Feedback

Keukenshowrooms tips bij bezoek

Goed voorbereid naar de keukenshowroom. Wanneer u toe bent aan een nieuwe keuken, dan ontkomt u er niet aan om meerdere keukenshowrooms te bezoeken. Een keuken kopen gaat immers meestal gepaard met een aanzienlijke investering. Een gedegen voorbereiding op het keukenshowroombezoek scheelt u dus niet alleen tijd, maar vaak ook geld.

Schrijf de maten op
Het is altijd handig om de exacte afmetingen van uw keuken mee te nemen. Dat praat gemakkelijker bij de onderhandelingen en u kunt meestal ter plekke een inzichtelijke 3D-tekening op schaal laten maken. Zo krijgt u een realistisch beeld van de mogelijkheden.

Wat is uw budget?
Neem, voordat u de keukenshowroom binnengaat, een reëel bedrag in gedachten dat u maximaal wilt uitgeven.

Welke apparatuur wilt u?
Breng ook een lijst mee met de apparatuur die u graag in uw nieuwe keuken geïnstalleerd wilt hebben. Laat u niet overhalen om allerlei ingewikkelde apparaten te kopen die u toch niet gaat gebruiken.

Foto's spreken
Neem een aantal foto's van uw huidige keuken mee. Zo krijgt men in de keukenshowroom een goede indruk van de bestaande situatie en kunt u aangeven wat u wel, of juist niet in het nieuwe ontwerp terug wilt zien.

Neem de tijd
Zorg dat u ruim de tijd heeft om uitgebreid rond te kunnen kijken en te onderhandelen met de keukenleverancier. Een keuken kopen doet u immers niet even in een verloren half uurtje. Plan liever een hele ochtend of middag in om in alle rust deze kostbare aankoop te overwegen.

Bekijk de website
U wilt een keukenshowroom bezoeken omdat u daar de keukens goed kunt bekijken en beoordelen. Het is handig vooraf online zoveel mogelijk over de betreffende keukenshowroom te weten te komen. Op de website is meestal nuttige informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van een keukenleverancier te vinden. Zoek ook naar referenties van klanten die u voor gingen.

10+ Beste Keukens - Alle Top Keukenwinkels
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 304 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,4 uit 49 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,7 uit 253 ervaringen
• DB KeukenGroep
   
(8 vestigingen) score 9,6 uit 2136 ervaringen
• Pelma Keukens
   
(Goes Zeeland) score 9,6 uit 259 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,3 uit 48 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,6 uit 541 ervaringen
• Ardi Keukens
   
(Sint Annaland Zeeland) score 9,4 uit 359 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.
Reacties
Er zijn 10 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Slechte communicatie”
Betreft Nuva Keukens Door Loek Schaerlaeckens op dinsdag 30 aug 2022 22
Ik schrijf nooit een recensie maar voor Nuva maak ik graag een uitzondering. In onze nieuwbouwwoning een keuken door Nuva laten plaatsen. Dit omdat zij de keukenshowroom van het project waren. Achteraf de slechtste keuze die we konden maken. Begon eigenlijk al bij de verkoop. Telkens moeten nabellen om aangepaste offertes. Na de aankoop wordt het alleen maar erger. Keuken wordt niet afgekit. Verschillende beschadigingen en apparaten worden veel later geleverd. In totaal is men 6 keer terug geweest voor een simpele keuken. Communicatie is bar slecht en als klant ben je hier absoluut geen koning. Men komt de afspraken niet na en laat je als je klant overal achteraan gaan. Keuken zelf is mooi maar wat een gedoe. Na 2,5 maand is de keuken eindelijk klaar.
“Heel blij met onze nieuwe keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Marijke en Martin op dinsdag 26 okt 2021 21
Ga je op zoek naar een nieuwe keuken dan stap je een paar keukenshowrooms binnen. Ze zien er allemaal mooi uit. Bij de een wordt je aan gesproken en bij een ander niet. Bij Grando werden we aangesproken door Iris. Ze vroeg waar we naar op zoek waren en wat we mooi vonden. Ze luisterde goed en gaf een paar tips waar we op moesten letten als we een keuken gaan kopen en gaf ons een brochure van Grando mee. We hadden bij een andere keukenleverancier al een keuken doorgenomen en een offerte gekregen maar waren niet helemaal te spreken over de inbreng van de verkoper.
Nog maar eens terug naar Grando. Naar die mevrouw die gewoon wat zinnige tips gaf zonder opdringerig te zijn. We zijn met Iris gaan zitten en hebben met haar een mooie keuken ontworpen. Tijdens het gesprek kwam ze met ideeën en raadde zelfs dingen af omdat die niet echt nuttig of beter zouden zijn. Na de offerte nogmaals een gesprek gehad om nog wat details aan te passen en de definitieve offerte te tekenen.
Voor het plaatsen van de keuken moesten nog een paar leidingen worden verlegd. Ondanks een overvolle agenda bij Grando is hier toch voor gezorgd. De keuken is geheel volgens afspraak keurig geplaatst. Alle verpakkingsmaterialen zijn netjes afgevoerd. Zelfs nog wat uitleg over enkele apparaten gekregen van de monteur.
Een paar kleine dingen waren niet in orde (iets met de plinten en een lamp) maar dit is keurig en snel hersteld. Later bleek een rail van een lade een aanloopgeluid te gaan maken. Ook dit is na melding rap en onder garantie vervangen.
Tijdens het hele proces is er met de mensen van Grando steeds prima overleg geweest en alle afspraken zijn keurig nagekomen. Wij zijn heel blij met onze nieuwe keuken en ook dat we hem bij Iris van Grando Keukens hebben gekocht.
FOTO VAN MARIJKE EN MARTIN
“Mooie keuken tegen acceptabele prijs”
Betreft Keuken at Home Door Van Slooten op woensdag 9 dec 2020 20
Na een aantal keukenshowrooms te hebben bekeken kwamen we via Qasa bij Keuken at Home uit. Vriendelijk ontvangst en uiteindelijk samen met Tanja een schitterende keuken (kookeiland, zwart met houten elementen) laten ontwerpen. Installatie werd zorgvuldig verzorgd door twee vaklui die wisten wat ze deden. After care ook prima; komen afspraken na en leveren alles netjes op. Klein issue met het werkblad werd door leverancier zelfs bekeken en opgelost. Uiteindelijk is Tanja het resultaat zelfs komen bekijken; we kunnen niet anders concluderen dat Keuken at Home doet wat het belooft: mooie keukens ontwerpen, vakkundig laten plaatsen tegen acceptabele prijzen!
“Goede zaak”
Betreft Au Four Door Jos van Eijk op vrijdag 29 mei 2020 20
Een zaak die staat voor: uniek is standaard. Een zaak met een geweldige inspirerende keukenshowroom. Samen met de verkoper Paul, die door zijn inlevingsvermogen, inzicht, en enthousiasme op een zeer professionele creatieve wijze een design droomkeuken voor ons wist te realiseren. Door de deskundige betrokkenheid hebben wij het gehele proces als prettig ervaren. De plaatsing van de keuken is perfect uitgevoerd. Alles verliep volgens afspraak. Ons advies: Ga je voor Design, Kwaliteit, Kundig personeel, en een goed Advies, Ga dan zeker naar AU FOUR.
“Heel blij mee”
Betreft Adee Keukens Door Jaap en Gerda Groen op zaterdag 7 mrt 2020 20
Wij komen uit Naaldwijk en hadden in Rijssen een afspraak voor een serre. We waren wat aan de vroege kant en zagen de keukenshowroom. Dit was oktober 2018. Eind 2019 zou ons nieuw te bouwen huis volgens planning opgeleverd worden.Om de tijd te doden wij naar binnen gestapt voor wat inspiratie.Het is voor mij niet de eerste keuken die we kochten dus enige ervaring hadden we wel.Ik had aangegeven dat we uit het westen kwamen en toevallig hier beland zijn. Nadat we de afspraak voor de serre hadden gehad, zijn we terug gegaan mede omdat Jan Willem in de middag geen afspraak had staan. Ik heb mijn eisen op tafel gelegd en een mooie keuken uitgezocht.Er werd heel veel tijd aan besteed en goede adviezen verstrekt.We zijn ruim 2 1/2 uur bezig geweest met ontwerp etc. de tijd vloog voorbij.Wat ik ook belangrijk vond dat er 1 aanspraakpunt is en korte lijnen. Om een lang verhaal kort te maken in november is de keuken geplaatst en wat een vakmensen geen gehaast maar alles even precies en bij kleine problemen goede oplossingen. Een hele mooie keuken voor een prima prijs. Wij zijn er heel blij mee.
FOTO VAN JAAP EN GERDA GROEN
Geplaatste keuken
“Zeker aanraden”
Betreft Keur Keukens Door Nico en Andrea Wacker op vrijdag 10 mei 2019 19
Vorig jaar oktober kochten wij een Residentic keuken bij Keur Keukens in Haarlem, dit ter vervanging van onze oude keuken. We wilden degelijke kwaliteit, eerlijk advies, meedenken met ons als klant, goede service en prijs. Keur Keukens was op Qasa goed aangeschreven en dit hebben wij ook ervaren tijdens de koop van de keuken. De showroom heeft een bijzonder mooie uitstraling hetgeen wij bij heel veel keukenshowrooms missen. Na een eerste bezichting hadden we een afspraak gemaakt met Joanne die ons vriendelijk en kundig hielp, ruim de tijd nam voor ons om alle wensen te bespreken en vragen te beantwoorden. Tot slot werd er een mooie 3D tekening gemaakt. Ook voor de sloop van de oude keuken en alle zaken die nodig zijn voor en na de montage van de nieuwe keuken (stucwerk, electra, loodgieter, schilder) gaf ze ons het adres van een aannemer die veel opdrachten oor Keur keukens uitvoert. In één woord waren dat allemaal topvaklui met liefde voor hun vak. Dat noemen wij ontzorgen. Voor het uitzoeken van de juiste vloer- en wandtegels kregen wij een heel goed advies van Cornelis, want wat is kleur, vorm en maat van de juiste tegel in een kleine keuken moeilijk. Bedankt Cornelis! Op de dag van plaatsing, februari 2019, stond om 07.30 uur de vrachtauto met de keuken uit Nunspeet voor de deur. Om 08.30 uur gingen de twee professionele monteurs aan de slag en om 18.30 uur was onze droomkeuken gerealiseerd en last but not least werd ook al het afval keurig door de heren afgevoerd. Als we toch een klein minpuntje zouden moeten geven zou dat zijn het missen van een stukje voorlichting over het gebruik van de apparaten. Desgevraagd heeft Joanne ons alsnog het advies gegeven om in te schrijven op een voorlichtingsbijeenkomst c.q. kookworkshop bij Siemens in Hoofddorp. Daar hebben we gevolg aan gegeven. Aanrader. Conclusie: Wij zouden Keur Keukens zeker aanraden aan anderen om daar de keuken te kopen.
“Goede begeleiding tijdens het hele traject”
Betreft Mood Keukens Door Jeroen en Rosanne op vrijdag 10 aug 2018 18
In onze zoektocht naar een nieuwe keuken hebben we meerdere keukenshowrooms bezocht. Aangezien een keuken kopen voor ons geen dagelijkse kost is hadden wij behoefte aan een verkoper die service hoog in het vaandel heeft zitten. Die snapt dat je achteraf nog 100 vragen hebt. Die je adviseert om bij meerdere winkels te gaan kijken. Die kennis van zaken heeft en ook laat weten als je niet haalbare of niet logische wensen hebt. Die hebben we gevonden bij Mood Keukens. Het hele traject zijn we goed begeleid. Ook voor vragen van de electriciën waren ze altijd bereikbaar en bekeken ze vlak voor plaatsing of alles correct conform tekening was. Met als resultaat een super mooie keuken.
“Op aanbeveling”
Betreft Bemmel en Kroon Door peter snoeren op zondag 18 dec 2016 16
Mijn zoon heeft ons jullie aanbevolen n.a.v. zijn nieuwe keuken ,dit bespaarde ons de nodige autoritten naar de keukenshowrooms van andere bedrijven. We maakte direct een afspraak en werden door de adviseur meteen op de goede keuken middels een offerte en een mooi overzicht hoe de keuken eruit zou zien gebracht. Inmiddels na 8 weken levertijd is donderdag 15 december geplaatst,Nu alleen tegelwerk en de afwerking nog maar komt goed .Inmiddels is mijn vrouw druk doende met de inrichting van haar nieuwe keuken en apparatuur uiteraard van siemens .Heeft ze toch een mooie kerst .Jullie bedankt.
“Bij Grando Hoofddorp zitten vakmensen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Sape de Haan op zaterdag 14 mei 2016 16
Wij wilden een specifiek ontwerp voor onze keuken. Na vele bezoeken aan keukenshowrooms werden we door de mensen van Grando Hoofddorp ontvangen. Het was hun vakmanschap en enthousiasme dat ons binnen 24 uur op een schetsontwerp bracht dat ons als een maatpak paste. Vele gesprekken over details volgden. Niets was hen te veel. Ook voor de montage werk alles uit de kast gehaald. Het was op meubelmakersniveau met welk een precisie en zorg de keuken werd gemonteerd en opgeleverd. Als je je vak leuk vind, dan heeft dat een positieve uitstraling naar de klant. Bij Grando Hoofddorp zitten de juiste mensen.
FOTO VAN SAPE DE HAAN
Hoekkeuken met hoge kasten
“Een dikke pluim”
Betreft Keukenstunter Door J.Broekhuizen op maandag 21 mrt 2022 22
Na een lange tijd van vele keukenshowrooms bezoeken, gesprekken met verkopers en offertes vergelijken slaagden wij er maar niet in onze droomkeuken te vinden, tot we op een dag de Keukenstunter in Gorinchem binnen stapten. Wij werden aangesproken door Tahsin Erdal die ons direct een goed gevoel en vertrouwen gaf.
Hij denkt met je mee en geeft het juiste advies. We hadden de knoop snel doorgehakt en zijn uiteindelijk akkoord gegaan met de offerte voor een hoekkeuken in antraciete kleur met een Evora Quartz composiet werkblad en achterwand. Natuurlijk moet je incalculeren dat er altijd iets mis gaat maar de problemen waar wij tegenaan zijn gelopen zijn uitstekend opgelost door Tahsin en zijn collega's.
Alle medewerkers van bezorgers die in opdracht van de Keukenstunter werken tot de keukenmonteur verdienen een dikke pluim. Onze droomkeuken is vorige week gemonteerd en geïnstalleerd. Wij gaan er hopelijk nog jarenlang van genieten.
Fam. Broekhuizen
FOTO VAN J.BROEKHUIZEN
Meer artikelen