Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Kesteren (Gelderland)
338 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
557 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
354 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
357 ervaringen
7 vestigingen
2175 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
271 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
82 ervaringen
Goes (Zeeland)
290 ervaringen

Keukenshowrooms tips bij bezoek

Goed voorbereid naar de keukenshowroom. Wanneer u toe bent aan een nieuwe keuken, dan ontkomt u er niet aan om meerdere keukenshowrooms te bezoeken. Een keuken kopen gaat immers meestal gepaard met een aanzienlijke investering. Een gedegen voorbereiding op het keukenshowroombezoek scheelt u dus niet alleen tijd, maar vaak ook geld.

Schrijf de maten op
Het is altijd handig om de exacte afmetingen van uw keuken mee te nemen. Dat praat gemakkelijker bij de onderhandelingen en u kunt meestal ter plekke een inzichtelijke 3D-tekening op schaal laten maken. Zo krijgt u een realistisch beeld van de mogelijkheden.

Wat is uw budget?
Neem, voordat u de keukenshowroom binnengaat, een reëel bedrag in gedachten dat u maximaal wilt uitgeven.

Welke apparatuur wilt u?
Breng ook een lijst mee met de apparatuur die u graag in uw nieuwe keuken geïnstalleerd wilt hebben. Laat u niet overhalen om allerlei ingewikkelde apparaten te kopen die u toch niet gaat gebruiken.

Foto's spreken
Neem een aantal foto's van uw huidige keuken mee. Zo krijgt men in de keukenshowroom een goede indruk van de bestaande situatie en kunt u aangeven wat u wel, of juist niet in het nieuwe ontwerp terug wilt zien.

Neem de tijd
Zorg dat u ruim de tijd heeft om uitgebreid rond te kunnen kijken en te onderhandelen met de keukenleverancier. Een keuken kopen doet u immers niet even in een verloren half uurtje. Plan liever een hele ochtend of middag in om in alle rust deze kostbare aankoop te overwegen.

Bekijk de website
U wilt een keukenshowroom bezoeken omdat u daar de keukens goed kunt bekijken en beoordelen. Het is handig vooraf online zoveel mogelijk over de betreffende keukenshowroom te weten te komen. Op de website is meestal nuttige informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van een keukenleverancier te vinden. Zoek ook naar referenties van klanten die u voor gingen.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 4 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Tony op dinsdag 24 okt 2017 yy
Mijn tips

Na bezoek van de servicemonteur weer aan het kopen van de keuken gedacht. Hier mijn ideeën , misschien heeft u er wat aan. Het wordt een grote stress doordat je niet precies weet wat je wil hebben en je loopt alle zaken af en je bent nog niet geslaagd. Overal is het mooi en overal een andere prijs. Als je een nieuwe auto koopt weet je precies welke prijsklasse, merk, model, kleur, wel of geen navigatie... Ik denk dat je uiteindelijk het meest blij bent als je voor jou de mooiste keuken hebt gekocht ipv dat u trots kan zijn dat je er nog duizend euro van afgehandeld hebt. Laat het niet afhangen van de verkoper. Die man moet ook bruto betaald worden en elk uur dat hij met je bezig is kost veel geld. Logisch dat hij niet zomaar z'n 3D meegeeft waar hij een paar uur mee bezig is geweest.

Ga eerst ruim van tevoren op internet en de reclameblaadjes alle foto's langs die je kunt vinden op 2 manieren : die je mooi vindt en die de vorm hebben van de ruimte in je eigen huis. Ga elke dag samen na het eten even de keuken inkijken en kijk of je bepaalde foto's kan integreren. Kan deze keuken hier staan ? Kan het als er een kastje minder is ? Kan het in spiegelbeeld wel ? Is het mooier als dit daar komt ? Heb ik al die 9 extra pannen, 3 vergieten en 2 machines echt nodig ? Oogt de keuken niet te vol met de plafond-hoge kastjes ? De kastjes kunnen zelfs nog breder...kan de magnetron nog op de koelkast ? Wij kwamen er achter dat het mooier leek wanneer je de keuken binnenkomt recht tegen de wasemkap keek, als wanneer je tegen de zijkant kijkt. We hebben dus water en kookplaat van plek verwisseld. Ook hebben we 20 cm minder aanrecht- en kastruimte zodat er makkelijker langs de eettafel gelopen kan worden. We hebben dit opgelost door aan de andere kant een 40 cm diepe kast van dezelfde materialen te zetten. Past deze ( kleur ) keuken eigenlijk wel bij de stenen vloer ?

Denk ook na of er wel een open ruimte is voor het koffiezetapparaat. Onder een kastje is niet zo'n goede plek. Als je eenmaal een idee hebt welke keuken met grove indeling je wil en kan hebben , pak je er een meetlint en papier bij. Kastjes zijn in het algemeen 60 breed en er komt steeds 10 cm bij. Teken het een beetje op papier en probeer aan te passen. Het echte rekenwerk en vervolmaking is voor rekening van de verkoper. Maak je daar nu niet druk om. Bij ons heeft het internetten en zo brainstormen in totaal wel een half jaar geduurd. Als je het idee hebt hoe de keuken er uit moet zien , wordt het pas tijd om naar de winkels te gaan. Loop alleen maar de winkels door en bekijk en voel de keukens en hun materialen. Ga de hele dure maar ook de hele goedkope winkels af. Vraag wel over de materialen , maar laat je niet verleiden voor een zittend gesprek. Je gaat nu heel anders tegen keukens aankijken. Oh, dit is een beetje het model wat we dachten. Dit is van die ene foto, kunnen we niet hebben. Hè , ze hebben hier deze kleur werkblad bijgedaan. Zie je die achterwand bij die keuken. Oh kunststof werkblad is ook wel heel mooi. Toch niet zo mooi, een kastje strak tegen de afzuigkap. Als we een kastje kleiner nemen kunnen we misschien ook zo een brede kookplaat pakken. Dit is van die foto, maar zonder al die uitstekende handgrepen. Bij deze keuken zitten de handgrepen allemaal op 1 lijn. Oei , die rode keuken is wel erg aanwezig. Past ook niet bij m'n bruine vloer. Eigenlijk wel saai, dat zwart granieten blad bij die keuken.

De kastjes zelf zijn bij de gemiddelde merken allemaal van spaanplaat. De prijs hangt in het algemeen van de 3 kwaliteiten fronten af : folie-omwikkeld, verfgespoten lak en vol hout. Je ziet dus dat de goedkope winkels bijna allemaal folieomwikkelde keukens laten zien. Ik heb af en toe op internet gelezen dat de folie soms loslaat. Ik wil niet praten over de kwaliteit, maar heb het risico niet genomen. Hier kun je dus al een grote schifting maken. en ik wil voorzichtig zijn, het eerste prijsverschil ligt vooral in de keuze met betrekking tot de frontkwaliteit. Als je twee keukens in twee gemiddelde winkels met elkaar vergelijkt die erg op elkaar lijken, dan kan het zijn dat de ene folie is en de ander gelakt.

Thuis laten bezinken en weer proberen een perfect plaatje van je keuken te maken. Als je nu je ideeën goed voor je hebt, kun je een eindplattegrond maken en meenemen naar de winkel waar je een prettig gevoel had. De verkoper zal zeker met zeer goede raad komen en de tekening af maken. Voor de rest is het net als een auto kopen. De gerenommeerde dealer, de nieuweling met toch wel aantrekkelijke aanbiedingen ,of die citroenfanatiekeling die met liefde voor het vak alleen zoemende auto's wil verkopen. Je kan overal een goede deal krijgen en alledrie hebben ze hun service, en ze kunnen alledrie fouten maken. Ook jij als koper kan fouten maken, daarom nog een keer die wijze levensles : niks mondeling , alles op papier ( Alles). Dan pas de handtekening. Nooit eerder een handtekening!

Ik hoop dat je iets hebt kunnen helpen.
Door Jan-Willem & Desire op donderdag 9 jul 2015 yy
Wij hebben minstens 6 tot 7 verschillende keukenshowrooms bezocht in de randstad. We konden gewoonweg niet slagen. Door ons budget moesten we keer op keer kiezen uit of een hoge kwaliteitskeuken maar met mindere kwaliteit apparatuur, of een mindere kwaliteitskeuken en goede keukenapparatuur. Gelukkig zijn we uiteindelijk geslaagd bij een zaak die we aangeraden kregen door vrienden voor een keuken die aan onze eisen voldeed en het gestelde budget! Houd vol!
Door Maurits &Lisa op donderdag 9 jul 2015 yy
Wij dachten dat we alles wisten en door het bezoeken van 3 andere keukenshowrooms goed geïnformeerd waren. Daar steek je veel van op. We werden verrast door de winkel waar we uiteindelijk geslaagd zijn. Waren heel deskundig en prettig.
Door Jan en Trees op dinsdag 5 feb 2013 yy
Wij hadden in Nederland al enkele keukenshowrooms bezocht, maar konden moeilijk kiezen uit de vele mogelijkheden. Dat zat hem met name in het feit dat verkopers te ingewikkeld deden over het ontwerp, moeilijk deden over het meegeven van 3D tekeningen, etc.
Meer artikelen