Feedback

Keukenshowrooms tips bij bezoek

Goed voorbereid naar de keukenshowroom. Wanneer u toe bent aan een nieuwe keuken, dan ontkomt u er niet aan om meerdere keukenshowrooms te bezoeken. Een keuken kopen gaat immers meestal gepaard met een aanzienlijke investering. Een gedegen voorbereiding op het keukenshowroombezoek scheelt u dus niet alleen tijd, maar vaak ook geld.

Schrijf de maten op
Het is altijd handig om de exacte afmetingen van uw keuken mee te nemen. Dat praat gemakkelijker bij de onderhandelingen en u kunt meestal ter plekke een inzichtelijke 3D-tekening op schaal laten maken. Zo krijgt u een realistisch beeld van de mogelijkheden.

Wat is uw budget?
Neem, voordat u de keukenshowroom binnengaat, een reëel bedrag in gedachten dat u maximaal wilt uitgeven.

Welke apparatuur wilt u?
Breng ook een lijst mee met de apparatuur die u graag in uw nieuwe keuken geïnstalleerd wilt hebben. Laat u niet overhalen om allerlei ingewikkelde apparaten te kopen die u toch niet gaat gebruiken.

Foto's spreken
Neem een aantal foto's van uw huidige keuken mee. Zo krijgt men in de keukenshowroom een goede indruk van de bestaande situatie en kunt u aangeven wat u wel, of juist niet in het nieuwe ontwerp terug wilt zien.

Neem de tijd
Zorg dat u ruim de tijd heeft om uitgebreid rond te kunnen kijken en te onderhandelen met de keukenleverancier. Een keuken kopen doet u immers niet even in een verloren half uurtje. Plan liever een hele ochtend of middag in om in alle rust deze kostbare aankoop te overwegen.

Bekijk de website
U wilt een keukenshowroom bezoeken omdat u daar de keukens goed kunt bekijken en beoordelen. Het is handig vooraf online zoveel mogelijk over de betreffende keukenshowroom te weten te komen. Op de website is meestal nuttige informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van een keukenleverancier te vinden. Zoek ook naar referenties van klanten die u voor gingen.

10+ Beste Keukens - Alle Top Keukenwinkels
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 177 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,5 uit 53 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 128 ervaringen
• Ekelhoff Küchen (D)
   
(Nordhorn Duitsland) score 9,7 uit 439 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 492 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,6 uit 68 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 323 ervaringen
• Keur Keukens
   
(Haarlem Noord-Holland) score 9,7 uit 361 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.
Reacties
Er zijn 12 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Mooie keuken tegen acceptabele prijs”
Betreft Keuken at Home Door Van Slooten op woensdag 9 dec 2020 20
Na een aantal keukenshowrooms te hebben bekeken kwamen we via Qasa bij Keuken at Home uit. Vriendelijk ontvangst en uiteindelijk samen met Tanja een schitterende keuken (kookeiland, zwart met houten elementen) laten ontwerpen. Installatie werd zorgvuldig verzorgd door twee vaklui die wisten wat ze deden. After care ook prima; komen afspraken na en leveren alles netjes op. Klein issue met het werkblad werd door leverancier zelfs bekeken en opgelost. Uiteindelijk is Tanja het resultaat zelfs komen bekijken; we kunnen niet anders concluderen dat Keuken at Home doet wat het belooft: mooie keukens ontwerpen, vakkundig laten plaatsen tegen acceptabele prijzen!
“Heel blij mee”
Betreft Adee Keukens Door Jaap en Gerda Groen op zaterdag 7 mrt 2020 20
Wij komen uit Naaldwijk en hadden in Rijssen een afspraak voor een serre. We waren wat aan de vroege kant en zagen de keukenshowroom. Dit was oktober 2018. Eind 2019 zou ons nieuw te bouwen huis volgens planning opgeleverd worden.Om de tijd te doden wij naar binnen gestapt voor wat inspiratie.Het is voor mij niet de eerste keuken die we kochten dus enige ervaring hadden we wel.Ik had aangegeven dat we uit het westen kwamen en toevallig hier beland zijn. Nadat we de afspraak voor de serre hadden gehad, zijn we terug gegaan mede omdat Jan Willem in de middag geen afspraak had staan. Ik heb mijn eisen op tafel gelegd en een mooie keuken uitgezocht.Er werd heel veel tijd aan besteed en goede adviezen verstrekt.We zijn ruim 2 1/2 uur bezig geweest met ontwerp etc. de tijd vloog voorbij.Wat ik ook belangrijk vond dat er 1 aanspraakpunt is en korte lijnen. Om een lang verhaal kort te maken in november is de keuken geplaatst en wat een vakmensen geen gehaast maar alles even precies en bij kleine problemen goede oplossingen. Een hele mooie keuken voor een prima prijs. Wij zijn er heel blij mee.
FOTO VAN JAAP EN GERDA GROEN
Geplaatste keuken
“Zeker aanraden”
Betreft Keur Keukens Door Nico en Andrea Wacker op vrijdag 10 mei 2019 19
Vorig jaar oktober kochten wij een Residentic keuken bij Keur Keukens in Haarlem, dit ter vervanging van onze oude keuken. We wilden degelijke kwaliteit, eerlijk advies, meedenken met ons als klant, goede service en prijs. Keur Keukens was op Qasa goed aangeschreven en dit hebben wij ook ervaren tijdens de koop van de keuken. De showroom heeft een bijzonder mooie uitstraling hetgeen wij bij heel veel keukenshowrooms missen. Na een eerste bezichting hadden we een afspraak gemaakt met Joanne die ons vriendelijk en kundig hielp, ruim de tijd nam voor ons om alle wensen te bespreken en vragen te beantwoorden. Tot slot werd er een mooie 3D tekening gemaakt. Ook voor de sloop van de oude keuken en alle zaken die nodig zijn voor en na de montage van de nieuwe keuken (stucwerk, electra, loodgieter, schilder) gaf ze ons het adres van een aannemer die veel opdrachten oor Keur keukens uitvoert. In één woord waren dat allemaal topvaklui met liefde voor hun vak. Dat noemen wij ontzorgen. Voor het uitzoeken van de juiste vloer- en wandtegels kregen wij een heel goed advies van Cornelis, want wat is kleur, vorm en maat van de juiste tegel in een kleine keuken moeilijk. Bedankt Cornelis! Op de dag van plaatsing, februari 2019, stond om 07.30 uur de vrachtauto met de keuken uit Nunspeet voor de deur. Om 08.30 uur gingen de twee professionele monteurs aan de slag en om 18.30 uur was onze droomkeuken gerealiseerd en last but not least werd ook al het afval keurig door de heren afgevoerd. Als we toch een klein minpuntje zouden moeten geven zou dat zijn het missen van een stukje voorlichting over het gebruik van de apparaten. Desgevraagd heeft Joanne ons alsnog het advies gegeven om in te schrijven op een voorlichtingsbijeenkomst c.q. kookworkshop bij Siemens in Hoofddorp. Daar hebben we gevolg aan gegeven. Aanrader. Conclusie: Wij zouden Keur Keukens zeker aanraden aan anderen om daar de keuken te kopen.
“Goede begeleiding tijdens het hele traject”
Betreft Mood Keukens Door Jeroen en Rosanne op vrijdag 10 aug 2018 18
In onze zoektocht naar een nieuwe keuken hebben we meerdere keukenshowrooms bezocht. Aangezien een keuken kopen voor ons geen dagelijkse kost is hadden wij behoefte aan een verkoper die service hoog in het vaandel heeft zitten. Die snapt dat je achteraf nog 100 vragen hebt. Die je adviseert om bij meerdere winkels te gaan kijken. Die kennis van zaken heeft en ook laat weten als je niet haalbare of niet logische wensen hebt. Die hebben we gevonden bij Mood Keukens. Het hele traject zijn we goed begeleid. Ook voor vragen van de electriciën waren ze altijd bereikbaar en bekeken ze vlak voor plaatsing of alles correct conform tekening was. Met als resultaat een super mooie keuken.
“Op aanbeveling”
Betreft Bemmel en Kroon Door peter snoeren op zondag 18 dec 2016 16
Mijn zoon heeft ons jullie aanbevolen n.a.v. zijn nieuwe keuken ,dit bespaarde ons de nodige autoritten naar de keukenshowrooms van andere bedrijven. We maakte direct een afspraak en werden door de adviseur meteen op de goede keuken middels een offerte en een mooi overzicht hoe de keuken eruit zou zien gebracht. Inmiddels na 8 weken levertijd is donderdag 15 december geplaatst,Nu alleen tegelwerk en de afwerking nog maar komt goed .Inmiddels is mijn vrouw druk doende met de inrichting van haar nieuwe keuken en apparatuur uiteraard van siemens .Heeft ze toch een mooie kerst .Jullie bedankt.
“Bij Grando Hoofddorp zitten vakmensen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Sape de Haan op zaterdag 14 mei 2016 16
Wij wilden een specifiek ontwerp voor onze keuken. Na vele bezoeken aan keukenshowrooms werden we door de mensen van Grando Hoofddorp ontvangen. Het was hun vakmanschap en enthousiasme dat ons binnen 24 uur op een schetsontwerp bracht dat ons als een maatpak paste. Vele gesprekken over details volgden. Niets was hen te veel. Ook voor de montage werk alles uit de kast gehaald. Het was op meubelmakersniveau met welk een precisie en zorg de keuken werd gemonteerd en opgeleverd. Als je je vak leuk vind, dan heeft dat een positieve uitstraling naar de klant. Bij Grando Hoofddorp zitten de juiste mensen.
FOTO VAN SAPE DE HAAN
Hoekkeuken met hoge kasten
“Altijd persoonlijk bereikbaar”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Iris en Bart op donderdag 30 jul 2015 15
Vanwege de aankoop van een huis binnen het nieuwbouwproject Saksen Weimar kwamen wij in contact met Joost de Graaf van All Style Keukens. In het beginstadium vonden de gesprekken met Joost plaats bij ons thuis aan de keukentafel. Hier worden de eerste wensen en ideeën geïnventariseerd. Binnen een paar uur nadat Joost bij ons was geweest kregen we een eerste schets via de mail gestuurd. Dit is kenmerkend voor de rest van de samenwerking, hij is altijd persoonlijk bereikbaar wat voor ons een voordeel is ten opzichte van de grote winkelketens. In een verder stadium van het traject vinden er een aantal afspraken plaats in een keukenshowroom zodat de kleuren en materialen kunnen worden uitgezocht. Dit is erg prettig omdat dit een heel ander beeld geeft dan wanneer je alleen maar een staal ergens van hebt. Wij hebben door ons bezoek aan de showroom voor een andere kleur wit en een ander aanrechtblad gekozen. Het leveren en plaatsen van de keuken gebeurde allemaal op tijd. Joost is hierbij aanwezig en zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Bij onze nieuwbouwwoning was er een gaskraan verkeerd geplaatst en was de omlijsting van de deur breder dan op de bouwtekening. In overleg met ons werden deze problemen vakkundig opgelost. Al met al zijn we erg tevreden over de samenwerking met Joost en hebben we nu een mooie ruime woonkeuken zoals we vanaf het begin voor ogen hadden.
FOTO VAN IRIS EN BART
“De moeite waard”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Jan-Willem & Desire op zaterdag 25 apr 2015 15
Ekelhoff is echt een aanrader!! Wij hebben nml minstens 6 tot 7 verschillende keukenshowrooms bezocht in de randstad. We konden gewoonweg niet slagen. Door ons budget moesten we keer op keer kiezen uit of een hoge kwaliteitskeuken maar met mindere kwaliteit apparatuur, of een mindere kwaliteitskeuken en goede keukenapparatuur. Op aandringen van verschillende vrienden zijn we uiteindelijk bij Ekelhoff gaan kijken. De showroom en vriendelijk en vakkundig Nederlands sprekend personeel waren overweldigend. Hier vonden we uiteindelijk wel de keuken die aan onze eisen voldeed en het gestelde budget! De montage op lokatie verliep snel en heel professioneel en het geweldige resultaat mag er zijn. Ook de aftersales van Ekelhof is top. Als er wat is met de keuken werd het dezelfde week nog opgelost. Wij raden iedereen van harte aan eens vrijblijvend een afspraak te maken in Dld. Het is zeker de moeite waard!!
FOTO VAN JAN-WILLEM & DESIRE
“Dikke plus”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Louis Roos op zondag 8 mrt 2015 15
We hebben in Duitsland de keukenshowroom bezocht, de verkoper kwam met goede alternatieven en het keukenplan werd beter dan we hadden verwacht. Alles is op tijd geleverd en gemonteerd. Alle afval zelfs het karton en plastic werd meegenomen om gescheiden af te voeren. Alles bij elkaar zijn we erg tevreden en een stuk goedkoper dan de offertes die we in Nederland van andere keukenzaken hadden ontvangen. De monteurs spraken Nederlands en werkten erg netjes. Maanden later werd er nog door Kuechenland geinformeerd of alles nog naar wens was. Kortom een aanrader een hele dikke +
FOTO VAN LOUIS ROOS
“feest”
Betreft Tieleman Keukens Door peter wolff op zondag 9 nov 2014 14
"het kopen van een keuken moet een feest zijn" Als je binnenkomt bij Tieleman weet je eigenlijk al…., dat je hier je keuken wilt gaan kopen. Echt een prachtige keukenshowroom waar alle stijlen zijn vertegenwoordigd. We zijn echt super ontvangen en hebben Tieleman de opdracht gegeven om er ook bij ons een feestje van te maken. Alles keurig volgens afspraak geplaatst. (De twee missende ladefronten zijn inmiddels ook geplaatst!) Eigenlijk weten we het nu al zeker: "Onze volgende keuken wordt weer een Tieleman".
FOTO VAN PETER WOLFF
feestkeuken
“Goede zaak”
Betreft Au Four Door Jos van Eijk op vrijdag 29 mei 2020 20
Een zaak die staat voor: uniek is standaard. Een zaak met een geweldige inspirerende keukenshowroom. Samen met de verkoper Paul, die door zijn inlevingsvermogen, inzicht, en enthousiasme op een zeer professionele creatieve wijze een design droomkeuken voor ons wist te realiseren. Door de deskundige betrokkenheid hebben wij het gehele proces als prettig ervaren. De plaatsing van de keuken is perfect uitgevoerd. Alles verliep volgens afspraak. Ons advies: Ga je voor Design, Kwaliteit, Kundig personeel, en een goed Advies, Ga dan zeker naar AU FOUR.
“Zeer tevreden ermee”
Betreft Stadshaege Keukendesign Door Joris op woensdag 30 sep 2015 15
Wij hebben een Bulthaup keuken bij Filip gekocht. Na meerdere keukenshowrooms te hebben bezocht en negatieve ervaringen te hebben gehad, zij we bij Filip uitgekomen. We zijn zeer tevreden over de hoge mate van service, het meedenken tijdens het ontwerpen, de installatie en de aftersales. Dat alles voor een goede prijs. Het eindresultaat is mooier dan verwacht en is de eyecatcher van het huis geworden. Zou Bulthaup Stadshaege zeker aan vrienden aanraden!
Meer artikelen