Feedback

Wasmachine op de camping

Ook op de camping wil je af een toe een was draaien. Niet elke camping beschikt over een wasmachine en het kan handig zijn je eigen machine mee te nemen. Volwaardige wasmachines zijn veel te zwaar en groot om mee te nemen in de caravan en zullen bovendien qua aansluitwaarde op de meeste campings niet aangesloten kunnen worden. Als alternatief kun je daarom kijken naar een zogenaamde mini wasmachine. Deze zijn veel kleiner en lichter dan een reguliere wasmachine en ze verbruiken veel minder stroom. Je vult de machines met de hand met water zodat een wateraansluiting niet nodig is. Ze beschikken meestal wel over een waterafvoer. Nadeel is dat je er maar een beperkte hoeveelheid wasgoed in kunt stoppen.

Mestic MW-120

Gewicht 10.5 kg
Afmetingen (hxbxd)  61 x 59 x 38 cm
Vulgewicht wassen  3,5 kg
Vulgewicht centrifuge 1,5 kg  
Toerental   1200 rpm
Vermogen 250 W
Richtprijs €150 - €180

Deze wasmachine heeft twee wasprogramma’s, een voor de fijne was en een voor de normale was. Je vult zelf de wasmachine met koud, lauw of warm water.  Vervolgens voeg je wasmiddel toe en zet je de wasmachine aan. Binnen 10 tot 15 minuten is je wasgoed schoon. Daarna kan 1,5 kg wasgoed centrifugeren. De machine heeft een afvoerslang. De meeste ervaringen met deze Mestic MW-120 mini wasmachine zijn prima. Meer over deze mini wasmachine kun je lezen op: https://www.mestic.nl/sanitair-&-hygiene/wasmachines/wasmachine-centrifuge-mw-120 .

Salora WMR5350

Gewicht 7,5 kg
Afmetingen (hxbxd) 63,5 x 38  x 42 cm
Vulgewicht wassen 4,6 kg
Vulgewicht centrifuge 2 kg
Toerental 350 rpm
Vermogen 240 W
Richtprijs  €110 - €129

Deze kleine en lichte wasmachine is makkelijk mee te nemen op vakantie in de camper of caravan. Voor een mini wasmachine kan er behoorlijk wat wasgoed in de machine. Om de wasmachine te gebruiken vul je apparaat met lauw/warm water. Daarna voeg waspoeder toe en kies je met de draaiknop de gewenste wastijd. Als de wasmachine klaar is laat je hem leeglopen met behulp van de waterafvoerslang. Klanten geven aan dat deze wasmachine prima wast. Het centrifugeren valt helaas erg tegen. Het wasgoed blijft erg vochtig wat logisch is gelet op het beperkte toerental. Meer informatie over deze Salora WMR5350 vind je op: https://salora.nl/product/salora-wmr5350/

Camry CR 8052 

Gewicht 10 kg
Afmetingen (hxbxd) 54 x 57 x 35 cm
Vulgewicht wassen 3 kg
Vulgewicht centrifuge 1 kg  
Toerental 1300 rpm
Vermogen 630 W
Richtprijs €100 - €130

De Camry CR8052 wasmachine heeft een vulgewicht van 3 kg en kan 1 kg aan wasgoed centrifugeren. Hij is geschikt voor op de camping of op een vakantiehuis. Deze Camry heeft twee aparte kamers, één voor het wassen je kleding en één  voor het centrifugeren. Je kunt kiezen uit twee wasprogramma's, een voor normale was en een voor zachte was. Voordat je de wasmachine gaat gebruiken vul je hem met lauw/warm water. Vervolgens voeg waspoeder toe en kies je het gewenste programma. De ervaringen met deze mini-wasmachine zijn prima. Nadeel is dat je maar 1 kg wasgoed per keer kan centrifugeren.  Meer informatie over deze Camry mini wasmachine vind je op: http://www.adler.com.pl/dane/zdjecia/cr_8052/cr_8052.jpg

Alternatieven

Er zijn ook wasmachines die werken zonder stroom. Deze zou je ook kunnen gebruiken op de camping. Deze apparaten hebben vaak een (nog) kleinere trommel dan bovenstaande mini-wasmachines. Daarnaast zal je zelf aan het werk moeten om het wasgoed schoon en droog te krijgen. Wasmachine die werken zonder stroom zijn per definitie ook niet veel goedkoper dan mini-wasmachines. De prijzen voor een (goede) stroomloze wasmachine beginnen rond de €60 en lopen op tot rond de €100. Een (goede) mini-wasmachine heb je vanaf €100.

Conclusie

De mini wasmachines beschreven op deze pagina zijn prima in staat kleine hoeveelheden wasgoed te wassen. Heb je geen zin om in de rij te staan bij het washok of is wassen op de camping erg duur dan zijn dit soort apparaten een prima alternatief. De Mestic en Camry kunnen daarnaast ook nog redelijk goed centrifugeren zodat je wasgoed snel droog is.  
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.