Feedback
5,3

Boretti

Score uit 40 ervaringen
Bedrijfsomschrijving
Het bedrijf Boretti is opgericht in 1995 in Amsterdam. Boretti richt zich op het op de markt brengen van keukenapparaten met een Italiaanse uitstraling. In eerste instantie is Boretti begonnen met complete fornuizen, maar dit is later uitgebreid naar andere apparatuur voor in de keuken. Boretti is ook nog actief onder de merknaam M-System.
Productcategorie & prijsklasse
Producten & ervaringen
0 koelkasten, 9 ervaringen
0 ovens, 3 ervaringen
4,0
Boretti fornuizen € 1699 - € 4319
25 fornuizen, 16 ervaringen
6,7
Boretti afzuigkappen € 439 - € 799
10 afzuigkappen, 3 ervaringen
4,7
Boretti kookplaten € 346 - € 1779
8 kookplaten, 3 ervaringen
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren10 ervaringen
4 sterren4 ervaringen
3 sterren0 ervaringen
2 sterren5 ervaringen
1 ster21 ervaringen
“Verwarmt niet meer”
Door A. Schuiling op vrijdag 24 mei 2024
Inbouw-oven verwarmt na 5 jaar niet meer. Boretti biedt geen service. Reparatie is zo kostbaar en grote kans dat de kwaal zich snel weer voordoet, dat de oven naar de schroot kan. Niet duurzaam. Opnieuw gedoe met inbouwen. Kosten. Inbouw-oven van Boretti is grote teleurstelling
Boretti oven
“Waardeloze service”
Door P.M Roobol op vrijdag 12 apr 2024
Boretti inductie fornuis maakt heel bijzonder geluid, na eindeloos geluidsopnames, bonnen en serie nummers mailen, uiteindelijke een monteur.
De monteur wist zeker dat het aan de pannen lag. Nieuwe pannen gekocht.. zelfde zoemde en tikkende geluid.. Weer eindeloos bellen en mailen, zonder resultaat. Het is een heel mooi apparaat, heel vriendelijke mensen, waardeloze service.
Boretti fornuis
“Alleen maar problemen”
Door Mathijs Kooy op donderdag 11 jan 2024
BORETTI BPC45IX letterlijk na inbouw Bruynzeel keuken werkte dit apparaat al niet, printplaat is toen vervangen. Toen werkte draaiplateau niet meer, al snel lamp in oven niet en 2 jaar later de hete lucht functie niet meer. Service van bedrijf is slecht, ik heb een ander merk besteld.
Boretti oven
“Waardeloze service”
Door Laurent op zondag 27 aug 2023
De service van Boretti is waardeloos. Wij hebben een Boretti wijnklimaat kast waarbij het apparaat inmiddels koeltechnisch defect is. Na 2,5 maand is er eindelijk een monteur langsgekomen die niks kon doen behalve aan te raden dat we een nieuw apparaat moesten bestellen. Het apparaat ontvangen en we zitten al 3 maanden te wachten totdat er een monteur langs komt. Ongelooflijk, hoe immens triest.
“Slechtste koop van mijn leven”
Door Adrie op dinsdag 13 jun 2023
Zeven jaar geleden fornuis 6 pitten en 2 ovens gekocht. De wokbrander zijn matig qua vermogen. Het ontsteking systeem werk allang niet meer. Het schoonmaken is lastig. Het is het geld niet waard je koopt een naam maar geen kwaliteit.
Boretti fornuis
“Zeer tevreden”
Door R.S. op zondag 14 mei 2023
Wij zijn zeer tevreden over de Boretti inbouwwijnklimaatkast - BPWKN82ZGAN.
“Nooit kopen”
Door A.S. van Randwijck op zondag 23 apr 2023
Wij hebben een jaar of 8 geleden een nieuwe keuken laten plaatsen en toen gekozen voor een Boretti gasfornuis met 6 pitten en twee ovens. Ook ik moet iedereen de aankoop, ook tweedehands, van een Boretti gasfornuis echt heel sterk afraden.
1. Om te beginnen zeg ik altijd dat een Boretti gasfornuis 1 op 10 loopt. Eén uur koken en tien uur schoonmaken. Het zijn in het dagelijks gebruik absoluut waardeloos uitgedachte dingen met vele niet te bereiken en dus niet schoon te krijgen kiertjes, spleetjes, gaatjes, hoekjes en randjes. Niet schoon te krijgen.
2. De bouwkwaliteit is dramatisch. Knoppen vallen eraf, deurrubbers vallen lamlendig naar beneden en de ontsteking werkt absoluut waardeloos. Slecht gebouwde dingen.
3. De branders zijn zeer slecht ontworpen. Warmteoverdracht is op alle pitten echt uitzonderlijk slecht.
4. Omdat de kleine oven sinds gisteren een aardlek veroorzaakt wat onze aardlekschakelaar steeds laat ingrijpen, heb ik het gasfornuis opengemaakt. Ik heb de onderplaat van de twee rechter branders losgemaakt en het achterpaneel van de rechter (kleine) oven losgemaakt. Wat je dan ziet is precies waar iedereen hier voor waarschuwt: het is absolute rotzooi. De bouwkwaliteit is absurd slecht, het doet zelfs Chinees aan maar dan wel Chinees van 30 jaar geleden. Losliggende kabels met flinterdunne mantels die gewoon kris kras door elkaar op de metalen omkasting van de oven liggen in plaats van dat ze netjes in gootjes liggen. Onafgewerkte verbindingen. In elkaar geflanste aardekabels, losliggende kabelschoentjes met losse kabels. Ik ben ervan overtuigd dat deze gasovens zonder ook maar enige liefde voor het product, in elkaar zijn gesmeten en op een pallet zijn gezet voor de verkoop. Eigenlijk gewoon schandalig. Doe er je voordeel mee.
Boretti fornuis
“Nooit meer een Boretti”
Door Leo op zondag 23 okt 2022
Mooi en duur fornuis. Na 3 jaar deed de kleine oven het niet meer. Na 5 jaar begon de analoge klok de tikken. Je wordt er echt gestoord van. Alles maar dan ook alles geprobeerd, maar begint toch steeds weer. Pokkenherrie. Klappen met hamer werkt nog het beste. Conclusie: nooit meer een boretti!
Boretti fornuis
“Slechte coating, knoppen en elektrische ontsteking”
Door C Versteeg op donderdag 3 feb 2022
Boretti gasfornuis is geplaatst januari 2014 met de nieuwe keuken. Sinds enkele jaren begint het fornuis af te takelen! De plaat waar de draaiknoppen op zitten is al een paar jaar niet meer te lezen en nu is er ook 1 knop die niet meer draait. Dus ik kan die pit niet meer gebruiken om te koken. De elektrische ontsteking werkt ook waardeloos. De gaspitten roesten al jaren en ook de pannendragers vormen slijtage en roest. Klacht neergelegd bij Boretti en moet dan 432,65 betalen om de onderdelen te vervangen, want er is geen garantie meer op de kookplaat. In mijn beleving is de coating niet goed geweest en daar ben ik nu de dupe van!
Boretti kookplaat
“Uitvallende pitten”
Door Rob Roth op woensdag 24 nov 2021
2008 aangeschaft en daarmee een en al ellende in huis gehaald. Door Boretti gestuurde monteurs (4 ontmoet in een jaar tijd) hadden geen productkennis. Onze installateur heeft uiteindelijk het bekabelingsprobleem verholpen maar met uitvallende pitten is het nooit goed gekomen. Wat ons betreft nooit meer Boretti.
Boretti fornuis
“Zeer tevreden”
Door Robert op donderdag 18 nov 2021
Onze wijnkoelkast is van Boretti en wij zijn zeer tevreden met alles.
Boretti koelkast
“Erg teleurgesteld in de kwaliteit”
Door Gademann op dinsdag 17 aug 2021
Ik heb 6 jaar geleden een Boretti fornuis gekocht van 100cm breed. Helaas ben ik over de kwaliteit erg teleurgesteld. Al in de eerste maanden was de geleider van de lade kapot en moest vervangen worden. Daarnaast lekte de oven condenswater bij de deuren. Dit is blijkbaar een bekende constructie fout van de fornuizen bij Boretti. Als oplossing heeft Boretti een 'lekstrip' onder de deuren aangebracht - een klein metalen strip die het lekkende water onder deur moet opvangen, en naar korte tijd enorm vies wordt. De schakelaars voor zowel de branders en ovens zijn ook van onvoldoende kwaliteit. Bij de meeste schakelaars werkt ondertussen de automatische ontsteking niet meer, of hij blijft continu aan staan zodat je continu het tikken van de vonkontsteking tijdens het koken hoort.

De reden waarom ik nu dit review schrijf, is dat de schakelaar voor de oven nu voor het tweede keer in 2 jaar met een groot vonk is doorgebrand en vervangen moet worden, anders is de oven niet meer te gebruiken. Het onderdeel alleen kost al 60€ excl montage. Helaas blijkt Boretti meer goede marketing te letten dan op de kwaliteit van zn producten. Overall erg teleurstellend. Ik zou in de toekomst een andere merk kiezen.
Boretti fornuis
“Nooit kopen”
Door Jonno op zondag 13 jun 2021
Boretti NOOIT KOPEN !!! We hebben nu het 90cm Boretti gasfornuis bijna 11 jaar.
Er is erg veel aan defect gegaan. 2 x schakelklok, verwarmingsspiraal, thermokoppel 2x, de timer etc. De stekkers en kabeltjes binnen zijn van zeer slechte kwaliteit waardoor er regelmatig iets doorbrand. Als je de reclame geloofd is het een topfornuis maar niets is minder waar. Afgezien daarvan zijn de onderdelen vrij slecht te krijgen en ben je overgeleverd aan de belachelijk dure "exclusieve service" van Boretti.
Boretti fornuis
“Super”
Door Eric op zaterdag 20 feb 2021
Boretti wijnklimaat. Werken super. Heel tevreden
Boretti koelkast
“Stand van zaken na 5 jaar”
Door Annick Lathouwers op maandag 7 dec 2020
Enkele jaren geleden een zeer mooi gasfornuis van Boretti gekocht. Maar daar is alles mee gezegd. Het is mooi. Maar ... de branders vallen regelmatig uit, de brander op zijn hoogste stand zetten is niet warm genoeg, het duurt een eeuwigheid om een litertje water te koken ( ik gebruik daar de waterkoker voor en giet het dan over ). Als je het vuur op zijn laagste stand zet blijft alles nog koken. Verder is het ook nog eens zeer lastig in onderhoud en vallen de regelknoppen er regelmatig af. Het is een ( dure ) ramp.
Boretti fornuis
“Valt me erg tegen”
Door Marian Hulshoff op maandag 23 nov 2020
Een ruitje van de kleine oven stuk, reparatie-aanvraag gedaan, kan alleen online, bellen niet, ruim een week gewacht op reactie, over 5 weken komt er pas een monteur, mits hij niet ziek is. Op de service pagina wordt gesteld: reparatie zal zo spoedig mogelijk plaats vinden. Ik vind 5 weken niet zo spoedig mogelijk. Valt me erg van ze tegen!
Boretti oven
“Goede service”
Door Rayen Gopal op zondag 20 sep 2020
In 2005 een Boretti afzuigkap met dubbele systeem en dubbele bediening aangeschaft. Na bijna 15 jaar begaf de bedieningsmodule het van 1 kant. Een nieuwe module besteld. Deze deed het echter niet. Contact opgenomen met de monteur, de heer van Bergen. Deze regelde dat er een nieuwe naar mij toegestuurd werd. Geïnstalleerd en systeem doet het weer. Erg goede service/klantvriendelijkheid.
Boretti afzuigkap
“Is niet Italiaans”
Door A . Ages op dinsdag 15 sep 2020
Enorme ijsvorming. Deur sluit niet goed. Scharnieren zijn te klein en kunnen het gewicht van de deur niet aan. Service is daarnaast een drama. Overigens. Wordt Boretti wordt in China gemaakt. De eigenaar is een Nederlander die niet verder dan het Gardameer is geweest. Dus gewoon een Bosch kopen. Die staan binnen 2 dagen op de stoep. A. Ages te Leersum
“Spontane scheuring”
Door Ray Vandenberg op zondag 14 jun 2020
koelkast groot van Boretti gaat spontaan van binnenuit scheuren na 9 jaar, monteur geweest en kon niets betekenen, heeft er alleen een stukje witte tape op gedaan en vertelde dat er niets aan te doen is, tevens ook geen ander voorstel gehad, wellicht met siliconen proberen, zeer teleurgesteld over deze service van Boretti die zij zeer hoog in hun vaandel hebben staan, en het mooiste is dat ze voor dit bezoek ook nog eens €70,= durven te vragen, dit product heeft duidelijk een fabrieksfout en dit mag nooit gebeuren na 9 jaar, koelkasten gezien die nog veel ouder zijn die dit soort fabricage fouten nooit hebben meegemaakt, volgens deskundigen zijn zij 10 jaar lang product aansprakelijk voor hetgeen zij leveren, dus verwachten wij minstens een andere oplossing dan een stukje tape van 14 cm.
Boretti koelkast
“Drama”
Door Marcella op maandag 18 mei 2020
Gasfornuis is drama pitten die elke keer niet werken. Scharnier ovendeur afgebroken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Onderop de bodem is al verschrikkelijk beschadigd. Ook vind ik de service van Boretti echt onder de maat helaas. Als je onderdeel wilt bestellen ben je 10 weken verder. Ik ga deze op MP zetten jammer van de paar duizend euro, en koop er een van een ander merk.
Boretti fornuis
“Erg goed”
Door Wilco op zaterdag 2 mei 2020
Als kookplaat hebben we een Boretti bik90 inductie deze bevalt erg goed.
Boretti kookplaat
“Reageren niet”
Door Johan op vrijdag 24 apr 2020
Gaskookplaat is 3 jaar oud. Om een gaspit aan te steken middels elec ontsteking duurt zeker 2 a 3 min.. Klacht aan Boretti gemaild om hulpvraag. We zijn nu 24 uur verder, nog niets gehoord.
Boretti kookplaat
“Goed”
Door Ferdinand op zaterdag 4 apr 2020
De wijnklimaatkast van boretti. Bevalt goed.
Boretti koelkast
“Raar geluid”
Door Marco op dinsdag 17 dec 2019
Gasfornuis met dubbele oven van Boretti. Aan het gasfornuis (in de oven) zit vanaf het begin een raar geluid en Boretti is momenteel aan het proberen dit op te lossen. Verder tot op heden nog steeds zeer tevreden over de apparatuur in onze keuken.
Boretti fornuis
“Echt niet blij hiermee”
Door Charlotte op maandag 28 okt 2019
Een Boretti afzuigkap gekocht via de webshop. Bij levering bleek er een kras op de voorkant te zitten. Ik ben nu 18 weken bezig om een nieuwe afzuigkap te bemachtigen.Ik zit sinds 21 juni te wachten op de levering van een vervangende Boretti afzuigkap, omdat degene die geleverd was, beschadigd aangekomen is. Allerlei beloftes van Boretti, waar ik tot op heden niets aan heb.
Boretti afzuigkap
“Heel goed met minpuntje”
Door Wanda op woensdag 18 sep 2019
We hebben de Boretti schouwkap met Plasmamade filterset. Zowel de plasmamade als de schouwkap bevallen heel goed. Het enige minpuntje is dat je met regelmaat moet controleren of de plasmamade werkt zoals die moet werken (lampje controleren) terwijl dat lampje bovenop de plasmamade in de kolom zit. Eigenlijk is dat teveel gedoe om te doen. Je moet de kolom bovenaan losschroeven en bij ons is het vastmaken een hele beproeving.
Boretti afzuigkap
“Uitstekend”
Door Wendy op maandag 14 jan 2019
Wij hebben voor de volgende apparaten gekozen: Fornuis: Boretti. Alle apparaten bevallen uitstekend, de keuze voor deze merken is goed geweest. Keuze van de merken en types hebben we samen bepaald met de adviseur.
Boretti fornuis
“Kapot maar geweldige service”
Door Laura op zaterdag 29 dec 2018
We hebben gekozen voor de volgende apparatuur. Koelkast: Boretti, energielabel A+, type BR179. Ervaring: Na 11 maanden koelde de koelkast ineens niet meer, middenin de hete zomer. Ekelhof verwees ons naar de Nederlandse leverancier. Deze stuurde een monteur, maar de koelkast kon helaas niet worden gemaakt. Hierop is (met spoed) een nieuwe besteld. Deze is zonder extra kosten geïnstalleerd. Geweldige service!
Boretti koelkast
“Kwaliteit en looks”
Door Hans op maandag 24 sep 2018
Het fornuis is een Boretti Classico VPNIO 94(AN) Inductie. Net zoals het apparaat in het vorige huis (ook Boretti maar keramisch) bevalt deze prima. Het koken/braden gaat nog beter door de inductie (beter te controleren). De keuze is dus vanwege eerdere ervaring en de kwaliteit en looks van het merk.
Boretti fornuis
“Houding Boretti bij mankementen”
Door Patrick op dinsdag 19 jun 2018
Boretti Fornuis gekocht als onderdeel van een nieuwe keuken. Na 6 maanden twee pitten van fornuis vielen steeds uit. Direkt doorverwezen naar Boretti. Ik kon zelf wel even bellen werd er gezegd. Nu 3,5 jaar later is de oven van het Boretti fornuis er spontaan mee gestopt. Gebeld met Boretti. Toestel valt buiten garantie maar als antwoord op mijn stelling dat ik van een dergelijk apparaat ( A status en prijs) redelijkerwijs mocht verwachten dat dit niet zou gebeuren, gaf Boretti mij gelijk. Desondanks ligt een eventuele coulance bij de verkopende partij. Bovenstaand verhaal ook telefonisch bij de keukenwinkel neergelegd. Medewerker vond het ook, ik mocht als klant wel meer verwachten van een dergelijk apparaat. Stuurt u ons maar een mail dan zien we even wat we kunnen doen. Maar de eigenaar moet er een beslissing over nemen. Gemaild met keukenwinkel, probleem voorgelegd en gevraagd naar een oplossing. Wellicht kon een monteur even naar het apparaat kijken of iets anders. Aangegeven overal voor open te staan... De eigenaar bleek minder meedenkend of beter gezegd totaal niet. Hij zei er niets aan te kunnen doen en dat er geen sprake kan zijn van coulance vanuit de keukenwinkel. Het advies was om het te melden bij de Consumentenbond, zij konden ons verder helpen. Het advies bleek een wassen neus, de consumentenbond verzamelt dergelijke klachten wel degelijk, maar kan op individueel niveau hier nu niets mee. Het streven is om een collectieve vuist te maken naar fabrikanten teneinde fabrikanten aan te sporen langere garantietermijnen te hanteren. Overigens een goed streven, maar voor ons in het heden geen oplossing. Kortom een zinloos en ook onjuist advies van de keukenwinkel, waarbij het de indruk wekt dat het de bedoeling is het af te schuiven, om er op die manier dan maar van af te zijn.
Boretti fornuis
“Tevreden”
Door Janine op maandag 18 jun 2018
Gasfornuis van Boretti. Alle apparaten werken naar volle tevredenheid.
Boretti fornuis
“Mooi en functioneel”
Door Auke op woensdag 11 apr 2018
De wijnkoeler van Boretti is erg mooi en functioneel. Zijn we erg tevreden mee tot nu toe.
Boretti koelkast
“Slechte service”
Door Vivan op woensdag 11 apr 2018
We hadden een koel-en vriescombinatie en andere apparaten allemaal van het merk Boretti. Service bij Boretti is ronduit slecht te noemen.
Boretti koelkast
“Slechte service”
Door Vivian op woensdag 11 apr 2018
We hadden een wasmachine en andere apparaten allemaal van het merk Boretti. Service bij Boretti is ronduit slecht te noemen.
“Niet tevreden”
Door Vivian op woensdag 11 apr 2018
We hadden een fornuis met oven en andere apparaten allemaal van het merk Boretti. Over het fornuis zijn we niet tevreden. Service bij Boretti is ronduit slecht te noemen.
Boretti fornuis
“Lawaaiige koelkast”
Door Dries op woensdag 22 nov 2017
Wij hebben een koelkast van Boretti, en een vriezer van Boretti. De Boretti apparatuur kan beter: koelkast maakt veel lawaai .
Boretti koelkast
Ervaringen die erg lijken op de 36 weergegeven ervaringen zijn weggelaten om de meest relevante ervaringen weer te geven.
Informatie op deze pagina
De volgorde van de weergegeven producten is op basis van de bij Qasa bekende gegevens over beschikbaarheid, prijs, tevredenheidsscore, en prijs-kwaliteitverhouding. De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.