Feedback

Granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad is een zeer populair type aanrechtblad. Dit artikel gaat in op verschillende eigenschappen van dit type aanrechtblad.

Materiaal
Graniet vormt zich tijdens het ondergronds stollen (het overgaan van een vloeistof in een vaste stof) van magma en is eenmaal gevormd vrijwel onverwoestbaar. Graniet wordt gedolven in grote blokken. Een granieten aanrechtblad wordt geslepen en gepolijst uit één blok graniet. De structuur en de kleur van het graniet is afhankelijk van het gebied waar het gedolven wordt. Graniet is van nature licht radioactief. Uit graniet kan het zogenaamde radongas vrijkomen. Vanwege dit radongas wordt aangeraden om bij een granieten blad de keuken altijd goed te ventileren zodat het gas weg kan en zich niet ophoopt. Radongas zit overigens ook in andere bouwmaterialen zoals beton, cement en bakstenen en zit hoe dan ook in elke woning.

Levensduur
Doordat graniet zeer hard is, heeft het een erg lange levensduur. Een granieten aanrechtblad is dus een zeer duurzame keuze.

Kleur
Blad van natuursteen zijn vaak donker van kleur, met allerlei teinten tussen grijs en zwart in. Meestal bevinden zich in het blad donkere spikkels. Ook komen aardeteinten voor die ergens tussen rood en bruin inzitte, en worden in sommige groeven bladen van lichte kleuren gedolven.

Vochtbestendigheid
Een granieten aanrechtblad is licht poreus. Hierdoor kan vocht in het aanrechtblad komen, waardoor het onherstelbaar wordt beschadigd. Pas dus op met vloeistoffen en verwijder deze direct.

Hittebestendigheid
Graniet is redelijk hittebestendig. Als het aanrechtblad echter koud is en u er een hete pan op zet, dan kan thermoshock optreden. Door deze grote temperatuurwisseling kan het blad dan gaan scheuren. Gebruik voor de zekerheid dus een onderzetter bij hete pannen.

Vlekgevoeligheid
Een granieten aanrechtblad is gevoelig voor gekleurde vloeistoffen. Als deze vloeistoffen in het blad trekken, kan dit onherstelbare schade tot gevolg hebben.

Krasvorming
Een granieten aanrechtblad is krasbestendig en snijvast. U kunt zonder problemen bijvoorbeeld groente snijden op een granieten aanrechtblad.

Hygiëne
Omdat een granieten aanrechtblad makkelijk schoon te maken is, is het een hygiënisch type aanrechtblad.

Uitstraling
Granieten bladen zijn een 100% natuurproduct. Elk aanrechtblad zal uniek zijn. Granieten bladen hebben een geheel eigen karakter en uitstraling die een keuken naar boven trekt.

Schoonmaken en onderhoud
Het blad kan dagelijks worden schoongemaakt met heet water of milde schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger. Gemorste vloeistoffen moeten direct worden afgenomen. Vermijd sterke zuren of chemicaliën zoals ovenreiniger en nagellak remover. Het blad moet minimaal eenmaal per jaar (liefst vaker) worden geïmpregneerd.

Montage
Granieten aanrechtbladen zijn erg zwaar en aangeraden wordt deze door vakmannen te laten monteren. Breuk bij montage komt af en toe voor.

Kosten
Graniet is stollingsgesteente dat wordt uitgehouwen. De prijs kan sterk variëren afhankelijk van de herkomst van het blad. Een prijsdincatie per strekkende meter is vanaf ca. 150 euro maar de vanaf prijs kan ook aanzienlijk hoger liggen. Let op dat de eindprijs van het blad niet alleen bepaald wordt door de basis strekkende meterprijs, maar ook door de vorm van het blad (bijvoorbeeld een rechthoek, L-vormig, U-vormig, aanwezigheid van schuine stukken,etc.), de dikte van het blad, de randafwerking (alleen voorkant zichtbaar of rondom zichtbaar, aanwezigheid waterkering), en eventuele uitsparingen voor spoelbak, kranen en kookplaat.

Feedback van gebruikers
Kopers zijn erg tevreden met hun granieten blad. De uitstraling wordt erg op prijs gesteld. Granieten bladen kunnen breken bij de montage en dat is een vervelende situatie voor de klant. Tot slot het radongas dat kan vrijkomen uit het blad speelt kennelijk geen enkele rol voor de gemiddelde koper.

Conclusie
Er zijn vele soorten graniet met elk hun eigen structuur en kleur en met een erg mooie uitstraling. Het is een mooie keuze bij een duurder budget. Het blad moet een keer per jaar worden geïmpregneerd.

Meer aanrechtbladen
- Betonnen aanrechtblad
- Composiet aanrechtblad
- Glazen aanrechtblad
- Houten aanrechtblad
- Keramisch aanrechtblad
- Kunststof aanrechtblad
- Marmeren aanrechtblad
- RVS aanrechtblad

De foto's zijn afkomstig van Tieleman keukens en DB Keukens.

Lijst met goed gewaardeerde keukenzaken
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 135 ervaringen
• Kitchen4All
   
(Dronten Flevoland) score 9,7 uit 384 ervaringen
• Total Home Concept
   
(Lelystad Flevoland) score 9,7 uit 144 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 312 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,4 uit 48 ervaringen
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 181 ervaringen
• Ekelhoff Küchen
   
(Nordhorn Duitsland) score 9,7 uit 567 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 507 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Zeer tevreden met zelf geplaatste keuken”
Betreft I-Kook Door Erik van Haaren op vrijdag 6 mei 2022 22
Wij hebben een compleet nieuwe keuken besteld en werden zeer goed geholpen door Patrick. Hij gaf ons goed advies. We hebben de keuken zelf geplaatst en anders dan wat je regelmatig hoort en leest, was onze keuken wel compleet geleverd, er ontbrak niets aan. Een klein minpuntje was dat we een stuk graniet zelf uit moesten slijpen uit ons werkblad, dit hadden ze laten zitten voor transport. Kortom wij zijn zeer tevreden en zal dit verder vertellen.
FOTO VAN ERIK VAN HAAREN
“Bedankt voor de hele goede service”
Betreft Nuva Keukens Door Wilma op maandag 18 apr 2022 22
Wij hebben een showroomkeuken gekocht en konden deze pas 1 jaar later plaatsen omdat ons huis nog niet afgebouwd was. Onze keuken heeft een jaar lang gratis in de opslag gestaan, na afroep netjes geplaatst, maar ze waren het granieten keukenblad kwijt...geen probleem, er werd meteen een nieuwe besteld en 2 weken later geleverd. Ook hadden ze aangeboden om een noodvoorziening te maken. De keuken is prachtig. bedankt voor de hele goede service.
“Een kleinschalig maar prettig bedrijf”
Betreft Svea Keuken & Bad Eindhoven Door Erica en Gertjan op woensdag 6 apr 2022 22
Wij zijn heel blij met onze keuken. Cem had goed advies gegeven en later Iris. Met name de goede communicatie met Marieke, ons op de hoogte houden van de situatie, sprong er uit. Wij hadden een lichte beschadiging bij het granieten keukenblad van onze kookeiland maar dit werd vakkundig opgelost. Zelfs Cem en Ivo zijn bij ons thuis geweest om mee te helpen met het plaatsen van het keukenblad ivm ziekte van een monteur. Later is er nog een monteur langs geweest om de kraan wat vaster te zetten. Een kleinschalig maar prettig bedrijf.
“Niets meer dan lof”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Angelique op dinsdag 28 dec 2021 21
Keuken geleverd voor de kerst, keuken geplaatst net na de kerst (en dat terwijl de monteurs eigenlijk vrij zijn, heeft grando toch uitzondering gemaakt) wat een top werk, en wat een prachtig resultaat!! Fijne monteur. Hij had iemand van grando gebeld om t keukenblad erop te leggen( graniet) en die komen hem dan gewoon helpen. Niets meer dan lof...!!!
FOTO VAN ANGELIQUE
“Zeer moderne keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Peter en Nicoletta Hubregtse op maandag 13 dec 2021 21
We hebben een zeer moderne keuken gekocht kiezelgrijs met een granieten blad, grote oven, bora kookplaat een nieuwe kraan. De koelvriescombinatie hadden we pas nieuw gekocht en hoefde niet vervangen te worden. Keuken is op tijd en netjes geleverd, is keurig ingebouwd en de tekening die de keuken adviseur had gemaakt ziet er in het echt ook zo uit. Na installatie zijn er nog wat puntjes die aangepast moeten worden en gaan er ook vanuit dat dit goed en netjes wordt opgelost. Wij zijn zeer blij met het resultaat en gaan vrolijk de Feestdagen tegemoet.
FOTO VAN PETER EN NICOLETTA HUBREGTSE
“Super tevreden”
Betreft Velthuizen Keukens Door Koen Wold op zondag 31 okt 2021 21
Begin dit jaar de knoop doorgehakt en besluit genomen om mijn keuken uit 1994 te vervangen. Via de buren voor Velthuizen gekozen. Eerste contact met Eliza verliep via teams, hij maakte een schets waar ikzelf nooit opgekomen was. Tweede contact in de showroom waarbij schets was uitgewerkt tot een ontwerp. Tevens toen de keuze gemaakt voor materiaal keuken, blad (graniet) en apparatuur. Meerwerk, afbreken oude keuken en afvoeren, leiding (gas en water) verleggen plus meerwerk elektrisch en stucwerk door Velthuizen laten regelen. Je krijgt dan een project begeleider toegewezen, die alles voor je regelt. En dan komt de dag dat de keuken geleverd wordt, kamer en gang vol dozen. Installatie verliep goed dankzij Christiaan (eigen monteur). Afgezien van wat problemen (kookplaat was beschadigd en levering oven), is alles tot een goed einde gekomen. Ben super tevreden, en zal Velthuizen keukens zeker aanbevelen aan derden
FOTO VAN KOEN WOLD
“Een absolute aanrader”
Betreft Keuken at Home Door Fam G. van der Sijde op zaterdag 25 sep 2021 21
Wij hadden van een aantal mensen goede berichten gehoord. En deze zijn meer dan waar gemaakt. Het eerste contact was bij ons thuis. Met name om mee te denken over mogelijkheden. De volgende afspraak was in de showroom. Het is uiteindelijk een U keuken geworden, wit glanzende kastjes en granieten aanrechtblad. Gaskookplaat en plafondafzuigunit. Deze laatste vond ik spannend vanwege de opbouwhoogte. Maar Gerard Vellekoop zei dat alles goed zou komen. En dat zijn geen loze woorden geweest.
Een team van 4 vaklui heeft de keuken in 1 dag geplaatst en een prachtige koof gemaakt waarin de afzuigunit is verwerkt. Een absolute aanrader als u op zoekt bent naar een nieuwe keuken!
“Prachtige hoogglans witte keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Sophia Geuze op vrijdag 20 aug 2021 21
Prachtige hoogglans witte keuken met zwart granieten aanrechtblad in ons nieuwe appartement, aan de eet/woonkamer kant hoogglans zwarte deuren! Het is nu helemaal naar wens! Wel waren er een paar punten die, uiteindelijk helemaal, in orde zijn gemaakt. Helaas was de eerste monteur niet echt netjes in zijn werkwijze, later heeft een andere monteur dit allemaal verholpen! Het is een hele prettige winkel, we hadden een top verkoper die heel goed meedacht met onze wensen! Altijd hele goede service dus alles is naar volle tevredenheid!
“Niets dan lof”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Peter Timmermans op woensdag 11 aug 2021 21
Pro actief meedenkende verkoper (Dhr Vincent Brizzi), keurig nagekomen afspraken mbt levering en plaatsing en toen bleek, dat het granieten blad toch niet met de gehuurde lift naar de 2e verdieping gebracht kon worden, heeft de firma Grando dit met een heuse kraanwagen alsnog opgelost! Niets dan lof!
“Blij met 2e keuken van Voortman”
Betreft Voortman Keukens Door Carla de Graaf op donderdag 29 jul 2021 21
We zijn weer goed geholpen door Henk de Vries. Bij onze vorige keuken heeft hij ons ook geholpen. Het granieten aanrechtblad van de vorige keuken was nog mooi en Henk heeft de nieuwe keuken zo ontworpen dat we het blad konden hergebruiken.. In de lades zijn nu bovenin smalle lades geplaatst, waardoor je kleine spullen mooi kunt opbergen zonder daar een grote lade voor te gebruiken. Zo heb je meer ruimte. Top, we zijn blij met onze 2e Voortman keuken.
FOTO VAN CARLA DE GRAAF
“Heel tevreden”
Betreft Nuva Keukens Door Yvon op donderdag 15 jul 2021 21
Keuken gekocht met bovenkasten, granietenblad, en apparatuur van Siemens. Goede advisering door de medewerkers. Kunnen adviezen geven uit ervaring met andere klanten. Goede service en goed bereikbaar bij vragen. Komen niet opdringerig over.
Heel tevreden over de keuken en de plaatsing daarvan, alles volgens afspraak.
“Een dikke pluim”
Betreft Keukenloods Door Bernard van Gils op maandag 12 jul 2021 21
In corona tijd, Maart 2021, hebben wij onze keuken ontworpen en samengesteld bij Keukenloods in Drunen. De communicatie ging geheel via de computer met video bellen. Was wel spannend, om zonder een keuken in het echt te zien, deze samen te stellen. We hadden wel specifieke wensen. Offerte werd opgemaakt en deze was tot in de kleinste details uitgewerkt. Kleur en materiaal van werkblad zou nog later gewijzigd mogen worden, zonder extreem hoge kosten. Op een gegeven moment mocht de winkel open voor slechts 2 personen. Toen bleek dat we toch erg graag een ander werkblad wilden, een andere kraan en een andere spoelbak. We zijn toen vriendelijk geholpen en tot verrassend resultaat gekomen. We hoefden voor de upgrade niets extra's te betalen.
Na een week of 10 werd de keuken geleverd. Alles was compleet en zonder beschadigingen. Op twee kleinigheden na. In de stol zat een fabrieksfoutje en een heel klein stukje van het graniet. Deze zijn later perfect gerepareerd. Ook is er later de verlichting aangebracht. Dit alles ging op een zeer professionele wijze. Een dikke pluim voor:
- De verkoper (Maurice), die ons vriendelijk en vakkundig heeft geholpen.
- De monteur Bas Jansen van Woodworks Jansen die onze complexe keuken perfect heeft geïnstalleerd.
- De monteur van Lion Stone, die de kleine beschadiging perfect repareerde.
- De Service monteur van Keuken Magazijn (Toine) die de verlichting later zeer mooi en zonder beschadigingen alsnog heeft aangebracht.
We zijn superblij met onze keuken. Het is precies geworden wat wij in gedachten hadden. En dat voor een mooie prijs. Alles bij elkaar scheelde dit duizenden euro's in vergelijking met de uiterste prijs van de Keukenkampioen. (Daar ging het offerte traject alles behalve prettig. Verkoper dacht uit te maken welke apparatuur er in moest, en de offerte prijsopgaaf werd onder de neus teruggenomen. We zouden een nieuwe krijgen, maar dat is nooit meer gebeurd.) Wij kunnen Keukenloods Drunen van harte aanbevelen. Ga er zeker langs als u een nieuwe keuken wilt aanschaffen.
FOTO VAN BERNARD VAN GILS
“Bedankt voor de goede zorgen”
Betreft Nuva Keukens Door Martien en Adrienne Witlox op zondag 20 jun 2021 21
We zijn geholpen door Ed, zeer duidelijk in alle opzichten. Laat allerlei mogelijkheden zien met voor en nadelen, wat hij heeft verteld en belooft hebben ze ook waar gemaakt. We hadden eigenlijk meteen een goed gevoel bij Nuva keukens in Heerlen, Ed had ook ruim de tijd voor ons. Ze komen inmeten als de ruwbouw klaar is en als de stukadoor is geweest, dit om bij het plaatsen van de keuken geen verrassingen tegen te komen. Ed heeft ons als advies mee gegeven om bij de leverancier van het granieten aanrechtblad te gaan kijken, ga dit ook doen want bij ons was het dus ook helemaal anders. Hier kan niemand iets aan doen, het is een natuurproduct, dus kleur en structuur kan afwijken. Super nette installateur die de keuken heeft geplaatst, bedankt vakman. We hadden nog een paar kleine dingen die niet naar wens waren, gewoon heel netjes opgelost door Nuva keukens, zoals het ook hoort. Het is een behoorlijke investering maar dankzij Nuva keukens wel het geld waard, tenslotte gaat een keuken een hele tijd mee. Bedankt Nuva keukens voor alle goede zorgen.
“Aanrader”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Esther de Beer op zondag 18 apr 2021 21
Wij hebben een badkamer gekocht bij Grando Tilburg. We hebben een adviesgesprek gehad met Herman en hij heeft goed geluisterd naar onze wensen en daarnaast ook advies gegeven. D.m.v. de 3d tekening kregen we meteen een goed beeld van onze nieuwe badkamer. Bij vragen konden we meteen terecht bij Grando en de oplevering is ook goed gegaan. We hebben inmiddels een mooie nieuwe badkamer geplaatst staan en krijgen hier volop complimenten over. Wij raden Grando Tilburg zeer zeker aan!

Aanvulling 3 mei 2021: Na goede ervaringen met onze badkamer ook voor een mooie keuken naar Grando Tilburg. Wij hebben een hele mooie keuken gekocht in betonlook met zwarte accenten en een zwart graniet aanrechtblad. Geholpen door Herman en hij heeft goed naar onze wensen geluisterd en vertaald naar een mooie keuken waar wij veel complimenten over krijgen!
FOTO VAN ESTHER DE BEER
“Kastenwand met inbouwapparatuur en een quooker”
Betreft Keukenloods Door Adinda Asmus op zondag 14 mrt 2021 21
Kastenwand met inbouwapparatuur en een quooker. Vriendelijk geholpen, moesten zelf nog wel een aantal keer contact opnemen ivm tekeningen die nog niet goed waren, of de zijfronten in een andere kleur stonden afgebeeld dan was afgesproken. Wij wilde een andere spoelbak, achteraf bleek dat dit niet kon in verband met onze huidige granietaanrechtblad, dit had vooraf ook wel bekend moeten zijn. De inbouw koffiemachine zou niet op tijd geleverd kunnen worden, hier werden wij netjes over geïnformeerd en kregen een email dat deze een andere week geleverd zou worden. Stond er ineens toch iemand voor de deur met de koffiemachine toen wij zelf niet thuis waren. De persoon die het kwam plaatsen en monteren was heel vriendelijk en kundig, alleen had hij het erg druk. Tot twee keer toe een afspraak gemaakt, maar kwam dan niet opdagen om het werk af te maken. Nadat wij zelf weer contact hadden opgenomen met de winkel, is het werk netjes afgemaakt en heeft hij zelfs nog wat extra gedaan wat hij niet had hoeven doen. Over het algemeen zijn wij tevreden, maar had de communicatie beter gekund.
“Een topbedrijf”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door John van Meulenbroek op zaterdag 20 feb 2021 21
Wij hebben onze keuken 19 jaar geleden gekocht bij Ekelhoff en we zijn tot op de dag van vandaag zeer tevreden. Het is een Contour keuken met granieten werkblad. Professioneel geplaatst en zonder een stofje in de kastjes opgeleverd. Ook de vensterbank van het keukenraam is op voorstel van de verkoper/adviseur meegenomen in de granieten afwerking. Dat is een van de punten waarop goed is meegedacht in het advies. Een topbedrijf.
FOTO VAN JOHN VAN MEULENBROEK
“Mooie & heerlijke keuken”
Betreft Avanti Keukens Door Kees Buth op woensdag 3 feb 2021 21
Onze keuken hadden we geïnstalleerd bij de verhuizing in 2001. Na al die jaren begon hij echter wat kleine mankementen te vertonen, zoals een carrouselkast die niet meer lekker liep. En we hadden destijds gekozen voor een gaskookplaat, terwijl nu inductie wel heel populair is. Dus zijn we gaan kijken naar een andere keuken. Alleen het blad (4cm vol graniet) wilden we graag houden. Was ook nog geen krasje op te zien! Keukens genoeg, en 'natuurlijk willen we de oude keuken verwijderen. Maar ja, dat blad is wel uw risico en de kans op breken is gewoon groot.' Dat verhaal kwamen we tegen bij diverse leveranciers (ook de traditioneel 'grote' merken). Dezelfde vraag voorgelegd bij Avanti Keukens in Kesteren. Reactie: 'geen probleem. En als het blad onverhoopt breekt, is dat ons risico, niet uw risico.' Maar toen moest de prijs nog komen. Zou daar dan extra garantie in zitten? Nee. De prijs kwam overeen met die van de andere bedrijven. Dus we gingen weg met een heel positief gevoel. In de auto waren we het er al over eens: het wordt een keuken van Avanti Keukens! Voor de installatie werd nacalculatie aangeboden omdat dit niet direct een standaard klus is. Logisch, dus de opdracht gegeven. Toen kwam de installatie. VEEL spullen in de bus die door het weer wat vertraagd was. De zeer aimabele medewerkers begonnen uiteraard met het slopen van de oude keuken. In overleg hadden we besloten een deel van het blad niet te hergebruiken, omdat je dan met maatwerk inductieplaten te maken krijgt (die de prijs opjagen). Dus deel van het blad is afgevoerd. Het bleek ook dat de waterafvoer minder netjes was aangelegd dan Anton (hoofdmonteur) zou hebben gedaan. Dus die heeft hij meteen maar wat verplaatst ('netjes gemaakt' in zijn termen). Aan het einde van de dag stond één poot van de U-opstelling. En hoe! Het spoelkastje was altijd een rommelhokje voor o.a. de afvalbak en wat bakjes met schoonmaakmiddelen. Nu was het een volwaardige kast met plank en zie je bijna geen leidingen meer! De volgende dag was vooral de opbouw van de overige twee zijden. Dat ging eigenlijk behoorlijk snel, maar vooral erg netjes, secuur en gedegen! De laatste dag waren er drie monteurs, en ze waren ook wat vroeger klaar. Toen we vroegen of Anton nog een instructie zou geven voor de nieuwe kookplaat was de reactie 'desnoods bak ik hamburgers'. Dus we hebben snel hamburgers gehaald en de lunch wat verlaat om Anton de tijd te geven om de kookplaat te installeren en hamburgers te bakken. Lekker! Aan het einde van de dag nam Anton nog even de uren door. Daarbij gaf hij zelf al aan dat ze door het weer wat later waren en door de hamburgers wel erg lang gelunched hadden. Het aantal bestede uren viel (mede daardoor) zelfs lager uit dan de schatting! Na een paar weken kijken we nog steeds verliefd rond in de keuken. Wat een mooie & heerlijke keuken, wat een fijne mensen!
“Leveren korter blad zonder enige communicatie”
Betreft Keukenloods Door Davy Bogaard op dinsdag 19 jan 2021 21
We hebben een hoekkeuken bij Keukenloods. Tijdens montage zijn we erachter gekomen dat het granieten aanrechtblad niet zoals besteld 70 cm diep was, deze bleek maar 63,5 cm. Contact opgenomen met Keukenloods Drunen en krijgen doodleuk te horen dat ze dit eenzijdig aangepast hebben en dit volgens hem normaal is. Wij zijn zeer teleurgesteld in de gang van zaken omdat wij bewust voor een extra diep blad hebben gekozen. Ook compensatie voor deze aanpassing hebben wij niet mogen ontvangen. Al met al een teleurstelling, Keukenloods daar kopen wij nooit weer.
“Persoonlijke touch”
Betreft Lauwers Keukens Door Meriam Pijpers op dinsdag 19 jan 2021 21
Onze keuken was 20 jaar oud en de folie van een aantal deurtjes liet los. Wij hadden daarom besloten nieuwe deurtjes te laten hangen en apparatuur te vernieuwen. Wij maakten een afspraak bij Lauwers Keukens en werden prettig ontvangen. Er werd serieus met ons meegedacht. Wij kregen een prijsindicatie, maar ook de bijkomende zaken en nadelen werden besproken. Daarom werd door Remco van Lauwers Keukens ook volledig nieuwe keukenkastjes ter sprake gebracht. Wij gaven aan dat ons granieten keukenblad en achterwand behouden dienden te blijven. Dat was mogelijk en Remco berekende een prijs voor het volledig vervangen van de keukenkastjes en apparatuur. Mede door het brede en goede advies besloten wij alle keukenkastje te laten vervangen alsmede de apparatuur. Opnieuw werden er afspraken gemaakt, in goed overleg keuzes gemaakt, ingemeten en een mooie 3D-presenatie werd ons getoond. We werden steeds enthousiaster. Het installeren van de keukenkastjes en apparatuur verliep zeer kundig door Mike. Wij zijn erg blij met het resultaat. Wij kunnen met volle overtuiging zeggen dat Lauwers Keukens professioneel is in hun advies, kundig in het plaatsen van de keuken, de communicatie zeer plezierig verloopt én afspraken worden nagekomen. Wij kunnen daarom volmondig Lauwers Keukens aanbevelen. Een mooie zaak met een persoonlijke touch! Jolanda, Remco, Mike en Jack hartelijk dank. Fam. Pijpers, Berkel-Enschot
FOTO VAN MERIAM PIJPERS
“Super blij”
Betreft Grando Keukens & Bad Door M. Wittgen op woensdag 21 okt 2020 20
Bij Grando Son een keuken gekocht bestaande uit 3 hoge kasten en een schiereiland met granietenblad. Goede service gekregen in de winkel. De medewerker denkt goed met je mee. Alle spullen zijn op tijd en compleet geleverd. De plaatsing van de keuken ging ook voorspoedig. We zijn er super blij mee.
“Slordig”
Betreft Grando Keukens & Bad Door DvCreij op donderdag 15 okt 2020 20
Wij hebben een hele mooie "dure" keuken gekocht bij Grando in Uden. En we zijn bij het samenstellen en uitzoeken van de keuken super geholpen. Over het algemeen goede adviezen, er werd mee gedacht naar oplossingen. En eindelijk was de dag daar dat onze mooie keuken geplaatst zou worden. Het was leuk om te zien hoe de keuken steeds meer vorm kreeg. Helaas bleek bij de opbouw het één en ander niet te kloppen. Gelukkig was er een kundige monteur die veel ter plekke heeft kunnen regelen. Maar ja, een granieten blad dat niet past kon ook hij niet veranderen. We hadden verkeerde scharnieren in onze kasten waardoor ze niet open (Puch to open) en niet dicht gingen. In de vaatwasser misten we de besteklade (later bleek dat we een heel ander type vaatwasser hadden gekregen) ipv een zwarte plint zoals we besteld hadden kregen we een witte plint. Al deze zaken zouden geregeld worden werd ons beloofd. 4 weken later een berichtje dat de monteur opnieuw langs zou komen om alle onvolkomenheden te verhelpen. Nou....... niet dus, weer verkeerde scharnieren, wel een besteklade voor de vaatwasser, maar niet de juiste materialen om hem te kunnen monteren en het blad was weer niet goed gemeten!!! Let wel, de monteur had het wel goed gemeten en goed doorgegeven, maar ergens vond men toch dat de afmeting van de tekening aangehouden moest worden (dat was bij de eerste keer al fout gegaan). Het enige wat nu wel goed was, was onze zwarte plint. Ik ben zo ontzettend teleurgesteld en boos over het feit dat ik een behoorlijk dure keuken koop (€25.000,- mag ik toch duur noemen, niet?) En dat dan zo slordig wordt omgegaan met zaken als zorgen voor de juiste spullen. Ik verwacht toch echt dat de service een beetje beter zou zijn bij een gerenomeerd bedrijf. En wat dat niet aan tijd kost! Bij plaatsing 2 dagen verlof, bij de 2e keer terugkomen, weer halve dag verlof, en nu moeten ze voor de 3e keer terug komen en dus weer verlof!!!! Nee ik ben echt niet tevreden over de afhandeling. Hopelijk is 3x scheepsrecht en gaat het de volgende keer beter. Ik hoop dat het met onze stoelen die we daar besteld hebben wel in 1 x goed gaat. Levering week 49! Nou, we gaan het zien....
“Bevalt uitstekend”
Betreft Keukenloods Door H. C. Perdok op maandag 10 aug 2020 20
voor ons nieuwe huis hebben wij een superkeuken gekocht. in onze beleving een moderne droomkeuken. voorkanten van gehard glas maakt het geheel zeer modern. wij zijn al wat oudere mensen maar dit bevalt ons uitstekend. het aanrechtblad is van graniet en heeft een paco blue kleur. een cooker is onderdeel van het geheel. de schouwkap van Novi maakt dat de keuken een professionele uitstraling krijgt. al met al: een keuken naar ons hart van een firma die de afspraken nakomt.
“Servicegericht”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Pheninckx op vrijdag 15 mei 2020 20
Voor onze nieuwbouw woning diverse zaken bezocht, maar was al snel duidelijk dat vestiging Tilburg weet wat gastvrijheid betekent. Prima ontvangen en deskundig te woord gestaan door Dave. Meedenkend in oplossingen en mogelijkheden qua materiaal/vorm en prijsstelling. Na montage deurtje beschadigd en barstje in blad, maar dit werd zeer snel vervangen. Servicegericht. Nu super tevreden met onze zwart houten keuken en granieten blad.
“Prima voor elkaar gekomen”
Betreft Eigenhuis Keukens Door Gé van Deventer op maandag 16 mrt 2020 20
Alles precies volgens afspraak geleverd. Zeer mooie keuken, Niet in het laatst door het fraaie natuursteen (graniet) uit India voor het kookeiland en het aanrecht. Nadeel, je moet het vanuit, in ons geval Almere, in Helmond uit gaan zoeken, maar ieder nadeel heeft z'n voordeel. Je maakt er een prachtig dagje UIT van.
“Gemengde ervaring”
Betreft I-Kook Door H. Wiegmans op vrijdag 6 mrt 2020 20
Tijdens het koopproces werden door een verkoper (die twee dagen later zou vertrekken) de bekende trucs uitgehaald zoals beschreven door de Consumentenbond (laatste dag van de kortingsactie/nu beslissen/etc.). Tijdens de installatie is er veel misgegaan. Plafondplint niet goed uitgemeten (moest een andere oplossing voor komen). Deurtjes werden op de kastjes gezet met vuile handen. We hebben de smeerboel zelf maar gereinigd. Afdekplaatjes voor de scharnieren werden door mij teruggevonden in een afvaldoos. De massa karton en ander afval werd niet afgevoerd (staat in de kleine lettertjes). Verkeerde kokend waterkraan geadviseerd. Moest veranderd worden. Granieten aanrechtblad was niet optimaal. Enz., enz. Typisch is dat er geen officiële oplevering is. Mogelijk dat dat bij andere bedrijven ook niet gebeurt maar het zou toch zeer aan te raden zijn om het hele proces met de klant af te ronden. Ook tussendoor is er geen initiatief vanuit I-Kook geweest. Uiteindelijk zijn wij toch niet geheel ontevreden, hoewel recent bleek dat er tussen twee glasplaten in een verlicht kastje nog veel styropor zit. I-Kook zou contact opnemen met de installateur. Nooit meer iets gehoord.
“Goed geholpen”
Betreft Keukenloods Door ODBS De Wingerd op vrijdag 7 feb 2020 20
Bij de verkoop zijn we heel goed geholpen, er werd echt meegedacht en geluisterd naar onze wensen.Voor onze basisschool zochten wij na 25 jaar een sfeervolle keuken. Het granieten aanrechtblad moest op maat gezaagd worden, omdat we lastige hoeken en rondingen in onze keuken hadden. Dat is keurig opgelost! Wij zijn erg tevreden en krijgen mooie complimenten van de ouders!
“Prima ervaring”
Betreft Bemmel en Kroon Door C E BEUKERS op vrijdag 31 jan 2020 20
Na jaren rondkijken en zoeken uiteindelijk bij B&K Den Haag tot een keuze kunnen komen. Prachtige nieuwe greeploze keuken, schitterend granieten werkblad op aangepaste hoogte, combi-oven, vaatwasser, koelkast en natuurlijk in deze tijd een inductie-kookplaat met bijpassende afzuigkap. Behulpzame meedenkende medewerkers. Levering volgens afspraak. Prima ervaring, een aanrader.
FOTO VAN C E BEUKERS
Hoekkeuken
“Netjes”
Betreft Keukenloods Door Toni de jong op dinsdag 21 jan 2020 20
Een hoog glans hoek keuken met graniet werkblad en achterwand , duidelijke uitleg en hulp bij het samen stellen. Mooie keuken , goede prijs kwaliteit verhouding , netjes geplaatst en afgewerkt
FOTO VAN TONI DE JONG
Hoogglans hoekkeuken
“Granieten aanrechtblad”
Betreft Grando Keukens & Bad Door R. Herfst op zondag 19 jan 2020 20
Aanrechtblad graniet. Voorlichting prijsafspraak was niet optimaal. De definitieve inmeting liet zien dat het om een verbreed aanrecht blad ging. Dit betekende een aanpassing van de aankoopprijs naar boven. Altijd een tegenvaller natuurlijk.
Plaatsing van het blad is goed verlopen, zelfs een extra man van jullie kwam helpen tillen. Mooi geregeld. Bij oplevering hadden we het stopcontact niet getest (omdat we beter de eerste uren niks op het blad konden zetten i.v.m. het zetten van de spoelbak.) De volgende dag deed het stopcontact het niet. Bleek dat Peter vergeten was de stekker achter het ladenblok was vergeten weer in het stopcontact te steken. Dus was snel opgelost. Peter had oor voor mijn vragen om een keuken die al enkele jaren oud is nog verder even "af te stellen". Wij hebben nu weer een mooie e prima functionerende keuken. Blij mee.
“De nieuwe keuken”
Betreft Voortman Keukens Door Geert Mulder op donderdag 21 nov 2019 19
Het voorjaar van 2019 stond voor mij in het teken van een nieuwe keuken. Toen ik dit huis kocht zat er een donkerbruine zwaar eiken keuken in, schatting: een jaar of veertig oud. Ik heb vervolgens verschillende keukenzaken in de regio bezocht voor een offerte met steeds dezelfde opstelling + apparatuur (want je moet tenslotte appels met appels kunnen vergelijken). Een van deze zaken was Voortman Keukens en eerlijk is eerlijk, ze waren niet de goedkoopste maar ook niet de duurste. Me verder verdiept door bijvoorbeeld reviews over de keukenzaken lezen, eens een tijdje afstand te nemen, offertes naast elkaar leggen. En dan gaan er ook andere dingen spelen. Ik heb namelijk vroeger, iets van twintig jaar geleden in mijn vorige huis, ook al een keuken bij Voortman Keukens aangeschaft. Deze keuken heeft zich, tot aan de verkoop van dat huis in 2015, prima gehouden. Nou ja, na zo'n twaalf jaren moest Voortman Keukens de inbouwoven vervangen omdat we die gewoon echt helemaal opgebruikt hadden. Tja, was gewoon een goede keuken.
Dus een beetje bevooroordeeld maar weer het gesprek met de adviseurs van Voortman Keukens aangegaan. Ontwerp gemaakt, apparatuur bepaald, frontjes en granieten werkblad uitgezocht en een prijs afgesproken. De tijd gekregen om er over na te denken, wat aan te passen, nog even over nadenken, praktisch probleem oplossen, weer een beetje aanpassen en uiteindelijk wast'ie daar: het definitief ontwerp waar ik voor getekend had! Een technicus van Voortman Keukens kwam vervolgens de keukenruimte opmeten voor de juiste maten, ik kreeg een op schaal getekend ontwerp met aansluitingen, leidingwerk, etc zodat ik alles kon voorbereiden. En in de eerste week van november kwam de monteur om hem te plaatsen: alles paste naadloos en doet wat het moet doen. Dus, ja, deze zomer voor de tweede keer een nieuwe keuken bij Voortman Keukens gekocht.
“Heel goede service na 8 jaar”
Betreft Ardi Keukens Door P Hendrikx op woensdag 21 aug 2019 19
Wij hebben een keuken gekocht met de nodige apparatuur. We zijn ontzettend goed geholpen en al onze wensen zijn perfect vervuld. Dat was in 2011 en wij zijn nog steeds heel blij met onze nieuwe keuken!!
FOTO VAN P HENDRIKX
Keuken met granieten blad
“Nieuwe keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Michael Hayes op maandag 1 jul 2019 19
Wij hebben bij Grando Wormerveer een nieuwe keuken gekocht. Buiten de goede kwaliteit van de keuken en het gemak dat alle onderdelen in elkaar aangeleverd worden, wordt er ook nog eens goed meegedacht over het ontwerp van de keuken. Een perfecte indeling van je keuken is een must, je bent er bijna elke dag in bezig. De keuken is na enkele aanpassingen precies geworden wat wij ervan verwachtten. Er moest bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de brandveiligheid van het gasfornuis i.c.m. met de hoogte van de afzuigkap omdat wij een laag beginnend schuin dak hebben in de keuken. Hier is een hele mooie high-tech schuine afzuigkap voor geleverd, een top oplossing! En ook heel belangrijk de prijs: Wij hebben een betere deal kunnen maken dan bij andere keukenleveranciers, zelfs beter dan bij degene die de kasten uit elkaar levert en geen granieten blad kan leveren.
FOTO VAN MICHAEL HAYES
Uitgebreide keuken
“Echte aanrader”
Betreft Keukenhal Door Mart en Gonny Kirkels op woensdag 5 jun 2019 19
Geweldige ontvangst in november 2018, een zeer goed advies door verkoper Sebastien van der Veen, die met je meedenkt en alles perfect heeft uitgelegd. Hij is ook zelf komen meten, zodat ook onze openstaande vragen nog goed beantwoord werden, op advies van Sebastien zijn we ook nog in Tilburg naar ons granietenblad gaan kijken. Op 1 mei 2019 is de keuken in keurige staat afgeleverd, en op 6 mei in eigen beheer geplaatst. Communicatie tussen verkoop en levering perfect verlopen. Keuken compleet met Etna apparatuur, vaatwasser, combimagnetron, kookplaat en koelkast en Novy afzuigkap. Keukenhal is voor ons een echte aanrader, jammer dat Sebastien hier niet meer werkzaam is.
FOTO VAN MART EN GONNY KIRKELS
Keuken met witte fronten en zwart blad
“Bevalt prima”
Betreft Nuva Keukens Door Geert Tomassen op donderdag 28 feb 2019 19
Keuken met granieten blad en bijbehorende apparatuur gekocht. Goed geholpen en prima ontvangen in Deirne. Verkoper heeft prima meegedacht, ideeen geopperd en ter plekke schetsen uitgedraaid. Uiteindelijk samen tot een goede prijs gekomen. Nu, na een maand de nieuwe keuken te hebben, kan ik zeggen dat deze prima bevalt. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Apparatuur van Etna is vooralsnog ook prima.
“Voortreffelijk”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door C. de Kraker en L.R.S. de Kraker-Last op donderdag 17 jan 2019 19
Een complete keuken met inbouwapperatuur. Alles i.o.m. en een goed advies van Carsten Palstring samengesteld. Met een prachtig granieten keukenblad. Eigenlijk waren we, na een complete uitleg en goede voorlichting door de verkoper, binnen een paar uur samen over eens. Dit is onze keuken en dezelfde dag de opdracht gegeven. De levering en plaatsing van de keuken en de nazorg was voortreffelijk
“Fijne en praktische keuken”
Betreft Nuva Keukens Door Tiana Greve op maandag 14 jan 2019 19
Een L-keuken met inductie kookplaat, 2 ovens (waarvan 1 met stoomfunctie), afzuigkap, koelkast, vaatwasser en een granieten werkblad. We zijn vriendelijk ontvangen en goed geïnformeerd door de verkoopadviseur. Hij heeft ons duidelijke uitleg gegeven over de voor- en nadelen van een aantal zaken rekening houdend met onze woning en de wensen die we hadden. De uitleg werd ook extra duidelijk gemaakt door voorbeelden in de showroom. Niet alleen de apparatuur werd getoond maar ook de verschillende laden en kasten, zodat we een goede keuze konden maken. De tekening gaf al een heel goed beeld van het te verwachten eindresultaat. Verder is de communicatie erg goed met locatie Someren. Zowel de planning als de dag van levering. We wisten steeds waar we aan toe waren. De montage werd keurig uitgevoerd, vriendelijke monteur en hij werkte netjes. Enig minpuntje was de monteur (loodgieter) die de kraan kwam aansluiten. Hij had na montage in onze nieuwbouwwoning gerookt zonder onze toestemming en daar hebben we feedback over gegeven. Hij is in dienst van een externe partij waardoor NUVA geen blaam treft. We wonen nu 2 maanden in de woning en de keuken is echt zo fijn en praktisch. Toevallig dat ik gisteren nog zat te denken om NUVA te bellen om de verkoper te bedanken voor het meedenken en goede advies. Bij deze dus gedeeld!
FOTO VAN TIANA GREVE
L Keuken
“Waarom Keukenloods”
Betreft Keukenloods Door Marco en Petra op donderdag 27 dec 2018 18
Op zoek naar een bijzondere keuken en naar iemand die buiten de lijntjes durft te denken. In Nederland en Duitsland gezocht. Keukenloods leek in eerste instantie geen juiste plek voor ons. Uiteindelijk toch maar naar binnen gelopen in Utrecht voor apparatuur. Geholpen door Mirza; wat een kanjer! Eindelijk kwam alles bij elkaar; regelde hij dat alles bij elkaar kon komen. Champagnekleur kasten met zichtbare houtnerf fronten. Grepen met oud-zilver look en aan de voorkant greeploos met pushsysteem. Twee nissen van prachtig keramiek met glimmertje. Uniek granieten blad vol rivierstenen. Miele inductieplaat met afzuiging, combistoomoven, vaatwasser en koelvries van AEG en een Quooker. Achterwand 3.60m x 2.21m. Eiland 2.75m x 1.20m.

Aanvulling ontvangen 2 januari 2019: Ja, hij is gekocht en afgelopen oktober geleverd. Een prachtige keuken, zeer kundig neergezet. Bijzonder hoe creatief er meegedacht werd tijdens ons aankoopproces. Juist dat heeft de doorslag gegeven om voor Keukenloods te kiezen.
FOTO VAN MARCO EN PETRA
Keuken met eiland
“Super tevreden”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Ron van den Brink op donderdag 6 dec 2018 18
Wij waren aan een nieuwe keuken toe en hebben deze, net als onze eerste keuken, weer bij ARMA gekocht. Waarom weer bij ARMA? Omdat we bij de aankoop van onze eerste ARMA keuken zo positief verrast zijn over de hele begeleiding en vooral het meedenken van de verkoper(s) en de vakkundige montage en service van de monteur(s) (ook na het verstrijken van de officiële garantieduur). Nu een mooie landelijke grijze hoekkeuken met donker granieten werkblad en Falcon fornuis uitgezocht, met heel veel dank aan verkoper Gert Jan, voor je geduld en alle tips en meedenken met ons! We vonden het fijn als onze nieuwe keuken weer door dezelfde monteur, Freek, geplaatst zou worden: dit was geen probleem. Inmiddels is de nieuwe keuken geplaatst (bedankt Freek en Marien) en we zijn meer dan tevreden en echt superblij met het resultaat! ARMA team, bedankt en we kunnen jullie aan iedereen aanbevelen.
“Zeer te spreken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Fam. Kesting op dinsdag 4 dec 2018 18
We hebben een paar maanden geleden een keuken bij Grando gekocht en de keuken is inmiddels geplaatst door een bedrijf, wat samenwerkt met Grando Tilburg. Over beide bedrijven zijn we zeer te spreken. De medewerker van Grando heeft goed en creatief met ons meegedacht om de ruinte optimaal te gebruiken. Het granieten blad mochten we gaan bekiken bij de leverancier in Tilburg. Bij levering wilden we liever een grotere boiler en dit werd op dezelfde dag nog geregeld. Top service! De medewerkers die de keuken geplaatst hebben en de afwerking netjes in orde hebben gemaakt, bleken vaklui. Prettige personen, die nauwkeurig en deskundig werken. Wij raden Grando zeker aan!
“Verbeterpunten”
Betreft Boer Staphorst Door A.Brinkman op vrijdag 23 nov 2018 18
Tegen een uit te brengen offerte aan nog even om korting gevraagd. Alsof de keukenadviseur water zag branden in zijn reactie zijn we niet verder gekomen als een tegoedbon met een waarde van €500. te besteden bij Boer Staphorst. Gespecificeerde offerte gevraagd voor complete keuken. Ook een gespecificeerde offerte voor meerwerk. We kregen een totale prijs voor de keuken zonder inbouwapparatuur. Offerte voor meerwerk was niet mogelijk. Na heel veel gezeur toch aan verzoek voldaan. Op offerte van meerwerk twee keer rekening van €450. voor 1 apparaat. Afgesproken word dat ik zelf de keuken afbreek en bespaar ons zelf €650. Ik word een paar dagen van te voren gebeld i.v.m. aanpassen leidingwerk, stucwerk enz. Om 7.45 uur monteur op de stoep voor aanpassingen maar de oude keuken staat er nog in. We zouden een mail hebben gehad wat na enig speurwerk niet het geval was. Na het toegeven van de fout moest ik hals over kop de keuken afbreken omdat de monteur de volgende dag terugkomt. Een goede start........ Gebreken tijdens en erna van onze droomkeuken:
1) gedeelte granieten aanrecht aan zichtzijde niet gepolijst en aluminium buis zichtbaar.
2) Ingebouwde afvalbak te lang dus stuk uit achterwand gezaagd.
3) Stoves sterling R.V.S. oven kras op de deur en smeer tussen dubbel (gesloten) raam en de klok werkt niet. Zelf na tevredenheid opgelost rechtstreeks met de fabriek en nieuwe oven gekregen.In Staphorst koos men voor de lange weg en nieuwe onderdelen.
4). Nog plaatsen plint onder oven.
5). Led-verlichting stuk en nog niet opgelost.Andere monteur kan transformator niet vinden.
6). Scheur in stucwerk.
7). Granieten spatrand 1cm te kort.
8). Twee nabestelde binnenlade's geplaatst maar nog niet compleet.

Verbeterpunten? Te veel verschillende monteurs om 1 keuken af te werken. Ze werken langs elkaar heen door foute aansturing vanuit bedrijf. Monteurs zijn wel goed maar hebben het veel te druk. Te veel verschillende contacten in Staphorst waardoor je steeds weer hetzelfde verhaal moet doen. Ze houden je wekenlang aan het lijntje. De keuken verkoper is ongeïnteresseerd en reageerde niet of veel te laat op telefoon of mail. Minder verkopen of meer personeel zouden meer tevreden klanten opleveren. Wij kopen hier nooit geen keuken meer. De keuken moet nog steeds afgewerkt worden maar dat zal wel lukken toch? Voor het einde van het jaar toch?
“Top zaak”
Betreft Rob Woud Keukens Door Ellen Kramer op maandag 22 okt 2018 18
Ik kan niet anders zeggen dan wat een top zaak. Zeer goed geholpen door Vivian die mijn droomkeuken heeft ontworpen. Aan alle details is gedacht en ze nam er echt de tijd voor. Prachtig graniet aanrechtblad en goede inbouw apparatuur. Ze hebben het hele traject voor ons gedaan van sloop tot plaatsing. Wat een vaklui die alles hebben afgebroken, voorbereid en geplaatst. Vriendelijk en deskundig. Er zat een klein deukje in de afzuigkap en de installateur gaf dat meteen aan. Kreeg ook gelijk bericht dat deze vervangen gaat worden. Super! Vivian kwam nog langs om alles te bekijken en uitleg te geven wat betreft de apparatuur. Echte een aanrader deze zaak.
“Wat een verademing”
Betreft Smits Keukens Door Monique Meijer op zondag 21 okt 2018 18
Hoekkeuken gekocht met granieten aanrechtblad. Na meerdere bezoeken aan grote keukenzaken bij Smits keukens terecht gekomen op aanraden van diverse mensen met positieve ervaringen. Wat een verademing. Prettige gesprekken gehad met Jaap die goede voorlichting gaf over mogelijkheden en materialen. Keuken werd geleverd volgens afspraak en ook de planning was volgens afspraak. We hadden gekozen voor het slopen tot koken pakket en zijn daar zeer tevreden over. Vakkundige mensen die beleefd waren en allemaal keurig hun rommel opruimden. De keuken is helemaal geworden zoals we bedacht en afgesproken hadden. Ik kan Smits keukens iedereen aanbevelen.
FOTO VAN MONIQUE MEIJER
Hoekkeuken met granieten aanrechtblad
“Bedankt”
Betreft Avanti Keukens Door Karin op maandag 3 sep 2018 18
Ontzettend blij met mijn keuken! Kees Visser heeft me geadviseerd en kwam met ideeën aan waar ik zelf niet aan zou denken. Zo bestaat de keuken nu uit twee tegenoverliggende delen i.p.v. een hoekkeuken en verder ben ik ook heel blij met het plasma-filter in de afzuiging, het granieten aanrechtblad, diepe spoelbak en alle apparatuur. Ook de achterwand van Bokmerk en de beschermkap voor de inductieplaat zijn een schot in de roos, heel praktisch vooral die laatste! En dat ook allemaal voor het budget wat ik van tevoren bedacht had. Een groot bedankje voor Kees zijn advies/tijd en ook lof voor de installateurs die de keuken keurig gemonteerd hebben. Wegens verhuizing nu al tweede keer keuken van Avanti, dat zegt al genoeg.

Eerdere ervaring van 30 augustus 2015: Twee weken terug is mijn nieuwe keuken geplaatst door Avanti Kesteren. Zeer tevreden over de hulp bij de keuze mogelijkheden bij de aanschaf. Veel oog voor details door de verkoper waar je zelf niet aan denkt. Ook zeer tevreden over de montage door Avanti-monteur. Ook hij kwam met goede ideeen aan voor de perfecte afwerking van de keuken. Niets dan lof en Avanti is zeker een aanrader!
FOTO VAN KARIN
Ontzettend blij met de keuken
“Keuken zelf geplaatst”
Betreft Keukenloods Door Anita van der Kooij op vrijdag 17 aug 2018 18
Wij hebben onlangs een Steel fornuis en Steel koelkast, een Quooker, een granieten blad en kastjes besteld bij de keukenloods in Rotterdam. Wij zijn ontzettend goed geholpen, wijzigingen zijn tot vlak voor levering nog doorgevoerd. Bij levering is de keuken keurig, en zonder schade binnen gezet. Wij hebben de keuken zelf geplaatst, het is een plaatje geworden!
“Afspraak is afspraak”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Carla de Roode op zaterdag 26 mei 2018 18
'Afspraak is afspraak.' Die wapenspreuk is DB op het lijf geschreven. Wij hebben in iets meer dan een jaar een heel huis opgeknapt terwijl we erin woonden, en als we zouden willen, konden we nu een boek schrijven over de aannemerij bij economisch hoogtij. Van glaszetters tot stoffeerders, van installateurs tot schilders. Niet het verhuizen was zo vermoeiend, niet het verbouwen, maar het bellen en afspraken maken. Overal achteraan zitten. Je verbazen over totaal geëxplodeerde offertes. Want voor jou tien anderen. Een paar keer liet een bedrijf ons echt zitten, maar met DB hoef je voor dit soort praktijken nooit bang te zijn. Deze bedrijven bouwen zonder stress en ergernis nieuwe badkamers en keukens waar je je lippen bij aflikt.

In februari 2017 gingen we bij Arma in Nunspeet een badkamer ontwerpen, die in juni werd gebouwd. We wilden de badkamer op zolder laten maken in een afgetimmerde extra slaapkamer onder een dakkapel. Een vreemde ruimte met gekke hoekjes. Een uitdaging. En dat gold ook voor het wegwerken van de standleiding op het riool, twee verdiepingen lager. Dat is werkelijk prachtig gedaan, deels door een inbouwkast op 1-hoog, verder met koofjes. Allemaal vooraf ingemeten, want er wordt eerst een goed plan gemaakt, en daarvoor komt iemand langs. De centrale man bij de uitvoering was Sander Kater, een veelzijdige vakman en een prettig, gemoedelijk mens in huis. Sander had vaak een helper bij zich, ik herinner me Gerben en Juda. Intussen was de oude badkamer nog gewoon in gebruik. Daar hebben we later ons washok van gemaakt.

Door het werk van Sander (en Juda) weet ik wat strak tegelen is, en zie ik de verschillen bij vrienden in huis. Recht tegels plakken is één ding, maar de symmetrische opbouw van het tegelwerk was voor mij een nieuwe, en in zo'n gekke ruimte moet je wel even goed nadenken voordat je begint. Sander is daarin een meester, en het maakt je ruimte echt af. Hij dacht van tevoren wel even: wat gaat dat worden met al die rode tegels, maar achteraf was iedereen vol lof. We hebben nu al bijna een jaar ongelooflijk veel plezier van onze badkamer, die bovendien zeer gemakkelijk schoon te maken is.

In het najaar gingen we plannen maken voor de keuken. Die hebben we bij Keur Keukens in Haarlem gekocht. We werden geholpen door een bekwame, servicegerichte ontwerper, Dennis Tesselaar. Hij nam veel tijd voor ons. Geen moeite was hem te veel, we konden hem goed bereiken voor aanvullende vragen en ook naderhand, toen het aanmelden van de apparatuur bij de fabrikant niet lukte, schoot hij te hulp. Dennis luisterde goed naar onze wens om extra afstelruimte in de kleine keuken te creëren en bedacht iets met boven- en onderkastjes tegenover het aanrechtblok. het leidde tot een meubel dat we wel een echte blikvanger mogen noemen, zeker met de kekke dimbare lichtlijst en een plaatje van hetzelfde graniet als op het aanrecht. Henk heeft dat zeer strak geïnstalleerd.

Ook met de keuken waren we drie weken bezig, van sloop tot afbouw, en dat kwam doordat we van de gelegenheid gebruik wilden maken om meteen de vloer tot aan de voordeur maar opnieuw te laten stofferen. Daardoor hadden we met drie bedrijven te maken, want het voorbereidend werk doet Keur Keukens niet zelf, maar de klant wordt voorzien met gegevens van betrouwbare aannemers. Wij hadden een uitstekende ervaring met Fred Buné. Alles volgens schema uitgevoerd en van hoge kwaliteit.

Ging er dan niets mis? Jawel, een paar kleine dingen moesten nageleverd worden en er was folie op een kastje blijven zitten. Het belangrijkste was dat er een leiding moest worden afgedekt die per abuis niet was ingefreesd. Maar zulke zaken behoren tot de service, en die verliep zoals te verwachten even vlot als de rest van het proces. (De badkamer was trouwens in één keer goed, en dat is pas echt een prestatie.)

We zijn dus zeer blije klanten.
“Echt uitstekend”
Betreft Middelkoop Culemborg Door Heiko Prak op donderdag 17 mei 2018 18
Middelkoop is en blijft een bedrijf met een uitstekende service. Onze keuken is netjes conform afspraak geleverd en (door Kees den Bok) geplaatst. Het granieten blad in een (ingesloten) U-vorm was een 'dingetje' maar het is er, mede door de kundigheid van de mensen van Kemie, perfect in gekomen. Daarvoor is de zaak wel 3x ingemeten!
“Mooie keuken”
Betreft Nuva Keukens Door Familie Loosveld op donderdag 29 mrt 2018 18
Ik heb een mooie keuken gekocht met alle apparatuur voor een moderne keuken. Tevens een mooi granieten blad als eye catcher. In de winkel (Heerlen) ben ik top geholpen. Super service waar je vrijblijvend duidelijke uitleg krijgt over de mogelijkheden. Nuva keukens is het blad 2 keer komen inmeten zodat de afmeting zeker klopt en we mochten naar de leverancier van het granieten blad om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. De plaatsing en levering van de keuken kon niet beter verlopen. Snel, kwalitatief en netjes. De hele keuken werd achteraf gepoetst! Elke dag lopen we met een smile de keuken in :) Mijn volgende keuken haal ik zeker weten bij Nuva keukens. Een aanrader voor iemand die op zoek is naar een nieuwe keuken!
“Hoogglans keuken”
Betreft Lauwers Keukens Door Frans van Strien op donderdag 22 mrt 2018 18
We hebben een prachtige witte hoogglans keuken gekocht met een graniet blad. En niet te vergeten de Quooker Fusion. We zijn zeer tevreden over de klant vriendelijkheid en service van Lauwers Keuken. Helemaal geweldig.
FOTO VAN FRANS VAN STRIEN
Hoogglans keuken met granieten blad
“Service & garantie tot het gaatje. Top”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Elly & Guus Schrover op zondag 10 dec 2017 17
Wij hebben in september 2015 een keuken gekocht bij Kuchenland Ekelhoff.
Prima begeleiding gehad en het inbouwen van de keuken duurde 2 dagen door zeer gemotiveerde monteurs. Na een jaar (2016) bellen we Kuchenland voor een jaarlijkse controle van de geleverde keuken en tijdens het maken van de afspraak melden we dat er twee donker kleurige banden dwars door het aanrechtblad zich begint af te tekenen. De monteur komt na 4 weken en loopt de keuken op alle punten na en bekijkt de donkere banden. Hij besluit het granieten aanrechtblad te ontvetten en opnieuw te impregneren. Het donkere effect verdwijnt redelijk maar is niet geheel weg. De afspraak is om opnieuw weer contact op te nemen als het granieten aanrechtblad zich niet heeft hersteld. Dit doen we in augustus 2017. Er komt weer naar twee weken een monteur die het gehele natuurstenen aanrechtblad opnieuw onderhanden neemt. Weer geheel ontvetten en opnieuw impregneren. Na ongeveer 2 uur is hij klaar maar concludeert dat de donkere band niet geheel is verdwenen. Hij verteld ons dat de leverancier van de natuurstenen bladen aan Kuchenland Ekelhoff dit jaar een rondje komt maken in Duitsland,. Hij stelt voor om ons in deze afspraken Inspectielijst te zetten om naar ons probleem met het natuurstenen aanrechtblad te komen kijken. Op 25 oktober jl. komen twee Italiaanse medewerkers van de leverancier en een monteur van Kuchenland Ekelhoff op bezoek en bekijken het natuurstenen aanrechtblad. Een medewerker van de Italiaanse leverancier ontvet het aanrechtblad en impregneert het opnieuw met een nieuw middel. De monteur van Kuchenland Ekelhoff spreekt met mij af om daags hierna te bellen of de donkere banden zijn verdwenen. In zijn telefoontje moet ik bekennen dat dat niet het geval is. Hij besluit het gesprek met een prettig weekend en zegt dat we binnenkort wat horen over hoe verder te gaan. Half november komt er een telefoontje van Kuchenland dat ze op 6 december a.s. een geheel nieuw natuurstenen aanrecht blad komen leveren. Die dag wordt het aanrecht blad vervangen door twee gemotiveerde monteurs van Kuchenland Ekelhoff en op het einde van de dag lopen ze ook nog eens de gehele keuken na of alles nog goed functioneert. Onze keuken is weer als nieuw en het natuurstenen aanrechtblad is zoals het moet zijn. Mooi en strak egaal van kleur. Alles valt onder garantie. Zelden hebben wij van een leverancier zo'n service en garantie tot het gaatje gekregen. Kuchenland Ekelhoff snapt hoe je een klant ook na aankoop als klant moet blijven behandelen. Echt TOP.
“In 1 woord top”
Betreft Svea Keuken & Bad Eindhoven Door Mike Eijkemans op donderdag 23 nov 2017 17
Een nieuwe u keuken gekocht bij svea Eindhoven, in 1 woord: Top. Ik had maar een beperkt budget en Ivo heeft super meegedacht om al mijn wensen in de keuken te krijgen, en dit is gelukt. Het granieten blad is tot 2 keer toe ingemeten door Marieke zodat ze er zeker van waren dat hij perfect zou passen, wat nog best een hele opgave was omdat het blad niet alleen op de kasten kwam te liggen maar ook nog verder door zou lopen tot onder mijn kozijnen. Het blad was echt gigantisch zwaar maar paste perfect en sluit overal super aan zonder een grote spleet tussen het blad en het kozijn.
Ik ben super blij met mijn keuken en het vakwerk van Svea!
“Alles in het werk voor een tevreden klant”
Betreft Keur Keukens Door C. Piets op maandag 20 nov 2017 17
Voordat we binnen stapten bij dit keukenbedrijf in Haarlem hadden we op internet gezocht naar beoordelingen door klanten op vergelijkingssites. Omdat Keurkeukens er als beste bedrijf in Nederland uitkwam hebben we hier onze keuken gekocht. De medewerker die ons hielp met het ontwerp (Jochem) nam veel tijd voor ons en probeerde al onze wensen in te passen. In de afgesproken week werd de keuken geplaatst en was het resultaat schitterend. Er waren wel een paar kleine tekortkomingen, maar deze werden binnen afzienbare tijd verholpen. Na verloop van tijd kwamen er in het kunststof werkblad van het kookeiland een aantal vlekken te zitten. We konden de oorzaak niet achterhalen en wat we ook probeerden, we kregen de vlekken er niet meer uit. Toen ik via de mail Jochem op de hoogte bracht hiervan nam hij telefonisch met me op. Hij verzekerde me dat hij het hoe dan ook voor ons op ging lossen. Uiteindelijk bood hij aan het blad te vervangen en alle kosten die daarmee samen hingen kwamen voor rekening van Keurkeukens. Dat vonden wij een prachtige oplossing. We kozen nu voor een blad van graniet en wij hoefden slechts de meerprijs van het materiaal te betalen. Afgelopen week kwamen er twee monteurs het oude werkblad demonteren en het granieten blad monteren. Toen bleek zelfs nog dat er een nieuwe spoelbak in het blad werd gezet omdat de oude vermoedelijk niet onbeschadigd overgezet kon worden. In het werkblad zit een verhoogde houten balk (lessenaar) waar we aan kunnen eten. Deze raakte licht beschadigd bij het loshalen van het oude blad. Daar is onmiddellijk kosteloos een nieuwe voor besteld door de monteurs. Ik heb geen idee wat de winstmarge is op een keuken als de onze en eigenlijk wil ik dat ook liever niet weten. Maar als ik zie wat er nu allemaal aan kosten zijn gemaakt om ons helemaal tevreden te stellen dan denk ik dat er weinig winst overblijft voor Keurkeukens. Zonder getouwtrek wordt alles in het werk gesteld om ons tevreden te stellen. En dat vind ik toch wel heel bijzonder. Bij deze dus een groot compliment voor en veel dank aan alle medewerkers van dit vriendelijke bedrijf.
“Drama”
Betreft I-Kook Door S.M. op woensdag 1 nov 2017 17
Super slecht! Bij I-Kook een keuken kopen is een drama. I-Kook houdt zich niet aan de afspraken, Momenteel hebben ze geen keuken monteurs en laten opdrachten door onervaren beunhazen neerzetten. In april dit jaar hebben wij een keuken besteld die 7 juli geleverd zou worden. Op 29 juni hebben wij de keuken volledig betaald. De keuken is deels geleverd en schots en scheef neergezet door een super slechte monteur. De lijst met totale gebreken is lang, maar om er een paar te noemen:
De keuken is niet compleet geleverd.
De afzuiging doet het niet omdat het verkeerd gemonteerd is.
De Cooker kraan doet het niet omdat het verkeerd gemonteerd is.
De granieten aanrechtblad is te kort.
De gasfornuis staat 10 cm hoger dan het aanrechtblad.
De carrousel hoekkast is uit elkaar gevallen doordat dit niet goed gemonteerd was.
De hoge apothekerskast staat te bungelen door slechte montage.
Geen stopcontacten geplaatst.
Wij wachten nu na 4 maanden nog steeds op de na leveringen en oplevering van de keuken volgens afspraak. Wij zijn nu al 3 maanden bezig met bellen en mailen met het verzoek dit op te lossen. Telkens weer worden er data afgesproken die niet nagekomen worden omdat er geen monteur beschikbaar is. Bij I-Kook een keuken kopen is een drama!
“Zeer professioneel gedaan”
Betreft Bemmel en Kroon Door John den Dulk op maandag 28 aug 2017 17
Granieten keukenblad, Inductie kookplaat en Quooker op een zeer professionele wijze door Bemmel & Kroon geplaatst en afgemonteerd op een reeds bestaande keuken van Bemmel. Alles geheel naar wens en zoals afgesproken.
FOTO VAN JOHN DEN DULK
Keuken met granieten blad
“Badkamer en keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Nicolas op zaterdag 22 jul 2017 17
Slecht, heel slecht, badkamer en keuken laten maken, alles gekozen zoals ik het wilt, drukte van de verkoper om te laten tekenen op de eerste afspraak, gedaan want goed gevoel maar dan de heel badkamer laten ze jij veranderen want nee, eigenlijk dat zal niet passen. Werk gedaan tussen mijn vakantie en dan verrassing toen ik kwam terug! Graniet blad van de keuken te kort, water van de graniet spoelbak gaat niet weg. geen warme water in de douche, blijkbaar die monteur heeft niet eens de douche geprobeerd, deur van de douche in de verkeerd kant gemonteerd, extra elektropint net boven de bad??? en nog meer slecht verrassing:@ Ik heb elke dag moeten bellen om te weten wanneer ze zullen komen alles oplossen, want na service kennen ze niet blijkbaar, meer dan 1 week zonder warm water dus en nu wacht ik op de oplossing. Eerste en laatste keer dat ik kies voor deze bedrijf...
FOTO VAN NICOLAS
“Grand(i)o(os)”
Betreft Grando Keukens & Bad Door J.A. Buitendijk op zondag 7 mei 2017 17
In één woord Grand(i)o(os). Uiteraard zijn wij ook bij andere zaken langs geweest voordat wij een keuze hebben gemaakt. Bij Grando was een vrijblijvend gesprek en dito prijsopgave ook echt vrijblijvend. Dit in tegenstelling tot andere keukenverkopers waar we bijna niet zonder handtekening te zetten het pand mochten verlaten. De te betalen prijs was eerlijk en lager dan de speciale aanbiedingen en extra's bij anderen. Ook de voorlichting over de mogelijkheden en verdere keuzes in afwerking was perfect. Ditzelfde geldt voor de begeleiding voor de keuze van zowel het fornuis als voor de plaat graniet waaruit het werkblad zou worden gemaakt.
FOTO VAN J.A. BUITENDIJK
Keuken met granieten blad
“Goede service”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Robin op maandag 23 jan 2017 17
Goede service en de keuken is volgens afspraken geleverd. Granieten keukenblad werd gescheurd geleverd ,daardoor duurde het allemaal wat langer dan gepland, maar door leveren van een nieuw blad is alles goed gekomen.
“Lang geduurd”
Betreft Rob Woud Keukens Door Birgitta op vrijdag 11 nov 2016 16
Na 10 maanden is de keuken klaar. De Granieten aanrechtblad bij plaatsing op 2 duidelijk zichtbare plaatsen beschadigd, dat werd binnen een week gerepareerd.
De belijsting rondom de Amerikaanse koelkast is tot 3 x toe foutief geleverd. Aangezien deze prominent in de keuken aanwezig is, was dit geen gezicht. Daarbij heeft men het erg druk om dan dit soort bijzaken af te handelen. Mannelijke medewerkers vrouwonvriendelijk en onbeschoft. Dit was nog mijn grootste ergernis, te meer daar dit gebagatelliseerd wordt.
“Goede combinatie van materialen en kleuren”
Betreft I-Kook Door Wim en Casper op zaterdag 29 okt 2016 16
Hoi met wim en casper uit Roosendaal, Zijn zeer tevreden met onze nieuwe keuken. Zijn zeer goed geholpen door Marvin,hij denkt echt goed met je mee zo dat je de goede materialen en kleuren bij elkaar kiest. Hebben hem ook late plaatsen was ook in een dag klaar en netjes geplaatst en alles netjes opgeruimd. Genieten er al weer een paar maanden echt TOP. I-KOOK bedankt
FOTO VAN WIM EN CASPER
Keuken met granieten aanrechtblad en achterwand
“Synoniem voor kwaliteit”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Tileke Bos op donderdag 20 okt 2016 16
Ekelhoff is synoniem voor kwaliteit, perfecte service en ouderwetse vriendelijkheid. Daar een keuken kopen is een feest, in plaats van een tenenkrommende exercitie zoals in veel Nederlandse keuken'paleizen'. Je wordt -op afspraak- in de oogverblindende showroom ontvangen met koffie met versgebakken taart. Jazeker. Onze verkoper, Ralf Averbeck, was het toppunt van deskundigheid, geduld, hartelijkheid, schaterlachen en meedenken. Binnen twee uur hadden we een prachtontwerp voor onze keuken. Bij een tweede afspraak -weer taart!- hebben we de puntjes op de i gezet, wederom terzijde gestaan door Ralf met zijn briljante ideeën. En twee maanden later (de zomer zat er tussen) werd onze keuken in krap twee dagen feilloos en vriendelijk gemonteerd door Thomas en Mike, wie geen moeite teveel was om het perfect af te leveren. Een nagekomen verzoek van ons werd zonder problemen gehonoreerd en daaraan herken je de echte uitblinker: ook de aftersales geheel in orde. Werkelijk iedereen bij Ekelhoff is sympathiek en klantvriendelijk. Ongelooflijk! Wij genieten elke minuut van onze prachtige keuken, met als klapstuk het aanrechtblad van graniet met labradoriet. Kortom, stuk voor stuk vakmensen met de juiste mentaliteit en meer. Nooit meer een ander!
FOTO VAN TILEKE BOS
Keuken met graniet labradoriet aanrechtblad
“Ervaring”
Betreft Tieleman Keukens Door Fam. Buijs op maandag 18 jul 2016 16
Vanwege de vele goede reviews op deze site en eerdere positieve ervaringen van bekenden hadden wij goede verwachtingen van Tieleman Keukens. Deze hebben ze helaas niet waar kunnen maken.

We hadden een prachtige keuken ontworpen, met alles erop en eraan. Vanwege (1) het matige advies, (2) de gebrekkige service en (3) het niet nakomen van afspraken is het eindresultaat helaas niet helemaal naar tevredenheid. We hebben echter we met name het proces als zeer vervelend ervaren. Dat zou naar onze mening niet moeten bij een keuken van de hoge prijs die wij betaalden (maanden vooruit betaald vanwege het toen nog grote vertrouwen). De punten waarop het bij ons mis ging:

- Er moest een koof geplaatst worden voor de buizen van de afzuigkap. Volgens Tieleman maakte het niet uit of zij het deden of onze aannemer, maar later bleken de kosten hiervoor wel op de rekening van Tieleman te staan. We hebben hier zelf iets over moeten zeggen en hebben maar een deel van de kosten terug gekregen.

- Tieleman is meerdere malen komen meten, omdat wij nog bezig waren met het verbouwen van de keukenruimte. Toen de muren nog gestukt moesten worden, is er voor het laatst iemand geweest voor de keuken definitief besteld werd. Na het stuken bleek dat het blad te lang was en wilde men de kosten voor het verkorten op onze rekening zetten, terwijl wij expliciet hadden aangegeven dat er nog gestukt moest worden.

- De afzuigkappen zouden op een bepaalde hoogte geplaatst worden, maar dit bleek vanuit de constructie van de kap ten tijde van de plaatsing niet mogelijk (ze hangen nu lager). Hierin zijn wij verkeerd geadviseerd en ondanks herhaaldelijk vragen hoe dit opgelost gaat worden, hebben wij hier geen antwoord op gekregen. Ze laten ons er dus gewoon mee zitten.

- Na het plaatsen van het blad bleef er een kier tussen het blad en de muur, waarvoor wij zelf om een oplossing hebben moeten vragen. In eerste instantie werd gezegd dat het normaal gesproken met tegelwerk of een achterplaat vanzelf verdwijnt en dat het onze eigen keuze is geweest dit niet te doen. Volgens de adviseur kon het prima zonder en ons is nooit iets over een mogelijke kier verteld. Verder was het stuitend dat de monteur na plaatsing meldde dat hij voor het plaatsen gezien had dat er niet geheel haaks gestukt was en dat er dus een kier zou ontstaan. Omdat hij echter "geen zin had in ruzie met de stukadoor" heeft hij dit niet gemeld en is de keuken gewoon geplaatst. Het is uiteindelijk dichtgekit met witte kit (met een te dikke laag, die wij vervolgens zelf weer moesten overschilderen omdat het er niet uit zag).

- Nog een verkeerd advies betreft de wasbak: deze hebben wij net als het blad van graniet laten maken. We konden kiezen om deze in verstek te laten maken, wat een paar honderd euro extra zou kosten. Ons is verteld dat het water daarin "iets makkelijker" wegloopt. We besloten in overleg met de adviseur dit niet te doen omdat het we in verstek ook niet mooier vonden. Nu blijkt het water in onze wasbak zo slecht weg te lopen dat er altijd een laagje water in blijft staan. Dat is dus niet wat ons verteld is in de winkel en het is in onze ogen onhygiënisch.

Gezien de vele positieve ervaringen van anderen willen we graag geloven dat Tieleman een heel goed bedrijf is. Helaas hebben wij een andere ervaring. Wat ons het meest gestoord heeft in het hele proces is dat verschillende medewerkers zich er herhaaldelijk makkelijk van af leken te willen maken. We moesten overal zelf achteraan, vaak meerdere keren bellen om iets op te lossen en kregen geen of slechte oplossingen aangeboden. We stuitten hierbij regelmatig op onbegrip en communicatie vanuit Tieleman die ronduit slecht of zelfs helemaal afwezig was. We hebben ook nooit excuses gekregen, waar deze in onze ogen op hun plek geweest zouden zijn. Het leek ons goed dit te delen zodat Tieleman bij anderen hopelijk de scherpte heeft om een betere ervaring te bieden.
“Heel tevreden”
Betreft Svea Keuken & Bad Eindhoven Door Bimbergen op maandag 27 jun 2016 16
In de winkel van SVEA Son heel vriendelijk behandeld. We hebben daar een keuken gekocht. Ze denken met je mee en dragen praktische voordelen aan. De levering was vroeger dan gepland en er was regelmatig telefonisch contact over de vorderingen. Perfect ingemeten, perfect geplaatst. We gaan zeker in de toekomst voor onze nieuwe badkamer naar SVEA Son. Bedankt Ivo, Cem en Marieke.
FOTO VAN BIMBERGEN
Keuken met granieten aanrechtblad
“Keuken met granieten aanrechtblad”
Betreft Voortman Keukens Door Ad en Hannie Contant uit Laren NH op woensdag 15 jun 2016 16
In januari dit jaar werd onze keuken uitgebouwd en zijn tijdens het googelen naar een nieuwe keuken terecht gekomen op de site van Voortman keukens. We zagen daar een keuken, die ons direct aanstond en zijn de volgende dag naar Voortman in Bunnik gereden. Bij het bekijken van deze "Novarti" landelijke keuken waren we onmiddellijk enthousiast, omdat hij precies paste bij de stijl van ons huis. De verkoopadviseur Hans Snel nam - na een lekker kopje koffie - zijn tekenblok en leefde zich vrij snel uit in een ontwerp, waarvan een ieder enthousiast zou worden, zo ook mijn echtgenoot.......maar ik helaas niet.
Ik wilde een gezellige oma keuken, maar ja, dan moest het enthousiast vervaardigde ontwerp wijken. Maar dat gaf bij Hans niet, de klant is bij hem koning, dus kwam er een nieuwe bladzijde in het tekenblok en maakte hij een indeling voor een simpel oma idee. Hiermee stemden we tenslotte in en helemaal blij gingen we naar huis met een stukje gevraagd aanrechtblad om alvast een vloertegel uit te zoeken en een gezellig zithoekje. Ook dit lukte intussen tot volle tevredenheid. Ziezo, alles was geregeld, een exacte inmeting had plaatsgevonden door de Voortman planningsafdeling en alles kon geleverd worden. Spanning alom! Totdat........het aanrechtblad naar binnen gedragen werd. Dit was een donkerdere granietsteen dan wij hadden uitgezocht. Meteen Hans gebeld en die meldde, dat het gewenste blad intussen niet meer te leveren was en dat terwijl wij daar alles op aangepast hadden. We mochten de nu geleverde zeer mooie granietaanrecht voorlopig laten leggen en gebruiken als compensatie, om daarna de tegelfabriek van Voortman te bezoeken om zelf een aanrechtblad uit te zoeken. Na twee weken was het zover. Zou er voor ons nog iets tussen zitten na deze teleurstelling? We werden ontvangen door ene Rob, die ons op zeer sympathieke manier uitlegde wat er tussen verkoop en levering per abuis aan misverstand plaatsgevonden had. Vervolgens nam hij ons mee naar de bewerkingsafdeling en toonde ons tussen de mogelijke kanshebber aan aanrechtbladen.........als verrassing, het gelijkwaardig door ons uitgezochte aanrechtblad, dat wij zo ambieerden. Dit blad zal volgende week geleverd en verwisseld worden en schetst voor ons de inzet die Keukenfirma Voortman en de tegelfabriek voor zijn/haar klanten doet. Natuurlijk heeft hierbij de verkoopadviseur Hans Snel (inmiddels adviseur bij Voortman keukens in Elst) een geweldige aanzet gegeven. Onze schitterende "Novarti" is geïnstalleerd door Harry Heuzen en door zijn inbreng is een kast voor de CV ketel omgetoverd tot een kast met nog 6 beschikbare legplanken, iets waar wij bij het zien ervan even stil werden. We genieten van een droomkeuken, helemaal zoals we die hadden voorgesteld, simpel maar chique.....Dank je wel Hans Snel bij Voortman in Elst, wij hopen, dat veel aankomende klanten de weg naar jou zullen vinden om samen met jouw sympathieke en begripvolle hulp ook hun droomkeuken te kunnen verwezenlijken.
FOTO VAN AD EN HANNIE CONTANT UIT LAREN NH
Onze Novarti keuken
“Wensen goed vertaald”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door M & E op donderdag 2 jun 2016 16
Omdat wij eerder zeer goede ervaringen hadden met Arma keukens uit Nunspeet, was het op voorhand duidelijk dat wij voor onze nieuwe woning opnieuw een keuken bij Arma wilden kopen. Een kort kijkje bij een ander bedrijf bevestigde dit. Wij meenden vrij goed te weten hoe wij onze keuken wilden hebben, maar wij hadden toch de hulp van Herman Groothedde nodig om onze, deels tegenstrijdige, wensen goed vertaald te krijgen. Herman maakte echter geen punt van het feit dat hij telkens een nieuwe tekening moest maken. Uiteindelijk waren wij eruit en hebben wij onze handtekening gezet voor een witte hoogglans, greeploze keuken met granieten blad. Toen wij enkele dagen na het plaatsen van de handtekening een kortingsactie van Arma zagen voor keukenapparatuur, bleken wij met die actie mee te kunnen liften. Op ons verzoek is de keuken geplaatst door Freek Westerbroek, omdat deze ook de keuken in onze vorige woning tot volle tevredenheid plaatste. Hij bleek zijn vak nog niet verleerd: ook nu weer een perfecte plaatsing.
Al met al opnieuw bijzonder blij met onze aankoop. Wij genieten er nog elke dag van.
“Echte aanrader”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Frans Breedijk op maandag 23 mei 2016 16
Wij zijn zeer deskundig geholpen. Voor ons was het ontwerp van belang. Onze wens was te kunnen eten in de keuken zonder dat hiervoor een losse tafel moest worden aangeschaft. Het resultaat was een houten blad haaks op het granieten aanrechtblad. Ook qua stabiliteit en duurzaamheid was het advies perfect. We gingen de winkel uit met een "WOW" gevoel.
Ook na aanschaf en betaling is de service geweldig. Leuk was dat we een gratis pannenset kregen zonder dat dit vooraf was aangegeven. Echt een aanrader deze winkel.
FOTO VAN FRANS BREEDIJK
Houten tafelblad aan granieten aanrechtblad
“Verademing”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door Patrick en Caro op donderdag 19 mei 2016 16
In onze zoektocht naar een keuken voor ons nieuwe huis zijn we in eerste instantie bij een aantal Nederlandse bedrijven langs geweest. De ervaringen die we hiermee hadden waren niet al te best. Met name de manier waarop je in Nederland geholpen word ging ons steeds meer tegen staan. Opdringerige verkopers, offertes waarvan je direct wist dat ze veel en veel te hoog lagen, geen tijd geven om ergens over na te denken (foto's kreeg je nooit mee) etc.

Na een tip van vrienden en wat research op internet uiteindelijk bij Kuechenland Ekelhoff terecht gekomen. Wat was dit een verademing! Na het maken van een afspraak (aan te raden, omdat het er vaak druk is) zeer goed geholpen door de verkoopster: allereerst werd er goed geluisterd naar onze wensen en binnen deze wensen heeft ze ons de vele mogelijkheden laten zien (showroom is erg groot). Uiteindelijk gezamenlijk een tekening gemaakt van de opstelling van onze keuken met de keuzes die we daar maakte. Toen wij aangaven hier nog even over na te willen denken, was dit geen enkel probleem. De verkoopster was totaal niet opdringerig en gaf ons alle tekeningen en informatie mee naar huis. Uiteindelijk zijn we twee weken later terug gegaan, alle details afgerond en na het direct ontvangen van een goede offerte de keuken aangeschaft.

De plaatsing van de keuken, welk twee dagen in beslag nam, verliep prima. Er werd zorgvuldig te werk gegaan (huis was net gestuct) en we hebben hier achteraf niets op aan te merken gehad. Nadat onze vloer een aantal weken later was gelegd zijn ze nogmaals terug gekomen om de plinten te plaatsen. Ook de service is zeer goed. Toen wij na een tijd nog vragen hadden over de behandeling van ons granieten werkblad is er direct vanuit Duitsland een specialiast langs gestuurd. De specialist heeft ons uitgebreid laten zien hoe wij ons blad het beste konden behandelen. We hebben de keuken nu bijna een jaar en we zijn er erg blij mee. De kwaliteit, van zowel de kastjes als de apparatuur, is goed en we hebben dusver nog geen enkel probleem gehad. Iedereen uit mijn omgeving die een keuken zoekt raad ik Kuechenland Ekelhoff aan. Mijn ervaringen met dit bedrijf zijn super!
FOTO VAN PATRICK EN CARO
Greeploze keuken
“Enorme inzet”
Betreft Ekelhoff Kuechen Door D. Kans op maandag 16 nov 2015 15
Een jaar geleden hebben wij onze keuken gekocht bij Kuechenland Ekelhoff. We werden hartlijk ontvangen in Duitsland en door een goed Nederlands sprekende adviseur geholpen. Deze had goede ideen en dacht mee over wat we wel maar ook vooral niet moesten doen. (Zo wilden wij graag drie staande kasten, maar de adviseur drong er op aan dat niet te doen ivm te weinig doorloop ruimte). Na een aantal uur daar gepraat te hebben over de mogelijkheden, kregen we een paar dagen later ons eerste ontwerp en offerte toegestuurd. De prijs was meteen concurrerend. Verwacht daarom ook geen exorbitante extra korting te kunnen onderhandelen (zoals bij Nederlandse Keukenboeren 40-60%). Daar doen ze niet aan mee. De reden dat we voor Ekelhoff hebben gekozen is echter vooral de perfecte service die je krijgt (Hier hadden wij van familie al goede verhalen over gehoord). Het installeren van de keuken ging met zo veel zorg! Men ging pas weg toen ik 100% tevreden was. Na een maand echter, kreeg ik een probleem met het granieten blad. Er kwamen (water) vlekken in die er niet meer uit gingen. Een mailtje naar Ekelhoff en de service machine ging weer rollen. Meteen werd ik gebeld en werd een afspraak gemaakt om het probleem op te lossen. Er kwam een servicemonteur die het hele blad opnieuw heeft gepolijst. Hij is de hele middag bezig geweest. Alle vlekken waren er weer uit, en ik kreeg een goede tip hoe de vlekken te voorkomen waren (elke dag een beetje Groene zeep gebruiken.) Wat me weer enorm verbaasde was de enorme inzet om het ptobleem op te lossen. Niet 'doekje erover-klaar' maar 'boenen-schrobben-polijsten' (x2) totdat alles perfect was opgelost. We zijn nu een jaar verder en ben ik gebeld of ik nog steeds 100% tevreden ben. Nou dat ben ik! Hun kleine verzoekje om een referentie op deze site los ik dan ook graag in.
FOTO VAN D. KANS
“Blad”
Betreft Bemmel en Kroon Door Jan & Els op maandag 19 okt 2015 15
Een prachtige keuken besteld en keurig geleverd. Alleen door een meet fout werd het aanrechtblad 1,5 cm tekort geleverd. Maar er werd ons gelijk vertelt dat er een nieuw blad besteld zou worden en dat 3 weken zou duren. Op mijn keuken info, zag ik dat blad inderdaad besteld was, maar na 4 weken was er nog steeds geen lever datum! Dus gebeld met de service afdeling, deze ging het nakijken. Na controle werd verteld, dat ze nu gingen kijken of de partij waaruit het betreffende granieten blad gezaagd was, er nog was....Na 4 weken dus! Nu dus nogmaals wachten tot week 47! Fijn jullie hebben je geld binnen en wij zitten door de trage bestelling dus nu nog met een prachtige keuken, die niet af is. Blad en spoelbak niet afgekit, oppassen met water, tegels die niet geplaatst kunnen worden, plint die nog niet geplaatst is, verlichting niet afgewerkt. Wij zeggen slordige after sales, dit moet beter kunnen.
“Zeer content”
Betreft I-Kook Door P. van Dalsem op zaterdag 17 okt 2015 15
Goed ontvangen op de vestiging, prettige uitleg en flexibel met de levering. Zeer content met de keuken, plaatsing super. Alleen deukje in kastdeurtje, nieuwe al in bestelling, wachten nog op levering(plaatsing). Onderhoud set granieten aanrecht vochtig, komt nieuwe voor na dit te hebben gemeld.
“Een verademing”
Betreft Keur Keukens Door Ank en Koos Blokland op woensdag 29 jul 2015 15
Vijfentwintig jaar nadat we onze eerste keuken hadden geïnstalleerd waren we toe aan een vervanging. Na te hebben rondgekeken in vele winkels en op nog veel meer webpagina’s kwamen we tenslotte bij Keur Keukens terecht. Een verademing, eindelijk geen “autoverkoper” die begint met te vertellen dat ze vaste prijzen hanteren en aan het einde van een eerste gesprek je toch probeert met schijncadeautjes over te halen om direct een handtekening te zetten onder een koopcontract. Nee, bij Keur Keukens werden we afhankelijk van het tijdstip op de dag ontvangen met koffie en koeken of broodjes. Door de heer van Dijkhuizen werd er uitvoerig geïnformeerd naar onze wensen. Die waren na de bezoeken aan diverse keukenverkopers behoorlijk duidelijk voor ons. In plaats van een saaie, maar altijd passende witte keuken, zou het nu een keuken met kleur moeten worden: vergrijsde eiken kasten met oker gele deuren in de bovenkasten en petrol kleur accenten op de muren. Toch wist hij ons nog aan nieuwe ideeën te helpen. Twee belangrijke punten voor ons waren dat we de keuken zelf zouden installeren en dat we een deel van de keukenapparatuur niet zouden vervangen, omdat we die nog niet al te lang geleden hadden aangeschaft. Zowel in het voortraject, als tijdens en na de installatie werden er gevraagd en ongevraagd adviezen gegeven. Wat ons naast de goede behandeling en advisering door Keur Keukens ook opviel was de kwaliteit van de toeleverbedrijven. Zo wilden we tenminste een deel van onze oude granieten aanrechtblad behouden. Daarom werd ons geadviseerd in Deurne bij JetStone te gaan kijken naar een bijpassend stuk steen waaruit ons nieuwe deel kon worden gezaagd. Daar bleek dat het vergroten van het gat voor de kookplaat (90 cm breed i.p.v. 60 cm) waarschijnlijk wel op locatie (dus bij ons thuis) zou kunnen gebeuren. Dat lukte ook en leverde alleen wat extra stof op. Er was dus geen nieuw blad nodig. Een ander probleempje dat bij installatie werd opgemerkt was een interne beschadiging van de koelkast. Na hierover gereclameerd te hebben, werd binnen een week een nieuwe koelkast geleverd en werd deze voor ons gelijk geïnstalleerd. (De oude was nog niet geïnstalleerd!). Door persoonlijke omstandigheden is de installatie en afwerking van de keuken wat uitgelopen, maar nu bijna klaar. Alleen nog enkele plankjes monteren en een paar kiertjes afkitten. Maar ook nu al genieten we elke dag weer van de nieuwe, kleurrijke keuken voorzien van vele praktische laden.
FOTO VAN ANK EN KOOS BLOKLAND
“Geen aanrader”
Betreft Superkeukens Door Barry op donderdag 2 jun 2022 22
Ik kan helaas Superkeukens Arkel NIET aanbevelen. Lees onderstaande s.v.p. tot het eind...

• In april 2020 hebben wij een prachtige keuken samengesteld met een enthousiaste verkoper van Superkeukens Arkel, inclusief apparatuur van AEG en een kookplaat met geïntegreerde afzuiging van Airforce (totale prijs € 21.500 exclusief montage).
• De keuken werd op 4 november 2020 geplaatst door het door Superkeukens aanbevolen montagebedrijf: KeukenbouwersPlus (hierna KBP). Deze was wel duur (€ 1.975), maar zij zouden volgens de verkoper kwaliteit leveren. Dat bleek niet zo te zijn:
o Wij constateerden beschadigingen aan ons pas gestucte plafond en vloer (hadden ze ons niet gemeld) en overal 'zooi' (zaagsel, schroeven e.d.) in huis. Ook gebruikten ze onze nieuwe bestekbakken als opslag voor hun schroeven.
o Ons hele huis lag vol stof (inclusief onze nieuwe, zwarte jaloezieën op de begane grond), omdat de monteurs het aanrechtblad binnen in huis gingen zagen (terwijl we een ruime carport hebben, waar ze droog hun gang konden gaan).
o Ze hadden veel te weinig tijd ingepland (slechts 1 dag 2 man) en deelden ons aan het einde van de dag mee dat we een nieuwe afspraak moesten maken. Zij konden niet eerder dan 2 weken later. Door tussenkomst van Superkeukens werd dat 5 dagen later... alsnog niet handig, want we zaten vlak voor een verhuizing. Plus... je kijkt al maanden uit naar een mooie nieuwe keuken...
o De keuken in aanbouw werd achtergelaten met overal afval en onderdelen van de keuken door elkaar, zodat we goed moesten opletten op wat we wilden wegdoen. Zijn we een hele avond mee bezig geweest om op te ruimen. Plus foto's gemaakt voor bewijs.
o De deur van de vriezer (die niet geleverd kon worden) werd gewoon tegen een pas gestucte muur gezet en trok al snel krom.
o Bij het afmaken van de keuken een paar dagen later waren zij het stopcontact in het eiland vergeten, als wij hen er niet zelf op hadden gewezen.
• Ik heb uiteraard een klacht ingediend bij Superkeukens, maar die kon daar niets mee doen. Wij hebben vervolgens zelf moeten onderhandelen met KBP en € 475 korting gekregen. Gezien al het gedoe en de teleurstelling voor ons gevoel eigenlijk nog te veel. Superkeukens is ons vanwege de ellende met KBP nog tegemoet gekomen met een aanbod voor spatranden.
• De vriezer kon vanwege Covid niet worden geleverd op 4 november... maar vervolgens ook niet week 48/49... niet week 51... niet week 1... niet week 3/4... niet week 4/5. Keer op keer werd het opgeschoven. Uiteindelijk zou de vriezer pas week 9 komen, maar dat werd niet gegarandeerd. Dat is begin maart 2021, terwijl wij de keuken in april 2020 hadden besteld. Gekeken naar alternatieven, maar die waren er niet. Uiteindelijk is er toch een andere van AEG beschikbaar gekomen (A++ in plaats van A+), maar deze kon pas 18 februari door KBP geplaatst worden (zie problemen verder).
• Wij konden via AEG een vacuümmachine krijgen vanwege een actie (aankoop binnen actieperiode juni-december). Maar wij kregen hem toch niet, want wij hadden de keuken in april besteld. Dat Superkeukens de apparatuur later had besteld, dat wij hem in oktober hebben betaald en dat het in november is geleverd, deed er niet toe. Dat vond ik best bijzonder als je 6 apparaten van AEG hebt besteld. Via Superkeukens alsnog de vacuümmachine kunnen regelen.
• KBP wilde pas in januari (in plaats van 14 december) komen voor het oplossen van een aantal opleverpunten, maar wij zaten al sinds 4 november met een groot gat in de keuken vanwege het ontbreken van de vriezer. Op 14 december zijn ze toch gekomen om de deur er maar vast in te zetten, zodat we met Kerst toch fatsoenlijk erbij zaten.
• Bij de oven hadden wij telescopische rails besteld, die door KBP waren achtergelaten om zelf te monteren. Zou heel makkelijk moeten zijn. Waarom dan niet gelijk geplaatst? Dit lukte ons dus niet. Superkeukens had nog een filmpje gestuurd, maar dat lukte nog steeds niet. Superkeukens kwam zelf langs, maar kreeg het ook niet voor elkaar. Toch maar andere rails besteld die wel pasten. Dan ben je al wel 2,5 maand verder.
• Wij hadden als 'cadeau' bij de aanschaf van de keuken kruidenpotjes gekregen. De dekseltjes zaten echter zo los dat je er niet mee kon strooien. Wij hebben dit gemeld bij Superkeukens en er werden nieuwe besteld. Na 2,5 maand hebben we nieuwe gekregen. De eerste set moest wel terug. Eerst had Superkeukens alleen de slechte meegenomen, maar vervolgens zijn ze nog een keer langsgekomen om alle potjes van die set op te halen.
• Na 2,5 maand ging ineens de afzuiging van de kookplaat kapot. De vriezer was nog steeds niet geleverd... Uiteraard hebben we gelijk gebeld met Superkeukens. Die vervolgens meldde dat het wel 5 tot 10 werkdagen kon duren voor Airforce contact zou opnemen. Uiteraard gingen we daar niet mee akkoord, want dan moet je nog een afspraak maken dat ze langskomen, dan moet er nog iets besteld worden en dan weer een nieuwe afspraak om het te repareren. Voor je het weet ben je dan 2 maanden verder, zonder afzuiging! Uiteindelijk heb ik zelf via telefonisch contact met de monteur alles uit elkaar gehaald en geconstateerd dat de motor het niet deed (zelf openmaken betekent wel een risico voor de garantie!). Een nieuwe zou besteld worden, maar er was geen uitzicht op wanneer deze dan geleverd zou worden. Wij hebben dit gemeld bij Superkeukens en wederom beklag gedaan. Uiteindelijk hadden zij er één beschikbaar. Daarna duurde het even voordat de monteur kon langskomen, waardoor we 3 weken zonder afzuiging hebben moeten koken. Daar word je met een nieuwe keuken en nieuwe gestucte muren en plafonds niet blij van.
• 18 februari zouden volgens Superkeukens de spatranden en vriezer geplaatst worden door KBP. Ook zouden zij een la weer vastzetten waarvan telkens een schroef los ging. Die hebben we toch zelf moeten vastschroeven, want dat kon niet langer wachten. KBP belde op 11 februari dat ze pas 5 maart zouden langskomen voor de spatranden en de la. Van de vriezer wisten ze echter niets. Wij vroegen ons af waarom wachten tot 5 maart als we 18 februari al gepland hadden? En nee, ze konden niet eerder. Superkeukens weer gebeld en gemaild. Waarop KBP terugbelde en 23 februari voorstelde. 18 februari was wel eerst gepland, maar ze konden niet uitleggen waarom het eruit was gehaald. Ook Superkeukens kon daar niets aan veranderen.
• Op 23 februari werden de spatranden geplaatst, maar voor één deel moesten ze terugkomen, want daarin was het stopcontact niet ingefreesd. Ook werd de vriezer (eindelijk) geplaatst, maar deze maakte veel geluid. Dit hebben wij op 26 februari gemeld bij Superkeukens/AEG. De monteur kon pas echter 22 maart langskomen en constateerde binnen 1 minuut dat de vriezer vervangen moest worden.
• Op 7 april werd de vriezer vervangen door de monteur van Electrolux. Hij gaf aan dat vriezer én de deur van de koelkast niet goed waren bevestigd door KBP. Ik heb dit vervolgens via de mail medegedeeld aan Superkeukens en ook aangegeven dat de greepkommen van het kookeiland te kort waren en niet op elkaar aansloten, waardoor je in de hoeken het onderliggende hout zag.
• Op 9 april stond er nog een serviceafspraak voor KBP voor het plaatsen van de laatste spatrand. De monteur heeft de deuren van de vriezer en de koelkast hersteld, de spatrand geplaatst en geconstateerd dat de greepkommen inderdaad te kort waren. Deze heeft hij vervolgens opnieuw besteld.
• Op 3 juni is de monteur van KBP langsgekomen voor het plaatsen van de nieuwe greepkommen.
• Op 27 september 2021 heb ik melding gemaakt van een koelkastdeur die een knakkend geluid maakt bij het dichtdoen. KBP is weer langs gekomen om dit op te lossen. Het had niet met de bevestiging van de deur te maken, maar met het scharnier van de koelkast. Omdat er een schroef van een andere lade telkens los ging (waardoor je hem op een gegeven moment niet meer kan sluiten) heb ik de monteur gevraagd of hij daar naar wilde kijken en vast wilde maken. Dit heeft hij gedaan. De volgende dag zag ik echter dat door de extra schroef de lade er niet meer goed in stond en versprong ten opzichte van de andere lade. Ik heb de extra schroef er dus maar weer uitgehaald, waardoor ik hem weer regelmatig zelf opnieuw moet vastschroeven.
• Kenmerkend voor de handelwijze is dat Superkeukens vooral reactief handelt en ik vaak zelf moest gaan bellen/mailen om te vragen naar de status en oplossingen.
• Januari 2022: de vaatwasser van AEG ging in een storing. Ik heb dit gemeld bij AEG en een afspraak gemaakt voor reparatie. Dit kon echter pas twee weken later, waardoor wij twee weken lang met de hand hebben moeten afwassen (in een gezin van 6 personen). Uiteindelijk ging het om een lekkage bij de scharnieren van het liftgedeelte, iets waar in mijn ogen altijd veel beweging zit en dus een risico op nieuwe lekkage.
• Bij het plannen van de afspraak met AEG heb ik ook gevraagd naar het feit dat er vocht tussen de ruiten van de combimagnetron zit. Dit hoorde niet en hiervoor zou een nieuwe afspraak gemaakt worden. Wij hebben het geluk gehad dat de monteur die voor de vaatwasser kwam een nieuwe ruit bij zich had en deze kon bevestigen.
• Ik had bij AEG gevraagd of ik daar een klacht kon indienen, omdat van de 6 apparaten van AEG nu al 4 problemen hadden gehad. Zij verwezen echter naar Superkeukens. Die hebben vervolgens ruim een maand erover gedaan om het dossier samen te stellen en dit aan AEG voor te leggen. Die daarop ons een gratis kookworkshop heeft aangeboden om ons vertrouwen in AEG weer te herstellen. (Die kookworkshop hadden we overigens al eerder kunnen volgen, maar kon vanwege Covid uiteraard niet doorgaan.)
• Bij mijn klacht over de apparaten van AEG heb ik ook Superkeukens weer geconfronteerd met alle hiervoor beschreven problemen en het feit dat ik na ruim 15 maanden nog steeds geen keuken had die volledig voldoet (probleem met de lade is uiteindelijk wel opgelost, ongeveer 17 maanden na plaatsing). Ik heb ook aangegeven dat ik gezien onze ervaringen een tegemoetkoming inmiddels op zijn plek vond. Dat was door de verkoper van Superkeukens in februari 2021 eigenlijk al eerder voorgesteld, maar op dat moment heb ik daarvan afgezien, omdat ik nog vol in de emotie zat en die keuken gewoon af wilde hebben... niet wetende dat ik er een jaar later nog steeds mee bezig zou zijn. Superkeukens wijst zo'n tegemoetkoming echter resoluut van de hand, omdat in hun ogen alle problemen worden opgelost. Gezien alle ellende en ook de hoeveelheid tijd die ik er inmiddels zelf in heb moeten steken, denk ik daar anders over. Ik heb in mijn ogen namelijk ook betaald voor een keuken die binnen een redelijke termijn klaar en goed functionerend zou moeten zijn. Natuurlijk hou je rekening met het feit dat niet alles in één keer goed gaat, maar ik vind onze ervaringen echt buitenproportioneel.
• Omdat ik bij Superkeukens Arkel geen gehoor kreeg, heb ik de franchise directeur van Superkeukens benaderd en gevraagd om een objectieve mening. Hij reageerde direct dat hij het met Superkeukens Arkel zou opnemen om te komen tot een eindoplossing.
• Vervolgens kreeg ik na weer een reminder van mijn kant contact met iemand die voor Superkeukens in dit soort situaties naar voren werd geschoven om in het land problemen op te lossen. Deze persoon gaf ook aan dat hij een situatie zoals bij ons nog nooit had meegemaakt en dat wij wel bijzonder veel 'pech' hebben gehad. Hij bood ons een braadslee van AEG aan en daarnaast zijn wij in gesprek gegaan over een compensatie- of coulanceregeling in de vorm van iets voor keuken. Wij hebben daarop aangegeven te overwegen om vensterbanken van hetzelfde materiaal als het keukenblad te laten plaatsen.
• Hij kwam met een offerte van € 1.717, waarop hij 40% korting (later 50%) kon geven. Deze kosten bestaan echter uit € 1.267 materiaalkosten en € 450 montagekosten. Ter informatie: ik kan granieten vensterbanken van de betreffende afmetingen voor totaal ongeveer € 300 kopen. Deze keramieken vensterbanken zijn dus 4x duurder als granieten vensterbanken! Dat het 2x zo duur is, kan ik me nog voorstellen, maar 4x is absurd. En € 450 montagekosten voor het plaatsen van op maat gemaakte vensterbanken lijkt mij ook bijzonder hoog. Dat zou betekenen dat hij er bijna de hele dag mee bezig zou zijn... Per saldo zou ik dus € 860 moeten betalen voor iets wat ik ook (van ander materiaal weliswaar) voor € 300 euro kan regelen. In plaats van een eindoplossing kreeg ik dus eigenlijk de spreekwoordelijke sigaar uit eigen doos voorgeschoteld. Je kunt begrijpen dat mijn gevoel bij Superkeukens alleen maar slechter is geworden.

Omdat we er niet zijn uitgekomen en er ook geen bereidheid was bij Superkeukens Arkel om ergens tegemoet te komen, eindigt mijn verhaal hier helaas met een slecht gevoel. Dit is dus wat je kunt verwachten als je een keuken koopt bij Superkeukens. Natuurlijk hebben wij pech gehad, maar reken er niet op dat Superkeukens zelfs in uitzonderlijke gevallen als die van ons, moeite doet om tot een goede eindoplossing te komen.
“Supertevreden”
Betreft Keukensale Door Karin op vrijdag 6 mei 2022 22
Prachtige keuken met enorm kookeiland. Granieten blad. Supergoed geholpen door de vakkundige mensen van Keukensale Nijkerk! Supertevreden en blij!
“Een zeer klantonvriendelijk bedrijf”
Betreft Hello Kitchen Door Ronald Houben op donderdag 10 mrt 2022 22
Keuken gekocht. Afspraak gemaakt 5 keer contact om vooral vooraf te betalen. Er word zelfs gezegd voor de service maakt dat niet uit! Vervolgens komt de keuken worden pootjes eerst afgezaagd en Vervolgens houten blokjes aangebracht omdat keuken hoger moet. Een van de monteurs gedroeg zich werkelijk onbeschoft. Maatvoering granieten blad niet goed en daar krijg je de schuld van terwijl opmeten van hello kitchen de fout maakt. Klantenservice hang je minimaal 20 minuten in de wacht om Vervolgens niet geholpen te worden. Bij vervolgafspraak blijkt bestelling niet te zijn geplaatst en de klant moet maar weer wachten. Pas na inschakelen rechtsbijstand de volgende afspraak gekregen. Communicatie lomp en klantonvriendelijk. Tijd tussen eerste afspraak en de laatste 5 maanden. Keuken afgemaakt en daarna geen verontschuldiging genoegdoening of wat dan ook. Dit is werkelijk het meest klantonvriendelijk bedrijf waar ik ooit iets heb aangeschaft.
“Een mooie witte gespoten Bruynzeel keuken”
Betreft Bruynzeel Keukens Door Fam. Tijssen op zaterdag 12 feb 2022 22
Wij hebben 45 jaar geleden onze eerste keuken gekocht, dit was een Bruynzeel keuken, nooit problemen mee gehad, goede kwaliteit en service.
Omdat we nu weer toe waren aan een nieuwe keuken ( inmiddels de 3e ) wilden we toch graag weer een Bruynzeel keuken, eerst de reviews gelezen op diversen beoordelingen sites.

Daar schrokken we wel van, maar toch maar naar Bruynzeel keukens gegaan in Son, hier ook eerst met de verkoper over gehad, hij erkende deze slechte reviews, maar kon zich er niet helemaal in bevinden.

Nu weten wij ook wel dat als er iets fout gaat, meteen een slecht review wordt gegeven, terecht ? of onterecht ? Maar iemand die tevreden is over zijn keuken, zal in de meeste gevallen geen review schrijven.

We zijn toch overgegaan tot aankoop van een mooie witte gespoten Bruynzeel keuken, met graniet blad en achterwand. De verkoper was zeer meedenkend, vooral omdat er wat obstakels waren, na enkele weken werd de nieuwe keuken ingemeten, nog eens terug geweest bij de verkoper om de puntjes op de i te zetten.
In verband met aanpassen van de handgrepen. Tevens werd er ook de week van levering vermeld.

Op de afgesproken week, kregen we ruim voor tijd de exacte gegevens, wat betreft brengen en plaatsen van de keuken. Deze werden ook nagekomen, ondanks de corona tijd waar we inzaten. De montage werd uitgevoerd door zeer ervaren, vriendelijke en meedenkende monteur. Na ruim een week, is het granieten aanrechtblad en wand geplaatst.

Dus wij zijn zeer te vrede over onze nieuwe Bruynzeel keuken TOP !!!

Met vriendelijke groet, Fam. Tijssen Venray
FOTO VAN FAM. TIJSSEN
“Wensen zijn goed ingevuld”
Betreft Styling Keukens Door Francien en Riny Dietvorst op maandag 8 feb 2021 21
Keuken gekocht bij Styling Keukens door goede ervaring van collega. Wensen goed ingevuld. Alternatieven worden besproken. Prijs en kwaliteit goed. Merk keuken Tristar, eiken, greeploos met een granieten aanrechtblad met gebrande top, zeer mooi. Montage netjes uitgevoerd, door ervaren monteurs.
FOTO VAN FRANCIEN EN RINY DIETVORST
“Veel niet goed gelopen”
Betreft TWA Keukens Door Johnny de Jonge op woensdag 6 jan 2021 21
Op moment van binnenkomst gaat alles super, bijna een sprookje. Echter ontzettend slechte service nadat je de rekening hebt betaald. Betaal niet vooruit! Je hebt een stok echter de deur nodig anders blijf je bezig om je keuken volledig te krijgen. Tip; kijk en koop elders en voorkom een heleboel ellende en vervelende ervaringen. Ze worden zelfs boos als je ze terecht aanspreekt op wat er fout gaat en hoe ze daar mee omgaan. Ongelofelijk. Geven vervolgens personeel de schuld en een excuses krijg je niet.

Aanvulling ontvangen 6 januari 2021: De keuken werd eerst enkele weken uitgesteld, terwijl toen mijn vrouw voor tegels in de showroom was ze vrolijk zeiden dat alles klaar stond. Dat was in de week van de oorspronkelijke installatiedatum, dus dat klopte niet geheel. Vervolgens zijn drie delen granieten aanrechtblad geleverd maar onjuist, fout tekening TWA geen fout fabriek. Alle stukken aanrechtblad weer retour... Vervolgens waren ze de quooker kraan vergeten die werd nageleverd, bij de nalevering ontbrak echter de cube. Toen we er inmiddels woonden werd ook de cube geleverd. Verder was er de nodige discussie over de wasbak, deze zou onder het aanrecht vallen echter bij levering was deze gelijke hoogte. Als compromis is er een plank onder de wasbak gelegd zodat deze in de uitsparing van het aanrecht viel, dit voorkwam dat er een qua maten correct deurtje geleverd moest worden. Maar ja, als een plank onder de wasbak de oplossing is was de initiële tekening dus niet correct.

Ook de installatietekening bevatte fouten, mijn aannemer zag dat gelukkig tijd en heeft de aansluitingen correct aangelegd. Als we de installatietekening van TWA hadden gevolgd zou mijn Cube gevuld worden met notabene warm water.

Vanaf binnenkomst tot opdracht geven een sprookje, de rest was oprecht een nachtmerrie. En dat dingen fout lopen is tot daar aan toe, daar kan ik best begrip voor opbrengen. Maar de afterservice is gewoon niet aanwezig. Geen fatsoenlijke uitleg, leugens, personeel de schuld geven als ze er niet zijn etc. Maar een simpel 'sorry, gaan we voor u oplossen' was er niet bij. Wel boos worden als ik ze aanspreek op de leugens voor bestwil die ze maakten die ik doorzag. Vooral dat ze vol trots tegen mijn vrouw zeggen dat alles gereed staat maar de plaatsing met meer dan een maand uitstellen, tja...
“Styling Keukens is echt een aanrader”
Betreft Styling Keukens Door Fam. Verhoeven op vrijdag 1 jan 2021 21
Voor een nieuwe keuken hadden we zelf al een idee op papier gezet. Daarmee zijn we naar een paar keukenzaken geweest. Bij Styling Keukens hadden we een goed gesprek met Adriaan die met onze ideeën erbij, een voorstel heeft uitgewerkt. Daarin kwam hij met wat eigen aanpassingen waar we nu blij mee zijn. Met wat aanvullingen erbij van onze kant zijn we uiteindelijk tot de definitieve opzet gekomen. Deurfrontjes waarvan we zelfs het aantal groefjes in de panelen konden bepalen. Granieten werkblad met diepe spoelbak en hoge kraan met daarachter een bijpassende granieten vensterbank. De zijkanten van de onderkasten zijn afgewerkt met extra deurfrontjes waardoor de keuken een echt meubelstuk is geworden en netjes is geïntegreerd in de rest van het interieur. We hebben het ontwerp nog vergeleken bij een andere keukenzaak maar het gevoel en de prijs gaven ruimschoots de overtuiging om voor Styling Keukens te kiezen. Ook het montageteam werkt zeer netjes en heeft de keuken uitstekend gemonteerd! Styling Keukens is echt een aanrader!
FOTO VAN FAM. VERHOEVEN
“Bijzonder tevreden”
Betreft Keukenspecialist Elst Door Van Beugen op zondag 27 dec 2020 20
In 2020 zijn wij op zoek gegaan naar een luxe en moderne keuken, zodat we weer jaren vooruit kunnen. Na diverse gesprekken met verschillende leveranciers , hebben wij uiteindelijk gekozen voor een Nobilia keuken incl. Kookeiland met granieten werkblad via de Keukenspecialist in Elst. Doorslaggevend hierin waren de geweldige adviezen en ideeën van de heer Felix de Visser. Ook het gevoel van vertrouwen was hierin bepalend, waarbij de prijs niet doorslaggevend was maar wel interessant te noemen was ( prijs kwaliteit). Nu alweer 6 maanden later zijn wij nog steeds bijzonder tevreden. Ook de aftersales is prima. Bijzonder is te zien hoe netjes de installateur en service monteur (Marcel) te werk gaat, waarbij Felix de welbekende vinger aan de pols houdt!
FOTO VAN VAN BEUGEN
Nobilia keuken
“Niet tevreden”
Betreft Marquardt Keukens Door Peter en Fabianne op vrijdag 16 okt 2020 20
Marquardt is voornamelijk bezig met de koop binnenhalen! Montage, levering, afspraken en o.a. communicatie doen ze niet aan. Zoals meer recensies het laten blijken ! Mocht je in zee gaan met Marquardt geef ik je een tip: zorg dat je pas achteraf betaald, de volle 100%, dit is het enigste wat ze waarschijnlijk zal stimuleren om goed werk af te leveren. Ondanks ze zullen zeggen dat het moet staat de wet achter je, je hoeft helemaal niets vooruit te betalen dat is onzin. Komen wij helaas te laat achter! De vermoeden van onprofessionele werkwijze begon op de dag dat Marquardt kwam "inmeten". Iemand kwam zonder professioneel meetapparatuur een beetje rondkijken en nam geen cruciale maten op (zoals een koof in de muur). Wij spraken ze hierop aan, maar dit hoort en "het komt allemaal goed". Met als gevolg dat het keukenblad, de kastjes en de 1e monteur niet waren voorbereid/op de hoogte gebracht van de muur situatie waardoor er gelijk problemen ontstonden.

Na 7+ maanden is bij ons helaas de keuken nog steeds niet gereed. Restpunten worden niet (meer?) opgelost denken wij, want op telefoontjes en mailtjes wordt niet gereageerd. We geven het op om via de winkel het op te lossen en hebben een laatste poging gedaan om met de Directeur in contact te komen. Mocht dit niet werken oogt het toch veel naar oplichting, we hebben immers een opdracht (contract) waar we wel 100% betaald voor is, maar die niet wordt na geleefd.
Een paar punten om aan te geven hoe belabberd het is gegaan / hoe belabberd het is:
- Keuken is 15mm (1.5cm) te hoog geplaatst.
- In het granieten keukenblad zit een flinke permanente scheur, dit is door slechte montage & ondersteuning. Lion Stone (de fabrikant van het blad) heeft dit onderzocht en bevestigt, echter komt er helemaal niets vanuit Marquardt om het op te lossen.
- Tijdens montage een paar flinke deuken in de muur.
- Spullen worden "per ongeluk" weg-gegooid door de monteur, dit resulteert er in dat we in donkere dagen zitten zonder verlichting.
- De monteur had de Quooker stuk gemaakt (lek) tijdens het vervangen van het keukenblad, dit was op een vrijdag middag. Één week later kwam Quooker het probleem oplossen, omdat wijzelf hier achteraan gingen na een bepaalde tijd, het kwam ons over dat de lekke Quooker vooral ons probleem was. Volgens Quooker haar administratie probleem had Marquardt geen contact opgenomen met Quooker om dit probleem op te lossen.
- Apparatuur wordt niet bevestigt zoals het hoort (Magnetron/Oven combi los in een kastje om maar wat te noemen).
- Laten we dan maar niet beginnen over de afwerkingen...

Kortom; je kan beter met een andere partij in zee gaan.
FOTO VAN PETER EN FABIANNE
De keuken
“Verschil tussen verkoop en levering montage”
Betreft CVT Keukens Door Sonny op vrijdag 18 sep 2020 20
Verkoop prachtig en niets is te gek. Erg goed geholpen en meegedacht. Ik kreeg zelfs korting als ik een goede review achter zou laten. Korting was prima uiteraard maar de review plaats ik pas zodra ik het bedrijf totaal heb ervaren. Je bent tenslotte pas tevreden als alle punten netjes zijn opgelost en goed bent geholpen. Zodra je akkoord geeft voor het leveren en de inmeet afspraak hebt gehad wordt de service met de dag slechter.

Tijdens plaatsing (24-06) heeft de monteur al aangegeven dat de scharnieren die bij de naar boven opengaande kast deuren te zwak zijn i.c.m. push to open. Hij heeft het toch geprobeerd met de scharnieren die er bij zaten maar deze waren te zwak. In hun team app heeft hij dit ook kenbaar gemaakt met foto's. Met de gedachten gang misschien een collega met een idee om het toch werkend te maken. Uiteindelijk heeft dit niet gewerkt en is dit genoteerd op de werkbon dat dit na geleverd moet worden.

op 03-07 melding gemaakt van een vreemde krassen wat in het blad lijkt te zitten. Dit hadden wij niet eerder gezien. Wij waren nog aan het verven op de begane grond en hebben al die tijd niet gekookt en de keuken was logischer wijs goed afgedekt.

Na een aantal weken (bouwvak) "Datum onbekend" gebeld door het bedrijf dat ons blad geleverd zou hebben. Ze willen langs komen om te onderzoeken. Blijkbaar had CVT bij hun gemeld dat het om het blad ging bij onze barretje. Wij hebben een granieten werkblad grijze kleur. Barretje heeft een hout kleur en is van kunststof. Dus opnieuw weer contact gezocht met CVT... Als je overigens toch besluit om bij CVT iets te bestellen hou er rekening mee met lange wachttijden aan de telefoon!

24-08 De monteur komt vandaag langs voor de scharnieren en eindelijk kunnen de kastjes van keuken open en dicht. Ter vergeefs de monteur heeft dezelfde scharnieren bij die er al in zaten... Deze moeten besteld worden. Verwachting is na veel aandringen dat dit op 16-10 gaat gebeuren. CVT wilde liever de afspraak pas maken nadat de scharnieren binnen was.
“Vakwerk geleverd”
Betreft Styling Keukens Door Fam. W. Blaak op woensdag 25 mrt 2020 20
Zeer tevreden! Mooie keuken uitgezocht voor een hele scherpe prijs. Omdat we zelf al een specifiek fornuis hadden uitgezocht, konden we goed vergelijken met andere leveranciers. Onze keuken was bij Styling Keukens zo'n 10.000 euro goedkoper in vergelijking met twee andere aanbieders. En dan ook nog eens volledig naar onze wens. Bij de andere leveranciers werd er dan al gekozen voor composiet aanrecht ipv graniet en voor standaard kastjes met deur ipv laden... Over installatie door Sam ook zeer tevreden. Fijne vent die vakwerk levert en netjes en rustig werkt. Erg blij met onze keuken dus, we genieten er iedere dag van!
FOTO VAN FAM. W. BLAAK
Genieten hiervan
“Super”
Betreft The Stone Factory Natuursteen Door Verhagen op vrijdag 21 feb 2020 20
Super goed geholpen en geadviseerd, snelle en vakkundige levering we zijn dolenthousiast met ons keukenblad en granieten keukenschap!
“Diverse problemen”
Betreft Wooning Door Redwan Haroon op zondag 26 jan 2020 20
Sinds de levering van de keuken op 3 december zijn we tegen een aantal problemen aangelopen. Het begon bij de levering waarbij bleek dat de lat ter ondersteuning van de spoelkast kapot was. Na heen en weer bellen is besloten het kastje te plaatsen en de lat later te leveren. Bij de levering ontbrak ook een ijzerenplaat voor onder in de spoelkast. Verder misten we antislip in alle lades. Hetgeen wij met de vorige keuken van Wooning gewoon meegeleverd kregen. Tijdens de installatie kwamen nog wat andere zaken aan de orde zoals: Er zat geen gat voor de Quookerkraan in het aanrechtblad. Ook hiervoor gebeld, wij kregen het advies zelf een gat te boren in de spoelbak. Na ons inzicht is het materiaal van de spoelbak veel te fragiel voor het vele gebruik van deze stevige kraan. Onze keukeninstallateur heeft uiteindelijk zelf een gat geboord in het aanrechtblad. Ook heeft hij het aanrechtblad zelf nog wat bijgezaagd om het goed op maat te krijgen. Het betreft een zwaar aanrechtblad van graniet. Het is bekend dat wij in 1 hoek een lozeruimte hebben. Bij het plaatsen van het aanrechtblad hebben we zelf in de loze ruimte een houten constructie gebouwd om de zwaarte van het aanrechtblad te kunnen opvangen. We hadden verwacht dat daarop was geanticipeerd door Wooning. Voor de plaatsing van het kookgedeelte hebben we ook zelf een houten constructie gebouwd zodat deze niet in de lades zakt. Bij het plaatsen van de koelkast en vries combinatie blijkt dat de bijbehorende fronten niet matchen. Dit is inmiddels opgelost. Tenslotte zaten op 4 fronten geen gaatjes voor de handgrepen. Normaliter zou een keuken in een a twee dagen geplaatst kunnen worden maar we zijn er inclusief weekend 5 dagen mee bezig geweest. Alles bij elkaar zijn wij teleurgesteld in de levering van onze keuken. Voor zo een grote uitgave verwachten we een betere zorg.
FOTO VAN REDWAN HAROON
Koelkastdeur
“Raden het niet aan”
Betreft Ardland Keukens Door Frank en Renée van der Horst op donderdag 26 dec 2019 19
In december 2018 hebben wij een keuken bij Ardland gekocht. De levering werd te elfder ure uitgesteld, waardoor we ook nieuwe afspraken met stukadoors en installateur moesten maken. Bij levering begin maart 2019 was het granieten aanrechtblad en de onderplint gebroken. De sensorknop van de verlichting bleek ook niet goed te werken. De achterwand moest nog ingemeten worden, en konden we nog veranderen in glas in plaats van graniet. De minderkosten zouden worden verrekend. In het begin verliep de communicatie nog redelijk, wel moesten wij steeds het initiatief nemen. Half april is het blad en de plint gemonteerd, maar was er nog steeds problemen met de verlichting. Twee weken na montage was er lekkage met de kraan. Ardland nam in eerste instantie geen verantwoordelijkheid en verwees ons naar de leverancier, die contact met ons zou opnemen. Dit gebeurde niet, uiteindelijk heeft Ardland een nieuwe kraan opgezet, die ook lekte. De lekkage zorgde voor schade aan binnenkast en de pas geschuurde parketvloer. In overleg met Ardland hebben we zelf een kraan via internet gekocht die we zelf zouden plaatsen. We hebben hier uitvoerig met Ardland over gesproken, maar ze hebben ons geen enkele keer laten weten dat de montagekosten voor onze eigen rekening zou komen. De kraan was EUR 300 goedkoper dan dezelfde kraan die Ardland voorstelde. Uiteindelijk bleek het echter niet aan de kraan te liggen, maar was de kraan gewoon niet goed gemonteerd door Ardland. Vervolgens hebben we een monteur van Siemens laten komen, omdat de koelkast steeds drijfnat was van binnen. Dat bleek te liggen aan een verkeerde ophanging van de deur. Bij het verwijderen van een stukje schilderstape op een pasplint, liet de verf van deze pasplint los. Normaal zou een pasplint daartegen bestand moeten zijn, maar Ardland gaf aan een nieuwe pasplint "uit coulance" te vergoeden, terwijl dit onder de garantie valt. Pas in december is de laatste reparatie in de keuken geweest. Buiten het feit dat er veel misging in de installatie, heeft de communicatie met het bedrijf ons de meeste frustratie opgeleverd. Contactpersonen waren veelal niet bereikbaar, er werd gezegd dat we teruggebeld zouden worden, maar dat gebeurde nauwelijks. De terugbetaling liet lang op zich wachten en was niet uitgesplitst, zodat voor ons onduidelijk is wat nu precies is ingehouden dan wel betaald. Kortom, wij raden dit bedrijf niemand aan.
“Goede afspraken”
Betreft Keukenrijk Door Lianda en Edwin op dinsdag 26 nov 2019 19
Bij verschillende keukenbedrijven langs geweest voor een oriënterend gesprek. Keukenrijk gaf het beste gevoel omdat ze gelijk onze wensen begrepen. Keuken is echt geweldig geworden en mooie eyecatcher, we zijn er heel blij mee. Een granieten aanrechtblad van 360 bij 120 uit een stuk was spannend om te plaatsen maar ziet er geweldig uit. Goede afspraken kunnen maken en ook de montage is zeer vakkundig uitgevoerd. Geen afraffel werk, maar gewoon rustig de tijd nemen om alles netjes af te werken. Al met al, zeer tevreden en een aanrader om met deze partij in zee te gaan.
“Annulering”
Betreft Stonecenter Door Jesse op dinsdag 9 jul 2019 19
We hadden een prachtig granieten blad gezien voor een goede prijs. Na het doorsturen van de maten van onze keuken werd er aangeveven dat dit blad geleverd kon worden. Nadat er een in lmeting had plaatsgevonden bleek dat het de beschikbare bladen toch niet de juiste afmeting had.

Nadat we een aantal opties hadden bekeken die ee minder mooi vonden, en die +/-1000 meer kosten dan het type dat we graag hadden willen hebben, gaven we aan van de koop af te willen zien. Hierbij was er inmiddels door ons voor de inmeting al een aanbetaling gedaan van +/-500.

Inmiddels zijn we een maand verder en helaas hebben we ons geld nog steeds niet ontvangen. Stonecenter geeft aan wel 180 in rekening te willen brengen voor het inmeten. Afspraken over terugbellen worden niet nagekomen een zeer onklantvriendelijke houding van de mdw van het filiaal in Breda. Aan de hand van de door ons doorgegeven maten had men kunnen weten dat het blad niet zou passen en toch is men komen inmeten. Fouten maken is menselijk, maar deze dienen dan wel opgelost te worden. Erg jammer, vooral aangezien het eerste contact en het inmeten wel goed ging.
“Hoe koop je een keuken”
Betreft REDDY Keukens Door René Coenen op zaterdag 29 jun 2019 19
Het kopen van een nieuwe keuken moet een feest zijn. Het moet een fijn samenspel zijn waarbij de verkoper zijn kennis en kundigheid inbrengt in de totstandkoming van een keuken waar de koper meer dan 100% tevreden mee wordt. Waarbij iedere ochtend bij het zien de keuken u een glimlach op het gezicht tovert. Als koper van 3 keukens tot nu toe, ben ik helaas ook bij keukenverkopers geweest, die er vooral op uit waren om enerzijds zo snel mogelijk een handtekening te krijgen onder een voorlopig ontwerp en anderzijds een zo hoog mogelijke prijs (lees winst) te maken. Hiervoor werd niet geschroomd om druk te zetten, omdat er alleen vandaag een speciale korting van wel € 500 was of omdat de afzuigkap vandaag gratis was wanneer er nu werd getekend. Wat een lariekoek! Niet serieus nemen! Weglopen is mijn devies! Maar naar welke keukenzaak dan wel toe te gaan? Vaak is het luisteren naar ervaringen van familie en vrienden een goede eerste stap. Zo selecteer je er een aantal. Maar bedenk dat de ervaringen van familie en vrienden niet altijd zullen aansluiten bij jouw eigen verwachtingen van een keuken. Ga daarom wel naar deze keukenzaken toe om je te oriënteren wat er zoal te koop is. Bepaal daarna je eigen wensen. Heb je deze op een rijtje, ga dan het gesprek met de deskundige keukenverkoper aan.

Ik kwam eigenlijk bij toeval bij John Kuijpers van Reddy Keukens in Vlaardingen op een zaterdagmiddag terecht omdat ik wist dat op het winkelcentrum Hoogstad een keukenzaak zat, waar ik een jaar of 2 daarvoor een nieuwe afzuigkap voor mijn bestaande keuken had gekocht. Eenmaal voor de deur bedacht ik me dat volgens mij de zaak vroeger anders heette. Wat betreft de soort keuken wist ik intussen precies wat ik wilde. Hoogglans wit met een diepzwart granieten blad. Ook ik ben tenslotte een gemiddelde Nederlander van dertien in een dozijn! Ik zag een verkoper in de zaak zitten die klanten in gesprek was. "Dan maar rustig rondkijken of er iets aansluit bij wat ik wil", dacht ik . De verkoper zag mij rondlopen en rondkijken en besloot toch even naar mij toe te komen en zich te excuseren dat hij in gesprek was en mij niet nu kon helpen. Hij zei ook graag met mij willen praten op een ander moment. Kijk, van zoiets word ik blij! Dat is ondanks dat iemand geen tijd heeft, er toch even aandacht wordt geven. Ik besloot daarop op een andere dag terug te komen. Wedt trouwens nooit op één paard. Tegelijkertijd had ik daarom een gesprek bij een andere keukenzaak (je hoeft die beide keukenzaken niet te vertellen dat je dit doet; ze snappen dat in het algemeen heus wel), waar ik om precies dezelfde soort keuken vroeg. Naar wat later bleek had deze keukenverkoper (trouwens ook een heel sympathieke man) waarschijnlijk het idee dat ik heel vermogend moest zijn, omdat zijn prijs meer dan het dubbele was van de prijs die ik kreeg van Reddy Keukens. En ja, ik weet dat er verschil in kwaliteit kan zijn. Maar zoveel kwaliteit méér vroeg ik niet om. En daarnaast; mensen die geld hebben, hebben dit wellicht gekregen omdat ze het slecht kunnen uitgeven. Dus of je nu veel of weinig geld hebt. De insteek is dat je niet teveel wilt uitgeven! Ik vertelde deze verkoper dat hij in mijn ogen nu meer dan 50% korting moest geven om een acceptabele offerte uit te brengen. En wanneer hij dat ook zou doen, hij volstrekt ongeloofwaardig bij mij zou worden. De verkoper begreep dat hij zijn troef had gespeeld en verloren. Een mea culpa volgde niet en het contact stopte daarna.

Er volgde nog vele gesprekken over het ontwerp van de keuken met John Kuijpers. Ik wilde alles weten. Het is echt een ziekelijke eigenschap van mij. Zo van, op welke hoogte komt de oven? En dan vragen waar hij in zijn showroom een oven op die hoogte heeft. Om daarna zelf te controleren of dit niet te hoog is. Ik kan iedereen verzekeren, er is niets vervelender dan een gloeiend hete ovenschaal uit een oven halen die te hoog staat. Dan moet je op je tenen staan. Dat is niet handig! Hoe hoog moet het blad van de keuken komen? Niemand wil met een gekromde rug aan het aanrechtblad staan om de sperzieboontje te doppen. Hoe hoog moet de afzuigkap komen, zodat ik zonder mijn hoofd niet schuin moet knikken om op de achterste pan te kunnen kijken. Ik wilde graag een apothekerskast. Maar niet een waarin alle potjes rammelden tijdens het dichtdoen. Laat maar zien John, zei ik dan. En zo waren er zovele onderwerpen. Ik wilde alles zelf testen. En John begreep het. Toen ik eens aan hem vroeg of hij mij niet een vreselijke zeikerd vond, antwoordde hij dat hij het geweldig vond. Dat we niet bezig waren een keuken samen te stellen. Dat we bezig waren mijn keuken samen te stellen. En dat hij daarin een bijdrage leverde door zijn expertise op mij over te brengen. En hij durfde ook te zeggen dat ik met beide benen op aarde moest neerdalen, wanneer ik helemaal op hol sloeg.
John, wij samen hebben mijn droomkeuken verwezenlijkt. Ik ben er nog iedere trots op wanneer ik in de keuken kom. Dank je wel.

Voor de duidelijkheid. De achterwand heb ik zelf bedacht en laten maken. De digitale foto van de haven van Maassluis heb ik gevonden op internet en daarna gekocht van fotografe Nancy de Ridder. Deze heb ik daarna geconverteerd naar zwart/wit, bijgesneden en in 2 delen opgedeeld. De foto is daarna op folie geprint en gelamineerd tussen 2 glasplaten.
FOTO VAN RENÉ COENEN
Keuken met havenzicht
“Netjes”
Betreft The Stone Factory Natuursteen Door Ravi Rambaran op maandag 20 mei 2019 19
Ik was met spoed op zoek naar een nieuw en goedkoop aanrechtblad en kwam uit bij The Stone Factory. Ik kreeg via internet al heel snel een offerte en werd geadviseerd om langs te komen in de om daar het granieten blad te komen bekijken. Na de keuze zijn we ook uitstekend geadviseerd over de spoelbak, mogelijkheden, werkwijze, garanties en toekomstige mogelijkheden. Prachtig blad voor een minimale prijs netjes geleverd en vakkundig afgemonteerd. Ik ben zeer gelukkig met dit blad en het maakt de keuken zoveel mooier.
“Fantastische keuken”
Betreft Van der Stad Door pieter duker op dinsdag 18 dec 2018 18
Het plaatsen van een nieuwe keuken bij een klant vereist veel kennis, ruimtelijk inzicht en geduld van de verkoper. Al deze eigenschappen zijn ruimschoots aanwezig bij dhr. de Jong van van der Stad uit Nijmegen en hebben wij een fantastische keuken die voldoet aan al onze wensen en alles past geheel in ons budget.

Aanvulling ontvangen 18 december 2018: De aankoop is al geleverd: prima gegaan, alleen was het voor de monteur niet mogelijk zelf het granieten blad te plaatsen en moesten we anderen inschakelen, die daar op zijn minst "niet blij mee waren", wel een puntje van aandacht.
“Goed geholpen met werkblad”
Betreft Keukensale Door PvN op vrijdag 7 dec 2018 18
De medewerkers zijn beleefd en geduldig, geen types die je achtervolgen. Ik heb veel informatie gekregen, ook nadat ik diverse ben teruggegaan omdat ik nog niet helemaal zeker was van mijn keuze. Nadat was geconstateerd dat in het granieten werkblad een scheur zat, ben ik geholpen met een nood-werkblad tot dat het nieuwe werkblad kon worden geleverd. Dat was erg fijn want wat kan je zonder werkblad doen in je nieuwe keuken?
FOTO VAN PVN
“Verkeerde leveringen”
Betreft Bart Totaal Design Door Erik bakker op vrijdag 19 okt 2018 18
Veel mooie praatjes van de verkoper. Maar dat is dan ook het enige waar hij goed in is. Granieten blad kapot geleverd. Granieten tegellijst kapot geleverd. Houten paslijst kapot geleverd. Deuk in afzuigkap. Binnen 2mnd de oven stuk ( zelf maar gerepareerd) . Nieuw blad geleverd dat dikker is dan de oude dus niet meer onder de achterwand past. Nieuwe tegellijst weer kapot geleverd. Vervolgens hoor je 3 maanden niks meer van dit bedrijf. En schuift alles af op de leverancier. Nu bijna 9 maanden na aankoop nog steeds niet klaar en compleet. Wij zouden hier ook onze PVC vloer kopen.....maar dat doen we natuurlijk niet meer!! Hier gaat geen euro meer naartoe. Kijk uit met dit bedrijf!! Vraagt ook forse aanbetaling. Wordt geen slachtoffer en betaal pas als alles klaar en compleet is... Of sla dit bedrijf over in uw zoektocht naar bv een badkamer of keuken. Een gewaarschuwd mens ........
“Goede service 5 jaar later”
Betreft Stijl Keukens Door jo.lemmens op woensdag 29 aug 2018 18
witte glanskeuken van systemat gekocht incl 5* apparatuur, granieten werkblad en glazen achterwand. Het advies en montage waren perfect. Zelfs nu na 5 jaar de garantie voorbij is proberen ze je nog goed en gratis te helpen bij probleempjes. Ik kan stijlkeukens met een gerust hart voor 100% aanbevelen (en ik ben zeer kritisch en nauwkeurig)
“Klachtenjubileum”
Betreft Nieuwenhuis Keukens Door Dagmar op zondag 10 jun 2018 18
In december 2017 een keuken gekocht bij deze zaak in Groningen. Denk goed na als je een keuken afneemt van deze winkel. Bij mij was, na het plaatsen van de keuken, het volgende verkeerd gegaan:
- Er zit een scheur in één van mijn bovenkasten. Deze zit er nog steeds, want in de vervangende kast zaten nog meer scheuren in. Dus op naar kast nummer 3.
- Het hoekkastje (bovenkast) schraapt aan de onderkant
- De aan/uit knop van de verlichting doet het niet, waardoor alle lampjes niet gaan branden
- Een van de lampjes onderaan de kasten zit scheef, terwijl wij hadden afgesproken dat ze alle drie op een rij bevestigd moesten worden.
- Als ik wat druk op de deur van de vaatwasser, gaat de vaatwasser bewegen. Zit deze wel goed vast?
- De opstaande rand (graniet) is niet aangesloten op de muur. Er zit dus een gat tussen de muur en de opstaande rand.
- De opstaande randen rechts en links hebben niet dezelfde hoogte.
- Als het rechterkastje boven mijn vlakscherm open gaat, zoals deze nu open kan gaan, kan ik een beschadiging in de zijkant van mijn koelkast/oven krijgen. Dit komt doordat er een greep geplaatst is aan de kast. Dit kan niet in het huidige ontwerp.
- De spoelbak/gootsteen is niet goed gekit. Ga met een vinger er overheen en u voelt het verschil.
- De dikte van de kit is niet overal even groot. Er is raar gekit.
- Er zitten, door de vorige monteur, rare kitvlekken op mijn aanrecht.
- De overgang aanrechtblad en muur is niet gekit. Volgens Nieuwenhuis wordt dit niet gedaan, omdat de zuren van het kit in het aanrechtblad trekken. Echter, waarom is de overgang van het aanrechtblad en de koelkast wel gekit? En waarom was het achteraf geen probleem voor de monteur om het te kitten? Hij waarschuwde niet voor zuren die in zouden trekken in het blad.
- Alle troep is achter mijn plint geschoven door de eerste monteur. Is bestaat ook zoiets als een afvalzak?
- Lichtlijst is tot twee keer toe verkeerd geleverd (een niet afgewerkte lichtlijst).

Nieuwenhuis Keukens lost dit erg zakelijk op. Tot op heden geen 'pleister op de wond' ontvangen... Beetje bij beetje wordt alles opgelost, maar het is nu juni en de keuken is gekocht in december. Wellicht hebben wij straks samen een 1 jarig jubileum?! Want het duurt allemaal zo lang...
FOTO VAN DAGMAR
“Totaal niet tevreden”
Betreft KeukenConcurrent Door Rob op vrijdag 27 apr 2018 18
Vanaf het begin is het al fout gegaan, eerst kwam het inmeten en daar bleek de man een hele andere tekening te hebben als ik en de bovenkastjes 3x zaten er niet bij en volgens hem had ik die er niet bij genomen maar in mijn contract stonden ze wel, maar er werd niks opgemeten en dat zou gevolgen hebben. Adviseur Vormer, Kim had er puinhoop van gemaakt en schijnbaar hadden we allebei een ander contract, na belletje Hoorn keukenconcurrent werd me verteld dat mijn contract bindend was?.

We hadden een totaal pakket genomen en alles zou verder geregeld worden zonder kosten 850 euro voor maatwerk, deze man is 4 uur bij ons geweest heeft een uur twee stroomleidingen gelegd en 25 euro zwart betaald om stroom in mijn meterkast te krijgen voor mijn modem en mijn kraan liet hij zitten, meer als 20 jaar oud met gevolg dat bij aansluiting afwasmachine gelijk de boel in storing vloog volgens de expert teveel kalk in de kraan en hij begreep niet waarom hij hem niet vervangen had, stopcontacten vielen bij montage van de keuken zo van de wand want die had hij gewoon los tegen de muur gezet en ook de persoon die de boel op laatste dag aansloot 10 euro betaald om hier nieuw stopcontact op te zetten kosten 18 euro en de twee stopcontacten boven mijn aanrecht moest ik ook zelf kopen en toen ik hem belde of hij ze erop wilde zetten weigerde hij dat dus weer naar keukenconcurrent Hoorn gegaan om mijn beklag te doen maar die verwezen me naar karwei en zeiden dat ik het heel goedkoop zelf op kon lossen. maatwerk 850 euro, zwart door missers maatwerk 35 euro en 18 euro contact en 2 stopcontacten op de wal maakt 25 euro. Is 78 euro extra op de al betaalde 850 euro belachelijk voor woorden.

ik heb daarna boze sms naar die Peter van maatwerk gestuurd en gezegd dat hij een prutser is maar hij beweert dat ie kraan getest had en dat hij ok was.

monteur kwam alleen voor twee aanrecht bladen graniet dus moest ik hem helpen met tillen, ook weer schade aan mijn muur want het paste maar net, maar dat is te verhelpen en kan die jongen weinig aan doen. Ook zag ik dat hij vreselijk veel moeite had de afwasmachine in de kast te krijgen en hij wankelde, logisch blijkt achteraf want de persoon die alles aansloot moest hem er weer uit trekken omdat de slang er gedraaid onder lag en de machine stond erop

Nu komen we er achter dat er een kras van zeker 7 cm op het korte aanrecht blad zit vlak naast mijn kraan en dat zie je pas als je het schoongemaakt heb maar het zit er wel en ben er niet blij mee en hij heeft de punten niet mooi op elkaar gezet naar het andere blad maar goed dat is detail. We hebben al contact gehad met de klantenservice Lilian en zouden dit naar haar mailen met de desbetreffende fotos.
“Meer dan uitstekend geholpen”
Betreft Potman Jr. Door Patricia op zaterdag 6 jan 2018 18
Wij zijn zeer tevreden over Potman keukens, goede adviezen, de juiste begeleiding, niet opdringerig, een hele goede service en dat alles tegen een scherpe prijs. Jeroen Potman heeft ons meer dan uitstekend geholpen! De keuken is op het afgesproken tijdstip geleverd, echt alles maar dan ook echt alles was tiptop in orde, geen oneffenheden, geen zaken die niet klopten, geen dingen die gemist of niet geleverd zijn en belangrijk geen beschadigingen. Wij hebben, bij vorige woning en verbouwingen, niet eerder meegemaakt dat een geleverde keuken bij plaatsing en daarna zo compleet was en wij zo tevreden zijn! Wij kunnen ons niet vinden in de negatieve reviews. Afspraken worden meer dan nagekomen. Bijvoorbeeld; meer dan een jaar na plaatsing van de keuken hebben wij onlangs advies gevraagd hoe het granieten aanrechtblad het best gereinigd kan worden. Wij hebben wederom goed advies gekregen en als service heeft Jeroen ons geheel kosteloos twee flesjes speciale reinigingslotions toegestuurd. Wij zijn nog steeds heel erg blij met onze keuken en kunnen Potman keukens uit Meppel van harte aanbevelen!
FOTO VAN PATRICIA
Keuken met granieten blad
“Zeggen alles om te verkopen”
Betreft Brugman Door P. Verschelden op vrijdag 11 aug 2017 17
Omdat het granieten blad van de oude keuken op zijn plaats moest blijven, hebben wij nieuwe kasten gekocht met dezelfde maten als de oude kasten. Om bovenvermelde reden is de plaatsing door ons zelf gedaan. Bij aflevering moest het gehele bedrag betaald worden voordat men de keuken onderdelen binnen bracht.

Volgende klachten en opmerkingen naar Brugman Keukens verstuurd na eindelijk een email adres te hebben gekregen.
- Halfhoge inbouwkast: Waarom bestaat de bovenkant van deze kast slechts uit een halve plank?
- Bovenkast voor de halfhoge inbouwkast: Waarom is deze bovenkast, welke in de factuur foutief onderkast genoemd wordt, niet voorzien van een gesloten bovenkant?
- Waarom is deze bovenkast in plaats van een plaat als bovenkant, voorzien van een zichtbare metalen strip?
- Waarom is deze bovenkast voorzien van houders voor stelpoten?
- Ventilatierooster voor koelkast: Het in de plint te monteren ventilatierooster is een schande. Het ziet er uit als het overblijfsel van een groter, slecht ontworpen geheel en als onvolledig.
- De kleur is afzichtelijk en haalt het aanzien van elke keuken naar beneden.

Er waren nog meer opmerkingen en vragen, maar daar reageerde men helemaal niet op of het antwoord dat men gaf, liet duidelijk zien dat Brugman Keukens helemaal niet weet waar men het over heeft. Na een aantal standaard emails ontvangen te hebben waarin men vals beweerde, geprobeerd te hebben om ons telefonisch te bereiken, kreeg ik een paar antwoorden die nergens op sloegen.
- De Half hoge kast is voorzien van een halve plank: Graag dit punt nader uitleggen, zodat ik dit voor u kan nakijken.
- De bovenkast is besteld als onderkast en heeft daarom geen gesloten bovenkant. Hiervoor is het extra korpusmateriaal besteld ( met de maten 70 x 70 cm i.p.v. van 60 x 55 cm ). Helaas kan de leverancier de bovenkast niet leveren zonder de houders voor de stelpoten. Mijn collega heeft geprobeerd deze zonder houders te bestellen. U dient deze zelf te verwijderen.
- Het ventilatie rooster is alleen in de kleur wit of RVS leverbaar, op uw verzoek kan ik kosteloos een rooster bestellen. Ik verneem graag welke kleur uw voorkeur heeft.
- Wat er onduidelijk is aan een halve plank, kan alleen Brugman Keukens zeggen.
- De bovenkant van de bovenkast moet men dus van een overmaats stuk korpusmateriaal zelf op maat maken en proberen in de kast te monteren zonder uitwendige sporen. Dit materiaal is bijna niet mooi te verzagen, behalve in een daarvoor uitgeruste werkplaats. Als men dit materiaal apart bestelt heeft, waarom dan niet op de juiste maat?

Behalve het extra werk en het eindeloze wachten op reacties van Brugman Keukens, is het meest irritante wel dat men pretendeert alles te kunnen leveren naar de wens van de koper, maar dat men van te voren al weet dat de geleverde onderdelen niet naar de wens van de koper zullen zijn. Men heeft er bij Brugman Keukens helemaal geen probleem mee om onwaarheden te vertellen. Verkopen is het enige waar in men geïnteresseerd is. Klantenbinding is niet van belang, omdat je toch niet elk jaar een keuken koopt. Wat men klantenservice noemt, is een lachertje. Men weet helemaal niets van keukens, is te dom om iets te begrijpen en te lui om echt navraag te doen. Men wil het liefst telefonisch contact, want men wil niets op papier zetten. Dat kan je immers later niet meer ontkennen. Mijn advies: koop niet bij Brugman Keukens. Je bent bij Brugman Keukens alleen maar blij met je nieuwe keuken totdat die geleverd wordt, want dan begint de ellende en leer je hun arrogantie kennen
FOTO VAN P. VERSCHELDEN
Halve bovenkast
“Het drama”
Betreft KeukenConcurrent Door Marcia konings op donderdag 10 aug 2017 17
Wat een drama drama en nog eens drama. In de winkel goed geholpen, alles kon en niets was te veel maar de levering laat zeer veel te wensen over. Afgelopen december hebben we de keuken geleverd gekregen (nou ja delen dan...) wij wilden deze zelf zetten aangezien we de keuken van 0 tot (bijna) 100% gingen vernieuwen. Bij de eerste levering misten we al vanalles, en waren er dingen beschadigd. Bij het zetten kwamen we nog veel meer tegen, en hebben we dus veelvuldig onze belminuten moeten gebruiken om de klantenservice aan de lijn te krijgen (ja vakanties he...) en dan ook nog eens tot een oplossing te komen. Bij een keuken van ikea krijg je nog plaatsingstips, maar nee bij de keukenconcurrent laten ze je gewoon tobben met een keuken van bijna 10.000 euro. Afgesproken dat het blad zou oversteken, blijkt dat als er eens een monteur komt dat dat dus niet zo is. Een hoekplankje moeten we nu zelf zagen uit een stuk gelakt hout. Ik hoef niemand te vertellen hoe dat eruit gaat zien zeker? Gelakt hout zagen gaat vaak niet zonder springende lak.apparaten die het niet doen, of eingelijk niet passen. Het enige wat wel klopte was het granieten blad ( gelukkig maar want anders kost het jezelf flink geld). Met deze keuken niet anders dan drama gehad en dus ook de laatste keer dat wij een keuken kopen bij deze gelddieven. De messenset die belooft is is ook al sinds december onderweg.ze kunnen die messenset steken waar de zon niet schijnt. Nooit meer keukenconcurrent voor ons!
“Garantieperikelen”
Betreft Marquardt Keukens Door Ela Shirast op donderdag 11 mei 2017 17
In de Keukenblad is bij het eerste intensief gebruik (binnen 2 maanden) een breuk ontstaan en Marquardt onttrek zich van de afgegeven garantie. Service afdeling weigert eerst langs te komen en als ze langskomen willen geen verantwoordelijkheid nemen.
FOTO VAN ELA SHIRAST
Granieten keukenblad
“Aanrader”
Betreft The Stone Factory Natuursteen Door A. Welsch op donderdag 27 apr 2017 17
Granieten aanrechtbladen voor u-vormig keuken met uitsparingen voor kookplaat,spoelbak en kraan. Verkeerde inmeting had 1 verkeerd blad tot gevolg. Dit is met een nieuw gezaagd blad keurig opgelost. Adviezen waren goed. Afwerking goed. Prijs/kwaliteit gunstig. Keuken als nieuw met schitterend aanrecht. Aanrader.
“Fijne ervaring”
Betreft Stonecenter Door Steph op vrijdag 7 apr 2017 17
Wij hebben een granieten aanrechtblad van stonecenter. Ik ben een hele moeilijke beslisser maar ze hadden in de showroom echt een engelengeduld met me. Met de juiste adviezen van hun een keuze gemaakt en nog steeds superblij. Alles zonder complicaties verlopen. Alles komen inmeten en op de dag van levering kleine aanpassingen gelijk gedaan. Topservice!!! Goede uitleg over alles en werd echt duidelijk gemaakt dat als er iets mocht zijn ik hun altijd mocht bellen. Ik kan er niks anders van maken dat ik zeeeer tevreden ben en mocht ik in de toekomst weer iets soortgelijks nodig hebben ik naar geen ander zou willen!! Dus ik vind Stonecenter zeker een grote aanrader!
“Mooie keuken maar niet tevreden met service”
Betreft Marquardt Keukens Door Vlad op donderdag 23 mrt 2017 17
Het is een mooi keuken, geleverd met een aantal kleine defecten, oa twee delen van de keukenblad scheef aan elkaar gelijmd. Dit is later hersteld, echter is de blad door de herstel werkzaamheden iets beschadigd (twee kleine putjes bij de naad). Kosten reparatie door de blad leverancier - 110 euro, maar Marquardt weigert hier iets aan doen omdat de reclamatie tijd van 5 dagen verstrekt is. Van mij krijgen de installatie en de service van Marquardt dik onvoldoende. Dit geldt ook voor de medewerkers van de klantenservice. NB de graniet bladen komen niet uit Duitsland zoals beweert wordt maar van een leverancier uit Tilburg.
Meer artikelen