Feedback

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een hoekkeuken

Een hoekkeuken oftewel een keuken in L-vorm biedt meer ruimte dan een rechte keuken. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoekkeuken? Hieronder een aantal tips die je mee kunt nemen bij het oriënteren.

Tip 1: Houd rekening met iets hogere kosten

Een hoekkeuken is meestal iets duurder zijn dan een gewone keuken van vergelijkbare oppervlakte. Dit komt door de speciale carrousel of hoekkast die vaak iets prijziger uitvalt.

Tip 2: Tweedelig werkblad

Het werkblad van hoekkeukens bestaat altijd uit twee delen. Deze twee delen worden met elkaar verbonden door middel van een laagje kit. Het werkblad kan op twee manieren gevormd zijn: met een kort en een lang werkblad dat op een rechte zijde aan elkaar wordt bevestigd. Of ze kunnen schuin afgesneden zijkanten hebben, die vervolgens aan elkaar worden gelegd in het hoekgedeelte van de hoekkeuken. Zo valt de naad in de hoek en is deze minder zichtbaar. Let wel: op een ontwerptekening worden de naden van het werkblad meestal niet weergegeven.

Tip 3: Hoekkast

Je kunt er bij hoekkeukens niet omheen: er komt een hoekkast in de hoek. Hier kun je veel mee doen om de ruimte optimaal te benutten. Een ideale hoekkast is er eentje met een wegklappende deur en een ronde, draaiende plank. Deze is geschikt voor het opbergen van pannen. Je kunt ook een hoekkast boven het aanrecht hangen. Een dergelijke puntkast is een goede plek voor het bewaren van kruidenpotjes.

Tip 4: Kies voor inbouwapparatuur

Hoekkeukens bieden heel veel opbergruimte en inbouwruimte. Daarom is het mooi om de vaatwasmachine, koelkast en zelfs het kookstel met oven in het werkblad en in de keukenkastjes te integreren. Hierdoor ontstaat er een strakke, nette keuken waarin je met veel plezier zal koken.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.