Feedback
3,9

IKEA Keukens

Score uit 118 ervaringen | beschrijf ook uw ervaring
13 vestigingen (heel nederland)
Bedrijfsomschrijving
Afkomstig van IKEA Keukens
Of je nu een praktische of een moderne keuken wilt, een ruimte met een aparte afmeting hebt of duurzaamheid belangrijk vindt. In alle prijscategorieën heeft Ikea de keuken die het best bij jouw voorkeuren past.
Alternatieven voor IKEA Keukens
Andere goed gewaardeerde keukenzaken zijn onder meer:
• Ekelhoff Küchen (D)
   
(Nordhorn Duitsland) score 9,7 uit 442 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 128 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,6 uit 67 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 177 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 323 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,8 uit 543 ervaringen
• Keur Keukens
   
(Haarlem Noord-Holland) score 9,7 uit 361 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,8 uit 257 ervaringen

U kunt ook de lijst met de beste 10+ keukenzaken bekijken.
Ervaringen
Er zijn 118 ervaringen over IKEA Keukens. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren11 ervaringen
4 sterren11 ervaringen
3 sterren6 ervaringen
2 sterren20 ervaringen
1 ster60 ervaringen

Ervaringen over: actie, annuleren, kwaliteit, montage, prijs, service

Per vestiging:
“Zeer tevreden”
Door J.W. Kramer op zondag 15 jan 2017 17 | vestiging Utrecht
Complete metod keuken gekocht bij Ikea en zelf geïnstalleerd. Als je een beetje handig bent is dit geen probleem. Handleidingen zijn duidelijk en uitgebreid. Het grote voordeel is dat als iets stuk gaat of je iets wil veranderen Ikea alles op voorraad heeft en steeds met verbeteringen komt. Ook doen ze totaal niet moeilijk over garantie en ruilen. Kwaliteit verschilt niet van andere keukenleveranciers. Kastjes zitten stevig in elkaar. Al met al na twee jaar nog steeds zeer tervreden. Nog steeds passen we de keuken naar onze wens aan. Tip vooraf: maak een goed plan en teken het uit.
FOTO VAN J.W. KRAMER
Keuken wordt nog steeds naar wens aangepast
Reactie of foto toevoegen
“Externe montage”
Door R.K. op woensdag 25 okt 2017 17 | vestiging Heerlen
In onze nieuwe woning wilden wij de oude keuken vervangen door een Ikea keuken. als volgt:

1- Document gemaakt getailleerde tekeningen met maten en foto's zodat de Ikea medewerker alle informatie zou hebben.

2- Bij Ikea een offerte gemaakt met een keuken die ons wel aanstond. Waarbij door de Ikea medewerker werdt verzekerd dat Ikea i.s.m. het de montagepartner Interiorfix alle werkzaamheden zou uitvoeren, dus ik als klant zou volledig ontzorgd worden. Ook als er een probleem zou zijn met Interiorfix, lost Ikea dat op. De keuken offerte prijs was +/-9000,-

3- Interiorfix (het bedrijf wat voor Ikea in zuid-nederland de keukens plaatst) is gekomen t.b.v. het inmeten, medewerker D.V.

4- Wat blijkt: Interiorfix plaatst alleen de keuken, voor elektra, gas & water en afvoer moet ik apart ZELF andere bedrijven laten komen om het werk te laten uitvoeren. Dit komt ook niet op de offerte van Interiorfix. De gehanteerde maat door Ikea van de keuken klopt niet, de kastjes steken 20cm uit voor een deur. Fout overgenomen door de Ikea medewerker, mijn tekening had 1cm verschil met de Interiorfix tekening.

5- We ontvangen de offerte van Interiorfix waaruit blijkt dat het plaatsen ongeveer nog +/- 2000,- kost, zonder elektra, gas & water en afvoer.

6- Ikea belt om de koop te formaliseren en ik overleg de medewerker het volgende:
--- in tegenstelling tot de toezeggingen van Ikea wordt ik als klant NIET ontzorgt.
--- Interiorfix neemt niet alle werkzaamheden, ik moet zelf onder mijn eigen aansturing nog andere partijen inhuren.
--- Maatvoering door Ikea klopt niet, dit betekend dat de keuken opnieuw getekend moet worden.

7. Na enige tijd belt de Ikea medewerker terug en geeft aan dat ze met Interiorfix medewerker D.V. heeft gesproken, die zegt:
--- er zit een tik in de leidingen, dus daarom moet er een loodgieter komen
--- mijn vrouw was alleen thuis dus die zal het niet goed begrepen hebben

8. als volgt:
--- Dhr. D.V. heeft tijdens zijn bezoek niet vermeld dat er een tik in de leiding zou zitten en daarom er een loodgieter moet komen.
--- Ik was samen met mijn vrouw thuis en heb met Dhr. D.V. aan tafel gezeten, dus hier wordt een wel heel schimmig verhaal opgehangen.

Samenvattend: Ikea maakt zijn reclame slogan niet waar, en gaat in zee met een montage partner wiens medewerker onwaarheden verteld.

Inmiddels zijn we bij een echt keukenbedrijf bezig, en komt een vergelijkbare keuken op ongeveer dezelfde prijs uit, dus hoezo is Ikea goedkoper....? Dit bedrijf neemt wel alle installatie werkzaamheden in handen en heeft zelf elektriciens en loodgieters in dienst.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatende plinten”
Door M van den Hoven op vrijdag 21 aug 2015 15 | vestiging Breda
Niet alles aangeleverd. Na zelf naar de vestiging te hebben gereden verwees men me naar. Eindhoven. Na installatie liet al snel de laag op de plinten los. Na maanden andere bezorgd met na 2 weken zelfde probleem.Nu na een jaar is het nog niet opgelost en dat ziet er voorlopig ook niet naar uit.

Aanvulling ontvangen op 2 maart 2016: Na 1,5 jaar bellen over loslatende plinten is het probleem goed verholpen. tevreden over het uiteindelijke resultaat, maar de weg er heen, klantenservice, liet te wensen over! Gisteren hebben we ter compensatie voor het ongemak een tegoedbon van €50 gehad. dat is netjes!
Reactie of foto toevoegen
“Reserve onderdelen Faktum keukens”
Door Wim op dinsdag 4 aug 2015 15 | vestiging Son
Beste Faktum keuken kopers, 25 jaar garantie kan Ikea niet waarmaken door verandering serie. Ik heb een faktum Ikea keuken. Deze is door een nieuwe serie vervangen. Er is een speciale site voor reserver onderdelen van Faktum keukens. Ik kijk al tijden op aftersalespareparts voor Faktum keukens. Er komt niets meer bij en er staat in rode letters "tijdelijk niet meer leverbaar"
Je kan dit ook lezen als nooit meer leverbaar. De site voor België en Duitsland geeft hetzelfde beeld! Ikea is de onderdelen aan het leegverkopen ook al beloven ze dat deze nog tot september 2016 leverbaar zijn. Waarschijnlijk ruimen ze wat er dan nog over is helemaal op! Ik kijk al meer dan een jaar op de site en er gaat alleen maar af, niets meer erbij. Ik heb Applad. Hiervan komt de lak in schilfers eraf zetten. Ook verkleuren de deuren meer en sneller van wit naar geel. De panelen en lijsten blijven meer wit. Ikea blijft beloven dat het nog geleverd kan worden op hun site en bij de consumenten service.
Ik zit nu met een keuken die wel 30 jaar oud lijkt. De problemen bij Ikea zijn echt wel bekend. Ze hebben nu een speciale wachtrij voor mensen met deze problemen. Niet dat dit helpt, de rij wordt alleen maar langer. Wachttijd is nu voor een antwoord op een melding hierover al 9 weken! Dit verwacht ik niet van Ikea waar service toch een belangrijk onderdeel vormt.
Reactie of foto toevoegen
“Laten het afweten”
Door Dubbeld op maandag 15 aug 2016 16 | vestiging Duiven
Ikea Duiven komt leveringsafspraken en installatie beloftes niet na en levert deels defecte apparatuur. Contact moet altijd van ons uit komen, zelfs terugbellen is teveel moeite. Ik zal nooit meer een keuken bij Ikea bestellen! Onze situatie: voor ons nieuwe huis een keuken besteld met installatie (wij zijn al op leeftijd). Er werd beloofd dat de keuken voor de verhuizing zal worden geïnstalleerd. Sloop en voorwerk gingen goed, maar levering kwam 2,5 dag te laat, ondanks veel contact van ons uit. Het enige installatiebedrijf van Ikea Duiven stond daardoor 4uur te wachten van de ingeplande 2 ipv beloofde 3 dagen. Resultaat: half geïnstalleerde keuken. Afspraak dat monteur na 6 dagen klus zou afmaken wordt op die dag verschoven na eind van de maand (26 dagen na belofte). Montage bedrijf beroept zich op overmacht en legt de schuld bij Ikea. Ikea doet niets. Zelf op zoek gegaan naar erkent installateur, maar Ikea accepteert dat niet (garantie vervalt dan ook). Ikea komt niet met alternatief. We voelen ons in de steek gelaten. Helaas hebben we alles al betaald. Als ik dit had geweten, had ik de keuken ergens anders besteld. Ik ben 79, dus veel keukens zal ik niet meer kopen, maar hopelijk een les voor anderen. Koop geen keuken bij Ikea Duiven.
Reactie of foto toevoegen
“Niet over nagedacht”
Door Rob op zondag 20 aug 2017 17 | vestiging Son
Zeer slechte service, daarbij word je zoveel mogelijk afgescheept met incompetente antwoorden zodat je inmiddels een maand verder bent zonder dat je je keuken kunt installeren.

De Situatie: Ik heb een L-vormige keuken gepland met de keukenplanner van Ikea met daarbij in de hoek een hoekkast voor de kookplaat met een hoekafzuigkap (van een andere leverancier). Hiermee hou je veel werkruimte op je blad over, in plaats van dat de spoelbak en de gaskookplaat het grootste deel van de ruimte op je werkblad verspillen. Bovendien is het met een echte hoekafzuigkap naar mijn mening veel mooier en stoot je je hoofd ook dan niet omdat die dan toch ver genoeg naar achteren in de hoek hangt. Ook zijn de spoelbak, vaatwasser en gaskookplaat dan lekker dichtbij elkaar zodat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen. Superefficiënt ruimtegebruik dus.

In de keukenplanner van Ikea wordt voor deze logische oplossing een mooie en complete hoekkast getoond met zijstukken zoals ik al vaker zelf heb geïnstalleerd van ander merken. Vervolgens blijkt bij het installeren dat de "hoekoplossing" uit de keukenplanner helemaal geen hoekoplossing is maar dat bedoeld wordt "ach zoek toch zelf uit hoe je dat standaard 60cm ladekastje vast gaat zetten".

De standaard reactie van de klantenservice is overigens al een maand hetzelfde. Eerst een halve week wachten onder het mom dat het druk is. Daarna komen met de meest vreemde en vooral incompetente antwoorden (Teksten als "Ikea heeft maar 2 hoekkasten en die zijn recht", "Het door u genoemde artikelnummer kan helemaal niet in een hoek geplaatst worden", etc.)

Enfin. Na 2-3 weken gedoe eindelijk 10 augustus medewerker Klaas van Ikea Nederland aan de lijn gehad. Deze beste man leek als eerste daadwerkelijk te weten waar het over ging. Hij vertelde dat er speciale poten voor waren die op de grond vastgezet moeten worden en dat je daarbij zelf de kast eerst goed moet positioneren. Zijn idee was om deze poten per direct gratis na te zenden. Ik ging hiermee akkoord aangezien ik het daarmee wel op kon lossen.

Ondertussen kreeg ik dezelfde dag van ene Jenny het volstrekt komische en letterlijke antwoord "De oplossing met uw onderhoekkast is geen gebruikelijke, wel mogelijk. Doordat bij het monteren van deze kast zeer veel ruimte verlies ontstaat wordt hier in de montagehandleiding niet over gesproken. Een en ander zal ongetwijfeld met u zijn besproken op de keukenafdeling Eindhoven.

Nee dus en volgens mij is dit de grootste onzin die ik tot nu toe als antwoord heb mogen ontvangen. Hoezo zeer veel ruimteverlies? Met een echte hoekkast heb je bijna geen ruimte verlies! Hoezo ongebruikelijk en daarom niet in de montagehandleiding? Als het in de keukenplanner staat verwacht ik dat er een handleiding bij is, PUNT UIT! Bovendien werd er wel een Metod muurrail bijgeleverd. Dan verwacht ik dus ook dat er in de handleiding staat hoe die Metod muurrail bij deze kast gemonteerd dient te worden.

Bij elkaar genomen is de reactie van Jenny naar mijn verwachting wel het meest incompetente antwoord dat ik tot nog toe heb mogen ontvangen; alhoewel het antwoord dat deze kast helemaal niet in de hoek geplaatst kan worden ook serieus naar de hoofdprijs dingt.

Zoals eerder aangegeven heb je met een schuine hoekoplossing veel meer ruimte IN je keuken. Met mijn keukenafmeting interesseert mij een beetje ruimteverlies in 1 kastje ook niet zoveel. Dus zelfs met een simpele 60 cm standaardkast, in plaats van een echte hoekkast – zoals in de keukenplanner getoond wordt - dan nog zou ik kiezen voor een efficiënte – dus schuine – oplossing.

Dat andere mensen daar anders over denken vind ik overigens niet interessant: het is mijn keuken! Het alternatief van een rechte kast met zo'n raar knikdeurtje of nog erger: met een carrousel vind ik lelijk, het kost teveel ruimte en het is super onhandig aangezien er altijd spullen achterin vallen waar je nauwelijks meer bij kunt. Voor mij: never nooit dus. (Ps. Ieder zijn eigen ding hè!)

Inmiddels weer bijna anderhalve week verder heb ik helaas nog steeds geen poten van onze Klaas mogen ontvangen. Op mijn herhaaldelijke vragen via de site wanneer ze wel komen krijg ik al anderhalve week gewoon geen enkele reactie meer van Ikea.

De oplossing voor de hoekkast heb ik inmiddels zelf bedacht en dat zijn een paar aluminium 45 graden hoekjes waarmee de hoekkast perfect op 45 graden aan de naastgelegen onderkastjes vastgezet kunnen worden. Deze kosten per stuk $0,82 en voor €15,00 inclusief transport zijn ze inmiddels uit Hongkong onderweg naar Nederland... Verwacht ze volgende week in huis.

BELACHELIJK DAT IKEA ZELF NIET MET EEN HANDLEIDING EN EEN OPLOSSING OF EEN ECHT KASTJE KOMT.

(Komen die hoofdletters over als geschreeuw? Was ook de bedoeling, ook al blijft het inderdaad niet zo netjes..., ondertussen is de frustratie over de geweldige Ikea-service wel vrij hoog opgelopen. Na bijna een maand zonder keuken kan ik nog steeds niet beginnen met het plaatsen van mijn keuken; de hoekkast moet namelijk als eerste... Het lijft vervelend als je dan steeds wordt afgescheept met een incompetent antwoord zonder oplossing)

Helaas blijft het niet bij bovenstaande ellende. Bij het keukenadviesgesprek werd mij geadviseerd dat ik 1 afstandsbediening met 2 powersupply's nodig had om de 2x4 spots-verlichting in en onder de kastjes apart aan te sturen. Nu blijkt dat er in de handleiding van de afstandsbediening helemaal niks staat over hoe deze geprogrammeerd moet worden voor 2 sets van 4 spotjes. Nog vreemder was dat de geleverde powersupply's slechts 3 aansluitingen hebben.

Inmiddels heb ik de vraag hoe de afstandsbediening geprogrammeerd moet worden en hoe ik 2x 4 spotjes aan moet sluiten op de powersupply's al 3-4x gesteld. Sinds vrijdag 10 augustus krijg ik ook hierop echter geen enkele reactie meer.

Kortom: Volgende keer geen Ikea-keuken voor mij meer. Ondanks dat het Metod heet is er echt niet over nagedacht en mag je het als klant allemaal zelf uitzoeken. Daarbij worden in de keukenplanner misleidende foto's geplaatst; krijg je ter plekke bij Ikea niet de juiste adviezen en nog erger: achteraf geen fatsoenlijke antwoorden of oplossingen. Helaas moet je minimaal 1 ster geven. Dat is hier echter maximaal nul sterren beter op zijn plaats.
REACTIE VAN ERIK
Hallo Rob, We lopen hier tegen hetzelfde aan.als jij, de hoekoplossing die bij ikea niet 1 op 1 lijkt te bestaan maar waar geen duidelijkheid over wordt gegeven. Heb jij de poten ooit nog ontvangen? Kun je aangeven hoe de beugels heten die je in hong kong hebt besteld? Dank je! Erik
REACTIE VAN ROB
Heb de reacties destijds verder gemist, anders had ik eerder gereageerd. Sorry. Alsnog antwoord, mocht iemand anders dezelfde vraag hebben en er iets aan hebben: googelen op aluminium hoek 45 graden; eerst - zeer precies - uittekenen op de vloer waar de kast + eerste 2 zijkastjes precies moeten komen (heb daarvoor die 2 zijkastjes alvast losjes op de rail gemonteerd en vervolgens de hoeken met een goeie lijmkit geplaatst. Daarna terwijl er nog beweging in de kit zit alles precies vastgezet. Had al een balkje op de muur geschroefd om tot slot met een paar extra plankjes ook het hoekkastje zeker te fixeren. Het kastje zelf staat dus eigenlijk los op de normale (extra hoge) poten; maar gefixeerd tegen de andere kastjes door de hoeken en met de balkjes tegen de muur.
REACTIE VAN ERIK
Hoi Rob, dank voor toelichting.
- Zijn de hoge poten die je benoemt de speciale poten die door ikea man afgestuurd zijn ? Of heb je zelf beredeneerd welke je moest kopen?
- tot slot een zijdelingse vraag: wij willen graag in die hoekoplossing ook de kookplaat, daaronder de oven. Heb jij toevallig ook deze oplossing en, zoja, ervaar jij problemen agv de evt warmte die oven aan kookplaat afgeeft? Dank voor je info Erik
REACTIE VAN ROB
Beste Erik, Voor de hoekkast kwamen ze uiteindelijk aan met poten die op de grond vastgeschroefd moesten worden. Je moet dan wel heel precies kunnen boren in de vloer waarvan ik ook niet weet waar mogelijk leidingen liggen, dus liever niet. Daarnaast staat mijn keuken zelf al een paar cm lager dan de bestaande vloer: die is er tegenaan gelegd en ik wilde een een wat hogere werkhoogte dan standaard). Ze hadden naast de standaard 8 cm metod-poten ook 11 cm en 16 cm hoge poten. Ik heb de 16 cm hoge capita-poten gebruikt voor alle kastjes, ook de hoekkast. (Wel goed opletten bij kantelen en plaatsen, want vanwege de hoogte kwetsbaarder dan een kort pootje). https://www.ikea.com/nl/nl/p/capita-poot-roestvrij-staal-1026789. V.w.b. de hoekkast kun je alles dan goed stellen; zowel hoekkast als 2 zijkastjes. Dan alles vast en die hoeken zorgen voor een perfecte 45 gradenbocht, dus bij elkaar 90 graden.
REACTIE VAN ROB
Toevoeging v.w.b. oven:
Heb zelf lades in de hoekkast in plaats van de oven. Bij het kastje zit een isolerende plaat ongeveer 4 cm onder de kookplaat. Daarbij is de kast achter open en daar is ruimte genoeg. Bij mij heb ik de (Ikea-) oven en magnetron in een aparte hoge kast zitten. Deze ovens geven de warmte via de voorkant af. Er hoeft niet eens een plintrooster gemonteerd te worden zoals bij de koelkast wel nodig is.
REACTIE VAN ERIK
Dank Rob voor de uitgebreide informatie incl art.nummers
Hier hebben we wat aan
Groet
Erik
Reactie of foto toevoegen
“Monteur”
Door Oscar op vrijdag 22 mei 2015 15 | vestiging Amsterdam
Ze geven alleen garantie als een monteur van hen gebruikt wordt maar die monteur liet bedrading in de kastjes open liggen of bedekte het met tape ipv het weg te werken en het aanrechtblad loopt af naar de muur dus er blijft elke keer water op het aanrecht staan in 1 hoek.
Reactie of foto toevoegen
“Veel herrie”
Door S. Roelofs op zaterdag 24 mrt 2018 18 | vestiging Amsterdam
ik ben goed en met creativiteit geholpen door de medewerkers op de vestiging. Het bezorgen ging mis en moest snel nog vlak voor de kerst gebeuren. Uiteindelijk ziet het er mooi uit, met wat leuke plankjes er omheen, MAAR: bij gebruik bleek de kraan een enorme spetterkraan, waardoor vuil omhoog spettert. Inmiddels heb ik een andere kraan gekocht. De koelvriescombi maakt een naar, zwaar, laag vibrerend geluid wat tot in je botten doordringt. Bovendien werkt de ombouw als klankkast -heel akelig. Dit moet ik helaas zo snel mogelijk verwijderen en een nieuwe koelvriescombi aanschaffen (niet bij Ikea!!). Heel ergerlijk met een keuken van nu 3 maanden oud. De afzuigkap maakt op een bepaald moment een ongelooflijke herrie door - wat na een bezoek door de fabrikant a raison van 70 euro, bleek te komen door een veel voorkomend euvel, nl tegendruk doordat uitgang van de afzuigkap niet passend is voor de bestaande afvoerbuis. Daar had het montagebedrijf van Ikea (DTB) nog nooit van gehoord - die vonden dat de monteur dat niet had kunnen weten. Ik weet het nu wel... Conclusie: veel herrie en heel veel ongemak voor heel veel geld.
Reactie of foto toevoegen
“Geen garantie”
Door R. Kuiken op woensdag 30 mrt 2016 16 | vestiging Groningen
Hebben in september 2013 een compleet keuken gekocht bij ikea, nu na twee en een half jaar, toch wat gebreken met de inbouw apparaten , maar ikea geeft niet thuis. (rubbers onder pandragers stuk, met als gevolg krassen) Niks 5 jaar garantie.
Reactie of foto toevoegen
“Ikea keuken, apparatuur elders”
Door Ronald op zaterdag 3 okt 2015 15 | vestiging Delft
Behoorlijke Ikea keuken gekocht en zelf geplaatst. L opstelling +/- 4 mtr x 2 mtr. Heel bewust gekozen voor kastjes van Ikea en apparatuur van andere merken. Ben zelf al jaren een enorme liefhebber van Siemens en heb dit dan ook in deze keuken geplaatst. Combi oven, en inductie kookplaat zijn niet zo'n probleem. Vaatwasser wordt wat anders vanwege het 80 cm hoge front. Maar daar heeft Siemens iets op gevonden wat prima werkt. Het model SX76P030EU is speciaal voor fronten tot 80 cm hoog en kost rond de € 650.00. Deze vaatwasser zit er bij mij in. Past prima, werkt prima en is erg stil! Afzuigkap heb ik gekozen voor Boretti omdat ik een 80 cm kap boven een 60 cm kookplaat wou in de kleur zwart. Koel/vriescombinatie is vrijstaand. Al met al prima apparatuur en naar mijn idee qua kwaliteit beter dan de apparatuur van Ikea. Kortom, als je niet bang bent om af te wijken van de standaard Ikea aanbiedingen dan is er voldoende te krijgen en te combineren!
REACTIE VAN ROLAND
Heeft u ook een inductie kookplaat? Wij willen een inductiekookplaat met een ikea keuken, alleen twijfel of een 10 cm lade voldoende ventilatie biedt voor een inductiekookplaat van Siemens op een 4cm blad
REACTIE VAN RONALD
Hallo Roland, ik heb een 60 cm Siemens inductieplaat (4 x 3200 Watt) ingebouwd in een 80 cm kast. Deze bredere kast geeft al extra ventilatie. Wel heb ik van Ikea de Nyttig (302.432.95) scheidingsplaat gemonteerd om te voorkomen dat de inductieplaat beïnvloed wordt door ijzerhoudend bestek wat er (te hoog) onder ligt. Wel minder ventilatie maar tot op heden nog geen probleem. Succes.
Reactie of foto toevoegen
“Kastjes niet schoon te krijgen”
Door Annemie van Dinther op zaterdag 6 jun 2020 20 | vestiging Heerlen
Wij hebben ongeveer twee maanden een nieuwe keuken van ikea maar valt toch tegen. Een olijfgroen, maar de kastjes etc, zijn niet goed schoon te maken. Het blijft vlekkerig wat ik ook probeer. De apparatuur valt ook tegen.
REACTIE VAN WENDY
Over welke soort fronten en apparatuur heeft u het? Mvg
Reactie of foto toevoegen
“IKEA Keukens”
Door Bram op donderdag 11 aug 2016 16 | vestiging Duiven
overwogen om een keuken van Ikea te nemen, zijn daar geweest moesten zelf alles samenstellen. eindresultaat de spoelbak ( DOMSJO ) waar de meeste keukens mee opgesteld staan zijn niet, of nergens te krijgen. dus niet in Duiven of zelfs niet in het gehele land of onze buurlanden. dus jammer wordt je lekker gemaakt en moet dan maar een andere keuze maken. Bedank Ikea
Reactie of foto toevoegen
“Montage”
Door Anita op zaterdag 5 aug 2017 17 | vestiging Zwolle
Onze slechte ervaringen gaat alleen maar over het montagebedrijf van Ikea uit Grootegast. Dit is het vaste en enige montagebedrijf waar Ikea Zwolle en Hengelo mee werkt; dit montagebedrijf werkt voor Ikea door heel Noord-Nederland. Ikea Zwolle werkt prima. Het montagebedrijf werkt slecht. Wij zijn daardoor benadeeld. En Ikea Zwolle heeft het niet naar onze tevredenheid kunnen oplossen. Dat neem ik ze wel kwalijk.

De klachten over het montagebedrijf: het begon al met de inmeting; daar betaal je E75 voor en ze komen zelf langs om dat te doen. Niet goed dus. Want veel later toen de keuken geplaatst werd bleek dat de inmeting niet klopte want ze hadden te krap ingemeten. We hebben een kastje van 20 cm niet geplaatst. Maar daardoor is de hele indeling anders geworden dan wij gewild hadden. Maar we konden niet anders want de monteur was op dat moment al bezig.
Denk je dat montagebedrijf zijn excuses hiervoor aanbied? Nee dus! Er heeft 3 maanden gezeten tussen bestelling van de keuken en plaatsing; montagebedrijf vond ons huis en onze keuken ingewikkeld: waarom ? geen idee. We wonen in een simpele flat. Maar hij moest uitgebreid overleggen met het installatiebedrijf. Bij de inmeting bleek dat de keuken opstelling volgens montagebedrijf niet kon; denk je dat hij vriendelijk overlegt? Nee dat gaat zo bruut dat je er al gelijk geen vertrouwen meer in hebt!

Tijdens de montage bleek dat de monteur de sierlat die onder het werkblad moest dat hij die onder de kastje had bevestigd. We vonden dat al niet mooi, maar volgens de monteur was dat volgens de Ikea norm en moest dat gewoon. De monteur had ze in eerste instantie zelfs recht afgezaagd bij de afzuigkap en pas toen we protesteerde heeft hij ze verstek gezaagd. Maar later bleek dat deze lat daarvoor niet bedoeld was maar dat die onder het werkblad moest. Denk je dat montagebedrijf excuses heeft gemaakt voor deze slordige fouten? Nee dus! Voor mij hoefde de lat niet alsnog geplaatst worden onder het werkblad want dan zou de hele keuken weer over hoop gehaald worden. Maar daarmee bespaarde ik montagebedrijf wel uren werk.

Maar denk niet dat dat leid tot een financiële vergoeding; dus geen excuses en geen vergoeding. Tijdens de montage bleek dat ze met de oude keukenopstelling werkten; dus niemand bleek over de juiste tekening van de keuken te beschikken. Slordig! Aan het eind bleek dat er ook verschillende kastjes kleine beschadigingen hebben. ga zo maar door enzo enzo

Het was zo'n lijst met fouten en slordigheden, wij hadden er geen geloof meer in. Ikea Zwolle heeft het maar gelaten. Een ook hoofdkantoor Ikea heeft het uiteindelijk maar gelaten. Want wij hadden de rekening voor het grootste deel betaald. Maar een laatste kleine betaling wilden wij pas doen als alles naar wens was opgelost. Maar montagebedrijf eiste dat wij eerst alles zouden betalen. Wij gaven aan geen vertrouwen te hebben in montagebedrijf aangezien hij nooit een reactie of excuses heeft gegeven. We zijn er niet uitgekomen. De sierplint is wel verwijderd. Maar de kastjes zijn niet meer verwisseld. Heel slordig! Ikea laat zich bepalen door zijn montage bedrijf.
Reactie of foto toevoegen
“Faktum keuken”
Door ENJ Schoonderwoerd op woensdag 23 sep 2015 15 | vestiging Utrecht
Zojuist een stoomoven gekocht, maar wel een paar vragen over onderdelen levering van mijn faktum keuken. Ik heb al vele jaren en faktum keuken met Adel geelwitte laden en deur, na een paar jaar liet de plak bekleding al los deze lade en deuren deze zijn voor garantie vervangen perfect van Ikea. Maar van dezelfde deuren en laden laat nu opnieuw de bekleding aan de zijkanten los, alles zit nog in de garantie van Ikea maar ze zijn niet meer leverbaar ook niet via de webshop van Ikea maar wat??? Nu het gaat om 3 deuren en 3 laden van de totaal 33 deurtjes en laden
FOTO VAN ENJ SCHOONDERWOERD
Reactie of foto toevoegen
“Spijt”
Door R.D. Chinkoe op dinsdag 6 okt 2015 15 | vestiging Barendrecht
Begonnen met ontwerpen. Ikea keukenplanner werkt niet optimaal, maar een globaal ontwerp is ok. Afgelopen maand geprobeerd om de definitieve bestelling bij Ikea Barendrecht te plaatsen maar dan:
- de opstelling van combi boven koelkast in een kast van 140 gaat niet, vanwege deuren die niet in deze afmetingen bestaan
- vervolgens andere opstelling gekozen, waarin de combi-oven onder de gaskookplaat zou staan; willen we weer bestellen blijkt dat andere type vaatwassers niet passen in de Metod keuken; ook dit blijkt achteraf niet waar te zijn. Siemens heeft een vaatwasser met een varioscharnier die prima geschikt is voor de Ikea keuken met deuren van 80 hoog.
- Vervolgens weer naar Ikea om met deze informatie alsnog de keuken te bestellen
- Mevrouw bij Barendrecht (Ayten) is erg gehaast en weet niet alles en moet een aantal keer naar de supervisor om te vragen wat wel/ niet kan. De vorige keer had ik al aangegeven dat ik in de keuken alleen boven de combi-oven ruimte heb voor een bestekla. Na dit nagevraagd te hebben zegt 1 medewerker dat het vanwege de hitte van de combi en gaskookplaats niet zou kunnen; de ander zegt dat het wel kan (20 cm la boven, dan combi en 10cm la beneden) en de ander zegt dat het afhankelijk is van de monteur. Maar beste Ikea, ik kies voor jullie montage service, dus waarom weten jullie de antwoorden dan niet? En wordt ik steeds naar de monteur verwezen.
- Ik zeg meerdere malen tegen mevrouw dat ik boven de koelkast natuurlijk geen composiet werkblad wil (Ikea keukenplanner doet dit automatisch) maar hoogglans wit. Thuis zit ik naar een offerte te kijken van meer dan 300 euro duurder. Wat blijkt? Toch composiet voor boven de koelkast erin gezet.
- Volgende dag weer naar Ikea om te vragen hoe dit komt en vervolgens wordt de offerte inderdaad aangepast.
- Het inmeten. De monteur gaat er ff snel doorheen en ik als leek let met name goed op of er eventueel een WCD verplaatst moet worden. Hij scrollt snel door zijn laptop, handtekening en klaar.
- Ik ga naar Ikea voor de definitieve bestelling. Mevrouw op de bon staat 200cm aan blad, terwijl bij de afmetingen duidelijk staat dat de muur 196,1 is. Ik: maar dat klopt niet en die extra 4cm kost veel meer. Dan moet u dat met de monteur afstemmen, want wij moeten bestellen wat er op de bon staat. O ja? Dus jullie promoten een montageservice en vervolgens is het letterlijk van de kastje naar muur? Ikea: u moet naar de monteur. En monteur: u moet naar Ikea. Fijne montage sercvice is dat Ikea. Vervolgens vindt Ikea ook nog dat de paneel naast de vaatwasser (staat naast de muur) niet 63,5 bij 80 moet zijn maar 220 hoog en verzaagd moet worden. Een verschil van meer dan 50 euro + verspilling van bijna 150 x 63,5 cm hoogglans wit paneel. Volgens haar zou dat moeten omdat het paneel tot aan de grond zou moeten komen (80 hoog + 8cm plint). Ik leg uit dat in hun eigen keukenopstelling in de showroom, het paneel bevestigd is aan de muur en het werkblad hierop leunt en de plint helemaal doorloopt (dus zijpaneel hoeft niet tot aan de grond, want zit bevestigd aan de muur). Paneel is immers alleen voor het zicht en dat het werkblad erop kan steunen. 3 Dames tegen mij tekeer gaan dat het perse een blad van 220 hoog moest zijn. Met de monteur gebeld; nee hoor mevrouw 80 bij 63,5 is voldoende en wordt inderdaad aan de muur bevestigd.
- Bij Ikea Barendrecht; "composiet wordt elders besteld en hoogglas wit ook ergens anders. Dat zijn twee bestellingen, dus moet u twee keer transportkosten betalen." Pardon? Ik bestel 1 keuken = 1 bestelling = 1 keer transportkosten. Pure onzin dus!
- Nu met Ikea klantenservice gebeld. "in ons systeem staat dat de klacht door Ikea Barendrecht wordt afgehandeld." Het probleem is dat Ikea Barendrecht keukenmedewerkers geen verstand van zaken hebben en allen individueel andere antwoorden geven. "Misschien dat Ikea Nederland de klacht oppakt. U wordt erover teruggebeld."
M.a.w. nog steeds geen oplossing! Ik ben al een maand met Ikea bezig. Mijn woning wordt deze maand opgeleverd en de bestelling kan niet plaatsvinden en kan er dus ook geen datum ingepland wordt voor het plaatsen van de keuken. En niet een alle klachten staan hierboven vermeld. Spijt spijt spijt.
Reactie of foto toevoegen
“Montage van de keuken”
Door Familie Anli op maandag 17 jul 2017 17 | vestiging Amsterdam
Geweldige keuken. Echter niet door TRC - het keukenmontagebedrijf van IKEA - laten installeren. Zijn zeer inflexibel. Waarschijnlijk i.v.m. contracten met de ZZP-ers die voor hen werken.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatend folie”
Door Cees op vrijdag 20 mrt 2015 15 | vestiging Son
Vorig jaar maart keuken gekocht bij Ikea Eindhoven zelf geïnstalleerd ging prima met de bijgeleverde instructies. Na 3 maanden liet de folie los van de keukenplint, foto opgestuurd via mail, geen reactie van Ikea, na een maand zelf naar de servicebalie van Ikea gegaan en het probleem voorgelegd, mail was niet ontvangen, servicebalie was niet voor garantiegevallen en ik moest opnieuw via de mail de klacht indienen, deze keer kreeg ik een bevestiging, en dat ik binnen 12 werkdagen een reactie zou krijgen. Na een maand zelf weer contact opgenomen via de telefoon, wachttijd 20min! kreeg te horen dat het een bekend probleem was en dat de leverancier nog niet de gewenste kwaliteit kon leveren, zodra er wel de gewenste kwaliteit geleverd kon worden zou ik hier bericht van kregen. Enige tijd later een mail van Ikea dat er nog steeds een leveringsprobleem was. December nog maar een keer contact opgenomen via telefoon wachttijd 15 min! er kon nog steeds niet geleverd worden, ik stelde voor dat ze mij een alternatief moesten bieden, dit moest overlegd worden en men zou dit zo spoedig mogelijk laten weten, DUS NIET, vandaag maar weer eens gebeld wachttijd 15min! Nu blijkt dat er dit jaar een nieuwe keukencollectie is uitgekomen, en dat het moeilijk wordt om ook een alternatief te bieden uit de oude collectie, voorgesteld dat ze een financiële compensatie zouden doen, zodat ik zelf een alternatief kan kopen, toezegging konden ze niet doen, zou hier bericht over krijgen. Ben er nu klaar mee, de rest van de keuken is prima, maar of ik ooit nog een keuken zal kopen bij Ikea? ik weet zeker van niet!
Reactie of foto toevoegen
“Andere verwachting”
Door Maarten op dinsdag 12 jan 2016 16 | vestiging Delft
Na 3 jaar valt de keuken uit elkaar. Beroep gedaan op garantie, maar volgens IKEA is het normaal dat na deze periode de deuren uit de kasten vallen en dat laminering van de kasten geheel is weggesleten, waardoor er vocht in trekt. Ik had andere verwachtingen toen ik de keuken kocht.
REACTIE VAN N.A.FAASE
Herken de klacht, ook bij onze deurtjes het probleem dat de scharnieren eruit vallen. Geen oplossing aangeboden door Ikea
REACTIE VAN MAARTEN
Hierbij nog een foto hoe bij ons de kasten er na 3 jaar uitzagen
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend gegaan”
Door Wil op woensdag 3 apr 2019 19 | vestiging Duiven
Bij Ikea Duiven keuken gekocht. Uitstekend geholpen. Perfect op tijd geleverd door Oegema Transport. Uitstekend en vlot geplaatst door Jaspers en Van de Broek via ALLOM. Hulde!!
Reactie of foto toevoegen
“Betalen voor afspraak”
Door Jan en Petra van Gils op woensdag 27 jul 2016 16 | vestiging Breda
Ikea is de enige waar je een afspraak maakt voor het ontwerpen van een keuken en daarvoor € 69,00 betaalt. Dat hebben we gedaan omdat van verschillende kanten kennissen/vrienden die een Ikea keuken hadden, vertelden dat ze daar heel tevreden over waren en iemand die na 20 jaar nog nieuwe deurtjes had gekregen. Er werd een heel interessant en mooi ontwerp voor ons gemaakt en de offerte is per e-mail naar ons toegestuurd. We waren verbaasd dat de keuken net zo duur was als bij andere keukenzaken. We wilden echter niet de apparatuur die Ikea levert, omdat we minder goede ervaringen hebben met Wirlpool en geen vertrouwen hebben in Electrolux. Bij andere keukenzaken werd voor dezelfde prijs een keuken verkocht met goede kwaliteit apparatuur. Ikea heeft bijzondere maten wat keukens betreft en wij zijn niet zo handig om een keuken aan te passen aan andere apparatuur, wat kennissen van ons wel hebben gedaan. We hebben daarom onze keuken gekocht bij een keukenleverancier die voor dezelfde prijs een kwalitatief goede keuken levert met kwalitatief goede apparatuur.
REACTIE VAN CARLA
Bij welke keukenzaak heb je nu je keuken gekocht?
Reactie of foto toevoegen
“Keuken 2 jaar oud”
Door Steven op donderdag 8 okt 2020 20 | vestiging Barendrecht
Laatste keer dat ik een ikea keuken heb gekocht. Wat een waardeloze kwaliteit. De Maximera lades zijn echt heel slecht. Inmiddels voor de helft van het geld nieuwe lades via Amazon besteld voor de helft van het geld. Als je het leuk vindt elke 5 jaar een nieuwe keuken aan te schaffen en de kosten niet uitmaken dan doen. Anders gewoon goede spullen kopen. Ze vinden zichzelf een goed bedrijf, maar met dit beleid is hun milieu footprint heel slecht. Ook de kwaliteit van hun andere meubels is heel slecht. Voor mij geen Ikea meer...
FOTO VAN STEVEN
Slechte lades
Reactie of foto toevoegen
“Keuken gekocht”
Door J Willemse op vrijdag 15 nov 2019 19 | vestiging Breda
Op 4/11 een keuken inclusief apparatuur geleverd door Ikea. Op 6 en 7/11 de keuken geplaatst en apparaten aangesloten vanuit Ikea door Interior Fix. Op maandag 11/11 voor de eerste maal de Smaksak(Elektrolux)-oven met productnr 70411673, ingeschakeld conform gebruiksaanwijzing. Onmiddellijk werden het bedieningspaneel en knoppen gloeiend heet en gaf het display foutcode F106 aan. Ikea weigerde het apparaat te vervangen, verwees naar hun procedures en vertelde dat er eerste een monteur langs diende te komen. Men gaf een telefoonnummer van een monteurs(bedrijf) om een afspraak te maken. Op vrijdag 15/11 kwam de monteur van bedrijf De Smid/Elektrolux die onmiddellijk aangaf dat een sensor defect zou zijn en dat hij die wilde vervangen. Toen wij een nieuw apparaat eisten, vertelden dat men kennelijk vanuit Ikea een nieuw apparaat geleverd had wat defect was en wij geen "refurbished" apparaat besteld hadden, vertelde de monteur doodleuk: "Ik kan ook gewoon weggaan". Vervolgens heeft de monteur de sensor vervangen. Punt is dat men vanuit IKEA een defect apparaat geleverd heeft, dit niet wilde vervangen maar slechts wilde repareren. Ook ontbreekt het aan een mogelijkheid om je hierover bij Ikea op een fatsoenlijke manier te beklagen en je tegen muren loopt.
Reactie of foto toevoegen
“Verkeerde kastjes”
Door Michiel op dinsdag 26 jul 2016 16 | vestiging Delft
De kastjes die ik besteld had zijn niet geleverd. Er zijn andere verkeerde kastjes geleverd. Nu wil IKEA dit niet herstellen, terwijl IKEA de goede kastjes wel op voorraad hebben liggen. Ze willen pas over 9 dagen in actie komen.
Reactie of foto toevoegen
“Productiefout houten aanrechtbladen”
Door s.haven op donderdag 3 nov 2016 16 | vestiging Barendrecht
Vanaf 2012 zijn er drie nieuwe houten werkbladen (type op maat) bij ons geplaatst. Alle drie vertoonden dezelfde productiefout: loslatende lijmverbindingen. Van plaatsende monteurs kregen wij de informatie dat 'het schering en inslag' is dat de houten Ikea werkbladen binnen de garantieperiode vervangen moeten worden. Een door Ikea ingehuurde deskundige heeft ons geadviseerd om niet meer voor een houten blad te kiezen, maar voor een composiet werkblad. Het productieproces van de houten maatwerkbladen kan Ikea niet 'op orde' krijgen
Reactie of foto toevoegen
“Barstende frontjes”
Door Gerwin op woensdag 28 okt 2020 20 | vestiging Hengelo OV
Keuken gekocht in Hengelo. Gesprek met de verkoper was goed. De levering was ook goed. Nu 3 jaar later beginnen de frontjes te barsten. Het enigste wat ze zeggen is dat het komt door vocht en het gebruik van de keuken ............? Ik heb het nu maar doorgezet naar de rechtsbijstand, zeer jammer dat het zo moet. Je kunt dus heel goed een keuken kopen daar....maar je mag er alleen maar naar kijken. Dus pas goed op voordat je hier een keuken koopt! 25 jaar garantie.......niet dus! Mensen niet doen.
FOTO VAN GERWIN
REACTIE VAN WENDY
Welke fronten zijn dit? En hoe heeft ikea het verder voor u opgelost? Mvg
REACTIE VAN GERWIN
Het zijn bodbyn frontjes, En Ikea reageert niet op mijn berichten. Dus er is nog helemaal niks opgelost, en als je het nogmaals aan de klachten afdeling van Ikea vraagt, gaan ze ook niks doen. De enigste reactie die wij krijgen is: het komt door het vocht, Dit had ik zelf ook al bedacht. Maar geen enkele vorm van actie van hun kant. Er is nog steeds niemand komen kijken. De aangetekende brief ligt al klaar dus die gaat deze week de deur uit. Volgens mij heb ik ze dan in ieder geval tijd zat gegeven om te reageren.
REACTIE VAN WENDY
Wat vreemd dat nog niets met uw klacht hebben gedaan. Want als ik het goed zie is het een front dat aan de vaatwasser vast zit? Hier is toch altijd vocht? Dus dan lijkt het me toch dat u een nieuw frontje moet krijgen.
REACTIE VAN GERWIN
Het lijkt mij ook allemaal niet zo moeilijk....Maarja... Het is nu wel zo....hun doen moeilijk, nu ga ik ook iets moeilijker doen. Ik was eerder akkoord gegaan als ze mij nieuwe frontjes opgestuurd hadden, dan had ik ze zelf wel gemonteerd. Ik heb nu zoiets, laat hun dat ook maar doen. Maar tot aan de dag van vandaag geen enkele reactie van hun kant.
Reactie of foto toevoegen
“Inbouwmogelijkheden vaatwasser”
Door Hanneke op dinsdag 26 jan 2016 16 | vestiging Utrecht
Ikea keuken ontworpen, we zaten al bijna klaar voor de bestelling. Gelukkig nog net tevoren op deze site gekeken en wat bleek: er leken problemen te zijn als je bij een Ikea keuken een vaatwasser van een ander merk wil. Dat willen wij, want onze Bosch is al 19 jaar oud en werkt nog als de beste. Zouden we niet gaan verhuizen, dan gingen we ermee door. Maar nu willen we dus een nieuwe Bosch. In een Ikea keuken, zo dachten we. Moet toch kunnen nietwaar? Niet dus.

Zojuist Ikea gebeld en wat bleek: het probleem bestaat nog steeds en er komt voorlopig ook geen oplossing. Voor hun eigen vaatwassers hebben ze glijders bedacht voor de aanpassing naar de nieuwe keukenlijn Metod, maar die werkt niet bij andere machines. Ze zijn ermee bezig, maar het is ze nog steeds niet gelukt en er is ook geen zicht op wanneer dat wel gaat komen. De Ikea medewerker gaf aan dat je per se een Ikea vaatwasser moet nemen bij een Ikea keuken. Of een losse, niet inbouw.

Tsja, dan houdt het op. Ikea vaatwassers staan matig bekend, zeker in vergelijking tot een degelijke Bosch. Dus toch maar naar en echte keukenspecialist, ook al is die wat duurder.
REACTIE VAN LOUIS
Een Bosch vaatwasser met Vario scharnier zou gewoon moeten werken in een Ikea Method keuken. Dat is wat Bosch zelf aangeeft althans. Daar zijn ze bekend met de 'problematiek' van niet-Ikea vaatwassers in Method keukens. Ik ga zelf ook zo'n vaatwasser bestellen en laten plaatsen.
REACTIE VAN JAN
Miele XXL vaatwasser is makkelijk te installeren end de geleverde duer van 60 cm op 80 cm is past en werkt perfect op de Miele.
Het montage systeem van Miele is zeer eenvoudig.
REACTIE VAN LOUIS
Heb zelf uiteindelijk een Siemens vaatwasser gekocht en laten plaatsen in m'n Ikea Method keuken. Komt uit dezelfde fabriek als Bosch en ook Siemens heeft dus 2 modellen (lage + hoge) met een VarioScharnier. Wat Bosch/Siemens aangeven dat het eenvoudig te monteren is klopt alleen niet. Aannamer heeft het uiteindelijk wel werkend gekregen maar zonder strips.
Reactie of foto toevoegen
“Niet tevreden met aankoop”
Door Irene op dinsdag 13 mrt 2018 18 | vestiging Son
Ik heb een complete keuken bij IKEA gekocht met een zwart stenen aanrechtblad. Garantie had ik erop, waarop ....? Hartstikke duur blad, het krast, vlekken alles zie je erop. Scheef gelegd, maar niks valt onder de garantie.Waardeloos! En koop nooit de vergiet erbij voor in de spoelbak, deze geeft namelijk enorme krassen!
Reactie of foto toevoegen
“Garantie”
Door jac. pelt op dinsdag 1 dec 2015 15 | vestiging Amsterdam
In 2012 complete Ikea keuken gekocht,nu materiaalfout in vaatwasser,de kunststof pennetjes van de rekjes voor kopjes en glazen brokkelen af. Verstoppen het filter en de glazen vallen om. Dit mag toch niet gebeuren,de vaatwasser is 3 jaar ,en weinig gebruikt. Ikea geeft geen garantie op kunststof onderdelen,aangezien er veel kunststof gebruikt wordt in apparaten, stelt je 5jaar Ikea garantie weinig voor.
FOTO VAN JAC. PELT
Reactie of foto toevoegen
“Garantie op koelkast”
Door Chris op maandag 10 jul 2017 17 | vestiging Breda
Een complete keuken gekocht bij IKEA. Tot zover geen probleem. Het opbouwen leverde ook geen problemen op, het meeste past probleemloos. De after sales service is wel een probleem. Na 1,5 jaar gaat het vriesvak klepje van de koelkast kapot. Je denkt; garantie. Dan begint de ellende. Volgens IKEA is er geen garantie op plastic, rubbers en glasplaten bij een koelkast. Glasplaten kan ik me voorstellen, de andere onderdelen moeten gewoon 2 of 5 jaar mee kunnen gaan. IKEA schrijft met grote letters in de winkel 5 jaar garantie. Op wat eigenlijk? Kortom: bij IKEA moet je niet aankomen met garantie problemen.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatend folie”
Door Kohl op maandag 6 sep 2021 21 | vestiging Hengelo OV
Na 6 jaar liet van keukenkast het fineer los maar ach het is van ikea ...altijd goed .. ze geven niet voor niks 25 jaar garantie. Maar helaas voor de medewerker was de keuken gebruikt en dan vervalt dd garantie.
FOTO VAN KOHL
Reactie of foto toevoegen
“Metod systeem”
Door Ben Poel op donderdag 15 jun 2017 17 | vestiging Delft
Ik heb in mijn leven al heel wat keukens geplaast zowel bij mij zelf als bij klanten.
In het verleden ook met plezier FAKTUM keukens van Ikea, maar nu ze het nieuwe Metod systeem hebben ben ik er helemaal klaar mee wat een rampen plan is dat, ik heb er ondertussen 2 geplaatst voor klanten en alle 2 is het een regelrechte ramp alles moet met extra panelen afgewerkt worden het ophang systeem werkt ook al voor geen meter als je verschillende kasten hebt de plint is zo laag zodat er bijna geen aansluit punten onder de kasten ken maat verschil in kasten ik ken zo nog wel even door gaan. nooit geen Ikea keuken meer voor mij en mijn klanten want ik plaatst ze niet meer.
Reactie of foto toevoegen
“Koop geen keukens van Ikea”
Door J kra op maandag 15 jun 2015 15 | vestiging Breda
Op de verkoop na is alles Fout gegaan. Kapotte deuren die meegeleverd werden. Bij na levering werden de deuren weer beschadigd geleverd. Na telefonisch contact slechte service door ene leonie van ikea keukenblad .Het granite keukenblad is 4 meer kapot geleverd. En na totaal 5 maanden wachttijd en totaal 10 vrije dagen op genomen te hebben is het nu een meer wel goed. dat kost en dan 7000 euro en een hoop elende. Toen ik zei dat ik er een klacht zou komen wilde ze me afschepen met een tegoed bon van 100 euro .schandalig . Een afrader zou ik zeggen en koop nooit meer een keuken bij IKEA. Schandalig service en slechte kwaliteit.
Reactie of foto toevoegen
“Traag en slecht bereikbaar”
Door jet oldeman op dinsdag 17 apr 2018 18 | vestiging Hengelo OV
(kleine) Keuken gekocht. Ging allemaal heel moeizaam. Volgens de monteur die moest plaatsen (wordt door Ikea ingehuurd) klopte de tekening niet met de werkelijkheid en de levering niet met de tekening. Monteur is bijna 5 dagen bezig geweest met de plaatsing , was een hele puzzel voor hem. Verder was gelijk het aanrechtblad beschadigd (deze procedure loopt nog maar daar wordt weer een ander bedrijf voor ingehuurd), schoot de pijp van de afzuigkap en moest in de (al bestaande) kookplaat polen worden verwisseld (op kosten van mezelf), daar er een nieuwe electriciteitsgroep is aangelegd op aanraden van het intallatiebedrijf van Ikea. Omdat er een nalevering van materiaal plaatvond voor de keuken heb ik deze zelf moeten betalen terwijl dit was toegezegd dat deze kosten voor Ikea zijn (dit loopt ook nog). Al en met al wacht ik al weken totdat de keuken klaar is en ik dus ook niet verder kan met het afwerken (muur) en inpakken van de keuken. Erg jammer vind ik dat ze telefonisch slecht bereikbaar zijn en ze traag zijn met antwoorden van de mails. Ws. zijn ze TE druk. Zou iedereen aanraden om bij een keukenzaak die alles in eigen beheer doet en goed bereikbaar is een keuken te kopen.
Reactie of foto toevoegen
“Deurtjes niet meer te krijgen”
Door rob hassing op zaterdag 16 jul 2016 16 | vestiging Haarlem
Een complete keuken gekocht ecru grytnas na een jaar geen deurtjes meer te krijgen terwijl er bij aanschaf gezegd is, dat het makkelijk is als er een deurtje beschadigd kun je gewoon n nieuwe kopen, oplichterij is het.
REACTIE VAN POSTMA
heb je inmiddels al wat? ik weet nog iemand die ze verkoopt.. had net hetzelfde probleem namelijk..
Reactie of foto toevoegen
“Ontevreden”
Door Marjolein op woensdag 5 mei 2021 21 | vestiging Delft
De Anratta zelfreinigende oven met telescooprails gekocht bij de keuken maar helaas maar op 1 rail de telescoopfunctie. Ook de turbogril niet te vinden. Gebruiksaanwijzingen voor alle apparatuur erg onduidelijk. Keuken plaatsen viel deze keer erg tegen, tweede keuken van Ikea. Deuren stellen ook een crime. Helaas ook niet alles in 1 keer geleverd. Inmiddels al de derde week in en nog niet klaar ondanks opgenomen vakantiedagen.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatende folie”
Door Rick van Engelen op dinsdag 5 dec 2017 17 | vestiging Breda
Waardeloze service, folie op keukenkastjes laat los. Al 4 maanden verder vanaf 1e melding en nog niet opgelost. Reageren niet op emails. Service is goed tot je de kassa voorbij bent. Welkom bij Ikea!
FOTO VAN RICK VAN ENGELEN
Loslaten keukenfolie
REACTIE VAN REINA
Welke serie is je keuken. Wij zaten ook aan te denken om bij IKEA een keuken te bestellen. Alleen kastjes met deuren.
Reactie of foto toevoegen
“prima hoor!”
Door Bob van Slooten op vrijdag 21 nov 2014 14 | vestiging Amersfoort
Ik heb in mei 2013 een keuken gekocht bij IKEA en laten plaatsen door een handig klusbedrijf. Bij IKEA heel vriendelijk en goed geholpen bij inrichten en ontwerpen van de keuken. Tijd speelde geen rol voor de verkopers. Petje af. Ook na 1,5 jaar wil ik een andere kookplaat op inductie. Ik had mijn oude gasfornuis met oven over laten zetten in de Ikea-keuken. Ook hier zeer goede adviezen. De keuken is nog steeds prima. Ik heb gefineerd berken op de frontjes. Bij het begin een kleurverschil tussen sommige frontjes. Geen probleem, keurig omgeruild en excuus van hun kant. Hoe lang deze keuken meegaat durf ik niet te zeggen. Ik heb hem 1,5 jaar en tot dusver geen problemen. Werkblad is makkelijk schoon te houden, zelfs met gemorste frituurvet. Mijn ouders hebben een bouwmarkt-keuken overgenomen via de verhuurder van de vorige bewoner. Dat is pas slechte kwaliteit! Werkblad echt slecht van de bouwmarkt. Goedkoop is duurkoop zeggen we dan maar. Ik ben op en top tevreden over mijn hele Ikea-inrichting. Ik heb een hele inrichting in mijn huis van Ikea en nooit problemen gehad. Of na 20 jaar wat fotofineer van het Magiker-bureau losgelaten. Die heeft geen schuld meer. Magiker meubels worden niet meer verkocht. We zullen wel zien wanneer ik een probleem ga ervaren met mijn Ikea-keuken. Dat meld ik dan wel weer. Over de apparatuur heb ik minder lovende ervaringen. Niet dat het slecht is, maar ik zet er liever Atag of Pelgrim in.
Reactie of foto toevoegen
“Wel problemen maar elke keer goed afgehandeld”
Door Wijnmaalen op zaterdag 2 jan 2021 21 | vestiging Delft
Wij hebben meerdere malen hetzelfde probleem gehad. Nieuwe front meerdere malen en zelfs een nieuwe vaatwasser gekregen. Na de hand zelf een nieuwe vaatwasser gekocht, zelfde probleem. Geen front meer leverbaar, geld voor de keuken terug gekregen. Nu 2 jaar nieuwe keuken vsn Ikea weer en weer hetzelfde probleem bij de vaatwasser met een vaatwasser van AEG en ervoor gezorgd dat deze niet automatisch open gaat wanneer deze klaar is. Maar weer met Ikea praten.
Reactie of foto toevoegen
“Niet goed”
Door Arjan op vrijdag 5 jun 2015 15 | vestiging Utrecht
Het is een drama. Doe het niet. Betaal wat meer elders. Hieronder een kleine greep in de zaken waar ik tegenaan ben gelopen:
- Spullen worden niet correct geleverd. Ik heb 2 maanden moeten wachten op de levering van een keukendeurtje. Daarnaast zat er een deuk in me afzuigkap.
- Het bouwbedrijf waar ze je mee in contact brengen is lang niet altijd een goede (terwijl je voor garanties het wel door hun moet laten plaatsen). Bij ons was dit echt een drama. Het bouwbedrijf loog over van alles, kwam afspraken niet na en beschadigde de muren. Ikea doet hier helemaal niks aan.
- Intern worden er ook veel fouten gemaakt. Meerdere malen gebeld worden voor hetzelfde, zaken worden verkeerd genoteerd waardoor leveringen (bij ons het blad) vertraging oplopen.
En zo kan ik serieus nog wel even doorgaan. Het was een regelrecht drama. Ik koop nooit meer een keuken bij de Ikea en raad dit iedereen af!
Reactie of foto toevoegen
“Waardeloos”
Door F.Meijer op vrijdag 17 jul 2015 15 | vestiging Amersfoort
De kwaliteit van de ikea keuken is redelijk. Montage door Bluegum is rampzalig. Alles scheef geplaatst en 6 keer terug komen om e.a. te herstellen en nog steeds niet goed. Apparatuur gekocht via Ikea:
Magnetron redelijk, oven met onbegrijpelijke gebruiksaanwijzingen, vaatwasser(electrolux) die lekt, en waar maar 2 programma's op een normale wijze gebruikt kunnen worden. Ikea neemt geen verantwoordelijkheid voor montage en apparatuur. "U moet zelf contact opnemen met het montage bedrijf en de Elextrolux" aldus Ikea. Al met al een ramp! Uren aan de telefoon zitten tot je er iemand aan de lijn komt. Ikea neemt geen verantwoordelijkheid voor de apparatuur die zij zelf verkopen en voor het montage bedrijf dat zij voor je inboeken. Waardeloos!
Reactie of foto toevoegen
“Vaatwasser”
Door Natalie op vrijdag 11 sep 2015 15 | vestiging Heerlen
Vaatwasser gekocht bij Ikea van 600 euro (leverancier van ikea hiervoor is Electrolux). Na 1 jaar gebruik was de vaatwasser kapot. Volgens de monteur door een zoutkorrel die een gaatje heeft veroorzaakt. Dit valt niet onder de garantie maar onder een 'gebruikersfout'. Wel vreemd dat het een gebruikersfout is als de zout altijd wordt bijgevuld met een trechter. Telefonisch contact opgenomen met zowel Ikea als electrolux, behandeling door hun is ronduit slecht en onbeschofd. Hele slechte service en kwaliteit. Advies: koop nooit elektrisch apparatuur bij de Ikea, slechte kwaliteit en van garantie valt niet te spreken.
Reactie of foto toevoegen
“Super keuken”
Door yvonne goessens op zaterdag 20 dec 2014 14 | vestiging Utrecht
Erg tevreden. Hele goeie service en vriendelijke hulp in de winkel zelfs als je 4 x terugkomt. Wij, mijn man en ik, hebben de keuken zelf opgebouwd en alleen het hardstenen aanrechtblad is geplaatst. Er ontbraken enkele kleine onderdelen die wij na een telefoontje meteen konden ophalen.De beschrijvingen voor het opbouwen zijn zo duidelijk dat eigenlijk iedereen het zelf kan. Wij hebben de keuken plus apparatuur van Ikea nu een jaar in gebruik en we zijn zeer tevreden. Wat een verademing nadat we eerst bij de keukenkampioen geweest waren, waar het vanaf het begin zeer moeizaam verliep en ik constant het gevoel had dat ik bedonderd werd. Dus Ikea ....absoluut top.
Reactie of foto toevoegen
“Juridische trucjes”
Door Martin op zaterdag 25 jul 2020 20 | vestiging Haarlem
Op 19 juli 2020 ga ik met mijn ontwerp uit de keukenplanner naar IKEA in Haarlem om de keuken te bestellen. Na enige tijd vertelt de verkoper mij dat het gekozen front TINGSRYD uit de handel is. Dat is vreemd want deze frontjes staan in de webwinkel van IKEA, ze staan in de keukenplanner van IKEA, én in de showroom in Haarlem staat een complete keuken met TINGSRYD frontjes. Ik vind dit misleidend, als IKEA iets niet kan leveren dan moet het ook niet worden aangeprezen via de verkoopkanalen. Maar vooruit dan maar, ik kies voor andere frontjes (KUNGSBACKA) waardoor de keuken een paar honderd euro duurder wordt. Dit is wel een teleurstelling maar goed, het is te accepteren want deze frontjes zijn ook mooier dan de TINGSRYD.

Op 23 jul 2020 heb in de winkel bij een verkoopafspraak met Liesbeth R. De keuken werd in het systeem gezet en besteld. Het was een prettig gesprek en ik kreeg nuttige tips en advies. Drie artikelen konden echter niet aan de order worden toegevoegd, maar die kon ik wel uit de winkel zelf meenemen. Ik vond dat vreemd. Waarom worden deze artikelen buiten de keukenorder om verkocht? Waarom moet ik die zelf los kopen? Het is onhandig. Nou vooruit dan maar, ik ga ze zelf wel uit het magazijn halen.

Een ander artikel, te weten KUNGSBACKA ladefront 60x40 antraciet (artikel 703.373.48), kon óók niet aan de order worden toegevoegd. Dit artikel was niet leverbaar maar óók niet voorradig in de winkel, en kon ik dus niet meteen meenemen. Dit artikel werd op een "shopping list" gezet en die moest ik dan zelf handmatig maar via het internet bestellen. Dit vond ik wel heel erg raar. Waarom kan IKEA een bepaald artikel niet toevoegen aan een order en moet de klant dit zelf via het internet bestellen? Een vreemde gang van zaken, maar vooruit dan maar, ik bestel ze wel via de website.

Ik ging naar huis en probeerde de twee stuks KUNGSBACKA frontjes te bestellen. De website vertelt mij echter dat dit artikel niet besteld kan worden en ook nergens voorradig is. Nu heb ik dus een probleem; mijn bestelde keuken is niet compleet. IKEA heeft mij nu een incomplete keuken verkocht en de ontbrekende frontjes zijn niet verkrijgbaar.

Om een oplossing te vinden bel ik met het support team in Haarlem. Men geeft aan dat niet bekend is wanneer het frontje weer voorradig is. Ook kan en wil men niet garanderen dat ze ooit nog zullen komen. Ik denk aan het TINGSRYD fiasco. Misschien bestaan die frontjes wel helemaal niet meer en ik ben bang dat ik ze nooit meer kan krijgen. Mij wordt verteld dat ik zelf regelmatig op de website moet gaan kijken om deze ontbrekende onderdelen te bemachtigen. Ik vraag of het een week duurt, een maand, een jaar of langer. Dit kan men niet beantwoorden, ik moet zelf maar af en toe op de website kijken. Dit is wat mij betreft geen aanvaardbaar antwoord. Ik geef aan dat ik dit slechte klantenservice vind.

Ik vraag om een garantie dat dit frontje ooit weer leverbaar wordt. Dit wil men mij niet geven. Ik vraag om een alternatieve oplossing. Die wil men mij niet geven. Ik vraag om een datum waarop dit frontje weer geleverd kan worden. Die wil men mij niet geven. Vervolgens vraag ik om annulering van de order. Dit is niet mogelijk omdat er een maatwerk werkblad bij zit. Ik vraag of we een deadline kunnen afspreken, bijvoorbeeld als het frontje niet binnen 12 weken leverbaar is, dat ik de keuken dan kan retourneren. Dit weigert men; ik kom niet meer onder mijn incomplete keuken uit.

Nu wil ik IKEA in gebreke stellen, maar hier komt de juridische aap uit de mouw. Het niet leverbare frontje is bewust buiten de order gehouden, zodat ik juridisch gezien deze frontjes dus eigenlijk helemaal niet gekocht heb. Ik kan IKEA dus ook niet dwingen ze mij te leveren, én ik kan IKEA niet in gebreke stellen met betrekking tot de levering van de order. Deze frontjes zijn helemaal geen onderdeel van de order, en dus is IKEA niet in gebreke.

IKEA heeft mij dus willens en wetens een incomplete keuken verkocht en de niet leverbare frontjes bewust buiten de order gehouden, om juridische aansprakelijkheid te vermijden. Ik vind dit werkelijk een schandalige manier van zaken doen. Ik koop een keuken van 3100 euro, die niet compleet is, en IKEA verschuilt zich achter zo'n flauw trucje om niet verantwoordelijk te zijn voor de levering van de complete keuken.

Ik beschuldig IKEA bij deze dan ook van misleidende verkooppraktijken. IKEA heeft mij misleid door te zeggen dat ik de ontbrekende frontjes online zou kunnen bestellen, terwijl dit niet het geval is. De verkoper had ook zelf online de voorraad kunnen bekijken om mij te behoeden voor dit probleem. Door deze misleiding ben ik akkoord gegaan met de order voor een incomplete keuken omdat ik veronderstelde dat de verkoper de waarheid sprak en dat de frontjes dus gewoon online te bestellen zouden zijn. Wanneer ik had geweten dat deze frontjes niet leverbaar zijn, dan had ik de hele keuken niet gekocht.

Ik koos juist voor IKEA omdat het een betrouwbaar bedrijf is, en de gemiddelde "keukenstunter" doorgaans niet betrouwbaar is. Nu krijg ik een dergelijke truc voor mijn kiezen, waarbij mij een incomplete keuken is verkocht die ik niet kan annuleren. Of de ontbrekende frontjes ooit nog zullen komen, daar weigert IKEA iets over te zeggen.
Reactie of foto toevoegen
“Niet goed”
Door Maudy Vossen op dinsdag 29 okt 2019 19 | vestiging Duiven
Keuken gekocht bij Ikea Duiven en door All om laten inmeten en daarna in 2 fases laten plaatsen. Vreselijk slordig en niet goed. Monteurs zijn vertrokken en hebben mij 1 dag voor de verhuizing laten zitten. Niet dien het. Is een grote ellende !!
FOTO VAN MAUDY VOSSEN
Slordige montage
Reactie of foto toevoegen
“Kastje en muur”
Door Schieveen op vrijdag 24 apr 2020 20 | vestiging Utrecht
Vorig jaar mei keuken bij IKEA gekocht met inbouwapparatuur (Electrolux) in maart van dit jaar koel vriescomb. kapot. Moest vervangen worden. Monteur belde direkt voor het leveren van een nieuwe. We worden 4 weken van kastje naar de muur gestuurd. Mijn vrouw blijft altijd geduldig maar ik ben het nu zat. Heb nooit goed begrepen waarom iedereen zo vol is van IKEA. Misschien door die gefrituurde balletjes?
Reactie of foto toevoegen
“Drama”
Door Jan Jaap op dinsdag 20 feb 2018 18 | vestiging Groningen
Verschrikkelijk. Laten intekenen bij de Ikea Groningen door een medewerker die er verstand van hoort te hebben. Toch is alles fout gegaan. Klantenservice lost vervolgens niets op. Drama! Het heeft ons ontzettend veel tijd en ergernis gekost. Nooit weer een IKEA keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Ringhult keuken”
Door Harrie op woensdag 6 apr 2016 16 | vestiging Heerlen
Witte Ringhult keuken gekocht bij Ikea. Omdat ik redelijk kort bij de vestiging in Heerlen woon haal ik de kasten en deurtjes wanneer nodig. Zo heb ik niet de gehele garage vol staan met onderdelen en kartonnen dozen. Tot op heden past alles, is hij compleet en vooral heel mooi. De apparatuur heb ik op een andere plek en van een ander merk( Bosch ( gekocht. Met het bestellen van het L. vormige blad was een probleem wat door de planservice niet of niet voldoende onderkend was. Dus eigenlijk een adviesfout. In alle redelijkheid en naar volle tevredenheid opgelost door Maurice van de keukenafdeling van de vestiging Heerlen. Complimenten hiervoor.
REACTIE VAN JOLIEN
Beste, ik las net dat je Bosch toestellen geplaatst hebt ipv de toestellen van Ikea. Wij willen dat zelf ook doen, viel het mee qua afmetingen en paste alles in de ikea kasten?
REACTIE VAN LIEKE
Ik ben inderdaad ook benieuwd of het mogelijk is een andere koelvriescombinatie te plaatsen dan die van Ikea. Is dat te doen?
REACTIE VAN HARRIE MEEVIS
Ik zou zeker een aander merk kiezen. Voor hetzelfde geld, of minder, heb je ook apparatuur van Bosch. Het past prima in de Ikea keuken. Zonder veel aanpassingen goed te doen.
Reactie of foto toevoegen
“Drama”
Door rschouten op dinsdag 2 feb 2016 16 | vestiging Barendrecht
Ikea keuken: een DRAMA. Twee maanden terug een ikea keuken gekocht en laten plaatsen. Ikea besteedt dat uit aan bedrijven en die bedrijven huren dan weer zzp ers in. Gevolg: onze keuken ziet er niet uit. Laden hangen meteen al scheef en andere laden steken uit, terwijl weer andere laden een centimeter naar binnen vallen.
Daarnaast hadden we gekozen voor een eiken aanrechtblad. Dat blad moesten we eerst vier keer bewerken/impregneren met een soort olie-achtig spul. Maar toen we op het blad een pan hadden neergezet hadden we een grote zwarte vlek als de omtrek van die pan. Het blijkt dat het aanrechtblad niet nat mag worden terwijl er een metalen pan op staat. Hoe is het mogelijk: een aanrechtblad dat blijkbaar niet nat mag worden??! Bij de verkoop was dat NIET gezegd. Anders neem je natuurlijk niet zo'n aanrechtblad. Al met al een strop van meer dan 2000 euro. Intussen zitten we in de klachtenprocedure, maar het duurt maar. Ikea klantenservice Barendrecht was aan de balie heel toegeeflijk, maar vervolgens werd kwam iemand langs van Van Beek-expertise. Deze man gooide een middeltje over de zwarte vlek, waarna we nu met een extra schade zitten omdat het middeltje een uitgebeten vlek heeft veroorzaakt op het blad. En wij maar wachten tot Ikea met een oplossing komt. Schande, Ikea.
REACTIE VAN CORINNE
Die zwarte vlek kun je simpel weg schuren en dan even opnieuw invetten. Heb al voor de vierde keer zo'n blad, (verhuis elke 7 jaar) Ook vaak gehad, ook van blikken ect. Even schuren= weg.
REACTIE VAN SIMPE
Wij hebben ons (tweede) houten aanrechtblad in de Danish Oil gezet, en dat werkte veel beter dan dat spul van de Ikea.
Reactie of foto toevoegen
“Zeer teleurgesteld”
Door L. op woensdag 4 nov 2015 15
Mijn ervaring bestaat uit 2 facetten: het ontwerpen en kiezen van de keuken bij Ikea eindhoven, wat echt heel prima verlopen is. Maar dan... keuken werd geleverd. Maatwerkblad moest alsnog vermaakt worden. Insnijding wasbak zat op de verkeerde plek waardoor we de indeling anders moesten doen. Bleek achteraf, toen ik een extra rekening kreeg bij het afleveren, dat Ikea geheel eenzijdig en zonder mij te informeren de indeling aan heeft gepast!! Vaatwasser nu helemaal straks in de hoek tegen de hoekkast aan, niet echt prettig. Frontpaneel vaatwasser monteren zelfs voor mijn ervaren vriend een probleem dat tot op heden niet is opgelost. Klacht ingediend bij ikea, kreeg na 5 weken (!) een brief: u heeft de montage niet volgens de voorschriften uitgevoerd. Verder niks.... Nu de rechtbijstand ingeschakeld, dit is niet wat ik onder service versta! Zeer teleurgesteld.
Reactie of foto toevoegen
“RVS plinten”
Door heuvel op dinsdag 5 mei 2015 15 | vestiging Son
Heb nu al 1 jaar een nieuwe Ikea keuken en laten plaatsen. Maar na 1 maand lieten de rvs plinten de folie los. Wacht nu al bijna een 1jaar op de nieuwe plinten maar iedere keer als ik mail krijg ik te horen dat ze nog niet te leveren zijn. Hoe kan zo'n bedrijf daar een jaar over doen ik voel mij erg door IKEA in de steek gelaten. koop daarom nooit meer bij Ikea een keuken.
geen service voor zo'n bedrijf. Ben ik niet gewend van ikea.
FOTO VAN HEUVEL
Reactie of foto toevoegen
“Bezint eer ge begint”
Door Gaby op vrijdag 11 nov 2016 16 | vestiging Utrecht
Twee jaar geleden een Ikeakeuken incl. apparatuur gekocht. Greepjes vertonen inmiddels allemaal krassen en vloerplint met kunst en vliegwerk vastgezet aangezien koelkastpootjes te ver naar voren staan t.o.v. de kastjes. Inductiekookplaat veroorzaakte een volledig stroomstoring (incl. aardlekschakelaar) en garantievoorwaarden zijn een dode letter. Je wordt doorverwezen naar Whirlpool die vervolgens pas na 2 wkn. een monteur kunnen laten langskomen. Ben twee weken later nog steeds aan het wachten op de printplaat. Hoe je in de tussentijd kookt is niet aan Ikea. Dat 'begrip' voor gezinnen is dus een dun laagje. Bezint eer ge begint!
Reactie of foto toevoegen
“Alles is perfect gedaan”
Door Mathilde Meijer op donderdag 26 okt 2017 17 | vestiging Barendrecht
Oude keuken weggehaald door montage bedrijf Allom. Nieuwe keuken laten plaatsen door hetzelfde bedrijf. Alles is perfect gedaan. IKEA is voor ons de beste. We zijn heel tevreden over de service en het advies van IKEA.
Reactie of foto toevoegen
“Metod en Behjalplig”
Door Christien de Zoete op woensdag 7 okt 2015 15 | vestiging Delft
Wij hebben vorig jaar een nieuwe keuken gekocht bij Ikea. Het Metod systeem. Bij deze keuken past een standaard vaatwasser niet op de deur. Daar hadden ze een oplossing voor, een sleepsysteem nl. Behjalplig. Na een jaar heeft dit systeem het begeven. Bij navraag bleek dat het systeem niet goed werkt en dus uit de productie is genomen. Geen alternatief. Dus nu valt elke dag de deur van de vaatwasser eruit. Domme pech zeggen ze bij Ikea. Wat een slechte service! 10 jaar garantie op de keuken maar geen oplossing. Oh ja, nu verkopen ze bij Ikea vaatwassers waar een ingebouwd glijsysteem geintregreerd is! Heb behoorlijk de smoor in!
Reactie of foto toevoegen
“Keurige naleving garantie”
Door Wim en Lidy B. op woensdag 5 apr 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Hulde aan IKEA. In dec. 2007 een Faktum keuken uit de serie Ädel geelwit bij Ikea Hengelo gekocht en laten installeren. In 2013 begon de bescherm/laklaag op de zijkant van de 2 deuren van de koelvriesinstallatie en de deur van de vaatwasser los te laten. Op aandringen van derden hebben wij tenslotte in 2016 besloten Ikea Hengelo te benaderen met de vraag of voornoemde gebreken in aanmerking kwamen voor de 10-jarige garantie. Bij de servicebalie deelde men ons mee dat een en ander vrijwel zeker onder de garantie zou vallen, maar dat het Customer Support Center in Groningen dit verder diende te beoordelen aangezien de Faktum keuken niet meer in het assortiment zat. Spoedig daarna kregen wij vanuit het Customer Support Center in Groningen het verzoek detailfoto's en artikelnummers van de betreffende deuren(fronten) op te sturen. Na verzending van de gevraagde bescheiden kregen wij spoedig daarna de melding dat de schade onder de garantie viel. Aangezien de serie Ädel geelwit niet meer in het assortiment zat, was omruiling van alleen de beschadigde fronten niet meer mogelijk. Ikea bood daarom tot onze verbazing aan om alle fronten en bedekkingspanelen om te ruilen voor een frontenserie die nog wel leverbaar is. Hierbij hadden wij de keuze uit 5 verschillende fronten en diverse kleuren. De betreffende fronten konden we bekijken in de Ikea vestiging te Hengelo. Nadat we onze voorkeur hadden kenbaar gemaakt, werden al spoedig de nieuwe fronten en bedekkingspanelen bij ons afgeleverd. Ondertussen kwamen wij tot de ontdekking dat de bodem van het onderkastje met spoelbak door lekkage was aangetast en opgezwollen. Aangezien dit kastje mettertijd vervangen zou moeten worden, Ikea Hengelo benaderd. Deze adviseerde ons om ook hierover contact op te nemen met het Customer Support Center in Groningen, aangezien deze onderkasten ook niet meer in het assortiment zaten. Het Customer Support Center deelde mee dat de onderkast nog wel voorradig was in Duitsland. Toen wij aangaven deze onderkast alsmede het installeren hiervan te willen betalen, wilde men hier niets van weten. Ook de levering alsmede de installatie van deze onderkast wilde Ikea voor haar rekening nemen. Over garantie en service gesproken. Van der Velde Interieur Montage uit Grootegast heeft tenslotte de nieuwe fronten, bedekkingspanelen en onderkast naar volle tevredenheid geïnstalleerd; en dat alles op kosten van Ikea. Dient nog vermeld te worden dat de communicatie met het Customer Support Center op een zeer prettige wijze heeft plaatsgevonden.
Reactie of foto toevoegen
“Montage slecht geregeld”
Door Peter Oskam op donderdag 23 jul 2020 20 | vestiging Haarlem
De jonge dame in kwestie had duidelijk geen zin in het gesprek, maar al met al kregen we wel wat we wilde. De ellende moest echter nog beginnen. De dag voor de levering werd er gemeld dat de keuken niet compleet zou worden geleverd. Er waren problemen met het blad. Uiteindelijk bleek het blad er wel maar ontbraken er andere zaken. Na 3x heen en weer rijden (als je dacht dat je alles had, dan vond de monteur toch nog weer iets) Service in die periode van Ikea ronduit slecht. Als er al communicatie was, dan was die onduidelijk en duurde lang. Uiteindelijk bleek het blad toch niet goed en hebben we vervolgens 4 weken op een nieuw blad moeten wachten. Hierdoor kon de keuken ook niet afgemaakt worden. Dan de installatie zelf. Wil je garantie krijgen van Ikea, dan ben je verplicht met de door hun aangedragen installateur te werken. In dit geval was dat Livique de eigenaar (en naar ik vermoed enige werknemer) hebben wij alleen bij het inmeten gezien, waarbij hij na later bleek ook nog wel wat foutjes had gemaakt. Livique heeft een ander bedrijf ingehuurd die op haar buurt weer ZZP'er inhuurd. De 1e dag stond er 3 man op de stoep, die konden niet aan de slag omdat de muren nog nat waren, de kosten hiervan werden uiteraard doorberekend a € 500. Logisch, mijn fout, zeur ik ook (nog) niet over. Daarna heb ik op 2 uur na steeds maar één monteur over de vloer gehad, terwijl er steeds werd aangegeven dat er twee monteurs zouden komen. De monteur die er was werkte altijd hard en vakkundig overigens. Maar omdat iedere "tussenpersoon" wat wil verdienen draait alles om geld. Voor degene die het werk uiteindelijk moet uitvoeren blijft er bitter weinig over. Inmiddels zijn we 2 maanden en 7 werkdagen verder en de keuken is nog altijd niet af. Ook vandaag stond er maar weer één monteur op de stoep, het werk was teveel. De nieuwe bladen zijn geplaatst, maar er is maar voor ongeveer de helft getegeld. Het lijkt mij dat ik voldoende reden heb om alsnog over de € 500 te klagen, die ga ik ook niet betalen. Ze mogen blij zijn dat ik inmiddels geen rekening ga sturen. Kortom ik raad iedereen af om een keuken bij Ikea te kopen. Met alle extra kosten ben ik uiteindelijk net zoveel kwijt als bij iedere andere "keukenboer" maar had ik wel één contactpersoon gehad. De communicatie met alle betrokkenen verloopt zeer moeizaam. Het duurt dagen en dagen voordat je contact en/of een antwoord hebt.
Reactie of foto toevoegen
“Goed geholpen maar achteraf niet tevreden”
Door Audrey op woensdag 22 jan 2020 20 | vestiging Son
Ik heb een keuken gekocht in April 2019 geplaatst ,ik was reuze blij met mijn keuken tot dat er gebreken kwamen vocht in de aanrechtblad ,een kraan die spettert,dat gaat binnenkort opgelost worden en een Combioven magnetron waar de pin van de deur afbreekt ,drie weken moeten wachten om gemaakt te worden ,hoor je op de dag dat het gemaakt moet worden dat het je 200 euro gaat kosten voor een nieuwe deur ,omdat dit niet onder de garantie valt ,dit noemen ze gebruikers schade valt niet onder de garantie ,ik was woest,ik heb de keuken in April laten plaatsen nog geen jaar oud ,is het zo hoe we met klanten omgaan ? De Combi kostte al bijna 500 euro en dan moet er nog 200 erbij? Nee tevreden ben ik zeer zeker niet ,gebruik schade mag pas na jaren optreden en niet binnen een jaar.
Reactie of foto toevoegen
“Pas op bij het kopen van een IKEA keuken”
Door Veldmans op dinsdag 11 nov 2014 14 | vestiging Haarlem
Pas op voor het kopen van een Ikea keuken, de 25 jaar garantie blijkt maar 6,5 jaar te zijn. In de eerste jaren is de garantie uitstekend, maar na 6,5 jaar geven ze niet meer thuis. De verf spat eraf, er word gewoon gezegd het is u eigen schuld. Je moet foto`s opsturen van de klacht en zo word bekeken of de klacht gegrond is, ze zijn te beroerd om even langs te komen. Koopt u maar nieuwe deurtjes meneer, maar die zijn niet meer in het assortiment. Nu verwachten ze dat ik 26 nieuwe deurtjes bij ze aanschaf, voor iets dat komt door de matige kwaliteit van het lakwerk. Dus kijk uit de eerste twee jaar prima garantie en als je huis volstaat met Ikea producten, dan laten ze je vallen. Nooit meer iets van Ikea.
Reactie of foto toevoegen
“Tevreden klant”
Door M. Reinhoudt op maandag 28 sep 2015 15 | vestiging Breda
Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe IKEA-keuken. Ik ben vooraf een paar keer in de winkel geweest om me te oriënteren en vragen te stellen. Het personeel was hulpvaardig en nam de tijd voor advies. Het voorbereidingsbezoek vond in nuttig. De situatie is niet standaard maar toch hebben we oplossingen gevonden om alle wensen te realiseren. De montage is uitstekend uitgevoerd door Interiorfix. Er werd vlot en heel netjes gewerkt en er werd meegedacht. Ik heb ook meerwerk (elektra, tegelen, timmerwerk) door Interiorfix laten doen. Gezien de omvang van de bestelling, vind ik het niet gek dat er een frontje beschadigd was en een paneel ontbrak. Dat is door IKEA en Interiorfix goed opgelost. Over het resultaat ben ik erg tevreden. De uitstraling is hoogwaardig en door de hoogte van de onderkasten heb ik veel bergruimte. De apparatuur functioneert prima.
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met oven”
Door Edzard op maandag 16 nov 2020 20 | vestiging Amsterdam
De kwaliteit van de apparatuur is slecht. Er brak een kunststof lipje af doordat ik er met een ovenschaal een tikje tegen gaf. De oven was meteen niet bruikbaar en Ikea was niet thuis voor coulance ondanks dat het niet af had mogen breken. Bij deugdelijke apparatuur zie je dat dit onderdeel ook van metaal is gemaakt en niet plastic.

Aanvulling ontvangen 16 november 2020: Ik heb een complete keuken gekocht.
FOTO VAN EDZARD
Reactie of foto toevoegen
“Garantie is wassen neus”
Door Niels op zondag 6 dec 2020 20 | vestiging Delft
Prima ervaring om de keuken op te stellen, bestellen, en plaatsen. Kwaliteit is redelijk gezien de prijs en wat extra zorg bij de montage. Helaas na vijf jaar een kapot deurtje (verkleuring). Het frontje dat we hadden is reeds niet meer in het assortiment en de 25 jaar garantie geld niet voor verkleuring. Ik kreeg wel duidelijk de indruk dat dit had gegolden voor welke klacht dan ook over een artikel niet in het assortiment meer... Dus die 25 jaar garantie - wassen neus.
Reactie of foto toevoegen
“Derde Ikea keuken”
Door Ed Grootaarts op dinsdag 10 mei 2016 16 | vestiging Barendrecht
Ik ben (sinds 1980) aan mijn derde Ikea keuken bezig en heb alleen goede ervaringen. De huidige keuken is 15 jaar oud en vertoont een paar slijtplekjes maar ik heb geen echte problemen.
Niet te duur en met wat handigheid zelf makkelijk te plaatsen. Kies je keukenapparatuur met zorg. Je bent niet gebonden aan Ikea en elders is de kwaliteit soms beter of zijn de prijzen lager.
Ook kan het handig zijn om het keukenblad elders te bestellen. Gewoon omdat je dat mooier vindt.
Reactie of foto toevoegen
“Nooit meer een keuken van Ikea”
Door E Talma op vrijdag 25 jun 2021 21 | vestiging Zwolle
In maart keuken geleverd met zwart mat werkblad. Zoals de naam zegt werkblad!! Dit is het dus niet. Al met licht gebruik krijg je krasjes in dit blad. Na 1 maand contact opgenomen en er is een bedrijf langsgeweest die dit zou gaan herstellen.
Betreffende bedrijf had aan Ikea gemeld dat herstel altijd zichtbaar blijft op dit werkblad en hebben dus geen herstel uitgevoerd. Na meerdere mails en amper reactie, vandaag gebeld en mijn service / garantie is dat het bedrijf is langs geweest meer konden ze niet doen, volgens Ikea heb ik zelf voor geen reparatie gekozen en de zaak word afgedaan!! Een dure keuken met een op maat gemaakt blad van zeer slechte kwaliteit vinden ze heel normaal om te verkopen. Ik was woest en kreeg na mijn boosheid te uiten dat dit geen service is en ik een oplossing wil te horen dat ze die niet hebben en hebben gezegd we gaan nu de verbinding verbreken. Dit is de service van Ikea!! Verkopen van slechte kwaliteit maar het niet willen oplossen!! Ik koop hier nooit een keuken weer!
Reactie of foto toevoegen
“Daglig keramische kookplaat”
Door Anna op donderdag 10 sep 2015 15 | vestiging Haarlem
Een kookplaat kopen gaat makkelijk en snel. Boekje waar de maten in staan. De Daglig keramische kookplaat gekocht. Maar bediening onhandig. En na een maand een kras in de plaat. In mijn vorige plaat van 11 jaar oud nooit gebeurd. Ook moeilijk schoon te houden. Glanst niet meer, doffe plekken. Ik ga een beter (duurder) exemplaar kopen en zeker niet één van Ikea. Ik ga weer voor kwaliteit.
Reactie of foto toevoegen
“Fijn geholpen bij oudere ikea keuken”
Door Henri Dekkers en Joke Lentelink Almelo op zondag 29 sep 2019 19 | vestiging Hengelo OV
Tijdens de renovatie van onze keuken bleek het oude systeem (rationell) helaas niet meer leverbaar.Dit systeem was 15 jaar lang super goed en we besloten om het systeem te blijven gebruiken. Bij demontage van het front was er een probleem en na vele aardige verkopers werden we door eerst Fernon en later door Marion van de keukenafdeling Ikea Hengelo super geholpen. Met name Marion die met weer dan 15 jaar ervaring in het oude systeem de oplossing heeft gegeven. Binnen een dag heb ik alles weer als nieuw zonder kosten!
Reactie of foto toevoegen
“Apparatuur”
Door Wies1967! op dinsdag 15 nov 2016 16 | vestiging Son
Wij hebben 5 jaar geleden een Ikea keuken gekocht. Daarbij ook alle apparatuur aangeschaft. Daar hebben we nu enorme spijt van. Er wordt 5 jaar garantie gegeven op de apparatuur. Dat lijkt heel wat, maar als drie apparaten er na (of vlak voor) 5 jaar de brui aangeven is dat niet fijn. Ikea verwijst alleen maar naar de leverancier (Whirlpool in dit geval). Heb nu enorm veel spijt dat ik de apparatuur niet elders gekochte heb.
Reactie of foto toevoegen
“Zootje”
Door Rob van der Mark op zondag 18 feb 2018 18 | vestiging Delft
Wat een zootje bij Ikea. Koop er nooit een keuken. Zelfs het bezorgen lukt niet. Afstemming verkoopster in winkel en bezorgdienst waardeloos. Keuken moet derde verdieping. Verkoopster heeft 3e ingevuld in computer. Moet 3 zijn anders gaan bezorgers de trap niet op. In tijd van overleg en gesteggelhad keuken vrijdag al boven gestaan.Medewerkers werken langs en elkaar heen. Toezeggingen worden niet nagekomen.
Reactie of foto toevoegen
“Geen goede service”
Door C.J.Wenke op woensdag 1 jul 2015 15 | vestiging Heerlen
de ervaring met de levering is zeer goed. de service des te slechter. bij loslaten van de keukendeurfolie wordt je doorverwezen naar een site waarbij je gegevens moet invullen die je na 4 jaar echt niet meer hebt. reageren gaat niet. het bos in
Reactie of foto toevoegen
“Probleem met blad”
Door Talens op donderdag 27 sep 2018 18 | vestiging Groningen
Wij kochten een dure keuken bij Ikea. De toplaag van het werkblad liet binnen een jaar los in de hoek. Ikea erkent dat het om een productiefout of transportschade gaat en wil het werkblad omruilen. Wij moesten het blad hiervoor meenemen naar de winkel(!) en konden een vervangend exemplaar krijgen. Dat was het. Geen enkele vorm van service, geen vergoeding van de montagekosten, geen medewerker die langskwam. En dat voor zo'n groot bedrijf. We zijn heel erg teleurgesteld.
Reactie of foto toevoegen
“25 jaar garantie? Vergeet het maar”
Door D op zondag 3 feb 2019 19 | vestiging Barendrecht
25 jaar garantie op een keuken van Ikea blijkt een wassen neus. Van het deurtje van de vaatwasser begon de verf binnen een jaar al te bladeren en bleek absoluut niet vocht bestendig. De rest van de kast deurtjes vertonen allemaal scheurtjes in de verf op de smalle gedeeltes, dit verergert per jaar. Als er eenmaal scheurtjes in de verf zitten is het natuurlijk een kwestie van tijd voordat de verf los gaat laten. De verf breekt nu op steeds meer plaatsen los. Dit heeft niks met slijtage te maken of is veroorzaakt door verkeerd gebruik, dit ontstaat gewoon spontaan over de hele keuken. Om niet elk jaar met die deurtjes naar Ikea te hoeven gaan heb ik 8 jaar gewacht tot het over de hele keuken zichtbaar en storend begon te worden. Dit was dus mijn grootste fout want nu kan Ikea zich achter de kleine lettertjes verschuilen in de garantie voorwaarden.

Ikea belooft van tevoren 25 jaar garantie, dat is dus niks waard, zie onderstaande reactie. En komt eigenlijk maar neer op 1 jaar garantie waarbij je de gebreken ook nog eens binnen twee maanden gemeld moet hebben na eerste waarneming. Ikea bied totaal geen oplossing, ook niet telefonisch. Ik zou een Ikea keuken aan niemand willen adviseren, begin er gewoon niet aan, je krijgt er spijt van. Het is slechte kwaliteit, waarbij ze met hun 25 jaar garantie vertrouwen willen wekken dat het allemaal wel meevalt. Maar binnen 10 jaar ben je weer toe aan een nieuwe keuken.

Daarnaast is de klantenservice erg slecht. Heb meer dan 6 maanden op onderstaand antwoord moeten wachten. Dat vind ik ook nog wel ironisch eigenlijk, zelf moet je binnen 2 maanden je klacht over het product kenbaar maken om binnen de garantie procedure te vallen, Ikea kan jou klacht nog niet eens binnen een halfjaar afhandelen. Het antwoord wat je krijgt lijkt mij overigens een vrij standaard antwoord wat ze al klaar hebben staan. Telefonisch is de klantenservice ook slecht te bereiken, heb hiervoor een uur in de wacht gestaan.

Geachte heer ......., Hierbij bevestigen wij uw melding inzake uw FAKTUM keuken en informeren u als volgt. De FAKTUM keukenserie is inmiddels uit het assortiment. Momenteel verkoopt IKEA een geheel nieuw keukensysteem, METOD genaamd. De maatvoering van het nieuwe systeem is anders en de onderdelen zijn daarom niet uitwisselbaar met een FAKTUM keuken. IKEA heeft het recht om het assortiment te wijzigen om aan de steeds veranderende vraag te kunnen voldoen. Medio mei 2014 is een gehele mediacampagne geweest waarin afscheid werd genomen van het FAKTUM systeem. Hierin is duidelijk aangegeven dat de garantie gewoon blijft bestaan en er tenminste 2 jaar nog FAKTUM onderdelen beschikbaar zouden zijn. Dit is uitgevoerd door middel van een webshop speciaal voor FAKTUM, deze is per 30 september 2016 gesloten. Daarmee hebben wij aan onze plicht tot informeren gehouden. Onder de IKEA garantie vallen schades die zijn ontstaan door een produktie- en/of kwaliteitsprobleem. Deze vormen van schade komen over het algemeen aan het licht in het eerste jaar na aankoop. Schade ten gevolge van invloeden van buitenaf zoals dagelijks gebruik, stoten of vallen valt niet onder de garantie. Daarbij is wettelijk bepaald, dat garantiegever binnen 2 maanden na ontstaan van de 1e schade moet worden ingelicht om de schade te beperken en de garantiegever de kans tot reparatie te geven en de oorzaak te onderzoeken. Volgens onze Algemene Verkoopvoorwaarden kunnen wij uw beroep op garantie daarom niet honoreren. Wij wijzen daarom uw verzoek tot garantie af en sluiten het dossier. Wij kunnen u adviseren om na te gaan of de fronten nog gerepareerd en overgespoten kunnen worden. Wij hebben goede ervaringen met de firma Maatrepair in deze, maar het staat u uiteraard vrij om uw eigen keuze te bepalen. Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, IKEA B.V. Nederland Customer Support Center
Reactie of foto toevoegen
“Minimaal 6 weken wachten”
Door Sacha op donderdag 3 mrt 2016 16 | vestiging Amsterdam
Op hoop van zegen een IKEA keuken gekocht met composiet maatwerkblad. Bij levering kwamen we er al gelijk achter dat door IKEA het verkeerde kleur werkblad is geleverd. LET OP! Nu begint de ellende... Eerst bellen. Sorry, u moet een online klachtenformulier invullen. Vervolgens de melding dat er waarschijnlijk over 6 werkdagen iemand contact met mij op gaat nemen. Vervolgens kan er daarna pas een oplossing gezocht worden. Maar de levering van een nieuw blad kan wel weer 6 weken duren vanaf het moment van bestellen. Dus minimaal 2 maanden niets tegelen, stucen en afkitten. Tegelzetter en stucadoor maar afzeggen. Toch nog even gebeld maar de vriendelijke afpoeiermedewerker zegt "sorry, wachttijd is minimaal 6 werkdagen totdat er iemand contact met u zoekt...." Nog maar te zwijgen over de ontbrekende dingen...
Reactie of foto toevoegen
“Wat een ellende”
Door Jac Weerts op woensdag 23 dec 2020 20 | vestiging Utrecht
December 2020: Waarschuwing voor mensen die een keuken willen kopen bij Ikea!
1.Ikea houdt zich niet aan gemaakte afspraken.
2.Ikea is niet in staat om adequaat te communiceren.
3.Ikea levert keukens af die niet compleet zijn.
4.Ikea laat je maanden lang wachten op ontbrekende en beschadigde onderdelen.
Conclusie: wil je van al deze ellende bespaard blijven, koop dan zeker niet bij Ikea.
Reactie of foto toevoegen
“Bestelling verkeerd gelopen”
Door Alicia op maandag 20 jan 2020 20 | vestiging Utrecht
In Juli 2019 een keuken besteld. In November de order definitief geplast (mocht niet eerder van Ikea) Twee weken voor het geïnstalleerd zou worden (half december 2020) zegen ze dat de blad vertraging loopt en dat de keuken met een tijdelijke blad geïnstalleerd moet worden. In de tussentijd een telefoontje dat de oven die ik had besteld niet meer in voorraad is en dat ik naar de winkel moet om een oven te bestellen. Daar hadden ze de oven ook niet meer op voorraad dus ik wordt gedwongen om een andere te kiezen als ik die geïnstalleerd wil hebben tegelijkertijd met de rest van de keuken. Bij het installeren merken we dat de vaatwasser ook verkeerd is besteld. Weer naar de winkel want telefonisch kunnen ze weer niets. Dat is altijd zo. Gelukkig de mensen in de keuken afdeling van de winkel kunnen wel wat. De vaatwasser zal vervangen worden. Ikea brengt de maatblad. Een aantal weken later komt de installatie bedrijf en, verrassing! de blad is verkeerd gesneden en het past niet. Inmiddels een week verder en niets gebeurt. Twee keer gebeld maar telefonisch kunnen ze echt niets. Vandaag een half uur aan de lijn geweest, drie verschillende afdelingen (ze konden mij dossier niet vinden), drie kwart van de tijd op wacht gezet en uiteindelijk geen millimeter verder. "we zullen contact met u opnemen, mevrouw". Waar heb ik dat al eerder gehoord!? Inmiddels al weken een blad in mijn gang die ontzettend in de weg staat. DOE HET NIET, KOOP GEEN KEUKEN BIJ IKEA.
Reactie of foto toevoegen
“Rubber dopje”
Door Almuric op zaterdag 26 dec 2015 15 | vestiging Duiven
Ik heb 4 jaar geleden een keuken gekocht. Een rubber dopje onder een van de branders is weg. Daardoor wiebelt het metalen branderrooster. Bij de klantenservice van Ikea vertelt men doodleuk en haast opgelucht dat je maar bij de leverancier van de inbouwapparatuur moet zijn. Mag je zelf nog vragen of ze wat gegevens voor je hebben telefoonnummers enz. Mijn eerdere ervaringen met onderdelen zijn wel goed, echter dit is waardeloos. Het is niet iets wat ik wil maar je mag raden waar ik aan een nieuw dopje ben gekomen. Ben niet helemaal van de p gerukt....
Reactie of foto toevoegen
“Foxtorp keuken”
Door Fam. Meijer op woensdag 26 aug 2020 20 | vestiging Groningen
Nu paar jaar (2-3) Foxtorp keuken van ikea, wit mat. Mooi in aanschaf, maar let op. De zijkant van de panelen verkleuren en worden geel! En dat gebeurt zonder weersinvloeden! Dit valt niet onder garantie, aldus Ikea klantenservice. Letterlijk wordt geschreven.....'Het is normaal dat er na verloop van tijd zichtbaar begint te worden dat een keuken niet meer hagelnieuw is. Dit is niet te wijten aan kwaliteit, maar heeft te maken met normale dagelijkse invloeden.' Dus let op, in de loop van 2-3 jaar ontstaat er kleurverschil tussen tussen het vooraanzicht (blijft wit) en zij aanzicht (wordt geel). En accepteer het maar want dit heeft te malen met de normale dagelijkse invloeden! Ikea geeft niet thuis. Pas dus op met aanschaf van witte keukens van Ikea.
REACTIE VAN FAM. MEIJER
Zie foto
Reactie of foto toevoegen
“Slechte levering”
Door Kees Goedhart op vrijdag 18 sep 2020 20 | vestiging Zwolle
Online ontwerp gemaakt. Tot onze verbazing konden wij niet meer uiy het ontwerp bestellen zoals wij 4 jaar geleden deden met andere keuken. Over die keukwn zijn wij zeer positief. Bestellen kon alleen na verplicht offerte van de vesteging a 39 euro. Hoe vrijblijvend is dat? Personeel was niet druk tijdens uitzoeken. Wij hebben ze dientwee uur zien vullen met kletsem maar hadden geen tijd. Afspraak kon pas 2 weken later, terwijl er al uitwaren. Vervolgens heeft ze in mijn ontwerp aangepast, maar niet terug gezet in mijn account. Wij hadden alleen nog een offerte met niets zeggende afkortingen en artikelcodes. Levering ging netjes volgens afspraak. Bij hetbchecken blijken er allemaal artikelen bij te zittenndie ik niet wil/gevraagt of nodig heb.. Poten van 11 cm en plinten van 8 cm. In mijn ontworp hoge bovenkasten en tijdens ophangen blijken hetblage te zijn. Lade frontje missen en tijdens nalevering blijken dit kastdeurtjes. Verlichting waar ik om vroeg is niet compleet.
Dus ik.mag nu op mijn vrije zaterdag niet klussen weer een uur heen en een uur terug rijden om te ruilen. Dit is de tweede maar wel laatste keuken bij IKEA.
Reactie of foto toevoegen
“Ga niet met Ikea in zee”
Door Jules op maandag 16 nov 2020 20 | vestiging Amsterdam
Bestel nooit een keuken bij Ikea! Het was en is nog steeds een vreselijk traject. Vlak voor de installatie wordt mij verteld dat mijn keuken kwijt is en er niet geleverd kan worden. Mij wordt beloofd dat ik teruggebeld wordt, maar dat is nog nooit gebeurd. Veel te laat wordt uiteindelijk een deel geleverd, zonder keukenblad, spoelbak, koelkast en nog vele andere materialen. De installateur is inmiddels weer weg en ik zit hier met een halve keuken waar ik niks aan heb. Van ikea hoor ik niks meer. Customer support kan mij niet helpen en zegt iedere keer weer dat ik teruggebeld wordt wat dus niet gebeurt. Mijn keukeninstallateur vertelt mij dat het, sinds de corona uitbraak een complete chaos is bij ikea. Ze blijven maar doorverkopen maar kunnen niet leveren, zegt hij. Kortom: ga niet met Ikea in zee.
Reactie of foto toevoegen
“Loslatend blad”
Door A. Vos op zondag 10 sep 2017 17 | vestiging Duiven
Als je schade aan je keuken wilt melden dan is Ikea niet echt thuis. Hoe ze te emailen is al bijna onduidelijk. Probeer je ze te bellen op hun 0900 dan zijn ze niet thuis. Na 25 min de hoorn in mijn hand gehad te hebben en maar geen geen verbinding kreeg en van het ene muziekje in het andere belandde, heb ik van ellende maar opgehangen. Hoezo gerichte service.
FOTO VAN A. VOS
Reactie of foto toevoegen
“Achteraf niet tevreden”
Door ron op zondag 14 mei 2017 17 | vestiging Breda
Na de aflevering 7 jaar geleden bleken verschillende vooral kleine onderdelen niet aanwezig. In totaal 7 keer op en neer gegaan van tilburg naar breda. Nu na 7 jaar al in 1 maand tijd koffieapparaat en oven de geest gegeven. Achteraf zou ik liever alles tweedehands hebben gekocht q apparatuur.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken met vaatwasser”
Door Angelique op vrijdag 5 mei 2017 17 | vestiging Hengelo OV
Vaatwasser waardeloos. onze vaatwasser van Ikea is waardeloos. wij hebben hem gekocht omdat hij geruisloos was.dus niet! monteur erbij gehad volgens hem was het normaal. en moesten betalen omdat het niet onder de garantie valt.
Reactie of foto toevoegen
“Levering niet op orde”
Door Floor op maandag 25 apr 2016 16 | vestiging Utrecht
De keuken online ontworpen en in de winkel met een medewerker besproken. Alles bleek op voorraad dus we konden betalen. De keuken wordt geleverd op vrijdag avond tussen 6 en 11, maar we zouden nog even een belletje krijgen over het precieze moment. Geen 10 uur later krijgen we een mailtje dat er bepaalde onderdelen niet leverbaar zijn. Na 10 minuten in een keuzemenu vast te zitten (voor 0,55 euro per minuut bovenop je normale tarief) krijg ik een telefoniste aan de telefoon die me verzekert dat ikea hier niets aan kan doen. Na wat aandringen sturen ze de ontbrekende onderdelen vanaf een andere vestiging. Ze beloven plechtig dat het dan op tijd binnen is (binnen 4 dagen) voor het plaatsen van de keuken. Op vrijdag avond besluit ik even te bellen ivm de levertijd omdat ik niet 5 uur lang in een leeg huis wil zitten zonder verwarming. Na nog een 10 minuten keuzemenu blijkt dat Ikea dit nooit beloofd heeft want ze bellen immers nooit. Ik moet 5 uur op locatie wachten tot het geleverd wordt. Zaterdag heb ik wat lui uitgenodigd om die keuken te plaatsen maar het onderdeel dat nog nagezonden zou worden is nooit gekomen. Halverwege het plaatsen van de keuken blijkt dat er bovendien nog een kastje ontbreekt. Na weer 10 minuten in het keuzemenu blijkt dat ikea hier niet voor verantwoordelijk is en ik dit zelf mag komen ophalen.

Samenvatting: Ik ben in een week 3 jaar ouder geworden en ik ga de rest van mijn leven ikea boycotten met een passie. Oh en het onderdeel dat nog nagezonden zou worden is nooit aangekomen.
Reactie of foto toevoegen
“IKEA Keukens”
Door N.A.Faase op dinsdag 25 okt 2016 16 | vestiging Haarlem
Het contact met de medewerkster was goed, echter had nog nooit van ons probleem langs gehad en had er ook geen oplossing voor. Betreft het losgaand van het scharnier uit het zijpaneel. De plastic plugjes zijn m.i. Te iel. Het probleem ligt dus nog bij de klant.
Reactie of foto toevoegen
“Slechte apparatuur”
Door Jeannine Stroucken op maandag 3 mei 2021 21 | vestiging Son
Hij kochten een keuken bij Ikea. Er ging veel mis bij de levering van het aanrechtblad, maar dit werd door Ikea goed opgepakt. uiteindelijk hadden wij ca. 3 maanden na de afgesproken datum onze keuken compleet. Op grond hiervan raden wij een Ikea keuken wel aan, maar..... niet de apparatuur. Je betaalt relatief veel voor slechte apparaten van Electrolux met totaal geen service. Een binnen het jaar spontaan afgebroken kunststof pal in de combimagnetron van 700 euro werd door Electrolux afgedaan als gebruikersschade. Hierdoor werken magnetron en heteluchtoven niet meer. Electrolux wil voor 200 euro de schade komen herstellen. Ikea neemt geen enkele aansprakelijkheid. De Electrolux koelkast/vriescombinatie (wij kozen de duurste versie) zuigt vacuum waardoor hij niet blijft vastzitten aan de deur. Wij hebben dit euvel zelf gelukkig kunnen verhelpen dioor er iets tussen te plakken, maar dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. De installateur kreeg het probleem zelf niet verholpen. Van de afzuigkap brak de knop (zeer inferieur kunststof) al binnen twee maanden af. Mijn advies: wel de keuken maar koop alsjeblieft je apparatuur elders. Voor een paar honderd euro meer heb je absolute topmerken als Bosch, Siemsens, Samsung
Reactie of foto toevoegen
“Geen service op kapotte apparatuur”
Door Mieke op donderdag 14 apr 2016 16 | vestiging Haarlem
Inbouwapparatuur gekocht te weten oven en kookplaat. Oven was na een jaar en 3 mnd stuk, zelf reparateur moeten betalen €148. Kookplaat waren de stippen naast de knoppen binnen een jaar weg. Wokbrander heeft het een jaar gedaan.
Reactie of foto toevoegen
“Composiet bladen”
Door R. T. op woensdag 28 okt 2015 15 | vestiging Hengelo OV
Zou ik weer een keuken kopen bij Ikea? daar moet ik eerst ernstig over nadenken. Halverwege april is men begonnen met het plaatsen van de kasten. We hebben voor een composiet blad gekozen. Dit wilde men pas opmeten nadat de kasten geplaatst waren. Vervolgens hadden we een levertijd van 5 weken voor het composietblad van totaal 10meter in 4 verschillende lengten. Het montagebedrijf kwam weer terug om het te plaatsen. Hierbij bleek dat de bladen beschadigd waren. De keuken kon dus niet afgewerkt worden. Dus er werden nieuwe werkbladen besteld. Eerst werd dit pas laat aan Ikea doorgegeven door het montagebedrijf, vervolgens krijg ik in onze vakantie een email van Ikea of de bladen besteld konden worden! natuurlijk want de andere zijn toch beschadigd? Vervolgens duurt het 6 weken tot levering en dan kan het montagebedrijf opeens niet door ziekte. dus weer twee weken verschuiving. Gisteren zijn ze weer geweest om alles af te werken. En wat schetst mijn verbazing? de opnieuw geleverde werkbladen zijn ook beschadigd! Dus dat zal hopelijk nog voor het einde van dit jaar verholpen worden. Opmerking: de composiet werkbladen worden in open kratten zonder enige vorm van bescherming aangeleverd. Dit is toch ook vragen om moeilijkheden? Daarnaast gaat de transporteur niet al te zachtzinnig om met de produkten gezien de beschadigingen aan bijna alle verpakkingen.
Reactie of foto toevoegen
“Keuken goed, apparatuur minder”
Door C C op dinsdag 13 jan 2015 15 | vestiging Duiven
1e Ikea keuken 1988 apparatuur Miele, 4 jr gehad, verhuisd, zelfde nog eens gekocht, Miele en Siemens apparaten. Na 4 jaar weer verhuisd, daar was al een keuken. 10 jr later, verhuisd, weer Ikea keuken, weer verhuisd, weer Ikea keuken, 7 jaar gewoond, geen probleem, wel Bosch/Siemens apparatuur. Nu weer 5 jaar Ikea keuken, nu ook apparatuur. Apparaten vind ik minder, ovendeurhandvat hangt los, branders fornuis geven minder kracht dan gezegd qua Watt, vaatwasser ondermand verliest alle wielen en die gaan dan kapot Koelkastindeling niet zo praktisch. Alle keukens met houten werkblad gehad, nooit een probleem. Conclusie, de keuken zou ik weer kopen, apparatuur waarschijnlijk niet.
Reactie of foto toevoegen
“Erg vriendelijk”
Door Jan op dinsdag 2 jun 2015 15 | vestiging Utrecht
Onze IKEA keuken staat. We zijn zeer tevreden, vanaf het moment dat de keuken door Robert van IKEA Utrecht getekend werd tot en met de montage. Zeer vriendelijke geholpen, ook met wijzigen van de bestelling. De montage is gedaan door Kamiel en René van Blue Gum, zij waren er niet op uit om hun werk goed te doen, maar perfect! Het resultaat is prachtig!
Reactie of foto toevoegen
“Geen keuken kopen bij Ikea”
Door RI op dinsdag 18 nov 2014 14 | vestiging Barendrecht
Ik heb ook na lang sparen gekozen voor een Ikea keuken uitgaande van de informatie dat het van goede kwaliteit keukens zijn. Derhalve ben ik als volgt te werk gegaan:
Stap 1: keuken uitgezocht
stap 2: keuken zelf opgemeten
stap 3: afspraak gemaakt met keukenplanservice van Ikea
stap 4: voorbereidingsonderzoek laten doen anders kon ik keuken niet bestellen
stap 5: voorbereidingsonderzoek heeft plaatsgevonden en er is een rapport opgesteld met de correcte aanpassingen:keuken moet verhoogd worden dus plinten uit bedekkingspanelen zagen en keukenblad is gemeten op twee lagen dik tegels(staat er letterlijk in)
stap 6: bij de Ikea de keukenofferte op laten maken en alles besteld en daarbij gebruik gemaakt van Ikea service verzamel en transport

En toen ging het mis:
1. ik kwam er zelf achter dat de keuken niet ging passen dus alsnog een kleinere kast zelf opgehaald bij Ikea
2. bij levering onbeschoft behandeld door 1 van de medewerkers van transportbedrijf
3. tevens bij levering bleek een hoge kast (60x60x220)beschadigd
4. 1 dag voor de montageafspraak is nieuwe kast geleverd maar deze was ook beschadigd
5. tijdens montage blijkt dat het keukenblad te klein is en de verkeerde plinten zijn geleverd
Ik heb meteen contact opgenomen met Ikea en hun eerste oplossing voor kapotte kast was:kunt u niet zelf de kast komen halen? Ik zei: hoe ga ik een voertuig vinden dat een kast van 220cm kan vervoeren? Antwoord Ikea:oh ja..dat is zo...nou dan kunnen we volgende week leveren.Gevolg: montage kan niet afgemaakt worden en nieuwe afspraak maken duurt weken.
De plinten moeten uit bedekkingspanelen gezaagd worden en die panelen zijn niet besteld cq geleverd. De eerste oplossing van Ikea:uit coulance bieden wij u de panelen aan (ze kosten 109 euro per stuk en ik moet er 2 hebben)voor 150 euro.Dus ik heb even gerecapituleerd:Ikea heeft de aanbevelingen niet opgevolgd in het rapport en dan moet ik betalen?

Het hele concept van het voorbereidingsonderzoek en de daaruit volgende rapportage is dat bij de defintieve bestelling de aanbevelingen worden doorgevoerd en dan was ik wel degelijk bereid om te betalen, maar dat is niet tegen mij gezegd. Daarbij komt nog dat nu dus de levering ook later is en de montage niet afgemaakt kan worden.

Een nieuwe afspraak voor de montage kan pas na de kerst - let wel we zitten nu op 18 november dus nog zeker een maand wachten!!!!Omdat Ikea geen spoedlevering kan doen van alle spullen.Bij navraag bleek er dus wel een spoedservice te zijn bij de Ikea maar dat weigeren ze.Het is hun fout maar ik moet de gevolgen dragen en zij niet! Ikea heeft al hun geld gehad voor de keuken dus waarom zouden zij dan nu iets harder lopen en in dit geval harder rijden om de spullen te leveren opdat de montage alsnog kan plaatsvinden. Ikea antwoord:ok,u krijgt de plinten en de kast en de bedekkingspanelen komende week geleverd.

Het probleem van het keukenblad. Hierbij is de reactie van Ikea:ja mevrouw dit is een aparte klacht en daarbij moet u via een mail allerlei informatie aanleveren. De voorlopige oplossing is dat het te korte blad geplaatst wordt maar niet afgekit wordt en als het nieuwe blad er is dan moet alles weer verwijderd worden en moet het blad geplaatst worden. Het wachten op een nieuw blad duurt minimaal 4 weken.

Eindconclusie: Ikea vestiging Barendrecht heeft niet de rapportage opgevolgd waardoor ik nu de komende weken met een half gemonteerde keuken zit. Mijn kerstplannen vallen in duigen want:
- ik heb geen oven (in de beschadigde kast moest de oven en magnetron geplaatst worden)
- ik moet zeker een maand met een keukenblad werken dat niet is afgekit (kwaliteit en hygiene zijn ver te zoeken dan tijdens het afwassen en koken)
- ik moet over een maand weer alles uit de keuken halen want als het nieuwe blad wordt geplaatst dan moet alles leeg zijn.
- en het esthetische aspect (feit dat ik tegen een half gemonteerde keuken voor zeker een maand moet aankijken)van dit alles laat ik maar buiten beschouwing want dat is zeker niet noemenswaardig voor de Ikea om op te gaan handelen.
En dit alles omdat Ikea Barendrecht het rapport(wat ze zelf als voorwaarde stellen om een keuken te bestellen) niet in acht nemen en adequaat op handelen!

Hetgeen me het meest dwarszit is dat er eerst wordt gedaan alsof het je eigen fout is en mij nog voor de kosten wil laten opdraaien en dat er dus absoluut niet de bereidheid is om de spullen met spoed te leveren opdat tijdens de montageafspraak alles afgemaakt kan worden.Nee ik moet begrip hebben voor het feit dat er spullen niet op voorraad zijn en dat de levering niet eerder kan. Ik geloof niet dat de Ikea begrip had gehad als ik niet het volledige bedrag had overgemaakt voor de keuken omdat ik het geld even niet op voorraad heb. De Ikea maakt gebruik van ingehuurde bedrijven en dan heb je dus als klant te maken met allerlei verschillende agenda's:leveringsbedrijf heeft eigen tijden, montagebedrijf heeft eigen tijden en ikea schuift alles af op niet op voorraad etc. En wie is de dupe: de klant! Ondanks al mijn voorbereidingen en handelen conform de regels en gebruik makend van de expertise van de door hun voorgestelde bedrijven is het allemaal alsnog in de soep gelopen. Mijn advies: geen keuken kopen bij Ikea!
Reactie of foto toevoegen
“Verloren tijd”
Door R. Bommele op woensdag 11 aug 2021 21 | vestiging Delft
Een Metod keukenkasten (zwart) besteld. Deze kunnen alleen geleverd worden. Op dag van levering behoorlijke schade. Ikea gecontact en er zou zonder problemen kosteloos een nieuwe kastgeleverd worden. Alleen niet met ' spoed' , maar gewoon via de reguliere bezorging. Afgesproken voor op woensdag. Helaas nalvering nu via Post.nl, dus altijd te laat en kan je niet uitgaan an een juiste datum. Dus wederom een dag wachten en geen nieuwe kast, waardoor de hele planning van de andere werkzaamheden weer uitgesteld moet worden. Men kon niet aangeven wanneer de levering zou plaatsvinden. Ook op mijn vraag of ik het dan zelf kon ophalen, was niet mogelijk. Ik moest maar afwachten wanneer het komt... ja dus een hele dag thuis zitten wachten... ondertussen heb ik de bovenkast nog steeds niet en lopen de overige kosten door vertraging steeds verder op... en dat voof een kastje van 28,00. Schade 1500,00 en Ikea schuift alles af naar hun 'partners'. Om nog even een reactie te geven over de kwaliteit van de kastjes zelf. Zoals eerder ook bij anderen aangegeven is dat, de positie van bevestigingsgaatjes niet goed overeenkomen. Dit is vervelender bij bet plaatsen van schanieren voor deurtjes en laden (hangt dan scheef) Ja het is wel makkelijk retourneren, maar daar moet je nu gemiddeld een half uur voor in de rij staanen oh ja.. van te voren nog even een afspraak maken om te kunnen retourneren. Dan nog de klantenservice. Ik vraag mij af waarom zij die hebben. Ze kunnen of mogen niets als je ze aan de lijn hebt, zeker bij klachten. Verloren tijd..
Reactie of foto toevoegen
“Betalen voor inmeetbezoek”
Door peter houterman op donderdag 23 apr 2020 20 | vestiging Barendrecht
Niet tevreden over het eerste en inmeet bezoek aan IKEA. want het blijkt dat er nadat we zelf de keuken hadden samengesteld er niets toegevoegd is na deze bezoeken maar wel 115 euro betaald is. en wat blijkt de maatvoering is niet goed overgenomen. de afspraken over het invrezen van de spoelbak en de achterwant boven het keukenblad is niet ingemeten. na een derde telefonische afspraak kregen we een onervaren medewerker die alleen maar kon verwijzen naar een nieuwe inmeetafspraak.
Reactie of foto toevoegen
“Zelf ontworpen”
Door CJP op dinsdag 10 mrt 2015 15 | vestiging Barendrecht
Zelf de keuken ontworpen. Samen met een medewerker (Arjan) van Ikea de puntjes op de I gezet en de bestelling geplaatst. De volgende dag weer terug voor enkele aanpassingen. Geen probleem! Deze service was al uitstekend. Vervolgens werd alles op tijd geleverd. Het in elkaar zetten en plaatsen was een genot. Alles paste en alles was compleet. Als je de gebruiksaanwijzingen letterlijk volgt kan er niets fout gaan. Jammer dat hij klaar is!
Reactie of foto toevoegen
“2 keer Ikea keuken”
Door Jan op maandag 10 jul 2017 17 | vestiging Groningen
6 jaar geleden een keuken gekocht bij Ikea, dit nadat ik alle keukenboeren langs was geweest in de regio, voor mijn idee vroegen de keukenboeren +/-6000€ zonder apparatuur. We waren bij Ikea voor andere dingen en kwamen over de keuken afdeling, daar eens gekeken naar de mogelijkheden. we kwamen op 3000€ incl. apparatuur. we hebben net een ander huis gekocht, een stuk groter er komt weer een Ikea keuken in dit keer een hoek keuken met spoeleiland, ik kom incl. apparatuur excl. breek/leiding werk op 6000€, daar kan geen keukenboer aan tippen. Voordelen: veel goedkoper, alles waar je voor betaald is helder. Nadelen: je moet alles zelf doen, beperkte keuze qua materialen.
Reactie of foto toevoegen
“Duur advies service balie te Groningen te weten 03-2015”
Door Familie uit Hoogersmilde op donderdag 2 apr 2015 15 | vestiging Groningen
Informatie aan de service Balie betrof garantie keuken, mede het feit er geen rechtstreeks contact mogelijk bleek, tenzij allerlei dure telefoonlijnen. Het betrof simpele goedkope onderdeeltjes (?) welke wij dachten te kunnen halen, doorverwezen met een voorgedrukt papiertje van de stapel om naar een dure Servicedesk te bellen, vandaar doorverwezen naar een onderdelenhuis welke te kennen gaf geen garantie relatie met Ikea o.i.d. te hebben, waarna weer een duur nummer moeten bellen welke een Ikea informatie lijn betrof, na een tijdje droevige muziek, maar wel een vriendelijke dame uiteindelijk mij te kennen gaf het geen (!) garantie betrof, dit laatste werd duidelijk aan de service Balie te Groningen gesuggereerd dit wel een feit zou zijn, nu gaat het niet om die paar centen wat de onderdelen zouden moeten kosten, aangezien ik deze al meer dan dubbel heb betaald alvorens te weten hoe, wat en waar, maar wel om hetgeen ze ons te kennen hebben gegeven. Hopend voor een ieder die met dergelijke vragen omtrent materialen die stuk zijn en zich wend naar de balie te Groningen dan wel duidelijker voorgelicht word, betreft de gang van zaken. Een gratis kop koffie door de Ikea pas te gebruiken was op dat moment een goedmaker, achteraf blijkt nu toch een bittere nasmaak. Bovenstaand is uit principe en frustratie neergezet. Familie uit Hoogersmilde
Reactie of foto toevoegen
“Flexibel maar zonder kwaliteit of service”
Door Alexander op woensdag 29 jul 2020 20 | vestiging Delft
Voor de nieuwe woning hadden we een nieuwe keuken nodig. Doordat we vol in de verbouwing zaten en nog niet goed alle details wisten wat we wilden hebben we gekozen om (voorlopig) een Ikea keuken te plaaten en deze zelf stap voor stap op te bouwen. Hierdoor zeer uitgebreid ervaring opgedaan met alle aspecten van Ikea. Laten we zeggen dat het een zeer gemengd totaalbeeld geeft.

Pluspunten
1. Het is totaal flexibel qua ontwerp en indeling. Je kan en mag je bedenken en alles terugbrengen en omwisselen. Niet alles maar wel veel is mogelijk. Achteraf hebben we zoveel mogelijk treklades genomen. Die kan je zelf bijhalen. Je kan eventueel de planken die je al hebt teruggeven en je krijgt je geld terug. Je zou ook andere fronten kunnen nemen achteraf. Dit kan je nergens anders zo doen.
2. Je kan het zelf plannen. De keuken bestaat uit meerdere delen en die hebben we stap voor stap opgebouwd en uitgebreid. Het is een voordeel dat je niet vooraf alles moet beslissen maar gaandeweg elke keer een stapje kunt zetten. Ook dit kan je nergens anders doen (behalve bijvoorbeeld bij de bouwmarkt).
3. Prijstechnisch is het prima zolang je in de basisvarianten blijft zitten. Onze keuze voor Ikea had niets met prijs te maken overigens.
4. Je kan andere merkapparatuur (je moet geen Ikea apparatuur nemen!) en een werkblad van een andere levarancier gebruiken. Op zich is het wel een open systeem.

Minpunten
5. De kwaliteit over de hele linie is matig. Bijvoorbeeld in alle voorgeboorde gaten zit een maattolerantie. De gaatjes zitten niet altijd op dezelfde plek maar varieren per paneel. Je kan dit goed zien als je dezelfde fronten op elkaar legt, gaatje ene keer iets meer links en andere keer iets meer rechts. Het past daardoor niet altijd en je moet zelf bijboren. Ook de platen zien niet altijd exact even groot. Dit kan je zien als je platen op elkaar legt, ze zijn simpelweg niet even groot maar er zit opnieuw een variatie in van van 1 tot 1,5 mm. Montagemateriaal ontbreekt af en toe. De algehele kwaliteit van panelen is net voldoende. Standaard stelpoten zijn slecht. Standaard scharnieren zijn echt matig. Op zich is het wel in overeenstemming met de prijs, maar hier geldt echt ik betaal niet zoveel dus ik krijg ook niet zoveel, het kan allemaal net. In dit verband: je mag alles terugbrengen en het wordt zonder discussie teruggenomen, ook als het al gemonteerd zat. Dat heeft ergens iets te maken met de echt waarde: kennelijk is de kostprijs zo laag voor Ikea dat het niet uitmaakt als je het teruggeeft.
6. Service heeft een andere betekenis. Je mag materialen terugbrengen, opnieuw ophalen, ontbrekend schroefje halen, etc. Elke keer een nummertje trekken, zo 20 minuten wachten, aan de balie iets geven, iets ophalen, etc. Je moet niet verwachten dat er iemand iets voor je doet. Daar betaal je overigens ook niet voor. Wat Ikea presenteert als service voor de klant is vooral wegbezuinigen van handelingen door Ikea en zo min mogelijk tijd besteden. Je doet alles zelf.
7. Op het moment dat je uit de basisvarianten gaat is de prijs niet meer zo interessant. Ikea biedt veel verschillende fronten (van 10 euro maar ook van 50 euro), allerlei varianten voor de keukenbladen, treklades, etc.. Wij hebben veel elementen achteraf geupgrade omdat het mooier of praktischer was en daar betaal je behoorlijk voor. Je zit dan meestal vast aan Ikea en dan blijkt dat ze werken met een soort high-low concept. De basiselementen zijn goedkoop (low) maar de opties zijn veel duurder (high). De prijzen van onderdelen hebben in ieder geval weinig met de kostprijs te maken. Achteraf denk ik dat de basisvarianten (bijvoorbeeld het standaardmeubel voor een kast van 60 breed en 80 hoog) echt supergoedkoop zijn en dat de marge op onderdelen die je achteraf bijkoopt wordt teruggehaald. Het is wat ondoorzichtig. Ikea is zeker niet goedkoper dan andere aanbieders bij een compleet afgewerkte keuken.

Neutraal
8. Wij hebben alles zelf gemonteerd, vooral omdat we heel flexibel wilden zijn. Het was wat bewerkelijk (zijn erg veel handelingen) en kost aardig wat tijd, maar ik denk dat het bij een andere keukenmerk per saldo niet makkelijker of moeilijker was geweest. Bij een andere keukenleverancier hadden we echter niet zo flexibel stap voor stap kunnen werken.

Conclusie
In flexibiliteit is Ikea niet te verslaan en was voor ons een uitkomst. Als je niet zelf monteert, dan raad ik het echt af. De reden is dat je bij een externe monteur per definitie vooraf precies moet bepalen wat je wilt. Alle voordelen van Ikea met flexibel qua ontwerp en indeling (1.) en flexibel in planning (2.) heb je dan helemaal niet. De nadelen van heel matige kwaliteit (5.) en ontbreken van service (6.) houd je gewoon. Qua prijs zit Ikea aan de budget kant, maar is zeker niet goedkoper in prijs dan andere op budget gerichte aanbieders, en ik denk dat je elders voor hetzelfde budget een hogere kwaliteit keuken kunt krijgen met wat meer service.
Reactie of foto toevoegen
“Bladderen keukendeurtjes”
Door B.v.O. op dinsdag 3 mrt 2015 15 | vestiging Son
Deurtjes van keuken begonnen te "bladderen". Uiteindelijk mailtje gestuurd naar Ikea. Keuken nog geen 10 jaar oud, mailtje werd raar op gerageerd, uiteindelijk na enkele weken naar winkel ehv. gegaan, daar werd ons verteld dat op keuken 10 jaar garantie zat,(was net om) is nu 25 jaar. Na veel moeite deurtje besteld, moesten ook verzendkosten betalen.Nu zitten we met nog meer afgebladderde deurtjes, bovendien erg verkleurd.Mijn conclusie; Hoezo service? Deze is ver te zoeken.terwijl wij garderobekast, matrassen etc.. daar hebben gekocht. Jammer !!
Reactie of foto toevoegen
“Verkleurde deurtjes”
Door Henny van der Roest op dinsdag 13 okt 2015 15 | vestiging Groningen
ik heb voor ruim 5 jaar geleden een keuken gekocht de deurtjes zijn onderling verkleurt van wit naar geel bij ikea Customer Support center mijn klacht gemeld ref num 8797427 na bonnen en foto,s te hebben opgestuurd is mijn klacht afgewezen omdat er terpentine, in de verf is gebruikt wat de eigenschap heeft tot verkleuring bij weinig licht en teveel licht dus geen garantie.
Reactie of foto toevoegen
“Vaatwasser”
Door R. Aarts op dinsdag 9 jun 2015 15 | vestiging Son
Na 2x 6 jaar gedaan te hebben met een ikea/whirlpool vaatwasser gekozen voor de Valgjord vaatwasser (electrolux/ikea). Deze omdat hij iets duurder was en een aparte besteklade heeft. Ik dacht hoe duurder hoe beter. Helaas is de vaatwasser na 7 maanden al stuk. Storing i50 code. Afspraak via ikea gemaakt met reperateur. Ruim 1 week wachten en snipperdag genomen. Reparateur is geweest 1/2 uurtje, heeft het apparaat uitgelezen ,(code i56), maar kon hier niets mee. Zou motor of printunit betreffen en moest besteld worden. Ruim 1 week later opnieuw reparateur geweest met nieuwe printplaat. Opnieuw een snipperdag genomen. Vaatwasser geheel uitgebouwd, nieuwe printplaat erin maar blijft zelfde storing geven. Nu is de gehele vaatwasser mee naar de werplaats van harense smid voor minimaal 1 week. Dus nu maar hopen op een goed eind, maar wel 4 tot 5 weken zonder vaatwasser waar je 600 euro voor hebt betaald. Jammer....
Reactie of foto toevoegen
“Vond het goede service”
Door Nicole op maandag 22 mei 2017 17 | vestiging Breda
Enkele maanden geleden zijn we ons op een nieuwe keuken gaan oriënteren. Uiteindelijk hebben we deze aangeschaft bij Ikea. De keuken staat inmiddels en onze verwachtingen zijn, zowel qua kwaliteit als qua service overtroffen. Het begon allemaal bij het maken van de tekening samen met Jeroen, een van de verkopers. Hij heeft ons daarin prima advies gegeven, zonder dat we het gevoel hadden dat hij ons meer wilde verkopen dan dat wij eigenlijk wilden. Dat was fijn, geen cowboy verhalen maar gewoon oprecht advies. Vervolgens werd de keuken gezet. Wij hebben ervoor gekozen om alles bij de partner van Ikea, Interiorfix onder te brengen. Van stucwerk tot electra en het zetten van de keuken. Misschien waren we elders goedkoper uit geweest, maar de kwaliteit en professionaliteit van deze partij was het geld meer dan waard. Na het zetten van de keuken waren we heel tevreden, behalve over de afzuigkap. Deze maakte nogal wat herrie. Hierover ben ik netjes teruggebeld door Jolanda van de customer service. Zij reageerde heel begripvol en meedenkend. De afzuigkap wordt door Interiorfix vervangen door een nieuwe kap. Ik zie zelden op plekken dat er zo netjes met klanten om wordt gesprongen. Ik verwacht dat de keuken nog lang staat, maar wat mij betreft wordt de volgende keuken weer een Ikea-keuken.
Reactie of foto toevoegen
“Niet goed bij levering”
Door Anne-Marie van Veen op donderdag 20 jul 2017 17 | vestiging Duiven
Goed geholpen in vestiging Duiven bij tekening keuken met apparatuur. Goed geholpen bij uiteindelijke bestelling van het geheel. Maar toen: de levering werd zonder opgaaf van reden 10 dagen later, gevolg; de montage werd daardoor ruim een maand later. Wij zitten in ons nieuwe huis een maand zonder keuken. Koken op een campinggasstel, afwassen in een teil in de badkamer. Bij een extra check afgelopen week ( een beetje wantrouwend ondertussen) blijken er verkeerde werkbladen gemaakt te zijn. Goed opgelost(maar niet leuk): de verkeerde bladen worden volgende week geplaatst, er worden kostenloos nieuwe besteld en later geinstalleerd. Poeh...geincasseerd, geaccepteerd...En nu zou vanavond de keuken geleverd worden tussen 16.00 en 20.00u., thuis gebleven, afspraak bij de bank gemaakt zodat we -alleen vandaag- het grote bedrag in een keer kunnen pinnen bij levering, hulp geregeld om mee te sjouwen, is er géén levering gekomen. Te laat op de avond om nog navraag te doen. Benieuwd wat we morgen te horen krijgen....ik geloof niet dat ik nog een keer een keuken bij ikea koop, zal ook evt. anderen waarschuwen daar goed over na te denken.
FOTO VAN ANNE-MARIE VAN VEEN
Alternatieve Ikea keuken
Reactie of foto toevoegen
“Computer down”
Door E op woensdag 13 mei 2015 15 | vestiging Delft
Drama, 5 x om offerte installatie moeten vragen, geen tekening van finale bestelling omdat computer down was. Ondanks toezegging nooit meer gekregen. Duidelijk in t systeem laten zetten dat keuken op 1 e etage afgeleverd moest worden ( nmiddels andere aannemer geregeld voor installatie gezien totale non-communicatie van hun installateur). Hebben ze in afleveringsdocument fout overgenomen, kan niet meer veranderd worden....... Nooit meer Ikea voor ons dus!
Reactie of foto toevoegen
“Veel te lang geduurd”
Door Mama247 op donderdag 12 nov 2015 15 | vestiging Utrecht
Geachte heer, mevrouw, Afgelopen donderdag 5 november zijn er 2 goede medewerkers van het installatiebedrijf bij ons langsgekomen, met weer de veronderstelling dat de keuken afgemaakt kon worden. Helaas moeten ik weer meedelen dat deze dag niet vlekkeloos is verlopen. Na het uitpakken van het zoveelste werkblad is weer gebleken dat het werkblad foutief is geproduceerd. Verder is er tijdens het inmeten van de veegplinten een fout gemaakt door het installatiebedrijf, waardoor wij een groot stuk hiervan tekort komen. Inmiddels is het woensdag 12 november en is het werkblad en veegplint(en) nog steeds niet besteld. Ik heb net telefonisch contact met Ikea opgenomen en wachten nog op foto's van het installatiebedrijf. Heel servicegericht krijg ik de opdracht om zelf contact op te nemen met het installatiebedrijf hierover. Hierbij verzoek ik dan ook dat Ikea dit probleem zelf kortsluit met het installatiebedrijf. Nu, bijna 6 maanden verder, is de keuken is nog steeds niet af! Ik eis dan ook dat het werkblad en de veegplint(en) met zeer grote spoed word besteld en afgeleverd door Ikea. Een levertermijn van 3-4 weken accepteer ik niet meer. In eerdere e-mailberichten is er aangegeven dat Ikea met een compensatie komt, wanneer de keuken volledig is afgerond. Het hele proces heeft te lang geduurd en kan niet inschatten hoelang wij nog bezig zullen zijn met de Ikea. Hierbij dan ook het verzoek om ons deze week nog te berichten over wat de mogelijkheden zijn m.b.t. de compensatie. Wij zijn dus al vanaf 18 mei 2015 bezig! Keuken NOOIT bij de IKEA kopen!
Reactie of foto toevoegen
Foto's
Gebruikersfoto: Keuken wordt nog steeds naar wens aangepast
1 / 24
Vestigingen IKEA Keukens
aAmersfoort (4 ervaringen), Euroweg 101, 3825HB Amersfoort
bAmsterdam (8 ervaringen), Hullenbergweg 2, 1101 BL Amsterdam Zuidoost
cBarendrecht (12 ervaringen), Hamburg 1, 2993 LG Barendrecht
dBreda (9 ervaringen), Kruisweide 1, 4814 RW Breda
eDelft (12 ervaringen), Olof Palmestraat 1, 2616 LN Delft
fDuiven (12 ervaringen), Biograaf 2, 6921 EV Duiven
gGroningen (7 ervaringen), Sontweg 9, 9723 AT Groningen
hHaarlem (7 ervaringen), Laan van Decima 1, 2031 CX Haarlem
iHeerlen (6 ervaringen), In de Cramer 142, 6412 PM Heerlen
jHengelo OV (9 ervaringen), Het Plein 100, 7559 SR Hengelo
kSon (13 ervaringen), Ekkersrijt 4089, 5692 DB Son
lUtrecht (15 ervaringen), Van Rensselaerlaan 7, 3526 AP Utrecht
mZwolle (3 ervaringen), Diepholtstraat 3, 8028 PN Zwolle
Kaart
Uw ervaring
Overzichtpagina's
Meer bedrijven voor keukens
Over deze pagina
Het helpcentrum van Qasa bevat uitgebreide informatie over onder meer betrouwbaarheidscontrole, privacybescherming, scorebepaling, wijzigen of intrekken van ervaringen, en wat er gebeurt na het schrijven van een ervaring.