Feedback
3,3

La Germania

Score uit 10 ervaringen
Bedrijfsomschrijving
La Germania is een merk van het Italiaanse bedrijf Bertazzoni. Bertazzoni is in 1882 opgericht en legt zicht toe op de bouw van fornuizen. Sinds 1923 worden van de Bertazzoni aantrekkelijker geprijsde fornuizen op de markt gebracht onder de naam La Germania. De naam La Germania is gekozen omdat de fabriek die de fornuizen destijds produceerde aan de spoorlijn lag die Italië met Duitsland verbond. Nog steeds is La Germania het gemiddeld geprijsde zusje van Bertazzoni.
Ervaringen
Er zijn 10 ervaringen over La Germania. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
“Het oven gedeelte is zeer slecht”
Door Remco Haarlem op dinsdag 28 mrt 2023
Fornuis 90 cm van La Germania gekocht 06-2018. Was te vrede tot 2,5 jaar later. Periode 2020 November begonnen de problemen met het fornuis. Stroom uitval van fornuis en uitveiligheid de aardschakelaar in ons meterkast deed zijn werk. Dit gebeurde nog eens 2 x tijdens het opwarmen en of tijdens het bakken. Monteur netjes geholpen en kwam tot conclusie dat isolatiewaarde van het hele fornuis te laag was. Dit vond hij wel erg snel en zelf ook. Jaar later tijdens het bakken knalde de binnen en middelste ruit eruit. Mijn katten vluchten weg van de schrik en zelf stond ik ook te beven. Na melding bij de importeur werd gemeld, je zal wel iets kouds erop hebben gezet of zoiets. Als of ik dus gek ben die dat doet, en dat het niet kan gebeuren. Zelf na foto gestuurd te hebben van het bewijs werd niet echt gelooft. Nu 3-2023 weer problemen zoals uitval stroom en de taarten en Quiche - bodem blijven rauw. Heb achteraf spijt dat wij La Germania gekocht hebben. De monteur is wel zeer klantvriendelijk en importeur regelt alles wel netjes maar het product zeer slecht op de oven gedeelte. Gas gedeelte werkt prima. Nu bijna 5 jaar uit en 2 jaar problemen dat kan toch niet. Dus koop geen merk Bertazzoni La Germania.
“Doppen en pannendragers roesten snel”
Door Kathleen op zaterdag 5 feb 2022
We hebben sinds een paar jaar een fornuis van Germania. Zeer ontevreden wat betreft kwaliteit. Doppen en pannedragers roesten? Totaal niet onderhoudsvriendelijk. Er wordt alleen schoongemaakt met water of afwasmiddel.
“Bevalt erg goed”
Door Dennis op woensdag 19 mei 2021
Wij hebben de volgende apparaten in onze keuken: Bertazzoni vrijstaand fornuis 6 pitten. Typenummer: AMS96L61CZWA. Het fornuis bevalt ons erg goed, we zijn erg bij met 6 pitten, alhoewel we deze nog niet allemaal tegelijkertijd in gebruik hebben gehad. Ook is de oven enorm. Wat helaas wel al 1 keer is gebeurd is dat de stroom volledig van de oven af ging door (waarschijnlijk) een thermische beveiliging, dat ie ergens een te hoge temperatuur registreerde waardoor ie uitviel. Het duurde ook weer even voordat de oven weer aan ging. Wel hadden we nog stroom voor de vonk, en dat is een-en-dezelfde stekker, dus de stroom was er niet volledig af. Dat is nu wel weer ongeveer 2 - 2,5 maanden geleden, verder is dit niet meer gebeurd. Van het merk Bertazzoni hadden we overigens nooit gehoord, maar toen we dit fornuis zagen wisten we al dat we deze wilden hebben, zo gaaf dat we hem vonden. Op dat moment hadden we ook nog geen tekening laten maken van de keuken, maar we wisten al dat die er in zou komen.
“Kortsluiting en kapot deurrubber”
Door Simone op maandag 9 nov 2020
Wij hebben in 2016 een Germania gasfornuis met elektrische oven gekocht. een paar maanden later ging de oven kapot. Ieder keer als de oven boven de 180 graden kwam, viel hij uit. Ook was het deurrubber al heel snel kapot. De oven is onder garantie gerepareerd maar het rubber moesten we zelf betalen. Inmiddels is de oven weer kapot. Hij veroorzaakt kortsluiting als je hem aan zet. Het rubber is al voor de zoveelste keer kapot. Ik kan niemand dit merk aanraden
“Prima”
Door Ed op vrijdag 26 jul 2019
Keuken apparatuur betreft LA GERMANIA Sokkel Wandafzuigkap K90AMLXA. De apparaten bevallen prima
“Geen garantie”
Door Ewout op vrijdag 4 jan 2019
Herkenbaar. Vandaag de veiligheidsglasplaat van onze Germania oven bij het voorverwarmen gesprongen. Leek wel een ontploffing. Volgens leverancier geen garantiewerk of coulance, blijkbaar normaal dat dit gebeurd bij Germania.
“Kapotte ruit”
Door B. op woensdag 19 sep 2018
In maart keuken geleverd en geplaatst gekregen nu in augustus is de ovenruit van het vrijstaande fornuis tijdens het opwarmen eruit geknald. Fabrikant geeft aan dat glasschade niet vergoed wordt.
“Brekend glas”
Door Kirsten op vrijdag 29 dec 2017
Hier exact hetzelfde probleem. Met oven met bijna zelfde modelnummer. Mogelijk zit er een fout in deze modellen. Is dit normaal? Wij hebben de AMS96L61CNZWA. Glas brak tijdens bakken. We zaten niet eens aan de oven!
“Glasplaat”
Door Gwen op vrijdag 22 dec 2017
Zelfde verhaal, glasplaat gesprongen en heb hem net! En dan doodleuk vertellen dat het niet onder garantie valt, en dat ik nog even 2 weken kan wachten. En zelf meer dan €200 mag gaan betalen. Vlak voor de kerst, heel ons maal naar de knoppen. Maar meneer zegt dood leuk, u heeft u gaspitten nog wel. Niemand kan mij ook vertellen waarom het glas misschien is gesprongen. Wie weet mankeert er wel veel meer aan dat ding.
“Niet tevreden”
Door J. de Boer op dinsdag 28 nov 2017
Fornuis twee maanden in huis inmiddels twee keer de veiligheidsglasplaat gesprongen tijdens gebruik, en ook de thermostaat van de oven is defect.
Informatie op deze pagina
De volgorde van de weergegeven producten is op basis van de bij Qasa bekende gegevens over beschikbaarheid, prijs, tevredenheidsscore, en prijs-kwaliteitverhouding. De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.