Feedback

Smart wasmachine een slimme zet

Een wasmachine die je kan bedienen via je telefoon of tablet noem je een smart wasmachine (of slimme wasmachine). Op smart wasmachine kopen vind je een overzicht van alle wasmachines die over Wifi beschikken. Smart wasmachines zijn via je wifi netwerk verbonden met het internet. Via het internet wordt er informatie tussen je wasmachine en je telefoon of tablet gedeeld. Om de wasmachine te kunnen bedienen via het internet hebben wasmachine producenten apps ontwikkeld. De app installeer je op je telefoon of tablet en vervolgens moet je jouw app koppelen met de wasmachine. Het proces om de wasmachine te koppelen aan de app is meestal eenvoudig. Normaal gesproken krijg je bij de aanschaf van de wasmachine instructies hoe je de wasmachine kan koppelen. 

De app kan de machine vaak aan- of uitzetten. Ook kan je zien of de wasmachine al klaar is. In sommige gevallen geeft de app aan of er een probleem is met de machine en wat je er eventueel aan kan doen. Ook kan de app advies geven over hoe je bepaalde kleding moet wassen. Onderstaand een overzicht van de verschillende apps per merk en een beknopte omschrijving van de functionaliteit die wordt geboden. Het kan soms per apparaat verschillen of alle functionaliteiten daadwerkelijk beschikbaar zijn.

My AEG care

Met de my AEG care app kun je de wasmachine bedienen op afstand. Met my AEG care advisor krijg je advies over welk wasprogramma het beste is voor een bepaald kledingstuk. Geef in de app op van welke stof het kledingstuk is gemaakt, welke kleur het heeft en hoe vuil het is. De app zal de wascyclus van de wasmachine hierop aanpassen. Ook kan je in de app het waslabel of wasetiket invoeren. Op basis van het waslabel zal de app het beste programma selecteren en de wasmachine opdracht geven dit programma te gebruiken.

Beko HomeWhiz

Grundig, Arcelik, Beko en Blomber maken allemaal gebruik van de homewhiz app. Met de homewhiz app kan je verschillende apparaten bedienen waaronder wasmachines. Via de app kan je extra wasprogramma's downloaden. Ook kan je in de app het type kleding, de kleur en de vuilgraad opgeven van je wasgoed. De app zoekt vervolgens zelf het beste programma voor je wasgoed.

Bosch Home Connect

Op de home connect app zit een optie easy start. Als je deze optie selecteert krijg je een aantal vragen over je wasgoed. Nadat je de vragen hebt beantwoord krijg je een advies voor het juiste wasprogramma. Via pushberichten word je op de hoogte gehouden van de status van je was. Als je een probleem hebt met je wasmachine, dan kan je via de home connect app contact opnemen met de Bosch klantenservice.

Candy Simply Fi

De wasmachines van Candy zijn te bedienen via de simply fi app. Het is mogelijk een foto te maken van het wasgoed met je smartphone en dankzij snap & wash functie krijg je advies over welk wasprogramma het meest geschikt is. Het is via de app mogelijk om de status van de wasmachine te checken.

LG ThinQ app

De LG thinq app kun je koppelen aan Amazon Alexa of Google assistant. Als de koppeling tot stand is gebracht kun je via je stem de wasmachine bedienen en de status opvragen. Uiteraard kun je ook gewoon via de app de wasmachine controleren en de status opvragen. Ook kan je nieuwe wasprogramma's via de app downloaden.

Miele@home app

Miele apparaten kun je op afstand bedienen met de Miele@home app. Via de app kun je het juiste wasprogramma selecteren voor je wasgoed. Ook kun je, als je onderweg bent en de wasmachine draait, de eindtijd uitstellen door de kreukbeveiliging tot maximaal driemaal met 30 minuten te verlengen. Zo voorkom je dat de wasmachine al klaar is voordat je thuis bent om de was op te hangen. Je wasmachine moet, zeker als je vaak op lage temperaturen wast, af en toe gereinigd worden. Via de app kun je aflezen of het tijd is het reinigingsprogramma van de wasmachine te draaien.

Samsung SmartThings

Samsung wasmachines met wifi werken met de Samsung smartthings app. Via deze app kan je de wasmachine bedienen en de status controleren. Als je een Samsung smart tv hebt kan je deze ook gebruiken om je te melden wanneer je wasmachine klaar is of wanneer er een probleem is met de wasmachine. De app kan je ook advies geven welk wasprogramma het meeste geschikt is voor jouw wasgoed.

Siemens – Home Connect

Siemens maakt (evenals Bosch) gebruik van de home connect app. Met Google assistent op je android telefoon kan je de wasmachine bedienen en controleren met je stem. De easy start optie in je home connect app adviseert het beste wasprogramma voor je wasgoed. Op basis van een paar simpele vragen zoals het type wasgoed, de kleur en de vuilgraad krijg je een wasprogramma aanbevolen. Als je het wasprogramma selecteert stuurt de app het wasprogramma naar de wasmachine en start het programma.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.