Feedback
Alle Vloerenwinkels Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland)
135 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
334 ervaringen
Barneveld (Gelderland)
397 ervaringen
Putten (Gelderland)
87 ervaringen
Wijhe (Overijssel)
68 ervaringen
Vriezenveen (Overijssel)
173 ervaringen
6,8
LAB21
Oostzaan (Noord-Holland)
89 ervaringen

PVC vloeren


PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Wanneer u op zoek bent naar een PVC vloer in uw woning, leest u dan de voor- en nadelen goed door.

Benaming
De term PVC staat voor polyvinylchloride.

PVC of vinyl vloeren
In het woord "polyvinylchloride" zit het woord "vinyl". Naast PVC vloeren wordt ook vaak gesproken over vinyl vloeren. Vinyl vloeren en PVC vloeren zijn in principe hetzelfde. Omdat er heel veel verschillende vormen van PVC en vinyl vloeren zijn, kunnen er wel verschillen zitten tussen een specifieke vloer die als PVC vloer wordt verkocht en een specifieke vloer die als vinyl vloer wordt verkocht. Onder de naam PVC vloer worden vaker stroken of tegels PVC aangeboden en onder de naam Vinyl vloer wordt vaker PVC op een rol aangeboden.

Soorten PVC vloeren
Bij PVC vloeren zijn er heel veel verschillende types. De belangrijkste varianten zijn PVC klikvloeren, PVC tegels, PVC stroken, magnetische PVC vloeren en losliggende PVC vloeren. PVC stroken zijn vaak voorzien van een zelfklevende laag om te verlijmen. Er bestaan ook nog allerlei varianten zoals bijvoorbeeld PVC kliktegels. Dit betreffen allemaal PVC vloeren met dezelfde basiseigenschappen van PVC.

Materiaal
PVC wordt gemaakt uit aardolie en zout. Aan deze mix worden weekmakers toegevoegd zodat de PVC vloer flexibel wordt. Een PVC vloer bestaat uit een beschermende toplaag (van PU), een transparante slijtlaag, een decorlaag die het uiterlijk bepaald, en een waterdichte geluiddempende kern.

Levensduur
PVC vloeren zijn slijtvast en hebben een lange levensduur. PVC vloeren zijn voorzien van een slijtlaag die indicatief is voor de levensduur van de vloer. Deze slijtlaag varieert meestal in dikte van 0.20 mm (voor (licht) huishoudelijk gebruik) tot 1.00 mm (voor zwaar industrieel gebruik). In veel woningen kan je een dikte van 0.30 mm aantreffen. De garantie op pvc vloeren varieert in de regel van 10 jaar tot zelfs 25 jaar. De daadwerkelijke levensduur zal vaak langer zijn, maar dit is afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt.

Geluidsoverlast
Vloeren van PVC zijn stil en geluiddempend. Een PVC vloer wordt bijna altijd in combinatie met een ondervloer gelegd die ook nog eens bijdraagt aan de geluiddemping.

Vochtbestendigheid
PVC vloeren zijn vochtbestendig en kunnen gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken of het toilet.

Vlekgevoeligheid
De meeste vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.

Krasvorming
PVC vloeren zijn krasbestendig. De meeste PVC vloeren zijn voorzien van een beschermlaag die beschermt tegen krassen. PVC vloeren kunnen wel beschadigen bij stoten met scherpe voorwerpen. Onder de poten van de stoelen en overig meubilair kunnen het beste viltdoppen gebruikt worden om krassen tegen te gaan. Goedkopere PVC vloeren kunnen wel krasgevoelig zijn. Bij beschadiging zijn individuele stroken PVC uit te nemen en te vervangen.

Vloerverwarming
PVC vloeren krimpen niet en zetten ook niet uit. De combinatie met vloerverwarming is uitstekend. Een ondervloer is altijd noodzakelijk bij vloerverwarming.

Uitstraling
PVC vloeren zijn mogelijk in elk ontwerp en design en zijn geschikt voor elk interieur. Bijna elke uitstraling en kleurstelling is te realiseren. PVC vloeren met een hout- of steenmotief zijn op het oog nauwelijks van echt hout of steen te onderscheiden. Een PVC vloer heeft bij aanraking uiteraard niet hetzelfde contactgevoel als een houten of stenen vloer. PVC vloeren voelen juist vrij zacht aan.

Schoonmaken en onderhoud
Een PVC vloer vraagt om minimaal onderhoud. Stof kan zonder problemen verwijderd worden met de stofzuiger. Daarnaast kan de vloer met lauwwarm water gedweild worden. Dit kan bijvoorbeeld met PU reiniger. Er mogen geen olieachtige substanties gebruikt worden. 1 à 2 keer per jaar moet de beschermende waslaag opnieuw worden aangebracht.

Montage
PVC vloeren zijn licht van gewicht, dun en flexibel. De dikte van een PVC strook of tegel is slechts enkele millimeters. Een praktisch voordeel hiervan is dat ongelegde delen PVC vloer makkelijk mee te nemen zijn en klaar te leggen zijn voor montage. Stroken PVC kunnen met een Stanley mes op maat worden gesneden. De montage verschilt per type PVC vloer. In veel gevallen is het noodzakelijk om de ondergrond volkomen te egaliseren. Egaliseren is een specialistisch werk dat u moet laten doen. Bij PVC lijmvloeren is bijna elke kleine oneffenheid in de ondergrond te zien en is egaliseren noodzakelijk. PVC klikvloeren zijn minder gevoelig voor kleine oneffenheden en daarvoor zal egaliseren meestal niet noodzakelijk zijn. Of egaliseren noodzakelijk is hangt af van de staat van uw ondergrond en van welke type PVC vloer u koopt. Bovenop de ondergrond die dus mogelijk geëgaliseerd moet worden, komt bijna altijd een ondervloer of folie te liggen. Ook een ondervloer vangt weer kleine oneffenheden in de ondergrond op. Bovenop de ondervloer of folie wordt de PVC vloer gelegd. Bij een PVC lijmvloer wordt de PVC letterlijk verlijmd. PVC lijmvloeren zijn vaak voorzien van een zelfklevende laag die het leggen vergemakkelijkt. Een PVC klikvloer of losliggende PVC vloer wordt zwevend gelegd en dus niet verlijmd of gespijkerd. Het leggen van klik PVC kan bewerkelijk zijn omdat het kliksysteem van de meeste merken klik PVC lastig is in het gebruik. PVC tegels en PVC stroken zijn meestal relatief makkelijker te leggen.

Merken en producenten
Er zijn heel veel verschillende merken PVC vloeren. Veel PVC vloeren komen uit China maar ook binnen Europa zijn er verschillende producenten van PVC vloeren. Producenten hebben allemaal hun eigen productiemethode en er zijn grote kwaliteitsverschillen. Van de buitenkant zijn deze kwaliteitsverschillen meestal niet te zien. In sommige goedkopere PVC vloeren kunnen loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen zitten. Vraag altijd goed na wat u koopt.

Kosten
De kosten van PVC vloeren variëren sterk per merk en productsoort. Alle PVC vloeren zijn duurder naarmate de slijtlaag dikker is. Naast de aankoopkosten van de PVC vloer zijn er aankoopkosten voor de ondervloer, kosten voor het leggen van de PVC vloer en eventueel kosten voor het egaliseren van de ondergrond. Verlijmde PVC vloerdelen zijn in de regel goedkoper dan de te klikken of losliggende PVC vloerdelen, maar omdat de ondergrond geëgaliseerd moet worden dan bent u vaak weer iets duurder uit.

Conclusie
PVC vloeren zijn een duurzame aankoop met zeer veel positieve eigenschappen.

De foto's zijn afkomstig van Knulst PVC vloeren.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 34 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Martin op donderdag 9 nov 2017 yy
Ik lees heel veel positieve reviews, echter wat wij graag willen weten, welke merken zijn van goede kwaliteit en welke merken zijn minder van kwaliteit? Is duurder ook altijd beter?
Door ingrid op vrijdag 28 apr 2017 yy
Als ik bedrijven bel hoor ik veel verschillende verhalen, dus dat wordt best lastig uitzoeken.. iemand ervaring met Coretec, en vrij nieuw product . Zou nog beter zijn als PVC
Door G.M.Laan op woensdag 8 mrt 2017 yy
kan je op klik pvc een wasmachine plaatsen. het pvc ligt op een betonnen vloer
Door Annemieke op zaterdag 31 dec 2016 yy
Wij hebben gekozen voor simplay losleg pvc en zijn bijzonder blij. We moesten het eerst even zien dus hebben we gevraagd of we et ergens mochten zien leggen en dat was geen probleem. Mijn man heeft het zelf gelegd en dat was erg makkelijk. Wel erg zwaar met naar binnen dragen haha. Grootjes uit apeldoorn
Door Hans Olsthoorn op dinsdag 8 nov 2016 yy
PVC is toch slecht voor het milieu (want chloor) ivm de afbreekbaarheid?
Door Marco op vrijdag 29 jan 2016 yy
In onze woning is een PVC-vloer gelegd. Het resultaat is een strakke vloer die geheel drempelloos in woonkamer, bijkeuken en studeerkamer is gelegd. Er was een hoogteverschil tussen de kamers maar dat is vakkundig verholpen.
Door De Graaf op zaterdag 23 jan 2016 yy
We waren op zoek naar een PVC vloer met vloerverwarming. Het plaatsen ging goed gecoordineerd in 3 dagen. Eerst werd de vloerverwarming ingefreest,daarna de vloer gelegd, op dag 3 werden de plinten door het hele huis geplaatst.
Door HM Wassink op zondag 26 apr 2015 yy
Wij hebben een pvc vloer. De vloer is verlijmd gelegd op een perfecte ondervloer, geschikt voor een appartement. Zwevend, maar wel zeer strak tegen de bestaande plint. Extra liggende plinten zijn niet nodig geweest.
Door Familie Van der Sman op vrijdag 13 mrt 2015 yy
Wij gaven de voorkeur aan een PVC-vloer met daaronder vloerplaten en een isolerende folie. De vloer was prima gelegd, zag er strak uit. Toch bleek bij het lopen alsof de vloer golfde. Niet zo geweldig dus!! Vervolgens contact opgenomen. Zij zijn direct gekomen en kwamen tot dezelfde conclusie als wij. De vloer golfde (alsof je op water liep). Roescher heeft vervolgens contact opgenomen met de vloerenlegger. Zij hebben gezamenlijk gekozen voor een andere isolerende folie en dit meer dan prima in orde gemaakt. De PVC vloer is er dus uitgehaald de 'oude folie' vervangen door een stevige folie, de vloerplaten en de PVC-vloerdelen weer opnieuw gelegd. Het effect is meer dan prima, de vloer is helemaal geworden zoals we destijds bij de aankoop in gedachten hadden.
Door Jan Willem Nieuwenhuizen op maandag 15 dec 2014 yy
Eerst zijn ze bij ons komen kijken om onze oude vloer te beoordelen. De kurkvloer kon gelukkig blijven liggen, alleen de voegen hoefden geegaliseerd te worden + de overloop. In 3 dagen tijd is de boeg geegaliseerd en gelegd. Beneden click pvc en op de trap en overloop plak pvc. Het resultaat is prachtig en we krijgen veel complimenten.
Door Renate op zondag 12 okt 2014 yy
Na goed advies de keuze voor 13mm click PVC gemaakt. Het ziet er fantastisch uit en voelt net als een echte houten vloer, maar stiller en veel makkelijker in onderhoud.
Door Rico & Lena op maandag 23 jun 2014 yy
Wij kiezen voor een pvc vloer, in het vorige huis geen omkijken naar gehad.
Door M.S. op zondag 8 jun 2014 yy
We hebben een easy click pvc vloer gekocht. Het doet zijn naam eer aan het leggen is makkelijker dan met laminaat. Je kan twee kanten opleggen, Handig was ook om veel stroken thuis uit te leggen. Thuis is het licht anders dan in de winkel. 52 vierkante meter in ruim een dag gelegd. Dus prima voor elkaar zou ik zeggen.
Door Jannemiek en Eric op vrijdag 9 mei 2014 yy
Wij laten vloerverwarming leggen en op de vloer komt PVC. Laminaat schijnt niet erg efficient te zijn, veel lucht tussen de vloer en het beton wat de warmte tegenhoudt. PVC wordt rechtstreeks op het beton geplakt wat de doorgifte van warmte goed mogelijk maakt. Verder zijn wij niet erg gecharmeerd van plavuizen/tegels, maar dat is persoonlijk.
Door JT op vrijdag 25 apr 2014 yy
Door eigen schuld een pvc strook beschadigd, dit werd kosteloos gerepareerd. En deze reparatie is niet meer terug te zien.
Door M. van der Hoeden op donderdag 23 jan 2014 yy
Zoek je een pvc vloer, dan zou ik zeker gaan kijken in een showroom. Voordeel is namelijk dat er daar grote stalen liggen en te zien . Want een juiste vloer uitzoeken is erg lastig van kleine vierkantjes.
Door H. O. op dinsdag 15 okt 2013 yy
Wij vielen voor PVC op een dikke harde onderlaag met kliksysteem. Het laagje PVC daarop is echter maar dun in vergelijking tot de normale PVC producten.
Door Mevr. H.V. te E. op woensdag 9 okt 2013 yy
Het bleek dat we voor pvc een ‘lastige’ vloer hebben, er zit hoogteverschil in en een deel van de vloer heeft een ondergrond van hout en een ander deel van beton. Omdat de vloer goed geëgaliseerd moest worden wisten we dat er een flink bedrag extra voor de egaline bij zou komen. Omdat we nog een extra stukje vloer hebben laten meenemen, en er ook nog legkosten bij kwamen kwam de rekening uiteindelijk flink hoog uit, en daar hadden we niet helemaal op gerekend, dus dat was wel een domper.
Door Pieter op dinsdag 17 sep 2013 yy
Een Pvc vloer aanschaffen is een uitgaven, maar dan heb je wel wat moois. Wij zij zeer tevreden over de kwaliteit van het geleverde produkt. De vloer ziet er goed uit.
Door Joost op maandag 16 sep 2013 yy
Voor onze nieuwe woning zijn we op zoek gegaan naar PVC-vloeren omdat we vloerverwarming kregen.
Door Baukje op maandag 16 sep 2013 yy
Ik heb gevraagd, of er in de keuken ook PVC gelegd kon worden, dat was helemaal geen probleem.
Door Anita op maandag 16 sep 2013 yy
Besloten om een PVC vloer te nemen en te laten leggen. Gekozen voor de M-flor authenthiek mocha. Op de afgesproken dag kwamen er drie man sterk om eerst te egaliseren. Na 2 dagen werd de vloer gelegd (voor het drogen).
Door Joyce op maandag 16 sep 2013 yy
We hebben een pvc vloer in huis. Het egaliseren is netjes en schoon gegaan, evenals het leggen. Wij hebben vloerverwarming en de PVC vloer voelt zeer comfortabel aan, het onderhoud is eenvoudig: gewoon met water dweilen.
Door Fred op woensdag 4 sep 2013 yy
Pvc vloer? Het beste is eerst de vloer laten egaliseren en pvc met de lijm vast leggen. Dus na 3 dagen is de vloer beloopbaar.
Door Stefan op zaterdag 17 aug 2013 yy
We hebben een pvc vloer. Dit is misschien iets duurder maar je krijgt er geen spijt van. Zeker met de vloerverwarming en koeling is het fijn. Bij de buren staat het laminaat nu bol vanwege de temp verschillen.
Door Monique op vrijdag 26 jul 2013 yy
Hallo, Wij hebben een gelijmde pvc vloer beneden en 1e etage, zeer tevreden over.
Door RoSta op zaterdag 23 mrt 2013 yy
Als je stalen opvraagt, dan kun je duidelijk de verschillen zien, voelen en horen tussen klik PVC en PVC welke je dient te verlijmen, misschien maakt dat de keuze makkelijker. Wij hebben gekozen om het te verlijmen zodat je het maximale rendement eruit haalt, zeker ook omdat er nog iets van 5 cm aan zand-cement bovenop de vloerverwarming ligt. Maar ook wij hebben begrepen dat het verschil tussen klik PVC en PVC dat je verlijmd minimaal is!
Door Manfred en Annemieke op zaterdag 23 mrt 2013 yy
Het rendement van klik pvc t.o.v. het verlijmen is wel wat minder, maar aan ons is verteld dat dat minimaal is. Wij hebben nu uiteindelijk dan voor een klik pvc vloer gekozen, omdat deze ook goed zelf te leggen is.
Door martin op zaterdag 23 mrt 2013 yy
Bij de pvc winkel zeiden ze dat je bij klik PVC vloeren de vloer niet hoeft te egaliseren.Bij een PVC vloer die je op de vloer lijmt wel.
Door RoSta op zaterdag 23 mrt 2013 yy
Ons is verteld dat je de vloer zowel beneden als boven moet egaliseren als je de PVC vloer gaat verlijmen. Nu weet ik niet of dit ook geldt als je voor een PVC klikvloer gaat, deze is weer dikker dan de verlijmbare versie.
Door Leonoor op woensdag 20 feb 2013 yy
Ik heb in mijn 75 jaar oude huis een vinylvloer laten leggen. Op advies met een ondervloer van finifloor. Al na enkele maanden begon de vloer te 'bobbelen', naar nu blijkt omdat de platen van de ondervloer krom waren getrokken. Er kwamen mensen langs, deze hebben een randje van de ondervloer afgehaald, het dubbelzijdig klevend tape verwijderd én een scheur in het vinyl getrokken. Uiteindelijk is er een nieuwe ondervloer gelegd, echter deze trekt ook weer krom. De ondervloer die in mijn type huis toegepast zou moeten worden is nl. geschroefd vinyl. Maar aangezien dat niet in het assortiment van de leverancier zit en finifloor wel, verkopen ze liever een ondervloer die niet geschikt is, dan dat ze een goed advies geven.
Door Dana Z. op maandag 18 feb 2013 yy
Zelf gaan wij voor een PVC vloer, daar waren we het al gelijk over eens. Met hout hebben wij persoonlijk niet zoveel, het is mooi maar ons te bewerkelijk. De PVC vloeren vinden wij ook echt mooi en zijn kwalitatief super sterk, leuk voordeel! Omdat er natuurlijk bij de woningen ook nog een cementdekvloer van ong. 5 cm op de vloerverwarming komt schijn je met PVC het meeste rendement te behalen, ook niet geheel onbelangrijk! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik voordat we ons huis kochten nog nooit van PVC gehoord had...
Door Jaap op maandag 31 dec 2012 yy
We hebben een PVC-vloer en die ziet er echt super uit en werkt perfect met vloerverwarming.
Door Karen op woensdag 17 okt 2012 yy
We zijn erg tevreden over de gekozen pvc-vloer. Het lijkt alsof er nooit wat anders heeft gelegen, zo snel zijn we eraan gewend! Het egaliseren en leggen van de vloer hebben we professioneel laten uitvoeren.
Meer artikelen