Feedback
7,8

Inventum

Website: www.inventum.eu
Bedrijfsomschrijving
Inventum is een Nederlandse aanbieder met een zeer breed aanbod van allerlei soorten huishoudelijke apparaten. Het bedrijf is in 1908 opgericht door Alexander Vosmaer. Inventum is begonnen als fabriek voor elektrische apparaten. Inventum heeft een groot assortiment aan keukenapparaten.
Productcategorie
Prijs
Aantal ervaringen (laatste ervaring)
€ 169 tot € 899
24 ervaringen (1 week geleden)
8,4
Ovens
€ 66 tot € 625
22 ervaringen (2 maanden geleden)
7,2
Fornuizen
€ 251 tot € 649
1 ervaring (meer dan 3 maanden geleden)
€ 67 tot € 750
25 ervaringen (1 maand geleden)
€ 59 tot € 472
4 ervaringen (1 maand geleden)
€ 232 tot € 504
22 ervaringen (1 maand geleden)
€ 53 tot € 586
31 ervaringen (1 maand geleden)
8,6
Vriezers
€ 195 tot € 565
8 ervaringen (2 maanden geleden)
6,0
Airco's
€ 295 tot € 449
1 ervaring (3 maanden geleden)
Ervaringen
Er zijn 138 ervaringen over Inventum. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd.
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren57 ervaringen
4 sterren50 ervaringen
3 sterren10 ervaringen
2 sterren7 ervaringen
1 ster14 ervaringen
“Happy”
Door Peggy op dinsdag 24 nov 2020
Super Super Super Blij Ei met onze nieuwe Inventum Amerikaanse Koelkast. Superstrak Design, en hij staat geweldig in onze bijkeuken. Happy Me
“Geen stekker”
Door Joke de Ruijter op donderdag 5 nov 2020
Wij hebben een koelvrieskast van Inventum gekocht bij Mediamarkt, de KV 1530. Maandag werd hij netjes geleverd en namen ze onze oude mee. Toen gingen we uitpakken en de verpakking verwijderen. Alle plakbandjes er af en de koelkast op zijn plek zetten. Daarvoor haalden we het snoer te voorschijn. Wat schetst onze verbazing? Geen stekker! Dus wij trachten contact te krijgen met Inventum om dat gelijk te melden. Na een uur wachten aan de telefoon kreeg ik als antwoord dat we maar terug moesten naar de winkel waar hij gekocht was. Mediamarkt vervolgens trachten te bereiken, maar ook dat verliep uiterst moeizaam. Uiteindelijk mijn man er zelf maar een stekker aangezet en een klacht ingediend. Maar helaas bij Inventum is de klant geen Koning maar zijn zij dat zelf. Dit is het antwoord wat wij kregen na vier dagen:

Echter onderstaand lezende is het zo dat Inventum nooit in de originele verpakking uitgeleverde producten heeft zonder stekker. Elk product wordt voordat deze de doos in gaat altijd op aan/uit gecheckt en daarvoor is een stekker evident. Nu wil ik naar meneer niet de beroerdste zijn. Als het gaat om garantie verlenen echter wil ik 2 dingen zeker weten en bevestigd per mail aan mij:
1:Graag ontvang ik de NAW gegevens van de koper. Graag krijg ik bevestigd dat het apparaat op dit adres staat!
2:Ik wil schriftelijk bevestigd ontvangen dat het apparaat nu, na aansluiten, correct en goed werkt.

Wat een onbeschoft antwoord! Nu meneer van Inventum wij hebben zeker 8 getuigen die het hebben gezien en zich er over hebben verbaasd. Maar u heeft gelijk: bij inventum maken ze geen fouten, dat doen mensen die daar werken!
“Zonder problemen”
Door Peter op zondag 25 okt 2020
Wij hebben gekozen voor de apparatuur van het merk Inventum en zijn geplaatst in een vakantiewoning die niet wordt verhuurd en dus niet niet zo intensief wordt gebruikt. Het gaat om de volgende apparaten: afzuigkap model nummer AKP6000RVS/02. De afzuigkap werkt probleemloos.
“Duidelijk hoorbaar”
Door Peter op zondag 25 okt 2020
Wij hebben gekozen voor de apparatuur van het merk Inventum en zijn geplaatst in een vakantiewoning die niet wordt verhuurd en dus niet niet zo intensief wordt gebruikt. Het gaat om de volgende apparaten: koelvriescombi modelnummer : IKV1782S/01. De motor van de koelvriescombi is wel duidelijk hoorbaar.
“Zeer tevreden”
Door Hans op maandag 19 okt 2020
De afzuigkap is van Inventum en type nummer AKD9000RT/01. Over de apparatuur zijn we tot nu toe zeer tevreden, de winkel heeft ons hier in geadviseerd en dat is prima gedaan.
“Prima en mooi”
Door Eddy op maandag 28 sep 2020
We hebben de IKK1021S Inventum Integreerbare koelkast. De apparaten bevallen prima en zijn mooi afgewerkt en super praktisch.
“Apparaat niet goed”
Door Nico B op zaterdag 26 sep 2020
Koop alsjeblief nooit iets van Inventum want dat is heel slecht voor je hart. Waardeloos bedrijf met waardeloze service, ze hebben gewoon schijt aan je.
Een Inventum inductie kookplaat 3 fasen gekocht, kwam kapot uit de doos. De verwarmingsplaten gingen uit zichzelf aan en uit. Gebeld met de keukenzaak, waar je wordt afgescheept met het telefoonnummer van de klachtenservice van Inventum. Na 34 x bellen en mailen werd er na 6 weken een ander plaat geleverd. Dus wij konden 6 weken niet of nauwelijks koken. Geen enkele vorm van excuus etc. We moesten de nieuwe plaat notabene zelf gaan ophaken bij het keukenbedrijf want ze konden niet vertellen wanneer de bezorging dan zou gaan plaatsvinden. Zelf met de keukenmonteur gebeld voor het aansluiten.
“Tevreden”
Door Arie Langendoen op vrijdag 25 sep 2020
heel mooie koelkast bevalt uitstekend we hebben al diverse inventum koelkasten in gebruik. Geen enkele klacht, super scherp geprijsd. voor dit geld goede kwaliteit.
“Nieuwe kookplaat na defect”
Door Michael op vrijdag 11 sep 2020
Een Inventum inductie kookplaat 3 fasen gekocht. Ging binnen 2 maanden stuk. Gebeld met de keukenzaak en werd afgescheept met het telefoonnummer van de klachtenservice van Inventum. Pas na 2 weken werd er een nieuwe plaat geleverd door Inventum. Dus wij konden 2 weken niet koken.
“Geen goede keuze”
Door Bakker op dinsdag 8 sep 2020
slechte ervaring. kookplaat IKI6030 schakelt elke keer aan/uit en bromt heel erg, één grote ergernis. dacht dat we een goede keus hadden gemaakt, helaas.
“Werkt niet goed”
Door wim steuns op vrijdag 14 aug 2020
de ac 125 w heeft grote moeite om een slaapkamer van 4x4 die een temp heeft van 30 graden af te koelen naar een temp lager dan 25 graden, duurt 5 uur eer hij 25 graden bereikt, praat hier over een gemiddelde slaapkamer, dus dat geeft weinig vertrouwen voor een grotere ruimte ... ps afvoerslang gaat door gat in de muur, rechtstreeks naar buiten, daar kan het niet aan schorten.
“Het moment van Inventum”
Door Maud op dinsdag 11 aug 2020
Mag het misschien niet zo zeggen. Maar wat is INVENTUM een klote bedrijf!
Zeer slechte service. Word je van alles beloofd maar er wordt niks waar gemaakt. "Inventum, maakt het moment" Nou Inventumje maakt helemaal geen moment. Het is alleen maar MOMENT het wordt binnenkort bij u geleverd. MOMENT het is nog niet binnen. MOMENT sorry we kunnen nu niks voor je doen. We zijn nu al 2 maanden verder en ik heb nog steeds geen lades van de vaatwasser. Lekker als je een groot bedrijf hebt en je moet 's avonds nog alles met de hand afwassen! Nou Inventum, zorg nou maar dat de lades van de vaatwasser worden geleverd! Mensen koop geen Inventum vaatwasser, je lades roesten al na 1 jaar. Daar zijn ze dus blijkbaar mee bekend. Maar helpen oh nee dat doen ze niet hoor. Ik koop mijn hele leven niks meer van Inventum.
“Redelijk”
Door Stef op maandag 13 jul 2020
Apparatuur is van inventum ( oven ). Apparatuur bevalt maar is niet de kwaliteit van thuis. Voor recreatiewoning prima apparatuur.
“Redelijk”
Door Stef op maandag 13 jul 2020
Apparatuur is van inventum ( inductiekookplaat ). Apparatuur bevalt maar is niet de kwaliteit van thuis. Het plaatsen van de pannen op de kookplaat kost af en toe wat problemen. Voor recreatiewoning prima apparatuur.
“Wil niet anders”
Door Ruud op maandag 22 jun 2020
Wij hebben gekozen voor een Inventum inductie kookplaat. Apparaten bevallen prima vooral de inductie kookplaat is even wennen maar daarna wil je niets anders meer.
“Prima”
Door Ruud op maandag 22 jun 2020
Wij hebben gekozen voor een Inventum afzuigkap. Apparaten bevallen prima .
“Rem ontbreekt”
Door Mischa op zondag 14 jun 2020
De vaatwasser is van inventum. Hoe bevalt het? Tja de vaatwasser heeft 1 nadeel en dat is dat de deur weinig rem op zit... heeft nu al menig zere schenen op geleverd
“Goede service”
Door P. Karsdorp op vrijdag 12 jun 2020
Op een dinsdag gemeld dat de la van de oven kapot was. Op donderdag al een pakket in huis met een compleet nieuwe ovenla... fantastische service van Inventum
“Heel tevreden”
Door Jolanda op vrijdag 29 mei 2020
Inventum inductiekookplaat IKI9040. Heel tevreden.
“Beter een duurder model nemen”
Door Jolanda op vrijdag 29 mei 2020
Inventum vaatwasser IVW6015A. Heel tevreden alleen zou ik de volgende keer een duurdere vaatwasser aanschaffen die beter droogt. Alle waar naar zijn geld!
“Heel tevreden”
Door Marian op zondag 17 mei 2020
Gekozen voor apparatuur van Inventum: Magnetron/Oven IMC6272BK - heel tevreden.
“Tevreden”
Door Marian op zondag 17 mei 2020
Gekozen voor apparatuur van Inventum: koel/vriescombinatie IKV1784S - tevreden, ruimte is de koelkast had iets meer mogen zijn. Bij nader inzien had ik de apparatuur beter moeten vergelijken met andere merken. Is verkeerde bezuiniging, helaas.
“Wel bewerkelijk”
Door Marian op zondag 17 mei 2020
Gekozen voor apparatuur van Inventum: Gaskookplaat IKG7523WGGL - tevreden, maar de glasplaat die er onder ligt is erg bewerkelijk qua stof en vuil. Bij nader inzien had ik de apparatuur beter moeten vergelijken met andere merken. Is verkeerde bezuiniging, helaas.
“Miskoop”
Door Marian op zondag 17 mei 2020
Gekozen voor apparatuur van Inventum: Afzuigkap AKB9004RGT - niet tevreden, maakt veel lawaai. (Vind ik zeker wel een miskoop). Bij nader inzien had ik de apparatuur beter moeten vergelijken met andere merken. Is verkeerde bezuiniging, helaas.
“Goed”
Door Arthur op donderdag 7 mei 2020
Inventum afzuigkap. Even wennen maar bevalt prima
“Voldoet aan verwachting”
Door Marjan op donderdag 7 mei 2020
Onderstaand tref je een overzicht aan van de door ons gekozen apparatuur. Achter het merk wordt het modelnummer vermeld. Koelkast Inventum IKV1782S. Deze apparatuur bevallen prima en voldoen aan onze verwachting. We hebben voor Inventum gekozen omdat dit prijstechnisch in ons budget viel.
“Geen service”
Door Caspar van Tergouw op donderdag 26 mrt 2020
Ik geef niet snel slechte reviews, maar Inventum verdiend hem ruim. Ik heb tijdens aanschaf van mijn koelkast geen formuliertje ingevuld voor "verlengde" garantie, nu is mijn koelkast na 3 jaar overleden. Servicedesk gebeld, die gaf mij de optie om toch nog garantie registratie te doen voor 89 euro, en dan een vervangende koelkast te sturen voor 99 euro. Na wat nadenken vond ik dit raar, maar toch akkoord gegaan. Nu wordt er terug gekrabbeld, en blijkt dit toch helaas geen optie en is mijn enige optie om een nieuwe koelkast aan te schaffen. Dankjewel Inventum, voor deze ontzettende dode mus! Ik ben in elk geval genezen van dit merk, en zijn service.
“Super”
Door Jacob op donderdag 27 feb 2020
Wij hebben gekozen voor Inventum. Hieronder de ervaring en het rapportcijfer. Oven/magnetron 9 super
“Prima”
Door Jacob op donderdag 27 feb 2020
Wij hebben gekozen voor Inventum. Hieronder de ervaring en het rapportcijfer. Inductieplaat prima een 9
“Geluid”
Door Jacob op donderdag 27 feb 2020
Wij hebben gekozen voor Inventum. Hieronder de ervaring en het rapportcijfer. Koelkast een 7 maakt kreunende geluiden
“Echt te lawaaiig”
Door Jacob op donderdag 27 feb 2020
Wij hebben gekozen voor Inventum. Hieronder de ervaring en het rapportcijfer. Vaatwasser 5 soms messen niet schoon en veel te veel geluid.
“Strak”
Door Hanneke op vrijdag 31 jan 2020
Amerikaanse Koelkast inventum SKV0718R aangeschaft en gelijk in gebruik genomen. Mooi design, strakke koelkast. Stil en voldoende ruimte.
“Prima”
Door Johan op zaterdag 7 dec 2019
Wij hebben in onze keuken: Oven: Inventum; werkt prima
“Heel tevreden”
Door A.M. op zaterdag 23 nov 2019
Een complete keuken inclusief koelkast zijn wij heel tevreden mee. De koelkast heeft de merk inventum. Apparaten bevallen goed er zijn geen problemen en de koelkast is zeer zuinig qua energiegebruik.
“Problemen met inventum vaatwasser”
Door Lisette op woensdag 20 nov 2019
Nieuwe inventum vaatwasser gekocht, als onderdeel van een nieuwe keuken. Deze heeft het echter nooit gedaan. Via Inventum Servicedesk een monteur langsgekomen, die constateerde dat er een defect in de elektronica zat. Hiervoor waren onderdelen nodig om dit te kunnen repareren, via Inventum. Inmiddels bijna een maand verder en nog geen oplossing. Gebeld en gemaild met Inventum maar nog geen duidelijkheid over wanneer dit opgelost gaat zijn. De monteur zegt te wachten op de onderdelen, dus die kan niets doen. Ze bellen morgen weer terug. Los van dezw afhandeling en trage levering van onderdelen vind ik dat Inventum een nieuwe vaatwasser zou moeten leveren, in plaats van een klant een maand met een kapotte vaatwasser te laten zitten die gloednieuw is. Kortom, niet tevreden!
“Helemaal tevreden”
Door Siebe op zondag 17 nov 2019
Alles van inventum inclusief afzuigkap, gratis 5 jaar garantie, helemaal tevreden.
“Problemen met de kap”
Door Pdvoois op maandag 14 okt 2019
Hij maakt zo veel lawaai ...heel vervelend
“Zeer tevreden”
Door Tineke op donderdag 26 sep 2019
Inventum gaskookplaat IKG9023WGRVS (vergelijkbaar met IKG9022WGRVS) Bevalt ons prima zeer tevreden mee
“Voldoet aan verwachtingen”
Door Van H op woensdag 14 aug 2019
Inventum koelkast IKK0881S/02. We hebben hoofdzakelijk voor het merk Inventum gekozen op advies van de keukenzaak. De koelkast voldoet aan de verwachtingen. Tot nu toe een goed advies. Bovendien is de service van Inventum geweldig. Een echt bewuste keuze is door ons niet gemaakt; dan hadden ook zaken zoals stroomverbruik moeten worden bekeken.
“Goed”
Door Peter op zondag 11 aug 2019
Voor alle aangeschafte apparaten hebben we gekozen voor Inventum. De ervaringen zijn over het algemeen positief. Het betreft de inductie kookplaat Inventum IKI7821. Is gewoon goed.
“Op zich positief”
Door Peter op zondag 11 aug 2019
Voor alle aangeschafte apparaten hebben we gekozen voor Inventum. De ervaringen zijn over het algemeen positief. Het betreft de afzuigkap Inventum AKD9000GTW. Opmerking is dat de verlichting wat zwak is.
“Bevriezingsverschijnselen”
Door Peter op zondag 11 aug 2019
Voor alle aangeschafte apparaten hebben we gekozen voor Inventum. De ervaringen zijn over het algemeen positief. Het betreft de koelkast Inventum IKV0881S. Opmerking is dat bij de achterwand bevriezen de geplaatste voedingsmiddelen.
“Prima”
Door Inge op zaterdag 10 aug 2019
Ik heb de afzuigkap van Inventum en dat bevalt prima.
“Tevreden”
Door Hannie op donderdag 18 jul 2019
Wij hebben een Inventum afzuigkap. De apparaten doen hun werk tot nu toe naar tevredenheid.
“Erg ontevreden”
Door Luuk Overwijk op woensdag 10 jul 2019
Waardeloze bedrijf! Je moet alleen de stekker er nog aan zetten... Dit laten doen door erkend installateur. Inventum had echter de stroomdraad zelf niet goed aangesloten op het apparaat bij waardoor hij bij aanzetten begon te knetteren en kapot ging. Volgens inventum de schuld van de installateur. Had ie maar moeten controleren dat ie goed zat aangesloten. Lekkere afschuifcultuur daar. NOOIT WEER INVENTUM!
“Zeer te spreken”
Door Henk op donderdag 4 jul 2019
We hebben 2 apparaten besteld, onder meer een gaskookplaat van Inventum met als code IKG6011RVS. zeer goed te spreken over beide apparaten
“Moeizaam”
Door Herman op woensdag 5 jun 2019
Direct na inbouw bleek de temperatuur van de oven 40 graden heter dan de ingestelde temperatuur. Dit is bij elke ingestelde temperatuurhoogte. Ook blijft de temperatuur schommelen. De garantieafwikkeling gaat uiterst moeizaam. Wat mij betreft koop ik nooit geen apparatuur meer van Inventum.
“Jammer”
Door Wim op zondag 2 jun 2019
Onze apparaten zijn van inventum. Gasfornuis type IKG7523WGVS. Kleine pit gaat nog te hard om te sudderen zelfs als er een sudderplaatje onder de pan zit . Rubbertjes onder de gasfornuis zitten al los .heel jammer zo beschadigt de plaat al . ook al een keer vast gelijmd.
“Zeer tevreden”
Door Joke op dinsdag 16 apr 2019
Wij hebben gekozen voor Inventum oven IOM6170RK We zijn tot nog toe zeer tevreden en het voldoet aan onze verwachtingen!
“Uitstekend”
Door Ben op zondag 14 apr 2019
Oven is van Inventum. Bevalt uitstekend.
“Bevalt goed”
Door Gert op vrijdag 22 mrt 2019
Wij hebben bij de aanschaf van onze nieuwe keuken gekozen voor apparaten van het merk INVENTUM. Wij hebben van INVENTUM: de afzuigkap. De apparaten van Inventum bevallen goed.
“Bedieningspaneel”
Door Gert op vrijdag 22 mrt 2019
Wij hebben bij de aanschaf van onze nieuwe keuken gekozen voor apparaten van het merk INVENTUM. Wij hebben van INVENTUM: de vaatwasser. De apparaten van Inventum bevallen goed. We hebben alleen bij de keukenzaak een opmerking gemaakt over het bedieningspaneel van de vaatwasser. Daar is volgens mij niet goed over nagedacht. Ook maakt deze vaatwasser redelijk veel geluid Ik weet niet hoeveel de fabriek aangeeft.
“Goede kookplaat”
Door Francien op woensdag 6 feb 2019
De kookplaat is goed moest wel wennen aan inductie koken. Inventum
“Dik tevreden”
Door Carmen op zondag 20 jan 2019
Alle apparaten zijn van Inventum: koelkast IKK1221S/02. Alle apparaten doen wat ze moeten doen, eenvoudig in bediening, dik tevreden.
“Mag stiller”
Door Carmen op zondag 20 jan 2019
Alle apparaten zijn van Inventum: vaatwasser IVW6010A. Alle apparaten doen wat ze moeten doen, eenvoudig in bediening, vaatwasser zou iets stiller mogen, verder dik tevreden.
“Bevalt prima”
Door Randi op zondag 25 nov 2018
We hebben alle apparatuur van inventum. Afzuigkap, koelkast, vriezer, oven, kookplaat en vaatwasser. Dit merk was ons niet onbekend, we kennen 't merk van klein keukenapparatuur. Het merk bevalt ons prima het ziet er netjes en stevig uit, we hebben de ervaring ook met onze voorgaande keuken, daar zat apparatuur van pelgrim in, dat er niet perse topmerken zoals Bosch en Miele gebruikt hoeven te worden, mbt tot kwaliteit volstaan pelgrim en inventum ook uitstekend. De apparatuur van inventum werkt heel makkelijk en spreekt voorzich je hoeft niet eens de gebruiksaanwijzing te lezen zo kinderlijk eenvoudig werkt 't.
“Uitstekend”
Door Paul op maandag 29 okt 2018
Alle vijf voor mijn keuken aangeschafte apparaten zijn van het merk Inventum. Het betreft onder meer een vaatwasser IVW6008A. Ik ben heel tevreden over deze apparaten. Ze zien er mooi uit en werken uitstekend.
“Uitstekend”
Door Paul op zondag 28 okt 2018
Alle vijf voor mijn keuken aangeschafte apparaten zijn van het merk Inventum. Het betreft onder meer een inductiekookplaat IKI6030. Ik ben heel tevreden over deze apparaten. Ze zien er mooi uit en werken uitstekend.
“Brommend geluid”
Door O.U. op zaterdag 20 okt 2018
Sinds dat we de apparatuur erin hebben begon na 1 maand later een brommend geluid van de vaatwasser na meerdere malen contact net inventum ben ik helaas er niet mee geholpen.. paar monteurs langsgeweest en toen kwam er geen brommend geluid videos opgenomen en doorgestuurd maar wij werden niet echt geholpen.
“Erg tevreden”
Door Piet op vrijdag 21 sep 2018
Kookplaat (inductie) – INVENTUM – IKI6032. Wij zijn heel erg tevreden over de aangeschafte apparatuur. Inductie-koken was nieuw voor ons (wij gebruikten eerst gas), maar dat is eenvoudig, comfortabel en bevalt prima.
“Prima”
Door Jvdv op woensdag 4 jul 2018
Alles van Inventum (afzuigkap) en bevalt prima.
“Voldoet uitstekend maar nog probleem met vlekken”
Door Rob op donderdag 17 mei 2018
Wij hebben gekozen voor een inductie kookplaat van Inventum IKI7821, omdat deze op de bestaande electriciteitsgroepen kon worden aangesloten. Alle producten voldoen uitstekend. Enige "probleem" is dat op 2 kookzones van de kookplaat na een paar keer gebruiken een soort olievlek is ontstaan die maar moeilijk weer te verwijderen is. Dat moet ik nog met Inventum opnemen hoe dit opgelost kan worden.
“Uitstekend”
Door D.B. op donderdag 22 mrt 2018
De koelkast is van Inventum (net als overige apparaten). Deze bevalt uitstekend!
“Kookplaat met ondiepe krassen”
Door Dorp op donderdag 16 nov 2017
Keuken gekocht in juli 2017. Bij het installeren van de kookplaat overdag niets opgemerkt, echter onder het lamplicht van de afzuigkap zagen we allemaal ondiepe lange krassen op de vangplaat van het kookstel. De keukenwinkel heeft het mijns inziens prima opgelost, maar de leverancier van de kookplaat ( Inventum) is listig bezig geweest in de voorlichting, houdt zich niet aan de wettelijke voorschriften en levert uiteindelijk zogenaamd een nieuwe kookplaat, maar laat bij nader inzien de keukenwinkel daarvoor toch betalen.
“Fabrieksfout”
Door J.M. Kuyt. op donderdag 14 apr 2016
Na de eerstekeer opstarten, volgens het instructie boekje, vielen er scherven uit de ovenwand. Aan de binnenkant. Er ontstond een gat. Isolatiemateriaal is zichtbaar. Duidelijk een fabrieksfout. Wacht nog steeds op een reactie van het keukenbedrijf.
Ervaringen die erg lijken op de 65 weergegeven ervaringen zijn weggelaten om de meest relevante ervaringen weer te geven.