Feedback

PVC vloeren


PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Wanneer u op zoek bent naar een PVC vloer in uw woning, leest u dan de voor- en nadelen goed door.

Benaming
De term PVC staat voor polyvinylchloride.

PVC of vinyl vloeren
In het woord "polyvinylchloride" zit het woord "vinyl". Naast PVC vloeren wordt ook vaak gesproken over vinyl vloeren. Vinyl vloeren en PVC vloeren zijn in principe hetzelfde. Omdat er heel veel verschillende vormen van PVC en vinyl vloeren zijn, kunnen er wel verschillen zitten tussen een specifieke vloer die als PVC vloer wordt verkocht en een specifieke vloer die als vinyl vloer wordt verkocht. Onder de naam PVC vloer worden vaker stroken of tegels PVC aangeboden en onder de naam vinyl vloer wordt vaker PVC op een rol aangeboden.

Soorten PVC vloeren
Bij PVC vloeren zijn er heel veel verschillende types. De belangrijkste varianten zijn PVC klikvloeren, PVC tegels, PVC stroken, magnetische PVC vloeren en losliggende PVC vloeren. PVC stroken zijn vaak voorzien van een zelfklevende laag om te verlijmen. Er bestaan ook nog allerlei varianten zoals bijvoorbeeld PVC kliktegels. Dit betreffen allemaal PVC vloeren met dezelfde basiseigenschappen van PVC.

Materiaal
PVC wordt gemaakt uit aardolie en zout. Aan deze mix worden weekmakers toegevoegd zodat de PVC vloer flexibel wordt. Een PVC vloer bestaat uit een beschermende toplaag (van PU), een transparante slijtlaag, een decorlaag die het uiterlijk bepaald, en een waterdichte geluiddempende kern.

Levensduur
PVC vloeren zijn slijtvast en hebben een lange levensduur. PVC vloeren zijn voorzien van een slijtlaag die indicatief is voor de levensduur van de vloer. Deze slijtlaag varieert meestal in dikte van 0.20 mm (voor (licht) huishoudelijk gebruik) tot 1.00 mm (voor zwaar industrieel gebruik). In veel woningen kan je een dikte van 0.30 mm aantreffen. De garantie op pvc vloeren varieert in de regel van 10 jaar tot zelfs 25 jaar. De daadwerkelijke levensduur zal vaak langer zijn, maar dit is afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt.

Geluidsoverlast
Vloeren van PVC zijn stil en geluiddempend. Een PVC vloer wordt bijna altijd in combinatie met een ondervloer gelegd die ook nog eens bijdraagt aan de geluiddemping.

Vochtbestendigheid
PVC vloeren zijn vochtbestendig en kunnen gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken of het toilet.

Vlekgevoeligheid
De meeste vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.

Krasvorming
PVC vloeren zijn krasbestendig. De meeste PVC vloeren zijn voorzien van een beschermlaag die beschermt tegen krassen. PVC vloeren kunnen wel beschadigen bij stoten met scherpe voorwerpen. Onder de poten van de stoelen en overig meubilair kunnen het beste viltdoppen gebruikt worden om krassen tegen te gaan. Goedkopere PVC vloeren kunnen wel krasgevoelig zijn. Bij beschadiging zijn individuele stroken PVC uit te nemen en te vervangen.

Vloerverwarming
PVC vloeren krimpen niet en zetten ook niet uit. De combinatie met vloerverwarming is uitstekend. Een ondervloer is altijd noodzakelijk bij vloerverwarming.

Uitstraling
PVC vloeren zijn mogelijk in elk ontwerp en design en zijn geschikt voor elk interieur. Bijna elke uitstraling en kleurstelling is te realiseren. PVC vloeren met een hout- of steenmotief zijn op het oog nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden. Een PVC vloer heeft bij aanraking uiteraard niet hetzelfde contactgevoel als een houten of stenen vloer. PVC vloeren voelen juist vrij zacht aan.

Schoonmaken en onderhoud
Een PVC vloer vraagt om minimaal onderhoud. Stof kan zonder problemen verwijderd worden met de stofzuiger. Daarnaast kan de vloer met lauwwarm water gedweild worden. Dit kan bijvoorbeeld met PU reiniger. Er mogen geen olieachtige substanties gebruikt worden. 1 à 2 keer per jaar moet de beschermende waslaag opnieuw worden aangebracht.

Montage
PVC vloeren zijn licht van gewicht, dun en flexibel. De dikte van een PVC strook of tegel is slechts enkele millimeters. Een praktisch voordeel hiervan is dat ongelegde delen PVC vloer makkelijk mee te nemen zijn en klaar te leggen zijn voor montage. Stroken PVC kunnen met een Stanley mes op maat worden gesneden. De montage verschilt per type PVC vloer. In veel gevallen is het noodzakelijk om de ondergrond volkomen te egaliseren. Egaliseren is een specialistisch werk dat u moet laten doen. Bij PVC lijmvloeren is bijna elke kleine oneffenheid in de ondergrond te zien en is egaliseren noodzakelijk. PVC klikvloeren zijn minder gevoelig voor kleine oneffenheden en daarvoor zal egaliseren meestal niet noodzakelijk zijn. Of egaliseren noodzakelijk is hangt af van de staat van uw ondergrond en van welke type PVC vloer u koopt. Bovenop de ondergrond die dus mogelijk geëgaliseerd moet worden, komt bijna altijd een ondervloer of folie te liggen. Ook een ondervloer vangt weer kleine oneffenheden in de ondergrond op. Bovenop de ondervloer of folie wordt de PVC vloer gelegd. Bij een PVC lijmvloer wordt de PVC letterlijk verlijmd. PVC lijmvloeren zijn vaak voorzien van een zelfklevende laag die het leggen vergemakkelijkt. Een PVC klikvloer of losliggende PVC vloer wordt zwevend gelegd en dus niet verlijmd of gespijkerd. Het leggen van klik PVC kan bewerkelijk zijn omdat het kliksysteem van de meeste merken klik PVC lastig is in het gebruik. PVC tegels en PVC stroken zijn meestal relatief makkelijker te leggen.

Merken en producenten
Er zijn heel veel verschillende merken PVC vloeren. Veel PVC vloeren komen uit China maar ook binnen Europa zijn er verschillende producenten van PVC vloeren. Producenten hebben allemaal hun eigen productiemethode en er zijn grote kwaliteitsverschillen. Van de buitenkant zijn deze kwaliteitsverschillen meestal niet te zien. In sommige goedkopere PVC vloeren kunnen loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen zitten. Vraag altijd goed na wat u koopt.

Kosten
De kosten van PVC vloeren variëren sterk per merk en productsoort. Alle PVC vloeren zijn duurder naarmate de slijtlaag dikker is. Naast de aankoopkosten van de PVC vloer zijn er aankoopkosten voor de ondervloer, kosten voor het leggen van de PVC vloer en eventueel kosten voor het egaliseren van de ondergrond. Verlijmde PVC vloerdelen zijn in de regel goedkoper dan de te klikken of losliggende PVC vloerdelen, maar omdat de ondergrond geëgaliseerd moet worden dan bent u vaak weer iets duurder uit.

Conclusie
PVC vloeren zijn een duurzame aankoop met zeer veel positieve eigenschappen.

De foto's zijn afkomstig van Knulst PVC vloeren.

10+ Beste Vloeren - Alle Top Vloerenzaken
• Knulst Vloeren
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,6 uit 403 ervaringen
• Vloerenhuis Putten
   
(Putten Gelderland) score 9,4 uit 78 ervaringen
• Europa Parket
   
(Barneveld Gelderland) score 9,5 uit 426 ervaringen
• Bebo Parket
   
(Vriezenveen Overijssel) score 8,4 uit 75 ervaringen
• LAB21
   
(Oostzaan Noord-Holland) score 8,1 uit 517 ervaringen
• J&M Vloeren
   
(Leiderdorp Zuid-Holland) score 7,0 uit 2 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste PVC vloerenwinkels bekijken.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Een keuken, vloerverwarming en pvc vloer”
Betreft Boer Staphorst Door Adrienne op maandag 24 jan 2022 22
Wij hebben een nieuwe keuken, vloerverwarming en nieuwe pvc vloer laten plaatsen door Boer Staphorst. We zijn erg tevreden met hoe het gegaan is, en belangrijker nog, met het eindresultaat. Als een monteur tegen een onverwacht probleem aan liep, werd hier snel op gehandeld en de oplossing met ons besproken. Vriendelijk en kundig personeel. Wij komen zeker weer terug met een volgende klus.
FOTO VAN ADRIENNE
“Top”
Betreft LAB21 Door Len Schuit op zaterdag 15 jan 2022 22
Een paar dagen na levering van mijn pvc vloer bleken er een paar pakken te zijn beschadigd. Nadat ik hierover gebeld heb is er de volgende dag iemand langs mijn huis gereden om vervangende pakken te leveren. Het personeel was erg vriendelijk en dacht mee in oplossingen. Top!
FOTO VAN LEN SCHUIT
“Super tevreden”
Betreft LAB21 Door Jan ter Veer op vrijdag 7 jan 2022 22
Wij zijn super tevreden over onze stech core eir klik pvc vloer rena oak 6mm. Het leggen samen gedaan met mijn zoon. Dat ging super geen probleem. We genieten elke dag van onze vloer en krijgen vele complimenten.
FOTO VAN JAN TER VEER
“Uitstekend advies”
Betreft LAB21 Door Henry Wagenvoort op vrijdag 7 jan 2022 22
PVC vloer gekocht met een uitstekend advies.
“Super”
Betreft LAB21 Door Joost op donderdag 6 jan 2022 22
Erg meedenkend voor een meest praktische PVC vloer voor in de keuken! Ook goed meegedacht over de onder vloer en plinten. Super!!
FOTO VAN JOOST
“Klantgerichte nazorg”
Betreft LAB21 Door Marco op donderdag 6 jan 2022 22
Goed advies, goede service. Ook de nazorg zeer klantgericht. Kwaliteit van de pvc vloer is super, in een huishouden met 6 kinderen aan te raden voor eenieder die een intensief huishouden heeft.
“Overtreft onze verwachtingen”
Betreft LAB21 Door Marcel Krootjes op donderdag 6 jan 2022 22
Zeer prettig gesprek, top kwaliteit pvc vloer. Levering op tijd en 100% correct.
Voldoet en overtreft onze verwachtingen.
“Erg tevreden”
Betreft LAB21 Door Daanm op zaterdag 1 jan 2022 22
Bij het zoeken van een PVC vloer viel mijn oog meteen op een vloer van Lab21. De vloer ligt inmiddels een paar maanden en ik ben erg tevreden met de aankoop en de service. Het vriendelijke personeel heeft me goed geholpen en last minute zelfs de bestelling kunnen wijzigen.
“Afspraken zijn nagekomen”
Betreft LAB21 Door Marit op dinsdag 28 dec 2021 21
PVC vloer gekocht. Goed geholpen in de winkel, en de legservice was perfect. Communicatie was wat overdadig, heel veel mails ontvangern vanaf verschillende afdelingen, maar afspraken werden nagekomen en de kwaliteit van werk en product is uitstekend
“Vloerverwarming en een nieuwe PVC vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Kevin op vrijdag 17 dec 2021 21
Wij hebben via Knulst een vloerverwarming en nieuwe PVC vloer laten leggen en zijn hier erg tevreden over. De communicatie van de planning was vanaf het begin tot het einde helemaal helder met een hele mooie vloer, plinten en een heerlijke vloerverwarming als resultaat. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan om hun totaal pakket.
“Super blij met onze pvc vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Sabrina Akse op vrijdag 10 dec 2021 21
Wij willen graag laten weten dat wij zeer blij zijn met onze nieuwe pvc vloer (c7553 rustique). Zowel de aankoop en de nodige begeleiding daarbij de planning waar een klein probleempje bleek te zijn maar dit is helemaal netjes opgelost en hier hebben wij verder geen hinder aan ondervonden in onze strakke planning. De mensen van het leggen van de ondervloer hebben het netjes gedaan de vloer zelf is super netjes gelegd en optijd. De plinten zijn we ook blij mee hebben deze jongens ook netjes gedaan.
De afwerklijsten voor bij de schuifpui moesten we even op wachten omdat de maat niet goed was. Dit heeft ook niet lang geduurd en zijn netjes geplaatst. Het continu contact met ons over het informeren van de planning vonden we erg netjes en de vraag of alles naar wens was. Ook de spullen die over waren zijn netjes verrekend.
Wij zijn dus super blij met Knulst krijgen veel complimenten over de vloer en zullen jullie ook zeer zeker aanbevelen.
FOTO VAN SABRINA AKSE
“Vloer, wandafwerking en keuken”
Betreft Total Home Concept Door Willem Offermans op woensdag 8 dec 2021 21
Ik heb door Total Home Concept mijn vloer/wandafwerking en keuken laten plaatsen in mijn nieuwbouwwoning en is naar volle tevredenheid verlopen. Alles was zeer goed ingepland. 1e week na sleuteloverdracht keramische tegelvloer gelegd op de b.g.g.. 2e week renovlies behangen en gesaust, 3e week pvc vloer boven gelegd en 4e week de keuken geplaatst. Alles verliep vlekkeloos. In het bijzonder ook de communicatie met Rene Brand van de planning. De keuken ziet er mooi strak uit en is precies wat we voor ogen hadden. Ook hulde aan Rik van Dijk die meedacht met de kleine details om alles naar wens te krijgen . Nu alles klaar is zijn we zeer tevreden en hebben gelukkig geen issues gehad m.b.t. naleveringen enz.. Ik adviseer mensen om toch eens te gaan kijken bij Total Home concept in Lelystad want hebben een mooie showroom en veel keuzes. Ik ben in ieder geval een zeer tevreden klant.
FOTO VAN WILLEM OFFERMANS
“Topservice”
Betreft Luxury Floors Door Van de Kolk op zondag 5 dec 2021 21
Normaal gesproken schrijf ik niet zo snel een review, maar nu ben ik van mening dat de klantvriendelijkheid en flexibiliteit van Luxury Floors extra aandacht verdiend!
In de zomer een PVC vloer uitgekozen en direct een afspraak gemaakt voor het leggen. Nadat bekend werd dat de oplevering van ons huis een paar weken op zich liet wachten, hebben we direct contact gezocht met Luxury Floors. Door het snelle schakelen en meedenken hebben we gelukkig een nieuwe datum kunnen afspreken voor het leggen.
Een dag voor de levering van de vloer ontvingen wij het bericht dat er een verkeerde vloer (vissengraat i.p.v. rechte plank) voor ons was gereserveerd én dat onze gekozen vloer niet meer leverbaar was. We werden uitgenodigd op de vestiging om te zoeken naar een passende oplossing, na goed advies van medewerkers van Luxury Floors hebben we uiteindelijk toch gekozen voor de vissengraat i.p.v. van een nieuwe vloer en ik moet zeggen dat we heel blij zijn met eindresultaat. Daarnaast ook een compliment voor de leggers! Professioneel, meedenkend en ze hebben de vloer vakkundig gelegd! Echt een topservice!
“Een prachtige zwarte leisteen pvc vloer.”
Betreft Luxury Floors Door Fam Peeters op donderdag 2 dec 2021 21
Een hele vlotte en zeer correcte koop van een prachtige zwarte leisteen pvc vloer.
Helaas kwamen we een stukje tekort bij het leggen. Luxury Floors gebeld er wordt binnen 1.5 week nageleverd en gelegd. Tegen kosten van het materiaal. Geen voorrijden kosten of lijm kosten. We wonen in Dongen dat is een flink stuk af van Kampen. Dat is wat ik neem een super goede service. Kortom een prima bedrijf Luxury Floors. De goedkoopste met een meer dan goede service. Dank jullie wel dat wel er zo een mooie vloer hebben.
Fam Peeters Dongen
“Zeer tevreden met de PVC vloer”
Betreft LAB21 Door John Timmer op dinsdag 23 nov 2021 21
Ondanks de coronatijd is het mogelijk geweest om onze PVC-vloer uit te kiezen. Gezien onze verhuizing en nieuwe gietvloer moest alles precies passen in ons schema. De vloerenlegger (buiten firma) heeft dit samen met ons goed opgepakt. We zijn zeer tevreden met de PVC-vloer. Ondanks de vertraging van de levering plinten.
“Uitstekende nazorg”
Betreft Knulst Vloeren Door C.C. Schouten op vrijdag 19 nov 2021 21
Er is een pvc vloer gelijmd nadat de oude grindvloer was geëgaliseerd. Prima begeleiding en oplevering. Ook de nazorg was uitstekend. Ondanks de afstand....zoetermeer/ nunspeet. Volgende keer vraag ik ze weer.
FOTO VAN C.C. SCHOUTEN
“Aanbevelenswaardig”
Betreft Knulst Vloeren Door Karin Timmer op woensdag 17 nov 2021 21
Wij hebben een pvc vloer laten leggen. Wij zijn daar goed over geïnformeerd in de showroom. Vervolgens kregen wij veel informatie op de mail over de planning, aankomsttijden van personeel etc. Zo waren wij goed voorbereid. Van egaliseren tot de vloer leggen en afwerking, alles is super verlopen. Erg vriendelijk personeel dat hun afspraken nakomt. Kortom wij zijn super tevreden over de firma Knulst en kunnen het iedereen aanbevelen.
“Zeer tevreden”
Betreft LAB21 Door H.D. Faber op dinsdag 9 nov 2021 21
Wij hebben onze nieuwe vloer gekocht bij Lab21 in Groningen, omdat we hier niet alleen op een uiterst vriendelijke wijze, maar ook uiterst deskundig advies kregen. De sfeer was erg gezellig, er werd met je meegedacht en ook niet onbelangrijk, er werd de tijd voor je genomen. Ook na de koop werd er uitgebreid tijd voor je genomen voor de vragen die we toen nog hadden. We hebben de vloer laten leggen. Dit werd ook keurig netjes door Lab21 geregeld. Het leggen gebeurde vakkundig en het eindresultaat is prachtig.
De vloer, een PVC vloer met een geïntegreerde ondervloer van kurk, ligt er nu 5 maand in. Het ziet er prachtig uit en we zijn dus heel blij en zeer tevreden met onze nieuwe vloer. De vloer bevalt uitstekend. Het loopt heerlijk en is super makkelijk schoon te houden. Iets dat, als je wat ouder wordt, niet onbelangrijk is. Kortom wij zijn blij dat we voor Lab21 hebben gekozen.
FOTO VAN H.D. FABER
“Zeer tevreden”
Betreft LAB21 Door Lida van Oostveen op dinsdag 2 nov 2021 21
Ik ben zeer tevreden over mijn PVC-vloer, gekocht bij Lab21 in Capelle aan den IJssel. De kwaliteit is goed en makkelijk verwerkbaar. In de winkel zijn wij fijn geholpen en goed geïnformeerd over de verschillende kwaliteiten. De levering is prettig verlopen en op de afgesproken tijdstip. Ook tussen de bestelling en bezorging is het bedrijf goed bereikbaar voor informatie.
FOTO VAN LIDA VAN OOSTVEEN
“PVC vloer voor bovenverdieping”
Betreft LAB21 Door Familie Blokzijl op dinsdag 2 nov 2021 21
Wij zijn super blij met onze nieuwe PVC vloer. Onze bovenverdieping voelt weer helemaal als nieuw. Fijne medewerkers ook op de vestiging in Groningen.
“Pvc vloer voor twee verdiepingen en trap”
Betreft LAB21 Door Sandra op maandag 1 nov 2021 21
Wij hebben een PVC vloer gekocht bij LAB21 voor twee verdiepingen van ons huis en een trap. We vonden de collectie erg mooi en scherp geprijst. De verkoper was vriendelijk en gaf goed advies.
FOTO VAN SANDRA
“Showroommodelvloer wijkt af van echte vloer”
Betreft LAB21 Door Vermaas op zondag 31 okt 2021 21
Op zich goed geholpen bij de aanschaf van een nieuwe pvc vloer. Echter bij de showroom modellen is de v-groef een stuk groter dan wanneer de vloer in het echt gelegd wordt. Dit had ik graag van tevoren geweest zodat ik een model met een grotere v-groef had genomen. Toch jammer bij een vloer van €6000 die dan toch niet helemaal is wat je voor ogen had.
FOTO VAN VERMAAS
“Pvc vloer aankoop”
Betreft LAB21 Door DianaSchoonenberg op zondag 31 okt 2021 21
Wij hebben een pvc vloer waar al heel snel (binnen 2 weken) krassen op te zien zijn.
Dit gemeld te hebben waren ze van mening dat het door schuiven kwam terwijl dit niet het geval is geweest maar volgens hun liegen wij dan. Er is nooit over een oplossing gesproken er is ook niemand komen kijken. Ook hadden wij op hun advies meer pakken pvc gekocht als dat we zelf nodig dachten te hebben, prima hun zijn de experts zou je denken, dus dachten we dat we die netjes konden retouren bleek later dat dat bij ons niet kon omdat ze zeiden dat het speciaal voor ons besteld was Uhhh ik heb deze vloer uitgezocht omdat diegene die ik wilde op het laatste moment niet leverbaar was op de beloofde datum en deze vloer was op voorraad dus niet speciaal besteld! Om te verkopen zijn ze heel aardig totdat er iets niet goed is dan kan er niks!!
“Tevreden met het uiteindelijke resultaat”
Betreft LAB21 Door Jerry op zondag 31 okt 2021 21
Ik heb een pvc vloer bij Lab21 gekocht in visgraat. In de winkel zijn we goed en vriendelijk behandeld. Zeker tevreden met het uiteindelijke resultaat.
“De prijs was exclusief afwerking van de plinten”
Betreft LAB21 Door Robin op zondag 31 okt 2021 21
We hebben een pvc vloer van lab21. Gelegd door de ingehuurde leggers van lab21, inclusief plinten! Echter zat de afwerking van de plinten er niet bij en was het fijn geweest als we dit van te voren hadden geweten. De vloer is niet af, zonder afwerking, dus als tip, in het vervolg dit duidelijk benoemen of deze service er bij aan te bieden.
Verder goed contact met de klantenservice in Amersfoort!
“Een schitterende PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Miranda Lans op zondag 31 okt 2021 21
Goed advies, alle tijd en ruimte om n keuze te maken, geen moeite teveel. Met t leggen ging t planningstechnisch niet helemaal goed, maar het gaat erom hoe eea wordt opgelost en dat is fantastisch gedaan. Ik loop nu dagelijks over mijn schitterende PVC vloer! Dank aan allemaal!
FOTO VAN MIRANDA LANS
“Mooie gelegde pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Mara Wolthers op zondag 31 okt 2021 21
We hebben een mooie pvc vloer gekocht en laten leggen. De vloer staat ontzettend mooi in onze woning, netjes en snel gelegd. De vloer is makkelijk te onderhouden, niet zo besmettelijk. Het enige wat mij opvalt is dat de vloer voor onze honden vrij glad is en dat hadden we niet verwacht. We zijn voor de rest super blij met de prachtige vloer.
“Eindresultaat is een mooie vloer”
Betreft LAB21 Door J. Marinus op zondag 31 okt 2021 21
Bij Lab21 hebben we een visgraten pvc vloer gekocht. Na het egaliseren van de vloer verliep het verlijmen goed. Het eindresultaat is een mooi vloer dat precies zo is als wij het wouden.
FOTO VAN J. MARINUS
“Prachtige pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Hanneke op zondag 31 okt 2021 21
We hebben een prachtige pvc vloer gekocht we krijgen er veel positieve reacties op.
FOTO VAN HANNEKE
“Super”
Betreft Knulst Vloeren Door Wim Kamphuis op zaterdag 30 okt 2021 21
Tijdens het leggen en plaatsen van onze pvc vloer en plinten zijn er een paar problemen ontstaan. Ondanks deze problemen zijn wij zeer tevreden hoe deze problemen zijn opgelost. Dit was ook een van onze reden om een vloer te laten leggen door een zeer gerenommeerd bedrijf. Wij geven u als beoordeling een SUPER.
“Keuken, vloer en badkamer”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Erwin & Petra op maandag 25 okt 2021 21
Grando Tilburg (Dave) heeft ons super goed geholpen met het uitzoeken van onze keuken. Daar is ook de tijd voor genomen met vervolg afspraken. Bijkomend voordeel dat we ook onze nieuwe PVC vloer bij Grando Tilburg konden uitzoeken en bestellen. Dat was heel fijn. Onze grote dank aan Grando en de mannen die alles geplaatst en mogelijk gemaakt hebben.

Eerdere reactie ontvangen op 13 januari 2020:
Complete badkamerinrichting aangeschaft bij Grando Tilburg. Zowel sanitair als vloer- en wandtegels. Perfect geholpen op een rustige niet opdringerige wijze. Alle tijd werd genomen om onze wensen aan te horen en direct verwerkt in een tekening. Niets dan lof over Grando Tilburg.
FOTO VAN ERWIN & PETRA
“Een perfecte vloer”
Betreft Europa Parket Door Cris Loderus op zaterdag 23 okt 2021 21
PVC vloer met hout structuur laten leggen en afgewerkt met 9 cm hoge witte plinten. De service van Europaparket is er één van grote klasse, vanaf de eerste info in de winkel tot aan het laatste plintje is alles super uitgevoerd. Er komt best veel bij kijken om een perfecte vloer te realiseren maar Europaparket heeft laten zien dat zij alles beheersen. Een bedrijf om zeker te bezoeken als u een nieuwe vloer overweegt.
FOTO VAN CRIS LODERUS
“Onderhoudsvriendelijke pvc vloer”
Betreft Europa Parket Door Mw G. Willemse op dinsdag 12 okt 2021 21
Voor mijn appartement heb ik gekozen voor een pvc vloer. Hij is mooi gelegd en voldoet helemaal aan de eisen die ik stel aan een vloer en dan heb ik het met name over de onderhoudsvriendelijkheid. Ik ben er heel blij mee en zou nooit meer iets anders willen.
“Tevreden over de afhandeling”
Betreft Luxury Floors Door Ilona op zaterdag 2 okt 2021 21
Wij zijn in de winkel geweest en hebben een PVC vloer besteld, vriendelijk geholpen.
Vloer is bezorgd, we zouden een uur vantevoren gebeld worden dat de vloer geleverd zou worden dit is niet gebeurd, gelukkig konden we er snel zijn, bij aankomst was de vloer buiten op een pallet gezet. De leggers gaven aan dat de plinten niet geschikt waren en is er voor plakplinten gekozen. Gelukkig kunnen de andere plinten retour gebracht worden. Afgezien van bovenstaande is de vloer mooi gelegd, van goede kwaliteit en zijn wij tevreden over de afhandeling!
“PVC vloer laten leggen”
Betreft LAB21 Door Sjoukje de Vries op dinsdag 21 sep 2021 21
We hebben een pvc vloer laten leggen. Het is makkelijk schoon te houden en de vloerverwarming werkt perfect.
FOTO VAN SJOUKJE DE VRIES
“Nieuw PVC vloer”
Betreft LAB21 Door ET op woensdag 25 aug 2021 21
Ik heb een pvc-vloer gekocht voor de begane grond. Er waren plinten te kort, niet heel erg, er zitten nu geen plinten in de voorraadkast, maar toch, dat had niet gehoeven. Het overgangsprofiel had niet gehoeven, de mat en vloer zijn goed geplakt en sluiten goed aan, ik had me daarmee een kleine €30 kunnen besparen. Ik werd stapel van alle mails die ik heb ontvangen: van de verkoper, de legger, de planning, de inkoop, klantregistratie. En als ik 1 partij iets had gemaild, kwam de andere partij met een vraag die ik net aan een ander had beantwoord. Ik hield er een hele administratie aan over.
“Pvc in combinatie met natuursteen”
Betreft LAB21 Door Rinus Kools op dinsdag 24 aug 2021 21
Duidelijk uitleg en advies welke pvc vloer geschikt was om over een natuurstenen vloer te leggen
“Verwacht meer”
Betreft LAB21 Door Peter Westerhoven op dinsdag 24 aug 2021 21
Wij zijn zeer teleurgesteld in het resultaat zeker gezien de kosten van bijna 12.000 euro. De legger was een regelrechte amateur. Na het egaliseren zat de vloer vol met meer oneffenheden dan ervoor. De PVC vloer lag aan de zijkanten niet vastgelijmd en er zitten veel kieren in de vloer. Verder is het leggen om bijvoorbeeld een ventilatiebuis gewoon prutswerk waarbij het PVC rechtop omhoog loopt tegen de buis aan. Al met al reden genoeg voor ons om de overige verdiepingen te anuuleren, want 1 bedroevend resultaat is wat ons betreft voldoende. Wij hopen dat de betreffende legger inmiddels door Lab21 aan de kant is geschoven en ons leed andere mensen bespaard blijft, want voor de prijs van LAB21 vloeren verwacht je toch echt wel wat meer.
“Fantastisch”
Betreft LAB21 Door Sebastiaan Kooistra op dinsdag 24 aug 2021 21
Het gesprek was erg prettig, duidelijk advies en het resultaat vd pvc vloer is fantastisch.
“Een aanrader”
Betreft LAB21 Door Karin op zondag 8 aug 2021 21
Goed geholpen. De pvc vloer is zeer netjes gelegd. Personeel is zeer correct en vriendelijk. Zeker een aanrader om hier je vloer te kopen.
“Uitermate tevreden”
Betreft Knulst Vloeren Door J.Bolwidt op zaterdag 31 jul 2021 21
Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe pvc vloer in visgraat motief. Vanaf het bezoek in de showroom tot aan het leggen van de vloer zijn de contacten prima verlopen. Duidelijke en prettige communicatie en zeer vakkundig leggen van de vloer door Moustafa. TOP! Ook de naservice, het plaatsen van een overgangsprofiel tussen de nieuwe deurmat en vloer,is prima. Wij zullen Knulst Vloeren dan ook graag recommanderen.
“Nieuwe keuken en pvc vloer”
Betreft Middelkoop Culemborg Door C. Kemkes op woensdag 28 jul 2021 21
Vriendelijk en vakkundig personeel, we hebben een nieuwe keuken en pvc vloer laten plaatsen. Service is PRIMA, helaas een beschadigde koelkastdeur geen probleem deze gewoon vervangen zonder ( gezeur)
“Blij met resultaat”
Betreft Knulst Vloeren Door Marten Hofland op woensdag 28 jul 2021 21
PVC vloer en plinten. Vanaf showroom tot en met oplevering erg netjes en vriendelijk te woord gestaan. Goed meegedacht en we zijn erg blij met het resultaat.
“Hulpvaardige mensen”
Betreft LAB21 Door Ferry op zaterdag 24 jul 2021 21
Een prettige manier van omgaan. De mensen waren heel hulpvaardig bij onze keuze tussen een houten vloer of een pvc vloer.
FOTO VAN FERRY
“PVC vloer ziet er fantastisch uit”
Betreft LAB21 Door Frans van wolffelaar op donderdag 22 jul 2021 21
Heel goede service en vakkundig gelegd de PVC vloer erg gemakkelijk in onderhoud en ziet er fantastisch uit. Wij zijn er erg blij mee.
FOTO VAN FRANS VAN WOLFFELAAR
“Vloer niet afgewerkt”
Betreft LAB21 Door Elly Aarssen op woensdag 21 jul 2021 21
Met de Puretec PVC vloer ben ik uitermate tevreden, de verkoper in Capelle - Mounir Akkabi - heeft mij fantastisch geadviseerd en geholpen. 16/4 is de vloer gelegd, ook naar tevredenheid, maar de afwerking laat nog steeds op zich wachten. De leggers laten me in de steek, het verkeerde overgangsprofiel was geleverd, het omgeruilde (waarvoor ik € 132 extra moest betalen) was ook verkeerd. De legger, die 22/6 e.e.a. zou afmaken, kon dus niets doen omdat het verkeerde profiel was geleverd. Hij zou het allemaal zo snel mogelijk regelen en afmaken. Helaas echter tot op heden (vanaf 16/4) zit ik nog steeds met een onafgewerkte vloer. U begrijpt dat mijn enthousiasme voor Lab21 flink is gedaald. Hoop dat u voor een snelle oplossing kunt zorgen. M.vr.gr Elly Aarssen
“Tevreden”
Betreft Europa Parket Door Jacob vW op zondag 18 jul 2021 21
Prima geholpen in de winkel, het leggen van onze Pvc vloer goed verlopen! Tevreden over dit bedrijf!
“PVC vloer en nieuwe trap”
Betreft Knulst Vloeren Door Pieter de Roover op dinsdag 13 jul 2021 21
Na het leveren en plaatsen van een nieuwe pvc-vloer en een nieuwe trap, waren er nog een paar openstaande punten. Ook die heeft firma Knulst naar tevredenheid opgepakt.
Wij genieten nu van een nieuwe vloer en een nieuwe trap en kunnen firma Knulst dan ook van harte aanbevelen!
“Aanrader”
Betreft Knulst Vloeren Door Pim Burgerhout op maandag 12 jul 2021 21
Pvc vloer aangekocht en laten leggen door Knulst. Dit is een zeer prettig en professioneel bedrijf. Bij het uitzoeken van de vloer nam men ruim voldoende de tijd en niets was teveel. Men is 3 keer komen vocht meten omdat de anhydrietvloer te nat was. Beter wachten dan op een natte vloer leggen, die over een jaar er uit klapt. (klasse dat men de vloer niet wil leggen op een natte ondervloer). Voor de klant is dit minder leuk maar wel begrijpelijk. De vloer is zeer mooi gelegd en de plinten werden op ons verzoek pas twee weken later aangebracht. Al met al is Knulst een zeer prettige zaak die ik iedereen zou aanraden om hier een vloer te kopen.
FOTO VAN PIM BURGERHOUT
“Prachtig”
Betreft Knulst Vloeren Door Gert Evertse op woensdag 7 jul 2021 21
Mooie pvc vloer in visgraat met band en bies. Prachtig gelegd!
FOTO VAN GERT EVERTSE
“Prachtig resultaat”
Betreft Europa Parket Door Silvia op maandag 5 jul 2021 21
PVC vloer gelegd (stroken Therdex) en egalisatie. Prachtig resultaat. Europaparket komt afspraken na, goede prijs kwaliteit/verhouding, prettige communicatie. Ik raad Europaparket zeker aan.
“Naturel eiken pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Ilona op dinsdag 29 jun 2021 21
Mooie visgraat pvc vloer gekocht, naturel eiken. Mooie zichtbare structuur, mooie kleurschakeringen. Fijne nuchtere verkoper. Eerlijke prijs.
FOTO VAN ILONA
“Vloer lijkt dof”
Betreft LAB21 Door Precillia Crawford op dinsdag 29 jun 2021 21
Ik heb pvc vloer gekocht wel heerlijk schoon te maken maar de vloer lijkt zo dof.
FOTO VAN PRECILLIA CRAWFORD
“Fantastisch mooie vloer”
Betreft LAB21 Door B Zoeteman op zondag 27 jun 2021 21
Zijn door Johan erg goed en vriendelijk geholpen en erg goed voorgelicht. We hebben strech oak klick pvc laminaat gekocht. Prima service!!!!! Fantastisch mooie vloer. Zeer tevreden en zullen het zeker doorgeven aan vrienden en bekenden.

Aanvulling ontvangen 30 juni 2021: Wij hebben de pvc vloer al liggen, zeer mooi en erg tevreden. Prima bedrijf.
“Super mooi”
Betreft LAB21 Door Kevin op zondag 27 jun 2021 21
Super mooi geworden. Heb de pvc vloer zelf gelegd en dat gaat super zeker met de onder vloer die al op de planken zit zeer tevreden.
FOTO VAN KEVIN
“Zelfde vloerstroken sluiten niet aan”
Betreft Luxury Floors Door Edwin op vrijdag 25 jun 2021 21
Mooie pvc vloer gekocht maar helaas niet naar tevredenheid gelegd! De leggers begonnen gelijk zonder te overleggen en de nieuwe vloer ligt niet in 1 lijn met de zelfde huidige vloer en hier storen wij ons dagelijks aan, ik heb dit gemeld maar er werd niks aan gedaan. Volgens de leg voorschriften moet de vloer nagerold worden maar dat vonden ze niet nodig! Het moest allemaal erg snel. Achteraf spijt dat ik het zelf niet heb gedaan of wat meer had betaald voor kwaliteit!
“Echte service”
Betreft Europa Parket Door Walter Teekamp op dinsdag 15 jun 2021 21
Na twee jaar op twee plekken een bobbel in de pvc vloer Oude delen eruit. Vloer opnieuw op die plekken geëgaliseerd. Nieuwe delen erin. Dat is pas echte service.

Eerdere ervaring van 23 september 2018: Top geholpen. Bedrijf is bijzonder klantvriendelijk en denkt mee. Vloer is prima geegaliseerd en uitstekend gelegd door Willem en collega. Vakwerk. Ook bijzonder netjes gewerkt.
“Genieten van de nieuwe vloer”
Betreft LAB21 Door Fenna Bovens op maandag 14 jun 2021 21
We hebben een pvc vloer gekocht. De service was zeer goed. In corona tijd en door mijn werk in de zorg ben ik eerst op afstand geholpen middels foto's en zodoende tot een goede keuze gekomen die ik later in de showroom ben gaan bekijken. De service was behulpzaam, en relaxt. Niet opdringerig. Door de grote bestelling ook tot een goede prijs overeen gekomen. Momenteel genieten we al een tijdje van de vloer en krijgen we er veel complimenten over. Een aantal mensen dachten dat het een houtlook tegel vloer is en een iemand dacht zelfs dat het een echte houten vloer is (totdat je er overheen loopt, dan voel/hoor je het verschil natuur).
FOTO VAN FENNA BOVENS
“Zeer tevreden”
Betreft Europa Parket Door M. Coopmans op zaterdag 12 jun 2021 21
Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe PVC-vloer van Europa Parket, omdat:
- er goed wordt meegedacht
- afspraken worden nagekomen
- er flexibel wordt omgegaan met wijzigingen in de offerte
- vriendelijk en servicegerichte medewerkers
- de kwaliteit van het geleverde materiaal goed is
“Zeer tevreden”
Betreft Luxury Floors Door B Menzo op donderdag 10 jun 2021 21
Ik wil dit bedrijf een grote pluim geven, ten eerste wij hadden een mooie grote tegel klik pvc uitgezocht maar kregen netjes van de verkoper Karrar Raza een telefoontje dat deze tegel niet aan hub eisen voldeed en los klikte met temperatuur schommelingen erg attent. Wij werden verzocht om een nieuwe vloer uit te zoeken na even zoeken hadden wij er eentje gevonden maar die was wel €20,- pm2 duurder, na een kortstondig overleg zijn wij daar met een kleine bijbetaling over eens geworden. Wij zijn zeer tevreden hoe we geholpen zijn. Vandaag is de vloer gelegd en onze loftrompet gaat maar door de heren 3 man sterk hebben puik werk geleverd pvc vloer netjes gelegd en mooie hoge plinten geplaatst en alles opgeruimd achter gelaten erg tevreden met het eind resultaat.
“Erg tevreden”
Betreft LAB21 Door Mieke Zieremans op dinsdag 8 jun 2021 21
Wij hebben een PVC vloer bij LAB21 gekocht. Wij zijn zeer tevreden over de vloer. Alles ging goed behalve het verticale transport wat wij speciaal hadden geregeld. Toen de bezorger van de vloer voor de deur stond waren de mensen die de vloer naar boven zouden brengen niet aanwezig. Hier was het fout gegaan. De extra kosten die we hiervoor hadden betaald hebben we na een mail wel terugbetaald gekregen. Alle andere afspraken zijn netjes nagekomen. Wij zijn erg tevreden.
“Erg blij en tevreden”
Betreft LAB21 Door Fam Steijvers op dinsdag 8 jun 2021 21
We hebben een pvc vloer gekocht. Omdat ons huis oud is en de vloer niet vlak gekozen voor planken. Eerder dan gepland werkvloer gelegen. We zijn er nog steeds erg blij mee en tevreden over. Mooie lichte vloer, ons huis lijkt groter. Makkelijk te onderhouden
“PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Hans Speekenbrink op dinsdag 8 jun 2021 21
We hebben een pvc vloer gekocht bij lab 21. Men weet waarover ze spreken, vakkundig geholpen, vakkundig gelegd voor ons een topvloer. Er werd ook gewezen op het geluidsniveau omdat we een appartement gekocht hebben top.
“Blij met het eindresultaat”
Betreft LAB21 Door Matthijs klein op zondag 6 jun 2021 21
Een nieuwe pvc vloer gekocht bij lab 21 te Groningen. Blij met het eindresultaat. Net een echt houten vloer met niet het onderhoud,
FOTO VAN MATTHIJS KLEIN
“PVC en laminaat vloeren”
Betreft LAB21 Door G. L. Wieringa op zondag 6 jun 2021 21
Ik heb een pvc vloer in de woonkamer en laminaatvloeren in hal en twee slaapkamers bij lab 21 te Groningen gekocht. Er is na het tekenen van de koopovereenkomst uitgebreid verteld hoe Lab 21 hun werkzaamheden ging uitvoeren. Planning levering betaling enz werd prima verteld. Leggen zou door een andere partij worden uitgevoerd op de geplande datum genoemd in het contract. Alles is goed uitgevoerd alleen de planning moest ik met de legger van de vloeren wat doordrukken. De legger van de vloeren moest het binnen zijn eigen planning regelen en ik zat met de verhuizing die kort na het leggen van de vloeren was gepland. Het leggen is ook goed en op tijd uitgevoerd. Bovenstaande is allemaal prima uitgevoerd. Wat ik wel vervelend vond is de communicatie die ik met Lab21 heb gehad. In de overeenkomst leg je je als koper vast dat je op een bepaalde dag de vloeren moet betalen. Dit is kort voordat de vloeren naar het legadres worden gebracht. Vanaf de eerste brief die ik van Lab21 kreeg werd mij deze betalingsafspraak me verteld. Bij elke verdere correspondentie die ik via de mail kreeg stond mijn betalingsopdracht vermeld. Ik voelde mij een beetje als wanbetaler behandeld. Dat was helemaal niet nodig geweest. Iets meer klantvriendelijkheid had ik erg op prijs gesteld.
“Prima ervaring”
Betreft Total Home Concept Door Familie Oosterom op dinsdag 25 mei 2021 21
Het leggen van een nieuwe PVC-vloer op de hele begane grond inclusief hoge plinten, het plaatsen van een nieuwe keuken en stuken van de keukenmuren wilden wij graag in één hand hebben voor een strakke doorlooptijd. En natuurlijk een goed eindresultaat.
We hebben gekozen voor THC en dat was een prima keuze. Het was prettig schakelen voor keuze vloer en keuken(ontwerp), ook de afstemming daarna qua planning verliep netjes en zorgvuldig. De uitvoering verliep goed, restpuntjes werden netjes opgepakt en afgewerkt. Ook de tip voor het laten verwijderen van de oude plavuizen pakte goed uit. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat!
FOTO VAN FAMILIE OOSTEROM
“Mooie pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Mevr Walraven op woensdag 5 mei 2021 21
Prima geholpen door Barry Verkooijen, mooie vloer uitgezocht, moderne.layred country oak

Aanvulling ontvangen 9 mei 2021: Onze PVC-vloer ligt al weer bijna 2 maanden en wij zijn er zeer te spreken over. Ondanks dat er een geintregeerde ondervloer aan de pvc-vloer zit, hebben wij er voor gekozen om er nog een extra ondervloer onder te leggen, omdat wij ineen appartement wonen met onderburen.
“Prima kwaliteit”
Betreft LAB21 Door Rikke op dinsdag 4 mei 2021 21
Pvc vloer gekocht. Prima kwaliteit! En makkelijk te leggen. Mooie dikke toplaag, en makkelijk bewerkbaar tijdens het leggen.
“Aanrader”
Betreft LAB21 Door Melissa op maandag 3 mei 2021 21
Mooie kwaliteit vloeren, vriendelijk en goede service! Wij zijn erg prettig geholpen bij Lab21. De medewerkers geven goed en passend advies, zijn geduldig en sluiten aan bij de wensen van de klant. De vloeren zijn van goede en mooie kwaliteit. Ze voelen fijn aan en zijn makkelijk te onderhouden. Wij hebben een PVC vloer gekocht, maar het lijkt net echt hout. Wij besloten later het de vloer door te leggen in het hele huis. Het bijbestellen van de vloer was geen probleem en goed en snel geregeld. Lab21 is zeker een aanrader!
FOTO VAN MELISSA
“Visgraat pvc”
Betreft LAB21 Door Johan van as op maandag 3 mei 2021 21
Een prachtige visgraat pvc vloer gekocht. Bijna 100 m2. Ligt er super in.
FOTO VAN JOHAN VAN AS
“Niet tevreden”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Wendy Selier op zaterdag 24 apr 2021 21
PVC vloer en een keuken gekocht bij Stox. Was niet goedkoop maar over beiden niet naar huis te schrijven. Keuken daar uitgezocht, vooral van afbeeldingen want de showroom is zeer beperkt. Er worden weinig tot geen ideeën aangedragen, elke wijziging is teveel. Keuken plaatsen duurde twee dagen omdat de monteur te druk was met bellen en appen en voor een privé afspraak eerder weg ging. De apparatuur die ze hebben aangeraden (Pelgrim) is van dusdanige slechte kwaliteit dat ik spijt heb dat we hiermee in zijn gegaan. De koelkast is behalve niet heel handig ook van slechte kwaliteit. Als je de deur eenmaal hebt open gedaan moet je een paar minuten wachten voor je deze weer open doet want hij zit vacuüm. We hebben het paneel al 4 keer van de deur af getrokken. De kookplaat maakt een pulserend geluid, zeer goedkoop. Tot op heden nu bijna 4 maanden verder zitten we nog met een kraan die drupt. De service is beroerd, je krijgt eigenlijk altijd het gevoel een zeur klant te zijn. Dit wordt je ook verteld als je klaagt over de montage. De dure vloer moet je ook door het bedrijf laten egaliseren voor een aardige prijs. Nou vlak is het niet. Ik ben nog steeds lijm resten weg aan het poetsen en ik zie hier en daar een strookje omhoog komen. Onder de plinten zit een kier. Kortom we hadden ons geld beter ergens anders uit kunnen geven. Dit is de 5e keuken die we gekocht hebben in de afgelopen jaren en zoals het hier gaat hebben we echt nog niet gezien.
“Slechte planning”
Betreft LAB21 Door Patrick op donderdag 25 mrt 2021 21
Kwaliteit vd aangekochte klik PVC vloer is goed echter het leggen is niet geheel naar wens verlopen (understatement). Nog niet af, plak plinten moeten nog geplaatst worden. Hopelijk spoedig, maar de legger zegt steeds af; planned verkeerd of komt helaas niet opdagen.
“Bevalt uitstekend”
Betreft LAB21 Door J van den berg op zaterdag 20 mrt 2021 21
Hallo. Wij hebben een plak pvc vloer gekocht. Deze bevalt uitstekend en zijn heel goed geholpen in Leeuwarden en kregen heel goed advies met een top resultaat
FOTO VAN J VAN DEN BERG
“Pvc klik laminaat”
Betreft Europa Parket Door Glaasker op woensdag 17 mrt 2021 21
Wat een geweldig bedrijf vanaf het begin tot het eind niks anders dan vakbekwame medewerkers en ook de verkopers weten precies alles of hun producten. We hebben 4 offertes gevraagd bij 4 andere bedrijven hun kwamen kwa prijs en kwaliteit boven alles uit. De gene die bij ons de pvc klik laminaat kwam leggen. Was vanaf het begin al vak bekwaam. Wist precies waar hij het over had. Overlegde alles van te voren. Gaf tips over de vloer ook tijdens montage eerst alles eerst met ons gaat overlegd of we het zo wouden hebben. Hij heeft netjes de tijd genomen om alles keurig af te werken. Heeft na installatie nog met ons alles door genomen en waar de aanpassingen moesten komen heeft hij dit ook aan gepast. Keurig netjes ging de monteur te werk al het afval is netjes mee genomen er werdt elke dag netjes opgeruimd en stof gezogen zodat je gewoon nog je dingen kon blijven doen zonder door stof of andere afval te lopen. Zal dit bedrijf altijd aanraden bij vrienden kennisneming andere mensen die een parket of pvc vloer willen. Wij gaan zelfs in mei verder met hun om de boven verdiepen te doen. Echt nette Firma die hun vak en product verstaan.
FOTO VAN GLAASKER
“PVC vloer zelf gelegd”
Betreft LAB21 Door I. Vos op dinsdag 16 mrt 2021 21
Klantvriendelijk, meedenken, reageert snel.

Aanvulling ontvangen 16 maart 2021: We hebben een PVC vloer gekocht en zelf gelegd.
Levering was prima.
“Nieuwe PVC vloer”
Betreft LAB21 Door H Goudriaan op maandag 15 mrt 2021 21
Heel blij met de nieuwe pvc vloer. Na jaren van vaste vloerbedekking een verademing. Makkelijk in onderhoud. Ik ben heel tevreden.
“Licht eiken PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Paul van Erp op maandag 15 mrt 2021 21
Vorig jaar heb ik bij Lab21 in Eindhoven een PVC vloer besteld. Vestigingsmanager Bob nam goed de tijd om mij te adviseren over de dikte van de vloer. Het is de Tromvik Oak geworden (lichte eiken kleur). Echter toen ik de vloer binnenkreeg zag ik meteen dat de verkeerde vloer was geleverd, namelijk de Reisa Oak. Dezelfde dag gebeld met het hoofdkantoor van Lab21. Zij gaven aan dat het inderdaad de verkeerde vloer was en dat het meteen zou worden uitgezocht. Binnen enkele dagen werd de juiste vloer geleverd en de verkeerde weer mee teruggenomen, dus dat was netjes opgelost. Mark heeft de vloer naderhand keurig gelegd, echter het kitwerk was niet naar behoren en heb ik later zelf weggehaald. Al met al kan ik Lab 21 aanbevelen. Goede service en prima kwaliteit.
FOTO VAN PAUL VAN ERP
“Dik tevreden”
Betreft LAB21 Door Peter van der Veen op zondag 14 mrt 2021 21
Op zoek naar een pvc vloer bij LAB21 in Zwolle terecht gekomen. Na een zoektocht door de voorbeelden en mogelijkheden, gewapend met een staal en offerte huiswaarts gegaan. Na accordering een planning opgesteld waar men zich super en prima aan heeft gehouden (levering materialen, egaliseren van de vloer en het leggen van de PVC vloer). Het resultaat mag er zijn***, nu naar 2 maanden gebruik nog steeds dik tevreden en content met de gehele gang van zaken
“Prachtige vloer”
Betreft LAB21 Door Jos Menheere op zaterdag 13 mrt 2021 21
100 m2 vloer geëgaliseerd en een pvc-vloer gelegd in 2 dagen. Het is een prachtige vloer. Iedereen vraagt of we een houten vloer hebben. Uiterst tevreden over de vloerenlegger.
FOTO VAN JOS MENHEERE
“PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Albert Koster op zaterdag 13 mrt 2021 21
Onze ervaring met de PVC vloer die we hebben gekocht is super. Perfect gelegd, hierdoor heeft de vloer een uitstraling wat van echt hout niet is te onderscheiden.
FOTO VAN ALBERT KOSTER
“Click-pvc vloer”
Betreft LAB21 Door L.Smit op vrijdag 12 mrt 2021 21
Na door een zeer vakkundige verkoper te zijn geadviseerd, kochten wij een click-pvc vloer. (Rigid-PVC). Er werd ons verteld dat het leggen van zo'n vloer erg eenvoudig is. Nadat alles keurig netjes op de afgesproken datum was afgeleverd, gingen wij aan de slag. Met niets meer dan een Stanleymes, een rolmaat en een blokhaak hebben wij de vloer zelf gelegd. En het resultaat mag er zijn! De vloer ligt er prachtig in, is schoon en onderhoudsarm. Zeer tevreden over de mensen bij Lab21 en de geleverde vloer.
“Lijm PVC”
Betreft LAB21 Door Monique op vrijdag 12 mrt 2021 21
Wat gekocht? Plinten, lijm PVC + zelfplakkende ondervloer (bovenverdiepingen), lijm PVC + egalisatie vloer (begane grond). Tevreden: kwaliteit PVC vloer, tot dusver geen beschadigingen. Alles netjes gelegd, op paar moeilijke plekken na waar het soms net wat minder is gelegd/vast plakt. Fijn dat je wat gratis staaltjes kon aanvragen om thuis te kijken. Ontevreden: facturering is tot 5-6x mis gegaan en uiteindelijk wel goed aangepast.
FOTO VAN MONIQUE
“PVC vloer voor hal, wc en keuken”
Betreft LAB21 Door Ad Kreuger op vrijdag 12 mrt 2021 21
Ik heb een PVC vloer gekocht en is door LAB21 gelegd. Deze vloer ligt in de hal, wc en keuken. Qij zijn erg tevreden over de vloer, vooral dat deze vloer geluid dempend is, en goed te onderhouden.
“Lijm PVC”
Betreft LAB21 Door L.S.Kleingeld op vrijdag 12 mrt 2021 21
Wij zij in Capelle prima geholpen bij het uitzoeken van lijm pvc vloer. Wij zijn ook erg tevreden over de vloer die door Tonny v d Breul en zijn personeel gelegd is. Het is de eerste keer dat wij voor pvc hebben gekozen en dat bevalt ons prima in vergelijking met plavuizen wat wij altijd hebben gehad. Lijm pvc is ook een prima combinatie met vloerverwarming. We zijn erg tevreden met deze keus.
FOTO VAN L.S.KLEINGELD
“Mooi gelegd”
Betreft LAB21 Door W.P.M. Vastré op vrijdag 12 mrt 2021 21
Wij zijn door een mevrouw heel fijn geholpen in filiaal Eindhoven. Hebben daar een pvc vloer besteld en zijn er ontzettend blij mee. Mooi gelegd en fijn in onderhoud.
FOTO VAN W.P.M. VASTRÉ
“PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Jack van den Eijnden op vrijdag 12 mrt 2021 21
De door ons gekochte pvc-vloer bevalt ons heel goed. Wel wat problemen gehad bij schade aan de stroken door de verpakking. Uiteindelijk allemaal opgelost.
“Gavle PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Grabijn op donderdag 11 mrt 2021 21
De verkoper in de winkel informeerde ons goed en dacht ook goed mee in onze keuze. Helaas kon onze keuze niet op een infraroodvloerverwarming, dus op het laatste toch gekozen voor water-vloerverwarming. De keuze van Gavle PVC vloer was bepalend, want dit was de enige die we beide mooi vonden. Het egaliseren is helaas niet helemaal egaal geworden, waardoor sommige meubels niet waterpas kunnen staan (en bij het schobben van de vloer water weg loopt naar 1 punt). Over het algemeen zijn we tevreden over de PVC vloer.
“Visgraat pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Yvonne op donderdag 11 mrt 2021 21
Visgraat pvc vloer laten leggen en bevalt goed
FOTO VAN YVONNE
“Verlijmde PVC vloer”
Betreft LAB21 Door B. de Jonge op donderdag 11 mrt 2021 21
Wij kochten een verlijmde pvc vloer voor een zeer competitieve prijs. De afspraken werden goed nagekomen en het leggen ging professioneel en snel. Het betrof 125 m2 en ze kwamen met 3 man om in 1 dag klaar te zijn. Super. Nu het hele appartement is ingericht komt de vloer nog meer tot zijn recht.
“Keuken en PVC vloeren”
Betreft Middelkoop Culemborg Door Carla Bouwman en Gerhard Uenk op dinsdag 9 mrt 2021 21
Wij hebben een hele goede ervaring met de koop van onze keuken. Hij is prachtig! alle tijd heeft Gido voor ons genomen en hele goede adviezen gegeven bij het samenstellen van de keuken. We kregen een mooie presentatie van hoe de keuken er uit zou komen te zien. De begeleiding van koop tot plaatsen waren top. De heren van de montage van de keuken werkten super netjes en precies. Al het karton, plastic netjes afgevoerd. Wij zijn super tevreden.

Wij hebben ook PVC vloeren hier gekocht. Voor de begane grond een visgraat en voor de 2de Etage een PVC vloer maar dan lange stroken en voor op de zolder een laminaat vloer. Het was een een fijn en prettig verkoop gesprek, duidelijk de voor en nadelen besproken. Dit heeft ons doen besluiten om de vloer dan ook gelijk te kopen. Inmiddels liggen de vloeren en ze zijn prachtig. Eerlijk en goed advies, prettig geholpen door alle medewerkers van verkoper tot aan de planning, het vervoer en niet te vergeten de vloeren legger. Deze meneer is ruim een week bezig geweest. Allemaal Toppers.
“Knulst is een aanrader”
Betreft Knulst Vloeren Door Kees en Marijke Kuijpers op woensdag 24 feb 2021 21
Wij zijn volop tevreden over zowel de fa. Knulst als over de vloer zelf. Prettig oriëntatie- en verkoopgesprek. Wat betreft de planning hadden we gelukkig geen haast en waren flexibel. De communicatie verliep prettig en de afspraken waren duidelijk. Het verwijderen van het oude tapijt en ondertapijt (ca. 950 kg.) was een megaklus, maar in 1 dag geregeld en afgevoerd. Het leggen van de LayRed PVC-vloer is super mooi gedaan, net als het plaatsen van de overzetplinten. Dus wat ons betreft: Knulst in Nunspeet....een aanrader
“Keuken en PVC vloer”
Betreft Middelkoop Culemborg Door Anita en Theo Smits op dinsdag 23 feb 2021 21
Wij zijn zeer tevreden over Middelkoop. Wij hebben een keuken en een PVC vloer gekocht. Wij werden zeer vakkundig geholpen door Corianne en Jacob. De planning was perfect, we werden hiervan op de hoogte gehouden. De plaatsing van de keuken, en het leggen van de vloer door Marcel, ging volledig naar wens. Kortom wij kunnen Middelkoop aan iedereen aanbevelen.
“Prachtige PVC vloer”
Betreft LAB21 Door R. Postma op maandag 22 feb 2021 21
Prachtige PVC vloer, we zijn er zeer tevreden over. Ook het verkoopproces en alles daarom heen is naar volle tevredenheid verlopen. De contacten met Barry van de vestiging Breda hebben we als zeer prettig ervaren!
“Goede ervaring”
Betreft Knulst Vloeren Door Ingrid Lammerse op donderdag 11 feb 2021 21
Goede ervaring met Knulst. Het zijn kundige vakmensen, zowel in het meten als voorbewerken als leggen van de PVC-vloer. Heel tevreden. De schriftelijke informatie voorafgaand aan het leggen van de vloer (stookprotocol) roept soms vragen op. Vragen worden goed afgehandeld.
“Zeer tevreden over de PVC vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Peter op vrijdag 5 feb 2021 21
Ben zeer tevreden over het eindresultaat van de pvc-vloer, vooral nadat de plinten zijn bijgewerkt en netjes -afgekit. Goede en prettige uitleg vooraf en Knulst stelt zich flexibel, meewerkend en correct op; een aanrader.
“Zeer blij met nieuwe PVC vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Peter op woensdag 3 feb 2021 21
Een nieuwe PVC vloer gekocht en laten leggen, werkzaamheden volgens planning uitgevoerd, en met vakmanschap gelegd, we zijn er zeer blij mee.
“Aankoop pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Fons van den Brand op dinsdag 26 jan 2021 21
Pvc vloer sensation century Lund. Wij hebben de vloer aanbetaald en nadien hoorden wij niets meer, totdat wij zelf eens met Lab gingen bellen wanneer er een afspraak werd gemaakt voor het leggen etc. Bleek dat er administratief iets fout was gegaan en kon er met de grootste moeite een afspraak worden gepland. Wanneer dit niet tijdig was gelukt hadden wij een groot probleem ivm andere afspraken met leveranciers voor onze nieuwbouwwoning.
FOTO VAN FONS VAN DEN BRAND
Gelegde vloer
“Lab21 is een aanrader”
Betreft LAB21 Door Anke van den Eijnden op maandag 25 jan 2021 21
Onlangs hebben wij een lijm PVC vloer laten leggen in ons verbouwde huis. In de winkel kregen we goed advies, passend bij onze wensen. Wij kozen uiteindelijk een vloer waar we lang over na hebben gedacht, gezien de vele verschillende kleuren. Hier werd ons dan ook de tijd voor gegeven en kregen een staal mee om de vloer in het huis te bekijken. De vloer is erg netjes gelegd door de legdienst en wat is hij mooi! Enorm blij mee. Ook het contact en de service rondom de bestelling, het leveren en leggen was erg prettig. Lab21 is een aanrader!
FOTO VAN ANKE VAN DEN EIJNDEN
“Warmen houten vloer”
Betreft LAB21 Door Rein Constant op maandag 25 jan 2021 21
Wij hebben een pvc vloer gekocht. Het is of er een warme houten vloer in onze tuinkamer ligt. We zijn er heel blij mee
“Vertrouwd gevoel”
Betreft Knulst Vloeren Door Piet Koldenhof op maandag 18 jan 2021 21
Pvc vloer gekocht boj de fa. KNULST . Zij geven juiste voorlichting, komen keurig de afspraken na en hebben vriendelijke en zeer gemotiveerde mensen in dienst.Dat gaf ons een vertrouwd gevoel.