Feedback
9,2

Bosch WAB28160NL

We hebben geen verkopers gevonden voor deze Bosch wasmachine. Wel hebben we verkopers gevonden van vergelijkbare wasmachines.
Bosch
WAN28060NL
479,00
Bol.com
Bosch
WAN28090NL
599,00
Bol.com
Ervaring met deze wasmachine?
Beschrijf ook uw ervaring en help tegelijk anderen bij hun keuze
Productomschrijving
Via de ActiveWater technologie regelt de Bosch WAB28160NL zijn eigen watergebruik. De hoeveelheid water wordt daarbij afgestemd op de hoeveelheid wasgoed. Zo spaart de machine niet enkel water en kosten, maar ook het milieu. Dit uit zich onder andere in een A+++ energieklassering. Het SpeedPerfect systeem zorgt ondertussen voor een optimaal wasresultaat in 40% minder tijd. Bovendien is deze machine ECARF gecertificeerd en beschikt hij over een anti-allergeen wasprogramma.
ActiveWater. Met ActiveWater wordt het watergebruik afgestemd op de hoeveelheid wasgoed. Hierdoor bespaart de wasmachine op het gebruik van water en energie. De ActiveWater technologie bestaat uit drie onderdelen: een automatische beladingsherkenning van het wasgoed via een sensor, een specifieke wijze van opwarming van de wastrommel, en het trommelsysteem.
Serie | 2 Wasmachine. Deze wasmachines zijn er alleen als voorladers. Deze bieden een belading van maximaal 6 kilogram tegen een lagere prijs. Alle wasmachines uit de serie 2 zijn uitgerust met SpeedPerfect en ActiveWater.
SpeedPerfect. Met deze optie wordt 40% van de tijd bespaart op het wasprogramma.
Belangrijkste eigenschappen
Maximum vulgewicht 6 kg
Product afmetingen bxhxd: 60 cm x 85 cm x 55 cm
Programma's o.a.: Allergieen, koud, wol en zijde
Geluidsniveau centrifuge 77 dB
Energieklasse A+++
Geschat energieverbruik 153 kWh per jaar
1400 toeren
Balanssysteem, waterbeveiliging, watersensor en resttijd indicatie
Opgenomen onder
Wasmachines tot 6 kg
Voorlader wasmachines
Vrijstaande wasmachines
Foto's

Ervaringen
Er zijn nog geen ervaringen over deze Bosch WAB28160NL wasmachine. Beschrijf ook uw ervaring en help tegelijk anderen bij hun keuze
Onderstaand 10 ervaringen over vergelijkbare Bosch wasmachines.
“Redelijk tevreden”
Door Peter op woensdag 18 januari 2017
Machine ben ik redelijk tevreden over. Zeer ruime keus aan programma's. Ook heeft het de functie trommelreiniging (als een van de weinige machines die ik ben tegen gekomen in deze prijsklasse), deze functie is ideaal tegen nare geurtjes die zich ophopen na verloop van tijd in de machine (wasluis). Ook de functie uitgestelde start is veel handiger dan ik vantevoren had verwacht. Niet de aller stilste, maar kan er mee door: maakt soms een irritant tikkend geluid (lijkt niet op een mankement). Wel wordt er bijna altijd extra tijd opgeteld aan de resterende programmaduur (zogenaamd door ongelijke wasverdeling waardoor de machine gaat 'voorcentrifugeren' voordat het het gewenste toerental bereikt), maar als dit bij iedere was gebeurt dan twijfel ik wel een beetje of dit wel de echte reden is. Misschien is de machine op dit gebied niet de beste, maar ik heb begrepen dat dit bij veel machines zo is, zelf kan ik hier niet over oordelen. Ook regelmatig foutmelding (1x piep) als ik op start druk, als ik dan voor de 2e keer druk dan start het programma wel, dus waarom ik toch redelijk vaak een foutmelding krijg is mij een raadsel. Heb contact opgenomen met de klantenservice van Bosch hierover, nog even het antwoord afwachten.
+4 bedankjes
“Erg stil”
Door Gijs op maandag 24 oktober 2016
Inmiddels hebben we de Bosch- Wasmachine en Droger een paar weken en "we zijn zeer tevreden"! Wat opvalt is het weinige geluid wat ze produceren. Met name de wasmachine is tijdens het centrifugeren erg stil, rustig en stabiel! Dit scheelt wel erg veel met onze vorige wasmachine! Over de resultaten van het wassen en drogen kunnen we kort zijn we zijn erg tevreden. Het enige wat even wennen is dat bij de Eco stand het programma wat langer duurt. Dat is overigens verder geen probleem! Het scheelt per slot van rekening weer in het verbruik van de energie kosten. Samenvattend we zijn tot op dit moment "zeer tevreden" met onze nieuwe aankopen! Het gaat om de Bosch Wasmachine WAN28062NL en de Bosch Droger WTH83200NL.
+2 bedankjes
“Top”
Door Marian op zaterdag 12 augustus 2017
De wasmachine vind ik helemaal Super!! Ik hoor hem niet eens. Geruisloos. Mooie programma's erop. Echt op en top fantastisch. Een aanrader! Dat mijn vorige wasmachine verlichting in de trommel had,( zodra je het programma instelde en de deur Open deed met vullen)dat is het enigste wat ik mis. Maar eerlijk gezegd heb ik daar ook nooit aangedacht om te kijken of deze functie erop zat. Nu ervaar ik het wel als een gemis. Maar ach...aan de andere kant, deur dicht en je bent dat euvel weer vergeten...ha..ha...luxe probleem.
+1 bedankje
“Stil makkelijk en duidelijk”
Door Shannon op maandag 22 augustus 2016
Na goede recensies te hebben gelezen op het internet besloten om de Bosch WAN28060NL wasmachine aan te schaffen. Deze bevalt mij uitstekend. Zeer stil, makkelijke en duidelijke bediening, voldoende wasprogramma's. Heel handig is de uitgestelde startknop en pauze knop om later nog wasgoed toe te voegen.
+4 bedankjes
“Bevalt goed”
Door Miriam op maandag 22 augustus 2016
Apparaat bevalt goed..wast schoon en is geruisloos ook bij centrifugeren. Kiezen wel voor "speed perfect" anders draait de was erg lang en in handl staat dat dit minder geschikt is om alle allergenen te verwijderen omdat minder water wordt verbruikt. Daar een van ons allergisch is kiezen we voor ruim water via "speed perfect"
+1 bedankje
“Fris”
Door Jonathan op maandag 25 juli 2016
Spoeling gedaan, snel programma, zeer goede ervaring. Weinig geluid en de was was voldoen opgefrist. Spoeling gedaan, snel programma, zeer goede ervaring. Weinig geluid en de was was voldoen opgefrist
+2 bedankjes
“Perfect”
Door Ed op woensdag 7 december 2016
Onze / mijn ervaring met de Bosch is ronduit perfect te noemen. Wast fijn en schoon, is stil en gemakkelijk in het gebruik. We hopen er lang plezier van te hebben.
+1 bedankje
“Erg handig”
Door Helen op maandag 20 april 2020
Ik ben erg tevreden over mijn Bosch wasmachine. Hij wast goed en maakt niet zoveel geluid. De app erbij is ook erg handig , zie en hoor wanneer de was klaar. Zou hem zeker aan iedereen aanraden.
Reactie of foto toevoegen +1 bedankje
“Stil”
Door Bram op dinsdag 2 augustus 2016
Een Bosch wasmachine type WAW32461NL. Tot nu toe een zeer stille machine voorzien van alle wasprogramma's die wij nodig hebben
+1 bedankje
“Erg tevreden”
Door Ton op dinsdag 23 augustus 2016
Ik heb gekocht de Bosch wasdroger WTW84363NL + de Bosch wasmachine WAT28640NL. Tot nu toe erg tevreden over beide :-)
+1 bedankje
Score
Qasa heeft de score van deze wasmachine gebaseerd op ervaringen over deze en vergelijkbare wasmachines van Bosch. De gemiddelde score alle Bosch wasmachines is een 9,2.
Prijsontwikkeling
Vergelijkbare wasmachines van Bosch
We hebben helaas geen verkopers gevonden voor dit product. Wel hebben we een aantal vergelijkbare wasmachines van Bosch gevonden:
Bosch WAN28060NL wasmachine
Bosch WAN28060NL | Inhoud 6 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 75 dB
€ 479,-
Bosch WAN28090NL wasmachine
Bosch WAN28090NL | Inhoud 6 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 74 dB
€ 599,-
Alternatieven voor deze Bosch WAB28160NL wasmachine
Zanussi ZWS6120BW ZWS6120BW wasmachine
ZANUSSI
9,0
Zanussi ZWS6120BW
Inhoud 6 kg | Energieklasse A+++ | 1200 toeren | 78 dB
€ 345,-
Binnen 1 dag thuis
Whirlpool FWF71683WE EU wasmachine
WHIRLPOOL
8,3
Whirlpool FWF71683WE EU
Inhoud 6 kg | Energieklasse A+++ | 1600 toeren | 81 dB
€ 399,-
Binnen 1 dag thuis
Siemens WM14N090NL wasmachine
SIEMENS
9,0
Siemens WM14N090NL
Inhoud 6 kg | Energieklasse A+++ | 1400 toeren | 74 dB
€ 489,-
Informatie Bosch WAB28160NL
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.
Deze wasmachine staat bij ons bekend als: WAB28160NL en onder de EAN code 4242002804811.