Feedback

Fornuizen

Fornuizen zijn een combinatie van een oven en kookplaat in een apparaat dat vrij in de keuken kan worden opgesteld. Waar vroeger fornuizen vooral gasfornuizen waren, zit tegenwoordig ook veel aanbod in inductiefornuizen. Veel fornuizen zijn behoorlijk groot voor een heel brede oven of meerdere ovenruimtes. Let op de electra aansluiting, dit is vaak 3 fasen. Fornuizen geven een geheel eigen uitstraling aan de keuken. Het ontwerp en de indeling van de keuken moet ruimte geven voor de opstelling van een fornuis.
Merken
Producten
Prijsklasse
7,8
Siemens
6 fornuizen
€ 599 - € 1129
7,8
Falcon
129 fornuizen
€ 3980 - € 12630
7,5
Smeg
34 fornuizen
€ 859 - € 3799
7,2
AEG
6 fornuizen
€ 545 - € 929
7,2
Inventum
8 fornuizen
€ 339 - € 699
6,7
Bosch
12 fornuizen
€ 469 - € 1099
9 fornuizen
€ 974 - € 5877
6,4
Stoves
16 fornuizen
€ 1439 - € 3386
6,3
Belling
22 fornuizen
€ 969 - € 2399
6,0
Etna
15 fornuizen
€ 319 - € 1599
6,0
Indesit
1 fornuizen
€ 836 - € 836
5,0
Beko
15 fornuizen
€ 339 - € 1367
4,0
Boretti
26 fornuizen
€ 1599 - € 4319
3,1
Pelgrim
4 fornuizen
€ 889 - € 3270

Inductiefornuizen

Inductie fornuizen zijn uitgerust met een inductiekookplaat en een of meerdere ovens. Bijna altijd is er voor inductiefornuis een 2 of 3 fase stroomaansluiting vereist, omdat zowel de kookplaat als de ovenruimte op elektriciteit draait. Er is een ruime keuze aan inductie fornuizen van 60 cm en 90 cm breed. Het aantal kookzones op een inductiekooktoestel is meestal vier of vijf. Meer inductiefornuizen

Keramische fornuizen

Een keramisch fornuis bestaat uit een oven en met daarbovenop een keramische kookplaat. In vergelijking met inductie- of gasfornuizen zijn keramische fornuizen meestal goedkoper. De meeste keramische fornuizen hebben een eenvoudig ontwerp met een breedte van 60 cm, vier kookzones en een enkele ovenruimte. Gewoonlijk is er voor keramische fornuizen een 2 of 3 fase stroomaansluiting nodig. Meer keramische fornuizen

Gasfornuizen

Een gasfornuis is een gaskookplaat met daaronder een of meer ovens verwerkt in één toestel (fornuis). Het aantal gasbranders loopt uiteen van vier bij smallere gasfornuizen tot zeven bij bredere fornuizen. Hoewel 60 cm en 90 cm de meest gangbare breedtes zijn, bestaan er ook extra smalle gasfornuizen van 50 cm breed en zeer brede fornuizen tot 120 cm breed. Er zijn varianten met één grote oven en modellen met meerdere kleinere ovens. De unieke uitstraling van gasfornuizen draagt bij aan het karakter van je keuken. Meer gasfornuizen

Veelgestelde vragen over fornuizen

 • Wat is een 3D hetelucht oven?

  • Bij 3D hetelucht wordt de hitte gelijkmatig door de hele bakoven verdeeld door een ventilator. Met 3D hetelucht is het mogelijk om gelijktijdig te bakken op maximaal 3 niveaus.

 • Wat is een ecoclean oven?

  • Op de achterwand, zijwanden en/of plafond van de oven is een speciale coating van ultrafijne keramische deeltjes aangebracht. Zo worden alle vet resten afgebroken af die vrijkomen als je bakt, braadt of grilt.

 • Wat is een gaskookplaat met geïntegreerde vonkontsteking.

  • Dit betekent dat de gasbranders automatisch ontvlammen als je ze openzet. Je hoeft ze niet met een aansteker het gas aan te steken.

 • Wat is een kernthermometer?

  • Een vlees- of kernthermometer wordt gebruikt om de binnen temperatuur van een gerecht te meten. Je doet dit door de kernthermometer diep in het (oven)gerecht te steken. Op basis van de waarde die de kernthermometer terug geeft weet je of het gerecht gaat is of niet.

 • Wat doet pandetectie op de kookplaat?

  • De kookplaat herkent of er pan de kookplaat staat en geeft in energie af om de pan te verwarmen.

 • Wat doet de powerboost functie op de kookplaat?

  • De powerboost functie zorgt ervoor dat de gebruikte kookzone extra krachtig wordt. De powerboost brengt energie over van de kookzones die niet worden gebruikt naar de kookzone die wel wordt gebruikt. D

 • Wat is een softclose oven?

  • Bij de functie soft close kan de ovendeur licht en zachtjes worden gesloten.

 • Wat doet een thermische beveiliging?

  • De thermische beveiliging zorgt ervoor dat bij het ontsteken van de gasvlam een thermokoppel binnen enkele seconden wordt opgewarmd, zodat er een beveiligingsmechanisme in werking treedt dat controleert of de brander warm blijft. Als de vlam dooft dan wordt de gastoevoer naar deze brander onmiddellijk afgesloten.