Feedback

Keuken Kopen 12 Tips


Het kopen van een keuken is een behoorlijke investering. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid de deur uit gaat. Lees onderstaande tips goed door.

1. Ervaringen
Controleer voordat u overgaat tot aankoop van uw keuken eerst online de ervaringen van andere kopers bij de gekozen keukenzaak. Gebruik wel uw gezond verstand. Sommige review website plaatsen alleen maar positieve reviews, deze websites geven uiteraard geen goed beeld van de service en kwaliteit van het desbetreffende bedrijf.

2. Opmeten
Meet voordat u naar een keukenzaak gaat eerst uw keuken op. Zo kan de keukenverkoper in de winkel aan de hand van uw metingen een goed voorstel maken.

3. Blijf kalm
Veel keukenzaken werken met omzet provisies voor de verkopers. Sommige verkopers doen er dan ook alles aan om u gelijk het koopcontract te laten tekenen. Trap niet in verkooptechnieken als: Dit aanbod is alleen vandaag geldig, of: Deze keuken is misschien niet meer leverbaar. Dit zijn allemaal “smoesjes” om u te laten tekenen. Teken het koopcontract pas als u er klaar voor bent. Teken overigens ook nooit voor de ontvangst van een offerte, zonder dat u het doorheeft kan dit weleens een koopovereenkomst zijn.

Het beste is het voorstel mee naar huis te nemen en er daar nog even goed over na te denken.

4. Prijs
Sommige keukenzaken werken met vaste prijzen ook wel "nettoprijzen beleid" genoemd. Aan de hand van uw budget zal de verkoper proberen voor u de mooiste keuken samen te stellen. Als u een keukenzaak binnenkomt is het vaak vrij snel duidelijk als deze met vaste prijzen werkt, de verkoper zal dit in de regel ook nog vertellen. Op de uiteindelijke prijs is maar zeer weinig onderhandelingsruimte.
Er zijn ook keukenwinkels die met kortingen werken. Kortingen van 40% tot 50% op de uitgangsprijs zijn heel normaal bij dit soort winkels. U krijgt als koper de indruk dat u een goed onderhandelingsresultaat heeft bereikt, terwijl in werkelijkheid iedereen deze ”korting” krijgt. Als ze in dit type winkel naar uw budget vragen ga hier dan circa 10% onderzitten. De uiteindelijke prijs die ze u aangeboden wordt zal waarschijnlijk 10% hoger zijn dat het budget wat u heeft aangegeven.

5. Aanrechtblad
Het aanrechtblad is een heel belangrijk onderdeel van uw keuken. Er zijn veel verschillende soorten aanrechtbladen met elk hun eigen voor en nadelen. Staar u niet blind op de uitstraling van het aanrechtblad maar houdt ook rekening met het onderhoud en de specifieke eigenschappen van het aanrechtblad.

6. CBW keurmerk
Is de keukenzaak CBW-erkend dan biedt dat u als koper enkele extra garanties en de mogelijkheid om de Geschillencommissie in te schakelen bij problemen.

7. Annuleringskosten
Er kan altijd iets gebeuren waardoor u de aanschaf van uw nieuwe keuken wilt annuleren. In de regel zijn de kosten hiervoor bij CBW-erkende keukenzaken 30% van de aankoopwaarde. Dit is heel veel geld. Denk dus goed na voordat u tekent.

8. Wijzigingen
Zorg ervoor dat de koopovereenkomst alle relevante informatie bevat over uw nieuwe keuken. Voor het achteraf wijzigen van een simpel kraantje kunnen hoge kosten worden gerekend ook al heeft de verkoper aangegeven dat dit geen probleem zou zijn. Dit fenomeen doet zich overigens voornamelijk voor bij keukenwinkels die met kortingen werken. Bedrijven die met vaste prijzen werken gaan hier in de regel vriendelijker mee om.

9. Uw gegevens
Veel keukenzaken hebben dezelfde moedermaatschappij. Als u naar verschillende keukenzaken gaat die met hoge kortingen werken is het verstandig niet u naam, adres en telefoonnummer af te geven. Geeft u deze wel dan zal de verkoper kijken of u ergens anders al een offerte heeft gekregen en de nieuwe offerte hierop aanpassen.

10. Betaling
Maak een schriftelijke afspraak over hoe en wanneer er betaald moet worden. Doe dit voordat u de koopovereenkomst tekent. Het is gebruikelijk 30% tot 50% van de koopsom vooraf te betalen, 40% tot 60% bij de oplevering en circa 10% na levering en installatie. Het beste is natuurlijk om niets vooraf te betalen, dan hoeft u ook niet bang te zijn voor een eventueel faillissement van de keukenzaak. Dit is echter niet altijd mogelijk.

11. Intentie
Maak vooraf duidelijk wat uw van de verkoper verwacht. Als u van plan bent om het ontvangen voorstel eerst thuis te bekijken voordat u tekent, geef dit dan vooraf aan. Laat alleen een uitgewerkt voorstel maken (bv 3D tekening) als u een serieuze koop intentie heeft. Het kost een verkoper waarschijnlijk een aantal uren om een op maat gemaakt voorstel te maken. Hij kan(mag) hiervoor verlangen dat u hier serieus mee om gaat.

12. Installatie
Om problemen met de garantie op de keuken te voorkomen is het verstandig de keuken te laten installeren / monteren door monteurs van de winkel waar u de kopen koopt. (toegevoegd nav reactie van Klaas op 3 juli 2014)

10+ Beste Keukens - Alle Top Keukenwinkels
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 108 ervaringen
• Kitchen4all
   
(Dronten Flevoland) score 9,8 uit 282 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 119 ervaringen
• Svea Keuken & Bad Eindhoven
   
(Son Noord-Brabant) score 9,7 uit 66 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,5 uit 53 ervaringen
• Ekelhoff Küchen (D)
   
(Nordhorn Duitsland) score 9,8 uit 467 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 175 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 476 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.

Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Super”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Gerrit van der Pol op maandag 14 jun 2021 21
Alles is super verlopen. Het uitzoeken van een nieuwe keuken in coronatijd leek ons onmogelijk, maar door creatief handelen en meedenken uitstekend gelukt. Ook de levering en montage zeer netjes, duidelijke communicatie en snelle reactie op vragen van onze zijde. Alles verliep op schema. De montage was zelfs 1 dag eerder gereed dan gepland!
“Schitterende keuken”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Bas & BIanca op zondag 13 jun 2021 21
Ekelhoff raden wij iedereen aan! Ze zijn zeer klantvriendelijk, hebben prachtige en kwalitatieve producten en denken goed met je mee en weten voor elk "probleem" wel een oplossing. Heel fijn ook dat ze Nederlands sprekende adviseurs hebben. Onze adviseur was Sven Wensing en ik raad hem zeker aan. Zo wilden wij geen bovenkasten maar zouden wel kastruimte missen hierdoor. Sven zag dat wij een lege muur hadden aan de andere kant van waar de keuken moest komen en kwam met het idee om daar bovenkasten als onderkasten te plaatsen met hetzelfde werkblad zodat het een geheel was met de rest van de keuken. Dankzij Sven en de vriendelijke hardwerkende monteurs hebben wij een schitterende keuken.
FOTO VAN BAS & BIANCA
“Super tevreden”
Betreft Kitchen4all Door Wim de Gooijer op zaterdag 12 jun 2021 21
Super tevreden over kitchen4all uit Barneveld, Eric Kroon heeft ons heel goed geholpen een keuken uit te zoeken, geen druk uitgeoefend om een keuken te verkopen, afspraken zijn goed nagekomen en een goede monteur in huis gehad. Wij zijn heel blij met onze nieuwe keuken.
“Uitstekende ervaring”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door André van Kampen op vrijdag 11 jun 2021 21
Inmiddels de derde keuken gekocht bij Kuechenhaus Ekelhoff. Een verademing om hier zaken te doen in tegenstelling tot de keukenmaffia in Nederland. Men denkt mee, adviseert, stelt vragen, is op zoek naar het gebruik van de klant en dat alles zonder druk te zetten met wurgaanbiedingen en beloofde flessen wijn als je snel tekent. Nee, alles in rust in een zeer uitgebreide showroom waar alle mogelijkheden in apparatuur ook werkend worden gedemonstreerd. Wij zijn geadviseerd door Henning Reineke die de Nederlandse taal uitstekend beheerst. Enige nadeel was dat de reactietermijn op de latere communicatie via de mail lang duurde. Uiteindelijk een SieMatic keuken met kookeiland voorzien van Siemens en Bora apparatuur gekocht. Plaatsing verliep probleemloos. De vensterbank is even later geplaatst nadat deze nauwkeurig is opgemeten en gefabriceerd. Alles kasten, laden en apparatuur zijn bij het tweede bezoek nog nagelopen op een juiste werking. Voor ons wederom een uitstekende ervaring.
FOTO VAN ANDRÉ VAN KAMPEN
“Keuken en badakamer”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Floris Bouman op vrijdag 11 jun 2021 21
Wij zijn geholpen door Emanuel Meijer. Wij hebben een keuken en een badkamer gekocht en laten installeren door een eigen aannemer. Reactie van de aannemer: je loopt bij het installeren van een keuken eigenlijk altijd wel tegen dingen aan waardoor je vertraging oploopt. In dit geval klopte en paste alles. Dit schijnt uitzonderlijk te zijn. Emanuel heeft ons op een prettige en soepele manier door alle keuzes die we moesten maken heen geloodst. Onze keuzestress werd hierdoor tot een minimum beperkt. Dit deed hij bijvoorbeeld door niet te veel opties voor te leggen. Uiteraard hadden wij al wel in grote lijnen een beeld van wat er allemaal te koop was. Wij vinden dat Grando Utrecht mooie spullen verkoopt en zijn erg blij met het eindresultaat. Ook de service vinden wij uitstekend. In de loop van de verbouwing had ik een stuk plint van de keuken weggegooid in de veronderstelling dat het restafval was. We kregen vrij snel (kostenloos) een nieuwe geleverd. Een snoertje van de verlichting van een keukenkastje was stuk. Dit werd direct gefixt. De bezorging ging ook vlot, prettig en met zo min mogelijk overlast voor de buurt. Olga en Floris Utrecht
FOTO VAN FLORIS BOUMAN
“Aanrader voor iedereen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Koen Kuijten op donderdag 10 jun 2021 21
Verkoper Dave heeft ons gedurende een jaar geholpen met het uitzoeken, aanpassen, wederom aanpassen, bestellen en laten plaatsen van onze keuken. We hebben zo een erg mooie keuken in ons nieuwbouwhuis gekregen. Bij vragen was hij goed bereikbaar en werd alles snel en efficiënt geregeld waarbij we ongedwongen onze gewenste keuken hebben kunnen samenstellen. Hoewel we tegen het uitzoeken van een keuken op zagen heeft onze ervaring met Grando Tilburg dit onverwacht prettig laten zijn. Aanrader voor iedereen!
“Zeer tevreden”
Betreft I-Kook Door Marga Welbie op donderdag 10 jun 2021 21
Heel vriendelijk en behulpzaam personeel. Zelfs wanneer we met een verandering aankwamen, werd dat meteen verwerkt. Goede betrokkenheid bij adviesering en bij plaatsing. Toen er onverwachts iets later zou worden geleverd of een ander product, werd er meteen contact met ons opgenomen om naar een oplossing te zoeken.
Goede vakkundige monteur, kwam met oplossingen bij kleine problemen, en daarbij meteen contact opnemen met de verkoper. De verkoper kwam ook regelmatig langs voor een overleg en na het plaatsen van de keuken. Kortom zeer tevreden.
“Goed geholpen”
Betreft Keukenloods Door Thomas op donderdag 10 jun 2021 21
Keuken aangeschaft met veel uitzonderingen vanwege de reeds aanwezige apparatuur en verschillende maten van de muren. Vanaf het begin goed geholpen werd meegedacht in oplossingen en een prachtig eindresultaat
“Prima”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Lenie Beckers op donderdag 10 jun 2021 21
De verbouwingswerkzaamheden zijn prima uitgevoerd. De werknemer heeft de oude keuken afgebroken, opgeruimd en de nieuwe opgebouwd. Dagelijks werd het afval opgeruimd.
“Aanrader”
Betreft Keur Keukens Door F. Ait Zaid op donderdag 10 jun 2021 21
Keuken voor onze nieuwbouwwoning gekocht bij Cornelis van Keur Keuken in Haarlem. Gewoonweg geweldig. Hij dacht goed mee, nam alle tijd, geen vraag teveel. De levering kon op het gewenste moment. De communicatie omtrent de oplevering super. De monteur deskundig en vriendelijk. Al met al gewoonweg top!, ik raad iedereen Cornelis van Keur Keuken Haarlem dan ook aan. Dit na hele slechte ervaring van Brugman Keuken. Cornelis en collega's; dank!
“Zeer tevreden”
Betreft Keukenloods Door Will Gorissen op woensdag 9 jun 2021 21
We zijn perfect geholpen door Gert Jan. De keuken werd exact op tijd geleverd en zeer vakkundig geplaatst door de monteur. Er was geen enkel onderdeel dat beschadigd en/of defect was. Dus zeer tevreden over onze keuken!!!
“Keurige service”
Betreft Keukenhal Door Bolsius Sittard op woensdag 9 jun 2021 21
Keuken 2 jr geleden gekocht, naad kastje week een klein beetje, ws door vocht afwasmachine. Binnen 2 weken vervangen. Keurig toch.
“Aanschaf nieuwe keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Bas op woensdag 9 jun 2021 21
Aanschaf nieuwe keuken, ziet er goed uit zoals door ons bedacht. Ook geleverd, compleet, conform tijdspad.
“Erg blij met onze nieuwe keuken”
Betreft Keukenloods Door Tijs op woensdag 9 jun 2021 21
Van het begin af aan zijn wij goed geïnformeerd en was er ruimte om samen creatief/kritisch naar het ontwerp te kijken. Gedurende het hele traject was er goed contact te krijgen om samen te overleggen. De uiteindelijke montage en afwerking was goed en mooi en volgens afspraak. We zijn erg blij met onze nieuwe keuken!
“Superblij met keuken”
Betreft Keukencoach Door Fam. Kissami op woensdag 9 jun 2021 21
Wij hebben onze nieuwe keuken bij keukencoach gekocht en zijn er Superblij mee. We hebben een losse kookeiland, een wand met kasten en een losse werkdeel. Alle lades zijn 1 m breed waardoor er veel bergruimte is. De afwerking van de kasten en keukenblad zijn van hoge kwaliteit. Wij zijn vooral erg blij met de houten deuren op de hoge kasten. De levering en plaatsing ging erg soepel en tijdig. De vriezer moest worden nageleefd, maar dit is keurig gecommuniceerd. Mustapha is een zeer kundige keukenexpert met goede inzicht en gevoel voor stijl.
“Goede service”
Betreft I-Kook Door Quoc Lequy op woensdag 9 jun 2021 21
Op 29 maart 2021 heeft I-kook Etten-Leur bij ons in Rijsbergen een keuken gemonteerd. Er ontbreken een vaatwasser en een wijnklimaat. Vertraging opgelopen door Covid-19.
Meer malen heen en weer contact gehad. De eigenaar van I-kook heeft zelf contact met ons opgenomen en netjes opgelost. Dat noem ik goede service.
“Super geregeld”
Betreft Adee Keukens Door J. van Ommen op dinsdag 8 jun 2021 21
Wij hebben zeven jaar geleden een keuken bij Adee gekocht, onlangs was de rubberen ring van de afvoerstop/zeef versleten. Op ons verzoek om een nieuwe ring werd ons per omgaande én gratis een geheel nieuwe afvoerstop/zeef toegezonden! Super geregeld Adee!
“Keurig geplaatste keuken”
Betreft Eigenhuis Keukens Door Vincent Hoogerwaard op dinsdag 8 jun 2021 21
Keurig geplaatste keuken. Goede verkoop begeleiding door Jeffrey. Monteur die tijdens het plaatsen alleen maar heeft lopen zingen.
FOTO VAN VINCENT HOOGERWAARD
“Badkamer en keuken”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door Cees m v nieuwenhuizen op maandag 7 jun 2021 21
Keuken met apparatuur tot volle tevredenheid geplaatst.
“Blij met keuze”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Heitlager op maandag 7 jun 2021 21
Badkamer en keuken gekocht bij vestiging Zaandam. Goed geholpen door Maikel en alles kwam betrouwbaar over. Keuken en badkamer zijn super geworden en we zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Ook de kwaliteit van de lades, meubelen enz. is prima! De installateur van de badkamer, Rafik, werkt secuur en netjes en denkt met de klant mee en het tegelwerk is erg strak geworden. Door een probleem met onze vloer moest de installatie van de keuken worden uitgesteld maar hier werd goed in mee gedacht. Het enige minpuntje was dat het eindgesprek voor de badkamer te laat werd ingepland waardoor wij de beoogde startdatum niet konden halen. Dat werd nu drie weken later helaas. Al met al een hele goede ervaring en als we kijken naar hoe alles is geworden, kunnen we alleen maar blij zijn dat de keuze is gevallen op Grando!
FOTO VAN HEITLAGER
“Zeer tevreden”
Betreft Ardi Keukens Door Ab en Marjolein Gebuis - Klapwijk op maandag 7 jun 2021 21
Op ons verlanglijstje stond een nieuwe keuken. In 2020 zijn wij ons gaan oriënteren bij Ardi Keukens in St. Annaland. Het ontvangst was erg vriendelijk en vrijblijvend. "Kijk gerust rond en als u vragen heeft horen wij dat graag! In onze demo keuken kunt u een kop koffie/thee en een broodje/soepje nuttigen" werd ons verteld....en dat terwijl we nog niets gekocht hadden. Nou dat bleef hangen en was een goed visitekaartje! Zo volgde er een tweede bezoek aan Ardi keukens. We wisten wel ongeveer wat we wilden....zo viel ons oog voor de tweede maal op een RESIDENTIC MASSIEF EIKEN (super white) KEUKEN, maar zou dat wel haalbaar zijn binnen ons budget? We hadden nl. best wel een verlanglijstje met wensen: een zwart natuurstenen groot werkblad en industriële stoeren handgrepen, veel bergruimte in de vorm van meerdere laden en binnen laden, want we wilden geen bovenkastjes meer, een inbouw koel/vrieskast en een grote combi/magnetron oven, een afzuigkap..... Tijdens deze grote aankoop en puzzel werden wij geholpen door de zeer vriendelijke medewerker, Buck. Aangezien er zoveel mogelijkheden waren betreft deze keuken werd het er niet makkelijker op voor ons. Met alle geduld werden de verschillende mogelijkheden/afmetingen uitgelegd en uitgetekend. Op alle fronten werd er met ons meegedacht, bv. over een bepaalde hoek in de keuken waar we zelf niet uitkwamen, maar ook het wakend oog om binnen ons budget te blijven.

Het werkblad werd uiteindelijk een kunststof blad (HuisSelectie, Toplaminaat Raw Black DE 2617), waar we heel blij mee zijn. Betreft de industriële handgrepen van Ardi Keukens vonden wij mooi, maar te smal voor de onze brede laden. Zo hebben wij de industriële handgrepen van 40cm ,60cm, 100cm breedte custum made laten maken door een kennis. Dit was geen enkel probleem bij Ardi, er werd zelfs aangeboden om de hangrepen op de laden te monteren. De inbouw apparatuur is van de HuisSelectie, het merk Pelgrim (de koel/vriescombinatie, de combi oven/magnetron (72 ltr), inductiekookplaat (77cm breed) en de afzuigkap). De vaatwasser was nog vrij nieuw en ook dat was geen enkel probleem om door de monteur weer te herplaatsen. De afzuigkap wilden wij graag in een schouw met blank eiken balken verwerken, dus deze werd op een later tijdstip door Aannemer Kievit uit Dirksland in de schouw geplaatst. Een aandachtspunt is zeker ook Anton, de monteur, die met veel zorg, geduld, precisie en plezier de keuken heeft weten te plaatsen, niets was hem te veel. Dankjewel Anton, maar ook Buck en medewerkers van Ardi Keukens dankjewel!!!!

Het geheel is een prachtige keuken geworden, met een natuurlijke en stoere uitstraling, precies wat we wilden. We zijn er heel erg "happy" mee. Met vriendelijke groeten, Ab en Marjolein Gebuis - Klapwijk uit Stellendam
FOTO VAN AB EN MARJOLEIN GEBUIS - KLAPWIJK
“Zeer goed geholpen”
Betreft LAB21 Door Ali cakar op zondag 6 jun 2021 21
Zeer goed geholpen, veel tips en tricks gekregen. Fijn dat er zo meegedacht wordt.
FOTO VAN ALI CAKAR
“Droomkeuken”
Betreft Borghuis Keukens Door Niels en Kristina van de Venis op zondag 6 jun 2021 21
Op schaal van 0-10; een 10+. Van het eerste adviesgesprek tot aan de 'aftersales'. Alles met een persoonlijke 'touch'. Falko heeft uitgebreid de tijd genomen om samen onze droomkeuken samen te stellen. Hij dacht mee en kwam proactief met ideeën. Het inmeten werd met grote nauwkeurigheid gedaan. De communicatie verliep top! We werden goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Ook het plaatsen van de keuken werd gedaan door vakkundige heren en verliep uitstekend! Kortom: op zoek naar een nieuwe keuken? Ga naar Borghuis Keukens!
“Een aanrader”
Betreft I-Kook Door Benny Ciere op zaterdag 5 jun 2021 21
Ben zeer goed geholpen door Andre. Ben bij diverse andere zaken geweest waar ik overal zeer slecht werd geholpen. Enige waar men aan dacht was hoeveel geld in had ipv vragen wat ik precies wil. André heeft overal goed over nagedacht en keuken is zeer netjes geworden. Zeker een aanrader!
“Aanrader”
Betreft Boer Staphorst Door Jan van Olst op zaterdag 5 jun 2021 21
Keuken gekocht, sloop en installatie werkzaamheden en Keuken montage laten uitvoeren. Ook een marmoleum vloer laten leggen. Fantastisch gelopen. Deskundige informatie, uitstekende communicatie en je krijgt alles wat is afgesproken. Vriendelijk en vakkundige medewerkers. Zowel bij verkoop, sloop, installatie, bezorging en montage. Alles goed gecoördineerd. Aanrader! Zeker als je meerdere dingen in huis wil laten doen.
“Heel tevreden”
Betreft Voortman Keukens Door Desiree op zaterdag 5 jun 2021 21
Ik ben heel tevreden met mijn keuken. Goed geholpen door Laurens Koster.
FOTO VAN DESIREE
“Prima service”
Betreft Pelma Keukens Door Jan en Loura op zaterdag 5 jun 2021 21
In 2015 een huis gekocht met een Pelma keuken uit 2004. Keuken is door ons gespoten in andere kleur. Toen er een uitzetter van een kastdeurtje kapot ging de stoute schoenen aangetrokken en Pelma gebeld. Heel vriendelijk te woord gestaan en het werd gratis gemaakt! Wat een service. Nu alle apparatuur laten vernieuwen, natuurlijk door Pelma, en wederom goed geholpen, prima service, duidelijke communicatie en netjes afgewerkt. Onze keuken is aan zijn volgende leven begonnen, ziet er uit als nieuw en we zijn er heel blij mee!
“Keuken en badkamer”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Marieke van Bentum op zaterdag 5 jun 2021 21
Keuken en badkamer geplaatst. Bemiddeld in aannemer voor aanvullende werkzaamheden. Afspraken zijn nagekomen, soms iets later dan beloofd. Er werd pro-actief meegedacht. Soepel in betalingsafspraak.
“Geen tricks of trucs”
Betreft Poggenpohl Den Bosch Door Bas Pardoel op vrijdag 4 jun 2021 21
Voor ons nieuwbouwhuis hebben we een keuken gekocht bij Poggelpohl in Den Bosch (oktober 2020). René en Rob hebben ons goed geholpen. Ze zijn zeer vakkundige en ook fijne mensen. Je krijgt het gevoel dat je fair behandeld wordt. Geen tricks of trucs. Gewoon duidelijk. De plaatsing is ook zeer goed gegaan. Perfect afgewerkt, helemaal volgens afspraak. Hoe vaak hoor je niet dat de keuken niet wordt afgeleverd conform afspraak. Niet bij Rob en René! Ik kan iedereen aanbevelen een keuken te kopen bij Poggenpohl in Den Bosch. Niet alleen om de kwaliteit of de service maar ook om het persoonlijke en goede contact met René en Rob.
“Aanrader”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door Scholten op vrijdag 4 jun 2021 21
Wij zijn erg goed geholpen vanuit Van Wanrooij door Marcel. Dit begon al bij het ontwerpen van de keuken tot aan het plaatsen van de keuken. Bij het ontwerpen is er goed meegedacht met de punten die wij aangaven en er zijn diverse oplossingen bedacht waar wij in eerste instantie niet aan dachten. Bij het plaatsen van de keuken was het duidelijk dat de monteurs van, Van Wanrooij, graag een mooie keuken wilden opleveren. Hierbij is de nodige zorg gedragen om eventuele beschadigingen te voorkomen en is er nog meegedacht of de keuken goed uit kwam met eventuele lichtschakelaars. Kortom wij raden Van Wanrooij aan!
FOTO VAN SCHOLTEN
“Dik tevreden”
Betreft Keukenloods Door Robin van Thuijl op vrijdag 4 jun 2021 21
Dit is inmiddels de 2e complete keuken die ik bij ze koop! Wederom dik tevreden!
“Zeer tevreden”
Betreft Kitchen4all Door L.Haasjes op vrijdag 4 jun 2021 21
Keuken is samengesteld door Michael die goed inzicht had in onze wensen. De keuken is op tijd geleverd en perfect geplaatst door Arjan en Johan. Kleine issues werden vakkundig opgelost. Al met al zeer tevreden over deze zaak, aanrader!
FOTO VAN L.HAASJES
“Mooie en praktische keuken”
Betreft Keukenloods Door Wim op vrijdag 4 jun 2021 21
Na aanvraag zat er de volgende dag een vertegenwoordiger aan de keukentafel. Er werd goed meegedacht en hebben een mooie maar vooral ook praktische keuken samengesteld voor een mooi budget! Ook de aftersales is goed op orde!
“Van ons krijgen jullie een dikke 10”
Betreft Ardi Keukens Door Robin en Claudia Heurter op donderdag 3 jun 2021 21
Op 20 december hadden we i.p.v. een gebruikelijk showroom bezoek een online gesprek i.v.m. de strenge coronamaatregelen. Tijdens dit online gesprek hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt. De verkoper heeft deze perfect uitgewerkt. Eén week later volgde het 2e online gesprek. In principe hebben we toen onze keuken "online" gekocht, onder één voorwaarde dat alles pas echt definitief zou zijn als wij het bezoek aan de showroom hadden gebracht en alles daadwerkelijk hadden gezien. Een bezoek aan de showroom was helaas in februari nog steeds niet mogelijk. De verkoper heeft toen besloten om met de frontjes en samples van aanrechtbladen naar ons te komen. Geweldig! Uiteindelijk hebben we in maart een bezoek kunnen brengen aan de showroom en ook daar bleek alles exact zo te zijn, van wat wij ervan hadden verwacht. In mei is de keuken geplaatst. Ook dit is weer uiterst vakkundig gedaan. Wat een vakmensen, van verkoop, levering tot plaatsing. In een woord TOP!!! "Keukens met een 9+" Van ons krijgen jullie een dikke 10.
FOTO VAN ROBIN EN CLAUDIA HEURTER
“Zeer tevreden”
Betreft Keukenloods Door Hanneke op woensdag 2 jun 2021 21
We zijn zeer tevreden over keukenloods. Ze hebben een mooie keuken geleverd waar we iedere dag van genieten.
“Prachtige keuken”
Betreft Keukenloods Door Manja Kramer op woensdag 2 jun 2021 21
Prachtige keuken. Fijn geholpen en meegedacht over de opstelling en keuzes.

Aanvulling ontvangen 2 juni 2021: Is al geleverd en volop in gebruik.
“Prettige ervaring”
Betreft Keukenloods Door Judith Kosters op woensdag 2 jun 2021 21
Vanaf het eerste geplande bezoek werd er door de medewerker van Keukenloods meegedacht in onze wensen. Hoevaak wij de plannen ook wijzigden. Hij kwam met alternatieven en deed suggesties. Ook de uitvoering en installatie was prettig en aangenaam. Nu heb ik eindelijk de keuken die ik wil. Ik koos voor een zwarte keuken met composiet blad in een grijze kleur. Dat in combinatie met een betonlook vloer is een prachtig geheel en passend bij onze wensen. Mijn 1e keuken, waarbij alles in één keer goed ging.
FOTO VAN JUDITH KOSTERS
“Plezierige ervaring”
Betreft Keukenloods Door Samantha Valentijn op woensdag 2 jun 2021 21
Zeer aardige, behulpzame, meedenkende medewerker (Peter) die ons al 2 keer een mooie keuken incl inbouwapparatuur heeft verkocht! Een hele goede service en plezierige ervaringen rijker!
FOTO VAN SAMANTHA VALENTIJN
“Goed bevallen”
Betreft Keukenloods Door Mitchell op woensdag 2 jun 2021 21
Keukenloods denkt goed met je mee en luistert goed naar al je wensen. Ik zal keukenloods aan iedereen aanraden!

Aanvulling ontvangen 2 juni 2021: Ik heb een complete keuken gekocht deze is bezorgd en gemonteerd. Dit is erg goed bevallen en alles is conform afspraak afgeleverd.
“Ontzettend tevreden”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Fam. Raaijmakers-van Dooren op woensdag 2 jun 2021 21
Wij zijn ontzettend tevreden met onze nieuwe keuken van Grando! In het gehele traject zijn we uitstekend geholpen en geadviseerd. Door gevraagd en ongevraagd advies zijn we tot onze droomkeuken gekomen. Loop je nu bij ons binnen, zou je zomaar kunnen denken dat je in de showroom staat. ;-) Tijdens de aankoop zijn we kundig en zorgvuldig begeleid en ook na de aankoop zijn we doorlopend geïnformeerd over de status, levering en montage. De montagepartner van Grando zorgde voor een strakke, zorgvuldige plaatsing.
FOTO VAN FAM. RAAIJMAKERS-VAN DOOREN
“Aanbeveling”
Betreft Adee Keukens Door Gerrit Schilstra op dinsdag 1 jun 2021 21
Zeer prettige eerlijke keuken zaak. Mooie producten eerlijke open prijzen en communicatie. Uiteindelijk zeer blij met het eindresultaat er zijn een paar kleine dingen niet goed geleverd en dit is direct opgepakt en wordt zsm aangepast. We bevelen dit bedrijf absoluut aan.
“Complimenten”
Betreft Boer Staphorst Door Jan H. Nijborg op dinsdag 1 jun 2021 21
Wij hebben een zeer complete keuken gekocht bij Boer voor ons jaren 30 huis. We hebben de showroom 3x bezocht en zeer goede hulp ontvangen bij het maken van alle keuzes. Hoewel er een misverstand was over de planning van de afleveringsdatum zijn we zeer tevreden over het uiteindelijke resultaat. Extra vermelding verdiend Klaas die in bijna 4 dagen op een perfecte wijze het geheel in ons huis heeft gebouwd. Hij deed dat volledig conform onze wensen. Alleen maar complimenten.
“Top”
Betreft Keukenhal Door E. van der Maden op dinsdag 1 jun 2021 21
Tijdens de Lock down zijn ze bij ons aan huis geweest omdat we niet naar de showroom konden en daarna videobellen. Dat is super goed gegaan en daardoor hadden we onze keuken al binnen 2 maanden net op tijd voor de verhuizing. Top.
“Wat een mooi bedrijf”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Cees Bennis op maandag 31 mei 2021 21
Beste mensen van Ekelhoff Kuchen, Wat een mooi bedrijf is het, we waren vanaf binnenkomst tot de laatste afhandeling super tevreden, de verkoper heer Hartman een top man gezellig in zijn praat maar vooral een top verkoper. We hebben aan geschaft een mooie keuken, 3 hoge kasten met apparatuur, een kook gedeelte op inductie geweldig, en dit alles gevuld met laden en deuren, een kookeiland met een spoelgedeelte, cocker en vaatwasser, ook met laden en een vuil gedeelte,aan de andere kant een uitsparing onder het blad voor 3 krukken waar we ook aan kunnen zitte / eten. Plaatsen van de keuken was geweldig, vader en zoon kwamen alles plaatsen en na 2 volle dagen was alles geplaatst en af gesteld wat een goed team, fijne mensen om in het bedrijf te hebben. Wij zijn zeer te vreden over hoe alles gegaan is, van dag 1 tot de dag van oplevering, wij hebben inmiddels al bij vrienden en kennissen aan gegeven, nieuwe keuken ga naar Ekelhoff Kuchen . Met vriendelijke groeten, Cees Bennis
FOTO VAN CEES BENNIS
“Naar verwachting”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Bal op maandag 31 mei 2021 21
De keuken ziet er heel mooi uit precies naar onze verwachting
“Kan niet beter”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Vincent van Werkhoven op maandag 31 mei 2021 21
Bijzonder goed geholpen door de verkoper (Rutger) in een prachtig opgeknapte winkel. Levering en monteur kwamen ook precies zoals afgesproken. Kan eigenlijk niet beter.

Aanvulling ontvangen 31 mei 2021: Betreft Nieuwe kasten(deuren) voor de keuken, inclusief nieuwe grepen en een quooker.
“Absolute aanrader”
Betreft Keukenloods Door Harry Scholtmeijer op maandag 31 mei 2021 21
Heel plezierige keukenwinkel met fijn personeel! We kwamen met een globaal idee voor een nieuwe keuken, en er werd hierin op een heel constructieve manier meegedacht: wat kan wel en wat niet, wat is handig om te doen, wat staat goed of juist niet, etc.
Alles is verder perfect volgens planning verlopen, prima monteurs die de keuken geplaatst hebben en wij zijn enorm tevreden over het eindresultaat. Absolute aanrader om hier je keuken aan te schaffen!!!
“Complete keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Bas Bussink op maandag 31 mei 2021 21
Wij zijn ontzettend tevreden met de keuken en het verloop ervan bij Grando Emmen. Vooral het gesprek met de heer Robben verliep heel fijn.
“Keuken zelf geplaatst”
Betreft Bemmel en Kroon Door I. Lubbers op zondag 30 mei 2021 21
Uitgebreide voorlichting gekregen over merken, opstellingen en kosten. Transparant overzicht gekregen met de verschillende opties. Goede service in de winkel maar zeker ook na de koop bij de technische dienst.

Aanvulling ontvangen 31 mei 2021: De keuken is inmiddels geleverd en geplaatst.
Wij hebben er voor gekozen om de keuken zelf te plaatsen.
“Demontage en verplaatsen keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door mevr.E.A.M Das op zaterdag 29 mei 2021 21
Ik heb deze keuken 13 jaar, en is nu door verhuizing verplaatst naar mijn nieuwe woonplek. Ires Boering heeft de nieuwe schets gemaakt tot volle tevredenheid van mij. Peter heeft de keuken afgebroken en op de nieuwe plek ook naar volle tevredenheid geplaatst op de nieuwe plek. Deze beide mensen hebben prima werk verricht. Niet alleen door mij maar ook door mijn bezoekers bewonderd! Score Super is terecht!
“Zeer tevreden”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Rob en Marijke Vink op vrijdag 28 mei 2021 21
Wij zijn zeer tevreden met onze keuken van Ekelhoff. Wij zijn vriendelijk geholpen door Rene Palstring. Bijna iedereen spreekt nederlands, ook de monteurs die de keuken komen installeren. Zij hebben ook creatieve oplossingen als er iets eigenlijk niet helemaal goed past!
FOTO VAN ROB EN MARIJKE VINK
“Perfecte keuken met opmerking”
Betreft Grando Keukens & Bad Door J. Verkerk op donderdag 27 mei 2021 21
We kregen goed advies en na het plaatse bleek dat de verkoper gelijk had kwa kleur van het blad. Afspraken zijn goed na gekomen en de levering was zeer snel. Keuken is zeer netjes in 1 dag geplaatst. We zijn blij dat we met Grando in zee zijn gegaan.

Aanvulling ontvangen 31 mei 2021: Als er wat veranderd moet worden aan de aansluiting vooraf een prijs afspreken. In mijn geval moet de afvoer iets naar recht verplaatst worden, ongeveer €15 aan materiaal en nog geen uur werk dat koste me €150.
“Installatie was top”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Annelies Broers op donderdag 27 mei 2021 21
Na twee super efficiënte afspraken in Nordhorn met Michael Voet, hebben we onze keuken voor ons nieuwbouwhuis gekocht. Vooral het meedenken en niet dingen aansmeren beviel ons enorm. De installatie was top. De mannen zouden er anderhalve dag over doen, maar hebben tot 's avonds laat doorgewerkt om het in één dag te doen. Ekelhoff is het ritje naar Duitsland zeker waard!
“Zeer tevreden”
Betreft Ardi Keukens Door J van Zweden op donderdag 27 mei 2021 21
Wij hebben voor een 3e keer een keuken bij Ardi gekocht omdat we zeer tevreden zijn over het plaatsen en de service. Prettig direct contact, afspraken worden nagekomen.
Tijdens plaatsing voortdurend overleg met monteur en eventuele aanpassingen worden direct uitgevoerd.
FOTO VAN J VAN ZWEDEN
“Grote klasse”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door H.F.W.Spoor op donderdag 27 mei 2021 21
7 jaar geleden een mooie keuken gekocht bij SmartDesign, onlangs hadden we op donderdagavond een lekkage geconstateerd, vrijdagochtend gebeld, 2uur later stond de monteur voor de de deur, grote klasse, vakkundig opgelost, bleek ook nog de monteur zijn vrije dag te zijn. Super bedankt@ Aren
“Goede keuken”
Betreft Keukenloods Door wiecher speelman op woensdag 26 mei 2021 21
aardig personeel, begripvol en adequaat; kwalitatief een goede keuken gekregen, goed geleverd en geinstalleerd. wij zijn tevreden.
FOTO VAN WIECHER SPEELMAN
“Zeer te spreken over de gang van zaken”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Fam Wijnman op woensdag 26 mei 2021 21
Zoals de hiervoor beschreven reviews zijn ook wij zeer te spreken over de gang van zaken bij smart design. Getipt door tevreden vrienden die ook de keuken hebben via smart design hebben wij en een eerste gesprek gepland met Coen van Gilst.
Onze vraag: Coen dit is de ruimte & wat kunnen we ervan maken.....

Er kon meer van gemaakt worden dan dat wij voor mogelijk hielden. We zijn uitgekomen bij mooi ontwerp en een Next125 keuken die aan onze wensen kon voldoen. Hoger (97cm)en dieper (65cm)aanrechtblad en met slecht 7cm hoge plinten waardoor we meer ruimte hebben in de kasten/lades. Deze keuken had dit allemaal. Wij hielden van het strakke design. Door de adviezen en het meedenken van Coen hebben we nog meer plezier van de ruimtes dmv een gecreëerde open keuken met bar en apart nog een zeer sjieke opgeruimde berging. De gemaakte 3D tekeningen gaven al een zeer duidelijk beeld van hoe het eruit komt te zien, maar in het echt is het nog mooier.
Zand grijze frontjes met een marmerlook TopCore keukenblad. Ontzettend tevreden met het contact en de manier van handelen gedurende de het hele proces, van begin gesprek tot eindresultaat. Super blij met de indeling, de kwaliteit en afwerking van de keuken en bijkeuken.
Mede mogelijk gemaakt door Coen's ontwerp, het perfect inmeten door Raymond en de uitstekende montage door Jeroen en Gino die met hoogwaardig kwaliteit gereedschap zeer kundig, netjes en oplossingsgericht de keuken hebben geplaatst
FOTO VAN FAM WIJNMAN
“Zeer tevreden”
Betreft Keukenloods Door Fam. Kluitenberg op woensdag 26 mei 2021 21
In oktober vorig jaar een keuken gekocht bij deze vestiging. Hierbij super goed geholpen en er werd goed meegedacht in onze wensen. Mochten meerdere keren de proefstukken meenemen naar huis om het thuis nogmaals te bekijken bij het eigenlijke lichtinval. Uiteindelijk werd de keuken begin maart geleverd (na goed overleg door uitstel van onze kant). Ook de levering werd keurig uitgevoerd en de bezorgers gingen niet eerder weg dan dat ze zeker wisten dat alles aanwezig was. Wij zijn zeer tevreden met de service en onze nieuwe keuken!
FOTO VAN FAM. KLUITENBERG
“Erg tevreden”
Betreft Keukenloods Door Jasper van den Heuvel op woensdag 26 mei 2021 21
Afgelopen winter hebben wij een keuken gekocht voor ons nieuwe huis. Volgens afspraak werd deze 12 weken later door een vakkundig man geinstalleerd. Inmiddels maken we al een tweetal maanden zeer prettig gebruik van de nieuwe keuken en is zelfs mijn vrouw erg tevreden. En dat wilt wat zeggen! (grapje!)
FOTO VAN JASPER VAN DEN HEUVEL
“Superblij”
Betreft Grando Keukens & Bad Door A. van Dijk op woensdag 26 mei 2021 21
We hebben een keuken gekocht bij Grando in Tilburg en zijn daar erg tevreden over. Er wordt goed meegedacht bij het ontwerpen van de keuken en de mogelijkheden of beperkingen die er zijn in de ruimte. Na het plaatsen van de keuken bleek helaas dat de afzuigkap niet voldeed in deze opstelling, maar in goed overleg wordt dit probleem opgelost met een andere afzuigkap. We zijn dus ook erg tevreden met de service die geleverd wordt in het geval er iets niet goed gaat. We zijn superblij met onze keuken en we raden iedereen Grando aan.
“Keuken en badkamer”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Hundscheid op woensdag 26 mei 2021 21
Goed, fijne begeleiding in aankoop keuken en badkamer. vriendelijk, kent en beoordeelt onze wensen en haalbaarheid. Risza zeer klantgericht.

Als ik een tip mag geven: rondom de levering/montage is het fijn een kort lijntje te hebben met de verkoper. m.n. omdat er altijd wel dingen zijn die mis gaan of kunnen gaan of vragen. Ook fijn als rondom levering/montage even belt erna (direct erna) om te vragen of alles naar wens is en de monteur naar smaak zaken heeft geleverd.
“Mooie parallel keuken”
Betreft I-Kook Door Dennis de Jong op woensdag 26 mei 2021 21
Wij kwamen binnen zonder vastliggende wensen. Samen met Jimmy zijn we gaan zoeken naar wat we mooi vinden en passend is. Uiteindelijk een mooie parallel keuken gekocht waar we zeer tevreden over zijn. Door de sluiting door Covid toch buiten frontje en blad kunnen zien toen we de vloer aan het uitzoeken waren. Service dus super ook! Montage soepel verlopen en laatste puntjes zullen nog opgelost/aangepast worden. Dit betreft een loszittende strip in de koelkast. Wel jammer dat bij montage afval niet wordt meegenomen (ook la is het volgens contract). Dit geeft bij verbouwing toch plotseling nog veel extra afval. Zou een meerwaarde kunnen zijn wanneer dit wel gebeurd.
FOTO VAN DENNIS DE JONG
“Erg tevreden”
Betreft Rob Woud Keukens Door Hietbrink op woensdag 26 mei 2021 21
We hebben een hele nieuwe keuken bij Rob Woud besteld, we werden zeer goed door Cindy geholpen, ze heeft goed geluisterd naar onze wensen, en ontzorgde ons goed. Ook tussendoor, wanneer we vragen hadden, zocht ze voor ons uit, of ging ze achteraan bellen!

Aanvulling ontvangen 31 mei 2021: Keuken is geleverd, sommige producten hadden wat vertraging op gelopen... maar nu is de keuken helemaal klaar en zijn we erg tevreden
“Aanrader”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Oostland op woensdag 26 mei 2021 21
Wij zijn super blij en tevreden met onze nieuwe keuken van Grando Zwolle. Bas heeft ons alle zorgen uit handen genomen en ons van A tot Z begeleid. Omdat er zoveel keus is en er ontelbaar veel opties en mogelijkheden zijn was dit voor ons heel belangrijk. Wij raden Grando Zwolle daarom ook zeker aan!
FOTO VAN OOSTLAND
“Uitstekend geholpen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Jos van der Lugt op dinsdag 25 mei 2021 21
Johan heeft mij uitstekend geholpen. Hij is erg vriendelijk en staat altijd voor je klaar met zijn ruime kennis van keukens. Het is helemaal perfect verlopen.

Aanvulling ontvangen 2 juni 2021: Betreft een complete keuken met apparatuur. De aankoop is al afgeleverd, heel netjes gedaan. Keuken is niet gemonteerd, dit heb ik zelf gedaan.
“Nieuwe keuken en nieuw sanitair”
Betreft Grando Keukens & Bad Door K de Bresser op dinsdag 25 mei 2021 21
In 2020 kochten wij een nieuwe keuken en nieuw sanitair bij Herman van Grando Tilburg. Alles in 1 hand dat leek ons wel zo handig. Mooie kwaliteitsprodukten en praktische tips van de hand van Herman en goede persoonlijke begeleiding bij het verbouwingsproces.
FOTO VAN K DE BRESSER
“5 sterren”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Angeline op dinsdag 25 mei 2021 21
Keuken gekocht. Zeer prettig geholpen door Sven. Luisterde naar onze wensen kwam met goede alternatieven waar nodig niks opgedrongen. En een fantastische tekening. Levering en montage perfect! Alles compleet, niks beschadigd (ook niet onze nieuwe vloer). Nu een tv meubel laten maken van het zelfde materiaal als de bar. Wederom goed gelopen door Sven, dit keer alles via de mail en telefoon. Je hoort bij keukens plaatsen altijd horror verhalen dus ik was een beetje huiverig maar kan niks anders zeggen dan boven verwachting en dus 5 sterren namens ons.
“Uitstekende service”
Betreft I-Kook Door René Meijster op dinsdag 25 mei 2021 21
In januari 2020 is onze nieuwe keuken geplaatst. Na wat opstartproblemen (wel vaker bij een nieuw keuken toch?) genoten we van een toffe keuken. Na meer dan een jaar bleken er problemen met de achterplaat. Er werd toen niet alleen meegedacht door de monteur van i-kook wat een geschikte oplossing zou zijn, maar deze oplossing werd ook binnen enkele dagen tot stand gebracht. Kortom: uitstekende service!
“Super tevreden”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Mike op dinsdag 25 mei 2021 21
Keuken kopen moet een feestje zijn maar de realiteit is vaak anders. Dan maar is naar SmartDesign Keukens in Maasluis, waarom? Nou..de bestaande keuken in onze nieuwe woning was een Siematic en door hun geleverd dus onder de noemer ze een kans te geven de gok gewaagd en een afspraak gemaakt. Tijdens de gesprekken nemen ze goed de tijd voor je en leggen ze goed uit wat hun werkwijze is. Het was duidelijk dat we hier niet met een offerte fabriek te maken hebben maar een partij die goed wil nadenken over onze toekomstige keuken. Een paar bezoeken en diverse mailtjes verder zijn we uitgekomen op ons definitieve ontwerp. Elk ontwerp is een afweging tussen diverse factoren waarbij ook prijs een aandachtspunt is. Wij zijn heel blij met het uiteindelijk resultaat wat we gezamenlijk met SmartDesign hebben bereikt.

Ook opvallend, er werd geen poging gedaan om ons af te praten van Miele apparatuur waardoor we nu een mooie mix hebben van Siemens en Miele en we puur op functionaliteit keuzes hebben gemaakt. Achteraf gezien hadden we nog beter naar de apparatuur moeten kijken en hadden we die paar Siemens apparaten mogelijk ook vervangen voor Miele. Corona maakte alles een stuk lastiger dus is het niet anders. De combinatie van Miele stoomoven/magnetron en volwaarde Miele oven bevalt uitstekend en de luxe warmhoudlade gebruiken we vaker dan gedacht en is een handige toevoeging.

Hoe ging de installatie? Eigenlijk verliep de installatie vrij soepel en zijn ze in totaal 3 dagen bezig geweest om de keuken goed en vakkundig te plaatsen. Tuurlijk zijn er wat dingetjes die niet helemaal goed gingen maar is dit voornamelijk te wijten aan de toeleveranciers die op dit moment veel last hebben van leveringsproblemen (Quooker, Siemens) Er wordt netjes gewerkt met eigen monteurs en alles wordt keurig opgeleverd en ook opgeruimd inclusief het afvoeren verpakking. Het is bijzonder maar blijkbaar zijn er bedrijven die achteraf zelfs transportkosten rekenen en is het afvoeren van alle rommel niet standaard. Niets van dit alles bij Smart Design keukens! Al met al zijn we super tevreden met onze nieuwe keuken is het resultaat precies wat we hadden verwacht.
“Prima ervaring”
Betreft Total Home Concept Door Familie Oosterom op dinsdag 25 mei 2021 21
Het leggen van een nieuwe PVC-vloer op de hele begane grond inclusief hoge plinten, het plaatsen van een nieuwe keuken en stuken van de keukenmuren wilden wij graag in één hand hebben voor een strakke doorlooptijd. En natuurlijk een goed eindresultaat.
We hebben gekozen voor THC en dat was een prima keuze. Het was prettig schakelen voor keuze vloer en keuken(ontwerp), ook de afstemming daarna qua planning verliep netjes en zorgvuldig. De uitvoering verliep goed, restpuntjes werden netjes opgepakt en afgewerkt. Ook de tip voor het laten verwijderen van de oude plavuizen pakte goed uit. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat!
FOTO VAN FAMILIE OOSTEROM
“Topservice”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Lisanne op dinsdag 25 mei 2021 21
Bij Grando keukens te Utrecht een prachtige keuken uitgezocht met behulp van Iris Boering. Wat heeft Iris ons ontzettend goed geholpen met het uitzoeken van de keuken. Heb haar service als zeer prettig ervaren, een ontzettend lieve vrouw, en heel behulpzaam. Ze wist precies onze wensen door te vertalen naar het ontwerp van een keuken. Iris is erg kundig en het voelde gelijk vertrouwd. Ook nadat de keuken geplaatst was heeft ze ons nog opgebeld of alles naar wens is. Wij zijn heel blij met onze nieuwe keuken, en kan niet anders zeggen dan dat we echt een topservice hebben gehad!!
FOTO VAN LISANNE
“Prachtige keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door Elseline op dinsdag 25 mei 2021 21
Fijn geholpen door Bram, er wordt goed meegedacht. Zeer tevreden met mijn prachtige keuken! Communicatie via het portaal is ook duidelijk. Kortom; Top!
“Heel goed advies”
Betreft Kitchen4all Door Christiaan van der kamp op maandag 24 mei 2021 21
We zijn geholpen door Michael bij het uitzoeken van de keuken en hebben heel goed advies gehad en Jan Maarten uiteraard niet te vergeten. Alles is naar wens van onze droom keuken en is heel netjes opgeleverd door de monteurs die super strak werk hebben geleverd. Absoluut een aanrader.
FOTO VAN CHRISTIAAN VAN DER KAMP
“Bedankt”
Betreft Voortman Keukens Door Ruben en Annelisa op maandag 24 mei 2021 21
In één woord super! Wat zijn wij blij met onze nieuwe keuken! Geadviseerd, gekocht en geplaatst door Voortman Keukens. De adviseur dacht goed met ons mee en verraste ons met precies de goede kleur van de kastjes en het blad van onze smaak.
Met de kwaliteit van de keuken zijn wij uitermate tevreden. De keuken voelt kwalitatief hoogwaardig aan. Kortom erg blij met het advies, de eerlijke prijs en kwaliteit. Bedankt Henk, Voortman Keukens.
FOTO VAN RUBEN EN ANNELISA
“Landelijk klassieke keuken”
Betreft Ardi Keukens Door Dhr./mevr. van der Plas-van Luijk op maandag 24 mei 2021 21
Wij zochten een landelijk klassieke keuken. Gevonden bij ARDI KEUKENS. Op al onze wensen klonk een: "Ja". Vanaf moment één kregen wij een zeer betrouwbare indruk. Deze betrouwbaarheid hebben de verkoper en monteurs waar gemaakt... Nu genieten wij elke dag van onze mooie nieuwe keuken!
FOTO VAN DHR./MEVR. VAN DER PLAS-VAN LUIJK
“Goede begeleiding”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Inge Helsloot op maandag 24 mei 2021 21
Goed geholpen bij uitzoeken van keuken, geen druk uitgevoerd. Hele proces goed en netjes begeleidt. Als ik belde met vraag werd ik meteen geholpen. Alle afspraken nagekomen, keuken netjes en snel geïnstalleerd.
“Elke cent waard”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Robert Smid op maandag 24 mei 2021 21
Wij hebben onze keuken bij Arma Keukens en Sanitair gekocht. Eerst vonden we de showroom wat overdonderend. Zoveel luxe! Daar toch een afspraak kunnen maken. Ondanks de online manier een mooi ontwerp gekregen en dezelfde middag nog de offerte. We hebben de "goedkope" variant gekocht, maar het is nu hij er staat een echt luxe gevoel. Zelfs de monteurs vinden het een mooie en degelijke keuken!! Straks nog de goede greepjes en de afzuigkap wordt nog gerepareerd/vervangen en dan werkt alles super! Je krijgt gewoon een goed gevoel als je een keuken hebt gekocht en dat is elke cent waard. Ze hebben echter zoveel werk dat je wel een paar maanden geduld moet hebben, maar de planning is verder fantastisch!!
“Aanrader”
Betreft Ardi Keukens Door Familie van Iwaarden op maandag 24 mei 2021 21
Oktober 2020 hadden wij een afspraak in Sint-Annaland bij Ardi Keukens. We werden vriendelijk ontvangen in de showroom en kregen een zeer uitgebreid advies over onze droomkeuken. Daarnaast kregen we een uitleg door de enthousiaste huiskok over de inductiekookplaat die we graag wilden. No nonsense, afspraak is afspraak en dat blijkt. Want toen onze keuken geleverd werd bleek dat de kopse kanten van de kastjes wit waren, terwijl dit zwart zou moeten zijn. Na een telefoontje werd dit direct opgepakt en is dit snel hersteld. Wij zouden iedereen Ardi Keukens aanraden!
FOTO VAN FAMILIE VAN IWAARDEN
“Keuken zo goed als af”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door M. Wijtmans op vrijdag 21 mei 2021 21
We hebben voor de tweede keer een nieuwe keuken bij van Wanrooij gekocht omdat we bij de eerste zeer tevreden waren. Hopelijk zal er bij de tweede keuken ook een goede service verleend worden.

Aanvulling ontvangen 7 juni 2021: Onze keuken is geplaatst maar nog niet helemaal af.
De plank boven de aanrecht is beschadigd en er moet nog een nieuwe geplaatst worden. Ook de spotjes die onder plank komen zijn daarom nog niet geplaatst. De spatrand boven de aanrecht is ook nog niet geplaatst. Wij zitten nog te wachten tot onze keuken compleet is, wat volgens afspraak binnenkort zal plaatsvinden.
“Zeer tevreden”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Elly&Theo Volkers op vrijdag 21 mei 2021 21
Wij hebben in november 2020 een nieuwe keuken uitgezocht bij Grando Den Helder. Daarbij werden we heel vriendelijk en deskundig te woord gestaan. Dankzij goede tips van de verkoper zijn we uitgekomen bij een prachtige 'droom'keuken. Op 20 en 21 mei 2021 is de keuken geheel volgens planning geplaatst door een zeer deskundige en aardige keukenmonteur. Wij zijn heel blij en zeer tevreden.
FOTO VAN ELLY&THEO VOLKERS
“Prachtige keuken”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Familie Lubout op vrijdag 21 mei 2021 21
Na diverse keukenzaken te hebben bezocht, zijn wij terecht gekomen bij Smartdesign keukens in Maassluis. Wat ons meteen opviel was de klasse die deze zaak uitstraalt. Wij zijn gastvrij ontvangen en konden rustig ideeën opdoen in de prachtige showroom. Wij zijn geweldig geadviseerd door Coen van Gilst die ons nieuwe ideeën aandroeg, waar wij in eerste instantie niet aan gedacht hadden. Met als resultaat een prachtige keuken waar wij enorm blij mee zijn. Ook een compliment aan Aren, Rajender en Jeroen voor het perfect en vakkundig plaatsen van de keuken. Wij raden Smartdesign Keukenstudio dan ook van harte aan!
FOTO VAN FAMILIE LUBOUT
“Apparaten niet goed”
Betreft Keukenvision Door Sema Ozkan op vrijdag 21 mei 2021 21
Hoewel we zeer vriendelijk zijn geholpen bij het ontwerpen van de keuken. Is cruciale informatie gemist.
1. Bij een greeploze keuken blijkt je vaatwasser kleiner uit te vallen, hoorden we pas na plaatsing en ruilen was niet meer mogelijk. Als we deze informatie voor aankoop hadden dan hadden we misschien wel een andere keuze gemaakt.
2. We hebben twee combi ovens gekocht . Waarvan 1 nog steeds niet geleverd (ruim een maand zonder) en diegene die wel geleverd is, heeft bij levering al een kapotte printplaat. Wij willen graag een nieuwe oven omdat wij niet hebben betaald voor een oven met kapotte printplaat. Nu krijgen we een heel raar verhaal waarbij wordt beweert dat Keukenvision wettelijk verplicht is om eerst een reparatie uit te voeren! Volgens mij is Keukenvision verplicht om te leveren wat ze verkocht hebben en dat is een oven die het doet en geen kapotte B keuze!
“Lang wachten”
Betreft Avanti Keukens Door Robin Smits op vrijdag 21 mei 2021 21
Je kent het wel, de verhalen dat er altijd iets mis gaat en er gedoe ontstaat op het moment dat je een nieuwe keuken koopt. Om deze reden goed onderzoek gedaan naar de diverse leveranciers en op basis van reviews uitgekomen bij Avanti keukens. Wat in eerste instantie een prettig 1e gesprek was, is de beslissing om voor Avant te kiezen uitgelopen op een ware nachtmerrie. Keuken in februari 2020 besteld en geplaatst in augustus. Wachttijd was voor ons geen probleem, we gingen voor kwaliteit en service. Na de koop ontstonden de problemen. Niet terugbellen als dit was beloofd, planken niet tijdig geleverd of een construct bedacht wat volgens hun monteurs niet goed te plaatsen was. En maar wachten en wachten en steeds zelf contact moeten zoeken. Na fout op fout 2 maanden geleden in de winkel geweest om te praten over een oplossing. Nu bijna 2 maanden later zouden de wandplanken eindelijk geplaatst worden en ja hoor, een kwartier voordat ze zouden komen worden we weer gebeld, er ontbreekt een plank dus ze komen niet. Alle begrip vanuit hun kant zogenaamd, maar ondertussen is eind mei 2021 de keuken van ruim 16.000 euro nog niet gereed. Maar ja, ze zijn welwillend zoals ze zelf zeggen en leveren service tot in lengte van dagen. Tja, zo kan je het niet afronden van de afspraken ook noemen. Het duurt inderdaad tot in lengte van dagen.
“Perfect gegaan”
Betreft Keukenwereld XXL Door Nc Bolier op donderdag 20 mei 2021 21
Wij hebben een keuken gekocht bij Keukenwereld xxl, wij zijn heel goed en leuk geholpen door Ruud, dacht met ons mee, kwam met ideeën, en het is een prachtig resultaat geworden, bij de levering waren er deurtjes volgens de producent niet goed uit de verf gekomen, dus nieuwe deuren besteld en 1 week later geleverd, goeie service,de gezellige monteurs hebben hem in 1 dag gezet, heel mooi en perfect gemonteerd.wij zijn heel blij met onze nieuwe keuken en bevelen Keukenwereld xxl zeker aan.
FOTO VAN NC BOLIER
“Hulde”
Betreft Bemmel en Kroon Door Jan Paats op donderdag 20 mei 2021 21
Fantastische Schüller keuken gekocht bij Bemmel en Kroon. Keuken hadden we eerst in de kleur wit uitgezocht maar we zijn later, met goed advies van Ricardo, overgestapt op zeer licht grijs. We zijn er heel blij mee en ook het plaatsen is zonder problemen verlopen. Alleen maar hulde.
FOTO VAN JAN PAATS
“Niet tevreden over communicatie”
Betreft Ardi Keukens Door Joop Assman op donderdag 20 mei 2021 21
Na 25 jaar waren we aan een nieuwe keuken toe, afspraak gemaakt met ARDI, we kregen een goed gevoel bij het verkoopgesprek, er was kennis van zaken en niet opdringerig, na wat heen en weer mailen over de apparatuur de knoop doorgehakt en besteld, tijdens het inmeten kwamen wij er achter dat het beter zou zijn om de wandplaten te veranderen, dit meteen doorgegeven, komt geen bevestiging, de opgegeven contact persoon kan er niets mee omdat de order bij afdeling bestelling is maar het komt goed precies zoals wij het hebben doorgegeven. Een weekeinde voor de montage laat de bezorger meteen twee gebroken planken zien, hij zou dit melden aan ARDI. Op de dag van montage verwachten wij een speciaal opgeleide ARDI monteur maar nee er kwam, zonder dat wij hiervan wisten, een ingehuurd persoon, die nou niet heel enthousiast begroet werd door ons, de man gaat aan de slag en bleek een uitstekend vakman te zijn. De gebroken planken bleken plinten te zijn en de veranderde platen waren niet goed van maat, werd doorgegeven aan ARDI, maar wij hoorde maar niet hoe nu verder, op mails geen reactie. Uiteindelijk werden we gebeld door iemand waar ik een goed gesprek mee heb gehad maar sorry was een stap te ver voor de man, men spreekt dan liever over kan gebeuren, de spullen moeten besteld worden dit kon wel even duren. Een mail van planning, een maand na plaatsing van de keuken kon de monteur langs komen, dus bepaald niet vandaag besteld morgen in huis. De klant beter en sneller op de hoogte houden zou ARDI sieren
“Uitstekende vakmensen”
Betreft Poggenpohl Den Bosch Door Paulus Pigmans op donderdag 20 mei 2021 21
Het informatie & keuze process na ons eerste bezoek aan de showroom van Poggenpohl Den Bosch met de intentie om een nieuwe keuken te laten ontwerpen / aankopen was fijn en zakelijk. Keuze en selectie van keuken apparatuur genoeg, ook de invulling mbt. het ontwerp toppie! Prijzen zijn aan de stevige kant daaromtrent service en begeleiding tijdens de keuken verbouwing en keuken plaatsing top!
Special aandacht en een pluim voor de aannemers groep en keuken plaatsing, uitstekende vakmensen en zeer bedreven mbt. kwaliteit, details en uitvoering!
Poggenpolh keuken kennis en hoogwaardige apparatuur is een, vakkundig plaatsen en afwerken is twee. Chappo, en tot de volgende aanbesteding.
FOTO VAN PAULUS PIGMANS
“Dik tevreden”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Patrick van dorp op donderdag 20 mei 2021 21
Onze ervaring met grando keukens is super hele goede service aardige mensen die daar werken en een super mooie keuken gekocht dik tevreden.
FOTO VAN PATRICK VAN DORP
“Prachtige keuken”
Betreft Rob Woud Keukens Door Jeroen en Yvonne. Sassenheim op donderdag 20 mei 2021 21
Rob Woud heeft een prachtige keuken geleverd. We hebben hem gekocht na super advies en begeleiding van de verkoper. Heel blij mee! Niets op aan te merken.
Jeroen en Yvonne. Sassenheim.
“Een aanrader”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door N. De Maat op donderdag 20 mei 2021 21
Keuken gekocht. Was wel stukje rijden maar totaal geen spijt van. Keuken met eiland geplaatst in 2 dagen en compleet! Gebruiken hem nu ruim 20 maanden met veel plezier. Een aanrader!
“Keukenaankoop”
Betreft Keukenloods Door Han du Pau op donderdag 20 mei 2021 21
We werden erg goed geholpen, ontvingen de offerte snel. Er werd goed in onze wensen meegedacht. Inmiddels is de keuken geplaatst naar alle tevredenheid.
“Complete keuken”
Betreft Voortman Keukens Door Gerritth op woensdag 19 mei 2021 21
Goed geholpen in de showroom, vakkundig advies. Afspraken keurig nagekomen

Aanvulling ontvangen 20 mei 2021: Ik heb een complete keuken gekocht bij Voortman Keukens. En deze is conform afspraak geleverd, het plaatsen van de keuken en installatie werk heb ik zelf uitbesteed aan een derde partij.
“Perfect”
Betreft Keukenloods Door Pim op woensdag 19 mei 2021 21
We hebben een keuken gekocht. We zijn erg goed geadviseerd. Er werd gelijk een montage datum bevestigd bij aankoop van de keuken perfect gewoon.
FOTO VAN PIM
“Prettig”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Emiel op woensdag 19 mei 2021 21
Zeer tevreden over de kwaliteit van de keuken en de geleverde service. Michael Voet heeft ons goed geholpen met het uitzoeken en samenstellen van de keuken en dacht goed met ons mee. Prettig contact vanaf verkoop tot zelfs na de levering.
“Dik tevreden”
Betreft Borghuis Keukens Door Gerard Schnoink op woensdag 19 mei 2021 21
Borghuis Keukens zeker een aanrader . Wij zijn dik tevreden over onze nieuwe keuken. Goed advies van Jeroen en ook het plaatsen is vakkundig gebeurd. Dikke pluim voor iedereen
“Dank”
Betreft Keukenloods Door Arie en Addy van Santbergen op woensdag 19 mei 2021 21
We hebben bij keukenloods super goede tips gekregen, zodat we onze droomkeuken nu zo hebben zoals we wilden. Dank hiervoor!
FOTO VAN ARIE EN ADDY VAN SANTBERGEN
“Tevreden”
Betreft Keukenloods Door Joke mensinga op woensdag 19 mei 2021 21
We werden prettig geholpen, alle tijd werd genomen. Men dacht met ons mee.

Aanvulling ontvangen 20 mei 2021: wij hebben een complete keuken gekocht. We werden goed geholpen bij het uitzoeken. Met een koel/diepvriescombinatie, een inductiekooplaat, afzuigkap, carousselkast en een vaatwasser. Wij hebben de keuken in eigen beheer laten plaatsen. Er ontbrak een mat voor de carousselkast en de lademeenemer werkte niet. Die werden vlot nagezonden. De keuken wordt volop gebruikt en wij zijn tevreden.
“Zeer tevreden”
Betreft Keukenloods Door M.J.L. Obdam op woensdag 19 mei 2021 21
In de winkel werden we keurig geholpen. Bij vragen tussen het bestellen en afleveren snel een passend antwoord. We hadden 1 probleempje met de oven en dat hebben ze heel snel voor ons opgelost. De monteur die de keuken kwam plaatsen werkte zeer netjes. Eerst karton op de vloer (was nog de cement dekvloer en daar werd alles opgezet). Wij zijn zeer tevreden.
“Enorm soepel verlopen”
Betreft Keukenloods Door Nina op woensdag 19 mei 2021 21
Voordat we bij keukenloods terecht kwamen, waren we al bij een aantal andere keukenverkopers geweest. Bij keukenloods merkte we al snel dat de service veel minder 'pusherig' was dan bij andere zaken. We zijn goed geholpen bij het uitzoeken van onze keuken, de levering verliep perfect en ook wijzigingen qua apparatuur op het laatste moment waren geen probleem. Heel blij dat we ook voor montage gekozen hebben. De hele aankoop van ontwerp tot montage is enorm soepel verlopen, we hebben keukenloods dan ook bij verschillende vrienden aangeraden.
“Uitstekende dienstverlening”
Betreft Keukenloods Door Daan A. op woensdag 19 mei 2021 21
Keukenloods was de tweede keukenzaak die wij bezochten. We dachten al een goed beeld van onze wensen te hebben (indeling, functionaliteit, apparatuur), maar zijn bij Keukenloods daadwerkelijk geadviseerd over wat wel/niet nodig is. In plaats van dat zaken ons aangepraat zijn, zoals je tegenwoordig bij een keukenzaak verwacht, is ons juist geadviseerd om e.e.a. weg te laten. Wij ontvingen een offerte welke aan alle wensen voldeed, tegen een bijzonder nette prijs. Overige dienstverlening was uitstekend, waaronder het nog kunnen aanpassen van de maatvoering toen de bestelling al geplaatst was. Onze keuken is ongeveer twee maanden geleden geplaatst en functioneert naar behoren. De keukenkastjes en indeling zijn kwalitatief erg goed!
Meer artikelen