Feedback
9,4

Siemens EU645BEB6E

Inductiekookplaat - breedte 583 mm - met 4 kookzones
Type
Inductiekookplaat
Breedte
583 mm
Plaatsing
Inbouw
Aantal kookzones
4 zones
Belangrijke eigenschappen
Siemens IQ100
Maakt onderdeel uit van de Siemens IQ100 productklasse. Siemens kent de productklassen IQ100, IQ300, IQ500 en IQ700. Een hogere productklasse betekent in de regel dat bepaalde onderdelen van een apparaat uitgebreider of luxer zijn uitgevoerd. Een hogere productklasse zal in de regel een hogere prijsstelling betekenen.
powerBoost
De powerBoost functie vergroot het vermogen van een inductiekookzone zodat gerechten sneller klaar zijn.
Prijsontwikkeling
Prijzen
GOEDKOOPSTE
€ 569
€ 576,07
€ 729
Eigenschappen
Algemeen
 • Aansluitwaarde 4600 Watt
 • Inductiekookplaat
 • Installatie inbouw
 • Kleur zwart
 • Siemens IQ100
Kookzones
 • 4 kookzones
Verwarmingsfuncties
 • 17 kookstanden
 • Indicator restwarmte
 • powerBoost
Bediening
 • TouchControl
Fysieke kenmerken
 • Breedte 58 cm
 • Oppervlak van keramisch glas
Overige functies
 • Kinderslot
 • QuickStart
 • Timer elektronisch
 • Timer met automatische uitschakeling
Product
 • Type nr: EU645BEB6E
 • Ean nr: 4242003934807
 • Merk: Siemens | nr 1. in kookplaten
Openomen onder
Ervaringen
Voor deze Siemens kookplaten hebben wij 10 relevante ervaringen ontvangen. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Zelf een ervaring insturen over deze kookplaat kan hier: Mijn ervaring met deze Siemens kookplaat. Wij stellen dit zeer op prijs.
“Een vervelende ervaring”
Door Milio op donderdag 26 januari 2023
Kookplaat verkopen als 4600 watt terwijl Siemens vooraf al weet dat het in de Nederlandse groepenkast niet gaat lukken, Volksverlakkerij heet dat!
Een inductie kookplaat gekocht bij de Keukenloods in Tilburg, vooraf gecontroleerd op de website van Siemens zelf of de Inductie kookplaat type EU631FEB2E geschikt was voor 2 fasen een Perilex aansluiting en het instelbaar vermogen 4600 watt. Klopte allemaal kookplaat gekocht in de overtuiging dat ik goed zat. Er zat een vijf aderige kabel bij voor een Perilex stekker en had een vraag uit de Siemens handleiding zelf over het vermogen. Vraag gesteld via de Klantenservice van Siemens. Letterlijke schriftelijke reactie terug: wij geven geen advies, u moet contact zoeken met de lokale installateur. Ik was zeer verbaasd, en schreef terug aan de Siemens klantenservice wie dan die handleiding geschreven had. Uiteindelijk kreeg ik na aandringen een reactie van Siemens: De Inductie kookplaat is in Nederland niet geschikt voor 2 fasen (4600 watt) en kan alleen maar gebruikt worden op 1 fase maximaal 3650 watt vanwege de 16 ampère automaat standaard in de NL groepenkast, de 2 fasen plaat wordt gebruikt in het buitenland met wel het instelbaar vermogen van 4600 watt vanwege de 20 ampère automaten in andere landen. Ook was het vrij ongebruikelijk dat er een Perilex aansluiting met vijf aderige kabel bij zat normaal zat er een gewone 220 volt stekker aan, aldus Siemens zelf. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de email terug las, hoezo dan, op de Siemens website was deze toch geschikt voor 2 fasen met een vermogen van 4600 watt en Perilex stekker dit stond zwart op wit op de website, ook nog met een foto van de Perilex stekker en stopcontact zelf. Klantenservice gebeld: ja dat klopt in Nederland kan deze inductie plaat alleen op 1 fase, maar dan ruilt u deze toch gewoon om bij de Keukenloods voor een 2 fase inductie plaat van 7400 watt. Naar de Keukenloods geweest in Tilburg en dit verhaal volledig uitgeprint laten zien aan hun en gegeven. Zij konden het ook niet geloven en gaan hun website aanpassen. Ik kon hem netjes inruilen. Dit was mijn kennismaking met de Firma Siemens, wel verkopen eigenlijk direct geen advies willen geven, en onbetrouwbare informatie op hun website hebben staan van een inductie plaat voor installatie in het buitenland en die in Nederland dan proberen te verkopen. Als men een inductie plaat verkoopt voor gebruik in Nederland mag men er toch van uitgaan dat de gegevens kloppen op de website voor Nederlandse huisinstallaties. Ik heb nog een combi-oven nodig maar voor mij geen Siemens meer, na deze vervelende ervaring, jammer Siemens zeer teleurstellend, geen eerlijk verhaal naar de klant. Datum van ervaring: 13 januari 2023
Reactie of foto toevoegen
“Uitstekend”
Door Cock op donderdag 4 november 2021
Wij hebben een Siemens kookplaat. Tot nu toe bevalt deze uitstekend. De keuze voor siemens is de volgende wij zijn geadviseerd om naar het siemens centrum te gaan waar we goed zijn ingelicht zonder dat je daar wat kon kopen dat plus de 5 jaar garantie heeft de doorslag gegeven om voor deze apparatuur te gaan.
“Super tevreden met keuze”
Door Graciƫlla op dinsdag 10 augustus 2021
De apparaten werken prima. Deze heb ik namelijk zelf uitgekozen, nadat ik eerst bij het Inspiratiehuis te hoofddorp ben gaan voelen en proeven (uitproberen). De winkel had mij keukenapparatuur voorgesteld, maar ik kwam er al snel achter dat die heel erg verouderd waren. Ik ben heel erg fysiek ingesteld, plaatjes zijn voor mij onvoldoende om de juiste keuze te kunnen maken. Vandaar mijn keuze voor een afspraak bij het Inspiratiehuis. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb, want ik ben super tevreden met alle 4 de apparaten. De apparatuur die ik vervolgens heb uitgekozen: Siemens EZ877KZY1E Inductiekookplaat iQ700 met freeInduction Plus, Home Connect, cookConnect, Powerboost-functie, panBoost-functie, TFT-Touchdisplay Plus, timer, cookControl Plus, kookSensor, flexMotion, powerMove Pro, en panherkenning.
“Weloverwogen keuze”
Door Ton op vrijdag 4 juni 2021
Wij hebben gekozen voor de volgende apparatuur: Siemens Gaskookplaat EC9A5SS90N. Alle apparatuur is bijzonder makkelijk in gebruik. De keuze voor Siemens is weloverwogen gemaakt.
“Geen verbetering”
Door Louise op vrijdag 13 november 2020
Ik heb gekozen voor alle apparaten van Siemens omdat ik daar prima ervaringen mee heb. In mijn oude keuken had ik ook alles van Siemens, alles was 28 jaar oud en alles werkte nog steeds perfect. Inductiekookplaat EH675LFC1E, iQ 300 met braadzone. Om die braadzone te gebruiken heb je wel speciale braadpannen nodig van Siemens, bijv. 21 cm doorsnede kost wel 99,95 euro. Hiervoor had ik een keramische kookplaats met twee halogeen branders, die gelijk heet waren. Je kon ook beter zien of je pan er goed op stond, omdat die zones rood werden in tegenstelling tot inductie, dat veel moeilijker te zien is .Ook zie je iedere vingerafdruk op het glas en blijf je poetsen. Was ook niet bij mijn veel makkelijker schoon te maken (niet al die vettige plekken) keramische kookplaat, die een combinatie vormde met mijn oven waar de bedieningsknoppen boven de oven zaten. Dus veel beter zichtbaar dan de aan/uit knop op de inductiekookplaat, die moeilijk te onderscheiden is als het licht van de afzuigkap niet aan is. Zeker als je slecht ziet zoals ik. Dit alles heb ik zelf uitgezocht, en tegenwoordig is alles bijna inductie, je wil met je tijd mee, maar iedere verandering vind ik geen verbetering.
“Zeer tevreden”
Door Wendy op zaterdag 3 oktober 2020
Al onze apparaten zijn van Siemens. Bij aanschaf van minimaal 5 Siemens apparaten, kregen we de vaatwasser gratis. Inductiekookplaat EX877LVV5E. We zijn zeer tevreden over de werking van de apparaten en het ziet er ook nog erg mooi uit allemaal.
“Voorlopig zeer tevreden”
Door Tjeerd op woensdag 12 augustus 2020
We hebben gekozen voor Siemens apparatuur (ivm vorige ervaringen). En wel de volgende apparatuur: Inductieplaat + afzuiging: EX877LX67E/01. We zijn voorlopig zeer tevreden over deze keuzes. Positieve punten: Inductieplaat: snelheid waarmee het water gaat koken en hoe goed de afzuiging in de kookplaat zijn werk doet. Negatieve punten / opmerkingen: Afzuiging van de kookplaat stopt soms spontaan wanneer hij op "automatisch" staat. Instellingen van de inductieplaat zijn lastig te bereiken en moet je echt de handleiding naast houden. Alle "connected" apparatuur is vaak niet meteen zichtbaar in de App op de telefoon.
“Mooi en heel goed”
Door Foka op donderdag 2 januari 2020
Wij hebben bij onze nieuwe keuken gekozen voor inbouwapparatuur van Siemens inductiekookplaat EH651feb1e. De apparaten van Siemens zijn mooi en voldoen tot heden heel goed. Het was even wennen om van gas over te gaan naar een inductie kookplaat (meer dan 50 jaar op gas gekookt). Na 2 dagen had ik het onder de knie.
“Overzichtelijk”
Door Jan op woensdag 27 juni 2018
Heb gekozen voor de navolgende apparatuur (allen van Siemens): Inductiekookplaat (EX875FVC1E/03). Heb gekozen voor Siemens in verband met goede ervaringen uit het verleden (en omdat Siemens bekend staat als een betrouwbaar merk). Apparatuur bevalt uitstekend en voldoet ruimschoots aan mijn verwachtingen. Inductiekookplaat is overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen.
“Zeer tevreden”
Door Richard op maandag 20 maart 2017
Ik heb de volgende apparatuur van Siemens gekocht:
een vijfpits gaskookplaat, type EC7A5SS90N.
en verder
een oven/combimagnetron, type HM836GPS1/05
een afzuigkap, type LC97WA532/03
een koelvriescombinatie,type KI86SSD30/03.
Ik heb de apparaten sinds 7 maart, tot nu toe zeer tevreden. Een gaspit vonkte niet, kan met transport stuk zijn gegaan,(vonkelectrode gebroken).
Afmetingen
55 mm
583 mm
513 mm  
560 mm
490 mm  
Vergelijkbare Siemens kookplaten
Wij hebben 34 kookplaten gevonden die erg lijken op deze Siemens EU645BEB6E kookplaat. De prijzen van deze kookplaten variĆ«ren van € 391,00 tot € 1.651,94. Toon vergelijkbare Siemens kookplaten.
Informatie Siemens EU645BEB6E
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.
Alternatieven kookplaten