Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Poortvliet (Zeeland)
158 ervaringen
Kesteren (Gelderland)
344 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
566 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
355 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
347 ervaringen
7 vestigingen
2167 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
263 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
77 ervaringen

Keuken Kopen 12 Tips


Het kopen van een keuken is een behoorlijke investering. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid de deur uit gaat. Lees onderstaande tips goed door.

1. Ervaringen
Controleer voordat u overgaat tot aankoop van uw keuken eerst online de ervaringen van andere kopers bij de gekozen keukenzaak. Gebruik wel uw gezond verstand. Sommige review website plaatsen alleen maar positieve reviews, deze websites geven uiteraard geen goed beeld van de service en kwaliteit van het desbetreffende bedrijf.

2. Opmeten
Meet voordat u naar een keukenzaak gaat eerst uw keuken op. Zo kan de keukenverkoper in de winkel aan de hand van uw metingen een goed voorstel maken.

3. Blijf kalm
Veel keukenzaken werken met omzet provisies voor de verkopers. Sommige verkopers doen er dan ook alles aan om u gelijk het koopcontract te laten tekenen. Trap niet in verkooptechnieken als: Dit aanbod is alleen vandaag geldig, of: Deze keuken is misschien niet meer leverbaar. Dit zijn allemaal “smoesjes” om u te laten tekenen. Teken het koopcontract pas als u er klaar voor bent. Teken overigens ook nooit voor de ontvangst van een offerte, zonder dat u het doorheeft kan dit weleens een koopovereenkomst zijn.

Het beste is het voorstel mee naar huis te nemen en er daar nog even goed over na te denken.

4. Prijs
Sommige keukenzaken werken met vaste prijzen ook wel "nettoprijzen beleid" genoemd. Aan de hand van uw budget zal de verkoper proberen voor u de mooiste keuken samen te stellen. Als u een keukenzaak binnenkomt is het vaak vrij snel duidelijk als deze met vaste prijzen werkt, de verkoper zal dit in de regel ook nog vertellen. Op de uiteindelijke prijs is maar zeer weinig onderhandelingsruimte.
Er zijn ook keukenwinkels die met kortingen werken. Kortingen van 40% tot 50% op de uitgangsprijs zijn heel normaal bij dit soort winkels. U krijgt als koper de indruk dat u een goed onderhandelingsresultaat heeft bereikt, terwijl in werkelijkheid iedereen deze ”korting” krijgt. Als ze in dit type winkel naar uw budget vragen ga hier dan circa 10% onderzitten. De uiteindelijke prijs die ze u aangeboden wordt zal waarschijnlijk 10% hoger zijn dat het budget wat u heeft aangegeven.

5. Aanrechtblad
Het aanrechtblad is een heel belangrijk onderdeel van uw keuken. Er zijn veel verschillende soorten aanrechtbladen met elk hun eigen voor en nadelen. Staar u niet blind op de uitstraling van het aanrechtblad maar houdt ook rekening met het onderhoud en de specifieke eigenschappen van het aanrechtblad.

6. CBW keurmerk
Is de keukenzaak CBW-erkend dan biedt dat u als koper enkele extra garanties en de mogelijkheid om de Geschillencommissie in te schakelen bij problemen.

7. Annuleringskosten
Er kan altijd iets gebeuren waardoor u de aanschaf van uw nieuwe keuken wilt annuleren. In de regel zijn de kosten hiervoor bij CBW-erkende keukenzaken 30% van de aankoopwaarde. Dit is heel veel geld. Denk dus goed na voordat u tekent.

8. Wijzigingen
Zorg ervoor dat de koopovereenkomst alle relevante informatie bevat over uw nieuwe keuken. Voor het achteraf wijzigen van een simpel kraantje kunnen hoge kosten worden gerekend ook al heeft de verkoper aangegeven dat dit geen probleem zou zijn. Dit fenomeen doet zich overigens voornamelijk voor bij keukenwinkels die met kortingen werken. Bedrijven die met vaste prijzen werken gaan hier in de regel vriendelijker mee om.

9. Uw gegevens
Veel keukenzaken hebben dezelfde moedermaatschappij. Als u naar verschillende keukenzaken gaat die met hoge kortingen werken is het verstandig niet u naam, adres en telefoonnummer af te geven. Geeft u deze wel dan zal de verkoper kijken of u ergens anders al een offerte heeft gekregen en de nieuwe offerte hierop aanpassen.

10. Betaling
Maak een schriftelijke afspraak over hoe en wanneer er betaald moet worden. Doe dit voordat u de koopovereenkomst tekent. Het is gebruikelijk 30% tot 50% van de koopsom vooraf te betalen, 40% tot 60% bij de oplevering en circa 10% na levering en installatie. Het beste is natuurlijk om niets vooraf te betalen, dan hoeft u ook niet bang te zijn voor een eventueel faillissement van de keukenzaak. Dit is echter niet altijd mogelijk.

11. Intentie
Maak vooraf duidelijk wat uw van de verkoper verwacht. Als u van plan bent om het ontvangen voorstel eerst thuis te bekijken voordat u tekent, geef dit dan vooraf aan. Laat alleen een uitgewerkt voorstel maken (bv 3D tekening) als u een serieuze koop intentie heeft. Het kost een verkoper waarschijnlijk een aantal uren om een op maat gemaakt voorstel te maken. Hij kan(mag) hiervoor verlangen dat u hier serieus mee om gaat.

12. Installatie
Om problemen met de garantie op de keuken te voorkomen is het verstandig de keuken te laten installeren / monteren door monteurs van de winkel waar u de kopen koopt. (toegevoegd nav reactie van Klaas op 3 juli 2014)
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 41 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Dimitry op dinsdag 16 feb 2016 yy
Tip: kom op zaterdag, dan wordt je tijdens het uitzoeken van je keuken flink verwend door de kok als ze die hebben.
Door Vermeulen op woensdag 20 jan 2016 yy
Na traject met miscommunicatie, keuken alsnog geleverd en correct afgehandeld. Tip: Laat afspraken vooraf zwart op wit zetten en vraag in elke fase om bevestiging om misverstanden te voorkomen.
Door Pepe op maandag 18 jan 2016 yy
TIP1: Ga je voor het eerst een keuken kopen, verwacht dan geen enkele transparantie. 95% van de keukenwinkels goochelen met catalogusprijzen en kortingen. Ga er vanuit dat jouw korting altijd in het voordeel is van je leverancier.
TIP2: Als je een offerte aanvraagt, wacht dan even tot ze je bellen. Of beter nog, doe gewoon een "verrassend" tegenvoorstel, uiteraard in jouw voordeel. Want volgens mij zijn ze op het hoofdkantoor maar al te gretig om je eindeloos kortingen aan te bieden.

TIP voor keukenbedrijven: Laat die maffe marketing strategie en 'cadeautjes' achterwege en communiceer gewoon met je klant... Je had mij prima kunnen overtuigen.
Door Verschuur op maandag 23 nov 2015 yy
Gemiste kans. kom op maandag gereden voor een offerte voor een badkamer. Ik weet precies wat ik moet hebben en alles staat op tekening. Had goede verhalen gehoord en de referenties waren goed maar bij de balie kreeg ik te horen dat er niemand beschikbaar is omdat de verkopers zijn ingepland voor keukens en dat er ook niemand in de showroom beschikbaar is omdat het maandag is. Op zaterdag kan ik mij dat voorstellen maar kom bewust op maandag. Er werd ook niet met me meegedacht voor een oplossing. "U had ook moeten bellen voor een afspraak". U mag wel kijken hoor maar er is niemand. Ik wist niet wat ik hoorde, hoezo klantgericht? Kortom, ik was er klaar mee en ga wel naar een ander. Tip; niet zomaar binnen lopen maar maak een afspraak anders is het zonde van je tijd.
Door Fam Dr. op maandag 16 nov 2015 yy
Bij de aankoop werden wij goed geadviseerd. De verkoper rade ons bijv aan om het blad waar de kookplaat in zou komen tien cm dieper te nemen zodat er ruimte genoeg tussen de pannen en de muur overblijft, goede tip!
Door annelieke op vrijdag 13 nov 2015 yy
Tip als je een keuken koopt check dan alle codes van u product na want ze verandere dingen en laten spullen achterwegen, waar je van denkt dat je ze krijgt. En ga er maar niet vanuit dat het leiding schema wat je krijgt klopt.
Door Wouter op donderdag 22 okt 2015 yy
Het is een goede tip om van tevoren na te denken over de opties die je wil: - Quooker. - Klasse apparatuur - Afwerking - Apothekerkast/Leman kast etc....
Door Klaas op donderdag 3 jul 2014 yy
Toen ik 10 jaar geleden mijn keuken kocht heb ik de keuken niet laten installeren door het bedrijf waar ik hem gekocht had. Achteraf heel dom want daardoor kreeg ik problemen met de garantie. Misschien heeft iemand nog iets aan deze "tip".
Door JH op donderdag 15 mei 2014 yy
Kwaliteit en het plaatsen ging prima van de keuken. Totdat de achterwanden geleverd moesten worden. Inmiddels zijn we ca. 2 maanden verder.Mijn tip is om een gedeelte van de totaalsom pas te betalen als alles echt geleverd en gemonteerd is.
Door Een teleurgestelde klant op maandag 28 apr 2014 yy
Redelijk tevreden over de kwaliteit van de keuken zelf. Slecht tevreden over de plaatsing en de nazorg. Zorg dat je alle afspraken goed vastlegt en desnoods laat ondertekenen.
Door R. Loer op dinsdag 25 mrt 2014 yy
Tips: schaf een bredere oven aan, kost iets meer maar je hebt er ook meer aan. Tevens scharnieren laten monteren op de kastdeurtjes die meer dan 90 graden draaien.
Door P.W.A Herber op zaterdag 11 jan 2014 yy
Mijn tip is geef zoveel als mogelijk informatie door aan keukenwinkel dan kunnen deze worden verwerkt op een werktekening.
Door Fam. Tanis op zaterdag 16 nov 2013 yy
Tip; gedurende aankoop/inmeet/ plaatsing-traject de afspraken via mail controleren en navragen. Dit was bij ons nodig omdat een strakke planning nodig was met de ander aannemers. Het is overigens perfect volgens planning gegaan.
Door TT op donderdag 31 okt 2013 yy
Tip let er op als je daar heen gaat, dat je niet gelijk akkoord geeft en schud geen hand, denk er eerst over na voor je het echt wil, voor je het weet zit je er aan vast.
Door IH op woensdag 23 okt 2013 yy
TIP: neem een plattegrondje mee met de maten van je keuken, inclusief deuren, ramen etc.
Door I.B. op dinsdag 8 okt 2013 yy
Mijn tip aan alle mensen is, om goed voorwerk te doen. Vraag diverse offertes op en ga als bij de zaak waar je het meeste van verwacht. Het heeft ons zeker 7 zaterdagen gekost, en vele ritjes naar allerlei zaken, maar het is wel de moeite waard geweest.
Door Gert Jan op zondag 6 okt 2013 yy
Tip voor iedereen: bedenk goed wat je wil laat bij verschillende bedrijven offertes maken en wanneer je rationeel allee weet volg dan je gevoel. Wij zijn uiteindelijk bij een eenmanszaak met passie voor koken uitgekomen.
Door A en J Meijs op vrijdag 4 okt 2013 yy
Een tip: bij dubbele spoelbak:plaats voor rechtshandige kleine spoelbak aan linkerkant. Anders moet je met gekruiste armen kraan opendraaien.Voor linkshandige uiteraard andersom.
Door Wal op woensdag 25 sep 2013 yy
Tip: Sluit vooraf een goede rechtsbijstandverzekering af, die heb je bij Brugman (Mandemakers groep) echt nodig om iets voor elkaar te krijgen!Wij zullen niet snel meer bij Brugman (dan wel andere Mandemakers Groep winkels) binnen stappen!
Door Niek op maandag 23 sep 2013 yy
Tip: geef nooit op voorhand je budget prijs!! Kijk naar wat je wil en bepaal dan of je dat wil betalen. Je kan altijd zaken aanpassen aan de keuken van je dromen.
Door Andre en Marianne op maandag 23 sep 2013 yy
Nog een tip: als je een koof laat bouwen moet je vragen of het van hout is en geverfd moet worden of van het materiaal waar de keuken van is gemaakt.
Door Cor op donderdag 12 sep 2013 yy
Tips: kijk verder dan alleen keukenzaken in "de buurt". want bij ons is gebleken dat afstand geen enkel probleem is.
Door Hernany & Carlijn op donderdag 20 jun 2013 yy
TIP voor als je met een keuken aan de slag gaat. Alle wijzigingen, neven afspraken en dergelijke zwart op wit vaststellen in een mail. voorkomt veel misverstanden. Dat hebben we voor een 99% procent gedaan en heeft zeker geholpen.
Door Fred op zondag 26 mei 2013 yy
We kunnen de Keukenconcurrent dan ook zeker aanbevelen. Nog een tip: montage is inbegrepen, maar aansluiting niet. Dit is bij aankoop echter wel onderhandelbaar.
Door D. K. op donderdag 16 mei 2013 yy
Tips: maak elk detail van je badkamer/keuken kenbaar: waar zitten de afvoeren, waar zitten de diverse leidingen, waar zitten de stopcontacten etc. Probeer al zo goed mogelijk te weten te komen wat je wilt hebben en wat je mooi vindt, loop tig winkels in, noteer de artikelen (de nummers) die je leuk vindt en maak foto's, kijk vervolgens op internet ook om een idee te krijgen van de prijs. Na 1 bezoekje aan een winkel is de kans gewoon heel klein dat je dan al weet wat je wilt, of dat de gekozen spullen door de verkoper ook echt de dingen zijn die je wilt. Maar de meest belangrijke tip is nog wel: Laat alles, maar dan ook ALLES vastleggen in de mail of op papier, doen ze een toezegging voor iets, laat ze dat in een mail of formulier zetten en zorg dat jij een exemplaar hebt.
Door S.F. op dinsdag 5 mrt 2013 yy
Voor de mensen die nog een keuken moeten gaan kopen 1 tip: geef voor het gesprek gelijk aan dat je niet van plan bent om diezelfde dag een handtekening te zetten, anders krijg je een minder prettig gesprek (zacht uitgedrukt).
Door Krijn op maandag 28 jan 2013 yy
Tips: Neem bij ontwerp ook details mee, zoals plaatsing wcd's en schakelaars verwarming/ventilatie en verlichtingsplan. Na afronding bestelprocedure valt dit een beetje in het water.
Door Marcel op maandag 14 jan 2013 yy
Een tip wat wij willen meegeven is, let zelf erop dat het apperatuur op een goede hoogte zit in de keuken, want dat is bij ons een drama...trapje nodig voor de oven!
Door Rob op woensdag 19 dec 2012 yy
Een tip waar u op moet letten bij een keuken is de inbouwapparatuur, bijvoorbeeld een koelkast (opletten dat hij niet te ondiep is) Neem een 1,5 literfles mee en kijk of hij er recht in kan liggen. We hebben het zelf gedaan met een 2 literfles van de LIDL en een dienblad, ivm de hapjes voor een verjaardag je moet dan toch ook de spullen kwijt kunnen.
Door Wilma Haase op vrijdag 30 nov 2012 yy
Een tip voor andere mensen: let op het blad, dat dit van een goede kwaliteit is (duurdere) zodat de wasbak erin kan worden geplaatst en niet met opstaande rand erin komt. Dit kan nl. niet bij een goedkoper blad. (Is ons achteraf gezegd).
Door Maria op vrijdag 23 nov 2012 yy
We waren bij een grote bekende keukenzaak. Die zogenaamde korting is een farce. We hebben met eigen ogen gezien dat er nog even "overlegd ging worden met de chef", maar dat de betreffende verkoper gewoon even om de hoek ging staan. Veel bombarie met papieren, lijntjes, en een arm ervoor zodat we de nieuwe prijs niet konden zien. Treurige vertoning. En die korting die je denkt te krijgen? Met een beetje geluk heb je alsnog meer betaald dan hun bodemprijs. En dan nog een belangrijke tip: laat nooit, maar dan ook nooit je adresgegevens achter; je komt nooit meer van hen af. Eindeloos vaak bellen, papieren reclame - en dat zelfs nadat we ergens anders al een andere keuken hadden gekocht. We hebben gebeld, geschreven naar het filiaal en naar de hoofdvestiging, de reclame en de telefoontjes bleven komen, al beweerde iedereen dat we uit het systeem waren gehaald. Uiteindelijk is het gelukt, maar tegen die tijd kwam de stoom wel uit mijn oren. Een van de dames aan de telefoon zei zelfs: "Wij raden onze klanten aan die gegevens niet in te vullen..." Waarom geef je dan zo'n kaartje?? Laatste tip: ga er niet eens naar bínnen! Je wordt beduveld waar je bij staat, hapjes en drankjes en al, en je moet sméken om geen post meer.
Door Wybe en Dyt op vrijdag 15 jun 2012 yy
Keukentips: doe de aankoop stap voor stap ( gehaaste spoed is zelden goed).
Door piet op woensdag 25 apr 2012 yy
Tip: Maak wel een afspraak
Door Zoef op maandag 9 apr 2012 yy
Advies: bezoek meerdere keukenleveranciers laat iedereen offerte maken en onderhandel met iedereen ik garandeer dat je voor de 2 dagen die je erin steekt dat je minstens 1300 euro kan bezuinigen.
Door hennie op woensdag 28 mrt 2012 yy
Tip: kijk bij keukenzaken er door heen, een mooie buitenkant (chique showroom e.d.) is niet altijd waar het om draait.
Door Nieuwebrug op dinsdag 6 dec 2011 yy
We hebben gekocht in een nieuwbouwproject. Voor de keuken is er een projectleverancier. Echter een rit naar Duitsland kan zeer de moeite waard zijn. Staar je niet blind op een project bonus gaat vergelijken en rekenen! Aanraden: Ja, in ons geval maakte de keukenleverancier handig gebruik van het "Project gevoel" en van de bonussen waardoor je het gevoel krijgt een wereld deal te hebben. Maar uiteindelijk heb je 80% van de bonus al zelf betaald in de koopsom. Denk dus goed na en ga rekenen / vergelijken soms loont het echt.
Door Victor op dinsdag 15 nov 2011 yy
Een tip waar andere mensen op kunnen letten: Bij veel zaken is het vaak kwaliteit, service en montage die ondergeschikt zijn. Prijs (en opdracht) is bepalend, maar durf door te vragen wat je er allemaal voor krijgt
Door Patrick & Melanie op vrijdag 11 jul 2008 yy
Mijn advies is gewoon overal langsgaan en kijken waar je het beste gevoel over hebt (mbt prijs/kwaliteit) en vooral niet te veel aantrekken van de korting die ze op de prijs als ze je over de streep willen halen. Tenzij je echt zeker bent dat je daar wilt kopen. Gewoon gezellig overal gaan kijken voor de vergelijking! (Vaak krijg je koffie of thee met een lekker koekje/stukje taart/salade/lunch etc, dus het is een leuk dagje uit haha)
Door Ronny & Sudha op donderdag 14 feb 2008 yy
Een tip. Laat een 3d tekening maken zodat je weet hoe je keuken eruit komt te zien. Goede keukenzaken doen dit.
Door Charles & Venni op zondag 25 nov 2007 yy
"je moet door die mooie verkoop praatjes heen zien te prikken", zij moeten ook hun ding doen en dat is geld verdienen en als het even kan over de rug van de klanten, zo werkt dat nu eenmaal. Het is net blufpoker, laat merken hoe graag je iets wil (dat is mijn tactiek) en haak af in de prijs onderhandeling, ik vertel ze "kijk wel even verder", meestal komen ze erop terug en roepen ze "wat had u in gedachten?" Vertel in het begin nooit je budget, ik zeg altijd "dat zien we straks wel". Laat je niet intimideren of onderdruk zetten tot tekenen of tot uitspraken, bij twijfel zeg dat je later terug komt en ga weg. Teken pas als je zeker weet dat het naar jou keus en budget is, soms een beetje wijn bij de water moet kunnen. Wij hebben dit aan den lijve ondervonden bij een keukenzaak waar de verkoopster erg agressief was in haar verkoop techniek. Ze vertelde in het begin al dat ze gaat werken voor ons in de vorm van tekeningen maken ed., ONZIN ze werkt voor zichzelf en als het werk voor niks is, jammer dan! Dit heb ik haar ook gezegd. Daarnaast vertelde ze dat wij dezelfde dag moeten tekenen omdat de korting alleen op die dag geldig was. Ik vroeg aan haar, "dus volgendjaar hebben jullie geen acties?" kreeg als antwoord ja natuurlijk, waarop ik antwoorde "nou komen wij volgendjaar wel terug en kijken dan wel". Uiteindelijk zijn we niet op de aankoop ingegaan, wij deden het af met "we denken er wel over na en bellen wel". Ik hoop dat ik met deze tips iemand kan helpen.
Door chris en mel op vrijdag 16 nov 2007 yy
Ons advies is wil je een standaardkeuken ga dan naar een andere zaak dan als je een luxe keuken wil.
Meer artikelen