Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Kesteren (Gelderland)
344 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
565 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
353 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
347 ervaringen
7 vestigingen
2162 ervaringen
Middelharnis (Zuid-Holland)
192 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
262 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
78 ervaringen

Keramisch aanrechtblad

Het keramisch keukenwerkblad is een recente vernieuwing die goed past in de moderne keuken. In dit artikel worden verschillende eigenschappen van dit keukenwerkblad besproken.

Materiaal
Het aanrechtblad is gemaakt van een mengsel dat onder hoge druk is gebakken en geperst. Een keramiek werkblad bestaat voornamelijk uit porselein en klei. Doordat het onder hoge druk is gebakken, is het materiaal erg hard.

Levensduur
Keramische keukenwerkbladen hebben een lange levensduur. Doordat het materiaal erg hard is, kan het blad makkelijk 15 tot 20 jaar mee zonder dat de kleur en hardheid zal veranderen. Tevens is het blad bestand tegen UV-straling van de zon.

Vochtbestendigheid
Een keramisch keukenwerkblad is vochtbestendig, omdat er geen vocht in het blad kan trekken. Water is dus geen enkel probleem.

Hittebestendigheid
Het is bij een keramisch keukenwerkblad mogelijk om een hete pan op het blad te zetten. Het blad kan namelijk tegen een hitte tot ca. 250 graden Celsius.

Vlekgevoeligheid
Een keramisch keukenwerkblad is vlekbestendig. De meeste vlekken zijn dan ook eenvoudig te verwijderen met een allesreiniger.

Krasvorming
Op een keramisch keukenwerkblad zullen bijna geen krassen ontstaan. Het is zelfs mogelijk om te snijden op dit type keukenwerkblad. Dit zal er wel voor zorgen dat uw messen sneller bot worden.

Hygiëne
Een keramisch keukenblad is heel hygiënisch. Er kan geen vuil in het blad trekken, waardoor er in het blad geen bacteriën of schimmel kunnen ontstaan.

Uitstraling
De matte en natuurlijke uitstraling van een keramisch keukenblad zorgt voor een strakke uitstraling. Hierdoor is dit type keukenwerkblad erg geschikt voor moderne keukens. Keramiek is leverbaar in veel verschillende kleuren.

Schoonmaken en onderhoud
Een keramisch keukenblad is makkelijk schoon te maken met behulp van een vochtige doek en water of allesreiniger. Keramiek kan echter slecht tegen schuursponsen en schuurmiddelen. Ook moeten chemische producten en zuren vermeden worden. Keramieke keukenbladen behoeven geen periodieke onderhoudsbehandeling.

Montage
Keramische keukenbladen zijn licht van gewicht en laten zich dus gemakkelijk bovenop de keukenopstelling plaatsen. Houd het keramische blad verticaal bij het dragen, aangezien dit de kans op breuken bij vallen verkleint.

Kosten
Een keukenblad van keramiek is prijzig en valt in de categorie van duurdere werkbladmaterialen. Prijsindicatie per strekkende meter voor een keramieken blad is vanaf ca. 250 euro, waarbij de prijs afhankelijk is van het precieze keramische blad en de producent. Let op dat de eindprijs van het aanrechtblad niet alleen bepaald wordt door de basis strekkende meterprijs, maar ook door de vorm van het blad (bijvoorbeeld een rechthoek, L-vormig, U-vormig, aanwezigheid van schuine stukken,etc.), de dikte van het blad, de randafwerking (alleen voorkant zichtbaar of rondom zichtbaar, aanwezigheid waterkering), en eventuele uitsparingen voor spoelbak, kranen en kookplaat.

Conclusie
Een keramisch keukenblad heeft veel goede eigenschappen, is duurzaam en van hoge kwaliteit. Het heeft echter een duur prijskaartje en is niet bestand tegen schuurmiddelen.

Meer aanrechtbladen
- Betonnen aanrechtblad
- Composiet aanrechtblad
- Glazen aanrechtblad
- Granieten aanrechtblad
- Houten aanrechtblad
- Kunststof aanrechtblad
- Marmeren aanrechtblad
- RVS aanrechtblad

De foto's zijn afkomstig van DB Keukens.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 7 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Manjavandijk op maandag 6 jul 2015 yy
Klopt het, dat een kerarmiek aanrechtblad lawaaig is omdat ie geen gladde bovenlaag heeft! Alvast bedankt, Manja.
Door Richard op zaterdag 30 mei 2015 yy
We hebben een mooie praktische keuken met keramieken aanrechtblad gekocht met veel luxe: Quooker, combimagnetron, inductie-kookplaat, plasma filter / afzuigkap, zeer veel laden, le mans hoekkast, led verlichting en een keramisch blad uitlopend in een prachtige houten bar. Dit alles in een mooie frisse kleurcombinatie.
Door Marc S. op maandag 29 dec 2014 yy
Een minpuntje is dat ons keramieke werkblad hier en daar een beetje een witte waas heeft. Het is ons niet gelukt om dat weg te krijgen. Maar ondanks dat is de keuken (en ook ons werkblad) erg mooi uitgevallen.
Door Nagtegaal op vrijdag 3 okt 2014 yy
Wij hebben deze zomer een keuken van het merk Logic gekocht met greeploze gelakte fronten en een betonlook blad van keramiek. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat.
Door Ringo van Dorst op dinsdag 29 jul 2014 yy
We waren bezig met de aanschaf van een keuken. Toen later in de getekende offerte bij het keramische werkblad zagen dat deze afkomstig was van "Dekker Zevenhuizen", terwijl wij in de veronderstelling waren dat deze van "Kemie" was (en omdat Dekker Zevenhuizen lagere specificaties afgeeft, vooral op gebied van hittebestendigheid en zuurbestendigheid), hebben we onze teleurstelling over dit misverstand uitgelegd. Binnen een dag ontvingen we een antwoord met excuus voor de verwarring, de uitleg dat beide leveranciers hetzelfde keramiek gebruiken, maar Dekker Zevenhuizen voorzichtiger is met specificaties. Wel was het zo dat Kemie drie lagen keramiek met 2 lagen glasfiber gebruikt en Dekker Zevenhuizen 1 laag keramiek en 1 laag glasfiber. Dit is bij ons netjes opgelost en we krijgen het blad van Kemie.
Door Ellen op maandag 3 jun 2013 yy
We kregen te horen dat het composieten werkblad - in tegenstelling tot wat we bij een andere zaak hebben gehoord - vlekgevoelig is. Dat is natuurlijk niet wat we willen, want een composiet blad is niet bepaald goedkoop, dus dan moet het wel mooi blijven. Ons werd vervolgens keramiek aangeraden.
Door Sascha en Dennis op maandag 6 feb 2012 yy
We vonden een bepaalde keuken mooi, met een 8 cm dik werkblad van keramiek die in de showroom stond. Echter het werkblad vonden we te duur, en hebben we uiteindelijk elders gekocht voor een veel lagere prijs.
Meer artikelen