Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Kesteren (Gelderland)
339 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
557 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
354 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
357 ervaringen
7 vestigingen
2173 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
268 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
82 ervaringen
Goes (Zeeland)
290 ervaringen

Composiet aanrechtblad

Composiet aanrechtbladen zijn door hun hardheid en luxe uitstraling een populair type aanrechtblad. Dit artikel zal enkele voor- en nadelen van dit type aanrechtblad bespreken.

Materiaal
Een composiet aanrechtblad is samengesteld uit vermalen natuursteen (voornamelijk kwarts) vermengd met bindhars en kleurpigmenten. Composiet aanrechtbladen worden fabrieksmatig gefabriceerd.

Soorten
Een composiet aanrechtblad is leverbaar in vrijwel alle mogelijke kleuren en maten. Het blad kan zowel glanzend als mat worden afgewerkt.

Levensduur
Een composiet aanrechtblad is erg hard en heeft een lange levensduur. De bladen kunnen wel 50 jaar mee.

Vochtbestendigheid
Composiet aanrechtbladen zijn nagenoeg waterdicht. Het is bijna onmogelijk dat vocht door het aanrechtblad gaat.

Hittebestendigheid
Composiet aanrechtbladen kunnen beter tegen hitte dan natuursteen aanrechtbladen. Als er echter een kokend hete pan op het werkblad wordt gezet, kan het blad blijvend verkleuren. Gebruik daarom altijd onderzetters.

Vlekgevoeligheid
Ondanks de hardheid van een composiet aanrechtblad, is het redelijk gevoelig voor vlekken. Verwijder vet, zuur en sappen dan ook zo snel mogelijk van het blad om vlekken te voorkomen.

Krasvorming
Composiet aanrechtbladen zijn krasvast. Door de dichtheid en hardheid heeft het blad heel weinig last van krassen.

Hygiëne
Bacteriën en voedselresten kunnen niet gemakkelijk doordringen in het blad. Het feit dat composiet aanrechtbladen ook nog eens makkelijk schoon te maken zijn, maakt composiet aanrechtbladen een hygiënisch type keukenblad.

Uitstraling
Composiet aanrechtbladen geven uw keuken een luxe uitstraling. Het blad past door de strakke uitstraling zowel in moderne als in klassieke keukens.

Schoonmaken en onderhoud
Een composiet aanrechtblad is eenvoudig schoon te houden met een zeepsopje. U kunt het werkblad eens per jaar te impregneren zodat het werkblad extra sterk blijft. Gebruik nooit bijtende middelen bij het schoonmaken.

Montage
Doordat een composiet blad licht kan werken, moet u altijd ca. 2 mm ruimte tussen het blad en de muur houden. Houd het blad bij het dragen verticaal, zodat het risico op breuken bij vallen wordt verminderd. U kunt het blad tijdens het monteren beschermen met een kleed of doek.

Kosten
Er zijn meerdere producenten die composiet aanrechtbladen in allerlei varianten maken, en de prijzen van composieten aanrechtbladen kunnen dus verschillen. Een prijsindicatie per strekkende meter is vanaf ca. 150 euro. Let op dat de eindprijs van het blad niet alleen bepaald wordt door de basis strekkende meterprijs, maar ook door de vorm van het blad (bijvoorbeeld een rechthoek, L-vormig, U-vormig, aanwezigheid van schuine stukken,etc.), de dikte van het blad, de randafwerking (alleen voorkant zichtbaar of rondom zichtbaar, aanwezigheid waterkering), en eventuele uitsparingen voor spoelbak, kranen en kookplaat.

Conclusie
Composiet aanrechtbladen zijn populair vanwege de vele voordelen en relatief gunstige prijs. Kortom: een prima aanrechtblad.

Meer aanrechtbladen
- Betonnen aanrechtblad
- Glazen aanrechtblad
- Granieten aanrechtblad
- Houten aanrechtblad
- Keramisch aanrechtblad
- Kunststof aanrechtblad
- Marmeren aanrechtblad
- RVS aanrechtblad


De foto's zijn afkomstig van DB keukens.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 17 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door L van der Kolk op maandag 1 feb 2016 yy
We zijn erg blij met de keuze van de combinatie lichte keuken hoogglans, zwarte composiet aanrecht en verder alle apparatuur van Atag.
Door lenij op maandag 14 dec 2015 yy
wij hebben een hete pan op het blad gezet nu hebben wij een kring kunnen wij er nog iets aan doen
Door Nuij op donderdag 3 dec 2015 yy
Ik heb voor €14000 een keuken gekocht. Na 2 dagen kom ik er toevallig achter ( voelde met mijn vingers) dat het composietblad bij de inductieplaat zowel aan voor als achterkant is gebroken! Omdat het een gemeleerd blad is kun je het met het blote oog niet waarnemen, dus ik heb bij oplevering getekend voor een onbeschadigd blad. Had ik maar met een loep gecontroleerd. Je voelt hem al aankomen. Ja hr Nuij u heeft waarschijnlijk op het blad geleund of gestaan. Wij vergoeden het blad niet.
Door fam roozenburg op dinsdag 1 dec 2015 yy
Wij hebben gekozen voor een aanrechtblad van composiet in combinatie met stenen wasbakken.
Door een zeer boze klant op zaterdag 31 okt 2015 yy
Het composiet blad was in 2 delen voor een eiland. dit is afschuwelijk we hadden ook duidelijk aangegeven een heel blad te willen, dat kon ook maar omdat de stollen 2 cm. waren was het blad nu 3.06 en het kon maar 3.00 zijn voor een heel blad, waarom niet even gebeld.
Door c.e. op zaterdag 17 okt 2015 yy
Ik had meer informatie willen hebben over het werkblad; ik heb een bepaald soort composietblad en dit blijkt gevoelig voor water, en ik had al snel kalkkringen en die kreeg ik niet weggepoetst. uiteindelijk zijn deze kringen vanzelf weer weggetrokken maar ik heb wel een extra blad onder het afdruikrekje van de afwas gezet.
Door Theo op vrijdag 7 aug 2015 yy
De keuken is een dag voor de plaatsing bezorgd. De plaatsing van de keuken is vlot verlopen. Aan één kast zat een beschadiging en op het composietblad zaten lijmresten vanuit de fabriek. Dit is direct opgepakt door de serviceafdeling en in no time opgelost.
Door Mw. van Sprang op donderdag 21 mei 2015 yy
Op 30 april melding gedaan van krassen in het composiet aanrechtblad. Telefonisch contact opgenomen en via de e-mail foto's verstuurd. Een week later pas een e-mail dat de melding was doorgezet naar de keukenblad leverancier die contact zou opnemen. Tot op heden niets van gehoord. Hier weer zelf achteraan gegaan en pas 5 juni kan er iemand het keukenblad komen polijsten, omdat ze dan "in de buurt" zijn... Belachelijke reden!
Door Maria S. op woensdag 25 mrt 2015 yy
Over de kwaliteit van mijn keuken ben ik heel tevreden, alleen heb ik nog een vraag over het composiet aanrechtblad, hoe kun je dit het beste schoonhouden om de glans te behouden.
Door TB op maandag 2 feb 2015 yy
Bij de installatie van keuken bleken er lichte vlekken op het composiet werkblad te zitten. Voor beschadiging van het werkblad zou een monteur worden ingeschakeld. Deze nam contact op en gaf aan dat we vooral goed moesten schoonmaken met schuurmiddel, evt enkele keren. Uiteraard niet geaccepteerd dat we dit zelf moesten oplossen, waarna monteur (van de leverancier) alsnog langskwam. Hij kreeg de verkleuringen niet weg, ondanks gebruik van een scala aan schuurmiddelen. Daarmee heeft hij zelfs het werkblad wat opgeschuurd, waardoor het op dat stuk lichter is geworden. Hij zou terugrapporteren dat hij de vlekken niet kon verwijderen. Na 2 weken (!) bericht dat de vlekken op het werkblad niet verwijderd konden worden en dat het niet mogelijk was dat het werkblad zo geleverd was! Met het verzoek contact op te nemen met onze verzekeraar! Ook ontkende de installateur nu dat de vlekken zo sterk aanwezig waren bij de montage ("er waren wel wat vlekken, maar niet zo erg")! Nu afgesproken dat er een onafhankelijke expert naar komt kijken. Dat moet nu nog gebeuren, duurt opnieuw erg lang.
Door BJV op woensdag 28 jan 2015 yy
Op het aanrechtblad (composiet) zat een heel lelijke vlek. En toen begon de ellende. Na drie weken werd de klacht van het aanrechtblad eindelijk serieus genomen en dit is uiteindelijk zeer snel naar behoren opgelost door de fabrikant van het materiaal.
Door M. Aarts op maandag 29 dec 2014 yy
We hebben bewust voor een composiet werkblad gekozen, alhoewel dat een flinke meerprijs was voor 6.20m, omdat het kwalitatief beter zou zijn dan een kunststof werkblad. Helaas zijn er op twee plaatsen al 'pitjes' uit, terwijl we er echt niets raars mee gedaan hebben.
Door M.J.E. Overberg op dinsdag 4 nov 2014 yy
Bij de actuele levering brak helaas het composiet keukenblad van 1.20 x 3.20 doormidden. 2 Dagen later had ik gelukkig een nieuwe!
Door Foekema op vrijdag 7 feb 2014 yy
We hebben een zwart aanrecht van composiet en het is een ramp! Het valt niet schoon te houden, ik moet het steeds nadrogen en men geeft ons tegenstrijdige adviezen. Wasbenzine, groene zeep, jif, niks doen. Al met al erger ik me kapot aan het aanrecht.
Door Luc Hoevenaars op donderdag 12 dec 2013 yy
Na ca. 1/2 jaar ontdekte we een scheur in het composiet aanrechtblad. Na melding hiervan en een bezoekje van een monteur is dit zeer vakkundig vervangen! Geen probleem dus om dit te repareren.
Door Ellen op maandag 3 jun 2013 yy
We kregen bij een keukenwinkel te horen dat het composieten werkblad - in tegenstelling tot wat we bij een andere zaak hebben gehoord - wel vlekgevoelig is. Dat is natuurlijk niet wat we willen, want een composiet blad is niet bepaald goedkoop, dus dan moet het wel mooi blijven. Ons werd keramiek aangeraden door de verkoper.
Door Janne op dinsdag 6 sep 2011 yy
Sommige verkopers doen alsof er niet veel prijsverschil is tussen een composieten werkblad en een kunststof werkblad! Maar dat klopt niet. Composiet is gewoon een stuk duurder dan kunststof.
Meer artikelen