Feedback

Laminaat Vloeren

Laminaat is door de aantrekkelijke prijs een populaire vloersoort. In dit artikel wordt meer verteld over de voor- en nadelen van deze vloersoort.

Soorten
Laminaat is beschikbaar in verschillende sterktes en slijtvastheid. De kwaliteit van laminaat kan worden herkend aan het klasse nummer. Deze varieert van 21 tot en met 34. Hoe hoger het nummer hoe beter de kwaliteit. Gebruik voor de woonkamer en keuken minimaal klasse 23. Laminaat met een lage klasse heeft meer last van slijtage en vocht.

Materiaal
Laminaat bestaat uit een aantal samengeperste lagen waarvan alleen de bovenste laag bedrukt is met een motief. Dit motief is meestal een houtstructuur. De overige lagen bestaan uit kunststof en hdf.

Levensduur
De levensduur van laminaat hangt af van het klasse nummer en de dikte van het laminaat. Laminaat met hogere klasse nummers is beter bestand tegen slijtage. Bij normaal gebruik gaat een laminaat vloer van 6mm dik minimaal 5 jaar mee. Laminaat met een dikte van 9mm gaat bij normaal gebruik minimaal 20 jaar meer.

Geluidsoverlast
Indien de laminaat vloer gelegd wordt zonder goede ondervloer en niet verlijmd is, kan de vloer gehorig zijn. Het contactgeluid kan goed worden verminderd door te kiezen voor een goede ondervloer.

Vochtbestendigheid
Laminaat kan niet goed tegen vocht. Dit kan er voor zorgen dat het laminaat gaat bobbelen. Verwijder water dan ook zo snel mogelijk van de vloer. De vochtbestendigheid kan worden vergroot door een goede ondervloer aan te leggen.

Vlekgevoeligheid
Laminaat is door de kunststof toplaag relatief goed bestand tegen vlekken. De toplaag zorgt er tevens voor dat laminaat een hygiënische vloersoort is. Er kan geen vuil in de vloer trekken.

Krasvorming
Laminaat is krasbestendig, maar niet krasvrij. Zand en ander vuil kunnen ervoor zorgen dat er krassen in de vloer komen. Voor lichte krassen aan het laminaat bestaan er reparatiesetjes.

Vloerverwarming
Bepaalde soorten laminaat zijn geschikt voor vloerverwarming. Daarbij moet rekening worden gehouden met het isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal kan er voor zorgen dat de vloerverwarming niet optimaal werkt. Het is belangrijk om aan uw leverancier te vragen of uw laminaat geschikt is voor vloerverwarming.

Uitstraling
Laminaat op de vloer heeft de uitstraling van een hoogwaardige vloerbedekking zoals hardhout, maar is wel een stuk goedkoper.

Schoonmaken en onderhoud
Laminaat is gemakkelijk schoon te houden door middel van een stofzuiger en een dweil. Een groot voordeel van laminaat is dat het geen periodiek onderhoud vergt.

Montage
Het is mogelijk laminaat te verlijmen aan de vloer. Echter worden de meeste laminaatvloeren zwevend (niet verlijmd aan de ondergrond) geplaatst. Tussen de kale vloer en het laminaat wordt vaak een geluidsdempende en egaliserende ondervloer gelegd. Het laminaat zelf kan op twee manieren aan elkaar bevestigd worden: lijmen of klikken. Het verlijmen van laminaatdelen is nogal precies werk en er ontstaan vrijwel altijd naden. Vanwege deze nadelen is kliklaminaat veruit het populairst. Vrijwel elk merk heeft zijn eigen kliksysteem, de basis is echter overal hetzelfde. Twee laminaatplaten kunnen in elkaar ’geklikt’ worden zodat deze vast aan elkaar verbonden zijn. In de regel kunt u zelf de laminaat vloer leggen.

Merken en producenten
Er zijn heel veel producenten van laminaat. In Nederland bekendere merken en producten van laminaat zijn: Quick-Step, BerryAlloc, Parador, Meister, Floorline Egger, Pergo, Balterio, Vita, Kronotex, Alsafloor, Tarkett, Krono Original en Saffier.

Kosten
Reken op prijzen vanaf ca. 5 euro tot ca. 45 euro per vierkante meter. In de regel is duurder laminaat van een hogere klasse kwalitatief beter.

Conclusie
Laminaat oogt als een luxe houten vloer tegen veel lagere kosten. Ook als u maar een klein budget heeft zijn er voldoende mogelijkheden om een mooie vloer te leggen. Let bij de aanschaf wel op de klasse specificatie, hierbij geldt: hoe hoger, hoe beter.

10+ Beste Vloeren - Alle Top Vloerenzaken
• Europa Parket
   
(Barneveld Gelderland) score 9,5 uit 416 ervaringen
• Luxury Floors
   
(Kampen Overijssel) score 9,5 uit 255 ervaringen
• Vloerenhuis Putten
   
(Putten Gelderland) score 9,4 uit 81 ervaringen
• Bebo Parket
   
(Vriezenveen Overijssel) score 8,6 uit 130 ervaringen
• Burg en Burg
   
(Zoetermeer Zuid-Holland) score 7,5 uit 6 ervaringen
• LAB21
   
(11 vestigingen) score 7,2 uit 158 ervaringen
• J&M Vloeren
   
(Leiderdorp Zuid-Holland) score 7,0 uit 2 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste Laminaatwinkels bekijken.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Uiterste tevreden”
Betreft LAB21 Door Aad op woensdag 2 dec 2020 20
Wij zijn uiterst tevreden over de laminaat vloer welke wij hebben gekocht bij LAB21 in Capelle ad IJssel. Wij vinden de vloer aan aanwinst voor ons interieur. Niet alleen het product is prima, maar ook de service na levering. Er ontbraken wat hoekstukjes voor de plinten. Na een belletje werden deze keurig binnen een week toegestuurd.
FOTO VAN AAD
“Appartement met pvc laminaat”
Betreft LAB21 Door Ria Maas op zondag 29 nov 2020 20
We zijn verhuisd naar een appartement en hebben ons hele appartement met PVC laminaat laten leggen. We zijn ontzettend tevreden. Makkelijk in onderhoud en goede service.
“PVC Vloer in studentenwoning”
Betreft LAB21 Door Frank op donderdag 26 nov 2020 20
Een jaar geleden voor het eerst PVC lijn laminaat vloer van LAB21 in een studenten verhuur woning neer gelegd. Dit ziet er nog steeds super goed uit dat we besloten hebben het in meerdere woningen toe te passen (Sensation extra breed Grey Bleeched Oak 0.55 mm toplaag)
FOTO VAN FRANK
“Goed ervaring gehad”
Betreft LAB21 Door Ans Hoeks op donderdag 26 nov 2020 20
Ik heb een goede ervaring bij Lab21, en de verkoopster was erg behulpzaam.

Aanvulling ontvangen 30 november 2020: De aankoop is 4 mnd geleden al geleverd. Wij hebben de PVC laminaat zelf gelegd. Die ligt er al 3 mnd. mooi erin.
“Fijn, warm en zeer uitgebreid geholpen”
Betreft LAB21 Door Rick Pelupessy op donderdag 26 nov 2020 20
We zijn toendertijd heel fijn, warm en zeer uitgebreid geholpen. Laminaat is ook op de datum wat afgesproken was aangekomen. Al met al zijn wij vol lof over Lab 21 en raden wij iedereen aan om daar eens te kijken
FOTO VAN RICK PELUPESSY
“Uiterst tevreden”
Betreft Luxury Floors Door Familie pach op zaterdag 21 nov 2020 20
Heel erg tevreden met de vloeren van luxury floors uit kampen en blij met de fantastische service van Yuri! Weer een uiterst tevreden klant
FOTO VAN FAMILIE PACH
Visgraat pvc vloer en laminaatvloer
“Zeer content”
Betreft Luxury Floors Door Borgert Vermeulen en Manja van der Klink op dinsdag 17 nov 2020 20
Vrijdag 6 november 2020 de via internet bij Luxery Floors gekochte laminaat vloer, 59m2 Balterio Ivory Oak, probleemloos geleverd gekregen die vervolgens door de door hen ingeschakelde mensen van klussenbedrijf Azra op woensdag 11 november in no time zeer fraai gelegd is geworden. We zijn zeer, zeer content, super blij, met de door Luxery Floors tegen een geweldige, een (mes)scherpe, prijs geleverde vloer en ook met de wijze waarop Mehmet en zijn mensen van klussenbedrijf Azra uit Amsterdam deze hebben gelegd. Ze zijn zeer professioneel tegen een prijs waarvoor je er zeker niet zelf aan kan en moet beginnen en het zijn ook nog eens, (ook) niet geheel onbelangrijk, nette jongens die de boel opgeruimd en zelfs geheel gestofzuigd, dus piekfijn, met oog voor detail tijdens het leggen, achterlaten.
Alles super dus!
FOTO VAN BORGERT VERMEULEN EN MANJA VAN DER KLINK
“Zeer positief”
Betreft Luxury Floors Door Renate Tibboel op donderdag 12 nov 2020 20
Op alle vlakken als zeer positief ervaren! Laminaat snel gelegd door Mehmet. Afspraken prima nagekomen. Ik ben heel echt heel erg tevreden met het eind resultaat. Zeer aan te bevelen!
FOTO VAN RENATE TIBBOEL
“Frustrerende ervaringen zou het zo nooit meer doen”
Betreft LAB21 Door Peter op donderdag 12 nov 2020 20
Heb op 24/8 bij LAB21 Eindhoven een mooie laminaatvloer besteld: Top-Line Mexican (28 euro per m2). Ook de legservice van LAB21 daarbij genomen. Op hun website wordt deze voorziening aangeprezen met o.a. de zin "alles in één hand". Mooie showroom, veel keus, vriendelijk personeel, Hanneke en Bob, die de tijd namen, kortom een prima eerste indruk. Offerte getekend, moest wel een flink bedrag aanbetalen, maar vooruit dan maar.

Daarna begint echter het foutenfestival. LAB21 heeft geen leggers in dienst, maar besteedt de legopdrachten uit aan ZZP-ers, klussers en legbedrijven. Er is geen arbeidsrelatie tussen LAB21 en degenen die het werk gaan uitvoeren. Dat heeft veel financiële voordelen voor LAB21, maar ook allerlei risico's voor de klanten. Een legger kan aan een andere klus ( dichterbij of financieel interessanter) de voorkeur geven. Het kan ook zijn dat de echt goede bedrijven het te druk hebben. De legger die bij mij de vloeren zou komen leggen, reageerde niet op mails en telefoontjes. Heb toen om een nieuwe legger gevraagd. Kreeg een snelle reactie van deze tweede legger, uit Rockanje. Dat is niet naast de deur.... Voorinspectie is door hem op 26 okt. uitgevoerd en legdatum met hem afgesproken: 9 november. De hr. van der Linde kwam deskundig en enthousiast over. Ik had alle vertrouwen in zijn capaciteiten.

Het hoofdkantoor in Amersfoort fungeert als zenuw(en)centrum. Daar moet men de planning, bestelling en levering coördineren en last but not least, zorgen voor een goede communicatie met de klant. En daar gaat van alles mis. Je kunt gelukkig op hun website "realtime" de voortgang van je order volgen... Dan schrik je van deze informatie. Er was nog geen legdatum vastgesteld. Er stond een egalisatiedatum vermeld, terwijl met de legger was afgesproken dat dit helemaal niet nodig was. Er stond geen legdatum vermeld. Er stond dat de goederen wel besteld waren, maar nog niet compleet. En dat slechts een week voor de afgesproken legdatum. Gebeld naar het hoofdkantoor en opnieuw naar de showroom geweest om de zaak te corrigeren. "Komt goed, komt goed" en "We gaan voor u aan de slag". Ondanks deze geruststellende mededelingen blijft het "realtime" orderoverzicht verwarrende informatie doorgeven. Vrijdag 6 november ga ik 's middags weer naar de showroom om aan te dringen op levering in het weekend, omdat maandag 9 november de legger om 08.00 u. voor de deur staat. "Het komt goed, u krijgt een telefoontje van de transporteur. Die brengt het laminaat zaterdag bij u thuis." Eindelijk, laat in de middag op zaterdag 7 november wordt alles afgeleverd. Laminaat was van een ander merk, zag er wel hetzelfde uit en ook de specificaties waren gelijk. Ben nog met een plank naar de showroom gegaan om te vergelijken met het paneel wat daar hangt. Het zag er precies hetzelfde uit. Daarom dit maar zo gelaten.

Maandag 9 november staat de hr. van der Linde klokslag 08.00 u. voor de deur. Hij heeft in de twee kamers snel en vakkundig het laminaat gelegd. Ben over zijn werk en over hoe de vloer er nu bij ligt zeer tevreden. Maar ik zou familie, kennissen en vrienden afraden om met LAB21 in zee te gaan. Te veel risico op gedoe en fouten na je bestelling, slechte communicatie, legkosten zijn hoog, je moet alles incl. legkosten 7 dagen voor de aflevering betaald hebben.
“Service en klantvriendelijkheid”
Betreft Luxury Floors Door Reinout Breur op zondag 1 nov 2020 20
Laminaat vloer 'arosa eiken' gekocht. Goede kwaliteit vloer. Wel even zoeken met leggen. Je klikt ze niet even op elkaar maar hebt blokje en hamer nodig. Dan gaat t snel. Er zaten wel wat slechte planken tussen. Ben uiteindelijk met 5 planken terug naar de winkel gegaan. Had ook nog 3 plakplinten nodig, een plintenschaar en 3 speciale kit voor de muurplinten. Toen ik het verschil wilde betalen was dat niet nodig. Neem maar mee zei hij. Fantastisch, dat is nog eens service en klantvriendelijkheid!

Pluspunten:
- kwaliteit
- klantvriendelijkheid (muv één keer gehad dat iemand wat kortaf was aan de telefoon, maar heb ook vaak gebeld en was één keer voorgekomen)
- levering was top
- kundigheid van personeel

Minpunten
- op email wordt niet of nauwelijks gereageerd. Bij bellen werd ik wel altijd direct geholpen.

Ik raad dit bedrijf echt aan. Een ruime keuze en mooie prijzen. Met vaak nog wat korting hier en daar. En vriendelijk en kundig personeel die niet moeilijk doen.
“Goede service”
Betreft Europa Parket Door Wanda Wolkers op donderdag 22 okt 2020 20
Goed service bij de aankoop in de showroom. Heel goede service. Komen afspraken na. Er kwam iemand inmeten en gaf ook advies. Het leggen van onze vloer is keurig gedaan incl. Het plaatsen van plinten en het op maat zagen van bestaande deuren en keukenplinten .
FOTO VAN WANDA WOLKERS
Gelegde laminaatvloer
“Zeer tevreden”
Betreft Luxury Floors Door Joep op zaterdag 3 okt 2020 20
Wij hebben onlangs een laminaatvloer gekocht. In de showroom in Kampen werden we snel en plezierig geholpen. De bezorging door Friso verliep volgens afspraak en werd keurig in de garage afgeleverd. De vloer werd op de afgesproken dag gelegd door twee vriendelijke en zeer vlot werkende jongens. De vloer ligt er keurig in; de plinten zitten strak tegen de wand aan. Wij zijn zeer tevreden en kopen een volgende vloer weer bij Luxury Floors.
“Tegel laminaat”
Betreft Luxury Floors Door Frans koster op dinsdag 15 sep 2020 20
Een mooie tegel laminaat gekocht bij luxery floors in kampen, tijdens de rit is er een pak stuk gegaan waardoor er wat tegels stuk waren en ze hadden wat kleine dingetjes vergeten er bij te doen die wij besteld hadden, na een telefoontje alles super geregeld en werd het netjes na bezorgd, de sevice is echt heel goed top

Aanvulling ontvangen 30 september 2020: Al gemonteerd geweldige vloer!!
“Prima bevallen”
Betreft LAB21 Door JV op maandag 14 sep 2020 20
Keuze uit heel erg veel verschillende vloeren in verschillende prijsklassen. We hebben uiteindelijk gekozen voor een 'eikenkleur' vloer op de begane grond en een grijstint vloer op de eerste verdieping. Prima geholpen in de winkel. Nadeel is dat er vrijwel geen personeel werkt, waardoor je op een wat drukker moment lang moet wachten totdat je daadwerkelijk geholpen kan worden.

Aanvulling ontvangen 17 september 2020: Bij Lab21 hebben we 2 laminaatvloeren gekocht. Eén voor de gehele begane grond en één voor de gehele eerste verdieping muv de badkamer. Aankoop is inmiddels geleverd en gemonteerd. Dit is prima bevallen, het ziet eruit zoals we gehoopt hadden.
“Keurig gegaan”
Betreft LAB21 Door Dick van de Kuilen op maandag 14 sep 2020 20
Betonlook tegels 118x60, mooie tegels van prima kwaliteit. Keurig gelegd en uitstekend service van de parketteur! Makkelijk schoon te houden. Erg blij mee!
FOTO VAN DICK VAN DE KUILEN
Laminaattegels
“Laminaat laten leggen”
Betreft Luxury Floors Door Peter Steehouwer op zondag 13 sep 2020 20
TOP!! Heel goed geholpen bij ons bezoek in Kampen! klasse! Wij hebben ons laminaat 42 m2 ook laten leggen door Luxury Floors. Dat heeft Ismael zeer vakkundig gedaan start 09:30 gereed 15:00 inclusief plinten en schoonloop mat met veel snij/pas werk! Zeer aan te bevelen!! mvgr Fam. Steehouwer Odijk
“Fantastisch”
Betreft Luxury Floors Door Marlon op vrijdag 4 sep 2020 20
Laminaat online gekocht. Goede service. Vandaag Order aan de deur geleverd door Friso en dat ging helemaal top. Op tijd en erg vriendelijk zoals het hoort. Maandag wordt de Balterio vloer gelegd en vertrouw erop dat dit ook in orde komt
FOTO VAN MARLON
Levering vloer
“Geweldig bedrijf”
Betreft Luxury Floors Door Alfred van der Schagt op dinsdag 11 aug 2020 20
Ik had een laminaat van Kronos gekocht bij een plaatselijke bouwmarkt en was zo tevreden over de kwaliteit dat ik op internet op zoek ging naar hetzelfde laminaat omdat dit niet meer te krijgen was bij de bouwmarkt. Ik kwam terecht bij Luxury Floors waar ik het laminaat kon vinden tegen een betere prijs dan ik met korting bij de bouwmarkt had betaald. Tijdens het leggen kwam ik er achter dat ik een beschadigd pak had en een pak tekort (rekenen is duidelijk niet mijn sterkste kant) . Na bellen met Luxury Floors was dit geen enkel probleem en ik kon direct een pak ophalen en ik kreeg omdat ik van ver moest komen het extra pak tegen een nog meer gereduceerde prijs. Inmiddels ben ik voor mijn volgende project weer naar Luxury Floors gegaan. Een geweldig bedrijf met een enorm assortiment, fantastische kwaliteit en een sublieme service.
“Goede service”
Betreft Luxury Floors Door Johan verboom op zaterdag 1 aug 2020 20
Erg mooi laminaat , goeie kwaliteit, makkelijk te leggen . Snelle survival , bellen netjes van te voor hoe laat ze komen . Bij ons is het geleverd door friso
FOTO VAN JOHAN VERBOOM
“Topbedrijf”
Betreft Luxury Floors Door Andre en Jeanet Schuurman op donderdag 30 jul 2020 20
Een paar weken terug een mooie laminaat vloer besteld. Gisteren werden we gebeld dat de vloer tussen 10 en 11 bezorgd zou worden. Iets over 10 stond de vrolijke Friso bij ons voor de deur met onze vloer. Ondervloer erbij en de plinten. We kregen zelfs nog een nieuw mondstuk voor aan de stofzuiger. Een topbedrijf.

Aanvulling ontvangen 17 augustus 2020: Onze vloer is al gemonteerd.
“Ten zeerste aanbevelen”
Betreft Luxury Floors Door Marcel Blankensteijn op dinsdag 28 jul 2020 20
Erg blij met mijn gelegde vloer Carara marmer Rigid PVC en oud grijs eiken laminaat. Professioneel gelegd op 28-07-20 echt vakmannen. Fijne mensen om over de vloer te hebben en geven tijdens het leggen adviezen en vragen hoe je het wil hebben. Ook top Service van verkoop weekend ervoor v.w.b. levering en het leggen. Door 2 zieken kon op 27-07-20 niet gelegd worden op tijd geïnformeerd en dag erna gelegd. Ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan
FOTO VAN MARCEL BLANKENSTEIJN
Vloer wordt gelegd
“Zeer tevreden over Ijtsma”
Betreft Ijtsma Keukens Door Fam. Hijlkema op donderdag 23 jul 2020 20
Wij hebben een keuken en een laminaatvloer bij IJtsma gekocht. Je wordt er heel goed geholpen en krijgt goed advies en tips zonder dat je van alles wordt opgedrongen. Heb je een idee dan maken ze zonder problemen en verplichtingen een tekening zodat je snel kunt zien hoe het eruit komt te zien. Het uitzoeken van de vloer was ook super omdat je de (voorbeeld)vloer bij de showroomkeuken neer kon leggen en zo kun je gelijk zien dat het wel of niet mooi staat. Ook het plaatsen van de keuken en het leggen van de vloer is super netjes gedaan!!! Kortom ...wij zijn zeer tevreden over IJtsma.
“Super tevreden”
Betreft Luxury Floors Door Gracia Koegler - de Mees op zondag 19 jul 2020 20
Ook wij zijn super tevreden met het gekochte laminaat bij luxuryfloors.nl. Wij hebben na een bezoek in de winkel gekozen voor zomer eik grijs xl laminaat. Wij hebben geen aanbetaling gedaan en het zelf ruim voor de afleverdatum overgemaakt.
In de week van de levering hebben wij de leverdatum nog naar voren kunnen verplaatsen zonder enig probleem. Op de afgesproken datum en ruim binnen de afgesproken tijd kwam Friso de vloer, ondervloer en de plinten leveren. Friso was vrolijk, beleefd en behulpzaam. Gaf als tip mee dat het laminaat eerst 48 uur in de woning moest staan voordat we ermee mochten werken. Het leggen was erg gemakkelijk en ging sneller dan verwacht. Wij hadden een rekenfout gemaakt en kwamen net 1 pak te kort. Dit heb ik zonder problemen op kunnen halen. De begane grond en 1e etage zijn nu voorzien van prachtig laminaat van luxuryfloors.nl en wij zullen voor de zolder zeker terugkomen
FOTO VAN GRACIA KOEGLER - DE MEES
Gelegde laminaatvloer
“Vriendelijk”
Betreft Europa Parket Door Leonie op dinsdag 14 jul 2020 20
Vriendelijk, behulpzaam, betrouwbaar en kundige mensen.

Aanvulling ontvangen 20 juli 2020: Pvc laminaat, visgraat gelegd. Het is super mooi gelegd, de legger Christiaan was erg kundig en leuk in communicatie.
“Makkelijk te leggen”
Betreft LAB21 Door Roland luijten op zondag 21 jun 2020 20
Een mooie pvc vloer , gemakkelijk schoon te houden.Helaas toch wat lichte krasjes gekregen door te schuiven met stoelen, maar dat gebeurd bij gewoon laminaat ook. Gemakkelijk te leggen met het click systeem. We zijn er erg blij mee . Aanrader!
FOTO VAN ROLAND LUIJTEN
Mooie pvc vloer
“Dikke 10”
Betreft Knulst Vloeren Door Marcel & Christine Bunders op zondag 14 jun 2020 20
Na een week Zeeland waren we ontzettend benieuwd naar onze nieuwe visgraat gelegde vloer! Wat een vakwerk geleverd door Harrie! Keihard heeft hij met zorg en liefde de vloer gelegd. Daarnaast verliep de communicatie met Roel en alle andere medewerkers fantastisch. Vanaf het opmeten tot het leggen van de vloer en de levering van het laminaat dat we graag boven wilden leggen, iedereen was geweldig. Er is meegedacht, er zijn alternatieven aangedragen en er werd flexibel gereageerd.
We wisten niet dat er zoveel komt kijken bij het leggen van een nieuwe vloer... Wat ons betreft wordt het dan ook een dikke 10!
FOTO VAN MARCEL & CHRISTINE BUNDERS
Visgraat parketvloer
“Top bedrijf”
Betreft Total Home Concept Door Mieke Koorn op vrijdag 22 mei 2020 20
Keuken en laminaatvloer gekocht bij Total Home concept. Ze nemen ruim de tijd om alles door te nemen. Diverse gesprekken gehad. Ruim assortiment. Elke suggestie wordt meegenomen en indien mogelijk ook uitgevoerd. Altijd eerlijk advies gekregen. Installatie van de keuken ging perfect. Keurige ervaren installateurs. Natuurlijk ging er ook iets mis (kastdeur beschadigd en een te kleine kast maar was schuld van de fabriek). Maar de klasse van een bedrijf zie je pas als het ontstane probleem goed en adequaat opgelost wordt. En dat werd bij Total home concept perfect afgewikkeld. De vloer werd binnen een paar uur gelegd. Ligt er heel strak bij. Super tevreden over. Ook hier werd een kleine klacht direct opgelost! Kortom zeer zeer tevreden over Total home concept en onze super mooie keuken en vloer! Top bedrijf!
“Makkelijk te leggen”
Betreft Luxury Floors Door Marcel Hogenboom op woensdag 20 mei 2020 20
De bestelling is op een dingetje na prima verlopen. Op dinsdag even voor 2 uur een sms had van de bezorger Friso. En op woensdag stond hij 5 minuten eerder op de stoep dan dat hij aangegeven had. Hij is een man van wat ie zegt doet ie ook. Waar kom je dat nog tegen dat er een tijdstip gegeven wordt en ze ook daadwerkelijk zijn. Friso top bedankt voor de service. En luxury floors we gaan de vloer in het weekend leggen en dan reageer ik hier nog op.

Aanvulling ontvangen 10 juni 2020: Het betreft een klik pvc laminaat vloer. Werkt prettig, klikt goed en is makkelijk te leggen.
“Ging goed”
Betreft Luxury Floors Door M.A. van der Deure op dinsdag 19 mei 2020 20
Laminaat gekocht, zeer goed en duidelijik contact. chauffeur belde ruim bijtijds. bestelling moest garage in, chauffeur (bleek dezelfde chauffeur te zijn als bij de vorige bestelling namelijk Friso) dacht mee hoe de pallet het beste geplaatst kon worden. zeer vriendelijk, vrolijk, spontaan en beleefd. Alles ging goed en snel als verwacht!

Aanvulling ontvangen 5 juni 2020: Aankoop zelf gemonteerd. geen probleem gehad.
“Erg blij ermee”
Betreft Luxury Floors Door Berry Zwaard op vrijdag 15 mei 2020 20
Vanmorgen 15/5 om 7.45 al gewekt door uw goedgemutste chauffeur
Friso die ons bestelde laminaat kwam brengen en aangezien we al op
leeftijd zijn het geen enkel probleem vond om de pakken in de woonkamer
te leggen. Toppie, als het leggen a.s.dinsdag ook zo vlot gaat dan niets dan lof.

Aanvulling ontvangen 2 juni 2020: Het laminaat is tot onze volle tevredenheid
vakkundig gelegd en we zijn er erg blij mee.
“Super goed bevallen”
Betreft Luxury Floors Door Phebe petiet op vrijdag 8 mei 2020 20
Wij hebben een super mooie vloer besteld, en proefstukjes besteld was geen probleem! Levering was ook top. Een dag van te voren gebeld met de tijd volgende dat in het tijdsbestek aan de deur, super bezorger. Friso geloof ik. Dus helemaal top!

Aanvulling ontvangen 12 mei 2020: Betreft een laminaat vloer 8 mm 8019 golden stream oak. Vloer ligt erin en is super goed bevallen.
“Gelegd laminaat”
Betreft Luxury Floors Door S. van den Bos op donderdag 7 mei 2020 20
ik heb laminaat gekocht met opstaande plinten. vandaag werd het geleverd.
ik wil met name Floris, de chauffeur, bij deze bedanken voor de grandioze service. Hij heeft de pallet voor de voordeur op de 1e verdieping afgeleverd. scheelde mij een hoop werk. Floris dank je wel voor deze extra service.

Aanvulling ontvangen 18 mei 2020: Ik ben momenteel bezig met het leggen van het laminaat en dat gaat goed.
“Hartelijk dank”
Betreft Luxury Floors Door C. J. Leeflang op donderdag 7 mei 2020 20
Vandaag is mijn 80 meter laminaat aangekomen. Wat een super behandeling. Precies zoals op de site te zien was. De ondervloer top. De plakstrips top. En wat een attente en vriendelijk bezorger. Goede manieren. Zijn naam is Friso of Frise. Maar complimenten voor deze man.

Aanvulling ontvangen 20 mei 2020: Ik ben begonnen met de vloer en ben er content mee. Eerste 30 meter ligt. ik uitermate over te spreken ben is de ondervloer. Dit is een kwaliteit die ik niet had verwacht. Waarom zeg ik dit omdat de ondervloer van die mooie overlappingen heeft. Helemaal top. Hartelijk dank van een zeer tevreden client.
“Goed geregeld”
Betreft Europa Parket Door Jorn op woensdag 6 mei 2020 20
Wij hebben een laminaatvloer gekocht en laten leggen. Van tevoren netjes ingemeten door Europa Parket. Alles goed geregeld. Leggen ging goed en het ligt er goed in. Bijkomend voordeel dat de legger alleen kwam is dat ik niet meer naar de sportschool hoefde na het helpen sjouwen van het laminaat. Geintje natuurlijk, wij zijn zeer tevreden met het resultaat.
“Zal blijven aanbevelen”
Betreft Luxury Floors Door Ronald op vrijdag 24 apr 2020 20
Goed advies gekregen in Kampen. Ik ben tot koop overgegaan van laminaat. Op de afgesproken dag is het laminaat afgeleverd. Speciale dank aan de bezorger Friso. We hadden 8.30 uur in Almere afgesproken maar hij was er ruim voor die tijd al. Bedankt voor de goede service en bedankt voor jouw hulp met het naar boven brengen van het laminaat. Met mijn gebroken voet had ik daar een dagtaak aan gehad. Ik kan Luxury Floors aanbevelen.

Aanvulling ontvangen 12 mei 2020: Laminaat is gelegd en het ging perfect. Ik ben de 4e persoon die op advies van mijn broer bij u heeft gekocht. Levering was perfect en ik ben dan ook zeer tevreden met de bezorger Friso. Na het leggen van het laminaat had ik 5 pakken laminaat over en dat wilde ik teruggeven. Helaas was dat niet mogelijk omdat het een restpartij betreft. Bij aankoop in Kampen heeft een medewerkster ons goed geadviseerd en ons is doorgegeven dat met een marge van 10% gerekend moest worden en dat eventuele overgebleven en ongeopende pakken retour konden. Ik heb daarover gebeld en mij is doorgegeven dat mijn bestelling een restpartij betreft en dat het laminaat derhalve niet terug kan worden genomen.
Bij een aankoop van rond € 850,-- verlies ik rond € 80,-- en dat vind ik toch wel veel geld. Ik zal mensen uw bedrijf toch blijven aanbevelen omdat het product goed is maar ik zal wel benadrukken dat goed gekeken moet worden of het bestelde een restpartij betreft.
“Laminaat helemaal goed”
Betreft Luxury Floors Door Samanta op donderdag 23 apr 2020 20
Heb laminaat gekocht ben heel blij en zeer tevreden hiermee. En ook chauffeur Friso wil ik heel erg bedanken voor zijn vriendelijkheid en het ruim op tijd bezorgen van mijn vloer
“Blij”
Betreft LAB21 Door J.venema op zaterdag 11 apr 2020 20
Het was in het begin moeilijk om een keuze te maken zoveel keuze in het laminaat ,maar ik ben blij met het laminaat dat ik heb gekozen .
FOTO VAN J.VENEMA
Gelegde laminaatvloer
“Laminaatvloer”
Betreft LAB21 Door Piet Schilder op vrijdag 10 apr 2020 20
We hebben een laminaat vloer gekocht en deze is volgens afspraak gelegd. Helaas had de verkoper op de vestiging de lengte van de plinten niet goed gemeten. Na inmeten werd het ontdekt. Viel financieel flink tegen. Mede door coulance van het bedrijf zijn we tot overeenstemming gekomen. Jammer dat de plinten niet waren afgekit terwijl wij daar wel voor zijn belast. Dit is door een ander bedrijf gedaan.Al hebben we geen bevestiging gehad, denken we dat dit is opgelost.

Aanvulling ontvangen 10 april 2020: Vergeten te melden in de enquête dat verder heel tevreden zijn over de gelegde vloer.
“Laminaatvloer”
Betreft LAB21 Door wkf luijben op vrijdag 10 apr 2020 20
1. prima. je loopt als op een soort matras
2. heel speciaal de zgn. rand-afwerking
3. het enige minpunt was de nieit-afwerking van de openruimte boven de trap.

Aanvulling ontvangen 15 april 2020: Betreft een zgn. laminaat vloer, aangezien een PVC vloer niet nodig was op onze 1ste verdieping. Wat betreft het zgn. matras gevoel komt voornamelijk doordat de oorspronkelijke hardboard ondervloer is blijven liggen, waardoor er nu 3 "lagen" liggen. Het zgn. onafgewerkte zijvlak van de vloer boven de trap heb ik zelf "bijgewerkt". Natuurlijk niet op de juiste wijze – en niet zo mooi- aangezien ik geen juist "snij"materiaal heb.
“Laminaatvloer”
Betreft LAB21 Door Jeroen Vos op vrijdag 10 apr 2020 20
Service van het winkelpersoneel is top. Helaas beginnen plinten los te raken en was er te weinig materiaal besteld na de voorinspectie.

Aanvulling ontvangen 14 april 2020: Ik heb een laminaatvloer aangeschaft en laten leggen.
FOTO VAN JEROEN VOS
Gelegde vloer
“Geen probleem”
Betreft LAB21 Door Evelien Hogewerf op vrijdag 10 apr 2020 20
Duidelijke onze wensen kenbaar gemaakt, hierop een mooie vloer uitgekozen volledig naar onze wens, onderhoudsvriendelijk met een hond en 2 kinderen. Verschillende proefplanken mee gekregen, geen probleem.

Aanvulling ontvangen 14 april 2020: Wij hebben een quality-line forrest laminaatvloer laten leggen. De vloer is al gelegd, persoon die dit gedaan heeft heeft dit keurig gedaan, geen opmerkingen over. Enige minpuntje vonden we dat je vooral al moest betalen.
“Zeer tevreden”
Betreft LAB21 Door Remco van Kuik op vrijdag 10 apr 2020 20
Hele vriendelijke man in de winkel die mij keurig geholpen heeft. Ik kwam voor een houten vloer. Vond dit toch te duur en uiteindelijk heb ik een kwalitatief zeer goede en hele mooie laminaatvloer gekocht. Ook de mannen die de vloer gelegd hebben, hebben dit keurig gedaan. Al met al zeer tevreden!
FOTO VAN REMCO VAN KUIK
Gelegde laminaatvloer
“Aanrader”
Betreft LAB21 Door Hans Den Hertog op vrijdag 10 apr 2020 20
Voor de 1e etage van een jaren-30 woning heb ik laminaat laten leggen. De keuze is natuurlijk reuze, maar mede dankzij de vriendelijke, adequate advisering kwam ik snel tot een keuze. Ook de planning en het leggen van de vloer waren zeer goed, plezierig qua communicatie en de afwerking boven verwchting. Een aanrader dus.
“Schitterend”
Betreft Luxury Floors Door Tamira van der Hout op donderdag 9 apr 2020 20
Ik heb een schitterende laminaatvloer gekocht die perfect is gelegd en zo snel.
“Positief”
Betreft Luxury Floors Door Sjell op maandag 6 apr 2020 20
Vandaag heeft Friso onze laminaat geleverd. De afspraak stond tussen 8:30 en 9:30. 8:38 kwam hij keurig het terrein op rijden en heeft ons vriendelijk te woord gestaan. Hij heeft ons zelf nog even geholpen om de pallet in de hal te zetten. Al met al een hele fijne ervaring! Dankjewel Friso!
FOTO VAN SJELL
Laminaatplanken
“Zeer tevreden”
Betreft Luxury Floors Door PietSinteur op vrijdag 3 apr 2020 20
Duidelijke website, snelle en goede levering.

Aanvulling ontvangen 6 april 2020: Ik heb laminaat gekocht met gratis ondervloer en grondplinten. Ik ben zeer tevreden over het contact met uw bedrijf,en ik ben zeer tevreden over de levering,netjes bij mij aan de voordeur.
“Zeer mooi laminaat”
Betreft Luxury Floors Door A.H. op woensdag 1 apr 2020 20
Laminaat gekocht, komt overeen met de afbeelding op het Internet en is zeer mooi. Kwalitatief, zoals beschreven, goed. Mijn bijzondere dank aan de super vriendelijke en behulpzame bezorger! Zijn naam was volgens mij Friso? In ieder geval betreft de bezorging op 29 januari in Huizen.
“Super”
Betreft Boer Staphorst Door G.H. de Haan op zaterdag 7 mrt 2020 20
Aangeschaft 2018 keuken, laminaatvloer, binnendeuren en verbouwing kamer/keuken via Boer Staphorst laten doen en in 1 woord SUPER. Geholpen door Angela(keuken), Henri (plaatsing), Albert (verbouwing) Martien (deuren) en zo kan ik wel doorgaan. Alle afspraken en services zijn goed nagekomen en de klant staat bovenaan in het vaandel !! Aanrader voor ieder die haar aankopen/keuken etc.via Boer wil laten doen
FOTO VAN G.H. DE HAAN
Onderdeel keuken
“Erg bedankt voor de inzet”
Betreft George van Dijke Door Fam.Baldée op dinsdag 3 mrt 2020 20
In februari heeft de firma George van Dijke onze badkamer verbouwd. Wat zijn we blij met deze keuze die we gemaakt hebben. Tegels uitgezocht in Numansdorp waar we vriendelijk en goed geholpen zijn. Bij de Plieger de badkamer uitgezocht, daar ook vriendelijk, geduldig en met juiste advies geholpen. Toen begon de verbouwing....wat een super team aan personeel! Alles werd netjes afgedekt, trap, laminaat enz. De mannen werken hard en met veel passie en kennis en alles gaat in goed onderling overleg met elkaar en met ons, geweldig!! Wat hebben jullie een super mooi werk en eindresultaat afgeleverd! Mannen...Joop,Jaap,Aad,Rob,Cor en Rien nogmaals heel heel erg bedankt voor jullie inzet!!
FOTO VAN FAM.BALDÉE
Het resultaat
“Laminaataankoop”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Paul Melkert op woensdag 12 feb 2020 20
Ik heb in de mooie showroom van Stox met de ervaren verkoop leider Jose Sanchez mijn laminaat uitgezocht. Hij heeft verder alles in gang gezet. Het brengen van het laminaat naar de 4de verdieping, het leggen van het laminaat door vakkundig personeel en de mooie afwerking en uitstraling. Ben bijzonder tevreden over de 100% service van Stox vloeren en keukens.
“Goede service”
Betreft Luxury Floors Door Zandvliet op maandag 27 jan 2020 20
We hebben laminaat gekocht voor de hele woning. Netjes geholpen en enorm veel keuze in verschillende prijsklassen. We hebben bij de bestelling voor de bovenverdieping de standaard ondervloer gekozen (gratis) en voor beneden een extra geluiddempende ondervloer van 2mm (beetje bijbetalen). De levering was keurig op tijd, maar al snel bleek dat de ondervloer voor boven niet in de vrachtwagen lag. De chauffeur gaf aan dat deze de volgende dag dan alsnog geleverd zou worden en inderdaad keurig op tijd stonden de volgende ochtend de resterende rollen ondervloer voor de deur. Een paar dagen later ben ik de vloer gaan leggen. Na verloop van tijd bleek dat ik te weinig ondervloer voor beneden had. Ik had 55m2 besteld en 6 rollen ontvangen. Ik was ervan uitgegaan dat er 10 meter op een rol zat, maar ik bleek uit eindelijk 6 rollen 'premium' ondervloer te hebben gekregen van 3,2 mm dik (ipv 2 mm) en daarvan zit maar 7 meter op een rol... 13 meter te weinig dus... Ik heb vervolgens Luxury Floors gebeld. Al snel bleek dat de ondervloer die ik ontvangen had veel duurder was dan wat ik had besteld en ze verzochten mij deze weer terug te brengen naar de winkel om om te ruilen. Aangezien er al een groot deel lag, leek me dat niet zo'n goed idee. De verkoper aan de telefoon snapte dat wel. In eerste instantie probeerde hij mij het ontbrekende deel (van de duurdere vloer) nog te verkopen, maar uit eindelijk gaf hij aan dat het resterende deel zsm kosteloos nageleverd zal worden. Dat noem ik goede service! Het ging even mis, maar ze hebben het keurig opgelost.
FOTO VAN ZANDVLIET
De laminaatvloer
“Laminaatvloer”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Rick op donderdag 9 jan 2020 20
Afgelopen jaar hebben we een laminaatvloer besteld bij Stox voor ons nieuwe woning. We werden geholpen door Jose en zijn erg tevreden over het deskundig advies en klantgericht service. De communicatie was soepel en zorgvuldig waardoor we de juiste keuzes konden maken. De vloer is op tijd bezorgd en wij kozen voor het leggen via Stox. Het eindresultaat is erg mooi geworden en we zijn er heel blij mee. Kortom, goed geholopen en vriendelijke service!
“Vol tevreden”
Betreft Total Home Concept Door PRB op zaterdag 14 dec 2019 19
Wij hebben een keuken en laminaat vloer gekocht bij Ronald. Veel veel energie en gedrevenheid heeft hij onze wensen vertaald naar het eindresultaat. Dikke prima.

Aanvulling ontvangen 16 december 2019: Aankoop is in april 2019 gemonteerd en sindsdien tot volle tevredenheid in gebruik.
“Laminaatvloer”
Betreft LAB21 Door Diana op donderdag 12 dec 2019 19
Wij hebben een laminaatvloer besteld en laten leggen. Mounir heeft ons ontzettend goed geadviseerd en heeft alles in het werk gesteld om de vloer op korte termijn te leveren en te leggen. De vloerlegger was zeer klantvriendelijk en echte vakmensen.
“Chapeau”
Betreft Luxury Floors Door Nick op woensdag 27 nov 2019 19
Wij hebben voor 100m2 laminaat gekocht voor de goedkoopste prijs die wij van dat type konden vinden. In de winkel werden wij uitstekend geholpen en tegemoetgekomen met een snellere legdatum voor een prijs zo laag dat wij die nog nergens uberhaupt in de buurt van die prijs hebben gevonden. Het leggen van een ingewikkelde 100m2 ( een aantal ronde muren) was op een zondag in 3,5 uur prachtig gelegd, chapeau voor de leggers. Niks anders dan lof voor dit bedrijf!
“PVC vloer en laminaatvloer”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door U. Burleson. op donderdag 14 nov 2019 19
Wij hebben voor onze nieuwe woning een Pvc vloer en laminaat gekocht. Milco van Stox heeft ons super goed geholpen en geadviseerd. Hij heeft enorm veel geduld en niks is te gek of te veel. De leggers van de vloer, Mark en Michael, hebben de vloer netjes en mooi gelegd binnen afzienbare tijd. Ik zou Stox en de leggers van de vloer zeker bij iedereen aanraden. U krijgt waar hoor uw geld en niet te vergeten, hele goede service.
“Aanrader”
Betreft Europa Parket Door Willem op zondag 10 nov 2019 19
Wij hebben een laminaatvloer gekocht, zeer vriendelijk geholpen in de winkel
Daarna een vakkundige medewerker langs geweest om alles door te nemen en nogmaals alles in te meten. Daarna is de vloer gelegd door een zeer vriendelijke en vakkundige medewerker die echt trots is op z'n werk en alles uit de kast haalde om het zo netjes mogelijk te leggen. Top verlopen, ik kan het iedereen aanraden
“Erg mooi”
Betreft Europa Parket Door Marianne op dinsdag 5 nov 2019 19
Ik heb een prachtig laminaat gekocht bij Europa parket. Het team van specialisten heeft gedurende de periode van aanschaf van dit laminaat tot het moment dat ik er elke dag van mag genieten super goed geholpen. De vriendelijkheid, vakkundigheid, enthousiasme en liefde voor het vak is duidelijk merkbaar. Ik ben dankbaar dat zij als specialisten op het gebied van vloeren zich inzetten om van een huis een thuis te maken.
“Erg blij”
Betreft LAB21 Door Arno op dinsdag 5 nov 2019 19
Wij hebben een pvc vloer en laminaat bij lab21 gekocht en laten plaatsen. Zeer tevreden hoe wij geholpen zijn en hoe kundig de vloer snel gelegd is. Erg blij met het resultaat.
FOTO VAN ARNO
Laminaatvloer
“Heel blij met ze”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Martie op donderdag 31 okt 2019 19
Heel fijn geholpen en goed advies gekregen, zelfs de vloerleggers denken mee, echte vakmensen en heel aardig. Er ligt hier een prachtige laminaatvloer. Stox, bedankt voor jullie inzet.
“Prima”
Betreft LAB21 Door H. Castelein op woensdag 30 okt 2019 19
De laminaatvloer die we kochten is een juweel in onze huiskamer. De afhandeling tot het leggen verliep prima, eigenlijk was er enkel moment dat er onduidelijkheden waren. En als de kers op de taart was de vloeren legger, wat een vakman die zeer prettig was in de omgang en zeer goed communiceerde. LAB21 zal ik zeker in onze omgeving bekend makem.
“Netjes”
Betreft LAB21 Door J hendriksen op vrijdag 18 okt 2019 19
Laminaat netjes gelegd en netjes berekend door de leggers .communicatie met kantoor is minder,, gratis staal is nooit gekomen. Ook zijn er minder meters gelegd waarvoor ik legkosten heb betaald.
“Laminaatvloer”
Betreft Europa Parket Door Iris Vloemans op vrijdag 11 okt 2019 19
Hele mooie laminaatvloer. Helaas was de legger de 2e dag ziek dus ontstond er iets vertraging waardoor het lastig werd met de bank. Gelukkig is dit alsnog opgelost!
“Zeer tevreden”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Lianne Groen op maandag 7 okt 2019 19
Ik heb bij Stox een totaal pakket van laminaat vloer, ondervloer & plinten besteld. Ik ben heel goed geholpen door Jose. Super lieve, hard werkende bezorgers en hard werkende leggers. Ik ben zeer tevreden!
“Laminaataankoop”
Betreft LAB21 Door Pieter Mink op woensdag 2 okt 2019 19
Laminaat inclusief ondervloer en plinten.

Aanvulling ontvangen 7 oktober 2019: Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen en het laminaat is uitstekend gelegd.
“Absolute aanrader”
Betreft LAB21 Door Kees en Riek te Drunen op zaterdag 14 sep 2019 19
Na een bezoek aan diverse vloeren winkels voor advies om een keus te maken voor de pvc lijm of laminaatvloer die wij wilden zijn wij terecht gekomen bij Lab21 in Den Bosch heel veel keuzen en kregen van verkoper Ronnie het juiste advies zowel de voorbereiding als het laten leggen door de vakman Dick van Lab21 de investering was voor ons het geld en het gemak van deze mooie vloer dubbel en dik waard het is een verrijking van je huis. een absolute aanrader !!
“Laminaataankoop”
Betreft LAB21 Door Carla Aarts op vrijdag 13 sep 2019 19
Laminaat gekocht. Vestiging Breda is prima, de vloer is mooi en goed van kwaliteit. Heel goed en netjes gelegd door jongens uit Gorinchem. Contact hoofdkantoor Amersfoort komt rommeling over. Daardoor is de communicatie niet even helder en goed
“Tevreden”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Suzanne Bindels op vrijdag 13 sep 2019 19
Ik heb een goede kwaliteit laminaat gekocht. Hoewel het voorbeeld in de winkel wel iets anders eruit zag: alsof de planken breed doorliepen, ipv de werkelijke breedte van de laminaatplanken, ben ik tevreden. Heb de klantvriendelijkheid, het rustige meedenken en het contact als zeer prettig ervaren, zowel met de adviseur in de winkel als met de vloerleggers.
“Laminaatvloer”
Betreft LAB21 Door Richard op maandag 9 sep 2019 19
Laminaatvloer. Ervaring goed. Klein minpuntje wilde een extra plakplint bestellen. De medewerker zou een mail sturen. Nu twee weken later, nog niet ontvangen. Legger van het laminaat zeer kundig en snel. Vakman.
“Vond advies niet goed”
Betreft LAB21 Door E. Wisman op zondag 25 aug 2019 19
PVC laminaat gekocht bij Lab21 in Amersfoort. En eerlijk is eerlijk : een goed product, vakkundig gelegd op een vakkundige geegaliseerde vloer. Maar wát een SLECHT bedrijf is Lab21 in Amersfoort. Wat begon met een fout advies werd opgevolgd door een reeks betekenisloze beloftes en niet nagekomen afspraken. Mijn advies: ga niet naar Lab21 Amersfoort
“Laminaatvloer”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Sandy Hazelhoff op woensdag 21 aug 2019 19
ik heb een nieuwe laminaatvloer besteld, als gevolg van waterschade in mijn huis. Ik ben prima geholpen door Milco. Goede service, aardige mensen, die met je meedenken.

Aanvulling ontvangen 29 augustus 2019: De aankoop is medio juni/juli geleverd en gemonteerd. De mannen waren snel en goed! En vriendelijk, ook voor een nageleverde plint goede service verleend.
“Gemoedelijk”
Betreft Luxury Floors Door Soenil Ramdoelare-Panday op maandag 19 aug 2019 19
Heb Basaltgrijstegellaminaat bij hun gekocht. Nette levering , alleen helaas tijdens het leggen waren 3 pakken aan de kopse kant kapot. Kwam nog wat plinten tekort en ben daar op bezoek geweest. Werd door een aardige dame geholpen en melde gelijk ook van die kapotte laminaat. Had al per email foto's gestuurd. Werd top geholpen! kreeg mijn geld terug minus plinten en nog extra's! Klantvreindelijk en gemoedelijk. Dit is wat je zoekt als je een winkel binnenstapt!!!
“Niets dan lof”
Betreft Luxury Floors Door Jan op maandag 29 jul 2019 19
We hebben ons gehele huis met laminaat laten beleggen door Luxury floors. Onze ervaringen met dit bedrijf, met name met Yuri, zijn super goed. Ook het leggen met 4 man in een halve dag ging prima, heel mooi en ook netjes opgeruimd. IN EEN WOORD NIETS DAN LOF EN AAN IEDEREEN AAN TE RADEN.
“Bijzonder klantvriendelijk”
Betreft Luxury Floors Door Menno van Es op maandag 22 jul 2019 19
Wij hebben een laminaatvloer gekocht van 120 m2. Prachtige vloer voor niet teveel geld. Twee maanden geleden hadden we afgesproken dat Luxury Floors de 22e juli zou leveren en de 24e zou leggen. Bij ons nieuwbouwhuis liep het allemaal uit en belde ik vrij laat.....de 22e om aan te geven dat de 24e niet lukte bij ons. Met Yuri overlegd en besloten het door iemand in de Buurt te laten leggen. Immers bij Luxury was er na een paar weken pas weer plek op te leggen. En dat werd voor ons te laat in verband met verhuisdatum. Wat bijzonder prettig was is dat de legkosten keurig werden gecrediteerd. En dat is bij 2 dagen vantevoren annuleren bijzonder klantvriendelijk. Immers 2 leggers moeten even snel op andere klus worden gezet. Dus complimenten aan Luxury Floors, in het bijzonder aan Yuri! Zal jullie altijd promoten.
“Zeker een aanrader”
Betreft Luxury Floors Door Darina Hlavata op woensdag 17 jul 2019 19
Ik heb een laminaat gekocht, kreeg ondervloer gratis erbij en deel plakplinten. Super tevreden mee, vloer is heel mooi en makelijk in te klikken. Het was snel geregeld, goede servis, ik kreeg netjes antwoord op alles. Zeker een aanrader!
FOTO VAN DARINA HLAVATA
Laminaatvloer
“Specialistisch, flexibel, vriendelijk, behulpzaam”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Janco Jenema op dinsdag 16 jul 2019 19
Ik ben erg tevreden met mijn aanschaf van het laminaat bij STOX Vloeren en Keukens. Verhuizen en verbouwen is op zich al een grote klus, kost erg veel tijd en STOX heeft mij uitstekend geholpen met het meedenken in de realisering van de planning en het leggen van de vloeren. Ze vragen goed na wat voor woning je hebt en wat je met de woning gaat doen zodat je ook de juiste materialen gebruikt en houden nog steeds rekening met je persoonlijke budget. Zelf heb ik alle verdiepingen van mijn woning laten doen en is dat in twee losse dagen gerealiseerd. Ik had namelijk wat problemen met mijn cementdeklaag en hierdoor liep de oplevering 8 weken vertraging op. In overleg met STOX hebben zij zonder kosten hun planning volledig aangepast naar mijn belangen en hebben ze ook advies gegeven over punten waar ik rekening mee moet houden. Ze zijn toen langs geweest ter controle en hebben toen goed gecontroleerd of extra egaliseren vereist was. Daarnaast hebben ze tijdens het leggen alle bochtjes, hoekjes en kiertjes ontzettend strak en netjes afgewerkt. Kortom echte vaklui die hun werk verstaan, het met ontzettend veel plezier doen en klanten belang boven alles hebben staan. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is mijn aanbeveling om met STOX in gesprek te gaan dan weet u zeker dat het goed zit!
FOTO VAN JANCO JENEMA
Houten vloer
“Positief”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Marko Knauthe op dinsdag 9 jul 2019 19
Mijn partner en ik hebben afgelopen jaar een nieuwe laminaat vloer en inbouw keuken bij STOX gekocht. De verkoopmedewerkers voelden duidelijk aan wat we wilden en gaven zeer nuttige adviezen met betrekking tot de keuze van materialen en de stijl van beide producten. En nieuwe keuken en vloer kopen is tenslotte niet iets wat je elke week doet. Gelijk bij het inmeten wisten we dat we het met echte professionals te maken hadden. Ook hier werden we goed begeleid en werd duidelijk uitgelegd, wat aan voorbereidend werk nodig was, om alles te plaatsen. De offertes die we ontvingen waren precies binnen ons budget en op geen enkel moment voelden we ons onder druk gezet om toch maar snel te tekenen. Iets wat je bij andere keukenbedrijven helaas vaak tegenkomt. De vloer werd op tijd geleverd, de keuken maar met een week vertraging, wat ons wel goed uitkwam, omdat de voorbereidende werkzaamheden nog niet helemaal uitgevoerd waren. Helaas hadden we voor deze werkzaamheden niet de juiste werklieden uitgekozen, wat ervoor zorgde dat de keuken niet op de eerste afspraak geplaatst kon worden. Gelijk kwam de showroom medewerkster Houda van STOX voor ons in actie en heeft alsnog op het laatste moment ervoor kunnen zorgen dat we nu de gelukkige eigenaren van een nieuwe vloer en keuken zijn. Samenvattend kan ik zeggen dat onze ervaringen met STOX uitsluitend positief zijn. Elke keer als er een probleem was, stonden ze voor ons klaar, stelden ons gerust en zorgden ervoor dat vakkundige installateurs het werk bij ons uitvoerden. De door ons ingehuurde elektricien had bijvoorbeeld de groepen in de meterkast helemaal verkeerd geplaatst. De keukenmonteur is pas vertrokken toen ook dit probleem helemaal opgelost was.
“Leggen niet goed ingeschat”
Betreft LAB21 Door Lex op vrijdag 5 jul 2019 19
Ik heb gebruik gemaakt van de legservice van Lab21 voor het bij hun gekochte PVC-laminaat. Daar waar ik gerekend had op een mooie, strakke, professioneel gelegde vloer zit ik nu met de gebakken peren, een vloer waar ik niet tevreden mee ben, met hoogteverschillen en met stukken waar ik niet durf te lopen vanwege doorzakken en mogelijk breuk van de messing op een aantal plekken. Ik was al behoorlijk geïrriteerd door de gang van zaken. dat is nu alleen maar erger geworden omdat Lab21 mij verantwoordelijk heeft gesteld voor het eindresultaat en daarnaast niet het afgesproken bedrag heeft overgemaakt.
“Goede samenwerking”
Betreft Europa Parket Door Adri van Leuveren op zondag 30 jun 2019 19
wij hebben onze laminaat vloer laten leggen door Jelmer en Gert-Jan, van Europaparket wat een vakmensen zijn dat en niet te vergeten, zeer vriendelijk en gezellig ,en verder ook de ontvangst in de showroom, was geweldig gelijk koffie en verder heel goed geholpen door Christa. Dus allemaal bedankt voor de goede samenwerking.
FOTO VAN ADRI VAN LEUVEREN
Laminaat in de hal
“PVC laminaat”
Betreft Europa Parket Door J.E. Wolff op vrijdag 28 jun 2019 19
Wij kochten pvc laminaat. Zeer ruim aanbod, uitstekende uitleg gekregen. Tijdens een kopje koffie onze keuze gemaakt. De afhandeling verder liet niets te wensen over. Dit bedrijf beveel ik zeer zeker aan.
“Tevreden maar communicatie kan beter”
Betreft Luxury Floors Door G. Hageman op woensdag 19 jun 2019 19
Wij hebben een hele mooie landgoed eikenvloer (laminaat) gekocht; deze is ook mooi gelegd door de mannen, alleen vind ik de communicatie bij Luxury Floors niet helemaal optimaal; zou veel beter kunnen! Allereerst was mij kopie aankoopbon niet helemaal duidelijk en moest deze helemaal opnieuw worden uitgerekend (?) en duurde het een eeuwigheid voordat ik deze binnenkreeg. Wel is het netjes opgelost toen bleek dat onze MDF-plinten niet geschikt waren en wij er andere
plakplinten/bezorgen/leggen voor terugkregen als oplossing, maar deze zou afgelopen maandag (17/6) gelegd worden en om 15.00 uur had ik nog niets gehoord en toen heb ik zelf maar gebeld en moest het weer op een andere dag (vandaag) en dat vond ik heel vervelend omdat ik dan weer extra vrij moet nemen van mijn werk. Ik zou als tip mee willen geven; bel de klanten als de afspraken anders gaan lopen of de mannen het werk niet op tijd af krijgen (ook ondanks drukte kantoor); dit zou meer geapprecieerd worden door klanten dan dat ze (weer) zelf moeten bellen ! Al met al tevreden (en ik hoop dat ik de Euro 250,-- terugwin, hoewel dit misschien wel niet zal gebeuren door een klein beetje negatieve review) maar het kan ook gewoon veel beter! De klant is tenslotte altijd Koning!
“Eiken laminaat xl”
Betreft Luxury Floors Door Roelie Marinus op zondag 16 jun 2019 19
Standaard voorraad eiken laminaat xl in februari gekocht, in juni gelegd. Vriendelijke medewerkers ook als je kritisch bent. Goed geholpen. Vloer netjes gelegd en afwijkingen in overleg opgelost. (niet rechte stukjes, trap etc.). Aflevering zou beter kunnen. Eerste drempel kan ook drempel tuin zijn en dan staat Laminaat in de regen. Misschien optie creeren om tot begane grond in huis te leveren. (evt. Tegen meerprijs)
“Golden stream laminaat”
Betreft Luxury Floors Door Daneel op zaterdag 15 jun 2019 19
Mooi golden stream laminaat. Veel kleur erin, makkelijk combineren! Zorg dat je ondervloer geëgaliseerd is en Let op profielen bij trap en kruipruimte. Plakplinten zijn daar geen optie. Gaan loslaten! Goed controleren bij oplevering, ik heb t laten leggen door hun( ingehuurd) De mat is niet netjes ingesneden bv...
“Aankoop laminaatvloer”
Betreft Luxury Floors Door Don van Sloten op vrijdag 14 jun 2019 19
Laminaatvloer gekocht inclusief ondervloer voor vloerwarming en leggen. Zeer tevreden over de aankoop en het resultaat. Ik heb "The Dreamteam" thuis gehad en werd een dag van te voren netjes gebeld door Mik hoelaat ze konden beginnen met leggen. Vervolgens hebben de 2 mannen de volgende dag de vloer er snel en superstrak in gelegd. Ik kan niet zeggen dan dat Luxery Floors de zaken goed voor elkaar heeft en raad ze dan ook bij vrienden en kennissen aan.
“Weinig begrip”
Betreft Luxury Floors Door Janssen op donderdag 13 jun 2019 19
Recent laminaatvloer gehaald en laten leggen door luxuryfloors. Vloer werd voor de deur afgezet en moesten dit zelf naar binnen sjouwen. Mooie vloer en goed gelegd, daar geen klachten over. Echter, leggers hadden geen kit mee en wij werden naar de winkel gestuurd om kit te halen. Dit moesten we zelf financieren. Dit is ons van tevoren niet verteld. Bij navraag blijkt dit bij andere vloerenzaken bij de prijs inbegrepen te zijn. Ook bleken de geleverde trapprofielen te smal te zijn voor onze trap. Daarvoor zou luxury floors nog enige weken later komen. Afgesproken dat de legger de betreffende dag om 1600u langs zou komen. Wij waren ruim van tevoren aanwezig, maar niemand is langsgeweest. Telefonisch contact opgenomen. Werd doodleuk meedegedeeld dat legger al eerder was geweest, maar weer wss vertrokken omdat er niemand thuis was (ik was om 15:15 al aanwezig!). Volgens hen zou er geen telefoonnummer van ons in het systeem staan. Echter, zij hebben ons eerder meerdere malen gebeld en dit is dus onzin. Bovendien werd er ook in twijfel getrokken dat ons was toegezegd dat er iemand om 16:00u zou langskomen. Een indicatieve tijd zouden ze namelijk nooit kunnen geven. Medewerker klantenservice begreep het probleem niet, wij mochten immers toch al blij zijn dat er iemand was gekomen.. Aangegeven dat ik hier speciaal vrij voor heb moeten nemen, dus graag zou hebben dat de legger alsnog langs zou komen. Dit was onmogelijk voor luxuryfloors, ze zouden een andere dag wel weer komen. Ook was een vergoeding voor het feit dat ik heb vrijgenomen initieel niet mogelijk. Na veel bakkeleien uiteindelijk toch een kleine financiële vergoeding toegezegd gekregen. Kortom, prima vloer (hoewel je bij het leggen van de vloer de kit zelf moet regelen en betalen..), maar zeer slechte communicatie en weinig begrip/empathie van de klantenservice.
“Laminaat aankoop”
Betreft Luxury Floors Door Anneke Albers op vrijdag 7 jun 2019 19
Een mooie laminaat vloer gekocht, zeer goed en super vriendelijk geholpen, het resultaat is super, we zijn er erg blij mee, heren en dame van luxury floors. Onze complimenten.
“Laminaatvloer”
Betreft Luxury Floors Door Bruin op zaterdag 25 mei 2019 19
Laminaatvloer gekocht. Voldoet niet aan de kwaliteit die je mag verwachten. Diverse mails verzonden. Telefonisch contact gehad. Garantie claim zou in behandeling worden genomen. Geen enkele reactie ontvangen.
“Goed geadviseerd”
Betreft Luxury Floors Door Ger B op maandag 20 mei 2019 19
Ik werd goed geadviseerd in prijs, kwaliteit en hoeveelheid van de laminaat die ik nodig had. Wat over was werd netjes gecrediteerd. Ik ben dan ook erg tevreden!
“Kan het niet onderschrijven”
Betreft Luxury Floors Door Ben van Zijl op dinsdag 14 mei 2019 19
Helaas kan ik bovengenoemde positieve ervaringen niet onderschrijven. In de winkel allereerst vriendelijk en goed geholpen. Wij hebben de tekening van het huis meegenomen, en samen met verkoper laminaat gekozen waarna hij voor ons uitrekende hoeveel meters laminaat voor alle kamers van het huis nodig waren. Tot slot een stukje aanbetaald, en afgesproken dat op afroep geleverd zou worden. Op het moment dat ik de vloer wil afroepen krijg ik eerst geen reactie. Telefonisch krijg ik te horen dat ik teruggebeld zal worden wat niet gebeurd, per email krijg ik ook geen reactie. Na ongeveer een week blijkt dat mijn vloer niet meer leverbaar is (Deze zou toch op afroep beschikbaar zijn?). Na het nodige bellen en mailen blijkt de vloer alsnog leverbaar (?) en wordt deze geleverd. De vloer wordt door een eigen ervaren klusjesman gelegd, die aangeeft dat het 'unifit' kliksysteem waardeloos is. Ik heb voor een vloer gekozen met de hoogste kwaliteitscertificaten die Luxury Floors aanbood, daar had ik dus meer van verwacht. Bij het leggen van de plinten blijkt dat de verkeerde kleur plint geleverd is. In mijn ogen slordig, maar gelukkig hier wel kosteloze nalevering. Vervolgens blijkt er niet genoeg laminaat uitgetrokken te zijn. Ondanks dat een medewerker van Luxury Floors zelf de calculatie heeft gedaan, geeft Luxury Floors na een belletje aan dat dit 'niet ons probleem is' en ik genoodzaakt ben voor de volle prijs + opnieuw transportkosten extra vloer te kopen. Ook zou de factuur bij de zending worden bijgevoegd, wat niet het geval bleek. Ik heb inmiddels al meerdere keren gebeld en gemaild voor een nieuwe (digitale?) kopie, vooralsnog zonder resultaat (kan niet zo lastig zijn lijkt mij dan). Voor mij teveel foutjes en negatief klantcontact om dit bedrijf bij iemand aan te raden.
“Zeer tevreden”
Betreft Luxury Floors Door B. Paans op maandag 13 mei 2019 19
We hebben voor 3 slaapkamers, overloop en zolder laminaat gekocht. Helaas hadden we zelf te weinig besteld, maar geen probleem ze kwamen gewoon terug om de rest ook te leggen zonder extra kosten. Supersnel en helemaal top gelegd. Vriendelijke mensen. Zeer tevreden! Heel erg aan te bevelen
“Prima”
Betreft Europa Parket Door Maurits op donderdag 9 mei 2019 19
Houten vloer en laminaat gekocht. Keurig gelegd en prima advies gehad.
“Laminaatvloer”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Annick op donderdag 9 mei 2019 19
Ik heb een mooie laminaat vloer gekocht bij Stox en deze is naar tevredenheid gelegd. Ziet er prachtig uit. Heel mooi resultaat! Ook de service verliep uitstekend. Ik zou Stox zeker aanraden bij het aanschaffen van een nieuwe vloer.
“Zeer goed bedrijf”
Betreft Luxury Floors Door herma lisa kerstens van duuren op dinsdag 30 apr 2019 19
luxery floor in kampen is een zeer goed bedrijf heeft een enorm assortiment waar bij kiezen van een laminaat vloer niet gemakkelijk is soms mar alle mederwerkers zijn zeer goed opgeleid en helpen je er door een zijn oprecht vriendelijk spontaan maken nog eens een praatje gewoon spontaan met je ook qu prijs staat luxery floors voor op er is verders geen enmkel bedrijf hier ion nederland die tegen hun prijzen op kunnen kwalitatiet materiaal van laminaat is gewoon perfect het is een fluitje van een cent om een vloer te leggen van luxery floors alles past perfect in elkaar en de vloer ligt er dan ook gewoon binnen 4 a 5 uur in en hoop ik ook dat meerdere mensen eens gaan kijken op www.luxery floors.nl beter kan het niet worden allen maar schlechter ben een tevreden klant en zal naar niemand anders uit wijken
“Top service”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Jeannette van Huizen op donderdag 25 apr 2019 19
Ik heb een laminaatvloer gekocht en ben daarbij heel goed geholpen. Omdat ik twijfelde over de juiste keuze, kreeg ik 1 pak thuis bezorgd, zodat ik beter kon zien of dit de vloer was die ik wilde. De vloer is vervolgens prima gelegd en alles is netjes afgewerkt. Ik ben er heel blij mee. Top service door zowel de adviseur als de legger!
“PVC vloer”
Betreft Luxury Floors Door Fam. Van Eck op zondag 21 apr 2019 19
Wij hebben bij Luxury Floors in Kampen een pvc vloer gekocht. Eerder al een laminaatvloer gekocht voor de bovenverdieping. Beiden vloeren zijn gelegd door hen. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit en over de communicatie! Dit bedrijf is zeer aan te bevelen!
“Aanrader”
Betreft Luxury Floors Door R van Deventer op zaterdag 20 apr 2019 19
Een laminaatvloer. Leuk en vriendelijk personeel. Netjes afgeleverd. De chauffeur was iets te laat en uit coulance de pallet op 3 hoog neergezet. Paste precies in de lift. TOP!
Laminaat netjes gelegd door een vriendelijke jongeman. Echt een aanrader!!
“Vond kwaliteit niet goed”
Betreft Luxury Floors Door AG van Dijk op woensdag 17 apr 2019 19
Ik heb op 16-03-2019 een offerte aangevraagd voor 50m2 Grijs Eik Landhuis Laminaat en het contact was duidelijk en verliep soepel per mail. Uiteindelijk het laminaat besteld en deze is ook netjes bezorgd tot aan de 1ste drempel zoals aangegeven, het viel me wel al gelijk op dat de onderste pakketten van de pallet beschadigingen hadden. Ik dacht het laminaat zelf te kunnen leggen maar dit bleek lastiger dan gedacht, voordat ik begonnen ben met het leggen heb ik het laminaat op de juiste manier uitgelegd om te laten acclimatiseren maar na 2 dagen stond het laminaat alsnog vrij bol, toen ik vervolgens begon met het leggen zelf bleek het laminaat niet netjes op elkaar aan te sluiten waardoor ik er al vrij snel achter kwam dat dit me niet zelf ging lukken. Uiteindelijk heb ik een professioneel laminaatlegger ingehuurd om het laminaat te komen leggen. Nadat hij was begonnen keek hij naar het laminaat en gaf aan dat het kwalitatief geen hoogstaand laminaat was. Het klikte niet in elkaar zoals laminaat in elkaar hoort te klikken en ook moest hij bij vrijwel iedere plank een stukje hout van de "klikrand" afsnijden omdat dat de oorzaak was dat het laminaat niet netjes op elkaar aan sloot en ook niet gelijk lag, uiteindelijk is het laminaat gelegd en heeft hij de beschadigde verpakkingen laminaat gebruikt als "restplanken" waardoor ik deze niet terug heb hoeven sturen maar al met al heeft het leggen hierdoor wel een stuk meer tijd (en geld) gekost dan normaal het geval is. Nu het laminaat ligt ben ik wel erg tevreden over het resultaat, het laminaat oogt mooi en ik ben er tevreden mee over hoe het eruit ziet, maar het leggen ervan is een drama. Al met al is het contact met de winkel prima geweest en ben ik goed te woord gestaan, mijn beoordeling is puur gebaseerd op de kwaliteit van het laminaat dat ik besteld heb + de manier van aflevering (beschadigde pakken onderop wat je vooraf het afstapelen van de pallet niet kon constateren).
FOTO VAN AG VAN DIJK
Grijs eik landhuis laminaat
“Laminaatvloer”
Betreft Europa Parket Door L.van Ingen op vrijdag 12 apr 2019 19
Wij hebben een laminaatvloer laten leggen. Heel goed gelegd(door Christiaan) en netjes afgewerkt we zijn er superblij mee.
“Hele mooie vloer”
Betreft Luxury Floors Door Marcel van Uem op donderdag 11 apr 2019 19
Na veel zoeken op Internet naar een goede maar betaalbare laminaatvloer kwamen mijn vrouw en ik bij Luxury Floors terecht en onze keus was gevallen op de Kronotex Himalaya leisteen.En dat het een goede keuze was bleek wel toen de vloer arriveerde.Werd geleverd door een aardige vrachtwagenchauffeur die de pallet netjes voor onze deur neerzette.Natuurlijk boden wij hem koffie met wat lekkers aan.Maar in het echt is de vloer mooier dan op de foto.En nu het erin ligt lijkt ons huis geweldig.Wij hebben het liggen in de woonkamer,eetkamer,keuken,gang en binnenkort ook in de berging.Zo krijg je een mooi geheel.Wij hadden het laten leggen en daardoor is het prachtig geworden. En wat een goede service Luxury Floors. Snelle levering en prima afhandeling. En wat heel prettig was de aangename prijs.Zo hielden wij nog een bedrag over voor nieuwe meubels. En de mannen die de vloer legden vonden deze vloer van een uitstekende kwaliteit. Ook hadden ze veel vloeren gezien maar nog nooit deze.Ze vonden het prachtig. Ik raad Luxury Floors ook iedereen aan. Mijn vrouw en ik zijn erg blij met de vloer.
FOTO VAN MARCEL VAN UEM
Kronotex Himalaya leisteen
“Heel erg blij”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Nick en Sabrina Zonderman op zondag 31 mrt 2019 19
Wij hebben een laminaatvloer gekocht voor onze nieuwe woning. In de winkel zijn we zeer goed geholpen door Milco. Hij heeft ons goed advies gegeven en zeer klantvriendelijk. Vanwege onze nieuwe woning moest het op korte termijn gelegd worden, hierbij zijn we uitstekend geholpen binnen een week kwamen ze het inmeten en leggen. Ook grote klasse voor de vloeren leggers, binnen een dag was het gelegd en ziet er super uit. Wij zijn er heel erg blij mee