Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Kesteren (Gelderland)
338 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
557 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
354 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
357 ervaringen
7 vestigingen
2175 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
271 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
82 ervaringen
Goes (Zeeland)
290 ervaringen

Showroomkeukens

Showroomkeukens kunnen een goede keuze zijn bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. De belangrijkste voor- en nadelen bij het kopen van een showroomkeuken zijn als volgt:

Voordelen showroomkeukens
Lagere prijs. De belangrijkste reden om voor een showroomkeuken te gaan is de lagere prijs. Showroomkeukens worden goedkoper aangeboden dan reguliere keukens. Bij een showroomkeuken heb je daardoor meer mogelijkheden om binnen je budget te blijven of een keuken te kopen die anders boven je budget zou liggen.

Snelle levertijd. Showroomkeukens zijn in de regel veel sneller leverbaar. Soms kunnen de keukens zelfs direct worden meegenomen. Goede afspraken over levertijd zijn echter wel sterk aan te raden. In sommige gevallen zal een winkel op de plaats van de showroomkeuken een andere showroomkeuken willen monteren. Als die nieuwe keuken nog niet geleverd is aan de winkel, dan zal men soms willen wachten met het demonteren en leveren van de bestaande showroomkeuken.

Duidelijk wat je koopt. Het is prettig dat je vooraf precies kunt zien en voelen wat je koopt.

Nadelen showroomkeukens
Flexibele wensen nodig. De kans dat een showroomkeuken exact voldoet aan alle wensen van een koper is heel erg klein. De koper zal dus flexibel moeten zijn in zijn wensenlijst.

Aanpassingen meetal nodig. Aanpassingen van de showroomkeuken zijn in de meeste gevallen nodig. Te denken valt aan het nemen van een ander type keukenblad of het uitbreiden van de keuken met extra kastjes. Vraag in ieder geval goed na of de showroomkeuken in het geheel moet worden aangekocht (inclusief bijvoorbeeld het niet gewenste type keukenblad) of dat bepaalde onderdelen mogen worden weggelaten, toegevoegd of gewijzigd.

Ontbrekende onderdelen. Let erop dat showroomkeukens niet altijd compleet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ontbrekende kraan of handvatten. Ook is mogelijk dat de keuken geen water- of gasaansluiting bevat omdat die in de showroom niet nodig zijn. Let er dus op dat de showroomkeuken compleet is of wat er nog ontbreekt. Als onderdelen extra moeten worden besteld dan kan sprake zijn van een levertijd.

Keuken is niet nieuw. Een showroomkeuken is niet nieuw maar heeft al een tijd in een showroom gestaan. Een showroomkeuken zal in de regel niet of nauwelijks gebruikt zijn.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 12 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Fam. Van de Ven op vrijdag 18 dec 2015 yy
We hebben een showroomkeuken gekocht. Er werd heel prettig en deskundig meegedacht om enkele veranderingen/aanpassingen mogelijk te maken.
Door r.veltmaat op donderdag 1 okt 2015 yy
keuken gekocht heel mooi, maar omdat het een showroom keuken was waren een heleboel onderdelen van de apparatuur niet aanwezig . Ik heb hier zo vaak achteraan gebeld naar de servise afdeling, maar ik ben nog steeds bezig met bellen.
Door Koen op maandag 6 jul 2015 yy
Ik heb een showroomkeuken gekocht. Naast de showroomopstelling aanvullend extra meubels en apparatuur gekocht.
Door Niek Klein Hofmeijer op dinsdag 30 jun 2015 yy
Graag wil ik mijn ervaringen delen over mijn showroomkeuken. In mei een showroomkeuken gekocht en deze zal eind juni opgehaald worden. Er werd gezegd dat er een kastje omgewisseld zou worden en dat het blad 30 cm werd ingekort. Bij duidelijke navraag over de kosten werd mijn medegedeeld dat dit geen meerkosten zou opleveren. Op later moment is mijn medegedeeld dat ik het keukenkastje a 750 euro wel moest betalen. Ze geven toe dat is aangegeven dat het gezegd is dat het kastje kosteloos geleverd zou worden maar deze verkoper was in opleiding en daardoor zou hij deze fouten mogen maken!
Door Bosch op zaterdag 13 jun 2015 yy
Wij hebben een tijdje geleden een mooie showroom keuken gekocht. Deze paste qua maten exact. De kleur en het blad stonden ons niet aan, dit hebben wij laten veranderen.
Door fam zwolsman op vrijdag 12 jun 2015 yy
Nadat wij een witte hoogglans showroomkeuken hadden uitgezocht die qua maten en apparatuur ons wel aan stond, hebben we een adviseur ingeschakeld. we wouden graag advies hoe we de keuken toch wat landelijker konden maken. Dankzij hem hebben we nu mooie eikenfrontjes en een mooi massief natuurstuursteen aanrecht blad, wat precies bij onze woon inrichting past. zodat we voor relatief weinig geld nu de keuken van onze dromen hebben!
Door Fam. Leijenaar op donderdag 26 feb 2015 yy
In november hebben we voor een showroom keuken gekozen met enkele aanpassingen. Op die manier hebben we binnen ons budget en wensen een hele mooie keuken kunnen realiseren.
Door Geert op zaterdag 14 feb 2015 yy
Toen we lacherig naar een showroomkeuken van 25.000 euro wezen, werd er (serieus) gereageerd dat we altijd konden kijken hoever we kwamen. Hierbij respecteerden ze ons budget en dachten actief mee op weg naar het mooiste eindresultaat. Na een aantal aanpassingen en wijzigingen, is onze keuken naar voorbeeld van deze dure showroomkeuken ook daadwerkelijk geplaatst.
Door Kemper op woensdag 11 feb 2015 yy
Bij aflevering van onze showroomkeuken ontbrak er van alles,waren deuren stuk en een kraan die door ons besteld was werd niet bij geleverd.
Door Dirk op woensdag 26 nov 2014 yy
Showroomkeuken gekocht bij een zeer klantvriendelijke verkoper. Gelukkig was de 5e showroomkeuken die we zagen meteen een schot in de roos, want je kunt de hele dag doorbrengen met het bekijken van modellen, zoveel keus is er. En ook de prijs viel mee, dus de koop was snel gesloten.
Door Wilma op vrijdag 10 mei 2013 yy
Wij hebben een showroomkeuken gekocht. De de keuken was niet lang genoeg dus er moesten kasten en plinten worden bij besteld. Wij merkten pas na 3 weken dat de grepen niet goed waren daarover gebeld en het was gelukkig geen probleem en we kregen binnen 2 weken de goede grepen. Let dus op als er aanpassingen aan de keuken moeten worden gedaan.
Door corien op dinsdag 29 mrt 2011 yy
Showroom keuken gekocht, niet zelf af hoeven breken en niet zelf hoeven vervoeren. Zelfs oude blad erbij gekregen en het nieuwe voor een schappelijke prijs aangekocht.
Meer artikelen