Feedback
4,1

Keuken Kampioen

Score uit 247 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
49 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van Keuken Kampioen
Kampioen in keukens, dat word je niet zomaar. Dat lukt alleen als je op alle onderdelen de beste bent. Daarom ontwerpen én produceren wij al onze keukens in onze eigen fabriek. En dat is niet alleen goed voor de kwaliteit maar ook voor de prijs. Want ook voor u betekent onze eigen fabriek extra voordeel. Elke Duitse keuken keuken wordt volledig op maat gemaakt, passend bij uw smaak, wensen en de beschikbare ruimte en tegen de beste prijs.
Alternatieven voor Keuken Kampioen
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,3 uit 61 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,6 uit 78 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 161 ervaringen
• Pelma Keukens
   
(Goes Zeeland) score 9,5 uit 259 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 182 ervaringen
• I-KOOK
   
(Almere Flevoland) score 9,4 uit 1041 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,4 uit 23 ervaringen
• Bemmel & Kroon
   
(Cruquius Noord-Holland) score 9,3 uit 865 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 247 ervaringen over Keuken Kampioen. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren40 ervaringen
4 sterren21 ervaringen
3 sterren5 ervaringen
2 sterren17 ervaringen
1 ster145 ervaringen

Per vestiging:
“Scheuren in het stenen werkblad”
Door Davood op zondag 19 jun 2022 22 | vestiging Son
De keuken is geïnstalleerd door de keuken kampioen zelf. Na een week gebruik te hebben gemaakt van de keuken zijn er scheurtjes ontstaan aan de voorrand van stenen werkblad bij de kookplaat. De klantenservice zegt dat wij zelf voor de eventuele reparatie of vervanging moeten betalen. Ruim 12000 gespendeerd voor een slecht kwaliteit keuken dat na een week kapot gaat, terwijl wij helemaal geen hete pan erop hebben gezet of stoot gegeven. Nooit meer "keukenkampioen".
Reactie of foto toevoegen
“Klanten en service staan hier niet centraal”
Door Nathan Baas op woensdag 11 aug 2021 21 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Opgelicht! In de winkel kan alles, daarna begint de ellende... 24u voor levering van de keuken begon de ellende. We kregen een mail (eenzijdige communicatie) waarin werd gezegd dat er 2 apparaten niet te leveren waren. Voor 1 werd een "minder" alternatief aangeboden. Dit wilden wij niet. Helaas is de klantenservice niet telefonisch te bereiken en krijgen wij alleen contact met de planning of met iemand die ons niet verder kan helpen. In de winkel wordt je ook na aankoop niet meer verder geholpen. Jammer want daar beloven ze van alles. De dag erna staat de chauffeur op de stoep. Of we voordat alles uitgeladen kan worden het bedrag van aankoop willen pinnen. Want anders wordt er niet uitgeladen. Maar meneer zonder dat we weten wat voor apparaten u bij u heeft en zonder contact met de Keukenkampioen kunnen wij nu niet pinnen voor iets waarvan wij niet weten of u alles kan leveren. Prima dan neem ik alles weer mee terug. Gelukkig zijn wij niet onder deze druk akkoord gegaan met alternatieve apparaten en deze handelswijze. Vervolgens wordt er gemeld dat er maanden later pas plaats is voor een nieuwe plaatsingsafspraak. (Mensonterend). En het mooie komt nu. Wij moesten zelfs €250 extra betalen omdat wij de vorige keer de chauffeur terug hadden gestuurd. Maar dat was toch niet onze schuld? Wij kregen geen telefonisch contact en moesten onder druk pinnen om alternatieve apparaten te ontvangen. Wij hebben wel tientallen keren gebeld en gemaild. Ook hebben we meerdere malen het formulier op de website ingevuld. Zonder succes, er is tot op heden nog steeds niemand die ons kan helpen. Wij zijn inmiddels zover dat eindelijk de keuken is geleverd. Natuurlijk niet compleet, met extra kosten, die wij moeten betalen. De chauffeur zegt bel dit nummer 0416-539325 om 14u even als u nog niks van ons heeft gehoord dan weten we meer over de ontbrekende spullen. Bellen wij om 14:00, horen we dat ze tot 12:30 bereikbaar zijn. (We hebben inmiddels de hele situatie neergelegd bij juristen) Kortom kijk uit voor deze onbetrouwbare organisatie!
FOTO VAN NATHAN BAAS
Reactie of foto toevoegen
“Problemen bij montage worden niet opgelost”
Door Linda op dinsdag 17 mei 2022 22 | vestiging Enschede
Ik kan mensen niet genoeg waarschuwen! Koop geen keuken hier! Je betaald veel te veel voor een keuken en de planning is waardeloos! Ze laten je wachten op een monteur die niet ingepland is etc. Daarna beloven ze je gouden bergen en als het er op aan komt weten ze nergens meer van.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Nijenhuis op vrijdag 17 sep 2021 21 | vestiging Cruquius
Ten eerste is de klantenservice (centraal nummer) heel, heel slecht bereikbaar. Op de site wordt vermeld dat ze de gehele dag bereikbaar zijn maar telefonisch is dat na 13:00 niet meer mogelijk. Gemiddelde wachttijd bij 3 pogingen is 45 minuten per keer!!! Op mails wordt vooralsnog (na 4 dagen) niet gereageerd. Een garantiereparatie duurt 2-3 weken en na een van deze bezoekjes door de leverancier van de defecte afzuigkap werd er door hem gemeld dat deze volledig verkeerd was gemonteerd door Keukenkampioen. Dit kon/wilde hij niet fixen. Ik vermoed dat Keukenkampioen ook weer 3 weken op zich laat wachten. Ik wil hierna nooit meer iets te maken hebben met een Mandemakers winkel en raad je aan een goede winkel te zoeken.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte klantenservice”
Door Dennis hartman op dinsdag 29 mrt 2022 22 | vestiging Cruquius
Eerste en laatste keer een keuken bij de keuken kampioen! Hoe goed ze je van hun kant jou kunnen bereiken, zo slecht zijn hun te bereiken zodra je getekend hebt. Wanneer er maar enig probleem voordoet schuilen ze zich achter alles wat ze maar kunnen verzinnen. Een werkblad wat niet past zeggen ze letterlijk valt binnen de maattolerantie en zegt ze doodleuk schroef je toch de kasten los en schuif je ze wat uit elkaar dan past het blad er toch tussen? Bij elk ander ding is het enige wat ze zeggen je hebt getekend en daar stond het ergens die je hebt pech. Nog nooit met zulke slechte klantenservice te maken gehad.
Reactie of foto toevoegen
“Teleurgesteld”
Door S van zanten op vrijdag 13 nov 2020 20 | vestiging Rotterdam Stadionweg
In de winkel redelijk geholpen. Sander werkte er net. Maar gelukkig wist ik zelf heel goed wat ik wilde. Vooral dat de oven kookplaat afzuigkap zwart zouden zijn. Kookplaat zou volledig zwart zijn. Maar na plaatsen was dat niet het geval. Gebeld met de klantenservice ik mocht een nieuwe uitzoeken. Moest ik met het filiaal regelen. Meneer kon geen volledig zwarte plaat vinden in mijn nis maat maar wilde dan wel als compensatie een luxe lade verdeler voor de 4 lades geven. Ik zeg nog gezocht en wel een kookplaat gevonden zoals afgesproken (wat ze ook toegeven) maar dan moest ik wel even 700 euro bijbetalen! Dat hadden wij niet meer na een totale verbouwing. Dus na veel gezeik om er van af te zijn ging ik akkoord met de luxe lade verdeler. Nou ik heb het binnen 4 antislipmatten! Een kookplaat niet naar wens. RVS min de afzuigkap wat er niet in zou zitten. 1 grote teleurstelling ga nooit naar keukenkampioen. En zo wel. Niet tekenen voordat je alles thuis heb gecontroleerd. Want mondelinge overeenkomsten hebben ze maling aan. Kotsmisselijk van.
Reactie of foto toevoegen
“Erg teleurgesteld”
Door J.berenman op zaterdag 27 apr 2019 19 | vestiging Spijkenisse
Prima service en erg vriendelijk, tot dat je je handtekening heb gezet en betaald hebt. Dan is de service ver te zoeken. We hebben een hoop problemen gehad met de voorbereidingen van de aannemer die door de keukenkampioen geregeld is. We moesten zelf overal achteraan bellen, er werd niets voor ons gedaan of geregeld en kregen uiteindelijk ook nog een rekening voor meerwerk terwijl wij hier niets aan kunnen doen. We zijn erg teleurgesteld en zullen er nooit meer een keuken kopen of aanbevelen bij andere.
Reactie of foto toevoegen
“Keukenkampioen gedegradeerd naar amateurdivisie”
Door Suuk op zaterdag 18 jan 2020 20 | vestiging Amsterdam Westpoort
Dat wat je van een professioneel bedrijf zou mogen verwachten, is niet uitgekomen bij Keukenkampioen. Dat wat een geweldige ervaring zou moeten worden is geeindigd in een strijd die gebaseerd was op slechts een handtekening, terwijl bewijzen van onkunde en het niet nakomen van afspraken overduidelijk was. We hadden de hoop dat dit slechts te maken had met de vestiging en personeel waarmee wij te maken hadden, maar blijkt tevens in het DNA van het bedrijf te zitten. Onze beklag bij de directie (geen enkel antwoord ontvangen op ons uitgebreide verhaal) of bij de juridische afdeling vond geen luisterend oor, maar werd continu verwezen naar de handtekening die wij op een zaterdagmiddag hadden geplaatst. Onze zogenaamde order (was nog niet eens geplaatst) bevatte veel fouten en werden vanaf dag 2 niet serieus genomen. Het opzeggen van vertrouwen na dag 5 (order was nog steeds niet geplaatst, want keuken moest uberhaupt nog ingemeten worden en def bestelling vind dan plaats), leidde tot een rekening van bijna 4.000 euro! Het gesprek van slechts 3 uur (ook onze kostbare tjd) dus snel verdiend. Een rekening van ruim 1.300 euro per uur, wie verdient dat zo snel? Kortom, wees alert en zet niet uw handtekening totdat u zeker weet dat alles klopt. Maar wij bevelen Keukenkampioen sowieso niet aan. Kies niet voor de laagste prijs... goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Laat u niet wijsmaken door de woorden 'we zijn een groot bedrijf, dus we hebben natuurlijk klachten'. Nee, het bedrijf heeft geen oog voor haar (nieuwe) klanten. Er wordt niet serieus geluisterd door directie maar direct doorverwezen naar de afdeling Juridische Zaken.

Wat ons betreft is Keukenkampioen gedegradeerd naar de club voor amateurs.
Reactie of foto toevoegen
“Leuk en aardig totdat ...”
Door jan op zaterdag 9 apr 2016 16 | vestiging Utrecht
Goedendag. Allemaal leuk en aardig tot er iets mis gaat. Ergens midden januari zijn mijn vriendin en ik naar het keuken kampioen filiaal in Utrecht gegaan voor een keuken. We zijn goed geholpen door een vriendelijke verkoper. Begin maart werden wij gebeld door keuken kampioen, de keuken is binnen! En wij komen hem 24 maart plaatsen. Helemaal prima. Dus ik 22 en 23 maart de oude keuken weggehaald. Zodat de monteurs de keuken zo konden gaan plaatsen. Maar 23 maart de dag voordat ze zouden komen plaatsen werden wij om 16:45 gebeld door keuken kampioen dat ze de keuken kastjes hadden laten vallen en ze zo beschadigt waren dat ze niet meer geplaatst konden worden. Dus wij wouden dat ze met een oplossing kwamen want we hadden net de oude keuken eruit gesloopt. Maar een oplossing was niet mogelijk. Geen tijdelijke keuken, geen keuken kastjes in een andere kleur (tijdelijk), geen spoed geen haast. We moesten maar wachten tot 29 maart. En dan zouden we wel horen wanneer de opnieuw bestelde kastjes binnen zouden komen. Dus daar zaten we dan zonder keuken, met een baby van 3 weken oud. Boos en gefrustreerd dat er geen oplossing geregeld kon worden moesten we ons hier maar bij neerleggen. Tot onze verbazing gaat de volgende dag de deurbel, keuken kampioen ''wij komen uw keuken plaatsen'' ik: ''ow dus er is toch wel een oplossing geregeld?'' keuken kampioen monteur: ''ik weet van niks dus ik zal eens op mijn bon kijken''. En toen zag hij dat er geen keuken kastjes bij zaten, Dus hij kon niks en was voor niks gekomen. Ontevreden over gang van zaken heb ik toch nog een keer met het hoofdkantoor gebeld. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd door onvriendelijk personeel. Het was maar niet anders kreeg te horen. Mijn laatste vraag was. Kunnen wij misschien een financiële compensatie krijgen om het leed iets te verzachten? Saggerijnige keuken kampioen mevrouw: ''nee daar doen wij niet aan. U kunt alleen NA het betalen van het volledige bedrag vragen om een compensatie, en dan krijgt u misschien een waardebon van de woonexpress'' na het betalen van het volledige bedrag kan ik natuurlijk helemaal fluiten naar een compensatie, en op een waardebon zit ik helemaal niet te wachten. Dus ik wil vooraf zwart op wit hebben wat we eraan gaan doen. hier moet ik nog steeds antwoordt op krijgen, en de keuken wordt nu (hoop ik maar) 12 april geplaatst. Kortom allemaal leuk en aardig tot er iets mis gaat. Mvg jan en danique
Reactie of foto toevoegen
“Slechte ervaring”
Door jt op woensdag 19 jul 2017 17 | vestiging Utrecht
Totaal 10.000,- euro voor een kleine keuken van slechts 2.5 meter. Erg slechte ervaring met deze keukenleverancier.

> Krijg meerdere keer onverwachte dure kosten. (1400 euro)
Reactie van Keuken kampioen: dat zijn aparte kosten.

> Na montage: dikke kloof tussen de wand en de werkblad.
Reactie van Keuken kampioen: geen enkele reactie

> Vervangende gips wand komt niet overeen met de bestaande gipswand
Reactie van Keuken kampioen: uw oude wand is niet meer leverbaar

> Keukenkasten deuren zijn niet wat ik heb besteld.
Reactie van Keuken kampioen: uw kasten deuren zijn niet meer leverbaar.

> Email communicatie zijn erg slecht, traag en onduidelijk.
Reactie van Keuken kampioen: uw emails waren in verkeerde afdeling of misschien u de forward email zelf achteraf heeft getypt.

> Verzoek om oplossing van bovengenoemde problemen bij Keuken kampioen. -> na twee weken: geen enkele reactie.

Kortom: zaken met deze keukenleverancier betekent: frustratie, boosheid, teleurstellingen en slaaploze nachten.
Reactie of foto toevoegen
“Cancellation fee”
Door Sushil op dinsdag 13 jun 2017 17 | vestiging Mijdrecht
My horrific experience with Keuken kampioen: Me and my wife went to keuken kampioen at Mijdrecht to look for a kitchen for our new house which we planned to buy but still not bought then. Marshal from keuken kampioen showed us the kitchen and finally created an offer for us. As we still did not buy the house then, so we didn't want to sign any paper. They fooled us by giving an offer. They gave us appliances worth 250 euros and told us to sign the offer and pay 250 euros. They mentioned that in case we don't buy the house or do not want to buy kitchen they will keep 250 euros with them and we will keep the appliances. But if we decide to buy, then we will get the appliances for free. Later we realized it's an overpriced kitchen and we told them we do not want the kitchen. Then the manager at the shop who is very arrogant and ill mannered person told us that we have signed the order and now we need to pay 30% fine if we cancel. By then even the design of kitchen was not finalized and no measurements were taken. Also as all the papers were in Dutch and we cannot read Dutch, we trusted their words and got fooled. They talked so rudely to me and my wife that finally we got pissed off like hell and we paid the fine to get out of their shackles. It was a nightmare experience for us and we lost thousands of euros as fine. I would suggest people never to trust their words and there are other shops who offer better kitchen for much less price. These guys are just bunch of liars !! They took advantage of us being expats. #shameonkeukenkampioen
Reactie of foto toevoegen
“Nooit meer”
Door Theo op zondag 27 jun 2021 21 | vestiging Almere
Keuken gekocht voor €14k in Almere. Aardige man met goed advies. Echter na het tekenen van het contract is de aardigheid direct over. Voor verdere vragen bij de klantenservice. Eén tot anderhalf uur in de wachtrij is daar normaal. Keuken wordt geleverd op een opgedrongen dag. Je hebt er er maar mee te doen. Uiteindelijke levering een kapotte en een verkeerde spoelbak. Nu 3 weken verder en loze beloften en smoesjes en ik weet nog steeds niet wanneer ik de juiste spoelbakken krijg. Veel arrogantie en van kastje naar de muur en weer anderhalf uur in de wacht. Geen enkele coulance of medeleven en als klap op de vuurpijl extra kosten voor het laten terugkomen van de monteur. Kortom: voor 14k€ een niet bruikbare keuken en geen zicht op een oplossing. Voor mij nooit meer Keukenkampioen.
REACTIE VAN THEO
Update 23/7. Weer de verkeerde spoelbak gekregen. Maar wederom gereclameerd. Ben benieuwd of ik nu weer 6 weken moet wachten terwijl de spoelbak gewoon bij Caressi op voorraad is.
Reactie of foto toevoegen
“Erg spijt”
Door Maxim op woensdag 29 dec 2021 21 | vestiging Zwaag
Keukenkampioen is de slechtste bedrijf waar ik ooit zaken mee heb gedaan geen communicatie slechte levering als je belt met ze altijd iemand anders heeft de schuld ze beloven dat zelf de manager ons gaat bellen naa een week heeft ie nog niet gedaan dan beloven ze dat de regiomanager zou gaan bellen is ook nog niet gebuurt wat een bahhh bedrijf erg spijt van ik zal nooit meer binnen lopen niet in die praatjes geloven van hun mensen.
Reactie of foto toevoegen
“Van het kastje naar de muur”
Door Strikwerda op zondag 26 mrt 2017 17 | vestiging Leeuwarden
Zeer slechte ervaring , zeer slecht geholpen toen de plinten niet meegeleverd werden, opstaand randje vh aanrecht. Nu weken verder veel mailtjes telefoontjes van het kastje naar de muur gestuurd is het allemaal nog steeds niet opgelost!! En zitten wij nog steeds met een keuken die niet af is. Ze reageren gewoon niet meer op onze vragen.. Ook de manager van Leeuwarden zijn wij niet over te spreken! Ook Marion van deze vestiging zijn wij zeker niet over te spreken. Ze laat het anderen opknappen.. Zeer slechte service!
FOTO VAN STRIKWERDA
Keuken zonder plinten
Reactie of foto toevoegen
“Koop nooit een keuken bij Keukenkampioen”
Door Chelsea op donderdag 18 feb 2021 21 | vestiging Son
Koop nooit een keuken bij Keukenkampioen. Je krijgt een beschadigde, verkeerd gemonteerde keuken, wat vervolgens slechts deels wordt opgelost 'omdat je ervoor hebt getekend (ik heb helaas niet iedere centimeter gecheckt) en omdat Keukenkampioen dit niet kan vergoeden omdat ze anders out of business zouden raken' (zou te veel geld kosten). Ik dacht dat ik mijn droomkeuken kocht, maar helaas heeft dit slechts een vieze nasmaak achtergelaten.
Reactie of foto toevoegen
“Niet te spreken over klantenservice”
Door carola op woensdag 3 jul 2019 19 | vestiging Rotterdam Parkboulevard
Een nieuwe keuken gekocht bij Keukenkampioen, incl nieuwe apparaten. de oven is meteen kapot maar wordt niet vervangen, ik moet het met een monteur doen, terwijl hij nog niet eens een half uur aangestaan heeft! Een service van niks!

Naschrift: uiteindelijk is het naar tevredenheid opgelost, jammer dat je zo'n moeite doen.
Reactie of foto toevoegen
“Goede service bij onderdeel”
Door F.Kruger op zaterdag 9 feb 2019 19 | vestiging Zwaag
Wij hebben 4 jaar geleden een showroom keuken gekocht bij Edmon Zwaag deze zaak heeft de keukenkampioen overgenomen. De keukenraam ging stuk het binnenwerk moest vervangen worden. Heb de keukenkampioen gebeld of zij dit onderdeel konden bestellen. Tot mijn verbazing kreeg ik het onderdeel gratis gestuurd. Dit vind ik toch eens service van de keukenkampioen terwijl het een showroom keuken was.
Reactie of foto toevoegen
“Niet geloofwaardig”
Door An op donderdag 13 okt 2016 16 | vestiging Nijmegen
In eerste opzicht wordt je goed geholpen. Ze denken met je mee, zijn behulpzaam. Dit is als prettig te ervaren. Maar dan komt het, de prijsonderhandeling! Vanuit de verkoper wordt het op dat moment dwingend. Hij maakt een mooi prijsje maar je moet wel meteen ja of nee zeggen. Als je dan vervolgens nee zegt, gaat hij op gegeven moment nog lager met de prijs, maar ook zo laag dat het niet meer geloofwaardig is. Ben benieuwd hoe vaak ik nog nee had moeten zeggen om de keuken gratis te krijgen. Kortom totaal niet geloofwaardig en dwingend. We hebben de keukenkampioen als zeer vervelend ervaren, daardoor niks gekocht. Wij gaan verder kijken en zeker niet kopen bij keukenkampioen.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Muneera Ali op dinsdag 16 nov 2021 21 | vestiging Beverwijk
I ordered my kitchen in aug 2020 from keuken kampioen. Mr Mario helped me initially with the design and drawings and convinced me to sign the first contract. After signing the contract he sent an email that they will not install the freezer under my fridge but on the other side of the island. I made few changes in my designs like I wanted extra drawers and a different kitchen counter and the price was raised from 16000 to 19500. Kitchen was delivered in March 2021. Now when the kitchen was delivered my fridge door was damaged for which I had to make few calls to the service center. They delivered the fridge to the old address then I again I took a day off from my work and again a damaged door. I was quite upset and called the service center. Such a poor service. They were transferring the calls from one person to another. After more then a month I got another fridge. When I changed the design I also ordered extra drawers for which he charged me extra 1000 euros. I never got those drawers while I kept calling the customer service center and keuken kampioen Beverwijk. I also went to the showroom and checked the whole bill after changes he knew that I was charged extra and Mr Frans promised that I will receive a call from the service center and they will make an appointment with me. It's nov 2021 and no one called or contacted me yet. I feel I bought an overpriced kitchen and they charged me extra money. Fraud company. I would never suggest anyone to buy kitchen from keuken kampioen. Poor service poor quality and liars .
FOTO VAN MUNEERA ALI
Reactie of foto toevoegen
“Al drie maanden met een ontbrekende kast”
Door Joanne op donderdag 13 okt 2022 22 | vestiging Heerhugowaard
Heb mijn eerste keuken hier gekocht en een enorm slechte ervaring gehad. Bij het kiezen van de keuken in de showroom heeft de verkoper mij onder druk het contract laten tekenen. Hij heeft me van alles beloofd, "we gaan dit doen, we kunnen dat zo oplossen,...". Vervolgens zijn ze de afspraken die gemaakt zijn niet nagekomen en heb ik extra kosten op me moeten nemen (bijna extra kosten 1500 euro aan loodgieter en electricien). Hierna verwacht de after 'service' dat ik ook nog extra ga betalen om de keuken af te krijgen. Ik zit nu al drie maanden met een ontbrekende kast en Keukenkampioen laat me stikken.
Reactie of foto toevoegen
“Gelokt met een mooie korting”
Door Eelko op woensdag 30 jan 2019 19 | vestiging Houten
Op een blackfriday ben ik in de keukenkampioen vestiging Houten geweest waar ik ben geholpen. Op die dag uitgebreid en netjes geholpen en we hadden aangegeven slechts te willen oriënteren. Aan het einde van de dag onder grote druk gezet om te tekenen voor een keuken met de afspraak dat we daarna nog allerlei dingen mochten wijzigen. Toen we enkele dagen later terug kwam om nog wat dingen aan te passen kwam er voor iedere aanpassing duizenden euro's bij. Ook de zogenaamde fantastische korting die we hadden gekregen bleek onzin te zijn. Ook bleek toen de voorlichting niet goed te zijn geweest om bepaalde zaken, zoals de hoogte van het aanrechtblad, niet met ons besproken waren. Om dit nog aan te passen wederom zeer hoge kosten. We zijn dus binnen gelokt met een mooie korting, maar nadat de handtekening is gezet ben je aan de beurt. Nachten wakker van gelegen en uiteindelijk fors moeten betalen om nog te kunnen annuleren. Samengevat: Slechte voorlichting, misleidende verkooptechnieken, hoge kosten bij annulering, nadat er getekend is verdwijnt alle klantvriendelijkheid. Ben oprecht als klant nog nooit zo slecht behandeld door een bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Fijne ervaring”
Door Linda van den Berg op woensdag 28 apr 2021 21 | vestiging Dordrecht
Hele fijne ervaring met de Keukenkampioen Dordrecht. De manager is langs geweest om alles door te spreken vanwege de complexiteit van de keuken. De monteurs (Jeffrey Valk en Carlos van den Meijdenberg) zijn drie dagen bezig geweest en werkte netjes en secuur. Helaas waren ze vergeten de stekker van de wijnkoeler vergeten erin te doen, dus wij dachten dat hij het niet deed. Maar alles is keurig opgelost, er is iemand langs geweest om dit nog te doen.
FOTO VAN LINDA VAN DEN BERG
Reactie of foto toevoegen
“Visitekaartje”
Door Zieltjens op zondag 31 jan 2016 16 | vestiging Cruquius
September 2015 hebben wij een huis gekocht en zijn op aanraden van fam. naarde Keuken Kampioen Cruqius gegaan. Wij hadden wel een idee maar daar was alles mee gezegd. Piet Kok was zeer enthousiast en heeft ons door de showroom geleid en had het over kleuren en materialen. Daarna de schets en invulling van apparatuur en kasten. Verbluffend. Een paar weken later hebben wij onze wijnkoeler samen met collega Robert nog ingetekend en wat kleine aanpassingen. 21 jan. 2016 is hij geplaatst. Fantastisch. Piet, Robert en de monteurs zijn een visitekaartje voor het bedrijf. Wij zullen zeker reclame maken. Met vriendelijke groet. Henk en Ria Zieltjens.
FOTO VAN ZIELTJENS
Contrast wit keukeneiland en zwarte wand
Reactie of foto toevoegen
“Slechte service”
Door Elly Bak op woensdag 20 jul 2022 22 | vestiging Almere
Eind 2018 een keuken met apparatuur gekocht bij Keukenkampioen Almere De verkoop ging prima al hoewel achteraf bleek slecht advies. Dit bleek uit vlekken op het aanrechtblad na een aantal malen gebeld te hebben gevraagd of er iemand langs kon komen om te kijken . De vlekken gingen er niet uit maar ze kwamen niet ik moest fotos maken en opsturen daar is niets meegedaan. Uiteindelijk de fabrikant gebeld bleek dat er een sponsje meegeleverd had moeten worden. Nog een voorbeeld: de vaatwasser is naast de "natte gedeelte geplaatst " volgens keukenkampioen was dat geen probleem. Nu is na ruim 3 jaar het kastje van de "natte gedeelte" door de warmte en condens beschadigd. Op de keuken zit 5 jaar garantie, maar nu wij hier contact voor opnamen valt dit er niet onder. De service is heel slecht zodra de keuken is geplaatst zijn ze niet meedenkend, slecht bereikbaar.
Onze vorige keuken was van ikea deze heeft er 30 jaar gestaan deze was verouderd maar had geen gebreken. Wij dachten nu bij een "echte Keuken leverancier " een keuken te kopen en te laten plaatsen maar als wij hadden geweten dat de service zo slecht was hadden wij ons nog wel bedacht. Onze fout is/was dat wij geen reviews hebben gelezen, wij vol vertrouwen waren. Ons advies. Lees eerst de reviews.
Reactie of foto toevoegen
“Afrader”
Door Damien Tindemans op dinsdag 30 mei 2017 17
Begonnen als een prachtige tekening van onze droomkeuken. In de winkel supervriendelijke mensen, ook de leveranciers waren aangename mensen! Echter, de mannen die de keuken kwamen plaatsen, dat was een heel ander verhaal. Respectloos naar onze materialen (nieuwe vloer), en nét niet onbeleefd tegen mijn man. Afvoer van de spoelbak niet aangesloten, afwasmachine doet het niet, en de dampkap is stuk! We namen contact op met de Keukenkampioen, er zou met spoed contact worden opgenomen met de mannen van de montage, niet dus! Pas 2 dagen later worden we terug gecontacteerd, en wordt ons doodleuk meegedeeld dat ze dit niet in orde gaan komen maken. Ook afspraken worden niet nagekomen: een kast heeft plots een andere maat, wat niet met ons is gecommuniceerd. Apparaten besteld, dit plots niet meer leverbaar zijn. Qua klantvriendelijkheid echt top, tot het geld betaald is. Vanaf dan is er nul komma nul klantvriendelijkheid en service. Een echte afrader!
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Angela op woensdag 9 mei 2018 18 | vestiging Spijkenisse
Hallo prachtige keuken gekocht. Erg blij mee. Goed geholpen door Mehmet. Alles staat of valt met service.en dat is prima. Wilt u een mooie keuken en goede service...nou ga dan naar de keukenkampioen spijkenisse.

Aanvulling ontvangen 14 mei 2018: Keuken is geleverd. Prima bevallen.
Reactie of foto toevoegen
“Prima bevallen”
Door Ted Greten op zondag 10 mei 2020 20 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Keuken gekocht, geholpen door verkoper Johnnie wat zeer prettig overkwam. Vakkundigheid en zeer relax en straalt vertrouwen uit. Keuken keurig gemonteerd en aangesloten. We waren al naar een paar keukenzaken geweest en afspraken gemaakt. Maar de Keukenkampioen belde mij op of ik vrijblijvend wilde langskomen nou die kans wilde ik ze wel geven. Ondanks ik al afspraken had staan. Door deze verkoper, heb ik mij toch laten overhalen om een keuken te kopen, bij de Keukenkampioen. Ons prima bevallen en alles keurig geregeld.
REACTIE VAN TED GRETEN
Zeer tevreden
Reactie of foto toevoegen
“Ga niet naar keukenkampioen”
Door Caroline op donderdag 20 jan 2022 22 | vestiging Spijkenisse
Laat je niet verleiden om gelijk te tekenen. Ze zijn hier op getraind en hebben mooie woorden maar vervolgens blijkt de helft niet waar te zijn. Afmeting van het werkblad kon niet meer zonder poot, inlegfornuis was niet mogelijk enz.
We hadden al geen goed gevoel erover en stonden binnen 24 uur weer op de stoep maar we hadden getekend dus sowieso 5% boete omdat we binnen 48 uur terug kwamen.
Er valt geen normaal gesprek te voeren. Terwijl je bij de echte keuken zaken netjes naar huis wordt gestuurd, met de opdracht denk er even rustig over na. Ohja en dit speelde in juli 2021, pas in januari 2022 krijg ik de factuur waar ik al 10x om heb gevraagd. Zo ga je niet met klanten om!
Reactie of foto toevoegen
“Alles ging verkeerd”
Door S James op woensdag 4 mei 2022 22 | vestiging Den Haag
bought a 21k kitchen, Late reactions + sugar-coated words in their store (Den Haag) + high price + low quality + worst after sales= Keukenkampioen. None of the promises are met. This is the second kitchen we bought but we felt it's low-quality material than our cheap previous one from a non-popular store. Visit if you have money and time to spare. Everything went wrong with this company. Already visited 4 times to get some low-quality things to change. but finally, we decided to do it ourselves with our handyman.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken gewonnen tegen kostprijs”
Door Janssen op vrijdag 19 aug 2016 16 | vestiging Son
Door het felicitatieteam van Keuken Kampioen gebeld met de boodschap: 'Gefeliciteerd, u heeft een keuken tegen kostprijs gewonnen!'. Verheugd hebben we direct een afspraak gemaakt bij de vestiging in Son en verzocht de prijs schriftelijk naar ons toe te sturen. Hierop kregen we later enkel een bevestiging van de afspraak in Son op papier. Ter controle hebben we geprobeerd om contact op te nemen met het felicitatieteam, maar zij bleken op geen enkele manier te bereiken. Bij aankomst bij de vestiging was de verkoper op de hoogte van de afspraak, maar niet van hetgeen we gewonnen hadden. Hij gaf aan dat hij zelf de kostprijzen niet kent, maar dat we dit na tekenen en invoeren van de keuken gingen zien in het systeem. Na een zitting van grofweg 2 uur bleek dat hij uiteindelijk op een gemiddeld bedrag met korting uitkwam: niet anders dan andere keukenzaken. Vervolgens raakten we in discussie over kostprijzen: iets dat hij naar mijn mening niet met mij hoort te doen gezien wij waren uitgenodigd omdat wij een keuken tegen kostprijs gewonnen hadden. Na veel getouwtrek en een 'telefoontje met de manager' kon het uiteindelijk goedkoper, maar naar mijn inschatting nog flink boven kostprijs. De medewerker kon mij namelijk nergens iets laten zien over de inhoud of de voorwaarden van de prijs, en niks over de kostprijzen die Keuken Kampioen hanteert. Uiteindelijk met een ontdaan gevoel de winkel verlaten; 3 uur later en zonder 'prijs'. Heel jammer.
Reactie of foto toevoegen
“Koop nooit een keuken hier”
Door M. Brons op zondag 17 jul 2016 16 | vestiging Emmen
Jammer dat ik deze site niet eerder heb bekeken. Koop NOOIT een keuken bij de Keukenkampioen. De keuken die bij hebben besteld, met een granieten blad in 1 geheel, kan niet worden geleverd. Althans niet door de leveranciers waar Keukenkampioen zaken mee doet. Tsja, vergeten te vertellen dat een blad van iets meer dan 3 meter mogelijk een probleem zou kunnen zijn, aldus de verkoper in Emmen, Marcel van Diepen, en dus is dit een gegronde reden voor annulering. Dat doen we dan ook. Totdat maar liefst 3 maanden! nadien de juridische afdeling komt met het bericht dat wij 30 % annuleringskosten verschuldigd zijn. Uiteraard nemen wij contact op met de verkoper die zelf aangeeft zeer verbaasd te zijn en dat we maar contact moeten nemen met de juridische afdeling. 'Dat zal met een sisser aflopen' volgens dhr. Van Diepen. Hoe anders is het echter. Er wordt ons aangeboden een keuken zonder blad te kopen: daar mogen wij dan zelf voor zorgen. Dit willen we niet: we hadden een complete keuken besteld, geen halve. De verkoper verdraait zijn verhaal - kan zich niet meer herinneren gezegd te hebben dat het om een gegronde reden voor annulering ging - en wij worden gedwongen alsnog te betalen, weliswaar nu 15% ipv 30 %, zgn coulance korting. De verkoopmethode van de Keukenkampioen is misleidend en we zijn simpelweg belazerd. Inmiddels hebben wij tot volle tevredenheid een keuken gekocht in Duitsland, met een granieten blad in 1 stuk. Geen enkel probleem.
Reactie of foto toevoegen
“Gaat op veel fronten mis”
Door kelly op zaterdag 2 apr 2016 16 | vestiging Duiven
Waar moet ik beginnen? Het gaat op zoveel fronten mis bij deze keten. We hebben de koop van vorig jaar geannuleerd en boete betaald en ook hierbij was t een en al gezeik. Bij 1e bezoek meteen keuken gekocht, leek een mooie deal en was toen eenmalige actie. Nu bijna 1jr later nog steeds zelfde actie. Keuken zou tegen €23.000,- zijn en met de 40% korting en nog speciale korting €10.200,- zijn. Moesten direct tekenen maar alles was nog aan te passen. Als we maar keuken bij hem kochten. Na rondkijken kom je tot het inzicht dat voor 23.000 euro je een hele andere categorie keuken kunt aanschaffen ipv simpele L-vorm met kunstof blad (wel greeploos). Na klacht ingediend te hebben, en uitleg gevraagd te hebben over dat prijsverschil wordt je gebeld door ontzettend botte manager en dat is nog netjes verwoord. Je word behandeld alsof je dom bent en niks snapt, want je vergelijkt bruto en netto prijzen (en dan hebben ze het niet over 21% BTW). Dingen zijn er beloofd maar niet nagekomen. Ze spreken elkaar en zichzelf tegen. Je krijgt korting (om maar aan je budget te voldoen) door een keuken met granietenblad (want nu is dat ineens goedkoper) zelf te monteren en aansluiten!?? Terwijl met die mooie actie we dat voor 1 euro al hadden. We hebben het vertrouwen al snel verloren en hoe zij klachten en het annuleringsproces afhandelen is te schandalig voor woorden. Weken wachten tot je reactie krijgt en nog steeds geen bevestiging. Vervolgens moeten we een juridische inschakelen en krijgen we binnen 4u een bevestiging! Betere apparatuur, zelfde keuken, leman systeem en apothekerskast en niet zelf monteren ; dat hebben we nu bij een ander voor €8550,- en zijn we met de boete van 2250 nog steeds goedkoper uit. Tot slot misschien nog belangrijker: we worden netjes behandeld en hebben vertrouwen in ze. Shame on you KK. Allemaal mooie praatjes en slogans maar is niks van waar! Nooit zullen we nog een voet bij jullie in de showroom zetten of mensen adviseren bij jullie te gaan kijken. Grote boog om KK heen.
REACTIE VAN PAT
Mag ik vragen waar u nu wel een keuken heeft gekocht?
Reactie of foto toevoegen
“Gemonteerde keuken”
Door A. op dinsdag 2 jul 2019 19 | vestiging Cruquius
Heb onlangs een keuken gekocht bij Keukenkampioen geholpen door de verkoper. Deze verkoper is uiterst onprofessioneel en door hem hebben wij niet de keuken die wij eigenlijk wilde hebben. Hij heeft ons zo slecht geholpen, hij hoort daar echt niet te werken. Gelukkig is onze keuken enigszins nog aangepast door zijn collega, als de keuken tekening van hem was gebruikt wat het een ramp. Het is eigenlijk te erg voor woorden dat je zo een groot aankopen doet waar je zelf weinig ervaring in hebt en je dus blind vetrouwt op de verkoper, maar de verkoper neemt je niet serieus en wil alleen maar verkopen, denkt totaal niet mee! Staat niet stil bij belangrijke zaken die bij een keuken komen kijken helemaal niets. Mijn advies ga nog een ommetje maken als je geholpen wordt door deze verkoper!!
Reactie of foto toevoegen
“Niet gelijk alles betalen”
Door Raymon Kusters op vrijdag 22 apr 2016 16 | vestiging Leeuwarden
Niet te geloven dat zo'n bedrijf met zulke slechte service nog bestaat. We missen onze afzuigkap nog en het fornuis is beschadigd. Plus de hoge kast van de keuken. Deze was gevallen tijdens het transport. We zijn nu bijna twee weken verder en nog niks geregeld. We hebben er spijt van dat we alles hebben betaald bij levering. Advies, betaald niet voordat alles klaar is.
Reactie of foto toevoegen
“Super tevreden”
Door D.Veenstra op woensdag 20 jul 2016 16 | vestiging Drachten
Pinksteren een keuken gekocht, goed geholpen, alle tijd voor je, denken mee, geven advies.
Zeven juli werd de keuken geplaatst, we hebben een oud huisje, dus zagen al allemaal problemen, maar nee hoor, keuken is prima geplaatst, monteur was precies en niet te beroerd om wat extra te doen, naderhand werd alles nagelopen en uit gelegd. Al met al zijn we super tevreden met onze keuken.
FOTO VAN D.VEENSTRA
Prima geplaatste keuken
Reactie of foto toevoegen
“Niet eerlijk”
Door W.Wenting op zondag 15 dec 2019 19 | vestiging Nijmegen
In jan.2019 keuken gekocht bij Keuken Kampioen Nijmegen,helaas. Op 21 -1- 2020 vindt de afronding plaats.De keuken is mooi geworden,maar wat hebben we een spijt gehad dat we daar,veel te snel getekend hebben. Verkoper heeft alleen aan eigen belang gedacht,niet aan de koper!We hebben een advocaat ingeschakeld omdat we het niet eens werden en alle vertrouwen kwijt waren.We zijn door onvolledige informatie vele duizenden euro's boven ons budget gekomen.Ten dele door onze gebrekkige voorkennis,maar hierbij deze waarschuwing.Dus : laat je niet opjagen,geloof niet wat er even gezegd wordt.Geen eerlijk zaken doen. W.Wenting

Aanvulling ontvangen 16 december 2019: De keuken is geleverd,er moet nog een klein opstaand randje vervangen worden. Er is goed werk geleverd ,maar voor duizenden euro's meerwerk.
Reactie of foto toevoegen
“Niet doen”
Door Gabrielle op donderdag 15 jul 2021 21 | vestiging Cruquius
Wat een slechte service van Keuken Kampioen. De verkoper helpt je goed, denk je althans hij was erg behulpzaam geeft zelfs een showmodel kleur kastje mee naar huis van de kleur die je besteld hebt bij hem om je vloertegels op uit te zoeken en laat het in 3d tekening zien hoe het eruit zal gaan zien. Eenmaal keuken geleverd was het een andere kleur dan dat ons gezegd werd!! Op papier staat dus andere kleur wij denken dat de verkoper een foutje heeft gemaakt met aanvinken want hij had zelf geen 1x over witte keuken kastjes gehad..! Bij winkel helpen ze je niet, al 2x zijn we weggestuurd met dat de vestigingsmanager contact met ons op zou nemen (NOU NIET DUS) Klantenservice en klantinformatie proberen te bereiken en gemaild en nu na een week nog geen reactie van beide! Bellend zeggen ze dat ze niks voor je kunnen doen terwijl een medewerker van hun een fout heeft gemaakt. Je betaalt zoveel geld voor een keuken bent dus niet tevreden en je wordt gewoon niet verder geholpen. Wat een slechte winkel is keuken kampioen in Cruqius en wat een slechte service Bah! En dat staat er nog online we doen alles voor een een tevreden klant, nou dat is te merken zeg... vreselijke winkel en gang van zaken koop daar vooral geen keuken!
FOTO VAN GABRIELLE
Reactie of foto toevoegen
“Super geholpen”
Door Pierre en Lian op maandag 23 mei 2016 16 | vestiging Son
Na een tip gekomen bij Ad Pullens en zijn team. Ik kan niet meer zeggen super geholpen niks was teveel. En nu de plaatsing door monteur Marco super wat een klasse monteur. Puntje precies en nadat hij klaar was nog alles uitgelegd over de inbouwapparatuur. Wij zijn super tevreden
Reactie of foto toevoegen
“Grote boog”
Door Robin op woensdag 16 okt 2019 19 | vestiging Heerlen
Een waardeloze ervaring, na 6 herstelpogingen en diverse loze beloftes van de keukenkampioen en Raj nog steeds geen goed afgewerkte keuken. Mijn advies voor iedereen is om met een grote boog om de keukenkampioen en andere mandemakers groep bedrijven heen te lopen.
Reactie of foto toevoegen
“De beste leedbesparing”
Door Floor op zaterdag 5 nov 2016 16 | vestiging Delft
Doe in deze winkel inspiratie op maar koop hier geen keuken. De KK heeft een waardeloze service na verkoop met zielige afloop. Wij hebben 6 maanden met een onafgewerkte keuken gezeten en 10 service afspraken gehad. Constant overal moeten achteraanzitten, van het kastje naar de muur gestuurd. Dit chronisch falen wil de KK na veel aandringen "goedmaken" met een dinercheque van 0,92% van het aankoopbedrag. Bespaar uzelf veel leed: koop hier geen keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Nazorg is niet belangrijk”
Door Alfons Velthof op maandag 19 jul 2021 21 | vestiging Almelo
Service na plaatsing slecht. Nog steeds geen oplossing. Een paar maanden geleden een keuken uitgezocht en besteld bij keuken kampioen te Almelo.Deze is geplaatst 2 weken geleden en hij ziet er erg mooi uit. Ook alles werkt nu (de stekker van de koelkast was niet aangesloten). Er zijn 2 dingetjes die niet goed zijn gegaan en die het toch een stuk minder maken. De schoof van de afzuigkap past niet. De afvoer voor de afzuigkap blijkt niet helemaal in het midden te zitten. Kan gebeuren denk je dan, niet goed ingemeten. moeten we de schoof maar omruilen voor een bredere van minimaal 36 cm. Ik heb gebeld met AEG en zij geven aan dat deze wel besteld kan worden, maar AEG mag niet leveren aan een particulier. Dit moet in mijn geval via de keuken kampioen. De keuken kampioen geeft niet thuis. Het gevolg is dat we de afzuigkap niet kunnen gebruiken om dat de aluminium afvoerslang bij het aanzetten los schiet. Het tweede punt betreft een bestelling van een extra plint van minimaal 211 cm bij 10 cm. Deze moet maar liefst 135 Euro kosten. Jammer dat Keuken Kampioen de nazorg blijkbaar niet belangrijk vindt.
Het zijn net de dingen die de keuken echt mooi en af maken. Ondanks toezegging van Keuken Kampioen nog geen oplossing geboden.
Reactie of foto toevoegen
“Afspraken niet nakomen”
Door Ilona Smolders op dinsdag 12 mrt 2019 19 | vestiging Utrecht
Lang verhaal kort: KK komt afspraken niet na en wijst met de vinger naar de klant. Oplichterij.

Een onwijs teleurstellende ervaring met dit bedrijf/deze vestiging. In oktober zijn wij hier voor het eerst geweest om een keuken te bespreken die in mei geplaatst moest worden. Ruim op tijd dus. Zeker 6 gesprekken gehad, steeds ruim 2 uur daar gezeten. Onze grootste zorg was dat ze onze kastjes niet in de gewenste kleur (blauw) konden leveren. Al in december werd duidelijk dat dat wel kon, we waren toen heel blij met de verkoper. Hij had, zo dachten wij, echt z'n best voor ons gedaan. In de maanden daarop de keuken tot in detail geperfectioneerd. Vorige week (2 maanden voor de montage) zouden we de keuken in orde maken en bestellen. Kregen we te horen: "de kastjes kunnen tóch niet in blauw. Er is u iets verkocht dat niet bestaat." Toen waren we dus 5 maanden (!) na ons eerste gesprek.
Er was geen optie voor onze keuken, behalve als we grof meer geld zouden betalen dan het bedrag waarvoor getekend was. Daar pasten wij voor.

De woede en teleurstelling die wij voelden na al die uren ontwerpen en doorspreken, is niet te beschrijven. Daarna werd ons zelfs nog doodleuk gemeld dat wij dit 'allang wisten', omdat het al eerder gecommuniceerd zou zijn. Heel waardeloos om dit onze schoenen te schuiven. Waarom zaten we daar anders nog, als we al wisten dat de keuken niet kon zoals wij wilden?

Dit bedrijf komt gemaakte afspraken en beloftes niet na. Ik zou iedereen afraden iets te bespreken bij KK. Het enige waar we tevreden over waren, is dat we de keuken kosteloos konden annuleren ondanks het contract.
Reactie of foto toevoegen
“Goed meegedacht bij bouw”
Door L Graumans op woensdag 17 feb 2016 16 | vestiging Breda
Ik heb een volledig nieuwe keuken aangeschaft voor in mijn nieuwbouw appartement. Dit heb ik gedaan voor aanvang van de bouw, waardoor het leidingwerk direct tijdens de bouw goed is gelegd. Door de Keuken Kampioen ben ik erg goed geholpen. ze hebben meegedacht, vragen gesteld, suggesties voor verbeteringen gedaan (zowel in kwaliteit als in praktische overwegingen) en goed geluisterd naar wat ik graag wil. Uiteindelijk heb ik daardoor nu een uitstekende keuken in m'n huis!
Reactie of foto toevoegen
“Heel tevreden”
Door Marieke vd Berg op dinsdag 9 nov 2021 21 | vestiging Ede
Na contact te hebben opgenomen met de keukenkampioen, kregen we een huisbezoek van Brent Bleekman. Jong gastje maar hij wist heel goed waar hij het over had.
Hij had verschillende soorten deuren en werkbladvoorbeelden bij zich zodat we de kleuren en structuren goed konden bekijken. Voordeel van thuis uitzoeken is dat hij gelijk meekijkt naar de plek waar de keuken moet komen. Na een half jaar is de keuken geplaatst en we zijn heel tevreden.
FOTO VAN MARIEKE VD BERG
Reactie of foto toevoegen
“Kluitje in het riet”
Door E op vrijdag 30 aug 2019 19 | vestiging Nijmegen
In de winkel goed geholpen door maray. Sinds de keuken er is en bepaalde dingen niet goed zijn, zijn we al weken aan het bellen om het goed te krijgen. Klantenservice is belabberd!!!Niemand belt terug, we worden van kastje naar de muur gestuurd en steeds wordt beloofd dat producten opgestuurd worden wat uiteindelijk niet gebeurd. Ze zeggen een monteur te sturen en de middag erop krijg je een mail dat ze geen monteur mogen sturen. We hebben een keuken van 12.000 gekocht en je wordt met een kluitje het riet ingestuurd. Het interesseert ze geen bal meer of je keuken wel of niet goed is, het geld is binnen. Medewerkers van de klantenservice zijn onbeschoft en beloven van alles. Uiteindelijk zitten wij al een maand met een keuken die niet af is. KOOP HIER NOOIT EEN KEUKEN!
Reactie of foto toevoegen
“Problemen met de stroom voor de kookplaat”
Door G vossepoel op maandag 21 jun 2021 21 | vestiging Utrecht
Mooie keuken gekocht, de 3 al. Alleen bij de kookplaat 90 cm inductie laten ze nu wel steken vallen de plaat is 11000 watt en dat moet dus achteraf op kracht stroom. Dat hadden ze zeker wel mogen vertellen bij aankoop, maar dat vinden zij niet dat moet je maar weten en willen er ook niks aan doen.
Reactie of foto toevoegen
“Felicitatiemail”
Door esther op donderdag 19 dec 2019 19 | vestiging Heerlen
Op 17 december zou de keuken gemonteerd worden. Monteurs kwamen en zeiden het niet te kunnen want de stelpoten waren te lang en vertrokken dus weer... Contact gezocht met filiaal Heerlen en die gaven aan dat de poten dezelfde dag nog geleverd werden door koerier en dat ik nog maar een vrije dag moest regelen van t werk want de 18e zou de keuken gemonteerd worden door een nieuwe monteur en uiteraard zouden we gecompenseerd worden want ze hebben graag tevreden klanten. Helaas kwam er geen koerier, hele dag gewacht voor niets. Volgende dag kwam er weer een monteur en 1 uur later de stelpoten. Monteur bekeek de poten die reeds bij de keuken zaten draaide er een huls af en monteerde ze onder de kasten... de poten waren dus helemaal niet te lang ze konden gewoon ingekort worden!! De poten van koerier waren ook dezelfde als due we reeds hadden... Na afloop bleven wij met 2 auto's vol plastic en karton zitten want dat werd niet meegenomen tenzij we er een fors bedrag voor betaalden... Vandaag ontvingen we een felicitatiemail en de melding wat fijn dat alles naar wens is verlopen in plaats van een excuusmail en een oplossing voor de extra kosten en geregel.... Natuurlijk laat Keukenkampioen niets meer van zich horen... Ook niet na reply op de mail. Tuurlijk... de buit is binnen en verder kun je er in stikken...
REACTIE VAN ESTHER
Op 30-12 gebeld door keukenkampioen n.a.v. mijn klacht. Het niet meenemen van plastic en karton is heel normaal en kost 150 euro als we dat alsnog wilden laten doen, hadden de verkopers moeten vertellen, tja die zijn dat natuurlijk vergeten want dat verkoopverhaal heeft van 19.30 tot 00.15 uur geduurd (nee geen grap de tijd klopt)... We hadden het gelukkig dezelfde dag nog weggebracht een huis vol plastic en karton wil niemand, dus het aanbod voor 150 euro konden we gelukkig afslaan. We konden als compensatie voor de vrije dag kiezen tussen een cheque van woonexpress van 150 euro of 100 euro op de bankrekening. De woonexpress zit op 1,5 uur rijden dus niet in de buurt, dan maar voor de cash gekozen hoewel dat dan 50 euro minder moet zijn volgens keukenkampioen... We kunnen het bedrag eind januari verwachten.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden met montage”
Door Ger en Petra op vrijdag 13 dec 2019 19 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Ik was blij met mijn nieuwe keuken. Maar was minder blij met de stront en blubber die de " monteurs" mee naar binnen liepen over mijn ( gelukkig afgedekte nieuwe vloer maar toch) toen die zijn schoenen ook nog lekker schoon ging maken in mijn nieuwe wastafel in de douche op dat moment de enigste plek waar ik water kon pakken voor koffie of thee.was ik niet echt blij. Zagen konden ze op balkon ik had de schuifpui al open gezet maar nee ze deden het binnen. De afzuigkap die ik besteld had kon niet geplaatst worden . Er moest dus een andere komen. Nadat er 3 monteurs zijn geweest want hij hing scheef zat niet goed bevestigd en bleek dat hij erg veel herrie maakte. Ook bleek hij wel erg besmettelijk dat zou niet zo zijn. Ik ben ondeskundig geholpen. Ik was altijd al een quooker gewend maar ze benadrukten mij dat een Franke hetzelfde was dat bleek niet zo . Dus ook weer andere kraan maar gat nu te groot in mijn blad Quooker zit los. Dan komt er monteur zonder onderdelen.....het gat is te groot gezaagd in mijn blad dus er moet een ring geplaatst worden. Hadden ze gelijk kunnen doen nu nog even weer paar weken wachten . Groeten Petra
Reactie of foto toevoegen
“Afzuigkap en inductieplaat niet goed”
Door Hasmik op zondag 30 sep 2018 18 | vestiging Amsterdam Arena
Middels deze brief wil ik mijn ongenoegen delen ten aanzien van service bij het
plaatsen en herplaatsen van onze keuken. Na deze verplaatsing werkt de inductieplaat niet meer naar behoren en de afdekplaat voor de afzuigkap heeft niet de juiste maat. Na oneindig veel bellen, vragen en wachten op het afwerken en herstellen van de afzuigkap en inductieplaat ben ik nagenoeg radeloos geworden. Mijn contact persoon bent heel slecht te bereiken, en als ik hem dan eindelijk spreek weet hij niet wat hij met mij heeft afgesproken.
FOTO VAN HASMIK
Foto afzuigkap
Reactie of foto toevoegen
“Stress en narigheid”
Door Yvon op maandag 4 jan 2021 21 | vestiging Amersfoort
In 2019 gaan kijken voor een keuken om ideeën op te doen. Daar werden we aangesproken door een verkoper die voor ons wel een tekening wilde maken. Normaal kopen wij de keuken in Duitsland (daar is de kwaliteit en service zeer goed), maar nu toch besloten bij de keukenkampioen te kopen. Thuis nog eens nagedacht over de keuken en wilde toch liever elders nog kijken. Helaas zit je er aan vast na een periode van twee weken, anders kost het je veel geld. Nu is de keuken geplaatst. Wat een slechte kwaliteit en wat een slechte service. Electra klopt niet, bij het plaatsen van de Franke kokendwatervoorziening. Er moeten twee elektrapunten zitten, maar er staat er maar één op de tekening. Door middel van een verlengsnoer van onszelf wordt er wat geknutseld, zodat het apparaat zijn werk kan doen. Daar komt bij dat de afvoer omgelegd moet worden en dat het kastje nu ongeveer vol staat. Verder was ons door de verkoper gezegd dat wij het hele kastje konden gebruiken, omdat deze boiler achter de plint ligt. Daardoor konden wij optimaal gebruik maken van het kastje onder de spoelbak. Dit was duurder, maar oké. Nu blijkt dit valse voorlichting te zijn, omdat er een filter bij hoort die het halve kastje inneemt. Hoezo meer ruimte! De zijpanelen van keuken zijn zo dun, dat de vaatwasser veel lawaai maakt. Er zit niets van isolatiemateriaal tussen en de vaatwasser staat op de kop zijn kant. De vaatwasser is een extra stille van AEG, dus daar ligt het niet aan. De keuken kraakt bij de lades en de lades zijn ook niet echt stabiel. Als je dit benoemd dan wordt er gezegd, ja het is wel hout, dat kraken.
Als je een keuken koopt voor €15.500,00, voor twee rechte stukken van 3,2 en 1,8 meter, zonder koelkast, mag je toch wel topkwaliteit verwachten. Nu al een paar maanden bezig om alles goed te krijgen. Wat een stress en narigheid. Ons advies; Koop nooit een keuken bij de keukenkampioen. Wij weten niet zo goed waar de naam vandaan komt als je troep verkoopt en tegen een muur aanloopt als je service verwacht.
Reactie of foto toevoegen
“Kritisch blijven”
Door D. Klootwijk op zondag 31 jan 2016 16 | vestiging Delft
Keuken gekocht ter vervanging van huidige keuken. Zeer goed geholpen. Alleen dat men dezelfde dag een handtekening wilde hebben, viel niet zo goed bij ons. Goed opletten en kritisch blijven met de offerte en laat alles op papier zetten is onze ervaring. Keuken plaatsen duurde langer dan men had gezegd. Problemen tijdens het plaatsen is onvermijdelijk denk ik maar de manier waarop het allemaal opgelost is, is perfect
Reactie of foto toevoegen
“Uitgeloot ...”
Door D. Seegers op zondag 11 dec 2016 16 | vestiging Purmerend
2 x gebeld door het hoofdkantoor want.... U bent uitgeloot en krijgt 50% korting en u bent uitgeloot en krijgt 40% korting +1 euro montage en 500 euro extra korting. Omdat we 2 x uitgeloot waren zou er iets speciaals gedaan worden. Om een goed beeld te creeren hebben we eerst bij een andere keukenverkoper een offerte gevraagd zodat we vergelijkingsmateriaal hadden. Komen we bij de vestiging waar we een afspraak hebben gemaakt blijkt dat niet alleen dezelfde keuken met dezelfde apparatuur 8000 euro bruto duurder is maar dat we ook maar 1 van de acties krijgen en dat speciale is me nig steeds een raadsel of het moet de speciale prijs zijn die 8000 euro duurder was of.... 3500 euro duurder met de speciale korting! Ik heb het gevoel dat de keuken kampioen je probeert te paaien om je vervolgens keihard in de zeik te nemen.
Reactie of foto toevoegen
“Hoe omgaan met annulering”
Door Hebers op maandag 1 jul 2019 19 | vestiging Helmond
Keuken gekocht, waarbij de verkoper een mooie opstelling had gemaakt, alleen met hantering van de verkeerde maten (wel de juiste doorgegeven). De volgende ochtend gelijk aangegeven dat deze opstelling niet mogelijk was. Of ik bij annulering maar even 30% wilde betalen, terwijl het hun fout was. Uiteindelijk heeft mij dit een jaar gekost (met behulp van DAS, maar met het juiste advies van Consuwijzer (die adviseerde mij de keuken niet te annuleren, maar de overeenkomst na te laten komen, wat KK dus niet kon), om hier kosteloos vanaf te komen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen goede service”
Door Leon vork op vrijdag 3 mei 2019 19 | vestiging Mijdrecht
Ik heb tweeenhalfjaar geleden een keuken gekocht in Mijdrecht prima geholpen niets op aan te merken ,maar nu na ruim twee jaar mijn whirlpool magnetron / oven kapot dus gebeld en ja u hebt vijf jaar garantie waarvan drie jaar extra is omdat al mijn apparaten van whirlpool zijn maar wat schetst mijn verbazing ik moet voorrij kosten betalen en wel zestig euro voor een monteur die hier twaalf kilometer voor moet rijden terwijl de oven ook nog eens kapot was door ondeugdelijk materiaal en keukenkampioen zegt dan dat staat in de voorwaarden, maar vertel dat dan ook als je de keuken komt kopen,als je dit prima service noemt nou dan weet ik het niet meer, volgens mij weten ze daar niet eens wat service is.
REACTIE VAN LEON VORK
Mijn kritiek dat de keukenkampioen duidelijk moet vertellen hoe de garantie is blijft staan ,maar de grootste kritiek gaat uit naar whirlpool die werkelijk nergens verantwoording voor nemen en gewoon zestig euro rekenen voor twaalf kilometer rijden en een mankement dat zeker niet moet kunnen na tweeenhalf jaar ,nee voor mij geen whirlpool meer.
Reactie of foto toevoegen
“Zitten met deurtjes”
Door M.C. de Heus op woensdag 30 sep 2020 20 | vestiging Dordrecht
Prachtige keuken besteld met o.a. 2 losse kastjes. Voordat de bestelling definitief werd, ben ik gebeld dat de kastjes wellicht niet zo mooi zouden staan en dat zwart glas toch wel aan te raden was. Dit via de telefoon besproken en jammer genoeg akkoord gegeven. Het was onder werktijd, druk druk en ik ging ervan uit dat de medewerker het wel het beste zou weten. Keuken is geleverd, maar de deurtjes van de kastjes vonden we ontzettend lelijk. Spijt dat we via de telefoon op andere gedachten waren gebracht. Dom van ons. Maar goed, gelijk nieuwe deurtjes besteld, maar we schrokken van de prijs. We moesten hiervoor € 488,- bijbetalen!!! Voor 2 nieuwe deurtjes! Belachelijk veel geld en hier was geen onderhandeling mogelijk. De deurtjes zijn inmiddels geleverd en we hebben nu de keuken die we oorspronkelijk hadden besteld, alleen zijn we € 488,= armer. Dankjewel Keukenkampioen voor het ongevraagde en verkeerde advies en voor het rekenen van de hoofdprijs voor de vervangende deurtjes. We hebben een mooie keuken maar met een bijzondere nare bijsmaak.
Reactie of foto toevoegen
“Super geholpen”
Door Fam. Te Hoonte op maandag 22 feb 2016 16 | vestiging Amersfoort
We zijn vanaf het begin super geholpen om onze droomkeuken waar te maken. ontwerp, montage en service-afhandeling waren Top! Bij montage bleek er een fout te zitten in de uitvoering van het blad, maar dit is direct perfect opgepakt en afgehandeld. Resultaat is er uiteindelijk zelfs nog mooier door geworden.
FOTO VAN FAM. TE HOONTE
Keuken in de aanbouw met eiland
Reactie of foto toevoegen
“Ellende”
Door Fam. Elenbaas op vrijdag 26 mrt 2021 21 | vestiging Roosendaal
Communicatie heel slecht, veel beloven, weinig nakomen. In de showroom kan alles en nadien heel veel wijzigingen, dat het opeens niet kan. Keuken netjes gemonteerd, maar daar aan voorafgaand en nadien heel veel ellende.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken niet af”
Door Joos op dinsdag 24 okt 2017 17 | vestiging Utrecht
Keukenkampioen, Niet doen. Zijn niet eens in staat een postadres te wijzigen. Op brieven met beschrijving van de klachten wordt niet gereageerd. Na twee maanden nog geen aktie. Zal ook niet komen. Dus.......keukenkampioen NIET doen!
Reactie of foto toevoegen
“Kijk uit voor je iets tekent”
Door Zoon op vrijdag 11 mrt 2022 22 | vestiging Amsterdam Zuidoost
Tijdens ons 1ste gesprek gepusht om alvast te tekenen vanwege planning, omdat het zo druk was zgn. We zaten nergens aan vast en alles kon nog veranderd. Flink doorgevraagd of we echt nergens aan vast zaten en nee hoor, echt niet! Dom genoeg achteraf getekend, we hadden immers zijn woord. Na onze 2de afspraak werden er inmeet- en eindgesprekken ingepland waar wij overrompeld in mee gingen. Eenmaal thuis twijfels en waren niet tevreden hoe de keuken werd. De afspraken de volgende dag meteen verzet omdat we goed na wilden denken en de week er op zijn we heen gegaan om te annuleren. Daar kwam de onaangename verrassing dat we 30% van de offerte moesten betalen aan annuleringskosten. Veel gezeur en heen en weer gemail en tenslotte Juridische Zaken. Om een lang verhaal kort te maken, we kregen een annuleringssom van 30% t.w. bijna € 3500,- te betalen. Met juridische zaken veel gemaild, verkoper krijgt gelijk aan zijn kant, zijn mondelinge afspraak stond nergens genoteerd (? meestal niet bij mondeling) en had niet over annuleringskosten hoeven te beginnen. Ze wilden ons tegemoet komen uiteindelijk, hebben nu 20% moeten betalen nog steeds € 2305,- Wij hebben de strijd gestaakt en betaald omdat mijn man door alle stress ernstige gezondheidsproblemen kreeg (dit ook gemeld, maar geen woord reactie hierover). Mijn advies, kijk goed uit voordat je ook maar iets tekent en beloftes van verkopers die hun woord geven en "in wederzijds vertrouwen" jou de offerte laten tekenen. Je hangt en wij hebben spijt niet eerder naar reviews gekeken te hebben anders waren wij nooit naar Keukenkampioen gegaan.
Reactie of foto toevoegen
“Zoek het maar uit”
Door G.J. Van der VEER op vrijdag 18 mrt 2016 16 | vestiging Son
de keuken die wij bij de Keukenkampioen kochten is keurig geplaatst maar bij nader inzien wilde wij nog twee kasten bij bestellen.Die werden geleverd maar niet naar de keuken gebracht maar in de tuin gezet de betaling ging per pin. Toen we het karton eraf haalde was de achterkant kapot na veel heen en weer gebel kregen we een nieuwe achterkant ! Volgens de klantenservice hebben we geen garantie op nalevering dus zoek het maar uit.ik heb dus iemand in moeten huren om de achterkant te vervangen wat extra geld kosten.Ook was er een plint bij die was gebroken op twee plaatsen.Fijne service hoor.Ik raad iedereen om niet alles vooruit te betalen dat mag ook niet volgens CBW hooguit 15 %
Reactie of foto toevoegen
“Vallen geen afspraken te maken”
Door Hendrik op donderdag 26 okt 2017 17 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Wat een baggertent is dit, valt geen afspraak mee te maken, keuken is opzich prima maar met het inmeten grote fouten gemaakt, nu nog steeds aan het wachten op de onderdelen. Er valt geen enkele afspraak met hen te maken, verwachten dat jij na een paar keer langs geweest te zijn nog leuk even een halve dag thuis gaat zitten wachten op een keuken. Wat een enorme bagger is dit! Nooit doen!
Reactie of foto toevoegen
“Laten het afweten”
Door S. Nijenhuis op woensdag 23 nov 2016 16 | vestiging Almere
Zes jaar geleden een keuken gekocht bij keukenkampioen. Alleen maar ellende. Een afzuigkap die niet recht was en nog steeds niet is, ook niet na een aantal keren vervangen te zijn. We hebben uiteindelijk maar geaccepteerd dat we gewichten op de zijkant moeten zetten om geen afzuigkap in de vorm van een "smiley" te hebben hangen. Glazen deurtjes die losraken, 2 ovens naast elkaar die steeds van tijd raakten ("dan moet u ook geen 2 ovens naast elkaar hangen" was het antwoord van de monteur). En nu valt de folie van de deurtjes onder de ovens. Ik heb bij aanschaf van de keuken gevraagd of dit kon met de ovens boven kastdeuren en ja, "want ze plaatsen dit altijd zo". Ik snap waarom: na 6 jaar kun je een nieuwe keuken kopen .... maar voor ons geen Keukenkampioen meer .....
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie en planning”
Door Van Pelt op dinsdag 15 nov 2022 22 | vestiging Rotterdam Stadionweg
Lees vooral het laatste deel goed. Ongeveer 6 maanden geleden een kostbare keuken gekocht 22+ K. In eerste instantie prima geholpen en de eerste periode daarna ook nog wel (makkelijk aanpassingen doen e.d.). Mijn klacht betreft dan ook niet zozeer de vestiging van keukenkampioen in Rotterdam maar hetgeen daarna allemaal gebeurt of juist niet gebeurt is. Een maand of 3 geleden is er een eerste inmeting gedaan van onze U vormige keuken, alles rechttoe rechtaan. Dus wij dachten de keuken is besteld, we kunnen gaan uitkijken naar de plaatsing. Echter na een aantal weken kregen we een mail dat er een 2e meting zou plaatsvinden om vergissingen uit te sluiten, kan gebeuren dachten we nog. Vervolgens krijgen we een paar dagen voor de geplande plaatsing te horen dat er een tijdelijk keukenblad zou worden geplaatst omdat "het hoofdkantoor" het niet vertrouwde. Dus na 2 metingen van een doodgewone U vormige keuken zonder aparte hoeken e.d. was er niet voldoende vertrouwen is de 2 metingen die gedaan waren. Klagen hierover (wat ik wel gedaan heb) had weinig zin en werd afgedaan met "zo gaat dat wel vaker". Vervolgens is 3 weken geleden de keuken geplaatst (goede monteur) maar was de verkeerde plint geleverd, de verkeerde inductiekookplaat (de volgende dag opgelost) en ontbraken er nog wat kleine zaken. Geen groot probleem, immers het blad zou toch ook pas 3 weken later door dezelfde monteur (was toegezegd!) geplaatst worden, hij had de mal gemaakt dus hij zou hem plaatsen, dat gaf ons vertrouwen. Vanmorgen: eindelijk...Het granieten blad, de spatranden van graniet en de juiste plinten werden om 06.30 geleverd en hoewel ik hier geen bericht van gehad had stonden er om 07.30 uur 2 monteurs voor de deur, eind goed al goed?? Blijkt dat er geen loodgieter was ingepland om o.a. de Quooker die al geplaatst was af te koppelen en nog wat klein loodgieterswerk. Zijn de monteurs vervolgens 2,5-3 uur bij ons thuis geweest om van de planning te vernemen wanneer de loodgieter zou komen, steeds maar geen reactie. Uiteindelijk zijn de monteurs - na verwijderen van het tijdelijke blad (immers er zou een loodgieter worden gestuurd als zij bezig waren met de volgende klus) - weggegaan met de belofte "we komen straks terug" Ik zelf na een aantal uren maar gaan bellen naar de serviceafdeling van de keukenkampioen en na 25 wachttijd krijg ik iemand te spreken. "Meneer we zijn er mee bezig en u wordt teruggebeld". Na weer 2 uur ik zelf maar weer bellen.."meneer de monteur moet dit loodgieterswerk zelf kunnen uitvoeren" (terwijl de monteur al heeft aangegeven dat hij hier niet voor opgeleid was) en opnieuw quasi enthousiast "het komt vandaag nog goed, de monteurs komen er zo aan". Inmiddels is het 14.00 uur en nog niemand...Volgens de monteurs was het minimaal 4 uur werk om het e.e.a. af te maken...zonder het loodgieterswerk. Wij hebben geen enkel vertrouwen meer in "de keukenkampioen" en hopen maar dat er geen service benodigd zal zijn de komende jaren, althans als de keuken dan inmiddels wel af is. Vandaag vanuit de keukenkampioen zelf geen enkele communicatie, behalve als je zelf belt. Terwijl ze weten dat mijn nieuwe keuken voor de helft uit elkaar ligt (want dat is vanmorgen dan nog wel gebeurt). En zelfs al zou door een wonder onze keuken vandaag alsnog worden afgemaakt (maar dat lijkt er niet op, geen idee of ze nog gaan komen), ik zou de keukenkampioen zeer sterk willen afraden.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken Kampioen, dat moet u echt niet doen.”
Door EK op vrijdag 8 nov 2019 19 | vestiging Emmen
Ik gooi er gelijk maar even een nieuwe slogan in voor dit bedrijf: Keuken Kampioen, dat moet u echt niet doen. Was alles echt zo slecht? An sich valt dat wel mee, maar het levert genoeg irritatie op. Leest u mee?

Ietwat vreemde situatie: Woning gekocht waar al een tekening lag voor een keuken die voor een gedeelte betaald was. Wij hebben de order over genomen (voor een prikkie, dat wel) en konden hier nog alles aan veranderen. Afspraak gemaakt, order doorgenomen en rondgekeken wat we graag anders wouden aan de keuken ( uiteindelijk is alleen de opstelling blijven staan en de apparatuur). Geen probleem, uitstekend geholpen door Marcel (hele vriendelijke man) die er blijkbaar nu niet meer werkt en na het wisselen van diverse zaken moesten we nog € 500,- extra betalen. Geen enkel probleem. Tot zover alles goed. Nog even kort gesproken over de apparatuur ( Uit mijn hoofd een whirlpool koelkast en vriezer en een hoover vaatwasser). Duidelijk gemaakt dat ik geen rotzooi wil en dat dat gewoon goed moet wezen, desnoods tegen meerprijs. Was geen probleem, apparaten zijn prima.
Monteur komt de keuken inmeten, gebeld met de vraag of het kwaad kan dat we nog muren moeten stucen ( +- 1 cm aan beide kanten), geen enkel probleem, wordt rekening mee gehouden.

Keuken wordt geleverd en dan begint eigenlijk de ellende. Destijds besproken dat we de keuken wellicht niet direct konden plaatsen ( Giga verbouwing, moesten de keuken wel bestellen, maar wisten dus niet of we op dat moment er al aan toe waren.). Of het een probleem was voor garantie. Nee hoor, tevredenheid staat voorop bladiebladiebla en dat was geen enkel probleem. Aflevering komt en er wordt medegedeeld dat er een week de tijd is om problemen te melden. Tot zover dus de eerste afspraak die niet helemaal blijkt zoals die is afgesproken. Overigens wil ik daar niet al te moeilijk over doen, ik kan me voorstellen dat je hier niet elke keer aan kunt beginnen. Maar goed, helemaal eerlijk is het niet.

Vervolgens gaan wij de boel controleren, zo goed en kwaad als het kan, blijken er 2 handgrepen te missen. Wat blijkt nou: Wij zouden een kast met koelkast/vriezer en oven krijgen. De 2 kastdeuren die voor de koelkast/vriezer kwamen te zitten waren 2 afzonderlijke deurtjes. Wordt je gebeld door hoofdkantoor: Adviseren wij niet te doen i.v.m. kromtrekken van de bladen oid. Wij adviseren de deurtjes door te koppelen. Overleg met de vrouw ( We weten allemaal hoe dat werkt toch mannen?) en gekozen om akkoord te gaan, immers van buiten ziet het er nog steeds uit als twee afzonderelijke kastdeurtjes. 1 en 1 werd bij mij al gauw 2: Ze hebben de 2 handvaten van de bovenkastjes weggelaten omdat dit functioneel gezien niet meer nodig is. Klopt natuurlijk, maar uiterlijk wil ik dat er wel gewoon op hebben. Gebeld, was niet echt een probleem. Medewerker begreep het niet, maar was we zo vriendelijk 2 handgrepen op te sturen. probleem 2, maar snel en goed opgelost.

probleem 3: Vriezer zit een deuk in de deur. Gemeld, is nieuwe apparatuur en dan ga ik niet akkoord met een deuk. Geen probleem, sturen ze toch gewoon even een monteur langs? Monteur komt langs: Ja, waar doe je moeilijk over er komt toch nog weer een kastdeur voor? ja, dat klopt. Maar ik ga niet akkoord met een nieuwe vriezer die gewoon een deuk in de deur heeft, period. Ja lang verhaal, fabriek dit en dat, inbouwappparatuur, niet zo voorzichtig mee. Ja dat zal allemaal wel, ik ga hier niet mee akkoord. Deuk er in= waarschijnlijk gevallen. Wie zegt mij dan dat hij daar intern ook niet last van heeft? Nou dat wou meneer wel op papier zetten, mocht er dan wel wat blijken kan ik daar aan referen. Nou er staat een boel op papier, maar niet bovenstaande.

En dan nu even de zaken die er voor zorgen dat die hele toko van mij in de fik mag vliegen ( Pun intended, is namelijk nog niet zo lang geleden bijna gebeurd:

probleem 4: Uiteidenlijk komen we er aan toe om de keuken te plaatsen: Prachtige keuken. Niks mis mee, alles functioneert zoals het moet functioneren, alles past. Ik verwonder me wel over het feit dat wij een achterwand hebben, die gewoon niet uit 1 stuk is. Dit is toch potverdikke ingemeten? dik 4 meter? dat kan niet geleverd worden is wel weer een standaard antwoord, zal allemaal ook wel. Lossen we dan
wel op met wat kit. Wacht even, zei ik dat alles past? FOUT! De hele keuken is gewoon serieus een centimeter of 5 te lang! Ja je bedenkt het gewoon niet, de keuken is te lang. WONDER BOVEN WONDER hebben wij een bar gedeelte, dus de ene kant heeft een loze ruimte, dus we hebben 5 cm uit het blad kunnen halen en de dekplaat iets meer naar binnen gezet, maar wie bedenkt dat nou? Die rommel wordt toch ingemeten? 5!!!!!!! CENTIMETER. Echt, het stoom komt me als de zweinsteinexpress uit de oren als ik er weer aan terug denk. Maar hee, handige harry lost het wel op. Dus opgelost. Nu komt het: Vaatwasser wordt ingebouwd, en de eerste de beste keer dat we dat ding open doen knalt de deur een cm of 2/3 naar links en hoppa beschadiging aan de zijkant. Geen idee wat er gebeurd, maar de vaatwasser weigert gewoon recht open te gaan. Uiteindelijk komen we maar tot de conclusie dat de veer/scharnier misschien bij transport ( HALLO VOORZICHTING OMGAAN MET INBOUWROMMEL) een tikkie heeft gehad. Niet zon probleem zou je zeggen, ff contact opnemen met die Keuken Kampioen( AKA Mandemakers, immers zijn al keukenzaken onderdeel van onze grote liever rkc-fan). Wel dus: Uiteindelijk komt er een monteur langs, ja meneer ik kan het niet beoordelen want de vaatwasser is niet gemonteerd. Nee meneer hielkema, dat hebben we express gedaan. Dat onding zorgt namelijk voor beschadiging aan mijn zorgvuldig uitgezochte en geplaatste keuken. Ja hier kan ik niks mee aldus de monteur. MAAAAAR: Monteur Hielkema was nog wel zo vriendelijk een tip mee te geven: een ander merk vaatwasser nemen. Want ondanks dat meneer Hielkema een goedbelegde boterham verdient met het repareren en constateren van ongeregeldheden bij de Hoover apparaten, was het volgens hem gewoon troep. Inmiddels zijn we 4/5 week verder, is er nog steeds geen oplossing, heeft monteur Hielkema op het reparatieformulier gezet dat er geen technische problemen zijn ( Leuker kunnen we het niet maken, het lijkt de belastingdienst wel) en heb ik al meermaals voorgesteld dat onding weer op te komen halen en mij tegen bijbetaling onzere kant een vaatwasser te leveren van een merk dat niet miljonairs maakt van onderhoudsmonteurs. Daar doen ze vrij moeilijk over, er moeten filmpjes gemaakt worden. Wat gebeurd er vervolgens: meneer, zo kunnen we dat niet beoordelen, u moet hem inbouwen. JA DAT SNAP IK, MAAR VOOR DE 88000E KEER: dan moet je ook een nieuwe keuken leveren want dat bloedding maakt beschadigingen op mijn KEUKEN. Conclusie: Prachtige keuken, vriendelijke behandeling door de vestiging Emmen, met een extra vernoeming aan Marcel ( die vast weggegaan is door dit soort gezeur), maar de klantenservice en het hoofdkantoor zijn ronduit bedroefend. Je hebt betaald, ding is geleverd en daarna is eigenlijk elke moeite er 1 te veel. We houden u op de hoogte, maar 1 ding is duidelijk: Als dit probleem niet snel opgelost wordt, flikker ik die vaatwasser op het hoofdkantoor door de ruiten heen.
REACTIE VAN EK
Kleine update onzere kant: Inmiddels is er na het plaatsen van 2 slechte reviews direct contact met mij opgenomen door een medewerkster van het team online klachten oid ( Je zult maar een dergelijke afdeling nodig hebben.) Deze mevrouw begreep wel direct mijn probleem en was het redelijk met mij eens dat mijn eis ( Dinky toy vaatwasser ophalen en een voorstel doen voor een fatsoenlijke vaatwaseer) niet zo heel erg gek was. Na het gesprek was ik dan ook blij verrast dat ik een alternatief kreeg aangeboden. Enige minpuntje nog daaraan is dat het een vaatwasser van om en nabij de € 900,- betreft, maar goed. We zijn nu aan het overleggen of we nog een alternatief gaan aanbieden of dat we hier mee akkoord gaan, maar vond het wel zo netjes even te melden dat ze na een slechte review blijkbaar wel aan een bepaalde mate van klandvriendelijkheid doen die niet al te veel weg heeft van het humeur van Voldermort.
Reactie of foto toevoegen
“A nightmare”
Door Ilan Venugopal op dinsdag 6 apr 2021 21 | vestiging Breda
Summary: Most horrible and stressful experience. No transparency. Deceptive. Inadequate advise. Apply pressure on customer. Corner the customer. Many hidden costs. No customer service. You can get much better services for lower price outside.

Full story: I am writing this at the back of a horrible and very stressful experience with this company. I visited Keuken Kampioen Breda in November 2020 to design a new kitchen for the house that I was in the process of buying. I am an expat buying first house in NL. I explained to the advisor that he needed to help me with the process as I wasn't aware of the steps involved. First visit is the only time I got treated well. Kitchen advisor spent hours trying to help me with the design. Coffee, Coke offered. At the end of conversation, we agreed on a price. The advisor explained that montage costs are included. I asked if I need to consider anything else and he said no. He said signing the order meant I have to buy a kitchen within 24 months. We could still make changes as needed. He also said their guy can go to my new house which was still occupied by sellers, to take measurements. He also said it's not necessary for me to be there to take measurements.

Measurements were taken by their guy and I went for the second appointment. The way they treated me was nothing like before. The advisor told me about removal of kitchen extra costs, power and water points extra costs and I had to sacrifice a fridge and it's cabinet to compensate the price. Before signing I told him are you sure if there's any other costs I need to consider before renovating the kitchen. I also told about my budget for the project. He was confidently saying no additional costs. I asked specifically how long I need to be without a kitchen, and he said morning we come and evening you can cook dinner in new kitchen. Again I did the mistake of trusting him. Agreed the price signed it and kitchen will come 3 months later.

After I came back home, advisor sent me a piping advise document. It was in Dutch. Easily this could have been discussed during my visit. To avoid questions from me, it is sent after I sign the agreement. But then I had included the power points and water points in the order. So I was not too bothered. 3 weeks before the kitchen was due, one guy called me and said he needed to make an appointment to check the work needed to install the kitchen. He came to my home and he spent 3 hours. He said if Keuken kampioen need to install the kitchen I need to do several things in my kitchen and all of them are not covered in my order. If that work cannot be done, they cannot install kitchen. They will just leave it and go. Plus work needed to start immediately otherwise we cannot be ready for receiving the new kitchen.

They quoted a price additional 70% more than my original order (original order already included montage, power and water points) for the extra renovation work. They took advantage of my unfamiliarity with the steps, and deceived me by not giving me the right advise. They offered a small discount for the extra renovation work if all the work is done with them, but anything beyond that is non negotiable. On top of this I decided to do the painting myself as they quoted around 1500 euro further extra for just painting the walls and ceiling of my kitchen. How come the advisor said NO extra costs expected for renovations? It's only known to him.

With proper advise, I could have saved even some renovation work for example: position of the sink. Now they did extra work to move the pipes to opposite side, which costed more. With just 3 weeks left and without any other option I had to go with them for renovations. That's how they force you. Be aware. Their prices for renovation are much much higher than you can find in the market. Then the bad experience continued. The old kitchen was removed nearly 3 weeks before the new kitchen arrived. Again misguided by the advisor that everything is arranged in short span even within a day. But that's all just sale talks! They did some damage to my meter cabinet and fixed it promptly. But they wrote it up as extra work! When I challenged it, they said ok it's our gift. As if they are doing me a favor! Unbelievable.

I had asked them not to disconnect gas connection in kitchen until new kitchen with induction arrived. They agreed. But one week later, a guy came on short notice to fit electrical points. He made appointment 8-9 am. Then he worked till 10 am. I had an important office meeting at 10 am. I informed him before about this and told him not to remove the gas connection as the kitchen wasn't coming until 2 more weeks. But this guy was adamant on removing the gas connection as he couldn't come back later to do that.

I asked him to wait for 10 minutes for my meeting to end, but he said no I have other work and he removed the gas connection. I told him they are now forcing me to buy a induction plate temporarily and I will deduct the costs of it from final bill. He said it's not possible and went one step further to advise me to eat at neighbors or friends place. That's out of line. I asked him does he understand that they are not satisfying customer at all, he said he didn't understand that. Since my meeting was ongoing at work, and our friend from keuken kampioen wasnt willing to wait even 10 minutes, I asked him to leave. After my meeting ended, I tried calling sales guy and renovation manager but they didn't pick. So I wrote an email to them explaining of my stressful experience. Within 1 hour, the same guy who worked at my house came back and connected gas connection again. He got a signature from me saying he connected the gas connection again and when kitchen is installed later they will seal it properly as agreed. I also signed it as it was correct.

The poor experience continued further. I was contacted for payment of my invoice. I asked them to confirm whether the garbage after my kitchen is installed will be cleared out. The lady who called me said her colleague will contact me. Usually nobody calls back! The kitchen was delivered and installation guy was sent. The unpleasant surprises continued. The guy who came had cold and cough. He said he isn't from keuken kampioen but someone assigned the job to him. They don't seem to check any basic things like this during the pandemic.

Again the guy who came said he won't close the gas line as it is not his job. How crazy. He said his company didn't ask him to do that job. He is not qualified for this. Again I called keuken kampioen. Response was slow and poor. First they told me they won't close gas line. Then they told me if there's any problem with cv system they won't take care. I confronted them about the commitment they gave about closing gas line they gave in writing. Finally they sent a guy. But when that person came the guy working in my house had gone out for lunch. No communication between them.

Finally the gas line was closed. For an already agreed work for which I was paying, imagine my plight. Meanwhile the work had slowed down. Around 1730 hrs the work wasn't finished. So the installation guy said he will come two days later to finish the job. I asked the guy who installed the kitchen about taking the trash away. He said he didn't know and he wasn't asked to take the trash away. Then I called customer service again. They changed 5 people on the phone. Finally they said it is not free and I didn't opt for it. My problem is not that I need to pay separately for it. But the cost wasn't disclosed despite asking their customer service many times.

Again two more days without the full new kitchen. Kitchen was installed but a chimney filter wasn't compatible with the appliance. Again poor. It's part of my order and I am paying for it. Trash was left behind. Horrible thing is even food waste was mixed with plastic. No separation of waste. One day after kitchen was installed, I got email from the company about extra 150 euros for cleaning the garbage and it will be done after Easter. I said they were too late and asked them to advise customers correctly. I cleared the garbage myself. Overall they didn't even sound sorry once and didn't care about the worst experience they were dishing out to the customer. 3+ weeks without kitchen we had to also deal with so much difficulty especially when it wasn't upfront clear. My humble advise is save yourself the trouble. I absolutely do not recommend anyone even my enemy to go here. What is supposed to be an exciting renovation project became a nightmare. I am glad it's over.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken verkeerd geleverd”
Door Cicek op donderdag 22 jun 2017 17 | vestiging Rotterdam Stadionweg
Dit is de eerste en de laatste keer dat ik ooit bij keuken kampioen zal wezen... Ik had doorgegeven dat ik de kleur wit wilt maar krijg een kleur van gebroken wit.. Ja, en dan zeggen ze dat we een handtekening hebben gezet... Klopt naar een wit
kleur wel ja op de papier stond geen gebroken wit maar wit .. Wat er begrepen wordt onder wit dat weet ik dus ook niet.. De afmetingen die keuken kampioen zelf had gemeten komen niet overeen met de keuken die we hebben gekregen. We bellen en krijgen te horen dat we hem zelf moeten zagen...wat is dit ? Wauw met zo veel vestigingen ((zo veel klantvriendelijkheid)). Het was echt laatste keer nooooit meer.. En komen ze nog ook zeggen klantvriendelijkheid dat zijn jullie zeker niet... En geen 1 ster waard !!!!
Reactie of foto toevoegen
“Een drama”
Door Menno Bongers op woensdag 1 jun 2022 22 | vestiging Woerden
Onze ervaring is bij Keukenkampioen Woerden (Jaap Bijzerweg 25) bij het kopen van een nieuwe keuken. De ontvangst, na op prijs niet te zijn geslaagd bij de hartelijke buren van Tulp Keukens, was warm. Uiteindelijk was de ervaring echter te vergelijken met het plassen in je broek: eerst lekker warm, maar later wordt het koud, ongemakkelijk en gaat het stinken. Dit door:
- het niet gezamenlijk doorlopen van de offerte waardoor veel losse eindjes en een gevoel van onrust. Dit nemen we ook onszelf kwalijk want hier hadden we de verkopers op kunnen wijzen (concluderen we achteraf).
- ontzettend veel te beloven, maar in de definitieve offerte te rommelen. Dit ondanks de melding vanuit de verkoper dat er echt niks was aangepast. Gelukkig was de vestigingsmanager wel meewerkend om hier per E-mail verduidelijking/rectificatie op te geven. Feit bleef echter dat wij ons als klant niet serieus genomen voelden. Beloftes die gedaan werden bij het opstellen van de eerste offerte werden tijdens het opstellen van de definitieve offerte weggewuifd door te stellen dat er hier niks van terug te lezen was in de eerste offerte. Dat klopte niet. Achteraf, bij rustig terugkijken werd duidelijk: er was geknoeid door Keukenkampioen (lees: info was weggehaald in de definitieve offerte vergeleken met de door ons eerder getekende offerte). Hierdoor bij de levering weer moeten verwijzen naar de eerder genoemde E-mail van de vestigingsmanager. Die was voor het installatieteam gelukkig voldoende om toch bepaalde installaties te kunnen oppakken waarvan ze eerder aangaven dat deze niet op de installatie instructie stonden (communicatie vanuit vestiging dus niet goed).
- Een verkeerd geleverde maatwerkkast zou vandaag (2 maanden na de installatie van de keuken) worden vervangen, evenals nog een tweetal andere, kleinere aanpassingen. De 'ingreep' zou tussen 10:00-14:00 plaatsvinden. Net voor 14:00 gebeld dat er uitloop was tijdens de vorige klus en hij om 14:45 zou aankomen. Niet gecommuniceerd via het hoofdkantoor helaas. Bij aankomst bleek de maatwerkkast niet te zijn geleverd en ook ander materiaal te ontbreken. Hierdoor moest de hele operatie worden afgeblazen.Dit terwijl we de halve keuken al hadden uitgeruimd. Dat mag nu over 4-6 weken opnieuw. Wat een drama dit Keukenkampioen ook al vallen de jongens van de installatie absoluut niks kwalijk te nemen. Die hebben indruk gemaakt op het gebied van meedenken èn communicatie. Daar kunnen de ondersteuning in Waalwijk en de contacten bij Keukenkampioen nog een voorbeeld aan nemen.
Reactie of foto toevoegen
“Prima”
Door Alex D op dinsdag 1 aug 2017 17 | vestiging Amsterdam Westpoort
Prima service. Prima levering. Prima installatie. Natuurlijk willen ze graag verkopen maar dat is ook goed. Het zijn verkopers. De installateur was een fijne en goede werker. Ik ben heel tevreden.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte levering”
Door Ewald V. op woensdag 28 sep 2016 16 | vestiging Kaatsheuvel
Samen met mijn zoon eind 2015 2 keukens gekocht en geloof me voor bij elkaar veel geld. In maart 2016 werden ze beiden geleverd en geinstalleerd. En toen begon het. Bovenkasten verkeerde front geleverd, kastdiepte kookeiland verkeerd, afzuigkap waarvan een inwendige kabelboom was doorgesneden, stuk uit 2 onderlades gezaagd, beschadiging composiet werkblad, vooraf diverse zaken verkeerd ingemeten waardoor vaatwasser niet meer open kon, deel composiet werkblad opnieuw bestellen vanwege anders plaatsen werkblad, vaatwasser en koelkast weken lang ingepakt in de gang, en nog veel meer. Bereslechte after sales, helemaal niet dus! Niet of te laat reageren op klachten, doorverwijzen naar andere collega's of fabrikanten van de keukenapparatuur. En zo nog wel meer zaken te noemen. Wij hebben absoluut spijt van onze keuze voor de Keuken Kampioen. Diverse malen met Keuken Kampioen overlegd om een redelijke vorm van compensatie voor alle gedoe die we hebben meegemaakt, nu 6 maanden verder en het heeft nergens toe geleid. Voor alle duidelijkheid nog dit: de keukenmonteurs die bij ons zijn geweest zijn een absolute toppers! Inmiddels is de vestigingsmanager vervangen en onze keukenverkoopster werkt er ook al niet meer. Mijn tekst qua ongenoegen over Keuken Kampioen is veel langer maar ik wil het voor dit moment hier even bij laten. U bent gewaarschuwd!
Reactie of foto toevoegen
“Aankoop”
Door MMeije op maandag 1 aug 2016 16 | vestiging Utrecht
stap 1:Wij hebben vorig maand een keuken gekocht bij Keuken kampioen in vestiging Houten maar nog opdracht gegeven(dat volgt nog). Wij zijn het algemeen tevreden met de prijs kwaliteit verhouding na een lange zit,is er beslist, waar we toch een 3 tal dingen over het hoofd hebben gezien en waar als verkoper beter kan worden op ingespeeld en alle kaarten op tafel te leggen. Als ik dat gedeelte over mocht doen, was het toch anders geweest; dat zijn namelijk de montagekosten waar niet werd aangeboden de aansluiting te doen, dat kast nl. 375 euro, als tweede, een standaardkraan wordt erbij geleverd , maar die hebben wij nog niet gezien, en als derde zitten er lampjes bij, maar Halogeen, en achteraf had ik led gewild, dus dat zou het bedrijf ook kunnen aanbieden, en nu er getekend is is dat moeilijk hard te maken,omdat alles wat je wilt extra wordt gerekend, dus laat uw klanten alles weten en wees gewoon eerlijk, en bespreek alle opties! Stap 2 volgt als de opdracht wordt verwerkt.
Reactie of foto toevoegen
“Schaf hier geen keuken aan”
Door Frederiks op woensdag 1 sep 2021 21 | vestiging Bergen op Zoom
22.5.21 1e gesprek keukenkampioen.

29.5.21 kk en keuken concurrent geweest. Door gunfactor en beter gevoel voor kk gekozen ondanks dat concurrent een beter aanbod in prijs gaf.

30.5.21 akkoord op offerte kk gegeven.

12.6.21 bestelgesprek. Als er wat is of als je vragen hebt kun je te allen tijde contact met mij opnemen aldus verkoper. 80% van onze keukens wordt in 1x goed geleverd waardoor wij met veel vertrouwen alle papieren ondertekende.

27.7.21 levering keuken. Bora filters niet geleverd zoals besteld. Direct gemeld.

2.8.21 gebeld dat de keuken ivm ziekte monteur nog niet geplaatst kon worden dus week later. Dit was geen probleem als wij de apparatuur op beschadiging zouden controleren (Geen beschadiging geconstateerd).

7.8.21(zaterdag) monteur komt maar de stelpoten blijken te kort. Ik bel met winkel omdat de klantenservice niet bereikbaar is op zaterdag. Filiaalleider aan de lijn alleen vond hij zijn 4 afspraken die hij die dag had belangrijker dan een klant die al betaald heeft.

8.8.21 (zondag) komt monteur terug omdat hij zelf hogere stelpoten nog op voorraad had. Monteur kon dus gaan opbouwen nadat wij deze stelpoten voor eigen kosten hebben genomen. Daarnaast rekent de monteur kosten voor de extra dag komen om de keuken zsm voor ons gebruiksklaar te maken.
In de loze hoek van onze keuken staat daarboven een opzetkast. Voor deze opzetkasten 2st. Zijn geen legplanken en steuntjes meegeleverd waardoor we daar spaak liepen op de montage. De legplanken zorgen namelijk voor stevigheid in de kast. Onder de opzetkast was in onze beleving een diepe hoekkast gekozen maar hiervoor ontvingen wij een ladekast waardoor we een loze ruimte hebben en er geen steun voor het aanrechtblad is. Na instructie van keukenkampioen zou hiervoor 1 balk meegeleverd zijn.
Onderweg naar de andere hoek. Wij ontvangen een ondiepe kast terwijl hier duidelijk ook een diepe kast voor gekozen en besteld was. Dit staat duidelijk ook op de factuur maar is verkeerd geleverd.
Diezelfde avond hebben wij een email opgesteld naar kk met daarin alle problemen benoemd.

9.8.21 (maandag) krijg ik een reactie van kk op de email om ons uit te nodigen in de winkel om de problemen te bespreken.

11.8.21 (woensdag) ga ik naar de winkel en spreek ik mijn grote frustraties uit. Voornamelijk omdat wij die zaterdag weggezet zijn of wij er totaal niet toe doen en nieuwe klanten belangrijker zijn dan het op de juiste manier afwikkelen van recent bestaande klanten. We werden die ochtend afgescheept waardoor er bij ons grote boosheid ontstaan is. Tijdens dit gesprek ga ik akkoord met de ladekast omdat ik hierin in het misverstand toegeef en ons dit dan +-800,- zou gaan kosten. Daarnaast spreken we af dat de diepe kast zoals op de offerte staat nog geleverd gaat worden.

14.8.21 komt de monteur wederom omdat hij denkt de keuken hiermee verder zo goed als af kan maken maar hier blijken weer dingen naar boven te komen die niet goed zijn gegaan met de levering...

16.8.21 (maandag) stuur ik wederom een email met daarin nog meer dingen waar wij tegenaan gelopen zijn. dat met het opbouwen van het schiereiland en het stellen hiervan het schiereiland een stuk lager uitkomt waardoor de pushdeurtjes uiteindelijk te groot zijn. Het simpel verhogen van de stelpoten gaat in deze niet op omdat de opzetkasten dan niet waterpas en symmetrisch komen te staan.

18.8.21 besluit filiaalleider kk bij ons langs te komen om eens te kijken waar het precies mis gaat. Hij verschuilt zich achter elk stukje tekst wat in het contract staat wat ondertekend is. Geeft aan dat hij wilt gaan liegen tegen zijn baas over dat de pushdeurtjes te hoog geleverd zijn. In onze beleving is dit geen liegen want dit is ook echt het geval.

23.8.21 mail kk dat hij niets voor ons kan betekenen op de legplanken en de diepe kast na. De pushdeuren kon hij ons uit coulance tegen een gereduceerd tarief opnieuw aan ons leveren wat belachelijk is.

Vandaag 1.9.21 zijn wij nog steeds niet op de hoogte gebracht wanneer de ontbrekende materialen geleverd worden. Daarnaast is er in 1 van de eerdere gesprekken gevraagd op een stuk schadevergoeding omdat er heel veel meer onkosten gemaakt zijn omdat niet alles in 1x juist geleverd is en daardoor niet gemonteerd kon worden. De monteur is totaal 5 dagen extra moeten langskomen terwijl de keuken in 1,5 dag gemonteerd had kunnen worden. Voor deze kosten kan kk ons niet tegemoetkomen in geen enkele zin van het woord.

Inmiddels loopt dit energiezuigende geschil ruim een maand. Is onze keuken nog steeds niet af en hebben we geen idee wanneer alles wat sowieso geleverd zou worden gaat komen. (3 bora filters, legplanken en steuntjes, diepe kast)
Keuken kampioen zal aan ons geen cent meer verdienen dus hebben wij gekozen om de kosten van de pushkasten elders te laten doen omdat dit bedrijf zijn afspraken wel waar maakt.
We zijn niet alleen een illusie armer maar ook een bovengemiddeld dure keuken en een hoop extra kosten die niet gemaakt had hoeven worden.
Aan iedereen die zich afvraagt of ze hun keuken moeten aanschaffen bij Keukenkampioen? Doe het niet!! Geld verdienen willen ze wel maar service verlenen wanneer je bijna 20k weg legt kunnen ze niet.
Waarom ik dit hele verhaal type? Omdat ik mensen wil waarschuwen en ik niet het gevoel heb dat ik eruit ga komen met de veel gesproken filiaalleider.
Reactie of foto toevoegen
“Eerste keukenaankoop”
Door Junior op donderdag 12 dec 2019 19 | vestiging Almere
Ik heb voor de eerste keer mijn keuken gekocht en dacht dat Keuken Kampioen mij kon voorzien van goede hulp. Helaas was dit niet het geval en heb ik geen goede tips en trucs gehad betreft wat haalbaar is in mijn keuken. De medewerker van de locatie in Almere (waar ik de keuken gekocht heb) leek hier en daar kennis te missen (achteraf achter gekomen) en zijn leidinggevende had het te druk hem te helpen. Ik heb helemaal geen alternatieven doorgekregen welke budgettaire mogelijkheden er waren en alles leek volgens deze medewerker heel eenvoudig te kunnen in mijn keuken, wat achteraf niet het geval was. Ook kreeg ik telkens getekende kladjes van mijn keuken en bij elke aanpassing werd er gegumd en opnieuw ingetekend. Een mooie digitale tekening van de potentiele keuken zat er niet in.

Uiteindelijk, nadat ik zelf erachter kwam dat er bepaalde dingen met mijn leidingwerk niet kon met de bestelde keuken, telefonisch vragen/aanpassingen doorgegeven. Telefonisch werd bevestigd dat dit geregeld zou worden, wat achteraf dus niet zo was. Ik had het wellicht ook beter allemaal schriftelijk moeten doen. Uiteindelijk 2 tekeningen gehad waar op 1 tekening de gootsteen goed stond en op de andere niet. Dit heb ik zelf ook niet snel genoeg gezien. De fabriek had degene gehad waar deze niet goed op zat, waardoor de monteurs op de dag van installatie/montage weer weggingen omdat het werkblad er niet op kon en gewoon weer vertrokken. Dit werkblad was namelijk gemaakt op de verkeerde schets. Terwijl ik dit drie weken van te voren nog doorgegeven had dat de vaatwasser en gootsteen verwisseld moesten worden en dit zou geregeld worden werd mij verteld, nou niet dus! Uiteindelijk kon de montage een week later plaatsvinden, als ik mijn leidingwerk maar aangepast zou hebben binnen een week. Dit kostte mij weer veel geld, maar na een maand geen keuken had ik dat er voor over en zorgde dat alles geregeld werd, dat een week later mijn keuken er alsnog in kon. Ik had natuurlijk ook al anderhalve week mijn huis vol met dozen staan (waar de keuken in zat). Moest ik €. 250,00 betalen aan de montage omdat ze een nieuwe afspraak moesten maken, wat een fout van de Keuken Kampioen zelf was! Ondanks een verstuurde mail waarin ik aangaf dat het logischer is dat Keuken Kampioen dit bedrag zelf moet betalen, heb ik hier tot op heden geen antwoord op gehad. Omdat telefonisch contact blijkbaar geen nut had en alles dan fout ging, besloot ik te mailen, Maar tevergeefs. Tot slot ook meerdere malen contact gehad met de montage-afdeling in Emmen, welke drie keer vertelde, nadat ik belde wanneer ik gebeld zou worden, dat ik teruggebeld zou worden, maar wat uiteindelijk geen 1 keer gebeurd is!

Gelukkig is de keuken mooi geworden, maar ik zal in de toekomst nooit meer naar Keuken Kampioen gaan.
Reactie of foto toevoegen
“Lastig met levering en montage”
Door Johan op zaterdag 5 sep 2020 20 | vestiging Tiel
Tot en met verkoop en betaling alles perfect. Dan krijg je een mail wanneer ze komen plaatsen. In dezelfde mail staat, als ik de voorbereiding niet heb goed gedaan kunnen ze de keuken niet plaatsen. En dit zou dan ook een boete opleveren. Helemaal terecht in mijn ogen. Nu zouden ze de keuken op 26 augustus plaatsen. Hoor ik op de dag rond 4 uur dat de monteur voor aansluiten morgen komt. Dit hoor ik dan van de monteur die de keuken plaats, maar als zzp'er zich verhuurd. Dan blijkt de afzuigkap het niet te doen en 2 planken hebben een andere kleur. Omdat ik dus 5 dagen niets hoor, mail ik maar een keer. En in die mail verlang ik een vergoeding omdat ik en een extra vrije dag heb moeten opnemen en ik het niet normaal vind dat die communicatie niet via mij gaat. Ik betaal de keuken. En ik vroeg voor de vergoeding, diezelfde die hun aan mij zouden verlangen als ik de voorbereiding niet goed zou gedaan hebben. Dan krijg je ineens met een andere keukenkampioen te maken. Je hebt betaald en vanaf nu ben je een nummer. Zo zie ik het. Geen vergoeding dus en de keukenkampioen valt niets te verwijten zeggen ze. Ik ben nog aan het beraden om verdere stappen te nemen.
Reactie of foto toevoegen
“Inmeetafspraak tot 2 keer niet nagekomen”
Door Bert op dinsdag 6 sep 2016 16 | vestiging Amersfoort
Enkele weken geleden ben ik hier geweest met de bedoeling mijn keuken te vervangen. Ik had alle afmetingen en een plattegrond bij me en wist al enigszins wat ik wilde. De keuken moest eveneens geplaatst worden. Nadat de verkoper een tekening had gemaakt stelde hij voor de volgende dag iemand langs te sturen om de afmetingen te controleren en aan de hand daarvan te kijken wat mogelijk was. De inmeter zou eerst bellen en een tijd afspreken. De hele dag zit je dan thuis om deze man niet voor niets te laten komen, maar ik heb niets gehoord. De week daarop maar eens geinformeerd en natuurlijk volop excuses.
Mijn suggestie dat het misschien om een, voor hen te kleine keuken ging(2,5x2,5m), werd met verontwaardiging afgewezen: "iedere klant is voor ons even belangrijk!".

De volgende week zou er een inmeter langs komen, ik kon kiezen welke dag. Voor mij waren er twee dagen in die week zonder belemmering. De telefonist zou het met de manager bespreken(???) en ik zou horen wanneer. Reeds enkele weken geleden en niks gehoord.....
Reactie of foto toevoegen
“Hoe lang gaat dit duren!”
Door Thom de Haas op vrijdag 16 jul 2021 21 | vestiging Emmen
18 november 2020
Vandaag een keuken gekocht. We konden hier terecht zonder afspraak! Prima! Geholpen door Hendrik. Prettige sfeer, heeft goed meegedacht met onze wensen en heeft ook alles goed laten zien. Compliment!

11 december 2020
We zijn nu bijna een maand verder. De afgelopen periode ben ik zeker 3 x gebeld en zijn we nog 1 x teruggeroepen door deze zaak uit Emmen. Steeds waren er weer nieuwe punten die door het hoofdkantoor waren opgemerkt. Steeds waren het punten die dus NIET goed waren of simpelweg niet konden. Er wordt dan ook aangegeven dat de kosten voor hen zijn........uiteraard zijn die niet voor ons!!!! Ik heb aangegeven dat dit niet veel vertrouwen geeft en hoop dat de uiteindelijke levertijd niet wordt opgeschoven omdat zij dus de keuken nog niet hadden besteld!! We hebben een godsvermogen (€ 8000) betaald voor een hele kleine keuken met alleen maar een afzuigkap, een kleine inductiekookplaat en een standaard oven. Ik begin eigenlijk wel spijt te krijgen van deze aankoop. Bij een vraag van mij of ze misschien een geste kunnen maken door ons een professionele pannenset van de Sligro te vergoeden, krijgen we te horen dat er geen actie van pannen is op deze inductiekookplaat. Een pannenset zat wel bij een andere inductiekookplaat. Maar dat hebben ze ons destijds in de zaak niet laten weten! We zullen zeer kritisch de komende tijd in gaan en hopen dat het uiteindelijk goed zal komen. Zo niet, dan.....................................................

22 februari 2021
Vandaag is de keuken geplaatst. Erg vervelende en chagrijnige monteur (Wi-te-Ca uit Emmer Compascuum). Op mijn vraag of er ook gekit wordt langs het aanrechtblad en de muur krijg ik het antwoord dat ze dat niet doen omdat dat specialistisch werk is en dat ik het maar zelf moet doen. Schande!!!! Koop je een keuken van €8000!!!!

28 februari 2021
Ik heb 4 dagen geleden een antwoord gekregen van Keukenkampioen met daarin de vraag of ik mijn gegevens kon doorgeven omdat zij mijn klacht en probleem willen behandelen. Dat heb ik keurig gedaan. Ik heb tot nu toe nog steeds geen bericht weer van hen ontvangen. Geeft duidelijk aan dat ze mijn klacht helemaal NIET serieus nemen en al helemaal niet willen oplossen!!! Slechte zaak en slechte afhandeling van een klacht. Het geld is binnen (en dat is best veel) en daarmee is het wat hen betreft klaar!!!!

13 maart 2021
Keukenkampioen heeft aangegeven dat de teamleider Montage contact met mij zou opnemen vanwege mijn klacht. Ook dat laat (uiteraard) op zich wachten. Ook dit geeft weer aan dat ze mijn klacht helemaal niet serieus nemen en dat dus maar "gezeur" vinden. Nogmaals: zij hebben het geld binnen en dat is belangrijkste. Ik voel mij heel erg belazerd door deze keukenboer!!!!!

14-07-2021
Op 23-06-2021 is de teamleider monteurs bij ons geweest ivm de klachten die we hebben. Op die dag ook een rapport gekregen. Het is nu 14-07-2021 en tot op heden nog geen enkel bericht/reactie/afspraak van hen gekregen!!!!!!!!!!!!! Deze zaak is heel snel met het laten betalen van de dure keuken maar als het aankomt op het herstellen/oplossen van de fouten laten ze niets meer van zich horen. Het geld is immers binnen en de rest interesseert ze niet meer. Ik heb aangegeven dat ik een schadevergoeding eis van € 1000 maar zelfs daar reageren ze niet op. Mijn volgende stap zal zijn: inschakelen van de rechtsbijstand, consumentenbond en het programma Kassa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wellicht dat dat enig effect zal hebben.

15-07-2021
Vandaag eindelijk gebeld door Keukenkampioen. Begon gelijk over de cyberaanval en dat de collega die eerder gereageerd had er niet was waardoor het langer had geduurd dat ze konden reageren. Onzin-verhaal!!!!!!!!!!!!!!!! Degene die mij vandaag belde moest zich eerst inlezen in de zaak. Om 18.00 uur belde ze terug. Nu vertelde ze dat er een plint besteld moest worden omdat die er niet was! Dat stond ook al in het rapport dat op 23-06-2021 was opgesteld. Ze konden vandaag dus geen afspraak voor de monteur die de problemen moet oplossen. Ik ben heel benieuwd hoe lang dit nu weer gaat duren!!!!!!!!!
REACTIE VAN THOM DE HAAS
21-07-2021
Vandaag gebeld door Keukenkampioen: de monteur die de problemen moet oplossen/herstellen kan op 10-09-2021 komen!!!! Dit ga je toch niet menen!! Het rapport is van 23-06-2021. Ik dacht dat het niet erger kon met deze keukenboer, maar helaas........het kan dus wel. Ik vind dit echt onacceptabel! Het wordt tijd om rechtsbijstand en de consumentenbond in te schakelen
Reactie of foto toevoegen
“Geleverde keuken”
Door Joop op donderdag 5 okt 2017 17 | vestiging Duiven
Wij zijn door dit bedrijf opgelicht bij aankoop van onze keuken. Het was die actie 40% korting en 1 euro montage, zijn we ingetrapt. Allemaal flauwekul, je wordt gewoon belazerd. We zijn voorgelogen (actie eindigde helemaal niet die dag enz enz). Weigering prijzen toe te lichten (jurist ingeschakeld!). Eindeloze discussies, we werden er doodziek van. Uiteindelijk een simpele keuken voor een schoftenprijs. Kortom: een echte afrader. Als u toch besluit uw keuken hier te halen wensen we u veel sterkte... Voor ons was het een afgrijselijke ervaring.

Aanvulling ontvangen 13 februari 2018: Apparatuur als volgt:
* Koelkast Siemens, prima. Levering Keukenkampioen, zelf geselecteerd en geplaatst. Was vlgs KK niet meer leverbaar, bleek onzin te zijn, na discussies alsnog geleverd door KK.
* Afzuigkap Bauknecht, levering KK, zelf geplaatst.
* Magnetron Siemens, prima. levering KK, zelf geselecteerd en geplaatst.
* Kookplaat SMEG, levering en plaatsing door KK. De stekker was gemonteerd door KK waarbij de losse draden uit de stekker kwamen, volkomen fout dus. Zelf maar gerepareerd, we hadden onderhand meer dan genoeg van KK en hun streken.

Wij hebben KK betaald voor levering en plaatsing van apparatuur. Plaatsing grotendeels zelf uitgevoerd door omstandigheden, was niet te voorzien door ons bij aankoop keuken. KK om verrekening gevraagd. Zij hebben niets daarvoor retour gegeven, ondanks ons aandringen. Ook daarmee zijn we dus belazerd door Keukenkampioen. Net als met de rest van de keuken.
REACTIE VAN JOOP
En dan nog de nazorg en kwaliteit van de keuken-kampioen na een paar jaren gebruik als SENIOREN.
-- we hadden later nog een stukje plint nodig. daar wilden ze maar liefst 100 euro voor hebben voor dat stukje spaanplaat.
-- doorzakken kastje bij een stapeltje borden begint de plank door te zakken, belachelijk.
-- verf eraf achterplaat achter de borden is nu al wat verf eraf doordat er soms een bord even raakt.
-- kitrand achterblad al na 2 jaar begon die los te laten en te schimmelen, we hebben hem zelf maar vervangen ...
-- aanrechtblad composiet veel te vlekgevoelig we hebben grof betaald voor dit aanrechtblad maar het zou geweldig zijn .. wat blijkt : bij het minste of geringste zit er al weer een vlek op die er niet meer af gaat. ook hier hebben we ontzettend spijt van.
-- schappen kunnen totaal niet tegen een beetje water. we hadden een beetje water geknoeid. de schap begon daar meteen op te zwellen.
Gelukkig hebben we nu al 6 echtparen behoed voor deze "kampioen".
Reactie of foto toevoegen
“Nieuwe keuken”
Door Frans de Rond op zaterdag 6 mrt 2021 21 | vestiging Roosendaal
Ten eerste de verkoper Bram dacht met ons mee zowel in de opstelling als de apparaatkeuze wat ons zeer is bevallen Qua prijs waren we het goed eens voor beide het traject er na Qua begeleiding was correct Daarna de montage door een bekwaam bedrijf die ook meedacht en enkele dingen veranderde in ons voordeel maar in 1 keer goed afgewerkt
Reactie of foto toevoegen
“Gebrek aan service na de aankoop”
Door Dhr. van Lavieren op zaterdag 4 jun 2016 16 | vestiging Amsterdam Arena
We zijn zeer tevreden over de keuken van keukenkampioen. We zijn goed geadviseerd, tevreden over de prijs en de installatie.

Helaas geeft het gebrek aan service ná de aankoop een wrange nasmaak. De verkoop gaat steeds vóór service aan bestaande klanten. Als je belt krijg je de verkoper niet te pakken, die is steeds 'even met een klant bezig'. Na vele mailtjes en telefoontjes wachten we nog altijd op de beloofde 150 euro aan cadeaubonnen voor woonaccessoires (destijds een tijdelijke actie). Ook hebben we maanden moeten wachten op ons garantiebewijs. Ik hoop dat we de waardebonnen alsnog snel ontvangen, zodat we de aankoop van de keuken positief kunnen afsluiten.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden over keuken maar korting vreemd”
Door Vermeulen op maandag 1 apr 2019 19 | vestiging Rotterdam Parkboulevard
Keuken, mooie keuken, ik heb helaas het gevoel dat wij met de 40% korting voor de gek zijn gehouden.
Reactie of foto toevoegen
“Hele grote pluim”
Door Ben Rep op woensdag 5 jul 2017 17 | vestiging Heerhugowaard
We hebben een nieuwe keuken uitgezocht bij de vestiging in Heerhugowaard. Hier werden wij heel goed geholpen en goed geadviseerd. Eerst is de keuken volledig verbouwt door de firma Zaantech, die de verbouwing tot in de puntjes had geregeld. Nadat de keuken was binnen gekomen en hij was gecontroleerd door de monteurs bleek er een paar onderdelen niet waren geleverd. Monteurs waren heel kundig en hebben onze keuken dan ook naar behoren geplaatst. De onderdelen die er niet waren, kwamen snel na montage binnen en werden door het service team goed afgewerkt. Al met al een hele grote pluim voor de keuken kampioen Heerhugowaard, voor de goede service en begeleiding.
FOTO VAN BEN REP
Keuken kundig gemonteerd
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen”
Door Hilka Bosch op dinsdag 19 apr 2016 16 | vestiging Groningen
Wij zijn erg blij met de keuken die we gekocht hebben bij keuken kampioen. Personeel deskundig,correct en het fijne is dat ze meedenken met het kopen van de keuken en de mogelijkheden die er zijn. Want wij hadden er totaal geen verstand van.
FOTO VAN HILKA BOSCH
Moderne hoekkeuken met grepen
Reactie of foto toevoegen
“Redelijk goede ervaring”
Door John Warners op maandag 11 apr 2016 16 | vestiging Groningen
goed geholpen, redelijk meegedacht. We hebben 2 keukens gekocht. 1e keuken was een onderschikte keuken maar daar hadden we toch graag wat meer aandacht voor willen hebben gehad. We hebben nooit geen goede terugkoppeling gehad over keuzes (handgrepen en kranen) Dit kwam wel weer ten goed voor de 2e keuken...al had hier ook wel wat zaken voorgesteld kunnen worden. Al met al wel een goed gevoel over deze vestiging
Reactie of foto toevoegen
“Administratief zooitje”
Door Dunx op donderdag 25 mei 2017 17 | vestiging Lelystad
Administratief een zooitje. Zeggen dingen die ze niet waar kunnen maken. Zeer onbeschoft te woord gestaan. Aftersales is schandalig. Ze maken grove fouten en niets is hun schuld. Afwerking van de keuken laat zeer te wensen over. Maw: mensen ... koop hier nooit uw keuken!
Reactie of foto toevoegen
“Service bij kraan”
Door Erik op dinsdag 20 okt 2020 20 | vestiging Houten
Ik had een lekkende kraan en kon daar geen onderdeel voor vinden. Toen ik contact opnam met de klantenservice bleek dat ik nog garantie op de kraan had. Het onderdeel werd mij binnen 3 dagen gratis toegestuurd en het probleem was opgelost. Prima service, deskundige hulp van een dame die wist waar ze het over had. Top!
Reactie of foto toevoegen
“Klacht”
Door HGF Westerveld op donderdag 4 aug 2022 22 | vestiging Houten
Mijn keuken is niet op tijd geplaatst, met veel moeite 3 dagen later is de keuken geplaatst. Echter een aantal zaken waren niet goed, extra gat in aanrechtblad en een staander in de keuken niet volgens tekening en afspraak. Heb een vrije dag moeten opnemen en de aannemer van de vloerverwarming moeten afzeggen. De kosten zijn 500 Euro, dit diverse keren aangegeven bi Keukenkampioen, in eerste istantie geen enkel excuses voor het niet nakomen van de gemaakte afspraak, ik moest het er maar mee doen. Als reactie kreeg ik alleen maar te horen dat het van hun zijde overmacht was (monteur had zich een dag van te voren ziek gemeld). De kosten die ik gemaakt heb zijn niet bespreekbaar en nogmaals te horen 'overmacht', totaal geen begrip voor mijn overmacht en gemaakte kosten. Uiteindelijk wel een excuses en of ik een waardebon wilde hebben voor de gemaakte kosten van maar liefst 50 Euro.
Geen enkele andere vergoeding of aanbod die enigszins in de buurt komt van mijn gemaakte kosten. Het gat in het aanrecht wordt ergens in september geboord door het bedrijf dat de aanrecht heeft geleverd, de staander en nieuwe plinten komen mogelijk ook in september. Heb al aangegeven dat het niet meer nodig is, omdat mijn elektrische vloer er omheen is geplaatst, helaas het loshalen van de kasten en apparatuur gaat meer schade dan goed opleveren. Al met al, heb ik een incomplete keuken, met diverse problemen die niet meer opgelost kunnen worden door Keukenkampioen, het zou daarom fijn geweest zijn als dit gecompenseerd was geworden, maar tot nu toe geen enkele reactie. Het bedrijf is zeer slecht te bereiken, en krijg steeds een ander persoon aan de lijn of e-mail. Na heel veel e-mails, nog steeds geen positieve reactie van dit bedrijf, echter alleen e-mails van " we zijn er mee bezig, of zal het voorleggen aan collega's van afdeling service. Nog nooit ben ik zo behandeld door een bedrijf, het gaat om een bedrag van bijna € 20.000 Euro, dus geen kleinigheid.
Reactie of foto toevoegen
“Plaatsing niet goed”
Door Corvers op woensdag 9 mei 2018 18 | vestiging Heerlen
Bij ons is 10 april een keuken geplaatst. Keuken heel mooi.ze zijn komen opmeten. Wij alles gemaakt zoals op tekening..komen ze keuken plaatsen blijkt dat alle stopkontacten,telaag zitten gas kraan te laag..hebben we gasslang gekocht paste de koppeling niet..waterleidingzat te laag..afwasmachine op blokjes gezet..paar keer terug geweest..U word gebeld.tot nu toe nog niets gehoord.
Reactie of foto toevoegen
“Goed opgelost”
Door astrid schuermans op zaterdag 25 jun 2016 16 | vestiging Breda
goed geholpen samen het besten opstel zoeken. bij instaleren was er een fout gemaakt met de glasplaat achter het fornuis niet plaats montuur vond het niet nodig. een week later is de plaat achter de gasfornuis verbrandt contact genomen met de winkel ,er is een nieuwen plaat bestel op kosten van de zaak, wordt besteld en geplaats . TOP
Reactie of foto toevoegen
“Blad twee centimeter te weinig ingemeten”
Door Richard Lussenburg op donderdag 11 feb 2021 21 | vestiging Almere
Keuken Kampioen. Nou nooit maar dan ook nooit meer in zee met jullie. Na ruim 1,5 uur met een leidinggevende aan de telefoon te zitten. Is de enige opmerking die wij een uur lang horen Mevrouw en meneer u zegt heel veel. Wij vroegen of hij kon samenvatten wat we gezegd hadden. Hij kan niet herhalen wat we zeggen want hij luisterd duidelijk niet. En het enige wat wij 1,5 uur lang horen is, u heeft uw handtekening gezet onder het inmeet rapport, u had die maten moeten realiseren. Luister stelletje prutsers.. Jullie stellen een 3d schets op en een voorlopige tekening van hoe de keuken eruit komt te zien op het moment dat we in de showroom zitten. Jullie gaven aan dat de inmeter komt om de keuken op te meten en dat aan de hand van zijn rapport de definitieve maten worden doorgestuurd. De dag dat de inmeter kwam waren wij erbij. De woning was nog niet in ons bezit. Wij gaven de voorlopige schetsen en liepen met hem mee door de keuken. Meneer vroeg ons wat weg ging en wat bleef. Wij gaven aan dat ALLES weg zou gaan. De keukenkasten, aanrecht, spadwand ALLES. We gaven aan dat we de wand boven het aanrechtblad een dun laagje gingen glad stucen. De inmeter keek voor ons achter de wand van de keuken en gaf aan dat die muur keurig was en omdat daar het aanrecht en de kastjes kwamen het niet gestuucd hoefde te worden. Hij ging druk aan het meten en naderhand liet hij op z'n rapport zien wat hij gedaan had. Hij herhaalde wat wij hadden gezegd. De gehele keuken zoals hij er nu in zit gaat weg (DUS OOK DE SPATWAND) Meneer en mevrouw dit is wat ik heb opgemeten, hier komt dit, hier komt dat. Geef deze schets aan je aannemer voor de elektra en leidingwerk en dan komt het goed. Wij nogmaals gevraagd, dus zo klopt alles? Wij hoeven niets te veranderen of te doen.. Nee mevrouw, nee meneer nu is het helemaal in orde en ik ga dit doorsturen zodat de keuken de juiste maat krijgt. Hiervoor hebben wij toen getekend. De maten in de keuken zijn gerealiseerd zoals op rapport, het is alleen 2cm te kort want de inmeter heeft aan de lange kant van de L opstelling die onze keuken zou krijgen de spatwand die komt te vervallen er wel bij gerekend. Maar aan de korte kant is hij dit vergeten. Dus toen de keuken de dag van levering geplaatst werd door een aannemer gaf deze ook al aan dat er 2cm te kort kwam. En kwamen we samen met hem tot de conclusie dat het fout is gegaan bij het inmeten. Wij hebben de keuken opgeleverd met de maten zoals moest op het rapport, maar dit is dus 2cm te kort. DIT IS DE FOUT VAN DE INMETER En wat zegt keuken kampioen? Mevrouw u had het naderhand ook moeten nalopen en controleren.. EUH PARDON... Jullie sturen een inmeter een "expert" om het bij ons in te meten. Hij doet dit dagelijks en dit is zijn vak. Hij heeft het apparatuur en de kennis (mag je verwachten) om dit te doen. En dan moet ik zijn werk gaan nalopen?! En hem op de vingers gaan tikken dat hij als expert zijn werk niet goed doet? De oplossing die door keuken kampioen word geboden is een spatwand van 2cm dik te bestellen die helemaal rondom het aanrecht word geplaatst. Punt 1. Wij kochten een keuken express zonder spatwand want wij wilde zelf een mooie tegel tegen de wand laten plaatsen. Wij hebben 18000€ neergelegd voor een keuken die nu eindstand niet is wat we wilde. Punt 2 Wij hebben extra betaald zodat wij een verdiept aanrecht blad kregen, iets wat we graag wilde. Dit komt nu ook te vervallen omdat er een 2cm dikke spatwand tegen aangeklapt moet worden. Punt 3 wij hebben geen showroom model gekocht maar een hele dure keuken laten samen stellen en hier grof geld voor betaald. En uiteindelijk zal er een oplossing komen waar we in eerste instantie dus niet voor getekend hebben, maar hier moeten we wel de rest van ons leven tegen aan kijken. En dan durven jullie ook nog 700€ te vragen van ons.. En om ons tegemoet te komen doen we het Sam Sam. Wij de helft jullie de helft.. Dus ik moet nog gaan betalen voor iets waar ik niet happy van word of ben.. Voor de fout van iemand die bij jullie in dienst is? En als wij na 1,5 uur dit hebben uitgelegd aan jullie is het enige wat we te horen krijgen. Ja ik hoor jullie veel zeggen.. Wat we zeggen kon hij niet herhalen want duidelijk luisterd hij niet. Wellicht kunnen jullie een omscholing regelen voor zowel de inmeter als de leidinggevende van de klanten service. Klanten service is namelijk ver te zoeken. Jullie moeten je diep diep diep schamen als je zo met je klanten omgaat. Voor mij begint service namelijk niet bij het kopje koffie, het koekje en de gladde babbel van de verkoper, maar op dit soort momenten. Als er problemen voordoen, of als de klant niet helemaal happy is. DAT IS KLANTEN SERVICE. Dan kom je met een passende oplossing. En dat is niet mensen nog eens een klap geld laten betalen voor een "oplossing" wat voorgoed het beeld van onze keuken aantast. Dit is geen oplossing, dit is voor jullie de GOEDKOOPSTE OPLOSSING. eentje waar jullie nog steeds aan verdienen. En dat wij dan straks met een keuken zitten waar wij niet blij mee zijn zal jullie aan je reet roesten. Wij hebben rechtsbijstand ingezet en je kan er van uit gaan dat ik nooit naar dan ook nooit meer in zee gaan met jullie. Tevens zal ik een ieder die aangeeft interesse te hebben in jullie zaak dit verhaal voorleggen.. Kijken of ze dan nog zo enthausiast worden van de zaak. Nooit meer...
FOTO VAN RICHARD LUSSENBURG
Reactie of foto toevoegen
“Geen reactie bij kleine defecten”
Door peter Willemze op zondag 10 apr 2016 16 | vestiging Utrecht
Tot en met plaatsing prima. Afhandeling kleine defecten verschrikkelijk. Geen enkele reactie meer gehad. Grootse stilte na er was toegezegd dat er een monteur zou langskomen. Mochten mensen vragen naar mijn ervaring zal ik dat ook aangeven.
Reactie of foto toevoegen
“Review”
Door W E Viezee-Scheer op maandag 22 feb 2016 16 | vestiging Amersfoort
13 dagen zonder keuken gezeten wat ik wel erg lang vond heb ik nu een prachtige keuken,met nog wel een scheur in de muur maar dat heb ik gemeld en ik hoop dat dat nog goed komt. Verder ben ik prima geholpen Het waren ervaren mensen
Reactie of foto toevoegen
“Ongepast”
Door Youp Bimbergen op maandag 18 nov 2019 19 | vestiging Beverwijk
Luxe en uitgebreide keuken gekocht via KK Beverwijk, na vervelende ervaring in het offerte-traject bij vestiging Cruquius. Locatiemanager Mario uiteindelijk prima keuken getekend en geoffreerd. Na levering 7 (!) herhaalbezoeken nodig geweest om de keuken correct te plaatsen; zelfs moedwillige fouten om verschillen in afmetingen van deuren niet geschuwd. Na 10 maanden staat de keuken nu zoals getekend. Medewerker Caressa van de klantenservice doet slechts loze beloftes, het blijkt de normaalste zaak van de wereld dat je 7 keer een dag thuis moet blijven zodat montage dan eindelijk volledig afgerond kan worden. Waar in het proces nog over compensatie gepraat werd, en deze telkens vooruit geschoven werd totdat herstel afgerond zou zijn, bleek toen puntje bij paaltje kwam dat Caressa het af wilde doen met een bos bloemen.. erg ongepast en onprofessioneel!
Reactie of foto toevoegen
“Montage erg netjes”
Door Hendrik op zondag 22 jan 2017 17 | vestiging Tiel
Wij hebben een keuken besteld bij keuken Kampioen in Tiel, na een gesprek met de heer Harm van Kerkhof de offerte getekend en een inmeetafspraak gemaakt deze kwamen ze keurig na maar er moesten wel een hoop leidingen verlegt worden, wij hebben dit door de loodgieter laten doen en toen kwamen ze de keuken brengen en de dag er na kwamen installeren, alleen hadden wij een hogere onder plint besteld zodat de keuken wat hoger komt te staan, alleen deze plint zat er niet bij. de monteur begon met het neerzetten van de keuken en ik kan niet anders zeggen dat deze jongens erg netjes werken, de hele vloer in de keuken en woonkamer was afgedekt met karton zodat ze niks konden beschadigen. de monteur heeft ook gelijk gebeld met het kantoor dat de plint niet meegeleverd was. deze hebben ze twee weken later eronder gezet en zijn ze keurig de afspraken nagekomen, ik heb nog een bos bloemen gekregen omdat het niet goed gegaan was.
FOTO VAN HENDRIK
Nieuwe keuken van Keuken Kampioen
Reactie of foto toevoegen
“Keuken kan niet geleverd worden”
Door Redouan op woensdag 15 jul 2020 20 | vestiging Rotterdam Stadionweg
We zijn niet te spreken over de groep sturen aangetekend brief die gaag mooi terug zonder he t te openen ik wil gewoon iedereen waarschuwen want ze zijn lief alles kan daarna kan niks meer. Willen wel met boetes komen en annuleringskosten wij hebben nooit wat geannuleerd wij gaan alleen niet akkoord met de keuken die jullie willen geven. Daarnaast staat er in de overeenkomst geen handtekening als we dan toch op de regels moeten letten. nooit meer voor ons.
Reactie of foto toevoegen
“Oppassen”
Door Ben Abdellah op maandag 13 feb 2017 17 | vestiging Cruquius
Naar aanleiding van een aantal ongedateerde brieven die ik van keukenkampioen heb mogen ontvangen, wil ik het volgende verhaal vertellen. Hiermee wil ik een waarschuwing geven aan diegenen die van plan zijn een keukenwinkel binnen te lopen om informatie in te winnen. Niets tekenen voordat je 200% zeker weet dat je een aankoop wilt doen. Vooral bij de winkelketen KEUKEN KAMPIOEN. Een goede raad is goud waard

Op 14 november 2015 ben ik met mijn vrouw naar winkelcentrum CRUQUIUS geweest om een kijkje te nemen in een aantal winkels. Zo zijn wij ook bij keukenkampioen terecht gekomen. Wij zijn door een vriendelijke mevrouw, met een blad vol koekjes in de hand ontvangen en naar een tafel begeleidt zonder te vragen of wij iets nodig hadden. Aan tafel komt een andere vriendelijke mevrouw ons koffie aanbieden en verwelkomt ons in de winkel die volgens haar vele aanbiedingen en voordelen heeft. Na 10 minuten komt de filiaalmanager, de heer D.W, die ons vraagt of wij opzoek zijn naar een keuken. Wij hebben geantwoord van: dat wij geen keuken willen kopen, wij hebben een hele mooie keuken, maar wij zijn wel opzoek naar een inbouw koelvriezer. De vriendelijke man (ze zijn daar allemaal vriendelijk) begon meteen van 'ja, wij hebben deze week meer dan 50% korting, omdat (volgens zijn zeggen) keukenkampioen jarig is' (maar volgens mij zijn ze daar ook altijd jarig). Nadat hij de tekening van onze keuken had gezien, begon hij ongevraagd handmatig tekeningen te maken en uitleg te geven over de beste kwaliteit die ze leveren en die niemand anders zou hebben. Na afloop van het gesprek hebben wij gezegd dat wij geen keuken gaan kopen, maar wel een koel/diepvriescombinatie voor ons huidige keuken.

De notitie die hij bij de uitleg heeft gemaakt, bleek een offerte te zijn waar hij een handtekening voor wilde hebben. Samen met zijn leidinggevende, die bij binnenkomst als een vriendelijke koffie mevrouw diende, hebben ze bij ons aangedrongen om te tekenen omdat ze in die week volgens hen zeggen spot goedkoop zouden zijn (keuken van zogenaamd 15.500 euro werd voor 7.000 euro aangeboden). Toen wij permanent weigerden te tekenen en weg wilden lopen, begonnen ze over de koel/diepvriescombinatie te praten. Zij boden ons een koelvriezer aan voor een bedrag van 520, - Euro. Na vele aarzelingen omdat wij geen vertrouwen meer hadden, heb ik toch voor de vriezer getekend, niet wetende, dat deze aardige mensen op een onverantwoorde wijze voor de zaak geld proberen te verdienen. Op 17 november 2015 heb ik een email gestuurd en gevraagd naar een kopie van de door mij getekende formulier, omdat mijn kopie onleesbaar was. De viltstift waar de heer D.W. mee schreef drukt niet door op de achterliggende kopieën!! De heer D.W. heeft niet gereageerd op mijn e-mail. Op 20 november 2015 heb ik nog een email gestuurd, dat ik zonder koelkast zit en dat ik graag de koelkast zo spoedig mogelijk wil vervangen. Hier kwam ook geen reactie op.

Keuken Kampioen is doof en stom geworden. Alle reacties op onze e-mailen en belletje blijven uit.

Na 4 weken te hebben gewacht op een reactie, hebben wij besloten de koelkast ergens anders te gaan kopen. Keuken Kampioen was daarvoor gewaarschuwd en omdat helmaal niet reageren, dachten wij dat keukenkampioen het niet de moeite waard vond om een koelkast voor het afgesproken bedrag in Amsterdam te komen leveren en te plaatsen (520, - euro). Achteraf zijn wij tot de conclusie gekomen dat de heer D.W. en de regio manager (koffie mevrouw) uit waren op het afdwingen van een compleet keuken en daarom hebben ze niet op de oproep van koelkast/diepvries gereageerd.

Na een aantal maanden kwam een ongedateerde brief van keuken kampioen waarin stond dat ik een keuken heb besteld en dat de levering gepland is voor week 50 - 2016. Sindsdien liep de zaak via juristen. De details laat ik achterwege voor het volgende stuk. Het probleem is opgelost met een bedrag van 156, - euro, die tegen mijn zin is betaald. Dat zijn de annuleringskosten (30%) voor de koelkast/diepvries, maar de werkelijkheid is anders. Dat waren kosten voor de koekjes en de koffie die door de regiomanager zijn geserveerd. Dure koffie! Maar ja, nu weet ik hoe de vork in de steel zit. Daarom deze waarschuwing.

Eerdere ervaring van 25 maart 2016: Je wordt zowat gedwongen een offerte te tekenen ongeacht je persoonlijke en financiële situatie omdat je naar iets informeert. De heer Wijker probeert nu ons een keuken te leveren die wij niet hebben besteld. Aparte meneer van verkopen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen offerte gehad”
Door Yvonne op vrijdag 17 feb 2017 17 | vestiging Rotterdam Alexandrium
Ruim 4 weken geleden hadden we een afspraak bij Keukenkampioen Alexandrium Rotterdam. Op zich een aardige verkoopster. We hebben daar een paar uur gezeten en waren heel tevreden met de tekening van onze nieuwe keuken. Eind van de week konden we de offerte verwachten. Dat werd wel erg lang wachten..... Na 4 weken nog geen offerte. Maar weer even langs gegaan bij de Keukenkampioen en de verkoopster opgezocht. " Oeps, ben jullie helemaal vergeten....., het plan ligt nog in m'n bakje, sorry". Nee voor ons dus geen Keukenkampioen!
Reactie of foto toevoegen
“Recente keuken”
Door meulenbeek op dinsdag 27 aug 2019 19
Enkele jaren geleden keuken gekocht , was afspraak massief grepen van RVS ,alles naar wens , volgens verkoper . alleen na het koopcontract getekend te hebben , heeft hij er even achter gezet << 1ock>> dat was de code , echter bleek LOOK , dus ik kreeg allum , met een look RVS uitstraling.zo wordt je bezeikt , en de geschillen commissie van het zelfde laken en pak , gaven de Mandemakers groep gelijk. en daar mag je het dan mee doen met die oplichters bende . en nu een flinke boete gerechtigheid.
REACTIE VAN HJ VAN EERTEN
Aluminium is een een heel goed RVS.
Reactie of foto toevoegen
“Veel bedenktijd gehad”
Door R.Maas op donderdag 5 mei 2016 16 | vestiging Middelburg
wij zijn vriendelijke en professioneel geholpen, wij zijn zeer blij dat we enige bedenktijd hadden voordat de keuken besteld zou worden, we hebben er thuis even rustig over na kunnen denken en toch uiteindelijk wat dingen aan de keuken kunnen veranderen. Het was geen probleem, wij zijn meerdere keren langs geweest, alle keren . zijn wij even vriendelijk geholpen. Klein puntje is dat wij niet wisten dat we een order hadden moeten plaatsen voor het installeren voor de keuken, uiteindelijk was dit binnen een dag geregeld maar toch was dit een kleine domper op de hele positieve gang van zaken.
FOTO VAN R.MAAS
Onze keuken
REACTIE VAN ILONKA BRUIJNS
Mag ik vragen wat voor kleur en materiaal het aanrechtblad is
Reactie of foto toevoegen
“Super tevreden”
Door Sylvia Buntinx op vrijdag 5 feb 2021 21 | vestiging Heerlen
Super tevreden! Prijs-kwaliteit klopt. Alle gemaakte afspraken zijn correct nagekomen. Naderhand heb ik nog zaken veranderd, ander merk apparatuur gekozen, was allemaal geen probleem. Dag van levering op tijd, dag van plaatsing op tijd, Belgische Nico startte om 7 uur 's morgens en heeft onafgebroken doorgewerkt met imponerend vakmanschap! Om half 5 stond de keuken, mooier dan in mijn gedachten! Dus nogmaals, Samer, Arno en andere mannelijke collega en de lieve dame die me van heerlijke koffie voorzag, bedankt! Ik ben hartstikke tevreden en kan jullie van harte aanbevelen!
Reactie of foto toevoegen
“Erg tevreden”
Door Stijn de Bont op zaterdag 31 mrt 2018 18 | vestiging Cruquius
Mooie keuken, op maat samengesteld met de verkoopadviseur. Ervaren verkoper die goed meedenkt. Er moet met heel veel schakels worden gewerkt (verkoper, magazijn, bezorger, inmeter, installateur etc. ) toch liep dit vlotjes en klantvriendelijk. Er was een kleine fout in de plint die hersteld moest worden. anders was het perfect geweest
Reactie of foto toevoegen
“Annuleringsperikelen”
Door Dennis op zondag 6 feb 2022 22 | vestiging Kaatsheuvel
In september 2021 een keuken laten tekenen bij de Keuken Kampioen in Kaatsheuvel, door de vestigingsmanager aldaar. Deze is na vriendelijk geholpen te zijn goed ingevuld, maar hebben we wel eerst moeten tekenen alvorens er getekend werd! De keuken zouden we pas in maart/april 2022 nodig hebben, en zijn we huiswaarts gekeerd met de mededeling dat er tegen einde jaar een afspraak gemaakt zou worden, om eventuele aanpassingen, dan nog gerealiseerd zouden kunnen worden. Dan zou er bij akkoord definitief getekend worden. Tevreden zijn we huiswaarts gekeerd, en waren wij tevreden met de keuken die gezien ons budget niet hoger dan €10.000 euro mocht zijn. Dit door dat wij eerder zijn opgelicht bij de in aanbouw zijnde nieuwbouwwoning, en eerder al een keuken hadden gekocht die tevens was aangesloten bij dat zelfde project. Aangezien deze Keukenboer ook opgelicht was, konden wij vrijblijvend de boel opzeggen. Zodoende kwamen we uit bij de Keuken kampioen,waarbij ik eigenlijk simpelweg eerst de referenties betreffende de Keuken Kampioen had moeten lezen. Na een aantal weken keerden mijn vrouw en mijn schoonmoeder zonder afspraak terug om te kijken wat we gekocht hadden, en wat er eventueel mogelijk zou zijn bij wijziging. Ik snap dat ze het druk kunnen hebben, en dat zomaar binnenlopen niet wil zeggen dat je geholpen kan worden. Nou, dat hebben ze geweten, ze werden prompt weggekeken, en bij navraag verkoper werd er kortweg gezegd, maak thuis maar telefonisch een afspraak. Er kon nog geen goedemiddag vanaf! Na deze botte ontmoeting, hebben we later met zeer veel pijn en moeite een afspraak kunnen maken in januari 2022. Daarentegen kunnen ze zelf wel bellen hetzij mailen, maar als de communicatie van onze kant af, kwam weinig reactie! Na uiteindelijk de afspraak gemaakt te hebben, bleek de desbetreffende verkoper vrij te zijn, en zouden wij een dag te vroeg zijn?? Mail betreffende deze afspraak laat hun ongelijk zien. Prompt had een andere verkoper wel tijd voor ons, al had hij eigenlijk geen zin in de door ons gevraagde na te kijken aanpassingen. We wilden eigenlijk greeploos, en een klein koffie kastje, maar lieten daar de vriezer van €600 euro voor vallen. Alleen het koffie kastje van 60 cm bleek ook plots 600 euro te kosten???? En bleek greeploos plots 15% duurder uit vallen. Ook de optie een andere vaatwasser aan te schaffen waarvan de rekjes uitgevouwen konden worden,zodat je makkelijker in kon laden bij latere leeftijd bleek €1800,- te kosten???? Die hebben we dan gelijk laten varen,en waren aan het kijken wat er nog mogelijk was. De keuken verkoper zuchtte en kreunde overduidelijk,en begon over het feit hoeveel tijd het wel niet ging kosten, en dat hij nu zelf af moest sluiten. Hij vroeg ons te vertrekken zodat de tekening morgen klaar zou zijn, niet dus. Intussen had hij het gehele aan ons eerder gegeven "concept" in handen, en konden wij deze de volgende dag, mits we akkoord waren na her tekening deze ophalen en definitief tekenen. Helaas duurde het terugbellen bijna 2 weken,waarbij ze aangaven dat er veel zieken intern waren (iets wat je veelvuldig terugleest in de referenties). De keuken bleek nu exclusief de duurdere vaatwasser, en excl vriezer a €600 euro plots €2000 euro duurder te zijn geworden. Dat gaat hem niet worden, en waren we erg verbaasd gezien deze prijs.(al was een lichte meer prijs wel te verwachten). Ik gaf aan dat mijn vrouw en mijn schoonvader de volgende dag wel even terug kwamen om dit te bespreken. Na veel zuchten en kreunen konden ze even langs komen. Bij aankomst de volgende dag werd ze nog geen blik waardig gegeven,en liep de vestigingsmanager die ons eerder geholpen had weg zonder te groeten. Ook wie hen moest gaan helpen werd een onderlinge punt van discussie, en was mijn schoonvader in staat weg te lopen. Na eindelijk geholpen te worden door de tweede verkoper, die niet meer dan duidelijk liet weten er absoluut geen zin in te hebben,is het op niets uitgelopen. Verkoper wilde geen kant meer op! Mijn vrouw en schoonvader zijn dan ook maar weggelopen, waarbij ze tevens nog beticht waren van het feit dat ze bij andere keukenboeren zouden zijn geweest. Nou,ik kan je vertellen, dat hadden we niet gedaan, maar hadden dat juist wel moeten doen! Een aantal dagen later belde de tweede (zuchtende en kreunende) verkoper mijzelf op wat het werd, gezien de laatste door ons niet geaccepteerde aanpassingen. Hierbij gaf ik aan niet meer geïnteresseerd te zijn gezien hun houdingen en gedrag ten opzichte van mijn vrouw en schoonvader. Betreffende verkoper begon dan ook meteen met de juridische afdeling op hoofdkantoor strooien, en dat wij dan 30% van het bedrag moeten gaan betalen. Het feit dat ze een juridische afdeling bezitten zegt al genoeg, maar is ook niet gek gezien de slechte referenties. Intussen heb ik natuurlijk info ingewonnen, en ben ik terecht gekomen bij een jurist,die tevens bekend is met KK. Mocht deze zaak er komen, zie ik deze met vertrouwen tegemoet komen. Intussen probeert de eerste verkoper/vestigingmanager me constant te bellen, waarbij ik de eerste 2 keer opgenomen heb. Daarbij kon er plots wel weer een keuken verkocht worden van rond de €7000 euro, en kon er wel gepraat worden, en werd mij nogmaals de juridische kant opgespeld. Na deze 2 x duidelijk vermeld te hebben klaar te zijn met de Keukenkampioen, blijven ze maar opbellen. Krijgen ze de voicemail, zeggen ze, he,neem eens op, halla,hallo., en dat zonder naam of bedrijf te benoemen, Dit begint bijna op stalking te lijken. Al met al ben ik/wij klaar met de Keuken Kampioen.
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 44
Vestigingen Keuken Kampioen
aAlmelo (2 ervaringen), Woonboulevard 24, 7606 JA Almelo, tel 0546 - 74 99 91
bAlmere (16 ervaringen), Antennestraat 88, 1322 AS Almere, tel 036 - 536 63 70
cAlphen aan den Rijn , Moerbeilaan 2, 2404 XE Alphen a/d Rijn, tel 0172 - 24 00 44
dAmersfoort (10 ervaringen), Euroweg 93, 3825 HB Amersfoort, tel 033 - 465 06 36
eAmsterdam Arena (4 ervaringen), ArenA Boulevard 214, 1101 DJ Amsterdam, tel 020 - 365 00 97
fAmsterdam Westpoort (8 ervaringen), Sierenborch 8, 1043 BA Amsterdam-Westpoort, tel 020 - 447 04 78
gAmsterdam Zuidoost (1 ervaring), Sijsjesbergweg 10a, 1105 AL in Amsterdam, tel 020 - 236 65 25
hBergen op Zoom (2 ervaringen), Burgermeester van de Laarstraat 11, 4615 PB in Bergen op Zoom, tel 0164 - 74 99 95
iBeverwijk (3 ervaringen), Parallelweg 106, 1948 NM Beverwijk, tel 0251 - 22 13 93
jBreda (6 ervaringen), Grenssteen 7, 4815 PP Breda, tel 076 - 542 29 20
kCruquius (16 ervaringen), Cruquiusplein 48, 2142 EV Cruquius, tel 023 - 547 61 10
lDelft (7 ervaringen), Leeuwenstein 31, 2627 AM Delft, tel 015 - 285 57 77
mDen Bosch (4 ervaringen), Tinnegieterstraat 2, 5232 BM Den Bosch, tel 073 - 206 00 19
nDen Haag (4 ervaringen), Maanweg 22, 2516 AA Den Haag, tel 070 - 381 75 21
oDordrecht (6 ervaringen), Mijlweg 51, 3316 BE Dordrecht, tel 078 - 611 95 00
pDrachten (4 ervaringen), Doctor Martin Luther Kingsingel 48, 9203 JC Drachten, tel 0512 - 53 70 16
qDuiven (5 ervaringen), Nieuwgraaf 46a, 6921 RK Duiven, tel 026 - 379 12 69
rEde (6 ervaringen), Galvanistraat 59, 6716 AE Ede, tel 0318 - 63 13 81
sEmmen (3 ervaringen), Cornelis Houtmanstraat 41b, 7825 VH Emmen , tel 0591 - 63 51 55
tEnschede (2 ervaringen), Hengelosestraat 125, 7514 AE Enschede, tel 053 - 207 00 32
uGoes (1 ervaring), Marconistraat 28, 4461 HH Goes, tel 0113 - 22 70 77
vGroningen (9 ervaringen), Sontweg 1, 9723 AT Groningen, tel 050 - 535 25 85
wHeerhugowaard (7 ervaringen), J.J.P. Oudweg 25, 1703 DE Heerhugowaard, tel 072 - 571 34 54
xHeerlen (11 ervaringen), In de Cramer 100, 6412 PM Heerlen, tel 045 - 574 80 33
yHelmond (1 ervaring), Engelseweg 202a, 5705 AJ Helmond, tel 0492 - 79 37 93
zHouten (4 ervaringen), Duwboot 61, 3991 CE Houten, tel 030 - 636 10 12
a1Hulst (1 ervaring), Industrieweg 4c, 4561 GH Hulst, tel 0114 - 78 40 11
b1Kaatsheuvel (8 ervaringen), Waterloop 6, 5171 PX Kaatsheuvel, tel 0416 - 28 32 82
c1Leeuwarden (5 ervaringen), Schenkenschans 1, 8912 AL Leeuwarden, tel 058 - 213 37 40
d1Lelystad (1 ervaring), Zuiderpoort 25, 8239 AB Lelystad, tel 0320 - 21 81 75
e1Middelburg (4 ervaringen), Mortiereboulevard 28, 4336 RA Middelburg, tel 0118 - 60 66 90
f1Mijdrecht (2 ervaringen), Industrieweg 38C, 3641 RM Mijdrecht, tel 0297 - 27 38 38
g1Nijmegen (7 ervaringen), Wijchenseweg 156, 6538 SX Nijmegen, tel 024 - 205 20 08
h1Purmerend (5 ervaringen), Einsteinstraat 6, 1446 VG Purmerend, tel 0299 - 46 24 20
i1Reeuwijk (1 ervaring), Reeuwijkse Poort 304, 2811 NV Reeuwijk, tel 0182 - 30 00 06
j1Roosendaal (3 ervaringen), Rucphensebaan 1a, 4706 PH Roosendaal, tel 0165 - 74 90 06
k1Rotterdam Alexandrium (11 ervaringen), Watermanweg 227, 3067 GA Rotterdam, tel 010 - 209 85 65
l1Rotterdam Parkboulevard (4 ervaringen), Vierhavenstraat 29, 3029 BB Rotterdam, tel 010 - 244 00 16
m1Rotterdam Stadionweg (6 ervaringen), Stadionweg 33A, 3077 AR Rotterdam, tel 010 - 479 69 11
n1Sneek (2 ervaringen), Smidsstraat 10C, 8601 WB Sneek, tel 0515 - 41 25 44
o1Son (8 ervaringen), Ekkersrijt 4102, 5692 DC Son, tel 0499 - 76 70 13
p1Spijkenisse (6 ervaringen), Lucebertstraat 2, 3202 SW Spijkenisse, tel 0181 - 61 00 55
q1Tiel (5 ervaringen), Buitenbulkweg 7, 4005 LA Tiel, tel 0344 - 62 74 10
r1Utrecht (13 ervaringen), Zeelantlaan 55, 3526 AK Utrecht, tel 030 - 267 00 06
s1Weert (2 ervaringen), Moesijk 11E, 6004 AX Weert, tel 0495 - 52 56 44
t1Woerden (1 ervaring), Straat van Gibraltar 2, 3446 CM Woerden, tel 0348 - 42 27 22
u1Zaandam (3 ervaringen), Pieter Ghijsenlaan 21k, 1506 PW Zaandam, tel 0075 - 205 00 05
v1Zwaag (3 ervaringen), De Factorij 39, 1689 AK Hoorn-Zwaag, tel 0229 - 24 90 43
w1Zwolle (2 ervaringen), Marsweg 37B, 8013 PE Zwolle, tel 038 - 466 90 21
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.