Feedback

Wasmachine zonder stroom

Als je een wasmachine zoekt zonder stroom- en wateraansluiting dan zijn er verschillende mogelijkheden. In Nederland zijn dergelijke wasmachines voornamelijk handig op op de camping, maar je kunt ze ook thuis gebruiken als je dat wilt. Een stroomloze wasmachine is geen vervanging of alternatief voor een echte wasmachine. Daarvoor is het verschil met een echte wasmachine veel te groot.

De voordelen van een stroomloze wasmachine


  • Goedkoop in aanschaf. Het is een stuk goedkoper is aanschaf en in gebruik dan een gewone wasmachine. Je hebt geen stroomkosten en gebruikt nauwelijks water.
  • Overal wassen. Je kan overal de was doen. Ook op plekken waar geen stroom- of wateraansluiting aanwezig is.
  • Snel. Je kan heel snel je kleding wassen. Met heel snel gaat het erom dat je binnen een paar minuten een was kunt doen.
  • Draagbaar. Je kan de wasmachine overal mee naar toe nemen. Vanwege het lichte gewicht kan je de wasmachine meenemen als je bijvoorbeeld naar de camping gaat.

De nadelen van een stroomloze wasmachine


  • Handmatig bedienen. Je moet zelf de trommel laten draaien door op een voetpedaal te trappen of met een handgreep de trommel te laten draaien.
  • Kleine wasjes. Alleen geschikt voor heel kleine wasjes. Meestal kan er maximaal 3 kg in een stroomloze wasmachine. Een paar T-shirt en hemden gaat prima. Maar zelfs een spijkerbroek kan voor sommige systemen al een uitdaging zijn.
  • Niet droog. Een normale wasmachine centrifugeert aan het einde van het wasprogramma op 1.200 tot 1.400 toeren per minuut om het wasgoed te drogen. Bij een stroomloze wasmachine kan je wel zelf het wasgoed centrifugeren in de trommel. Maar je moet al flink je best doen om 100 omwentelingen per minuut te bereiken. De was komt dus erg nat uit het apparaat. Het komt erop neer dat je de was waarschijnlijk gaat wringen om het eerste water te verwijderen en vervolgens het wasgoed lang te drogen moet hangen om het vocht eruit te krijgen.
  • Kwaliteit. De bouwkwaliteit van de verschillende systemen valt tegen.

Hoe werkt het

In het kort werken stroomloze wasmachine of met een hendel boven op of aan de zijkant de wasmachine. Als je draait aan de handel gaat de trommel ronddraaien en wordt je wasgoed gewassen. Het met de hand rondraaien valt voor een hoop gebruikers van een stroomloze wasmachine toch tegen. Als alternatie kan je kiezen voor een stroomloze wasmachine die je met een voetpedaal kan bedienen. Door het drukken op het voetpedaal laat je de trommel ronddraaien. Deze techniek is iets gebruiksvriendelijker, maar dit soort systemen zie je minder. 

Welke systemen zijn er nu te koop

Er is niet heel veel vraag naar stroomloze wasmachines dus het aanbod is beperkt. Het is zeker geen vervanging voor een gewone wasmachine en je wasgoed wordt er ook niet even schoon in. Daarnaast kan ook de bouwkwaliteit van dergelijke systemen kan tegenvallen. Hou hier goed rekening mee als je een dergelijke wasmachine wilt gaan aanschaffen. 

Bo-Camp Wasmachine   
Bo-Camp is een van origine Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in kampeer benodigdheden. De Bo-Camp wasmachine is een wasmachine en centrifuge in een. Hij werkt door een hendel aan de bovenkant van het apparaat rond te draaien waardoor de trommel gaat draaien.

Meer informatie bij de fabrikant: https://bo-camp.com/wasmachine-met-centrifuge-compact


The Wonder Wash  
Ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf The Laundry Alternative. The Wonder Wash ziet eruit als een soort ei met een hendel aan de zijkant. De wasmachine heeft een capaciteit voor ongeveer 10 t-shirts of 2 spijkerbroeken. Als de trommel gevuld is moet je een aantal minuten aan de hendel draaien en dan is het wasgoed gewassen. 

Meer informatie bij de fabrikant: https://laundry-alternative.com/collections/washing/products/the-wonderwash  


Navaris 2-in-1 mini wasmachine
Mini wasmachine en centrifuge van het duitse merk Navaris. Werkt ongeveer het zelfde als de Bo-Camp wasmachine. Er kan maximaal 2 kg aan wasgoed in deze machine.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.