Keramische kookplaten lijken op inductiekookplaten maar zijn eenvoudiger in hun opzet. De keramische kookzone wordt warm en de pan die daarbovenop staat neemt deze warmte over. Het kost enige tijd om een kookzone te verwarmen en als je een pan eraf haalt duurt het weer voordat de kookzone is afgekoeld. De overdracht van warmte is veel minder efficient bij keramische kookplaten dan bij inductiekookplaten. Het is bij keramische kookzones lastiger een kookzone heel precies in te stellen. Een keramische kookplaat heeft wel als voordeel dat alle soorten pannen erop gezet kunnen worden. Voor veel keramische kookplaten is een 2 of 3 fase stroomaansluiting nodig. Keramische kookplaten zijn goedkoper dan inductiekookplaten. Een keramische kookplaat kan visueel vaak herkend worden doordat op de foto de geactiveerde kookzones rood gekleurd zijn.
Informatie op deze pagina
De volgorde van bovenstaande producten is op basis van de bij Qasa bekende gegevens over beschikbaarheid, prijs, tevredenheidsscore, en prijs-kwaliteitverhouding.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld.
Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is.
Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.