Feedback

Tips bij het vergelijken van keuken offertes

Waarop kan je je keuken vergelijken je als je een keuken gaat kopen? Een aantal benaderingen van keukenkopers op een rijtje.

1. Vergelijken op de all in prijs van de keuken

Dit is de meest toegepaste manier waarbij meerdere keukenwinkels worden bezocht en verschillende offertes worden opgevraagd. Let hierbij op om "appels met appels" te vergelijken. Twee keukens moeten echt exact dezelfde specificaties hebben voor een zinvolle vergelijking.

2. Vergelijken op prijs met of zonder montagekosten

De montage is een belangrijk onderdeel van de keukenprijs. Om de prijs van de kale keuken te vergelijken kan een offerte op basis van zelfmontage worden gevraagd.

3. Vergelijken op prijs apparatuur

Bijna alle apparatuur is tegenwoordig via internet te bestellen. Let wel dat de meeste keukenzaken de apparaten afleveren inclusief vakkundige montage en aansluiting bij je thuis, en dat je via internet alleen de doos met het ongemonteerde apparaat in huis krijgt.

4. Vergelijken van showroombenadering

Veel kopers kijken en vergelijken hoe ze in de showroom geholpen worden. Belangrijke aspecten zijn de klantvriendelijkheid, de servicegerichtheid, de deskundigheid, en de betrouwbaarheid van de verkoper. Een belangrijk verschil is ook dat soms flink te onderhandelen valt over de prijs en soms hanteren zaken een vast prijsbeleid.

5. Vergelijken van ontwerp keuken

Soms speelt een belangrijke rol wat een keukenwinkel wel en niet kan leveren, bijvoorbeeld een bijzonder type keukenblad of specifieke apparatuur. Ook zijn klanten soms op zoek naar een mooi of bijzonder ontwerp, of een ontwerp voor een lastig in te delen ruimte. In die gevallen kan het aanbod of ontwerp van een keukenzaak het verschil maken.

6. Ervaringen vergelijken

Tot slot: via Qasa wordt heel veel gekeken naar alle ervaringen over keukenzaken. Op basis daarvan wordt een keuze gemaakt om een winkel te bezoeken en of tot aankoop over te gaan.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.