Feedback

Keramisch aanrechtblad

Het keramische keukenwerkblad is een recente vernieuwing voor in de keuken. Hieronder worden verschillende eigenschappen van dit keukenwerkblad besproken.

Materiaal

Het aanrechtblad is gemaakt van een mengsel dat onder hoge druk is gebakken en geperst. Een keramiek werkblad bestaat voornamelijk uit porselein en klei. Doordat het onder hoge druk is gebakken, is het materiaal erg hard.  

Kleur

Keramiek wordt geproduceerd in verschillende kleuren. In de praktijk zijn keramiek werkblad vooral voorzien van grijsteinten richting zwart, zijn er allerlei aardewerk teinten tussen rood en bruin, en is er heel licht of witkleurig keramiek. De keramiek kleuren zijn enigszins te vergelijken met de kleurstellingen van graniet, alhoewel graniet vaak erg zwart of donker is.

Levensduur

Keramische keukenwerkbladen hebben een lange levensduur. Doordat het materiaal erg hard is, kan het blad makkelijk 15 tot 20 jaar mee zonder dat de kleur en hardheid zal veranderen. Tevens is het blad bestand tegen UV-straling van de zon.

Vochtbestendigheid

Een keramisch keukenwerkblad is vochtbestendig, omdat er geen vocht in het blad kan trekken. Water is dus geen enkel probleem.

Hittebestendigheid

Het is bij een keramisch keukenwerkblad mogelijk om een hete pan op het blad te zetten. Het blad kan namelijk tegen een hitte tot ca. 250 graden Celsius.

Vlekgevoeligheid

Een keramisch keukenwerkblad is vlekbestendig. De meeste vlekken zijn dan ook eenvoudig te verwijderen met een allesreiniger.

Krasvorming

Op een keramisch keukenwerkblad zullen bijna geen krassen ontstaan. Het is zelfs mogelijk om te snijden op dit type keukenwerkblad. Dit zal er wel voor zorgen dat messen sneller bot worden.

Hygiëne

Een keramisch keukenblad is heel hygiënisch. Er kan geen vuil in het blad trekken, waardoor er in het blad geen bacteriën of schimmel kunnen ontstaan.

Uitstraling

De natuurlijke opmaak van een keramisch keukenblad zorgt voor een strakke uitstraling. Het is net iets strakker dan een granieten blad dat een natuurlijk product is.

Schoonmaken en onderhoud

Een keramisch keukenblad is makkelijk schoon te maken met behulp van een vochtige doek en water of allesreiniger. Keramiek kan echter slecht tegen schuursponsen en schuurmiddelen. Ook moeten chemische producten en zuren vermeden worden. Keramieke keukenbladen behoeven geen periodieke onderhoudsbehandeling.

Montage

Keramische keukenbladen zijn licht van gewicht en laten zich vrij gemakkelijk bovenop de keukenopstelling plaatsen.

Kosten

Een keukenblad van keramiek is prijzig en valt in de categorie van duurdere werkbladmaterialen. Prijsindicatie per strekkende meter voor een keramieken blad is vanaf ca. 250 euro, waarbij de prijs afhankelijk is van het precieze keramische blad en de producent. Let op dat de eindprijs van het aanrechtblad niet alleen bepaald wordt door de basis strekkende meterprijs, maar ook door de vorm van het blad (bijvoorbeeld een rechthoek, L-vormig, U-vormig, aanwezigheid van schuine stukken,etc.), de dikte van het blad, de randafwerking (alleen voorkant zichtbaar of rondom zichtbaar, aanwezigheid waterkering), en eventuele uitsparingen voor spoelbak, kranen en kookplaat.

Feedback van gebruikers

Gebruikers kiezen voor keramiek op basis van de uitstraling van een bepaald blad. De kwalificatie "prachtig" wordt veel gebruikt.

Conclusie

Een keramisch keukenblad heeft zeer goede eigenschappen, is duurzaam, van hoge kwaliteit, en heeft een erg mooie uitstraling. Alleen de hogere prijs is een nadeel.
De foto's zijn afkomstig van DB Keukens.  
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.