Feedback
9,5

Bosch WAW28542NL

We hebben geen verkopers gevonden voor deze Bosch wasmachine. Wel hebben we verkopers gevonden van vergelijkbare wasmachines.
Bosch
WAU28U00NL
599,00
Veiligkopen
Bosch
WAW32472FG
619,00
Bol.com
Bosch
WAU28T00NL
620,00
Veiligkopen
Bosch
WAU28T70NL
649,00
Veiligkopen
Bosch
WAU28T75NL
699,00
Bol.com
Bosch
WAU28S00NL
699,00
Veiligkopen
Bosch
WAU28S50NL
706,00
Bol.com
Bosch
WAW32562FG
709,00
Bol.com
Ervaring met deze wasmachine?
Beschrijf ook uw ervaring en help tegelijk anderen bij hun keuze
Productomschrijving
Met zijn energie-efficiëntieklasse van A+++ -30% is deze Bosch WAW28542NL maar liefst 30% zuiniger dan de hoogste energie-efficiëntieklasse. Dat komt onder andere door de koolborstelloze motor die zorgt voor zuinige en stille wasbeurten. De centrifuge draait maximaal 1400 toeren per minuut en de vulcapaciteit van de wasmachine is 9 kg. De wasmachine is voorzien van vier antivlekkenprogramma's, die speciaal bedoeld zijn voor specifieke vlekken zoals rode wijn, gras of boter. De zelfreinigende wasmiddellade verwijdert zeepresten.
ActiveWater. Met ActiveWater wordt het watergebruik afgestemd op de hoeveelheid wasgoed. Hierdoor bespaart de wasmachine op het gebruik van water en energie. De ActiveWater technologie bestaat uit drie onderdelen: een automatische beladingsherkenning van het wasgoed via een sensor, een specifieke wijze van opwarming van de wastrommel, en het trommelsysteem.
VarioSoft-trommel. De VarioSoft-trommel heeft een druppelvormige trommelstructuur en de meenemers van de was zijn asymmetrisch geplaatst. De beweging van de trommel wordt hierbij aangepast afhankelijk van het gekozen wasprogramma. Het wasgoed wordt meer naar het midden van de trommel verplaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatigere behandeling van het wasgoed en wasgoed wordt beter beschermd.
VarioPerfect. Met VarioPerfect kunnen de meeste programma's sneller of meer energie-efficiënt worden gedraaid. Dit leidt tot een besparing van tijd en energie.
Serie | 8 Wasmachine. Met de serie 8 Bosch wasmachines kan tot 8 of 9 kilogram wasgoed worden gewassen. Alle serie 8 wasmachines zijn voorladers. De meeste machines zijn vrijstaand met een enkel apparaat dat geschikt is voor inbouw. Alle wasmachines zijn voorzien van de koolborstelloze motor genaamd EcoSilence Drive, zijn uitgerust met VarioPerfect, en hebben de zogenaamde VarioTrommel en ook het AntiVibration Design, en zijn ook uitgerust met ActiveWater. De meeste hebben een wasprogramma speciaal voor het reinigen van de trommel of hebben een Ecarf gecertificeerd wasprogramma. De meeste apparaten uit de serie 8 hebben trommelverlichting. Sommige apparaten zijn uitgerust met technische vernieuwingen zoals ActviOxygen, en of een AntiVlekken systeem met speciaal daarop toegeruste wasprogramma's, en of het I-Dos doseersysteem. Ook nieuwe toepassingen zoals het besturen van de wasmachine van een app, of feedback op het display over het water en energie, worden op sommige van de wasmachines uit deze serie toegepast.
Antivlekken-systeem. Het Antivlekken-systeem verwijdert een groot aantal verschillende vlekken. De temperatuur, de trommelbeweging en de inweektijd worden door de wasmachine automatisch afgestemd op het soort vlekken.
Extra snel 15/30. De wasmachine heeft een extra snel wasprogramma waarbij de wastijd wordt verkort van 30 naar 15 minuten.
Trommelreiniging. Het trommelreinigingsprogramma is een wasprogramma dat bedoeld is voor het reinigen en verzorgen van de trommel.
ComfortControl. Met ComfortControl geeft de wasmachine een indicatie van het energie- en waterverbruik.
Ecosilence Drive. Dit betreft een koolborstelloze motor die stiller, duurzamer en zuiniger is.
Belangrijkste eigenschappen
Maximum vulgewicht 9 kg
Product afmetingen bxhxd: 60 cm x 84,5 cm x 59 cm
Programma's o.a.: Allergieen, beddengoed, snel, overhemd, stil, wol en zijde
Geluidsniveau centrifuge 72 dB
Energieklasse A+++
Geschat energieverbruik 152 kWh per jaar
1400 toeren
Beladingssensor, waterbeveiliging, uitgestelde start en resttijd indicatie
Opgenomen onder
Wasmachines 9 kg
Voorlader wasmachines
Foto's

Ervaringen
Er is 1 ervaring over deze Bosch WAW28542NL wasmachine. Alle ervaringen worden door Qasa gecontroleerd. Beschrijf ook uw ervaring en help tegelijk anderen bij hun keuze
“Bevalt ons”
Door B. op maandag 24 oktober 2016
De Bosch wasmachine WAW28542NL bevalt zeer goed. DAnk!
+1 bedankje
Onderstaand 10 ervaringen over vergelijkbare Bosch wasmachines.
“Erg stil”
Door Gijs op maandag 24 oktober 2016
Inmiddels hebben we de Bosch- Wasmachine en Droger een paar weken en "we zijn zeer tevreden"! Wat opvalt is het weinige geluid wat ze produceren. Met name de wasmachine is tijdens het centrifugeren erg stil, rustig en stabiel! Dit scheelt wel erg veel met onze vorige wasmachine! Over de resultaten van het wassen en drogen kunnen we kort zijn we zijn erg tevreden. Het enige wat even wennen is dat bij de Eco stand het programma wat langer duurt. Dat is overigens verder geen probleem! Het scheelt per slot van rekening weer in het verbruik van de energie kosten. Samenvattend we zijn tot op dit moment "zeer tevreden" met onze nieuwe aankopen! Het gaat om de Bosch Wasmachine WAN28062NL en de Bosch Droger WTH83200NL.
+2 bedankjes
“Top”
Door Marian op zaterdag 12 augustus 2017
De wasmachine vind ik helemaal Super!! Ik hoor hem niet eens. Geruisloos. Mooie programma's erop. Echt op en top fantastisch. Een aanrader! Dat mijn vorige wasmachine verlichting in de trommel had,( zodra je het programma instelde en de deur Open deed met vullen)dat is het enigste wat ik mis. Maar eerlijk gezegd heb ik daar ook nooit aangedacht om te kijken of deze functie erop zat. Nu ervaar ik het wel als een gemis. Maar ach...aan de andere kant, deur dicht en je bent dat euvel weer vergeten...ha..ha...luxe probleem.
+2 bedankjes
“Redelijk tevreden”
Door Peter op woensdag 18 januari 2017
Machine ben ik redelijk tevreden over. Zeer ruime keus aan programma's. Ook heeft het de functie trommelreiniging (als een van de weinige machines die ik ben tegen gekomen in deze prijsklasse), deze functie is ideaal tegen nare geurtjes die zich ophopen na verloop van tijd in de machine (wasluis). Ook de functie uitgestelde start is veel handiger dan ik vantevoren had verwacht. Niet de aller stilste, maar kan er mee door: maakt soms een irritant tikkend geluid (lijkt niet op een mankement). Wel wordt er bijna altijd extra tijd opgeteld aan de resterende programmaduur (zogenaamd door ongelijke wasverdeling waardoor de machine gaat 'voorcentrifugeren' voordat het het gewenste toerental bereikt), maar als dit bij iedere was gebeurt dan twijfel ik wel een beetje of dit wel de echte reden is. Misschien is de machine op dit gebied niet de beste, maar ik heb begrepen dat dit bij veel machines zo is, zelf kan ik hier niet over oordelen. Ook regelmatig foutmelding (1x piep) als ik op start druk, als ik dan voor de 2e keer druk dan start het programma wel, dus waarom ik toch redelijk vaak een foutmelding krijg is mij een raadsel. Heb contact opgenomen met de klantenservice van Bosch hierover, nog even het antwoord afwachten.
+5 bedankjes
“Stil makkelijk en duidelijk”
Door Shannon op maandag 22 augustus 2016
Na goede recensies te hebben gelezen op het internet besloten om de Bosch WAN28060NL wasmachine aan te schaffen. Deze bevalt mij uitstekend. Zeer stil, makkelijke en duidelijke bediening, voldoende wasprogramma's. Heel handig is de uitgestelde startknop en pauze knop om later nog wasgoed toe te voegen.
+4 bedankjes
“Bevalt goed”
Door Miriam op maandag 22 augustus 2016
Apparaat bevalt goed..wast schoon en is geruisloos ook bij centrifugeren. Kiezen wel voor "speed perfect" anders draait de was erg lang en in handl staat dat dit minder geschikt is om alle allergenen te verwijderen omdat minder water wordt verbruikt. Daar een van ons allergisch is kiezen we voor ruim water via "speed perfect"
+1 bedankje
“Perfect”
Door Ed op woensdag 7 december 2016
Onze / mijn ervaring met de Bosch is ronduit perfect te noemen. Wast fijn en schoon, is stil en gemakkelijk in het gebruik. We hopen er lang plezier van te hebben.
+1 bedankje
“Erg handig”
Door Helen op maandag 20 april 2020
Ik ben erg tevreden over mijn Bosch wasmachine. Hij wast goed en maakt niet zoveel geluid. De app erbij is ook erg handig , zie en hoor wanneer de was klaar. Zou hem zeker aan iedereen aanraden.
Reactie of foto toevoegen +1 bedankje
“Prettig in gebruik”
Door Gertie op maandag 22 augustus 2016
Wij hebben een Bosch wasmachine gekoht typenr WAN28242NL. Wij zijn er erg blij mee! Geluid is minimaal en hij is prettig in gebruik.
+1 bedankje
“OK”
Door Ron op dinsdag 12 juli 2016
Wij hebben een Bosch wasautomaat type WAY32841NL gekocht en hij bevalt tot op heden prima. Met vriendelijke groet, Ron
+1 bedankje
“Stille machine”
Door Ronald op vrijdag 20 januari 2017
De wasmachine bevalt erg goed....hadden dat veel eerder moeten doen... Kind kan de was doen, zeg maar.... Muisstil en makkelijk in gebruik..
+1 bedankje
Score
Qasa heeft de score van deze wasmachine gebaseerd op ervaringen over deze en vergelijkbare wasmachines van Bosch. De score van deze individuele wasmachine is een 9,5. De gemiddelde score alle Bosch wasmachines is een 9,0.
Prijsontwikkeling
Vergelijkbare wasmachines van Bosch
We hebben helaas geen verkopers gevonden voor dit product. Wel hebben we een aantal vergelijkbare wasmachines van Bosch gevonden:
Bosch WAU28U00NL wasmachine
Bosch WAU28U00NL | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 72 dB
€ 599,-
Bosch WAW32472FG wasmachine
Bosch WAW32472FG | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1600 toeren | 74 dB
€ 619,-
Bosch WAU28T00NL wasmachine
Bosch WAU28T00NL | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 72 dB
€ 620,-
Bosch WAU28T70NL wasmachine
Bosch WAU28T70NL | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 72 dB
€ 649,-
Bosch WAU28T75NL wasmachine
Bosch WAU28T75NL | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 72 dB
€ 699,-
Bosch WAU28S00NL wasmachine
Bosch WAU28S00NL | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 72 dB
€ 699,-
Bosch WAU28S50NL wasmachine
Bosch WAU28S50NL | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 72 dB
€ 706,-
Bosch WAW32562FG wasmachine
Bosch WAW32562FG | Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1600 toeren | 74 dB
€ 709,-
Alternatieven voor deze Bosch WAW28542NL wasmachine
Zanussi ZWF9147NW wasmachine
ZANUSSI
9,0
Zanussi ZWF9147NW
Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 78 dB
€ 404,-
Binnen 1 dag thuis
LG F4J5VN4W wasmachine
LG
9,4
LG F4J5VN4W
Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 74 dB
€ 416,-
Binnen 1 dag thuis
Whirlpool FWG91484WE NL wasmachine
WHIRLPOOL
8,3
Whirlpool FWG91484WE NL
Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 79 dB
€ 459,-
AEG L6FB94IW wasmachine
AEG
9,2
AEG L6FB94IW
Inhoud 9 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 75 dB
€ 499,-
Binnen 1 dag thuis
Informatie Bosch WAW28542NL
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.
Deze wasmachine staat bij ons bekend als: WAW28542NL,WAW 28542 NL en onder de EAN code 4242002798080.