Feedback
3,5

IKEA Keukens

Score uit 92 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
13 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van IKEA Keukens
Of je nu een praktische of een moderne keuken wilt, een ruimte met een aparte afmeting hebt of duurzaamheid belangrijk vindt. In alle prijscategorieën heeft Ikea de keuken die het best bij jouw voorkeuren past.
Alternatieven voor IKEA Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,3 uit 71 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,6 uit 79 ervaringen
• Sentio Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,4 uit 44 ervaringen
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 148 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,5 uit 27 ervaringen
• SmartDesign Keukenstudio
   
(Maassluis Zuid-Holland) score 9,8 uit 295 ervaringen
• Keuken at Home
   
(Numansdorp Zuid-Holland) score 9,5 uit 110 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,6 uit 280 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 92 ervaringen over IKEA Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren7 ervaringen
4 sterren9 ervaringen
3 sterren1 ervaring
2 sterren15 ervaringen
1 ster53 ervaringen

Ervaringen over: actie, annuleren, kwaliteit, montage, prijs, service

Per vestiging:
“Wel problemen maar elke keer goed afgehandeld”
Door Wijnmaalen op zaterdag 2 jan 2021 21 | vestiging Delft
Wij hebben meerdere malen hetzelfde probleem gehad. Nieuwe front meerdere malen en zelfs een nieuwe vaatwasser gekregen. Na de hand zelf een nieuwe vaatwasser gekocht, zelfde probleem. Geen front meer leverbaar, geld voor de keuken terug gekregen. Nu 2 jaar nieuwe keuken vsn Ikea weer en weer hetzelfde probleem bij de vaatwasser met een vaatwasser van AEG en ervoor gezorgd dat deze niet automatisch open gaat wanneer deze klaar is. Maar weer met Ikea praten.
Reactie of foto toevoegen
“Verloren tijd”
Door R. Bommele op woensdag 11 aug 2021 21 | vestiging Delft
Een Metod keukenkasten (zwart) besteld. Deze kunnen alleen geleverd worden. Op dag van levering behoorlijke schade. Ikea gecontact en er zou zonder problemen kosteloos een nieuwe kastgeleverd worden. Alleen niet met ' spoed' , maar gewoon via de reguliere bezorging. Afgesproken voor op woensdag. Helaas nalvering nu via Post.nl, dus altijd te laat en kan je niet uitgaan an een juiste datum. Dus wederom een dag wachten en geen nieuwe kast, waardoor de hele planning van de andere werkzaamheden weer uitgesteld moet worden. Men kon niet aangeven wanneer de levering zou plaatsvinden. Ook op mijn vraag of ik het dan zelf kon ophalen, was niet mogelijk. Ik moest maar afwachten wanneer het komt... ja dus een hele dag thuis zitten wachten... ondertussen heb ik de bovenkast nog steeds niet en lopen de overige kosten door vertraging steeds verder op... en dat voof een kastje van 28,00. Schade 1500,00 en Ikea schuift alles af naar hun 'partners'. Om nog even een reactie te geven over de kwaliteit van de kastjes zelf. Zoals eerder ook bij anderen aangegeven is dat, de positie van bevestigingsgaatjes niet goed overeenkomen. Dit is vervelender bij bet plaatsen van schanieren voor deurtjes en laden (hangt dan scheef) Ja het is wel makkelijk retourneren, maar daar moet je nu gemiddeld een half uur voor in de rij staanen oh ja.. van te voren nog even een afspraak maken om te kunnen retourneren. Dan nog de klantenservice. Ik vraag mij af waarom zij die hebben. Ze kunnen of mogen niets als je ze aan de lijn hebt, zeker bij klachten. Verloren tijd..
Reactie of foto toevoegen
“Komen afspraken niet na”
Door maarten op zaterdag 14 mei 2022 22
Al een jaar bezig om onze keuken voor elkaar te krijgen. Er is iets goed mis bij Ikea; langere levertijden snap ik vanwege covid. maar geen tot slechte communicatie, niet nakomen van afspraken, herstellen van keukenfouten duurt eindeloos en er wordt niet meegedacht en afgeschoven op Monteurs en chauffeurs die Ikea niet in dienst heeft maar inhuurt. Ikea kan het niet meer aan. Bedenk goed of u die ellende wilt
Reactie of foto toevoegen
“Verkleuring, randen laten los en bobbels”
Door M. Radstok op donderdag 23 feb 2023 23 | vestiging Amersfoort
Nooit geen Ikea keuken meer, alle deurfronten verkleuren, sommige zijn nog wit andere worden geel. Echt geen gezicht Op de randen laat de folie los, en gaat het spaanplaat bobbelen. Goedkoop is duurkoop bij Ikea. Ze doen er na het toesturen van foto s helemaal niets aan, de keuken is nog geen 5 jaar oud. Verschrikkelijk bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Ga niet met Ikea in zee”
Door Jules op maandag 16 nov 2020 20 | vestiging Amsterdam
Bestel nooit een keuken bij Ikea! Het was en is nog steeds een vreselijk traject. Vlak voor de installatie wordt mij verteld dat mijn keuken kwijt is en er niet geleverd kan worden. Mij wordt beloofd dat ik teruggebeld wordt, maar dat is nog nooit gebeurd. Veel te laat wordt uiteindelijk een deel geleverd, zonder keukenblad, spoelbak, koelkast en nog vele andere materialen. De installateur is inmiddels weer weg en ik zit hier met een halve keuken waar ik niks aan heb. Van ikea hoor ik niks meer. Customer support kan mij niet helpen en zegt iedere keer weer dat ik teruggebeld wordt wat dus niet gebeurt. Mijn keukeninstallateur vertelt mij dat het, sinds de corona uitbraak een complete chaos is bij ikea. Ze blijven maar doorverkopen maar kunnen niet leveren, zegt hij. Kortom: ga niet met Ikea in zee.
Reactie of foto toevoegen
“Het werkblad bolt op rond de wasbak”
Door Mirsad Muric op maandag 27 feb 2023 23 | vestiging Breda
Ik heb nieuwe keuken gekocht bij ikea, maar ik ben niet tevreden. Wij hebben een maatwerkblad gekocht bij Ikea en hebben een uitsnijding laten maken voor het kookblad en de wasbak, Ikea services hebben ook de wasbak geplaatst. Nu is er, met verloop van tijd steeds meer en meer, water onder het maatwerkblad terecht gekomen waardoor het nu naar boven is komen te staan en dit enkel rond de wasbak.
FOTO VAN MIRSAD MURIC
+ Toon extra foto van Mirsad Muric
+ Toon extra foto van Mirsad Muric
Reactie of foto toevoegen
“Montage”
Door Anita op zaterdag 5 aug 2017 17 | vestiging Zwolle
Onze slechte ervaringen gaat alleen maar over het montagebedrijf van Ikea uit Grootegast. Dit is het vaste en enige montagebedrijf waar Ikea Zwolle en Hengelo mee werkt; dit montagebedrijf werkt voor Ikea door heel Noord-Nederland. Ikea Zwolle werkt prima. Het montagebedrijf werkt slecht. Wij zijn daardoor benadeeld. En Ikea Zwolle heeft het niet naar onze tevredenheid kunnen oplossen. Dat neem ik ze wel kwalijk.

De klachten over het montagebedrijf: het begon al met de inmeting; daar betaal je E75 voor en ze komen zelf langs om dat te doen. Niet goed dus. Want veel later toen de keuken geplaatst werd bleek dat de inmeting niet klopte want ze hadden te krap ingemeten. We hebben een kastje van 20 cm niet geplaatst. Maar daardoor is de hele indeling anders geworden dan wij gewild hadden. Maar we konden niet anders want de monteur was op dat moment al bezig.
Denk je dat montagebedrijf zijn excuses hiervoor aanbied? Nee dus! Er heeft 3 maanden gezeten tussen bestelling van de keuken en plaatsing; montagebedrijf vond ons huis en onze keuken ingewikkeld: waarom ? geen idee. We wonen in een simpele flat. Maar hij moest uitgebreid overleggen met het installatiebedrijf. Bij de inmeting bleek dat de keuken opstelling volgens montagebedrijf niet kon; denk je dat hij vriendelijk overlegt? Nee dat gaat zo bruut dat je er al gelijk geen vertrouwen meer in hebt!

Tijdens de montage bleek dat de monteur de sierlat die onder het werkblad moest dat hij die onder de kastje had bevestigd. We vonden dat al niet mooi, maar volgens de monteur was dat volgens de Ikea norm en moest dat gewoon. De monteur had ze in eerste instantie zelfs recht afgezaagd bij de afzuigkap en pas toen we protesteerde heeft hij ze verstek gezaagd. Maar later bleek dat deze lat daarvoor niet bedoeld was maar dat die onder het werkblad moest. Denk je dat montagebedrijf excuses heeft gemaakt voor deze slordige fouten? Nee dus! Voor mij hoefde de lat niet alsnog geplaatst worden onder het werkblad want dan zou de hele keuken weer over hoop gehaald worden. Maar daarmee bespaarde ik montagebedrijf wel uren werk.

Maar denk niet dat dat leid tot een financiële vergoeding; dus geen excuses en geen vergoeding. Tijdens de montage bleek dat ze met de oude keukenopstelling werkten; dus niemand bleek over de juiste tekening van de keuken te beschikken. Slordig! Aan het eind bleek dat er ook verschillende kastjes kleine beschadigingen hebben. ga zo maar door enzo enzo

Het was zo'n lijst met fouten en slordigheden, wij hadden er geen geloof meer in. Ikea Zwolle heeft het maar gelaten. Een ook hoofdkantoor Ikea heeft het uiteindelijk maar gelaten. Want wij hadden de rekening voor het grootste deel betaald. Maar een laatste kleine betaling wilden wij pas doen als alles naar wens was opgelost. Maar montagebedrijf eiste dat wij eerst alles zouden betalen. Wij gaven aan geen vertrouwen te hebben in montagebedrijf aangezien hij nooit een reactie of excuses heeft gegeven. We zijn er niet uitgekomen. De sierplint is wel verwijderd. Maar de kastjes zijn niet meer verwisseld. Heel slordig! Ikea laat zich bepalen door zijn montage bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Derde Ikea keuken”
Door Ed Grootaarts op dinsdag 10 mei 2016 16 | vestiging Barendrecht
Ik ben (sinds 1980) aan mijn derde Ikea keuken bezig en heb alleen goede ervaringen. De huidige keuken is 15 jaar oud en vertoont een paar slijtplekjes maar ik heb geen echte problemen.
Niet te duur en met wat handigheid zelf makkelijk te plaatsen. Kies je keukenapparatuur met zorg. Je bent niet gebonden aan Ikea en elders is de kwaliteit soms beter of zijn de prijzen lager.
Ook kan het handig zijn om het keukenblad elders te bestellen. Gewoon omdat je dat mooier vindt.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte apparatuur”
Door Jeannine Stroucken op maandag 3 mei 2021 21 | vestiging Son
Hij kochten een keuken bij Ikea. Er ging veel mis bij de levering van het aanrechtblad, maar dit werd door Ikea goed opgepakt. uiteindelijk hadden wij ca. 3 maanden na de afgesproken datum onze keuken compleet. Op grond hiervan raden wij een Ikea keuken wel aan, maar..... niet de apparatuur. Je betaalt relatief veel voor slechte apparaten van Electrolux met totaal geen service. Een binnen het jaar spontaan afgebroken kunststof pal in de combimagnetron van 700 euro werd door Electrolux afgedaan als gebruikersschade. Hierdoor werken magnetron en heteluchtoven niet meer. Electrolux wil voor 200 euro de schade komen herstellen. Ikea neemt geen enkele aansprakelijkheid. De Electrolux koelkast/vriescombinatie (wij kozen de duurste versie) zuigt vacuum waardoor hij niet blijft vastzitten aan de deur. Wij hebben dit euvel zelf gelukkig kunnen verhelpen dioor er iets tussen te plakken, maar dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. De installateur kreeg het probleem zelf niet verholpen. Van de afzuigkap brak de knop (zeer inferieur kunststof) al binnen twee maanden af. Mijn advies: wel de keuken maar koop alsjeblieft je apparatuur elders. Voor een paar honderd euro meer heb je absolute topmerken als Bosch, Siemsens, Samsung
Reactie of foto toevoegen
“Garantie is wassen neus”
Door ivo op woensdag 14 aug 2019 19 | vestiging Amersfoort
Complete Keuken gekocht. Na 8 jaar is er bij steeds meer fronten het folie losgelaten. Hier al meerder malen over gebeld maar een oplossing blijft uit. Heerlijk ontmoedigingsbeleid. Niet terugbellen en niet reageren. Inmiddels ziet de keuken er niet meer uit. Nagenoeg alle fronten zijn beschadigd. Nieuwe fronten zijn ook niet meer leverbaar. Nu geeft men aan dat er geen garantie op zit,(zou 25 jaar op zitten) omdat we het eerder had moeten melden. Slechte service en kwaliteit. Laatste keer dat we iets bij Ikea kopen. Wij zetten er een advocaat op en gaan niet met het antwoord akkoord. We kunnen toch moeilijk een nieuwe keuken kopen ivm fronten die afbladderen. Bezint eer ge begint met een aankoop bij Ikea. Lijkt leuk maar als het erop aankomst draait men zich onder de garantie uit.
FOTO VAN IVO
Reactie of foto toevoegen
“Keuken is niet afgemaakt”
Door Aart van Driel op woensdag 16 feb 2022 22 | vestiging Barendrecht
December 2021, na lang wachten, keuken gemonteerd door All-om. Goed verlopen tot het laatste stukje van het werk. All-om is weggegaan zonder het laatste stukje keuken af te maken. Op het einde van de keuken is nu een grote open sleuf. Het is nu twee maanden later en All-om wil opnieuw laten betalen voor wat al betaald is en schuift het probleem door naar de klant. Er is al betaald dus melk de koe maar verder leeg.
Ikea is niet echt behulpzaam, een e-mail adres is niet te vinden. All-om is een montage partner, ik verwacht steun van Ikea bij afhandeling. Maar waar moet je zijn? Zelf naar de rechter stappen? Lijkt me niet goed voor de naam van Ikea en hun montagepartner
FOTO VAN AART VAN DRIEL
Reactie of foto toevoegen
“Plezier van een nieuwe keuken is er niet”
Door Noz op woensdag 29 dec 2021 21 | vestiging Utrecht
4 jaar geleden een keuken uitgezocht. Zag er op de 1e plaats mooi uit maar al snel begon de apparatuur te haperen. Het plezier van een nieuwe keuken heb je niet. Allemaal kleine dingetjes die zo op te lossen zijn door de monteur maar wel elke x 3 weken wachten tot de monteur kan komen. Na een jaar begonnen met proberen er vanaf te komen maar lukt niet omdat elke x de monteur moet beoordelen of het te repareren is. En tuurlijk, hij kan best een doekje over de onderplaat van de vaatwasser halen maat daarmee is niet het probleem waardoor de vaatwasser gaat lekken verholpen. Garantie is nu bijna voorbij en dan de apparatuur maar ergens anders halen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service van IKEA”
Door Wilma kries op dinsdag 5 apr 2022 22 | vestiging Son
Ik heb een keuken van ikea. Blad slaat wit uit op diverse punten. 25 jaar garantie op het blad. Vergeet het. Wij hebben de keuken zelf geplaatst en dan valt de garantie weg. Is ons nooit verteld. Wat heeft dat te maken met snelle slijtage? Oven begint te roesten etc etc. Nooit meer een keuken van ikea.

Aanvulling 22 april 2022:
Keuken is ruim 8 jaar geleden gekocht. Aanrechtblad geeft allemaal witte vlekken.
Nieuw blad is niet te koop omdat die uit het assortiment genomen hebben. Ik denk ook omdat het gewoon bagger is. Ons is verteld dat we 25 jaar garantie krijgen.
Komen in de avond kijken en zeggen dat het waarschijnlijk door een lamp komt.
Hij had geen tijd om overdag te komen. Ik ben zoooooo boos. Dit zijn geen service van ikea.
FOTO VAN WILMA KRIES
+ Toon extra foto van Wilma kries
Reactie of foto toevoegen
“Vond het goede service”
Door Nicole op maandag 22 mei 2017 17 | vestiging Breda
Enkele maanden geleden zijn we ons op een nieuwe keuken gaan oriënteren. Uiteindelijk hebben we deze aangeschaft bij Ikea. De keuken staat inmiddels en onze verwachtingen zijn, zowel qua kwaliteit als qua service overtroffen. Het begon allemaal bij het maken van de tekening samen met Jeroen, een van de verkopers. Hij heeft ons daarin prima advies gegeven, zonder dat we het gevoel hadden dat hij ons meer wilde verkopen dan dat wij eigenlijk wilden. Dat was fijn, geen cowboy verhalen maar gewoon oprecht advies. Vervolgens werd de keuken gezet. Wij hebben ervoor gekozen om alles bij de partner van Ikea, Interiorfix onder te brengen. Van stucwerk tot electra en het zetten van de keuken. Misschien waren we elders goedkoper uit geweest, maar de kwaliteit en professionaliteit van deze partij was het geld meer dan waard. Na het zetten van de keuken waren we heel tevreden, behalve over de afzuigkap. Deze maakte nogal wat herrie. Hierover ben ik netjes teruggebeld door Jolanda van de customer service. Zij reageerde heel begripvol en meedenkend. De afzuigkap wordt door Interiorfix vervangen door een nieuwe kap. Ik zie zelden op plekken dat er zo netjes met klanten om wordt gesprongen. Ik verwacht dat de keuken nog lang staat, maar wat mij betreft wordt de volgende keuken weer een Ikea-keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatend blad”
Door A. Vos op zondag 10 sep 2017 17 | vestiging Duiven
Als je schade aan je keuken wilt melden dan is Ikea niet echt thuis. Hoe ze te emailen is al bijna onduidelijk. Probeer je ze te bellen op hun 0900 dan zijn ze niet thuis. Na 25 min de hoorn in mijn hand gehad te hebben en maar geen geen verbinding kreeg en van het ene muziekje in het andere belandde, heb ik van ellende maar opgehangen. Hoezo gerichte service.
FOTO VAN A. VOS
Reactie of foto toevoegen
“Garantie op koelkast”
Door Chris op maandag 10 jul 2017 17 | vestiging Breda
Een complete keuken gekocht bij IKEA. Tot zover geen probleem. Het opbouwen leverde ook geen problemen op, het meeste past probleemloos. De after sales service is wel een probleem. Na 1,5 jaar gaat het vriesvak klepje van de koelkast kapot. Je denkt; garantie. Dan begint de ellende. Volgens IKEA is er geen garantie op plastic, rubbers en glasplaten bij een koelkast. Glasplaten kan ik me voorstellen, de andere onderdelen moeten gewoon 2 of 5 jaar mee kunnen gaan. IKEA schrijft met grote letters in de winkel 5 jaar garantie. Op wat eigenlijk? Kortom: bij IKEA moet je niet aankomen met garantie problemen.
Reactie of foto toevoegen
“Garantie wordt niet nagekomen”
Door Rene op vrijdag 24 aug 2018 18 | vestiging Duiven
Twee keukens gekocht bij de Ikea met 25 jaar garantie. Na een paar jaar trekken de kasten krom. Mail gestuurd, dan krijg je gemiddeld na 45 dagen antwoord. Uiteindelijk hebben ze een "expertisebureau" ingeschakeld die allemaal onwaarheden aan het licht brengt zoals niet geisoleerd tuinhuisje met te grote airco (Dat is dus een goed geisoleerd kantoor met een klimaatbeheersingssysteem) en de keuken stond in een ruimte waarin het vochtig kon worden (ja, duh.... ik kook en was af, mag dat dan niet in een keuken). Dan zou er ook nog een buitendeur zijn die veelvuldig door alle bewoners gebruikt wordt, zodat er veel verschil in temperatuur en vocht zou komen. (we zijn met ons tweetjes en er zit nog een tussendeur tussen). En zo zit het hele rapport vol met onwaarheden. Contra expertise mag, maar dat kost snel €800,- en dan nog maar de vraag of we het vergoed krijgen. De clue zit er in dat IKEA deze keukens niet meer maakt en dus de frontjes ook niet kan vervangen en een nieuwe keuken plaatsen doen ze natuurlijk niet.

Conclusie: IKEA is een grote oplichter die zijn afspraken niet nakomt en zo te zien een eigen expertisebureau (Van Beek) in de hand neemt om alle klachten af te wimpelen. Hoe goedkoop het ook lijkt, achteraf is het duurkoop dus koop nooit een keuken bij Ikea. Ondertussen zijn we een jaar verder maar het enige wat is gebeurd
FOTO VAN RENE
Kromtrekkende deuren
Reactie of foto toevoegen
“Klantenservice om te huilen”
Door Talboom op maandag 1 nov 2021 21 | vestiging Barendrecht
In juli een keuken besteld bij Ikea barendrecht en nu begin november nog steeds niet geleverd, wat een drama dit bedrijf. Inmiddels wel 5 keer een dag thuis zitten wachten omdat de keuken geleverd zou worden en 5 keer kwam de vervoerder niet opdagen. De keuken staat nog steeds in het magazijn en inmiddels worden we al niet meer te woord gestaan door de klantenservice omdat de order behandeld wordt door een casemanager die weer geen contact met ons opneemt. Echt schandalig!! Met de producten van Ikea is niks mis maar de leveringen en de klantenservice is om te huilen.
Reactie of foto toevoegen
“Juridische trucjes”
Door Martin op zaterdag 25 jul 2020 20 | vestiging Haarlem
Op 19 juli 2020 ga ik met mijn ontwerp uit de keukenplanner naar IKEA in Haarlem om de keuken te bestellen. Na enige tijd vertelt de verkoper mij dat het gekozen front TINGSRYD uit de handel is. Dat is vreemd want deze frontjes staan in de webwinkel van IKEA, ze staan in de keukenplanner van IKEA, én in de showroom in Haarlem staat een complete keuken met TINGSRYD frontjes. Ik vind dit misleidend, als IKEA iets niet kan leveren dan moet het ook niet worden aangeprezen via de verkoopkanalen. Maar vooruit dan maar, ik kies voor andere frontjes (KUNGSBACKA) waardoor de keuken een paar honderd euro duurder wordt. Dit is wel een teleurstelling maar goed, het is te accepteren want deze frontjes zijn ook mooier dan de TINGSRYD.

Op 23 jul 2020 heb in de winkel bij een verkoopafspraak met Liesbeth R. De keuken werd in het systeem gezet en besteld. Het was een prettig gesprek en ik kreeg nuttige tips en advies. Drie artikelen konden echter niet aan de order worden toegevoegd, maar die kon ik wel uit de winkel zelf meenemen. Ik vond dat vreemd. Waarom worden deze artikelen buiten de keukenorder om verkocht? Waarom moet ik die zelf los kopen? Het is onhandig. Nou vooruit dan maar, ik ga ze zelf wel uit het magazijn halen.

Een ander artikel, te weten KUNGSBACKA ladefront 60x40 antraciet (artikel 703.373.48), kon óók niet aan de order worden toegevoegd. Dit artikel was niet leverbaar maar óók niet voorradig in de winkel, en kon ik dus niet meteen meenemen. Dit artikel werd op een "shopping list" gezet en die moest ik dan zelf handmatig maar via het internet bestellen. Dit vond ik wel heel erg raar. Waarom kan IKEA een bepaald artikel niet toevoegen aan een order en moet de klant dit zelf via het internet bestellen? Een vreemde gang van zaken, maar vooruit dan maar, ik bestel ze wel via de website.

Ik ging naar huis en probeerde de twee stuks KUNGSBACKA frontjes te bestellen. De website vertelt mij echter dat dit artikel niet besteld kan worden en ook nergens voorradig is. Nu heb ik dus een probleem; mijn bestelde keuken is niet compleet. IKEA heeft mij nu een incomplete keuken verkocht en de ontbrekende frontjes zijn niet verkrijgbaar.

Om een oplossing te vinden bel ik met het support team in Haarlem. Men geeft aan dat niet bekend is wanneer het frontje weer voorradig is. Ook kan en wil men niet garanderen dat ze ooit nog zullen komen. Ik denk aan het TINGSRYD fiasco. Misschien bestaan die frontjes wel helemaal niet meer en ik ben bang dat ik ze nooit meer kan krijgen. Mij wordt verteld dat ik zelf regelmatig op de website moet gaan kijken om deze ontbrekende onderdelen te bemachtigen. Ik vraag of het een week duurt, een maand, een jaar of langer. Dit kan men niet beantwoorden, ik moet zelf maar af en toe op de website kijken. Dit is wat mij betreft geen aanvaardbaar antwoord. Ik geef aan dat ik dit slechte klantenservice vind.

Ik vraag om een garantie dat dit frontje ooit weer leverbaar wordt. Dit wil men mij niet geven. Ik vraag om een alternatieve oplossing. Die wil men mij niet geven. Ik vraag om een datum waarop dit frontje weer geleverd kan worden. Die wil men mij niet geven. Vervolgens vraag ik om annulering van de order. Dit is niet mogelijk omdat er een maatwerk werkblad bij zit. Ik vraag of we een deadline kunnen afspreken, bijvoorbeeld als het frontje niet binnen 12 weken leverbaar is, dat ik de keuken dan kan retourneren. Dit weigert men; ik kom niet meer onder mijn incomplete keuken uit.

Nu wil ik IKEA in gebreke stellen, maar hier komt de juridische aap uit de mouw. Het niet leverbare frontje is bewust buiten de order gehouden, zodat ik juridisch gezien deze frontjes dus eigenlijk helemaal niet gekocht heb. Ik kan IKEA dus ook niet dwingen ze mij te leveren, én ik kan IKEA niet in gebreke stellen met betrekking tot de levering van de order. Deze frontjes zijn helemaal geen onderdeel van de order, en dus is IKEA niet in gebreke.

IKEA heeft mij dus willens en wetens een incomplete keuken verkocht en de niet leverbare frontjes bewust buiten de order gehouden, om juridische aansprakelijkheid te vermijden. Ik vind dit werkelijk een schandalige manier van zaken doen. Ik koop een keuken van 3100 euro, die niet compleet is, en IKEA verschuilt zich achter zo'n flauw trucje om niet verantwoordelijk te zijn voor de levering van de complete keuken.

Ik beschuldig IKEA bij deze dan ook van misleidende verkooppraktijken. IKEA heeft mij misleid door te zeggen dat ik de ontbrekende frontjes online zou kunnen bestellen, terwijl dit niet het geval is. De verkoper had ook zelf online de voorraad kunnen bekijken om mij te behoeden voor dit probleem. Door deze misleiding ben ik akkoord gegaan met de order voor een incomplete keuken omdat ik veronderstelde dat de verkoper de waarheid sprak en dat de frontjes dus gewoon online te bestellen zouden zijn. Wanneer ik had geweten dat deze frontjes niet leverbaar zijn, dan had ik de hele keuken niet gekocht.

Ik koos juist voor IKEA omdat het een betrouwbaar bedrijf is, en de gemiddelde "keukenstunter" doorgaans niet betrouwbaar is. Nu krijg ik een dergelijke truc voor mijn kiezen, waarbij mij een incomplete keuken is verkocht die ik niet kan annuleren. Of de ontbrekende frontjes ooit nog zullen komen, daar weigert IKEA iets over te zeggen.
Reactie of foto toevoegen
“Verkleurde deurtjes vallen niet onder garantie”
Door Astrid op dinsdag 26 okt 2021 21 | vestiging Breda
In 2016 een keuken gekocht bij ikea. Nu zijn het grootste deel van de deuren verkleurd. Contact opgenomen met ikea maar ze verschuilen zich achter het 'invloeden van buitenaf' smoesje. Nou ik wil dan wel eens weten wat voor invloed dat dan zou moeten zijn! De keuken hangt niet in de zon en het is op diverse willekeurige plaatsen dus niet bijvoorbeeld alleen boven de kookplaat. Er zitten zelfs 2 deuren naast elkaar waarvan de ene verkleurd is en de andere niet! Leuk hoor die beloofde garantie maar als er daadwerkelijk problemen zijn is de Ikea ineens niet thuis! Belachelijk!

En dan nog doodleuk zeggen dat verkleuring na korte tijd niet onder de garantie valt en het ook in de algemene voorwaarden staat (terwijl er volgens mij ook zoiets bestaat als goede en deugdelijke kwaliteit leveren) terwijl het duidelijk komt door de slechte kwaliteit lak die door Ikea gebruikt word. Ze laten mensen met een keuken van net 5 jaar oud gewoon stikken!!!!

Een belachelijke en schandalige vertoning en koop dus ook echt nooit meer een keuken bij de Ikea. Schofterig en arrogant bedrijf dat totaal geen aandacht besteed aan de klanten. Die garantie kun je net zo goed gelijk in de prullenbak gooien want Ikea heeft overal wel een excuus voor!
FOTO VAN ASTRID
Reactie of foto toevoegen
“Flexibel maar zonder kwaliteit of service”
Door Alexander op woensdag 29 jul 2020 20 | vestiging Delft
Voor de nieuwe woning hadden we een nieuwe keuken nodig. Doordat we vol in de verbouwing zaten en nog niet goed alle details wisten wat we wilden hebben we gekozen om (voorlopig) een Ikea keuken te plaaten en deze zelf stap voor stap op te bouwen. Hierdoor zeer uitgebreid ervaring opgedaan met alle aspecten van Ikea. Laten we zeggen dat het een zeer gemengd totaalbeeld geeft.

Pluspunten
1. Het is totaal flexibel qua ontwerp en indeling. Je kan en mag je bedenken en alles terugbrengen en omwisselen. Niet alles maar wel veel is mogelijk. Achteraf hebben we zoveel mogelijk treklades genomen. Die kan je zelf bijhalen. Je kan eventueel de planken die je al hebt teruggeven en je krijgt je geld terug. Je zou ook andere fronten kunnen nemen achteraf. Dit kan je nergens anders zo doen.
2. Je kan het zelf plannen. De keuken bestaat uit meerdere delen en die hebben we stap voor stap opgebouwd en uitgebreid. Het is een voordeel dat je niet vooraf alles moet beslissen maar gaandeweg elke keer een stapje kunt zetten. Ook dit kan je nergens anders doen (behalve bijvoorbeeld bij de bouwmarkt).
3. Prijstechnisch is het prima zolang je in de basisvarianten blijft zitten. Onze keuze voor Ikea had niets met prijs te maken overigens.
4. Je kan andere merkapparatuur (je moet geen Ikea apparatuur nemen!) en een werkblad van een andere levarancier gebruiken. Op zich is het wel een open systeem.

Minpunten
5. De kwaliteit over de hele linie is matig. Bijvoorbeeld in alle voorgeboorde gaten zit een maattolerantie. De gaatjes zitten niet altijd op dezelfde plek maar varieren per paneel. Je kan dit goed zien als je dezelfde fronten op elkaar legt, gaatje ene keer iets meer links en andere keer iets meer rechts. Het past daardoor niet altijd en je moet zelf bijboren. Ook de platen zien niet altijd exact even groot. Dit kan je zien als je platen op elkaar legt, ze zijn simpelweg niet even groot maar er zit opnieuw een variatie in van van 1 tot 1,5 mm. Montagemateriaal ontbreekt af en toe. De algehele kwaliteit van panelen is net voldoende. Standaard stelpoten zijn slecht. Standaard scharnieren zijn echt matig. Op zich is het wel in overeenstemming met de prijs, maar hier geldt echt ik betaal niet zoveel dus ik krijg ook niet zoveel, het kan allemaal net. In dit verband: je mag alles terugbrengen en het wordt zonder discussie teruggenomen, ook als het al gemonteerd zat. Dat heeft ergens iets te maken met de echt waarde: kennelijk is de kostprijs zo laag voor Ikea dat het niet uitmaakt als je het teruggeeft.
6. Service heeft een andere betekenis. Je mag materialen terugbrengen, opnieuw ophalen, ontbrekend schroefje halen, etc. Elke keer een nummertje trekken, zo 20 minuten wachten, aan de balie iets geven, iets ophalen, etc. Je moet niet verwachten dat er iemand iets voor je doet. Daar betaal je overigens ook niet voor. Wat Ikea presenteert als service voor de klant is vooral wegbezuinigen van handelingen door Ikea en zo min mogelijk tijd besteden. Je doet alles zelf.
7. Op het moment dat je uit de basisvarianten gaat is de prijs niet meer zo interessant. Ikea biedt veel verschillende fronten (van 10 euro maar ook van 50 euro), allerlei varianten voor de keukenbladen, treklades, etc.. Wij hebben veel elementen achteraf geupgrade omdat het mooier of praktischer was en daar betaal je behoorlijk voor. Je zit dan meestal vast aan Ikea en dan blijkt dat ze werken met een soort high-low concept. De basiselementen zijn goedkoop (low) maar de opties zijn veel duurder (high). De prijzen van onderdelen hebben in ieder geval weinig met de kostprijs te maken. Achteraf denk ik dat de basisvarianten (bijvoorbeeld het standaardmeubel voor een kast van 60 breed en 80 hoog) echt supergoedkoop zijn en dat de marge op onderdelen die je achteraf bijkoopt wordt teruggehaald. Het is wat ondoorzichtig. Ikea is zeker niet goedkoper dan andere aanbieders bij een compleet afgewerkte keuken.

Neutraal
8. Wij hebben alles zelf gemonteerd, vooral omdat we heel flexibel wilden zijn. Het was wat bewerkelijk (zijn erg veel handelingen) en kost aardig wat tijd, maar ik denk dat het bij een andere keukenmerk per saldo niet makkelijker of moeilijker was geweest. Bij een andere keukenleverancier hadden we echter niet zo flexibel stap voor stap kunnen werken.

Conclusie
In flexibiliteit is Ikea niet te verslaan en was voor ons een uitkomst. Als je niet zelf monteert, dan raad ik het echt af. De reden is dat je bij een externe monteur per definitie vooraf precies moet bepalen wat je wilt. Alle voordelen van Ikea met flexibel qua ontwerp en indeling (1.) en flexibel in planning (2.) heb je dan helemaal niet. De nadelen van heel matige kwaliteit (5.) en ontbreken van service (6.) houd je gewoon. Qua prijs zit Ikea aan de budget kant, maar is zeker niet goedkoper in prijs dan andere op budget gerichte aanbieders, en ik denk dat je elders voor hetzelfde budget een hogere kwaliteit keuken kunt krijgen met wat meer service.
Reactie of foto toevoegen
“Montage slecht geregeld”
Door Peter Oskam op donderdag 23 jul 2020 20 | vestiging Haarlem
De jonge dame in kwestie had duidelijk geen zin in het gesprek, maar al met al kregen we wel wat we wilde. De ellende moest echter nog beginnen. De dag voor de levering werd er gemeld dat de keuken niet compleet zou worden geleverd. Er waren problemen met het blad. Uiteindelijk bleek het blad er wel maar ontbraken er andere zaken. Na 3x heen en weer rijden (als je dacht dat je alles had, dan vond de monteur toch nog weer iets) Service in die periode van Ikea ronduit slecht. Als er al communicatie was, dan was die onduidelijk en duurde lang. Uiteindelijk bleek het blad toch niet goed en hebben we vervolgens 4 weken op een nieuw blad moeten wachten. Hierdoor kon de keuken ook niet afgemaakt worden. Dan de installatie zelf. Wil je garantie krijgen van Ikea, dan ben je verplicht met de door hun aangedragen installateur te werken. In dit geval was dat Livique de eigenaar (en naar ik vermoed enige werknemer) hebben wij alleen bij het inmeten gezien, waarbij hij na later bleek ook nog wel wat foutjes had gemaakt. Livique heeft een ander bedrijf ingehuurd die op haar buurt weer ZZP'er inhuurd. De 1e dag stond er 3 man op de stoep, die konden niet aan de slag omdat de muren nog nat waren, de kosten hiervan werden uiteraard doorberekend a € 500. Logisch, mijn fout, zeur ik ook (nog) niet over. Daarna heb ik op 2 uur na steeds maar één monteur over de vloer gehad, terwijl er steeds werd aangegeven dat er twee monteurs zouden komen. De monteur die er was werkte altijd hard en vakkundig overigens. Maar omdat iedere "tussenpersoon" wat wil verdienen draait alles om geld. Voor degene die het werk uiteindelijk moet uitvoeren blijft er bitter weinig over. Inmiddels zijn we 2 maanden en 7 werkdagen verder en de keuken is nog altijd niet af. Ook vandaag stond er maar weer één monteur op de stoep, het werk was teveel. De nieuwe bladen zijn geplaatst, maar er is maar voor ongeveer de helft getegeld. Het lijkt mij dat ik voldoende reden heb om alsnog over de € 500 te klagen, die ga ik ook niet betalen. Ze mogen blij zijn dat ik inmiddels geen rekening ga sturen. Kortom ik raad iedereen af om een keuken bij Ikea te kopen. Met alle extra kosten ben ik uiteindelijk net zoveel kwijt als bij iedere andere "keukenboer" maar had ik wel één contactpersoon gehad. De communicatie met alle betrokkenen verloopt zeer moeizaam. Het duurt dagen en dagen voordat je contact en/of een antwoord hebt.
Reactie of foto toevoegen
“Frontjes verkleuren heel snel”
Door Rita op maandag 17 jan 2022 22 | vestiging Utrecht
Ik heb in 2015 een keuken gekocht bij IKEA. De frontjes van de deuren en laden verkleuren heel snel. Niets aan te doen.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatend folie”
Door Kohl op maandag 6 sep 2021 21 | vestiging Hengelo OV
Na 6 jaar liet van keukenkast het fineer los maar ach het is van ikea ...altijd goed .. ze geven niet voor niks 25 jaar garantie. Maar helaas voor de medewerker was de keuken gebruikt en dan vervalt dd garantie.
FOTO VAN KOHL
Reactie of foto toevoegen
“Levering niet op orde”
Door Floor op maandag 25 apr 2016 16 | vestiging Utrecht
De keuken online ontworpen en in de winkel met een medewerker besproken. Alles bleek op voorraad dus we konden betalen. De keuken wordt geleverd op vrijdag avond tussen 6 en 11, maar we zouden nog even een belletje krijgen over het precieze moment. Geen 10 uur later krijgen we een mailtje dat er bepaalde onderdelen niet leverbaar zijn. Na 10 minuten in een keuzemenu vast te zitten (voor 0,55 euro per minuut bovenop je normale tarief) krijg ik een telefoniste aan de telefoon die me verzekert dat ikea hier niets aan kan doen. Na wat aandringen sturen ze de ontbrekende onderdelen vanaf een andere vestiging. Ze beloven plechtig dat het dan op tijd binnen is (binnen 4 dagen) voor het plaatsen van de keuken. Op vrijdag avond besluit ik even te bellen ivm de levertijd omdat ik niet 5 uur lang in een leeg huis wil zitten zonder verwarming. Na nog een 10 minuten keuzemenu blijkt dat Ikea dit nooit beloofd heeft want ze bellen immers nooit. Ik moet 5 uur op locatie wachten tot het geleverd wordt. Zaterdag heb ik wat lui uitgenodigd om die keuken te plaatsen maar het onderdeel dat nog nagezonden zou worden is nooit gekomen. Halverwege het plaatsen van de keuken blijkt dat er bovendien nog een kastje ontbreekt. Na weer 10 minuten in het keuzemenu blijkt dat ikea hier niet voor verantwoordelijk is en ik dit zelf mag komen ophalen.

Samenvatting: Ik ben in een week 3 jaar ouder geworden en ik ga de rest van mijn leven ikea boycotten met een passie. Oh en het onderdeel dat nog nagezonden zou worden is nooit aangekomen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen Ikea apparatuur meer”
Door Cynthia op dinsdag 2 nov 2021 21 | vestiging Duiven
Slechte ervaring na 7 jaar vaatwasser en koelkast kapot. Ik betaald de monteur voor alleen een bevestiging. Ikea apparatuur niet meer.
Reactie of foto toevoegen
“Positief”
Door Fam. Kremer op dinsdag 18 sep 2018 18 | vestiging Son
Wantrouwend waren we wel een beetje..... Positief verbaasd! Goed voorgelicht, geen verkooppraatjes, vaste duidelijke prijzen. Alles uitbesteed via Ikea , Interiorfix. Levering duurde wat lang, uitvoering prima.
Reactie of foto toevoegen
“Nooit meer een keuken van Ikea”
Door E Talma op vrijdag 25 jun 2021 21 | vestiging Zwolle
In maart keuken geleverd met zwart mat werkblad. Zoals de naam zegt werkblad!! Dit is het dus niet. Al met licht gebruik krijg je krasjes in dit blad. Na 1 maand contact opgenomen en er is een bedrijf langsgeweest die dit zou gaan herstellen.
Betreffende bedrijf had aan Ikea gemeld dat herstel altijd zichtbaar blijft op dit werkblad en hebben dus geen herstel uitgevoerd. Na meerdere mails en amper reactie, vandaag gebeld en mijn service / garantie is dat het bedrijf is langs geweest meer konden ze niet doen, volgens Ikea heb ik zelf voor geen reparatie gekozen en de zaak word afgedaan!! Een dure keuken met een op maat gemaakt blad van zeer slechte kwaliteit vinden ze heel normaal om te verkopen. Ik was woest en kreeg na mijn boosheid te uiten dat dit geen service is en ik een oplossing wil te horen dat ze die niet hebben en hebben gezegd we gaan nu de verbinding verbreken. Dit is de service van Ikea!! Verkopen van slechte kwaliteit maar het niet willen oplossen!! Ik koop hier nooit een keuken weer!
Reactie of foto toevoegen
“Niet goed”
Door Maudy Vossen op dinsdag 29 okt 2019 19 | vestiging Duiven
Keuken gekocht bij Ikea Duiven en door All om laten inmeten en daarna in 2 fases laten plaatsen. Vreselijk slordig en niet goed. Monteurs zijn vertrokken en hebben mij 1 dag voor de verhuizing laten zitten. Niet dien het. Is een grote ellende !!
FOTO VAN MAUDY VOSSEN
Slordige montage
Reactie of foto toevoegen
“Garantie is wassen neus”
Door Niels op zondag 6 dec 2020 20 | vestiging Delft
Prima ervaring om de keuken op te stellen, bestellen, en plaatsen. Kwaliteit is redelijk gezien de prijs en wat extra zorg bij de montage. Helaas na vijf jaar een kapot deurtje (verkleuring). Het frontje dat we hadden is reeds niet meer in het assortiment en de 25 jaar garantie geld niet voor verkleuring. Ik kreeg wel duidelijk de indruk dat dit had gegolden voor welke klacht dan ook over een artikel niet in het assortiment meer... Dus die 25 jaar garantie - wassen neus.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte kwaliteit”
Door Sabine Louet Feisser op zondag 23 feb 2020 20 | vestiging Utrecht
We hebben 6 jaar geleden een IKEA keuken gekocht. Na 5 jaar zijn de keukenkastjes er erg slecht aan toe. Boven het fornuis laat gewoon het laminaat los en zie je de MDF platen er doorheen. Op de overige kasten is door zonlicht het laminaat helemaal gaan rimpelen. Als we hier over communiceren met de IKEA klantenservice, worden we met een simpele verwijzing naar de algemene voorwaarden afgescheept. Ikea stelt het volgende :"We hebben je melding in behandeling genomen en de foto's uitvoerig bekeken. Aan de hand van deze informatie zijn we tot de conclusie gekomen dat de genoemde schade het gevolg is van omstandigheden die buiten het product zelf liggen; zoals dagelijks gebruik, stoten, vallen of onjuist gebruik." Ik vind dit echt onacceptabel. Je moet toch gewoon kunnen koken in een keuken? Referentienummer 190917-000599
FOTO VAN SABINE LOUET FEISSER
Kwaliteit fronten
+ Toon extra foto van Sabine Louet Feisser
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met oven”
Door Edzard op maandag 16 nov 2020 20 | vestiging Amsterdam
De kwaliteit van de apparatuur is slecht. Er brak een kunststof lipje af doordat ik er met een ovenschaal een tikje tegen gaf. De oven was meteen niet bruikbaar en Ikea was niet thuis voor coulance ondanks dat het niet af had mogen breken. Bij deugdelijke apparatuur zie je dat dit onderdeel ook van metaal is gemaakt en niet plastic.

Aanvulling ontvangen 16 november 2020: Ik heb een complete keuken gekocht.
FOTO VAN EDZARD
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden”
Door Van Eijk op dinsdag 16 mrt 2021 21 | vestiging Duiven
Keuken besteld bij Ikea duiven. Bestellen ging goed. Maar na plaatsen keuken werd pas verteld dat het aanrechtblad nog twee maanden op zich laat wachten en de achterwand nog 4 maanden moet op maat gemaakt worden.
Reactie of foto toevoegen
“Veel herrie”
Door S. Roelofs op zaterdag 24 mrt 2018 18 | vestiging Amsterdam
ik ben goed en met creativiteit geholpen door de medewerkers op de vestiging. Het bezorgen ging mis en moest snel nog vlak voor de kerst gebeuren. Uiteindelijk ziet het er mooi uit, met wat leuke plankjes er omheen, MAAR: bij gebruik bleek de kraan een enorme spetterkraan, waardoor vuil omhoog spettert. Inmiddels heb ik een andere kraan gekocht. De koelvriescombi maakt een naar, zwaar, laag vibrerend geluid wat tot in je botten doordringt. Bovendien werkt de ombouw als klankkast -heel akelig. Dit moet ik helaas zo snel mogelijk verwijderen en een nieuwe koelvriescombi aanschaffen (niet bij Ikea!!). Heel ergerlijk met een keuken van nu 3 maanden oud. De afzuigkap maakt op een bepaald moment een ongelooflijke herrie door - wat na een bezoek door de fabrikant a raison van 70 euro, bleek te komen door een veel voorkomend euvel, nl tegendruk doordat uitgang van de afzuigkap niet passend is voor de bestaande afvoerbuis. Daar had het montagebedrijf van Ikea (DTB) nog nooit van gehoord - die vonden dat de monteur dat niet had kunnen weten. Ik weet het nu wel... Conclusie: veel herrie en heel veel ongemak voor heel veel geld.
Reactie of foto toevoegen
“25 jaar garantie? Vergeet het maar”
Door D op zondag 3 feb 2019 19 | vestiging Barendrecht
25 jaar garantie op een keuken van Ikea blijkt een wassen neus. Van het deurtje van de vaatwasser begon de verf binnen een jaar al te bladeren en bleek absoluut niet vocht bestendig. De rest van de kast deurtjes vertonen allemaal scheurtjes in de verf op de smalle gedeeltes, dit verergert per jaar. Als er eenmaal scheurtjes in de verf zitten is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat de verf los gaat laten. De verf breekt nu op steeds meer plaatsen los. Dit heeft niks met slijtage te maken of is veroorzaakt door verkeerd gebruik, dit ontstaat gewoon spontaan over de hele keuken. Om niet elk jaar met die deurtjes naar Ikea te hoeven gaan heb ik 8 jaar gewacht tot het over de hele keuken zichtbaar en storend begon te worden. Dit was dus mijn grootste fout want nu kan Ikea zich achter de kleine lettertjes verschuilen in de garantie voorwaarden.

Ikea belooft van tevoren 25 jaar garantie, dat is dus niks waard, zie onderstaande reactie. En komt eigenlijk maar neer op 1 jaar garantie waarbij je de gebreken ook nog eens binnen twee maanden gemeld moet hebben na eerste waarneming. Ikea bied totaal geen oplossing, ook niet telefonisch. Ik zou een Ikea keuken aan niemand willen adviseren, begin er gewoon niet aan, je krijgt er spijt van. Het is slechte kwaliteit, waarbij ze met hun 25 jaar garantie vertrouwen willen wekken dat het allemaal wel meevalt. Maar binnen 10 jaar ben je weer toe aan een nieuwe keuken.

Daarnaast is de klantenservice erg slecht. Heb meer dan 6 maanden op onderstaand antwoord moeten wachten. Dat vind ik ook nog wel ironisch eigenlijk, zelf moet je binnen 2 maanden je klacht over het product kenbaar maken om binnen de garantie procedure te vallen, Ikea kan jou klacht nog niet eens binnen een halfjaar afhandelen. Het antwoord wat je krijgt lijkt mij overigens een vrij standaard antwoord wat ze al klaar hebben staan. Telefonisch is de klantenservice ook slecht te bereiken, heb hiervoor een uur in de wacht gestaan.

Geachte heer ......., Hierbij bevestigen wij uw melding inzake uw FAKTUM keuken en informeren u als volgt. De FAKTUM keukenserie is inmiddels uit het assortiment. Momenteel verkoopt IKEA een geheel nieuw keukensysteem, METOD genaamd. De maatvoering van het nieuwe systeem is anders en de onderdelen zijn daarom niet uitwisselbaar met een FAKTUM keuken. IKEA heeft het recht om het assortiment te wijzigen om aan de steeds veranderende vraag te kunnen voldoen. Medio mei 2014 is een gehele mediacampagne geweest waarin afscheid werd genomen van het FAKTUM systeem. Hierin is duidelijk aangegeven dat de garantie gewoon blijft bestaan en er tenminste 2 jaar nog FAKTUM onderdelen beschikbaar zouden zijn. Dit is uitgevoerd door middel van een webshop speciaal voor FAKTUM, deze is per 30 september 2016 gesloten. Daarmee hebben wij aan onze plicht tot informeren gehouden. Onder de IKEA garantie vallen schades die zijn ontstaan door een produktie- en/of kwaliteitsprobleem. Deze vormen van schade komen over het algemeen aan het licht in het eerste jaar na aankoop. Schade ten gevolge van invloeden van buitenaf zoals dagelijks gebruik, stoten of vallen valt niet onder de garantie. Daarbij is wettelijk bepaald, dat garantiegever binnen 2 maanden na ontstaan van de 1e schade moet worden ingelicht om de schade te beperken en de garantiegever de kans tot reparatie te geven en de oorzaak te onderzoeken. Volgens onze Algemene Verkoopvoorwaarden kunnen wij uw beroep op garantie daarom niet honoreren. Wij wijzen daarom uw verzoek tot garantie af en sluiten het dossier. Wij kunnen u adviseren om na te gaan of de fronten nog gerepareerd en overgespoten kunnen worden. Wij hebben goede ervaringen met de firma Maatrepair in deze, maar het staat u uiteraard vrij om uw eigen keuze te bepalen. Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, IKEA B.V. Nederland Customer Support Center
Reactie of foto toevoegen
“Redelijke prijs kwaliteit verhouding”
Door Debby op zaterdag 11 feb 2017 17 | vestiging Utrecht
Wij hebben 4,5 jaar geleden de faktum keuken met Statt deuren gekocht. Ik vind het een teleurstelling dat je dan beloofd wordt dat je je kastdeuren na een paar jaar kan vervangen, maar dat ze nu met een ander systeem werken (Method). Ook laat het folie op veel kastdeuren en plinten los en kun je ook de Statt deuren niet meer krijgen. Ik heb via de garantie wel een aantal nieuwe deurtjes kunnen krijgen om een aantal kapotte te vervangen. Ze hebben nog een voorraad staan voor garantie gevallen. Verder werd alles netjes op tijd en compleet geleverd. We hebben hem zelf geplaats, bewerkelijk op zijn IKEA's , maar goed te doen. De koelkast en vaatwasser doen het prima. De knopjes op de oven zijn wel zwak en kun je eraf draaien, wat niet zo hoort. Het eiken blad is echt mooi, en gaat meer leven zonder lelijk te worden. De keuken is goedkoop (3500,00 incl apparatuur en eiken blad), maar gaat geen 20 jaar mee, prijs kwaliteit is redelijk. In de winkel zijn we wel prettig geholpen.
Reactie of foto toevoegen
“Foxtorp keuken”
Door Fam. Meijer op woensdag 26 aug 2020 20 | vestiging Groningen
Nu paar jaar (2-3) Foxtorp keuken van ikea, wit mat. Mooi in aanschaf, maar let op. De zijkant van de panelen verkleuren en worden geel! En dat gebeurt zonder weersinvloeden! Dit valt niet onder garantie, aldus Ikea klantenservice. Letterlijk wordt geschreven.....'Het is normaal dat er na verloop van tijd zichtbaar begint te worden dat een keuken niet meer hagelnieuw is. Dit is niet te wijten aan kwaliteit, maar heeft te maken met normale dagelijkse invloeden.' Dus let op, in de loop van 2-3 jaar ontstaat er kleurverschil tussen tussen het vooraanzicht (blijft wit) en zij aanzicht (wordt geel). En accepteer het maar want dit heeft te malen met de normale dagelijkse invloeden! Ikea geeft niet thuis. Pas dus op met aanschaf van witte keukens van Ikea.
REACTIE VAN FAM. MEIJER
Zie foto
Reactie of foto toevoegen
“Wat een ellende”
Door Jac Weerts op woensdag 23 dec 2020 20 | vestiging Utrecht
December 2020: Waarschuwing voor mensen die een keuken willen kopen bij Ikea!
1.Ikea houdt zich niet aan gemaakte afspraken.
2.Ikea is niet in staat om adequaat te communiceren.
3.Ikea levert keukens af die niet compleet zijn.
4.Ikea laat je maanden lang wachten op ontbrekende en beschadigde onderdelen.
Conclusie: wil je van al deze ellende bespaard blijven, koop dan zeker niet bij Ikea.
REACTIE VAN L. HAKE
Ben het helemaal met bovenstaande eens. We zijn in november begonnen met het bestellen van de keuken. Pas op 2 juni zal het installeren uiteindelijk afgemaakt worden.
Reactie of foto toevoegen
“Drama”
Door Jan Jaap op dinsdag 20 feb 2018 18 | vestiging Groningen
Verschrikkelijk. Laten intekenen bij de Ikea Groningen door een medewerker die er verstand van hoort te hebben. Toch is alles fout gegaan. Klantenservice lost vervolgens niets op. Drama! Het heeft ons ontzettend veel tijd en ergernis gekost. Nooit weer een IKEA keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Veel geprobeerd”
Door M de Groot op vrijdag 28 aug 2020 20 | vestiging Hengelo OV
Hallo ik heb zelfde probleem heb nu al voor de 2 de keer nieuwe frontje erin maar kastdeurtjes zijn niet schoon te krijgen al met verschillende middeltjes geprobeerd ook gebeld dan zeggen ze met glasreineger ook geprobeerd met soda met afwasmiddel ontvetten niks help ben wel zo zat eerst had ik witte kastdeurtjes die werden zo veel geen gezicht zelf ben ik ziek dus denk je zal wel aan de schoonmaakster liggen naar wij zat waren hebben wij de grijs mat maar gekocht nog geen 5 maand verder zelfde probleem weet mij geen raad meer geld groeit mij niet op de rug mijn man kan helaas de bon niet vinden dus wie kan mij helpen kastdeurtjes voedingen overwegend.

Aanvulling ontvangen 2 september 2020: Ongeveer ander half jaar hebben wij de keuken in wit geplaats en ergens voor on dit jaar omdat de kastdeurtjes niet schoon te krijgen was en ook vergeelde hebben wij nieuwe frontje gekocht in grijs met de hoop dat dit beter zou zijn Maar niet dus er blijven naar schoonmaken vage vlekken te zien van alles geprobeerd ook direct droogmaken naar elk stukje allerlij middelen niks help dus voel mij machteloos gr Antoinette
REACTIE VAN WENDY
Over welke fronten gaat uw verhaal? Mvg
Reactie of foto toevoegen
“Wandpaneel wordt maar niet nageleverd”
Door Yvonne Vermaak op donderdag 10 nov 2022 22 | vestiging Utrecht
ik wacht nu al sinds maart op een wandpaneel. Hij was beschadigd geleverd, we zouden een nieuwe krijgen maar keer op keer mailen, telefonisch heel slecht te bereiken en als je ter plaatsen komt weet niemand er iets vanaf. Heel erg jammer dat de keuken nog steeds niet af is !
Reactie of foto toevoegen
“Vergeling fronten en afhandeling”
Door R.Rietveldt op zaterdag 20 jul 2019 19 | vestiging Barendrecht
Klacht over donkervergeling van witte VEDDINGE keukenfronten van IKEA. Omdat IKEA mij niet tegemoet wil komen met een oplossing voor mijn klacht over mijn donkervergeelde witte VEDDINGE keukenfronten, rest mij geen andere optie dan mijn klacht wat breder onder de aandacht te brengen. Hoewel IKEA beweerd dat alle IKEA keukenfronten vervangbaar zijn, bleek vervanging van één wit VEDDINGE keukenfront na 4 jaar niet mogelijk door donkervergeling van mijn overige fronten.

Als antwoord op mijn klacht beweerd IKEA o.a., dat donkervergeling inherent is aan het product en als zodanig binnen de gestelde kwaliteitsnormen valt. Om die reden valt donkervergeling niet onder de garantievoorwaarden. Verder verklaard IKEA dat nieuwe fronten ook verkleuren, waardoor er op termijn geen kleurverschillen zullen zijn.

Ik vind de argumentaties van IKEA niet overtuigend en ook niet relevant, n.l.;

- Europa vond het produceren van verf te belastend voor mens en milieu en stelde daarom de VOS 2010 richtlijn op. Hierin staat dat er minder Vluchtige Organische Stoffen (VOS) in de verf mogen zitten. Alle fabrikanten moesten daarom de samenstelling van hun verf opnieuw formuleren. Vooral het bindmiddel moest opnieuw worden geformuleerd. Het bindmiddel dat tegenwoordig veel gebruikt wordt bestaat grofweg uit phtaalzuuranhydride, olievetzuur en glycerol. De vetzuurcomponent is de veroorzaker van de vergeling!.

- Witte Alkydhars-verf vergeelt relatief snel in daglicht, maar nog sneller als er geen zon- of daglicht bij kan komen.

- IKEA heeft mij vóór aankoop niet geïnformeerd over de relatief snelle donkervergeling van witte VEDDINGE fronten, terwijl het probleem met Alkydhars-verf sinds 2010 bekend moet zijn.

- IKEA gaat voorbij aan het feit dat ik witte VEDDINGE keukenfronten wil en geen donkervergeelde fronten.

- Daarnaast blijven bestaande donkervergeelde fronten doorvergelen, waardoor kleurverschillen blijven bestaan.

- IKEA verschuilt zich achter de garantievoorwaarden bij klachten over donkervergeling van witte VEDDINGE keukenfronten.

- Helaas heb ik een slechte afhandeling van mijn klacht ervaren.

Met vriendelijke groet,
Dhr. R.Rietveldt
FOTO VAN R.RIETVELDT
Reactie of foto toevoegen
“Zeer tevreden”
Door J.W. Kramer op zondag 15 jan 2017 17 | vestiging Utrecht
Complete metod keuken gekocht bij Ikea en zelf geïnstalleerd. Als je een beetje handig bent is dit geen probleem. Handleidingen zijn duidelijk en uitgebreid. Het grote voordeel is dat als iets stuk gaat of je iets wil veranderen Ikea alles op voorraad heeft en steeds met verbeteringen komt. Ook doen ze totaal niet moeilijk over garantie en ruilen. Kwaliteit verschilt niet van andere keukenleveranciers. Kastjes zitten stevig in elkaar. Al met al na twee jaar nog steeds zeer tervreden. Nog steeds passen we de keuken naar onze wens aan. Tip vooraf: maak een goed plan en teken het uit.
FOTO VAN J.W. KRAMER
Keuken wordt nog steeds naar wens aangepast
Reactie of foto toevoegen
“Fijn geholpen bij oudere ikea keuken”
Door Henri Dekkers en Joke Lentelink Almelo op zondag 29 sep 2019 19 | vestiging Hengelo OV
Tijdens de renovatie van onze keuken bleek het oude systeem (rationell) helaas niet meer leverbaar.Dit systeem was 15 jaar lang super goed en we besloten om het systeem te blijven gebruiken. Bij demontage van het front was er een probleem en na vele aardige verkopers werden we door eerst Fernon en later door Marion van de keukenafdeling Ikea Hengelo super geholpen. Met name Marion die met weer dan 15 jaar ervaring in het oude systeem de oplossing heeft gegeven. Binnen een dag heb ik alles weer als nieuw zonder kosten!
Reactie of foto toevoegen
“Bestelling verkeerd gelopen”
Door Alicia op maandag 20 jan 2020 20 | vestiging Utrecht
In Juli 2019 een keuken besteld. In November de order definitief geplast (mocht niet eerder van Ikea) Twee weken voor het geïnstalleerd zou worden (half december 2020) zegen ze dat de blad vertraging loopt en dat de keuken met een tijdelijke blad geïnstalleerd moet worden. In de tussentijd een telefoontje dat de oven die ik had besteld niet meer in voorraad is en dat ik naar de winkel moet om een oven te bestellen. Daar hadden ze de oven ook niet meer op voorraad dus ik wordt gedwongen om een andere te kiezen als ik die geïnstalleerd wil hebben tegelijkertijd met de rest van de keuken. Bij het installeren merken we dat de vaatwasser ook verkeerd is besteld. Weer naar de winkel want telefonisch kunnen ze weer niets. Dat is altijd zo. Gelukkig de mensen in de keuken afdeling van de winkel kunnen wel wat. De vaatwasser zal vervangen worden. Ikea brengt de maatblad. Een aantal weken later komt de installatie bedrijf en, verrassing! de blad is verkeerd gesneden en het past niet. Inmiddels een week verder en niets gebeurt. Twee keer gebeld maar telefonisch kunnen ze echt niets. Vandaag een half uur aan de lijn geweest, drie verschillende afdelingen (ze konden mij dossier niet vinden), drie kwart van de tijd op wacht gezet en uiteindelijk geen millimeter verder. "we zullen contact met u opnemen, mevrouw". Waar heb ik dat al eerder gehoord!? Inmiddels al weken een blad in mijn gang die ontzettend in de weg staat. DOE HET NIET, KOOP GEEN KEUKEN BIJ IKEA.
Reactie of foto toevoegen
“Aanrader voor de doe het zelver”
Door Inge ter Haar op dinsdag 23 aug 2016 16 | vestiging Hengelo OV
Medewerkers zijn prima vakmensen bij het uitleggen van een keuken plaatsen. Keuken is bij het stap voor stap uitvoeren prima te doen. Geweldige kwaliteit en zijn erg tevreden over de kwaliteit van alles.. Alles loopt soepeltjes , zowel de lades als deurtjes en het ging erg goed met het in elkaar zetten van zowel de kastjes als apparatuur. Kortom een aanrader voor een goede handiger doe het zelfer.
Reactie of foto toevoegen
“Betalen voor inmeetbezoek”
Door peter houterman op donderdag 23 apr 2020 20 | vestiging Barendrecht
Niet tevreden over het eerste en inmeet bezoek aan IKEA. want het blijkt dat er nadat we zelf de keuken hadden samengesteld er niets toegevoegd is na deze bezoeken maar wel 115 euro betaald is. en wat blijkt de maatvoering is niet goed overgenomen. de afspraken over het invrezen van de spoelbak en de achterwant boven het keukenblad is niet ingemeten. na een derde telefonische afspraak kregen we een onervaren medewerker die alleen maar kon verwijzen naar een nieuwe inmeetafspraak.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken gekocht”
Door J Willemse op vrijdag 15 nov 2019 19 | vestiging Breda
Op 4/11 een keuken inclusief apparatuur geleverd door Ikea. Op 6 en 7/11 de keuken geplaatst en apparaten aangesloten vanuit Ikea door Interior Fix. Op maandag 11/11 voor de eerste maal de Smaksak(Elektrolux)-oven met productnr 70411673, ingeschakeld conform gebruiksaanwijzing. Onmiddellijk werden het bedieningspaneel en knoppen gloeiend heet en gaf het display foutcode F106 aan. Ikea weigerde het apparaat te vervangen, verwees naar hun procedures en vertelde dat er eerste een monteur langs diende te komen. Men gaf een telefoonnummer van een monteurs(bedrijf) om een afspraak te maken. Op vrijdag 15/11 kwam de monteur van bedrijf De Smid/Elektrolux die onmiddellijk aangaf dat een sensor defect zou zijn en dat hij die wilde vervangen. Toen wij een nieuw apparaat eisten, vertelden dat men kennelijk vanuit Ikea een nieuw apparaat geleverd had wat defect was en wij geen "refurbished" apparaat besteld hadden, vertelde de monteur doodleuk: "Ik kan ook gewoon weggaan". Vervolgens heeft de monteur de sensor vervangen. Punt is dat men vanuit IKEA een defect apparaat geleverd heeft, dit niet wilde vervangen maar slechts wilde repareren. Ook ontbreekt het aan een mogelijkheid om je hierover bij Ikea op een fatsoenlijke manier te beklagen en je tegen muren loopt.
Reactie of foto toevoegen
“Apparatuur”
Door Wies1967! op dinsdag 15 nov 2016 16 | vestiging Son
Wij hebben 5 jaar geleden een Ikea keuken gekocht. Daarbij ook alle apparatuur aangeschaft. Daar hebben we nu enorme spijt van. Er wordt 5 jaar garantie gegeven op de apparatuur. Dat lijkt heel wat, maar als drie apparaten er na (of vlak voor) 5 jaar de brui aangeven is dat niet fijn. Ikea verwijst alleen maar naar de leverancier (Whirlpool in dit geval). Heb nu enorm veel spijt dat ik de apparatuur niet elders gekochte heb.
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden”
Door Marjolein op woensdag 5 mei 2021 21 | vestiging Delft
De Anratta zelfreinigende oven met telescooprails gekocht bij de keuken maar helaas maar op 1 rail de telescoopfunctie. Ook de turbogril niet te vinden. Gebruiksaanwijzingen voor alle apparatuur erg onduidelijk. Keuken plaatsen viel deze keer erg tegen, tweede keuken van Ikea. Deuren stellen ook een crime. Helaas ook niet alles in 1 keer geleverd. Inmiddels al de derde week in en nog niet klaar ondanks opgenomen vakantiedagen.
Reactie of foto toevoegen
“Barstende frontjes”
Door Gerwin op woensdag 28 okt 2020 20 | vestiging Hengelo OV
Keuken gekocht in Hengelo. Gesprek met de verkoper was goed. De levering was ook goed. Nu 3 jaar later beginnen de frontjes te barsten. Het enigste wat ze zeggen is dat het komt door vocht en het gebruik van de keuken ............? Ik heb het nu maar doorgezet naar de rechtsbijstand, zeer jammer dat het zo moet. Je kunt dus heel goed een keuken kopen daar....maar je mag er alleen maar naar kijken. Dus pas goed op voordat je hier een keuken koopt! 25 jaar garantie.......niet dus! Mensen niet doen.
FOTO VAN GERWIN
REACTIE VAN WENDY
Welke fronten zijn dit? En hoe heeft ikea het verder voor u opgelost? Mvg
REACTIE VAN GERWIN
Het zijn bodbyn frontjes, En Ikea reageert niet op mijn berichten. Dus er is nog helemaal niks opgelost, en als je het nogmaals aan de klachten afdeling van Ikea vraagt, gaan ze ook niks doen. De enigste reactie die wij krijgen is: het komt door het vocht, Dit had ik zelf ook al bedacht. Maar geen enkele vorm van actie van hun kant. Er is nog steeds niemand komen kijken. De aangetekende brief ligt al klaar dus die gaat deze week de deur uit. Volgens mij heb ik ze dan in ieder geval tijd zat gegeven om te reageren.
REACTIE VAN WENDY
Wat vreemd dat nog niets met uw klacht hebben gedaan. Want als ik het goed zie is het een front dat aan de vaatwasser vast zit? Hier is toch altijd vocht? Dus dan lijkt het me toch dat u een nieuw frontje moet krijgen.
REACTIE VAN GERWIN
Het lijkt mij ook allemaal niet zo moeilijk....Maarja... Het is nu wel zo....hun doen moeilijk, nu ga ik ook iets moeilijker doen. Ik was eerder akkoord gegaan als ze mij nieuwe frontjes opgestuurd hadden, dan had ik ze zelf wel gemonteerd. Ik heb nu zoiets, laat hun dat ook maar doen. Maar tot aan de dag van vandaag geen enkele reactie van hun kant.
Reactie of foto toevoegen
“Montage van de keuken”
Door Familie Anli op maandag 17 jul 2017 17 | vestiging Amsterdam
Geweldige keuken. Echter niet door TRC - het keukenmontagebedrijf van IKEA - laten installeren. Zijn zeer inflexibel. Waarschijnlijk i.v.m. contracten met de ZZP-ers die voor hen werken.
Reactie of foto toevoegen
“IKEA Keukens”
Door Bram op donderdag 11 aug 2016 16 | vestiging Duiven
overwogen om een keuken van Ikea te nemen, zijn daar geweest moesten zelf alles samenstellen. eindresultaat de spoelbak ( DOMSJO ) waar de meeste keukens mee opgesteld staan zijn niet, of nergens te krijgen. dus niet in Duiven of zelfs niet in het gehele land of onze buurlanden. dus jammer wordt je lekker gemaakt en moet dan maar een andere keuze maken. Bedank Ikea
Reactie of foto toevoegen
“Loslatende folie”
Door Rick van Engelen op dinsdag 5 dec 2017 17 | vestiging Breda
Waardeloze service, folie op keukenkastjes laat los. Al 4 maanden verder vanaf 1e melding en nog niet opgelost. Reageren niet op emails. Service is goed tot je de kassa voorbij bent. Welkom bij Ikea!
FOTO VAN RICK VAN ENGELEN
Loslaten keukenfolie
REACTIE VAN REINA
Welke serie is je keuken. Wij zaten ook aan te denken om bij IKEA een keuken te bestellen. Alleen kastjes met deuren.
Reactie of foto toevoegen
“Kastjes niet schoon te krijgen”
Door Annemie van Dinther op zaterdag 6 jun 2020 20 | vestiging Heerlen
Wij hebben ongeveer twee maanden een nieuwe keuken van ikea maar valt toch tegen. Een olijfgroen, maar de kastjes etc, zijn niet goed schoon te maken. Het blijft vlekkerig wat ik ook probeer. De apparatuur valt ook tegen.
REACTIE VAN WENDY
Over welke soort fronten en apparatuur heeft u het? Mvg
Reactie of foto toevoegen
“Folieproblemen”
Door Loes op woensdag 5 jan 2022 22 | vestiging Zwolle
Bij een kastje laat de folie aan de onderkant los en zitten er over het gehele kastje scheuren in de folie. Ikea laat het afweten, er zou wel verkeerd schoonmaakmiddel zijn gebruikt of tegenaan gestoten zijn of waterdruppels niet goed afgeveegd zijn. Maw eigen schuld dus geen garantie. Was het een fabrieksfout geweest was dit al na een paar maanden aan de hand geweest bolgens klantenservice. Keuken is nog geen 3 jaar oud.
FOTO VAN LOES
REACTIE VAN LOES
Nog even een aanvulling: Ik mocht vanuit mijn inboedelverzekering een offerte voor plaatsing nieuwe frontjes voor gehele keuken vragen bij ikea omdat zelfde frontjes niet meer leverbaar zijn. Vrijdag bij Ikea geweest maar deze kunnen ze niet geven omdat we de keuken niet door Ikea hebben laten plaatsen. Heb wel een offerte meegekregen voor alleen de frontjes en moest via werkspot maar iemand zoeken die ze dan ging plaatsen.
Ben echt klaar met ze. Advies voor iedereen die van plan is om een keuken daar te kopen, laat hem dan ook door ikea installeren want je bent je garantie kwijt wanneer je dat niet doet. Eerder al veel geld bij moeten betalen voor vervangen van het werkblad, deze had een fabrieksfout en was niet spatwaterbestendig. Na veel gezeur en doorzettingsvermogen uit coulance (waren ze niet verplicht want keuken niet geïnstalleerd door ikea) ander werkblad gekregen, maar montage (€350) zelf moeten bekostigen, had ikea de keuken geïnstalleerd dan had dit gratis geweest.
Reactie of foto toevoegen
“Laten het afweten”
Door Dubbeld op maandag 15 aug 2016 16 | vestiging Duiven
Ikea Duiven komt leveringsafspraken en installatie beloftes niet na en levert deels defecte apparatuur. Contact moet altijd van ons uit komen, zelfs terugbellen is teveel moeite. Ik zal nooit meer een keuken bij Ikea bestellen! Onze situatie: voor ons nieuwe huis een keuken besteld met installatie (wij zijn al op leeftijd). Er werd beloofd dat de keuken voor de verhuizing zal worden geïnstalleerd. Sloop en voorwerk gingen goed, maar levering kwam 2,5 dag te laat, ondanks veel contact van ons uit. Het enige installatiebedrijf van Ikea Duiven stond daardoor 4uur te wachten van de ingeplande 2 ipv beloofde 3 dagen. Resultaat: half geïnstalleerde keuken. Afspraak dat monteur na 6 dagen klus zou afmaken wordt op die dag verschoven na eind van de maand (26 dagen na belofte). Montage bedrijf beroept zich op overmacht en legt de schuld bij Ikea. Ikea doet niets. Zelf op zoek gegaan naar erkent installateur, maar Ikea accepteert dat niet (garantie vervalt dan ook). Ikea komt niet met alternatief. We voelen ons in de steek gelaten. Helaas hebben we alles al betaald. Als ik dit had geweten, had ik de keuken ergens anders besteld. Ik ben 79, dus veel keukens zal ik niet meer kopen, maar hopelijk een les voor anderen. Koop geen keuken bij Ikea Duiven.
Reactie of foto toevoegen
“Erg teleurgesteld”
Door Verbaarschot op donderdag 25 apr 2019 19 | vestiging Son
IKEA keuken, laten installeren door IKEA keuken installatie bedrijf interiorfix in 2018.
Monteurs in dienst van interiorfix waren niet bevoegd om de kookplaat aan te sluiten, na wat bellen tussen hoofdkantoor en de monteurs hebben ze deze toch gewoon aangesloten, ook hadden ze de led verlichting aangesloten waarbij ze zeiden dat we een extra transformator nodig hadden om alles correct te laten werken, dit bleek later een leugen omdat ze sneller naar huis wilden gaan en er geen avond klus van wilde maken, daarom hadden ze de kast deurtjes afstellen maar opgegeven...
Direct na installatie waren er dus al gebreken met de keuken zoals: kapotte afzuigkap, kapotte kookplaat, kapotte spoelbak, krassen op het werkblad, kastjes die niet goed sluiten, led verlichting die niet goed werkte en stootrubbers van horizontale bovenkast die los laten. Dit is een hele waslijst aan gebreken en gezien de jarenlange garantie die IKEA biedt onverwacht, voor de kookplaat hebben we zelf een installateur moeten regelen en de kosten voor moeten schieten (als we dit niet zelf hadden opgepakt had IKEA ons 1,5 week zonder kookplaat laten zitten), de verlichting is gemaakt door een 2e monteur die wel snapte hoe deze geïnstalleerd moest worden en hij heeft de kastjes opnieuw afgesteld, de afzuigkap heeft interiorfix vervangen maar de krassen op het werkblad zijn door IKEA weggewuifd als gebruiker schade (binnen 3 dagen gebruik van de keuken) toen interiorfix de spoelbak had vervangen hebben ze meteen een expert rapport opgesteld dat het inderdaad gebruiker schade is (interiorfix medewerker heeft alleen spoelbak gewisseld en niet eens gekeken naar de krassen, en ze worden betaald door IKEA dus niet onpartijdig) dus weer gemeld en IKEA heeft expert gestuurd die de schuld in het midden laat. Je mag verwachten van een miljarden bedrijf die jarenlange garantie belooft dit ook nakomt en zich bekommert om zijn klanten, maar in plaats daarvan verkopen ze geen kwaliteit en is de garantie twijfelachtig. Voor mij nooit meer een IKEA keuken, sterker nog ik ben zo teleurgesteld in de service dat ik er zelfs geen appelflap meer koop!
FOTO VAN VERBAARSCHOT
Reactie of foto toevoegen
“Zootje”
Door Rob van der Mark op zondag 18 feb 2018 18 | vestiging Delft
Wat een zootje bij Ikea. Koop er nooit een keuken. Zelfs het bezorgen lukt niet. Afstemming verkoopster in winkel en bezorgdienst waardeloos. Keuken moet derde verdieping. Verkoopster heeft 3e ingevuld in computer. Moet 3 zijn anders gaan bezorgers de trap niet op. In tijd van overleg en gesteggelhad keuken vrijdag al boven gestaan.Medewerkers werken langs en elkaar heen. Toezeggingen worden niet nagekomen.
Reactie of foto toevoegen
“Externe montage”
Door R.K. op woensdag 25 okt 2017 17 | vestiging Heerlen
In onze nieuwe woning wilden wij de oude keuken vervangen door een Ikea keuken. als volgt:

1- Document gemaakt getailleerde tekeningen met maten en foto's zodat de Ikea medewerker alle informatie zou hebben.

2- Bij Ikea een offerte gemaakt met een keuken die ons wel aanstond. Waarbij door de Ikea medewerker werdt verzekerd dat Ikea i.s.m. het de montagepartner Interiorfix alle werkzaamheden zou uitvoeren, dus ik als klant zou volledig ontzorgd worden. Ook als er een probleem zou zijn met Interiorfix, lost Ikea dat op. De keuken offerte prijs was +/-9000,-

3- Interiorfix (het bedrijf wat voor Ikea in zuid-nederland de keukens plaatst) is gekomen t.b.v. het inmeten, medewerker D.V.

4- Wat blijkt: Interiorfix plaatst alleen de keuken, voor elektra, gas & water en afvoer moet ik apart ZELF andere bedrijven laten komen om het werk te laten uitvoeren. Dit komt ook niet op de offerte van Interiorfix. De gehanteerde maat door Ikea van de keuken klopt niet, de kastjes steken 20cm uit voor een deur. Fout overgenomen door de Ikea medewerker, mijn tekening had 1cm verschil met de Interiorfix tekening.

5- We ontvangen de offerte van Interiorfix waaruit blijkt dat het plaatsen ongeveer nog +/- 2000,- kost, zonder elektra, gas & water en afvoer.

6- Ikea belt om de koop te formaliseren en ik overleg de medewerker het volgende:
--- in tegenstelling tot de toezeggingen van Ikea wordt ik als klant NIET ontzorgt.
--- Interiorfix neemt niet alle werkzaamheden, ik moet zelf onder mijn eigen aansturing nog andere partijen inhuren.
--- Maatvoering door Ikea klopt niet, dit betekend dat de keuken opnieuw getekend moet worden.

7. Na enige tijd belt de Ikea medewerker terug en geeft aan dat ze met Interiorfix medewerker D.V. heeft gesproken, die zegt:
--- er zit een tik in de leidingen, dus daarom moet er een loodgieter komen
--- mijn vrouw was alleen thuis dus die zal het niet goed begrepen hebben

8. als volgt:
--- Dhr. D.V. heeft tijdens zijn bezoek niet vermeld dat er een tik in de leiding zou zitten en daarom er een loodgieter moet komen.
--- Ik was samen met mijn vrouw thuis en heb met Dhr. D.V. aan tafel gezeten, dus hier wordt een wel heel schimmig verhaal opgehangen.

Samenvattend: Ikea maakt zijn reclame slogan niet waar, en gaat in zee met een montage partner wiens medewerker onwaarheden verteld.

Inmiddels zijn we bij een echt keukenbedrijf bezig, en komt een vergelijkbare keuken op ongeveer dezelfde prijs uit, dus hoezo is Ikea goedkoper....? Dit bedrijf neemt wel alle installatie werkzaamheden in handen en heeft zelf elektriciens en loodgieters in dienst.
Reactie of foto toevoegen
“Keurige naleving garantie”
Door Wim en Lidy B. op woensdag 5 apr 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Hulde aan IKEA. In dec. 2007 een Faktum keuken uit de serie Ädel geelwit bij Ikea Hengelo gekocht en laten installeren. In 2013 begon de bescherm/laklaag op de zijkant van de 2 deuren van de koelvriesinstallatie en de deur van de vaatwasser los te laten. Op aandringen van derden hebben wij tenslotte in 2016 besloten Ikea Hengelo te benaderen met de vraag of voornoemde gebreken in aanmerking kwamen voor de 10-jarige garantie. Bij de servicebalie deelde men ons mee dat een en ander vrijwel zeker onder de garantie zou vallen, maar dat het Customer Support Center in Groningen dit verder diende te beoordelen aangezien de Faktum keuken niet meer in het assortiment zat. Spoedig daarna kregen wij vanuit het Customer Support Center in Groningen het verzoek detailfoto's en artikelnummers van de betreffende deuren(fronten) op te sturen. Na verzending van de gevraagde bescheiden kregen wij spoedig daarna de melding dat de schade onder de garantie viel. Aangezien de serie Ädel geelwit niet meer in het assortiment zat, was omruiling van alleen de beschadigde fronten niet meer mogelijk. Ikea bood daarom tot onze verbazing aan om alle fronten en bedekkingspanelen om te ruilen voor een frontenserie die nog wel leverbaar is. Hierbij hadden wij de keuze uit 5 verschillende fronten en diverse kleuren. De betreffende fronten konden we bekijken in de Ikea vestiging te Hengelo. Nadat we onze voorkeur hadden kenbaar gemaakt, werden al spoedig de nieuwe fronten en bedekkingspanelen bij ons afgeleverd. Ondertussen kwamen wij tot de ontdekking dat de bodem van het onderkastje met spoelbak door lekkage was aangetast en opgezwollen. Aangezien dit kastje mettertijd vervangen zou moeten worden, Ikea Hengelo benaderd. Deze adviseerde ons om ook hierover contact op te nemen met het Customer Support Center in Groningen, aangezien deze onderkasten ook niet meer in het assortiment zaten. Het Customer Support Center deelde mee dat de onderkast nog wel voorradig was in Duitsland. Toen wij aangaven deze onderkast alsmede het installeren hiervan te willen betalen, wilde men hier niets van weten. Ook de levering alsmede de installatie van deze onderkast wilde Ikea voor haar rekening nemen. Over garantie en service gesproken. Van der Velde Interieur Montage uit Grootegast heeft tenslotte de nieuwe fronten, bedekkingspanelen en onderkast naar volle tevredenheid geïnstalleerd; en dat alles op kosten van Ikea. Dient nog vermeld te worden dat de communicatie met het Customer Support Center op een zeer prettige wijze heeft plaatsgevonden.
Reactie of foto toevoegen
“Veel gedoe maar wel prachtige keuken”
Door Corine op vrijdag 8 feb 2019 19 | vestiging Utrecht
Bij het shoppen voor een keuken kwamen we toch bij IKEA uit. Het scheelt een hoop geld en we zijn allebei best handig. We hebben ook de inbouw apparatuur daar besteld, wel van alles de duurste variant overigens. Met het plaatsen van de order bleek dat bepaalde onderdelen in een back order zouden komen, dit is ook goed gegaan, een halve week later kwam het al binnen... Maar... omdat we ook de installatie van elektra en waterleiding etc zelf gedaan hebben is dat ook heerlijk het grootste struikelblok gebleken. Je krijgt van IKEA geen fatsoenlijke tekeningen, dat moet je zelf maar uitzoeken. Dus op internet gezocht, iets gevonden, maar bij het plaatsen bleek het water 10cm te laag te zitten... knullig. Deze info had véél beter gekund en gemoeten! Wél weer lof voor de service, er bleken wat onderdelen manco (179 colli tel je bij levering niet snel na) en we beschadigden nog een deurtje, maar kon alles zo omruilen en alsnog mee krijgen. De lange wachttijd bij klantenservice is jammer, maar top dat het toch geregeld wordt. En als het eenmaal staat is het prachtig en goede kwaliteit.
FOTO VAN CORINE
Zelf geplaatste keuken
Reactie of foto toevoegen
“Slechte communicatie”
Door J. op vrijdag 19 aug 2022 22 | vestiging Breda
Wij hebben een keuken gekocht bij IKEA. Met de keuken is niets mis qua kwaliteit. En over het bedrijf wat de keuken plaatste (interiorfix) hebben we niets anders dan lof. Maar de communicatie met IKEA is ronduit slecht! De keuken werd te laat geleverd waardoor het plaatsen uitgesteld moest worden. Het blad waren ze vergeten mee te leveren. We hebben dagelijks contact opgenomen met IKEA om na te vragen wanneer het blad kwam. Steeds wordt er een terugbel verzoek gepland want we mochten niet rechtstreeks met de keuken afdeling bellen. We zijn zelfs nog naar IKEA toe gereden, maar niemand kon ons vertellen waar het blad was en wanneer deze geleverd werd. Uiteindelijk kregen we het blad weken later. We zitten inmiddels al een half jaar te wachten op een lamp paneel die niet leverbaar zou zijn. En ook nu krijgen we hierover niemand te pakken. Er is ons steeds beloofd dat we gemaakte onkosten kunnen declareren en dat we een cadeaubon van maar liefst 30 euro zouden krijgen voor het ongemak. Maar op de vraag hoe we dat kunnen regelen komt er geen antwoord ('dat weet ik helaas niet, ik laat u hierover terugbellen' is het antwoord. Maar u raadt het al, we worden nooit terug gebeld!). Ik raadt het in ieder geval niemand aan om een keuken aan te schaffen bij IKEA!
Reactie of foto toevoegen
“Deurtjes niet meer te krijgen”
Door rob hassing op zaterdag 16 jul 2016 16 | vestiging Haarlem
Een complete keuken gekocht ecru grytnas na een jaar geen deurtjes meer te krijgen terwijl er bij aanschaf gezegd is, dat het makkelijk is als er een deurtje beschadigd kun je gewoon n nieuwe kopen, oplichterij is het.
REACTIE VAN POSTMA
heb je inmiddels al wat? ik weet nog iemand die ze verkoopt.. had net hetzelfde probleem namelijk..
Reactie of foto toevoegen
“Betalen voor afspraak”
Door Jan en Petra van Gils op woensdag 27 jul 2016 16 | vestiging Breda
Ikea is de enige waar je een afspraak maakt voor het ontwerpen van een keuken en daarvoor € 69,00 betaalt. Dat hebben we gedaan omdat van verschillende kanten kennissen/vrienden die een Ikea keuken hadden, vertelden dat ze daar heel tevreden over waren en iemand die na 20 jaar nog nieuwe deurtjes had gekregen. Er werd een heel interessant en mooi ontwerp voor ons gemaakt en de offerte is per e-mail naar ons toegestuurd. We waren verbaasd dat de keuken net zo duur was als bij andere keukenzaken. We wilden echter niet de apparatuur die Ikea levert, omdat we minder goede ervaringen hebben met Wirlpool en geen vertrouwen hebben in Electrolux. Bij andere keukenzaken werd voor dezelfde prijs een keuken verkocht met goede kwaliteit apparatuur. Ikea heeft bijzondere maten wat keukens betreft en wij zijn niet zo handig om een keuken aan te passen aan andere apparatuur, wat kennissen van ons wel hebben gedaan. We hebben daarom onze keuken gekocht bij een keukenleverancier die voor dezelfde prijs een kwalitatief goede keuken levert met kwalitatief goede apparatuur.
REACTIE VAN CARLA
Bij welke keukenzaak heb je nu je keuken gekocht?
Reactie of foto toevoegen
“Koelvriescombinatie kapot en afzuigkap deugt niet”
Door S Vermeulen op vrijdag 4 mrt 2022 22 | vestiging Son
Na 4 jaar is de koelvriescombinatie kapot niet meer te repareren. De afzuigkap deugt ook niet. Zuigt slecht en veel herrie. Kortom de elektrische apparaten van Ikea zijn erg slecht van kwaliteit.

Aanvulling 7 maart 2022:
Wij hebben 4 jaar geleden een complete keuken gekocht in Ikea Eindhoven, mijn man heeft alles zelf in elkaar gezet dat ging goed maar hij is heel handig. We hebben een duurdere houten keuken genomen met stenen blad. De kwaliteit hiervan is mwahhh de lades enz beschadigen meteen maar de buitenkant is nog steeds erg mooi. Alleen de apparaten zijn allemaal helemaal niks! Heel veel spijt dat we ze daar hebben aangeschaft.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken 2 jaar oud”
Door Steven op donderdag 8 okt 2020 20 | vestiging Barendrecht
Laatste keer dat ik een ikea keuken heb gekocht. Wat een waardeloze kwaliteit. De Maximera lades zijn echt heel slecht. Inmiddels voor de helft van het geld nieuwe lades via Amazon besteld voor de helft van het geld. Als je het leuk vindt elke 5 jaar een nieuwe keuken aan te schaffen en de kosten niet uitmaken dan doen. Anders gewoon goede spullen kopen. Ze vinden zichzelf een goed bedrijf, maar met dit beleid is hun milieu footprint heel slecht. Ook de kwaliteit van hun andere meubels is heel slecht. Voor mij geen Ikea meer...
FOTO VAN STEVEN
Slechte lades
Reactie of foto toevoegen
“Slechte levering”
Door Kees Goedhart op vrijdag 18 sep 2020 20 | vestiging Zwolle
Online ontwerp gemaakt. Tot onze verbazing konden wij niet meer uiy het ontwerp bestellen zoals wij 4 jaar geleden deden met andere keuken. Over die keukwn zijn wij zeer positief. Bestellen kon alleen na verplicht offerte van de vesteging a 39 euro. Hoe vrijblijvend is dat? Personeel was niet druk tijdens uitzoeken. Wij hebben ze dientwee uur zien vullen met kletsem maar hadden geen tijd. Afspraak kon pas 2 weken later, terwijl er al uitwaren. Vervolgens heeft ze in mijn ontwerp aangepast, maar niet terug gezet in mijn account. Wij hadden alleen nog een offerte met niets zeggende afkortingen en artikelcodes. Levering ging netjes volgens afspraak. Bij hetbchecken blijken er allemaal artikelen bij te zittenndie ik niet wil/gevraagt of nodig heb.. Poten van 11 cm en plinten van 8 cm. In mijn ontworp hoge bovenkasten en tijdens ophangen blijken hetblage te zijn. Lade frontje missen en tijdens nalevering blijken dit kastdeurtjes. Verlichting waar ik om vroeg is niet compleet.
Dus ik.mag nu op mijn vrije zaterdag niet klussen weer een uur heen en een uur terug rijden om te ruilen. Dit is de tweede maar wel laatste keuken bij IKEA.
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met blad”
Door Talens op donderdag 27 sep 2018 18 | vestiging Groningen
Wij kochten een dure keuken bij Ikea. De toplaag van het werkblad liet binnen een jaar los in de hoek. Ikea erkent dat het om een productiefout of transportschade gaat en wil het werkblad omruilen. Wij moesten het blad hiervoor meenemen naar de winkel(!) en konden een vervangend exemplaar krijgen. Dat was het. Geen enkele vorm van service, geen vergoeding van de montagekosten, geen medewerker die langskwam. En dat voor zo'n groot bedrijf. We zijn heel erg teleurgesteld.
Reactie of foto toevoegen
“Niet over nagedacht”
Door Rob op zondag 20 aug 2017 17 | vestiging Son
Zeer slechte service, daarbij word je zoveel mogelijk afgescheept met incompetente antwoorden zodat je inmiddels een maand verder bent zonder dat je je keuken kunt installeren.

De Situatie: Ik heb een L-vormige keuken gepland met de keukenplanner van Ikea met daarbij in de hoek een hoekkast voor de kookplaat met een hoekafzuigkap (van een andere leverancier). Hiermee hou je veel werkruimte op je blad over, in plaats van dat de spoelbak en de gaskookplaat het grootste deel van de ruimte op je werkblad verspillen. Bovendien is het met een echte hoekafzuigkap naar mijn mening veel mooier en stoot je je hoofd ook dan niet omdat die dan toch ver genoeg naar achteren in de hoek hangt. Ook zijn de spoelbak, vaatwasser en gaskookplaat dan lekker dichtbij elkaar zodat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen. Superefficiënt ruimtegebruik dus.

In de keukenplanner van Ikea wordt voor deze logische oplossing een mooie en complete hoekkast getoond met zijstukken zoals ik al vaker zelf heb geïnstalleerd van ander merken. Vervolgens blijkt bij het installeren dat de "hoekoplossing" uit de keukenplanner helemaal geen hoekoplossing is maar dat bedoeld wordt "ach zoek toch zelf uit hoe je dat standaard 60cm ladekastje vast gaat zetten".

De standaard reactie van de klantenservice is overigens al een maand hetzelfde. Eerst een halve week wachten onder het mom dat het druk is. Daarna komen met de meest vreemde en vooral incompetente antwoorden (Teksten als "Ikea heeft maar 2 hoekkasten en die zijn recht", "Het door u genoemde artikelnummer kan helemaal niet in een hoek geplaatst worden", etc.)

Enfin. Na 2-3 weken gedoe eindelijk 10 augustus medewerker Klaas van Ikea Nederland aan de lijn gehad. Deze beste man leek als eerste daadwerkelijk te weten waar het over ging. Hij vertelde dat er speciale poten voor waren die op de grond vastgezet moeten worden en dat je daarbij zelf de kast eerst goed moet positioneren. Zijn idee was om deze poten per direct gratis na te zenden. Ik ging hiermee akkoord aangezien ik het daarmee wel op kon lossen.

Ondertussen kreeg ik dezelfde dag van ene Jenny het volstrekt komische en letterlijke antwoord "De oplossing met uw onderhoekkast is geen gebruikelijke, wel mogelijk. Doordat bij het monteren van deze kast zeer veel ruimte verlies ontstaat wordt hier in de montagehandleiding niet over gesproken. Een en ander zal ongetwijfeld met u zijn besproken op de keukenafdeling Eindhoven.

Nee dus en volgens mij is dit de grootste onzin die ik tot nu toe als antwoord heb mogen ontvangen. Hoezo zeer veel ruimteverlies? Met een echte hoekkast heb je bijna geen ruimte verlies! Hoezo ongebruikelijk en daarom niet in de montagehandleiding? Als het in de keukenplanner staat verwacht ik dat er een handleiding bij is, PUNT UIT! Bovendien werd er wel een Metod muurrail bijgeleverd. Dan verwacht ik dus ook dat er in de handleiding staat hoe die Metod muurrail bij deze kast gemonteerd dient te worden.

Bij elkaar genomen is de reactie van Jenny naar mijn verwachting wel het meest incompetente antwoord dat ik tot nog toe heb mogen ontvangen; alhoewel het antwoord dat deze kast helemaal niet in de hoek geplaatst kan worden ook serieus naar de hoofdprijs dingt.

Zoals eerder aangegeven heb je met een schuine hoekoplossing veel meer ruimte IN je keuken. Met mijn keukenafmeting interesseert mij een beetje ruimteverlies in 1 kastje ook niet zoveel. Dus zelfs met een simpele 60 cm standaardkast, in plaats van een echte hoekkast – zoals in de keukenplanner getoond wordt - dan nog zou ik kiezen voor een efficiënte – dus schuine – oplossing.

Dat andere mensen daar anders over denken vind ik overigens niet interessant: het is mijn keuken! Het alternatief van een rechte kast met zo'n raar knikdeurtje of nog erger: met een carrousel vind ik lelijk, het kost teveel ruimte en het is super onhandig aangezien er altijd spullen achterin vallen waar je nauwelijks meer bij kunt. Voor mij: never nooit dus. (Ps. Ieder zijn eigen ding hè!)

Inmiddels weer bijna anderhalve week verder heb ik helaas nog steeds geen poten van onze Klaas mogen ontvangen. Op mijn herhaaldelijke vragen via de site wanneer ze wel komen krijg ik al anderhalve week gewoon geen enkele reactie meer van Ikea.

De oplossing voor de hoekkast heb ik inmiddels zelf bedacht en dat zijn een paar aluminium 45 graden hoekjes waarmee de hoekkast perfect op 45 graden aan de naastgelegen onderkastjes vastgezet kunnen worden. Deze kosten per stuk $0,82 en voor €15,00 inclusief transport zijn ze inmiddels uit Hongkong onderweg naar Nederland... Verwacht ze volgende week in huis.

BELACHELIJK DAT IKEA ZELF NIET MET EEN HANDLEIDING EN EEN OPLOSSING OF EEN ECHT KASTJE KOMT.

(Komen die hoofdletters over als geschreeuw? Was ook de bedoeling, ook al blijft het inderdaad niet zo netjes..., ondertussen is de frustratie over de geweldige Ikea-service wel vrij hoog opgelopen. Na bijna een maand zonder keuken kan ik nog steeds niet beginnen met het plaatsen van mijn keuken; de hoekkast moet namelijk als eerste... Het lijft vervelend als je dan steeds wordt afgescheept met een incompetent antwoord zonder oplossing)

Helaas blijft het niet bij bovenstaande ellende. Bij het keukenadviesgesprek werd mij geadviseerd dat ik 1 afstandsbediening met 2 powersupply's nodig had om de 2x4 spots-verlichting in en onder de kastjes apart aan te sturen. Nu blijkt dat er in de handleiding van de afstandsbediening helemaal niks staat over hoe deze geprogrammeerd moet worden voor 2 sets van 4 spotjes. Nog vreemder was dat de geleverde powersupply's slechts 3 aansluitingen hebben.

Inmiddels heb ik de vraag hoe de afstandsbediening geprogrammeerd moet worden en hoe ik 2x 4 spotjes aan moet sluiten op de powersupply's al 3-4x gesteld. Sinds vrijdag 10 augustus krijg ik ook hierop echter geen enkele reactie meer.

Kortom: Volgende keer geen Ikea-keuken voor mij meer. Ondanks dat het Metod heet is er echt niet over nagedacht en mag je het als klant allemaal zelf uitzoeken. Daarbij worden in de keukenplanner misleidende foto's geplaatst; krijg je ter plekke bij Ikea niet de juiste adviezen en nog erger: achteraf geen fatsoenlijke antwoorden of oplossingen. Helaas moet je minimaal 1 ster geven. Dat is hier echter maximaal nul sterren beter op zijn plaats.
REACTIE VAN ERIK
Hallo Rob, We lopen hier tegen hetzelfde aan.als jij, de hoekoplossing die bij ikea niet 1 op 1 lijkt te bestaan maar waar geen duidelijkheid over wordt gegeven. Heb jij de poten ooit nog ontvangen? Kun je aangeven hoe de beugels heten die je in hong kong hebt besteld? Dank je! Erik
REACTIE VAN ROB
Heb de reacties destijds verder gemist, anders had ik eerder gereageerd. Sorry. Alsnog antwoord, mocht iemand anders dezelfde vraag hebben en er iets aan hebben: googelen op aluminium hoek 45 graden; eerst - zeer precies - uittekenen op de vloer waar de kast + eerste 2 zijkastjes precies moeten komen (heb daarvoor die 2 zijkastjes alvast losjes op de rail gemonteerd en vervolgens de hoeken met een goeie lijmkit geplaatst. Daarna terwijl er nog beweging in de kit zit alles precies vastgezet. Had al een balkje op de muur geschroefd om tot slot met een paar extra plankjes ook het hoekkastje zeker te fixeren. Het kastje zelf staat dus eigenlijk los op de normale (extra hoge) poten; maar gefixeerd tegen de andere kastjes door de hoeken en met de balkjes tegen de muur.
REACTIE VAN ERIK
Hoi Rob, dank voor toelichting.
- Zijn de hoge poten die je benoemt de speciale poten die door ikea man afgestuurd zijn ? Of heb je zelf beredeneerd welke je moest kopen?
- tot slot een zijdelingse vraag: wij willen graag in die hoekoplossing ook de kookplaat, daaronder de oven. Heb jij toevallig ook deze oplossing en, zoja, ervaar jij problemen agv de evt warmte die oven aan kookplaat afgeeft? Dank voor je info Erik
REACTIE VAN ROB
Beste Erik, Voor de hoekkast kwamen ze uiteindelijk aan met poten die op de grond vastgeschroefd moesten worden. Je moet dan wel heel precies kunnen boren in de vloer waarvan ik ook niet weet waar mogelijk leidingen liggen, dus liever niet. Daarnaast staat mijn keuken zelf al een paar cm lager dan de bestaande vloer: die is er tegenaan gelegd en ik wilde een een wat hogere werkhoogte dan standaard). Ze hadden naast de standaard 8 cm metod-poten ook 11 cm en 16 cm hoge poten. Ik heb de 16 cm hoge capita-poten gebruikt voor alle kastjes, ook de hoekkast. (Wel goed opletten bij kantelen en plaatsen, want vanwege de hoogte kwetsbaarder dan een kort pootje). https://www.ikea.com/nl/nl/p/capita-poot-roestvrij-staal-1026789. V.w.b. de hoekkast kun je alles dan goed stellen; zowel hoekkast als 2 zijkastjes. Dan alles vast en die hoeken zorgen voor een perfecte 45 gradenbocht, dus bij elkaar 90 graden.
REACTIE VAN ROB
Toevoeging v.w.b. oven:
Heb zelf lades in de hoekkast in plaats van de oven. Bij het kastje zit een isolerende plaat ongeveer 4 cm onder de kookplaat. Daarbij is de kast achter open en daar is ruimte genoeg. Bij mij heb ik de (Ikea-) oven en magnetron in een aparte hoge kast zitten. Deze ovens geven de warmte via de voorkant af. Er hoeft niet eens een plintrooster gemonteerd te worden zoals bij de koelkast wel nodig is.
REACTIE VAN ERIK
Dank Rob voor de uitgebreide informatie incl art.nummers
Hier hebben we wat aan
Groet
Erik
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde kastjes”
Door Michiel op dinsdag 26 jul 2016 16 | vestiging Delft
De kastjes die ik besteld had zijn niet geleverd. Er zijn andere verkeerde kastjes geleverd. Nu wil IKEA dit niet herstellen, terwijl IKEA de goede kastjes wel op voorraad hebben liggen. Ze willen pas over 9 dagen in actie komen.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken met vaatwasser”
Door Angelique op vrijdag 5 mei 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Vaatwasser waardeloos. onze vaatwasser van Ikea is waardeloos. wij hebben hem gekocht omdat hij geruisloos was.dus niet! monteur erbij gehad volgens hem was het normaal. en moesten betalen omdat het niet onder de garantie valt.
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen maar achteraf niet tevreden”
Door Audrey op woensdag 22 jan 2020 20 | vestiging Son
Ik heb een keuken gekocht in April 2019 geplaatst ,ik was reuze blij met mijn keuken tot dat er gebreken kwamen vocht in de aanrechtblad ,een kraan die spettert,dat gaat binnenkort opgelost worden en een Combioven magnetron waar de pin van de deur afbreekt ,drie weken moeten wachten om gemaakt te worden ,hoor je op de dag dat het gemaakt moet worden dat het je 200 euro gaat kosten voor een nieuwe deur ,omdat dit niet onder de garantie valt ,dit noemen ze gebruikers schade valt niet onder de garantie ,ik was woest,ik heb de keuken in April laten plaatsen nog geen jaar oud ,is het zo hoe we met klanten omgaan ? De Combi kostte al bijna 500 euro en dan moet er nog 200 erbij? Nee tevreden ben ik zeer zeker niet ,gebruik schade mag pas na jaren optreden en niet binnen een jaar.
Reactie of foto toevoegen
“Echt nooit meer”
Door H. Bom op vrijdag 26 feb 2021 21 | vestiging Barendrecht
Wij hebben eerder een review geplaatst over Ikea keukens met een waslijst aan zaken die niet goed gelopen zijn met de plaatsing van ons keuken vorig jaar mei. Uiteindelijk we. Cadeaubon gekregen die vervolgens niet te gebruiken is in deze tijd omdat men niet kan leveren! Vandaag minder dan een jaar geleden begint de vaatwasser al te lekken zo erg dat we hem niet meer kunnen gebruiken. Ikea verwijst ons weer door naar de leverancier die vervolgens over twee weken pas een monteur kan sturen. In de tussentijd zitten we met een vaatwasser vol met smerig water. Ikea 1 keer en NÓÓIT Meer!

Eerdere ervaring van 22 juli 2020: Eind mei onze keuken geleverd en laten monteren van IKEA. Diversen zaken zijn misgegaan. Zo werd de diepvries al stuiterend geleverd en was beschadigd. Het bestellen van een nieuwe diepvries en laten installeren door hun externe partij bleek erg lastig. Toen deze eindelijk geleverd werd bleek deze ook beschadigd. Uiteindelijk iets minder erg dan de vorige en hebben besloten deze te houden. En werd ons een bedrag belooft ter compensatie maar dat is inmiddels al vier weken geleden. Het blad bestellen en op het juiste moment monteren bleek ook erg lastig. We zitten al twee maanden met een half noodblad wat gevaarlijke situaties kan geven. Het blad zou op deze week geleverd en gemonteerd worden maar horen net dat dit blad pas halverwege de middag geleverd wordt en hoogstwaarschijnlijk weer niet gemonteerd op de afgesproken datum. Voor een IKEA keuken met montage moet je een hele lange adem hebben.

Aanvulling ontvangen 29 juli 2020: Aan mijn review kunt u nog toevoegen dat het keukenblad uiteindelijk bezorgd is op de afgesproken datum maar dat IKEA vergeten is de opdracht door te sturen naar de externe partij All-om. Hierdoor zitten wij nog eens twee weken zonder blad. De beloofde compensatie voor de diepvriezer die hebben wij na bij zes weken nog steeds niet ontvangen. Wel is opnieuw compensatie beloofd voor het niet tijdig leveren en monteren van het blad.
Reactie of foto toevoegen
“Geen service op kapotte apparatuur”
Door Mieke op donderdag 14 apr 2016 16 | vestiging Haarlem
Inbouwapparatuur gekocht te weten oven en kookplaat. Oven was na een jaar en 3 mnd stuk, zelf reparateur moeten betalen €148. Kookplaat waren de stippen naast de knoppen binnen een jaar weg. Wokbrander heeft het een jaar gedaan.
Reactie of foto toevoegen
“Traag en slecht bereikbaar”
Door jet oldeman op dinsdag 17 apr 2018 18 | vestiging Hengelo OV
(kleine) Keuken gekocht. Ging allemaal heel moeizaam. Volgens de monteur die moest plaatsen (wordt door Ikea ingehuurd) klopte de tekening niet met de werkelijkheid en de levering niet met de tekening. Monteur is bijna 5 dagen bezig geweest met de plaatsing , was een hele puzzel voor hem. Verder was gelijk het aanrechtblad beschadigd (deze procedure loopt nog maar daar wordt weer een ander bedrijf voor ingehuurd), schoot de pijp van de afzuigkap en moest in de (al bestaande) kookplaat polen worden verwisseld (op kosten van mezelf), daar er een nieuwe electriciteitsgroep is aangelegd op aanraden van het intallatiebedrijf van Ikea. Omdat er een nalevering van materiaal plaatvond voor de keuken heb ik deze zelf moeten betalen terwijl dit was toegezegd dat deze kosten voor Ikea zijn (dit loopt ook nog). Al en met al wacht ik al weken totdat de keuken klaar is en ik dus ook niet verder kan met het afwerken (muur) en inpakken van de keuken. Erg jammer vind ik dat ze telefonisch slecht bereikbaar zijn en ze traag zijn met antwoorden van de mails. Ws. zijn ze TE druk. Zou iedereen aanraden om bij een keukenzaak die alles in eigen beheer doet en goed bereikbaar is een keuken te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Achteraf niet tevreden”
Door ron op zondag 14 mei 2017 17 | vestiging Breda
Na de aflevering 7 jaar geleden bleken verschillende vooral kleine onderdelen niet aanwezig. In totaal 7 keer op en neer gegaan van tilburg naar breda. Nu na 7 jaar al in 1 maand tijd koffieapparaat en oven de geest gegeven. Achteraf zou ik liever alles tweedehands hebben gekocht q apparatuur.
Reactie of foto toevoegen
“Metod systeem”
Door Ben Poel op donderdag 15 jun 2017 17 | vestiging Delft
Ik heb in mijn leven al heel wat keukens geplaast zowel bij mij zelf als bij klanten.
In het verleden ook met plezier FAKTUM keukens van Ikea, maar nu ze het nieuwe Metod systeem hebben ben ik er helemaal klaar mee wat een rampen plan is dat, ik heb er ondertussen 2 geplaatst voor klanten en alle 2 is het een regelrechte ramp alles moet met extra panelen afgewerkt worden het ophang systeem werkt ook al voor geen meter als je verschillende kasten hebt de plint is zo laag zodat er bijna geen aansluit punten onder de kasten ken maat verschil in kasten ik ken zo nog wel even door gaan. nooit geen Ikea keuken meer voor mij en mijn klanten want ik plaatst ze niet meer.
Reactie of foto toevoegen
“Kastje en muur”
Door Schieveen op vrijdag 24 apr 2020 20 | vestiging Utrecht
Vorig jaar mei keuken bij IKEA gekocht met inbouwapparatuur (Electrolux) in maart van dit jaar koel vriescomb. kapot. Moest vervangen worden. Monteur belde direkt voor het leveren van een nieuwe. We worden 4 weken van kastje naar de muur gestuurd. Mijn vrouw blijft altijd geduldig maar ik ben het nu zat. Heb nooit goed begrepen waarom iedereen zo vol is van IKEA. Misschien door die gefrituurde balletjes?
Reactie of foto toevoegen
“Keukenaankoop”
Door Lilian op donderdag 20 dec 2018 18 | vestiging Son
Ik heb in 2017 een keuken gekocht. Van dag één het plaatsen tot op de dag van vandaag ben ik aan het vechten. Kastjes niet geleverd, kastjes beschadigd, plinten niet geleverd, sierrand bovenkastjes niet geleverd. Scheef afhangende deurtjes. Te klein rooster voor in de plint, toch bevestigd maar scheef. Allemaal opgelost maar niet zonder slag of stoot. Weken levertijd gingen er aan voorbij. Ik vecht nu al anderhalf jaar met Ikea om mijn oven die scheef staat, erger nog hij zit niet vast. Als ik de deur open, komt hij naar voren en als ik de deur dicht doe moet ik de oven naar achter duwen. Ikea wil van me af en vandaag kreeg ik een telefoontje met de mededeling van WIETSE de man die de klachten afhandeld, dat ik een kadobon kreeg van 100 euro maar dan moest ik wel ophouden met klagen. Ik zeg mijn oven staat los in mijn keuken en ik wil dat dit opgelost wordt. Maar WIETSE zei dit is mijn voorstel en meer kan ik niet bieden. Ik zei dan neem ik een advokaat in de arm waarop WIETSE zei, dan doet u dat maar. Vorige week is mijn ovendeur vervangen omdat deze krom was, de monteur heeft mij zwart op wit gegeven dat als ik het probleem niet laat verhelpen de garantie op de oven komt te vervallen. Ook deze nieuwe deur heeft een beschadiging, ik heb dit gemeld bij ikea en zij zeiden dat moet je zelf regelen met wirlpool. Ik heb een mail gestuurd en wacht inmiddels al een week op antwoord. Ikea heeft inmiddels wel zo netjes de tijd genomen om me nog een mail te sturen dat mijn dossier gesloten is. Ik heb de keuken laten plaatsen door INTERIOFIX, dit bedrijf plaatst keukens in opdracht van ikea. Ik heb voor interiofix gekozen omdat ik anders geen garantie zou hebben, ze zijn niet goedkoop maar het leek me wel verstandig. Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor een kat in de zak want mijn garantie is in rook opgegaan. En ik zit met een keuken die ik net zo goed van marktplaats had kunnen kopen dan had ik ook geen garantie.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden met aankoop”
Door Irene op dinsdag 13 mrt 2018 18 | vestiging Son
Ik heb een complete keuken bij IKEA gekocht met een zwart stenen aanrechtblad. Garantie had ik erop, waarop ....? Hartstikke duur blad, het krast, vlekken alles zie je erop. Scheef gelegd, maar niks valt onder de garantie.Waardeloos! En koop nooit de vergiet erbij voor in de spoelbak, deze geeft namelijk enorme krassen!
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend gegaan”
Door Wil op woensdag 3 apr 2019 19 | vestiging Duiven
Bij Ikea Duiven keuken gekocht. Uitstekend geholpen. Perfect op tijd geleverd door Oegema Transport. Uitstekend en vlot geplaatst door Jaspers en Van de Broek via ALLOM. Hulde!!
Reactie of foto toevoegen
“Niet goed bij levering”
Door Anne-Marie van Veen op donderdag 20 jul 2017 17 | vestiging Duiven
Goed geholpen in vestiging Duiven bij tekening keuken met apparatuur. Goed geholpen bij uiteindelijke bestelling van het geheel. Maar toen: de levering werd zonder opgaaf van reden 10 dagen later, gevolg; de montage werd daardoor ruim een maand later. Wij zitten in ons nieuwe huis een maand zonder keuken. Koken op een campinggasstel, afwassen in een teil in de badkamer. Bij een extra check afgelopen week ( een beetje wantrouwend ondertussen) blijken er verkeerde werkbladen gemaakt te zijn. Goed opgelost(maar niet leuk): de verkeerde bladen worden volgende week geplaatst, er worden kostenloos nieuwe besteld en later geinstalleerd. Poeh...geincasseerd, geaccepteerd...En nu zou vanavond de keuken geleverd worden tussen 16.00 en 20.00u., thuis gebleven, afspraak bij de bank gemaakt zodat we -alleen vandaag- het grote bedrag in een keer kunnen pinnen bij levering, hulp geregeld om mee te sjouwen, is er géén levering gekomen. Te laat op de avond om nog navraag te doen. Benieuwd wat we morgen te horen krijgen....ik geloof niet dat ik nog een keer een keuken bij ikea koop, zal ook evt. anderen waarschuwen daar goed over na te denken.
FOTO VAN ANNE-MARIE VAN VEEN
Alternatieve Ikea keuken
Reactie of foto toevoegen
“Bezint eer ge begint”
Door Gaby op vrijdag 11 nov 2016 16 | vestiging Utrecht
Twee jaar geleden een Ikeakeuken incl. apparatuur gekocht. Greepjes vertonen inmiddels allemaal krassen en vloerplint met kunst en vliegwerk vastgezet aangezien koelkastpootjes te ver naar voren staan t.o.v. de kastjes. Inductiekookplaat veroorzaakte een volledig stroomstoring (incl. aardlekschakelaar) en garantievoorwaarden zijn een dode letter. Je wordt doorverwezen naar Whirlpool die vervolgens pas na 2 wkn. een monteur kunnen laten langskomen. Ben twee weken later nog steeds aan het wachten op de printplaat. Hoe je in de tussentijd kookt is niet aan Ikea. Dat 'begrip' voor gezinnen is dus een dun laagje. Bezint eer ge begint!
Reactie of foto toevoegen
“Koop geen keuken bij IKEA”
Door Paul op donderdag 29 nov 2018 18 | vestiging Heerlen
Door IKEA Heerlen 2 keer zeer goed te woord gestaan voor het vervangen van onze huidige keuken. Totale kosten circa 10.000 euro. De knelpunten begonnen toen de firma interiorfix kwam opmeten. Deze komt alleen de keuken plaatsen. Voor een waterleiding een meter door te trekken komt weer een andere firma. En krijg je ook een aparte offerte. En om 2 sleuven te maken om electriciteitskabels door te trekkken komt weer een andere firma. En weer een andere offerte. Voor de afzuigkap moest een nieuw gat naar buiten worden geboord. Daarvoor moest ik maar even iemand gaan zoeken die dat voor me dit. Interiorfix heeft daarvoor geen boren. Een keukenplaats firma die geen gaten in een muur kan boren voor een afzuigkap. Werkelijk te zot voor woorden. Afgezien daarvan wilde ik geen dubbel gat. De vooral gezellige medewerker van interiorfix bood geen alternatief door bijvoorbeeld de kastje wat anders te plaatsen, waardoor kookplaat en ook afzuigkap kon worden verplaatst. Het ging om 5 cm. Ik probeerde daarna contact te leggen met IKEA klantenservice. Dit is echt onbegonnen zaak. A. je moet door een waanzinnig lang keuze menu en B. je moet zeer lang wachten. En tot slot kan de medewerker aan de telefoon niets voor je betekenen om het een en ander passend te maken. Ik probeerde een afspraak te maken met IKEA Heerlen en hier waren de komende 2 weken geen mogelijkheden voor het maken van een afspraak via de website om te proberen 2 kleine dingetjes aan te passen. Dit lukt niet via de website, lukt niet via de telefoon. Ik ben afgedropen na zoveel slechte service. Jammer want ik had de keuken gekocht als interiorfix alles onder 1 dak had en ik snel een afspraak kon maken met IKEA over wat kleine aanpassingen. Mijn advies...paar liever een paar euro meer dan moeten communiceren met tientallen mensen over het plaatsen van een IKEA keuken
Reactie of foto toevoegen
“Wasbak niet goed in blad”
Door Deniz op zondag 27 jan 2019 19 | vestiging Duiven
Keuken gekocht en alles ging in begin prima. Na installatie zijn we erachter gekomen dat de wasbak niet goed is afgekit in de maatwerkblad. Hierdoor is er vocht ingekomen en is de blad dikker geworden. Na contact met ikea bieden ze 1 op 1 vervanging aan. Ik heb aangegeven dat ik geen zin heb in nog een verbouwing. In dat geval bieden ze 30% waarde van blad aan en als ik dat accepteer vervalt de garantie. Voor een blad wat van binnen begint te rotten is dit veels te weinig. Ik heb aangegeven om de deal om te ruilen. Ik betaal 30% van de blad en wil mijn volledige aankoopbedrag terug. Hier gaan ze niet mee akkoord en je mag verder niet onderhandelen. Tijdens aankoop geven ze juist aan dat ze een super klantenservice hebben. Zeker 5x minimaal 20/30 min in de wacht gestaan. In de winkel willen ze je niet helpen omdat het om een keuken gaat. Per mail krijg je na 2 weken reactie.
Reactie of foto toevoegen
“Vergoeding deurtjes”
Door H.Koolhaas op vrijdag 19 mei 2017 17 | vestiging Duiven
Ikea keuken 12 jaar geleden gekocht type Factum.Nu bij de deurtjes het folie los,bij Ikea duiven nagevraagd wat eraan te doen was, deze zijden dat het type factum uit het ass was, en dat we met de service afdeling Nederland moesten bellen om te kijken of er nog voorraad was. dit gedaan en de klacht doorgegeven. daarop kregen we een mail met om hoeveel deurtjes het zou gaan en dat ze alles zouden vergoeden, de nieuwe deurtje ontvangen en oude retour gedaan heel erg tevreden met de service zelfs na 12 jaar , hulde.
Reactie of foto toevoegen
“Productiefout houten aanrechtbladen”
Door s.haven op donderdag 3 nov 2016 16 | vestiging Barendrecht
Vanaf 2012 zijn er drie nieuwe houten werkbladen (type op maat) bij ons geplaatst. Alle drie vertoonden dezelfde productiefout: loslatende lijmverbindingen. Van plaatsende monteurs kregen wij de informatie dat 'het schering en inslag' is dat de houten Ikea werkbladen binnen de garantieperiode vervangen moeten worden. Een door Ikea ingehuurde deskundige heeft ons geadviseerd om niet meer voor een houten blad te kiezen, maar voor een composiet werkblad. Het productieproces van de houten maatwerkbladen kan Ikea niet 'op orde' krijgen
Reactie of foto toevoegen
“Alles is perfect gedaan”
Door Mathilde Meijer op donderdag 26 okt 2017 17 | vestiging Barendrecht
Oude keuken weggehaald door montage bedrijf Allom. Nieuwe keuken laten plaatsen door hetzelfde bedrijf. Alles is perfect gedaan. IKEA is voor ons de beste. We zijn heel tevreden over de service en het advies van IKEA.
Reactie of foto toevoegen
“IKEA Keukens”
Door N.A.Faase op dinsdag 25 okt 2016 16 | vestiging Haarlem
Het contact met de medewerkster was goed, echter had nog nooit van ons probleem langs gehad en had er ook geen oplossing voor. Betreft het losgaand van het scharnier uit het zijpaneel. De plastic plugjes zijn m.i. Te iel. Het probleem ligt dus nog bij de klant.
Reactie of foto toevoegen
“2 keer Ikea keuken”
Door Jan op maandag 10 jul 2017 17 | vestiging Groningen
6 jaar geleden een keuken gekocht bij Ikea, dit nadat ik alle keukenboeren langs was geweest in de regio, voor mijn idee vroegen de keukenboeren +/-6000€ zonder apparatuur. We waren bij Ikea voor andere dingen en kwamen over de keuken afdeling, daar eens gekeken naar de mogelijkheden. we kwamen op 3000€ incl. apparatuur. we hebben net een ander huis gekocht, een stuk groter er komt weer een Ikea keuken in dit keer een hoek keuken met spoeleiland, ik kom incl. apparatuur excl. breek/leiding werk op 6000€, daar kan geen keukenboer aan tippen. Voordelen: veel goedkoper, alles waar je voor betaald is helder. Nadelen: je moet alles zelf doen, beperkte keuze qua materialen.
Reactie of foto toevoegen
“Ringhult keuken”
Door Harrie op woensdag 6 apr 2016 16 | vestiging Heerlen
Witte Ringhult keuken gekocht bij Ikea. Omdat ik redelijk kort bij de vestiging in Heerlen woon haal ik de kasten en deurtjes wanneer nodig. Zo heb ik niet de gehele garage vol staan met onderdelen en kartonnen dozen. Tot op heden past alles, is hij compleet en vooral heel mooi. De apparatuur heb ik op een andere plek en van een ander merk( Bosch ( gekocht. Met het bestellen van het L. vormige blad was een probleem wat door de planservice niet of niet voldoende onderkend was. Dus eigenlijk een adviesfout. In alle redelijkheid en naar volle tevredenheid opgelost door Maurice van de keukenafdeling van de vestiging Heerlen. Complimenten hiervoor.
REACTIE VAN JOLIEN
Beste, ik las net dat je Bosch toestellen geplaatst hebt ipv de toestellen van Ikea. Wij willen dat zelf ook doen, viel het mee qua afmetingen en paste alles in de ikea kasten?
REACTIE VAN LIEKE
Ik ben inderdaad ook benieuwd of het mogelijk is een andere koelvriescombinatie te plaatsen dan die van Ikea. Is dat te doen?
REACTIE VAN HARRIE MEEVIS
Ik zou zeker een aander merk kiezen. Voor hetzelfde geld, of minder, heb je ook apparatuur van Bosch. Het past prima in de Ikea keuken. Zonder veel aanpassingen goed te doen.
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto
1 / 27
Vestigingen IKEA Keukens
aAmersfoort (2 ervaringen), Euroweg 101, 3825HB Amersfoort
bAmsterdam (4 ervaringen), Hullenbergweg 2, 1101 BL Amsterdam Zuidoost
cBarendrecht (10 ervaringen), Hamburg 1, 2993 LG Barendrecht
dBreda (9 ervaringen), Kruisweide 1, 4814 RW Breda
eDelft (8 ervaringen), Olof Palmestraat 1, 2616 LN Delft
fDuiven (11 ervaringen), Biograaf 2, 6921 EV Duiven
gGroningen (4 ervaringen), Sontweg 9, 9723 AT Groningen
hHaarlem (5 ervaringen), Laan van Decima 1, 2031 CX Haarlem
iHeerlen (4 ervaringen), In de Cramer 142, 6412 PM Heerlen
jHengelo OV (8 ervaringen), Het Plein 100, 7559 SR Hengelo
kSon (10 ervaringen), Ekkersrijt 4089, 5692 DB Son
lUtrecht (12 ervaringen), Van Rensselaerlaan 7, 3526 AP Utrecht
mZwolle (4 ervaringen), Diepholtstraat 3, 8028 PN Zwolle
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.