Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
Kesteren (Gelderland)
338 ervaringen
Nunspeet (Gelderland)
557 ervaringen
Sint Annaland (Zeeland)
354 ervaringen
Haarlem (Noord-Holland)
357 ervaringen
7 vestigingen
2175 ervaringen
Rijssen (Overijssel)
271 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
82 ervaringen
Goes (Zeeland)
290 ervaringen

Hoekkeukens

Een hoekkeuken oftewel een keuken in L-vorm biedt meer ruimte dan een rechte keuken. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoekkeuken? Hieronder een aantal tips die je mee kunt nemen bij het oriƫnteren.

Tip 1: Houd rekening met iets hogere kosten
Een hoekkeuken is meestal iets duurder zijn dan een gewone keuken van vergelijkbare oppervlakte. Dit komt door de speciale carrousel of hoekkast die vaak iets prijziger uitvalt.

Tip 2: Tweedelig werkblad
Het werkblad van hoekkeukens bestaat altijd uit twee delen. Deze twee delen worden met elkaar verbonden door middel van een laagje kit. Het werkblad kan op twee manieren gevormd zijn: met een kort en een lang werkblad dat op een rechte zijde aan elkaar wordt bevestigd. Of ze kunnen schuin afgesneden zijkanten hebben, die vervolgens aan elkaar worden gelegd in het hoekgedeelte van de hoekkeuken. Zo valt de naad in de hoek en is deze minder zichtbaar. Let wel: op een ontwerptekening worden de naden van het werkblad meestal niet weergegeven.

Tip 3: Hoekkast
Je kunt er bij hoekkeukens niet omheen: er komt een hoekkast in de hoek. Hier kun je veel mee doen om de ruimte optimaal te benutten. Een ideale hoekkast is er eentje met een wegklappende deur en een ronde, draaiende plank. Deze is ideaal voor het opbergen van pannen. Je kunt ook een hoekkast boven het aanrecht hangen. Een dergelijke puntkast is een goede plek voor het bewaren van kruidenpotjes.

Tip 4: Kies voor inbouwapparatuur
Hoekkeukens bieden heel veel opbergruimte en inbouwruimte. Daarom is het mooi om de vaatwasmachine, koelkast en zelfs het kookstel met oven in het werkblad en in de keukenkastjes te integreren. Hierdoor ontstaat er een strakke, nette keuken waarin je met veel plezier zal koken.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 5 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Lennard Veldhoen op dinsdag 3 mei 2016 yy
Mooie hoekkeuken gekocht. Erg fijne sfeer in de winkel en alles top afgeleverd!
Door Ditty op woensdag 28 okt 2015 yy
We hebben een hoek keuken met bar gekocht
Door Cobby op woensdag 22 jul 2015 yy
We hadden in eerste instantie het idee dat wij geen hoekkeuken kwijt konden doordat de wanden niet haaks stonden en we een ronde erker hadden. Maar dat bleek mogelijk en ze hebben de klus geklaard gekregen om de keuken in de hoek te plaatsen met de ronding erin.
Door E en E op woensdag 22 jul 2015 yy
Wij hebben een hoekkeuken besteld die onder het raam doorgaat. Hierbij heb ik spoelbak met kraan in het midden onder het raam zitten. Ze hebben de keuken opgemeten, en nu blijkt het raam in de keuken niet open te kunnen, omdat de kraan in de weg zit. Beetje kansloos dat ze zo'n enorme fout kunnen maken. Je mag toch niet van ons verwachten dat we hier op letten tijdens het intekenen van de keuken. Oplossen kan nu door het kiezen van 2 andere kranen, die oerlelijk zijn en verder is het nu het probleem van de koper.
Door Hans op zaterdag 9 mei 2015 yy
We hebben een greeploze hoogland wite hoekkeuken gekocht met een 3 losse inbouwkasten waar de combi, stoomoven en koelkast in zit.
Meer artikelen