Feedback

De rol van Qasa

Qasa krijgt vaak vragen over de rol die zij speelt. Qasa gaat alleen over het plaatsen van ervaringen op de website van Qasa.nl. De plaatsing van ervaringen gebeurt op basis van de richtlijnen van Qasa die elders op de site staan vermeld.
De richtlijnen van Qasa zijn er met name op gericht de kwaliteit en betrouwbaarheid van de website heel hoog te houden voor gebruikers van de site. Niet iedereen mag onder de richtlijnen reviewen en ook niet in alle situaties mag een ervaring geschreven worden. Reviewers kunnen binnen dit kader hun ervaring delen via Qasa.

Het publiceren van een ervaring betekent alleen dat de ervaring voldoet aan de richtlijnen. Bijna dagelijks wijst Qasa ervaringen af waarvan reviewers vinden dat deze wel gepubliceerd zouden moeten worden, al was het maar met een beroep op de vrijheid van meningsuiting. Tegelijkertijd worden veelvuldig ervaringen gepubliceerd waar bedrijven op- of aanmerkingen over hebben. Qasa ontvangt bijna dagelijks betwistingen van reviews door bedrijven. Het is niet mogelijk om het elke reviewer en elk bedrijf altijd tegelijkertijd naar de zin te maken.

Zoals aangegeven gaat Qasa alleen over het publiceren van ervaringen. De rol van Qasa houdt daar ook op. Qasa streeft ernaar beslissingen over het al dan niet plaatsen van ervaringen zo goed mogelijk uit te leggen, en onder meer in dit helpcentrum staat heel veel informatie over hoe Qasa te werk gaat.
Meer artikelen