Feedback

Houten vloeren

Houten vloeren zijn nog steeds een van de populairste vloersoorten in Nederland. In dit artikel zullen de eigenschappen van deze vloersoort worden besproken.

Materiaal
Zoals de naam al zegt is een houten vloer een 100% natuurproduct van hout.

Soorten houten vloeren
Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren. Frans Eiken (ook wel Europees eiken), Amerikaans Kersen en Europees Essenhout zijn populaire houtsoorten in Nederland. Daarnaast zijn grenen, noten en beuken veelvoorkomende houtsoorten die worden gebruikt voor houten vloeren. Natuurlijk zijn er nog veel meer houtsoorten beschikbaar. De belangrijkste voorwaarde waaraan de houtsoort moet voldoen is dat het sterk genoeg moet zijn.

10+ Beste Vloeren - Alle Top Vloerenzaken
• 't Vloerenhuis
   
(Nijkerk Gelderland) score 9,7 uit 81 ervaringen
• Knulst Vloeren
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,6 uit 434 ervaringen
• Europa Parket
   
(Barneveld Gelderland) score 9,6 uit 412 ervaringen
• Bebo Parket
   
(Vriezenveen Overijssel) score 8,2 uit 50 ervaringen
• LAB21
   
(Oostzaan Noord-Holland) score 8,1 uit 779 ervaringen
• J&M Vloeren
   
(Leiderdorp Zuid-Holland) score 7,0 uit 2 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste Parketzaken bekijken.

Levensduur
Wat betreft de levensduur van een houten vloer geldt: hoe harder de vloer, hoe langer de vloer meegaat. De daadwerkelijke levensduur van een houten vloer hangt af van verschillende factoren: de kwaliteit van het hout, de dikte van de vloer, het onderhoud van de vloer en de hoeveelheid belasting die de vloer ondervindt. In de regel kan een houten vloer tussen de 10 en 60 jaar meegaan.

Geluidsoverlast
Houten vloeren zijn vrij gehorig. Houten vloeren komen vrijwel altijd boven de geluidsnorm van de VvE en zullen daarom bijna nooit worden gelegd in appartementen. De gehorigheid is ook de reden dat houten vloeren dikwijls op de begane grond worden gelegd en niet op verdiepingen. De gehorigheid kan enigszins verminderd worden door een geluidsdempende ondervloer, maar het verschil zal beperkt zijn.

Vochtbestendigheid
Houten vloeren worden waterafstotend door een voorbehandeling met olie of lak. Het is niettemin aan te raden om vocht zo snel mogelijk van de vloer te verwijderen. Vocht tussen de planken kan namelijk zorgen voor het komtrekken van de vloer. Op de lange termijn zou de vloer zelfs kunnen rotten.

Vlekgevoeligheid
Houten vloeren zijn gevoelig voor vlekken. Zo kunnen bijvoorbeeld vet, wijn en thee lelijke vlekken veroorzaken op een houten vloer. Behandel de vlekken direct met water en een vloerenzeep die bij de vloer is geleverd. Schoenstrepen kunnen verwijderd worden met een vlakgom.

Krasvorming
Omdat hout van nature al putten en nerven heeft, zorgen kleine krassen juist voor meer karakter. Als u toch iets wilt doen aan de krassen, dan zijn deze bij te werken met was of olie. Bij ernstige beschadigingen kan de vloer geschuurd worden en vervolgens worden voorzien van een nieuwe laklaag.

Vloerverwarming
De combinatie van een houten vloer met vloerverwarming is zeker mogelijk. Echter zijn er ook houten vloeren die niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Ook de ondervloer speelt een rol bij vloerverwarming. Laat u daarom altijd goed voorlichten als u vloerverwarming overweegt.

Uitstraling
Een houten vloer geeft de kamer een natuurlijke en warme uitstraling. Omdat houten vloeren een unieke structuur hebben, ziet elke vloer er anders uit. Ook past de vloer in bijna elk interieur en is het een tijdloze vloersoort.

Schoonmaken en onderhoud
Het schoonmaken van een houten vloer kan met een stofzuiger en een niet te natte dweil. Het opdrogen van de vloer kan worden versneld door het openen van de (buiten)deuren. Tevens is het eens in de zoveel jaar nodig om de vloer opnieuw te laten behandelen met onderhoudswas of olie. Het is belangrijk om te weten dat het hout kan verkleuren door langdurige blootstelling aan zonlicht.

Montage
Houten vloeren kunnen op verschillende manier worden gelegd: het kan worden verspijkerd, verlijmd, geschroefd of los worden gelegd. Het leggen van een houten vloer is echter een specialistisch proces. Het is dan ook aan te raden om een houten vloer te laten leggen door een professional.

Kosten
De prijs van een houten vloer hangt vooral af van het type hout. Zo wordt de populaire houtsoort Frans/Europees Eiken verkocht vanaf ca. 35 euro per vierkante meter, maar er zijn ook houtsoorten vanaf ca. 75 euro per vierkante meter. Omdat houten vloeren over het algemeen niet zelf zijn te leggen, speelt montage ook een belangrijke rol bij de prijs.

Conclusie
Ondanks dat houten vloeren gehorig en niet goedkoop zijn, blijft het een populaire vloersoort. Dit komt vooral omdat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft die uniek is bij deze vloersoort.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Een hele mooie vloer”
Betreft LAB21 Door Willem Wassenaar op maandag 5 dec 2022 22
Uiterst vriendelijk ontvangen in de zaak goede uitleg. Uiteindelijk besloten PVC visgraat te nemen. Alles op tijd bezorgd en prima gelegd. Ondanks dat we wat huiverig waren om onze houten vloer er uit te halen voor PVC (ivm aanleggen vloerverwarming) zijn we oprecht echt heel blij dat we dit hebben gedaan, hele mooie vloer en heerlijk vloerverwarming!
FOTO VAN WILLEM WASSENAAR
“Super tevreden”
Betreft Europa Parket Door Gert Beitler op donderdag 20 okt 2022 22
Wij zijn super tevreden met onze nieuwe houten vloer. Prachtig afgewerkt, vakmanschap van de monteur en ook een hele fijne man waarmee je ook goed kon overleggen. Ook het advies in de showroom was heel waardevol waardoor de keuze snel gemaakt was. Ik zou Europa Parket aan een ieder aanbevelen.
“Blij met de PVC vloer”
Betreft LAB21 Door Lynn op zondag 29 mei 2022 22
Bianca heeft ons goed geholpen, blij met de pvc vissengraat vloer Sensation Century visgraat Lijm PVC Gavle Oak. Lijkt net op echte eiken houten vloer. Ook netjes aangebracht.
“Een kunstwerkje”
Betreft Bakker Tegels & Badkamers Door Henk Verel op dinsdag 10 mei 2022 22
Wij wilden van een Jatoba houtenvloer naar een andere en dat werden tegels van 120x120 voor een oppervlakte van ca. 80 m2. De tegels lagen in de showroom bij Bakker T&B en Nanda wees ons erop nadat wij hadden aangegeven wat we wilden. Voordat de tegels gelegd konden worden moest de vloer er uiteraard uit. Dat was niet alleen de houtenvloer (22 mm) maar ook de spaanplaten vloer (10mm) waar de houten vloer op gelijmd en geniet was en de siergrindvloer (10mm) waar het spaanplaat op was gelijmd. Alles bij elkaar zo'n 4 cm. De uiteindelijke hoogte van de nieuwe vloer moest gelijk blijven met de huidige en er diende vloerverwarming in verwerkt te worden. Dit hele proces is prima begeleid door Bakker T&B waarbij ik veel waardering heb voor de tegelzetter (Patrick) want die heeft er echt een kunstwerkje van gemaakt. De vloer ligt super strak en Nanda had het goed gezien, wij vinden het een plaatje.
“Blij met de nieuwe vloer”
Betreft LAB21 Door R.Fahner op vrijdag 25 mrt 2022 22
Ik heb een PVC vloer gekocht. Levering verliep vlot. Legservice heeft goed werk afgeleverd. Ik ben heel blij hoe het eruit ziet, terwijl je uiteindelijk een keuze maakt op basis van 1 plankje. Het lijkt erg op mijn vroegere vloer van hout. Vlekjes of strepen door verschuiven van meubels (ik ben net verhuisd) reinig je gemakkelijk met een nat doekje.
FOTO VAN R.FAHNER
“PVC vloer gaat niet goed”
Betreft LAB21 Door Daan Jongen op donderdag 17 feb 2022 22
DOE HET NIET! Oplichters eerste klas. Om te beginnen verkoper Lex: hij smeert je met gladde praatjes een vloer aan zonder daadwerkelijk in te gaan op je zorgen; Amsterdams huis, houten vloer met verloop: "Geen probleem hoor! Geen extra kosten ook." Na de aanbetaling is er ineens "een fout gemaakt." Ja verkeerde prijs gerekend: die gaat nu met €1500 omhoog.

Dan de inspectie! In orde zegt meneer Dick. Maar als de legger dan komt en zegt: op deze vloer kan ik geen pvc leggen en gewoon weggaat begint de bende. "Dat was toch onze verantwoordelijkheid en staat toch echt in de voorwaarden." Boos de winkel ingelopen; conclusie: dat hadden ze inderdaad moeten zien bij de inspectie. Goh.

Twee weken verder: voor meer dan €2000 vloer laten egaliseren voor de vloer die dus eigenlijk helemaal niet in dit huis kan. Maar ja ons probleem. Terwijl wij dit in 3 dagen geregeld hebben wachten we een maand later nog steeds op een legger. Weken lang bellen we dagelijks 3 keer naar Lab21: "we gaan er echt achteraan" om nooit meer wat te horen.

Ondertussen zo gigantisch veel extra kosten gemaakt met verblijf elders, extra huur opslag spullen en ga zo maar door. Walgelijke partij dit waar je ver van uit de buurt moet blijven. Wij zijn ondertussen juridische stappen aan het voorbereiden.
“Schmidt keuken”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Ellie Eckhardt op woensdag 5 jan 2022 22
We hebben een kleine Schmidt keuken voor ruim €15.000 gekocht en achteraf hadden we deze liever bij een andere keukenzaak gekocht die gespecialiseerd is in Schmidt keukens. De nabestellingen verliepen uiterst traag, deels misschien door de Coronaperiode, deels door slechte onderlinge communicatie bij Arma. Door de verkoper werd al snel gezegd dat iets niet mogelijk was, bijvoorbeeld een houten aanrechtblad en een kast op maat. Ik keek dan in de Schmidt catalogus en het bleek wel mogelijk. Omdat we verschillende facturen hadden gekregen na aanpassingen van kastmaten en werkblad zag ik achteraf dat er wel creatief gefactureerd was om zo rond de €15.000 uit te blijven komen.

Als ik mijn vrienden nu zou adviseren zou het het volgende worden: Koop geen apparaten bij een keukenzaak, maar kies ze zelf uit. Omdat we bij Arma kochten hebben we twee Pelgrimapparaten gekocht die ik zelf nooit uitgekozen zou hebben. Met beide apparaten vanaf het begin problemen. Bij de inductieplaat is dat verholpen, de combi stoomoven is na 5 x een bezoek van een monteur van Pelgrim eindelijk geruild voor een nieuwe, maar ook deze werkt niet optimaal. Hij ratelt een beetje en de stand van de ovensymbooltjes klopt ook niet altijd. Nu laten we het maar zo want in totaal hebben we zeker 10 x een monteur van Arma en Pelgrim over de vloer gehad. Verschillende keren ook konden ze onverrichter zake weer terug omdat er iets niet goed was doorgegeven en er geen onderdeel meegenomen was. De koelkast is niet de meest energiezuinige, daar had ik wel om gevraagd. Ik had om echte RVS plinten gevraagd, maar het is hardboard met een laagje metaal. Dat is nu niet mooi, want om het hardboard te beschermen zit er een witte strip onder die heel erg afsteekt bij onze houten vloer. Ik heb de strip nu zelf een beetje bijgekleurd. Zo kan ik nog meerdingen opnoemen die niet goed gegaan zijn.

Mijn advies voor toekomstige keuken kopers: verwacht niet dat de verkopers alle materiaal en productkennis hebben, maar denk zelf goed mee. En het is echt niet zo dat het met apparaten beter werkt als je ze allemaal bij de keukenzaak koopt. Wij moesten nog ruim een maand op de vaatwasser wachten terwijl ik zei dat het iedere andere energiezuinige vaatwasser mocht zijn. Ik wilde geen sleepdeur in de koelkast, maar omdat er verkeerde scharnieren waren meegegeven is dat toch een sleepdeur geworden. Omdat we de kleine koelkast steeds vrij vol hebben verzakt die deur snel. Toegegeven, iedereen bij Arma was uiterst vriendelijk, al kon ik dat te vaak gehoorde ' wat vervelend voor u' niet meer aanhoren. Ik had liever gehad dat ze erkenden een fout( je) te hebben gemaakt. Bij een volgende keuken gaan we veel zelf doen, en ja, ook dan zullen we fouten maken en achteraf zeggen dat we bepaalde dingen beter hadden kunnen doen.
“Een houten en laminaat vloer”
Betreft Europa Parket Door Katie op woensdag 1 dec 2021 21
Wij hebben zowel een houten vloer als een laminaat vloer laten leggen. Levering op beloofde datum. De mannen hebben keurig werk geleverd.
“Geweldige service”
Betreft Europa Parket Door Henk-Jaap op woensdag 10 nov 2021 21
Houten vloer gekocht welke onlangs is gelegd. Prachtig geworden en de service van Europa Parket is geweldig. Had dit al vernomen van mijn broertje die zijn vloer daar ook vandaan had dat service goed was, voor ons een belangrijke reden om met Europa Parket in zee te gaan. Steeds zeer snel schakelen en waar nodig actie ondernemen.
“Erg tevreden over onze visgraat pvc vloer”
Betreft LAB21 Door Oscar Nijman op zondag 31 okt 2021 21
We zijn erg tevreden over de visgraat pvc (lijm) vloer die we bij Lab21 hebben aangeschaft. Met hele goede adviezen van de verkoper over o.a. de kleur en de juiste ondervloer deze variant gekozen. Enthousiaste reacties van kennissen die aanvankelijk vermoedden dat het houten vloer was! We wilden onze kamer weer terugbrengen in een jaren 30 stijl, en dat is prima gelukt.
FOTO VAN OSCAR NIJMAN
“Prettige en kundige vakmensen!”
Betreft Knulst Vloeren Door Denise (Deventer) op zaterdag 23 okt 2021 21
Dit is de tweede keer dat we gebruik mochten maken van de service van Knulst. Drie jaar terug om een nieuwe vloer in het geheel te leggen en ditmaal na een lekkage, waardoor de helft van de vloer opnieuw gelegd moest worden. Net als de eerste keer zijn we enorm blij met het resultaat! Er is amper te zien waar de 'nieuwe' vloer begint en de 'oude' eindigt. Alleen aan de structuur van het hout zie je het wat, maar daar ontkom je natuurlijk niet aan door het materiaal. Alles netjes afgewerkt en fijn overlegd. Ook dit keer weer fijn contact voor-en achteraf en ter plekke hele prettige en kundige vakmensen!!
De ondervloer werd via Knulst door een ander bedrijf gelegd (naam weet ik niet zeker), maar ook zij verdienen een compliment. Er was bij hen in de planning iets mis gegaan, maar door langer doorwerken en op zaterdag terugkomen is het allemaal op tijd af gekomen zodat de vloer op de geplande dagen kon worden gelegd!

Eerdere reactie ontvangen op 11 februari 2019:
Wij hebben een prachtige eiken houten vloer laten leggen door Knulst. Vooraf heb ik op internet gezocht op bedrijven met goede reviews en zo zijn we bij hen terecht gekomen. Ze zijn erg prettig in de communicatie, eerlijk over de prijs, zeer kundig en enorm klantvriendelijk. We hadden geen probleemloze start met het leggen van de vloer door een miscommunicatie, maar dit is absoluut naar tevredenheid en in overleg opgelost. Ik heb er ook geen seconde over getwijfeld of het een probleem zou worden om het opgelost te krijgen. Ze hebben alles op alles gezet om te zorgen dat wij geen last zouden ondervinden van de miscommunicatie en zijn daarin geslaagd. Harde werkers en vakmensen!! Van showroom/offerte tot inmeten, tot leggen/olien/plinten. We genieten enorm van onze houten vloer en de nette afwerking ervan en ik raad Knulst bij iedereen aan die overweegt een vloer te laten leggen!
“Schuren en oliĆ«n van onze houten vloer”
Betreft Europa Parket Door Hijmering op dinsdag 12 okt 2021 21
Wij zijn bijzonder tevreden over het schuren en oliën van onze houten vloer die wij ooit bij jullie hebben gekocht. De jongeman, genaamd Abis, die dit bij ons heeft gedaan was een geweldige vakman die meedacht en super was in het vinden van bepaalde oplossingen. Wij waren heel blij met hem.
FOTO VAN HIJMERING
“Erg blij met het resultaat”
Betreft Europa Parket Door Sander Brokke op woensdag 29 sep 2021 21
Europa parket heeft geheel volgens verwachtingen en afspraak alle kamers, kast en overloop voorzien van een houten vloer. We zijn erg blij met het resultaat en de service van Europa parket.
“Contact met backoffice gaat niet goed”
Betreft LAB21 Door Merel van Nuland op dinsdag 10 aug 2021 21
Eigenlijk is 2 sterren teveel voor deze organisatie!!! Zie je LAB21 staan, bedenk dan nogmaals of je wel echt naar binnen gaat. Bij binnenkomst is namelijk alles mogelijk en hebben ze prachtige verhalen in een mooie showroom. Het voelt professioneel en vertrouwd aan. Totdat je na het plaatsen van een order in contact met ze probeert te komen (onmogelijk) of als er geleverd moet gaan worden. Leugen na leugen! Onze houten vloer, die voor ons op voorraad zou liggen, was totaal niet leverbaar. Dit moesten wij in de week van plaatsing horen van de legger, dit na het volledige bedrag betaald te hebben. We konden niets meer! Uiteindelijk na heel veel gedoe, met onze rug tegen de muur, hebben we een totale andere vloer moeten accepteren. Onze nieuwe keuken kon niet afgemaakt worden, omdat de nieuwe vloer weer niet op de beloofde datum er was. Ook zij zijn de dupe van deze organisatie en moesten nogmaals terugkomen. Kosten hiervoor waren in de €300! Uiteindelijk is de vloer meer dan 6 weken te laat geleverd. Dit bleek ook nog eens een andere vloer te zijn, die wij uit nood geaccepteerd hadden. Plaatsing heeft meer dan een week geduurd (50m2) omdat wij "niet" ingepland waren in de planning. Een compensatie ontvangen na deze verschrikking, is niet aan de orde volgens hen. Zij zijn de degene die zielig zijn in dit verhaal, want ze moesten een "duurdere" vloer leveren.. We hebben met veel bedrijven gewerkt, maar deze organisatie spant de kroon! Er zullen vast goede verhalen zijn, maar wij raden iedereen af om met ze in zee te gaan! Durf je het aan? Lees vooraf vooral even de kleine lettertjes, dit is een organisatie die niet te vertrouwen is!
“Waardeloos”
Betreft LAB21 Door Jeanine op vrijdag 6 aug 2021 21
Gebrek service en fatsoen vanuit het Hoofdkantoor, in Amersfoort. Vloer en traprenovatie gekocht in Utrecht. Goede service en advies vanuit de showroom. Denken met je mee en geven oprecht advies, heel prettig ervaren. Maar dan begint de ellende en helaas is dit een veel voorkomend verhaal bij LAB21. Mijn advies: BESTEL HIER NIET!!! Je bent verplicht om alles op voorhand te betalen anders leveren ze niet. Maar leveren doen ze sowieso liever niet, want dan moeten ze ook daadwerkelijk gaan leggen. Voor het leggen werken ze met zzpér die helemaal vol zitten met eigen opdrachten. Je moet zelf contact opnemen met de toegewezen legger, die nemen niet op laat staat dat ze je bellen voor het inplannen van een legdatum. Het heeft dus ook totaal geen zin om op voorhand in de showroom aan te geven wanneer je de vloer oid zou willen hebben. Ons verhaal; LAB21 kwam niet opdagen voor het inmeten. We moesten hier zelf een melding van maken, het HQ houdt dit niet in de gaten. Drie keer een PVC legger toegewezen, terwijl we een houten vloer hadden besteld. Vloer leveren doen ze pas wanneer er een legger is gevonden, maar dat schuift dus steeds op. Uiteindelijk zelf een legger geregeld. Planning gaf direct aan opgelucht te zijn dat we zelf iemand hadden geregeld en de kosten voor het leggen terug te storten. Dat is inmiddels een maand geleden en nog niets terug ontvangen. Een legger voor traprenovatie wordt maar naar voren geschoven. En een deel van de order, plinten, worden gewoonweg niet geleverd. Aangegeven ook de trap zelf te regelen en af te zien van een legger vanuit LAB21. Ook hierop geen respons en geen terugbetaling. Kortom, € 3.000,- betaald aan legkosten, ofwel voor een dienstverlening die ze niet na kunnen komen. En wanneer je dit geld terug wil ontvangen, omdat je zelf een legger hebt geregeld, dan laten ze niets meer van zich horen. Planning en levering proberen vriendelijk met je mee te denken, maar schieten blijkbaar lukraak in. Leggers klagen over het HQ en HQ kraken hun eigen leggers af. Zelfs de koerier, die onze vloer kwam leveren, komt met verhalen van bizarre naleveringen die hij door het hele land door mag afleveren. George, Managing Director van LAB21 schuift alles af, komt afspraken niet na en belt dus ook niet terug wanneer hij dat toezegt, laat staan dan hij een fatsoenlijk excuus maakt of überhaupt zorgt dat je je eigen geld terug gestort krijgt. We zijn nu al ruim een maand achter hun broek aan het zitten om alles geleverd te krijgen en tot een oplossing / afronding te komen, maar tot op heden ontvangen we geen respons. In mijn optiek is LAB21 gericht op verkoop targets, omzet en vooruit betalen, maar niet op het leveren van een correcte dienstverlening.
“Hulpvaardige mensen”
Betreft LAB21 Door Ferry op zaterdag 24 jul 2021 21
Een prettige manier van omgaan. De mensen waren heel hulpvaardig bij onze keuze tussen een houten vloer of een pvc vloer.
FOTO VAN FERRY
“Netjes en op tijd gewerkt”
Betreft Knulst Vloeren Door Marja Kouwenhoven op woensdag 14 jul 2021 21
Eiken houten vloer. De afdeling planning heeft goed naar mij geluisterd en geprobeerd om de vloer zo snel mogelijk te leggen. De vloer is ook heel mooi gelegd en alle verschillende mensen hebben netjes en op tijd gewerkt
“Uiterst tevreden”
Betreft Bakker Tegels & Badkamers Door Eefje Waarle op woensdag 7 jul 2021 21
Wij kochten een fullservice tegelvloer met bijpassende plinten, vloerverwarming, verwijderen houten vloer en leggen van de tegelvloer. We zijn erg tevreden. Gemaakte afspraken werden ondanks de covid moeilijkheden op alternatieve manier uitgevoerd en konden dus makkelijk doorgang vinden. Tevens zijn we erg onder de indruk van de planning en coördinatie van de verschillende betrokken partijen die nodig waren. Het contact met het personeel van Bakker is laagdrempelig en makkelijk. Telefonisch erg goed bereikbaar. De door Bakker voorgestelde adviezen met betrekking tot de vloer waren uitstekend en zorgen er voor dat we uiterst tevreden zijn met de vloer die overigens door een affiliate van Bakker echt prachtig gelegd is.
FOTO VAN EEFJE WAARLE
“Genieten van de nieuwe vloer”
Betreft LAB21 Door Fenna Bovens op maandag 14 jun 2021 21
We hebben een pvc vloer gekocht. De service was zeer goed. In corona tijd en door mijn werk in de zorg ben ik eerst op afstand geholpen middels foto's en zodoende tot een goede keuze gekomen die ik later in de showroom ben gaan bekijken. De service was behulpzaam, en relaxt. Niet opdringerig. Door de grote bestelling ook tot een goede prijs overeen gekomen. Momenteel genieten we al een tijdje van de vloer en krijgen we er veel complimenten over. Een aantal mensen dachten dat het een houtlook tegel vloer is en een iemand dacht zelfs dat het een echte houten vloer is (totdat je er overheen loopt, dan voel/hoor je het verschil natuur).
FOTO VAN FENNA BOVENS
“Prachtig resultaat”
Betreft Knulst Vloeren Door Ingjerd op maandag 14 jun 2021 21
Houten vloer gekocht. Vanaf eerste afspraak heel goed op de hoogte gehouden over alles rondom de kosten en de planning. Welke week, dag, hoe laat zij kwamen. Alles klopte. Uiteraard ook een prachtig resultaat, strak gelegd, heel mooi geworden.
“Blij met het eindresultaat”
Betreft LAB21 Door Matthijs klein op zondag 6 jun 2021 21
Een nieuwe pvc vloer gekocht bij lab 21 te Groningen. Blij met het eindresultaat. Net een echt houten vloer met niet het onderhoud,
FOTO VAN MATTHIJS KLEIN
“Zeker aan te bevelen”
Betreft Knulst Vloeren Door Familie Walsma op maandag 10 mei 2021 21
Wat hebben wij nu een prachtige houten vloer in Hongaarse punt. Ziet er heel mooi uit. Ook het pvc boven ligt er heel strak in, en de plinten zijn keurig. De communicatie vanaf het begin is keurig en duidelijk, van alle afdelingen, verkoop, inmeten, planning, logistiek. Gerrold, Willem, Gerko, Martijn, Jacob, Tom... ken jullie inmiddels allemaal bijna persoonlijk. Zo voelt het! En dan de leggers Wallie, Jeroen... heel goed gewerkt. De plintenmonteur Bas was ook heel netjes. Kortom jullie hebben een superteam! Wij zijn erg tevreden! En zeker aan te bevelen.
“Goed aankoop advies”
Betreft LAB21 Door Andries en Mariet Lancel op maandag 15 mrt 2021 21
De beheerder van de vestiging in den Bosch heeft ons een goed advies gegeven m.b.t. de vloer, die wij in ons chalet met houten vloer moesten nemen. Ook de nazorg was goed.
FOTO VAN ANDRIES EN MARIET LANCEL
“Prachtige vloer”
Betreft LAB21 Door Jos Menheere op zaterdag 13 mrt 2021 21
100 m2 vloer geëgaliseerd en een pvc-vloer gelegd in 2 dagen. Het is een prachtige vloer. Iedereen vraagt of we een houten vloer hebben. Uiterst tevreden over de vloerenlegger.
FOTO VAN JOS MENHEERE
“Mooie houten vloer”
Betreft LAB21 Door Marco op vrijdag 12 mrt 2021 21
Mooie houten vloer uitgekozen, super klantvriendelijk geholpen en professionele begeleiding van begin tot het eind. Bereikbaar bij vragen is positief te noemen.
FOTO VAN MARCO
“Verouderde eiken houten vloer”
Betreft Europa Parket Door di Alma op vrijdag 26 feb 2021 21
Wij hebben een verouderde eiken houten vloer gekocht. Deze vloer is in visgraat motief gelegd. De ruimte was niet rechten de ondervloer ongelijk (monumentaal pand uit 1547) Desondanks is de vloer perfect gelegd. Alles is volgens afspraak gelopen, de vloerenlegger werkte hard door zodat wij snel weer van de kamer gebruik konden maken. De houten eikenvloer en zijn uitstraling is precies zoals wij voor ogen hadden.
FOTO VAN DI ALMA
“Vriendelijk”
Betreft Europa Parket Door A.J. Hoekstra op maandag 1 feb 2021 21
Onze houten vloer is prachtig gerenoveerd, nieuwe stukken ingezet, geschuurd en gelakt, ziet er weer als nieuw uit. Vriendelijk en vakkundig personeel.
“Warmen houten vloer”
Betreft LAB21 Door Rein Constant op maandag 25 jan 2021 21
Wij hebben een pvc vloer gekocht. Het is of er een warme houten vloer in onze tuinkamer ligt. We zijn er heel blij mee
“Professioneel”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Johannes op woensdag 6 jan 2021 21
In de winkel goed geadviseerd over aanschaf nieuwe houten vloer (parket). Vloer werd drie weken later heel netjes (en snel) gelegd door twee vloerenleggers - erg vriendelijk, professioneel en zorgvuldig. Ook door hun goed geadviseerd over onderhoud. Helemaal top!
FOTO VAN JOHANNES
Houten vloer
“Vloer en kleur prachtig”
Betreft LAB21 Door Paola op dinsdag 1 dec 2020 20
Was op zoek naar een houten vloer en had ergens anders een dure offerte ontvangen. Bij Lab 21 was ik voor een derde van de prijs klaar. Vind de vloer en de kleur prachtig. Jammer genoeg is deze niet meer leverbaar, want zou het liefst deze vloer ook nog in mijn kantoor leggen.
FOTO VAN PAOLA
Vloer in de keuken
“Erg mooie houten vloer”
Betreft LAB21 Door Rick Patje op vrijdag 27 nov 2020 20
Wij hebben een houten vloer bij Lab21 gekocht. De vloer is erg mooi en we zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding.
FOTO VAN RICK PATJE
“Opknappen eiken houten vloer”
Betreft t Vloerenhuis Door R. Smit op dinsdag 20 okt 2020 20
Wij hebben onze eiken houten vloer in 2003 gekocht bij Vloerenhuis en nu na 17 jaar door hun laten opknappen. Het zegt natuurlijk wel iets als je na 17 jaar terug gaat naar dezelfde leverancier en dit zullen we in de toekomst zo weer doen. We zijn prima geholpen, goed geïnformeerd en de renovatie is gebeurd volgens tijdsplanning, de vloer is precies geworden zoals we graag wilden hebben. We hebben weer een mooie nieuwe white wash eiken vloer met prachtige hoge witte plinten, helemaal van deze tijd. Alles netjes afgewerkt en afspraak is afspraak. Wij zijn dik tevreden.
“Hele goede service”
Betreft t Vloerenhuis Door Strijbosch op maandag 21 sep 2020 20
Wij hebben een eiken houten vloer gekocht. Het is een prachtige vloer, perfect gelegd. Was een klein probleempje met de vloerverwarming, dit is naar tevredenheid en snel opgelost. Hele goeie service.
“Super tevreden”
Betreft Europa Parket Door Fam. De Bruin op maandag 31 aug 2020 20
We zijn goed geadviseerd en onze houten vloer is zeer vakkundig gelegd. Mochten we in de toekomst ooit weer een houten vloer aanschaffen dan gaan we naar Europa Parket.
“Persoonlijk advies”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Nathalie op zaterdag 29 aug 2020 20
Betrokken en betrouwbaar personeel, niet alleen verkoop maar ook mannen van de montage. Ze namen uitgebreid de tijd voor ons en we kregen een perfect en persoonlijk advies voor onze keuken en houten vloer (ook besteld bij Stox). De verkoper heeft goed geluisterd naar onze wensen. We kregen een complete offerte, zonder verrassingen, passend bij ons budget. Tijdens het hele "traject" heeft iedereen zich aan de afspraken gehouden, alles verliep volgens planning! Binnenkort komen we terug bij Stox voor een keuken en vloer voor onze vakantiewoning :-)
5 jaar geleden ook trapbekleding gekocht bij Stox, en deze ziet er nog steeds top uit! Zelfs met een gezin met 4 kinderen die de hele dag de trap op en neer rennen met schoenen aan!
“Aanpak en resultaat”
Betreft Knulst Vloeren Door George Altheer op vrijdag 19 jun 2020 20
Wij hebben op advies van nota bene concurrent Europaparket een pvc vloer gekocht bij Knulst omdat dit het enige bedrijf in Nederland bleek te zijn dat een vloer kon leveren die aan al onze specificaties kon voldoen. Aangezien er spoed was geboden is er voor ons vervolgens heel soepel een gaatje in de planning gemaakt, waardoor we binnen een paar weken in plaats van na een paar maanden pas onze vloer kregen. Het is een PVC vloer LayRed van Moduleo geworden met een geïntegreerde ondervloer. Via Knulst is de bestaande houten vloer eerst door een andere deskundige firma verwijderd. Een en ander was direct na elkaar gepland en ook uitgevoerd. De vloer is netjes gelegd en we zijn zeer tevreden over zowel de aanpak als het resultaat.
“Niets op aan te merken”
Betreft Europa Parket Door Scheurleer op zaterdag 9 mei 2020 20
Wij hebben tweemaal een vloer gekocht, eerst in de eetkamer en later de woonkamer. Tot tweemaal toe werkelijk alles perfect geregeld, ook toen onze planning op het laatste moment wijzigde werd er meegedacht. Er is op dit bedrijf niets aan te merken en 100% een aanrader om zaken mee te doen.

Eerdere ervaring van 2018: Een visgraat houten vloer laten leggen, prachtig resultaat! Wij waren toevallig in de buurt en wonen niet in de omgeving, we werden uitstekend geholpen en hebben daarom direct de aankoop gedaan. Alles tot volledige tevredenheid.
“Prachtige maatwerkoplossing”
Betreft I-Kook Door Joke en Harry de Groot op donderdag 23 apr 2020 20
Een lekkage van de kick-space verwarming onder onze 25 jaar oude keuken, met als gevolg kromgetrokken planken van de houten vloer was het begin van een project, waarbij de vloer werd gerenoveerd, de keuken vervangen en de voorpui van het huis voorzien van kunststof kozijnen. Op zoek naar een keukenleverancier, die niet uit is op snelle verkoop, maar met de klant meedenkt, kwamen we uit bij I-KOOK, waar we door "keukencoach" Jessica Renders prima zijn geholpen om een keuken naar ons eigen idee te ontwerpen. Ook de realisatie, waarbij de coördinatie tussen de diverse partijen een issue was, is goed verlopen. Met complimenten voor keukenmonteur Vincent, die met zijn ideeën een prachtige maatwerkoplossing heeft gerealiseerd.
Nu na een half jaar genieten we nog steeds van onze nieuwe keuken.
“Zeer tevreden”
Betreft LAB21 Door Remco van Kuik op vrijdag 10 apr 2020 20
Hele vriendelijke man in de winkel die mij keurig geholpen heeft. Ik kwam voor een houten vloer. Vond dit toch te duur en uiteindelijk heb ik een kwalitatief zeer goede en hele mooie laminaatvloer gekocht. Ook de mannen die de vloer gelegd hebben, hebben dit keurig gedaan. Al met al zeer tevreden!
FOTO VAN REMCO VAN KUIK
Gelegde laminaatvloer
“Professioneel”
Betreft t Vloerenhuis Door J.Liemburg op zondag 16 feb 2020 20
We hebben onze massieve grenen houten vloer laten schuren en in de kleur olie laten zetten door het Vloerenhuis. Daarna nog twee keer afgelakt met transparante lak. We zijn erg tevreden over de professionaliteit en hulpvaardigheid van de medewerkers van het Vloerenhuis.
“Blij met keuze voor de winkel”
Betreft t Vloerenhuis Door Michel op dinsdag 14 jan 2020 20
Helemaal blij met de nieuwe houten vloer van het Vloerenhuis. Pieter heeft ons uitstekend geadviseerd, alles keurig opgemeten en de planning exact nagekomen. En dat een paar dagen vóór kerst. Arthur heeft het leggen super netjes gedaan, geen haastig werk maar juist fijn overleg waar nog een plintje of een extra stukje moest komen. Blij dat we de vloer hier gekocht hebben.
FOTO VAN MICHEL
Houten vloer gelegd in visgraatmotief
“Gelegde houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Harmen van der Kaaden op vrijdag 10 jan 2020 20
Massief houten vloer gekocht & laten leggen door Knulst. Ziet er prachtig uit! Vriendelijk en professioneel personeel, alleen maar aan te raden!
“Perfect”
Betreft Knulst Vloeren Door Wim op dinsdag 7 jan 2020 20
We hebben door Knulst ca 160m2 houten vloeren laten leggen in een groot deel van ons huis incl. het egaliseren van een aantal vloeren. Alles liep precies volgens afspraak en zelfs iets sneller dan planning. Ook het aankoop advies was prima en met veel geduld. Over de prijs viel niet te onderhandelen, zoals we in de Randstad gewend waren, maar het eindresultaat is gewoon perfect te noemen.
FOTO VAN WIM
Gelegde houten vloer
“Niets te klagen”
Betreft Knulst Vloeren Door Marco op maandag 25 nov 2019 19
Houten vloer gekocht. Van uitzoeken in de showroom tot en met het leggen van de vloer verliep prima. Goede service. Prettige mensen over de vloer. Niets te klagen dus.
“Prachtig resultaat”
Betreft Europa Parket Door Monika op donderdag 14 nov 2019 19
Wij hebben pvc en houten vloer besteld bij Europaparket. In de eerste instantie schrokken wij van de kleur, die iets donkerder was uitgevallen. Maar de heren van Europaparket hebben het keurig en snel voor ons opgelost. De vloeren zijn prachtig geworden.
“Uitstekend geholpen”
Betreft Knulst Vloeren Door Mandy Passmann op vrijdag 1 nov 2019 19
Wij hebben Knulst gevonden via internet. Door de positieve recensies en de website die ons aansprak, een hebben we een afspraak ingepland. Roel heeft ons uitstekend geholpen. Knulst is een prettig bedrijf, wat gemoedelijkheid uitstraalt, persoonlijke aandacht en eerlijke adviezen geeft. We hebben met vertrouwen onze eerste houten vloer gekocht en door Knulst laten leggen. We genieten dagelijks van deze aanwinst en ontvangen vele positieve reacties. Ook na het leggen is Knulst eenvoudig benaderbaar en staat men je graag te hulp. Mocht
“Super tevreden”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door van Heuveln op donderdag 24 okt 2019 19
Houten vloer gekocht vanaf de offerte in de winkel tot dat de vloer was gelegd. super xxxxx In de winkel fijn personeel . En de vloerleggers begonnen om 8.00 uur s.morgens 16.00 klaar 48 vierkanten meter plus plinten Vaklui Ben super tevreden .
FOTO VAN VAN HEUVELN
Gelegde vloer
“Prachtige houten vloer”
Betreft Europa Parket Door Nel Keunen op vrijdag 6 sep 2019 19
Er is een prachtige houten vloer gelegd in ons appartement. Zeer goed geholpen door Stefan. Hij nam alle tijd voor ons. Daarna een goed contact met Gerard. De oplevering van ons appartement was later dan verwacht.Ze hebben toch geprobeerd ons weer opnieuw in te plannen op zeer korte termijn en midden in de zomer vakantie
Daarna heeft Gert Jan hem zeer vakkundig gelegd. We zijn er erg gelukkig mee en krijgen veel complimenten van vrienden
FOTO VAN NEL KEUNEN
Resultaat vloer
“Echt een aanrader”
Betreft Europa Parket Door Budding op woensdag 28 aug 2019 19
Zeer goed geholpen en uiteindelijk nog goedkoper dan in eerste instantie was berekend. Professioneel goed en vakkundig gelegen. Mijn andere vloer had ik ook van Europa pakket en lag er na 25 jaar nog even mooi bij. Ons oude huis is mede door de mooie vloer in een dag verkocht. Echt een aanrader voor wie een mooie houten vloer wil hebben.
“Ontzettend goed”
Betreft Total Home Concept Door Snoek op vrijdag 19 jul 2019 19
We zijn ontzettend goed geholpen, veel deskundigheid aanwezig! Keuken, wandafwerking én houten vloer gekocht voor onze nieuwbouwwoning. Planning en uitvoering top geregeld. Het resultaat en de nazorg zijn onovertroffen! Wij zijn uiterst tevreden dat we hebben gekozen voor THC
FOTO VAN SNOEK
Keuken met eiland en visgraatvloer
“Specialistisch, flexibel, vriendelijk, behulpzaam”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Janco Jenema op dinsdag 16 jul 2019 19
Ik ben erg tevreden met mijn aanschaf van het laminaat bij STOX Vloeren en Keukens. Verhuizen en verbouwen is op zich al een grote klus, kost erg veel tijd en STOX heeft mij uitstekend geholpen met het meedenken in de realisering van de planning en het leggen van de vloeren. Ze vragen goed na wat voor woning je hebt en wat je met de woning gaat doen zodat je ook de juiste materialen gebruikt en houden nog steeds rekening met je persoonlijke budget. Zelf heb ik alle verdiepingen van mijn woning laten doen en is dat in twee losse dagen gerealiseerd. Ik had namelijk wat problemen met mijn cementdeklaag en hierdoor liep de oplevering 8 weken vertraging op. In overleg met STOX hebben zij zonder kosten hun planning volledig aangepast naar mijn belangen en hebben ze ook advies gegeven over punten waar ik rekening mee moet houden. Ze zijn toen langs geweest ter controle en hebben toen goed gecontroleerd of extra egaliseren vereist was. Daarnaast hebben ze tijdens het leggen alle bochtjes, hoekjes en kiertjes ontzettend strak en netjes afgewerkt. Kortom echte vaklui die hun werk verstaan, het met ontzettend veel plezier doen en klanten belang boven alles hebben staan. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is mijn aanbeveling om met STOX in gesprek te gaan dan weet u zeker dat het goed zit!
FOTO VAN JANCO JENEMA
Houten vloer
“Prachtige vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Hilde en Jan Geurkink op zaterdag 11 mei 2019 19
Op zoek naar een mooie houten vloer voor ons nieuwe huis gingen we met een paar adressen van vloerenleveranciers op zak de deur uit. We zijn niet verder gekomen dan het eerste adres: Knulst. Hartelijke ontvangst, in onze beleving bijzonder deskundig advies en brede keus. We kozen met overtuiging en gingen met een heel goed gevoel naar huis. In alle contacten daarna en ook bij de levering en het leggen steeds dezelfde zeer positieve ervaring! We hebben nu een prachtige vloer waar we heel gelukkig mee zijn.
“Prima”
Betreft Europa Parket Door Maurits op donderdag 9 mei 2019 19
Houten vloer en laminaat gekocht. Keurig gelegd en prima advies gehad.
“Germania Schwarzwald”
Betreft Stox Vloeren en Keukens Door Sylvia op dinsdag 7 mei 2019 19
Wij hebben een Wit geoliede houten vloer "Germania Schwarzwald" gekocht met grote witte plinten en afplakplintjes in zelfde kleur dan de vloer. Wij zijn goed geholpen en juiste informatie ontvangen over does en donts van pvc, lamellen of hout. Vloer is prachtig gelegd. Helaas met verkeerde kleur plintjes vonden wij. Dit is snel en accuraat hersteld door de legger Mevlut. Hij liet ons zelf kiezen uit de juiste plakplintjes vanuit de leverancier. Heel blij met deze mooie vloer.
“PVC vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Hanneke de Bakker op maandag 1 apr 2019 19
We hebben een PVC-vloer gekocht; eigenlijk gingen we kijken naar een gietvloer of, als tweede keuze, een houten vloer. Het huis dat we gekocht hadden, dateert van 1840 en had verschillende vloeren (hout op hout, plavuizen op een zeer ongelijke vloer en plavuizen die los lagen). Ze lagen ook niet allemaal op dezelfde hoogte. Na gedegen advies zijn we gegaan voor een PVC-vloer. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan om goed advies te geven en om de vloer onder deze lastige omstandigheden te leggen. Het is uiteindelijk prachtig geworden. Bedankt!
“PVC vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Roel Paardt v.d. op zondag 3 mrt 2019 19
Op advies van een kennis ben ik naar Knulst gegaan voor een houten vloer. Omdat de vloer over een bestaande tegelvloer met vloerverwarming moest komen, adviseerde Knulst mij een pvc vloer. Zij hadden uit de eigen collectie een prachtige vloer. De stalen thuis nog bekeken met de adviseur en de afspraken voor egaliseren en leggen gemaakt. De vloer is prachtig gelegd, erg praktisch en onderhoudsvriendelijk. Ik geniet er elke dag van.
“Prima resultaat”
Betreft t Vloerenhuis Door Laurens Foppen op zaterdag 26 jan 2019 19
Houten vloer opnieuw laten schuren en oliën. Prima resultaat, erg tevreden. Precies zoals we het voor ogen hadden.
“Houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Francis Berghuis op woensdag 23 jan 2019 19
Wij hebben een houten vloer gekocht. Wij zijn met uitzoeken zeer prettig geholpen. Goede adviezen. Ruime keus. De vloer is volgens afspraak zeer kundig en naar volle tevredenheid gelegd.
“Geweldig”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Margot Smit op dinsdag 8 jan 2019 19
Ik heb een prachtige, zeer ruime keuken gekocht bij Ekelhoff en was verrast over de prijs én de geweldige service! Van het ontwerp tot aan installatie, alles verliep soepel. Na installatie, maar ook nogmaals na plm een jaar werd ik gebeld met de vraag of alles nog steeds naar wens was en ik nog vragen had. Het kastdeurtje van mijn afvalbakken zat inmiddels ietsje scheef. Geen probleem, een week later stond een monteur op de stoep om het te stellen. En hij checkte meteen de andere deurtjes even als extra service. Ook viel me op dat hij zijn gereedschapskist keurig op een dekentje op mijn houten vloer plaatste, zodat de vloer niet zou beschadigen. Zo netjes, met respect voor je spullen. Al mijn vrienden hebben al jaren hun keukens van Ekelhoff en ik wil zelf ook nooit meer anders!
FOTO VAN MARGOT SMIT
Prachtige keuken
“Eikenhouten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Maarten van den Heuvel op woensdag 19 dec 2018 18
Houten vloer Eiken, laminaat vloer en plinten.

Aanvulling ontvangen 20 december 2018: Knulst heeft bij ons een eikenhouten vloer geleverd en gelegd in de woonkamer en ook hebben zij laminaat geleverd voor de bovenverdieping.
“Vlekkeloos”
Betreft Tegelhuis Montfoort Door Fam. Koolaard op vrijdag 30 nov 2018 18
Tegels met houtlook niet van de echte houten vloer te onderscheiden. Levering liep op tijd en vlekkeloos .
FOTO VAN FAM. KOOLAARD
Tegels met houtlook
“Renovatie houten vloer”
Betreft Europa Parket Door W. van Maris op vrijdag 9 nov 2018 18
De renovatie van mijn houten vloer is uitstekend uitgevoerd door Europa Parket. Ik ben tevreden en zal dit bedrijf aanraden aan vrienden.
“Reparatie houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door G Steijaert van Eerbeek op donderdag 25 okt 2018 18
Super tevreden over een reparatie en tevens uitbreiding vanwege een verbouwing , verder nog schuren en opnieuw in de was zetten van onze al wat oudere houten vloer .
Vakkundig advies gekregen en uitstekende service.
“Ontzettend mooi resultaat”
Betreft t Vloerenhuis Door Anneke Tuinema op donderdag 18 okt 2018 18
Onze 25 jaar oude houten vloer is geschuurd en gelakt, de trap is gerenoveerd met hetzelfde hout als de vloer. Op ons verzoek zijn de drempels in dezelfde kleur gelakt waardoor het één geheel is geworden. Het resultaat is ontzettend mooi! Daarbij een timmerman die service gericht is en veel plezier in zijn werk heeft. Kortom KLASSE!
“Zeer tevreden klant”
Betreft t Vloerenhuis Door B. Willigenburg op zaterdag 29 sep 2018 18
Ik heb een houten vloer die in de lak stond laten schuren en daarna in de olie laten zeten. Tevens renovatie plinten laten plaatsen. 't Vloerenhuis heeft zich keurig aan de afspraken gehouden en uitgevoerd wat er is afgesproken. Mijn complimenten gaan uit naar Ricardo die het e.e.a. heeft uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden over hetgeen is uitgevoerd. Ik zal een ieder die vraagt naar de vloer het Vloerenhuis in Putten aanraden. Een zeer tevreden klant.
FOTO VAN B. WILLIGENBURG
Houten vloer
“Zeer professioneel”
Betreft Europa Parket Door Annemarie H. op maandag 10 sep 2018 18
Wij hebben 7 jaar geleden een visgraat parket gekocht bij Europaparket. Dit is ons bijzonder goed bevallen. Een stoere plank op vloerverwarming. Sommige bedrijven raden een houten vloer op verwarming af, maar bij Europaparket is het mogelijk. Wij vinden het een ideale combinatie; een mooie vloer en warme voeten.
Recentelijk zijn wij verhuisd en opnieuw naar Europaparket gegaan. Wederom werden we goed geholpen, zowel in de zaak als bij de voorbereiding; er wordt namelijk vlak voor de legdatum nog een controle gedaan op de ondervoer en de vierkante meters. De inschatting van de vierkante meters zorgt ervoor dat je naderhand niet voor verrassingen komt te staan. Vervolgens is de vloer vakkundig gelegd, binnen de afgesproken termijn. Helaas bleek er tijdens het leggen een probleem met de ondervloer te zijn. Dat heeft Europparket met de leverancier van de ondervloer zeer professioneel opgepakt. Wij zijn nu opnieuw erg blij met de mooie visgraat vloer, wederom op vloerverwarming. Ik kan Europparket absoluut aanraden.
“Houten vloer”
Betreft Europa Parket Door Weemaes op zaterdag 8 sep 2018 18
Houten vloer aangeschaft. Prettig gesprek. Deskundig advies. Bij plaatsing problemen met de ondervloer door externe partij, waarbij Europaparket heel goed met ons mee heeft gedacht. Plaatsing zonder problemen, prachtige vloer. Chapeau!
“Houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door D. uit de Fles op woensdag 5 sep 2018 18
Wij hebben een vloer gekocht. Wij zijn zeer klantvriendelijk geholpen. Uw bedrijf dacht met ons mee. Zo hebben wij goede keuzes kunnen maken. Onze houten vloer is heel netjes gelegd. Daarover zijn wij erg tevreden. Klein puntje: Wij hadden het fijn gevonden als we de tijd van de levering van de vloer, die de dag ervoor geleverd werd, te weten. Daardoor was er een misverstand en stond de bezorger voor een dichte deur.
“Uiterst tevreden”
Betreft t Vloerenhuis Door Didier Buisson op dinsdag 4 sep 2018 18
Wij zijn super tevreden over dit bedrijf. Hele proces liep erg naar wens! Zijn op een zaterdag komen kijken in de showroom en waren er eigenlijk al heel snel uit. Ze hebben veel assortiment en het contact was erg prettig. Al snel een afspraak gemaakt voor inmeten en een vochtmeting. Daar waren ze dan begin maart van dit jaar. Vochtmeting was perfect en dus konden ze die maandag daarop aan de slag met leggen. De legger die er die maandag was, vertelde dat hij er al ruim 20 jaar werkte, dus geen zzp maar een echte werknemer! Heel fijn, was volgens mij binnen 2,5 dag klaar incl. Het plaatsen en kitten van de plinten door het hele huis ! Echt een vakman!! Nadien hebben wij ook nog een onderhoudsolie en wash opgestuurd gekregen. Wat een fijne service. Niks is te lastig of te gek. Wat bij ons vooral de doorslag gaf was dat dit bedrijf veel kennis heeft met het direct verlijmen van de houten vloer op de zandcement dekvloer. Dit aangezien wij door de gehele woning vloerverwarming hebben. Ze hebben een heel protocol en dat was heel prettig. Genieten elke dag van onze houten vloer! Alleen maar lof!
FOTO VAN DIDIER BUISSON
Gelegde vloer
“Perfect”
Betreft Europa Parket Door Paul Brandsma op woensdag 29 aug 2018 18
Onze houten vloer is perfect geschuurd en gelakt, weer als nieuw. Prima service, een aanrader.
“Eikenhouten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Jeroen Boesmans op dinsdag 28 aug 2018 18
Een eiken houten vloer gekocht en laten leggen door Knulst. Goed advies bij aanschaf en zeer netjes gelegd.
“Erg tevreden”
Betreft Knulst Vloeren Door Petra op woensdag 25 jul 2018 18
We hebbeneen houten vloer gekocht en zijn erg tevreden. Erg vriendelijk en echte vakmensen . Dus helemaal top
“Goed en klantvriendelijk”
Betreft Knulst Vloeren Door Lindeboom op dinsdag 24 jul 2018 18
We hebben een mooie houten vloer gekocht bij Knulst. We werden goed geholpen. Er werd tijd voor ons gemaakt. We zaten te twijfelen over de grootte van de noesten en hebben het 2 x aangepast. Dat was geen enkel probleem. Na het leggen van de vloer kwamen we er achter dat er een scheurtje in 1 plank zat. De volgende dag kwamen ze meteen langs om het te maken. Goede service en klantvriendelijk! We zijn erg tevreden!
“Een echte aanrader”
Betreft Europa Parket Door Jacqueline van der Poel op vrijdag 13 jul 2018 18
We hebben een pvc vloer laten leggen en onze houten vloer laten schuren en in de olie laten zetten. Het zijn super medewerkers die weten wat ze doen! Een echte aanrader en de service is prima!
“Olien en schuren houten vloer”
Betreft Europa Parket Door Joke Snitselaar op vrijdag 29 jun 2018 18
Wij hebben onze houten vloer die al 14 jaar ligt laten schuren en opnieuw laten oliën. We zijn zeer te spreken over het resultaat, er lijkt een nieuwe vloer te liggen. We zijn zeer goed voorgelicht en ook de werkzaamheden bij ons thuis zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd.
“Helemaal naar wens”
Betreft Ardi Keukens Door Paul en Sanne op donderdag 21 jun 2018 18
Samen met mijn vriend, nu mijn man, hebben wij apparatuur en werkblad gekocht voor onze keuken. Overal wat afgezocht, maar omdat we écht voor kwaliteit wilden gaan, maakten we een afspraak bij Ardi Keukens. Met positief resultaat, want we konden gelijk op bezoek bij Marjolein Vlot, verkoopster bij Ardi Keukens. Zonder ook maar enigszins te dwingen, begeleidde ze ons bij de zoektocht. En je verwacht het niet: we kwamen met veel betere ideeën thuis dan dat we zelf hadden bedacht! Waar we wilden gaan voor een houten aanrechtblad, wist Marjolein al gelijk dat dit met een laminaten/houten vloer niet ging matchen. Ze liet ons wat voorbeelden zien, en we waren gelijk verkocht. Het werd dan ook heel wat anders, maar zóveel mooier! Ook de andere onderdelen waren helemaal in de stijl die we wilden. Ze adviseerde ons vriendelijk, liet ons alles zien, dus we konden zelf kiezen. Helemaal naar onze wens en smaak, zonder maar iets op te dringen. Nu we getrouwd zijn, genieten we elke dag van onze mooie en praktische keuken. De keuken had niets geweest zonder deze vriendelijke hulp en montage. Ardi Keukens is wat ons betreft een grote aanrader. Als je voor écht goede aandacht en professionaliteit wil gaan, moet je naar Ardi Keukens. Ze nemen de tijd voor je, totdat je het helemaal hebt zoals jíj het wilt. Want, de klant mag toch wel een beetje koning zijn bij Ardi Keukens!
“Zeer goede ervaringen met laminaat vloer”
Betreft Middelkoop Culemborg Door Elsche op maandag 4 jun 2018 18
Onze versleten houten vloer is door firma Middelkoop vervangen door laminaat dat sterk op de houten vloer lijkt. Wij hadden de afgelopen jaren al meer zeer goede ervaringen met dit bedrijf en zijn ook dit keer weer niet teleurgesteld. Vakwerk, aardige mensen. Kortom de volgende klus wordt weer gegund aan Middelkoop.
“Zorgvuldig”
Betreft Europa Parket Door Jaap de Leeuw op vrijdag 25 mei 2018 18
de houten vloer is perfect geadviseerd, goede service en heldere afspraken. soepel in afhandeling toen wij een inmeet afspraak vergeten waren. Nette afhandeling tijdens leggen, zorgvuldig handelend.
FOTO VAN JAAP DE LEEUW
Houten vloer
“Houten visgraatvloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Willem en Ilonka Steenhuizen op maandag 7 mei 2018 18
Onze nieuwe houten visgraatvloer hebben wij bij Knulst gekocht. We zijn erg blij met de service vooraf tijdens het uitzoeken, de communicatie met de medewerkers bij vragen en de zorg achteraf. We vonden met name de betrokkenheid bij onze vragen prettig, we werden nooit met een kluitje in het riet gestuurd, een houten vloer blijft een flinke uitgave, dan is deze service erg fijn. Op het moment van het leggen van de houten vloer op de BG hebben wij zelf een laminaatvloer (ook van Knulst) gelegd op de tweede verdieping. De medewerkers van Knulst hebben met ons meegedacht bij het leggen, zodat ook deze vloer er mooi in ligt.
“Goed geholpen”
Betreft Europa Parket Door A.Visser op woensdag 11 apr 2018 18
Wij hebben een houten vloer gekocht bij Europa Parket en zijn goed geholpen. De vloer is supergoed gelegd door het hele huis door 1 man! Erg mooi en zeer tevreden.
“Laminaat en houten vloer”
Betreft Europa Parket Door Meijer op dinsdag 3 apr 2018 18
Wij hebben recent een laminaat en houten vloer inclusief trapbekleding gekocht en laten plaatsen. Wij zijn heel erg blij met het resultaat en de weg ernaar toe. Ze bestaan nog! Echte vakmensen!
“Service die je maar weinig ziet”
Betreft Knulst Vloeren Door Wouter Broekmeulen op vrijdag 30 mrt 2018 18
De directeur van Knulst is vanmorgen langsgeweest voor het repareren van onze houten vloer. Gemorste ontstopper zorgde voor diepe vlekken in de vloer. Om 7 uur 's ochtends stond hij stipt op tijd voor de deur en binnen anderhalf uur was alles weer geregeld. Zijn exacte woorden mbt de betaling van de verleende service waren als volgt. "Gooi maar wat extra geld in de collectebus, dan hoeft u dit wat mij betreft niet af te rekenen." Hij heeft zelfs het restant van de houtwas achtergelaten zodat we het de volgende keer zelf konden doen. Zulke service zie je helaas te weinig, maar gelukkig maakt Knulst de goede reviews die online zijn geplaatst meer dan waar. Als je echt een goede leverancier zoekt met kwalitatief materiaal, mooie houtsoorten en een prima aftersales en servicedienst, dan moet je wat ons betreft echt bij Knulst zijn. Wij zijn dik en dik tevreden.
“Netjes gelegd”
Betreft Europa Parket Door andre op zondag 25 mrt 2018 18
We hebben een houten vloer gekocht. Helaas was de vloer in eerste instantie niet gerookt doordat de bon niet goed was overgeschreven. Dit is echter binnen anderhalve week hersteld; vervolgens is de juiste vloer erg netjes gelegd. We hadden nog wat kleine dingen na de oplevering en die zijn ook erg zorgvuldig opgepakt.
“Schitterende vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Suzanne Raafs op maandag 5 feb 2018 18
Er werd heel goed met ons meegedacht over de keuze van de vloer en de planning, en ook na het leggen van de vloer is de service zeer goed. Over enkele details, zoals de aansluiting op de trap, was de communicatie iets minder goed maar dit is heel uiteindelijk heel goed opgelost. De vloer zelf is echt prachtig en heel erg mooi gelegd! Wij twijfelden in het begin of een houten vloer samenging met vloerverwarming, maar dit levert tot nu toe geen enkel probleem op. De vloerverwarming werkt ook met houten vloer erop prima en het is lekker warm in huis.
“Houten vloer”
Betreft Europa Parket Door Nikki Kluyskens op zondag 31 dec 2017 17
Deskundig en aardige mensen. Het is een mooie vloer geworden. Lang leve de houten vloer.
“Houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Fam g v d Hardenberg op donderdag 16 nov 2017 17
Wij hebben een prachtige houten vloer zijn er heel blij mee. We zijn in de zaak goed geholpen en de jongeman die hem gelegd heeft is een vakman die er alles aan gedaan heeft om het voor 100% achter te laten
“Onze wens is uitgekomen”
Betreft Knulst Vloeren Door Annemiek Schuurman op zaterdag 4 nov 2017 17
We wilden graag een mooie, zo goed als onderhoudsvrije en landelijke houten vloer voor ins ons nieuwe huis. Via vrienden kwamen wij terecht bij KNULST. Wat zijn wij blij dat zij ons naar dit mooie bedrijf hebben verwezen. Tijdens het uitzoeken werd geluisterd naar als onze wensen en werden we uitstekend geadviseerd naar een voor ons passende vloer. Binnen 2 uur waren wij er helemaal uit en werd de vloer besteld. We wilden hem natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben liggen en daarvoor heeft KNULST alles gedaan om dat te realiseren. Het inmeten werd gauw tussen de bedrijven door geregeld zodat nog net voor de bouwvak vakantie, en dus de sluiting van de leveranciers, het hout besteld kon worden...gelukt! Eind augustus was het zover en is er in drie dagen fantastisch werk geleverd! Ongelofelijk wat een prachtige verandering van ons huis. We hadden nog een wens voor een kleine aanpassing en ook dat werd per direct geregeld. Gewoonweg niets dan lof voor de kwaliteit, service en aandacht van dit bedrijf!

KNULST staat voor ons als:
K anjers in hun werk
N iets is teveel
U itmuntend in alles
L eggen de mooiste vloeren
S ervice van het hoogste niveau
T op kwaliteit

Kortom, niets dan lof! Beste mensen van KNULST, hartelijk dank voor alles!
“Ga zo door”
Betreft Knulst Vloeren Door Ton op woensdag 1 nov 2017 17
Vanaf het moment dat we de mooie zaak inliepen zin we uitstekend voorgelicht en geholpen. De oriëntatie op een houten vloer was in goede handen, op alle vragen kwam een duidelijk antwoord. Contact via telefoon en email was prima en er werd snel gereageerd. De flexibiliteit en klantgerichtheid zijn duidelijk aanwezig bij Knulst. Zowel Roel als Rik zijn erg prettig in de omgang. De legger heeft zijn werk ook goed gedaan en we zijn erg blij met het resultaat. Dankzij Knulst kunnen we vele jaren genieten van onze mooie vloer. Knulst Vloeren bevelen wij van harte aan, geen punt van kritiek te vinden. Ga zo door Knulst!
FOTO VAN TON
Houten vloer
“Houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Harry en Anne Marie op woensdag 1 nov 2017 17
Houten vloer laten leggen in onze jaren twintig huurwoning. Goed geadviseerd en uitvoering door de jongens die het kwamen leggen uitstekend. Dachten goed mee over de richting waarin we het wilden hebben. Dat was dus andersom dan wij logisch vonden, en ze hadden nu we er een tijdje op leven helemaal gelijk. Prima ervaring, zeker gezien het feit dat wij nogal huiverig waren omdat zo'n beetje alles schots en scheef is in ons huis.
“Vloer keurig maar meer begeleiding gewenst”
Betreft Knulst Vloeren Door L. den Besten op vrijdag 27 okt 2017 17
Leggen van vloer is keurig gedaan. Gesprek over onderhoud is met meerdere mensen gebeurd, met wisselende informatie .vragen over onderhoud worden laat behandeld na enkele weken. Nodig om na korte tijd even langs te komen om ter plekke te kijken hoe het gaat. Schriftelijke instructies onderhoud erg summier..bedenk situatie van iemand die voor het eerst een houten vloer heeft. Wens één contactpersoon .
“Perfecte uitvoering”
Betreft t Vloerenhuis Door Ingrid Meerding op vrijdag 6 okt 2017 17
In anderhalve dag is de laminaatvloer op de hele bovenverdieping gelegd, inclusief plinten. Het werk is perfect uitgevoerd en er is ook nog eens geholpen met spullen wegzetten en weer terugzetten. Ik heb ook beneden al 16 jaar een houten vloer liggen van het Vloerenhuis. Ik ben zeer tevreden over dit bedrijf en het personeel en kan het iedereen aanraden.
FOTO VAN INGRID MEERDING
Laminaatvloer
“Houten vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Henny en Gerry Klumpert op dinsdag 1 aug 2017 17
Prima geholpen bij het uitzoeken, daarna de moeilijkheden voorterffend opgelost. Wij hebben een houten vloer voor ons verdere leven. Firma Knulst kunnen wij iedereen aanbevelen.
“Vakdeskundigheid”
Betreft Knulst Vloeren Door Jan en Marijke Pijnenburg op woensdag 21 jun 2017 17
Wij hebben het als zeer prettig ervaren dat alle contacten met Knulst Vloeren vakdeskundigheid en aandacht voor de klant uitstraalden. Adviseurs, klantenservice, planner/inmeter en vloerlegger dachten steeds met ons mee en het resultaat is een houten vloer die precies is geworden zoals wij voor ogen hadden. Geen moeite teveel en klantenbinding in optima forma.
“Schitterend resultaat”
Betreft t Vloerenhuis Door W Straatman op dinsdag 13 jun 2017 17
In 2010 hebben wij onze eikenhouten vloer laten schuren en lakken door t Vloerenhuis Putten .....een super resultaat. Maar nu in 2017 wilden wij iets heel anders want de vloer was helemaal geel geworden wat normaal ook gebeurt bij een gelakte vloer. Maar wat wisten wij niet.....dus opnieuw naar Putten . Door opnieuw advies van t Vloerenhuis, de vloer laten schuren en voorzien van een olie........Iron mat. Wat een schitterend resultaat.....precies zoals wij de vloer wilden hebben en ook mooi afgestemd met de nieuwe meubelen. Dus voor iedereen die een mooie houten vloer wil hebben ga naar deze vakmensen in Putten. Een echte aanrader gr W Straatman
FOTO VAN W STRAATMAN
Vloer met Iron mat
“Correct bedrijf”
Betreft t Vloerenhuis Door J Dorland op zaterdag 3 jun 2017 17
De houten vloer is geschuurd en behandeld.Het resultaat mag er zijn. Super mooi!! Ervaring: Correct, toegankelijk, goede service,vakwerk, behulpzaam, betrouwbaar.Een correct bedrijf waar je goed zaken mee kunt doen.
“Prachtige vloer”
Betreft Knulst Vloeren Door Mike op donderdag 11 mei 2017 17
Op basis van reviews een shortlist gemaakt van bedrijven voor onze houten vloer. Ik begrijp waarom Knulst zulke goede reviews heeft. Prachtige vloer, strak gelegd en tegen een goede prijs. Heel tevreden.
“Harde werkers”
Betreft Grando Keukens & Bad Door J,J, van der Poel op donderdag 11 mei 2017 17
De werknemers die de badkamer gerealiseerd hebben waren stuk voor stuk harde deskundige werkers en hebben aan alle eisen voldaan. Natuurlijk deden zich allerlei moeilijkheden voor met het omleggen van allerlei leidingen, maar die zijn naar tevredenheid opgelost. Ook een houten vloer als ondergrond is met kunststof platen dusdanig stabiel gemaakt dat er een prachtige stenen vloer overheen kon worden gelegd. Wij laten met de nodige trots onze nieuwe badkamer zien aan vrienden en bekenden.
“Keramisch houten vloer”
Betreft Tegelhuis Montfoort Door C. Verkerk op woensdag 19 apr 2017 17
Ik had ergens de "Cotto DÉste Cadore Baita" gezien, een keramich houten vloer, en was direct verkocht. De prijs was echter iets dat me tegen hield om te bestellen. Uiteindelijk ben ik na een tip bij Tegelhuis Montfoort uitgekomen, waar de vloer aanzienlijk goedkoper was. De communicatie verliep super, en de vloer stond binnen 2 weken voor de deur.
“Erg blij ermee”
Betreft Knulst Vloeren Door Karin op vrijdag 13 jan 2017 17
Wij hebben een houten vloer gekocht bij Knulst Vloeren. Er werd ruim de tijd genomen om advies te geven zodat wij de juiste vloer binnen ons budget konden kiezen. Levering na overleg waarbij de chauffeur ons telefonisch op de hoogte hield van het tijdstip van levering. Dus niet onnodig hele dag thuis hoeven te wachten. Vloer is inmiddels gelegd en wij zijn er erg blij mee.
“Goede service”
Betreft Knulst Vloeren Door P. van Mil en A. van Ginhoven op woensdag 7 dec 2016 16
Wij hebben een houten vloer laten leggen door Knulst, we zijn er heel tevreden over.
We hadden het adres gekregen van vrienden, die hebben hun vloer ook door Knulst laten leggen. Vanaf het uitzoeken van de vloer tot en met het leggen verliep alles naar wens. na twee maanden was eer een stukje van de vloer omhoog gekomen, daar is iemand voor gekomen, het is nu goed. Knulst levert goede service.
Meer artikelen
Parket vloeren 8 bedankjes