Feedback

Welke merken wasdrogers zijn er?

Er zijn veel verschillende merken wasdrogers om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn eigen achtergrond, productrange en prijsstelling. We bespreken de meest bekende merken wasdrogers die momenteel verkrijgbaar zijn.

AEG

AEG is een bekend merk voor wasdrogers en biedt een breed scala aan modellen aan. AEG richt zich vooral op de gemiddelde consument met wasdrogers met prijzen tussen EUR 600 en EUR 1000. De klanttevredenheid is over het algemeen prima. De meeste modellen van AEG vallen in een van de volgende series, namelijk 6000, 7000, 8000 of 9000 serie. Wasdrogers in de 9000 serie betreffen de meest exclusieve modellen en wasdrogers in de 6000 serie richten zich meer op de budgetklant.

Asko

Asko is een Zweeds merk dat bekendstaat om zijn duurzame producten. De drogers van Asko zijn vaak voorzien van slimme functies zoals stoomtechnologie en automatische programma's voor verschillende stoffen en kledingstukken. De drogers liggen in het hogere prijssegment met prijzen vanaf EUR 1000.

Beko

Beko is een Turks merk met een zeer breed aanbod aan betaalbare wasdrogers. De modellen zijn meer gericht op de consument die gevoelig is voor zijn budget. Ondanks de lage prijs bieden Beko wasdrogers soms allerlei handige functies zoals sensoren om het droogproces te optimaliseren en programma's voor verschillende soorten stoffen.

Bosch

Het Duitse Bosch is een bekend merk voor technische apparatuur en heeft een enorm productaanbod. Bosch biedt ook veel wasdrogers aan met een grote variëteit aan specificaties. Bosch wasdrogers zijn vaak voorzien van handige functies zoals een zelfreinigende condensor. Bosch richt zich net als AEG, Siemens en Samsung op het brede middensegment van de markt. Bosch en Siemens apparaten komen uit hetzelfde bedrijf en er is veel overlap tussen de apparaten. Als we een accent zouden moeten aangeven bij Bosch dan is het dat bij Bosch de nadruk iets meer ligt op de technische prestaties en dat alles functioneel moet zijn.

Inventum

Inventum is een Nederlands merk dat voornamelijk budget wasdrogers maakt. Anders dan bijvoorbeeld Bosch of AEG heeft Inventum geen breed assortiment aan wasdroger. Inventum maakt maar een paar modellen.

LG

Het Zuid-Koreaanse LG is wereldwijd een populair merk voor huishoudelijke apparaten. LG biedt in Nederland een relatief beperkt assortiment aan wasdrogers. LG richt daarbij op de middenklasse tot betere klasse van de kopersmarkt. LG wasdrogers zijn vaak voorzien van een groot laadvermogen, uitstekende specificaties en allerlei slimme technologieën zoals wifi.

Miele

Miele is een bekend Duits merk voor hoogwaardige huishoudelijke apparaten en biedt ook wasdrogers aan van hoge kwaliteit. Miele wasdrogers zijn vaak energiezuinig en bieden handige functies om het droogproces te optimaliseren en een speciale trommelstructuur om kleding voorzichtig te behandelen. Miele drogers zijn gemiddeld duurder dan de meeste andere merken wasdrogers.

Samsung

Samsung is een populair merk voor huishoudelijke apparaten en biedt een breed scala aan wasdrogers aan. De ervaringen met wasdrogers van Samsung zijn meestal positief. Samsung richt zich op de gemiddelde consument met producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Siemens

Siemens wasdrogers zijn zeer sterk vergelijkbaar met die van Bosch. Dit is logisch aangezien ze beide onder dezelfde moedermaatschappij vallen: BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH. Veel technische onderdelen en functies zijn identiek. Net als bij Bosch zijn Siemens wasdrogers vaak voorzien van handige functies zoals een zelfreinigende condensor. Als we een accent zouden moeten aangeven bij Siemens dan is het dat bij Siemens net wat meer aandacht is voor design. SIemens heeft een breed assortiment aan wasdrogers in het midden segment.

Whirlpool

Whirlpool is een breed gericht merk voor huishoudelijke apparatuur. Er is bij Whirlpool een grote verscheidenheid aan wasdrogers. De nadruk ligt in de prijsstelling op de klant die koopt met de portemonnee en ligt gemiddeld lager dan de middensegment merken als AEG, Siemens, Bosch en Samsung. De wasdrogers bieden de standaard functionaliteiten.

Conclusie

Er zijn veel verschillende merken wasdrogers om uit te kiezen. De meeste merken richten zich op de ‘gewone’ consument met prijzen tussen de EUR 600 en EUR 1000 voor een wasdroger. Miele en Asko richten zich duidelijk op het duurdere segment. Beko, Inventum en Whirlpool zitten wat meer op de budget klant. De meeste merken bieden daarbij een brede range van modellen.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.