 31 jan 2018 18 | vestiging Cruquius
Heel erg tevreden over mijn Bruynzeel keuken. In de showroom goed en professioneel geholpen door Robert-Jan die door goed naar mijn wensen te luisteren echt een keuken heeft ontworpen die voor mij werkt en er ook nog eens super uitziet. De keuken is vakkundig en snel geplaatst door twee vriendelijke monteurs. Kortom een droomkeuken in alle opzichten.
Reactie of foto toevoegen
“Boven verwachting gegaan”
Door Karen op zondag 7 apr 2019 19 | vestiging Rotterdam Bigshops Dakpark
Ik heb een keuken gekocht bij Bruynzeel. Mijn budget was niet enorm en daar werd goed rekening mee gehouden. Op geen enkel moment voelde ik me gepusht om toch iets meer uit te geven. Wat ik erg prettig vond, is dat er direct een prijs uit rolt; geen gedoe met "normaal is deze keuken € ..., maar u krijgt hem voor € 500 minder. Dat vind ik namelijk echt afzetterij. De installatie is ook boven verwachting verlopen, alle afspraken werden nagekomen en de keuken ziet er heel mooi uit!
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken maar planning is klote”
Door G.J. Meijberg op woensdag 16 mei 2018 18 | vestiging Utrecht
Voor ons nieuwbouw huis een keuken gekocht bij Bruynzeel. Afgesproken dat de keuken op een donderdag geplaatst zou worden. Uitgelegd dat vrijdag de vloer gelegd wordt. Dus wij zitten te wachten. Maar geen Bruynzeel. Wij in paniek en bellen. Wat bleek...een dubbele planning. Ze waren bij een andere woning bezig. Gelukkig kwamen ze smiddags en de volgende ochtend nog voor dat de vloer gelegd werd. Pffff. Dat ging net goed. Het barretje zou 2 weken later komen. Afspraak gemaakt na een maand. Zitten sochtends klaar... Maar weer geen Bruynzeel. Monteur was door de rug gegaan. Ze hadden ons toch kunnen bellen?... Dan hadden we begrip hiervoor. Afspraak uitgesteld naar 17 mei. Vrijgenomen en nu komen ze een dag later.... Hopelijk komen ze nu wel. De planning daar is dus echt klote. Keuken wel erg mooi.
Reactie of foto toevoegen
“Natuurstenen blad”
Door Pouwelse op donderdag 26 mrt 2015 15 | vestiging Bergen op Zoom
Gekocht heb ik een natuurstenen blad met kraan en spoelbak, een nieuwe oven en een nieuwe kookplaat.
- Blad en apparatuur werden 2 aparte orders omdat we de apparatuur later bestelden. De verkoper garandeerde ons dat hij ervoor zou zorgen dat levering gelijktijdig plaats zou vinden.
- Prijs apparatuur marktconform na overleg van gangbare internetprijzen.
- De prijs van het natuurstenen blad blijkt achteraf ruim boven de markt te zijn ( l*b*h = 3000*600*40), incl 2 uitsparingen en opstaande rand ongeveer € 2000,00, inclusief inmeten en plaatsen, excl kraan en spoelbak.
- Helaas werd de apparatuur 3 weken eerder geleverd dan het blad. Ook de monteur was 3 weken te vroeg gepland. Pas na twee telefoontjes werd de monteur afgebeld, echter de vrije dag die ik moest nemen om bij de montage te zijn was nutteloos en ben ik kwijt.
- Bij montage van het blad bleek de spoelbak niet in het midden te zitten. De monteur moest ter plaatse 1,5 cm van het natuurstenen blad afslijpen

Positief:
- Monteur leverde prima werk (fa Legrand, Halsteren)
-Contactpersoon bij Bruijnzeel goed bereikbaar en correct, schriftelijke communicatie is ook prima.
Reactie of foto toevoegen
“Veel beloven weinig presteren”
Door Peter op donderdag 9 nov 2017 17 | vestiging Den Haag Hogewal
Bruynzeel Den Haag en Bruynzeel projecten. Veel beloven weinig presteren. Inmiddels is de halve keuken vervangen. Composietblad keukeneiland vervangen, composietblad ander deel keuken en veegplint verkeerde kleur we wachten op vervanging, stopcontact beschadigd moet worden vervangen, meerdere kastjes beschadigd en moeten worden vervangen, plank op de verkeerde hoogte opgehangen we wachten op herstel inclusief herstel gaten, behang en schilderwerk, koelkast koelt slecht monteur komt langs. Een niet aflatende stroom ellende genaamd Bruynzeel. Iedere keer nieuwe zzp'ers, iedere keer rommel want deze zzp'ers nemen het liefst zo min mogelijk mee retour want dat moeten ze zelf afvoeren. Iedere keer weer vrij moeten nemen om te constateren dat het nog steeds niet opgelost is. En dan de communicatie. Een ramp. Bruynzeel particulieren praat niet met Bruynzeel projecten en anders om. En dan een ene 'hassan' van de klantenservice in Roosendaal. Deze meneer heeft het echt niet begrepen. Hij denkt niet mee, is ronduit onbeschoft, heeft geen enkele inlevingsvermogen of begrip voor de klant. Hij is eerder onderdeel van het probleem dan de oplossing. Bruynzeel: het weinige vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen is na een gesprek met deze man geheel weg. We zijn nu twee en een halve maand na de oplevering van de keuken en nog is het niet klaar. De juridische weg lijkt ons nog de enige methode om ons recht te halen. Mijn advies aan iedereen #nooit-meer-een-Bruynzeel-keuken. Geef het door!
Reactie of foto toevoegen
“Geleverde keuken”
Door R.H. op zaterdag 11 apr 2015 15 | vestiging Duiven
Tot de handtekening is gezet, een en al vriendelijkheid en een enorme aandacht voor de klant. Je wordt zelfs na 6 uur gebeld (zeer opdringerig) of je al hebt besloten tot aankoop. na het tekenen van het koopcontract , is de verkoper op geen enkele manier meer te bereiken,niet telefonisch of per mail. Ben erg bang dat als er een garantie geval zich voordoet het een hele lange lijdensweg word.
Reactie of foto toevoegen
“0 sterren”
Door Sasha op zaterdag 20 okt 2018 18 | vestiging Leiderdorp
Ga alsjeblieft nooit hierheen! Ik zou graag 0 sterren geven als deze score zou bestaan. Deze keukenboer informeert mensen verkeerd, waardoor we voor niks een week hebben moeten wachten en daarnaast ook nog eens tijd verspillen om langs te komen op een afspraak. Ik wilde komen om een inbouw inductie en inbouw oven uit te zoeken. Aan de telefoon is verteld dat het mogelijk is om een keuze te maken als we de (buiten)maten doorgeven, er zou niks besteld hoeven te worden, er zou eerst iemand langskomen om precies in te meten en een offerte te maken voor eventuele extra electra groep. Eenmaal aangekomen in de winkel is verteld dat eerst alle apparatuur besteld moest zijn voordat iemand het in zou komen meten om überhaupt te kunnen zien of het zou passen zonder in het werkblad te hoeven snijden. Er is namelijk geen garantie dat natuursteen zonder schade aangepast kan worden. Het verhaal wat in de winkel verteld is stond dus haaks op het verhaal wat aan de telefoon verteld is. Met weinig tijd voor een verbouwing kunt u zich voorstellen dat dit een ontzettende tijdverspilling is geweest om deze keukenboer in de hand te nemen. Mijn advies ga nooit hierheen.
Reactie of foto toevoegen
“Duurt veel te lang”
Door keyzer op dinsdag 24 sep 2019 19 | vestiging Barendrecht
Verkoopproces was prima. Goed geholpen. Totdat de keuken werd geplaatst. Aantal onderdelen waren defect, beschadigd of niet geleverd. Kan op zich gebeuren maar de aftercare was dramatisch na 2,5 maand is de keuken nog steeds niet klaar. Klantenservice reageerde niet adequaat en excuses oid nooit gehad. Keuken heeft me veel vrije dagen gekost en het is nog steeds niet af. Zou verder kijken als je nog een keuken zoekt.
Reactie of foto toevoegen
“Mooie keuken”
Door Giel op donderdag 23 jan 2014 14 | vestiging Nijmegen
Na een rondgang langs meerdere zaken maakten we in augustus 2013 uiteindelijk een afspraak bij Bruynzeel op de woonboulevard Dukenburg in Nijmegen. We werden uitstekend geholpen door Marc en Pascal en gingen met een mooi ontwerp naar huis. De prijs viel ons, dankzij allerlei kortingen behoorlijk mee. Na een week kwam Stef van het montagebedrijf ATM langs om te praten over het leidingwerk dat gedaan moest worden. Hij had een paar goede ideeën waardoor het plaatje er nog mooier uit ging zien. Tot zover waren we zeer tevreden. Maar dan moet je nog afwachten hoe de uitvoering gaat. Midden oktober 2013 begon Stef met het slopen van de oude keuken en het vereiste leidingwerk. Dat leverde natuurlijk een heleboel rommel en stof op. Daarna werd de vloer betegeld en muren en plafond gestuukt.
De levering van het keukenmeubilair en de apparatuur verliep precies volgens afspraak. Het plaatsen van de keuken ging ook zonder problemen. Na de tegelwerk op de muren en het benodigde schilderwerk was onze keuken klaar.
Alle lof voor Marc en Pascal van Bruynzeel Dukenburg en voor Stef van montagebedrijf ATM. Wij zijn zeer tevreden met onze mooie keuken!
Reactie of foto toevoegen
“Keuken kan niet geleverd maar mag niet annuleren”
Door Trudy Suijkerbuijk op vrijdag 26 aug 2016 16 | vestiging Bergen op Zoom
Wij hebben een koopovereenkomst ondertekend nav een gesprek over onze wensen en een tekening van de medewerkster van Bruynzeel keukens Bergen op Zoom). Op dat moment was er sprake van dat het rechtse kastje in de hoek waarschijnlijk niet zou lukken. Daar zouden we geen geld voor terugkrijgen maar we zouden wel een leuk item voor in een gootsteenkastje krijgen. Dat zou echter pas duidelijk zijn als de inmeter zou komen. Als het kastje inderdaad niet zou passen, zou dit netjes afgewerkt worden en zouden we dus nog 2 bruikbare kasten overhouden. We waren tot deze concessie bereid omdat daar meer kastruimte tegenover stond. Dit was op 3-7-2016 bij Bruynzeel keukens in Breda.

De dag daarvoor vond onze eerste ontmoeting plaats bij Bruynzeel keukens in Bergen op Zoom. We kwamen oriënteren omdat we een oplossing zochten voor de 3 kasten waarvan de buitenkant begon te splijten (van een hele nieuwe keuken was nog totaal geen sprake). In de eerste instantie heeft ze daarvoor een offerte gemaakt en aan ons voorgelegd. Toen we daar enthousiast over bleken, bleek ze de montagekosten vergeten te zijn. Ze spreken pas van een keuken als er een gootsteen en nog iets verkocht zou worden en dat bleek bij ons niet het geval. Ineens bleek alles honderden euro's hoger uit te vallen. Toen wij haar vroegen hoe duur we uit zouden zijn als de noodzakelijke elementen toe te voegen om het "een keuken" te maken (dus zonder montagekosten), vroeg ze ons om de dag daarna terug te komen in Breda waar ze dan aan het werk zou zijn (zo'n 80 km retour). Ze vroeg naar ons budget als we voor een volledige nieuwe keuken zou kijken en we hebben gezegd dat als we echt zouden willen, we misschien tot € 15000,- konden gaan. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel héél erg haar best moet doen om zelfs in die richting te kunnen komen.

Het bezoek in Breda verliep verwarrend. Terwijl zij aan het tekenen was, zijn wij herhaaldelijk naar boven verwezen om materialen uit te kiezen. Voor ons was héél lastig te herkennen welke stalen op ons van toepassing waren en uiteindelijk bleek de gekozen kleur niet meer standaard leverbaar te zijn. De verkoopster zou de daarop volgende dinsdag uitzoeken of ze die toch nog kon leveren. Mijn voorkeur voor een dik aanrechtblad werd afgeraden omdat het aanrecht dan te hoog uit zou komen. We wilden graag stopcontacten bovenaan tegen de bovenkastje welke zij niet meer konden leveren. Als wij die elders zouden aanschaffen, zouden zij deze plaatsen. Uiteindelijk hadden we alles uitgezocht en ging ze alles berekenen. Ze kwam op een totaal uit van meer dan € 16000,- terwijl we naar onze mening helemaal niet zulke uitbundige keuzes hebben gemaakt. Hier schrokken we van gezien haar uitspraak van de dag daarvoor. Prompt kon er ineens € 3000,- af maar dan wel met een ander (goedkoper) aanrechtblad. Pas onderweg naar huis realiseerden we dat we getekend hebben voor dat aanrechtblad wat ze ons eerder afgeraden had omdat dat te hoog zou zijn...

De verkoopster wilde ons een overeenkomst laten tekenen. Wij wilden niet tekenen omdat we hadden vernomen dat er mogelijk meerwerk bij zou komen en dat zou pas duidelijk zijn als de inmeter geweest was. De inmeter kwam echter pas als we de koopovereenkomst getekend hadden wat dus in zou houden dat we in theorie voor een enorm bedrag aan meerkosten zouden komen te staan en dat wilden we niet. We besloten te vertrekken. Even later werden we gebeld, of we terug wilden komen want ze hadden een voorstel (leidinggevende was erbij die bekend is met onze wijk). Meerkosten zijn niet geheel in te schatten maar Bruynzeel was bereid nog meer korting toe te passen zodat het wel héél onwaarschijnlijk zou zijn dat de meerkosten daar bovenuit zouden komen. Het totaalbedrag voor de gehele keuken incl. plaatsing bedroeg € 10500,-.

Aangezien we tot de dag daarvoor totaal niet in de veronderstelling waren dat we een nieuwe keuken zouden kopen, hebben we dat geld niet op de plank liggen. Dit hebben we besproken waarop de verkoopster vertelde dat Bruynzeel een betalingsregeling via Santander biedt. Ook hier zou ze dinsdag achteraan gaan. We hebben de overeenkomst getekend in afwachting van de komst van de inmeter.

De inmeter (Hiep genaamd) kwam op 9-7-2016 en liet er geen twijfel over bestaan dat wat de verkoopster had getekend, helemaal niet mogelijk is in onze keuken. Inhoudelijk ging hij daar verder niet op in want het was aan de verkoopster om het ontwerp daarop aan te passen, duidelijk was wel dat het over meer ging dan alleen dat derde kastje in de hoek was inderdaad niet mogelijk bleek. De middelste kast (de koelkast) kon ook niet! Na een aantal dagen niets vernomen te hebben belde ik om te vragen hoe het nu zat. Ik kreeg ene Jeroen aan de telefoon die even de tekening erbij pakte en zei dat het wèl kan. Ik heb hem verteld dat als er dingen niet kunnen, ik graag inspraak wil in wat er dan gaat gebeuren. Weer een aantal dagen later belde de inmeter, hij was een aantal dingen vergeten te meten en kwam deze alsnog opmeten.

Na weer een tijd niets te hebben gehoord, zijn we naar Bruynzeel (Bergen op Zoom) toegegaan (23-7-2016). Die dinsdag waarop de verkoopster Santander en het gekozen materiaal uit zou zoeken (of dat toch nog geleverd kon worden), was dus al enige tijd geleden en daar hebben we niets over vernomen. Het zat ons absoluut niet lekker. We waren bang dat er al dingen besteld zouden zijn zonder overleg met ons over hoe het dan zou worden. De brief met de leverdatum was immers al binnen... De verkoopster was in gesprek en we werden te woord gestaan door een getinte man wiens naam ik niet weet. Hij begreep onze bezorgdheid en verzekerde me dat er nog niets besteld was. Hij stelde voor een mailafspraak met de verkoopster in te plannen. Ze zou ons die komende dinsdag mailen maar die mail bleef uit. Enkele dagen daarop belde ze en vertelde ze dat het hoofdkantoor er nog naar moet kijken, daar wordt alles gecontroleerd.

Op 27-7-2016 belde de verkoopster . Ze snapte er helemaal niets van. Of ik zelf nog eens wat maten op wil meten. Desnoods zou ze zelf wel langskomen met haar leidinggevende en nog iemand (3 personen in totaal). Ze zou ze dag daarop bellen om af te spreken en dit is nooit gebeurd. Op 6-8-2016 hebben we zelf contact opgenomen omdat we maar niets hoorden. De verkoopster was verbaasd dat wij niet wisten dat ze niet meer langs zouden komen, ze dacht dat ze aan ons had laten weten dat dat niet meer nodig was. Er was namelijk een oplossing! Vervolgens is er afgesproken op 13-8-2016 bij Bruynzeel in Bergen op Zoom op de oplossing te bespreken.

Hun oplossing bleek dus het gehele blok met de 3 kasten 10 cm naar voren te halen. Dan zouden de koelkast en oven/magnetroncombi passen. Waar echter geen rekening mee gehouden is, is dat direct daarachter de deur van de kelderkast zit. Áls die al open zou kunnen, zou het absoluut geen gezicht zijn. Hier gingen we dus niet mee akkoord. We hebben onze twijfel uitgesproken en onze wens om van de keuken af te zien. We hebben dit gesprek opgenomen met een mobiele telefoon en het geluidsfragment bijgevoegd. Hierin is te horen dat de verkoopster het zou bespreken met haar leidinggevende en geen problemen voorzag om de opdracht te annuleren. Wij waren opgelucht. De keuken was niet meer dan een blok aan ons been geworden en nu konden we verder met ons leven. Nu de keuken niet doorging, hebben we alle opties op een rij gezet. De kast is echter nog steeds gespleten...

We hebben ons voor laten lichten door de Hypotheker en een makelaar en willen dit huis gaan verkopen. Er is alleen nooit een echte bevestiging van Bruynzeel gekomen dan die leidinggevende akkoord was. We wilden nog wel zeker weten dat de keuken niet door zou gaan voordat het huis in de verkoop gaat omdat de financiële gevolgen anders niet te overzien zijn. Op 25-8 belde ik Bruynzeel en kreeg ik te horen dat de verkoopster in gesprek was, of ik de volgende dag rond 10 uur terug kon bellen. Dat heb ik gedaan en wéér bleek ze in gesprek. Ze zou mij terugbellen maar dat liet mijn werk niet toe. Ik liet mijn partner terugbellen waarop hij te horen kreeg dat er over 20 minuten overlegd zou worden met een collega en dat ze daarna erop terug zou komen. Het overleg met haar leidinggevende over het annuleren van onze keuken moest duidelijk nog plaatsvinden.

Na anderhalf uur heeft hij zelf gebeld omdat we niets hoorden en bleek de verkoopster weer in gesprek te zijn. Na een half uur kreeg hij haar te pakken en zei ze dat collega's oplossingen aan het bedenken waren. Daarop zei hij dat wij de keuken helemaal niet meer willen waarop zij hem in de wacht gezet heeft voor zo'n 5 minuten. Bij terugkomst zei ze dat ze de oplossingen aan ons wilde laten zien of dat we de keuken mee kunnen nemen naar het volgende huis. Toen mijn partner aangaf dat hij de keuken geannuleerd wil hebben, kreeg hij te horen dat dat niet kan. Uiteindelijk heb ik de verkoopster ook nog gesproken en heeft ze bevestigd dat ze de keuken zoals geschetst op de tekening, niet kunnen leveren. Ze weigeren de opdracht te annuleren zonder kosten.

Samenvattend kan Bruynzeel dus niet de keuken leveren waar wij mee akkoord gegaan zijn. We willen geen keuken van Bruynzeel meer en waren in de veronderstelling dat na het gesprek met haar leidinggevende de opdracht kosteloos geannuleerd zou worden. Van het begin af aan hadden wij bouwtekeningen van het huis mee en gaf de verkoopster meerdere keren aan dat het wel goed zou komen terwijl wij haar op die hoek wezen. Tussentijds bleek Bruynzeel ook geen betaling in termijnen via Santander meer aan te bieden (er is geen alternatief geboden).
Reactie of foto toevoegen
“Raar klantcontact”
Door Janneke op vrijdag 6 sep 2013 13
Omdat ik nu een Bruynzeel keuken heb, ben ik na de koop van mijn nieuwbouwhuis als eerste bij Bruynzeel gaan kijken. Maar éénmaal daar viel het erg tegen. De keukens zien er mooi uit, maar de verkoper weigerde om een offerte te maken of een 3-D ontwerp te maken. Hij zei: Stel je voor dat wij dit voor alle klanten moesten doen, dit kost veel te veel tijd. Hij wou wel een offerte maken, maar dan moest ik gelijk tekenen, en de actiekorting was alleen vandaag geldig. Ook alle verkooptrucs werden me om de oren geslingerd. bv "dat heb ik thuis ook, prima kwaliteit". Ik heb duidelijk gemaakt dat ik een serieuze klant ben, maar dat ik pas over een week of 8 de sleutel krijg, en dat ik nu niet wil tekenen. De verkoper had wel een potloodschetsje gemaakt, en daar moest ik het maar mee doen.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer slecht”
Door Bergen op Zoom op dinsdag 22 jul 2014 14 | vestiging Bergen op Zoom
Omdat we ons aan het oriënteren waren op een nieuwe keuken zijn we binnengestapt in de showroom van Bruynzeel. De showroom is mooi en er is veel keus, maar de service van het verkooppersoneel is zwaar onder de maat.

We wisten al snel welke keuken het moest worden en hebben een prijs laten uitwerken door Hans. Dit verliep redelijk prettig, totdat we werden geconfronteerd met de totale prijs. Toch zijn we akkoord gegaan, omdat ons werd beloofd dat veel onderdelen op maat gemaakt konden worden. Dit was voor ons noodzakelijk, omdat ons huis gebouwd is in 1934 en daardoor geen enkele muur echt recht is en daarnaast is er bijvoorbeeld een bestaande koof waarin een deel van de keuken geplaatst moest worden.

Om alles definitief te maken, zijn we een aantal weken later weer in de showroom geweest en verkoopmedewerker Hans was al lang vergeten wie wij waren. Daarnaast hadden we per e-mail wat wijzigingen doorgegeven (o.a. aanpassing van het gasfornuis) en wij waren zeer teleurgesteld dat geen enkele aanpassing was doorgevoerd (ondanks dat er per e-mail bevestigd werd dat dit zou gebeuren).

Een aantal maanden later zou de keuken geplaatst worden en de monteurs zijn de eerste dag welgeteld 2 uur binnen geweest om vervolgens verhaal te gaan halen bij de verkoper. De tekeningen klopte totaal niet met de situatie en met hoe het moest gaan worden. Het beloofde "maatwerk" stond nergens op de tekeningen van de monteurs vermeld (op die van onszelf gelukkig wel) en daardoor duurde het uiteindelijk allemaal veel langer tot de keuken geïnstalleerd was.

De oplossing van de verkoper “dan moet de koof aangepast worden”, maar de bestaande koof was niet aan te passen en precies om die reden hadden we al in het eerste gesprek aangegeven hoe de situatie was en waar rekening mee gehouden moest worden. Ook tijdens het inmeten is dit nog eens verteld en het zou volgens het personeel van Bruynzeel allemaal wel goed komen.

Het is uiteindelijk goed gekomen door het uitstekende werk dat de ingehuurde monteurs hebben geleverd, maar wel hebben we overal zelf achteraan moeten zitten om het geheel naar wens af te krijgen. Vanuit Bruynzeel zelf was er totaal geen medewerking en de levertijd op onderdelen waarvan er te weinig geleverd waren, was met zo’n 4 weken veel en veel te lang.

Wij zijn er inmiddels van overtuigd om NOOIT meer een keuken bij Bruynzeel te kopen en wij zullen iedereen die een nieuwe keuken wil aanschaffen, adviseren om ergens anders naartoe te gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door Fam van Hamburg op maandag 11 sep 2017 17 | vestiging Breda
Drama drama drama! Slechte kwaliteit keuken, belabberde communicatie vanuit het bedrijf en geen adequate oplossingen voor problemen. Inmiddels 17 maanden bezig alles op orde te krijgen en wij gaan nu waarschijnlijk via onze rechtsbijstand stappen ondernemen. Nooit meer Bruynzeel!

Aanvulling ontvangen 11 september 2017: Keuken is gekocht in Breda. Sales was daar prima.
Reactie of foto toevoegen
“Nalevering”
Door v/d Kolk op woensdag 24 aug 2016 16 | vestiging Delft
We hebben echt een mooie deal gesloten na een stevige onderhandeling. In februari 2016 wordt hij dan eindelijk geplaatst. Het plaatsen gaat allemaal soepel, totdat er 2 stollen te kort worden afgezaagd. Bij oplevering vertellen ze me dat ze die komen vervangen en checken we meteen de hele keuken. Er wordt nog een kast deurtje bijgevoegd wegens een kras. (Tot nu toe ben ik zeer positief en zou het bedrijf een 4 sterren krijgen).

Een paar weken later komen ze om het kast deurtje en de stollen te vervangen. Het kast deurtje blijkt de verkeerde draai richting te hebben. Bij de stollen is er 1 op de juiste lengte en de andere is te kort. Op mijn aandringen, meten ze de maat nog een keer na dit schrijven ze het ook op het oplever formulier. Na een paar weken komen ze weer langs. Het deurtje kan nu wel geplaatst worden en de stol vervangen ze ook. Echter zit er zit een kras op. Met opleveren hebben ze wederom de maat opgenomen en dit op het formulier gezet. (voor de zekerheid).

Na een paar weken komen ze weer langs. De mannen helen vol goede moed de koelkast uit de kast en plaatsen de stol bij de afwerking blijkt deze wederom 1,5cm te kort te zijn. Je raad het al. Ze gaan het weer opmeten en noteren dit op het opleveringsformulier. Nu komen ze eind Augustus weer langs om de stol te vervangen. Ik ben zeer benieuwd of het deze keer goed gaat.

Dat je een nalevering hebt, oke prima kan gebeuren, maar al die dagen daarna die ik vrij moet nemen beginnen wel op te tellen. Jammer dat ze je dan niet op bellen en excuus aan bieden en/of coulance aanbieden o.i.d.
Reactie of foto toevoegen
“Lakstift”
Door Margreet op zondag 27 sep 2015 15 | vestiging Zaandam
Goed geholpen met aankoop, niet met klacht. Veel slag- en stootschade bij normaal gebruik. Poggenpohl weet dit, heeft een keuken ontwikkeld met een verglaasde rand om dat te voorkomen. Ondertussen, hebben wij overigens een mooie keuken met veel schade en Poggenpohl heeft alleen een lakstift in aanbieding. Niet kopen is mijn advies.

Noot Qasa: dit betreft een Poggenphol keuken geleverd door Bruynzeel Keukens.
Reactie of foto toevoegen
“Montage problemen”
Door Hachmang op maandag 20 apr 2015 15 | vestiging Apeldoorn
Enige waar ze goed in zijn is het verkopen van de keuken! De buurvrouw vraagt aan mij of ik een relatie heb met de bruijnzeel monteur. Heb de keuken nu 1 jaar bijna alles is al minimaal 1 keer vervangen . Vanaf de aflevering , montage , en nu in gebruik , zijn er problemen . De monteur staat minimaal 2keer in de maand voor de deur. Ik moet zeggen ze komen wel elke keer en maken het ook elke keer . echter ik word er doodmoe van . En dan de kosten ik moet wel elke keer vrij nemen als ze komen . En de beloofde dinerbon die ik van de verkoper zou krijgen moet ik nog zoeken.
Hoef ook niet meer ik betaal wel mijn eigen eten . Kortom geen brijnzeel keukens .p.s. Keuken kosten inclusief leidingen enz ruim 15000 euro.
Reactie of foto toevoegen
“Nog steeds erg tevreden”
Door E. Van Sintmaartensdijk op donderdag 23 jan 2020 20 | vestiging Spijkenisse
Een grote landelijke keuken, met een Falcon gasfornuis. Geweldig geholpen, vanaf het begin, tot en met de plaatsing van de keuken. Nu 4 jaar geleden. En nu nog steeds dezelfde superservice, wanneer nodig!
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service na plaatsing keuken”
Door aa lankwarden op zondag 30 jun 2019 19 | vestiging Duiven
Zeer slechte service mijn koel vries combinatie ging stuk op 22-6 -2019
met 30graden gebeld naar die zaak kon geen koel kast geven moest wachten tot maandag 35 graden woensdag pas een nieuwe ZEER slecht behandeld wie vergoed mijn de derving.

Aanvulling ontvangen 3 juli 2019: In november gekocht geplaatst februari en betaald eerst kookplaat stuk en nu was koelvries c ombinatie stuk en slecht behandeld.
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden”
Door J.kuipers op maandag 5 nov 2018 18 | vestiging Spijkenisse
Ruim anderhalf jaar geleden een keuken gekocht bij bruynzeel. Recent geïnstalleerd in nieuwbouwhuis. Ik ben zeer ontevreden met de keuken. De installatie was verkeerd ingepland, waardoor een extra snipperdag nodig was. De hoogte moest aangepast, anders paste de vaatwasser niet. De keuken is met een kleine plint. Dit werd verkocht als handig omdat er meer kastruimte zou zijn. Dit is niet waar! Je moet alleen dieper bukken, want alles staat lager en levert slechts meer loze ruimte op waar je niets aan hebt.de keuken was niet compleet, nalevering over 4 weken.
Reactie of foto toevoegen
“Slecht, slechter, slechtst.”
Door Jack op maandag 30 jun 2014 14 | vestiging Barendrecht
Bijzonder slechte ervaringen. Door verkeerde voorlichting en een opstapeling van fouten ontstond er een toenemende ergernis. Door de cynisch vijandige houding werd de irritatie alleen maar versterkt en is mijn vertrouwen in Bruynzeel tot ver onder het nulpunt gedaald. Voor aankoop beloofd men van alles, maar na ondertekening is alle klantvriendelijkheid verdwenen. Nooit eerder zoveel aankoop ellende ervaren. Uiteindelijk heb ik de koop geannuleerd. De annuleringskosten zijn slecht voor de portemonnee maar beter voor de gezondheid.
Reactie of foto toevoegen
“zeer slecht”
Door jolanda op maandag 15 apr 2013 13
De keuken welke ik uitgekozen had is nooit leverbaar geweest in de kleur welke ik besteld had! Dwaling dus. Er werd gelijk een andere keuken aangeboden als ik maar weer tekende. Alle apparatuur stond verkeerd op offerte vermeld. Zeer agressieve verkoop. Zet op papier dat je betaald na goede aflevering keuken en doe dit niet mondeling. Verkopers kunnen zich dan niets meer herinneren en de administratie doet helemaal niks. Geen geld geen levering. Men dreigt niet te leveren en de kosten in rekening te brengen. Dit is nog maar een heel klein deel van wat er allemaal mis is gegaan. Bruynzeel keukens scoort bij mij onder het nul punt! Ik vind het ongelooflijk dat dit bedrijf nog steeds bestaat in deze tijden van crisis. Wat mij betreft verkopen ze geen keuken meer. Het is zielig voor een ieder welke eindelijk een keuken bij elkaar gespaard hebben en zo behandeld worden. Schandalig. Mensen wil je een keuken, koop niet bij Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Michael op zondag 19 jan 2020 20 | vestiging Barendrecht
Mensen, koop geen keuken bij Bruynzeel Keukens! Vorig jaar is de keuken geplaatst met meerdere punten welke niet correct waren. Kan gebeuren en is ook netjes opgelost. Bij het vervangen van het werkblad hebben ze ons pas gestucte muren beschadigd door er een paar putten in te rammen. Schade is aangegeven op het opleverdocument, er is iemand wezen kijken en het zou opgelost worden. Meerdere keren telefonisch contact gehad, maar Bruynzeel Keukens schuilt zich achter het feit dat het een onderaannemer van hun is die het op moet lossen. We zijn ondertussen 7 maanden verder (waarvan 5 maanden met radiostilte vanuit Bruynzeel Keukens). Je zou zeggen dat een bedrijf als Bruynzeel Keukens dit netjes onderling achter de schermen op zou lossen. Nee hoor, ze laten je met een schadepost van zo'n € 450,- achter ....
Reactie of foto toevoegen
“Petje af voor Bruynzeel Duiven”
Door Ellen op maandag 15 jul 2013 13 | vestiging Duiven
Half juni hebben we ons in het Bruynzeel filiaal Duiven georiënteerd op een nieuwe keuken. We hadden geen afspraak gemaakt maar wandelden spontaan binnen. We werden vriendelijk te woord gestaan door Pascal Brouwer die ons uitgebreid informeerde over de diverse mogelijkheden. Hoewel wij geen precieze maten bij ons hadden werd er toch een opzetje gemaakt. Er werd goed naar ons geluisterd. Later zijn we teruggekomen en werd er een serieuze opzet gemaakt. We werden totaal niet onder druk gezet en we konden de offerte op ons gemak laten bezinken. Dik een week later hebben we de puntjes op de i gezet en kon het echte onderhandelen beginnen. Wij vinden dat we een uitstekende prijs hebben kunnen bedingen voor onze droomkeuken die inmiddels al ingemeten is (door een inmeter met verstand van zake)en vermoedelijk in het najaar geplaatst gaat worden. Omdat wij de koop voor 1 juli sloten kregen wij er een Boretti buitenkeuken gratis bij. Deze werd binnen een week al aan huis geleverd (we hebben nog geen cent aanbetaald) omdat Pascal Brouwer het toch wel wenselijk vond dat wij deze buitenkeuken al gedurende de vakantie konden gaan gebruiken (en dat doen we dan ook al naar hartelust). We kijken vol vertrouwen uit naar de levering van onze droomkeuken.
Reactie of foto toevoegen
“Prijsbeleid bij korting”
Door Jeffrey op vrijdag 25 sep 2015 15 | vestiging Alkmaar
Wij kwamen tijdens "kortingsdagen" vorig jaar en hebben veel keukenwinkels bezocht. Helaas bevestigde deze weer eens het vooroordeel. Zeer duidelijk dat men met verschillende prijslijsten werkt wanneer er de zgn kortingsdagen zijn. Ik bedoel, een hoekkastje voor €1250?? De dame die ons hielp " verwachtte wel dat wij gingen kopen". Tja jammer. Erg slecht, erg werd niet geluisterd en men wilde snel een order scoren. Sorry, maar hier komen we nooit meer.
Reactie of foto toevoegen
“Garantie”
Door Raymond Hoolhorst op woensdag 22 jan 2014 14 | vestiging Barendrecht
2 jaar geleden keuken aanschaft bij nieuwbouw appartement in Berkel en Rodenrijs. Garantie op apparatuur wordt doorverwezen naar leverancier. Lekkende kraan van het merk Franke, leverancier geeft 5 jaar garantie op kranen alleen niet op het binnenwerk omdat de hardheid van het water per regio verschilt. Uit coulance sturen ze 2x een binnenwerk op die de klant zelf dient te vervangen. Bruynzeel wil deze wel vervangen a €110,- hoe zo garantie. JE mag van een kraan verwachten dat deze langer dan 2 jaar meegaat en van Bruynzeel die de keuken heeft geleverd en gemonteerd dat zij het voortouw nemen in een oplossing. LET DUS OP bij het kopen van een keuken bij Bruynzeel hoe het zit met de garantie op apparatuur
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel Keukens (Sneek)”
Door JP op dinsdag 19 nov 2013 13 | vestiging Sneek
Onvakkundig personeel. Controleer alles wat zij doen en meet alles zelf na! Geloof niet in hun mooie praatjes.
Reactie of foto toevoegen
“Niet zeuren”
Door JvdP op vrijdag 10 jul 2015 15 | vestiging Cruquius
Na drie jaar begint een van de zijpanelen op te bollen. Bruynzeel gebeld en foto gestuurd. Volgens Bruynzeel is de schade ontstaan door verkeerd gebruik. Hoezo gebruik? Het is een paneel dat door Bruynzeel is geplaats en dat geen bewegend deel is. Er gebeurt dus niets mee. Rest van de keuken vertoont gebrek niet en wordt niet anders "gebruikt". Volgens Bruynzeel komt het door de dweilen van de vloer. Gevraagd of men denkt dat ik emmers water op de vloer gooi en als het door dweilen zou komen waarom dan de rest van de keuken het gebrek niet vertoond. Bruynzeel wil voor geen centimeter bewegen. Ik moet alles betalen. Bovendien wordt doodleuk gezegd dat ik toch al wel drie jaar zorgeloos van de keuken heb kunnen genieten. Oftewel na drie jaar kan de keuken dus allerlei gebreken gaan vertonen maar dan moet je verder niet zeuren. Uiteindelijk maar el afspraak gemaakt want paneel moet toch vervangen worden. Afspraak voor een woensdagochtend tussen 09.00 en 13.00 uur. om 13.05 is er nog niemand en heb ik ook nog niks gehoord. Zelf maar gebeld. Receptioniste probeert servicemedewerker te spreken te krijgen maar krijgt niemand te pakken. Ik heb daarop gezegd dat ik niet langer kan wachten wegens andere afspraak. vervolgens wordt ik om 13.15 door de servicemedewerker gebeld die meld op z'n snelst pas over 20 minuten er te kunnen zijn. Ik heb daarop gezegd niet langer te kunnen wachten en dat er dan maar een andere afspraak gemaakt moet worden. vervolgens heb ik Bruynzeel een mail gestuurd en daarin aangegeven dat ik de uren die ik voor niks heb zitten wachten verreken met de factuur. Krijg ik doodleuk een mail terug waarin staat dat ik Bruynzeel niet de kans heb gegeven om de fout te herstellen omdat de monteur er om 13.30 uur wel had kunnen zijn en het probleem dan had kunnen worden opgelost. Oftewel Bruynzeel komt de afspraak niet na en nu is het mijn schuld omdat ik ze niet de gelegenheid heb gegeven om als nog op dezelfde dag de schade te komen herstellen. Hoe onbeschoft kun je als bedrijf zijn? Service is erg slecht want als je een beroep doet op garantiebepalingen is men ineens niet thuis en dan vervolgens ook nog een klant schofferen terwijl men zelf de afspraken niet nakomt.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken van Bruijnzeel”
Door van Haren, Nijmegen. op dinsdag 5 apr 2016 16 | vestiging Nijmegen
Heb een keuken van Bruijnzeel, oogt als een solide keuken behalve het antraciet blad (kunststof), de keuken is nog geen jaar oud en het blad vertoont al krassen ondanks mijn voorzichtige en zuinige behandeling, alles wat er op verwerop verplaatst wordt laat witte krassen na, wat met geen mogelijkheid te verwijderen is. Conclusie oogt mooi masr zeer onfunctioneel in gebruik, hou mijn hart al vast hoe dat er over een paar jaar uitziet
Reactie of foto toevoegen
“uitstekende service”
Door Herman Goutier op donderdag 10 jul 2014 14 | vestiging Spijkenisse
Wij hebben een uitstekende ervaring met Bruynzeel. In het appartement (Terras aan de Maas te Spijkenisse), dat wij huren van Humanitas stond een standaard Bruynzeel keukenblok die wij wilde aanpassen aan onze wensen en budget. Hiervoor kozen wij voor de Bruynzeel vestiging is Spijkenisse. De verkoper is een topper, die alle tijd voor je neemt. Hij inventariseert je wensen en geeft zeer goede adviezen zonder opdringerig te zijn. Hij gaat beslist niet voor de hoofdprijs.
De uiteindelijke keuze ligt bij de klant. Het gezamenlijke plan konden wij op ons gemak eerst thuis bespreken zonder dat wij "gedwongen" werden om direct te beslissen. Na in meting en uitwerking door Bruynzeel kregen wij van hem een mail met het verzoek om het oude aanrechtblad vooraf aan de uitbreiding te verwijderen. Tevens gaf hij aan dat er enige kleurverschil tussen de oude en nieuwe frontjes zou kunnen zijn. Dit kleurverschil bleek na montage nogal fors. Na zeer goed overleg met de klantenbegeleider zijn de oude frontjes vervangen en zijn de oude scharnieren vervangen door remmende. Op mijn vraag of de oude ladeblokken voorzien konden worden van dempers werd zeer goed gereageerd.
Kosteloos zijn deze aangebracht. We beseffen dat het gezicht van een bedrijf sterk afhankelijk is van de personen die werken. Met onze ervaring bevelen wij dit bedrijf dan sterk ook aan bij vrienden, kennissen enz. Vandaag hebben mijn zoon en schoondochter een afspraak met Ben Moerman van dik twee uur met dezelfde aanpak als die bij ons (een topverkoper voor de klant).
Reactie of foto toevoegen
“Keuze voor Bruynzeel”
Door Brigitte op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Leiderdorp
Na aankoop nieuwbouwhuis bij twee keukenzaken een offerte opgevraagd. Offertes waren redelijk vergelijkbaar. Wij hebben voor Bruynzeel gekozen omdat de hoofdverkoper erg behulpzaam en zeer bekwaam overkwam. Niks was te veel, alles kon en er werd goed advies gegeven. We hebben tot 4 keer toe het ontwerp veranderd, kleuren en materialen aangepast etc. en werden iedere keer zeer vriendelijk geholpen. We hebben de verkoper gewezen op de negatieve recensies op Qasa met name waar het de plaatsing betreft en aangegeven dat dit ons zorgen baarde. Voor het plaatsen van de handtekening hebben we bedongen dat we de laatste 10% van de rekening pas zouden betalen als de keuken helemaal af zou zijn. Alhoewel dit volkomen tegen de bedrijfspolicy van Bruynzeel is ging de verkoper hiermee akkoord. Wij hebben een grote ingewikkelde keuken gekocht en tijdens de plaatsing waren er 3 monteurs 1.5 dag bezig. Deze waren zeer vakkundig en hebben de keuken op een nette manier geplaatst. Enkele kleine aanpassingen en onvolkomenheden aan keukenblad en kasten is enkele maanden later prima afgehandeld. Het enige probleem dat wij hebben ondervonden is het niet nakomen van afspraken betreffende het inmeten van de keuken. Deze is in onze afwezigheid op een verkeerd tijdstip uitgevoerd. Klachten daarover bij het onderdeel van het servicecentrum dat de inmeet planning verzorgt werden niet serieus genomen. We werden te woord gestaan door een zeer onvriendelijke dame waar niet mee te communiceren viel. Al het andere contact met het servicecentrum is prima verlopen. Verder is het heel belangrijk om alle tekeningen, maten, spullen die op de bestellijst staan heel goed na te lopen want bij het opstellen van deze lijst worden nogal wat fouten in gemaakt. Wij zijn zeer tevreden met onze keuken, met de verkoper en met de installateurs en snappen niet zo goed waarom Bruynzeel zo'n lage score heeft.
FOTO VAN BRIGITTE
Gemonteerde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden”
Door S dekkers op maandag 30 mrt 2015 15 | vestiging Zwolle
In 2013 een keuken gekocht bij bruynzeel voor ons bedrijf. Zeer tevreden! Mooi afgewerkt, tijdige levering en na 2 jaar nog in topstaat! Recentelijk weer geholpen en zeer prettig geholpen door Tom Bonenkamp.
Reactie of foto toevoegen
“Meer aandacht voor de factuur dan voor de order”
Door c.ambachtsheer op zaterdag 2 nov 2019 19 | vestiging Breda
we hebben een paar maanden geleden een uitbreiding van de bestaande Bruynzeel keuken besteld,so far so good behalve de extreem lange levertijd voor twee eenvoudige kastjes.Toen begon de druk van de service afdeling om te betalen, 3 keer een bericht ontvangen waarin gewezen werd op het feit dat er betaald moest worden ,twee dagen voor de aflevering,dat is duidelijk toch? Niet voor de service afdeling die drie keer moest waarschuwen dat er op tijd betaald moest worden etc.Ik vind de energie en de verspilling van tijd in schril contrast met de mogelijkheid om twee kastjes twee maanden eerder af te sturen.Ik vraag me af waar de druk vandaan komt, is Bruynzeel soms in financiële nood? Dan had ik misschien beter bij een ander bedrijf kunnen bestellen ,indien er twijfels zouden ontstaan over mijn kredietwaardigheid dan is dat een slechte methode om te ontdekken of dat zo is,is ook niet erg klantvriendelijk,kortom een vervelende ervaring,nu maar zien hoe de montage afloopt.

Aanvulling ontvangen 12 november 2019: De montage van twee kastjes heeft inmiddels plaatsgevonden.Het goede nieuws is dat er een correcte ,capabele monteur kwam om de boel te installeren,bij navraag bleek het een ZZP werker te zijn,die op zelfstandige basis dit soort werken uitvoerde,dit verklaart wellicht de bekwaamheid,daar de zaakjes van Bruynzeel niet in orde waren .
1.De onderplaat was in wit uitgevoerd alhoewel er duidelijk in de papieren was vermeld dat dit zwart zou moeten zijn.
2.De afsluitplaat werd in de verkeerde kleur wit geleverd,en ook weer werd dit in alle papieren die ik ontvangen had vermeld dat het in de zelfde kleur als de kastjes zou zijn.

Het opvallende in dit hele verhaal is dat er in de leveringsvoorwaarden van Bruynzeel artikel 5 wordt gewezen op e.v.t kosten om de ruimte in orde te brengen waar het werk zal plaatsvinden indien de ruimte niet voldoet aan de eisen die Bruynzeel hiervoor hanteert. Ja daar zit wat in als monteurs moeten wachten enz.Maar nu draaien we het om, als Bruynzeel bij de levering fouten maakt en het werk niet afgemaakt is en de monteur weer opnieuw moet komen vindt er dan ook een compensatie plaats voor de klant, die moet uiteindelijk maar weer zorgen dat hij thuisblijft en wellicht ook een vrije dag opnemen of andere prive afspraken afzeggen. Daar ben ik nou eens benieuwd naar wat het antwoord zal zijn, alhoewel ik dat waarschijnlijk al wel kan raden.
Reactie of foto toevoegen
“Ontbrekende spullen”
Door LR op woensdag 20 jul 2016 16 | vestiging Spijkenisse
2 laden + 3 fronten + onderkast kookplaat + spotjes ontbraken. Kraan bleek defect te zijn.
Wacht 4 weken na levering nog steeds op de spotjes en een nieuwe kraan, schijnt een enorm probleem te zijn voor een keukenzaak om een kraan te leveren. kreeg nu bericht dat het nog wel 5 weken kan duren voor de kraan en spotjes geïnstalleerd gaan worden. Weinig respons van de klantenservice. Nemen absoluut geen initiatief om met alternatieve oplossingen te komen. Doe jezelf een plezier en voorkom ergenis en hoge telefoonrekening: koop geen keuken bij Bruynzeel, je krijgt er spijt van.
Reactie of foto toevoegen
“Fijne keuken”
Door P. van de Berg op woensdag 2 sep 2015 15 | vestiging Sneek
Wij hadden vorig jaar een huis gekocht wat volledig gerenoveerd moest worden, dus ook een keuken. Uiteraard bij diverse keukenboeren naar binnen gelopen en uiteindelijk voor Bruynzeel gegaan. Bij Bruynzeel Sneek kregen wij te maken met Ben Ewald. Het contact met Ben was prettig, duidelijk en zeker niet opdringerig. Bij sommige keukenboeren was dit wel anders, en ik ben ik, zulke mensen ontwijk ik meteen. Om wel eerlijk te zijn, er liep daar nog iemand rond die ik denk ik niet had moeten treffen. Na wat tekenen (keuken op maat), fine tunen, terugkomen en keuzes maken en flink onderhandelen uiteindelijk hier de keuken gekocht. Het contact vanuit Ben én het hoofdkantoor was dikke prima. De levertijd is helemaal conform afspraak nagekomen (ca 6 weken). Ook het bezoek van de inmeter geheel conform afspraak (netjes belletje van te voren), idem voor bezorging. Nu een jaar later nog geen problemen gehad, gelukkig, dus kan niks vertellen over de after service. 1 minpunt in dit verhaal, de prijs. De vraagprijs vs de aanschafprijs scheelt heeeel veel van elkaar. Onderhandelen hoort er uiteraard bij, maar wat er mogelijk is verbaasd mij nog steeds. Bruynzeel, dank voor de fijne keuken.
FOTO VAN P. VAN DE BERG
REACTIE VAN NAOMI
Beste, Kunt u meer vertellen over de prijsverschillen? Hoeveel heeft u uiteindelijk van de prijs af gekregen? Dank namens een aanstaande koper!
Reactie of foto toevoegen
“Positieve ervaring”
Door Toos op vrijdag 27 sep 2013 13
Zag deze website pas toen we de keuken al besteld hadden en kreeg gelijk de zenuwen na het lezen van al die keuken ellende. Welnu, zonder reden dus. Onze nieuwe keuken is enkele weken geleden geïnstalleerd, ziet er prachtig uit. Goede prijs/kwaliteitverhouding, levering goed verlopen, goede service en begeleiding.
Reactie of foto toevoegen
“Aanrechtblad te laat”
Door Ordenummer: 12120078 op woensdag 2 mrt 2016 16 | vestiging Groningen
Afgelopen jaar een keuken (t.w.v. 7000,- euro) gekocht bij Bruynzeel keukens. Achteraf gezien had ik liever mijn geld uitgegeven aan een ander bedrijf. De interne communicatie van het bedrijf verloopt erg stroef. Verschillende medewerkers die telefonisch contact zoeken met de klant en weten niet waar ze het over hebben, bellen met nutteloze vragen/info. Bellen over zaken wat allang met een andere medewerker is besproken. Monteur die de keuken komt plaatsen is 45 min te vroeg (stond om 7.00 's ochtends al voor de deur) en deelt mee dat Bruynzeel dit wel vaker vergeet door te geven. De monteur zou die dag tot 17.00 uur bezig zijn (staat zwart op wit) en is vervolgens bezig tot 19.00 uur in de avond. Ook is het aanrechtblad door een monteur verkeerd ingemeten waardoor wij veel langer moeten wachten op het aanrechtblad. Ook bleek bij het leveren van de keuken dat de afzuigkap niet leverbaar was (besteld halverwege december). Deze zou geleverd worden op 23 maart. Verder zijn twee planken niet goed ingemeten, ook hier moeten we op wachten. Bruynzeel doet geen enkele moeite om ons in te lichten over de hierboven beschreven punten en de verdere verloop hiervan. Als ik wil weten 'hoe en wanneer' de overige items geleverd worden, moet ik hier zelf achteraan bellen. De klantbegeleider aan de telefoon reageert met een opmerking 'dat fouten maken menselijk is' en dat zij het werk uitbesteed hebben en dus niet precies kunnen zeggen wanneer het aanrechtblad geplaatst wordt. Ik vind het erg vervelend dat ik bijna 1,5 maand opgescheept zit met een keuken die niet af is. Op deze manier heeft het mij al 5 dagdelen gekost en wie weet, worden dit er meer. (inmeten keuken, levering keuken, plaatsing keuken, plaatsing aanrechtblad, plaatsing andere helft aanrechtblad & hopelijk plaatsing afzuigkap + ontbrekende planken) Voor ons geen Bruynzeel meer!
FOTO VAN ORDENUMMER: 12120078
Afwerking keukenblad
Reactie of foto toevoegen
“Inzage in prijzen keukenelementen afgeschermd!”
Door S.J. op donderdag 9 okt 2014 14 | vestiging Amersfoort
Ik heb van mijn verhuurder een brief gehad dat ik voor een nieuwe keuken mij kan melden bij Bruynzeel keukens in Amersfoort. In mijn voorbereiding naar een bewuste keukenopstellingskeuze tegen de volgende problemen aangelopen:
- geen creatieve meedenkende verkoper, die met ideeën aankomt, maar iemand, die terughoudend is ....
- Moet zelf overal naar vragen...geen pro-actieve klantgericht inspelen vanuit enthousiasme over een mogelijke opdracht....heeft men wel lol in 't werk?
- bij het vragen naar prijzen over keukenelementen geen transparantie...er zijn geen lijsten ter inzage met prijzen op basis waarvan je als klant zelf een keuze kan maken....de verkoper zoekt 't uit vanuit een opdracht voor een voorbeeldkeuken nadat je weg bent.
- bij terugkoppeling op offerte wordt verwacht, dat je naar de showroom komt voor offerte-aanpassingen, die je bij andere zaken gewoon digitaal kan doorgeven aan de hand van lijsten van keukenelementen, waar je zelf als klant inzage in kan hebben voor het maken van een keuze....
- bij nabellen naar het hoofdkantoor voor het aanvragen van een prijslijst van de keukenelementen wordt doodleuk aangegeven, dat die niet ter inzage wordt verstrekt en dat dat een bewuste keuze is van de directie van Bruynzeel....men verwacht, dat je naar de showroom gaat om zaken aan te passen .... de verkoper daar schermt de prijzen af...
- als klant ben je dus volstrekt afhankelijk van gegoochel met prijzen van de verkoper en kan je zelf geen keuzes maken op basis van prijsinzichten ....
- dit is geen eigentijdse transparante bedrijfsvoering, die inspeelt op digitale informatie en communicatie naar de klant....
- de klant wordt gedwongen naar de showroom te komen voor communicatie en het keuzeproces....
Ik ervaar deze gang van zaken als uiterst klantonvriendelijk, dwangmatig, niet van deze tijd en niet gericht op plezier hebben aan het binnen krijgen van een opdracht van een klant.....
De rode draad is, dat er een sfeer achterblijft van beren op de weg en onmogelijkheden in plaats van de lol van het creëren van een nieuwe keuken binnen je huis vanuit eigen keuzes op basis van inzichtelijke informatieverstrekking!
Bruynzeel profileert zich vanuit "het kunnen creëren van een droomkeuken....."
a) zelf creëren wordt ontnomen door het achterhouden van prijsinformatie
b) dromen ??? je komt ontgoocheld thuis, omdat er geen inzage mogelijk is in de meest normale zaken, die met je portemonnee te maken hebben....
c) Bruynzeel professioneel....? Daar is transparantie voor nodig....nee dus....
Dit bedrijf valt me zwaar tegen! 'k Zie, dat er meer resencies hetzelfde signaal afgeven .... Ikea biedt meer professionaliteit .... ik heb ook het gevoel dat ze in de winkel geen extra bonus meer voor mij kunnen krijgen ... het is toch al verkocht ... dus wordt je niet geholpen.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet compleet”
Door Mustafa sahin op zaterdag 5 nov 2016 16 | vestiging Roosendaal
Ik ben niet tevreden ze zijn 4 keer gekomen om te keuken als compleet te maken 4 maanden voorbij mijn keuken is niet klaar. Ik heb nu een mail geschreven en mijn mail word niet beantwoord .

Dat z'n mail. Hoi. Vandaag is weer een monteur gekomen en werk is nog steeds niet volledig klaar die kast deur is nog niet geplaatst omdat er geen goede materiaal is. Vorige keer had ik gezegd moeten we elke keer verlof vragen aan de werk dat koste alleen maar voor ons geld en komen kennissen bij ons keuken kijken en Zeggen ze dat keuken nog steeds niet klaar ik schaam me dood! Waarom is die scharnier open gelaten door de monteur het gaat niet dicht dat ding wil ik niet te lang voor me neus elke keer in keuken kom. Ik hoop dat jullie binnen 3 dagen dat klaar hebben en als ik daar voor verlof neem gaan jullie de kosten betalen. Anders ga ik hier echt een beroep aan maken.

Ik krijg automatisch bericht "L.S. Per heden ben ik niet meer per mail te bereiken. Uw mail zal niet worden behandeld en/of doorgestuurd. Vriendelijk verzoek ik u contact op te nemen met mijn collega's op kantoor, zij zijn te bereiken op: 0164-285000. Excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet,"
FOTO VAN MUSTAFA SAHIN
Keuken niet klaar
REACTIE VAN MUSTAFA SAHIN
Het lekt nog steeds 4 keer gekomen
Reactie of foto toevoegen
“Klanttevredenheid boeit ze niet”
Door FvM op donderdag 17 apr 2014 14 | vestiging Roosendaal
Mijn keuken is voorzien van nieuwe inbouwapparatuur omdat het al 20 jaar oud was. Begin januari heb ik alles besteld en in week 12 kon geleverd worden. Omdat ik in week 13 vrij zou zijn is dat naar week 13 verplaatst. In week 12 heb ik met Bruynzeel gebeld omdat ik niets van hun gehoord had. Bleek dat er tussen afdeling verkoop en technische zaken wat onduidelijkheid was over een onderdeel van de keuken. De levering werd verschoven naar week 14 zonder dat met mij te overleggen. Vervolgens werd het week 15 maar omdat die week mij niet uitkwam is het week 16 geworden. Communiceren met Bruynzeel verloopt zeer moeizaam, wat de een zegt weet de ander de volgende dag al niet meer en mij werd dan weer wat anders verteld. Vandaag is de monteur geweest en bleek dat de handgrepen niet meegeleverd waren. Ook moet er nog een deurtje opgehangen worden. Ik heb Bruynzeel gebeld en zal nog drie(!) weken geduld moeten hebben voor ze de keuken af komen werken. Bruynzeel is erg goed in het 100% vooraf laten betalen zodat ze daarna geen druk meer hebben om klanten snel te helpen. Bruynzeel weet blijkbaar nog niet dat hun inkomsten van de klanten komen en dat je klanten daarom tevreden moet houden. Service is niet iets wat hoog in het vaandel staat. Als je een nieuwe keuken wilt zou ik alleen nog maar bij Bruynzeel gaan als je niet alles vooraf aan moet betalen zodat ze een financiele druk hebben om alles snel en goed te leveren en monteren. Beter nog ga je naar een ander waar de klant wel belangrijk is.
Reactie of foto toevoegen
“Credits wie credits toekomt”
Door Christian Janse op woensdag 7 jun 2017 17 | vestiging Breda
Prachtige keuken uitgezocht met verkoper Hans Aertsen. Optima lijn. (De toplijn van Buynzeel). Na scherpe onderhandeling een zeer scherpe prijs. Alle maatwerk afspraken zijn uitgevoerd. Ik ben normaal een zeer kritische klant, maar credits wie credits toekomt.
FOTO VAN CHRISTIAN JANSE
Opgeleverde keuken
Reactie of foto toevoegen
“Heel goede Bruynzeel Son en Breugel ervaring”
Door Wim op maandag 13 mei 2013 13 | vestiging Son
Na 18 jaar heel tevreden te zijn geweest over mijn Bruynzeel keuken ben ik voor nieuwe keuken wederom bij Bruynzeel uitgekomen. In tegenstelling tot wat minder positieve berichten hier kan ik niet anders zeggen dan dat ik uitermate tevreden ben over mijn nieuwe Bruynzeel keuken. Uitstekend geholpen tijdens de verkoop, precies op tijd geleverd, perfect geinstalleerd en een klein probleem werd ook heel snel en zonder gezeur opgelost. Kortom helemaal top. Wim Arts
Reactie of foto toevoegen
“Bruynzeel is niet meer wat het vroeger was!”
Door Marcel op vrijdag 16 aug 2013 13
Als ik onze gehele ervaring met Bruynzeel moet opschrijven ben ik een heel boekwerk schrijven.
- Slechte service.
- Enigszins dringende verkoop te Groningen.
- Levering van plinten duurde 5 maanden.
- Lekkage door een bruynzeel monteur dir het kraantje niet goed had aangesloten en bij het kijken niet erkende dat de fout bij hem lag.
- Plinten geleverd na 5 maanden maar geen kopstukken erbij, weer 6 weken wachten.
- 1 plint is 4 cm te kort geleverd en ook hier moeten we weer 6 weken op wachten.
- Dhr Hobma communiceer niet met andere afdelingen waardoor de plinten werden geleverd maar de monteur 1,5 maand later pas de nieuwe plinten onder de keuken monteerde.
- 17€ hadden we nog tegoed en dit kostte meer dan 7 maanden voordat dit werd berekend, althans dit dachten wij.
- Na afspraak met dhr Hobma alsnog 2 facturen ontvangen.

Dit allemaal te hebben ervaren geef ik iedereen de tip om nooit meer in zee te gaan met dit K bedrijf. En dat voor 17000€. Bespaar je geld en kies voor een ander bedrijf. Lokaal ofzo.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Roel op maandag 9 mrt 2020 20 | vestiging Apeldoorn
Eind 2017 complete keuken gekocht. Begin 2020, na 2 jaar en 2 maanden, lekt de Grohe keukenmengkraan (bekend probleem, getuige veel internetverhalen). Medewerkster van service en garantie meldt dat de 2 jaar garantie op de kraan zijn verlopen. Zelfs als er 5 jaar garantie op zou zitten, moeten nog voorrijkosten betaald worden. Waardeloze service voor een product van € 15.000,00.
Reactie of foto toevoegen
“Potloodschets”
Door Fred van Bentum op zaterdag 9 mei 2015 15 | vestiging Utrecht
Geweest voor een offerte voor nieuwe keuken, ruim een uur later buiten, met een potloodschets en een mondelinge aanbieding van 16.000 euro. Wat een lachertje dit bedrijf, vroeger nummer 1, maar is niet veel meer van over, en als ze zo doorgaan, gaan ze vanzelf dicht.
Reactie of foto toevoegen
“Misleiding”
Door G.J. op donderdag 28 nov 2013 13 | vestiging Groningen
Bij Bruynzeel Groningen hebben we een eerdere offerte laten aanpassen omdat we toch graag een andere opstelling wilden en dat door deze aanpassing het e.e.a. voordeliger zou uitvallen. We hadden een apparaat van 900 euro laten vallen, de diepte van het werkblad aangepast ( dat zou volgens de verkoper ook 600 euro schelen, de dure verlichting laten vallen en gekozen voor een goedkoper merk apparatuur op advies van de verkoper. Al met al was het verschil tussen de eerste en tweede offerte slechts 400 euro. Toen ik de verkoper er op aansprak kwam hij met allerlei voor mij onduidelijke verklaringen. De schouw zou niet meegaan in de actiekorting van 40% omdat deze speciaal besteld diende te worden. Wij gaven aan dat er toch geadverteerd werd met 40% korting op alle apparatuur. Na veel heen en weer gepraat en omdat mijn man er flauw van was en al de deur was uitgelopen. werd alsnog de 40% korting op de schouw gegeven. En als we direct zouden tekenen zou er nog eens 450 euro van af gaan. Wij hebben niet getekend omdat we niet onder druk gaan tekenen voor iets wat toch een klein kapitaal vertegenwoordigd. Thuisgekomen zagen we in de offerte dat het werkblad duurder was geworden ipv ongeveer 600 goedkoper en dat het materiaal voor de fronten melamine was in plaats van de door ons gekozen gelakte variant. Per e-mail hebben we de verkoper gevraagd naar het "duurdere" werkblad maar we hebben geen reactie gekregen. Ik ben zo blij dat we niet getekend hebben. De prijzen worden door allerlei handige trucjes hooggehouden waardoor ze dus een bepaalde marge inbouwen waarbinnen dan nog onderhandelingsruimte zit. ( Binnen een half uur kon er naast de actiekorting en de zgn. vipkorting van 10% nog zo maar 1300 euro van de prijs af). Als we wel getekend hadden, dan hadden we dus ook nog eens een keuken gekregen van materiaal waar we niet voor hadden gekozen. Ik verdenk Bruynzeel ervan dat ze dit express doen en na tekenen de klant informeren dat ze een fout hebben gemaakt waardoor je dan nog eens weer duurder uit bent. We hebben geen vertrouwen meer in Bruynzeel en gaan dus niet in zee met Bruynzeel.En al helemaal niet meer na alle slechte reviews op deze website. U bent gewaarschuwd.
Reactie of foto toevoegen
“Prima geholpen”
Door O. Verhoeven op dinsdag 25 jun 2013 13
Prima geholpen, Juan heeft alle tijd voor ons genomen (6uur). Mooie tekening en tot een goede prijs gekomen.
Reactie of foto toevoegen
“tegenvallend”
Door chris op dinsdag 23 sep 2014 14 | vestiging Hengelo OV
we zijn goed en vriendelijk geholpen door de verkoopster en degene die het geplaatst heeft. De pelgrim inbouwapparatuur valt zwaar tegen. Bruynzeel kan beter overwegen om andere apparatuur in te bouwen. In de winkel konden ze geen goede prijsopgave doen van de verbouwing, benodigd voor het plaatsen van de keuken, ze dachten dat we met 500 euro wel klaar zou zijn. De goedkoopste offerte bedroeg 1100 euro, exclusief materiaal... Voor een krasje in het aanrechtblad, is een monteur langs geweest, deze heeft het krasje weggepoetst, een rekening van 115 euro was het gevolg, waarna ik van bruynzeel een rekening ontving van 139 euro de BTW was nogmaals er bij geteld. Kortom de aftersales laat te wensen over.
Reactie of foto toevoegen
“Lekkende kraan”
Door M. de Klerk op zaterdag 12 nov 2016 16 | vestiging Middelburg
Wat is dit voor ongelooflijke ballenzaak? Op 2 november is onze nieuwe keuken gemonteerd en op 3 november meld ik telefonisch dat de kraan lekt. Er wordt mij verteld dat de monteur dit zo spoedig mogelijk komt verhelpen. Na een paar dagen niets gehoord te hebben heb ik nog 2 keer gebeld, er wordt weer beloofd snel actie te zullen ondernemen. Vrijdagmiddag 11 november krijg ik een e-mail waarin word gemeld dat de monteur langskomt op 6 december?
Reactie of foto toevoegen
“Keuken achterwand”
Door Jaap op maandag 19 feb 2018 18 | vestiging Den Haag Megastores
Zojuist is voor de 10 keer geprobeerd de achterwand af te werken. Ja, u leest het goed, de achterwand. De monteur is echter stomverbaasd dat hij daarvoor een ACHTERWAND bij zich zou moeten hebben. Vervolgens door een zijige service medewerker "geholpen" die niet meer kan betekenen dan "uitzoeken wat er mis is gegaan". Tja, dat kan ik je wel vertellen. De achterwand is besteld (ik heb een bestelbevestiging van het betreffende bedrijf) en waarschijnlijk ook gewoon geleverd. Bruynzeel: eens, maar nooit meer!
Reactie of foto toevoegen
“Erg ontevreden tot nu toe”
Door Mark op dinsdag 21 jan 2020 20 | vestiging Den Haag Megastores
Tot nu toe ben ik zeer ontevreden over Bruynzeel. In oktober vorig jaar hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht waar al een Bruynzeel keuken aanwezig was. Naar onze mening was deze keuken niet compleet (geen inbouw koelkast/vriezer en iets te weinig kastruimte), en wij wilde de keuken uitbreiden. Omdat wij wel graag hetzelfde type en vooral dezelfde kleur van de panelen wilden, zijn wij naar de Bruynzeelwinkel gegaan. Daar prima geholpen door een vriendelijke medewerker, die ons de mogelijkheden van de "uitbouw" uitlegde. Daarbij werd meteen verteld dat het type keuken nog wel leverbaar was, maar dat het paneel een iets andere structuur zou hebben in vergelijking met de al aanwezige kasten. De kleur was geen probleem en kon geleverd worden, zoals wij het graag zien. Tot zover verliep het goed.

Een kleine maand na het ondertekenen van het koopcontract van de nieuwe keuken kreeg ik een e-mail van een Bruynzeelmedewerker. De door ons gekozen inbouwvriezer bleek niet in de kast te passen en zij hebben een andere vriezer voor ons gekozen. Er is niet overlegd met ons, we zijn niet gebeld om de (on)mogelijkheden met ons te bespreken. Daarbij komt dat de door Bruynzeel gekozen alternatief ook nog eens de helft zo klein is! Je zou toch zeggen dat de verkoper alle apparatuur netjes in de tekening heeft ingemeten, zodat toen al te zien was dat hij misschien niet zou passen?! Helaas was er geen andere mogelijkheid voor een inbouwvriezer en voelde wij ons verplicht om akkoord te gaan met het door hun gekozen product.

Enkele weken later kwam een vriendelijke medewerker de "nieuwe keuken" inmeten in onze nieuwe woning. Hij zette zijn laser tegen diverse muren en noteerde de afmetingen. Toen ik zei dat het niet om een nieuwe keuken ging, maar om een kleine uitbreiding keken 2 grote ogen mij opeens aan. "Ook dat wist ik niet" was de reactie. Meneer had geen idee wat hij nou eigenlijk op kwam meten en wat de precies was. Uiteindelijk zagen wij in het inmeetrapport dat de inmeter niet alleen de muur heeft opgemeten waar de keuken komt te staan, maar de complete lengte van de muur in de woonkamer... Nu snapte ik opeens ook waarom hij zó stellig zei dat de keuken wel zou passen! Want dat de keuken zou passen is een volgend kritisch punt. Bij de koop van de "aanbouw" hebben wij gezegd dat wij het nieuwe gedeelte graag net zo lang willen hebben als het bestaande, zodat ze recht tegenover elkaar eindigen. Vanuit de woonkamer heb je dan 1 mooi geheel en symmetrie. Tijdens het bestuderen van de tekeningen, die ons waren verstrekt door Bruynzeel, zagen wij dat het nieuwe gedeelte 20cm langer was dan het oude. Aangezien mijn vriendin en ik beide geen ultiem technische mensen zijn, zijn wij met de tekeningen onder de arm naar de Bruynzeelwinkel gegaan en hebben daar onze bevindingen voorgelegd. Wij kregen als reactie dat er niks meer aan te doen viel. Wij moesten de keuken gewoon betalen, laten leveren en dan tijdens of zelfs na de plaatsing moesten wij niet akkoord gaan met hetgene dat geplaatst zou worden, dit op het opleverformulier aangeven, zodat Bruynzeel een andere/kortere kast kon bestellen en na 6 weken leveren. Uiteraard was dit voor ons geen optie, omdat er meer moest gebeuren in de woning en wij afspraken gepland hebben met de bedrijven die dat zouden gaan doen (schilder, vloerlegger enz). Wij hebben wederom contact gezocht met de klantenservice van Bruynzeel, maar een goede oplossing bieden bleef uit.

De keuken werd geleverd en geplaatst. De kundige monteur heeft prima werk geleverd, ondanks dat hij 5,5 uur later kwam dan eerder afgesproken. Dit werd overigens wel een dag ervoor medegedeeld. Tijdens het plaatsen gaf de monteur al aan dat hij enig kleurverschil bemerkte tussen de al aanwezige en de nieuwe kasten. Hij kon echter niet zeggen of dit heel erg op zou vallen, omdat het inmiddels buiten al donker was en wij enkel met kunstlicht de kasten konden vergelijken. De volgende dag hebben we een aantal foto's gemaakt van het verschil en dit gedeeld met ons contactpersoon bij de klantenservice, zoals hij van ons vroeg tijdens het telefonisch contact. Het is niet een klein verschil in kleur, maar de nieuwe kasten zijn wel 2 tinten lichter! Nu zijn we bijna een week verder en is er nog geen enkele passende oplossing geboden voor bovenstaande punten. Sterker nog, op herhaaldelijke mails en verzoeken om contact wordt gewoonweg niet gereageerd. Inmiddels sta ik op het punt om rechtsbijstand in te schakelen...
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden maar slechte service”
Door R op donderdag 13 dec 2018 18 | vestiging Sneek
Vanaf het allereerste moment dat we de winkel in kwamen tot plaatsing van de keuken super goed geholpen en alles goed geregeld. Maar de service is echt meer dan waardeloos dik 10 maanden aan het wachten op iets wat nog steeds niet af is zoveel ellende. afspraken niet nakomen, 100 keer bellen niet terug bellen hou maar op. Erg teleurgesteld vooral in het servicecentrum.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer goed”
Door Martin Bruchner, Noordwijk op woensdag 26 okt 2016 16 | vestiging Leiderdorp
Score moet eigenlijk zeer goed zijn. Goed is net te weinig, super iets teveel.
Zeer vriendelijk en vakkundig geholpen. Verkoper dacht echt mee en wilde verder niets opdringen. Gaf (bij het bepalen van de apparatuur) zelfs een aantal malen aan "denk goed na voordat u dat besluit". Aflevering en montage zeer professioneel en uiterst netjes. Geen haastklus. Ook de communicatie met Bruynzeel prima verlopen. Alert en snel reageren op vragen. Zaken doen met Bruynzeel is een verademing t.o.v. de schreeuwerige en opdringerige keuken-kampioenen, koningen, paleizen en wat dies meer zij!
Reactie of foto toevoegen
“Lachwekkend”
Door E. Tjon op maandag 20 okt 2014 14 | vestiging Amsterdam Westpoort
Ik heb in mijn leven "al" 2 nieuwe keukens gekocht, in mijn huidige en vorige woning en ben voor een 2e flat van mij al bij 2 keukenzaken geweest voor een offerte. Afgelopen zaterdag ook maar een afspraak bij Bruynzeel gemaakt. Bij aanvang vond ik het al vreemd dat wij aan een tafel moesten zitten zonder computer, heb altijd ervaren dat alle afmetingen, maten, soorten (kasten, bladen etc.) en modellen apparatuur exact ingevoerd moesten worden voor een prijscalculatie, en dat mede aan de hand daarvan er een offerte en, natuurlijk, een schets uit rolt. Niets van dit alles: de verkoper ging tegenover ons zitten met een bloknote en een rekenmachine, vroeg eerst naar ons budget en werd sceptisch toen hij een schets zag van een andere keukenzaak, deed ook gelijk neerbuigend t.o.v. die keukenzaak terwijl het een hele goede zaak is hetgeen ik hem ook onmiddellijk meedeelde. Daarna kwam zijn "offerte", bloknote, pen en rekenmachine in de aanslag: een koelvriescombinatie, ca. € 1000, een afwasmachine, ca. € 800, een granieten blad, ca. € 1000, en zo ging dat maar door. Zo uit zijn hoofd!? En natuurlijk zijn dat Bruto prijzen en daar gaat 50% af, conform de Bruynzeel advertentie. U wilt geen Bruynzeel apparatuur? (wie wil nu apparatuur van het merk "Bruynzeel", ik bedoel, welke kwaliteit moet ik daar in godsnaam bij verwachten): Oeps, dat wordt dan wel een meerprijs. "Bruynzeel" apparatuur is van het merk "Whirlpool", die heb ik ook thuis (uiteraard ....!) en is van een hele goede kwaliteit." Ik werd steeds sceptischer en moest eigenlijk op een gegeven moment bijna lachen. Mijn vrouw had het nog niet door. Toen kwam daar een (blijkbaar) standaardprijs van € 10.500 (voor een kleine keuken) uit rollen, met "veel moeite" zou dat nog richting € 9000 kunnen maar dan moesten wij wel Bruynzeel apparaten (U weet wel, van die fantastische Whirlpool kwaliteit :-) ) nemen. Maar hoe zit het dan met die 50% korting op de apparatuur, als er voor alle keukenopstellingen bepaalde standaardprijzen gevraagd worden? Dat zit "verwerkt" in de prijs natuurlijk. Hij liet ons toen een keuken opstelling zien die vlak daar stond voor de (standaard) prijs van € 10.500, en ik moest mij inhouden om niet gelijk uit de zaak te rennen. Wij hebben het netjes afgehandeld, elkaar de hand geschud, heb hem niet verteld dat ik nooit meer bij ze langs zou komen, en ben gelijk naar de andere keukenzaak gereden om de keuken te bestellen waarvan ik al een offerte had, nu in de overtuiging dat het een zeer goede en professionele zaak was die een top offerte had gedaan. Bruynzeel, wat een stelletje malloten, ongelooflijk!
Reactie of foto toevoegen
“Geen Bruynzeel meer”
Door Janek Szymanowski op zaterdag 8 mrt 2014 14 | vestiging Nijmegen
In januari 2013 kochten wij een nieuwe Bruynzeelkeuken, leveringstermijn week 26 2013. Mooi, op 3 maart 2014 werd de laatste klacht verholpen. We zijn heel vaak thuis moeten blijven om de monteur de gelegenheid te bieden de schade of de niet voorhanden delen te monteren. Dan moesten er 2 nieuwe deurtjes in en werd er maar 1 geleverd, dan was dit niet in orde dan dat apparaat defect enz. enz. Het begon al na de levering, de ontwerper had geen rekening gehouden met de hoogte van de afzuiging t.o.v. de gasbranders, waardoor er een naad dwars op ooghoogte boven het kookpunt zichtbaar was, deurtjes waren niet geleverd, maar deze zouden per koerier gestuurd worden. Nou het hele weekend thuisgebleven en tot op de dag van vandaag is er geen koerier bij ons aan de deur geweest, die deze deurtjes kwam afleveren. Zijn ze ooit verstuurd? Het gesnauw aan de telefoon en dan weer een overdreven vriendelijke stem. Ik wil niet overdrijven, maar we zijn meer als 10 maal moeten thuisblijven voor de monteurs. Ik kan een boek schrijven over wat er allemaal mis is gegaan, maar dan zou niemand dit verhaal willen lezen. Maar een ding is heel zeker, GEEN BRUYNZEEL MEER. Al die ellende maar gauw vergeten. Mijn advies: Vingers weg van Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekende ervaring met filiaal Duiven van Bruynzeel keukens”
Door Carry op dinsdag 2 jul 2013 13 | vestiging Duiven
Wij hebben een keuken besteld bij Bruynzeel keukens in Duiven en zijn daar bijzonder goed geholpen. Niets was teveel; ook niet toen wij na een week met een totaal nieuw plan voor de keuken kwamen. We werden getrakteerd op versgebakken cake en een heerlijke lunch en hebben vele uren aan tafel bij Cas Frederiks doorgebracht. Onze keuken is nu in bestelling en wij kijken met spanning uit naar de levering. Wij kunnen Bruynzeel keukens warm aanbevelen!
Reactie of foto toevoegen
“Zeer slechte service”
Door SvdK op donderdag 2 okt 2014 14 | vestiging Amsterdam Villa Arena
Nadat er het verkeerde keukenblad was geplaatst, heb ik alleen maar ellende meegemaakt. Wij hadden een extra breed blad besteld en ervoor betaald, maar we hebben een smal blad gekregen. Het geld was binnen. dus de service hield op. Anders kan ik het niet zien. Ik ben diverse keren voorgelogen door de zgn servicedienst en uiteindelijk, nadat ik echt maanden(!) op antwoord heb moeten wachten, ben ik afgescheept met een belachelijke schadevergoeding. Ik zou iedereen ernstig willen afraden een Bruynzeelkeuken te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Ga hier niet mee in zee”
Door F. Jongejan op donderdag 12 sep 2019 19 | vestiging Groningen
We hebben zeer slechte ervaring met Bruynzeel Keukens, na lang wachten werd de keuken in week 30 geplaatst, scharnieren klopten niet, deurtje was niet meegeleverd, 2 glazen plaatjes zaten er niet bij. Vele malen gebeld, we werden van het kastje naar de muur gestuurd en moeten nog zeker 4 weken wachten op 1 deurtje en 2 glazen plaatjes. Ons verzoek om e.e.a dan maar op te sturen werd genegeerd. Ga niet met Bruynzeel Keukens in zee.
Reactie of foto toevoegen
“Koop hier nooit een keuken”
Door Rick van de Ven op dinsdag 20 sep 2016 16 | vestiging Son
Al maanden aan het wachten en nog steeds is de keuken niet compleet geleverd. Er is al twee keer een monteur geweest en steeds hebben ze niet alle kastjes bij. Geen handgrepen, geen kastjes, te kleine kastjes, kastjes uit de kleur. Natuurlijk wel al betaald. Als je belt over je klachten, bellen ze je niet terug. Ik hoop dat we nog ooit een complete keuken krijgen, maar ik heb er niet veel vertrouwen meer in. De klantenbegeleider ziet het nu zelf ook niet meer zitten en geeft als advies om een brief naar de directie te schrijven. Ik zou als advies geven: Koop hier nooit een keuken !
Reactie of foto toevoegen
“Vooraf betalen”
Door Weeda op zaterdag 15 okt 2016 16 | vestiging Barendrecht
Het verkooptraject hebben ze wel georganiseerd. Maar het traject daarna is drama. Keuken is in juli 2016 geplaatst. Uiteraard gaat er iets verkeerd. Dat mag ook. Maar daarna is het een drama. Gebrekkige communicatie, informatie en service. Zaken die niet worden geregistreerd en doorgegeven ook al bel je er meerdere keren over. Externe monteurs die ze niet onder controle hebben en de helft van de werkzaamheden niet op de lijst hebben staan. In september weer niet alles afgemonteerd. Na maand zelf maar weer bellen, want je hoort niks. Wordt NOVEMBER meneer. Ben ik niet mee eens. Maar je loopt tegen betonnen muur bij call center en in winkel. (niks persoonlijk klantbegeleider zoals bij verkoop wordt verteld) En vooraf betalen uiteraard. Dat snap ik nu wel. We gaan het weer beleven in november.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte zaak”
Door Peter Verheijen op dinsdag 19 nov 2019 19 | vestiging Haarlem
Nog geen 3 jaar geleden keuken gekocht in de vestiging Haarlem. Tijdens de verkoop en plaatsing prima geholpen en geleverd. Echter na nog geen 3 jaar gaat de rand van het keukenblad afbrokkelen. Dit valt dan niet onder de garantie. Het lijkt mij als na nog geen 3 jaar de rand afbrokkelt, het blad van een slechte kwaliteit is. Slechte zaak van Bruynzeel.
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto: Hoekkeuken
1 / 16
Vestigingen Bruynzeel Keukens
aAlkmaar (3 ervaringen), Edisonweg 1, 1821 BN Alkmaar, tel 072 - 527 55 00
bAlmere (2 ervaringen), Bostonweg 11, 1334 KN Almere, tel 036 - 532 33 36
cAmersfoort (1 ervaring), Nijverheidsweg-Noord 7, 3812 PK Amersfoort, tel 033 - 463 15 08
dAmsterdam Villa Arena (3 ervaringen), Arena Boulevard 102, 1101 DJ Amsterdam, tel 020 - 365 94 82
eAmsterdam Westpoort (2 ervaringen), Sierenborch 10, 1043 BA Amsterdam, tel 020 - 613 67 67
fApeldoorn (4 ervaringen), Het Rietveld 28, 7321 CT Apeldoorn, tel 055 - 360 53 53
gBarendrecht (5 ervaringen), Pesetastraat 34-36, 2991 XT Barendrecht, tel 010 - 486 86 00
hBergen op Zoom (5 ervaringen), Drebbelstraat 9, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 25 09 00
iBergen op Zoom outlet (2 ervaringen), Drebbelstraat 5, 4622 RC Bergen op Zoom, tel 0164 - 28 53 14
jBreda (4 ervaringen), Kruisvoort 52, 4814 RZ Breda, tel 076 - 522 13 34
kCruquius (6 ervaringen), Cruquiusplein 28-30, 2142 EV Cruquius, tel 023 - 528 00 10
lDelft (3 ervaringen), Leeuwenstein 18, 2627 AM Delft, tel 015 - 256 42 99
mDen Bosch , Balkweg 29, 5232 BT Den Bosch, tel 073 - 689 50 22
nDen Haag Hogewal (5 ervaringen), Hogewal 16, 2514 HA Den Haag, tel 070 - 356 04 17
oDen Haag Megastores (4 ervaringen), Waldorpstraat 228, 2521 CE Den Haag, tel 070 - 388 90 50
pDordrecht (1 ervaring), Mijlweg 51d, 3316 BE Dordrecht, tel 078 - 750 11 80
qDuiven (14 ervaringen), Cartograaf 6, 6921 EZ Duiven, tel 026 - 311 46 57
rGouda (2 ervaringen), Elburgplein 5, 2803 PX Gouda, tel 0182 - 53 39 60
sGroningen (4 ervaringen), Hoendiep 99, 9718 TE Groningen, tel 050 - 311 01 24
tHaarlem (3 ervaringen), Schipholweg 1, 2034 LS Haarlem, tel 023 - 540 09 74
uHeerlen (1 ervaring), In de Cramer 164, 6412 PM Heerlen, tel 045 - 400 77 80
vHengelo OV (3 ervaringen), Holtersweg 77, 7556 BS Hengelo, tel 074 - 256 80 40
wLeiderdorp (5 ervaringen), Meubelplein 6, 2353 EX Leiderdorp, tel 071 - 301 63 07
xMiddelburg (4 ervaringen), Mortiereboulevard 30, 4336 RA Middelburg, tel 0118 - 60 66 50
yNijmegen (5 ervaringen), Wijchenseweg 160, 6538 SX Nijmegen, tel 024 - 344 73 89
zRoosendaal (3 ervaringen), Rucphensebaan 6, 4706 PJ Roosendaal, tel 0165 - 39 10 00
a1Rotterdam Alexandrium (1 ervaring), Watermanweg 11, 3067 GA Rotterdam, tel 010 - 220 18 85
b1Rotterdam Bigshops Dakpark (1 ervaring), Vierhavensstraat 169, 3029 BB Rotterdam, tel 010 - 276 08 44
c1Sneek (3 ervaringen), Smidsstraat 10B, 8601 WB Sneek, tel 0515 - 43 90 74
d1Son (3 ervaringen), Ekkersrijt 4020, 5692 DA Son, tel 0499 - 46 09 04
e1Spijkenisse (6 ervaringen), Lucebertstraat 10, 3202 SW Spijkenisse, tel 0181 - 61 00 17
f1Utrecht (6 ervaringen), Hollantlaan 24, 3526 AM Utrecht, tel 030 - 266 78 52
g1Zaandam (5 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 9b, 1506 PW Zaandam, tel 075 - 635 61 06
h1Zwolle (4 ervaringen), Marsweg 37, 8013 PE Zwolle, tel 038 - 337 67 40
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.