Feedback

Greeploze keukens


Greeploze keukens zijn de ontwikkeling op keukengebied van de afgelopen jaren. Greeploze keukens zijn keukens uitgevoerd zonder keukengrepen. Deze keukens staan te boek als modern en strak.

Keukenzaken ook voor greeploze keukens
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 186 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,8 uit 253 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,4 uit 52 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,4 uit 46 ervaringen
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 144 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 294 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,3 uit 22 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 526 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.

Voordelen
De afwezigheid van handgrepen zorgt ervoor dat het ontwerp van de keuken strak overkomt. De uitstraling is bovendien rustig omdat keukengrepen ontbreken en dus niet kunnen afleiden. Het ontwerp van een greeploze keuken zal vaak iets beter uit de verf komen dan dat van een traditionele keuken met handgrepen. Een greeploze keuken is daarnaast iets minder gevoelig voor beschadiging omdat de keukengrepen op deuren en lades ontbreken en het dus niet mogelijk is om met uitstekende grepen de frontjes tegen elkaar of tegen iets anders te stoten.

Nadelen
Op greeploze keukens zijn erg snel vingerafdrukken te zien: het met de vingers opendrukken en dichtduwen van deurtjes en lades zorgt voor zichtbare vingerafdrukken. Het bij herhaling moeten wegpoetsen van vingerafdrukken kan ook als een nadeel worden ervaren, er is iets meer onderhoud nodig dan bij bij een keuken met handgrepen. Tot slot kan het openen van deurtjes als iets lastiger worden ervaren omdat er geen greepje is om de deur aan vast te houden.

Techniek
Voor het opendrukken en dichtduwen van deurtjes en lades met de vingers zijn er verschillende technische systemen. Bij het dichtduwen wordt meestal gebruik gemaakt van soft-motion. Hiermee wordt bedoeld dat een dichtvallend keukendeurtje wordt afgeremd via traag sluitende scharnieren en het deurtje bij sluiting op een dempend rubber dopje terecht komt. Het openen van een deurtje kan via tip-on, oftewel het zacht duwen tegen een deurtje of lade waarna deze vervolgens automatisch opengaat. Dit systeem is vooral ook makkelijk bij hogere kastjes die moeilijk bereikbaar zijn, en voor kinderen die minder kracht kunnen zetten.

Greeplijst als alternatief
Een alternatief voor een greeploze keuken is het gebruiken van greeplijsten. Een greeplijst is een horizontaal of vertiaal uitgevoerde gleuf voorzien van een holle profielstrip waarmee een deur kan worden opengetrokken. Dit voorkomt dat je met je vingers tegen een deurtje moet aandrukken, en je krijgt hierdoor veel minder snel vingerafdrukken op de fronten. Dit terwijl het voordeel van de strakke uitstraling vrijwel behouden blijft. Een greeplijst is een uitstekend alternatief en er zijn vele keukenverkopers die de voorkeur hebben om een keuken met greeplijsten te verkopen boven een compleet greeploze keuken.

Gevolgen voor montage
Nauwkeurige montage is bij een greeploze keuken erg belangrijk om de strakke uitstraling te behouden.

Stijl
De meeste greeploze modellen zijn modern van design, en worden vaak uitgevoerd met hoogglans fronten. Echter greeploze keukens kunnen met alle soorten fronten.

Kosten
Greeploze keukens zijn mogelijk voor elk budget. Een greeploze keukens zal net iets duurder uitvallen doordat de scharnieren technisch geschikt moeten zijn voor het indrukken.

Lijst met goed gewaardeerde keukenzaken
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 186 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,8 uit 253 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,4 uit 52 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,4 uit 46 ervaringen
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 144 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 294 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,3 uit 22 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 526 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.
Reacties
Er zijn 98 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Goede service”
Betreft I-Kook Door Bert & Monique Haring op zondag 20 nov 2022 22
In 2018/2019 een aantal malen bij de vestiging in Den Haag langs geweest om al onze wensen voor een nieuwe (greeploze hoogglans schiereiland) keuken met Miele apparatuur te bespreken. Altijd zeer plezierig, met goede ideeën van de adviseur geholpen. De levering verliep naar tevredenheid en de keuken is vakkundig geplaatst.
Wat echter nog belangrijker is, is de after-service. In de loop der tijd zijn er namelijk toch wat zaken naar voren gekomen die hersteld dienden te worden (afstelling deurtjes, LED-verlichting e.d), en zelfs na 2,5 jaar werd dit zonder enig probleem door hen opgepakt en verzorgd. M.a.w.: we kunnen iedereen firma I-kook warm aanbevelen!
FOTO VAN BERT & MONIQUE HARING
“Diepe buiging voor service”
Betreft Ardi Keukens Door Jan Boers op dinsdag 2 aug 2022 22
Wij hebben in 2020 een keuken bij Ardi in Sint Annaland gekocht en zijn uitstekend door verkoper Bart in 't Veld geholpen. Er werd goed met onze specifieke wensen meegedacht en wij konden een goede afweging maken. Wij besloten een greeploze keuken aan te schaffen. Om dit volledig greeploos uit te voeren werden er 2 Hettich motoren onder en boven de koelvriescombinatie geplaatst. Tijdens de plaatsing van de keuken werd alles tot in detail perfect opgelost en wij waren zeer tevreden. Dat er wel eens iets mis kan gaan, of niet helemaal goed wordt ingeschat, bleek al snel. De koelvriescombinatie leende zich niet zo goed voor het gebruik van de Hettich motoren. Door de combinatie waren de motoren te ver bij de drukpunten van de koeler en de vriezer vandaan geplaatst waardoor deze niet goed werkten. Dit bleef problemen opleveren. Ardi keukens heeft uiteindelijk na van alles geprobeerd te hebben besloten om de koelvriescombinatie te verwijderen, er een nieuwe kast in te monteren en er een nieuwe losse koeler en vriezer in te plaatsen, waarbij de 2 Hettich motoren tussen beide apparaten geplaatst konden worden, ter hoogte van de drukpunten. Hierna waren alle problemen direct verholpen. Door Ardi werd alles zonder kosten opgelost. Dat noem ik nou service. In een woord super. Afgelopen winter bleek ons dat er erg veel kou de keuken inkwam door de afzuigkap. Om dit tegen te gaan wilde ik er een terugslagklep in plaatsen. Op internet werden suggesties gedaan om de terugslagklep in de uitgang bij de buitenmuur te plaatsen, anderen adviseerden dit direct achter de motor van de afzuigkap te doen. Toen ik telefonisch advies bij Dhr. Kruijsse, van de service-afdeling van Ardi keukens roeg kreeg ik het advies om de terugslagklep direct achter de motor van de afzuigkap te plaatsen. Omdat ik niet precies wist hoe ik dit moest doen, besloot Ardi keukens dit ook nog onder service voor ons uit te voeren. Ik maak een diepe buiging voor de service van Ardi keukens. Als ik meer dan 5 sterren zou kunnen geven dan had ik die zeker gegeven. De service is werkelijk boven verwachting en meer dan uitstekend.
FOTO VAN JAN BOERS
“Zelf gemonteerde keuken”
Betreft Keukenwarenhuis Door Erwin van Schalkwijk op maandag 25 jul 2022 22
Eerlijk advies. De verkoper(s) hebben veel ervaring, wij kregen direct tips mee voor de montage van de greeploze keuken die wij gekocht hebben. Wij zijn echt zeer tevreden, prijs, kwaliteit en levertijd klopte en ook de levering was zoals beloofd. De transporteur heeft samen met mij de lijst nog even doorgelopen of alles kompleet is. Aanrader, deze dames en heren van Keukenwarenhuis weten wat zij verkopen.
“Vriendelijke mensen mooie keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Hans Stindt op maandag 28 feb 2022 22
Na een prima advies moesten we uiteraard een tijdje wachten tot de keuken geplaatst zou worden. We hadden een greeploze keuken besteld. Toen de keuken werd geplaatst bleek het helaas een keuken met greep te zijn. Dat is door Henk goed opgepakt, er werd een nieuwe keuken besteld en deze werd 3 maanden later geplaatst. Dit uiteraard zonder kosten voor ons. Na in het in gebruik nemen van de keuken bleek dat de korfplug van de spoelbak niet goed te zijn. Deze is dan ook vervangen. Al met al; Hele vriendelijke mensen, en een prachtige keuken.
“We voelden ons onder druk gezet”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Margriet Van Der Werff op maandag 7 feb 2022 22
Wij hebben een keuken gekocht. En zijn super enthousiast en goed geholpen door adviseur Steven Zant. Bij binnenkomst wordt door Ronald Naberman gezegd dat ALLES mogelijk is. Gaandeweg de bestelling kon men geen:
- betonlook aanrechtblad en achterwand leveren
- volledig greeploos was niet mogelijk
- de koog bovenlangs moet je zelf aflakken

Op het laatst wordt je door Ronald Naberman een Quooker t.w.v. € 1.700,00 (cadeau) geboden. Als we meteen een handtekening zetten onder de orderbevestiging. Hierdoor geen bedenktijd gehad en voelden we ons onder druk gezet. Bij aflevering ontbreekt de multifunctionele oven. Verder komen ze afspraken goed na en hebben de monteurs goed en keurig werk afgeleverd.
“Wij helemaal tevreden over I- Kook”
Betreft I-Kook Door Fam. van der Wilt op zondag 23 jan 2022 22
Afgelopen jaar bij de vestiging van I-Kook in Veenendaal een keuken aangeschaft en we zijn er super tevreden over. Hadden al meerdere (Mandemakergroep)zaken bezocht maar eigenlijk is het overal hetzelfde, hoge prijs maar als u nu beslist, ik moet even overleggen misschien dat we wat kunnen zakken en deze actie eindigt snel, bla bla bla.

Totdat we bij I-Kook binnenliepen. We troffen Magda en die nam alle tijd voor ons, dacht mee en liet alle ruimte voor ons om mee te denken en te overleggen. Ook toen het van greepjes naar greeploos ging er een nieuwe tekening nodig was dat geen enkel probleem. Geen enkele druk alles was aan ons. Wat een verademing. Geen gedoe over prijs en korting. Gewoon, dit is het een mooie prijs voor dat wat je wil.

Afgelopen november is de keuken geplaatst en het is precies zoals we bedacht hadden. Nog wat kleine puntjes die nog opgelost worden maar dat mag geen naam hebben. Het is besteld en zodra het binnen is wordt het vervangen. Al met al zijn wij helemaal tevreden over I- Kook.
FOTO VAN FAM. VAN DER WILT
“Van a tot z ontzorgen”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Stefan op donderdag 9 dec 2021 21
Mede door de hoge score op Qasa zijn wij bij Smartdesign binnengelopen voor een oriëntatiegesprek met André Sas. Wij waren erg te spreken over de showroom en de verschillende mogelijkheden. Er werd goed meegedacht en advies gegeven over de keukenopstelling en keukenapparatuur. Tips zoals een diep werkblad, een brede spoelbak, de voordelen van greeploos werden erg gewaardeerd. Een groot voordeel is dat ze zelf inmeten en monteren. Kortom van a tot z ontzorgen met de kwaliteit van Smartdesign. De keuken is een heerlijke plek waar wij met veel plezier koken en bakken.
FOTO VAN STEFAN
“Zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat”
Betreft I-Kook Door JH Terpstra op woensdag 24 nov 2021 21
Wij hebben bij 2 zaken een offerte opgevraagd voor onze nieuwe keuken. We hebben gekozen voor I-Kook Hengelo omdat hun eerste globale offerte transparant was en niet zoals bij het andere bedrijf een totaal bedrag en verder niets.
Wij zijn geholpen door Wesley die perfect met ons mee heeft gedacht en die met goede ideeën kwam zoals de hand greeploze lades, een extra ruimte gevende hoekkast en contrasterende ruimtes tussen de lades. Dit maakte het geheel tot een mooie keuken zoals deze in eerste instantie te zien was op de computer via het ontwerp programma.

Het aanrechtblad wat we hebben gekozen was vrij prijzig maar wel schitterend waarbij het blad en de achterwand van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Een nadeel van dit blad is wel dat het snel vlekken geeft als er bijvoorbeeld water opdroogt, je moet dan toch wel stevig boenen om dat er weer af te krijgen. De keuken apparatuur hebben we genomen is van Whirlpool, net geen budget merk maar ook weer niet onbetaalbaar. Nadat we de offerte hebben getekend is de keuken ingemeten door een zeer vriendelijke collega van Wesley.

De levertijd van ongeveer 3 maanden viel ons enorm mee, zeker in de huidige tijd en ook nog eens met de zomervakanties ertussen. Er zijn wel enkele vergissingen gemaakt maar die zijn zeer snel en efficiënt opgelost door zowel de geweldige monteur Jaimy die ons was toegewezen alsook door I-Kook Hengelo zelf. Hiervoor alleen maar hulde want een foutje kan snel gemaakt worden en dat is geen enkel punt als dit zo goed opgelost wordt als I-Kook gedaan heeft. Verder is het team van I-Kook Hengelo geweldig, ze reageren snel en vriendelijk op mailtjes, nemen je vragen serieus en denken met je mee.

Wij zijn zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat wat exact hetzelfde was als in het ontwerp programma vooraf te zien was. Kortom wij hebben I-Kook Hengelo ervaren als een betrouwbaar bedrijf in deze vaak wat schimmige wereld van leveranciers, met een geweldig team medewerkers en wij kunnen I-Kook Hengelo dan ook zeer zeker aanraden als je overweegt een andere keuken te kopen.
FOTO VAN JH TERPSTRA
“Nogmaals bedankt”
Betreft I-Kook Door Rensley op maandag 8 nov 2021 21
Ik werd geholpen door Jimmy, ik en mijn partner hadden al een beeld van hoe wij onze keuken wouden hebben. Natuurlijk hadden we nog niet alles uit bedacht. Na de eerste meeting met Jimmy had hij al duidelijk wat wij wouden. Vervolgens had hij zijn tijd genomen om het uit te werken. Na terugkoppeling van ons had hij nog wat kleine wijzigingen gemaakt, maar verder hadden wij ons er niet bezig mee gehouden. Jimmy heeft vanuit zich zelf belangrijke dingetjes toegepast, welk je als leek niet bij nadenkt. Hierdoor genieten wij nu van een greeploze, niet te hard dichtgaande keukenkastjes. Nogmaals bedankt I-Kook en Jimmy met name.
“Een dikke 10”
Betreft Pelma Keukens Door Sharon op woensdag 29 sep 2021 21
Super blij met onze nieuwe keuken van Pelma keukens! Goede begeleiding en service vanaf het begin tot het einde. Ze nemen echt ook de tijd voor je en geven duidelijke informatie. Wij hebben gekozen voor een strakke greeploze moderne keuze in wit hoogglans. Wij geven Pelma een dikke 10! en zullen Pelma keukens zeker ook aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe keuken.
“Moderne greeploze keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door Wim van Zijp op dinsdag 17 aug 2021 21
Wij zijn in de showroom goed geholpen duidelijke uitleg goede begeleiding. Ook zijn wij zeer te spreken over de monteur die de keuken kwam plaatsen hij werkte heel precies en netjes. Ook het extra werk wat moest gebeuren was geen probleem voor hem. Wij zijn heel tevreden met onze moderne greeploze keuken.
“Aanrader”
Betreft Nuva Keukens Door Gilissen op zaterdag 17 jul 2021 21
Onze keuken uitgezocht bij Nuva keukens te Heerlen. Vriendelijk ontvangen, duidelijke uitleg gehad. Ook alle diverse opties besproken met betrekking tot afwerking zoals bijvoorbeeld greeploos of niet. Snelle levering/ plaatsing was mogelijk. Ook de demontage van de oude keuken en montage van de nieuwe keuken is goed verlopen.
Aanrader om hier je keuken te kopen!
“Erg tevreden”
Betreft Goergen Keukens Door Patrick de Rooij op maandag 21 jun 2021 21
Wij hebben een Systemat AV2035 gekocht (wand + kookeiland). Adviesgesprekken verliepen goed en heeft ons ook geholpen om de juiste keuzes te maken.
Afspraak voor levering en installatie was ook prima. Installatie zelf duurde 2 dagen en niet alles was geleverd en er waren een paar krasjes op de deurtjes. Verder was de achterwand (keramiek) er ook niet. Service daarna prima, alles netjes gemeld en na meerdere bezoekjes alles ook goed afgehandeld. Al met al zijn wij erg tevreden en genieten elke dag van de keuken. Enig minpuntje is dat de vingers op de deuren (greeploos) vrij goed zichtbaar zijn.
FOTO VAN PATRICK DE ROOIJ
“Apparaten niet goed”
Betreft Keukenvision Door Sema Ozkan op vrijdag 21 mei 2021 21
Hoewel we zeer vriendelijk zijn geholpen bij het ontwerpen van de keuken. Is cruciale informatie gemist.
1. Bij een greeploze keuken blijkt je vaatwasser kleiner uit te vallen, hoorden we pas na plaatsing en ruilen was niet meer mogelijk. Als we deze informatie voor aankoop hadden dan hadden we misschien wel een andere keuze gemaakt.
2. We hebben twee combi ovens gekocht . Waarvan 1 nog steeds niet geleverd (ruim een maand zonder) en diegene die wel geleverd is, heeft bij levering al een kapotte printplaat. Wij willen graag een nieuwe oven omdat wij niet hebben betaald voor een oven met kapotte printplaat. Nu krijgen we een heel raar verhaal waarbij wordt beweert dat Keukenvision wettelijk verplicht is om eerst een reparatie uit te voeren! Volgens mij is Keukenvision verplicht om te leveren wat ze verkocht hebben en dat is een oven die het doet en geen kapotte B keuze!
“Helemaal super”
Betreft Total Home Concept Door Ron en Ria Bontekoning op zondag 28 mrt 2021 21
Op een zaterdag afspraak met Rik gemaakt en onze nieuwe keuken uitgezocht. Budget kenbaar gemaakt en onze wensen. Greeploze witte keuken van 3700 met 2 grote bovenkasten met klepdeur en hier tegenover 3 hoge kasten met apparatuur. Na de sessie van 2 1/2 uur was de keuken een feit. Al onze wensen aangevuld met tips van Rik en dan ook nog binnen ons budget. Bij het 2e gesprek en het wijzigen van de uitvoering van het keukenblad de offerte ondertekend. Afspraak gemaakt wat verder in het jaar ivm onze vakantie. Mannen kwamen op de afgesproken vrijdag om 08.00 uur en en waren 14.15 helemaal gereed. Achterwand bekleding doen wij in eigen beheer. Wat zijn wij blij met onze keuken. Helemaal super. Niet alleen de keuken maar ook de begeleiding in de showroom en het installeren van de keuken. Petje af. Rik bedankt.
“Blij met onze aankoop”
Betreft Kitchen4all Door Ron en Dannique op zondag 14 mrt 2021 21
Per toeval bij Kitchen4All binnengestapt en wij kregen hier meteen een goed gevoel, heel anders dan bij de "standaard" keukenzaken. We maakten een afspraak voor 3D advies en gaven onze wensen en budget aan. Michael heeft uitstekend in die richting meegedacht en het resultaat is een prachtige keuken waarin al onze wensen vervuld zijn: een vaatwasser op hoogte, een onderbouwspoelbak, greeploos en extra hoog i.v.m. onze lengte. Communicatie en installatie verliep perfect. We staan met veel plezier in de keuken en zijn heel blij met onze aankoop. We zouden Kitchen4All iedereen aanbevelen.
FOTO VAN RON EN DANNIQUE
“Inlevingsvermogen ontbrak”
Betreft Keukenwarenhuis Door Jansen op vrijdag 5 mrt 2021 21
Ik zou niemand aanraden een keuken te kopen bij dit bedrijf. Er gaat hier meer mis dan goed. Slechte communicatie & totaal gebrek aan inlevingsvermogen. Mijn verhaal:

Verkoopgesprek. Begon al chaotisch, ik wist vrij goed wat ik wilde. Verkoper gaf aan dat ik daarvoor beter ergens anders heen kon gaan. Wat raar is, aangezien ik de keuken die ik wilde precies daar in de showroom zag staan. Na even doorvragen bleek er toch wat meer mogelijk te zijn. Halverwege het gesprek werd mijn verkoopadviseur zonder aankondiging ingeruild voor een andere adviseur. Blijkbaar hebben die niet met elkaar gepraat, want toen de bestelling gedaan werd bleek er keuken met grepen besteld te zijn i.p.v. een greeploze keuken, zoals besproken met de eerste adviseur. Toen ik hier op attendeerde tijdens het afroepgesprek werd er vooral moeilijk naar mij gedaan. Alsof ik het onmogelijk was dat ik dit had besteld.

Bestelling. Nadat de monteur opmetingen binnenshuis had gedaan, tijdje niks meer gehoord van keukenwarenhuis. Tot ik uit het niets een nieuwe koopovereenkomst kreeg met een korter werkblad en kleinere kasten. Geen uitleg of overleg niks. Ik begreep uiteindelijk waarvoor hier gekozen was (i.v.m. een uitstekende vensterbank), maar dat hier niet over overlegd of gecommuniceerd wordt en zomaar een compleet nieuwe keukenindeling wordt besteld is echt beyond me. Ook is er ondanks het kortere werkblad en de kleinere onderkasten niks aan de prijs gedaan. Ik moest hier zelf naar vragen bij de klantenservice, en wordt vervolgens gewoon genegeerd.

Apparatuur. Een tijd voor dat de keuken geïnstalleerd werd bleken twee apparaten niet op voorraad te zijn: de koelkast en de vaatwasser. Er werd mij gevraagd of ik wilde wachten of een alternatief wilde. Voor de koelkast heb ik een alternatief genomen, voor de vaatwasser werd er een alternatief aangeboden uit een lager segment met andere energieklasse. Uiteraard ging ik hier niet mee akkoord en heb ik gezegd dat ik open sta voor een alternatief van gelijkwaardige kwaliteit. Er werd op een ronduit arrogante manier aangegeven dat dit niet mogelijk was. Wat te betwijfelen valt. Uiteindelijk is de vaatwasser gewoon niet geleverd.

Leveringstermijn. Ik heb de keuken op 2 juli 2020 besteld bij keukenwarenhuis. In het verkoopgesprek (voor de handtekening) werd aangegeven dat er 8 weken levertijd was en dus eind augustus begin september geïnstalleerd kon worden. Na het zetten van de handtekening en check door de manager, werd aangegeven dat deze levertijd nooit gehaald kon worden. Ik kon beter aan eind oktober denken. Rond eind oktober kreeg ik het bericht van keukenwarenhuis dat de levering in de tweede week van december (!!) zou plaatsvinden. De week voor levering, je raadt het al, werd dit half februari. 9 maanden verder voor de levering. Ik dacht dat er een grap met me werd uitgehaald.

Levering & montage. In eerste instantie leek de levering goed te gaan. Echter al snel bleek dat de vaatwasser niet meegeleverd was (zie boven). Ook bleek er een volledig verkeerde kast besteld te zijn, waardoor de vaatwasser überhaupt niet in de kast had gepast. Na enig passen en meten door de monteur leek er een oplossing te zijn, maar er was sowieso een nieuwe kast nodig, die weer besteld moest worden. Tijdens installatie van de keuken bleek verder dat de oven defect was. En dat de verkeerde kookplaat meegeleverd was (met afvoer i.p.v. recirculatie). Oftewel, meer werkte niet, dan wel. En met de vorige keuken gedeinstalleerd, mist er dus elke mogelijkheid tot etensbereiding.

Service. Fouten kunnen gebeuren, het gaat om erom hoe deze opgelost worden. En hier begon mijn klomp pas echt te breken. De donderdag na montage belde ik met de klantenservice in Dordrecht om te kijken hoe alles opgelost kon worden. Daar werd aangegeven dat er eerst intern gesproken diende te worden om alles duidelijk te krijgen, voordat er wat gedaan mee kon worden. Aangezien de beste man op vrijdag vrij was, ging dat sowieso maandag pas worden. Toen ik aangaf dat voor het bestellen van een nieuwe kookplaat volgens mij weinig overleg nodig was, gaf hij aan dat ze alles in 1x wilde regelen. Met het bestellen van een nieuwe kast, dat enkele weken in beslag zou nemen, in het achterhoofd, lijkt me op z'n minst dat de kookplaat op korte termijn geregeld kon worden. Tot mijn verbazing krijg ik een aantal dagen later (inmiddels 2 weken na levering) een mailtje dat ik de rest van de artikelen in week 13 (begin april) kan verwachten. Nog eens 4 weken zonder gebruik te kunnen maken van een keuken!!! Op mijn vraag of in ieder geval de kookplaat eerder geregeld kan worden wordt vervolgens niet gereageerd. Ik krijg alles behalve het gevoel dat mijn urgentie ook gevoeld wordt door keukenwarenhuis. Maar dat ze vooral doen wat voor henzelf het makkelijkst is. En dus van hun probleem, mijn probleem maken. Hoe moeilijk kan het zijn een zeer gangbare kookplaat te op korte termijn te vervangen. Tot dusver ben ik nog niet eens toegekomen om mijn overige punten tijdens mijn klantreis met de servicedesk te bespreken, zoals de niet terugbetaalde meerprijs, gebrek aan afstemming, 9 maanden uitgestelde levering etc, maar dat zal nog wel wat worden...

Kortom: Als je wil dat je serieus genomen wordt nadat je toch een flink pak geld uitgeeft, kan je beter ergens anders je keuken kopen. Buiten dat zo'n beetje alles is misgegaan wat er mis kon gaan, heb ik totaal niet het idee dat er serieus wordt omgegaan en met urgentie wordt geprobeerd dit op te lossen. Ik ben hevig teleurgesteld, boos en ronduit verbaasd over hoe ze hier mee denken weg te kunnen komen. Buiten dat ik door dit alles weken zonder fatsoenlijke kookgelegenheid zit, apparatuur niet heb die ik wel betaald heb en hierdoor extra kosten maak, voel ik me vooral gewoon zwaar voor paal gezet.
“Top ervaring”
Betreft Avanti Keukens Door Monica Groenveld op woensdag 7 okt 2020 20
Prettig bedrijf, van advies en aankoop, tot inmeten, bezorgen, plaatsen, service en probleem oplossen. Als wij weer een keuken zouden kopen, zouden wij weer voor Avanti kiezen. Fijne mensen, top ervaring
FOTO VAN MONICA GROENVELD
Greeploze keuken
“Uitermate tevreden”
Betreft Total Home Concept Door Paul en Ellen op woensdag 7 okt 2020 20
Na verschillende keukenbedrijven bezocht te hebben werden we zeer vriendelijk ontvangen bij Total Home Concept in Lelystad. Rik nam alle tijd voor ons en dacht heel goed met ons mee. We besloten hierop met hun in zee te gaan. Verleden week is de keuken geplaatst. Hiervoor alle lof zoals alles verliep. John en Niels kwamen alles installeren. Geweldig zoals alles verlopen is. Het is een prachtige keuken geworden en alles was in een keer perfect in orde. Bedankt hiervoor. We zijn uitermate tevreden.
FOTO VAN PAUL EN ELLEN
Greeploze keuken
“Super tevreden”
Betreft Goergen Keukens Door Emiel en Yvonne op dinsdag 4 aug 2020 20
Super bedrijf, zéér mooie showroom met uitgebreid assortiment aan keukens in verschillende prijsklassen. Goede uitleg van Ingrid ontvangen. Wij hebben een greeploze hoogglans keuken gekocht. Bora inductie kookplaat bevalt zeer goed. Monteur Richard heeft goed werk geleverd.
“Fantastisch gedaan”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Lia en Jan Vink op maandag 1 jun 2020 20
Op aanraden van een oud-collega, die al twee keer een keuken had gekocht bij Smart Design, kwamen wij vorig jaar in Maassluis terecht. Eerst eens even zelf rondgelopen in de showroom en daarna in gesprek met Andre. Hij heeft ons met veel geduld geholpen. Na het eerste ontwerp een paar keer terug voor aanpassingen. Kleur aanrechtblad gewijzigd, klepkasten i.p.v. deurtjes boven het aanrecht, een quooker, geen opdringerige telefoontjes maar volop tijd, de klant is koning. Begin februari dit jaar is de keuken geplaatst. Greeploze keuken van Schuller, betonlook licht grijs. Mooier dan gedroomd, strakker dan strak, een plaatje. Fantastisch gedaan Smart Design.
“Zeer tevreden”
Betreft Keukenloods Door Rik op maandag 23 mrt 2020 20
Hele mooie witte hoogglans keuken, greeploos alles erop en eraan, goede prijs kwaliteit verhouding, goede service en tekeningen, zeer tevreden

Eerdere ervaring van 8 maart 2019: Ik heb een mat zwarte luxe keuken gekocht, conform afspraak snel geleverd, goede service

Eerdere ervaring van 5 september 2017: ik heb 4 keukens besteld voor in een pand, de keukens zijn door keukenloods ingemeten en er was goede service en advies
FOTO VAN RIK
Witte keuken
“De wow factor”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Ingrid de Groot op zaterdag 7 mrt 2020 20
Supertevreden ben ik met de keuken die ik kocht bij Grando in Utrecht. Staat nu sinds een week en heeft voor mij echt de wow-factor. Ik koos voor een lange rechte keuken (in een ruimte van 4 x 2 meter). Hoogglans wit, met twee ladeblokken (2 x 90) en twee rechte kastjes. Greeploos. Erg Lang getwijfeld over het aanrechtblad (hout of marmer??) en uiteindelijk gekozen uit praktisch oogpunt voor marmer. Dat is goed uitgepakt. Mijn aanrechtblad is een echte eyecatcher, ben er heel heel blij mee. Verder inductie en een kraan die gaaf is. Met geen bovenkastjes, maar een witte plank over de volle breedte en Smeg koelkast ernaast. Ik koos opnieuw voor Grando in Utrecht omdat ik al eerder echt heel goed door ze geholpen ben en inmiddels dus weet dat ze door en door betrouwbaar zijn en ik als klant in goede handen bent; stipt met de afspraken, meedenken, leuke ideeen en de sfeer tijdens de verkoop is persoonlijk en gewoon goed.
“Prima ervaring”
Betreft Bemmel en Kroon Door C E BEUKERS op vrijdag 31 jan 2020 20
Na jaren rondkijken en zoeken uiteindelijk bij B&K Den Haag tot een keuze kunnen komen. Prachtige nieuwe greeploze keuken, schitterend granieten werkblad op aangepaste hoogte, combi-oven, vaatwasser, koelkast en natuurlijk in deze tijd een inductie-kookplaat met bijpassende afzuigkap. Behulpzame meedenkende medewerkers. Levering volgens afspraak. Prima ervaring, een aanrader.
FOTO VAN C E BEUKERS
Hoekkeuken
“Compleet en goed gegaan”
Betreft KuechenWelt Door Ronnie op vrijdag 13 dec 2019 19
Keuken hoogglans greeploos. Keuken is in 1 keer goed geplaatst en alle artikelen waren compleet.Dat is de 1e keer dat ik zoiets meemaak. Het bedrijf is verder slecht te bereiken via de telefoon en alles moet via de mail en er is niet echt een persoonlijke benadering.
FOTO VAN RONNIE
Hoogglans keuken
“Vakkundig gegaan”
Betreft KuechenWelt Door Ruud Koopman op maandag 2 dec 2019 19
In april hebben wij een keuken besteld bij Kuechenwelt. Wij waren vlak daarna wel een beetje geschrokken van klantenreacties op het internet. Directeur Ronald heeft toen uitgelegd dat er problemen zijn geweest met een producent in Duitsland die in de crisistijd failliet was gegaan. Onze keuken was echt een paar duizend euro goedkoper dan de offerte die wij elders hadden opgevraagd. In juli is styliste Stephanie bij ons thuis geweest. Zij heeft nog een paar goede adviezen gegeven en heeft de order helemaal gecontroleerd en definitief gemaakt. In november is onze keuken door monteur Jordi geïnstalleerd. Super vakkundig. Wij zijn echt heel tevreden over Kuechenwelt.
FOTO VAN RUUD KOOPMAN
Greeploze keuken
“Greeploze keuken”
Betreft Nuva Keukens Door Marin Haentjens op donderdag 3 okt 2019 19
We hebben een prachtige witte, greeploze keuken gekocht met apparaten van Pelgrim. We zijn ontzettend blij met deze keuken, die tot op de millimeter passend is gemaakt door twee super fijne monteurs! Wij zouden iedereen een Nuva keuken aanraden. Van het uitzoeken tot het plaatsen wordt alles zorgvuldig begeleid en verzorgd. Wij zijn top tevreden!
“Erg tevreden”
Betreft Middelkoop Culemborg Door Fam. Sodaar op maandag 8 jul 2019 19
Met een offerte van een andere keukenzaak op zak en door mond op mond reclame van een bekende wilden wij toch een 2e keukenleverancier bezoeken en dit was firma Middelkoop. Eerst een bezoekje ter kennismaking de week erop met een afspraak en gesprek. Echt nodig om alle opties te vergelijken. Bas de Vries leidde ons met als basis de 1e offerte naar creatieve nieuwe opties waar wij nu erg blij mee zijn. Greeploos werd voor een deel semi-greeploos. De apparatenkast bleef dit wel wat optisch erg mooi is. De plafond wasemkap werd onze Bora inductiekooplaat met afzuiging. Geweldig apparaat wij zouden nu niet anders meer willen. De keuken is zeer netjes geleverd en geïnstalleerd. Onder de Bora bleek in de lade geen dubbele bestek lade te kunnen. Zonder problemen hebben ze toen later dit in de apparatenkast gerealiseerd. Echt top. Helaas heeft de stucadoor minder goed werk geleverd. Dit merkten wij pas na schilderen. Veel ribbels en oneffenheden zaten in het directe zicht. Na raadplegen van een behanger bleek dat alle ribbels en zichtbaarheid van oude vervallen stopcontacten niet onzichtbaar zouden worden na schuren en toegepast renovlies behang. Wij zijn op internet achterwanden van "Bokmerk" .NL tegengekomen. Het klinkt raar het is nu zo strak en gelijk van kleur en structuur dat je de aluminium gecoate plaat niet ziet super mooi dit product. Hij is nu klaar en wij zijn er erg blij mee.
“Fijn”
Betreft Goergen Keukens Door Linda op vrijdag 7 jun 2019 19
Fijne greeploze keuken incl kookeiland met prima Atag apparatuur. Prima kwaliteit en super installateurs. Ook in de winkel goed geholpen. Er werd meegedacht over door zaken waar wij niet aan gedacht hadden. Fijn!
“Complimenten”
Betreft Goergen Keukens Door Wil en Wies v Geffen op dinsdag 28 mei 2019 19
Super blij met onze greeploze hoogglans witte keuken incl. Bora inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. Complimenten voor jullie bedrijf. Alles klopt van showroom, verkoop, montage tot service. Top!
“Zeker aanbevelen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Fam. Mannes op vrijdag 26 apr 2019 19
Wij hebben een prachtige greeploze hoekkeuken met composiet blad en alle apparatuur bij Grando in Mijdrecht aangeschaft. Omdat wij de keuken zelf wilde installeren hadden wij veel vragen. Niets was verkoper Rob Cohen te veel om iedere aanpassing en wens uitvoerig met ons te bespreken en opnieuw in te tekenen. Ook probleempjes tijdens de levering werden snel en soepel door Rob Cohen opgepakt en opgelost. Wij willen Grando Mijdrecht zeker aanbevelen bij toekomstige keukenkopers.
“Zeer tevreden”
Betreft Pelma Keukens Door Fam. Lubbers op woensdag 24 apr 2019 19
Wij zijn zeer tevreden over de gang van zaken rond het aanschaffen van een nieuwe keuken. Wij hebben een zeer kleine keuken waar wel alle wensen gerealiseerd konden worden met passen en meten en drie maal overleg met een van de medewerkers van Pelma keukens te Goes. Er zijn verschillende alternatieven besproken en uiteindelijk hebben wij een keuze kunnen maken voor apparatuur, boven en onderkanten, een apothekerskast en een koelvriescombinatiekast. Een mooie inductie kookplaat. De nog jonge koelvriescombinatie is herplaatst. We hebben een nieuwe vaatwasser geplaatst en een prachtig composiet weekblad. Na wikken en wegen hebben wij een greeploze keuken gekozen in de kleur helder matwit. Het composiet blad is gemêleerd zwart. De montage is in twee dagen afgerond met twee zeer precies werkende monteurs. Indien nodig is er overleg geplaagd met ons als klant. Kortom, we zijn zeer tevreden vanaf het begin tot het eind van het gehele proces en wij zouden dit bedrijf aanbevelen bij onze vrienden en kennissen.
“De rit meer dan waard”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door A. Prins op zondag 3 mrt 2019 19
In 2018 hebben wij voor de tweede keer een keuken bij Kuechenhaus Ekelhoff gekocht.
Wij hadden een idee voor de keuken en Uwe Brama heeft dit met zijn kennis gefinetuned. Wij zijn wederom zeer blij en tevreden met onze keuken. Het is de rit naar Duitsland meer dan waard. En ze spreken gewoon Nederlands. Tevens is de service voor, tijdens en na aankoop is super. Kuechenhaus hebben wij (met succes) aanbevolen aan familie en vrienden.
FOTO VAN A. PRINS
Greeploze keuken
“Prima partij voor grote aanschaf”
Betreft Kitchen4all Door Klaas-Jan op woensdag 30 jan 2019 19
Onlangs voor mijn nieuwbouwwoning een greeploze keuken aangeschaft. Het hele traject van A tot Z is super verlopen. Goed advies, prima levering en goede montage. Wat mij betreft een prima partij om zo'n grote aanschaf te doen.
FOTO VAN KLAAS-JAN
De nieuwe keuken
“Krijgen veel complimenten”
Betreft Nuva Keukens Door Francois en Monique Lutgens op vrijdag 4 jan 2019 19
We hebben bij Nuva Keukens in Heerlen in mooie strakke greeploze designkeuken gekocht. De showroom is heel mooi en overzichtelijk ingericht. De verkopers laten je heerlijk je gang gaan en rustig rondkijken. Zo gauw je dan vragen hebt, of je een gesprek over een keuken wilt aan gaan, dan staan ze voor je klaar. Het adviesgesprek verliep heel prettig en de verkoper heeft goed meegedacht over hoe we onze keuken zo efficient mogelijk konden indelen. Er zijn geen lokkertjes met 'speciale' kortingen. Er wordt heel transparant een op maat gemaakte offerte voor je opgesteld. Samen met de verkoper hebben we dan in de zaak de specifieke apparatuur bekeken en geselecteerd. Ook de kennis op dat vlak is zeer goed. Nuva heeft ons een aannemer aangeraden welke bij ons alle voorbereidingen (water, electra) heeft gedaan incl. aanpassingen zoals koven, nissen, tegel en stucwerk. Alles conform tekening en planning. De keuken is uiteindelijk op 1 dag geplaatst zonder verdere problemen, alles compleet en onbeschadigd. Uiteindelijk heeft de monteur zelf een kleine onvolkomenheid gezien in een afwerk lijst bij de oven. Heel eerlijk hadden wij het niet gezien. Deze is 2 a 3 weken later uitgewisseld samen met een scharnier waar geen begrenzer op zat. Elke dag zijn we nog blij met onze nieuwe keuken en krijgen ook veel complimenten van anderen. We kunnen Nuva bij iedereen aanraden en zouden de keuken weer opnieuw daar kopen.
“Waarom Keukenloods”
Betreft Keukenloods Door Marco en Petra op donderdag 27 dec 2018 18
Op zoek naar een bijzondere keuken en naar iemand die buiten de lijntjes durft te denken. In Nederland en Duitsland gezocht. Keukenloods leek in eerste instantie geen juiste plek voor ons. Uiteindelijk toch maar naar binnen gelopen in Utrecht voor apparatuur. Geholpen door Mirza; wat een kanjer! Eindelijk kwam alles bij elkaar; regelde hij dat alles bij elkaar kon komen. Champagnekleur kasten met zichtbare houtnerf fronten. Grepen met oud-zilver look en aan de voorkant greeploos met pushsysteem. Twee nissen van prachtig keramiek met glimmertje. Uniek granieten blad vol rivierstenen. Miele inductieplaat met afzuiging, combistoomoven, vaatwasser en koelvries van AEG en een Quooker. Achterwand 3.60m x 2.21m. Eiland 2.75m x 1.20m.

Aanvulling ontvangen 2 januari 2019: Ja, hij is gekocht en afgelopen oktober geleverd. Een prachtige keuken, zeer kundig neergezet. Bijzonder hoe creatief er meegedacht werd tijdens ons aankoopproces. Juist dat heeft de doorslag gegeven om voor Keukenloods te kiezen.
FOTO VAN MARCO EN PETRA
Keuken met eiland
“Niet blij met keuken”
Betreft Nuva Keukens Door schilders op vrijdag 29 jun 2018 18
Voor de 6e maal een nieuwe complete keuken gekocht. Voor de 4e maal met inductie, oven, magnetron, afwasmachine, dubbele afzuiging en greeploos. Voor de 1e keer bij nuva. De verkoper van nuva luistert naar de wensen, maakt een tekening en geeft verder geen advies over eventuele consequenties. Er kan verandert worden en aangepast en dit is ook gebeurt, maar via tekening is moeilijk te lezen hoe de werkelijke keuken eruit ziet. De keuken is slecht geplaatst en de servicedienst komt nog langs. De inductiekookplaat heb ik ongeziens gekocht. Ik heb al 3 inductiekookplaten gehad en ben er automatisch vanuit gegaan dat het druktoetsen waren. Mijn wens was een gewone kookplaat zonder toeters en bellen. Helaas is het een kookplaat met een draaitoets. Vanwege reuma (en ouderdom) zal dit op termijn geen optie meer zijn en zal ik een nieuwe inductieplaat moeten kopen. Na telefonisch overleg met de verkoper is er geen andere optie mogelijk. Ik heb gekozen om het kookgedeelte te verlagen i.v.m. mijn lengte en reuma. Aangepast op tafelhoogte, prima maar er zit nu geen greep meteen onder de eerste lades onder de kookplaat. dat werd pas helder na plaatsing. De verkoper had de hoogte van de kastjes erbij gezet maar was uitgegaan van de hoogte van de kookplaat. Als we niet aanwezig waren geweest bij plaatsing was dit goed fout gegaan want dan hadden de kastjes boven de spoelbak op 30 cm boven de bak gehangen. Ik vind het goed dat men luistert naar de wensen van de koper en hiermee werkt. Wat ik een groot aandachtspunt vind is dat de verkoper een grote rol heeft in de eventuele consequenties van die wensen. Hij/zij heeft de verplichting om hierover in contact te gaan met de koper om hen hierop te wijzen. Nu worden de consequenties zichtbaar na plaatsing en is er niets meer mogelijk. Dit is de 6e nieuwe keuken die we kopen en bij alle vorige keukens was advies en overleg steeds aan de orde. Werd er meegedacht, was er overleg, werden consequenties duidelijk en ik ben er nu automatisch vanuit gegaan dat er binnen onze wensen geen onverwachte consequenties zouden zijn. Dit is de eerste keuken waar ik niet blij mee ben. Over hoe alles nog aangepast wordt door de servicedienst, zodat de keuken in ieder geval correct wordt afgewerkt (apparaten recht plaatsen, deuren goed afhangen, afkitten, e.d.) kan ik nog niets zeggen. Dit moet nog gebeuren. tussen plaatsing en service zitten 3 weken en we wonen al in ons huis. Aangezien er ook aan de achterwand van de bovenkastjes gebreken zijn kan ik de keuken ook niet inruimen. Al met al weinig positieve ervaringen met Nuva t.o.v. onze andere ervaringen met keukenleveranciers.
“Perfecte witte keuken”
Betreft Keukenloods Door h. reinders op maandag 9 apr 2018 18
We hebben een prachtige witte keuken gekocht, incl. apparatuur van het merk Pelgrim, met mdf gespoten deuren, greeploos. Bovendien een mooi zwart composiet werkblad. Alles werd goed uitgelegd, levering goed besproken. Monteurs waren ook erg behulpzaam. Een minpuntje is dat ik zo vaak een mail en telefoon kreeg over de betaling. Wilde dit doen via internetbankieren, maar moest wel op tijd...bla bla bla .. Verder geen opmerkingen in één woord onze keuken is Perfect.
“Alles conform afspraak”
Betreft Bemmel en Kroon Door Vasco Klarenbeek op maandag 26 mrt 2018 18
Na een gastvrij ontvangst en uitstekend advies hebben wij onze nieuwe keuken besteld bij Bemmel en Kroon. Goede prijskwaliteit verhouding. De keuken is conform afspraak geleverd en goed afgemonteerd door ervaren, vriendelijke monteurs. Wij zijn erg tevreden en bevelen Bemmel en Kroon van harte aan voor het kopen van een keuken.
FOTO VAN VASCO KLARENBEEK
Greeploze witte hoekkeuken
“Greeploze keuken”
Betreft Nuva Keukens Door Fam van Laanen op zondag 11 mrt 2018 18
Aankoop van een greeploze keuken met kunstof keukenblad. Betreft een keuken in een hoekopstelling met hoge kastjes. Zeer goed en vakkundig geholpen bij het samenstellen van de keuken door Dhr Sanders. Kwam met goede ideeën en kon in de showroom alles laten zien wat hij bedoelde. Nadat de keuken ingemeten was, kwam er vanuit Nuva keukens een bericht dat er nog wat extra mogelijkheden waren. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooie, geheel aan onze smaak en wensen voldoende keuken. De levering en plaatsing ging prima, dus niets op aan te merken.
“Fantastisch”
Betreft Keur Keukens Door Alexander de Ruwe op maandag 22 jan 2018 18
Fantastisch. Meerdere keukens in mijn leven gekocht. De kwaliteit en service van Keur/ Arma staan met afstand op nr 1. Vooral het feit dat ze zelf de installatie doen maakt een groot verschil. Wij hebben uiteindelijke gekozen voor een matzwarte greeploze keuken en Keur was de enige die 'm op de juist manier kon leveren (blad zelfde als de kastjes, ook matzwarte greeplijsten). Ook denken ze goed mee met praktische oplossingen (zo hebben we nu een hele mooie bak achter het werkblad waar tevens de Quooker achter past! Slim!). Bij het plaatsen was het werkblad beschadigd en een paneel, dit is binnen 4 weken volledig opgelost.
“Voortreffelijk geholpen”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Anne de Bruin op maandag 18 sep 2017 17
Via vrienden zijn we bij de heer J. Piesche van Küchenland Eckelhoff terecht gekomen. Hij heeft ons voortreffelijke geholpen. Ons wensenlijstje was heel duidelijk we wilden een U-keuken o.a. geen bovenkastjes, laden, apothekerskast, afzuigkap zo plat mogelijk, geen pannen carrousel, 3 bestekladen, koelkast, vaatwasser, oven/magnetron/grill, lampen en twee kleuren fronten. Zeer vlot werd er een tekening gemaakt die voldeed aan onze wensen. Tot in de details werden diverse suggesties/mogelijkheden besproken zoals het aanrecht uit 2 delen aansluiten op de bestaande vensterbank, de spatplaat bij het kookgedeelte, kraan, aanrechtblad, gootsteen, pannenkast en de apparatuur. De keus is enorm en overal zijn voorbeelden daadwerkelijk te zien.

De definitieve maatvoering wordt ter plaatse gemeten en op de tekeningen staat duidelijk aangegeven waar de elektra en de aansluitingen voor het water moeten komen. Dit moet je laten regelen. De levering vindt plaats op de afgesproken datum en tijdstip. Er wordt zeer netjes gewerkt en alles wordt zeer zorgvuldig gecontroleerd op oneffenheden. Is het niet goed dan wordt dit zonder problemen opnieuw besteld en later gemonteerd, alles binnen 4 weken. Uiteindelijk is men 3x terug geweest om onderdelen te vervangen c.q. aan te passen omdat het verkeerd was geleverd/vergeten. Deze service zit in de prijs inbegrepen en zelfs na 1 jaar werden we nog benaderd of de keuken nog steeds voldeed. Kortom een keuken kopen en laten plaatsen door Küchenland Eckelhoff is absoluut een aanrader.
FOTO VAN ANNE DE BRUIN
Greeploze keuken
“Zeer tevreden”
Betreft Keur Keukens Door Jos op woensdag 14 jun 2017 17
Om maar met de deur in huis (de keuken) te vallen: zeer tevreden met Keur Keukens.
Dat geldt voor het hele traject van aanschaf tot plaatsing tot service. Wij zijn geen snelle besluiters. We hebben geen druk ervaren van Keurkeukens om toch vooral maar snel te besluiten. Alle geduld werd opgebracht door onze contactpersoon Cornelis. Een deskundig en betrokken verkoper. Nam zelfs de moeite om bij ons thuis de situatie in ogenschouw te nemen o.a. vanwege enkele bouwkundige aanpassingen. Die bouwkundig aanpassingen hebben we laten uitvoeren door Fred Buné van Keuken Werk. Een bedrijf met meer dan grondige kennis en kwaliteiten hoe je zo een klus moet uitvoeren. Perfecte en strakke planning, creatief, aangenaam contact en afspraken nakomen. Top ! De keuken zelf hebben wij laten voorzien van Neff apparatuur, zwart composiet werkblad, fraaie witte greeploze kasten. Het is een plaatje geworden. Achteraf nog een paar kleine servicewerkzaamheden en een nalevering op ons eigen verzoek. Ook hier konden wij op Keur Keukens rekenen. Deskundige medewerkers en gefocust op een tevreden klant. Wij zijn dus meer dan tevreden!
FOTO VAN JOS
Keuken met Neff apparatuur en zwart composiet blad
“Heel erg tevreden mee”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Familie A.Tanke op vrijdag 9 jun 2017 17
Door de heer Hofman zijn wij uitstekend geholpen met deskundig advies en prima service. Onze greeploze hoogglans Hacker-keuken, is geplaatst door Werner, 'n vakman met oplossingen betreffende de montage. Tevens een draadloos Led-verlichtingsadvies gekregen wat ons in z'n totaliteit elke dag weer blij maakt. de nazorg was goed, echt een aanrader Grando-Naaldwijk, Heel erg tevreden mee.
“Alles klopte”
Betreft Bemmel en Kroon Door Guido op vrijdag 30 dec 2016 16
Keuken gekocht, hoekopstelling, greeploos met Siemens apparatuur en Belgisch Hardstenen aanrecht. Goed en vlot geholpen, alle afspraken zijn nagekomen voor zowel verkoop,inmeten en montage (Door Joop Rietbroek). Alles klopte en paste precies. Uiteindelijk heeft de montage inclusief slopen en afvoeren oude keuken en aanvullend stucwerk slechts 2,5 dag geduurd! Enige aandachtspuntje: Wat meer info over de voor-en nadelen van een natuurstenen blad is wel handig. Wij waren op de hoogte maar als je alleen op het mooie uiterlijk afgaat moet je wel weten dat er een gebruiksaanwijzing en onderhoud aan vastzit.
“Spijt ervan”
Betreft Keukenloods Door René op dinsdag 11 okt 2016 16
Spijt dat ik hier een keuken gekocht heb. Algemene score 1,0 .

In Augustus 2015 hebben wij een keuken gekocht bij de keukenloods, en na wat onaangekondigde veranderingen in het ontwerp die wij weer ongedaan hebben laten maken, is de keuken geplaatst op 4 en 5 November. Tijdens het installeren bleek dat de bovenste deurtjes van de wasmachinekast greeploos waren, terwijl ze dat niet behoorden te zijn, de deurtjes van de hoekkast waren niet greeploos terwijl ze dat wel behoorden te zijn. De deur van de koelkast was in de verkeerde kleur geleverd, de bovenplint was te kort, transformator van de verlichting was stuk en de besteklade was te klein. Tijdens het installeren van de afzuigkap kast is er een schroef door de plaat gegaan die ook vervangen moest worden, en de oven kan door een ontwerpfout niet vastgezet worden op de manier zoals de fabrikant het aanraad. Kan gebeuren.

Vervolgens hebben wij een aantal weken moeten wachten op de nieuwe onderdelen, en toen uiteindelijk de afspraak was gemaakt en de monteur op de stoep stond bleek dat de bovenste deurtjes van de afzuigkap wéér greeploos waren, de hoekdeurtjes wéér niet greeploos waren, de nieuwe verlichting niet werkte en de plaat voor de afzuigkapkast vergeten was. Kan gebeuren, maar is niet echt leuk omdat er weer een aantal weken gewacht moest worden voordat de keuken eindelijk helemaal af zou zijn.

Toen de monteur vervolgens weer op de stoep stond begin Januari waren de deurtjes van de bovenkast wéér greeploos geleverd, de deurtjes van de hoekkast waren dit keer wel goed, 1 van de lampjes was nog steeds stuk en de plaat voor de afzuigkap was weer vergeten. Kan gebeuren.

Afgelopen week stond de monteur voor de 3e keer voor de deur, en tot mijn blijdschap bleken de deurtjes eindelijk niet greeploos te zijn geleverd, helaas waren ze 5 cm te lang, de afzuigkap plaat bleek 3mm te kort en had geen uitsparingen voor de scharnieren, de verlichting is nu wel werkend. Dit mag toch niet zo gebeuren, wij moeten nu weer een paar weken wachten, en weer tijd vrijmaken om een afspraak te maken, hopende dat dit echt de laatste keer is.

Ondertussen weer een nieuwe afspraak gemaakt, en tot mijn grote verbazing waren dit keer de deurtjes wel in de goede maat geleverd ! Helaas bleken er dit keer de verkeerde scharnieren bij te zitten! De deurtjes konden dus weer niet geplaatst worden. Ook is er door de monteur de afzuigkap beschadigd tijdens het vervangen van een afdekplaatje, deze moet dus ook weer opnieuw besteld worden.

Na weken wachten hebben wij nu weer een orderbevestiging binnengekregen. De hoop dat alles nu definitief opgelost gaat worden heb ik allang laten varen en ben benieuwd wat er de volgende keer weer fout gaat. Ik heb alle vertrouwen in dit bedrijf verloren en adviseer dan ook iedereen 2x na te denken om hier een keuken te kopen en als je het dan toch bij de keukenloods koopt spreek dan af dat je eerst een deel betaald en de rest pas als de keuken geheel klaar is. Wij zijn nu ruim een jaar verder na aankoop en nog steeds is niet alles goed. Vandaag is er voor de derde keer een monteur gekomen met de verkeerde scharnieren voor een paar van onze keukendeurtjes, ongelovelijk. Dit bedrijf moet zich diep schamen !!!
“Absolute aanrader”
Betreft Roukens en van Gaalen Keukens Door Arnold en Marja Borys op donderdag 25 aug 2016 16
Absolute aanrader! Een dikke tien voor klantvriendelijkheid en professionaliteit!

Begin dit jaar zijn wij begonnen met ons te oriënteren op een nieuw aan te schaffen keuken. Met behulp van de site van Qasa.nl maakten we afspraken bij diverse van de beter beoordeelde keukenzaken waaronder Roukens & van Gaalen. We zijn overal goed geadviseerd maar het grote pluspunt van Roukens & van Gaalen Keukens vonden wij het bezoek dat zij vooraf brengen bij je thuis om de situatie op te nemen. In ons geval was dat erg prettig want wij wilden graag een wat grotere keuken met meer werkruimte (te realiseren door uitbreiding naar de kamer). Een paar dingen stonden vast: hoogglans wit, strak en greeploos. Globaal wisten we welke apparaten we graag wilden. Maar hoe alles te realiseren en in te delen dàt was voor ons een enorme puzzel. Gelukkig heeft Jaco ons in dat opzicht door zijn deskundigheid en ervaring prachtige ideeën aan de hand gedaan. Hij heeft heel wat afgemeten en gezocht naar oplossingen voordat we tevreden waren met het resultaat zoals hij dat schetste op papier. Uiteindelijk volgden diverse 3D tekeningen waaruit de definitieve keuze werd gemaakt. Vervolgens brachten we enkele bezoeken aan de mooie showroom in Dodewaard waar we door Jaco en Erik hartelijk werden ontvangen met koffie, thee, iets lekkers erbij en heerlijke broodjes. Daar werd de uiteindelijke keuze gemaakt qua kleuren en materialen en de handtekening gezet. In mei j.l. werd de keuken geplaatst door een super veelzijdige monteur (Geurt van Lagen). Dat was een hele klus maar hij heeft hem geklaard! Het werd nog mooier dan we voor ogen hadden. We hebben de keuken nu een aantal maanden in gebruik en kunnen wel zeggen dat we de juiste keuzes hebben gemaakt. We zijn er heel erg blij mee en hopen er nog veel jaren plezier aan te mogen beleven. We bevelen Roukens & van Gaalen van harte aan!!!
FOTO VAN ARNOLD EN MARJA BORYS
Keuken greeploos wit
“Zeer tevreden over het hele proces”
Betreft Avanti Keukens Door J.W. Koops op maandag 1 aug 2016 16
Afgelopen winter hebben wij een keuken gekocht bij Avanti. De verkoper (Anton) heeft ons zeer goed geholpen bij het samenstellen van de keuken. Hierbij werd voortdurend de max. prijs die wij besproken hadden gerespecteerd. Daar waar gelet moest worden op de prijs wist Anton vaak met creatieve oplossingen of mooie alternatieven te komen. Na het eerste gesprek (van 3 uur, incl lunch) gingen wij met een mooie 3-D tekening naar huis. Een vervolgafspraak was gepland, maar ons werd netjes en uitdrukkelijk gemeld dat wij nergens aan vast zaten en dat we alles nog eens rustig konden overdenken. Bij de vervolgafspraak zijn de laatste details besproken en hebben wij de keuken (100% naar onze wens!) besteld. Het vervolgtraject is allemaal heel stipt verlopen. Je kon tot een aantal weken voor de levering zelfs nog gewenste aanpassingen doorgeven. Enkele dagen voor de levering en montage werden wij door Avanti gebeld met de vraag of onze eigen voorbereidingen (verbouwing) naar wens waren verlopen. De levering van de keuken verliep volgens planning, het personeel werkte erg voorzichtig bij het binnenhalen van de keuken. De montage was een hele klus, maar is door de monteur (Arno) allemaal zeer netjes verzorgd. Na montage kregen wij nog een uitgebreide instructie mbt de werking van de apparatuur. De keuken werd naar volle tevredenheid opgeleverd. Wij zijn zeer tevreden over het hele proces.
FOTO VAN J.W. KOOPS
Greeploze hoekkeuken van Avanti
“Telkens goede service gehad”
Betreft Svea Keuken & Bad Eindhoven Door Rob Faassen op zaterdag 2 jul 2016 16
Ik heb bijna twee jaar geleden een keuken bij deze vesteging gekocht, na plaatsen waren er een paar problemen kleine beschadeging aan een kasje en de glas plaatjes van de laden zaten er niet bij. Dit hebben ze opgeschreven en netjes na twee weken kreeg ik een telefoontje dat de spullen binnen waren. Deze zijn netjes gemoneteerd en dat was klaar. Toen had ik het probleem dat de zijplaten losraken van mijn losse kast dit gemeld en zowat de volgende dag was er al weer een monteur! Nu na ongeveer 2 jaar blijkt mijn vaatwasser te lekken omdat hij er wat scheef instaat. Ik bel netjes op en svea handeld meteen. Er wordt zo snel mogenlijk een monteur gestuurd! Ik kan niet anders zeggen dan echt een zeer goede service van svea in son ( ekkersrijt ). U wordt altijd vriendelijk te wordt gestaan en meteen geholpen! Svea in son is echt een aanrader!
FOTO VAN ROB FAASSEN
Witte greeploze keuken
“Goede samenwerking”
Betreft Bemmel en Kroon Door Marisca Steur op maandag 27 jun 2016 16
Erg goed advies, geduld en pro-actieve houding tijdens het aankoopproces van onze keuken. B&M werkt samen met vakmensen hetgeen tot uiting komt bij het eindresultaat. Zeer goede prijs- en kwaliteitsverhouding.
FOTO VAN MARISCA STEUR
Greeploze keuken
“Bedankt voor de samenwerking”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Fam. W. de Vries-Hoekstra, Urk op woensdag 8 jun 2016 16
Eind november bij Arma Keukens Nunspeet langs geweest voor het uitzoeken van een keuken voor onze nieuwe watervilla. We zijn heel goed geholpen en kregen verschillende tips van verkoopadviseur Benhard van Moorselaar. We hebben gekozen voor een greep loze hoogglans witte keuken met een natuursteen aanrechtblad met opzetstuk. Voor de definitieve levering en plaatsing keurig geïnformeerd en de keuken is door twee vakmannen (zonder opleverpunten!) gemonteerd! Intussen maken we al drie weken gebruik van de bovengenoemde aankoop en zijn heel tevreden over het geleverde product en montage door Arma Keukens. We zullen aspirant kopers adviseren langs te gaan bij Arma! Hartelijk dank voor de fijne samenwerking!
FOTO VAN FAM. W. DE VRIES-HOEKSTRA, URK
Greeploze hoogglans keuken met natuurstenen blad
“Wensen goed vertaald”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door M & E op donderdag 2 jun 2016 16
Omdat wij eerder zeer goede ervaringen hadden met Arma keukens uit Nunspeet, was het op voorhand duidelijk dat wij voor onze nieuwe woning opnieuw een keuken bij Arma wilden kopen. Een kort kijkje bij een ander bedrijf bevestigde dit. Wij meenden vrij goed te weten hoe wij onze keuken wilden hebben, maar wij hadden toch de hulp van Herman Groothedde nodig om onze, deels tegenstrijdige, wensen goed vertaald te krijgen. Herman maakte echter geen punt van het feit dat hij telkens een nieuwe tekening moest maken. Uiteindelijk waren wij eruit en hebben wij onze handtekening gezet voor een witte hoogglans, greeploze keuken met granieten blad. Toen wij enkele dagen na het plaatsen van de handtekening een kortingsactie van Arma zagen voor keukenapparatuur, bleken wij met die actie mee te kunnen liften. Op ons verzoek is de keuken geplaatst door Freek Westerbroek, omdat deze ook de keuken in onze vorige woning tot volle tevredenheid plaatste. Hij bleek zijn vak nog niet verleerd: ook nu weer een perfecte plaatsing.
Al met al opnieuw bijzonder blij met onze aankoop. Wij genieten er nog elke dag van.
“Tevreden klant”
Betreft Keur Keukens Door Frits en Carla Vermeij op donderdag 26 mei 2016 16
Zeer prettig geholpen bij het samenstellen van onze keuken. Voor alles kwam een oplossing. Ook duidelijkheid over de kosten van de keuken. Aflevering van de keuken verliep prima. Ook voor de monteur alle lof over het plaatsen van de keuken. Bij vragen kan je altijd contact opnemen. Wij zijn erg tevreden en raden Keur keukens zeker aan bij vrienden en familie.
FOTO VAN FRITS EN CARLA VERMEIJ
Witte greeploze hoogglans keuken
“Dikke 10”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Henk van Domselaar op vrijdag 20 mei 2016 16
We hebben bij Grando Zevenbergen een moderne, hoogglans witte, greeploze keuken gekocht. Heel goed geholpen door de adviseur. Bij het eerste bezoek meer dan één uur in de zaak geweest voor advies en uitleg. Ze nemen hier echt de tijd voor je en bespreken de mogelijkheden. Waar mogelijk (en dat is bijna bij alles) nemen ze je mee naar een showroom keuken om te laten zien wat er bedoeld wordt. Opties waar we zelf niet aan hadden gedacht worden besproken en ideeën die we zelf hadden worden doorgenomen om te zien of dit haalbaar is. Na een bedenktijd zijn we weer terug gegaan om de definitieve keuken door te nemen en de offerte te laten maken. Prijs afgesproken en de keuken wordt besteld. Na een paar weken wordt de keuken afgeleverd en komt de monteur de keuken installeren. Alle lof voor de monteur, die heeft echt keurig werk geleverd. Er waren problemen met het stucwerk, maar dat heeft de monteur perfect opgelost. Echt een dikke 10! We kunnen iedereen Grando Zevenbergen aanraden. Adviseurs hebben veel kennis en de monteurs zijn zeer kundig.
“Verademing”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Patrick en Caro op donderdag 19 mei 2016 16
In onze zoektocht naar een keuken voor ons nieuwe huis zijn we in eerste instantie bij een aantal Nederlandse bedrijven langs geweest. De ervaringen die we hiermee hadden waren niet al te best. Met name de manier waarop je in Nederland geholpen word ging ons steeds meer tegen staan. Opdringerige verkopers, offertes waarvan je direct wist dat ze veel en veel te hoog lagen, geen tijd geven om ergens over na te denken (foto's kreeg je nooit mee) etc.

Na een tip van vrienden en wat research op internet uiteindelijk bij Kuechenland Ekelhoff terecht gekomen. Wat was dit een verademing! Na het maken van een afspraak (aan te raden, omdat het er vaak druk is) zeer goed geholpen door de verkoopster: allereerst werd er goed geluisterd naar onze wensen en binnen deze wensen heeft ze ons de vele mogelijkheden laten zien (showroom is erg groot). Uiteindelijk gezamenlijk een tekening gemaakt van de opstelling van onze keuken met de keuzes die we daar maakte. Toen wij aangaven hier nog even over na te willen denken, was dit geen enkel probleem. De verkoopster was totaal niet opdringerig en gaf ons alle tekeningen en informatie mee naar huis. Uiteindelijk zijn we twee weken later terug gegaan, alle details afgerond en na het direct ontvangen van een goede offerte de keuken aangeschaft.

De plaatsing van de keuken, welk twee dagen in beslag nam, verliep prima. Er werd zorgvuldig te werk gegaan (huis was net gestuct) en we hebben hier achteraf niets op aan te merken gehad. Nadat onze vloer een aantal weken later was gelegd zijn ze nogmaals terug gekomen om de plinten te plaatsen. Ook de service is zeer goed. Toen wij na een tijd nog vragen hadden over de behandeling van ons granieten werkblad is er direct vanuit Duitsland een specialiast langs gestuurd. De specialist heeft ons uitgebreid laten zien hoe wij ons blad het beste konden behandelen. We hebben de keuken nu bijna een jaar en we zijn er erg blij mee. De kwaliteit, van zowel de kastjes als de apparatuur, is goed en we hebben dusver nog geen enkel probleem gehad. Iedereen uit mijn omgeving die een keuken zoekt raad ik Kuechenland Ekelhoff aan. Mijn ervaringen met dit bedrijf zijn super!
FOTO VAN PATRICK EN CARO
Greeploze keuken
“Goed geholpen in de vestiging”
Betreft Grando Keukens & Bad Door J.W. Bal op dinsdag 10 mei 2016 16
Wij zijn goed geholpen in de vestiging Middelburg. Er was altijd tijd voor ons als we nog vragen hadden. Er werd een mooi ontwerp gemaakt wat aansloot bij onze wensen. We zijn heel blij met het eindresultaat van onze keuken.
FOTO VAN J.W. BAL
Witte greeploze keuken
“Wat een verademing”
Betreft Smits Keukens Door Saskia op woensdag 4 mei 2016 16
Wat een verademing ... Bij Smits keukens hoef je nl niet al je "onderhandelings-skills" uit de kast te trekken. Hoe bijzonder heb ik dit ervaren. Na een uitgebreid en serieus gesprek met Ester, kregen wij een hele scherpe en transparante offerte. Aangezien wij ook "geshopt" hadden bij een paar concurrenten, was deze werkwijze echt bewonderenswaardig. Een keuken kopen kan dus ook zonder 'addertje onder het gras', en/of 'als u nu koopt, krijgt u korting...'
Bij Smits krijg je die nl al meteen! Top dus. Onze eerste offerte was nog net iets te hoog voor ons budget, daardoor ging Ester meteen meedenken en kwam met andere opties en/of keuzes. Onderhandelen doen ze bij Smits dus niet, en terecht want je krijg gewoon meteen een eerlijke offerte. Uiteindelijk is onze prachtige keuken helemaal naar wens ontworpen en gemonteerd. Ook super leuke en nette mannen die komen monteren. Eind conclusie; fijn bedrijf! Een kwalitatieve 'no-nonsense' keukenzaak met lieve en leuke mensen, zonder verkooptrucks! Wij zijn erg blij met het hele traject en genieten elke dag van onze prachtige keuken! Bedankt!
FOTO VAN SASKIA
Greeploze hoogglans keuken met kookeiland
“Vriendelijk en servicegericht”
Betreft Keukenloods Door Cesere Bisecco op dinsdag 3 mei 2016 16
De Service welk ik heb ervaren is top, de medewerkers Jeffrey en Ronald weten waar ze het over hebben. Komen zeer vriendelijk en ervaren over. Nemen de tijd ook wanneer je nog een keer langs gaat om iets te vragen staan ze je altijd vriendelijk te woord.
FOTO VAN CESERE BISECCO
Witte greeploze keuken
“Geplaatste keuken”
Betreft Voortman Keukens Door Bergsma op maandag 2 mei 2016 16
Destijds erg goed geholpen door Arno bij het samenstellen van de keuken. De keuken is inmiddels geplaatst en oogt prachtig. Ook hebben wij het advies voor de vloer opgevolgd (PVC), top! Ik kan Voortman van harte aanbevelen bij anderen!
FOTO VAN BERGSMA
Greeploze hoogglans keuken met PVC vloer
“Soepel gegaan”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Koen Kuipers op zaterdag 30 apr 2016 16
Vorig jaar hebben we bij Kuechenland Ekelhoff een nieuwe keuken gekocht. Toen we er naartoe reden wisten we nog niet precies wat we wilde hebben. De grote showroom gaf ons een hoop inspiratie en voor ons werd steeds meer duidelijk wat we wel en niet wilden in onze nieuwe keuken. Het gesprek met de verkoper was erg prettig en na een aantal tekeningen en wat onderhandelen hebben we akkoord gegeven. Het traject daarna verliep ook erg soepel. Er werd goed gecommuniceerd en de installatie is vlekkeloos verlopen (en sneller dan gepland). Ook na de installatie werd er gebeld en gevraagd of alles naar wens is. En alles is naar wens, we zijn erg blij met de keuken!
FOTO VAN KOEN KUIPERS
Greeploze witte keuken met inbouwapparatuur
“Witte hoogglans keuken”
Betreft Avanti Keukens Door Wim & Lies Kruis op zondag 24 apr 2016 16
In de aanloop naar de realisering van de nieuwe keuken zijn wij professioneel begeleid door dhr. Jaap Bremmer. Overigens smaakt de koffie, de appelflap en de soep in Kesteren prima!!Het is een greeploze witte hoogglans keuken geworden met Neff apparaten. Na het inmeten nog wat aanpassingen. De installatie door prettige mensen die hard doorwerken maar ook aandachtig luisteren naar onze wensen.
FOTO VAN WIM & LIES KRUIS
Greeploze hoogglans keuken en Neff inbouwapparaten
“Voorbeeldfunctie”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Marcel en Willy op woensdag 13 apr 2016 16
Om maar direct met de deur in huis te vallen: We raden iedereen aan om hier je nieuwe keuken te gaan kopen! We zijn uitermate goed en vakkundig geholpen door Sven, niets was hem te veel. De plaatsing van de keuken is zorgvuldig uitgevoerd, afspraken zijn goed nagekomen en de service na de plaatsing van de keuken is ook erg goed. Hier kan elk bedrijf een voorbeeld aan nemen.
FOTO VAN MARCEL EN WILLY
Greeploze hoekkeuken
“Voorzien van alles”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door F. Ada op maandag 11 apr 2016 16
Via een nicht ben ik bij Kuechenland Ekelhoff terecht gekomen. Het was een eindje rijden vanuit Den Haag maar het is het zeker waard geweest! Ik heb een nieuwe keuken gekocht voor mijn nieuwe woning en de service was super! We zijn vanaf het begin af aan goed geholpen. Alles is op maat gemaakt en we kregen veel tips bij het laten tekenen van onze nieuwe keuken. Het was ook erg fijn dat we geholpen konden worden door Nederlands sprekende medewerkers. Ik ben nu voorzien van alle gemakken en luxe en kan gerust uren bezig zijn in mijn mooie keuken.
Mocht ik nog een keer verhuizen dan ga ik zeker langs Kuechenland Ekelhoff voor een nog mooiere keuken!
FOTO VAN F. ADA
Moderne greeploze U-keuken
“Zeer goede service”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Linda vd berg op woensdag 6 apr 2016 16
Zeer goede service en een prachtige keuken! Via vrienden zijn we alweer bijna twee jaar geleden terecht gekomen bij Ekelhoff. Je kan er een leuk dagje uit van maken als je naar Duitsland gaat voor een bezoek aan Duitsland. Een prachtige showroom en een wat kleinere versie in het centrum. Wat een keuze! Maak van te voren wel even een afspraak, want je wilt na het zien van al dat moois meteen aan de slag. dhr. Palstring nam zeker de tijd voor je om naar al je wensen te luisteren. En kwam met goede en bruikbare tips. Thuis kregen we de tekeningen en offerte opgestuurd. Bijna niks meer gewijzigd, bestellen maar! Voorafgaand aan het plaatsen van de keuken, komt er een monteur langs om alles in te meten en af te stemmen. De monteurs die het hebben geplaatst werken goed, nauwkeurig en netjes. Ruimen alles na afloop op. De aftersales is ook prima, bellen na een paar maanden met de vraag of alles naar wens is. Maar ook eerder zijn ze goed bereikbaar voor commentaar en vragen. En is er wat loods? Geen probleem, en ze plannen een bezoek uit Duitsland in om langs te komen. Goede service! Ik zou zeggen, twijfel niet en ga op bezoek bij Kuechenhaus Ekelhoff
FOTO VAN LINDA VD BERG
Greeploze hoekkeuken
“Mooie showroom”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door I Brouwer op woensdag 30 mrt 2016 16
Ik heb bij Arma een keuken gekocht. In de mooie showroom goed advies gekregen en vervolgens een mooie keuken ontworpen samen met de verkoper. Keuken is zeer netjes afgeleverd en ook gemonteerd, waarbij een aantal kleine problemen snel en vakkundig verholpen zijn.
FOTO VAN I BROUWER
Moderne greeploze keuken
“Goede ervaring”
Betreft Bemmel en Kroon Door Sietze op woensdag 30 mrt 2016 16
Recent een keuken van Bemmel en Kroon in Zoeterwoude gekocht en ook de keuken door hun aannemer laten plaatsen. De keuken is inmiddels geplaats en is helemaal volgens de verwachting en netjes geplaatst. Bij de oplevering van de keuken werd gelijk aangegeven dat er een deurtje licht beschadigd was, waarvoor gelijk werd nieuw deurtje voor zou worden besteld.
Al met al een goede ervaring met Bemmel en Kroon Zoeterwoude.
FOTO VAN SIETZE
Rechte greeploze keuken
“Goed advies gehad”
Betreft Boer Staphorst Door Marjan van Beek op donderdag 3 mrt 2016 16
Wij hebben onze keuken bij Boer gekocht. Tijdens het uitzoeken zijn we enorm goed geholpen en geadviseerd. Onze keuken is inmiddels geplaatst naar alle tevredenheid. We beleven nu elke dag veel plezier in onze nieuwe keuken. Ook hebben we een goed kleuradvies gekregen.
FOTO VAN MARJAN VAN BEEK
Witte greeploze keuken
“Greeploze keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Jacqueline op vrijdag 29 jan 2016 16
Wij hebben een greeploze keuken gekocht. Toen wij gingen kijken voor een nieuwe keuken hadden we nog geen idee wat we precies wilden kopen en gingen eigenlijk alleen kijken om inspiratie op te doen. Door het prettige advies dat we kregen hebben we nadat we ook nog bij 2 andere winkels zijn wezen kijken toch voor Grando gekozen. Het voelde goed. En dat blijkt ook uit de service die zij geboden hebben.
“Service met een hoofdletter”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Familie Boekel op maandag 25 jan 2016 16
Fa Ekelhoff begrijpt tenminste wat service is! Service met een hoofdletter! De laatste 10% hoeft pas betaald te worden als alles, maar dan ook alles tot in de kleinste details, perfect is geïnstalleerd. Kleine afwijkingen worden door de monteurs al gecorrigeerd, dan wel is er al actie op genomen voordat je als klant iets hebt opgemerkt. En inderdaad neemt men na ca een jaar contact op om te horen of alles nog in orde is. En na die tijd mag men ook altijd contact opnemen om iets hersteld te krijgen zonder gezeur over garantie.
FOTO VAN FAMILIE BOEKEL
Keuken wit en greeploos
“Hele goede ervaring”
Betreft Adee Keukens Door Marieke op zaterdag 23 jan 2016 16
Zeer blij met mijn nieuwe keuken en de hoe ik geholpen ben bij ADEE. Na twee vervelende ervaringen bij andere keuken boeren kwam ik bij ADEE terecht. Er werd alle tijd genomen en niet gepusht. Ik had geen groot budget, maar dit was geen probleem en we hebben rustig samen gekeken wat haalbaar was. Zo was mij namelijk wijs gemaakt dat een greeploze keuken met mijn budget niet kon en bij ADEE werd de optie bekeken en bleek het uiteindelijk te kunnen! De mannen die de keuken kwamen installeren waren ook zeer professioneel en behulpzaam. Toen mijn blad niet helemaal goed bleek ze zijn, wat mede kwam door een eigen meetfout, is er zonder extra kosten een heel nieuw blad geregeld. Al met al een hele goede ervaring. Ik zou ADEE aan iedereen aanraden!
FOTO VAN MARIEKE
Witte keuken met houtkleurig blad
“Professionele benadering”
Betreft I-Kook Door Familie Dogan op donderdag 14 jan 2016 16
Erg vriendelijk en bekwaam personeel! We zijn erg goed geholpen door Jerry en door samen te denken en te schetsen kwamen we uit op een perfect plaatje met een vriendelijk prijskaartje. We hebben wat problemen gehad met de levering, maar dit is professioneel opgepakt.
FOTO VAN FAMILIE DOGAN
Greeploze witte keuken
“Zeer tevreden”
Betreft Heerkens Keukens Door Sandra Buttinger op donderdag 24 nov 2022 22
Wij hebben gezocht en gevonden een kleinschalig bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Je wordt niet overladen met keuzes en toch is alles mogelijk. Wij zijn zeer tevreden met de benadering, werkwijze, meedenken over ontwerp en de inzet en vakkundigheid van de vakmensen. Elke dag zijn we blij met de ruimte die we hebben gekregen in de keuken, de praktische indeling, de kwaliteit van de materialen en de apparatuur. Het huis heeft een heel andere uitstraling gekregen en veel meer comfort. Ook de bijkeuken is verrassend veranderd, met de wasmachine en droger op hoogte, veel opbergruimte en ook nog meer aanrecht. Je kunt je keuken in elke gewenste kleur laten spuiten! Wij kozen voor een prachtige blauw-grijze kleur die heel mooi matcht met de licht eiken vloer, straal rust uit en oogt heel chique. Door de greeploze lades is schoonmaken zo gedaan. Wij hebben veel meer ruimte gekregen door een relatief kleine aanpassing.
FOTO VAN SANDRA BUTTINGER
“Annuleringsperikelen”
Betreft Keuken Kampioen Door Dennis op zondag 6 feb 2022 22
In september 2021 een keuken laten tekenen bij de Keuken Kampioen in Kaatsheuvel, door de vestigingsmanager aldaar. Deze is na vriendelijk geholpen te zijn goed ingevuld, maar hebben we wel eerst moeten tekenen alvorens er getekend werd! De keuken zouden we pas in maart/april 2022 nodig hebben, en zijn we huiswaarts gekeerd met de mededeling dat er tegen einde jaar een afspraak gemaakt zou worden, om eventuele aanpassingen, dan nog gerealiseerd zouden kunnen worden. Dan zou er bij akkoord definitief getekend worden. Tevreden zijn we huiswaarts gekeerd, en waren wij tevreden met de keuken die gezien ons budget niet hoger dan €10.000 euro mocht zijn. Dit door dat wij eerder zijn opgelicht bij de in aanbouw zijnde nieuwbouwwoning, en eerder al een keuken hadden gekocht die tevens was aangesloten bij dat zelfde project. Aangezien deze Keukenboer ook opgelicht was, konden wij vrijblijvend de boel opzeggen. Zodoende kwamen we uit bij de Keuken kampioen,waarbij ik eigenlijk simpelweg eerst de referenties betreffende de Keuken Kampioen had moeten lezen. Na een aantal weken keerden mijn vrouw en mijn schoonmoeder zonder afspraak terug om te kijken wat we gekocht hadden, en wat er eventueel mogelijk zou zijn bij wijziging. Ik snap dat ze het druk kunnen hebben, en dat zomaar binnenlopen niet wil zeggen dat je geholpen kan worden. Nou, dat hebben ze geweten, ze werden prompt weggekeken, en bij navraag verkoper werd er kortweg gezegd, maak thuis maar telefonisch een afspraak. Er kon nog geen goedemiddag vanaf! Na deze botte ontmoeting, hebben we later met zeer veel pijn en moeite een afspraak kunnen maken in januari 2022. Daarentegen kunnen ze zelf wel bellen hetzij mailen, maar als de communicatie van onze kant af, kwam weinig reactie! Na uiteindelijk de afspraak gemaakt te hebben, bleek de desbetreffende verkoper vrij te zijn, en zouden wij een dag te vroeg zijn?? Mail betreffende deze afspraak laat hun ongelijk zien. Prompt had een andere verkoper wel tijd voor ons, al had hij eigenlijk geen zin in de door ons gevraagde na te kijken aanpassingen. We wilden eigenlijk greeploos, en een klein koffie kastje, maar lieten daar de vriezer van €600 euro voor vallen. Alleen het koffie kastje van 60 cm bleek ook plots 600 euro te kosten???? En bleek greeploos plots 15% duurder uit vallen. Ook de optie een andere vaatwasser aan te schaffen waarvan de rekjes uitgevouwen konden worden,zodat je makkelijker in kon laden bij latere leeftijd bleek €1800,- te kosten???? Die hebben we dan gelijk laten varen,en waren aan het kijken wat er nog mogelijk was. De keuken verkoper zuchtte en kreunde overduidelijk,en begon over het feit hoeveel tijd het wel niet ging kosten, en dat hij nu zelf af moest sluiten. Hij vroeg ons te vertrekken zodat de tekening morgen klaar zou zijn, niet dus. Intussen had hij het gehele aan ons eerder gegeven "concept" in handen, en konden wij deze de volgende dag, mits we akkoord waren na her tekening deze ophalen en definitief tekenen. Helaas duurde het terugbellen bijna 2 weken,waarbij ze aangaven dat er veel zieken intern waren (iets wat je veelvuldig terugleest in de referenties). De keuken bleek nu exclusief de duurdere vaatwasser, en excl vriezer a €600 euro plots €2000 euro duurder te zijn geworden. Dat gaat hem niet worden, en waren we erg verbaasd gezien deze prijs.(al was een lichte meer prijs wel te verwachten). Ik gaf aan dat mijn vrouw en mijn schoonvader de volgende dag wel even terug kwamen om dit te bespreken. Na veel zuchten en kreunen konden ze even langs komen. Bij aankomst de volgende dag werd ze nog geen blik waardig gegeven,en liep de vestigingsmanager die ons eerder geholpen had weg zonder te groeten. Ook wie hen moest gaan helpen werd een onderlinge punt van discussie, en was mijn schoonvader in staat weg te lopen. Na eindelijk geholpen te worden door de tweede verkoper, die niet meer dan duidelijk liet weten er absoluut geen zin in te hebben,is het op niets uitgelopen. Verkoper wilde geen kant meer op! Mijn vrouw en schoonvader zijn dan ook maar weggelopen, waarbij ze tevens nog beticht waren van het feit dat ze bij andere keukenboeren zouden zijn geweest. Nou,ik kan je vertellen, dat hadden we niet gedaan, maar hadden dat juist wel moeten doen! Een aantal dagen later belde de tweede (zuchtende en kreunende) verkoper mijzelf op wat het werd, gezien de laatste door ons niet geaccepteerde aanpassingen. Hierbij gaf ik aan niet meer geïnteresseerd te zijn gezien hun houdingen en gedrag ten opzichte van mijn vrouw en schoonvader. Betreffende verkoper begon dan ook meteen met de juridische afdeling op hoofdkantoor strooien, en dat wij dan 30% van het bedrag moeten gaan betalen. Het feit dat ze een juridische afdeling bezitten zegt al genoeg, maar is ook niet gek gezien de slechte referenties. Intussen heb ik natuurlijk info ingewonnen, en ben ik terecht gekomen bij een jurist,die tevens bekend is met KK. Mocht deze zaak er komen, zie ik deze met vertrouwen tegemoet komen. Intussen probeert de eerste verkoper/vestigingmanager me constant te bellen, waarbij ik de eerste 2 keer opgenomen heb. Daarbij kon er plots wel weer een keuken verkocht worden van rond de €7000 euro, en kon er wel gepraat worden, en werd mij nogmaals de juridische kant opgespeld. Na deze 2 x duidelijk vermeld te hebben klaar te zijn met de Keukenkampioen, blijven ze maar opbellen. Krijgen ze de voicemail, zeggen ze, he,neem eens op, halla,hallo., en dat zonder naam of bedrijf te benoemen, Dit begint bijna op stalking te lijken. Al met al ben ik/wij klaar met de Keuken Kampioen.
“Zeer ontvreden”
Betreft Brugman Door Semra en Jacky Regeling op dinsdag 14 dec 2021 21
Zeer ontevreden. Keuken kon je makkelijk zelf plaatsen als je een beetje handig was. Je krijgt planken schroeven en van alles waar je achteraan moet bellen wat hoort wat wat is. Greeploze keuken besteld toen ze de keuken bestellen moest er toch op 1 kast handgreep op omdat het anders niet pastte en kon niet anders. Uiteindelijk toen we niet akkoord gingen kon het toch greeploos. Wasmachine wilden we in de kast was allemaal geen probleem maar bij de keuken bestellen werd ons verteld dat we van 3 delen een kast zelf moesten maken en zelf voor scharnieren moesten zorgen. Greeplijsten wilden we zwart op de tekening is het zoals we wilden, maar ze hebben rvs besteld en wij natuurlijk ondertekend en niet op gelet. Dat is onze fout schijnbaar, maar zij hebben de lijst met ons niet doorgenomen. De wand achter de keuken moest 8cm naar voren omdat we alles op 1 lijn wilden hebben, toen moest de wand van wasmachine ook 4 cm naar voren. Keuken is zo goed als geplaatst maar de wand is uiteindelijk 24cm voren
“Wensen zijn goed ingevuld”
Betreft Styling Keukens Door Francien en Riny Dietvorst op maandag 8 feb 2021 21
Keuken gekocht bij Styling Keukens door goede ervaring van collega. Wensen goed ingevuld. Alternatieven worden besproken. Prijs en kwaliteit goed. Merk keuken Tristar, eiken, greeploos met een granieten aanrechtblad met gebrande top, zeer mooi. Montage netjes uitgevoerd, door ervaren monteurs.
FOTO VAN FRANCIEN EN RINY DIETVORST
“Een aanrader”
Betreft Keuken-Centrum Door Nagtegaal op donderdag 10 dec 2020 20
We hebben bij Keuken Centrum Utrecht een nieuwe greeploze Häcker Systemat keuken gekocht. We waren uiteraard ook bij diverse andere zaken geweest. De andere zaken hebben een zeer luxueuze uitstraling, bij sommigen werd er zelfs voor je gekookt. Het was dan ook even wennen toen we binnenstapten bij Keuken Centrum Utrecht, want de showroom is niet luxe maar gewoon praktisch. De reden waarom wij voor Keuken Centrum Utrecht hebben gekozen is dat men direct met een scherpe prijs komt (heel fijn dat we niet hoefden te onderhandelen zoals wel nodig is bij grote spelers) en dat er nergens zó goed met ons werd mee gedacht als bij Keuken Centrum Utrecht (door Yasin). Tot in detail gaf hij ons advies (het is te merken dat hij veel ervaring heeft van inkoop tot uitvoering. Hierin onderscheid hij zich ook van de grote spelers op de markt), en na het zien van foto's van zijn eigen keuken, hebben we een plafondafzuigkap gekozen (Zie foto).

De offerte was overzichtelijk, duidelijk en compleet. Nadat we hadden getekend voor akkoord, werden wij door Yasin keurig op de hoogte gesteld dat alles was besteld, en daarna dat alles volgens planning verliep. Toen de installatie van de keuken... altijd een spannend moment, want waar kan dit tegenwoordig nog in één keer goed gaan? Nou, bij Keuken Centrum Utrecht dus! Alles werd stipt op tijd geleverd, en de montage werd piccobello uitgevoerd. Wat een schitterende keuken. Wij zijn heel blij dat we voor Keuken Centrum Utrecht hebben gekozen! We zouden deze zaak dan ook aan iedereen aanraden. Yasin; bedankt voor al je advies en dat jij alles tot in de puntjes perfect geregeld hebt, dankzij jou hebben wij nu een droomkeuken! Ga zo door!
FOTO VAN NAGTEGAAL
Plafondafzuigkap
“Helemaal goed”
Betreft Koak Design Door André Pieper op maandag 26 okt 2020 20
Op een zelf geplaatste IKEA keuken de greeploze eiken ladefronten en passtukken gemonteerd, ingewassen met bijgeleverde Whitewash. Je betaald er voor maar je hebt dan ook een keuken met uitstraling. besloten het betonnen blad zelf te maken en daar ook advies voor gekregen. na droging blad 15 maal ingezeept met groene zeep, nu elke week 1 maal. vlekken hou je inderdaad niet allemaal tegen, het krijgt nu wel een doorleefd uiterlijk. onze ervaring met KOAK design was van eerste contact in de showroom tot het eindproduct helemaal goed
“Petje af”
Betreft RJJ Keukens Door Ronald Rood op woensdag 30 sep 2020 20
Wij hadden onze droomkeuken in gedachten en RJJ Keukens heeft die gerealiseerd. Vanaf het eerste bezoek aan de keukenzaak tot aan de installatie verliep alles gladjes. Roelie heeft ons fantastisch geholpen. De informatie en advies die wij ontvingen was uitstekend. Uiteindelijk kwamen we uit op een Nolte greeploze keuken Lux, in U-vorm, uitgevoerd in wit hoogglans laklaminaat, met betonlook composieten werkbladen/randen, en de benodigde apparatuur. Kregen offerte en 3D-tekeningen, en de installatietekeningen volgden na definitieve bestelling. Informatieverzoeken die we tussendoor aan RJJ stuurden werden snel en vakkundig beantwoord. De keuken werd besteld en op de gewenste dag bij ons afgeleverd. Informatie over exacte aflevermoment kregen we tijdig, en er werd binnen dat tijdsblok bezorgd. De keukenbezorger had nog een hele kluif om de vrachtwagen te lossen, waarvoor petje af. Dag na aflevering is de keuken in 1 dag geplaatst, en werkend afgeleverd. Onze mooie keuken staat nu een week en we genieten er volop van.
FOTO VAN RONALD ROOD
U keuken
“Denkt mee”
Betreft KVIK Door Christcfccr B.V. - Christofoor Brandjes op donderdag 9 jul 2020 20
In samenwerking met Kvik Leiderdorp en specifiek Ron Souhoka een geweldige keuken mogen plaatsen voor een zeer tevreden klant in Amsterdam! Ron denkt mee, geeft kundig advies en is zeer prettig om mee samen te werken! Op naar de volgende Ron!
FOTO VAN CHRISTCFCCR B.V. - CHRISTOFOOR BRANDJES
Greeploze keuken
“Zeer tevreden”
Betreft Het Culemborgs Keukenhuis Door Jan Rijnders op donderdag 2 apr 2020 20
Na ruim 26 jaar met onze oude keuken te hebben gedaan, was het tijd voor een vervanging. Wij hebben ons licht opgestoken bij meerdere speciaalzaken (geen prijsvechters) waaronder ook het Culemborgs Keukenhuis. Wij wisten in hoofdlijnen wat wij wilden en in twee zeer relaxte adviesgesprekken zijn wij uitgekomen bij onze droomkeuken: een greeploze maatkeuken van Tristar met apparatuur van Miele. Naast het zeer vakkundige advies en de nauwgezette bestelprocedure werd de keuken volledig conform de bestelling onbeschadigd geleverd. Dan de plaatsing ervan. Ook hier niets dan lof. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om het meest optimale eindresultaat te behalen. Geen haastklus dus. Wij zijn zeer tevreden met onze keuken en kunnen het Culemborgs Keukenhuis dan ook van harte aanbevelen.
FOTO VAN JAN RIJNDERS
Hoekkeuken
“Naar behoren”
Betreft Keukenoutletstore Door Maaike op dinsdag 10 mrt 2020 20
Ik heb in 2017 een keuken besteld bij Keukenoutletstore. Vanaf een klein plaatje van internet op hoop van zege. De levertijd liep wat uit. Maar hierover stond Andre mij steeds te woord en legde ook uit dat het uit zijn handen was en dat hij het heel vervelend vond. Uiteindelijk werd de keuken geleverd (na 2 maanden). Er ontbrak een keukenblad, maar die werd keurig en snel nageleverd. Als compensatie voor het laat leveren van de keuken heb ik hele mooie extra bovenkastjes gekregen.

De keuken is inmiddels bijna 3 jaar oud en alles werkt nog naar behoren. Het is een prachtige hoogglans greeploze keuken, met allerlei apparatuur (hele fijn inductieplaat, prima oven, goede zuinige koelkast en vriezer). En dat alles voor 1930 euro. Idioot goedkoop... Helemaal op maat getekend, inclusief vaatwasser, oven, kraan, wasbak, inductiekookplaat en koelkast.

Dat het dan wat later was dan gepland heb ik ruim over voor de extreem goedkope prijs. Op dat moment zelf had ik ook echt niet meer en wel echt een nieuwe keuken nodig, ik was wat sceptisch over wat de apparatuur zou doen... Maar alles werkt nog steeds en goed.
“Duidelijk in de afspraken”
Betreft De Haar Keukens Niftrik Door Rob.Schild op vrijdag 24 mei 2019 19
We hebben een mooie greeploze keuken gekocht. Duidelijke afspraken en deze zijn ook nagekomen. Service achteraf goed geen gezeur, top specialist. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken bij van Haar keukens
FOTO VAN ROB.SCHILD
Greeploze keukens
“Plaatsing keuken bij Arti-Line”
Betreft Arti-Line Door Bert Dekens op donderdag 14 feb 2019 19
Bij Keukendepot greeploze keuken gekocht die ik zelf wel even dacht te monteren dussssss echt niet .... Gebeld en het geluk voor ons was dat er een montage uitviel en direct de volgende dag bij ons kon komen in een woord vakmanschap ten top. Kunde en kennis op hoog level In no time alles afgesteld en aangesloten. Vriendelijke en nette monteur dit is een grote aanrader voor iedereen.
FOTO VAN BERT DEKENS
Geplaatste keuken
“Mooie showroom”
Betreft Enka Keukens Door Gordon op dinsdag 5 feb 2019 19
Heb door Enka Keukens mijn oude voor een nieuwe mooie strakke greeploze keuken laten vervangen , en ook het stucwerk en elektra laten doen. De planning is zeer goed verlopen en zonder zorgen. Het team van Enka Keukens is erg vriendelijk en gemotiveerd en vakkundig. Niks is ze te veel of te moeilijk. Enka keukens heeft een mooie grote showroom met een ruime keuze aan kwaliteits materiaal zodat je kunt vergelijken. Kortom, zoek je een goede keuken met een mooie prijs, en waarbij je ook nog eens Duits keukenapparatuur bij krijgt, dan zou ik hier zeker langs gaan om te gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Je kan gerust de showroom instappen, ook meerdere malen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze vervelend of opdringerig achter je aanlopen, zodat je rustig kan oriënteren.
FOTO VAN GORDON
Lange keuken
“Greeploze keuken”
Betreft Keukensale Door Godelive Gommans op zaterdag 1 dec 2018 18
Keuken. Goed advies met name dank aan Edwin Hoofs die heel veel aandacht voor detail had. Ook flexibel na de aankoop om toch nog dingen te wijzigen. Tot nu toe heel tevreden met een prachtige greeploze keuken met AEG apparatuur.
“Greeploze keukens”
Betreft Ardland Keukens Door Carla Boersma op maandag 26 mrt 2018 18
Ik heb al 2x een keuken gekocht bij Ardland, dus goede ervaringen. Bij de nieuwe keuken heb ik de pech dat de gootsteen verkeerd is geleverd. Hij is 40x40cm ipv. 40x50cm. Ik krijg nu als antwoord, dat een zwarte gootsteen alleen maar in die maat te krijgen was. Maar dat heb ik nooit goedgevonden, ik wilde wel een zwarte gootsteen, maar kies dan liever voor de goede maat. Hij was ook nog eens duurder dacht ik. Ik ben nu heel benieuwd of dit goed opgelost gaat worden. Want dit is natuurlijk heel ingrijpend. Er moet dan een nieuw blad komen. Ik houd jullie op de hoogte.

Eerdere ervaring van 31 juli 2017: Toevallig lees ik de recenties van Ardland nog een keer en zie mijn eigen naam er nog bij staan. Ik wil dan ook nog even toevoegen, dat de keuken daarna in alle tevredenheid is opgelost. Het heeft wat te lang geduurd, maar uiteindelijk heb ik een prachtige keuken, waar iedereen vol bewondering naar kijkt.

Eerdere ervaring van 4 december 2015: 2 Jaar geleden hier een keuken voor mijn dochter gekocht. Alles goed verlopen. Dus zelf ook een mooie keuken uitgezocht. Plaatsingsdatum 2 weken later dan afgesproken. Na veel moeite toch op tijd geleverd. Maar...... Erg veel fouten. De hoekpaslijsten zijn verschillend , ook verschillend in hoogte en allebei totaal verkeerd. De greeploze zilveren lijst zou overal even hoog zijn, maar is dat niet. De afvalbakjes hadden de verkeerde hoogte, ik heb ze nog steeds niet. De kleur van de plinten zijn verkeerd en de lange plint was gebroken. Het is nu 6 weken geleden en er is nog geen fout hersteld en antwoord op de vraag, wanneer ze alles gaan herstellen, komt er niet. Ik heb het deze week 3x gevraagd. Ze mogen de greeplijsten later veranderen, maar de basisfouten horen ze al lang te herstellen. Het ergste is, dat als je een keuken koopt, je meteen antwoord krijgt en na betaling mag je gewoon een week of langer op een antwoord wachten: we hebben de klacht naar de fabriek gestuurd! Ja, daar schiet je wat mee op. Dus after-service: een dikke 0.
“Showroomkeuken gekocht”
Betreft KeukenConcurrent Door R. Korstanje op donderdag 1 jun 2017 17
De showroomkeuken werd gekocht. We moesten een aanbetaling doen. Showroomkeukens worden niet door de winkel gemonteerd. Dat moet men zelf regelen. De volgende dag bij iemand die de keuken zou moeten gaan monteren bleek dat we opgelicht waren. De keuken was 3 cm langer dan we opgegeven hadden. Dat zou geen probleem zijn, want een hoekkast kon ingekort worden. Volgens de monteur was dat niet mogelijk bij de greeploze keuken. Om de keuken passend te krijgen zou een hoekkast omgekeerd gemonteerd moeten worden, dat volgens de verkoper eenvoudig te realiseren was. "Even deurtje verhangen". Zoiets kan niet, met geen enkele keuken. We wilden alleen een keuken met een vaatwasser. Er werd een inbouwvaatwasser voor aangekocht, die volgens de verkoper in één van de kastjes zou kunnen. Later bleek dat de vaatwasser in geen van de kastjes gemonteerd kon worden vanwege de maten en omdat deze niet in een spoelkast kan. Het was een oudere ervaren verkoper, zekere geen beginneling. We zijn dus op een schandalige manier opgelicht. We wilden in de winkel daarover praten, maar konden pas over drie dagen terecht. Een kennis attendeerde ons op de annuleringstermijn van twee dagen en heeft de aankoop voor ons tijdig geannuleerd, via email. Als we op het gesprek hadden moeten wachten, hadden we niet meer kunnen annuleren. Op meerdere email berichten naar de vestiging en naar het hoofdkantoor is nooit een reactie ontvangen. Naar onze mening een onderneming met een criminele intentie. Onze rechtsbijstandverzekering heeft ons verzekerd dat ze niets kunnen beginnen en ons de aanbetaling terug moeten betalen.
“Zeer tevreden met het eindresultaat”
Betreft Montall Keukens Door Van Vree op zaterdag 1 apr 2017 17
Na een gedegen onderzoek zijn we bij Montall uitgekomen. Eerst hebben we offertes aangevraagd bij Grando (50% DMG), Keukenconcurrent(100% DMG) KVIK (0% DMG). Bij meerdere keuken zaken rondgelopen en informatie gevraagd. Grando en de Keukenconcurrent vertelden ons al snel dat we ons budget toch moesten opschroeven. In eerste instantie hebben we een veel kleiner budget opgegeven dan voor handen was. Beide vertelden ons dat het absoluut niet mogelijk was en dat we minimaal aan het dubbele moesten denken. Daarnaast zouden we ook nog concessies moeten doen op de apparatuur en materiaal van de keuken. In plaats van Atag toch naar Pelgrim en van lau gedragen kasten naar kunststof. Bij de Keukenconcurrent werd zelfs gezegd dat kunststof veel beter en sterker is dan lak?! Ook zeiden ze dat een greeploze keuken geen optie was voor dat bedrag. Maar als we vandaag zouden tekenen konden ze wel iets doen aan de prijs. We hebben heel duidelijk aangegeven dat dat geen optie was. Vervolgens nooit meer iets van gehoord. Bij Montall was alles mogelijk voor een realistische prijs. Zelfs goedkoper dan bij alle andere zaken. Er wordt meegedacht en aan afspraken gehouden. Het gehele proces verliep soepel en aangenaam. Zeer tevreden met het eindresultaat.
“Aan de goden overgelerd bij de klantenservice”
Betreft Keukenmaxx Door J.Stastra op zondag 27 nov 2016 16
Mooie Siematic keuken gekocht in Hoofddorp, zeer goed geholpen en later nog aanpassingen gedaan omdat we een greeploze keuken wilden, prima opgelost. keuken ingemeten en lift omdat we op de 3e etage wonen en het keukenblad 2.70m is, kon in lift geen probleem zei de inmeter. 20 september werd de keuken bezorgd en blad paste niet in de lift, foutje van de inmeter, het blad moest via het raam van de woonkamer met een takel naar binnen gehesen worden. 21 september kwam de takelwagen, blad naar binnen en geplaatst. We hebben gelijk een spatrand besteld omdat de muur niet helemaal recht was en betaald. Prima monteur, alles goed aangesloten helemaal blij, maar toen ontdekten we allemaal vlekken op het blad, we hadden voor een ongepolijst blad gekozen omdat we dat heel mooi vonden en de verkopen had gezegd dat we wel moesten uitkijken voor vlekken maar nu zat het blad al vol vlekken. Keukenmaxx Hoofddorp gebeld, maak het maar met een sopje zachte zeep schoon dan komt het wel goed, niet dus alle vlekken bleven erin, weer gebeld, sorry U moet de klantenservice bellen wij verkopen alleen. Klantenservice gebeld, maakt U maar wat foto's dan kijken we wat we voor U kunnen doen.Een paar dagen later werden we gebeld, het blad zou gewisseld worden dit was niet goed, we waren aan het verbouwen en vroegen of het snel kon omdat het parket nog niet geschuurd was en we bang waren voor beschadigingen maar dat kon niet, de planning zat al weken vol. Op onze vraag of ze geen rekening hielden met calamiteiten en toch eerder konden werd afwijzend gereageerd. Wij zijn zelf naar Tilburg gegaan naar de steenfabriek om een ander blad uit te zoeken en zijn toch voor een gepolijst blad gegaan omdat ongepolijst niet echt geschikt is voor een keukenblad. Hoeze wordt dit dan wel verkocht? 4 november! zou het blad gewisseld worden en de Mevrouw van de klantenservice vertelde dat de monteur al voor acht uur zou komen en daarna het nieuwe blad en de takelwagen. Wij de avond ervoor de meubels weggehaald bij het raam, de laden leeggehaald en de vloer die inmiddels opnieuw geschuurd en geolied was afgedekt. Om 9 uur nog steeds geen monteur maar wel een vrachtwagen die voor de deur stond van Keukenmaxx. De bezorgers kwamen boven en zagen dat al het apparatuur nog in het blad zat, gelijk bellen naar de zaak en toen kwam de verrassing, Keukenmaxx had "vergeten" een monteur in te plannen, de monteur was in Rotterdam een keuken aan het plaatsen en kon niet komen, de takelwagen die ook onderweg was werd afgebeld en de bezorgers gingen weg.........wij woedend gebeld naar de "Klantenservice" sorry sorry foutje, 16 november zouden ze het weer gaan proberen, om acht uur stond de monteur voor de deur, later kwam het blad en de takelwagen en is alles omgewisseld en geplaatst maar we moesten wel 134.00 betalen voor de spatrand die we 20 september extra hadden besteld. Maar die is 22 september al door ons betaald, opgezocht en aan de bezorgen laten zien, hij bellen met de zaak, sorry Mevrouw U heeft gelijk, foutje van ons. Al met al heeft het bijna 2 maanden geduurd voordat het blad gewisseld is en veel stress. De klantenservice zegt gewoon als je vraagt waarom het allemaal zolang moet duren, U kan toch koken en alles gebruiken, de stoom komt uit je oren. De Mevrouw van de klantenservice belde 17 november met de vraag of alles nu in orde was, ja hoor na bijna 2 maanden is het eindelijk goed, ze zei U krijgt een bloemetje voor alle ellende en wilt U ook een revieuw schrijven, ja hoor maar dan vertel ik wel wat er precies allemaal gebeurd is. Het bloemetje hebben we gekregen maar niets meer over een revieuw schrijven. Nooit kopen we meer wat bij de "Mandenmakers groep". De badkamer die we bij Wooning gekocht hebben, ook van de "Mandenmakers groep" zelfde ellende, verkeerde lade, geen wastafelstop en sifon ook 2 maanden voordat alles goed geregeld was, weer verkeerde lade besteld, lade gestuurd zonder front, gek wordt je van ze, ook daar zeiden ze tegen ons, U kan toch douchen en 1 wastafel kan U wel gebruiken....... Prachtige winkels hebben ze, je wordt binnengehaald als een vorst, hapjes en drankjes, niet is te gek maar als er iets niet goed gaat en je met de Klantenservice te maken krijgt dan ben je aan de goden overgeleverd.
“Verkooptechniek”
Betreft Brugman Door Dirk D. op dinsdag 11 okt 2016 16
Mijn vriend en ik zijn op zoek naar onze droomkeuken. Dit allemaal voor ons eerste huisje. Wij hebben dus ook nog geen ervaring in het uitzoeken van een keuken, badkamer etc. Vandaag zijn wij bij Brugman keukens geweest in Son. Mijn vriend en schoonvader waren er al wat eerder en hadden een keuken van een andere zaak aan ze voorgelegd. Na wat gereken kwam Brugman uit op ongeveer 17.000 euro ( 1 op 1 overgenomen ). Ze zeiden eerlijk dat de andere zaak erg scherp was met hun prijs van 9500 euro. Ze gaven goed advies en zeiden dat hun prijs wat hoger was omdat zij 18mm plaatwerk gebruiken en de ander 16mm. Daarnaast zaten er andere greeploze laden in en glazen stroken in de lades. Echter wilde de verkoper de zaak over gaan nemen en wilde hij aan de "baas" bewijzen dat hij keukens kon verkopen op een maandag. De dag die ze eigenlijk gingen sluiten door te weinig aanloop. Ineens kon er 50% korting vanaf en kwamen we uit op 8500 euro. Super! De verkoper dacht goed mee, gaf ook eerlijk aan dat hij alles kon overnemen behalve de kleur. Die kon wellicht wat verschillen (satijn). Voor de badkamer hadden ze op verzoek ook een begroting gemaakt, want hoeveel we voor de badkamer wilden uitgeven hadden wij nog niet helemaal duidelijk. Althans.. een budget geven is voer.. en dat wilden wij eerst even aanzien. Hier sloot ik, de vriendin, aan. Ik had het eerst gedeelte dus gemist door mijn werk. Eenmaal ze een tekening etc. hadden gemaakt, gingen we naar de totaalprijs kijken. Wilden we dat Brugman onze leverancier werd? Ja of nee! Ik wilde daar nog even een nachtje over slapen, omdat je niet zomaar even schoenen gaat kopen en ik net 1 uur binnen was. Zodra ze merkte dat er enige twijfel kwam, begonnen ze enorm veel druk te zetten. Er moest een antwoord komen, want omdat de grote baas de zaak op maandag wilden sluiten wilden hij wel even bewijzen dat hij op maandag een keuken kon verkopen. Nee, morgen kon het niet meer, we moesten nu de handtekening zetten, want de deal zou alleen vandaag geldig zijn. Hier spraken we dus met "de tweede man" en zijn sanitair verkoopadviseur die er bij zat. Met zijn tweeën probeerde ze de boel goed onder druk te zetten door termen als "Oké baas, haal hem maar door de 35% korting ipv de 25%" en "Ga het internet maar op en haal hem ook maar door de internetkorting". De tweede man gaf aan dat dit al reeds was gebeurd, wat ik erg raar vond.

Ik ben blij dat wij niet met Brugman keukens in zee zijn gegaan. Heel het gesprek was eerlijk en open en dat waardeerden wij zeer. Echte toen wij aangaven dat wij de 5000,- voor de standaardbadkamer meubels wat duur vonden werden ze wat knorrig. "Je hebt toch wel een budget? Je weet toch wel wat je uit wilt geven? Dat is toch raar?" Je bent toch al langer bezig met een keuken? Ik snap de twijfel niet!" Aldus de woorden van de verkoper.

Erg jammer. Het leek uit te lopen op een mooie en eerlijke deal. Echter door de geleverde druk , de ietwat hoge prijs voor de badkamer en heel die trukendoos die ze "ineens" open konden trekken, was het voor ons te laat.

Uiteindelijk afgesloten met een handdruk waarbij de verkoper zei dat hij de keuken nu echt 1 op 1 kon overnemen/leveren, incl het plaatmateriaal van 16mm ( niet hun standaard van 18mm) en dat hij dan onder de 8500 euro kon gaan zitten. Helaas.. wij gaan er eens over nadenken.
“Goed”
Betreft Keuken Kampioen Door Froukje op donderdag 28 apr 2016 16
We hebben een keuken gekocht waarbij we heel goed geadviseerd zijn, er goed en helder gecommuniceerd is, de (ingewikkelde) montage perfect uitgevoerd is en de kleine onvolkomenheden vlot en correct opgelost zijn.
FOTO VAN FROUKJE
Grote greeploze hoekkeuken
“Al jaren tevreden”
Betreft Van Diessen Keukens Door van Galen op maandag 18 apr 2016 16
Al jaren superblij met onze keuken ziet er nog uit als nieuw superkwaliteit en erg goede nazorg.
Ook bij het kopen veel informatie over hoe en wat, meedenkend heel fijn. Heb wit hoogglans keuken greeploos met rvs .tijdloos.
“Gaat op veel fronten mis”
Betreft Keuken Kampioen Door kelly op zaterdag 2 apr 2016 16
Waar moet ik beginnen? Het gaat op zoveel fronten mis bij deze keten. We hebben de koop van vorig jaar geannuleerd en boete betaald en ook hierbij was t een en al gezeik. Bij 1e bezoek meteen keuken gekocht, leek een mooie deal en was toen eenmalige actie. Nu bijna 1jr later nog steeds zelfde actie. Keuken zou tegen €23.000,- zijn en met de 40% korting en nog speciale korting €10.200,- zijn. Moesten direct tekenen maar alles was nog aan te passen. Als we maar keuken bij hem kochten. Na rondkijken kom je tot het inzicht dat voor 23.000 euro je een hele andere categorie keuken kunt aanschaffen ipv simpele L-vorm met kunstof blad (wel greeploos). Na klacht ingediend te hebben, en uitleg gevraagd te hebben over dat prijsverschil wordt je gebeld door ontzettend botte manager en dat is nog netjes verwoord. Je word behandeld alsof je dom bent en niks snapt, want je vergelijkt bruto en netto prijzen (en dan hebben ze het niet over 21% BTW). Dingen zijn er beloofd maar niet nagekomen. Ze spreken elkaar en zichzelf tegen. Je krijgt korting (om maar aan je budget te voldoen) door een keuken met granietenblad (want nu is dat ineens goedkoper) zelf te monteren en aansluiten!?? Terwijl met die mooie actie we dat voor 1 euro al hadden. We hebben het vertrouwen al snel verloren en hoe zij klachten en het annuleringsproces afhandelen is te schandalig voor woorden. Weken wachten tot je reactie krijgt en nog steeds geen bevestiging. Vervolgens moeten we een juridische inschakelen en krijgen we binnen 4u een bevestiging! Betere apparatuur, zelfde keuken, leman systeem en apothekerskast en niet zelf monteren ; dat hebben we nu bij een ander voor €8550,- en zijn we met de boete van 2250 nog steeds goedkoper uit. Tot slot misschien nog belangrijker: we worden netjes behandeld en hebben vertrouwen in ze. Shame on you KK. Allemaal mooie praatjes en slogans maar is niks van waar! Nooit zullen we nog een voet bij jullie in de showroom zetten of mensen adviseren bij jullie te gaan kijken. Grote boog om KK heen.
“Review”
Betreft 123 Keukens Door Niek Tosseram op dinsdag 15 mrt 2016 16
We hebben diverse keuken zaken bezocht en werden direct geholpen en aangesproken door John, we hebben een super leuk gesprek gehad, hele zaak door lopen en vergeleken en onze wensen stonden centraal. Aan een half woord had hij genoeg. We hebben de apparatuur uitgezocht keuken samengesteld en direct een super scherpe prijs gekregen. Naar een dag denken nog een paar kleine aanpassingen gedaan, juiste apparatuur erin en Voilá. Nogmaals super bedankt voor de prettige behandeling en de scherpe prijs.
FOTO VAN NIEK TOSSERAM
Moderne greeploze hoekkeuken
“Zelfplaatsing”
Betreft Brugman Door R.Pirovano op donderdag 10 mrt 2016 16
Goedemorgen! Wij zijn erg tevreden over de nieuwe keuken en zijn prima geadviseerd. Mijn man heeft de keuken zelf geplaatst( aannemer). Op een paar kleine dingetjes na is de keuken keurig afgeleverd. Er zat een blusje op een front van een kast deurtje maar deze is keurig vervangen zonder problemen. Goede service!
FOTO VAN R.PIROVANO
Modere greeploze keuken
“Prima gegaan”
Betreft Wooning Door Jan van Schoonhoven op donderdag 10 mrt 2016 16
Prima adviseur. Prettig, professioneel en echt meedenken. Uiteindelijk een geweldige keuken voor een prima prijs. Prima installatie door vakman. De rest punten snel en goed afgehandeld. Aan te bevelen. Complimenten!

Aanvulling: Wat vooral zeer prettig was dat er geen enkele druk werd uitgeoefend. Nadenken, wijzigen en veranderen werden snel en vakkundig verwerkt. Geen moment hadden wij het gevoel te moeten beslissen omdat er een actie was. De uiteindelijk berekening was transparant en fair. Afspraken werden nagekomen, terugbellen en adviseren bleef professioneel en vriendelijk ook na levering van de keuken en ook toen er nog wat gedaan moest worden na levering. Wat een oplichting na alle verhalen over keukenartikelen.
FOTO VAN JAN VAN SCHOONHOVEN
Witte greeploze rechte keuken
“Super gegaan”
Betreft Superkeukens Door Frank op donderdag 3 mrt 2016 16
Wij zijn zeer tevreden over de gang van zaken bij super keukens uit Amersfoort. Er is ruim de tijd uitgetrokken om de keuken samen te stellen met een uiterst vriendelijke prijs die we nergens anders hebben gekregen. Op afgesproken datum en tijd is er ook geleverd. Al met al zijn wij SUPER tevreden over superkeukens. Met vriendelijke groet, Frank
FOTO VAN FRANK
Moderne greeploze hoekkeuken
“Keuken gekocht”
Betreft KeukenConcurrent Door niels op dinsdag 26 jan 2016 16
Wat een stelletje kneuzen bij elkaar, ik schaam me dat ik daar ingetrapt ben. Ik had ook gewoon naar de Rekenkamer moeten luisteren: daar gaven ze al heel goed aan hoe de Mandemakers Groep te werkt gaat. Ik geloof dat het nog net geen georganiseerde misdaad is. Onze keuken kostte +/- 12.000 euro, maar bij iedere andere keukenboer in ieder geval een stuk minder. Ik heb uiteraard wel om te beginnen de prachtige standaard 30% korting op de 'catalogus' of 'bruto' prijs gekregen...serieus, wat denken die mensen? In die 'catalogus' staan artikelen voor minstens 2x de normale retail waarde ... met korting ben je, als je geluk hebt, ongeveer even duur uit als de een fatsoenlijke keukenboer, zoals Superkeukens of Keukenloods. Maar goed, nadat je 3 uur lang helemaal murw gepraat wordt door zo'n 2e hands autoverkoper, wordt je een papier onder je neus geduwd, of je even wilt tekenen ( je komt toch niet alleen maar om te praten ??) ... en dan begint de ellende. Ik wilde , eenmaal thuis, alle spullen en prijzen nog eens op een rijtje hebben zodat ik de kosten kon vergelijken met bv de keukenloods oid. De offerte heeft immers een afkoelperiode. Maar wat zie ik: nergens staat een prijs of kortingspercentage genoemd, alleen een totaalbedrag. Na vele mails en telefoontjes leek niemand wij de keukenconcurrent in staat de daadwerkelijke prijzen voor de verschillende items te noemen. Zo ongeveer op de dag dat de afkoelperiode voorbij was kreeg ik de lijst met kortingen en adviesprijzen (bruto?) prijzen noemen ze dat. Na flink rekenen werden de bedragen mij dan enigszins duidelijk: een frontje voor de vaatwasser (let wel, dit is gefineerd spaanplaat, 80x60 cm misschien?) betaal je hier ruim 400 euro...om maar iets te noemen. Er word gesproken over composiet bladen alsof het massief 24k goud is: iedere andere keukenboer kan ook deze goedkoper regelen ... VEEEL goedkoper. Maar goed, we zaten inmiddels aan de keuken vast, de afkoelperiode was voorbij en ook al zou mijn keuken pas 1 jaar later geleverd hoeven worden, ik kon er niet meer onderuit...tenzij ik even 3.500 euro cash voor de moeite wilde overmaken...de verkoper heeft zijn commissie inmiddels natuurlijk al ontvangen, en oh ja, die werkt ook niet meer op dat filiaal! Dat was ook weer jammer, want er worden mondelinge toezeggingen gedaan en deze worden niet nagekomen. Er zou bij ons een tegel achterwandje kosteloos gerealiseerd worden als deel van de deal, maar aangezien deze mondelinge afspraak niet genoteerd stond kon ik hiernaar fluiten.

Terug naar de keuken zelf: Uiteraard werd alles wat wij bestelde als 'topmateriaal' verkocht, maar bij de installatie leek de afzuigkap scheef te hangen, waarop de monteur aangaf: ' ja meneertje, tis natuurlijk geen horeca kwaliteit heh, tis maar een dun stukkie rvs, dat gaat hangen...wacht, ik buig em wel ff recht'...ziezo, probleem opgelost, aldus de keukenconcurrent. De tekeningen zijn ongevraagd gewijzigd in de productieafdeling, waardoor de keuken hoger geplaatst zou worden, dit ivm de keuze voor greeploze kasten. De verkoper zou ons daar op hebben moeten wijzen, maar dat is niet gebeurd, wij hoorden de wijzigingen van de monteur op de dag van de montage. De amerikaanse koelkast zou in een nis geplaatst worden en max. 10cm uisteken ivm het openen van de deuren; dit was niet zo mooi, maar acceptabel. Bij montage bleek de koelkast echter 15cm uit de nis te steken, en dit bleek volstrekt onnodig: de deuren openen op een wijze dat de koelkast volledig in lijn met de kasten kan zijn. Een designfoutje, lijkt mij... maar toen ik vroeg of dit nog aangepast kon worden kregen we een brakke oplossing aangeboden waarbij 2 enorme extra zijwanden geplaatst zouden worden...kosten 350 euro, voor eigen rekening (!)... deze `oplossing` hebben we geweigerd. Overigens zijn er al - zonder ons te informeren - lelijke passtukken in de kast verwerkt omdat de koelkast groter bleek dan aanvankelijk door de designers bedacht was. Ook de aansluitingen op het leidingschema leken niet te kloppen met de aansluitpunten op de koelkast, maar dat terzijde. (ja meneertje, wij weten natuurlijk niet van iedere koelkast hoe groot die is en waar de stekkers zitten)

Na enkele reparaties aan de keuken ( deurtjes hingen scheef, deuk in de ijskast, deuk in het fornuis, kapotte vaatwasser) bleken er ook nog deuken in de zijkant van de kastdeurtjes te onstaan. Kennelijk heeft de monteur nooit zgn `begrenzers` op de scharnieren gezet, waardoor de deuren van greeploze keukentjes beschadigd kunnen raken... Inmiddels is 1 van de 2 beschadigde deuren weer vervangen, wat de status van de 2e deur is weet ik niet. Onze laatste en nieuwste ervaring met de Mandemakers Groep is het aanrechtblad: een prachtig composiet blad waar we 3x de hoofdprijs voor betaald hebben, maar wat slechts 2cm dik is..het advies van de monteur is: kijk uit, zet er niet zwaars, hards of warms op...ook geen koffie of thee, anders gaat ie barsten en van thee krijgt ie vlekken. Lekker handig voor inde keuken? Maar goed, je betaald 3x de normale prijs, dus het zal wel topkwaliteit zijn, toch? nope, de kwartskristalletjes vallen ervanaf..dat laat kleine bruine putjes achter in het blad. Reactie van de Keukenconsurrent? 'ow meneer, heeft de verkoper dat niet verteld? Dat is altijd zo...'...Nou breekt mijn klomp: nee de verkoper heeft hier niets over gezegd, en als deze dat wel gedaan zou hebben hadden we een ander blad gekozen natuurlijk. Maar goed, dat is nu dus ons woord tegen dat van de verkopers. En in die discussie hebben we eerder aan het kortste eind getrokken, namelijk met de tegel achterwand. Kortom de verkopers weten niet wat ze verkopen of houden moedwillig informatie achter, en achteraf is alles eigenlijk het probleem van de klant. De Keukenconcurrent gaat ervanuit dat de klant goed geinformeerd wordt door de verkoper, en anders heeft de klant gewoon niet goed genoeg geluisterd. Het absolute toppunt was dat ik eerst van het kastje naar de muur gestuurd werd, maar toen ik eerder een minder mooie review op trustpilot had geplaatst, werd ik binnen 5 minuten gemailed met een persoonlijk aanspreekpunt maar vooral met een herhaaldelijk verzoek of ik mijn review wilde verwijderen etc. Ik vermoed ook dat datzelfde 'webcare' team verantwoordelijk is voor 80% van alle positieve recensies, maar dat zal geen nieuws zijn.
Meer artikelen