Feedback
8,5

LG

Score uit 15 ervaringen
Bedrijfsomschrijving
LG is een Zuid-Koreaans bedrijf. De oorspronkelijke naam van in het in 1947 opgericht bedrijf was Lucky Goldstar. In 1995 is de naam gewijzigd naar LG. Het bedrijf was eerst actief in de chemie en pas sinds 1958 in elektrische en huishoudelijke apparatuur. LG is vooral bekend om de productie van smartphones en TV’s, maar maakt ook verschillende soorten huishoudelijke apparatuur zoals wasmachines, koelkasten en magnetrons.
Productcategorie & prijsklasse
Producten & ervaringen
7,6
LG wasmachines € 414 - € 999
14 wasmachines, 3 ervaringen
9,0
LG koelkasten € 639 - € 2909
52 koelkasten, 10 ervaringen
-
LG vriezers € 1069 - € 1069
1 vriezers
7,2
LG wasdrogers € 579 - € 919
5 wasdrogers, 1 ervaring
-
LG wasdroogcombinaties € 509 - € 1259
5 wasdroogcombinaties
Bekijk ervaringen per score:
5 sterren13 ervaringen
4 sterren2 ervaringen
3 sterren0 ervaringen
2 sterren0 ervaringen
1 ster0 ervaringen

Verdeling: 15 positieve ervaringen | 0 kritische ervaringen
“Uitgebreide review”
Door Mart Willems op zondag 23 okt 2022
Ik heb bewust voor deze mobiele airconditioner gekozen vanwege longproblemen. Een splitairco viel voor mij af vanwege slechte astma ervaringen. Dit ook omdat deze steeds dezelfde lucht word rondpompt en ook geen zelfreinigingsfunctie heeft. In het "Leven met copd" folder van luchtpunt.nl adviseert men dan ook een mobiele airco en een temperatuur tussen de 18 en 21 graden.

In eerste instantie had ik hem in de woonkamer van 24 m² neergezet, met de slang door het kattenluik in de tuindeur. De capaciteit in de Cool stand bleek tijdens een hittegolf ruim voldoende. Ik heb 'm daarom (en vanwege een kwaaie kat), een vaste plek in de hal gegeven. Daar komen keuken, slaapkamer en woonkamer deuren op uit. Dat is erg handig omdat door bepaalde deuren te openen of sluiten en het apparaat te richten, ik kan bepalen waar ik wil koelen. B.v. snel even de slaapkamer koelen gaat prima met de Jet stand. De Jet stand schakelt na verloopt van tijd over naar de automatisch stand en word behoorlijk stil als de vooraf ingestelde temperatuur bereikt is. De luchtvochtigheid daalt ook fiks in de Cool stand, het voelt dan ook niet zo klam meer aan tijdens warm weer.

De afstandbediening is en blijf een mysterie en heeft geen verlichting. Sommige functies werken in samenhang met de instellingen op het apparaat, andere juist weer niet. Ik gebruik de afstandbediening alleen voor de Jet- en zelfreiniging stand. En om op af en toe op te kijken of er geen melding is om het apparaat zichzelf te laten reinigen.

Een onverwachte meevaller was de Fan stand (dus zonder airco). Ik heb sinds corona een melder in huis wat begint te piepen als er te weinig zuurstof c.q. ventilatie is. En omdat er in huis geen mechanische ventilatie aanwezig is, was het voorheen vaak onmogelijk om genoeg te ventileren als het windstil was. De Fan stand bleek dit prima op te kunnen lossen. Het zuurstofgehalte stijgt er binnen een paar seconden door en gaat het alarm weer uit.

De laagste Fan stand blijkt echter onnodig krachtig. Tegenwoordig zet ik, ook bij lage buitentemperaturen, daarom de airco op 24 graden. Dan is n.l. een nog net iets lager stand van de fan mogelijk. Dat is stiller en de ventilatie is nog ruim voldoende. Mocht het toch nog warmer worden slaat de airco automatisch aan. Zo is er altijd goede ventilatie en dus voldoende zuurstof in huis.

Ik hoef in de Cool stand het condenswater bakje minder vaak te legen dan bij "gewone" mobiele airco's. Er komt dan ook een heel wat vochtige klamme warme lucht uit de afvoerslang. Dat is toch wel een soort sauna ervaring.

De Dry stand werkt meer van, grote klappen snel thuis. En is meer geschikt om snel te ontvochtigen. Er zit helaas geen regeling in om een bepaalde luchtvochtigheid te behouden. In de herfst is buiten de luchtvochtigheid bij mij vaak zo'n 95%. Met copd voelt dat als dikke zuurstof. De Dry stand laat de luchtvochtigheid in het hele huis met ongeveer 10% per uur zakken, (de opgave is dan ook iets meer dan 1 liter per uur). De was droogt dan tevens prima in het washok.

Alle functies van het apparaat worden niet meteen, maar zo relaxt als zen, ingeschakeld. Ook het klepje wat de koele lucht op en neer stuurt komt langzaam omhoog om rustig z'n werk te doen. Ook de Cool stand gaat na inschakelen, langzaam maar zeker steeds harder werken. Dit is ook gunstig voor het geval je dit apparaat op accu's of off-grid laat werken, het veroorzaakt geen grote pieken in je stroomvoorziening.

Een opmerking over het geluid:
Hier las ik in reviews zowel heel goede, of juist heel slechte berichten over. Hier moest dus wel iets mee aan de hand zijn, en dat bleek ook meteen. Toen ik 'm de eerste keer aanzette maakte hij enorm veel geluid. En bleef ook steeds maximaal koelen. In de Jet stand leek het zelfs wel een vliegtuig qua geluid. Achter het apparaat werd het erg warm. De oorzaak: De slang bleek schuin in het apparaat te zitten en enorm veel hete vochtige lucht te lekken. Ik heb toen de slang losgedraaid. Nadat ik de spiraal aan het uiteinde verder uit elkaar had getrokken, kon ik de de slang probleemloos, en deze keer recht, in het apparaat draaien. Sindsdien werkte het apparaat naar behoren en word aanmerkelijk stiller, maar dan moet je wel wachten tot de ingestelde temperatuur bereikt is.

Wenslijst:
Automatische vochtregulering en de mogelijkheid een Hepa filter te plaatsen.
Een nog langzamere stand van de fan.


Privacy:
Dit product maakt gebruik van Google Assistant en Amazon Alexa. En daar werd ik niet blij van vanwege mijn privacy. Ik wil dat beslist niet in mijn huis hebben, laat staan mijn woonkamer. Ik heb heel veel geheimen, vandaar. Bij navraag voor de aankoop, blijken deze functies standaard uit te staan, en moet je ze handmatig op het apparaat inschakelen wil je er gebruik van maken.

Minpunten:
Slang was slordig aan het apparaat bevestigd.
De fletse lichtgroene ledjes zijn bij zonlicht(!) alleen zichtbaar, als je recht boven het apparaat staat.
Drukknoppen op apparaat zijn niet verlicht.
Afstandbediening is niet verlicht en mysterieus.
De laagste Fan standen zijn te hoog q.c. onnodig krachtig.

Pluspunten:
Word stiller als gewone mobiele airco's, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Heeft een zelfreinigingsfunctie (astma :) ) met waarschuwing indien dat nodig is.
Bij heet weer is klamme vochtige lucht, snel het huis uit.
Kan oplossing bieden als er geen mechanische ventilatie in huis is.
De Slang past in een kattenluik.
“Perfect, lekker ruim koelt super”
Door Erik op maandag 8 aug 2022
Wij hebben een Amerikaanse Koelkast LG GMX945MC9F. Perfect, lekker ruim koelt super. En ook de combi met de ijsblokjes en koud water zeer lekker. Alleen de filter voor het water moet je om de 6 maanden vervangen en die kost maar liefst ± €50.
LG koelkast
“Nog stiller dan verwacht”
Door Barry op dinsdag 14 jun 2022
Deze droger bevalt prima! Sterker nog: boven verwachting. Levering was netjes en op tijd. Model is RC80U2AV0Q en is nog stiller dan verwacht.
LG wasdroger
“Heel goed”
Door Albert op donderdag 6 mei 2021
We hebben nieuw koelkast, LG Amerikaans model, werkt heel goed.
LG koelkast
“Zeer tevreden”
Door Els op donderdag 26 nov 2020
Wij hebben gekozen voor Koel-vriescombinatie LG GBB72PZEXN. Bevalt allemaal uitstekend, zeer tevreden
LG koelkast
“Erg goed”
Door Laurens op maandag 10 aug 2020
Betreft LG was- en droogcombinatie. De aankoop bevalt erg goed. Het is echt een fijne wasmachine. Hele goede prijs kwaliteit verhouding. Droogprogramma's functioneren ook goed.
LG wasmachine
“Side by side koelkast”
Door Ad op maandag 11 mei 2020
Koelkast is van LG een side by side die solitaire is geplaatst, leuk detail is dat als je op de deur klopt je door de glasdeur naar de inhoud kan kijken en deze een door in door heeft, zeker energiezuinig in gebruik.
LG koelkast
“”
Door M. Willems op vrijdag 8 mei 2020
Heb deze nu ongeveer een half jaar en ben zeer tevreden. Moest er wel even aan wennen en dacht dat hij al meteen stuk was. Het weegproces bij iedere wasbeurt was n.l. nieuw voor mij, hij pakt tijdens het wegen een keer of 15, een fractie van een seconde, een heel klein beetje water. Dit ging iedere keer gepaard met een flinke klap in de waterleiding (de waterleidingen liggen in de muur). Het leek wel of iemand telkens met een hamer op de muur sloeg. Volgens een kennis kan daar zelfs de waterleiding van scheuren.

Maar met de waterkraan bijna helemaal dichtgedraaid was, dit gelukkig opgelost. De waterkraan piept nu wel een beetje, iedere keer als hij water pakt, maar dat vind ik niet storend. In plaats van hamerslagen op een muur, lijkt het nu op een kat met niesziekte.

Wat ook meteen opviel was dat als je op ooghoogte naar de draaiknop keek, het led-pijltje van de draaiknop niet het juiste wasprogramma aangaf. Maar rechtopstaand of iets gebukt klopt het echter wel. Deze wasmachine lijkt mij dan ook niet geschikt om hoog te plaatsen, want dan is het gekozen wasprogramma een loterij.

Wat meteen opviel, was dat de was er behoorlijk droog uitkwam, terwijl deze hetzelfde toerental heeft als de vorige wasmaschine. Maar even later viel het kwartje, de trommel diameter is groter, dus deze heeft een grotere omtreksnelheid... Waarom geven dan de waschmachine producenten niet de omtreksnelheid op i.p.v. het toerental?

Na een halfjaar ben ik er verder zeer tevreden over, zeker betreft de stilte, ik hoor 'm nooit wassen, maar gelukkig geeft ie van te voren aan hoe lang het gaat duren en laat ook een opgetogen riedel horen als hij klaar is met wassen.

Ook de hygiene-stand voor beddengoed, wegens m'n huisstofmijt allergie, bevalt heel erg goed. Hij verhit dan in het begin een heel klein beetje water, daar word dan de vochtige was ongeveer een uur in "gestoomd". Daarna volgt een kortere wasbeurt op 60 graden.

Voor mij nooit meer een hele dure waschmachine die oeverloos lang meegaat. Geef mij maar een goedkopere met telkens de nieuwste technieken.
LG wasmachine
“Zeer content”
Door Stephen op donderdag 4 jul 2019
Wij zijn zéér tevreden met de LG koelkast GBB59PZFFB.
LG koelkast
“Doet het goed”
Door L.J. op maandag 28 jan 2019
Koel-vrieskast doet het goed, maar er zaten allemaal "kuilen"in de zijkant (soort ondiepe deuken) na het uitpakken niet gelijk opgemerkt, daarom tegen chauffeurs gezegd dat ie goed was en daarna geen actie ondernomen omdat die zijkant niet zichtbaar is op de plek waar die nu staat. Maar het klopt natuurlijk niet! Dus eigenlijk verdienen ze die 5 sterren niet. koel-vries combinatie LG GBB59PZGFS
LG koelkast
“Heel fijn”
Door Fam. L. op donderdag 3 jan 2019
Wij hebben een losse LG Amerikaanse koelkast en deze online gekocht. Een heel fijne koelkast!
LG koelkast
“Prima”
Door Jan op maandag 30 jul 2018
De aankoop (LG wasmachine F14U2TDNO) voldoet prima, geen klachten.
LG wasmachine
“Helemaal goed”
Door Miranda op vrijdag 1 jun 2018
De koelkast is perfect. Wat een ruimte. Helemaal tevreden.
LG koelkast
“Perfect”
Door Maurice op woensdag 31 jan 2018
Perfect! Mooi apparaat en staat tot op heden nog steeds in onze keuken te pronken! :)
LG koelkast
“Zeer tevreden”
Door Nico op dinsdag 16 jan 2018
Ik ben zeer tevreden over mijn aankoop. Het is een zeer goed product voor een zeer mooie prijs. Ik zou het zeker opnieuw kopen en iedereen aanraden!
LG koelkast
Informatie op deze pagina
De volgorde van de weergegeven producten is op basis van de bij Qasa bekende gegevens over beschikbaarheid, prijs, tevredenheidsscore, en prijs-kwaliteitverhouding. De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.