Feedback

Downdraft afzuigkappen

Een downdraft afzuigunit zuigt de lucht af naar beneden. De downdraft unit zit in het keukenblad naast de kookplaat of zit verwerkt als onderdeel van de kookplaat. Sommige modellen zijn heel breed en lopen door langs de gehele achterzijde van de kookplaat, andere modellen zijn juist heel smal en zitten in het midden tussen de kookzones. Er zijn ook verschillende systemen met hoe de afzuiging precies werkt, met zowel units die naar boven schuiven als je ze aan zet, als units die volledig vlak lopen op gelijke hoogte als de kookzones. De motor van een downdraft unit zit typisch onder het keukenblad. Het is niet mogelijk een oven te plaatsen onder de kookplaat als gebruik wordt gemaakt van een downdraft systeem. De montage van downdraft afzuigunits is complex. Het is noodzakelijk om vooraf goed te controleren of de downdraft unit past bij de kookplaat. Op deze pagina staan alleen downdraft units die apart aangeschaft kunnen worden.
Downdraft afzuigkappen aanbod
Selecteer een downdraft afzuigkap en ga naar de website van de aanbieder.
Prijsrange:
tot €500 afzuigkappen
€500 - €750 afzuigkappen
€750 - €1000 afzuigkappen
€1000 - €1500 afzuigkappen
> €1500 afzuigkappen

Energieklasse: A++ A+ A
Afzuigingsklasse: A
Selecteer een filter
Ervaringen met Downdraft afzuigkappen
“downdraft afzuigkappen”
Door NW op zaterdag 4 jun 2022
Wij hebben gekozen voor een Neff afzuigkap I88WMM1S5. Doet het goed, geen ongewenste keuken geurtjes. Zeer mooi design. Schoonmaken gaat makkelijk, je kan de filters makkelijk verwijderen om ze te reinigen. Glasplaat kan je ook makkelijk schoonmaken, maar je moet wel voorzichtig zijn als je het verwijderd, zodat je hem niet beschadigd. Neff afzuigkap

Veelgestelde vragen over afzuigkappen

 • Wat is intensiefstand met automatische terugschakeling?

  • Bij sommige afzuigkappen kun je tijdelijk het vermogen van de afzuigkap verhogen door middel van de intensiefstand. Automatische terugschakeling zorgt ervoor dat de afzuigkap na een korte periode automatisch weer terugschakelt naar de normale afzuigstand.

 • Wat doet de clean air functie op een afzuigkap?

  • De clean air-functie schakelt 12 of 24 uur lang je afzuigkap iedere 10 minuten even in op de laagste stand. Dit is vooral handig in situaties waar je de keuken wilt opfrissen, bijvoorbeeld na een feestje of na het bereiden van een sterk gekruid gerecht. Deze functie wordt ook wel fresh air of frisse lucht genoemd.

 • Wat is Hob2Hood?

  • Met Hob2Hood kan via de kookplaat draadloos de afzuigkap worden geactiveerd en bediend.

 • Wat is randafzuiging?

  • Bij randafzuiging wordt de lucht via de randen aangezogen. Doordat de lucht zich alleen langs de randen van de afzuigkap verplaatst wordt de lucht krachtiger en regelmatiger afgezogen. Afzuigkappen met randafzuiging zijn relatief stil.

Informatie op deze pagina
De volgorde van de weergegeven producten is op basis van de bij Qasa bekende gegevens over beschikbaarheid, prijs, tevredenheidsscore, en prijs-kwaliteitverhouding. De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.