Feedback

De voordelen van een wasdroger

Vóór de uitvinding van de elektrische droger was het niet altijd makkelijk je kleren te drogen. Je kon gebruik maken van de zon, een warmtebron zoals een open vuur of van de wind. Als je pech had kon het drogen van kleren lang duren. In 1938 werd in de Verenigde Staten de eerste elektrische droger uitgevonden. Dit zorgde voor een kleine revolutie in de manier waarop we kleren drogen. Hieronder gaan we in op de belangrijkste voordelen van de wasdroger. Aan de hand van deze pluspunten zal je beter kunnen begrijpen waarom de wasdroger zo’n gewaardeerd onderdeel is geworden van de meeste huishoudens.

De grootste pluspunten van de wasdroger. Een overzicht.

  • Altijd drogen: Met een wasdroger is het mogelijk je kleding te drogen ongeacht het weer buiten. Een groot voordeel in de winter wanneer het buiten koud en regenachtig is en je in huis geen ruimte hebt.
  • Gemak: Een droger is heel gemakkelijk in gebruik, Je kan de kleren zo van de wasmachine in de droger stoppen. Je hoeft de kleren niet op een wasrek uit te hangen.
  • Sneller drogen: Een van de belangrijkste voordelen van een wasdroger is de tijd die hij bespaart. Een wasdroger kan een lading kleren in minder dan een uur drogen, terwijl luchtdroging behoorlijk lang kan duren.
  • Zachtere kleding: Als je wasgoed uit de droger komt voelt het veel zachter aan. Vooral bij handdoeken is dit verschil erg groot. Je voelt direct het verschil tussen een handdoek die in de lucht is gedroogd en een handdoek die uit de droger komt.
  • Geen verbleking van kleding: Een ander voordeel van het gebruik van een wasdroger is dat het de kwaliteit van je kleding kan helpen behouden. Wanneer je kleren buiten droogt worden ze blootgesteld aan de stralingen van de zon. Voor witte kledingstukken is dit niet zo erg, deze worden soms zelf nog mooier als je ze in de zon droogt. Gekleurd wasgoed kan echter verbleken in de zon.
  • Flexibel in te stellen: Moderne drogers kun je zo instellen dat het gekozen programma geschikt is voor het soort kledingstukken dat je erin wilt stoppen. De wasdroger zal met behulp van het juiste programma de betreffende kleding altijd zo snel als mogelijk en toch zo voorzichtig als nodig drogen. Dit is goed voor de kwaliteit en de levensduur van je kleding.
  • Ruimtebesparend: Om je kleding op te hangen heb je een ruimte nodig waar je een wasrek kwijt kan zonder dat deze in de weg staat. Een wasdroger neemt veel minder ruimte in beslag en kan zo nodig bovenop de wasmachine geplaatst worden.
  • Handige stoomfunctie: Bepaalde wasdrogers hebben als extra een stoomfunctie waardoor je duidelijk minder of soms zelfs niet hoeft te strijken. Met het gebruik van stoom worden kreukels na het drogen gladgestreken. Daarnaast kan je met behulp van de stoomfunctie die kleding kan opfrissen zonder dat je ze hoeft te wassen. Dit is erg handig bij kleding die wel gedragen is maar niet vuil of vies is geworden.
Er zitten helaas ook nadelen aan het gebruik van een wasdroger. Zie voor een overzicht van de minpunten het artikel de nadelen van wasdrogers.

Conclusie

De uitvinding van de wasdroger heeft de manier waarop we de was doen veranderd. Er zitten een heleboel voordelen aan het gebruik van de wasdroger. Het is makkelijk en sneller dan drogen aan een droogrek en droogmolen. Je hoeft je ook niet druk te maken of het buiten regent of niet. Je kan de droger altijd aanzetten. Voor handdoeken is het helemaal ideaal, deze voelen lekker zacht aan als ze uit de droger komen. Heb je een stoomfunctie dan heb je ook minder strijkwerk en kan je je kleren snel opfrissen zonder dat je de wasmachine hoeft te gebruiken.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.