Feedback

Welke soorten wasmachineverhogers zijn er?

Een wasmachineverhoger of sokkel plaats je onder de wasmachine. Zo komt de wasmachine zelf hoger te staan. Door de wasmachine op een verhoging te zetten kan je hem makkelijker in- en uitladen. Dit is vooral erg handig voor mensen met rugklachten of die moeilijk kunnen bukken. Er zijn verschillende systemen om je wasmachine op te hogen. Van simpele poten voor onder de wasmachine tot een kleine kastjes waarop je de wasmachine zet. Er zijn ook verhogers met wieltjes zodat je de wasmachine makkelijk kunt verplaatsen.

Verschillende soorten wasmachine verhogers

Er bestaan verschillende systemen om je wasmachine op te hogen. Ze zijn niet allemaal voor hetzelfde doeleinde geschikt. Onderstaand een overzicht van de meest bekende systemen, en wat de belangrijkste eigenschappen zijn. Ook krijg je een indicatie van de vanaf kosten voor elk systeem.
Wasmachine poten / voeten / trillingsdempers
Je kan losse (stel)poten kopen die je onder de vier hoeken van de wasmachine kunt  plaatsen. Meestal is de onderkant van de voetjes met een anti-sliprubber bekleed zodat de wasmachine op zijn plek blijft staan. Ze functioneren gelijk als trillingsdempers. Het monteren van dit soort voeten is heel eenvoudig. Je plaats er een onder elke hoek van de wasmachine en je bent klaar. Je kan de wasmachine op deze manier een aantal centimeter (max 10 cm) omhoog plaatsen. Wil je de wasmachine verder omhoog krijgen dan is dit systeem niet geschikt. De kosten bedragen ergens tussen de €10 en €20 voor dit systeem.  
Laag plateau op voeten
Dit systeem is feitelijk een plank met vier poten eronder waarop je de wasmachine kunt zetten. Ze zijn in de regel van plastic en staal gemaakt maar kunnen ook van andere materialen gemaakt worden. Op de plank waarop de wasmachine geplaatst wordt zit een anti-slip mat zodat de wasmachine er niet vanaf kan vallen. Aan de onderkant van de poten zitten trillingsdempers. Zo verminder je geluids- en trillingsoverlast van de wasmachine. Sommige plateaus hebben een telescopische basis. Dit betekent dat je het plateau precies op de breedtemaat en dieptemaat van je wasmachine kunt stellen. Je kan de wasmachine met een dergelijk systeem circa 10 tot 12 cm omhoog plaatsen. De kosten beginnen rond de €30. 
Meubelhondje / Meubelroller
Dit is zeer vergelijkbaar met een een laag plateau op voeten alleen zitten er onder een meubelroller wielen. In sommige gevallen zitter er wieltjes en pootjes op. De wieltjes kan je gebruiken voor als je de wasmachine wilt verrijden en de poten gebruik je als de wasmachine op zijn vaste plek staat. Verder heeft het dezelfde eigenschappen als een laag plateau op voeten. Een anti-slip mat om ervoor te zorgen dat de wasmachine niet valt en  trillingsdempers op de eventuele poten. De wasmachine kan met dit systeem circa 10 tot 12 cm omhoog geplaatst worden. De kosten voor een dergelijk systeem beginnen rond de €30.
Hoog plateau op voeten met eventuele onderla
Dit type wasmachineverhoger is het meeste geschikt voor mensen die hun wasmachine echt een stuk omhoog van de vloer af willen zetten. Het systeem heeft veel weg van een lage kast waarop je de wasmachine kunt plaatsen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een antislip mat om te voorkomen dat de wasmachine valt. Daarnaast zijn er omhoog staande randen die voorkomen dat je wasmachine van de kast af kan vallen. Soms is er een lade of plank in de kast gemonteerd, zodat je de ruimte onder wasmachine optimaal kan benutten. Je kan de wasmachine op deze manier tussen de 30 en 40 cm ophogen. De kosten voor dit systeem beginnen rond de €60.  
Speciale kasten
Er bestaan ook speciale kasten waarin je een wasmachine en/of droger kunt zetten. Dit zijn niet zozeer wasmachine verhogers maar het is eerder een meubel voor de wasmachine. De kosten van een dergelijke kast zijn vele malen hoger dan de andere systemen die op deze pagina beschreven staan. Ze zijn eigenlijk ook niet te vergelijken. Groot voordeel van een dergelijke kast is dat je de wasmachine nog hoger kan plaatsen dan bij de andere systemen.  

Conclusie

Wil je de wasmachine echt een stuk omhoog hebben kies dan voor een wasmachine verhoger met een hoog plateau waarop de wasmachine geplaatst kan worden. Je kan op deze manier de wasmachine tot ongeveer 40 cm ophogen. Er zijn ook eenvoudiger systemen die geschikt om de wasmachine tot 10 cm van de vloer te krijgen. Om echt de hoogte in te gaan is een speciale kast ook een mogelijkheid maar de kosten daarvan liggen veel hoger.
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat iets niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat iets niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.