Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Poortvliet (Zeeland)
158 ervaringen
Kesteren (Gelderland)
344 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
566 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
355 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
347 ervaringen
7 vestigingen
2167 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
263 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
77 ervaringen

Keuken van steigerhout


Steigerhout is een robuuste, karaktervolle houtsoort en bestaat uit brede planken met een grove nerf. Dit hout wordt veel gebruikt voor het maken van meubels, zoals tafels en (lounge)banken die zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. Het hout kan zeer goed tegen een stootje en is daardoor redelijk onderhoudsvrij. Ideaal voor meubels, maar ook geschikt voor de keuken, want het is ook mogelijk om een keuken van deze robuuste houtsoort te maken.

Een keukenopstelling van steigerhout geeft de keuken een landelijke, rustige uitstraling. Het heeft een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld een keukenopstelling van klassiek eikenhout of donker ebbenhout. Steigerhout is van zichzelf licht van kleur, maar je kan het hout alle kleuren geven die het beste passen bij je huis. Het hout zal vooral worden gebruikt voor de keukenkastjes, de ombouw van het aanrecht en eventueel een bar of een vrijstaand keukenblok.

Alhoewel het mogelijk is om steigerhout te gebruiken voor het maken van het werkblad op het aanrecht, is het mooier om voor een kunststof werkblad te kiezen. Kunststof is namelijk sterker en hygiƫnischer dan een werkblad van hout. En bovendien zal het lichte karakter van kunststof het hout goed complimenteren.

Het hout van steigers heeft karakter en valt onder het type ruwe bolster, blanke pit. Het voorziet je keuken van een geheel eigen karakter. Daarom is het ook niet erg als er een beschadiging of deuk in het hout bij komt doordat je kastdeurtjes of lades opent en sluit. Sterker nog, dit zal bijdragen aan het doorleefde karakter van deze prachtige houtsoort.

De foto is afkomstig van Tieleman keukens.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Meer artikelen