Feedback

Wasdrogers

De meeste wasdrogers zijn tegenwoordig warmtepompdrogers. Warmtepompdrogers bieden veruit de meest energie-efficiente techniek en zijn op termijn het goedkoopste door de lage energiekosten. Condensdrogers zijn niet energiezuinig maar kunnen door de wat lagere prijs nog steeds een aantrekkelijke optie zijn als de droger niet zo vaak wordt gebruikt. Vrijwel alle wasdrogers bieden ruimte voor of 7 kg of 8 kg of 9 kg wasgoed. De mogelijkheid om was bij te vullen is een handige optie als het droogprogramma al is gestart. Diverse modellen bieden tegenwoordig een anti kreukfunctie of stoomfunctie waarmee kreukvorming kan worden tegengegaan.
Merken
Producten
Prijsklasse
8,6
Bosch
24 wasdrogers
€ 519 - € 1264
7,2
LG
5 wasdrogers
€ 579 - € 919
5,4
Siemens
24 wasdrogers
€ 474 - € 1245
5,3
Beko
22 wasdrogers
€ 379 - € 759
4,9
AEG
29 wasdrogers
€ 489 - € 1099
4,8
Miele
8 wasdrogers
€ 1019 - € 2259
2,0
Whirlpool
11 wasdrogers
€ 457 - € 709
-
Asko
7 wasdrogers
€ 859 - € 1559
1 wasdrogers
€ 539 - € 539
-
Frilec
1 wasdrogers
€ 399 - € 399
17 wasdrogers
€ 579 - € 1049
2 wasdrogers
€ 465 - € 599

9 kg wasdrogers

Voor grotere huishoudens met veel was, is het waarschijnlijk verstandig om voor een droger met een droogcapaciteit van 9 kg te kiezen. Een algemene aanbeveling is om te kiezen voor een wasdroger met 9 kg capaciteit als je ook een wasmachine van 9 of 10 kg hebt. Meer 9 kg wasdrogers

8 kg wasdrogers

Voor een gezin van 3 tot 4 personen is een droogmachine van 8 kg waarschijnlijk een geschikte optie. Over het algemeen is het verstandig om voor een droogmachine van 8 kg te kiezen als je ook een wasmachine met dezelfde capaciteit hebt. Meer 8 kg wasdrogers

7 kg wasdrogers

Een 7 kg droger is voornamelijk geschikt als je een kleiner gezin van één of twee personen hebt en niet veel wasgoed hebt. Een veelgebruikt advies is om voor een droger met een capaciteit van 7 kg te gaan als je ook een wasmachine van 7 kg hebt. Meer 7 kg wasdrogers

Condensdrogers

Een condensdroger maakt gebruik van een verwarmingselement om de lucht in de trommel op te warmen en zo de was in de trommel te drogen. Hoewel de condensdroger niet energie-efficiënt is, is hij relatief goedkoop in aanschaf. Met de introductie van de warmtepompdroger verliest de condensdroger geleidelijk aan populariteit. Als je maar af en toe een droger gebruikt, kan de condensdroger nog steeds een slimme keuze. Meer condensdrogers

Warmtepompdrogers

Een warmtepompdroger maakt gebruik van een warmtepomp om de lucht in de trommel van de wasdroger op te warmen. Drogers met warmtepomptechnologie zijn uitzonderlijk energie-efficiënt en functioneren goed bij relatief lage temperaturen. Afhankelijk van het specifieke model, wordt het vocht uit de was opgevangen in een condensatiebak of direct afgevoerd naar de waterafvoer. Hoewel de aanschafprijs van warmtepompdrogers iets hoger kan liggen dan die van condensdrogers, betaalt deze zich op lange termijn terug door het lagere energieverbruik, waardoor ze doorgaans de goedkoopste keuze over de gehele levensduur van de droger. Meer warmtepompdrogers

Veelgestelde vragen over wasdrogers

 • Wat is de beste wasdroger op dit moment?

  • Op basis van gebruikerservaringen lijkt een Bosch warmtepompdroger op dit moment de beste keus. Ook warmtepompdrogers van Siemens en AEG score goed onder onze websitebezoekers. Een luchtafvoerdroger of condensdroger is in bijna alle gevallen niet de beste keuze.

 • Wat is een goede betaalbare wasdroger?

  • Ons advies is om te kiezen voor een warmtepompdroger. Bosch, Siemens en AEG zijn goede merken wasdrogers en hebben alle drie goede warmtepompdrogers van rond de EUR 600.

 • Wat is de gemiddelde levensduur van een wasdroger?

  • De gemiddelde levensduur van een wasdroger ligt tussen de 10 en 12 jaar. Duurdere A merken hebben in de regel een langere levensduur dan B merken. Het hangt er ook vanaf hoe vaak je de wasdroger gebruikt en hoe goed de droger onderhouden wordt.

 • Wat kost een wasdroger per keer?

  • Bij een condensdroger of warmtepompdroger ligt het energieverbruik per droogbeurt gemiddeld boven de 2,50 kWh. Een A+++ warmtepompdroger verbruikt minder dan 1 kWh per beurt. Omdat de energieprijs voor iedereen anders is, is het lastig een eenduidig antwoord te geven. Afhankelijk van het type droger en je energiekosten zullen de kosten ergens tussen de EUR 0,25 en EUR 2,-- per droogbeurt liggen.

 • Hoe heet een wasdroger zonder slang?

  • Omdat het niet altijd mogelijk is de wasdroger aan te sluiten op de waterafvoer zit er in veel wasdrogers een waterreservoir. Het vocht dat aan de lucht wordt onttrokken tijdens het droogproces wordt dan opgeslagen in het waterreservoir. Na elke droogbeurt moet dit waterreservoir handmatig geleegd worden.

 • Welke wasdroger gaat het langst mee?

  • Er is geen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de levensduur van verschillende merken wasdrogers. Op onze website krijgen wij veel positieve signalen over Bosch en Siemens die beide onder de BSH groep vallen.

 • Wat is de beste droger van 2022?

  • Er is helaas niet 1 wasdroger als beste aan te wijzen. Dit is echt afhankelijk van je budget en wensen. In de regel is het wel verstandig te kiezen voor een warmtepompdroger. Bezoekers van Qasa zijn zeer tevreden over de merken Bosch, Siemens en AEG. Zij maken alle drie goede warmtepompdrogers vanaf circa EUR 550.

 • Welke droger is energiezuinig?

  • Warmtepompdrogers zijn het meest energiezuinig. Dit komt omdat een warmtepompdroger gebruikt maakt van een pomp en koelmiddel om de trommel te verwarmen. Traditionele drogers maken gebruik van een verwarmingselement wat minder energie zuinig is.

 • Welke droger heeft geen afvoer nodig?

  • De meeste warmtepompdrogers en condensdrogers beschikken over een waterreservoir. Hierin kan het condenswater worden opgeslagen. Wel moet dit reservoir na elke droogbeurt geleegd worden.

 • Wat is de beste en zuinigste wasdroger?

  • Ons advies is om te kiezen voor een A+++ warmtepompdroger van Siemens, Bosch of AEG. Dit zijn gerenommeerde merken met een goede tevredenheidsscore onder hun klanten. De prijs-kwaliteit verhouding bij deze merken is meestal goed.

 • Waar moet je op letten bij het kopen van een wasdroger?

  • Let bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger goed op het energieverbruik. Condensdrogers zijn goedkoop in aanschaf maar duur in gebruik. Warmtepompdrogers zijn in de meeste gevallen op termijn goedkoper. Kijk ook naar het maximale vulgewicht, heb je een groot gezin? Ga dan voor een wasdroger met minimaal 9 kg vulgewicht. Controleer ook of de droger de mogelijkheid heeft om water via een slang af te voeren naar de waterafvoer.

 • Waarom kiezen voor een droger met anti-kreukfase?

  • Kledingstukken kunnen gaan kreuken als ze in de wasdroger blijven liggen zodra de droger klaar is. De anti-kreukfase verlengt de duur van het droogprogramma door aan het einde van het drogen de trommel langzaam rond te draaien. Hierdoor gaan kledingstukken minder kreuken. Zodra de droger begint aan de anti-kreukfase is het droogproces afgerond en kan kleding gewoon uit de trommel worden gehaald.

 • Hoe werkt de bijvulfunctie op een droger?

  • Met de bijvulfunctie is het mogelijk tijdens het wasprogramma kledingstukken die vergeten waren toe te voegen. In de regel komt her erop neer dat je met een druk op de knop het droogprogramma pauzeert. Hierna kan je het vergeten kledingstuk in de droger stoppen en het programma hervatten. De functie wordt ook wel addload genoemd.