Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Kesteren (Gelderland)
344 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
350 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
561 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
354 ervaringen
7 vestigingen
2172 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
266 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
79 ervaringen
Goes (Zeeland)
291 ervaringen

Keuken vergelijken bij aankoop nieuwe keukens

Waarop kan je je keuken vergelijken je als je een keuken gaat kopen? Een aantal benaderingen van keukenkopers op een rijtje.

1. Vergelijken op de all in prijs van de keuken
Dit is de meest toegepaste manier waarbij meerdere keukenwinkels worden bezocht en verschillende offertes worden opgevraagd. Let hierbij op om "appels met appels" te vergelijken. Twee keukens moeten echt exact dezelfde specificaties hebben voor een zinvolle vergelijking.

2. Vergelijken op prijs met of zonder montagekosten
De montage is een belangrijk onderdeel van de keukenprijs. Om de prijs van de kale keuken te vergelijken kan een offerte op basis van zelfmontage worden gevraagd.

3. Vergelijken op prijs apparatuur
Bijna alle apparatuur is tegenwoordig via internet te bestellen. Let wel dat de meeste keukenzaken de apparaten afleveren inclusief vakkundige montage en aansluiting bij u thuis, en dat u via internet alleen de doos met het ongemonteerde apparaat in huis krijgt.

4. Vergelijken van showroombenadering
Veel kopers kijken en vergelijken hoe ze in de showroom geholpen worden. Belangrijke aspecten zijn de klantvriendelijkheid, de servicegerichtheid, de deskundigheid, en de betrouwbaarheid van de verkoper. Een belangrijk verschil is ook dat soms flink te onderhandelen valt over de prijs en soms hanteren zaken een vast prijsbeleid.

5. Vergelijken van ontwerp keuken
Soms speelt een belangrijke rol wat een keukenwinkel wel en niet kan leveren, bijvoorbeeld een bijzonder type keukenblad of specifieke apparatuur. Ook zijn klanten soms op zoek naar een mooi of bijzonder ontwerp, of een ontwerp voor een lastig in te delen ruimte. In die gevallen kan het aanbod of ontwerp van een keukenzaak het verschil maken.

6. Ervaringen vergelijken
Tot slot: via Qasa wordt heel veel gekeken naar alle ervaringen over keukenzaken. Op basis daarvan wordt een keuze gemaakt om een winkel te bezoeken en of tot aankoop over te gaan.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 33 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door P.V. op vrijdag 4 mrt 2016 yy
Apparatuur bv wordt gelijk tegen eerlijke prijzen op een offerte vermeld en zijn dan vergelijkbaar met bv internet prijzen. Open en eerlijkheid is bij keukenleveranciers een flinke pre. Geen geheimzinnigheid over prijzen
Door Jan Hemel op donderdag 5 nov 2015 yy
We kregen een ondoorzichtige kortingstructuur waardoor vergelijken met andere leveranciers moeilijk is.
Door N.M. Overbeek op vrijdag 2 okt 2015 yy
Wij hebben een oven en nieuwe keramische kookplaat gekocht. Ik was wat andere keukenwinkels afgegaan en zo wat prijzen vergeleken toen ik in Zwolle bij de keukenconcurrent aankwam. Daar uiteindelijk ook gekocht.
Door Paul op donderdag 13 aug 2015 yy
Na lang in Nederland kwamen we bij Ekelhoff terecht en dat was een verademing in vergelijk met de agressieve Nederlandse verkopers: geen druk, goed advies en uiteraard zeer goede kwaliteit keukens.
Door Henk Jan op zaterdag 8 aug 2015 yy
Door de hoeveelheid van keukenopstellingen in diverse stijlen, smaken en kwaliteiten kregen we zeer snel mogelijkheid tot vergelijken wat het beslissingsproces vergemakkelijkte. We waren in een heel grote keukenshowroom.
Door Fjhs op dinsdag 30 jun 2015 yy
Wij waren op zoek naar een nieuwe keuken en zijn bij verschillende zaken langs geweest om offertes te vergelijken.
Door RdB op maandag 16 mrt 2015 yy
In tegenstelling tot enkele concurrenten was er bij onze keukenleverancier geen sprake van "agressieve" verkoop. Er werd goed meegedacht. Voor mij zijn dit belangrijke punten. In deze branche is overigens een prijsvergelijk vrijwel niet mogelijk.
Door Z.Adda op donderdag 22 jan 2015 yy
We zijn ongeveer 3 maanden bezig geweest om te oriënteren, een beeld te vormen. We hoorden wilde verhalen dat de keukenmarkt niet transparant is en dat je altijd teveel betaald voor je keuken. Ook nog de uitzending gezien van de rekenkamer. We hebben veel gelezen op internet en veel vergeleken. We hebben baat gehad bij het lezen van verschillende verhalen op verschillende forums. We willen onze ervaring ook delen zodat anderen er ook baat bij zullen hebben. We zijn bij de volgende zaken geweest:
• Keukenconcurrent
• Reddy keukens
• Keukenkampioen
• Nuva keukens
• Aswa keukens
• Keukencentrum berkers
• Bruynzeels
• Keukenloods
• Akzent kuchen in Nordhorn (vlak over de grens bij Enschede)
• Alno keukens in Tuddern (vlak over de grens bij Sittard)
Na velen bezoeken, een aantal zaken noemden meteen een prijs en bij 4 zaken zijn we echt aan tafel gaan zitten voor een offerte. Wat voor ons bevestigd werd is dat de keukenmarkt inderdaad niet transparant is. Duitsland hebben we heel snel een streep door gezet, bleek absoluut niet goedkoper te zijn. Verder lees je veel dat alle zaken onder de Mandemakers groep vallen en dat dit slechte zaken zijn. Dat hebben we op een gegeven moment maar los gelaten. We hebben ook de mogelijkheden bekeken om alle onderdelen voor de keuken los te kopen, apparatuur apart, keukenblad apart en de kasten en laden apart. We hebben bekeken wat alles los zou kosten, dus apart een offerte opgevraagd bij keukenloods voor alle apparatuur en een offerte opgevraagd bij keukenbladen voor het blad. De kasten en laden hebben we afgeleid uit de offertes die we hadden. Uiteindelijk hadden we onze prijs bepaald voor onze keuken. Uiteindelijk is het gelukt, onze keuken voor onze prijs, precies wat we voor ogen hebben en we hadden er een goed gevoel bij. We zouden iedereen willen aanraden om voor jezelf te uit te zoeken WAT JE WIL HEBBEN en daarvoor JOUW PRIJS te bepalen en uiteindelijk met iemand in zee te gaan waar je een GOED GEVOEL bij hebt.
Door Ed Moller op vrijdag 5 dec 2014 yy
Een ander huis gekocht en dus op zoek naar nieuwe badkamer & keuken. Op de terugweg van onze hele dag kijken en praten bij de bekende landelijke ketens was er geen goed gevoel. dus maar eens surfen op internet en daar kwamen we een zaak met uitstekende beoordeling tegen. Nieuwe badkamer, toilet en keuken gekocht begeleid door enthousiast en betrokken verkoopteam. Er wordt door de hele organisatie helder gecommuniceerd waarbij alle afspraken worden nagekomen. Een ware verademing, de betrouwbaarheid en de persoonlijke benadering van deze organisatie vergeleken met de anonieme wereld van vele andere aanbieders.
Door Hvo op donderdag 9 okt 2014 yy
Nadat ik 23 jaar geleden mijn keuken heb gekocht bij een lokale keukenzaak in Tilburg (toen nog zelfstandig bedrijf), is mijn oven aan vervanging toe. Vol vertrouwen een nieuwe besteld. Thuis aangekomen bleek de gehanteerde prijs meer dan 100% duurder dan de gangbare gegoogelde prijs. Stom om achteraf prijzen te vergelijken, maar kennelijk is vertrouwen iets om misbruik van te maken. Ik mocht onder de opdracht uit onder betaling van annuleringskosten. Dat heb ik gedaan. Ik heb eenzelfde oven gekocht met meer mogelijkheden en ben MET boete nog goedkoper uit
Door rob op maandag 25 aug 2014 yy
Keukenadvies wordt verkoop gericht gedaan, dus het liefst meteen de knoop doorhakken (voor ons geen probleem maar er zijn mensen gevoelig voor en dan teken je mischien wat snel), maar neem gewoon de tijd om meerdere zaken te bezoeken voor een goed vergelijk te kunnen maken.
Door S.A.H. op vrijdag 20 jun 2014 yy
Wij hadden een geweldig ontwerp en een mooie prijs in vergelijking tot de verschillende offertes van keukenbedrijven in Nederland.
Door Jacob op dinsdag 27 mei 2014 yy
Na een drie tal Nederlandse keukenshops te hebben bezocht hebben we een dagje Duitsland gedaan. We hebben in totaal 3 prijzen gekregen, 2 NL en 1 D prijs. Bij de eerste opgaven zaten de 2 NL bedrijven aan de top van ons budget, de prijs in Duitsland was in de winkel 4.500 euro lager en bij de definitieve prijs die we al in de mail hadden toen thuis kwamen was het nog eens na doorrekenen 1.500 lager... Dat gaf de burger moed, nu konden we ons wensenlijstje aanpassen en naar een hoger gewenste niveau brengen. De 3 offertes waren vergelijkbaar in kastjes en apparatuur, het aanrechtblad was in Duitsland van graniet en niet zoals in NL van composiet.
Door Niels op woensdag 21 mei 2014 yy
Op aanraden van vrienden voor een nieuwe keuken naar Nordhorn gegaan. Prijzen zijn zeer scherp in vergelijking met de grote keukenboeren in Nederland die voor een zelfde configuratie 100% meer vroegen. Na tonen van de duitse offerte kon het ook wel voor die prijs. Het hangt dus van de onderhandelingsvaardigheid hoeveel je teveel betaald in Nederland.
Door Werkhoven op dinsdag 13 mei 2014 yy
In januari zijn wij onze zoektocht begonnen naar een nieuwe keuken. Allereerst hebben wij een behoorlijk aantal keukenzaken in Nederland bezocht om ideeën op te doen en ook hebben wij een paar offertes laten maken. Toch kwam dit niet tot wat wij in gedachten hadden, qua ontwerp en prijs. Na veel goede recensies te hebben gelezen zijn wij naar Duitsland gegaan. Wij kozen voor Ekelhoff en een andere keukenstudio. Door de nodige research kwamen wij erachter dat onze droomkeuken bij beide zaken in de showroom stond, dus hierdoor konden wij een mooi prijsvergelijk maken. Bij beide zaken gaven wij exact dezelfde eisen op, want we wisten immers precies hoe we het wilden hebben.
Door H Kok op donderdag 17 apr 2014 yy
We hebben voor een schullerkeuken gekozen, omdat wij de keuken het mooist vonden. Greeploos met volledige aansluiting, geen diepe of brede grepen tussen de kasten. We hebben gekozen voor apparatuur in het topsegment. Daar betaal je voor, maar we hebben geen moment spijt. Het verschil met andere merken keukens is appels met peren vergelijken. Ik begrijp ook dat de keukens bij Ikea of een ander soortgelijk kwaliteit, goedkoper is.
Door vd Duin op woensdag 9 apr 2014 yy
Wij hebben een prachtige en luxe keuken voor een betaalbare prijs als je vergelijkt met andere keukenzaken.
Door Arno Vogels op vrijdag 3 jan 2014 yy
Wij zijn vorig jaar als uitje naar Duitsland gereden, om eens te kijken wat en hoe de keukens uit Duitsland zijn. We hoorden goede verhalen. Onze ervaring is erg goed. We zijn iets boven budget uitgekomen maar hadden wel alles wat we wilden. En vergeleken met in Nederland nog een paar duizend euro goedkoper uit.
Door Willem op donderdag 2 jan 2014 yy
Zelf heb ik een aantal jaren keukens verkocht. Na bezoek aan een aantal keukenleveranciers en de reviews op Qasa.nl bekeken, heb ik mijn keuze gemaakt. Er wordt ook vergeleken met IKEA. Let wel, de kwaliteit en de aangeboden apparatuur is niet altijd gelijk aan elkaar. Maak ook een prijs vergelijk zonder installatiekosten.
Door Willem Coenen op donderdag 2 jan 2014 yy
Er wordt ook vergeleken met IKEA. Let wel, de kwaliteit en de aangeboden apparatuur is niet altijd gelijk aan elkaar. Bij een prijs vergelijk zonder installatiekosten is mijn leverancier beslist niet duurder.
Door Jacques R. op woensdag 18 dec 2013 yy
Wij stonden bijna op het punt om een keuken elders te kopen maar gelukkig kwamen we tijdig tot inkeer en kwamen wij door de vele positieve ervaringen op deze site bij een aangeraden keukenzaak. Wat een verademing in vergelijking! De vriendelijke en servicegerichte en bovenal ook deskundige verkoper zette ons niet onder druk om meteen een keuken te kopen maar dacht met ons mee en gaf ons de tijd. Als klant word je daar heel blij van.
Door I.B. op dinsdag 8 okt 2013 yy
We hebben heel veel winkels in Nederland aangedaan. Facturen vergelijken is erg lastig, maar na een uitgebreide search van uren, nou eigenlijk dagen, in allerlei keukenwinkels en met hulp van internet bleek dat een winkel het goedkoopst was, met wel en goede kwaliteit. Mijn tip aan alle mensen is, om goed voorwerk te doen. Vraag diverse offertes op.
Door Moreno op zaterdag 24 aug 2013 yy
Omdat het toch om een forse uitgave gaat hebben wij wat tijd genomen om de verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Het vergelijken viel ons niet mee, omdat er toch redelijk wat verschillen in de offertes zitten, waardoor 1 op 1 vergelijken een lastige taak is. Na alles zorgvuldig afgewogen te hebben, is onze keuze gevallen op een keukenleverancier gevallen die al onze wensen in de offerte goed had opgenomen, flexibel met nog wat wijzigingen is om gegaan en een bedrag vroeg welke in ons budget pastte (wat wij overigens vooraf kenbaar hadden gemaakt). Maar de vriendelijke benadering die wij bij elk contact hadden heeft hier zeer zeker ook een grote rol in gespeeld.
Door Jan en Bea op donderdag 13 jun 2013 yy
Bij ons was er een opvallend vriendelijke benadering in vergelijk met andere bedrijven. Er werd ruim de tijd genomen voor het oriënteren/adviseren/kiezen van de onderdelen van de keuken.
Door arjan op donderdag 30 mei 2013 yy
Aan het concept van vaste prijzen per onderdeel zou ik me als bedrijf zeker houden. In vergelijking met andere keukenleveranciers, waar je moet onderhandelen over de prijs, voel ik me heel goed bij dit concept.
Door Furgill op maandag 29 apr 2013 yy
Prijsvergelijking uitgevoerd bij 3 verschillende keuken leveranciers en gekozen voor die met de beste prijs. En tuurlijk kan je een vergelijkbare keuken in het buitenland voor minder geld scoren. Maar dat is ieder zijn eigen keus.
Door Kees op woensdag 6 mrt 2013 yy
Het bedrag voor montage bij onze keukenzaak lijkt aan de hoge kant te zijn als je vergelijkt met andere keuken bedrijven. Maar een eigen montageploeg wat ook nog eens vakmensen zijn, is een groot voordeel.
Door janny en henk op vrijdag 15 feb 2013 yy
ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de keuken. de prijs is goed vergeleken met de kwaliteit.
Door Stan op maandag 3 dec 2012 yy
wij zijn heel erg tevreden over onze nieuwe keuken bij de aanschaf gingen wij niet over een nacht ijs we zijn bij diverse keukenzaken geweest en hier klikte het eigenlijk meteen je kon daar vergeleken met andere zaken toch een zekere vorm van betrouwbaarheid en deskundigheid waarnemen. en achteraf hebben wij zeker geen spijt.
Door kobenz op zaterdag 15 sep 2012 yy
Ik had inmiddels bij div zaken offertes vandaan ik de offertes vergelijken tot mijn stomme verbazing zie ik dat het toch goed is om ze eens naast elkaar te leggen zie ik dat bij keukenboer geen hoogte maten van de kasten staan.Ik denk ik ga er toch even langs om de offerte volledig te krijgen met maten er bij. Dan komt de aap uit de mouw. Meneer/mevrouw die maatvoering hebben we niet nou niet we hebben het wel maar in luxere uitvoering maar niet met dat front wat u heeft uitgezocht.
Door Marietje op dinsdag 21 dec 2010 yy
Wij hebben aantal wkn terug keuken gekocht. Ook bij plaatselijke keukenboer geweest die vergelijkbare keuken had. Composiet aanrechtblad met spatrand tegen achterwand en composiet t.p.v. achterwand fornuis werd tegen absurde prijs geoffreerd. Had gelukkig goed vergelijk van andere keukenboer en uiteindelijk ook ca. 40% korting op composiet gekregen. Al met al nu wel gevoel dat we redelijke prijs hebben betaald. Wij hebben werkelijk alles opgeschreven ten tijde van het gesprek zodat we tijdens de definitieve offerte meteen alles konden controleren en corrigeren (was ook nodig).
Door Renate op zaterdag 3 mei 2008 yy
Ik ben al heel wat keuken zaken af geweest, en uit eindelijk is de keus gevallen. Dit scheelde ons met dezelfde keuken bij een ander 3500 euro.
Door leo en ursula op zaterdag 17 nov 2007 yy
Wij wisten wat we wilden dus dat was een kwestie van kenbaarmaken een tekening(dachten wij) en een offerte! Maar dat liep heel anders, we kregen daar een bedrag te zien en dat was take it or leave it! Zij waren namelijk helemaal niet meedenkend, wij moesten de concessies doen en hun kwamen ons geheel niet tegemoet! Daar gaven wij al aan dat wij niet van plan waren om tig keuken zaken af gingen lopen. Hebben gezegd, of we doen zaken hier of we doen zaken ergens anders. En jullie voelen hem denk ik al aankomen...wij hebben ergens anders zaken gedaan! Wij hebben onze bedrag van de standaard keuken 2x terug verdient. Dus ga niet over 1 nacht ijs en vergelijk zeker ergens anders al is het maar voor de service!
Meer artikelen