Feedback

Parket vloeren

Parket bestaat geheel (massief parket, lamelparket) of gedeeltelijk (fineerparket) uit hout. De parketdelen of planken zijn voorzien van een messing en een groef waardoor ze strak tegen elkaar aan te leggen zijn.

Soorten parket en materiaal
Er zijn drie soorten parket namelijk: massief parket, lamelparket en fineerparket. Elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

Massief parket
Dit is gemaakt van massief houten planken met een messing en groef. Deze planken zijn meestal 20 mm tot 22 mm dik. Massief parket kan erg werken (inkrimpen of uitzetten).

Lamelparket
Dit is ook volledig gefabriceerd van hout. Echter om het parket minder te laten werken wordt lamelparket gefabriceerd door 3 lagen hout haaks op elkaar te persen tot 1 plank. De dikte van de vloer kan variëren van 10 mm (dunlamel) tot 20 mm (Duoplank ook wel combiplank of multiplank genoemd).

Fineerparket
Fineerparket bestaat uit 3 verschillende lagen van verschillend materiaal. De toplaag bestaat uit houtfineer. De tussenlaag is van HDF en er is een onderlaag. In sommige gevallen is het parket ook voorzien van een kurklaag om het loopgeluid van een massieve parketvloer te simuleren. Fineerparket lijkt in de opbouw op laminaat en is gemakkelijk te leggen, met als verschil dat u op echt hout loopt. Fineerparket kan niet geschuurd worden en heeft een kortere levensduur.

Levensduur
Bij parket geldt dat hoe dikker het hout is, hoe langer de levensduur is. Massief parket gaat dan ook het langst mee met een levensduur tussen de 40 en 60 jaar. Lamelparket heeft een kortere levensduur dan massief parket, maar kan nog steeds 30 tot 40 jaar mee. Omdat fineerparket het dunst is, heeft deze parketsoort een beperkte levensduur van ca. 10 tot 15 jaar.

Geluidsoverlast
Geluidsoverlast is grotendeels te reduceren door het leggen van een goede ondervloer. Zeker als u in een appartement parket wilt leggen zult u hier goed naar moeten kijken. Dit in verband met de geluidsnorm van de VvE.

Vochtbestendigheid
Als de parketvloer is gelakt of geolied is deze beter tegen water bestand dan een parket vloer die in de was staat. Het is in ieder geval verstandig het parket zo min mogelijk in aanraking te laten komen met vocht. Mocht de vloer toch nat worden droog deze dan snel.

Vlekgevoeligheid
Drankvlekken en overige niet hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een niet te natte doek en een milde allesreiniger. Belangrijk is wel om de vloer direct droog te maken. Bij hardnekkige vlekken kunt u ervoor kiezen om de vloer te schuren. Bij fineerparket kan dit echter niet.

Krasvorming
Parketvloeren zijn redelijk krasgevoelig. Als de krassen alleen in de afwerkingslaag zitten, dan zijn deze relatief makkelijk te verwijderen. Gebruik een schuurspons om de vloer te polijsten. Behandel daarna het geschuurde deel met olie, was of lak. Als de kras in het hout zelf zit, schakel dan een specialist in.

Vloerverwarming
Afhankelijk van de houtsoort en de dikte en breedte van de plank is vloerverwarming bij parket mogelijk. Over het algemeen is vloerverwarming bij massief parket niet mogelijk en bij lamelparket en fineerparket wel.

Uitstraling
Een parket vloer heeft net als een houten vloer een warme en natuurlijke uitstraling. Het heeft als voordeel dat het in bijna elk interieur past.

Schoonmaken en onderhoud
Parket kunt u stofzuigen en/of vegen. Doe dit regelmatig want zand en vuil kunnen gaan schuren op de vloer waardoor de beschermlaag beschadigd raakt. Zowel massief parket als lamelparket kunnen een aantal maal geschuurd worden. Daarnaast is het raadzaam 1 of meerdere malen per jaar de vloer opnieuw in de lak, olie of wax te zetten. Fineerparket kan niet geschuurd of gelakt worden.

Montage
Bedrijven die parket vloeren verkopen bieden vaak ook aan deze te leggen. Dit kan, mede gelet op de garantie, een goede keus zijn. Als u er toch voor kiest om de vloer zelf te leggen houd er dan rekening mee dat de parketvloer eerst een aantal dagen moet acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd gaat worden. Als u dit niet doet kan de vloer gaan werken kort nadat u hem heeft gelegd, er kan dan zoveel spanning op de planken komen waardoor ze gaan scheuren.

Merken en producenten
Er zijn veel producenten van parket. Enkele in Nederland bekende namen zijn:
- Ambiant Parket
- Aubrey
- Bauwerk parquet
- Berg & Berg
- BerryAlloc
- Boen
- Bruynzeel parket
- ChacoWood
- Combiwood parket
- Dilegno
- Flamingo Parket
- Haro
- Hakwood
- Hollansche vloer
- ter Hürne
- Junckers
- Inpa
- Kährs
- Karelia hardwood floors
- Old Floor Italy
- Woodpecker
- Parquets Marty
- Vink Houten Vloeren
- Parador
- Par-ky
- Tarkett
- Solidfloor

Kosten
In de regel is fineerparket het goedkoopst met een prijs tussen ca. 25 en ca. 40 euro per vierkante meter. Lamelparket kost tussen ca. 40 en ca. 60 euro per vierkante meter. Massief parket is te verkrijgen vanaf ca. 50 tot en met ca. 100 euro per vierkante meter.

Conclusie
Parket is een echt natuurproduct, maar wel vrij duur. Ondanks dat er veel goedkopere alternatieven zijn, kiezen veel mensen nog steeds voor parket vanwege de warme en natuurlijke uitstraling.

De foto is afkomstig van Europa Parket.

10+ Beste Vloeren - Alle Top Vloerenzaken
• Knulst Vloeren
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,6 uit 345 ervaringen
• Europa Parket
   
(Barneveld Gelderland) score 9,5 uit 411 ervaringen
• Vloerenhuis Putten
   
(Putten Gelderland) score 9,4 uit 83 ervaringen
• Bebo Parket
   
(Vriezenveen Overijssel) score 8,7 uit 124 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste Parketzaken bekijken.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Dennenbos parketvloer”
Betreft Vloerenhuis Putten Door K. van de Biezen op vrijdag 11 dec 2020 20
Wij hebben bij het Vloerenhuis in Putten een prachtige dennenbos W07 parketvloer gekocht. We zijn goed geadviseerd door Frank en de vloer is heel strak en super netjes gelegd. Kortom, wij zijn erg tevreden.
FOTO VAN K. VAN DE BIEZEN
“Vloerrenovatie”
Betreft Europa Parket Door Graciëlle op dinsdag 1 dec 2020 20
Super content over hoe Europa Parket onze parketvloer van een grenen kleur heeft omgetoverd tot een whitewash vloer. Bies en band ook prachtig hersteld. Eind resultaat is fenomenaal! Echt een aanrader!
FOTO VAN GRACIËLLE
“Tot volle tevredenheid”
Betreft Europa Parket Door De Kleine op donderdag 3 sep 2020 20
Voor de derde keer parketvloer bij Europa parket gekocht. Goede prijs/prima service! /goed gelegd!

Aanvulling ontvangen 4 september 2020: Aankoop is al geleverd en gemonteerd. Tot volle tevredenheid!
“Strakke vloer”
Betreft Europa Parket Door Ecco Vos op zaterdag 22 aug 2020 20
Wij hebben een parketvloer gekocht bij Europa parket. Die is superstrak gelegd. De parketlegger was een prettige man, waarmee we goed konden overleggen. Een aanrader!
“Geheel naar wens”
Betreft Tegelhuys Wijhe Door SV op vrijdag 31 jul 2020 20
Na vorig jaar tegels voor de keuken te hebben gekocht, hebben wij nu een keramisch parketvloer voor de woonkamer uitgekozen. De medewerkers van Tegelhuys Wijhe zijn Klantvriendelijk en geven vakkundig advies.
“Perfect resultaat”
Betreft Europa Parket Door Visser op zondag 21 jun 2020 20
Bestaande eiken parketvloer keurig geschuurd en voorzien van olie met perfect resultaat.
“Dikke 10”
Betreft Knulst Vloeren Door Marcel & Christine Bunders op zondag 14 jun 2020 20
Na een week Zeeland waren we ontzettend benieuwd naar onze nieuwe visgraat gelegde vloer! Wat een vakwerk geleverd door Harrie! Keihard heeft hij met zorg en liefde de vloer gelegd. Daarnaast verliep de communicatie met Roel en alle andere medewerkers fantastisch. Vanaf het opmeten tot het leggen van de vloer en de levering van het laminaat dat we graag boven wilden leggen, iedereen was geweldig. Er is meegedacht, er zijn alternatieven aangedragen en er werd flexibel gereageerd.
We wisten niet dat er zoveel komt kijken bij het leggen van een nieuwe vloer... Wat ons betreft wordt het dan ook een dikke 10!
FOTO VAN MARCEL & CHRISTINE BUNDERS
Visgraat parketvloer
“Harde werkers”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Meijer op woensdag 13 mei 2020 20
Wij gingen voor een nieuwe pvc keukenvloer en renovatie van onze ruim 30 jaar oude parketvloer. Goede informatie en advies vooraf. Afspraken nagekomen. Harde werkers. En het resultaat is prachtig, helemaal naar onze zin.
“Verwachtingen overtroffen”
Betreft Europa Parket Door m.o. op vrijdag 3 apr 2020 20
mooie houten parketvloer in visgraat gekocht bij europa parket. na het een en ander met de verkoper afgestemd te hebben. tussentijd nog een proefmonster gehad. die zou ik persoonlijk niet meer toesturen want die lijkt niet echt op het origineel (moet nog drogen of uitharden). de uiteindelijke vloer meer dan tevreden over en ook veel complimenten al over ontvangen. de betreffende legger Abselam is echt een vakman en detaillist. daarnaast is hij zeer flexibel en behulpzaam geweest toen we constateerde op de dag van het leggen dat de aannemer bepaalde oneffenheden niet heeft verwijderd. bedankt daarvoor Abselam. de plinten boven en beneden heeft hij ook in no time strak gelegd. dus mijn algemene ervaringen met europa parket zijn goed en de betreffende legger heeft daarnaast mijn verwachtingen overtroffen.
“Opschuren en lakker parketvloer”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Anna op donderdag 26 mrt 2020 20
Wij hebben onze eiken visgraat parketvloer 12 jaar geleden met volle tevredenheid door t Vloerenhuis laten leggen en onlangs weer opnieuw laten schuren en lakken. Prettige, goede communicatie vooraf en tijdens de klus. Helaas was ons houten afdek-rooster voor de convectorput ook meegelakt, terwijl dat niet de bedoeling was. Het resultaat daarvan was niet fraai, maar het Vloerenhuis heeft dit zeer coulant en professioneel opgepakt en het gehele rooster afgeschuurd en opnieuw keurig in de lak gezet. Hij is weer als nieuw! Als tegemoetkoming kregen we ook nog een schapenvachtje voor het aanbrengen van de vloerpolish erbij. We zijn wederom erg blij met het prachtige eindresultaat en de super service!
“Parketvloer - Hongaarse punt”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Freek Hulst op donderdag 20 feb 2020 20
We twijfelde enorm tussen alle mogelijke opties. Bij Stox zijn we verscheidene malen langsgekomen en telkens met alle geduld en zonder enige druk goed geholpen. We hebben uiteindelijk gekozen voor een houten parketvloer. Het gehele proces is super verlopen. Service en kwaliteit staat duidelijk voorop, want wij hebben ons amper bezig hoeven houden met het hele process. Ze ontzorgen en werken flexibel, echt een aanrader. In de toekomst kiezen wij 100% zeker voor Stox en raden het onze familie en vrienden aan. Om deze reden ook onze zeldzame actie om een review te schrijven! Met dank aan Milco en Jose!
“Erg tevreden”
Betreft Europa Parket Door Lily en Ad op vrijdag 14 feb 2020 20
Al 13 jaar hebben wij een naturel eiken parketvloer van Europa parket. Ondanks de vloerverwarming onder de vloer zag deze er nog prima uit. Toch wilden we een andere look in de woonkamer. In de showroom hebben we samen met een van de adviseurs een groot aantal kleurmogelijkheden bezien. Ruim een week geleden is in drie dagen de nieuwe kleur aangebracht. De vloer is als nieuw en ligt er weer eigentijds en prachtig bij!
“Onder de indruk”
Betreft Europa Parket Door Anja Berkhout op donderdag 23 jan 2020 20
We hebben een eiken parketvloer gekocht die in visgraat is gelegd met een bies en rand. De parketeur heeft de vloer, 40m2, in 1,5 week met heel veel passie en kwaliteit gelegd. Tot slot heel mooi in de olie gezet. We zijn ontzettend onder de indruk van zoveel vakwerk, vanaf de verkoper in de winkel, de informatie aan de telefoon en op de mail tot dus aan de parketeur aan toe!
FOTO VAN ANJA BERKHOUT
Gelegde visgraat vloer
“Eiken parketvloer”
Betreft Europa Parket Door Bart Alink op vrijdag 22 nov 2019 19
Een prachtige verouderde eiken parketvloer. Gerookt en getrommeld. Past uitstekend in ons gerenoveerde huis van 1921.
“Super service”
Betreft Europa Parket Door Jasper op woensdag 20 nov 2019 19
Houten parketvloer (raftwood) in visgraat, tevens trapbekleding gekocht bij Europa Parket in Barneveld. Eindresultaat in onze nieuwbouwwoning is geweldig mooi geworden, meteen sfeer in huis! Verder een super service! Zowel in de showroom als thuis door de parketteurs. Er is super netjes gewerkt met veel aandacht voor detail en afwerking, wat het helemaal af heeft gemaakt!
FOTO VAN JASPER
Raftwood vloer
“Vakkundig geholpen”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Sanella Rascic-Okanovic op woensdag 30 okt 2019 19
Wij hebben i.v.m. onze verhuizing voor de tweede keer een parketvloer bij Stox gekocht. Net als met onze eerste vloer van Stox zijn wij weer zeer vakkundig geholpen, geïnformeerd en geadviseerd en werd er vooral rekening gehouden met onze wensen. Mochten wij ooit weer een vloer nodig hebben, dan staat onze keuze om weer bij Stox aan te kloppen zeer zeker vast.
“Erg tevreden”
Betreft Slingerland Tegels Door Fam. De Vet op maandag 21 okt 2019 19
Vanaf het eerste moment fijn en helder contact. Naast de scherpe prijs ook zeer vakkundig gelegd. Erg tevreden met het resultaat en fijn om één goede partij te hebben voor zowel de keramische parketvloer en de badkamer.
“Super”
Betreft Europa Parket Door Patrick Timmerman op woensdag 25 sep 2019 19
Vanaf het begin was duidelijk volgens welke procedure de opdracht voor onze parketvloer in de olie zou verlopen. Bij het inmeten werd meegedacht en ook het uiteindelijke leggen, verliep zoals afgesproken en er werd zorgvuldig gewerkt. Bij de kleurbepaling van de vloer werd duidelijk geadviseerd en meegedacht. Werkelijk waar, zelden zo'n gestructureerd en volgens afspraken gewerkt bedrijf meegemaakt! Deze score "SUPER" is zeer verdiend
“Goed advies”
Betreft Knulst Vloeren Door Marloes van Slobbe op woensdag 18 sep 2019 19
Knulst heeft een prachtige, eiken parketvloer bij ons gelegd. Ondanks het klassieke visgraatmotief heeft deze een frisse en moderne 'look'. Goed geadviseerd.
Kernwoorden: vriendelijk, toegankelijk, behulpzaam en deskundig.
“Niet verder zoeken”
Betreft Poggenpohl Rotterdam Door Herman de Wit op maandag 16 sep 2019 19
Na wat keuken omzwervingen uiteindelijk terecht gekomen bij Poggenpohl Rotterdam. Wat een verademing. perfecte begeleiding van begin tot eind. Serieus advies van Ronald (het grappige was dat hij ook tegengas kan geven, niet het gebruikelijke meepraten) Onze originele plannen werden in goed overleg aangepast en de uitkomst is ronduit schitterend. Het gehele proces zijn we vakkundig bijgestaan. Met veel dank aan de vakmensen die de oude keuken hebben verwijderd en vakkundig de nieuwe keuken hebben geplaatst (bedankt Arie, Remco en Wouter).
Via Ronald contact gelegd met benodigde stucer en parketvloer reparateur, wederom vakmensen met super geleverd werk. Beste lezer, mocht uw budget het toelaten dan zou ik niet verder zoeken !!!!!
FOTO VAN HERMAN DE WIT
Keuken met visgraatvloer
“Gerookte eikenhouten parketvloer met whitewash”
Betreft LAB21 Door Ingrid op donderdag 12 sep 2019 19
Ik heb bij Lab21 een gerookt eikenhouten parketvloer met whitewash afwerking gekocht, inclusief ondervloer en legservice. De datum van leggen was nog redelijk ver in de toekomst, de offerte was in de winkel snel opgesteld en akkoord. Omdat de meterprijs nog niet aangepast in het systeem stond zou de medewerker mij de dag daarna een aangepaste offerte sturen, en die afspraak is keurig nagekomen. Het inmeten kon daarna snel plaatsvinden, de offerte werd op de laatste punten bijgewerkt en de opdracht werd definitief. De man die de vloer kwam leggen was er vroeg in de ochtend, een zeer plezierige man die erg secuur te werk ging. De vloer is prachtig, netjes afgewerkt, al het plastic en zaagresten werden in aparte zakken verzameld door de leg-meneer, zodat ik deze bij het grofvuil gesorteerd kon wegbrengen. Al met al ben ik zeer tevreden met de vloer, de kwaliteit en de service van de man die de vloer kwam leggen. Ook qua prijs is Lab21 gunstig, deze viel ongeveer 1/3 lager uit ten opzichte van een vergelijkbare offerte van een andere vloerenboer. Ik heb wel een kanttekening over de communicatie vanuit Lab21, over de afgesproken data voor levering van de vloer en het leggen daarvan. De data waren ruim van tevoren in de winkel al vastgezet, maar in de daarop volgende standaard mails van Lab21, staat elke keer dat er contact wordt opgenomen over een datum, etc. Dit is erg verwarrend omdat ik in de veronderstelling was dat deze al vast stonden, en daar heb ik danook een paar keer achteraan gebeld. Ook ontving ik pas op de dag van aflevering van de vloer een telefoontje van de man die hem kwam brengen over een tijdstip. Bijzonder laat, het is toch zeer gebruikelijk dat je uiterlijk de avond van tevoren een tijdvak te horen krijgt van een transporteur. Ik hoop dat Lab21 iets doet met deze aandachtspunten.
“Uitstekend”
Betreft Europa Parket Door F v Heugten op donderdag 5 sep 2019 19
Wij hebben een eikenhouten parketvloer gekocht bij Europaparket. Tijdens het hele proces zijn we heel goed geholpen en hebben we uitgebreide uitleg en advies gekregen. De vloer is volgens afspraak geleverd en uitstekend gelegd.
“Meer dan waargemaakt”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Peter Vermeer op donderdag 15 aug 2019 19
Wij hebben in mei een nieuwe keuken (in Rotterdam) laten plaatsen door Keukenstudio Maassluis. Hij was ons aangeraden door kennis (met een echt andere smaak) en ze hebben die verwachting meer dan waargemaakt. Keukenstudio heeft in een aantal heldere stappen onze keukenwensen op een rij gezet en vervolgens in een paar gesprekken dit vertaald in een ontwerp, apparatuur en een bestelling. Steeds met open vizier en helderheid over de kosten en planning. Voor technische voorbereiding konden we kiezen voor onze eigen of hun aannemer. Ook hier werd ruim op tijd een werkbeschrijving opgemaakt en een prijs afgegeven. Het is niet een budget-keukenboer maar als je tijd hebt en je dit realiseert heb je aan keukenstudio een goede. De parketvloer die moest worden aangemeld kon door hij vaste (in huis) partners worden verzorgd. Geheel volgens planning.
FOTO VAN PETER VERMEER
“Schitterend resultaat”
Betreft Europa Parket Door Bettina Hermelink op maandag 12 aug 2019 19
Mijn huiskamer werd door een uitbouw van 2,5 m vergroot, en er moest dus een oplossing worden gevonden voor de vloerbedekking. We hadden al een parketvloer, 30 jaar oud, en niet eerder geschuurd. Europa Parket gaf aan dat het mogelijk zou zijn om het bestaande parket te behouden, en in de uitbouw te verlengen met nieuw parket. Het oude en het nieuwe parket wordt dan geschuurd en voorzien van een hardwaxolie. Dit hebben wij laten doen, met een schitterend resultaat. Je ziet bijna geen verschil tussen het oude en het nieuwe parket, het is heel mooi geworden! Dus ik kan Europa Parket alleen maar aanraden, ook voor wat speciale parketklussen.
“Prima begeleid”
Betreft Poggenpohl Rotterdam Door Marcel Aling op vrijdag 9 aug 2019 19
We zijn prima begeleid bij de keuze en aanschaf in de winkel en gedurende het verdere proces ook. De installatie was feilloos er is keurig en schoon gewerkt (ook met in acht name van de parketvloer) en conform gemaakte afspraken. Eigenlijk is het precies gegaan zoals we hadden gewenst en misschien zelfs nog wel meer dan dat. Kortom: super dus!
FOTO VAN MARCEL ALING
Keuken met bovenblok
“Parketvloer”
Betreft Europa Parket Door Jongman op donderdag 27 jun 2019 19
Voor de 2e maal een parketvloer gekocht bij europaparket. Goede service, vakkundig gelegd. Heel tevreden
“Zekere aanrader”
Betreft Europa Parket Door S.L. op woensdag 12 jun 2019 19
Wij zijn erg blij met zowel de visgraat als de houten parketvloer die geplaatst zijn door Europaparket. Ze waren altijd goed bereikbaar, hielden ons goed op de hoogte en hebben prachtige vloeren afgeleverd. Zeker een aanrader!
“Vakkundige reparatie”
Betreft Knulst Vloeren Door Yvonne op dinsdag 11 jun 2019 19
Door een lekkage was mijn eiken visgraat-parketvloer beschadigd. De medewerkers van Knulst hebben mij goed geïnformeerd en de vloer heel vakkundig gerepareerd. Ik ben erg tevreden over het resultaat en over de service! Ik kan Knulst Vloeren zeker aanbevelen!
“Vakwerk”
Betreft Europa Parket Door Anique op woensdag 29 mei 2019 19
Wij hebben een parketvloer besteld bij en laten leggen door Europaparket. De service was super, van het advies in de winkel tot het leggen van de vloer. Er is echt vakwerk geleverd en de vloer is prachtig!
“Top prestatie”
Betreft Europa Parket Door S.D. van Dolder op woensdag 24 apr 2019 19
Wij waren laat met het verzoek om onze parketvloer op te schuren en in de olie te zetten. Door een goede interne communicatie en afstemming door Hans Franken konden wij toch binnen 3 weken worden geholpen. De medewerker van Europaparket geeft ons parket, prachtig opgeschuurd, naden en kieren weggewerkt en hem mooi in de olie gezet. Hij lijkt wel geheel nieuw. TOP prestatie.
“Erg tevreden”
Betreft Tegelhuis Montfoort Door Joost op vrijdag 22 mrt 2019 19
We zijn bij Tegelhuis Montfoort geweest om een keramische parketvloer uit te kiezen voor onze nieuwbouwwoning. Bij de keuze en selectie zijn we door Ronald goed geholpen, met duidelijk en bruikbaar advies, waarbij ook echt naar onze situatie en belangen gekeken werd. De levering verliep door omstandigheden bij de transporteur wat rommelig, maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Installatiebedrijf Ed Roodakker heeft de vloer vakkundig gelegd en gereinigd. We zijn er erg tevreden mee, en hebben al meermaals complimenten over de vloer gekregen.
“Zeer tevreden”
Betreft Knulst Vloeren Door G. A. de Bruijn op maandag 18 feb 2019 19
Nadat er een zuur goedje op onze eiken parketvloer was gemorst heeft de firma Knulst de gehele vloer opnieuw geschuurd en geolied. Deze vloer is 4 jaar geleden door de firma Knulst ook naar grote tevredenheid geïnstalleerd. We zijn zeer tevreden over hoe de firma dit heeft uitgevoerd.
“Prachtige parketvloer”
Betreft Europa Parket Door J.Hofman op zondag 17 feb 2019 19
een parketvloer is prachtig gelegd. We zijn zeer tevreden en goed behandeld.
“Uitstekend”
Betreft Europa Parket Door Cees op dinsdag 12 feb 2019 19
Wij hebben onze oude parketvloer laten opknappen
“Weer als nieuw”
Betreft Europa Parket Door R.J. Stronkhorst op donderdag 27 dec 2018 18
Parketvloer geschuurd. Deskundig en prima werk geleverd. Ziet er weer uit als nieuw. Bovendien zeer klantvriendelijk!
“Kambale parketvloer”
Betreft Knulst Vloeren Door C v L op dinsdag 18 dec 2018 18
Onze 62 jaar oude kambale parketvloer was toe aan een opknapbeurt. De veertig jaar oude de lak was versleten . Na een teleurstellende ervaring met een bedrijf dat tot twee maal toe de verkeerde lak gebruikte kwam ik bij Knulst vloeren terecht. "Mevrouw een kambala vloer kan niet gelakt worden met waterhoudende lak, er moet olie op. In de Knulst agenda werd wat geschoven en met spoed werd onze vloer zorgvuldig geschuurd en in de olie gezet. Ik woon nu in een "nieuwe" kamer met een prachtige warm uitziende vloer.
“Traject perfect geregeld”
Betreft Slingerland Tegels Door Familie Berends op woensdag 14 nov 2018 18
Via Oprey & Beisterveld in Vianen kwamen we bij de familie Slingerland terecht. We hadden een grote tegel uitgezocht (60x180x1,2 cm) uit de serie Concreto (Grafite). Ook wilden we vloerverwarming. Een hele klus dus, want er lag een houten parketvloer. Via Corinne is het hele traject perfect geregeld. Parketvloer eruit, dekvloer slopen, vloerverwarming aanleggen, nieuwe dekvloer storten en uiteindelijk het leggen van de nieuwe vloer door Jaap en zijn assistent Frenk. In twee dagen is onze vloer (70 m2) prachtig gelegd. Met oog voor detail, in alle hoeken liggen de tegels strak en kaarsrecht. Hier gaan wij de komende jaren echt van genieten. Nogmaals dank voor alle perfect uitgevoerde werkzaamheden.
FOTO VAN FAMILIE BERENDS
Strak en kaarsrecht
“Parketvloer”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Famillie Verkijk Troelstralaan Harderwijk. op vrijdag 2 nov 2018 18
Wij hebben door Vloerhuis Putten nieuwe parket aan ons bestaande parketvloer laten leggen/door trekken. Dit hebben zij zeer vakkundig; zelfs binnen voorgestelde termijn en offerte gerealiseerd. Onze hartelijke dank gaat hiervoor uit naar dit bedrijf en kunnen door onze ervaring andere mensen dit bedrijf zeker aan bevelen.
FOTO VAN FAMILLIE VERKIJK TROELSTRALAAN HARDERWIJK.
Blij met deze vloer
“Prima kwaliteit”
Betreft Europa Parket Door Fam Poolman op vrijdag 2 nov 2018 18
Vorige week een parketvloer bij ons geplaatst inclusief aanbrengen van plinten. Wij zijn erg tevreden over de manier waarop de medewerkers van Europa Parket dit hebben gedaan en de medewerking om enkele zware meubels met ons te verplaatsen . Zal het bedrijf zeker aanbevelen. Voor ons is dit al de derde vloer die wij bij hun hebben gekocht. Prima kwaliteit dus .
“Olien vloer”
Betreft Europa Parket Door Gerard Brom en Jodi Woutersen op vrijdag 2 nov 2018 18
Afgelopen maandag 22 oktober is onze eiken parketvloer aan de Klompenmakerslaan 36 opnieuw in de olie gezet, ditmaal met een whitewash olie, de ROYL 2K PEBBLE C16+16. We zijn superblij met het uiteindelijke resultaat en willen jullie bedanken voor jullie hoge mate van service en het meedenken in de uiteindelijke oplossing. Zoals bekend sloeg de ROYL 2K PITCH B20 niet aan. De eerste keer werd de olie niet goed opgenomen en ook de 2e poging gaf helaas niet het gewenste resultaat. Uiteindelijk hebben we, in overleg bij jullie showroom, gekozen voor de lichtere kleur en gelukkig werden we hier wel blij van. Zowel voor jullie als voor ons was het vervelend. Jullie moesten tot 3 maal toe de vloer olien, terwijl wij 3x de woonkamer moesten leeghalen. Gelukkig was er begrip over en weer en zijn we er in goed overleg uitgekomen. Complimenten voor jullie begrip, inlevingsvermogen en het meedenken! Europaparket heeft aangetoond service hoog in het vaandel te hebben staan. Hartelijk dank daarvoor! Wij genieten inmiddels al een tijdje van ons nieuwe huis en onze prachtige woonkamervloer!
“Zeer klantvriendelijk”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Fam. Foppen op zondag 23 sep 2018 18
Parketvloer is geschuurd en in de olie gezet. Bij het eerste contact zijn we wederom zeer klantvriendelijk geholpen en zijn we goed geadviseerd over de diverse kleur mogelijkheden. Er zijn op ons verzoek diverse opzetjes gedaan om de voor ons gewenste kleur te krijgen. Ook zijn wij heel tevreden over de secure en geduldige werkwijze van de parketteur.
“Prima geholpen”
Betreft Knulst Vloeren Door HK op dinsdag 18 sep 2018 18
Prima geholpen. Direct en zakelijk en vooral uitstekende kwaliteit

Eerdere ervaring van 8 december 2017: Wij hebben een prachtige parketvloer, die geschikt is voor vloerverwarming, gekocht. Wij waren onder de indruk van de correcte voorlichting en ook van de afhandeling van de financiele kant, maar vooral zijn wij onder de indruk van het vakmanschap waarmee de vloer gelegd is. Dat is in een woord perfect vakmanschap.
“Parketvloer”
Betreft Europa Parket Door R.Kommer op maandag 17 sep 2018 18
Onze parketvloer is geschuurd en opnieuw gekleurd. We zijn goed geholpen in de showroom om de kleur uit te zoeken. Het werk is prima uitgevoerd en we zijn heel blij met onze "nieuwe" vloer.
“Zeer tevreden”
Betreft Europa Parket Door Troost op woensdag 12 sep 2018 18
Parketvloer voor nieuwe woning aangeschaft. Betrouwbare partij, prima communicatie, planning en uitvoering van de werkzaamheden. Zeer tevreden dus over deze deal.
“Aanrader”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Ger Struik op maandag 10 sep 2018 18
Na 12 jaar gebruik, parketvloer opnieuw laten schuren en in de olie laten zetten.
Jongens werkten zeer zorgvuldig en lieten geen enkele rommel achter. De voor-geoliede horizontale plinten zijn perfect aangebracht. Kortom: aanrader
“Zeer aan te bevelen”
Betreft Europa Parket Door Jos op maandag 27 aug 2018 18
Vanwege het opheffen van een convectorput moest onze parketvloer (van Europa Parket) aangeheeld worden. De houtsoort: quatambu (ivoorhout) bleek volgens parketwinkels in onze omgeving nergens meer in onze maat te krijgen. Toen toch weer teruggevallen op Europa Parket. Een medewerker beloofde zijn uiterste best te doen om nog een hoeveelheid quatambu op te sporen, desnoods in het buitenland.
Binnen 14 dagen belde hij, dat hij de hand had weten te leggen op een paar m2. Daarnaast regelde hij ook een zeer bekwame parketlegger, die er weer een mooi geheel van wist te maken. Kortom, wij zijn uiterst tevreden met Europa Parket. Zeer aan te bevelen.
“Lamel parketvloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Dirk van den Dool op zondag 26 aug 2018 18
Wij hebben een mooie lamel-parketvloer gekocht bij Knulst. Sinds kort wonen wij in Nunspeet en wij wilden onze woning uiteraard zo mooi mogelijk met goede materialen inrichten. Vanaf het eerste bezoek aan de winkel zijn wij zeer goed geadviseerd en is alles heel goed begeleid. Wij hebben zelfs een royaal proefstuk meegekregen zodat wij bij de keukenleverancier en meubelleveranciers goed konden selecteren. De vloer hebben wij zelf gelegd maar ook hierbij heeft Knulst goed geadviseerd en gezorgd dat alle benodigde materialen erbij zaten. Ik had zelf iets te krap gemeten waardoor ik een stukje ondervloer tekort kwam. Ook hierin is snel en coulant een oplossing voor geboden. Al met al zijn wij dus zeer tevreden over de vloer en de service. Achteraf krijgen wij ook veel complimenten van gasten die ons nieuwe huis en dus de vloer komen bewonderen.
“Fijne mensen”
Betreft Knulst Vloeren Door Renes op vrijdag 6 jul 2018 18
Wij hebben onze parketvloer laten schuren en opnieuw laten behandelen, helemaal top zowel advisering als uitvoering. Daar naast hebben we een pvc laten leggen, ook helemaal goed uitgevoerd. Fijne mensen om mee te werken. Dit bedrijf is een aanrader.

Eerdere ervaring van 21 februari 2018: Zeer kundige en zeer prettige bedrijf. We hebben onze vloer laten schuren en diverse plekken laten maken. Met de mensen waarmee wij te maken hadden van dit bedrijf, als zeer kundig en netjes ervaren. Zeer een aanrader.
“Uitermate deskundig”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Bas op vrijdag 22 jun 2018 18
't Vloerenhuis is uitermate deskundig, klantvriendelijk en betrouwbaar! Ze geven persoonlijk advies en denken met je mee. We hebben op de BG een eikenhouten parketvloer in visgraatmotief laten leggen en op de 1e en 2e laminaat. Alles conform afspraak.
“Parketvloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Frank van der Heide op maandag 18 jun 2018 18
Bij de firma Knulst een parketvloer gekocht. Prettige begeleiding door de verkoper. Aanpassing van de leveringsdatum was geen probleem. Bij leggen van de vloer bleek de kleur van de olie niet goed te zijn maar dat werd direct opgelost.
“Prachtige vloer”
Betreft Europa Parket Door E. C. Teeuw op zaterdag 16 jun 2018 18
Eiken dubbele visgraat parketvloer, dubbel gerookt en verouderd - prachtig gelegd en een plaatje om te zien. Zeer tevreden, ook met de extra service toen wij reclameerden over de plinten: meteen en prima hersteld! Europa Parket kunnen wij van harte aanbevelen!
“Super service”
Betreft Vloerenhuis Putten Door G.Alderliesten op vrijdag 15 jun 2018 18
Super service. Bij ons is een visgraat eiken parketvloer gelegd met rondom een band, erg vakkundig uitgevoerd! Klantvriendelijk en deskundig!
“Bauwerk parketvloer”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Ria en Bert Zock op dinsdag 5 jun 2018 18
Wij hebben een Bauwerk parketvloer gekocht speciaal voor vloerverwarming. Een prachtige vloer welke op zeer deskundige wijze is gelegd. Wij hebben voor dit bedrijf gekozen wegens de betrouwbaarheid en de deskundigheid van de medewerkers. Het kontakt verliep op een heel plezierige wijze. Dit bedrijf verdient in alle opzichten absoluut een 10!
“Parketvloer”
Betreft Europa Parket Door P. Kalff op zondag 3 jun 2018 18
Parketvloer gekocht. Resultaat is uitstekend. Offerte was snel, goed en duidelijk. Planning probleemloos gehandhaafd. Hulp voor aanvullende diensten, zoals meubelopslag, schilder-/behangwerk, was efficiënt en snel. De parketteur was wat stug in de omgang, maar wel een vakman.
“Schuren parketvloer”
Betreft Europa Parket Door T. Nelissen op vrijdag 25 mei 2018 18
Parketvloer is geschuurd en opnieuw gelakt. Vakkundig gedaan en zeer plezierige medewerkers.
“Aanrader”
Betreft Europa Parket Door Peter & Ellen Kraaijeveld op dinsdag 15 mei 2018 18
TOP ERVARING!! onze nieuwe parketvloer is perfect gelegd. Van advies bij verkoop tot planning, oplevering en overdracht alleen maar compliment voor het hele team van Europa Parket. Wat ons betreft een aanrader!
FOTO VAN PETER & ELLEN KRAAIJEVELD
Gelegde parketvloer
“Zeer tevreden”
Betreft Europa Parket Door van der Waals op vrijdag 27 apr 2018 18
Schuren en lakken van een parketvloer. Zorgvuldig en goed gedaan. Zeer tevreden.
“Parketvloer”
Betreft Europa Parket Door Chris op dinsdag 6 mrt 2018 18
Parketvloer gekocht. Goed gelegd, op paar ruwe flink noestige planken na, die niet op de meest handige plek lagen. Fijn bedrijf mooie vloeren tegen een mooie prijs.
Ze doen echt hun best voor je, goede service en snelle reacties. Top!
“Top”
Betreft Europa Parket Door Guus van Pieterson op zaterdag 23 dec 2017 17
Wij werden op een zeer klantvriendelijke en professionele wijze in de showroom in Barneveld te woord gestaan. Wij zijn reuze blij met de parketvloer. Hij is super strak gelegd, met name rond de kozijnen en de buizen van de CV. Dit is vakmanschap ten top. Een kleine beschadiging werd op zeer professionele wijze en direct hersteld. Kortom Europa Parket verdient van ons een pluim. Top!
“Plezierig, deskundig en goed in prijs en kwaliteit”
Betreft Tegelhuis Montfoort Door Ad Bijlard op maandag 4 dec 2017 17
Plezier in het vak, deskundigheid en een goede prijs-kwaliteitsverhouding! Het advies van Tegelhuis Montfoort bleek voor ons waardevol. In de toonzaal kregen we direct een goede indruk van de door ons gekozen keramische parketvloer. De prijs bleek niet tegen te vallen. Bestelling en levering liepen vlekkeloos. Onze woonkamer is daarna deskundig betegeld en gevoegd. Onze gasten zijn vaak verbaasd, wanneer wij vertellen dat het een keramische vloer is en geen houten. De vloer is mooi om te zien, zeer slijtvast en de vloerverwarming werkt snel en prettig. Gedegen advies, levering volgens afspraak, keuzevrijheid in tegellegger en ook daarna advies.
FOTO VAN AD BIJLARD
Keramische parketvloer
“Geen discussie gewoon goed”
Betreft Europa Parket Door R. Hessing op maandag 13 nov 2017 17
Nadat de eerste parketvloer voor een groot deel al door uw medewerkers was gelegd en men zélf over het resultaat niet tevreden was is er zonder discussie door uw bedrijf besloten uit coulance deze te vervangen door een veel duurdere 'Tapis' vloer. En......... dit zonder enige bijbetaling!!!!
“Een plaatje”
Betreft Vloerenhuis Putten Door H.H. Slots op maandag 6 nov 2017 17
Vriendelijk personeelslid met bijna twintig jaar ervaring. Parketvloer vakkundig en secuur geschuurd zonder stof achter te laten. Vervolgens vloer 3 x in de lak gezet met als resultaat een vloer, die er weer als nieuw uitziet (een plaatje !)
“Zeer tevreden”
Betreft Knulst Vloeren Door Bert van Velsen op donderdag 28 sep 2017 17
Nadat door een leidingbreuk onze parketvloer onherstelbaar werd beschadigt, zijn we snel opzoek gegaan naar een betrouwbare leverancier van parketvloeren. Omdat we bij de eerste zaak niet konden slagen zijn we verder gaan zoeken en kwamen bij Knulst uit. De ontvangst was vriendelijk en er werd goed maar niet opdringerig geadviseerd. Nadat de keuze was gemaakt was ook de prijs een aangename verrassing. De levertijd was wel een probleem daar we op beton moesten wonen maar dit was Knulst niet kwalijk te nemen. De afgesproken levertijd is goed nagekomen en op de uitvoering is niets aan te merken. Wij zijn dan ook zeer tevreden met deze vloer.
“Aanrader”
Betreft Europa Parket Door Wouter van Toor op woensdag 27 sep 2017 17
Prachtige parketvloer van hoge kwaliteit en met bijzonder warme uitstraling! Elke keer bij het binnen komen in onze woning worden we blij! Ook de trap ziet er schitterend uit. En de plint is zeer netjes aangebracht en afgekit. Alles bij elkaar bijzonder goed geholpen! Zowel bij het maken van onze keuzes qua vloer, als het komen tot een mooie prijs. En erg fijn contact gehad toen de vloer en plint gelegd werden! Aanrader!
FOTO VAN WOUTER VAN TOOR
Trapbekleding
“Traprenovatie”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Bouwman op donderdag 24 aug 2017 17
We hebben onze trap later renoveren door 't Vloerenhuis. Er zijn houten tredes aangebracht van hetzelfde hout als onze parketvloer. De trap bevindt zich in de woonkamer en is nu een echte blikvanger. 't Vloerenhuis heeft ons goed geadviseerd over de mogelijkheden en heeft mooi werk geleverd.
FOTO VAN BOUWMAN
Resultaat van de trap
“Alles perfect verlopen”
Betreft Europa Parket Door Roland Baumgarten op woensdag 19 jul 2017 17
Van orientatie in de winkel, bestelling, levering en plaatsing van het parket (112 m2 multiplank door het hele appartement) is alles perfect verlopen. Vriendelijke medewerkers. Zeer tevreden zijn we over het resultaat. De vloer ligt er strak bij. Ik zou dit bedrijf graag aanraden aan ieder die op zoek is naar een mooie parketvloer.
“Geschuurde vloer”
Betreft Europa Parket Door Paul op dinsdag 18 jul 2017 17
Onze parketvloer is geschuurd en ge-olied. De parketteur was op de afgesproken tijd aanwezig, was aardig en werkte keurig. De vloer ziet bijna overal er weer prachtig uit! Enkel de plaats waar m'n burostoel de vloer had beschadigd is nog enigszinds afwijkend van kleur. We zijn al met al zeer tevreden met het resultaat en zouden dit bedrijf zeker aanraden.
“Bamboo parketvloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Ronald Bontje op dinsdag 27 jun 2017 17
In 2015 heeft Knulst Vloeren bij mij een mooie bamboo parketvloer gelegd (verlijmd). Na 10 maanden bleek deze op verschillende plaatsen in de huiskamer, hal en keuken los te laten van de betonnen vloer. De heer Knulst heeft toen laten onderzoeken wat de oorzaak was. Het bleek dat de vloer met de egalisatielaag op veel plaatsen losliet van de betonnen ondergrond. Door oude lijmresten van de vorige vloer. De heer Knulst heeft toen een fantastische service geleverd: de gehele vloer op de begane grond werd kosteloos vervangen. Om de overlast voor ons te verlichten werd er een grote zeecontainer geregeld voor de opslag van onze meubels etc. Niemand zat natuurlijk op deze ingrijpende werkzaamheden te wachten, maar uiteindelijk is alles netjes en in goed overleg afgehandeld. Ik kan Knulst Vloeren dan ook met name vanwege de service en de prettige omgang aanbevelen.
“Schuren parketvloer”
Betreft Bebo Parket Door Paul en Herma van Benthem op maandag 19 jun 2017 17
Vorige week heeft een medewerker , zijn naam Hans Buiël, van BEBO PARKET bij ons de parketvloer geschuurd. Fantastisch, vakwerk, vriendelijk , in overleg met kleur, en goed advies. Vele complimenten gekregen van Familie, vrienden en kennissen. Hartelijk dank voor deze prachtige vloer.
“Zo hoort het”
Betreft Europa Parket Door JBaan op woensdag 10 mei 2017 17
Bij Europa Parket Barneveld naar volle tevredenheid een whitewash eiken 22cm duoplank parketvloer gekocht verlijmd op de cementdekvloer met vloerverwarming.
Kernpunten:
* Prima advies in de winkel
* Beste prijs voor zeer goede kwaliteit materiaal
* Super verzorgd gelegd en meegedacht waar nodig
* Netjes nagebeld of alles in orde is.
Zo hoort het te zijn.
FOTO VAN JBAAN
Whitewash eiken duoplank parketvloer
“Deskundig en vriendelijk”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Hoogstraate op dinsdag 14 mrt 2017 17
Deskundig en vriendelijk personeel. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Er werd voorafgaand aan de koop alle tijd genomen. Tussentijds ook op de hoogte gehouden v.w.b. levering . Geen gehaast, geen gepush en geen commerciële praatjes. De badkamer, keuken en keramische parketvloer zien er fantastisch uit.
FOTO VAN HOOGSTRAATE
Grando Keuken
“Bijzonder tevreden”
Betreft Europa Parket Door Alisa op donderdag 2 feb 2017 17
Parket vloer gekocht bij Europa Parket voor de gehele begane grond vloer. Bijzonder tevreden over de service. Bij oplevering was nog niet alles in orde, maar binnen een paar dagen zijn ook de laatste punten bijzonder service gericht opgelost.
FOTO VAN ALISA
Parketvloer
“Zeer tevreden”
Betreft Knulst Vloeren Door jansen op woensdag 1 feb 2017 17
Goed en snel nakomen van gemaakte afspraken. Plezierige contacten met service-gevoelige medewerkers, vanaf het eerste gesprek tot en met de na-oplevering. Last but not least: goed produkt! Zeer tevreden met onze nieuwe parketvloer van 120 m2
“Goed uitgevoerd”
Betreft Knulst Vloeren Door Martijn op maandag 23 jan 2017 17
We zijn bij aanschaf van onze parketvloer niet over één nacht ijs gegaan en hebben veel informatie ingewonnen en offertes aangevraagd. Daarbij maakte Knulst op ons de beste indruk; de voorlichting was goed en de medewerkers die we spraken kwamen kundig en betrouwbaar over. Dat de offerte van Knulst niet de goedkoopste was, was voor ons niet van invloed; de manier waarop men de tijd nam voor voorlichting was voor ons van doorslaggevende betekenis. Ook de parketleggers hebben hun werk goed uitgevoerd, dus we zijn uitermate tevreden en zullen eenieder dit bedrijf aanraden.
“Helemaal gelukkig ermee”
Betreft Knulst Vloeren Door H.J.Louwe op zaterdag 24 dec 2016 16
Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat van onze parketvloer. Er is op een vakkundige wijze van een oude parketvloer weer een mooie nieuwe parketvloer gemaakt. Op advies van Knulst zijn ook de plinten vervangen zodat onze kamer weer moderne uitstraling heeft gekregen. Ik kan u de Firma Knulst van harte aanbevelen, ze nemen de tijd om naar je wensen te luisteren en geven daarna adviezen hoe deze te realiseren.
“Goede keuze”
Betreft Knulst Vloeren Door W.C.A. Klaufus op zondag 11 dec 2016 16
Na veel offertes en inzet zijn we uiteindelijk tot een goede keus voor een nieuwe parketvloer gekomen. De vloer ligt er inmiddels en we zijn zeer tevreden, zowel over het leggen als over de behandeling in de winkel en per telefoon.
“Aandacht advies en nazorg”
Betreft Europa Parket Door Jeroen Rauws op woensdag 30 nov 2016 16
Wij hebben zo'n 70m2 begane grond vloer en 140m2 slaapkamer/zoldervloeren laten leggen door Europa Parket. Zowel de aandacht/advies tijdens het bezoek aan de showroom als de nazorg waren erg goed. Door dit advies zijn we binnen budget op een mooie parketvloer in ons hele huis geeindigd (inc bovenverdiepingen). Erg fijn dat EP dit alternatief voor laminaat kon bieden voor een concurrerende prijs. En we zijn er erg gelukkig mee. Ook het plaatsen van de vloeren ging soepel, snel en netjes en we zijn tevreden met het resultaat. Ook een aantal last minute verzoeken zijn toch mogelijk gemaakt door EP, wat ook erg fijn was. Enige puntje van aandacht is dat de plinten "kops" tegen elkaar aan gezet zijn, terwijl een koppeling onder een hoek een betere afwerking geeft bij schilderen. Maar dat is een detail.
“Enorm tevreden”
Betreft Europa Parket Door Fam. Verheijden op donderdag 3 nov 2016 16
Na het vergelijken van meerdere aanbieders van parketvloeren, kwam Europa Parket het beste uit de bus qua kwaliteit, aanbod en prijs. Ook het leggen van de parketvloer, incl. plaatsen van plinten, is volledig naar tevredenheid uitgevoerd. Extra wensen als verstek zagen en afkitten van de plinten was geen probleem en is zeer netjes gedaan. Wij kunnen met eerlijkheid zeggen dat wij enorm tevreden zijn over onze parketvloer van Europa Parket!
FOTO VAN FAM. VERHEIJDEN
Parketvloer in de keuken
“Goed en netjes”
Betreft Vloerenhuis Putten Door L. v.d. Sanden op woensdag 26 okt 2016 16
Wij hebben onze parketvloer door 't Vloerenhuis uit Putten laten schuren en in de vloerolie laten zetten. De parketvloer was 26 jaar oud, gelakt en nog niet eerder behandeld. Het resultaat is super. Wij zijn zeer te spreken over het deskundige advies dat wij vooraf kregen, de keuze in kleuren vloerolie en vervolgens de professionele uitvoering. Het was een echte vakman die naast de behandeling van de parketvloer ook nieuwe plinten heeft aangebracht. We zijn zeer tevreden. Je kon goede afspraken maken en er wordt zeer netjes gewerkt. Kortom een aanrader tegen een eerlijke prijs.
“Meerdere vloeren”
Betreft Vloerenhuis Putten Door Van Leeuwen op donderdag 6 okt 2016 16
Bij 't Vloerenhuis heb ik twee verschillende vloeren besteld, een eikenhouten parketvloer en een vinyl vloer. 't Vloerenhuis heeft zijn best gedaan om de door mij gewenste partij hout te krijgen. Met name een extra compliment voor de vloerenlegger: zowel de eikenhouten parketvloer als de vinyl vloer zijn heel strak gelegd. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.
“Geweldig vakmanschap”
Betreft Knulst Vloeren Door I.W.D. uit Hierden op dinsdag 4 okt 2016 16
Bij Knulst onze Hongaarse punt parketvloer, tapijt voor 1e verdieping en vinyl voor 2e verdieping gekocht, Wat een geweldig vakmanschap laat dit bedrijf zien! Schitterend om te zien hoe met name de parketvloer werd gelegd. Alles ligt naar volle tevredenheid en de communicatie verliep soepel. Kortom: wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanbevelen.
FOTO VAN I.W.D. UIT HIERDEN
Parketvloer
“Een aanrader”
Betreft Bakker Tegels & Badkamers Door N. Niehot op vrijdag 23 sep 2016 16
Op zoek naar een geheel nieuwe badkamer kwamen we bij Bakker terecht. Na ontvangst met koffie, werd ons gevraagd wat onze wensen waren, we gaven aan de badkamer geheel te willen renoveren en gelet op de toekomst te voorzien van een inloopdouche, zonder obstakels en veel loopruimte, waarop kwaliteit voorop moest staan, uiteraard binnen ons budget. Zonder opdringend te zijn vroeg verkoper of hij onze wensen op papier mocht zetten , uiteraard vrijblijvend. Gaandeweg werden we enthousiast, mede gelet op de diverse voorbeelden in de mooie showroom, de goede adviezen, kregen we een goede indruk van hoe de badkamer er uit ging zien, toen er ook nog een niet voorziene verlaagd plafond met spotjes werd ingetekend, waren we bijna om. Na een bedenkperiode van enige dagen, en een nader gesprek over de financiën waren we er uit. Bakker werd de opdracht gegund, overigens was de wachttijd van aanvang renovatie toch nog enige maanden. Onder ontvangst van een mooie fles wijn werden de handtekeningen geplaatst. De renovatie zou 10 dagen in beslag nemen en worden gedaan door Dusan Bosnjak. Op 2 september begon Dusan met na het aanbrengen van een beschermingslaag op mijn parketvloer, met het strippen van de badkamer, de door mij gevreesde overlast viel eigenlijk wel mee, binnen 1 dag was de badkamer leeg en na einde werkzaamheden werd het meeste puin al afgevoerd. Dusan werkt rustig, weloverwogen, schoon, betrekt je bij het werk, geeft adviezen, kortom hier was een vakman bezig die ook nog liefde voor zijn vak heeft dat merk je. Hij beloofde dat we na de tiende werkdag konden douchen, ondanks enige vertraging bij het aanbrengen van het plafond, was de badkamer geheel opgebouwd en geschikt om te douchen, na montage plafond en als laatste de glazen afscheidingswand, was de badkamer geheel klaar.
Het resultaat een plaatje, een schitterende badkamer, prachtig aangelegd door Dusan, het is niet alleen volgens onze verwachting, het is mooier geworden. Bakker zal wellicht niet de goedkoopste zijn, toch bleven ze in de buurt van ons budget, maar alles wordt door hun geregeld, je hebt nergens omkijken naar, ze houden contact met je en ze leveren vakmensen. Voor aanvang krijg je een mooie brochure met tekeningen 3D foto's adviezen over gebruik en onderhoud. Ben je van plan voor een renovatie in je woning dan is Bakker een vertrouwd adres en neem Dusan maar als de uitvoerder, dat weet ik zeker.
FOTO VAN N. NIEHOT
Badkamer met glazen douchewand
“Keurig”
Betreft Europa Parket Door Familie van 't Veld op vrijdag 15 jul 2016 16
We hebben een mooie Parketvloer en een met parket belegde trap van Europa Parket liggen. We hebben goed advies gekregen voor het onderhoud van de vloer en daarnaast zijn ze keurig terug gekomen om voor ons de laatste puntjes op de i te zetten, zodat het echt af is.
“Mooi geheel”
Betreft Europa Parket Door Lieske op zondag 29 mei 2016 16
Na een verbouwing moest er ook een uitbreiding van onze parketvloer gebeuren. Hoewel dezelfde houtsoort niet meer te krijgen was, is het toch een mooi geheel geworden, boven verwachting. De afspraken zijn prima nagekomen. Helaas was het project wel erg begrotelijk, maar het was ook wel echt vakwerk.
“Parketvloer”
Betreft Europa Parket Door Midden Nederland Makelaar op vrijdag 1 apr 2016 16
Een parket/vloeren bedrijf welke niet alleen graag een parketvloer levert maar ook graag en goed heeft meegedacht met onze wensen. Tevens voor, tijdens en na de levering intensief en correct met ons heeft communiceert.
“Keramisch Parket”
Betreft Slingerland Tegels Door Ruben en Esther op zondag 27 mrt 2016 16
Nadat we verschillende bedrijven hadden vergeleken, besloten we om onze keramisch parketvloer te laten leggen door Slingerland. Het contact was erg prettig; vriendelijke hulp, snel bereikbaar en goede adviezen. Ook de gekozen tegels konden op aanraden van Slingerland voor een gunstigere prijs ergens anders ingekocht worden. Nu de vloer erin ligt, zijn we heel blij met het resultaat. De vloer ligt er erg mooi in! Verder is het fijn te weten dat we altijd terecht kunnen bij Slingerland mocht er in de toekomst iets nodig zijn. Hartelijk bedankt.
“Visgraat parketvloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Kok & Heijkamp Makelaars op dinsdag 5 jan 2016 16
Al geruime tijd doen wij zaken met Knulst. Vier jaar geleden verhuisden wij naar ons nieuwe kantoorpand waarbij Knulst de houten parketvloer (visgraat) heeft geleverd, alsmede ook alle stoffering en raamdecoraties. Tot volle tevredenheid. Het advies, de levering en de aftersale is uitstekend. Gevolg is dat wij in de 2e helft van 2015, de aanbouw van ons kantoor weer geheel door hen hebben laten afwerken. En weer tot 100% tevredenheid. Van harte aan te bevelen.
“Vol vertrouwen aanraden”
Betreft Europa Parket Door E. Polderman op vrijdag 18 dec 2015 15
We hebben een nieuwe parketvloer gekocht. Bij de keuze zijn we goed geadviseerd. De vloer is perfect gelegd binnen de afgesproken tijd. Er was nazorg om aan te geven welke middelen te gebruiken voor het onderhoud. We raden Europa Parket vol vertrouwen aan.
“Klantenservice hoog in het vaandel”
Betreft Europa Parket Door jeroen van aken op dinsdag 24 nov 2015 15
Na veel researchwerk ben ik terecht gekomen bij Europa parket voor een dubbelgerookte parketvloer mat geolied. Je merkt aan alles dat klantenservice hoog in het vaandel staat. Er heerst een relaxte sfeer en er wordt uitgebreid tijd voor je genomen om tot de beste keuze te komen. Met daarnaast een scherpe prijs voor de vloer, was voor mij de keuze gemaakt. Het leuke vond ik dat dezelfde verkoper ook de vloer kwam leggen. Sander is voor mij een echte vakman die zijn werk serieus neemt en meedenkt met de klant. Het gaat uiteindelijk om het resultaat en die mag er echt zijn. Ik ben een dik tevreden klant.
“Rustieke parketvloer”
Betreft Europa Parket Door Anneke Muller op vrijdag 13 nov 2015 15
We hebben een rustieke parketvloer gekocht. De monsterborden in de winkel zijn toch anders dan het parket wat in je huis wordt gelegd. Dat zeggen ze er wel bij in de winkel maar toch moest ik wel wennen aan het resultaat. Het parket is heel erg netjes gelegd. Een hoogteverschil is mooi opgelost ,zodat een drempel niet nodig bleek . Na verloop van tijd begin ik het parket steeds mooier te vinden. Na de verhuizing hadden we flinke schade ,een hele diepe kras. Dit is prachtig gerenoveerd, het kostte wel wat maar het resultaat mag er zijn. We hadden eerder een gelakte parketvloer en nu een vloer in de olie. Dat is wel een groot verschil wb onderhoud. Het is een prachtige vloer maar vraagt zeker meer onderhoud dan een gelakte vloer. Het contact met Europaparket verliep zeer prettig zowel telefonisch als via de mail.Heldere voorlichting, geen opgedirkte verkooppraatjes , afspraken worden nagekomen. Kortom wij bevelen Europaparket ten zeerste aan.
“Erg positief”
Betreft Europa Parket Door A. van Staalduinen op vrijdag 30 okt 2015 15
Vanaf de eerste ontvangst in het bedrijf tot en met het leggen van de parketvloer is onze ervaring met Europa Parket bijzonder positief. De adviezen waren uitstekend en vertrouwenwekkend, bevestigingen van afspraken kwamen omgaand binnen, inspectie van de vloer door Steven was zinvol en nuttig waarbij tegelijk meegedacht werd met de klant en dat werd door ons zeer gewaardeerd. Erik was de vakbekwame parketteur.
“Voortreffelijk”
Betreft Europa Parket Door Frans Greidanus op zondag 4 okt 2015 15
Enkele maanden geleden hebben we tot onze tevredenheid parket op de bovenverdieping van ons huis laten leggen door Europa parket. Dat heeft ons er toe doen besluiten ook weer Europa parket te kiezen voor de parketvloer in de aanbouw van onze woning. De aanbouw is voorzien van vloerverwarming. We zijn daarbij voortreffelijke geadviseerd door Europa parket voor de juiste keuze van de parketvloer. De vloer is inmiddels gelegd en ziet er prachtig uit! We raden Europa Parket voor 100% aan.
“Zeer tevreden klanten”
Betreft Europa Parket Door Fam. Heinen op maandag 29 dec 2014 14
Enkele maanden geleden liepen wij de toonzaal binnen bij Europa Parket en werden daar vriendelijk ontvangen. We wilden een nieuwe parketvloer in een planken uitstraling. Er werd ons goed uitgelegd wat allemaal mogelijk was in diverse sorteringen en behandelingen. Om dit alles nog eens zichtbaar te maken kregen we een rondleiding in de fabriek en bewerkingshallen. Wat prachtig om dit te zien en wat een voorraad. Ook leuk om te weten hoe alles van een dikke ruwe natte plank tot parketvloer. Het was wel duidelijk, dit bedrijf biedt kwaliteit, hier willen we kopen. Aan de buitenkant kun je niet zien hoe groot dit bedrijf is, maar het blijft persoonlijk. We kozen uiteindelijk voor een Eiken Twinplank vloer, enkel gerookt, wit. De parketteur heeft onlangs deze vloer gelegd. Zeer nette jongen, die steeds weer in overleg trad hoe wij het wilden hebben. Ze denken echt goed mee bij dit bedrijf en willen kwaliteit opleveren. Nou dat is zeer zeker gelukt. Het is een prachtige vloer geworden. We denken er zelf over na om ook onze trappen te laten bekleden met dezelfde houtuitstraling. Team Europa Parket ontzettend bedankt voor alles. We genieten ontzettend van onze mooie vloer en zullen jullie zeker aanraden in onze familie en kennissenkring. Met vriendelijke groet, Fam. Heinen te Bunschoten-Spakenburg.
FOTO VAN FAM. HEINEN
“Vloermetamorfose”
Betreft Europa Parket Door Hugo Weenen op vrijdag 19 dec 2014 14
Wij wilden de visgraat parketvloer in ons gekochte huis laten opknappen. Van Europaparket kregen we niet alleen nuttig advies over de te gebruiken afwerklaag, maar ook een scherpe prijs inclusief eventueel drevelwerk. Tijdens de inmeting kregen we nog eens alle mogelijkheden te zien en we besloten voor een blanke olielaag te gaan. Er was weinig tijd maar de werkzaamheden werden door twee man uitgevoerd en waren een dag eerder klaar dan beloofd. Het resultaat is prachtig, de vloer is enorm opgeknapt. Onlangs kregen we bovendien, nadat we vroegen welke onderhoudsmiddelen we dienen te gebruiken, een uitgebreid pakket thuisgestuurd.
“Een aanrader”
Betreft Europa Parket Door Ria Buitendijk op zaterdag 27 sep 2014 14
We hebben pas een huis gekocht waar de schitterende parketvloer ( gekocht door de vorige bewoners bij Europaparket) in lag....maar hier en daar wat verschoten plekken en krasjes...dus wij zijn van Barendrecht naar Barneveld gereden met de vraag om het te laten schuren en in een andere tint in de olie laten zetten,en dat kon, en zijn daar zeer tevreden over, het schuren ging vrijwel stofvrij,en de kleur walnut oak is heel mooi geworden! Wij vinden Europaparket een aanrader ! Goede voorlichting van de verkoper in de winkel, en ook nog een flesje wijn! Dan maar wat kilometers verder rijden voor een goed resultaat!Europaparket is een aanrader !
FOTO VAN RIA BUITENDIJK
Netjes en stofvrij
“Prachtig resultaat”
Betreft Europa Parket Door Wouter B op woensdag 23 jul 2014 14
Wij waren op zoek naar een parketvloer voor het gehele appartement. Bij de verkoop grote keus en goed advies. Levering volgens afspraak en onbeschadigd. Berekening van de nodige plinten klopte helaas niet. Nalevering en montage volgens afspraak. Alles netjes opgeruimd. Prima prijs kwaliteit verhouding. Geen klachten en duidelijke communicatie over alle activiteiten. Bedrijf is een aanrader!
“Vloer weer als nieuw”
Betreft Europa Parket Door E. van Putten op zaterdag 21 jun 2014 14
Onze maple parketvloer was er in de loop van de jaren erg gehavend uit gaan zien. Omdat we een nieuwe keuken namen vonden we het tijd om daar ook iets aan te doen. Via Qasa bij Europa Parket uitgekomen. We hebben getwijfeld over opschuren en lakken of een geheel nieuwe vloer. Uiteindelijk hebben we vanwege het kostenplaatje voor het eerste besloten en we hebben daar Europaparket voor benaderd. Indertijd hebben zij niet de vloer bij ons geplaatst, maar dat was geen probleem. Er kon op vrij korte termijn een datum worden ingepland, ook al had Europa-parket een volle agenda. Toen we vertraging opliepen met de keuken was er bij Europaparket begrip voor het feit dat op de afgesproken datum de vloer nog niet onder handen genomen kon worden en konden we de afspraak een week verplaatsen. De vloer is zeer professioneel onder handen genomen en is letterlijk weer geheel als nieuw voor een zeer schappelijke prijs! Er moest een klein stukje parket worden "aangeheeld" en daarbij was een lelijk plankje gebruikt. Op ons verzoek is het plankje de volgende dag zonder problemen vervangen ook al stond de vloer toen al twee keer in de lak. Dus ook klachten worden goed afgehandeld. Respect!
“Ook bij ons 2e huis een fantastische vloer”
Betreft Bebo Parket Door G. Schouten op maandag 16 jun 2014 14
Vijf jaar geleden zijn wij via via in aanraking gekomen met Bebo pakket en hebben destijds een volledig massieve grenen vloer gekocht. Met veel plezier maken wij tot op heden gebruik van deze vloer, veel vrienden en vriendinnen hebben inmiddels een vergelijkbare vloer bij Bebo pakket aangeschaft. Sinds 2 maanden hebben wij een nieuw huis gekocht waarbij uiteraard ook een nieuwe houten vloer in de woonkamer hoort. Opnieuw zijn wij naar Bebo pakket afgereisd en hebben een parketvloer met massieve eiken toplaag naar onze smaak gevonden. Omdat wij in de woonkamer een volledig vloerverwarming hebben liggen, is dit maal voor een parketvloer gekozen zodat de vloerverwarming optimaal zijn warmte kan afgeven. Deze week wordt de nieuwe vloer bij ons thuis afgeleverd en gaan wij deze zelf leggen. De vloer is voor ons het visitekaartje van de woning. Bij Beboparket kun je met een gerust hart een geschikte vloer uitkiezen met een voordelige prijs/kwaliteit verhouding.
FOTO VAN G. SCHOUTEN
Woonkamer
“Afhandeling”
Betreft Europa Parket Door H.J. Does op vrijdag 23 mei 2014 14
Doordat wij bij het eerste contact met Europaparket een voor ons , leken, een zeer gedetailleerde uitleg hebben gekregen, hebben we gebruik gemaakt van Europaparket voor het leggen van een nieuwe parketvloer inclusief vloerverwarming. Alles is naar volle tevredenheid afgehandeld.
“Europa Parket in voor- en tegenspoed !!”
Betreft Europa Parket Door Bloemendaal op woensdag 7 mei 2014 14
Het was vrijdagmorgen kwart voor 8 toen de voordeur bel ging. Na een periode van ingrijpende verbouwingen aan ons woonhuis was het dan eindelijk zo ver, de parketvloer welke wij 6 maanden eerder in de showroom in Barneveld hadden uitgezocht zou die dag worden gelegd. Het besluitvormingsproces voorafgaande de aanschaf van de vloer had destijds al de nodige voeten in aarde gehad, de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. De buitengewoon klantvriendelijke inspanningen van de verkoper/ adviseur en het vakkundig handelen van de parketeur bleken uiteindelijk zijn vruchten te hebben afgeworpen toen aan het eind van de dag onze gang en woonkamer voorzien waren van een schitterend mooie eikenhouten vloer. Groot was de teleurstelling toen wij de dag na plaatsing constateerde dat de vloer tijdens het betreden op meerder plaatsen bleek te kraken, de hoofd-parketteur kwam diezelfde dag nog bij ons langs om de situatie te aanschouwen. "We hoefde ons geen zorgen te maken" was het devies, het zou een dag of tien duren alvorens de lijm volledig zou zijn uitgehard waarna het kraken tot het verleden zou behoren. Niets bleek echter minder waar helaas. De vloer bleef na verloop van tijd kraken dat het een lieve lust was wat leidde tot een tweede bezoek van de hoofd-parketteur welke al snel constateerde dat er iets niet geheel en al in orde was. Ondanks het feit dat de oorzaak van het kraken tot op de dag van vandaag onopgehelderd is gebleven heeft Europa Parket zonder mankeren besloten kosteloos de krakende vloer te verwijderen, de betonnen vloer "voor alle zekerheid" opnieuw te laten egaliseren waarna een compleet nieuwe vloer te installeren. Onze conclusie: Europa Parket Barneveld en zijn medewerkers zijn daadwerkelijk "uit het juiste hout gesneden". Onze keuze betreffende zowel product als leverancier blijken achteraf gezien de juiste te zijn geweest.
Europa Parket een aanrader!
Meer artikelen
Houten vloeren 4 bedankjes