Feedback

Composiet aanrechtblad


Composiet aanrechtbladen worden in veel keukens gekozen. Dit artikel gaat in op een groot aantal voordelen en nadelen van dit type aanrechtblad.

Goede keukenzaken
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 115 ervaringen
• Kitchen4all
   
(Dronten Flevoland) score 9,8 uit 318 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,5 uit 53 ervaringen
• Ekelhoff Küchen (D)
   
(Nordhorn Duitsland) score 9,7 uit 442 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 128 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,6 uit 67 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 177 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 492 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.

Materiaal
Een composiet aanrechtblad is samengesteld uit vermalen natuursteen (voornamelijk kwarts) vermengd met bindhars en kleurpigmenten. Composiet aanrechtbladen worden fabrieksmatig gefabriceerd en komen niet uit de natuur.

Kleur
Een composiet aanrechtblad is leverbaar in alle mogelijke kleuren en maten. Dat betekent dat allerlei lichte kleuren en ook volkomen witte bladen mogelijk zijn. Dit is anders dan bij bladen van natuursteen. Het blad kan zowel glanzend als mat worden afgewerkt.

Levensduur
Een composiet aanrechtblad is erg hard en heeft een lange levensduur. De bladen kunnen wel 50 jaar mee.

Vochtbestendigheid
Composiet aanrechtbladen zijn nagenoeg waterdicht. Het is bijna onmogelijk dat vocht door het aanrechtblad gaat.

Hittebestendigheid
Composiet aanrechtbladen kunnen beter tegen hitte dan natuursteen aanrechtbladen. Als er echter een kokend hete pan op het werkblad wordt gezet, kan het blad blijvend verkleuren. Gebruik daarom altijd onderzetters.

Vlekgevoeligheid
Ondanks de hardheid van een composiet aanrechtblad, blijft het blad gevoelig voor vlekken. Laat vet, zuur en sappen niet liggen op het blad, maar verwijder deze zo snel mogelijk om vlekvorming te voorkomen.

Krasvorming
Composiet aanrechtbladen zijn krasvast. Door de dichtheid en hardheid heeft het blad heel weinig last van krassen.

Hygiëne
Bacteriën en voedselresten kunnen maar zeer moeilijk doordringen in het blad. Het feit dat composiet aanrechtbladen ook nog eens makkelijk schoon te maken zijn, maakt composiet aanrechtbladen een hygiënisch type keukenblad.

Uitstraling
Composiet aanrechtbladen geven een keuken een strakke uitstraling. Een composiet blad is industrieel gemaakt en is erg gelijkmatig. Het oogt daardoor vaak iets strakker dan een natuursteen blad. Composiet bladen bestaan in talloze kleuren en de keuze voor de kleur bepaalt ook sterk hoe het blad overkomt.

Schoonmaken en onderhoud
Een composiet aanrechtblad is eenvoudig schoon te houden met een zeepsopje. Het is mogelijk het werkblad eens per jaar te impregneren zodat het werkblad extra sterk blijft, echter maar weinig keukenbezitters doen dit.

Montage
In het algemeen is het aangeraden om een composiet blad door een vakman te laten monteren.

Kosten
Er zijn meerdere producenten die composiet aanrechtbladen in allerlei varianten maken, en de prijzen van composieten aanrechtbladen kunnen dus behoorlijk verschillen. Een prijsindicatie per strekkende meter is vanaf ca. 150 euro. Let op dat de eindprijs van het blad niet alleen bepaald wordt door de basis strekkende meterprijs, maar ook door de vorm van het blad (bijvoorbeeld een rechthoek, L-vormig, U-vormig, aanwezigheid van schuine stukken,etc.), de dikte van het blad, de randafwerking (alleen voorkant zichtbaar of rondom zichtbaar, aanwezigheid waterkering), en eventuele uitsparingen voor spoelbak, kranen en kookplaat.

Feedback van gebruikers
Composiet bladen worden veel gekozen maar we krijgen hierover nauwelijks klachten of opmerkingen binnen. Er zijn enkele incidentele gevallen bekend bij Qasa van scheurvorming van een composiet blad. Dit is kennelijk mogelijk. Bij een paar partijen werd deze scheurvorming hersteld door een nieuw blad, bij een paar reviewers werd dit kennelijk niet opgelost.

Conclusie
Composiet aanrechtbladen zijn een duurzame keuze met gunstige technische eigenschappen en mogelijk in nagenoeg alle kleuren.

Andere aanrechtbladen
- Betonnen aanrechtblad
- Glazen aanrechtblad
- Granieten aanrechtblad
- Houten aanrechtblad
- Keramisch aanrechtblad
- Kunststof aanrechtblad
- Marmeren aanrechtblad
- RVS aanrechtblad

De foto's zijn afkomstig van DB keukens.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Zeer bewerkelijk aanrechtblad”
Betreft Bemmel en Kroon Door Petra krikke op donderdag 7 okt 2021 21
Zeer tevreden waren we met de aankoop van onze keuken. De verkoper heeft goed naar onze wensen geluisterd en advies gegeven. Wat ons echter verbaast, is dat bij de keus van het werkblad ons niet duidelijk is verteld dat n composiet Evora quarts werkblad, zeer bewerkelijk is in gebruik, al maak je maar iets klaar van eten dan zitten er al vlekken op het blad en die krijg je er met n sopdoekje niet af. Het is elke dag weer n hele poets beurt om het blad vetvrij te krijgen. Als we dit van tevoren hadden geweten, hadden we zeker naar n ander blad gekeken.
Dit hebben we zowel in de winkel als later bij de klanten service doorgegeven met het enige advies dat we kregen was hoe we het werkblad moeten schoonmaken.
Dat weten we na 4 maal verschild advies wel, maar geen advies hoe je het werkblad schoon houd of wat er aan gedaan kan worden eventueel om te voorkomen dat er niet elke dag weer n hele poets beurt te doen staat na het eten koken. We voelen ons niet serieus genomen wat betreft deze klacht, JAMMER.
“Keuken voor nieuwbouw”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door Hans Kwee op vrijdag 1 okt 2021 21
Er is 1 stroomaansluiting te weinig gepland onder het keukenblok, geen ramp maar kan beter. De rand van het composiet aanrechtblad bij de spoelbak had iets fijner gezaagd kunnen zijn.
“Veel kookplezier, praktisch, mooi”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Fam. Kok op zaterdag 25 sep 2021 21
Goed geslaagd met een nieuwe keuken bij Arma keukens in Nunspeet. Van tevoren wisten wij niet zo goed wat we wilden, behalve dat we veel opbergruimte nodig hadden. Adviseur Arwout heeft ons met veel geduld, veel tussentijdse wijzigingen en veel kennis een keuken ontworpen die helemaal voldoet aan onze wensen. Zonder opdringerig te zijn, heeft hij ons in de showroom, maar ook op afstand met videobellen tijdens de lock-downs, vele uren met ons het ontwerp bedacht.
Het materiaal van de kastjes (extra mat) en het blad (composiet) is van hoge kwaliteit en makkelijk schoon te houden, echt super. Ook het montageteam verdient een dikke pluim; in 2 dagen tijd, zonder zaken af te raffelen, met oog voor detail, hebben zij de keuken op een professionele manier geassembleerd.
FOTO VAN FAM. KOK
“Mooie witte keuken met zwart composiet blad”
Betreft Voortman Keukens Door Frank de Graeff op zondag 12 sep 2021 21
Een tijdje geleden een mooie witte keuken gekocht met een zwart composiet blad.
Prachtig geworden en vakkundig geplaatst. Goed geadviseerd en prettig overleg gehad met de verkoper Roland Besselink. Erg tevreden en we maken er met veel plezier gebruik van.
“Aswa is zeker een aanrader”
Betreft ASWA Keukens Door Dick Sillessen op donderdag 22 jul 2021 21
Gekocht: keuken, kook eiland met vaatwasser, qooker, bora, lades en kasten, mat zwart met wit composiet blad. Plus 3-delig kasten wand met koelkast, diepvries, combi oven en 4 delig lade systeem. Alle apparatuur Siemens, afwerking silverline.
Aankoop gesprekken, met Bas Geerts, zeer tevreden zijn. Ons idee vd keuken werd juist vertaald en ingevuld. Goede do's en don'ts.

Communicatie tussendoor, niet perfect. Vanuit de aannemer geen signaal maar ook vanuit Aswa niet met besteldatum tav lever datum. Dit is uiteindelijk goed gekomen, slechts 1 week later dan origineel bedacht. Wederom onhandig met Jetstone, zij gaven aan een mailtje gestuurd te hebben, niks ontvangen en niemand die na belt ivm bestelling/ levering. Ook deze net op tijd omdat ik zelf begon te bellen.

Levering netjes, plaatsing zeer netjes, uitleg ook goed. Klein defect werd meteen genoteerd en was snel opgelost. Aswa zou ik zeker aanraden, communicatie (begeleiding) vanaf krabbel naar bestel moment tot plaatsing kan iets strakker. Kwaliteit en service zeer hoog!
“Grote keuken”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door Elize Bosveld op maandag 28 jun 2021 21
In eerste instantie (november 2019) toen ik mijn keuken ging bestellen, was mijn gevoel niet goed. Ik werd ook een beetje geleid door de reviews en dan ben je bevooroordeeld. In Januari van dit jaar, besloot ik toch mijn kleur te wijzigen. Via een videocall met Resul ging dat super goed! Verder was de levering en de montage in 1 keer goed! De levering weerd goed gecommuniceerd en er waren geen onderdelen die misten. De monteur heeft de volgende dag de keuken in z'n eentje in 8 uur superstrak gemonteerd. Mijn eigen aannemer was zelfs onder de indruk! Het is toch een keuken van bijna 7 meter met 3 hoge kasten en een composiet blad. Mijn zorgen bleken dus niet gegrond! Ga zo door van Wanrooij!
FOTO VAN ELIZE BOSVELD
“Prettige ervaring”
Betreft Keukenloods Door Judith Kosters op woensdag 2 jun 2021 21
Vanaf het eerste geplande bezoek werd er door de medewerker van Keukenloods meegedacht in onze wensen. Hoevaak wij de plannen ook wijzigden. Hij kwam met alternatieven en deed suggesties. Ook de uitvoering en installatie was prettig en aangenaam. Nu heb ik eindelijk de keuken die ik wil. Ik koos voor een zwarte keuken met composiet blad in een grijze kleur. Dat in combinatie met een betonlook vloer is een prachtig geheel en passend bij onze wensen. Mijn 1e keuken, waarbij alles in één keer goed ging.
FOTO VAN JUDITH KOSTERS
“Zo goed geholpen”
Betreft Anovi Keukens Door Fam de wolf op zaterdag 20 mrt 2021 21
De rede dat wij bij Anovi keukens hebben gekocht is de goede service, en er hoeft niet onderhandeld te worden over de prijs. We zijn zo goed geholpen door Henry Boogaard. Hij dacht goed met ons mee, kwam met oplossingen en gaf goed advies over alle apparatuur. Op advies van Henry hebben we gekozen voor een matzwart inductiekookplaat fullflex, ingebouwd in een glanzend composiet werkblad. Het is prachtig! De monteurs waren kundig en werken netjes. Ook dik tevreden over de snelle reactie van de service-afdeling.
“Meerdere keukens”
Betreft Keukenloods Door Dounia Fathi op vrijdag 19 mrt 2021 21
Mooie hoekkeuken met composieten blad incl. apparatuur aangekocht bij Keukenloods Zaandam. Enorm goede service, zeer zorgvuldig bij de levering en uitstekende nazorg geleverd. Dankjulliewel heren, Edwin, Nico, Martin!
FOTO VAN DOUNIA FATHI
“Mooie eiken keuken”
Betreft Adee Keukens Door Natasja op woensdag 17 mrt 2021 21
Mooie eiken keuken met composiet blad gekocht, voorzien van stollen. Erg tevreden over ontwerp, ze denken goed mee, zowel creatief als praktisch, goede prijs, nette service en alles goed geplaatst.
FOTO VAN NATASJA
“Zeer vakkundig en communicatief sterk”
Betreft Bemmel en Kroon Door Ameya Pethe op maandag 22 feb 2021 21
Wij hebben eind van onze weekje vakantie gebeld om nog een plek was om een afspraak te maken om een ontwerp/offerte te laten maken. Wij wonen op loopafstand van de filiaal in Den Haag maar daar was helaas geen plek, maar wel in Zoeterwoude. Dat was onze eerste contact met B&K en konden op de zelfde dag naar de filiaal in Zoeterwoude. Heel vriendelijk ontvangen, conform alle COVID regels van toen, en tijdens kopje koffie/thee uitleg gekregen van werkwijze. Toen met een collega eerst in de showroom gelopen om inspiratie op te doen (wij wisten gelukkig al veel wat wij wilden: Merk apparatuur, composiet blad en welke apparatuur). Toen keuze gemaakt van blad (Composiet Quartz Zwart) en keuze gemaakt voor fronten (pastelgroen). Toen kwamen we voor het eerst tegenover adviseur Koen Luijten aan tafel en nogmaals alle wensen doorgenomen. Daarna begon hij heel vakkundig onze scherpe vragen te stellen waardoor wij zelf getriggered over het ontwerp, inrichting/plaatsing van apparatuur etc. Wij wilden heel graag een Bar met krukjes tegenover de kookplaat (zie foto). Ontwerp gemaakt waar alles goed paste. Advies over apparatuur ging ook heel professioneel (wij wisten dus dat wij alles SIEMENS wilden) met nodige advies. Zo hebben gekozen voor wat standaard koel-vries combi, wat luxere vaatwasser en afzuigkap en zeer luxe combi-oven en inductie kook-plaat. Na alles toevoegen kwam de vraag over wat onze budget (grofweg) was en al snel was de adviseur bereid wat van de prijs af te halen om zo dat een zeer goede offerte te komen. Wij waren heel blij met hele ervaring en gingen we naar huis met dit als onze droom-keuken. Uiteraard wilden we kijken hoe het plaatje uitkomt bij een paar concurrenten. Daar zijn we geweest en kwamen we op een totale plaatje toch beter uit bij B&K (soms door minder luxe apparatuur, wel/geen Quooker in zelfde prijs, ervaring met adviseur). Toen wisten we dat het bij B&K moest zijn, waar wij onze eerste ontwerp hebben laten maken. Tijdens de meetafspraak, een hele vriendelijke collega geweest die alle details hebt doorgenomen en alles netjes opgemeten. Hij adviseerden ons om de bar (die in zelfde materiaal zou zijn als werkblad namelijk composiet) niet alleen te laten leunen op de achterwand. Gezien de gewicht zou dat te zwaar en gevaarlijk zijn door m.n. door kleine kinderen die makkelijk hangen/leunen etc. Dit feedback even gecheckt met Koen en nog een keer naar de filiaal geweest aan aangegeven dat wij ons zorg maken over de bar. Hij bevestigde dat met wat speciale leuningen die zwaar belast kunnen worden zou dit geen probleem moeten zijn. Toch belden hij onze tijdens het werkelijk bestellen van de offerte dat een collega die de ontwerp moest 'reviewen' dit toch gevaarlijk vond door de constatering van de meet-collega. Uiteindelijk besloten om bar achterwege te laten. Toen beetje spijt gehad maar na de montage tot vandaag heel blij dat door de ruimte die we nu hebben zonder de bar. Bezorging ging heel netjes, vakkundig via achtertuin en gingen ze heel zorgvuldig aan de slag met onze nieuwe vloer (hiervoor hebben we 3 weken gehele bg laten verbouwen met vloerverwarming, nieuwe vloer etc.) Tijdens het inplannen van bezorg en montage afspraak ook heel goed geholpen door klantenservice collega's. Montage ging via monteur van B&K Tom Schouten. Montage ging opzich heel vakkundig en professioneel, alleen de communicatie wat minder 'gezellig' (wij zijn praatgraag en monteur was iemand van niet zo veel woorden). Dat is opzich geen probleem, het gaat om zijn montage werk en dat is echt top geweest. Wandtegels in de keuken hebben we zelf gekozen, maar zijn heel blij met onze ervaring met B&K. Samengevat : zeer vakkundig, communicatief sterk en geweldige communicatie & montage dienst
FOTO VAN AMEYA PETHE
“Overtreffende trap is toch mogelijk”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Rob Bakker op zaterdag 13 feb 2021 21
Dit is inmiddels de tweede keuken die wij bij Arma in Nunspeet hebben gekocht en hebben laten installeren. Ons vorige huis in Almere hebben wij in april 2017 een nieuwe keuken laten installeren. Omdat wij dit huis in Augustus 2020 heel goed hebben verkocht mede door de schitterende keuken die hier was geplaatst kochten wij een heel mooie 2 onder 1 kap woning in Noord-Holland. Helaas was hier een keuken die totaal niet onze smaak was geïnstalleerd. Daarom gingen wij op afspraak medio september opnieuw naar Arma in Nunspeet om een nieuwe keuken te bestellen. Daar werden wij geadviseerd door Rob Vlijm die een keuken samenstelde mede op de keuken die in Almere destijds was geplaatst. Afgelopen maandag werd de keuken geleverd door Arma en voorlopig in de garage opgeslagen. Donderdag j.l was de grote dag dat keukenmonteur Jos samen met Geert begonnen met installeren. Vrijdag j.l kwam Jos alleen om de laatste finishing-touch te leggen echter het werd toch laat. Jos heeft in samenspraak met ons op sommige details heel erg z,n best gedaan met als eindresultaat een schitterende keuken vooral in de sublieme afwerking. Het gaat te ver om alle details te benoemen maar in het algemeen niets was hem teveel b.v de kast waar de afzuiger ingebouwd werd is zodanig door hem afgewerkt dat hierdoor veel nuttige ruimte overbleef voor kruidenpotjes etc e.a op wens van mijn vrouw. In het aanrechtkastje maakte Jos een extra bergplank door de afvoeren en syfons zo dicht als mogelijk was tegen de achterwand te monteren en e.a aan te passen. Inmiddels werd het steeds later en later toen Jos om 19.15 pas vertrok en ons heel erg tevreden achterliet. Deze keukenmonteur samen met Geert is een kroonjuweel van Arma ? Geduldig , luisterend naar klantwensen , vriendelijk , correct en heel heel erg precies in zijn afwerking. Voordat de monteurs begonnen werd onze nieuwe eiken vloer volledig afgedekt en na afloop van de installatie werd alles opgeruimd , verpakking en aangeveegd opgeleverd aan ons. Dit is onze tweede ervaring met Arma en iedere keer overtreffen zij zich in service, klantvriendelijkheid, kwaliteit. Arma wij zijn zeer tevreden en blij met onze nieuwe keuken.

Eerdere ervaring 15 september 2017: In april 2017 keuken uitgezocht en zeer goede advies , tips en ideen gekregen om onze keuken te veranderen in een beperkte ruimte. Nadat wij ruimschoots de tijd kregen om erover na te denken en te verwerken gingen wij 14 dagen later met onze aanvullingen en wensen terug om een definitief ontwerp te krijgen en een prijsopgave omdat wij v.w.b apparatuur het allerbeste wilde. Nou gelukkig is Arma Neff-dealer en kon ons daarin heel goed adviseren . Wij besloten gezien het goede gevoel deze " droomkeuken " te kopen en de installatie te plannen. Welnu vandaag 15 september is de keuken aan ons opgeleverd en werkelijk door 2 topmonteurs ( Freek en Jos ) in elkaar gezet volgens de tekening. Deze twee monteurs werken nauwkeurig en schoon , ruimen alles op en poetsen zelfs de keuken spic en span alvorens ze de overdracht doen. Ik heb zelden zulke topmonteurs gezien , werkelijk ongelooflijk. Als voorbeeld : het 6 cm dikke composiet werkblad tot op 1 mm nauwkeurig in een uitsparing plaatsen met oog voor het kleinste detail . Arma is voor ons een topbedrijf gebleken waar wij graag de reis vanuit Almere voor over hadden. Kortom : aanrader!
FOTO VAN ROB BAKKER
“Blij met onze L vormige keuken”
Betreft Keukenhal Door Ingrid op vrijdag 29 jan 2021 21
Wij zijn heel blij met onze l vormige keuken met diepe lades en composiet werkblad.
We koken nu op inductie en er zit een energie zuinige vaatwasser in.
“Voortreffelijk”
Betreft Bemmel en Kroon Door Familie van H. op zaterdag 23 jan 2021 21
We genieten alweer vanaf oktober 2020 van de prachtige keuken die we bij Bemmel en Kroon kochten. Onze zoektocht begon in de showroom waar we door de manager op weg werden geholpen. Raymond vd Vet was onze verkoopadviseur en heeft ons enorm goed geholpen met het ontwerp. Het werd een zwarte keuken met wit composiet blad waar we zelf houten planken aan toevoegde en een warme muurkleur. Een plaatje. Keuken Totaal Concept monteerde onze keuken voortreffelijk. Al met al een hele fijne ervaring met Bemmel en Kroon en KTC.
De foto's delen we graag voor eventuele inspiratie.
FOTO VAN FAMILIE VAN H.
“Fijne ervaring”
Betreft Keukenhal Door Don Smit op woensdag 4 nov 2020 20
Zeer fijne ervaring bij de Keukenhal, ik had al een aantal zaken bezocht voordat ik hier op advies van 2 verschillende vrienden terecht kwam. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en kreeg ook niet de indruk dat de verkoop gepushed werd, wat ik bij een andere zaak wel had. Samen werd er gekeken naar de mogelijkheden binnen het budget, hierin werden verschillende opties berekend waar ik uiteindelijk met een, naar mijn gevoel en in vergelijk met de andere zaken, eerlijke prijs naar buiten liep. Personeel is vriendelijk en behulpzaam, en als ik vragen had worden deze punctueel en adequaat beantwoord.

Aanvulling ontvangen 10 november 2020: De keuken is geleverd en gemonteerd, de installatie is prima verlopen alleen was de monteur alleen. Hierdoor heb ik een aantal keer bijgesprongen met het tillen van bijvoorbeeld het composiet werkblad en oven, verder was alles oke.
“Erg teleurgesteld”
Betreft Keukenloods Door Oscar Polak op zaterdag 24 okt 2020 20
NOOIT MEER KEUKENLOODS! Wij hebben voor €18000 een keuken gekocht bij Keukenloods en zijn heel erg teleurgesteld. Mocht u nou toch denken ik ga naar keukenloods, dan heb ik de volgende tips;
1. Teken geen offerte/factuur.
2. Accepteer niet dat er alleen een totaalprijs op de offerte/factuur staat.
3. Teken pas als iets als u echt 100% weet dat u NIETS meer wilt aanpassen.
4. Neem alles, elke reel zeer getailleerd door voordat je tekent.
5. Laat je niet opjagen. (dat is erg moeilijk)

Keukenloods is onderdeel van de mandenmakers groep, bijna alle keuken ketens zijn daar onderdeel van. Het gaat ze enkel om de handtekening zo snel mogelijk te krijgen, dan zit je letterlijk aan je keuken vast. Als de handtekening is gezet zijn de medewerkers van Keukenloods opeens niet zo vriendelijk meer, elke afspraak kost ze dan geld en tijd. Wij zijn zo dom geweest om wel te tekenen voor een totaalprijs, naderhand wilden we toch nog een wat zaken aanpassen. Dit ging niet gemakkelijk. Meerdere keren heb ik in de winkel en via de mail gevraagd om prijzen per regel en specificatie van de regels (de afkortingen/codes die op je offerte/factuur staan). Helaas hebben ze dat nooit willen doen. Bij het aanpassen van de keuken, we wilden een kleinere keuken en een goedkoper blad (composiet ipv keramiek) werd de keuken duurder! En je hebt getekend dus je hebt pech.. Inmiddels is de keuken geplaatst, we missen nu verschillende zaken die zijn besproken in de winkel en zwart op wit in de mail staan. Alleen zegt Keukenloods nu, die zaken krijg je niet het staat niet in de factuur. Dezelfde factuur die voor een consument onleesbaar is omdat er allemaal codes en afkortingen in staan. Het ergste is nog dat de keukenverkoper toegeeft dat we het over die zaken hebben gehad, maar omdat ik niet heb opgelet (onleesbare offerte) heb ik pech. Voor iedereen, koop niet bij keukenloods of een andere keukenzaak van de mandenmakers groep, ze zijn niet uit op echte hulp of service. Enkel geld verdienen, en dat zo snel mogelijk!
“Keurig gedaan”
Betreft Voortman Keukens Door Machiel top op zondag 4 okt 2020 20
Bij Voortman Apeldoorn een zeer mooie Häcker keuken gekocht. Na overleg met de vriendelijke verkoper en diverse tips te mogen hebben ontvangen,Hebben we de keuze laten vallen op de onderstaande keuken. Merk Häcker kleur antraciet met een grijs composiet aanrechtblad. Keuken was snel geleverd,Doordat we besloten hebben deze zelf te plaatsen. Alles was compleet en onbeschadigd. Nadat we hem hebben geplaatst,(inmiddels een kleine 2 maanden)Bevalt de keuken ons prima. Perfecte kwaliteit.Geen klapperende deuren of krakkemikkige scharnieren.En een zeer stevige carrouselkast. Ook werd de keuken vtv nog ingemeten,Keurig op tijd en je wordt goed geïnformeerd door de receptioniste van Voortman Apeldoorn.
FOTO VAN MACHIEL TOP
Lange keuken met kastenwand
“Warmte en klasse”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Hans de Nooijer op dinsdag 22 sep 2020 20
Onze keuken voldoet aan alle verwachtingen, kleurencombinatie zwarte fronten en blad kookeiland beige composiet gepolijst ziet er fantastisch uit. Afmetingen geven de keuken ook een ruimtelijk en open karakter. Het straalt warmte, klasse en gezelligheid uit.
“Erg blij”
Betreft Bemmel en Kroon Door De Vries op zaterdag 15 aug 2020 20
Wij werden goed geholpen met het uitzoeken van de keuken.Tussendoor wilden wij wat aanpassingen in het ontwerp. Dit werd keurig verwerkt. Aan details voor onderhoud hadden wij wat meer geïnformeerd kunnen worden. Wij zijn erg blij met het resultaat!
FOTO VAN DE VRIES
Keuken met composiet blad
“Goede kwaliteit en service”
Betreft Nuva Keukens Door Randy op dinsdag 11 aug 2020 20
Via Nuva Keukens een U-Vorm keuken gekocht in het zwart (houtlook) met een wit composiet werkblad. Verder de apparatuur van ATAG en Siemens. Tot op heden zijn we zeer tevreden over de keuken. Alles werkt en voelt degelijk aan. We zijn bij meerdere keukenzaken geweest, waarbij je een groot verschil ziet in kwaliteit van keukens. Wij vonden Nuva boven gemiddeld qua kwaliteit, vandaar onze keuze voor Nuva. De service was ook goed. Er waren een paar kleine puntjes na de montage waar we niet helemaal tevreden over waren en deze werden zonder enige discussie of moeite direct opgelost. Kortom: goede kwaliteit en service en zouden Nuva Keukens aan iedereen aanraden.
“Heel tevreden”
Betreft ASWA Keukens Door Familie Verhaegh op dinsdag 7 jul 2020 20
We hebben een keuken uit de silver-line keukens van Aswa Helmond. Prachtige kleur ( bruin-Brons/ leaderlook achtig) met zwart composiet blad. We hebben behoorlijk wat tijd genomen om een keuze te maken.. keuzestress:) daar Lars de verkoper van Aswa alle begrip voor, hij nam altijd de tijd, zeer deskundig en denkt goed mee! Zeer aangenaam in de omgang en reageert snel ( geen pusherige type). Planning voor de levering en montage goed gepland en gecommuniceerd, montage uitgevoerd door kundige en nette monteurs, al met al heel tevreden.
FOTO VAN FAMILIE VERHAEGH
Keuken met bruine look
“Hoekkeuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Rene Klemans op woensdag 17 jun 2020 20
We hebben een hoekkeuken met een composiet blad. We wilde de fronten van de bovenlades een andere kleur en langer zodat ze mooi aansloten op het blad. We hadden lades gekozen van 1.2 meter. Was allemaal geen probleem, alles werd geregeld. Na het uitkiezen, werd er druk uitgeoefend om gelijk te tekenen. Nu waren we het eens, dus geen probleem. , een week later werd ik gebeld, de fronten in onze kleur waren niet leverbaar in 1,2m of 3 X 80cm ook goed was, geen probleem. De keuken ondanks corona op tijd geleverd. Helaas verkeerde fronten en een zwarte afzuigkap. Wij zeker weten een rvs besteld, verkoper zeker weten zwart. stond nl. ook in de offerte. We werden gematst en de kap werd omgeruild voor een rvs exemplaar. Achteraf wilden we nog een spatlijst van 5 cm op het aanrechtblad. Die moest echter meer dan 10% van de totaal prijs zijn of te wel €225,- per meter. toch maar anders opgelost. De afzuigkap zou er een week later zijn, zelf even gebeld, maar hij was er nog niet. Weekje later weer maar gebeld, kap was er nog niet. Week later gebeld, kas was er en de nieuwe fronten waren er bijna. Afspraak gemaakt 2 werken later. Monteur was niet ingeseind voor niets ochtend zitten wachten, in middag kwam de monteur met de afzuigkap, zonder fronten, want die waren er niet. Week later maar eens gebeld waar ze bleven, maar dat was nog onbekend. Week later gebeld en ja hoor ze waren in aantocht. Slag om de arm ivm de planning en aankomst. Ja, de monteru kwam met....verkeerde fronten. Weer stilte, zelf maar weer eens gebeld de fronten waren bestel en zouden 2 of 3 weken later aankomen. Verkoper aan de lijn was geirriteerd omdat ik niet erg vriendelijk was. Ik kreeg het idee dat ik aan het zeuren was.Na 3 weken maar weer eens gebeld, Fronten waren er nog niet. week later maar weer eens gebeld, fronten waren in het centraal magazijn. Ze gingen mij bellen als ze in Amersfoort waren en ja ze belden en zowaar hebben we nu de goede fronten. Geen belletje met de vraag of we tevreden waren, geen excuses, helemaal niets.

We hebben een mooie keuken, maar toch een zure smaak overgehouden aan het proces. Na de handtekening is de liefde over. Topmonteur met verstand van zaken, maar ja dat is een ZZP-er
“Complete droomkeuken”
Betreft Keukenloods Door Patrick en Debby Lips op maandag 15 jun 2020 20
Complete droomkeuken gekocht. we werden goed geholpen en hebben nu keuken met quooker, bora, composietwerkblad, siemens apparatuur, alles wat we maar wilde. Voor een fijne prijs.
“Supertevreden”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Alex en Dominique, Oosterbeek op vrijdag 5 jun 2020 20
Op 6 april 2020 startte het team van All Style Keuken met de verbouwing van onze keuken. Joost, die de keuken heeft ontworpen, kwam meerdere keren langs en nam alle tijd om onze wensen te bespreken. Hij heeft duidelijk plezier in zijn werk en wil kwaliteit afleveren. Omdat wij geen auto hebben haalde hij ons een paar keer op en nam ons mee naar zijn showroom en bracht ons weer thuis. Wij zochten een keukenontwerpen die goed kan luisteren en inschatten wat onze voorkeuren zijn, maar ook iemand die veel eigen en liefst verrassende ideeën heeft. Daarin zijn we niet teleurgesteld. Joost stelde bijvoorbeeld voor om één muur een bepaalde bruinrode kleur te geven. Ik vond het een heftige kleur en twijfelde sterk of we daar geen spijt van zouden krijgen. Maar, het maakt de keuken af en laat het een en ander beter tot zijn recht komen. Wij zijn ook heel blij met Michel, die de keuken heeft gemonteerd. Prettig in de omgang en een harde werker. Hij ging niet weg voordat hij zelf tevreden was over het resultaat. Bij een koelkastdeur had hij per ongeluk de knop te hoog gemonteerd. Ik had niet door dat het zo niet hoorde. Hij zei gelijk dat het deurtje moest worden vervangen en dat gebeurde ook. Na de verbouwing controleerde Joost kritisch de keuken. Wat ons niet opviel, zag hij wel, zoals bijvoorbeeld een ruwe rand aan de onderkant van composietblad op de vensterbanken en zorgde dat dit door de producent werd hersteld. De verbouwing duurde een week langer dan gepland door een zieke stukadoor, maar na drie weken konden we de nieuwe keuken gebruiken. Nu, twee maanden na de start van de verbouwing, is de keuken helemaal af. Wij zijn supertevreden over het resultaat. Hartelijk dank Joost, Michel en anderen die hard hebben gewerkt aan en in onze keuken!
“Dienstbaar ingesteld”
Betreft Grando Keukens & Bad Door ML. van Damme op maandag 11 mei 2020 20
Dhr Wooning is destijds voor service bij mij langs geweest. Hij liet vervolgens een spuitbus reinigingsmiddel achter zodat ik steeds het composieten aanrechtblad hygiënisch kon reinigen. Toen ik een nieuwe moest kopen en vroeg naar de heer Wooning bleek dat hij een zaak in Tilburg was gestart. Grando Middelburg verkocht deze fles niet meer. Dus belde in naar Tilburg. Dhr Wooning kon zich eea nog herinneren en deelde mee dat hij nog een fles had staan. Ik was dolblij. Hij heeft deze fles gratis op mijn huisadres laten bezorgen. Dat er nog ondernemers bestaan die zo'n dienstbare actie over hebben voor een "oude" klant is onvoorstelbaar. Bovendien was hij super vriendelijk. Heel hartelijk bedankt.
“Enthousiaste klant”
Betreft Mood Keukens Door Hans op vrijdag 1 mei 2020 20
Mood Keukens is een zaak met veel ervaring. Geen grote verhalen, maar realistische manier van kijken naar je wensen en mogelijkheden. En heel belangrijk: betrouwbaar. Na mijn rondgang langs diverse landelijke ketens kwam ik bij deze zaak terecht via een verwijzing. Omdat ze van standaard tot maatwerk leveren, denk ik dat ze een grote groep klanten kunnen bedienen en ons zeker. De manier van meedenken, de mogelijkheid om zelf te plaatsen, maar hulp te vragen en te krijgen indien nodig, de prijs/kwaliteit verhouding. Allemaal goed.

Mood was wel een klein beetje duurder dan wanneer ik alle onderdelen van de keuken los zou kopen (bv. kastjes apart, apparatuur apart, blad apart etc.), maar de zekerheid dat alles nu bij -, op- en in elkaar zou passen en de verantwoordelijkheid daarvoor bij één persoon lag was de meerprijs meer dan waard. Overigens werd de keuken exact geleverd op de geplande datum, waren er geen onderdelen die mistten, geen fouten in levering of wat dan ook. Alles precies zoals het hoorde.
Met veel plezier heb ik - als ervaren klusser - de keuken zelf gemonteerd en aangesloten. Dus veel eer van je werk, maar eerlijk is eerlijk de geleverde keuken én de service waren hier een belangrijk onderdeel van. Ook als ik nu nog vragen zou hebben weet ik zeker dat ik bij Mood Keukens terecht kan. Je ziet dat zijn niet duizenden keukens per maand hoeven te verkopen. Daarom krijg je net wat meer tijd en aandacht en vakmanschap. Ik ben enthousiast en beveel deze zaak van harte aan. Je mag me bellen voor een eerlijke referentie.

Misschien als enige punt van verbetering (om toch nog een tip te kunnen geven): Wij hebben een zijdeglans gespoten keuken. Daarvan merken we dat de randen best kwetsbaar zijn en dat je gemakkelijk een klein stukje kapotstoot. Dat risico had ik graag vooraf geweten. Verder hebben wij een prachtig composiet blad. Ook hier moet je op de hoeken best een beetje uitkijken. Het is keihard en daardoor robuust, maar als je met een pan de rand stoot bestaat de kans dat je hele kleine chips er van af stoot. Overigens was dit wel benoemd vooraf... Succes Mood Keukens en dank jullie wel voor alles.
FOTO VAN HANS
Gespoten keuken
“Super tevreden”
Betreft Adee Keukens Door Hans en Marian Brouwer op donderdag 23 apr 2020 20
Heel erg blij met onze keuken. We hebben de keuken precies zo als wij hem wilde hebben. Van hout met een grijs composiet werkblad. Op maat gemaakt voor ons huis. We zijn erg goed geholpen door Piet, hij heeft fijn meegedacht in de keuze voor apparatuur en mogelijkheden voor de kasten. Onze wens voor houten schappen boven het aanrecht met verlichting is ook precies zo geworden als we hoopten. Ook de plaatsing van de keuken is perfect gedaan. De mannen werkten erg netjes en dachten mee over mogelijkheden van bv. het plaatsen van de handgrepen en de luchtafvoer van de afzuiger. Kortom; wij zijn super tevreden en erg blij met onze keuken.
FOTO VAN HANS EN MARIAN BROUWER
Hoekkeuken
“Oplossing is belangrijkste”
Betreft Keukenwarenhuis Door Fam. Koning op donderdag 9 apr 2020 20
Twee jaar geleden een keuken gekocht en review geschreven omdat er verschillende mankementen aan waren. Nu vinden wij dat er in elk bedrijf fouten gemaakt worden, maar dat het veel belangrijker is hoe die opgelost worden. Ik wil iedereen vertellen, ze zijn opgelost! En hoe, we hebben een schitterende keuken waar alle problemen naar zeer tevredenheid zijn opgelost. We willen Mark van het Keukenwarenhuis dan ook bij deze heel erg bedanken! Ooit heeft hij ons beloofd dat alles in orde zou komen en hij heeft zijn woord gehouden! Mark bedankt en aan ieder die een nieuwe keuken wil gaan kopen, bedenk dat er overal fouten gemaakt worden, maar dat het belangrijkste is hoe ze/ en dat ze opgelost worden en dan ben je bij het Keukenwarenhuis aan het goede adres. Ook dank aan Jeroen Brugman( samen met zijn zoon)voor zijn vakmanschap, die je niet alleen terug vind in het plaatsen van de keuken, maar ook in het bijna naadloos plaatsen van het composiet blad! Wij gaan genieten!
FOTO VAN FAM. KONING
Geplaatste keuken
“Heel tevreden”
Betreft I-Kook Door Marja en Herman Legerstee op dinsdag 24 mrt 2020 20
Van onze 22 jarige keuken werden de deuren slecht. Zonder dat we er echt haast bij hadden hebben we verschillende keukenzaken bezocht om ideeën op te doen. Ook hebben we de optie overwogen om alleen de deurtjes van de oude keuken te vervangen. Nadeel daarvan was dat de apparatuur ook 22 jaar oud is waardoor we mogelijk daarna het ene na het andere apparaat zouden moeten vervangen. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om door I-Kook een voorstel voor een nieuwe keuken te laten maken, zodat we een beeld zouden krijgen van de kosten en een betere afweging te kunnen maken tussen nieuwe keuken of andere deurtjes. We werden geholpen door Jessica. We hadden al wel een beeld van hoe we de keuken wilden indelen. Om de juiste kleuren te vinden was een grotere uitdaging. Met ondersteuning van Jessica hebben we uiteindelijk de kleurstelling gevonden die we beide mooi vonden. We hebben Jessica's geduld hiermee meteen getest. Vervolgens is de indeling van de keuken gemaakt waarbij Jessica er een goed oog op hield dat de symmetrie klopte. Verder viel op dat ze veel oog voor de details had, zoals net een klein stukje uit het werkblad om de kast mooi aan te laten sluiten, toch nog een extra wandcontactdoos voor de keuken apparatuur. Kleine dingen waardoor het resultaat uiteindelijk allemaal klopt. Op haar advies zijn we voor de apparatuur gaan kijken bij Inspiratiehuis 2020 in Hoofddorp. Toen het plaatje, inclusief de prijs, compleet was hebben we uiteindelijk gekozen voor deze nieuwe keuken. Hoewel het wel een beetje pijn deed van de oude keuken afscheid te moeten nemen (nog een mooi composiet werkblad en zo). De keuken is eind januari geplaatst door Vincent. Hij is een van de keuken installateurs waar I-kook mee werkt en echt een Pietje Precies. De keuken staat er nu inmiddels twee maanden en ik kan niet anders zeggen dan dat we er ontzettend blij mee zijn. We zijn heel tevreden over hoe alles verlopen is en kunnen iedereen aanraden een keuken bij I-kook te kopen.
FOTO VAN MARJA EN HERMAN LEGERSTEE
Hoekkeuken
“Strakke keuken”
Betreft Eigenhuis Keukens Door Angela van der Schagt op donderdag 12 mrt 2020 20
Begin 2020 is de royale zwarte houten keuken in U-model geleverd. Het ontwerp van Lusette van Eigenhuis Keukens Amersfoort, die mij in het koopproces ook begeleidde, past geweldig bij mijn huis en de overige inrichting. Het model is strak en van deze tijd. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en goed schoon te maken. Je ziet er ook geen vingers op. Het keukenblad (wit composiet) staat heel mooi bij de vloer met stoere grijze tegels. Op een van de houten deurtjes zat een minimaal verfdruppeltje en in een klein frontje een noestdeukje. Dat is snel en correct vervangen door Eigen Keukens Amersfoort.
FOTO VAN ANGELA VAN DER SCHAGT
Zwarte keuken in U model
“Tevreden met oplossing”
Betreft I-Kook Door R.de Kievit op donderdag 2 jan 2020 20
Keuken op 15 augustus 2019 gekocht bij Küchentreff in Zoetermeer. Nadat de bestelling was gedaan werd ons medegedeeld dat alles afgehandeld zou worden via I-Kook Filiaal Den Haag. De keuken zouden wij zelf plaatsen, hetgeen zeker geen probleem voor ons was, aangezien wij dit al diverse malen eerder gedaan hadden. De orderbevestiging bevatte de juiste keukenonderdelen, zoals wij met dhr. Hoogerheide van Zoetermeer hadden besproken en waarna nog een aanvulling via de e-mail was gedaan. De problemen ontstonden na levering van de keuken op 22 oktober en hebben uitsluitend te maken met de geleverde en niet geleverde onderdelen. Op 22 oktober werd de keuken dus afgeleverd en alle dozen werden in de huiskamer gezet. Drie hoge kasten pakten wij direct uit, aangezien wij deze al direct in onze pas gerenoveerde keuken konden plaatsen. Hierbij bleek 1 kast niet juist te zijn. Een afwijkende maat van een bovendeur en de ruimte voor een combimagnetron, waardoor het aanzicht van deze kastenwand niet meer symmetrisch was. Tevens was de zijkant van kast 2 gekraakt, maar aangezien dit tussen de kastenopstelling uit het zicht zou blijven namen wij dit maar voor lief. De fabrikant (Nobilia) had zonder overleg maar even bepaald dat het anders moest. Om een lang verhaal kort te maken: er bleek nog meer niet juist te zijn, nl. alle handgrepen waren van een verkeerd type, een deel van het composiet aanrechtblad was niet geleverd, het composiet blaadje voor in de koffienis was niet geleverd en de kast voor de afzuigkap bevatte niet het juiste interieur. Dit laatste was ook door Nobilia zonder overleg bepaald. Van al deze problemen zijn direct meldingen gemaakt, terwijl de onjuiste kast voor de afzuigkap door dhr. Hoogerheide zelf bij ons thuis werd geconstateerd, nadat wij hadden geëist dat hij zelf moest komen controleren of de rest van de keuken-onderdelen goed waren. Er moesten dus een aantal onderdelen opnieuw worden besteld, hetgeen weer een week of 6 zou duren. Wij hebben steeds de loyaliteit op kunnen brengen om af te wachten hoe e.e.a. opgelost zou worden. Uiteindelijk is na ca. 2 weken het ontbrekende deel van het aanrechtblad geleverd. Dit bleek nog in het magazijn te staan. Bij het plaatsen van de composiet achterwand bleek deze verkeerd te zijn ingemeten en was ca. 2 cm te kort. De boorgaten voor de wandcontactdozen zaten ook niet op de juiste plaats. Hiervoor kon de aangedragen oplossing (een stukje composiet als verlenging van de achterwand) onze goedkeuring niet wegdragen, zodat wij kozen voor het alternatief: een vergoeding voor geleden schade. Ook was er een meerprijs gerekend voor het interieur van de kast voor de afzuigkap, waarvoor uiteindelijk een standaard kast is geleverd. Na ca. 3 weken is het juiste type handgrepen geleverd en voor de onjuiste kast na 6 weken (op 17 december) inderdaad de juiste geleverd, maar helaas ook weer met een beschadiging aan de zijkant. Van de beschadiging heeft de chauffeur een foto gemaakt en deze naar I-Kook gezonden. Tevens is het composiet blaadje voor de koffienis geleverd. Al met al hebben wij op 10 december middels een e-mail aan Küchentreff (inmiddels omgedoopt tot I-Kook Zoetermeer) kenbaar gemaakt dat er een verrekening / vergoeding voor deze zaken moet komen. En op 23 december opnieuw. Er wordt nu niet meer gereageerd op onze e-mails. Wat denkt I-Kook hieraan te gaan doen!
“Top geregeld”
Betreft Keukenloods Door Barry op woensdag 18 dec 2019 19
top geregeld allemaal. Verkoper Peter heeft ons goed geholpen en goed meegedacht met ons wensen. we zijn ook erg blij met het composiet werkblad. levering zoals afgesproken en vakkundig montage. er was een plankje beschadigd en wordt later netjes nageleverd en gemonteerd.
“Communicatie kon beter”
Betreft Ardi Keukens Door Robert van Kempen op donderdag 28 nov 2019 19
Ardi Keukens communiceert gebrekkig, negeert Nederlands consumentenrecht en schuift verantwoordelijkheid af op de fabrikant. Een volgende keuken koop ik niet bij Ardi.

De verkoopgesprekken waren prima, en de montage is ook goed verlopen, maar bij oplevering van onze keuken bleek het inbouwkoffiezetapparaat niet te werken. De monteur heeft dit probleem genoteerd en het zou later worden verholpen. Na twee weken niks te hebben vernomen, heb ik Ardi zelf maar gebeld. Men gaf als excuus dat de fabrikant (ATAG) traag reageerde. Geheel toevallig belde ATAG een paar uur later om een reparatieafspraak te maken. Op z'n vroegst zou er na 3 weken een ATAG-monteur langs kunnen komen. Dat vond ik veel te laat, dus ik heb Ardi weer gebeld om te vragen of men het eerder wilde verhelpen. Mijn argument dat ik met Ardi een overeenkomst heb, en niet met ATAG, was aan dovemansoren gericht. 35 dagen voor het opleveren van een werkend apparaat in een nieuwe keuken is mijns inziens te lang. Niemand van Ardi heeft zich verontschuldigd, of geprobeerd het op te lossen, of ook maar een beetje begrip getoond.

Bij het uitzoeken van het composietaanrechtblad was de communicatie ook niet op orde. Dit moest bij de fabrikant gebeuren, en bij het verkoopgesprek werd verteld dat we dat 5 maanden van tevoren moesten regelen. Toen we de fabrikant belden voor een afspraak, werden we nog net niet uitgelachen; het uitzoeken kon wel wachten tot 2 weken voor plaatsing. Een paar weken later kregen we van Ardi twee gespannen e-mails omdat we nog geen afspraak hadden gemaakt met de aanrechtfabrikant. We hebben teruggemaild naar Ardi dat dat volgens de fabrikant nog niet hoefde, maar geen reactie hierop gekregen.

De bolussen bij het verkoopgesprek waren overigens wel lekker.
“Daar gaat het om”
Betreft Ardi Keukens Door Jos van der Maas op vrijdag 22 nov 2019 19
Donderdagavond ging de kokend waterkraan kapot. Vrijdagochtend gebeld naar Ardi Keukens. En om kwart over één 's middags stond de monteur met een nieuwe kraan, welke vakkundig is gemonteerd. Dat is waarmaken wat beloofd is toen we een aantal jaar terug er de keuken kochten: na de handtekening, daar gaat het om. Ardi Keukens, super bedankt voor de uitstekende service.

Eerdere ervaring van 9 juni 2014: In maart bij Ardi Keukens binnengestapt voor een nieuwe keuken. We wilden een hout gelakte kaderkeuken met een landelijke uitstraling. Door de verkoper gewezen op de verschillende merken Excellentic, Residentic en Schmidt. Uiteindelijk gekozen voor Residentic omdat deze leverancier alle RAL, Sikkens en NCS kleuren kan leveren en wij toch wel een specifieke kleur in gedachten hadden. Met het composieten werkblad in een repro kleur van Belgisch Hardsteen en de stenen onderbouw spoelbak is het helemaal het plaatje geworden wat we voor ogen hadden. De LED-verlichting in de luifel boven het aanrecht zorgt voor een goed werklicht en is in gedimde toestand uitermate sfeervol. Het pakket apparatuur van Atag en de afzuiger van Novy zorgen dat het prettig kokkerellen is in de keuken, zeker de combi stoomoven, de inductie en de kokend waterkraan zorgen voor een geheel nieuwe beleving van koken. De montage door monteur Johan Stelwagen is als zeer prettig ervaren. Alle reden om Ardi aan te bevelen. Wij zijn er zeer content mee.
“Perfect verlopen”
Betreft Avanti Keukens Door Fam. van Hal op woensdag 31 jul 2019 19
Van eerste contact in de winkel tot oplevering verliep alles perfect en zorgvuldig. Het betrof in ons geval een keuken renovatie: nieuw composiet aanrechtblad, inductie kookplaat, kraan, aanvullend keukenblok etc. Dit inpassen in de bestaande keuken was best complex, maar is optimaal verlopen. Geen vraag aan Jaap Bremmer bleef onbeantwoord en de montage is zeer zorgvuldig uitgevoerd. Ik stuur eigenlijk nooit recensies, maar dit is zo perfect verlopen, dat ik voor een keer een uitzondering maak.
“Zeer goed geadviseerd”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Harry Tuin & Anneke ten Napel op vrijdag 24 mei 2019 19
We waren zelf al geruime tijd bezig geweest met het nadenken over de vorm die onze nieuwe keuken zou moeten krijgen, toen we binnenstapten bij Küchenland Ekelhoff. Het was prettig dat er veel tijd was om rond te lopen door de grote hoeveelheid showroomkeukens en op die manier nog weer nieuwe ideeën op te doen. Wij vielen beiden voor een maïsgeel composiet aanrechtblad - dat echter uit de collectie bleek te zijn genomen door de fabrikant. Jeanin Oude Wolbers, onze adviseuse, reserveerde echter direct het allerlaatste blad dat nog bij de fabrikant in het magazijn stond, ongeacht of we tot aankoop ervan over zouden gaan of niet! Met engelengeduld begeleidde ze onze beslissingen: als ervaren thuiskok en met ongelooflijk veel praktische kennis van keukenzaken gaf ze ons met veel enthousiasme talloze goede adviezen, waar we iedere dag nog van profiteren. De vormgeving van de keuken (zonder bovenkasten) is heel rustig dankzij een mooie vlakverdeling; prima gedaan, Jeanin! Over de plaatsing van de keuken zijn we ook tevreden. Prima monteurs, precies en vakkundig. Over de Bokmerk wand achter de kookplaat zijn we zeer enthousiast, een aanrader. We moesten er wel nog een maand op wachten, omdat de wand pas opgemeten en daarna besteld kon worden toen de keuken al geplaatst was (het ging immers om een zeer groot oppervlak), maar het is de meest praktische achterwand die we ooit achter een fornuis gehad hebben.
Kortom: in alle opzichten is Küchenland Ekelhoff een aanrader!
“Zeker aanbevelen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Fam. Mannes op vrijdag 26 apr 2019 19
Wij hebben een prachtige greeploze hoekkeuken met composiet blad en alle apparatuur bij Grando in Mijdrecht aangeschaft. Omdat wij de keuken zelf wilde installeren hadden wij veel vragen. Niets was verkoper Rob Cohen te veel om iedere aanpassing en wens uitvoerig met ons te bespreken en opnieuw in te tekenen. Ook probleempjes tijdens de levering werden snel en soepel door Rob Cohen opgepakt en opgelost. Wij willen Grando Mijdrecht zeker aanbevelen bij toekomstige keukenkopers.
“Zeer tevreden”
Betreft Pelma Keukens Door Fam. Lubbers op woensdag 24 apr 2019 19
Wij zijn zeer tevreden over de gang van zaken rond het aanschaffen van een nieuwe keuken. Wij hebben een zeer kleine keuken waar wel alle wensen gerealiseerd konden worden met passen en meten en drie maal overleg met een van de medewerkers van Pelma keukens te Goes. Er zijn verschillende alternatieven besproken en uiteindelijk hebben wij een keuze kunnen maken voor apparatuur, boven en onderkanten, een apothekerskast en een koelvriescombinatiekast. Een mooie inductie kookplaat. De nog jonge koelvriescombinatie is herplaatst. We hebben een nieuwe vaatwasser geplaatst en een prachtig composiet weekblad. Na wikken en wegen hebben wij een greeploze keuken gekozen in de kleur helder matwit. Het composiet blad is gemêleerd zwart. De montage is in twee dagen afgerond met twee zeer precies werkende monteurs. Indien nodig is er overleg geplaagd met ons als klant. Kortom, we zijn zeer tevreden vanaf het begin tot het eind van het gehele proces en wij zouden dit bedrijf aanbevelen bij onze vrienden en kennissen.
“Correct”
Betreft Nuva Keukens Door Theo Weustn op donderdag 4 apr 2019 19
Prima service, komen gemaakte afspraken correct na, ook als er onverhoopt iets mis is wordt dit snel en naar tevredenheid van de klnat opgelost

Aanvulling ontvangen 5 april 2019: wij hebben een complete keuken met kookeiland gekocht. Daarbij hebben we de volgende apparaten gekocht: bora kookplaat met geintegreerde afzuigkap. Aeg apparaten bestaande uit: combi stoomoven, combi magnetron, koelkast en vaatwasser. De keuken is inmiddels al geplaatst. De plaatsing is naar tevredenheid uitgevoerd. Er was alleen een probleem met het composieten werkblad. Dit is inmiddels zeer correct en en snel vervangen.
“Prettig zakendoen”
Betreft Mood Keukens Door Wim Buitenhuis op woensdag 7 nov 2018 18
Wij hebben een huis gekocht binnen 4 jaar na de aanschaf van onze eerste keuken bij Mood Keukens, Vlijtseweg 69 te Apeldoorn. Bij de eerste aanschaf zeer goede ervaringen. Nu weer een zeer mooie keuken gekocht bij Mood Keukens. Het betreft deze keer een Hollandse keuken van degelijk vakwerk met een composiet aanrechtblad. Johan is een goede verkoper, eerlijk en transparant, zeker in deze branche een must. Stond ons met raad en daad terzijde bij het samenstellen van de keuken. De levering en plaatsing geschiedde vakkundig en zonder problemen. De gehele keuken is in 1 keer goed geleverd. Johan komt altijd effe kijken of alles naar de zin is en maakt je er tevens opmerkzaam of je de garantie hebt aangevraagd, dit keer bij Siemens met 4 apparaten. Conclusie prettig zakendoen bij Mood Keukens. Wij kunnen Mood Keukens bij iedereen aanraden, kopje koffie staat altijd klaar. Wim en Ria buitenhuis.
“Uitstraling van composieten keukenblad”
Betreft Eigenhuis Keukens Door Gb Schimmel op vrijdag 26 okt 2018 18
In december 2017 een keuken gekocht bij eigen huis keukens in nijmegen in maart 2018 geplaatst toen een probleem met het composieten blad toen een man van dekker zevenhuizen komen kijken die zegt dat dit zo hoort maar zelf ook iemand naar laten kijken die zegt dat dit niet hoort een email gestuurt word niet op gereageerd dus zeer zeker geen bedrijf om aan te raden om een keuken te kopen.
“Zeer tevreden”
Betreft Grando Keukens & Bad Door A. Mizee op vrijdag 10 aug 2018 18
Wij hebben een keuken gekocht bij Grando Utrecht. Wij hebben het hele proces vanaf het eerste bezoek in de winkel tot de laatste schroef die de monteur in de keuken draaide als zeer prettig ervaren. Tijdens de bezoeken in de winkel werd er uitvoerig ingegaan op onze keukenwensen. Er werd stapsgewijs door het aankoopproces heen gewandeld en geen druk uitgeoefend om snel een beslissing te nemen. De levering van de keuken ging soepel en was in een keer compleet! het composiet werkblad was zorgvuldig verpakt er werd uitvoerig gecontroleerd op breuk. De montage werd zeer zorgvuldig en rustig uitgevoerd. Het werk werd niet afgeraffeld maar netjes en zeer tot tevredenheid uitgevoerd. Al met al zijn we zeer tevreden met Grando.
FOTO VAN A. MIZEE
Keuken met composiet werkblad
“Waarschuwing”
Betreft KuechenWelt Door A.Spijkhoven op vrijdag 3 aug 2018 18
In het voorjaar van 2018 langsgegaan bij Michel in de vestiging Bussum. Michel leek goed mee te denken en had al snel een schets op papier. Al snel hadden we een deal.
De styliste kwam een aantal weken later pas langs, waardoor de keuken ook pas een aantal weken later besteld werd. Hierdoor liep de levertijd uit. Styliste was aardig en dacht ook goed mee. Ze gaf aan dat de bestelde kastjes helemaal niet besteld konden worden zoals Michel ze had opgeschreven. Het materiaal van de kastjes kon alleen als werkblad worden besteld. Ter plekke met de styliste dus de kastjes aangepast wat materiaal en uiterlijk betrof. Minpuntje voor verkoper Michel dus. De styliste had een aantal voorbeeld stalen bij zich, maar gaf aan geen voorbeeld van het door mij bestelde keuken/werkblad bij zich te hebben. Op zich geen probleem leek het, want ik had een foto in de winkel gemaakt van hetgeen ik besteld had. Dit liet ik haar ook zien. Een gepolijst, composieten werkblad, glad dus. Dit was te zien op de foto en zo had ik het ook tegen Michel gezegd in de winkel. Op de dag dat mijn keuken geleverd werd, was ik kort thuis om hem aan te nemen en ging de aannemer aan de slag nadat ik weer was gaan werken. De aannemer liet al snel weten dat er enkele producten ontbraken, waardoor hij de keuken niet volledig kon installeren. Onder andere de RvS wandplaat ontbrak, waardoor hij de afzuigkap niet kon plaatsen en er geen tegelafwerking kon plaatsvinden. De aannemer moest dus een andere dag weer terugkomen als alles compleet was... Plankdragers ontbraken ook deels en een koolstoffilter voor de afzuigkap. Het meest vervelende echter was toen ik thuis kwam en ik constateerde dat het werkblad niet hetgeen was wat ik had besteld. Het leek wel van kunststof in de eerste instantie. Naar kort onderzoek en contact met de keukenondersteuning van Kuchenwelt, bleek het wel te gaan om composiet, echter was het niet gepolijst, maar 'gezoet'. Deze had een ribbelige structuur en niet een gladde zoals ik bij Michel had aangegeven in de winkel. En warempel, op de koopovereenkomst stond inderdaad 'gezoet'. Een term die ik tot die dag nog nooit had gehoord als keukenterm en dus nooit enige aandacht aan had besteed. Zelfs de styliste had hier niet op aangeslagen bij haar huisbezoek, nadat ik de duidelijke foto van het gepolijste werkblad aan haar had laten zien. Michel had in de winkel een fout gemaakt en de verkeerde benaming opgeschreven. Gelukkig had ik een foto gemaakt bij de bestelling en kon ik mijn klacht onderbouwen. Het gezoete blad zou ik nooit hebben gekozen en had ik ook nooit overwogen in de winkel. Na veel gesteggel met Ilona van keukenondersteuning, die de aftersalea regelen voor Kuchenwelt, een huisbezoek van Michel, die ineens deed alsof zijn neus bloedde en alle schuld ontkende, kreeg ik te horen dat mijn klacht was afgewezen. De getekende koopovereenkomst was heilig en daarmee was de kous af! Ik had een heel net compensatievoorstel neergelegd. Gezien het blad gelijmd en wel al lag, zag ik weinig in het los slopen en plaatsen van een nieuwe, met alle kosten en moeite van dien voor Kuchenwelt. Ik vroeg de kosten van de installateur (2 dagen à 950,-) als compensatie terug. Ik dacht enorm mee met hen, maar dit mocht niet baten...
Men wilde mij wel tegemoet komen met een nieuw blad 50/50 prijs. Kennelijk zagen ze wel een fout in, maar wilde er toch nog een slaatje uit slaan! Op dit moment loopt de zaak via de rechtsbijstand en zijn ze aangeschreven. Kuchenwelt heeft nog niet gereageerd na binnenkomt van de aangetekende brief. Mochten ze alsnog reageren zal ik de reactie hier jog plaatsen, maar vooralsnog raad ik een ieder af om zaken te doen met Kuchenwelt Bussum en eigenlijk Kuchenwelt in het algemeen, gezien je na de koop altijd te maken zult hebben met hun aftersales keukenondersteuning. Wees gewaarschuwd...
FOTO VAN A.SPIJKHOVEN
Foto van het blad
“Complete keuken met apparatuur”
Betreft Keukenloods Door Bisselink op maandag 2 jul 2018 18
We hebben een complete keuken met apparatuur gekocht bij Connor van Keukenloods. De verkoop en advies waren prima. Hij dacht met ons mee. Het leveringstraject van de keuken was ook prima en alles was er en op tijd volgens afspraak. Het enig minpunt van keukenloods vond ik dat de plaatsing van de keuken wordt gedaan door ZZP-ers (was bij ons niet bekend). Wij hadden toevallig een ZZP-er die behoorlijk ruw werkte en ons nieuwe composieten aanrechtblad besmeurde met terpentine.. Uiteindelijk is dit wel netjes door een eigen monteur van keukenloods en de leverancier van het blad opgelost. Maar je merkt wellicht dat ZZP-ers niet zo' n binding hebben met het bedrijf, waardoor er minder netjes werd gewerkt in ons geval.
“Persoonlijke benadering”
Betreft Kex Keuken Expert Volendam Door Caty en Ruud op zaterdag 26 mei 2018 18
Kort geleden is de nieuwe witte matglans keuken met zwart composiet keukenblad geplaatst door NH montage. Jur van de Kamer heeft ons geholpen met het ontwerp van de keuken. Regelmatig (op afspraak) teruggeweest. Waarbij Jur ruim tijd voor ons vrij had. Erg tevreden over de persoonlijke benadering en gedegen advies. We zijn helemaal tevreden en genieten iedere dag van onze nieuwe keuken. De montage door NH Montage en het leiding/elektrische gedeelte door WB Installatie was echt super.
“Hacker keuken”
Betreft Svea Keuken & Bad Eindhoven Door Toos en Wim van Grunsven op dinsdag 24 apr 2018 18
Een grijze hacker keuken met Lion Stone composiet blad en achtwand. We werden vakkundig geholpen en geadviseerd door Marieke en Ivo. De aannemer Walter en keukenmonteur Jos hebben prima en secuur werk geleverd. Wij zijn heel tevreden over onze prachtige nieuwe keuken en het geleverde werk. Alles via Svea geregeld (ontzorgen) zodat wij alleen maar voor koffie hoefde te zorgen. Allemaal bedankt!
“Perfecte witte keuken”
Betreft Keukenloods Door h. reinders op maandag 9 apr 2018 18
We hebben een prachtige witte keuken gekocht, incl. apparatuur van het merk Pelgrim, met mdf gespoten deuren, greeploos. Bovendien een mooi zwart composiet werkblad. Alles werd goed uitgelegd, levering goed besproken. Monteurs waren ook erg behulpzaam. Een minpuntje is dat ik zo vaak een mail en telefoon kreeg over de betaling. Wilde dit doen via internetbankieren, maar moest wel op tijd...bla bla bla .. Verder geen opmerkingen in één woord onze keuken is Perfect.
“Werken heel efficient en goed georganiseerd”
Betreft Nuva Keukens Door M. van den Bogaard op zondag 25 feb 2018 18
Na veel keukenzaken bezocht te hebben, was Nuva het eerste bedrijf waar wij na 2 uur met een complete offerte, een mooi ingebonden boekje, met tekeningen en opgave van alle gekozen onderdelen, maten en specifieke prijzen de deur uit gingen. Bij andere keukenzaken zaten we soms wel 3 uur en hadden dan niet eens een prijsindicatie en niets op papier. Wij wisten wel ongeveer wat we wilden maar hebben bij Nuva erg deskundig advies gehad. En er werd meteen een afspraak voor een vervolggesprek na ongeveer een week gemaakt. Dus ruim een week om alle gekozen onderdelen goed te overwegen. Bij t 2e gesprek werd alles nog een keer bekeken in de uitgebreide showroom en besproken. Een laatste aanpassing en een definitief prijsaanbod. Deze winter was er de superaanbiedingen van een gratis vaatwasser en gratis plaatsen en nog een mooie keukenmachine of korting. Daarna kwam de verkoopadviseur zelf bij ons thuis meten. Een duidelijke afspraak voor plaatsing werd gemaakt. Nette duidelijke correspondentie en afspraken en nog een laatste telefoontje ter bevestiging. De dag voor plaatsing is alles afgeleverd. In 1,5 dag is de keuken geplaatst door 2 monteurs, efficiënt, netjes en vakkundig. Alles was aanwezig. Er ontbrak niets en er was niets beschadigd. Alleen de voeg tussen de 2 delen van het composiet werkblad wipte iets omhoog. Dat wordt nog verholpen. Na alle verhalen over keukenbedrijven die hun afspraken niet nakomen en waar delen ontbreken of beschadigd zijn, kunnen wij zeggen dat Nuva erg efficiënt werkt en dat alles geweldig goed georganiseerd is. Bovendien leveren zij een kwalitatief prima product voor een scherpe, eerlijke prijs. Wij zijn blij met onze mooie keuken en erg tevreden over de service van Nuva Tilburg!
“Echte aanrader”
Betreft Voortman Keukens Door Anja Schagen op zaterdag 17 feb 2018 18
Wij zijn, na meerdere keukenwinkels bezocht te hebben, terecht gekomen bij Voortman Keukens in Bunnik. Wij zijn tot onze volle tevredenheid geholpen en geadviseerd door de heer Gerben ter Maat. Geduld, meedenken, een luisterend oor, ideeën aandragen, wijzen op prijs/kwaliteit en ga zo maar door....!
- Voor advies over hoe onze keukeneiland moest worden ingedeeld, het zou een groot eiland worden, gaf voor ons de doorslag met Voortman Keukens verder te gaan. Zie foto; het composieten aanrechtblad zou nogal zwaar worden en dit vroeg om nauwkeurige en vakkundige voorbereiding. Ook de koof, waar koelkast, vrieskast, apparatuur etc., in zou komen te vallen was een top idee. Dank je wel, Gerben!
- Het brengen van de te monteren onderdelen van de keuken was in 1 woord super! Betreft een nieuwbouw huis/straat dus veel zand voor de deur en nog geen bestrating, maar hier werk zeer netjes mee om gegaan.
- Ook de plaatsing van de keuken is erg netjes verlopen. Deze twee heren wisten waar ze mee bezig waren en werkten erg netjes. Dit gaf gedurende het monteren ons veel vertrouwen en rust; gewoon vakmensen! Kortom een echte aanrader en zijn erg tevreden!
FOTO VAN ANJA SCHAGEN
Keuken met groot eiland
“Je merkt uiteindelijk het verschil”
Betreft Keur Keukens Door Familie De Graaff op maandag 10 jul 2017 17
Vanuit deze lovende verhalen en een dikke 9.8 op casa ook naar Keur Keukens geweest. Helaas heb ik het net iets anders ervaren.

Positief:
- de winkel; je wordt goed geholpen en naar je geluisterd. Deze winkel geeft je inderdaad een ander gevoel dan de bekende "concurrenten".
- voorbereiding; ook erg over te spreken. Er wordt apart nog een keer ingemeten door Keur zelf en deze vriendelijke man geeft je gelijk tips over wat er allemaal nog moet gebeuren en voorbereid moet worden voordat de keuken geplaatst wordt. Top!
- planning; Je wordt goed op de hoogte gehouden van de planning en de installatietekeningen zijn erg duidelijk.

Minder positief:
- factuur; stond een fout in de factuur waardoor ik € 400,- meer moest betalen . Goed dat ik het zelf nog nagerekend had wat in de koopovereenkomst stond. Kan gebeuren toch !?
- uitvoering en montage; matige uitvoering en montage, hier had ik zelf wel meer van verwacht! Wat beschadigingen op de muur, een passtuk verkeerd gemonteerd. Waardoor deze niet meer bruikbaar was. Het composieten blad was onbeschermd geleverd, dus ook beschadigd! Schacht Afzuigkap was tekort en tenslotte paste de prullenbak niet. Dit vonden wij wel erg veel. Erg matig!

Slecht:
- garantie en afhandeling van beschadigingen. Ik wordt niet goed op de hoogte gehouden wanneer de gebreken worden verholpen en ik wordt doorverwezen naar de leverancier. Nu moet alles van mijn kant afkomen?

Conclusie: De verkoop was goed geregeld en de voorbereiding ook. Helaas zit ik nu met een keuken die nog niet helemaal af is. Ze gaan eerst proberen of ze de beschadigingen op het blad kunnen repareren (6 weken wachten). Lukt dit niet dan moet er een nieuw blad besteld worden ( levertijd ?). Ondertussen is het blad niet afgekit, dus de keuken is helaas nog niet goed bruikbaar.

Toevoeging ontvangen 12 november 2017: Na 6 weken zijn er twee delen van het composieten werkblad vervangen = Goede service. Ook zijn de andere klachten naar tevredenheid verholpen. Al met al zijn we nu dik tevreden met de Keuken. Hier merk je toch het verschil met de gewone "Concurrenten" en Keur keukens.
FOTO VAN FAMILIE DE GRAAFF
U keuken
“Arma is betrouwbaar”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Frank en Ineke op donderdag 29 jun 2017 17
Eind april hebben wij onze keuken laten plaatsen. Vanaf de gesprekken met de verkoper tot en met de installatie hebben wij beslist een zeer goed en tevreden gevoel bij Arma. Mooie, inspirerende showroom en vriendelijke mensen. Door Coen zijn wij uitstekend en uitgebreid ingelicht, hij nam geduldig alle tijd in detail onze wensen te verwezenlijken met inachtname van ons budget. Hij heeft deskundig bruikbare ideeën en adviezen geopperd zonder enige dwang. Enkel malen heeft hij de 3D-tekening aangepast welke een getrouw beeld gaf van de werkelijkheid. De communicatie met hem is zowel telefonisch als per mail correct en prima verlopen. Altijd vriendelijk, beleefd, eerlijk en transparant. Snelle reactie op vragen. Een dikke pluim heeft hij verdiend met als cijfer een 10!

Door Magiel is de keuken perfect ingemeten. Een belangrijk onderdeel temeer omdat in onze situatie de nieuwe vensterbank en smetranden naadloos moesten aansluiten op elkaar. Dit geldt tevens voor de achterwand boven de mooie NEFF kookplaat.

Over de montage zijn wij uitermate tevreden. Door Werner is onze keuken vakkundig geïnstalleerd. Geen "haastklus". Hij is beleefd, vriendelijk en rustig, kortom erg prettig in omgang. Het plaatsen van het composiet werkblad, vensterbank en smetranden was een secuur werk hetgeen hij zeer precies heeft gedaan. Het kitwerk ziet er strak uit. Werner heeft ruim de tijd genomen voor de oplevering en heeft perfect werk geleverd. Uiteraard ook voor hem een dikke pluim met als cijfer een 10!

Onze aannemer was positief verrast over het feit dat de montage zo goed was verlopen. Dit schijnt niet vaak te gebeuren. Tevens was de installateur zeer te spreken over het overzichtelijke aansluitschema. De naam ARMA zullen zij vast niet snel vergeten.......

De service na oplevering is uitstekend. Arma, in ons geval Gert, geeft je de ruimte mee te denken en geeft je echt het gevoel dat de klant koning is. Service staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel! Een paar zaken zijn nog in behandeling, wij maken ons geen zorg over de afwikkeling hiervan.

ARMA is een betrouwbaar en zeer aan te bevelen bedrijf. Een aanrader voor een ieder die van plan is een keuken aan te schaffen. Stap binnen bij ARMA en je keuze is bepaald! Coen, Magiel, Werner, Gert en Anja en natuurlijk al jullie collega's met wie wij contact hebben gehad: bedankt jullie zijn een professioneel team. Wij genieten van onze mooie keuken, een heerlijk gevoel!
“Composieten keukenbladen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door M vd H. op maandag 26 jun 2017 17
In februari 2016 door Grando zaandam een mooie keuken laten plaatsen, mooi ontwerp, in eerste instantie goede service mbt opleveringspuntjes. Totdat wij december 2016 een scheur in 1 van de 2 aaneengesloten composiet bladen ontdekken, omdat ze van mening zijn dat dit niet zomaar kan en min of meer de gaskookplaat de oorzaak hiervan moet zijn (een smeg, niets bijzonders maar door ons geleverd/ door Grando vakkundig gemonteerd), laat Grando de leverancier van het composiet blad beoordelen. Volgens de beste man zat de scheurer al jaren (!??), keuken nog geen jaar oud destijds! Blad blijkt door te hangen en is daarom gescheurd. 2 maart 2017 zegt Grando schriftelijk toe de schade te herstellen. 5 mei 2017 een vage mail of wij het akkoord kunnen geven op evt kleur en accent verschil, hierop hebben wij gereageerd dat wij begrijpen dat er productie verschil kan zijn en wanneer wij dit verschil acceptabel vinden, dan pas akkoord geven. Op de vraag hoe Grando het nieuwe te plaatsen blad beter wil gaan ondersteunen hebben wij nu, 26 juni 2017 nog geen antwoord en ook nog geen nieuw blad! Ontwerp en plaatsing was prima! Nu er nazorg en garantie verleend moet worden: Ga jullie diep schamen!
“Zeer tevreden”
Betreft Keur Keukens Door Jos op woensdag 14 jun 2017 17
Om maar met de deur in huis (de keuken) te vallen: zeer tevreden met Keur Keukens.
Dat geldt voor het hele traject van aanschaf tot plaatsing tot service. Wij zijn geen snelle besluiters. We hebben geen druk ervaren van Keurkeukens om toch vooral maar snel te besluiten. Alle geduld werd opgebracht door onze contactpersoon Cornelis. Een deskundig en betrokken verkoper. Nam zelfs de moeite om bij ons thuis de situatie in ogenschouw te nemen o.a. vanwege enkele bouwkundige aanpassingen. Die bouwkundig aanpassingen hebben we laten uitvoeren door Fred Buné van Keuken Werk. Een bedrijf met meer dan grondige kennis en kwaliteiten hoe je zo een klus moet uitvoeren. Perfecte en strakke planning, creatief, aangenaam contact en afspraken nakomen. Top ! De keuken zelf hebben wij laten voorzien van Neff apparatuur, zwart composiet werkblad, fraaie witte greeploze kasten. Het is een plaatje geworden. Achteraf nog een paar kleine servicewerkzaamheden en een nalevering op ons eigen verzoek. Ook hier konden wij op Keur Keukens rekenen. Deskundige medewerkers en gefocust op een tevreden klant. Wij zijn dus meer dan tevreden!
FOTO VAN JOS
Keuken met Neff apparatuur en zwart composiet blad
“Bedankt voor hartelijkheid en service”
Betreft Ardi Keukens Door Arie en Jolanda op zaterdag 20 mei 2017 17
In september zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe keuken. We werden daar hartelijk verwelkomd bij Ardi. Er stond een prachtige showroomkeuken in de showroom en onze keuze viel daarop. We hebben een afspraak gemaakt en zo begon de geschiedenis van onze keuken. De wensen die we hadden, werden verwezenlijkt. We kozen voor een composiet aanrechtblad en onderkasten in kaderfront. Voor de bovenkasten kozen we juist voor een streepje in het midden. Met de bedrijfsleider Henry hadden we leuk contact en geen ding teveel. Tijdens de bestelling van de keuken ging het niet helemaal goed, maar Henry sprong in de bres en alles is goed gekomen. Het resultaat is een prachtige keuken en we genieten dagelijks van de praktische en mooie keuken. We hadden nog een prachtige Bosch oven in onze oude keuken en die wilden wij er graag weer in geplaatst hebben. Dit was geen enkel probleem. De monteur heeft binnen twee dagen de keuken gezet en de service daarna werd goed opgelost door andere monteurs. Deze jongens krijgen een dikke pluim en dat geldt ook voor het personeel van Ardi! Wat hartelijkheid en gemoedelijkheid, wat je niet zo snel meer vindt in andere zaken. We kijken met veel plezier op terug met het kopen van de keuken. Henry wordt ook hartelijk bedankt voor de opschrijfboekjes, die zorgen weleens voor gesprekken over de keukenwereld. Een leuk herinnering hebben we nog, dat wij door vier personeelsleden uitgeleid worden. We voelden ons op dat moment, dat de klant koning is. We stelden het zeer op prijs, dat de directeur Arjan ons persoonlijk even de hand schudden. We zullen zeker Ardi aanraden en nogmaals bedankt voor alle hartelijkheid en service.
FOTO VAN ARIE EN JOLANDA
Keuken met composiet blad
“Hoogglans keuken”
Betreft Kex Keuken Expert Volendam Door Tony Janssen op maandag 15 mei 2017 17
Onlangs is de nieuwe witte hoogglans keuken met zwart composiet keukenblad geplaatst door NH montage. Jur Kramer heeft ons geholpen met het ontwerp van de keuken. Regelmatig teruggeweest. Iedere keer maakte Jur tijd voor ons vrij. Meer dan dik tevreden over de persoonlijke benadering en gedegen advies. Helemaal top dat we een noodkeuken mochten lenen. Echt een uitkomst. We zijn helemaal tevreden en genieten iedere dag van onze nieuwe keuken. Ook de montage door NH montage echt super.
“Zeer correct”
Betreft I-Kook Door Léon Weinheimer op zaterdag 1 apr 2017 17
Na een eerste gesprek , goed ontwerp ontvangen waarin geheel is meegedacht over een correcte opstelling. Fijne samenwerking met de leverancier van het composieten blad aangezien wij dit in eigen beheer geregeld hadden. Zeer correcte gehele oplevering van alle partijen die aan deze keuken gewerkt hebben.
FOTO VAN LÉON WEINHEIMER
Keukenmontage
“Goede service”
Betreft Ardi Keukens Door Fam.Pellis op donderdag 9 mrt 2017 17
Wij hebben een prachtige witte hoogglans keuken met zwart composiet blad, en omdat je alles kunt bekijken in de showroom ,gekozen voor zwarte apparatuur ,fijne bestek en pannenlades die geruisloos sluiten. Na plaatsing erg goede service. Raad zeker,hebben we al gedaan, Ardi keukens bij vrienden en fam.aan.
“Tevreden over keuken minder over aftersales”
Betreft I-Kook Door Richard op dinsdag 13 dec 2016 16
We zijn tot op heden erg tevreden over de keuken zelf (4 maanden). Ook het plaatsen ervan is goed verlopen.

Minder te spreken zijn we over de aftersales service. Het geleverde keukenblad was beschadigd. Na enkele weken kwam een servicemonteur van de keukenbladproducent langs om de schade te repareren/de schade te beoordelen. Zijn conclusie: het blad kan niet ter plekke gerepareerd worden, dit moet in de fabriek gebeuren. Na een maand kregen we een brief met daarin de mededeling dat er toch geprobeerd zou worden om het blad ter plekke te repareren. Dezelfde servicemonteur kwam langs (blijkbaar was hij van gedachten veranderd en meende hij het nu wel te kunnen verhelpen) en was van plan de kopse kant van het blad (waar de beschadiging op zit) te vervangen. Nu ben ik zelf geen keukendeskundige, maar het lijkt me niet de bedoeling om een composiet keukenblad in de tuin te zetten, hier de kopse kant af te bikken en er vervolgens een nieuwe op te zetten. De servicemonteur kwam na een uur ook tot deze conclusie. Al met al keerde hij onverrichte zaken huiswaarts. Uiteindelijk hebben een nieuw blad gekregen en is deze inmiddels door de keukenmonteur (dus niet van de keukenbladleverancier maar van iKook zelf) vakkundig geplaatst.

Wat ons met name gestoord heeft in deze kwestie is het gebrek aan communicatie. Ik moest iedere keer zelf bellen om te vragen wat de status is en zaken in gang zetten. Daarnaast kreeg ik communicatie vanuit de keukenbladleverancier en moest ik met hen zaken afspreken. Dit zorgt voor verwarring en er gaan zaken langs elkaar lopen. Ik verwacht in deze dat ik alleen communiceer met mijn keukenzaak omdat ik daar de keuken gekocht heb. Wat ons daarnaast flink gestoord heeft is het feit dat de bladenleverancier alleen op donderdag in het noorden des lands is voor service. Ik verwacht van een keuken die ik 20 km verderop koop dat ik ook snelle service kan verwachten. Dat de bladenleverancier 215 km verderop zit kan ik niets aan doen en daar heb ik ook niet voor gekozen. Service moet voorop staan, ongeacht de afstand.

Al met al: prettige gesprekken tijdens ontwerp, vakkundige plaatsing, fijne keuken (kwaliteit/duurzamheid kan ik nog niets over zeggen na 4 maanden maar lijkt goed) en een matige tot slechte aftersales service.
“Goed geholpen maar had beter gekund”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door C.Bendien en M.A.Bendien-Houwing op donderdag 8 dec 2016 16
Ondanks dat de bestelde goederen op tijd en in goede orde werden bezorgd , werd er bij controle door de aannemer een verkeerde aansluiting composiet werkblad geconstateerd,zodat , in overleg met de ARMA de opening moest worden aangepast .Bovendien had ook de wastafel een aanpassing nodig voordat deze waterpas op het blad kon worden gezet. Wij vragen ons af waar het probleem ligt, bij de fabriek of bij de ARMA. Foute berekening v.d. wandtegels, waardoor nalevering noodzakelijk werd. Het kostte enige moeite de nageleverde artikelen op ons huisadres te ontvangen, hetgeen trouwens wel goed is uitgevoerd. M.a.w. de nazorg verliep wat stroef. Een en ander kan ook te maken hebben met communicatieproblemen, omdat twee afspraken over twee verschillende verkopers verliepen. Concluderend: we zijn goed geholpen in een prachtige showroom, waar een goede keuze en advies was. Echter, de contacten, nadat het koopcontract was afgesloten, de nazorg dus, evenals de verzoeken om desbetreffende personen te spreken te krijgen, hadden beter gekund.
“Onze droomkeuken....”
Betreft Roukens en van Gaalen Keukens Door Marco en Jolanda Heijkamp (Heijkamp Interieur) op woensdag 7 sep 2016 16
We zochten een landelijke keuken in de Hoffz style. Lang heb we gezocht naar een mooie houten kleur die niet te geel was. Omdat we zelf een interieurzaak hebben, zijn we best kritisch wat betreft de kleurcombinaties. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Jaco adviseerde deze prachtige sfeervolle BEDA keuken. We zijn super enthousiast over het passende advies en het mooie eind resultaat! Helemaal onze stijl. Het is trouwens een zeer gebruiksvriendelijke keuken wat betreft de afwerking van het hout. Ook het composieten werkblad is in dit opzicht ideaal in onderhoud. Onze accessoires van Hoffz uit onze eigen winkel maakt het totaal plaatje helemaal af! Veel succes met jullie mooie zaak!
FOTO VAN MARCO EN JOLANDA HEIJKAMP (HEIJKAMP INTERIEUR)
Beda Keuken
“Bijkeuken”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door H.Tielbaard op dinsdag 9 aug 2016 16
Ruim 10 jaar terug kochten wij bij ALL STYLE KEUKENS onze nieuwe keuken waar we nog dagelijks heel veel plezier van hebben,wij zijn echte kookliefhebbers. Onze bijkeuken die grenst aan onze keuken had eerder een heel andere bestemming. Deze ruimte hebben we nu bij onze keuken getrokken, met een mooie grote RVS Amerikaanse koelkast en daarom heen een royale kastenwand gebouwd. Het bied ons heel veel extra koel-vries en bergruimte. Kasten met daarin mooie hoge en diepe laden geven ons nu overzicht in onze keuken. We zijn erg blij met het mooi e en strak uitgevoerde resultaat. Echt een stuk vakwerk van David die met alle precisie dit heeft gemaakt. Wij zijn erg tevreden met het resultaat en kunnen echt iedereen ALL style keukens aanbevelen!

Eerdere ervaring van 17 december 2014: Hallo, wij hebben ook onze keuken laten renoveren door all style keukens uit Arnhem en zijn uitermate tevreden over alles. Toen we het huis begin dit jaar kochten was de keuken absoluut niet onze smaak. Onze Poggenpohl keuken was pas 8 jaar oud en de staat was op zich prima. Joost heeft er nu onze keuken naar wens van gemaakt met nieuwe inbouwapparaten een dik composiet aanrechtblad en ook alle keukendeurtjes zijn nieuw en op maat gemaakt. Onze Quooker is een aanwinst, want direct warm en kokend water kunnen pakken is toch wel geweldig, we willen niet meer zonder. Samen met de nieuwe led verlichting hebben we voor ons gevoel gewoon een hele nieuwe keuken en is het aanrechtblad nu gelukkig ook iets hoger gemaakt op ongeveer 95 cm, dat werkt heerlijk. Joost bedankt voor je adviezen en de begeleiding van ons project zoals je het zelf noemt en ook monteur Gerard bedankt voor het mooie werk wat je bij ons hebt gemaakt.
FOTO VAN H.TIELBAARD
Kastenwand
“Strakke keuken”
Betreft Voortman Keukens Door Esther van der Leeden op woensdag 6 jul 2016 16
Mijn mooie keuken komt bij Voortman Keukens Apeldoorn vandaan. De verkoper (Henri) dacht mee met mijn wensen en daar kwam een mooi ontwerp uit voort. Een hoogglans witte keuken met koof voor spotjes. De koof is ook om de koelkast en vriezer heen gebouwd en daardoor is de keuken extra strak geworden. Het grijze composieten keukenblad is ook helemaal naar wens. Kortom; zeer tevreden over het ontwerp, de levering, service en de realisatie van mijn droomkeuken!
FOTO VAN ESTHER VAN DER LEEDEN
Hoogglans wit met koof voor spotjes
“Nog mooier dan op de tekening”
Betreft Mood Keukens Door Fam Besselsen op zaterdag 25 jun 2016 16
Wij zijn zeer tevreden met de mooi geleverde keuken! Hij is in het echt nog mooier als op de tekening. Het plaatsen van de keuken ging in een dag en alles werkt prima. Wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen!
FOTO VAN FAM BESSELSEN
Houtlook keuken met composietblad
“Nieuwe keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door L van der Kolk op maandag 1 feb 2016 16
december 2015 is de nieuwe keuken geplaatst. We waren op onze zoektocht door de verschillende keuken aanbieders bij Bemmel en Kroon terecht gekomen. Wij zijn bijzonder tevreden met de goede adviezen van Raymond, uiteindelijk prijs en kwaliteitverhouding heeft onze keuze bepaald. We zijn erg blij met de keuze van de combinatie lichte keuken hoogglans, zwarte composiet aanrecht en verder alle apparatuur van Atag. De keuze Atag, had als reden dat we hier een wat langere garantie op kregen. Zeven jaar i.p.v. vijf 5 jaar, of die meerprijs verstandig is zal de toekomst leren. De keuze voor de wandkastjes met led verlichting zowel in als onder de kastjes en de glazen planken is ook een succes. De keukenmonteur heeft ook prima werk afgeleverd, nam zijn tijd, alles keurig gesteld. Volgende keuken zal geen lange zoektocht worden, direct naar Bemmel en Kroon, scheelt een hoop tijd.
“Hier gaat het gebeuren”
Betreft Keukenwereld XXL Door Familie Beckers - Alblasserdam op zaterdag 9 jan 2016 16
In het voorjaar reden wij naar Keuken en Badwereld Poortvliet om ons te oriënteren voor een nieuwe keuken. Wij werden hartelijk ontvangen en hebben op ons gemak rondgekeken. De heer Pieter Vlot heeft ons uitvoerig geadviseerd. Dat was ook wel nodig want onze keuken is niet standaard. Het is een kleine ruimte die wij optimaal wilden benutten. De heer Vlot is een man vanuit de praktijk, dus weet uit ervaring wat er kan en niet kan worden gerealiseerd. Dat was wel heel fijn. Hij heeft ons fantastisch geholpen.Een groot fornuis, een spoeleiland, het kon allemaal worden gerealiseerd, zelfs in die kleine keuken. Het plaatsen van de keuken zou op ons verzoek in oktober plaats gaan vinden. Ook het plaatsen liep goed. Voor de monteurs Leendert en Coran was het een hele klus om de keuken met velen hoeken en randen te monteren, maar ook dit is geweldig gedaan. Een pluim voor deze heren. Keurig netjes gewerkt en ook weer meedenken over soms kleine dingen.. Het werkblad is van composiet en er is in het werk een mal gemaakt door de monteurs die naar de leverancier van de werkbladen is gebracht. Een paar weken later werd dit geplaatst. Zo precies en zo netjes weer. Alles is goed afgewerkt en netjes afgehandeld. Keuken en Badwereld Poortvliet is een aanrader! Ik hoor wel eens andere verhalen over leveranciers van keukens. We gaan lang genieten van deze keuken, maar mochten we in de toekomst ooit nog eens een keuken aanschaffen, dan gaat dit zeker weer bij Keuken en Badwereld Poortvliet gebeuren.
“Composiet blad”
Betreft Ardi Keukens Door V.bommel op dinsdag 15 dec 2015 15
Composiet aanrechtblad gekocht bij Ardi en bij aflevering bleek er nogal wat niet goed te zijn zoals geen 8mm gat geboord in het blad, spoelbak beschadigd,geen smetranden en de afmetingen van het blad anders wat overigens voor de totale lengte niet uit te maken. Ardi heeft dit bewonderingswaardig en snel opgelost. Op zaterdag ochtend heeft de monteur Johan op zéér efficiënte wijze de zaken aangepakt.de montage kosten heeft Ardi voor zijn rekening genomen wat wij zéér fideel vinden.
Nogmaals bedankt voor de snelle en goede afwikkeling met vooral een super Johan. Fam.v.bommel
“Keuken gekocht”
Betreft Smits Keukens Door Mark van Goethem op zaterdag 5 dec 2015 15
Dit najaar een keuken gekocht bij Smits keukens in Uitgeest. Zeer goed geholpen door zowel Esther als Rene. Alle tijd werd genomen voor het uitkiezen van de keuken en niet hinderlijk gebeld of ik nog interesse had in hun keukens. Na meerdere afspraken gekomen tot een leuk ontwerp en goed om te zien dat zij er ook de nodige moeite insteken. Esther zocht bewust of er een ander mooi composiet werkblad was om onder een bepaald prijsniveau te blijven. Uiteindelijk wel een ander composietblad gekozen die ik gewoonweg iets mooier vond. Korte directe lijnen en dat werkt erg makkelijk. Rene komt persoonlijk inmeten en het feit dat hij ook komt kijken tijdens de montage toont ook wel hun betrokkenheid. De montage ging nagenoeg perfect. In een dag stond de keuken. Alle kasten en blad compleet en onbeschadigd. De afzuigkap echter, deze kwam al beschadigd uit de doos, moest later vervangen worden. Maar dit was buiten ieders schuld aangezien de apparatuur pas bij de klant uitgepakt wordt. Kortom een tevreden klant. Korte lijnen, transparante prijzen ( geen nu of nooit korting etc). Als ik toch een puntje van kritiek mag geven is dat ik het wel opmerkelijk vond dat de aansluitingen van de keuken op de muur niet gekit werden. Elke hoek werd keurig met siliconenkit gedaan maar de aansluitingen op de muur werden niet gekit met acrylaatkit. Tot tweemaal toe gevraagd aan de monteur maar dat deed hij niet ( wel siliconen maar geen acrylaat??). Vreemd want een keuken is pas echt af als de aansluitingen ook gekit zijn. Nu is het voor mij geen probleem om een strakke acrylaatvoeg te maken maar ik kan mij voorstellen dat er voldoende klanten zijn die daar moeite mee hebben. Buiten dit puntje van kritiek zou ik bekenden met keukenwensen zeker adviseren om eens bij Smits Keukens te kijken.
“Zeer te spreken”
Betreft Keukenwarenhuis Door Fam Torn op donderdag 15 okt 2015 15
Wij zijn zeer te spreken over Keukenwarenhuis. Voor het eerst in ons leven een nieuwe keuken gekocht, voor ons nieuwe huis. Wij zijn 2 keer in Ter Aar geweest om ons te oriënteren en een tekening te laten maken, dat gaf ons veel vertrouwen en hebben hem ook gekocht. Een week voor aflevering nog een kleine aanpassing gedaan aan de lengte van het composiet blad ook dat was geen probleem. De keuken werd keurig op tijd geleverd, en wij hebben hem zelf geplaatst in 1 dag. De keuken is geweldig geworden alles klopt en niets beschadigd, een top keuken. Mochten we ooit weer een keuken nodig wij komen weer naar Ter Aar.
“Geen moment spijt gehad”
Betreft Bemmel en Kroon Door Theo van Westbroek op vrijdag 7 aug 2015 15
Na het bezoeken van diverse keukenleveranciers zijn we uitgekomen bij Bemmel en Kroon in Zoeterwoude. Vijftien jaar geleden hadden we daar onze vorige keuken gekocht en dat was goed bevallen. Tel daarbij op de uiterst aantrekkelijke winkel en het vriendelijke personeel. Dat gaf ons het vertrouwen om wederom met Bemmel en Kroon in zee te gaan. Ter voorbereiding hadden we een eigen 3D ontwerp gemaakt. Dat bleek een goed vertrekpunt bij het gesprek met onze adviseur Romano van Dijk. Na drie uur stond onze droomkeuken op papier. En dat ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs in verband met de BTW korting van 21%. Na de aanschaf wilde we toch nog wat aanpassen aan de apparatuur. Eén telefoontje was voldoende. Alles keurig verwerkt en ook nog eens goed te volgen via de persoonlijke pagina op mijnkeukeninfo.nl. Na twee maanden is de keuken geplaatst. De keuken is een dag voor de plaatsing bezorgd. In verband met een modelwisseling werd een andere koelkast geleverd met iets mindere specificaties. Dit probleem is in onderling overleg keurig opgelost. Ook ontbrak i.v.m. productieproblemen de stoomoven van Siemens. Deze zou later worden geleverd. De plaatsing van de keuken is vlot verlopen. Aan één kast zat een beschadiging en op het composietblad zaten lijmresten vanuit de fabriek. Dit is direct opgepakt door de serviceafdeling en in no time opgelost. De dag na plaatsing werd al het verpakkingsmateriaal weer keurig opgehaald. Echt een uitstekende service. We hebben geen moment spijt van de aankoop en genieten elke dag.
FOTO VAN THEO VAN WESTBROEK
“Beste Keukenwinkel”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Geert Wognum op maandag 15 jun 2015 15
Beste keukenwinkel van de 10 die wij hebben bezocht. Meteen een faire prijs. In Nederland zijn 9 van de 10 winkels van hetzelfde concern (Mandemakers). Hun manier van werken sloot niet goed op ons aan en de overige waren te duur. Super goed geholpen ook de aftersales was goed. Bij de plaatsing waren wat kleine problemen die zijn direct verholpen. 1 maand na de plaatsing is de rand van het composiet blad aangepast. Hier zijn 2 mannen een halve dag mee bezig geweest (met de hand geschuurd). Na een jaar sloot 1 lade niet helemaal goed. Binnen een week is er iemand langs geweest. Al met al heel erg tevreden en raad het iedereen aan.
FOTO VAN GEERT WOGNUM
“Mooie keuken maar klantenservice laat te wensen”
Betreft Voortman Keukens Door Mw. van Sprang op donderdag 21 mei 2015 15
Een nieuwe keuken aangeschaft bij Voortman in Bunnik. Prima gesprek gehad, goed geadviseerd en uiteraard een mooie keuken uitgekozen. Maar helaas nadat alles was betaald en afgerond, begonnen de problemen. Zo eerst op 30 april melding gedaan van krassen in het composiet aanrechtblad. Telefonisch contact opgenomen en via de e-mail foto's verstuurd. Een week later pas een e-mail dat de melding was doorgezet naar de keukenblad leverancier die contact zou opnemen. Tot op heden niets van gehoord. Hier weer zelf achteraan gegaan en pas 5 juni kan er iemand het keukenblad komen polijsten, omdat ze dan "in de buurt" zijn... Belachelijke reden! Daarna kregen we een lekkende afvoer bij de gootsteen, waardoor een ladekast schade heeft opgelopen. Hiervoor gebeld en dik een week moeten wachten op een monteur. De nieuwe lade zou worden besteld en er zou "vanzelf" contact met mij worden opgenomen... Hier geloof ik dus niks van, dus ook hier moet ik weer achteraan gaan. Het is jammer dat het zo'n nare nasleep heeft, terwijl je een vermogen aan een hele mooie keuken hebt uitgegeven. De klantenservice laat echt te wensen over, aangezien je zelf overal achteraan moet bellen en alles moet dubbel checken.
“Volmondig voor Awa gekozen”
Betreft ASWA Keukens Door Maria S. op woensdag 25 mrt 2015 15
We hebben ons ook georiënteerd bij andere keukenleveranciers, maar volmondig voor Aswa gekozen. Met name de betrouwbaarheid en het goede meedenken waren voor ons belangrijk. Ook de uiteindelijke prijs viel ons niet tegen. De klantvriendelijkheid en de service zijn uitstekend en de levering is goed verlopen. Binnen een week werd er een deurtje kapot gemaakt door een logé, en dit is keurig door Aswa vervangen, een prima service. Over de kwaliteit van de keuken ben ik heel tevreden, alleen heb ik nog een vraag over het composiet aanrechtblad, hoe kun je dit het beste schoonhouden om de glans te behouden, ik zal hierover binnenkort even met Aswa over bellen.
“Uitstekende sales, waardeloze after-sales”
Betreft Grando Keukens & Bad Door BJV op woensdag 28 jan 2015 15
Onze eerste indruk van Grando was zeer goed. Er werd meegedacht, een goed ontwerp gemaakt, veel mogelijk en totaal geen agressieve verkoop. Alles ging goed, totdat de keuken geleverd werd. Er bleek een lade te missen... en frontjes... en plinten... en op het aanrechtblad (composiet) zat een heel lelijke vlek. En toen begon de ellende. Om Grando in beweging te krijgen tot het oplossen van klachten moet je hemel en aarde bewegen. De persoon die bij Grando Hilversum de boel regelt, ene Bart, belooft van alles, maar komt deze beloftes nooit waar. Er wordt nooit terug gebeld en alles duurt heel erg lang. Na drie weken werd de klacht van het aanrechtblad eindelijk serieus genomen en dit is uiteindelijk zeer snel naar behoren opgelost door de fabrikant van het materiaal. De zaken waar Grando zelf voor verantwoordelijk is zijn na 4 maanden nog steeds niet geleverd. Al meerdere keren zijn ze gekomen, met verkeerde kleur frontjes, met te korte plinten of met een zelf gefabriceerd plankje dat voor pas-stuk moest doorgaan. En iedere keer moeten we er zelf achteraan bellen en iedere keer maar weer een dag vrij van het werk nemen omdat er weer iemand langs moet komen. Mijn advies is net als dat van vele op Qasa: Koop NOOIT NOOIT NOOIT een keuken bij Grando of een ander bedrijf van de firma Mandemakers.
“Schitterende keuken, uitstekende service.”
Betreft Ardi Keukens Door Fam. van Bavel op zaterdag 20 dec 2014 14
Door de goede reviews op qasa.nl hebben wij voor een keuken en bijkeuken bij Ardi gekozen. Op een zaterdag zijn wij, na het maken van een telefonische afspraak, naar St. Annaland afgereisd. Daar aangekomen hebben we eerst een rondje door de showroom gemaakt. Omdat het erg druk was waren de verkopers niet beschikbaar en werden we geholpen door een medewerker van Ardi die normaal de materiaalinkopen doet. Een aardige en oprechte meneer, maar geen verkoper waardoor bijvoorbeeld de uitleg over de verschillende type keukens (excellent, etc) niet helemaal overkwam. Het uitzoeken was een hele klus en heeft de hele dag geduurd. Onze keuken heeft een kookeiland van 290cm bij 110cm wat bij de keuze voor het blad problemen opleverde. Ik wil perse graniet, maar het was niet zeker of dit wel uit een stuk geleverd kon worden. Bovendien vond ik de keuzemogelijkheden voor graniet bij Ardi niet optimaal. Er zat geen graniet bij waar ik direct verliefd op kon worden. De verkoper probeerde daarop een composiet blad te verkopen, maar daar wilde ik niet aan. Uiteindelijk besloten om op de order aan te geven dat het blad kon worden geannuleerd. Na de keuken moest de bijkeuken nog worden uitgezocht. Na zo'n lange dag met al die keuzes heb je het wel een beetje gehad. De bijkeuken is in minder dan een uur uitgezocht. Na zelf wat rond te hebben gekeken besloten het blad bij Ardi te annuleren. Elders kon ik het voor de helft van de prijs krijgen en dan ook nog 4cm massief in plaats van 2 cm. Dit betekende wel 2 leveranciers voor 1 keuken, met alle risico's die dat met zich meebrengt. De tekening die door de leverancier van het blad is gemaakt werd door Ardi netjes gecontroleerd en retour gestuurd. Het annuleren was ook geen probleem. Afspraak is dus echt afspraak. Het inmeten van de keuken is daarna netjes gedaan. Dat stelt met een kookeiland ook niet zoveel voor. Het leveren en plaatsen van de keuken verliep prima. De spullen werden op een vrijdag geleverd. De maandag daarna zou de plaatsing worden begonnen. Het plaatsen is door 1 medewerker gedaan. Hij is er tot en met donderdag mee bezig geweest. Bij de oplevering alles samen doorgelopen. Wat bleek, er moesten 4 deuren worden vervangen omdat de hoogglans lak er net niet netjes op zat. Als de monteur er niks van had gezegd had ik het zelf niet opgemerkt. Hij heeft het echt tot in de puntjes nagelopen. De nieuwe deuren werden enkele weken later geleverd en gemonteerd. Ik mocht de oude deuren houden wat erg handig is met een 1,5 jaar oude dochter die de boel terroriseert. Als er nog eens iets gebeurd heb ik reserve deuren die er prima uitzien. Super! Al met al is het hele proces super verlopen. Ik zou Ardi aan iedereen aan kunnen raden. Qua prijs kan ik er niet zoveel over zeggen. Wij hebben nergens anders een offerte opgevraagd. De keuken was niet goedkoop, maar daar hebben we zelf voor gekozen. De apparaten hebben wij voor een goede prijs gekregen omdat je die kunt nazoeken op internet. De bijkeuken was bijna een verrassing, omdat ik niet meer precies wist wat we hadden uitgezocht maar uiteindelijk ziet die er ook prima uit. Over het totaal ben ik erg tevreden. De keukenbranche komt op mij altijd wat louche over maar bij Ardi heb ik daar niks van gemerkt. Dat de levering en plaatsing door monteurs van Ardi wordt gedaan is wat mij betreft ook een pluspunt. Geen problemen bij de levering en montage. Een prima en betrouwbaar bedrijf. PS: op de foto staat de keuken nog met het noodblad. Het granieten blad wordt binnenkort geplaatst.
FOTO VAN FAM. VAN BAVEL
Blad moet nog geplaatst worden.
“Bedankt”
Betreft Van Leeuwen Keukens BV & PoggenPohl Studio Wassenaar Door Laurens Maan op maandag 4 okt 2021 21
Wij hebben een volledig nieuwe keuken, met Siemens app. en Kemie composiet werkblad bij Van Leeuwen Keukens gekocht, daar zijn wij erg blij mee! Tijdens de gesprekken is er goed meegedacht en geadviseerd. Alles is op tijd geleverd en de montage is uitgevoerd door een vakman (ik ben een pietje precies). De nazorg bij de kleine opleverpunten was super, bij het beantwoorden van onze vragen is de tijd genomen om de juiste informatie van de fabrikanten te vertalen naar jip en janneke taal. Wij zouden deze keuze zo weer maken. Bedankt Martijn en Team!
“Barst in het werkblad”
Betreft Nieuwenhuis Keukens Door Sander Wolthuis op maandag 21 jun 2021 21
9 februari 2021: 2,5 na de montage van de keuken (augustus 2018) klinkt er tijdens het koken op een elektrische kookplaat een harde knal, wat blijkt, in het composieten werkblad is een barst ontstaan. Deze barst komt vanonder de kookplaat uit en loopt pakweg 20cm verder midden over het werkblad. Wij hebben natuurlijk gelijk contact gezocht met Nieuwehuis Keukens en een paar weken (26 februari) later stond er een monteur op de stoep. Zijn conclusie was dat dit te lijmen viel en hij ging aan het werk. Er werd een extra ondersteuningsbalk onder de scheur geplaatst, lijm werd verspreid en middels klemmen werd het aanrechtblad gelijk getrokken. Met de klem erop was de barst indien nauwelijks zichtbaar, en veel minder goed voelbaar. De monteur vertrok, nam uiteraard de klem mee, met de opmerking dat wij maar eens moesten kijken wat we hiervan vonden.
Dezelfde avond was de barst alweer terug, de lijm had niet gehouden. Wij weer terug bellen naar Nieuwenhuis Keukens, nu kwam de leverancier van het werkblad langs, Topline. Deze monteur (29 maart) heeft niks anders gedaan dan met een waterpas controleren of de keuken wel waterpas stond en ging vervolgens weer weg zonder een conclusie te trekken. Ook heeft hij niet onder het werkblad gekeken of de constructie wel goed was. Zijn reactie op dat ik aangaf dat een monteur van Nieuwenhuis Keukens een lijmpoging had ondernomen was een stille lach en de opmerking dat composiet lijmen niet te doen was. Wij zouden via Nieuwenhuis wel horen hoe of wat. Na wat belletjes kwam er nu een Teamleider langs (bleek dezelfde man te zijn als de eerste monteur) en deze teamleader kon gelijk beslissen op locatie of we een nieuw werkblad zouden krijgen (12 mei). De beste man kwam binnen en wilde weer gaan repareren. Toen ik aangaf dat een reparatie al gebeurd was en niet geholpen had, plus dat de monteur van Topline aangaf dat een composieten werkblad niet te lijmen viel vroeg hij wat ik wel wilde. Ik gaf aan dat ik via Nieuwenhuis te horen had gekregen dat hij zou beslissen of we een nieuw werkblad zouden krijgen; daar wist hij niks van. Hij ging wat belletjes plegen. Het resultaat was dat hij niet genoeg informatie had, nog moest overleggen met Topline en we zouden die dag, anders uiterlijk eind van de week meer horen. Na 2 weken niks gehoord te hebben ik nog maar eens bellen; er bleek een coulante offerte in de maak te zijn. 3000 euro voor een nieuw werkblad. Daar komt bij dat ik niet weet op dit een coulante prijs is, want ik weet alleen de totaalprijs van de keuken, niet wat het werkblad destijds gekost heeft. Alle opmerkingen die gebracht heb mbt de algemene voorwaardes van zowel Nieuwenhuis als Topline werd niet op gereageerd, mijn opmerking dat de barst ontstaan is tijdens het koken? Geen reactie. Het moet en zal een fout van onze kant zijn (druk op het werkblad van boven uitgeoefend).
Geen enkele andere redenering en feit die ik aanbracht wordt naar geluisterd.
- thermo shock
- barst ontstaat tijdens het keuken
- NEN voorwaarde dat een werkblad plus montage aan 10x 100kg druk moet voldoen
- het feit dat de monteur in zijn verslag zegt dat de barst zou KUNNEN zijn ontstaan door druk, nergens staat bevestigd in hun verslagen dat het IS ontstaan door druk.
- De algemene voorwaardes van Nieuwenhuis waarin staat dat de verwachte levensduur geldt als garantie termijn, en een werkblad heeft een grotere verwachte levensduur dan 2,5 jaar.
- De algemene voorwaardes van Topline waarin staat dat op product van hun 5 jaar garantie zit.
Al dit wordt aan de kant geschoven onder het nom van "dit is niet ons standpunt". Maar hun standpunt beargumenteren lukt ze niet. We lopen gewoon tegen een stenen muur op, ze houden vol totdat wij opgeven en zij de vervanging niet hoeven te betalen.
FOTO VAN SANDER WOLTHUIS
“Prachtige keukenzaak”
Betreft Goergen Keukens Door Stefan en Mariëlle Vinken op vrijdag 11 jun 2021 21
In juli 2018 hebben wij een appartement in aanbouw gekocht in het Polverparkplan in hartje Maastricht. Goergen was de door de aannemer aanbevolen keukenleverancier. In augustus 2018 hebben wij de prachtige showroom in Stein voor het eerst bezocht. Wij waren zeer aangenaam verrast door de inrichting, het aanbod, de vriendelijke bejegening vanaf het 1e moment.
Wij moesten onze nieuwe keuken samenstellen aan de hand van een tekening van ons nieuwe appartement. Langzaam maar zeker zijn we tot de opbouw ervan gekomen. We konden een groot eiland plaatsen van 335 cm, met een flinke kastenwand erachter. De lades en kasten in het eiland zijn uitgevoerd in een hoogglans crème lak van hoogwaardige kwaliteit. Het blad is prachtig donker van kleur, met mooie nerven en is van composiet. De kastenwand daarentegen is van donker hout, hetgeen zeer mooi matcht bij het blad van het eiland. Onze apparaten zijn allemaal van Miele (koelkast, stoomoven, combi-magnetron, koffieapparaat, inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit functioneert allemaal bijzonder goed. De apparaten zijn uitgevoerd in zwart, en passen daardoor heel mooi in de houten achterwand en bij het donkere blad. We hebben het afgemaakt met een mooie, diepe zwarte spoelbak en een zwarte Quooker. Omdat wij lang moesten wachten op de oplevering van ons appartement, hebben we vaker wat aan de samenstelling van de keuken veranderd. De laatste verandering was de mooiste. SieMatic kwam met een volledig nieuwe model, SLX. Hierdoor was het mogelijk om het blad flinterdun te maken (12 mm). Bovendien is onder het blad, maar ook in de kastenwand een prachtige led-verlichting aangebracht, die op verschillende standen licht geeft, van warm tot zakelijk. En de dikke kers op de taart is het hoekvitrine element dat we aan de kopse kant van het eiland hebben laten inbouwen. Met prachtige messing afwerking in helder glas. Een genot om naar te kijken én een genot om te bezitten! Het is niet goedkoop, maar absoluut meer dan de moeite waard! Prijs-kwaliteit verhouding is goed, voorzover wij dat kunnen beoordelen.
Tenslotte nog een compliment aan Ingrid, onze verkoopadviseur: zij heeft continu met ons meegedacht, ons goede ideeën gegeven en bij al onze wijzigingen geduld en deskundigheid blijven tonen. Echt een topper!
En chapeau aan de jongens die de keuken geplaatst hebben. Een hels karwei, dat bijna 3 dagen heeft geduurd. Maar het resultaat is er dan ook naar! Wij genieten er dagelijks met volle teugen van en raden iedereen aan deze prachtige keukenzaak te bezoeken en zich te laten inspireren door al het moois wat Goergen te bieden heeft!
FOTO VAN STEFAN EN MARIËLLE VINKEN
“Aanrader”
Betreft Keuken Kampioen Door Tonnie Hermans. Dodewaard. op woensdag 12 mei 2021 21
Net als en goed bedrijf moet zijn, klant vriendelijk, open voor onderhandelingen, goed advies. Alles duidelijk verder gecommuniceerd. Onderdeel van de Mandenmakers Keukengroep, Waalwijk. We hebben een mooie keuken uitgezocht met kook-eiland. Alles stipt volgens afspraak. In ons nieuwbouwhuis. Onze vorige keuken was avanti, die staat ook hoog in deze lijst, bij ons hier en de buurt, en terecht, maar daar betaal je ook voor. Keukenkast Kwaliteit van onze nieuwe keuken is ook Top. Prima apparatuur. Composiet aanrechtblad. Met een Bora inductie afzuig kook-plaat op het eiland. Voorbereiding laten doen door Sanitair-installateur. Oven was niet meer leverbaar, dus kregen we een duurdere geleverd met dezelfde functies. Ik zou de Keukenkampioen aanraden.
FOTO VAN TONNIE HERMANS. DODEWAARD.
“1 ster voor Paul Roescher is nog 1 teveel”
Betreft Paul Roescher Door S.van de Wiel op woensdag 17 feb 2021 21
Wij hebben in september 2020 een keuken gekocht bij Paul Roescher de grootste misser in lange tijd. Mensen blijf aub ver weg van dit bedrijf. Tot de handtekening gezet is is alles perfect verlopen maar daarna begint de ellende. Wij hebben onze keuken gekocht in Apeldoorn alles besproken en getekend.Wij zouden binnen 2 weken horen wie de keuken zou gaan monteren, dit wilde we graag weten zodat we met dat bedrijf een afspraak zouden kunnen maken om een ombouw te timmeren/maken.Tot een week voor inbouw van de keuken geen contact kunnen krijgen met niemand, inmiddels waren we 3 maanden verder na aankoop.Uiteindelijk een naam gekregen met telefoonnummer, dit bedrijf gebeld maar wist niet dat hij ging inbouwen bij mij, later wel weer, afspraak gemaakt om eea te laten doen, 1 dag voor inbouw een berichtje van dit bedrijf nee ik ga toch u keuken niet monteren want ik moet van Paul Roescher ergens anders heen. Nieuw bedrijf, nummer gekregen en zij hadden geen tijd voor het maken van de ombouw wat ik snap als je dat een dag van te voren moet inplannen. Maar bedankt Paul Roescher....Dag van inbouw, monteur komt langs, hele vriendelijke kundige man en hij kan er niets aan doen wat er vervolgens allemaal gebeurd. Keuken is inmiddels geïnstalleerd maar het volgende is allemaal verkeerd geleverd door Paul Roescher:
1.Composiet werkblad is niet goed, het gat voor de kookplaat is te groot.
2.De keuken komt een stuk de kamer in en de afdekplaat is 40 cm te kort.
3.Op de technische tekening zijn ze vergeten een stopcontact te tekenen voor de verlichting van de bovenkasten.
4.Verlichting koelkast werkt niet.
5.Filters voor de afzuiging zijn niet goed geleverd.
6.Missende afdekplaatjes lijsten.
Wat er vervolgens qua communicatie allemaal misgaat is echt niet te geloven. Je moet als klant een service desk melding maken maar Paul Roescher belt je niet, communiceert niet, laat niet weten wat de status is. Nadat ik tig mailtjes heb gestuurd, 20 keer heb gevraagd of ze me willen bellen is er contact geweest.
Nu 7 weken verder is de status, blad is besteld en binnen de rest zijn ze vergeten te bestellen of is geen oplossing voor. Maar meneer het is toch niet onze fout dat de tekening niet goed is gegaan, dit lag aan de verkoop, bla bla bla maar oplossen ho maar. Wij hebben de hele keuken laten stucen en schilderen nu moet er alsnog gefreest worden om electra aan te leggen en moet de stucadoor en schilder weer komen en uit coulance vergoeden wij 150 euro. Poeh poeh wat een gebaar. Je wordt als klant niet serieus bij Paul Roescher, ik realiseer me goed dat waar gewerkt word er fouten worden gemaakt maar communiceer met je klanten en los iets op. Mensen wees gewaarschuwd voor u uw spaarcentjes hier gaat uitgeven. 1 ster voor Paul Roescher is nog 1 teveel.
FOTO VAN S.VAN DE WIEL
“Composiet aanrechtblad”
Betreft Stonecenter Door Gitje68 op donderdag 10 dec 2020 20
Serieus, loop met een grote boog om deze zaak heen want ze geven totaal geen service. Ik heb een composiet aanrechtblad gekocht, het plaatsen is niet vakkundig gedaan, het ligt ook gewoon los erop, de kit was slecht afgewerkt, communiceren gaat slecht want spreken gebrekkig nederlands. Maar oke, ik heb dit voor lief genomen. Na een jaar gebruik overal vlekken en ook een kring op het blad, ik moest wondermiddel (te koop bij de zaak)gebruiken was het advies, gekocht a 15 euro, werkte niet. Vervolgens wat gedoe erover maar iemand langs gekomen die op de route lag, duurde wat weken maar vooruit, komen ze met dat wondermiddel aan, tja dat had ik al wel begrepen dat dat niet werkte. Niet mee te communiceren normaal doordat ze de nederlandse taal niet voldoende spreken. Vervolgens mailtjes, telefonisch zouden ze terug bellen niks van dit alles. Geen reactie. nu dan eindelijk gesproken gister en leggen de schuld bij mij, ik heb het niet goed onderhouden. Geen garantie, op de vraag waarom ze niet reageren op mijn mail, ik word afgeblaft dat hij ziek is geweest drie weken. maar mijn mailtjes dateren van oktober. Al met al doe geen zaken met dit bedrijf het kost je een hoop negatieve energie en het is het niet waard. Op de vraag waarom mijn vorige blad wel vrij bleef van vlekken(zelfde blad andere leverancier) kreeg ik natuurlijk geen antwoord ook. Het mooie van het verhaal is dat het me nu toch gelukt is de matte of glimmende vlekken eigenlijk vrij eenvoudig te verwijderen en mijn blad er weer oke uit ziet maar de oplossing ga ik hier niet aandragen en u begrijpt vast de reden. Ze mogen het nu zelf uitzoeken daar.
FOTO VAN GITJE68
“Extreem blij met onze keuken”
Betreft KVIK Door Albert Peeters op dinsdag 8 dec 2020 20
We schrijven december 2020 en zijn extreem blij met de mooie keuken die Kvik Leiderdorp bij ons heeft opgebouwd. Johan (verkoop/ontwerp), Ruud (opbouw) en Ronald (afwerking): groot compliment. Iedereen vindt 'm schitterend.
We praten over een Tacto-keuken met grote/stille AEG vriescombi (36 dba) en (zwarte) Bosch afwasmachine, (zwarte) Bosch inductieplaat, (zwarte) Bosch oven en eveneens Bosch (RVS) afzuigkap. Afwerking: donker hout, 'Belgian blue' 20 mm composiet blad, extra diep (70 cm) -zwarte wasbak/Quookerkraan. Uitgekookt: het werkblad wordt pas definitief ingemeten als de keuken is opgebouwd. Millimeterwerk. Conclusie: top.
FOTO VAN ALBERT PEETERS
“Blij met onze keuken”
Betreft KVIK Door Raymond en Maaike op zondag 8 nov 2020 20
Na ruim oriënteren hebben we een goed gesprek gehad bij Pieter in Wateringen. Toen we ons besluit hadden genomen voor een Kvik keuken te gaan bleek hij gestopt te zijn als bedrijfsleider. Jerry heeft ons daarna met veel enthousiasme verder geholpen. Ruim drie maanden vantevoren de plaatsing gepland zodat Fred en Midas onze keuken konden plaatsen. De koelkast bleek niet leverbaar, waar een vergelijkbare upgrade voor is gedaan wat goed is opgelost. Zonder dat ik moeilijk hoefde te doen, drie weken wachten op een koelkast vonden ze zelf ook niet kunnen. Het kwam overigens door Corona dat apparaten slechter leverbaar zijn.
De levering en plaatsing is naar tevredenheid gegaan, er waren enkele kleine restpunten die naar tevredenheid zijn opgelost. Het blad van composiet is via Kvik geplaatst door Jetstone. Superstrak gemaakt, complimenten! Wij zijn blij me onze nieuwe keuken! Ik kan Kvik Wateringen zeker aanbevelen!
FOTO VAN RAYMOND EN MAAIKE
Keuken met zwart blad
“Prachtkeuken”
Betreft Lauwers Keukens Door Fam. Pulles op maandag 26 okt 2020 20
In een gezellige ontspannen sfeer hebben we samen met Jack onze keuken samengesteld. Hij gaf tips en adviezen waar we zelf niet zo snel op waren gekomen. De samenwerking tussen Lauwers keukens en aannemer Corné de Rooij is fantastisch. Resultaat: een prachtkeuken, mat donkergrijs met composieten blad, waar we jarenlang elke dag van gaan genieten!
“Ontzettend tevreden”
Betreft Goergen Keukens Door Wilma Hoedemakers op zaterdag 24 okt 2020 20
In mei 2020 is door Goergen een keuken geplaatst in ons nieuwe appartement. Wij zijn ontzettend tevreden over het hele traject, vanaf advies, inmeting, plaatsing, begeleiding en nabellen. Reeds bij eerste informatief gesprek hadden we vertrouwen in Goergen, door professioneel advies en begeleiding. Wij waren ook meteen erg enthousiast over aanbod en produkten. Het eindresultaat met een prachtig kookeiland met composiet blad is helemaal naar onze wens. We zijn enthousiast over onze keuken en ik beveel Goergen dan ook van harte aan.
“Uitstekende keuze”
Betreft Superkeukens Door Henk Sminkj op vrijdag 23 okt 2020 20
In oktober 2019 hebben wij onze nieuwe keuken besteld bij Superkeukens in Capelle aan den IJssel. Deze keuken is geplaatst in de periode december 2019 en januari 2020. Bij het bestellen was er ruim de tijd voor het bekijken van de verschillende opties en nooit enige druk om de bestelling af te ronden. Alle onderdelen zijn keurig afgeleverd in ons appartement en voor het loodzware keukenblad was er gezorgd voor een verhuislift en extra mankracht in de persoon van de verkoper Rene. De keuken is geïnstalleerd door Diederick die dit uiterst snel en vakkundig heeft gedaan. Voor de mooie afwerking waren nog enige speciale composiet latten nodig maar die zijn ook snel geleverd en geïnstalleerd. En ook reageerde men snel op zaken die in de maanden daarna nog enige bijstelling nodig hadden. Kortom, wij zijn zeer tevreden over Superkeukens uit Capelle aan den IJssel.
“Blij met procesverloop”
Betreft Van der Velden Keukens Door Mark & Rianne op zaterdag 3 okt 2020 20
Telefonisch geprobeerd een afspraak te maken, dat verliep niet zo soepel als via de mail maar het lukte. Het is fijn dat er een afspraak op een avond kon worden gemaakt. Alle rust en ruimte om een keuken uit te zoeken. De basis voor onze keuken was de vaatwasser op hoogte, daar omheen zijn we verder gaan plannen. Met een fantastisch resultaat. Bij het inmeten bleken de maten van de keuken behoorlijk anders te zijn dan de tekeningen die we hadden van het huis. Ter plekke met Matthias nog wat aanpassingen gedaan in het ontwerp en naderhand nieuwe tekeningen ontvangen. De levering ging vlot, de plaatsing echt secuur en snel door het bedrijf van Arjan Pul. Er bleek een klein plekje in het composieten werkblad te zitten, na contact hierover het het bedrijf uit Groningen (waar het blad vandaan komt) gekomen en hebben dit netjes gerepareerd. Wij zijn erg blij met hoe het hele proces is verlopen en genieten elke dag van onze prachtige keuken.
“Scheur in keukenblad”
Betreft KeukenConcurrent Door Alex van tol op maandag 21 sep 2020 20
Na twee jaar en 4 maanden kwamen er achter dat er een scheur in ons keuken blad zat afspraak gemaakt en de monteur zij gelijk dat mijn kinderen op het blad hebben gestaan en hij wouw gelijk en offerte maken dat hij het blad wilde vervangen maar ik moest wel even mijn verzekering in lichten dat vind ik een beetje raar antwoord voor zo groot bedrijf als keukenconcurrent.
FOTO VAN ALEX VAN TOL
Gescheurd composiet werkblad
“Schoonmaak blad”
Betreft Nieuwenhuis Keukens Door Ten Hoor op zaterdag 12 sep 2020 20
E aantal jaren geleden keukenapparratuur en composiet. Blad van 2500 euro gekocht met bewerkte rand. Tot drie keer het bedrijf benaderd hoe wij de rand Van het blad moesten schoonmaken, en ontdoen van vettigheden . zouden door fabriek worden gebeld, we wachten nog steeds op antwoord. Hebben ondertussen het wondermiddel gevonden op internet , en blijkbaar zitten meer mensen met dit probleem. Dit zou de fabriek En Nieuwenhuis keukens leverancier van deze dure bladen toch moeten weten . Wij weten het nu , voor advies mogen Nieuwenhuis en de fabriek de klant door sturen naar mij kost 5 euro. Per advies
“Fout op fout bij montage”
Betreft Bruynzeel Keukens Door Marcelle op zondag 30 aug 2020 20
Gekocht in november 2018 een Bruynzeel optima keuken twv 30.000 euro. De service in de winkel was prima maar de ellende begon toen wij op 3 juni 2020 de sleutel van ons nieuwbouw appartement kregen. Bruynzeel was vergeten de perilex aansluiting op de tekening te zetten (nodig voor inductie koken) vergeten een dubbel stopcontact te plaatsen en vergeten een elektra aansluiting voor onze lamp bij kookeiland te regelen. Dag 1 moest onze betonvloer dus open voor een extra elektragroep. Op 23 juli 2020 kwamen ze de keuken monteren en de monteurs vertelde mij dat er die dag geen composiet keukenblad zou komen ( die informatie hoorde ik voor het eerst) en dat ze een noodwerkblad zouden plaatsen. Dit noodwerkblad omvat 2/3 deel van het eigenlijk blad. Gevolg is dat ik met halfopen kastjes zit waar stof en troep in komt. De firma Jetstone liet weten pas 5 weken later te kunnen komen voor het inmeten want ze hadden de aanvraag pas net binnen van Bruynzeel. Tijdens montage bleek een deel van de apothekerskast niet aanwezig te zijn, er ontbrak een kast met verlichting en de monteurs lieten allerlei afval achter o.a. een zware plank van 1,5 bij 2 meter. Bovendien waren er allerlei beschadigingen aan houten vloer en aan de muren. Bruynzeel gebeld de volgende dag maar i.v.m. covid zijn ze niet telefonisch bereikbaar. De mail werd pas dagen later beantwoord met o.a. de opmerking dat een noodwerkblad nooit zo mooi kan zijn als een definitief werkblad. Geen reactie op mail. Geen contact. Tot mijn grote ellende blijkt op 28 augustus dat de keuken een scheef geplaatst kookeiland heeft dus de composiet bladen kunnen niet ingemeten. KOOP NOOIT EEN KEUKEN BIJ BRUYNZEEL
“Prachtige keuken voor een goede prijs”
Betreft Superkeukens Door Jan-Willem Hueting op vrijdag 14 aug 2020 20
Wij hebben voor de tweede keer een keuken gekocht bij Superkeukens. De eerste zo'n tien jaar geleden bij Superkeukens Utrecht. Die keuken werd destijds geplaatst door RS Montage en heeft tien jaar lang probleemloos gestaan (het was een Nolte keuken, een merk dat Superkeukens nu niet meer levert). Voor onze nieuwbouwwoning kwamen we weer uit bij Superkeukens, dit maal Veenendaal. Uitstekend geholpen door Jeroen Rap. We wisten vrij goed wat we wilden. De prijs-kwaliteit verhouding is goed. We hebben een grote keuken, in Nederland geproduceerd, met composiet blad, voor een heel scherpe prijs. Bij de projectleverancier kwamen we zo'n beetje op het dubbele uit, waarbij we zelfs flink moesten beknibbelen op luxe (bijv. een kunststof blad). De apparatuur hebben we wel elders gekocht en in de montage laten meenemen. Na tekening van de offerte hadden we nog een paar kleine wijzigingen, die we snel via het portal konden doorgeven. De montage werd ook dit keer door RS Montage gedaan. Het inmeten gebeurde zorgvuldig en bracht nog één noodzakelijke wijziging aan het licht. Ook fijn: er werd gecheckt of de elders uitgezochte apparatuur paste. De plaatsing was netjes en duurde 2,5 dag, maar dan was ook alles helemaal af (incl. op maat geslepen spatrand). Kortom: een prachtige keuken voor een goede prijs. Communicatie zowel vanuit Superkeukens als RS Montage was top en mochten we ooit weer een keuken nodig hebben dan zouden we direct weer naar SK gaan.
“Bedankt”
Betreft KVIK Door Rembrandt Brandjes op zaterdag 11 jul 2020 20
Eind 2019 keuken gekocht bij KVIK Leiderdorp voor ons woonhuis in Voorschoten. Ron Souhoka heeft ons op een vriendelijke en deskundige manier geadviseerd bij het ontwerpen en configureren van de keuken. Ron heeft veel geduld en dwingt je niet tot een overhaaste beslissing. De keuken is rond de kerstdagen geïnstalleerd door de deskundige mannen van Christcfccr en in Januari 2020 is als kers op de taart het werkblad van composiet door Jetstone geplaatst. De keuken is prachtig en praktisch geheel naar onze verwachting een goed resultaat! We genieten er iedere dag van en hopen er nog vele jaren van te genieten. Bedankt KVIK Leiderdorp en in het bijzonder Ron Souhoka!
FOTO VAN REMBRANDT BRANDJES
Witte keuken met greeplijsten
“Vlekkend composietblad”
Betreft KeukenConcurrent Door Muharrem Inci op vrijdag 3 jul 2020 20
Twee jaar geleden een complete keuken gekocht maar het composieten keukenblad vlekt, meerdere malen monteurs gehad maar het probleem niet verholpen, zelfs dankzij de hulp van een advocaat steeds onzin redenen geven en na twee jaar niets opgeleverd. De klantenservice moet het dan oplossen, vestiging Zwolle betekend dan niets voor je en de klantenservice heeft als een taak, 'wat kan ik nu verzinnen om het probleem niet op te lossen, schandalig'
“Precisiewerk”
Betreft Toplijn Keukens Door Leo op maandag 29 jun 2020 20
Op advies van meerdere mensen Toplijn bezocht. Deskundig personeel dat niet alleen je wensen uitvoert maar je ook weet te verrassen in het ontwerp. Ook na installatie alles dik in orde! Toppers.

Aanvulling ontvangen 1 juli 2020: Ik heb een zwarte keuken gekocht met een wit- composiet- werkblad. De keuken bestaat uit een kastenwand en een kookeiland van liefst 3,6m. Het composiete blad wordt onderbroken door een olijfhoutenplank (30cm diep, 110cm lang). De keuken is met uiterste precisie gemonteerd. Dus dat is heel goed bevallen!
“Niet doen”
Betreft Bruynzeel Keukens Door Mattaar op maandag 8 jun 2020 20
We zitten nu inmiddels in juni en mijn eerste review schreef ik in maart dit jaar... Corona doet niet heel veel goeds... maar dat komt hier nog wel bovenop... dus reacties blijven uit en oplossingen ook...helaas. Nu een meneer achter de computer die intern onderzoek heeft gedaan om onze klachten en vragen te beantwoorden?!!! Niet op locatie komen en conclusie "wij kunnen helaas niets voor u doen". Wij hebben een achterwand van composiet hetzelfde als aanrechtblad, nu loopt het condenswater -ongeacht hard of zacht koken -vanaf achterwand onder de kookplaat door... dus sluiting geweest kookzone linksachter brand niet meer volledig.. en wij moeten wachten op het " dichtslibben " van kookplaat aan aanrechtblad.. u begrijpt dat dit niet te vatten is en als ik het vertel aan anderen wordt ik aangekeken alsof ik opgenomen moet worden zo onwaarschijnlijk klinkt dit..." conclusie van meneer klantenservice vanachter zijn bureau was dan ineens ; ik begrijp dat de afzuigkap niet bij ons is gekocht? Dan is dit het probleem! Nee meneer deze werkte prima is door twee monteurs van Bruynzeel gecheckt ! Deze voldeed prima bij onze vorige keuken vandaar dat deze is blijven hangen.... alles vanuit een kantoor concluderen zonder daadwerkelijk gekeken te hebben op locatie ! Omdat Bruynzeel klem zit en geen passende oplossing kan bedenken roepen ze maar wat! Heel onprofessioneel en ben bang dat dit zo nog heel lang zal duren !!! Ik zeg nog steeds KOOP GEEN BRUYNZEEL KEUKEN.

Eerdere ervaring van 6 maart 2020: Verkopen keuken verloopt gladjes en strak, je voelt je gehoord. Maar pas op!!! Daarna wordt alles anders, verkoper herkent je sowieso niet meer na ondertekening overeenkomst! En in ons domme geval betaling! Betaal nooit het hele bedrag!!! Pas als alles klopt en passend is !! In ons geval te goedgelovig geweest en nu blijft de fantastische strakke en gladde verkoper weg bij de onderhandelingen je hoort niets... dus moeten we maar langs gaan
“Super tevreden”
Betreft Esgrado Door Malu en Egon op dinsdag 7 apr 2020 20
Wij hebben een keuken laten plaatsen van voornamelijk steigerhout. Met een composiet beton-look aanrechtblad. We zijn super tevreden met het eindresultaat. En hebben al vele complimenten mogen ontvangen.
FOTO VAN MALU EN EGON
Steigerhout keuken
“Vakwerk geleverd”
Betreft Styling Keukens Door Fam. W. Blaak op woensdag 25 mrt 2020 20
Zeer tevreden! Mooie keuken uitgezocht voor een hele scherpe prijs. Omdat we zelf al een specifiek fornuis hadden uitgezocht, konden we goed vergelijken met andere leveranciers. Onze keuken was bij Styling Keukens zo'n 10.000 euro goedkoper in vergelijking met twee andere aanbieders. En dan ook nog eens volledig naar onze wens. Bij de andere leveranciers werd er dan al gekozen voor composiet aanrecht ipv graniet en voor standaard kastjes met deur ipv laden... Over installatie door Sam ook zeer tevreden. Fijne vent die vakwerk levert en netjes en rustig werkt. Erg blij met onze keuken dus, we genieten er iedere dag van!
FOTO VAN FAM. W. BLAAK
Genieten hiervan
“Kraangat vergeten”
Betreft KeukenConcurrent Door Huub Arends op dinsdag 11 feb 2020 20
Voor 10000 euro een keuken bij de keuken concurrent gekocht. We plaatsen hem zelf maar dat is met een gebrek aan een fatsoenlijke handleiding al lastig. Dan komen we er achter dat er geen gat voor de kraan in het aanrechtblad (composiet) is geboord. Bij contact met de klantenservice werd ons gezegd dat wij dat zelf zouden doen in het gedeelte van de wasbak. Gelukkig kunnen we met de tekening die in de winkel is gemaakt aantonen dat de kraan in het aanrechtblad moet komen. Kunnen ze pas een maand later en na veel aandringen twee weken later voor komen. Duurt het al met al wel twee weken langer eer we gebruik kunnen maken van onze keuken. Blijft dus gedoe met koken ed want we wonen wel in het huis. Ik raad niemand een keuken van de keuken concurrent aan!!
“Tevreden”
Betreft Ardland Keukens Door Ronald L op woensdag 29 jan 2020 20
Uitstekend geholpen door Gert-Jan Bokdam. We zijn bij meerdere gerenommeerde zaken geweest maar bij Ardland werd het beste meegedacht en vonden we de prijs kwaliteit verhouding simpelweg het beste. Uiteindelijk een prachtige U keuken aangeschaft met composiet blad en hoogwaardige apparatuur voor een goede prijs. Begeleiding is ook compleet in het Nederlands. Zeker de moeite!

Aanvulling ontvangen 3 februari 2020: Ja de montage is naar tevredenheid gebeurd eind vorig jaar.
“Waarschuwing”
Betreft Keukenmaxx Door Sanne op dinsdag 28 jan 2020 20
Koop nooit je keuken bij Keukenmaxx! Het is echt super slechte kwaliteit. Wij hebben een grote keuken van #keukenmaxx_nl. Bij onze keuken laat, na nog geen 4 jaar, bij bijna alle kastjes de opperlaag van de frontjes los! Het is echt heel lelijk en betekent, dat als het na 4 jaar al los begint te laten, wij binnen een aantal jaar een nieuwe keuken moeten kopen. De keuken is in onze woonkamer. Er is iemand geweest van #keukenman en die beweert dat wij de kastjes te nat hebben afgenomen. Dit is niet waar! Wij nemen de witte hoogglans kastjes af met een vochtig doekje en drogen na, anders heb je strepen op hoogglans... ik weet niet hoe #keukenmaxx_nl anders heeft bedacht hoe je een witte hoogglans keuken schoon maakt?!? Het is hun woord tegen de onze, maar ze geloven niet dat wij de keuken niet nat afnemen. Het is echt slechte kwaliteit!! De oplossing die ze hebben gegeven is dat ze 1 kastdeurtje van de 19 deurtjes/lades hebben vervangen ��. Daar hebben wij natuurlijk helemaal niks aan. En wij mogen de rest met korting laten vervangen.. Wij hebben 4 jaar geleden ontzettend veel geld uit gegeven aan een keuken van k*tkwaliteit. Daar gaan wij uiteraard niet nogmaals geld aan uitgeven om vervolgens over 4 jaar weer nieuwe kastjes te moeten kopen.. Eerder ook al een slechte ervaring. Na een half jaar was er een stuk uit ons composieten keukenblad gebroken. Op een plek wat wij onmogelijk zelf gedaan konden hebben. Ook dit was volgens hun onze schuld. Ze hebben dit 2x gemaakt. De eerste keer was echt afzichtelijk lelijk. En de 2e keer was het acceptabel, maar wel al na een half jaar een blijvend lelijke plek in ons blad!
FOTO VAN SANNE
Fronten
“Aanrader”
Betreft The Stone Factory Natuursteen Door Cheuk op donderdag 17 okt 2019 19
Prachtig composiet keukenblad gekocht, goed advies van The Stone Factory gekregen en vakkundig geplaatst. Duidelijk dat ze veel verstand van zaken hebben, aanrader!
Meer artikelen