Feedback
4,0

Boretti fornuizen

Boretti verkoopt voornamelijk standaard fornuizen op basis van inductie of een gaskookplaat van 60 cm of 90 cm breed. De fornuizen van 90cm beschikken meestal over 2 ovens, zodat je 2 ovengerechten tegelijkertijd kan klaarmaken.
Boretti fornuizen aanbod
Selecteer een Boretti fornuis en ga naar de website van de aanbieder.
Prijsrange:
tot €500 fornuizen
€500 - €750 fornuizen
> €1500 fornuizen

Aantal kookzones: 4 5 6
Aantal ovens: 1 2
Selecteer een filter
Ervaringen met Boretti fornuizen
Er zijn 16 ervaringen over Boretti Fornuizen. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Uw ervaring toevoegen: schrijf een review
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren3 ervaringen
4 sterren1 ervaring
3 sterren0 ervaringen
2 sterren1 ervaring
1 ster11 ervaringen
“Waardeloze service”
Door P.M Roobol op vrijdag 12 apr 2024
Boretti inductie fornuis maakt heel bijzonder geluid, na eindeloos geluidsopnames, bonnen en serie nummers mailen, uiteindelijke een monteur.
De monteur wist zeker dat het aan de pannen lag. Nieuwe pannen gekocht.. zelfde zoemde en tikkende geluid.. Weer eindeloos bellen en mailen, zonder resultaat. Het is een heel mooi apparaat, heel vriendelijke mensen, waardeloze service.
“Slechtste koop van mijn leven”
Door Adrie op dinsdag 13 jun 2023
Zeven jaar geleden fornuis 6 pitten en 2 ovens gekocht. De wokbrander zijn matig qua vermogen. Het ontsteking systeem werk allang niet meer. Het schoonmaken is lastig. Het is het geld niet waard je koopt een naam maar geen kwaliteit.
“Nooit kopen”
Door A.S. van Randwijck op zondag 23 apr 2023
Wij hebben een jaar of 8 geleden een nieuwe keuken laten plaatsen en toen gekozen voor een Boretti gasfornuis met 6 pitten en twee ovens. Ook ik moet iedereen de aankoop, ook tweedehands, van een Boretti gasfornuis echt heel sterk afraden.
1. Om te beginnen zeg ik altijd dat een Boretti gasfornuis 1 op 10 loopt. Eén uur koken en tien uur schoonmaken. Het zijn in het dagelijks gebruik absoluut waardeloos uitgedachte dingen met vele niet te bereiken en dus niet schoon te krijgen kiertjes, spleetjes, gaatjes, hoekjes en randjes. Niet schoon te krijgen.
2. De bouwkwaliteit is dramatisch. Knoppen vallen eraf, deurrubbers vallen lamlendig naar beneden en de ontsteking werkt absoluut waardeloos. Slecht gebouwde dingen.
3. De branders zijn zeer slecht ontworpen. Warmteoverdracht is op alle pitten echt uitzonderlijk slecht.
4. Omdat de kleine oven sinds gisteren een aardlek veroorzaakt wat onze aardlekschakelaar steeds laat ingrijpen, heb ik het gasfornuis opengemaakt. Ik heb de onderplaat van de twee rechter branders losgemaakt en het achterpaneel van de rechter (kleine) oven losgemaakt. Wat je dan ziet is precies waar iedereen hier voor waarschuwt: het is absolute rotzooi. De bouwkwaliteit is absurd slecht, het doet zelfs Chinees aan maar dan wel Chinees van 30 jaar geleden. Losliggende kabels met flinterdunne mantels die gewoon kris kras door elkaar op de metalen omkasting van de oven liggen in plaats van dat ze netjes in gootjes liggen. Onafgewerkte verbindingen. In elkaar geflanste aardekabels, losliggende kabelschoentjes met losse kabels. Ik ben ervan overtuigd dat deze gasovens zonder ook maar enige liefde voor het product, in elkaar zijn gesmeten en op een pallet zijn gezet voor de verkoop. Eigenlijk gewoon schandalig. Doe er je voordeel mee.
“Nooit meer een Boretti”
Door Leo op zondag 23 okt 2022
Mooi en duur fornuis. Na 3 jaar deed de kleine oven het niet meer. Na 5 jaar begon de analoge klok de tikken. Je wordt er echt gestoord van. Alles maar dan ook alles geprobeerd, maar begint toch steeds weer. Pokkenherrie. Klappen met hamer werkt nog het beste. Conclusie: nooit meer een boretti!
“Uitvallende pitten”
Door Rob Roth op woensdag 24 nov 2021
2008 aangeschaft en daarmee een en al ellende in huis gehaald. Door Boretti gestuurde monteurs (4 ontmoet in een jaar tijd) hadden geen productkennis. Onze installateur heeft uiteindelijk het bekabelingsprobleem verholpen maar met uitvallende pitten is het nooit goed gekomen. Wat ons betreft nooit meer Boretti.
“Erg teleurgesteld in de kwaliteit”
Door Gademann op dinsdag 17 aug 2021
Ik heb 6 jaar geleden een Boretti fornuis gekocht van 100cm breed. Helaas ben ik over de kwaliteit erg teleurgesteld. Al in de eerste maanden was de geleider van de lade kapot en moest vervangen worden. Daarnaast lekte de oven condenswater bij de deuren. Dit is blijkbaar een bekende constructie fout van de fornuizen bij Boretti. Als oplossing heeft Boretti een 'lekstrip' onder de deuren aangebracht - een klein metalen strip die het lekkende water onder deur moet opvangen, en naar korte tijd enorm vies wordt. De schakelaars voor zowel de branders en ovens zijn ook van onvoldoende kwaliteit. Bij de meeste schakelaars werkt ondertussen de automatische ontsteking niet meer, of hij blijft continu aan staan zodat je continu het tikken van de vonkontsteking tijdens het koken hoort.

De reden waarom ik nu dit review schrijf, is dat de schakelaar voor de oven nu voor het tweede keer in 2 jaar met een groot vonk is doorgebrand en vervangen moet worden, anders is de oven niet meer te gebruiken. Het onderdeel alleen kost al 60€ excl montage. Helaas blijkt Boretti meer goede marketing te letten dan op de kwaliteit van zn producten. Overall erg teleurstellend. Ik zou in de toekomst een andere merk kiezen.
“Nooit kopen”
Door Jonno op zondag 13 jun 2021
Boretti NOOIT KOPEN !!! We hebben nu het 90cm Boretti gasfornuis bijna 11 jaar.
Er is erg veel aan defect gegaan. 2 x schakelklok, verwarmingsspiraal, thermokoppel 2x, de timer etc. De stekkers en kabeltjes binnen zijn van zeer slechte kwaliteit waardoor er regelmatig iets doorbrand. Als je de reclame geloofd is het een topfornuis maar niets is minder waar. Afgezien daarvan zijn de onderdelen vrij slecht te krijgen en ben je overgeleverd aan de belachelijk dure "exclusieve service" van Boretti.
“Stand van zaken na 5 jaar”
Door Annick Lathouwers op maandag 7 dec 2020
Enkele jaren geleden een zeer mooi gasfornuis van Boretti gekocht. Maar daar is alles mee gezegd. Het is mooi. Maar ... de branders vallen regelmatig uit, de brander op zijn hoogste stand zetten is niet warm genoeg, het duurt een eeuwigheid om een litertje water te koken ( ik gebruik daar de waterkoker voor en giet het dan over ). Als je het vuur op zijn laagste stand zet blijft alles nog koken. Verder is het ook nog eens zeer lastig in onderhoud en vallen de regelknoppen er regelmatig af. Het is een ( dure ) ramp.
“Drama”
Door Marcella op maandag 18 mei 2020
Gasfornuis is drama pitten die elke keer niet werken. Scharnier ovendeur afgebroken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Onderop de bodem is al verschrikkelijk beschadigd. Ook vind ik de service van Boretti echt onder de maat helaas. Als je onderdeel wilt bestellen ben je 10 weken verder. Ik ga deze op MP zetten jammer van de paar duizend euro, en koop er een van een ander merk.
“Drama”
Door Marcella op maandag 18 mei 2020
Gasfornuis is drama pitten die elke keer niet werken. Scharnier ovendeur afgebroken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Onderop de bodem is al verschrikkelijk beschadigd. Ook vind ik de service van Boretti echt onder de maat helaas. Als je onderdeel wilt bestellen ben je 10 weken verder. Ik ga deze op MP zetten jammer van de paar duizend euro, en koop er een van een ander merk.
“Raar geluid”
Door Marco op dinsdag 17 dec 2019
Gasfornuis met dubbele oven van Boretti. Aan het gasfornuis (in de oven) zit vanaf het begin een raar geluid en Boretti is momenteel aan het proberen dit op te lossen. Verder tot op heden nog steeds zeer tevreden over de apparatuur in onze keuken.
“Uitstekend”
Door Wendy op maandag 14 jan 2019
Wij hebben voor de volgende apparaten gekozen: Fornuis: Boretti. Alle apparaten bevallen uitstekend, de keuze voor deze merken is goed geweest. Keuze van de merken en types hebben we samen bepaald met de adviseur.
“Kwaliteit en looks”
Door Hans op maandag 24 sep 2018
Het fornuis is een Boretti Classico VPNIO 94(AN) Inductie. Net zoals het apparaat in het vorige huis (ook Boretti maar keramisch) bevalt deze prima. Het koken/braden gaat nog beter door de inductie (beter te controleren). De keuze is dus vanwege eerdere ervaring en de kwaliteit en looks van het merk.
“Houding Boretti bij mankementen”
Door Patrick op dinsdag 19 jun 2018
Boretti Fornuis gekocht als onderdeel van een nieuwe keuken. Na 6 maanden twee pitten van fornuis vielen steeds uit. Direkt doorverwezen naar Boretti. Ik kon zelf wel even bellen werd er gezegd. Nu 3,5 jaar later is de oven van het Boretti fornuis er spontaan mee gestopt. Gebeld met Boretti. Toestel valt buiten garantie maar als antwoord op mijn stelling dat ik van een dergelijk apparaat ( A status en prijs) redelijkerwijs mocht verwachten dat dit niet zou gebeuren, gaf Boretti mij gelijk. Desondanks ligt een eventuele coulance bij de verkopende partij. Bovenstaand verhaal ook telefonisch bij de keukenwinkel neergelegd. Medewerker vond het ook, ik mocht als klant wel meer verwachten van een dergelijk apparaat. Stuurt u ons maar een mail dan zien we even wat we kunnen doen. Maar de eigenaar moet er een beslissing over nemen. Gemaild met keukenwinkel, probleem voorgelegd en gevraagd naar een oplossing. Wellicht kon een monteur even naar het apparaat kijken of iets anders. Aangegeven overal voor open te staan... De eigenaar bleek minder meedenkend of beter gezegd totaal niet. Hij zei er niets aan te kunnen doen en dat er geen sprake kan zijn van coulance vanuit de keukenwinkel. Het advies was om het te melden bij de Consumentenbond, zij konden ons verder helpen. Het advies bleek een wassen neus, de consumentenbond verzamelt dergelijke klachten wel degelijk, maar kan op individueel niveau hier nu niets mee. Het streven is om een collectieve vuist te maken naar fabrikanten teneinde fabrikanten aan te sporen langere garantietermijnen te hanteren. Overigens een goed streven, maar voor ons in het heden geen oplossing. Kortom een zinloos en ook onjuist advies van de keukenwinkel, waarbij het de indruk wekt dat het de bedoeling is het af te schuiven, om er op die manier dan maar van af te zijn.
“Tevreden”
Door Janine op maandag 18 jun 2018
Gasfornuis van Boretti. Alle apparaten werken naar volle tevredenheid.
“Niet tevreden”
Door Vivian op woensdag 11 apr 2018
We hadden een fornuis met oven en andere apparaten allemaal van het merk Boretti. Over het fornuis zijn we niet tevreden. Service bij Boretti is ronduit slecht te noemen.
Informatie op deze pagina
De volgorde van de weergegeven producten is op basis van de bij Qasa bekende gegevens over beschikbaarheid, prijs, tevredenheidsscore, en prijs-kwaliteitverhouding. De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.