Feedback
8,6

Novy 26082

Kastinbouw afzuigkap - zwart
Type
Kastinbouwkap
Breedte
833 mm
Energieverbruik
59 kWh per jaar
Energieklasse
B
Luchtafvoer
Ja
Recirculatie
Ja
Ledverlichting
Ja
Belangrijke eigenschappen
Intouch
Intouch biedt de mogelijkheid om een Novy dampkap te bedienen vanaf een Novy inductiekookplaat.
Energieklasse B
Het apparaat valt in Energieklasse B. Dit is een Europese standaardclassificatie voor afzuigkappen die loopt van (meest zuinig) A+++, A++, A+, A, B, C, D, E, F tot G (meest onzuinig). Deze classificatie is bedoeld om de duurzaamheid van apparaten goed te kunnen vergelijken bij een gemiddeld gebruik.
Productfamilie crystal
De afzuigkap maakt onderdeel uit van de crystal lijn van Novy.
LED verlichting
Deze afzuigkap is voorzien van LED-verlichting. Led lampen zijn iets duurder in aanschaf dan halogeenlampen maar hebben een veel langere levensduur en een veel lager energieverbruik.
Afzuigingsklasse A
Het apparaat heeft afzuiging efficiƫntie klasse A. Dit is een Europese standaardclassificatie lopend van (beste) A, B, C, D, E, F tot G (slechtste). Deze classificatie geeft hoe goed de afzuigkap lucht afvoert
Prijsontwikkeling
Prijzen
GOEDKOOPSTE 24 UURS LEVERING
€ 629
GOEDKOOPSTE
€ 629
GOEDKOOPSTE 24 UURS LEVERING
€ 629
Eigenschappen
Algemeen
 • Breedte 83 cm
 • Energieklasse B
 • Productfamilie crystal
 • Type kastinbouw
Afzuiging
 • Afvoerdiameter 150 mm
 • Afzuiging luchtafvoer
 • Afzuiging recirculatie
 • Afzuigingsklasse A
 • Max geluidsniveau 51 db
 • Met motor
 • Randafzuiging
Functies
 • Auto stop
 • Automatische naloopstand
 • Automatische terugschakeling
 • Powerstand
 • Verzadigingsindicatie koolstoffilter
Afwerking
 • Afwerking zwart glas
 • Kleur zwart
Bediening
 • Drukknoppen
 • Intouch
 • Standen 4
Vetfilter
 • Verzadigingsindicatie vetfilter
 • Vetfilteringsklasse D
Verlichting
 • Dimbare verlichting
 • Kleurtemperatuur 3000 K
 • Lampen 2
 • LED verlichting
 • Verlichtingsklasse A
Geschatte energiekosten
 • € 24 per jaar
Totale kosten
 • Geschatte kosten per jaar: € 98
Product
 • Type nr: 26082
 • Ean nr: 5414425221394
 • Merk: Novy | nr 6. in afzuigkappen
Openomen onder
Ervaringen
Voor deze Novy afzuigkappen hebben wij 10 relevante ervaringen ontvangen. Alle ervaringen zijn door Qasa gecontroleerd. Zelf een ervaring insturen over deze afzuigkap kan hier: Mijn ervaring met deze Novy afzuigkap. Wij stellen dit zeer op prijs.
“Spijt”
Door J.Aerts op vrijdag 1 april 2022
Veel te hard geluid. Motor zou worden vervangen na 3 weken nog niks gehoord. Nu doen de bedieningsknoppen het ook niet meer goed. Weer gebeld en weer wachten tot het onderdeel binnen is, dan zou het allebei vervangen worden. De kap is 11-03-2022 geplaatst helaas alleen ergernis en spijt van mijn aankoop.
“Een aanrader”
Door Petra op vrijdag 10 september 2021
Onze apparatuur met onze ervaring: Novy D 6830 (afzuigunit). Mooie afzuigunit. Met afstandsbediening. Werkt erg goed en qua geluid ook een aanrader.
“Bevalt goed”
Door Bakker op vrijdag 6 augustus 2021
Alle inbouw apparatuur bevalt tot nu toe goed. Onderbouw Afzuiger: Novy 8710 . Afzuiger is stil en werkt uitstekend. Aandachtspunt is wel de boven klep. Deze laat ik altijd omhoog staan omdat deze kwetsbaar is. Het is een glazen klep en je moet deze met 2 handen "bedienen ".
“Novy”
Door Ridu op maandag 5 juli 2021
De afzuigkap op zich is prima, hij zuigt goed af en lawaai valt zeker niet tegen. Wij hadden eerst een plasmafilter in de kap met recirculatie, maar daardoor enorm vochtig tijdens koken in de keuken, en zeker niet geurvrij. De kap om laten bouwen naar buiten afvoer en werkt qua afzuiging nu perfect. Echter: de knopbediening voor verlichting en regeling afzuiging (is een unit die er uit te halen is) is na 3 jaar defect! De knoppen zijn naar binnen geschoven en er ook niet meer uit te halen. Novy stuurt wel gratis een nieuwe, maar als er een monteur moet komen gaat dat € 120,- kosten.
En uiteraard de vraag: hoe lang zal deze unit meegaan? en wordt hij dan ook nog gratis vergoed? Daarom een middelmatige beoordeling.
“Isolatiemateriaal heeft vet opgenomen”
Door Peten op dinsdag 27 april 2021
Na vijf jaar gebruik van de novy 691 uitrekbaar damkap en despite alle voorzorgen zoals: frietje maar om de 2 à 3 waken, filters in vaatwasmachine om de week, lek deze dampkap van alle kanten een smerig olie op onze inductie plaat. Binnen is er isolatie materiaal geplakt (niet weg te nemen!) die glaswol is en een ware spons voor het vet is. Het is trouwens die spons die verzadigd is en continu uitlekt. Deze is ook niet bereikbaar voor te onderhouden.
“Novy”
Door Vincent R. op donderdag 15 april 2021
Ik had bij de bouw van mijn keuken niet veel budget over dus had een goedkope recirculatie-afzuigkap gekocht met een mooi design en heb daar sindsdien spijt van gehad : deze werkte alleen op de laagste stand. Als je hem hoger zette zoog hij de lucht zo snel door het dunne koolstoffiltertje heen dat hij vrijwel niets deed. Maar zelfs op de laagste stand kon je jezelf niet horen denken. Na lang wikken en wegen heb ik nu een Novy Zen 7520 aangeschaft. Het was even schrikken bij het uitpakken hoe groot deze is want het is echt een bakbeest van 120 cm breed. Ik was bang dat het erg lomp zou ogen maar nu hij eenmaal aan de 4 staalkabeltjes hangt valt dat erg mee. Hij is ongelooflijk stil en werkt fantastisch. Het enige nadeel is dat ik de mogelijkheid om hem als lamp te gebruiken niet zal gebruiken want deze is niet dimbaar. De spotjes eronder overigens wel.
“Lastige filters”
Door Jet op woensdag 24 maart 2021
Sinds aug 2020 in gebruik. Ervaringen: afzuiging: goed, schoonmaken: gemakkelijk.
Heel slecht: beide vetfilters zijn erg lastig terug te plaatsen. Je zet ze in de kap en moet, heel voorzichtig, een millimeter heen en weer bewegen om het filter goed terug te kunnen klikken in de kap. Bij mij zijn beide al stuk, het klipje waarmee ze vastklikken werkt niet goed meer waardoor de filters spontaan uit de kap vallen (op de inductiekookplaat, schrikken!). Na contact met Novy hebben ze, uit een soort coulance, 2 nieuwe filters geleverd met de mededeling dat Novy dit eigenlijk niet hoeft te doen omdat het niet onder de garantie valt. Voorzichtig zijn dus met het terugplaatsen van de filters na schoonmaak. Overall score goed, op de filters: slecht.
“Brede afzuigplaat”
Door RL op zaterdag 15 augustus 2020
Gekozen voor deze brede afzuigplaat in RVS vanwege de brede inductieplaat. Deze kap heeft geen verlichting, waardoor de volle breedte wordt gebruikt. Ondanks dat de afzuiger ruim 1,5 m boven de plaat is geplaatst, werkt deze uitstekend. Het schoonmaken gaat ook handig, je kunt de plaat gemakkelijk naar beneden klappen en dan de roosters eruit halen. Je kunt de afzuiger aan zetten met de afstandsbediening en ook in de kap zelf. Dat is ook gelijk het punt van kritiek: de afstandsbediening is robuust en werkt prima, maar wordt als los apparaatje geleverd. Er is geen wandhouder meegeleverd. Echt een foute keuze van de fabrikant. Met zo'n design en deze prijsklasse, hoort dat er gewoon bij. Ik heb de fabrikant geinformeerd, de uitermate vriendelijke mevrouw van de klantenservice begrijpt wat ik bedoel, maar er is geen oplossing voor.
Afstandbediening
Afstandbediening
“Plafondunit met gevallen onderplaat”
Door W. op zondag 26 juli 2020
Heb sinds 4 mei 2020 een Novy afzuigkap 6820 (120) in gebruik (prijs ruim € 1600). Het advies van Novy is om elke maand het filter schoon te maken, dit geeft de afzuigkap ook automatisch aan. Eind juli 2020 is tijdens het schoonmaken van de plafondunit de onderplaat (die tijdens het schoonmaken omlaag hangt) van de plafondunit gevallen op het aanrechtblad en inductiekookplaat. Aanrechtblad en onderplaat van afzuigkap zijn beschadigd en kookplaat gebarsten. In de gebruiksaanwijzing staat nergens dat de onderplaat zonder weerstand van de plafondunit af kan. Novy neemt hierin geen enkele verantwoordelijkheid, zegt dat het buiten de garantie valt en ik de schade maar op moet geven aan de verzekering. Vind dit dus een hele slechte service!!! Ben zeer teleurgesteld in de service van Novy.

Na nog wat mailverkeer met Novy, nemen zij uiteindelijk de kosten op zich voor het vervangen van de onderplaat maar de andere kosten vergoeden zij niet. Ook niet na bemiddeling met de leverancier van de keuken. In de gebruiksaanwijzing is er tot op heden ook nog niets veranderd of een waarschuwing gezet. Bij Novy is de klant geen koning!

Afzuigkap werkt wel goed. Novy krijgt 1 ster van ons.
“Kiezen voor kookgenot”
Door M.S. op dinsdag 26 februari 2019
Ik heb voor mijn eigen "kookgenot" gekozen voor goede apparatuur. Novy afzuigkap 7600, hoogte van woning is 6 meter, dus er moet wel een "stevig" apparaat in. Het zijn niet de goedkoopste apparaten. Je moet best even over een hobbel heen, maar bij het opstellen van mijn wensenlijst waar een apparaat allemaal aan moest voldoen kwamen deze apparaten het dichtst bij mijn eisen. Tip: vooral zorgen dat je je vragen paraat hebt en niet overvallen wordt door de verschillende opties van de verkoper als je in de showroom zit. Ik heb de keuken nu 2 maanden en geniet nog elke dag volop! Tip: vooral zorgen dat je je vragen paraat hebt en niet overvallen wordt door de verschillende opties van de verkoper als je in de showroom zit. Ik heb de keuken nu 2 maanden en geniet nog elke dag volop!
Afmetingen
308 mm
833 mm
313 mm
Vergelijkbare Novy afzuigkappen
Wij hebben 27 afzuigkappen gevonden die erg lijken op deze Novy 26082 afzuigkap. De prijzen van deze afzuigkappen variĆ«ren van € 389,00 tot € 1.450,00. Toon vergelijkbare Novy afzuigkappen.
Informatie Novy 26082
De informatie op deze pagina is met grote zorg samengesteld. Echter het is altijd mogelijk dat de informatie niet (langer) juist, volledig of up to date is. Als u weet of vermoedt dat informatie niet klopt dan stellen we het op prijs dat u dat aan ons doorgeeft. U helpt daarmee zowel Qasa als de gebruiker van onze site. Geef hier uw opmerking door.
Alternatieven afzuigkappen