Feedback
8,5

Novy

Bedrijfsomschrijving
Het Belgische bedrijf Novy is in 1911 opgericht door de Belgische oud wielrenner Hilaire Lannoy. Het bedrijf begon met het produceren van fietsen. In 1965 ging Novy zich ook toeleggen op het produceren van afzuigkappen. Snel daarna volgde ook andere huishoudelijke apparaten.
Productcategorie
Prijs
Aantal ervaringen (laatste ervaring)
n.b.
-
-
Ovens
n.b.
-
€ 259 tot € 1.758
48 ervaringen (2 weken geleden)
€ 300 tot € 2.986
10 ervaringen (2 maanden geleden)
Ervaringen
Er zijn 58 ervaringen over Novy. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd.
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren38 ervaringen
4 sterren10 ervaringen
3 sterren2 ervaringen
2 sterren3 ervaringen
1 ster5 ervaringen
“Mooi ontwerp”
Door Louise op vrijdag 13 nov 2020
Afzuigkap Novy 680, met touchscreen bediening en capaciteit van 652 m3/u, geluidsniveau 61 dB. Mooi ontwerp met naar voren uitklapbare glasplaat met bediening.
“Zeer tevreden”
Door Christy op dinsdag 3 nov 2020
Wij hebben de volgende apparatuur uitgezocht: Novy flatline afzuigkap type 7660 : bevalt goed. We hebben niet gekozen voor een bepaald merk maar gekeken wat mooi was en ons goed leek. We zijn zeer tevreden.
“Uitstekend”
Door Elma op donderdag 22 okt 2020
Wij hebben een Novy mood afzuigkap. Het bevalt ons allemaal uitstekend.
“Mooi en zeer functioneel”
Door Cor op woensdag 21 okt 2020
Afzuigkap is van Novy (6810). Alles bevalt prima tot nu toe. Novy afzuiger is een plat systeem in het plafond, mooi en zeer functioneel met veel capaciteit.
“Bevalt prima”
Door Astrid op dinsdag 15 sep 2020
We hebben een inductiekookplaat van Novy met geïntegreerde panorama afzuiging (nieuwste uitvoering). Alles bevalt prima.
“Super goed”
Door Hanne op vrijdag 11 sep 2020
Wij hebben al onze apparatuur van het merk Atag behalve de afzuigkap, deze is van het merk Novy. Dit kwam omdat tijdens de corona tijd de Atag afzuigkap niet leverbaar bleek te zijn. De Novy bevalt super goed. Je kunt absoluut zien en merken dat het A kwaliteit is.
“Uitstekend”
Door Jan op vrijdag 11 sep 2020
Wij hebben gekocht: afzuigunit, A+ van Novy 820. Bevalt uitstekend. Keuze op basis van kwaliteit
“Erg blij mee”
Door Henk op woensdag 26 aug 2020
Wij hebben in onze keuken de afzuigkap vervangen en de combi-magnetron. Hierbij zijn we afgegaan op het aanbod van de keukenzaak en uit ondervinding weten we dat je dan een technisch hoogwaardig product krijgt met daarbij ook een zeer interessante prijsstelling. De afzuigkap is van Novy en vervangt een miskoop. Dat lag niet zozeer aan het apparaat zelf, maar aan een verkeerde technische keuze mijnerzijds. In een appartement met mechanische ventilatie past alleen maar een Novy. Die zat er ook in, maar toen die defect ging, heb ik uit financiële redenen een ander merk en ander type gekozen. Nu dus weer de Novy, overigens nu aanmerkelijk goedkoper, dan toentertijd bij de verkeerde keuze. Nu doet de kap weer wat hij moet doen en daar zijn we erg blij mee.
“Uitstekend”
Door Coco op zondag 16 aug 2020
De afzuigkap van Novy. Alles bevalt uitstekend
“Dik tevreden”
Door Kevin op zondag 16 aug 2020
Onze afzuigkap is van Novy, de ZEN7500. Na een jaar gebruik zijn we over alle apparaten dik tevreden. Alles werkt intuïtief en storingsvrij. Novy D7500 Afzuigkap.
“Brede afzuigplaat”
Door RL op zaterdag 15 aug 2020
Gekozen voor deze brede afzuigplaat in RVS vanwege de brede inductieplaat. Deze kap heeft geen verlichting, waardoor de volle breedte wordt gebruikt. Ondanks dat de afzuiger ruim 1,5 m boven de plaat is geplaatst, werkt deze uitstekend. Het schoonmaken gaat ook handig, je kunt de plaat gemakkelijk naar beneden klappen en dan de roosters eruit halen. Je kunt de afzuiger aan zetten met de afstandsbediening en ook in de kap zelf. Dat is ook gelijk het punt van kritiek: de afstandsbediening is robuust en werkt prima, maar wordt als los apparaatje geleverd. Er is geen wandhouder meegeleverd. Echt een foute keuze van de fabrikant. Met zo'n design en deze prijsklasse, hoort dat er gewoon bij. Ik heb de fabrikant geinformeerd, de uitermate vriendelijke mevrouw van de klantenservice begrijpt wat ik bedoel, maar er is geen oplossing voor.
“Plafondunit met gevallen onderplaat”
Door W. op zondag 26 jul 2020
Heb sinds 4 mei 2020 een Novy afzuigkap 6820 (120) in gebruik (prijs ruim € 1600). Het advies van Novy is om elke maand het filter schoon te maken, dit geeft de afzuigkap ook automatisch aan. Eind juli 2020 is tijdens het schoonmaken van de plafondunit de onderplaat (die tijdens het schoonmaken omlaag hangt) van de plafondunit gevallen op het aanrechtblad en inductiekookplaat. Aanrechtblad en onderplaat van afzuigkap zijn beschadigd en kookplaat gebarsten. In de gebruiksaanwijzing staat nergens dat de onderplaat zonder weerstand van de plafondunit af kan. Novy neemt hierin geen enkele verantwoordelijkheid, zegt dat het buiten de garantie valt en ik de schade maar op moet geven aan de verzekering. Vind dit dus een hele slechte service!!! Ben zeer teleurgesteld in de service van Novy.

Na nog wat mailverkeer met Novy, nemen zij uiteindelijk de kosten op zich voor het vervangen van de onderplaat maar de andere kosten vergoeden zij niet. Ook niet na bemiddeling met de leverancier van de keuken. In de gebruiksaanwijzing is er tot op heden ook nog niets veranderd of een waarschuwing gezet. Bij Novy is de klant geen koning!

Afzuigkap werkt wel goed. Novy krijgt 1 ster van ons.
“Prima”
Door Saskia op maandag 25 mei 2020
Afzuiger Novy mini pure line. Bevallen prima
“Prima”
Door Bastiaan op vrijdag 8 mei 2020
We hebben de volgende apparaten: Novy afzuigkap 86cm breed. Alle apparaten werken prima.
“Bevalt goed”
Door Suzanne op maandag 20 apr 2020
Gekozen voor een afzuigkap van het merk Novy. Alles bevalt goed!
“Bevalt prima”
Door Linda op zaterdag 11 apr 2020
Afzuigkap NOVY. Alles bevalt prima! Zeer blij mee na drie maanden er mee werken!
“Zeer tevreden”
Door Ineke op vrijdag 13 mrt 2020
Hieronder de kenmerken van de apparaten van onze nieuwe keuken: Novy afzuigunit D820. We zijn zeer tevreden over onze apparaten.
“Zeer gebruiksvriendelijk”
Door Mascha op maandag 3 feb 2020
De gekozen apparatuur: Afzuigkap: Novy HR 8090 ivm juiste match met afzuigsysteem woning. Voor wat betreft alle apparatuur zijn we erg tevreden. Het is zeer gebruiksvriendelijk.
“Heel goed”
Door Juliette op donderdag 16 jan 2020
Afzuigkap Novy.....bevalt heel goed.
“Zeer tevreden”
Door Mark op vrijdag 10 jan 2020
Nieuwe keuken: de afzuigkap is een Novy met randafzuiging, omdat het de enige kap is die helemaal in mat zwart te krijgen was. De afzuigkap hebben we zelf aangekocht. We zijn zeer tevreden over alle apparaten.
“Heel tevreden”
Door Lies op maandag 30 dec 2019
Ik ben heel tevreden over de geleverde apparatuur. Ik heb : Novy Pure linge 90 cm afzuigkap (6830)
“Enorm spijt”
Door L. Verhoeven op woensdag 11 dec 2019
Slecht, enorm spijt van de aankoop. Vooral de service is slecht. Begin mei 2019 een Novy Pro 1811 aangeschaft bij mijn nieuwe keuken. Vanaf het begin viel de werking tegen, koken op meer dan twee zones was niet mogelijk. Novy gebeld, probleem uitgelegd. Was dan volgens hun niet goed aangesloten. Monteur van het keukenbedrijf langs geweest: Aansluiting was wel goed. Weer Novy gebeld. Die wilden ons niet geloven. ("Stuur u eerst maar een filmpje"). Tenslotte toezegging voor een monteur. Na testen bleken modules plaat inderdaad defect. Modules die monteur mee had gekregen bleken niet nieuw maar gereviseerd en werkten na vervanging niet. Afzuigtoren bleek ook defect. Monteur heeft oude modules teruggezet (probleem dus niet verholpen). Voorlopig hoeven we volgens hem niet te rekenen op herstel zegt hij, want in december is alles dicht. Zo'n duur apparaat en het heeft sinds de aanschaf nog geen moment goed gewerkt. De after sales doet er alles aan om je af te schepen. NIET KOPEN!
“Doet zijn werk”
Door Johan op woensdag 4 dec 2019
ik heb de volgende apparaten in onze keuken: Novy vision wandschouw met touch bediening, deze doet wel zijn werk maar bij de toch bediening moeten wij zoeken om de juiste bediening te drukken omdat het donker en niet goed zichtbaar is.
“Prima”
Door Richard op zondag 24 nov 2019
Novy 6830 plafond afzuigunit. Zuigt prima af en kan goed weggewerkt worden in een koof
“Vol tevreden”
Door Coby op donderdag 31 okt 2019
Onze afzuigkap is van Novy. Dit alles werkt naar volle tevredenheid.
“Maakt heel veel lawaau”
Door Annelies op vrijdag 25 okt 2019
Wij hebben gekozen voor de volgende apparaten: Novy kookplaat 1811 One Pro. Wij zijn tevreden over de gekozen apparaten m.u.v. de Novy kookplaat. Deze kookplaat maakt heel veel lawaai op stand 3 en 4 ,maar deze stand moet je vaak gebruiken voor doelmatig afzuigen, heel jammer!
“Prima”
Door Marieke op zaterdag 12 okt 2019
Kookplaat is een Novy met geïntegreerde afzuigkap. Bevalt prima!
“Let op”
Door Corry Rietdijk op dinsdag 1 okt 2019
Na een verbouwing hebben wij een keuze gemaakt voor een afzuigkap weggewerkt in het plafond. We hebben gekozen voor een Novy. Het is jammer dat deze geen instelling heeft dat hij na bijvoorbeeld 5 minuten afslaat. Verder is binnen 2 jaar na gebruik de afstandsbediening stuk gegaan. De bij afstandsbediening geleverde batterijen zijn gaan lekken vanwege slechte kwaliteit. Er was hierbij geen waarschuwing gegeven. Nieuwe aanschafkosten zijn 100 euro. Let daarom goed op.
“Afzuiger aan plafond”
Door Noel op zaterdag 7 sep 2019
Afzuigunit inbouw Novy 6830 wennen aan een afzuiger die in het plafond hangt. Tot nu toe werkt die naar behoren.
“Allerbeste”
Door Jacqueline op vrijdag 6 sep 2019
Novy plafondafzuig element 6810. Bewuste keuze voor de allerbeste merken en ze bevallen uitstekend!
“Heel goed”
Door Evert op woensdag 31 jul 2019
Wij hebben een novy afzuigkap. Alles bevalt heel erg goed!
“Prima”
Door Mart op woensdag 31 jul 2019
Novy afzuigkap op advies van de verkoper. Tot nu toe bevalt alles prima.
“Verhit niet goed”
Door diana Van Haute op donderdag 25 jul 2019
ik heb een keramische kookplaat van Novy. Ik kan daar geen steak op bakken de plaat wordt niet warm genoeg. Zeker niet aankopen, ook een slechte ervaring met service.
Had in het begin ook problemen dat deze plaat altijd verhitte en uitviel
“Erg stil”
Door Peter op maandag 15 jul 2019
Novy plaat en afzuigkap ivm mogelijkheid plaatsen motor op afstand. Superstil. Blij mee.
“Kookplaat”
Door Peter op maandag 15 jul 2019
Novy plaat en afzuigkap ivm mogelijkheid plaatsen motor op afstand. De kookplaat is in gebruik wat krapper dan gedacht. Maar bedoeling is om stoomovens vaker te gebruiken. Softwarefout in printplaat in het begin is door novy snel en onder garantie opgelost.
“Erg tevreden”
Door Berg op vrijdag 21 jun 2019
Novy D6830 plafond afzuigunit. Over alles erg tevreden.
“Tevreden”
Door K.N.N. op zaterdag 27 apr 2019
Wij hebben de afzuigkap van het merk Novy. Daar ben ik tevreden over.
“Heel tevreden”
Door Luuk op zaterdag 13 apr 2019
Afzuigkap: Novy, prima tevreden mee.
“Kiezen voor kookgenot”
Door M.S. op dinsdag 26 feb 2019
Ik heb voor mijn eigen "kookgenot" gekozen voor goede apparatuur. Novy afzuigkap 7600, hoogte van woning is 6 meter, dus er moet wel een "stevig" apparaat in. Het zijn niet de goedkoopste apparaten. Je moet best even over een hobbel heen, maar bij het opstellen van mijn wensenlijst waar een apparaat allemaal aan moest voldoen kwamen deze apparaten het dichtst bij mijn eisen. Tip: vooral zorgen dat je je vragen paraat hebt en niet overvallen wordt door de verschillende opties van de verkoper als je in de showroom zit. Ik heb de keuken nu 2 maanden en geniet nog elke dag volop! Tip: vooral zorgen dat je je vragen paraat hebt en niet overvallen wordt door de verschillende opties van de verkoper als je in de showroom zit. Ik heb de keuken nu 2 maanden en geniet nog elke dag volop!
“Zeer te spreken”
Door Marloes op donderdag 21 feb 2019
Novy Afzuigkap. Onze AEG afzuigkap (middenklasse met uitneembare roosters) was van zo'n slechte kwaliteit dat deze niet fatsoenlijk te monteren was. Deze hebben we laten vervangen door een Novy, waar we zeer over te spreken zijn.
“Niet tevreden met aftersales”
Door M. Kickert op maandag 4 feb 2019
Zeer mooie producten en blij toen alles nog werkte. helaas is de after sales naar ons toe erg slecht. wij hebben een mooie inductie kookplaat gekocht welke draadloos is gekoppeld aan de afzuiger en moet zeggen het werkte perfect. echter al na +/- 3 maanden kregen we een foutmelding waardoor de inductie plaat het meer niet doet.
volgens Novy ligt dit waarschijnlijk aan de printplaat (neem aan een bekend probleem dus). helaas is de printplaat niet op voorraad (je zou anders verwachten bij een "bekend" probleem). Nu zijn we al ruim een week verder en horen we net dat het onderdeel er is en dat er pas woensdag iemand langs kan komen, dat betekent dat we dan ruim anderhalve week niet hebben kunnen koken, en dan hoop ik maar dat het woensdag opgelost gaat worden.
“Geweldig”
Door Huib op maandag 28 jan 2019
De apparaten die wij hebben aangeschaft in onze keuken zijn onder meer een inductiekkookplaat met ingebouwde afzuiginstallatie van Novy. De apparaten bevallen geweldig.
“OK”
Door CvdW op zaterdag 26 jan 2019
De inductiekookplaat en afzuiging zijn van het merk NOVY De apparaten zijn oke.
“Miskoop”
Door Astrid op maandag 3 dec 2018
Wij hebben de Schouwwasemkap Salsa met recirculatie. Het maakt enorm veel lawaai. In de laagste stand is het al een vliegtuigmotor. Ook het afzuigen van luchtjes werkt absoluut niet goed. Omdat wij geen andere mogelijkheid hadden moesten wij wel met recirculatie werken. Deze werd aanbevolen door de keukenleverancier, bij onze zeer uitgebreide keuken. Er is zelfs nog een monteur van Novy bijgeweest om naar het lawaai te luisteren. Hij vond het zeer acceptabel!? (Volgens mij was hij een beetje doof). Kortom, een grote miskoop in een dure keuken.
“Mooie uitstraling”
Door Fam. K. op maandag 19 nov 2018
Wat betreft de apparatuur hebben wij gekozen voor het volgende: Afzuigunit- Novy; mooie uitstraling, voor ons niet helemaal duidelijk of de zuigkracht (afstand) afdoende is.
“Vol tevreden”
Door Rien op vrijdag 16 nov 2018
We hebben bij de installatie van de keuken gekozen voor afzuigkap: Novy 898. Alles is nu twee jaar oud en functioneert naar volle tevredenheid.
“Goed”
Door Gera op dinsdag 3 jul 2018
De afzuigkap is van Novy. Tot nu bevalt alles goed.
“Meer verwacht”
Door Daniel op woensdag 23 mei 2018
HR3090 Novy HR afzuigkap. De afzuigkap valt ons wat tegen, hier hadden we meer van verwacht.
“Erg tevreden”
Door Angela op woensdag 18 apr 2018
De inbouw afzuigunit is van Novy. Ik ben erg tevreden met alle apparaten.
“Uitstekend”
Door Manon op woensdag 31 jan 2018
Hij bevalt uitstekend. Makkelijke installatie. Enorme zuigkracht zodat we bijna niet ruiken dat er gekookt wordt. Stille afzuigkap. Mooie afwerking. Makkelijk schoon te houden.
“Plafondunit”
Door T.W. op vrijdag 1 dec 2017
De afzuigkap is van het merk Novy plafondunit. Apparatuur bevalt erg goed.
“Mooier qua stijl”
Door Theo op vrijdag 1 dec 2017
Eerst een afzuigkap van Bauknecht. De afzuigkap+achterplaat was van RVS. Naderhand vinden wij dat een vreselijk materiaal om schoon te houden. Jammer want ze werkte prima. Nu toch maar voor iets anders gekozen, namelijk Novy afzuigsysteem. Deze is qua stijl vooral veel mooier dus ook de moeite waard.
“Niet top”
Door Dries op woensdag 22 nov 2017
Wij hebben een kookplaat van Novy. Novy is niet top, de inductieplaat met torenafzuiging is al een keer vervangen en doet kwalitatief niet top aan.
“Prima”
Door Elly op vrijdag 17 nov 2017
De nieuwe afzuigkap bevalt prima. Het is een heel goede koop geweest.
“Top”
Door Wim op woensdag 23 nov 2016
Hij bevalt uitermate goed. Prachtig design. Is verrassend stil ook bij de turbostand. Zeer tevreden.
“Uitstekend”
Door John op maandag 4 apr 2016
De eerste gebruikservaringen zijn uitstekend, een goede afzuigcapaciteit en de afzuigkap is mooi afgewerkt.
“Prettig”
Door Jos op maandag 9 jun 2014
De afzuiger van Novy zorgt dat het prettig kokkerellen is in de keuken. Wij zijn er zeer content mee.
Ervaringen die erg lijken op de 57 weergegeven ervaringen zijn weggelaten om de meest relevante ervaringen weer te geven.