Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Poortvliet (Zeeland)
158 ervaringen
Kesteren (Gelderland)
344 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
566 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
355 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
347 ervaringen
7 vestigingen
2167 ervaringen
Middelharnis (Zuid-Holland)
192 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
263 ervaringen

Greeploze keukens


Greeploze keukens zijn de ontwikkeling op keukengebied van de afgelopen jaren. Greeploze keukens zijn keukens uitgevoerd zonder keukengrepen. Deze keukens staan te boek als modern en strak.

Voordelen
Greeploze keukens kennen verschillende voordelen zowel in design als in gebruik. Het openen en sluiten van deuren en laden gaat door de toegepaste technieken erg soepel en elegant en geeft een bepaald gevoel van luxe en gebruiksvriendelijkheid. De afwezigheid van handgrepen zorgt ervoor dat het ontwerp van de keuken strak en modern overkomt. De uitstraling is bovendien rustig omdat keukengrepen ontbreken en dus niet kunnen afleiden. Het ontwerp van een greeploze keuken zal vaak iets beter uit de verf komen dan dat van een traditionele keuken. Een greeploze keuken is daarnaast minder gevoelig voor beschadiging omdat de keukengrepen op deuren en lades ontbreken en het dus niet mogelijk is om met uitstekende grepen de frontjes tegen elkaar of tegen iets anders te stoten.

Nadelen
Op greeploze keukens zijn sneller de zogenaamde vette vingers te zien: het met de vingers opendrukken en dichtduwen van deurtjes en lades zorgt voor zichtbare vingerafdrukken die regelmatig moeten worden weggepoetst.

Techniek
Het kunnen opendrukken en dichtduwen van deurtjes en lades met de vingers vereist speciale technieken. Bij het dichtduwen wordt meestal gebruik gemaakt van soft-motion. Hiermee wordt bedoeld dat een dichtvallend keukendeurtje wordt afgeremd via traag sluitende scharnieren en het deurtje bij sluiting op een dempende rubber dop terecht komt. Het openen van een deurtje kan via tip-on, oftewel het zacht duwen tegen een deurtje of lade waarna deze vervolgens automatisch opengaat. Dit systeem is vooral ook makkelijk bij hogere kastjes die moeilijk te bereiken zijn en voor kinderen die minder kracht kunnen zetten. Een alternatief voor de tip-on techniek is het gebruiken van greeplijsten. Een greeplijst is een horizontaal of vertiaal uitgevoerde gleuf voorzien van een holle profielstrip waarmee een deur kan worden opengetrokken. Nauwkeurige montage is bij een greeploze keuken erg belangrijk om de strakke uitstraling te behouden.

Stijl
Greeploze keukens kunnen worden gemaakt in alle stijlen. De meeste greeploze modellen zijn modern van design, en worden vaak uitgevoerd met hoogglans fronten. Echter ook warme materialen zoals hout en warme kleuren komen prima tot hun recht in een greeploze keuken.

Kosten
Greeploze keukens zijn mogelijk voor elk budget. Vaak zijn greeploze keukens net iets duurder dan de gemiddelde keuken.

Onderhoud
De frontjes zullen vaak schoongemaakt moeten worden vanwege de zichtbaarheid van vingerafdrukken. Dit kan eenvoudig met een doekje met zeepsop. Het onderhoud is juist door het ontbreken van keukengrepen snel te doen.

Conclusie
Greeploze keukens zijn gebruiksvriendelijk, hebben een rustige en strakke uitstraling, en laten het keukenontwerp goed tot zijn recht laten komen, tegen een net iets duurder prijskaartje dan de gemiddelde keuken.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 9 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Feline op zaterdag 11 jun 2016 yy
Ben net in het bezit van een greeploze keuken in de kleur carbon( mat). Met een sopje krijg ik de vette vingers niet verwijderd van de deurtjes. Heeft iemand een tip Hoe dit wel te verwijderen? Het is schoon maar zier er niet uit!
Door Dorothé op zaterdag 18 jul 2015 yy
We kozen een strak model, wit glanzend greeploos en de prijs vonden we alleszins redelijk.
Door Andre den Boer op maandag 4 mei 2015 yy
We hebben voor ons nieuwbouwhuis een hoogglans greeploze keuken gekocht. We wilde graag strakke lijnen en de greep laten doorlopen. Dit was met standaard maten niet mogelijk, maar hebben we met maatwerk toch kunnen realiseren.
Door Fam. Bossink op vrijdag 12 dec 2014 yy
We zijn uiteindelijk gegaan voor een grote hoogglans witte greeploze keuken tegen een goede prijs.
Door Nagtegaal op vrijdag 3 okt 2014 yy
Wij hebben een keuken gekocht met greeploze gelakte fronten en een betonlook blad van keramiek. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat.
Door H Kok Prins op donderdag 17 apr 2014 yy
We hebben voor een keuken gekozen greeploos met volledige aansluiting, geen diepe of brede grepen tussen de kasten. We hebben gekozen voor apparatuur in het topsegment. Daar betaal je voor, maar we hebben geen moment spijt.
Door Arie de Willigen op vrijdag 7 mrt 2014 yy
We hebben een superstrakke greeploze witte hoogglans keuken met mooie afwerkdetails. Het blad composiet en ook wit. De keuze voor alle inbouwapparatuur eveneens strak met Siemens studioline.
Door Gerrit en Gerrine op vrijdag 23 aug 2013 yy
In ons huis staat een prachtige, greeploze, hoogglans witte keuken met zwart granieten blad.
Door Ferry op woensdag 17 apr 2013 yy
In mijn nieuwe huis wilde ik een greeploze hoogglans witte keuken met een granieten werkblad. De verkoper adviseerde me om bij een greeploze keuken een blad zonder waterkering en een vierkante spoelbak te nemen.
Meer artikelen