Feedback

Keuken kopen in Duitsland

Een keuken kopen in Duitsland: een goed idee?

Een paar bekende clichés op een rij: keukens in Duitsland zijn veel goedkoper dan in Nederland, Duitse keukens zijn van veel betere kwaliteit, en Duitse verkopers en monteurs zijn beleefder, klantvriendelijker en nauwkeuriger dan hun Nederlandse collega’s. Daarmee is de keus om bij onze oosterburen te kijken snel gemaakt.

Winkels met Duitse keukens
Goed gewaardeerde keukenzaken met keukens uit Duitsland
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,8 uit 165 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,8 uit 341 ervaringen
• Arma Keukens en Sanitair
   
(Nunspeet Gelderland) score 9,8 uit 550 ervaringen
• Ardi Keukens
   
(Sint Annaland Zeeland) score 9,7 uit 342 ervaringen
• Keur Keukens
   
(Haarlem Noord-Holland) score 9,7 uit 367 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,7 uit 267 ervaringen
• DB KeukenGroep
   
(8 vestigingen) score 9,7 uit 2167 ervaringen
• Kex Keuken Expert Volendam
   
(Volendam Noord-Holland) score 9,7 uit 61 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.

Goedkopere prijzen
Om met de prijs te beginnen: Op Qasa staan veel ervaringen van kopers met offertes uit Duitsland en Nederland, en de ene keer was de keuken in Nederland goedkoper en de andere keer in Duitsland. Het ligt er vooral aan welke keukenzaken in Nederland en Duitsland offerte gevraagd wordt en om wat voor keuken het gaat. Dus JA, keukens zijn in Duitsland regelmatig goedkoper dan in Nederland, maar NEE, lang niet altijd en het kan juist ook in Nederland voordeliger uitvallen.

Het beeld van de goedkopere Duitse keuken ontstaat mede doordat in Duitsland vaak meteen een definitieve prijs wordt gegeven. Prijsonderhandeling is nauwelijks mogelijk en meestal niet nodig. In Nederland moet soms op het scherpst van de snede worden onderhandeld over de prijs, en vaak is prijsonderhandeling nodig. Daarbij krijgt u eerst een veel te hoge "start" prijs voorgesteld, en in de onderhandelingen gaat de prijs dan stap voor stap naar beneden totdat u bij de echte "eind" prijs komt. Als deze Nederlandse "start" onderhandelingsprijs wordt vergeleken met de Duitse directe eindprijs, dan lijkt het inderdaad alsof Duitsland veel goedkoper is. Een kleiner maar groeiend aantal Nederlandse keukenbedrijven hanteert een Duitse stijl met directe netto eindprijzen met geen of slechts zeer geringe kortingen. Tussen deze Nederlandse netto prijsaanbieders, en de keukenzaken die echt uit Duitsland komen, bestaat nauwelijks nog prijsverschil.

Kwaliteit
Is de Duitse keuken beter dan de Nederlandse keuken? Het (over)grote deel van de keukens in de Nederlandse showrooms komt uit Duitsland. Dit geldt ook voor keukenapparatuur, deze is in de regel van Duitse makelij. Hier ligt dus geen verschil.

Verder ligt de kwaliteit van een keuken deels aan de montage. Feit is dat Qasa bijna uitsluitend positieve feedback krijgt over de montage als de keuken in Duitsland is gekocht. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de Duitse 'Gründlichkeit'. Over Nederlandse keukenleveranciers bezit Qasa veel meer ervaringen, en hier zijn heel veel Nederlandse monteurs te vinden die zeker net zo goed zijn als hun Duitse collega's. Feit is wel dat we, vooral bij bepaalde Nederlandse keukenzaken, ook veel klachten over de montage krijgen.

Service
Zijn Duitse keukenverkopers beleefder en prettiger dan hun Nederlandse collega’s? Dat hangt ervan af wat u als beleefd en prettig ervaart. De nettoprijzen methode die de meeste Duitse zaken hanteren wordt in de regel als prettig ervaren. Verder is de ene keukenzaak de andere niet, dat geldt voor zowel Nederland als Duitsland. Nederlandse verkopers zijn over het algemeen wat vlotter en commerciëler dan hun Duitse collega's. De Duitsers zijn wat formeler en preciezer. Maar het ligt er vooral aan welke keukenzaak in Nederland of in Duitsland bezocht wordt, en ook welke verkoper u treft.

Conclusie
Er zijn verschillende goede Duitse keukenleveranciers in het grensgebied met Nederland actief. Deze keukenwinkels in Duitsland zijn de moeite van een bezoek zeker waard. In het algemeen hebben we op Qasa positieve feedback over Duitse keukenleveranciers.

Maar let wel dat er ook in Nederland verschillende goede keukenleveranciers zijn die de moeite van een bezoek net zo goed waard zijn en over wie Qasa eenzelfde soort positieve feedback heeft. De Duitse kwaliteit en prijsstelling zijn zeker ook in Nederland te vinden.

Tips voor het kopen van een keuken in Duitsland
Het is verstandig om met de volgende zaken rekening te houden:
• Maak in verband met de reistijd vooraf een afspraak en vraag naar een Nederlands sprekende adviseur.
• U bent er meestal niet met één bezoek aan Duitsland, vaak zijn meerdere bezoeken nodig.
• Als u de Duitse taal helemaal niet machtig bent, neem dan iemand mee die de taal wel spreekt.
• Let op dat de koopovereenkomst in het Duits is en onder Duits consumentenrecht valt. Vraag daarom naar uw rechten en naar welke garanties u krijgt.
• Vraag na welke voorrijkosten worden berekend als er een reparatie moet worden uitgevoerd.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Service van de bovenste plank”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Willem & Ria Snippe op donderdag 22 okt 2020 20
Op aanraden van een collega zijn we terecht gekomen bij Ekelhoff. Via de website hebben we een afspraak gemaakt. Daarbij kon je aangeven dat je graag geholpen wilt worden door een Nederlandssprekende adviseur. Wij zijn uitermate tevreden over het gehele aanschafproces van onze keuken. Tijdens onze afspraak met de heer Uwe Brama werd uitgebreid de tijd genomen om tot in detail de keuken te ontwerpen en samen te stellen. Geen vraag was te gek en hij dacht fantastisch met ons mee. Zijn adviezen en tips hebben ervoor gezorgd dat we nu genieten van een fantastische keuken, die uitstijgt boven onze verwachtingen en dromen! Wat wij zeer prettig vonden, was dat er totaal geen druk werd gelegd om tot een overeenkomst te komen. Wij vonden dat een verademing vergeleken met eerdere ervaringen bij andere keukenzaken in Nederland. Er is aandacht voor de klant, kwaliteit staat zeer hoog in het vaandel en men is helder over wat geboden kan worden tegen een goede prijs. Dat is niet de goedkoopste prijs, wel een eerlijke! De installatie van de keuken is zeer zorgvuldig en nauwgezet uitgevoerd door 2 vakbekwame monteurs. Na de montage gaven ze een uitgebreide uitleg over de werking van de apparatuur en hoe de keuken te onderhouden. We gebruiken de keuken nu ruim anderhalf jaar. Afgelopen week werden we gebeld door een medewerker van Ekelhoff met de vraag of de keuken ons bevalt en of we nog tegen problemen zijn aangelopen. Tevens werd aangeboden een monteur langs te sturen om alles na te lopen en waar nodig bij te stellen. Dat is nog eens service van de bovenste plank! Kortom, wij zijn zeer tevreden over de werkwijze en de service van Ekelhoff en natuurlijk ook over de kwaliteit van de keuken. Het is de moeite meer dan waard om de rit naar Nordhorn in Duitsland te maken. Maak van te voren via de website een afspraak, dan weet je zeker dat er iemand is die tijd voor je heeft.
FOTO VAN WILLEM & RIA SNIPPE
Keuken met eiland
“Super tevreden”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door A. van de Kleut op maandag 21 sep 2020 20
Voor onze nieuwe keuken zijn wij begin maart in Nordhorn bij Kuchenhaus Ekelhoff geweest. Onze vorige keuken hebben wij ook in Duitsland gekocht omdat de prijs/kwaliteit/service verhouding daar veel beter beter is dan in Nederland. Ook familieleden en kennissen hebben deze ervaring. Het is zeker de moeite waard om daarvoor de grens over te gaan. Wij werden op afspraak geholpen, wat wij heel prettig vonden. Er werd alle tijd voor ons genomen, zijn heel vriendelijk geholpen door de heer Reineke en kregen een goed advies. Wij hebben gekozen voor een Siematic keuken uit de serie SLX Pure met apparatuur van Miele en Gaggenau. Om alle details te bespreken volgde een tweede gesprek waarin na afloop een offerte werd gemaakt en wij hele leuke artist impressions van de keuken meekregen. Na een inmeting in juli werd onze keuken eind augustus geplaatst. Alles gebeurde super netjes, deskundig en professioneel. Er ontbraken nog enkele niet belangrijke onderdelen die op 15 september nog zijn gemonteerd. Ook weer even zorgvuldig en netjes. Echt heel goed om te zien hoe zorgvuldig en met eergevoel de monteurs hun werk doen. Wij zijn echt super tevreden over het hele proces van aankoop, plaatsing en after service en kunnen Ekelhoff echt aanbevelen. Wat ook heel prettig is, is dat alle medewerkers ook Nederlands spreken en dat, als wij telefonisch contact zochten, wij heel netjes meteen te woord werden gestaan.
“Zijn erg tevreden”
Betreft Ijtsma Keukens Door Hans de la Mar op donderdag 25 jun 2020 20
We hebben bij IJtsma een keuken gekocht die september vorig jaar geplaatst is. Het is niet zo'n groot bedrijf, werkt met zzp'ers die de keuken plaatsen. De zzp'ers die voor hen werken zijn wel steeds dezelfde, zodat er een binding is met het keukenbedrijf. We zijn prima geholpen, erg duidelijke offerte, direct prijzen en tekeningen op tafel. Dat was een verademing na groot bedrijf in Nunspeet (voor offerte moesten we een nieuwe afspraak maken) en Duitsland (nee, tekeningen geven we niet mee). Verkoper gaf ook goede alternatieven voor onze ideeën. Bij plaatsing een paar kleine beschadigingen. Zonder enige discussie werden er snel vervangende panelen geleverd. Op al onze opmerkingen werd snel en adekwaat gereageerd. Geen enkele verrassing achteraf. We hebben expres even gewacht met het plaatsen van een recensie, zodat we de behandeling van mankementen die wat later zichtbaar worden mee konden nemen. Maar na 10 maanden hebben we nog steeds geen enkele klacht. U zult begrijpen dat we erg tevreden zijn.
“Van harte aanbeveling”
Betreft Keukenloods Door mw. D Kusters op dinsdag 9 jun 2020 20
Ik ben heel erg tevreden over mijn keuken aankoop via keukenloods Rotterdam.
Arno Krimpenfort heeft mij gedurende het gehele aankoop & bestel en leverings proces erg goed geïnformeerd en geadviseerd. Ook toen ik een aanpassing wilde (voor het bestellen van de keuken) was dit geen probleem. Ik heb een mooie witte hoogglans keuken gekocht met een natuurstenen zwart werkblad en inbouw apparatuur van Siemens. Geen goedkope aankoop maar gezien de prijs-kwaliteit zeker de moeite waard en een mooie investering in mijn huis. Tijdens de corona crisis werd ik continu op de hoogte gehouden over de levering van de keuken. Keukenloods heeft er alles aan gedaan om de keuken op tijd geleverd te krijgen vanuit Duitsland. Dit was even spannend. Mijn complimenten dus hiervoor aan keukenloods team. De keuken is ook op de afgesproken datum gemonteerd. Dit is keurig gedaan door twee vriendelijke en bekwame monteurs. Ik kan keukenloods Rotterdam van harte aanbevelen. U kunt daar zonder zorgen tot aanschaf van uw droom keuken over gaan.
“Goede indruk maar niet echt meedenkend”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Roos op woensdag 3 jun 2020 20
We hebben ruim een jaar geleden een keuken laten plaatsen door Ekelhoff Kuchen. We waren heel enthousiast, gesprek in Duitsland was gewoon in Nederlands en we kregen goede service, geen snelle verkooppraatjes. Plaatsing ging goed, in tegenstelling tot onze vorige keuken werd al de troep meegenomen en alles werd schoon achtergelaten. Later kwamen we erachter dat de naden van de zithoek niet gekit waren (zie foto's), daar hebben we over gebeld en twee mails over gestuurd maar hebben we nog geen reactie over gehad. De zilvervisjes vinden dit namelijk een fijne plek om in te schuilen... Voor de kookplaat is het aanrecht al uit gaan zetten (zie foto's), we hebben af en toe een pan die overkookt maar dat hadden we in het vorige huis ook en daar hadden we, na jaren, geen last van. Hier kregen we wel een reactie op, dat dit niet onder de garantie valt en we dit zelf zullen moeten vergoeden. Kortom, eerste indruk goed, maar als het op garantie aankomt moeilijk te bereiken/ niet echt meedenkend. Dan had ik liever een keukenboer in de buurt gehad!
FOTO VAN ROOS
Geleverde keuken
“Hele mooie keuken”
Betreft Velthuizen Keukens Door Familie Berendsen op zaterdag 14 mrt 2020 20
In 2018 begonnen we met onze zoektocht naar een keuken voor ons nieuwe huis. Dus we zijn bij diverse winkels geweest in zowel Nederland als Duitsland. Bij Velthuizen keukens werden heel vriendelijk ontvangen en werden we door Johan verrast met een leuk ontwerp. Helemaal geen druk met dingen als "nu beslissen voor deze prijs" of "ik moet even met de manager overleggen". Dat was voor ons al een goed teken. Vervolgens zijn we langs gekomen voor de 3D tekening en hebben we details doorgesproken. Pas de afspraak erna hebben we onze handtekening gezet onder een offerte die helemaal volgens onze wensen was. En toen begon het lange wachten, want ons huis zou pas eind 2019 worden opgeleverd. Tegen de zomer van 2019 hebben we nog eens om tafel gezeten en vanwege de gekozen vloer veranderde de frontjes van de kasten waarbij Johan met een frontje kwam dat voor ons even slikken was, maar het staat echt heel goed in de keuken. Januari 2020 kon dan eindelijk de keuken worden geplaatst. Ruud nam er 4 dagen voor en het was duidelijk dat hij niet van half werk houdt. Het resultaat is dan ook een hele mooie keuken. Hij werd nog officieel opgeleverd door Martin en daarna nog eens afgesteld. Johan is ook nog langs geweest om het eindresultaat te bekijken. Service heeft Velthuizen Keukens hoog in het vaandel. We hopen natuurlijk dat er niks kapot gaat ofzo, maar we zijn er van overtuigd dat ze ook in de toekomst nog klaar staan voor ons.
“Zeer tevreden”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door R. de Boer op vrijdag 27 dec 2019 19
We hebben iets meer dan een jaar geleden een keuken gekocht bij Ekelhoff in Nordhorn. Via kennissen hoorden we dat keukens in Duitsland vaak beter en goedkoper zijn dan in Nederland. We waren bijzonder positief verrast toen we gingen kijken: een leuk dagje uit met lekkere koffie en kuchen, maar ook zeer veel keuze en bijzonder professionele hulp. De adviseur die ons hielp, Michael Meyer, heeft ons bijzonder goed geholpen. Taal was even wennen, maar hij verstond Nederlands, en we konden zijn Duits (met af en toe een paar woorden Nederlands) goed volgen. Wat we bijzonder prettig vonden was dat hij echt goed en praktisch advies gaf en erg veel ervaring en kennis had. Een aantal keer adviseerde hij de (veel) goedkopere optie omdat die voor ons beter zou zijn, dat gaf veel vertrouwen. Ook de installatie verliep prima: zeer professionele monteurs die doen wat ze beloven (ik heb veel slechte verhalen van allerlei Nederlandse bekende keukenleveranciers gehoord en gelezen). De prijs viel erg mee (al blijft het natuurlijk een hoop geld): omdat Ekelhoff groot is en Duits, kunnen ze zeer scherpe prijzen onderhandelen met leveranciers zoals Siemens. Ook erg leuk (en lekker!) was dat we een gratis kook workshop van Siemens kregen bij Ekelhoff. Daar kwamen we alleen zeer tevreden klanten tegen (of hadden ze die speciaal voor ons uitgezocht ;-)).
FOTO VAN R. DE BOER
Geleverde keuken
“Sympathiek bedrijf”
Betreft KBC Scharnegoutum Door Bergsma op maandag 16 dec 2019 19
Vorig jaar had ik een showroomkeuken gekocht in Duitsland met een Quooker Flex kraan. Nu ik de Quooker kraan wilde installeren ontbraken er een aantal belangrijke onderdelen. Via Hans Veenstra kreeg ik de tip om Quooker te contacten en het probleem voor te leggen en dat Quooker de service op een hoog niveau heeft staan. Mocht ik er niet uitkomen, dan zou hij dit voor mij oppakken. Bleek een gouden tip. Gratis verzending, gratis onderdelen en binnen een werkdag wordt dit bezorgd. Al vaker heb ik dit bedrijf in Scharnegoutum leren kennen als een sympathiek en eerlijk bedrijf. (aanschaf keuken vorige woning, installatie badkamer via Friso/KBC)
“Vakkundig gegaan”
Betreft KuechenWelt Door Ruud Koopman op maandag 2 dec 2019 19
In april hebben wij een keuken besteld bij Kuechenwelt. Wij waren vlak daarna wel een beetje geschrokken van klantenreacties op het internet. Directeur Ronald heeft toen uitgelegd dat er problemen zijn geweest met een producent in Duitsland die in de crisistijd failliet was gegaan. Onze keuken was echt een paar duizend euro goedkoper dan de offerte die wij elders hadden opgevraagd. In juli is styliste Stephanie bij ons thuis geweest. Zij heeft nog een paar goede adviezen gegeven en heeft de order helemaal gecontroleerd en definitief gemaakt. In november is onze keuken door monteur Jordi geïnstalleerd. Super vakkundig. Wij zijn echt heel tevreden over Kuechenwelt.
FOTO VAN RUUD KOOPMAN
Greeploze keuken
“Totaalbeleving”
Betreft ASWA Keukens Door Vincent op woensdag 13 nov 2019 19
Na veel andere keukenzaken bezocht te hebben zijn wij eind 2018 bij Aswa Keukens vestiging Hilversum terecht gekomen. Onze verkoopadviseur was Ralph Hekkers. Wij zochten een keuken voor ons nieuwbouwhuis in Amsterdam en wij hadden een lichte voorkeur voor het merk Siematic. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om een Siematic keuken te kopen bij Aswa. Qua prijs-setting kon Aswa (uiteindelijk) hetzelfde bieden als hun concurrenten (bijv. Ekelhoff - Duitsland, EigenHuis Keukens). De keuken is onlangs geplaatst. Wij zijn erg tevreden over de service van Aswa. Het is een familiebedrijf en zij werken voornamelijk met hun eigen (vaste) mensen. Zodoende krijg je installateurs van Aswa over de vloer (met veel ervaring) en geen onderaannemers die tegen een vaste prijs even snel de keuken komen installeren. Daarnaast was er bij de levering/plaatsing van de keuken een kleine kras ontstaan in het blad (van het eiland). Dit was al gepolijst door de bladenleverancier echter Aswa heeft (zonder dat wij dat überhaupt wisten) op eigen initiatief een heel nieuw blad besteld en geleverd. Eigenlijk een service die voor ons niet eens nodig was als ze het ons hadden gevraagd. Dus daaruit blijkt wel dat Aswa voor 100% klanttevredenheid gaat. Enige minpuntje in het proces vonden wij dat wij tijdens de plaatsing van de keuken in een discussie met onze verkoopadviseur (Ralph Hekkers) raakten mbt de opstelplaats van het Quooker boilervat. Dit is uiteindelijk zeer professioneel en pragmatisch opgelost door de installateur (door middel van een service-luikje gezaagd aan de binnenzijde van een kast). Echter, wij vonden het jammer dat wij hierover een onplezierige discussie moesten voeren terwijl achteraf een voor alle partijen zeer passende oplossing voorhanden was. Dit doet echter niet af aan de totaalbeleving. Blijft een 10!
FOTO VAN VINCENT
Keuken in nieuwe woning
“Vakkundig”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Hosman op maandag 11 nov 2019 19
Afgelopen jaar een keuken gekocht bij Ekelhoff in Duitsland. We zijn vakkundig en prima geholpen door Markus Raaz (spreekt goed Nederlands). Hij nam de tijd voor ons en dacht met ons mee. Het gehele proces verliep voorspoedig, ook de installatie (afstand is geen probleem, wij wonen in buurt van Den Haag). Alles nauwkeurig gemonteerd en netjes afgewerkt. Afspraken werden goed nagekomen. Prijstechnisch ook zeker de moeite waard, vonden wij. Telefonisch goed bereikbaar en altijd vriendelijk te woord gestaan. Kortom een goede ervaring: wij genieten iedere dag van onze schitterende keuken! Puntje om rekening mee te houden: Quooker wordt niet aangesloten (conform afspraak), daar was onze loodgieter nog wel even mee bezig.
“Super”
Betreft Nuva Keukens Door Aad Koster op dinsdag 3 sep 2019 19
Na veel kijken en vergelijken bij Nuva Heerlen in februari 2019 een complete keuken gekocht. Daarbij op uitstekende en vriendelijke wijze geadviseerd door Mw. Jolanda Tresper. De keuken is na onze verbouwing in juni geplaatst. Daaraan vooraf is vanuit Nuva meerdere malen helder en duidelijk over de leverdatum en plaatsingsdatum gecommuniceerd. De plaatsing geschiedde zeer vakkundig en met nodige oog voor detail. Daarbij werden wel enkele gebreken geconstateerd. Een krasje op een ladefront, een plekje en deukje op een ander en iets met een pashoekje. Dit alles werd genoteerd en na enkele weken (er moesten zaken in Duitsland besteld worden) kwam de servicemonteur met nieuwe materialen, welke hij weer vakkundig plaatste c.q. wisselde. Inmiddels is de keuken volop door ons in gebruik en wij zijn er super blij mee. Voor NUVA Heerlen van ons dus alle lof en wij zullen NUVA en Jolanda Tresper zeker aanbevelen bij familie en vrienden.
FOTO VAN AAD KOSTER
Keuken aan het terras
“Next125 keuken”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Victor van Swinderen op woensdag 28 aug 2019 19
Dit is onze 3e keuken en hadden een beetje genoeg van de manier waarop je bij de grote keukenboeren behandeld werd. De kleinere specialisten hebben minder keus en zijn erg duur. Daarom Duitsland geprobeerd: Ekelhoff zit vlak over de grens en dat uurtje extra was voor ons geen probleem.

De showroom is geweldig: ze hebben gewoon alles en je kan rustig een paar uur ronddwalen zonder aangeklampt te worden. Wil je een offerte, dan maak je een afspraak en nemen ze alle tijd voor je. In ons geval was dat met Ralf Averbeck: hij heeft duidelijk verstand van keukens en jaren ervaring. We wisten redelijk duidelijk wat we wilden na diverse gesprekken bij Nederlandse winkels, maar Ralf heeft daar toch een veel beter ontwerp van gemaakt. Echt tevreden over!

Wat uiteindelijk de doorslag gaf, was dat Ekelhoff eigen service-/installatiepersoneel heeft: heb je met veel moeite een keuken gekocht, dan wil je niet afhankelijk zijn van welke ZZP'er je toevallig krijgt om de boel te installeren. Want als het ergens fout gaat bij keukens is onze ervaring, dan is het bij de levering en installatie. Juist dat traject is van start tot finish geweldig gegaan: je merkt aan alles dat hier heel veel aandacht aan besteed wordt. Alles goed geleverd, alles paste, alles werkt. Geen kleine lettertjes.

Wij hebben een NEXT125 keuken gekocht met zowel het blad als de fronten van keramiek (lavazwart). Naar wij weten kan alleen NEXT dit leveren. Hoge kasten van walnoot (natuur). Apparatuur van Siemens en deels Miele. De prijs was gelijk aan de laagste in Nederland, maar met duidelijk betere apparatuur en natuurlijk de bovengenoemde service. Is er dan niets aan te merken? Nou nee, hooguit dat je net als bij elke keukenzaak moet weten dat er nog ruimte zit in de prijs die initieel genoemd wordt. Ralf deed ook dit goed en we kunnen Ekelhoff met een gerust hart aanbevelen.
“Belofte nagekomen”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Monetta & Henk de Bakker op maandag 26 aug 2019 19
Wij wonen in Voorschoten, het westen van Nederland, en hebben besloten onze 19 jaar oude keuken te vervangen. Mijn vrouw heeft zich eerst georiënteerd in Nederland maar kwam uiteindelijk via een vriendin bij Ekelhoff terecht, net over de grens in Duitsland. Zij kwam met enthousiaste verhalen thuis en vervolgens zijn wij samen nog 2 keer naar Ekelhoff gereisd om te kiezen en alle mogelijke indelingen, materialen, kleuren en apparatuur door te nemen. Wij werden daarbij geholpen door de heer Carsten Palstring. Carsten spreekt vloeiend Nederlands en, nog belangrijker, verstaat de kunst ons langs alle keuzes en mogelijkheden te leiden zonder iets op te dringen. Er was alle tijd om te vergelijken en kiezen en de adviezen waren daarbij erg behulpzaam waarbij de totaalprijs ook goed in de gaten gehouden werd.
Samenvattend zijn wij bijzonder tevreden over Ekelhoff in het algemeen en de heer Carsten Palstring in het bijzonder. Hartelijk dank. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de keuken er straks heel mooi komt bij te staan.

Aanvulling ontvangen 17 februari 2020: Vandaag, 17 februari 2020, zijn de monteurs andermaal geweest om de laatste zaken te leveren en te corrigeren. Het gehele proces heeft wel lang geduurd maar er staat nu wel een mooie keuken en wij zijn een tevreden klant. Ekelhoff is, met wat pittig overleg, zijn beloften nagekomen; d.w.z. een tevreden klant achterlaten.
“Tegengevallen”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Annelies op maandag 22 jul 2019 19
Een keuken gekocht in december 2018. Levering mei 2019. De verkoper was op momenten erg ongeduldige met onze wensen wat we vervelend vonden. Uiteindelijk naar tevredenheid een keuken uitgezocht. Levertijd was erg lang. De levering en plaatsing verliep ronduit slecht. Slechte communicatie, veel zaken waren niet goed geplaatst. Toen we dit aangaven bij de Duitse monteur zei hij dat het niet zijn probleem was. Onderdelen bleken verkeerd besteld te zijn. Nu juli 2019 is de keuken nog steeds niet af. We wachten nog steeds op levering van een aantal onderdelen. Meest vervelend is de slechte communicatie. We horen niks en moeten er zelf telkens achteraan. We hebben er spijt van dat we helemaal naar Duitsland zijn gegaan voor een keuken. Wat een belabberde service.
“Kwaliteit hoog in het vaandel”
Betreft Total Home Concept Door Alex van Keulen op donderdag 11 jul 2019 19
Wij hebben heel het land afgezocht, en zelfs in Duitsland geweest, op zoek naar een keuken in het hogere segment. Wij konden nergens vinden wat wij zochten. Toevallig reed ik langs deze zaak. Vanaf het eerste contact tot aan de plaatsing was het contact direct goed. Geen commercieel gedoe, maar oprechte betrokkenheid. Ook hier hadden zij niet wat wij zochten. maar samen hebben wij het ontwerp doorgenomen en zij zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om de keuken op maat te maken. Wij zijn er wel tien keer geweest en iedere keer werd de tijd genomen en werd het ontwerp aangepast. Niets was teveel... Als makelaar in diverse woonprogramma's kom ik in contact met veel leveranciers. Dit is het enige bedrijf dat echt de tijd heeft genomen om onze wensen in kaart te brengen en mee te denken. De keuken staat en is het middelpunt van ons huis geworden. Wij kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat hier service en kwaliteit echt nog in het vaandel staan.
“Enorm blij”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Suzanne Rook op donderdag 18 apr 2019 19
Toen wij besloten een nieuwbouwhuis te kopen had ik de kans om eindelijk mijn droomkeuken te realiseren. Na een rondje langs de geeikte keukenwinkels in Nederland en Duitsland waren we nog niet heel blij. Via deze site kwamen we bij Allstyle keukens terecht. Wat een verademing! Geen torenhoge offertes waar je vervolgens weer de helft af moet onderhandelen, maar open en eerlijk. Er wordt veel tijd genomen om je wensen in kaart te brengen en een mooi ontwerp te maken. Eigenlijk alles is mogelijk en als je iets bijzonders wil dan zit je hier goed. De plaatsing ging supersnel en netjes. We zijn enorm blij met de keuze om bij Allstyle keukens te kopen en ik raad dit ook bij iedereen aan die een nieuwe keuken zoekt!
“Mooier dan gedacht”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Louis op vrijdag 5 apr 2019 19
Omdat we All style keukens via mijn ouders kenden, besloten wij ook bij hen een keukenontwerp en begroting te laten maken nadat we al bij twee winkels net over de duitse grens waren geweest. De keuze en de mogelijkheden om de keuken heel optimaal in te delen waren in duitsland veel beperkter en maatwerk was daar geen betaalbare optie. Maar los daarvan waren alle creatieve ideeën, tips en adviezen bij All style keuken zo veel beter en kregen we ook uitgebreide uitleg over de keuzes die we konden maken voor de kastindeling, de materialen en de apparatuur. Aan kennis en creativiteit ontbreekt het ze niet en prijstechnisch waren wij ook verrast.
“De rit meer dan waard”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door A. Prins op zondag 3 mrt 2019 19
In 2018 hebben wij voor de tweede keer een keuken bij Kuechenhaus Ekelhoff gekocht.
Wij hadden een idee voor de keuken en Uwe Brama heeft dit met zijn kennis gefinetuned. Wij zijn wederom zeer blij en tevreden met onze keuken. Het is de rit naar Duitsland meer dan waard. En ze spreken gewoon Nederlands. Tevens is de service voor, tijdens en na aankoop is super. Kuechenhaus hebben wij (met succes) aanbevolen aan familie en vrienden.
FOTO VAN A. PRINS
Greeploze keuken
“Meer dan waard”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Christine den Hartog op maandag 18 feb 2019 19
Wij hebben voor de tweede maal onze keuken bij Kuchenland Ekelhoff gekocht. Het is de rit naar Duitsland meer dan waard. Zelf hadden we het ontwerp gemaakt en Ole Stanghöner heeft met zijn specialistische kennis die dingen toegevoegd wat maakt dat het een heel fijne logisch ingedeelde keuken is geworden. Door de toevoeging van een mooi marmerlook blad is het een frisse tijdloze keuken geworden die prima past binnen de kleurrijke woning die wij hebben. De service achteraf is ook heel goed. De monteurs zijn niet te belabberd om voor een laatje wat nog niet helemaal lekker loopt langs te rijden. Een eventueel volgende keuken kopen we beslist weer bij hen. En nee, we hebben geen aandelen ;-)
FOTO VAN CHRISTINE DEN HARTOG
Fijne en logisch ingedeelde keuken
“Zeer goed geholpen”
Betreft Voortman Keukens Door Jaap Greve op maandag 18 feb 2019 19
Voor onze nieuwbouwwoning begon het project in 2017. Als een van de eerste zaken nadat je de tekeningen enigszins op orde hebt moet de keuken worden uitgezocht om technische zaken direct met de bouw mee te kunnen nemen. Omdat ik zelf een behoorlijke afkeer heb van de verkoopmethodieken die gehanteerd worden in alle Mandemakers groep keukenzaken hebben we bewust gezocht naar een zaak die hier niet bij aangesloten is en ook een hoop goede reviews had verzameld op qasa. Uiteraard moest de zaak ook in onze regio zitten. Zodoende hadden we bedacht een rondje te rijden. Eerst langs Voortman in Rijssen, en daarna wilden we doorrijden naar de bekende zaak in Duitsland waarover we ook veel goeds hadden gehoord/gelezen.

Bij Voortman aangekomen werden we direct zeer goed geholpen (we hadden vooraf wel een afspraak gemaakt) en werd er tevens direct goed meegedacht met ons project. Ook werd er direct openheid van zaken gegeven omtrent prijs en mogelijkheden. Iets wat ik zelf erg prettig vind. Geen gedoe en onrealistische beginprijzen. Nog dezelfde dag zijn we gekomen tot het ontwerp wat we graag zouden willen (we hadden van te voren al behoorlijk in ons hoofd hoe het moest worden). Met goede begeleiding van de verkoper zijn we prima binnen ons budget gebleven (en dat was niet hoog) door wat keuzes te maken in materialen en apparatuur. We hadden niet gedacht binnen ons budget in Nederland een keuken te kunnen vinden. We verlieten zeer tevreden het gesprek en voelden geen noodzaak meer om nog naar Duitsland te gaan.

Na een tweede gesprek wederom goed geholpen en toen het geheel naar wens gekregen en na een prettige onderhandeling (niets dwingends, open en eerlijk) tot een zeer acceptabele prijs gekomen en zodoende de order getekend. Nog voordat er ook maar een steen van onze woning gelegd was. Ook prettig dat Voortman je dan wil laten tekenen onder voorbehoud van financiering. Op zo'n moment in de bouwfase is nog helemaal niets zeker, en dan is prettig dat je nog direct compleet bindend aan een keuken vast zit.

Tijdens de bouw is Voortman heel ruim op tijd op de bouw langs gekomen om het een en ander na te meten en te controleren zodat er geen verrassingen achteraf zouden ontstaan. Ook super! Daarna een voorlopige afspraak voor aflevering gemaakt. Ook dat was allemaal netjes in overleg in te plannen.

Vervolgens (je verwacht het niet he..) is er van alles uitgelopen tijdens onze bouw zodat de keuken bij lange na nog niet geplaatst kon worden op de in eerste instantie afgesproken datum. Hierover overleg gehad met Voortman en ze hebben keurig contact gehouden en de keuken in opslag gelaten tot het moment dat de keuken goed geplaatst kon worden.

Dan wordt de keuken afgeleverd (door een extern transport bedrijf). Net over dat puntje waren we iets minder te spreken. De jonge jongens leken erg onervaren en waren niet goed voorbereid op het uitladen van de zware onderdelen. Jammer, een klein verbeterpuntje. (Dit is ook besproken in de telefonische evaluatie na plaatsing van de keuken.)

We zijn dan weer zeer te spreken over de monteur die de keuken heeft geplaatst. Deze man werkte uiterst netjes en heeft echt oog gehad voor allerhande vers gestuukte/geschilderde delen om ervoor te zorgen dat door de keukenplaatsing geen beschadigingen aan de verse afwerking zouden ontstaan. Hij heeft erg vakkundig en snel de keuken geïnstalleerd en uit eigen beweging, in overleg met ons, wat aanpassingen gedaan zodat het geheel nog beter is geworden dan de bedoeling was. Ook zouden wij zelf spots plaatsen en ook daar heeft deze man erg prettig mee geholpen. De keukenombouw is door Voortman in de fabriek grotendeels al kant en klaar gemaakt. (gemaakt uit gegrond MDF) en dat werk zag er ook fantastisch uit. De monteur heeft het ter plekke perfect op maat gemaakt en zeer netjes geïnstalleerd.

Ging dan alles goed? Nee, er was door een miscommunicatie een verkeerde kleur onderplint geleverd. Deels onze fout (wij hebben getekend voor die kleur) en deels de fout van Voortman (op de 3d tekening stond hij wel in de goede kleur). Maar ook dit punt was geen enkel probleem, Voortman heeft supersnel de juiste kleur geregeld en inclusief monteur heel snel hier alsnog laten plaatsen. Zonder gedoe, zonder extra kosten. Das toch een prima after-sale service! Hetzelfde geldt voor een smetplintje. Hadden we helemaal niet besteld, maar achteraf kwamen we er achter dat we die toch graag zouden willen hebben. Heeft Voortman direct geregeld, wederom zonder gedoe en zonder extra kosten. Geweldig!

U begrijpt. Al met al zijn we echt zeer tevreden met onze keuken gekocht bij Voortman. Goed geholpen, goed geplaatst, en prima after-sales service en dat ook nog eens binnen ons beperkte budget. Een echte aanrader!
FOTO VAN JAAP GREVE
Ziet er fantastisch uit
“Adee met stip op één”
Betreft Adee Keukens Door familie Kolthof op donderdag 24 jan 2019 19
Na diverse keukenbedrijven te hebben bezocht, zelfs in Duitsland, kwamen we uit in Rijssen, bij Adee keukens. Natuurlijk hadden we van tevoren keukenbedrijven gegoogeld en deze had wel goede recensies. En dat hebben ze zeker waargemaakt. Vanaf het allereerste moment dat we hier binnenkwamen voelden we ons thuis. De ontvangst en het samen met Maarten 'bouwen' aan de keuken, een volgende bezoek om de puntjes op de i te zetten, het nog eens laten bezinken, telefonisch overleg, de aflevering en montage, tot en met de nazorg! We kijken met een heel goed gevoel terug op het hele proces: de contacten, de apparatuur, de prijzen, de 'Afspraak = Afspraak', de routing in de keuken en de gekozen opstelling! Werkelijk álles klopt gewoon! We zijn nog elke dag blij met onze prachtige, complete keuken. Voor ons staat Adee met stip op één!
FOTO VAN FAMILIE KOLTHOF
Keuken met eiland
“Waarom Keukenloods”
Betreft Keukenloods Door Marco en Petra op donderdag 27 dec 2018 18
Op zoek naar een bijzondere keuken en naar iemand die buiten de lijntjes durft te denken. In Nederland en Duitsland gezocht. Keukenloods leek in eerste instantie geen juiste plek voor ons. Uiteindelijk toch maar naar binnen gelopen in Utrecht voor apparatuur. Geholpen door Mirza; wat een kanjer! Eindelijk kwam alles bij elkaar; regelde hij dat alles bij elkaar kon komen. Champagnekleur kasten met zichtbare houtnerf fronten. Grepen met oud-zilver look en aan de voorkant greeploos met pushsysteem. Twee nissen van prachtig keramiek met glimmertje. Uniek granieten blad vol rivierstenen. Miele inductieplaat met afzuiging, combistoomoven, vaatwasser en koelvries van AEG en een Quooker. Achterwand 3.60m x 2.21m. Eiland 2.75m x 1.20m.

Aanvulling ontvangen 2 januari 2019: Ja, hij is gekocht en afgelopen oktober geleverd. Een prachtige keuken, zeer kundig neergezet. Bijzonder hoe creatief er meegedacht werd tijdens ons aankoopproces. Juist dat heeft de doorslag gegeven om voor Keukenloods te kiezen.
FOTO VAN MARCO EN PETRA
Keuken met eiland
“Echte aanrader”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Tim op maandag 17 dec 2018 18
In ons vorige huis hadden wij ook een keuken uit Duitsland (we wonen vlak over de grens), maar die leverancier liet nog wel wat te wensen over. Op aanraden van familie hebben wij onze nieuwe keuken bij Ekelhof gekocht. We hadden uiteraard vergeleken met Nederlandse leveranciers, maar qua prijs maakte het niet veel uit (Ekelhof was zelfs een paar honderd euro duurder). Maar de service en uitleg vooraf gaf voor ons de doorslag. En dat blijkt achteraf ook terecht. Het hele proces is bij hun gewoon (zoals het overal zou horen) gericht op service en kwaliteit. Echt een aanrader!
“Super”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door H Norbart op zondag 16 dec 2018 18
We hebben voor de twee keer een keuken bij Kuechenhaus Ekelhoff in Nordhorn - Duitsland gekocht. Dankzij verkoper Uwe Brama hebben we een keuken, die helemaal bij onze wensen en mogelijkheden past. Kortom: wij zijn super tevreden. De service bij Keuchenhaus Ekelhoff is zowel bij de aankoop, installatie en nazorg super!
FOTO VAN H NORBART
Geplaatste keuken
“Keurig opgelost”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door M vd Linde op maandag 10 dec 2018 18
Na 4,5 jaar problemen met onze inbouw koffiemachine een telefoontje en het is keurig netjes opgelost gerepareerd door Siemens en de kosten voor rekening van Ekelhoff echt super.

Eerdere reactie van 31 juli 2013: Na diverse keukenzaken in Nederland bezocht te hebben op advies van de buren eens naar Duitsland gegaan naar Ekelhoff. Eerst een afspraak gemaakt met Dhr Hartmut keurig netjes ontvangen met koffie en diverse versnaperingen als je binnenkomt kijk je je ogen uit zo groot is het daar. Na bijna een halve middag daar geweest te zijn en zeer veel uitleg over de voor en nadelen van diverse keukens en app en toebehoren en heel veel geduld van Dhr hartmut hij is zeer vriendelijk en galant hebben we een prachtige keuken uit laten tekenen en besteld. Na 14 dagen netjes de offerte en weer wat later de 3D tekening met een aparte tekening voor alle aansluitpunten alles keurig zoals afgesproken. Een pluim voor Ekelhoff en Hartmut. We hebben er een zeer goed gevoel bij vandaar dat we voor Ekelhoff hebben gekozen. Word vervolgd als de keuken geplaatst is.
“Klantvriendelijkheid, kwaliteit en service”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Susanne Groen op dinsdag 9 okt 2018 18
We hebben een prachtige keuken gekocht! We zijn nu ruim een jaar verder, en we zijn nog steeds heel erg tevreden. Er is niets wat ik achteraf anders zou willen hebben. De kleur, opstelling, apparatuur, alles is super. Bij het oriënteren voor een nieuwe keuken voelde het meteen goed, er wordt mee gedacht hoe de ruimte het beste benut kan worden, en wat de opstelling voor jou het handigst is. Ook bellen ze na een paar maanden, en na ruim een jaar op, of alles nog naar wens is, en of we eventueel nog wT afgesteld moet worden. (Wat niet zo is trouwens, alles hangt en werkt nog prima)
Wij zouden kuchenhaus ekelhoff in Duitsland zeker aanraden. Voor de klantvriendelijkheid, de kwaliteit en service!
FOTO VAN SUSANNE GROEN
Keuken met half eiland
“Topservice”
Betreft Roukens en van Gaalen Keukens Door Larry op maandag 1 okt 2018 18
In het algemeen zijn wij zeer tevreden over Roukens en van Gaalen Keukens. Wij zijn blij dat we uiteindelijk ons gevoel hebben gevolgd en hebben gekozen voor Roukens en van Gaalen Keukens.

Voortraject ging prima. Het was wel een lange rit voor ons om vanuit Amsterdam te komen. Dit was zeker de moeite waard. Wij hadden ruim een half jaar gezocht naar onze droomkeuken. Wij hebben verschillende keukenbedrijven bezocht. Van Duitsland tot aan Zeeland. En alles hier tussen in. Uiteindelijk gekozen voor Roukens en van Gaalen Keukens, omdat het eerste gesprek met Erik als vertrouwd en eerlijk voelde.

Uitvoering ging redelijk. De verschillende horror-verhalen werd werkelijkheid, dat er van alles mis kon gaan. En dat je vervolgens achter wordt gelaten in het donker. Bij ons gingen er een aantal dingen mis. Wat jammer was, maar we werden gelukkig niet in het donker gehouden. Er werd continue met ons gecommuniceerd. Zo was een achterwand vergeten tijdens de bestelling. Die moest worden nabesteld. Binnen 2 maanden was het laatste frontje geleverd en werd alles afgerond. Aan de andere kant was het ook wel fijn. Er waren namelijk nog een aantal punten die nog open stonden. Deze werd gelijk opgepakt.

Na oplevering hebben we nog verschillende meldingen gedaan bij Roukens en van Gaalen Keukens. Voor o.a. de verschillende apparaten. Ook na oplevering zijn zij nog goed bereikbaar en werd alles netjes afgehandeld. Ook hierover zijn wij tevreden over.
FOTO VAN LARRY
Keuken met bar
“Pluspunten”
Betreft I-Kook Door Bob Jacobs op dinsdag 11 sep 2018 18
Het begon een jaar geleden! Ons huis stond al ruim een jaar te koop en wilden vanwege gezinsuitbreiding groter wonen. Na kijker 20 wilden we weleens actie. Er waren diverse redenen waarom de kijkers geen kopers werden een van de redenen was de keuken! We hebben verschillende keukenzaken bezocht maar niemand die ons serieus nam en ons een keuken uit het duurste segment probeerden te verkopen! Uiteindelijk zijn we bij IKook terecht gekomen. Hier hebben we een mooie keuken met luxe uitstraling voor een goede prijs gekocht. Ons huis was binnen 1 week na levering van de keuken verkocht! Voor ons nieuwe huis hebben we direct een nieuwe keuken bij IKook gekocht. Dit keer een luxe keuken met stenen blad en Siemens apparatuur. Echt alles klopt gewoon en zijn ook hier weer over de gehele afhandeling super tevreden. Kortom, bij deze keukenzaak kun je voor elk budget een mooie keuken kopen en hier wordt je goed geadviseerd en krijg je direct de beste prijs in tegenstelling tot de concurrenten waarbij je altijd te veel betaalt.

Noemenswaardige pluspunten:
- Prijs
- Altijd direct reactie op alle mail en telefoontjes!
- De monteur: je hebt keuken monteurs en keuken monteurs. Deze man komt uit Duitsland en is een echte vakman die kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan. Als ik zoveel geld uitgeef sta ik op mijn strepen en accepteer ik alleen maar als het ook werkelijk perfect is
-De kwaliteit van de keuken en de afwerking.
“Deskundig”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Familie RJH van Velthoven op zondag 29 jul 2018 18
Het is alweer ruim 1,5 jaar geleden dat wij bij Ekelhoff onze keuken hebben gekocht. Wij genieten nog dagelijks van deze kwalitatief fantastische keuken. Twee keer zijn wij in Duitsland geweest. De tweede keer om alles rond te maken. Hierbij werden wij deskundig geadviseerd. De plaatsing van de keuken wordt gedaan door echte vakmensen. Dat ze je aan hoe netjes en nauwkeurig ze werken. Onlangs werd ik gebeld of wij nog altijd tevreden zijn en of het schikte om de monteur nog eens naar alle afstellingen te laten kijken. Veel kwaliteit en nazorg voor een goede prijs. Dat was ik in Nederland niet meer gewend.
“Vakmanschap”
Betreft Avanti Keukens Door Henk Olie op donderdag 5 jul 2018 18
Wij bezochten een grote keukenzaak in Duitsland waar wij ons enigszins verloren voelde. Op de terugweg zijn we langs Avanti Keukens in Kesteren gegaan, waar we ons direct prettig voelde. Na enige tijd sprak Jaap Bremmer ons aan, en een paar uur later hadden we een complete keuken, inclusief alle apparatuur, gekocht. In de periode tussen de koop en de installatie nog regelmatig contact gehad met Avanti wat vlekkeloos verliep; we werden steeds goed op de hoogte gehouden en op een prettige manier benaderd. Op de dag van de levering van de keuken kwamen twee zeer consciëntieuse mannen de keuken brengen en neerzetten in de volgorde van de montage; heel goed werk. De montage en installatie was wederom perfect. Twee keurige jongens die ook meedachten op beslissingen die alsnog genomen moesten worden. Ze werkten heel netjes, hadden geen haast en ..., niets dan lof; ik kan hier heel uitgebreid verder over vertellen, maar beperk me tot 'PERFECT'. Het keukenblad bleek tijdens het vervoer (naar Avanti !) een kleine beschadiging te hebben opgelopen; we werden daar meteen op geattendeerd, en al tijdens de montage kwam er iemand langs om die schade te verhelpen; vakmanschap! Tenslotte nog even over de apparatuur: bij Avanti hebben ze een sterke voorkeur voor het merk Neff; wij waren daar niet zo bekend mee, maar - in de korte tijd dat wij ze gebruiken - zijn wij er meer dan tevreden, ja, erg blij mee! Bij dezen raden wij Avanti Keukens echt aan!
“Erg tevreden”
Betreft Adee Keukens Door Hidde Huidekoper op zondag 27 mei 2018 18
Zeer tevreden over Adee keukens. Waren van plan keuken te kopen in Duitsland, maar daar al te volle agenda's en kwamen bij Adee terecht. Prettig geholpen met goede transparantie over opties, kwaliteit en prijs, en flexibel over aanpassingen. Keuken werd professioneel en vlot geplaatst. Goede nazorg. Zoals gezegd: zeer tevreden!
“Begrijpen hoe je met klanten omgaat”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Paul van Groen op woensdag 21 mrt 2018 18
In 2016 is er door Kuechenland Ekelhoff een prachtige keuken in ons nieuwe huis geplaatst. Dit tot volle tevredenheid. Nu, bijna 2 jaar later was de ingebouwde zeeppomp stuk in het aanrechtblad. Zojuist een email gestuurd en nog geen half uur later bericht dat er , kosteloos, een nieuw exemplaar onderweg is! Dit is destijds de reden geweest om een in Duitsland een keuken te kopen! Zeker bij Kuechenland Ekelhoff begrijpen ze hoe je met klanten omgaat ! Service zoals service moet zijn! Ik kan iedereen dit prachtige bedrijf van harte aanbevelen !
“Yep een absolute aanrader”
Betreft Velthuizen Keukens Door H op donderdag 1 mrt 2018 18
Mijn IKEA keuken begon na 20 jaar uit elkaar te vallen. Ik had absoluut geen zin om op een of andere meubelboulevard terecht te komen, of om tig keer naar Duitsland te rijden om eea uit te zoeken op zoek naar "geweldige kortingen". Tijdje geen zin en in plaats daarvan op internet gezocht naar "leuke keukenboer". Bovenaan in de zoekmachine: "Velthuizenkeukens" in Woudenberg. Spoorslags daarheen en nooit spijt gehad. Marieke ontving ons (onuitgenodigd) en wist ons in anderhalf uur enthousiast te maken voor kleuren en materialen. We hadden zelf al gedetailleerde tekeningen gemaakt, we wisten exact welke indeling en onderdelen we wilden. Tijdens de vervolgafspraak maakten we kennis met verkoper Arris. Hij begreep dit ook. Hij voerde ons langs een aantal showkeukens en vertelde over de apparatuur en mogelijkheden. Geen discussies, verkooppraatjes of anderszins slappe hap. We hebben hem toen toegelicht dat we al deze aandacht en inzet zeer waardeerden, maar geen idee hadden of we ons alle voorgespiegelde luxe konden veroorloven. We waren tenslotte al 3 uur in gesprek met dit bedrijf. Opnieuw "no problem": "ik kan een indicatie geven van de kosten. Hou er wel rekening mee dat we hier niet gaan voor flauwekul, maar meteen voor een scherpe prijs". Na 10 minuten kwam hij met een prijsstelling weliswaar iets boven de begroting maar ver onder onze verwachting. Yep, goede prijs voor goede spullen. Paar weken later weer langs voor de definitieve offerte. Gesprek met Arris (nog een keer anderhalf uur), er waren uiteraard wat extra's bij gekomen maar dat maakte qua prijs niet gek veel uit. OK, deal, getekend, ga je gang. In december 2017 kwam projectbegeleider Ilko langs om eea in te meten. Doordat de instortende IKEA keuken nog in volle glorie gemonteerd stond, moest hij sommige afmetingen bij benadering inschatten. Afgesproken was dat ik alle voorbereidende werkzaamheden zou doen. Daarop ontving ik zeer gedetailleerde tekeningen waarop al de vereiste aansluitingen stonden. Ondertussen was ik al met allerlei voorbereidende zaken bezig: wandjes verplaatsen, cv, afvoer en elektra aanpassen etc. Tijdens deze werkzaamheden heb ik veelvuldig email contact met Ilko gehad. Snelle en precieze instructies: "Nee, achter de vaatwasser is echt geen ruimte voor leidingen of aan- of afvoer". Was maar goed ook, anders had het een hoop gedoe opgeleverd. Strenge vent die Ilko, maar je hebt er wat aan. Januari 2018 was het vrij onverwacht zo ver: ik werd gebeld door een transportbedrijf die me op een donderdagavond meldde dat de volgende ochtend mijn keuken werd geleverd. Dus ik: "Nee, Velthuizen komt maandag en niet morgen." Transportbedrijf: "Maar wij wel." Dat was behoorlijk onverwacht, even rekening mee houden. Dus stond de volgende vrijdagochtend mijn hele huiskamer, gang en garage vol met enorme dozen. Je zult maar in een klein flatje wonen. Klein dingetje slechts, want maandag na het weekend stond monteur Ruud op de stoep. Deze man is goud. Ik bedoel: Marieke was geweldig, Arris meer dan OK, Ilko briljant, maar Ruud is een andere categorie. Hij doet alles zo ontzettend precies, onvoorstelbaar. Doordat Ilko niet alles kon inmeten moest Ruud veel improviseren. Alles in overleg en werkelijk alles opgelost. Hij maakt wel verontrustend lange dagen. Drie dagen van 12 uur lijkt me niet gezond. Exclusief twee keer een uur reistijd. Da's het enige wat me bij Velthuizen Keukens zorgen baart: "Zorg goed voor je personeel want je hebt hele goeie mensen in dienst". Zelf vond hij dit blijkbaar minder belangrijk, ook goed. Afsluitend: komende week (maandje later) komt er nog een monteur langs om de laatste zaken te regelen: laatje wat niet helemaal lekker sluit, missend verfstiftje etc, stelt niks voor.

Raad ik deze club aan? Yep, absoluut, zakelijk niks mis mee en regelen alles.
Personeel? Zeer aandachtig en hebben zicht op de klantwens.
Prijs en offerte? Niks mis mee, prima in orde, je hoeft echt niet naar Duitsland.
Begeleiding? Briljant.
Heb ik kritiek? Yep absoluut, weten dat 9 kuub aan keukentroep de volgende dag wordt afgeleverd is best handig.
Duurzaamheid? Wat zijn dat voor werkdagen voor een monteur? Heel snel iets aan doen.

Wat overigens erg leuk was dat Ilko tijdens de plaatsing door Ruud twee keer is komen kijken uit belangstelling voor het hele project. OK, 1 keer kwam hij alleen om een loodzwaar betonnen werkblad te helpen plaatsen, Toch attent! Groeten uit De Bilt
“Grote keuken”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door wgroos op maandag 8 jan 2018 18
Hele goede ervaring met Ekelhoff. Zeer nette en snelle service aan telefoon, email of in persoon. Januari/februari 2016 een echt grote keuken besteld, na de zomer 2016 geleverd. Keuken bestellen is natuurlijk een heel proces, vooral onze keuken. Groot en met veel apparatuur. Zijn meerdere malen geweest in Duitsland en ook bij concurrenten in Nederland. Het fijne aan Ekelhoff was wel het gemak en snelheid waarmee ze een keuken tekenen, bedenken en advies geven. En kwamen er uiteindelijk ook iets goedkoper uit. In Nederland waren er een aantal dingen die niet konden en in Duitsland was dat geen probleem. Ondanks de drukte in de zomervakantie werd de keuken (op 1 week na)op tijd geleverd. De plaatsing ging goed. Er misten wat kleine dingen maar die kwamen snel. Was ook een speciaal op maat gemaakt item. Helaas moesten we wat langer wachten op de geleiders van een treklade kast, maar we kregen in de tussentijd wel planken. Over het algemeen is het plaatsen van de keuken altijd heel netjes (beter dan de Nederlandse monteurs zou ik bijna zeggen), dekken alles af, maken alles schoon en zijn heel beleefd. Komen met 2-3 man, dus gaat ook snel. Afwikkeling van problemen (hadden wat kleine dingen binnen het jaar) ging iets minder snel, maar was verder geen probleem. En als service kregen we uiteindelijk ook nog een kookworkshop kado. Weliswaar van Gaggenau, maar geregeld door Ekelhoff. Hartstikke leuk! Een dikke duim voor jullie bedrijf!
“Service & garantie tot het gaatje. Top”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Elly & Guus Schrover op zondag 10 dec 2017 17
Wij hebben in september 2015 een keuken gekocht bij Kuchenland Ekelhoff.
Prima begeleiding gehad en het inbouwen van de keuken duurde 2 dagen door zeer gemotiveerde monteurs. Na een jaar (2016) bellen we Kuchenland voor een jaarlijkse controle van de geleverde keuken en tijdens het maken van de afspraak melden we dat er twee donker kleurige banden dwars door het aanrechtblad zich begint af te tekenen. De monteur komt na 4 weken en loopt de keuken op alle punten na en bekijkt de donkere banden. Hij besluit het granieten aanrechtblad te ontvetten en opnieuw te impregneren. Het donkere effect verdwijnt redelijk maar is niet geheel weg. De afspraak is om opnieuw weer contact op te nemen als het granieten aanrechtblad zich niet heeft hersteld. Dit doen we in augustus 2017. Er komt weer naar twee weken een monteur die het gehele natuurstenen aanrechtblad opnieuw onderhanden neemt. Weer geheel ontvetten en opnieuw impregneren. Na ongeveer 2 uur is hij klaar maar concludeert dat de donkere band niet geheel is verdwenen. Hij verteld ons dat de leverancier van de natuurstenen bladen aan Kuchenland Ekelhoff dit jaar een rondje komt maken in Duitsland,. Hij stelt voor om ons in deze afspraken Inspectielijst te zetten om naar ons probleem met het natuurstenen aanrechtblad te komen kijken. Op 25 oktober jl. komen twee Italiaanse medewerkers van de leverancier en een monteur van Kuchenland Ekelhoff op bezoek en bekijken het natuurstenen aanrechtblad. Een medewerker van de Italiaanse leverancier ontvet het aanrechtblad en impregneert het opnieuw met een nieuw middel. De monteur van Kuchenland Ekelhoff spreekt met mij af om daags hierna te bellen of de donkere banden zijn verdwenen. In zijn telefoontje moet ik bekennen dat dat niet het geval is. Hij besluit het gesprek met een prettig weekend en zegt dat we binnenkort wat horen over hoe verder te gaan. Half november komt er een telefoontje van Kuchenland dat ze op 6 december a.s. een geheel nieuw natuurstenen aanrecht blad komen leveren. Die dag wordt het aanrecht blad vervangen door twee gemotiveerde monteurs van Kuchenland Ekelhoff en op het einde van de dag lopen ze ook nog eens de gehele keuken na of alles nog goed functioneert. Onze keuken is weer als nieuw en het natuurstenen aanrechtblad is zoals het moet zijn. Mooi en strak egaal van kleur. Alles valt onder garantie. Zelden hebben wij van een leverancier zo'n service en garantie tot het gaatje gekregen. Kuchenland Ekelhoff snapt hoe je een klant ook na aankoop als klant moet blijven behandelen. Echt TOP.
“Goede keuze”
Betreft Keur Keukens Door Petra Spaan op dinsdag 24 okt 2017 17
In eerste instantie zijn we naar Kuchenland Ekelhoff gegaan in Nordholm Duitsland. De heer Ginten van Ekelhoff was een verademing en we zijn later gewoon vanwege de voorpret nog twee keer bij hem langs geweest. Gewoon uitstekende adviezen zonder enig gedram. Onze verbouwing was helaas ietwat ingewikkeld en duurde erg veel langer dan verwacht. We zijn op advies van een relatie naar Keur Keukens gegaan in Haarlem, voor ons om de hoek. Het is een goede keus gebleken, de indeling van het huis is niet echt eenvoudig maar de keuken is uitstekend geplaatst. De service is grandioos gebleken. De heren die de keuken geplaatst hebben maar zeker ook de heer die later voor ons een aantal technische zaken heeft aangepast krijgt van ons een tien met een griffel.
“Fantastische service”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Leon en Christine op dinsdag 15 aug 2017 17
Na diverse keuken winkels in Nederland bezocht te hebben uiteindelijk toch naar Duitsland gegaan, waar we blijkbaar niet alleen een veel mooiere keuken voor ons geld konden krijgen, maar vooral ook veel betere service. De keuken die door de heer Reineke van Kuechenhaus Ekelhoff voor ons uitgedacht werd, sloot veel beter aan dan wat we in Nederland aangeboden kregen. De levering en plaatsing was ook super, de keuken past fantastisch in onze woning, binnen het stucwerk, en strak boven ons bovenlicht in ons plafond! We wonen inmiddels al 1,5 jaar in onze woning en laatst werden we door de firma gebeld of alles nog altijd naar wens was. Door dat telefoontje zijn we zelf alles nog eens gaan nalopen, want alles beviel eigenlijk goed. Er waren wat kleine lak beschadigingen, een rubberstoot dopje ontbrak, en een deurtje voelde wat minder stevig. Dit doorgegeven en er werd een afspraak gemaakt om een monteur alles te repareren en zelf ook nog eens na te lopen! Wat een fantastische service. Deze recensie hadden we dan ook al veel eerder willen en moeten doen!
FOTO VAN LEON EN CHRISTINE
Keuken met bar
“Geen concessies en super goede nazorg”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Ursula van Wandelen op zaterdag 29 jul 2017 17
onze eerste keuken kwam uit Duitsland. We waren erg tevreden en dachten toen we ons huis gingen verbouwen en een woonkeuken gingen realiseren we gaan weer naar die leverancier. De keuken viel daar echt een stuk duurder uit dan gehoopt. Vrienden attendeerde ons op Joost de Graaf van All Style Keukens. Wat een verademing was dat voor ons. Open en eerlijk werden de kosten in beeld gebracht. We werden goed begeleid in afwegingen die we wilde maken. Wij dachten dat wij het ontwerp inmiddels wel optimaal hadden maar ook daar wist Joost nog een goede slag te maken. Uiteindelijk hebben we helemaal geen concessies hoeven doen! Een mooiere keuken met kookeiland, luxere Siemens apparatuur, binnen budget en echt geweldige service. Ook de nazorg is super goed. Na 4 jaar even een nieuw bakje in de koelkast, een zeeppompje, even iets bijstellen? Echte service!
“Prettige en betrouwbare zaak / medewerkers”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Jan en Annette Scholtens op vrijdag 23 jun 2017 17
Wij hebben bij Arma Keukens en Sanitair een keuken gekocht. Na ook keukenzaken in Duitsland te hebben bezocht, uiteindelijk toch gekozen voor Arma Keukens. Wel wat duurder uit dan in Duitsland (al is het ook niet echt 1 op 1 te vergelijken), maar bij Arma Keukens hadden wij het gevoel dat zij waarmaken wat zij zeggen, namelijk dat zij enkel tevreden klanten willen en service hoog in het vaandel hebben staan. Wij hebben dit ook echt ervaren. Door een miscommunicatie is er in eerste instantie iets geplaatst bij ons (ombouw) waar wij niet helemaal tevreden over waren. Wij hebben dit aangegeven bij Arma Keukens en men heeft zonder moeilijk te doen een nieuwe ombouw geplaatst. Was toch een dag werk extra voor Arma. Met dit resultaat zijn wij erg blij!

De verkoopadviseur Benhard van Moorselaar kan ik ook zeker aanbevelen. Een geduldig en kundig adviseur, wij zijn erg prettig door hem geholpen. Ook over de monteurs zijn wij erg tevreden. Prettige, beleefde mensen die vakkundig werk hebben geleverd. En het uiteindelijke resultaat, de keuken, is erg mooi geworden. Kortom: wij raden Arma Keukens in Nunspeet zéker aan!
“Een absolute aanrader”
Betreft Kitchen4all de Vries Door Fam. Steen Redeker op donderdag 22 jun 2017 17
Na een tijdje rond te hebben gekeken bij verschillende keukenzaken, zelfs tot in Duitsland, zijn we terecht gekomen bij Keukencentrum de Vries. Hier vonden we de keuken die we zochten. Een warm welkom door Albert van Asselt en goede bruikbare ideeën over de eventuele plaatsing van de keuken gaf ons het vertrouwen om hier verder te gaan. Ons werd niet de duurste keuken verkocht, maar juist de keuken die het beste bij ons paste. Dit sprak ons persoonlijk erg aan. Inmiddels hebben we de keuken ongeveer 3 maand in gebruik en zijn we nog steeds super tevreden.
Wij kunnen daarom niet anders concluderen dan een keuken van Keukencentrum de Vries is een absolute aanrader. Geen mooie praatjes, maar een eerlijk en deskundig advies.
FOTO VAN FAM. STEEN REDEKER
Keuken die past
“Top top top”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Familie Alic op woensdag 14 jun 2017 17
Bij heel veel keuken leveranciers geweest in Nederland. Wat mij opvalt is dat je in Nederland minder waar voor je geld krijgt dan in Duitsland. Daarbij komen de meeste merken van de aparaturen toch uit Duitsland!! Wij hebben onze keuken vorig jaar gekocht bij Ekelhof. Super service van begin tot eind!!!! Er wordt beloofd wat gezegd wordt. Ze bellen je altijd heel netjes op om alles te overleggen. Communicatie per e-mail en telefoon is topp!!!! Zeker de moeite waard om hier je keuken te kopen!!!! Je krijgt zelfs vaatwastabletten cadeau! Daarnaast kregen we zelfs een pannenset twv &850 cadeau terwijl de actie al was verlopen. Kortom TOP TOP TOP
FOTO VAN FAMILIE ALIC
Keuken met topservice
“Je krijgt er veel meer voor terug”
Betreft KBC Scharnegoutum Door Fam. van der Wiel op woensdag 14 jun 2017 17
Tja, keuken uitzoeken was voor ons in ieder geval geen pretje. Verschillende zaken bezocht van budget tot maatwerk. Zelfs in Duitsland geweest, maar ook hier flinke tegenvaller. We hadden toch een duidelijk idee hoe we de keuken wilden hebben. Op een gegeven moment maar weer eens de machine van google geraadpleegd op zoek naar een keukenboer in Friesland. Bewust niet gekozen voor een keten, maar een 'klein' bedrijf. KBC, nooit van gehoord maar goede recensies op internet. Dus er maar een langs gereden om kijkje te nemen en gelijk een afspraak gemaakt met Lammert, die mij te woord had gestaan. Wat was het latere gesprek een verademing vergeleken met de concurrenten... Niks geen oei, pfff, zucht, dat kan niet, ik zou dat niet doen, is dit niet wat voor u, vandaag in de aanbieding etc... Kwaliteit van Lammert ligt hem in het luisteren en de juiste vragen stellen. Concept tekening gemaakt en een volgende afspraak gemaakt. De tekening was precies onze wens qua indeling. Nu puntjes op de i zetten, zoals blad, knoppen, kraan, etc. De prijs van de keuken aangehoord en tekenen maar! Oké, iets over budget gegaan, maar hebben alles genomen wat we mooi(er) vonden. Eerlijk, het kost misschien wat meer als bij de 'prijsstunters', maar je krijgt er veel meer voor terug bij KBC. Niks geen kortingen. Prijs is prijs, wel zo duidelijk. Geen geneuzel over vandaag tekenen met zoveel % korting... Voelde geen enkele druk en geen mooie verkooppraatjes waar de keukenbranche toch berucht om is. Nu, de keuken staat! Wat is ie mooi en wat zijn wij tevreden. Montage gebeurde door Pieter, die al ruim 20 jaar keuken plaatst. Flinke ervaring en net zo'n perfectionist als ik ben, dus ikke erg blij! Niks afraffelen. Bij twijfel monteerde hij niets, nam materiaal mee om het bij het bedrijf op maat te zagen/monteren en later alsnog te plaatsen. Ging alles probleemloos? Zeker niet, maar ze lossen het op. Gelijk of ze komen er later voor terug. Als het maar goed gebeurt. Het enige waar we nu nog op wachten is het plintje van de oven. Niet meegeleverd en helaas verkeerde nabesteld. Is opnieuw besteld. Ik twijfel er niet aan of dit komt uiteindelijk ook goed.
FOTO VAN FAM. VAN DER WIEL
Keuken met fornuis en tegelachterwand
“Prima ervaring met Kuechenland Ekelhoff”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Hans de Cocq van Delwijnen op zondag 7 mei 2017 17
Wij hebben een volledige keuken gekocht bij Kuechenland Ekelhoff. Ter plekke van de showroom hebben wij met een verkoper van Ekelhoff de keuken ontworpen, aan de hand van de bouwtekening van ons nieuwe, nog te bouwen huis. We kwamen uit op een Siemens-keuken, met als grootste onderdelen een kook- en werk eiland en een achterwand met kasten en keukenapparatuur. Het staat er nu precies zoals we het hebben ontworpen! Een ronduit fantastische keuken. Wat ik over Ekelhoff te melden heb is louter positief. Zeer professioneel in benadering en afhandeling van de koopvraag. Om een voorbeeld te geven: toen ons huis in aanbouw was, is er een installateur van Ekelhoff gekomen om alles na te meten, zodat de te leveren keuken nauwkeurig zou passen in het nieuwbouwhuis. Op de dag van de levering heeft het installatieteam hier overnacht om de keuken in twee dagen te plaatsten. Perfect opgeleverd. Ik heb maanden later nog eens iemand uit Duitsland van Ekelhoff hier gehad om een bepaald onderdeel beter te bevestigen. We genieten elke dag van deze investering, en ik kan zonder aarzelen u Ekelhoff aanbevelen!
“Zeer tevreden met onze keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door E. Polat op dinsdag 25 apr 2017 17
Na diverse zaken bezocht te hebben in zowel Nederland als in Duitsland en hebben uiteindelijk onze keuken gekocht bij Bemmel & Kroon in Zoeterwoude. Voor ons was het onze eerste keuken die wij kochten. We hebben uren achter de computer doorgebracht om de beste adressen te vinden en ook uren in de auto doorgebracht om al deze keukenzaken te bezoeken. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Bemmel & Kroon. De reden hiervoor was:

- Prijs kwaliteitverhouding: De merk en uitvoering van de keuken hadden we bij diverse keukenzaken vergeleken en Bemmel en Kroon kwam hier het beste uit.
- Levertijd: Een levertijd van 8 weken (incl. installatie). Wij hebben keukenzaken bezocht waar de levertijd varieerde van 12-20 weken!
- Betalingsvoorwaarden: Keuken betalen bij levering en installatie betalen na installatie. De meeste keukenzaken vragen minimaal 90% bij aankoop.
- De ''klik'': Misschien wel de belangrijkste punt, een klik hebben met de verkoper (het gunnen van de opdracht). Bemmel & Kroon (Ricardo van Buvelot) nam de tijd voor ons om alles in detail te bespreken. Ondanks al het research en bezoek van diverse keukenzaken, had Ricardo toch goede tips voor ons. Wij hebben meerdere goede gesprekken gehad en gunden Ricardo de opdracht. Geen gladde keukenverkoper strategieën, zoals ''alleen vandaag 60% korting!''.

Uiteindelijk de levering! Er was een leveringsweek opgegeven en de donderdag ervoor werd ik al gebeld of de keuken maandag al geleverd worden. Ook de monteur (Unibehr keukenmontage) belde ons voor een afspraak en de dag dat de keuken werd geleverd ging de monteur beginnen met het monteren van de keuken.

De keuken werd compleet geleverd door Bemmel en Kroon zelf en geïnstalleerd in 2 dagen. Wij hadden een kleine beschadiging op een keukenpaneel, maar dit werd zonder morren binnen 4 weken opnieuw geleverd en gemonteerd naar tevredenheid. Wij willen Bemmel & Kroon en Unibehr zeer bedanken voor hun service en dat doen we graag met een kleine review. Zeker een aanrader voor ieder die gewoon een goede keuken voor een goede prijs wilt.
FOTO VAN E. POLAT
Uiteindelijke keuken
“Gematigd enthousiast”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Renate op woensdag 12 apr 2017 17
Na aanbeveling van kennissen naar Duitsland gereden. Het aankoop proces was uitstekend. Goed advies, mooie keukens tegen een schappelijke prijs. Helaas bij levering van de keuken diverse problemen ( verkeerde kleur kastjes, geen barblad geleverd, vuilnisbakken pasten niet, quooker kon niet op de afgesproken plek gemonteerd). Het bedrijf probeert alles vriendelijk op te lossen maar we zitten na 3 weken nog steeds met een niet volledig gemonteerde keuken en alleen de oprechte excuses van de bedrijfsleider. Er zijn naar mijn mening teveel zaken die fout zijn gegegaan om het een uitstekende referentie te geven. Ik ben dan ook gematigd enthousiast. Nogmaals men is vriendelijk maar uiteindelijk telt het eind resultaat.
“Enorme keuze”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Norbert en Debby Hameeteman op vrijdag 7 apr 2017 17
De zoektocht naar een nieuwe keuken begon in Nederland bij twee bedrijven. Na positieve ervaringen van familie te hebben gehoord, besloten wij toch ook naar Ekelhoff te gaan om te kijken wat zij te bieden hadden. Wat een enorme keuze en mogelijkheden maar door goede hulp van de verkoper hadden we snel onze droomkeuken compleet. Bij de twee bedrijven in Nederland was dit niet op deze manier gelukt. Het contact na de aankoop was prima, levering zoals afgesproken en het plaatsen ging vakkundig en netjes. Ook de service erna was uitstekend. Jaar na levering de vraag of alles in orde was, op een kitnaad na is dat zeker het geval. Deze naad zal nog worden hersteld, zonder problemen. Al met al zijn wij zeer te spreken en tevreden over Ekelhoff. We genieten dagelijks van de fantastische keuken en raden dit bedrijf bij iedereen aan. Zeker de moeite waard om naar Duitsland af te reizen!
FOTO VAN NORBERT EN DEBBY HAMEETEMAN
Fantastische keuken
“Uitstekend geadviseerd”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Familie Post op woensdag 8 feb 2017 17
Op zaterdagmiddag naar Duitsland om keuken-ideeën op te doen, komen we aan het einde van de dag per toeval in Nordhorn bij Küchenland Ekelhoff. Een prachtige showroom met dito keukens! De laatste keuken tijdens ons ronde is een Next 125 met 'kooktafel'. Als een blok vallen we voor deze complete keuken met opvallend veel lades. De showroomkeuken staat te koop. Een week later terug naar Küchenland om te constateren dat dit echt 'onze' keuken is. Omdat de ruimte waar de keuken geplaatst gaat worden veel ramen heeft moet er flink gepuzzeld worden. Nadja Hollman heeft ons daarbij uitstekend geadviseerd. Met een extra wasbak in de kooktafel en een Berbel afzuigkap naar voorbeeld elders uit de showroom is onze keuken compleet. Inmeting volgt en twee maanden later wordt de keuken door uiterst vriendelijke vakmannen met zorg geïnstalleerd. Elke dag genieten we nog van ons zatermiddagbezoek aan Küchenland!
FOTO VAN FAMILIE POST
Echt onze keuken
“Dit bedrijf gaat het doen”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Paul en Tineke op maandag 30 jan 2017 17
Na onze eerste oriëntatie in Duitsland en Nederland, besloten om All Style Keukens te vragen voor een gesprek. Tijdens het keukentafelgesprek wiste we het gelijk. Dit bedrijf gaat voor ons een keuken plaatsen. Fijn was dat er gedacht werd aan oplossingen in plaats van problemen. Zo hebben wij een pilaar in de keuken staan van een oude draagmuur. Hier werd gelijk een oplossing voor bedacht. Het resultaat mag er dan ook zijn. Het is een mooie keuken geworden die nu echt de leefruimte is geworden van het huis.
FOTO VAN PAUL EN TINEKE
Keuken als leefruimte
“Erg goed meegedacht”
Betreft Voortman Keukens Door fam. de Graaf op zaterdag 14 jan 2017 17
Na alle "keukens in Duitsland zijn goedkoper" verhalen hebben ook wij Kuechenland in Nordhorn bezocht. En ja, alle verhalen kloppen. Super geholpen en een hele strakke prijs voor een prachtige keuken met goede apparatuur. En ook lekker gegeten. Maar op voorhand hadden wij besloten onze offerte juist ook tegen een Nederlands bedrijf aan te houden. Zo zijn wij eind december terecht gekomen bij Voortman keukens in Apeldoorn waar wij geholpen werden door Henk de Vries. En ook in Apeldoorn soep met brood. Henk is erg ervaren en is duidelijk gepokt en gemazeld in de keukenwereld. Henk heeft ons meer dan uitstekend geholpen. Henk tekende voortvarend, gaf tips en leverde ook nog eens prachtige tekeningen af. Het advies van Henk heeft uiteindelijk geleid tot aanpassingen en ook verbeteringen in onze oorspronkelijke inrichtingsplannen. Daar zijn wij achteraf erg blij om. Voor wat betreft de prijs hebben wij nu een nog "dikkere" keuken als in Duitsland voor dezelfde prijs, met gebruikmaking van gelijkwaardige materialen (overigens ook Duits) en gelijke apparatuur. Natuurlijk moet je daar zelf ook je best voor doen en ook Voortman keukens heeft de opdracht zeker niet voor niets gekregen. Maar voor een goede deal hoef je dus niet perse naar Duitsland.In januari wilden wij nog een kleine aanpassing aan de keuken doen. Deze aanpassing is direct verwerkt op kosten van Voortman keukens. Wij zijn dus uitermate tevreden en een ieder moet zelf beslissen waar hij of zij de keuken besteld. Maar het kan dus ook gewoon in Nederland. Henk, bedankt.
“Bedankt”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Harry & Dorte op dinsdag 10 jan 2017 17
Als Duitse die in het grensgebied woont moest ik eigenlijk in Duitsland zijn voor een nieuwe keuken, maar wij wilden graag advies in de buurt en via een vriendin kwamen wij bij Joost terecht. Wij kunnen "All Style Keukens" echt iedereen van harte aanbevelen die nadenkt over een nieuwe keuken. Joost heeft ons in verschillende gesprekken heel waardevol en eerlijk advies gegeven en onze "wilde" keukenideeën uitgewerkt en concreet gemaakt, o.a. met prachtige en zeer praktische tekeningen die een keuken op papier tot leven brengen. Gerard heeft de nieuwe keuken vervolgens na onze verbouwing heel vakkundig bij ons geplaatst. De sterkste punten van "All Style Keukens" zijn wat ons betreft een uitstekende communicatie, oor voor de klant en kwaliteit. Wat betreft planning moest Joost de montage van de keuken al 2-3 maanden van tevoren vastleggen. Dit was gezien de lange levertijden van de keuken en de hoeveelheid opdrachten bij "All Style Keukens" gewenst, maar kan lastig kan zijn als je verbouwt en de planning anders loopt dan je had gehoopt. Gelukkig is bij ons alles volgens planning gelopen en anders had Joost vast weer een werkbare oplossing gevonden. Hij heeft onze verbouwing tot een groot succes gemaakt. Bedankt hiervoor!
“Tevreden”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Familie De Vogel op woensdag 28 dec 2016 16
Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht zonder keuken (casco). Wij zijn eerst in Nederland wezen kijken naar een keuken. Echter kregen wij niet het idee dat we serieus werden genomen. Verkooppraatjes, niet luisteren naar de wensen van de klant, kleine of geen showrooms en prijzen welke exorbitant hoog waren.

Via de website van Qasa.nl en kennissen kwamen wij terecht bij Kuechenland Ekelhoff in Duitsland. Vanuit Noord Holland was het wel een stukje rijden, maar we waren nieuwsgiering genoeg om de reis te maken. De verwelkoming was al veel beter dan wij gewend waren. Een aardige gastvrouw vroeg ons naar onze wensen en er werd direct een verkoper aan ons voorgesteld. Omdat wij zonder afspraak langs zijn gegaan, moesten wij even wachten. Tijdens het wachten werden ons verschillende hapjes en drankjes aangeboden. Er werd wel verteld dat het beter is om een afspraak te maken, om een telleurstelling te voorkomen dat er geen verkoper beschikbaar is. Wij waren opzoek naar een keuken welke bij onze woning paste en voldeed aan onze wensen. Wij wonen in een huis met een landelijke stijl en waren daarom niet opzoek naar moderne keuken. Gelukkig had Kuechenland een ruime keus.

Nu we het type keuken wisten was het nog de vraag in welke uitvoering. Hier werden we door Kuechenland wederom prima geholpen. Er werden verschillende 3D tekeningen en ontwerpen gemaakt in samenspraak met ons. De verkoper had veel ervaring en gaf ons tips een aanwijzingen waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben. De apparatuur hebben we zelf eerste bekeken bij het Siemens inspiratiehuis in Hoofddorp. Zij adviseren je welke apparatuur het beste bij je keuken past. Vervolgens hebben wij onze keuze aan Kuechenland doorgeven en werd de offerte gemaakt. Dit was wel even schrikken. Zou de prijs wel kloppen? Zoveel kwaliteit voor zo'n lage prijs? Zouden er verborgen kosten zijn? Of zonder BTW? Of zonder installatie? Of werd de apparatuur apart in rekening gebracht?

Dit alles bleek niet waar te zijn. De prijs op de offerte was all-in. Wij waren de prijzen in Nederland gewend en waren erg blij verrast. Wij besloten de offerte te accepteren. Kuechenland vertelde ons dat wij zelfs 2 maanden voordat de keuken werd geplaatst nog andere apparatuur van Siemens konden kiezen als er een nieuwe lijn uitkwam. Dit hebben wij ook gedaan en hebben nu het nieuwste van het nieuwste. Het plaatsen van de keuken was binnen twee dagen gereed. De installateurs vroegen of het goed was dat ze bleven slapen zodat ze snel de keuken konden plaatsen en wij er zo min mogelijk last van hadden. De plaatsing verliep vlekkeloos. Niet een kastje of laatje was scheef of liep aan. Twee weken na de plaatsing kwam de installateur nogmaals langs om alles na te lopen. Tevens gaf hij ons tips over onderhoud en gebruik. We hebben onze keuken nu bijna 1,5 jaar en periodiek worden we gebeld door Kuechenland of wij tevreden zijn en of ze iets voor ons kunnen betekenen. Wij hebben twee vrienden reeds doorwezen naar Kuechenland en zij hebben beide daar hun keuken gekocht en zijn net zo tevreden als ons.
FOTO VAN FAMILIE DE VOGEL
Tevreden over de keuken
“Aanrader”
Betreft I-Kook Door K. Claessen op dinsdag 13 dec 2016 16
In juni ons nieuwe huis gekocht en via-via terecht gekomen bij i-Kook. Voordat we bij i-Kook terechtkwamen, hebben we eerst de 'Duitsland-variant' uitgeprobeerd. Een aantrekkelijke optie, echter de realiteit bleek een teleurstelling. De netto prijzen bleken aanzienlijk hoger dan in Nederland, iets wat wij niet verwacht hadden. Daarbij waren de gebruikte materialen niet van goede kwaliteit. Uiteindelijk terecht gekomen bij i-Kook in Den Haag aan de Zichtenburglaan in Den Haag. Na uitgebreid rondgekeken te hebben in de winkel, werden wij vriendelijke te woord gestaan door het personeel onder het genot van een kopje koffie. Ook werd er tijdens alle gesprekken rekening gehouden met ons kind, toen 5 maanden oud. Luier wisselen en voeden, alles was mogelijk.

De onderhandelingen duurden langer dan gepland, mede omdat wij een grote wensenlijst hadden. Wij werden op prettige wijze geadviseerd over de indeling van de keuken, de keuze van de werkbladen, de grote van de keukenkastjes en de inbouwapparatuur. Met een heleboel zaken hielden wij in eerste instantie geen rekening. Na gesprekken over en weer hebben we een definitieve keuken gekozen, waarbij meerdere materialen zijn gecombineerd. Uiteindelijk kwamen we redelijk snel tot een goede prijs, waarbij we specifiek gekozen hebben om de keuken door i-Kook te laten inbouwen. Hiermee werd ons het werk uit handen genomen en zouden bij eventuele calamiteiten de herstelwerkzaamheden op het conto van i-Kook komen.
Na het opmeten van de keuken werden alle producten besteld en na 8 weken werd de keuken geplaatst. Er werd na plaatsing nog kort overlegd of alles naar wens was. Wij waren van mening dat de 'zwevende planken' die we naast de afzuigkap hadden laten plaatsen, achteraf niet onze stijl bleek te zijn. i-Kook reageerde hier adequaat op door de planken te laten weghalen en restitueerde het geld. De afzuigkap bleek correct te zijn opgemeten, echter de afvoer was door de aannemer op het laatste moment aangepast. Ook hier liet i-Kook zich van zijn beste kant zien. De koof werd kosteloos aangepast en opnieuw geplaatst. Een klein defect in het keukenblad had geleid tot het volledig vervangen van het blad. En daarbij hadden zij ook nog een cadeau voor ons in petto. Een gloednieuwe magnetron! Zomaar! Omdat het iets langer had geduurd voordat de gehele keuken 'af' was. Kortom, een prima bedrijf met service hoog in het vaandel. Zeker een aanrader!
“Zeer tevreden”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Jeroen op maandag 21 nov 2016 16
Eind 2015 naar Kuechenhaus Ekelhoff afgereisd om een keuken uit te zoeken. De horrorverhalen over keukenleveranciers in Nederland en de positieve verhalen over keukens kopen in Duitsland deed ons besluiten meteen voor Duitsland te kiezen. De zeer positieve reviews over Kuechenhaus Ekelhoff zijn niet overdreven. De service is uitstekend, de nazorg ook. En over de keuken zijn we na een jaar nog steeds zeer tevreden! Absoluut een aanrader.
“Prijs kwaliteit kwantiteit zeer goed”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Mieke op maandag 31 okt 2016 16
Op aandringen van onze oudste zoon, die zelf zijn keuken incl apparatuur ook gekocht heeft bij Ekelhof, zijn wij na een aantal bezoeken aan diverse merkkeukens in Nederland naar Duitsland gereden. Er is goed naar ons geluisterd en onze wensen zijn allemaal 3dimensionaal in kaart gebracht. Prijs kwaliteit kwantiteit zeer goed. Zeer vlot en efficiënt is de keuken geleverd en geplaatst. Een zeeppompje dat met plaatsing van het blad niet meegeleved is, werd tot onze verbazing apart nageleverd en geplaatst. Service tot nu toe is prima!
FOTO VAN MIEKE
Foto van de keuken
“Verademing”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Patrick en Caro op donderdag 19 mei 2016 16
In onze zoektocht naar een keuken voor ons nieuwe huis zijn we in eerste instantie bij een aantal Nederlandse bedrijven langs geweest. De ervaringen die we hiermee hadden waren niet al te best. Met name de manier waarop je in Nederland geholpen word ging ons steeds meer tegen staan. Opdringerige verkopers, offertes waarvan je direct wist dat ze veel en veel te hoog lagen, geen tijd geven om ergens over na te denken (foto's kreeg je nooit mee) etc.

Na een tip van vrienden en wat research op internet uiteindelijk bij Kuechenland Ekelhoff terecht gekomen. Wat was dit een verademing! Na het maken van een afspraak (aan te raden, omdat het er vaak druk is) zeer goed geholpen door de verkoopster: allereerst werd er goed geluisterd naar onze wensen en binnen deze wensen heeft ze ons de vele mogelijkheden laten zien (showroom is erg groot). Uiteindelijk gezamenlijk een tekening gemaakt van de opstelling van onze keuken met de keuzes die we daar maakte. Toen wij aangaven hier nog even over na te willen denken, was dit geen enkel probleem. De verkoopster was totaal niet opdringerig en gaf ons alle tekeningen en informatie mee naar huis. Uiteindelijk zijn we twee weken later terug gegaan, alle details afgerond en na het direct ontvangen van een goede offerte de keuken aangeschaft.

De plaatsing van de keuken, welk twee dagen in beslag nam, verliep prima. Er werd zorgvuldig te werk gegaan (huis was net gestuct) en we hebben hier achteraf niets op aan te merken gehad. Nadat onze vloer een aantal weken later was gelegd zijn ze nogmaals terug gekomen om de plinten te plaatsen. Ook de service is zeer goed. Toen wij na een tijd nog vragen hadden over de behandeling van ons granieten werkblad is er direct vanuit Duitsland een specialiast langs gestuurd. De specialist heeft ons uitgebreid laten zien hoe wij ons blad het beste konden behandelen. We hebben de keuken nu bijna een jaar en we zijn er erg blij mee. De kwaliteit, van zowel de kastjes als de apparatuur, is goed en we hebben dusver nog geen enkel probleem gehad. Iedereen uit mijn omgeving die een keuken zoekt raad ik Kuechenland Ekelhoff aan. Mijn ervaringen met dit bedrijf zijn super!
FOTO VAN PATRICK EN CARO
Greeploze keuken
“Zeer goede service”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Linda vd berg op woensdag 6 apr 2016 16
Zeer goede service en een prachtige keuken! Via vrienden zijn we alweer bijna twee jaar geleden terecht gekomen bij Ekelhoff. Je kan er een leuk dagje uit van maken als je naar Duitsland gaat voor een bezoek aan Duitsland. Een prachtige showroom en een wat kleinere versie in het centrum. Wat een keuze! Maak van te voren wel even een afspraak, want je wilt na het zien van al dat moois meteen aan de slag. dhr. Palstring nam zeker de tijd voor je om naar al je wensen te luisteren. En kwam met goede en bruikbare tips. Thuis kregen we de tekeningen en offerte opgestuurd. Bijna niks meer gewijzigd, bestellen maar! Voorafgaand aan het plaatsen van de keuken, komt er een monteur langs om alles in te meten en af te stemmen. De monteurs die het hebben geplaatst werken goed, nauwkeurig en netjes. Ruimen alles na afloop op. De aftersales is ook prima, bellen na een paar maanden met de vraag of alles naar wens is. Maar ook eerder zijn ze goed bereikbaar voor commentaar en vragen. En is er wat loods? Geen probleem, en ze plannen een bezoek uit Duitsland in om langs te komen. Goede service! Ik zou zeggen, twijfel niet en ga op bezoek bij Kuechenhaus Ekelhoff
FOTO VAN LINDA VD BERG
Greeploze hoekkeuken
“Wederom super”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Familie Ophof op dinsdag 15 mrt 2016 16
In ons vorige huis hadden wij al een keuken van Ekelhoff en nu, 10 jaar later, besloten wij weer naar Ekelhoff te gaan. We konden net als de vorige keer terecht bij Uwe Brama. Wederom was de service super. Er wordt uitgebreid de tijd genomen en met je meegedacht. Het draait hier echt om de klant en zijn droomkeuken en niet, zoals in Nederland, alleen maar om het budget. Er wordt net zoveel tijd besteed tot alles naar wens is, niets is ze teveel. De monteurs zijn ook zeer kundig. Ze zijn vriendelijk en werken netjes. Overigens spreken alle verkopers en (bijna alle) monteurs Nederlands. Onze volgende keuken zouden wij zo weer bij Ekelhoff kopen: het is het ritje naar Duitsland zeker waard!
“Next 125 keuken”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Familie De Goede op donderdag 3 mrt 2016 16
Wij hebben een Next 125 keuken gekocht in een U-opstelling met een spoeleiland en een glazen aanrechtblad bij Kuechenland Ekelhoff. De showrooms in Duitsland maakten veel indruk op ons, omdat alle materiaal en apparatuur voorhanden is. Zowel het verkooppersoneel als het technische personeel is vakbekwaam, erg vriendelijk en denken met je mee, service staat bij hen hoog in het vaandel en men is trots op hun bedrijf. Vanaf het offertetraject tot aan de nazorg bij levering en installatie zijn wij uitstekend geholpen. Onze ideeën zijn perfect vertaald naar het uiteindelijke resultaat, waar zowel wij als de medewerkers van Kuechenland Ekelhoff trots op zijn!
FOTO VAN FAMILIE DE GOEDE
Next 125 keuken in U-opstelling
“Bezoek”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Parkas op maandag 22 feb 2016 16
Wij zijn op zaterdag 20-2-2016 vanuit Den Haag naar Nordhorn gereden. In de weken hiervoor hadden wij al 2 keukenboeren in Nederland bezocht. Bij beide goed en kundig geholpen en wij wilden deze afspraak al afzeggen. Maar omdat Küchenland Ekelhoff zo goed staat aangeschreven (o.a. op deze site) toch maar gegaan. Daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Wij zijn keurig opgevangen door de heer Hartmut Vennegerts. Eerst een half uur rondgelopen om een indruk te krijgen en daarna zijn wij netjes opgehaald door de heer Vennegerts en in het Nederlands te woord gestaan. Wij wisten hoe wij de keuken wilden hebben dus was de tekening snel klaar. Af en toe de zaak ingelopen details aan te geven. De heer Vennegerts heeft ons zeer kundig geholpen en daarna een heel goede aanbod gedaan met a-klasse apparaten (siemens), werkblad (keramiek 6 cm), keukendeuren (gelakt) en een spoeleiland met quooker. Precies wat wij wilden. Bij de Nederlandse keukenzaken kregen dit niet allemaal en moesten steeds aanpassingen doen voor het budget wat wij hadden en deze was m.i. toch ver boven gemiddelde. Wij hebben een mooie keuken gekocht voor een prijs die wij altijd in gedachten hadden. Daarom raad ik iedereen aan om toch even naar Duitsland te rijden voor een keuken. Je krijgt echt meer keuken voor je geld en ook geen nonsens onderhandelingen/kortingen.

De keuken wordt eind dit jaar geleverd i.v.m. oplevering nieuwbouw woning.
“Je hoeft niet naar Duitsland”
Betreft Nolte Keukens Rotterdam Door Fam O.G op maandag 22 feb 2016 16
In juni gaf ik hier aan dat ik mijn keuken heb gekocht bij Nolte Rotterdam en zou review doorgeven hier over de plaatsing en de levering van mijn keuken. In oktober is mijn keuken geplaatst. Wij waren naar verschillende keukenzaken in Duitsland en Nederland langs geweest maar heb uiteindelijk toch (gelukkig) gekocht bij Nolte Rotterdam. Zoals eerder aangegeven hoef je in ieder geval niet naar Duitsland te gaan voor de prijs en (Duitse) kwaliteit. Nadat mijn keuken was geplaatst hadden we vraag over de sparing gedeelte van de keukenblad die onder de kookplaat stond. Ze kwamen binnen paar dagen langs en er werd meteen naar gekeken en deze zou goed staan en geen problemen veroorzaken. Heb een hele mooie prachtige keuken. Kortom een prima prijs-kwaliteit keuken gekocht bij Nolte Keukens Rotterdam. Bedankt voor jullie service.

Eerdere ervaring van 2 juni 2015: Nadat we bij verschillende keukenzaken in Nederland en Duitsland al rond hadden gekeken hebben we eindelijk onze keuken gekocht. We hebben onze keuken bij Nolte Keukens Rotterdam gekocht. Hier werd al meteen goed mee gedacht, en werden goede adviezen gegeven. De deskundige verkoper heeft ons uitstekend begeleid en voor praktische ongemakken behoed en tegelijkertijd ook op veel nieuwe ideeën gebracht. Voor de kwaliteit en voor de prijs hoef je in ieder geval niet meer te zoeken in Nederland of in Duitsland. Kortom een prima prijs-kwaliteit keuken gekocht bij Nolte Keukens Rotterdam. Over paar maanden gaan wij verhuizen naar onze nieuwbouw huis en word onze keuken geplaatst. Zodra de keuken geplaatst word laat ik weten hoe dit gegaan is. Tot nu toe zijn wij zeer tevreden over de gang van zaken.
“Aankoopervaring”
Betreft ASWA Keukens Door Iwan M. op zondag 3 jan 2016 16
Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht waarvan Aswa de projectleverancier is. Bij Aswa in Dordrecht hebben wij fijne gesprekken gehad met Jan Hess en heeft hij met zijn klantvriendelijkheid, inzicht en advies ons over de streep weten te trekken om de keuken bij hun af te nemen. Wij zijn wel eerlijk geweest bij ons eerste gesprek dat we ook een afspraak hadden in Duitsland bij een keukenboer, en dat we daar ook eerst op wilden wachten. Helemaal geen probleem voor deze beste man, en ook nadat we dit aangegeven hadden, was er totaal geen opdringerig gedrag van hem. Hij heeft ons ook uitstekend geadviseerd en meegedacht hoe we bepaalde dingen het beste konden doen. Wij zouden Aswa zeker aanraden!!
“Aanrader om afspraak te maken”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Familie Van der Meulen op dinsdag 15 dec 2015 15
Na diverse adviezen van vrienden en familie om de keuken in Duitsland te bestellen zijn we bij Küchenhaus Ekelhoff in Nordhorn langsgegaan. Zonder afspraak zijn we op een zaterdag de winkel in het centrum van Nordhorn ingelopen en werden we verrast door de gezellige sfeer en de luchtjes van de lekkernijen die ter plekke werden gemaak. We werden vriendelijk welkom geheten en er werd ons gevraagd of we een afspraak hadden. Dat hadden we niet maar we mochten natuurlijk wel rondkijken en als we een afspraak wilde maken dat kon dat in de winkel of later telefonisch.
We zijn ook nog even gaan kijken bij Küchenland (ook van Ekelhoff) iets verderop. Wat een keuze! We hebben een paar dagen later een afspraak gemaakt om samen met een adviseur van Ekelhoff onze wensen en ideeën uit te werken en wellicht tot een keuze te komen. In het gesprek werd ons eerst gevraagd wat voor “kokers” / “keukengebruikers” we zijn. Zeer positief was dat er uitgebreid de tijd werd genomen, om niet alleen de tekening te maken, maar ook diverse voorbeelden te bekijken in de showroom. Het meedenken en de ervaring van de adviseur voelden goed. Verschillende opties werden uitgebreid toegelicht en uitgelegd. Na een tweede afspraak hebben we ons “keukenplaatje” samen met (dezelfde) adviseur compleet gemaakt en definitief ingevuld, daarbij ook rekening houdend met het beschikbare budget. In januari 2015 is de keuken geplaatst door twee zeer vriendelijke en capabele monteurs, waarmee we na hun gedane arbeid samen hebben gegeten! Toen een paar weken later ook nog de op maat gemaakte glasplaat werd geplaatst was onze keuken af! Inmiddels genieten we er al bijna een jaar dag in, dag uit van. Wij raden een ieder die op zoek is naar een keuken aan om zeker ook een afspraak te maken bij de Firma Ekelhoff. Voor degene die denkt ojee, mijn Duits is niet zo best, wees gerust alles is bij ons in het Nederlands geregeld, zonder problemen!
FOTO VAN FAMILIE VAN DER MEULEN
“Top”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door de Fouw op maandag 14 dec 2015 15
Na bij een aantal Nederlandse keukenzaken te zijn geweest, toch op aanraden van een collega naar Ekelhoff geweest. Hier hebben we geen spijt van gehad. Schitterende showroom, uiterst correct en vakkundige advies van Geert Heinz. Na het eerste bezoek direct een prijs, die aanmerkelijk lager was dan dezelfde keuken in Nederland. Bij ons tweede bezoek nog wat wijzigen besproken en vervolgens getekend. In de periode tot de montage kregen we duidelijke installatie tekeningen, zodat onze aannnemer alle leidingen op de juiste plek kon aanbrengen. De montage door de Duitse vaklui verliep uiterst plezierig en vlekkeloos, echt vakmensen. De nazorg vanuit Duitsland was ook perfect. Kort na plaatsing kregen we een belletje of alles goed was verlopen, een jaar naar plaatsing werden we weer gebeld. Twee deurtjes waren iets uit lijn, afgelopen week is de monteur langs geweest en heeft alles nagelopen, zodat de keuken er weer top uitzag. Kortom een aanrader, ik zou Ekelhoff bij iedereen durven aan te raden.
FOTO VAN DE FOUW
“Klantvriendelijkheid hoog op de prioriteiten lijst”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Henk Hoekstra op dinsdag 8 dec 2015 15
Nadat we eerst enkele keukenzaken in Nederland hebben bezocht en daar geen goed gevoel bij hadden, zijn we uiteindelijk beland bij Kuechenland Ekelhoff in Duitsland. Van tevoren hebben we wel even een afspraak gemaakt en we werden keurig volgens afspraak geholpen. Het begin van Duitse degelijkheid. We kwamen in gesprek met Dhr. Ekelhoff (73 jaar oud), prima te verstaan in het Nederlands en met zijn kennis en ervaring heeft hij ons door alle keuzes heen geleid. Heerlijk hoe duidelijk deze man de voor- en nadelen kon benoemen van datgene wat we wilden. Uiteindelijk naar grote tevredenheid precies de keuken samengesteld die we in ons hoofd hadden. In de prijsonderhandeling was het maximale bedrag wat eraf kon 80 euro, dit maakte het tot een mooi rond bedrag. Geen ordinaire handjeklap praktijken waarbij de chef erbij wordt gehaald e.d. zoals we in Nederland hadden ervaren. Daarnaast een uiteindelijke prijs die goedkoper was dan de offertes in Nederland. We gingen met een goed gevoel naar huis. De levering en plaatsing verliep zonder problemen. We kwamen er echter achter dat de stoomoven en combi-magnetron te hoog waren geplaatst. Zonder op zoek te gaan waar de schuld lag werden onze lengtematen opgemeten en het zou goed komen. Binnen enkele weken twee nieuwe kasten gekregen en nu op de juiste hoogte. Aangezien we de vensterbanken in dezelfde steen wilden als het aanrechtblad hebben we dit ook nog op laten meten en vakkundig zijn de vensterbanken later nog geplaatst. Binnenkort komen ze nog langs om de deurtjes van de kastjes af te stellen. Prima service wat ons betreft. Los van het feit dat we blij zijn met het uiteindelijke resultaat zijn we blij met de manier van werken. Voor ons is dit echt een bedrijf wat klantvriendelijkheid hoog op hun prioriteiten lijstje heeft staan. Ze maken waar wat ze beloven en dit alles voor een prima prijs kwaliteitsverhouding.
FOTO VAN HENK HOEKSTRA
“Enorme inzet”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door D. Kans op maandag 16 nov 2015 15
Een jaar geleden hebben wij onze keuken gekocht bij Kuechenland Ekelhoff. We werden hartlijk ontvangen in Duitsland en door een goed Nederlands sprekende adviseur geholpen. Deze had goede ideen en dacht mee over wat we wel maar ook vooral niet moesten doen. (Zo wilden wij graag drie staande kasten, maar de adviseur drong er op aan dat niet te doen ivm te weinig doorloop ruimte). Na een aantal uur daar gepraat te hebben over de mogelijkheden, kregen we een paar dagen later ons eerste ontwerp en offerte toegestuurd. De prijs was meteen concurrerend. Verwacht daarom ook geen exorbitante extra korting te kunnen onderhandelen (zoals bij Nederlandse Keukenboeren 40-60%). Daar doen ze niet aan mee. De reden dat we voor Ekelhoff hebben gekozen is echter vooral de perfecte service die je krijgt (Hier hadden wij van familie al goede verhalen over gehoord). Het installeren van de keuken ging met zo veel zorg! Men ging pas weg toen ik 100% tevreden was. Na een maand echter, kreeg ik een probleem met het granieten blad. Er kwamen (water) vlekken in die er niet meer uit gingen. Een mailtje naar Ekelhoff en de service machine ging weer rollen. Meteen werd ik gebeld en werd een afspraak gemaakt om het probleem op te lossen. Er kwam een servicemonteur die het hele blad opnieuw heeft gepolijst. Hij is de hele middag bezig geweest. Alle vlekken waren er weer uit, en ik kreeg een goede tip hoe de vlekken te voorkomen waren (elke dag een beetje Groene zeep gebruiken.) Wat me weer enorm verbaasde was de enorme inzet om het ptobleem op te lossen. Niet 'doekje erover-klaar' maar 'boenen-schrobben-polijsten' (x2) totdat alles perfect was opgelost. We zijn nu een jaar verder en ben ik gebeld of ik nog steeds 100% tevreden ben. Nou dat ben ik! Hun kleine verzoekje om een referentie op deze site los ik dan ook graag in.
FOTO VAN D. KANS
“Hele goede ervaring met dit bedrijf”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Myrna Stregels op donderdag 5 nov 2015 15
Wij hebben meerdere keukenzaken bezocht voordat we in Nordhorn terecht kwamen en de prijs en de goede mond-tot-mond reclame deden ons besluiten onze keuken hier te kopen. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! We hebben een paar kleine opstartproblemen gehad met o.a. een niet goed werkende Quooker en vaatwasser maar dit is allemaal snel en goed opgelost. De after sales bij dit bedrijf is heel erg goed! De medewerkers denken mee en komen ook daadwerkelijk terug op vragen of problemen als ze dat beloven. Ik zou aan iedereen aanraden hier een keuken te kopen, dit bedrijf maakt zijn beloftes waar en het loont echt om een keuken in Duitsland te kopen want het scheelt vreselijk veel geld met Nederland!
FOTO VAN MYRNA STREGELS
“Transparant”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Simone op dinsdag 22 sep 2015 15
Vorig jaar (2014) hebben we na diverse offertes in Nederland contact opgenomen met Ekelhoff. Na een eerst digitale offerte zijn we naar Duitsland gereden. Zonder moeite hebben we een 'Siemens' keuken kunnen samenstellen wat in Nederland veel lastiger (en prijziger was). Waar er in Nederland met kortingen worden gestrooid en je door de bomen het bos niet meer ziet, zijn de prijzen hier transparanter. Naast de kwaliteit vind ik de Service echt een pre! Is er na de montage iets niet in orde, dan wordt dat meteen vervangen. Een jaar naar aankoop wordt je tevens gebeld voor een evaluatie, super! Als we in de toekomst weer een keuken aanschaffen komen we zeker naar Ekelhoff.
“Top winkel”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Carola gordijn op woensdag 5 aug 2015 15
Hele goeie ervaring gehad met het uitzoeken van onze keuken. We zijn enorm tevreden over de service die je daar krijgt. Je word heel goed en vriendelijk geholpen en ze weten waarover ze praten. Wij wisten totaal niet wat we wilden maar met behulp van hun zijn we tot een prachtige keuken gekomen. Ondanks dat ze in Duitsland zitten komen ze zelf alles opmeten thuis en het plaatsen gebeurt ook heel relax zonder dat je t gevoel heb dat ze weer snel weg willen zijn. We hebben inmiddels ook 2 stellen gestuurd die daar ook geslaagd zijn voor een keuken. Wij krijgen dan als service een kadocheque opgestuurd en kan je hele luxe kado's uitzoeken. Ik vind het een TOP winkel!
“Aanbeveling”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door R. Koster op woensdag 5 aug 2015 15
Na drie keer een afspraak te hebben gehad bij De Keukenkampioen wat uiteindelijk niets opleverde toch maar naar Duitsland gereden. Eerste afspraak een indeling gemaakt, spullen uitgezocht. Zeer goed geholpen. Daarna kregen we alles 3d thuisgestuurd. Tweede afspraak het financiele gedeelte en de puntjes op de 'i' gezet. De keuken is zeer professioneel en goed gemonteerd. De monteurs hebben ook heel netjes gewerkt. Echt perfect! Helemaal niets op aan te merken. Ik kan Ekelhoff iedereen aanbevelen!
FOTO VAN R. KOSTER
“Zeer tevreden klant”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Sandra de Laat op maandag 6 jul 2015 15
wij zijn een zeer tevreden klant. Nadat wij een afspraak hadden gemaakt in de showroom zijn we op een zaterdag richting Duitsland gereden. Aangekomen in de showroom werden wij hartelijk ontvangen. Na een inleidend gesprek met koffie en een ontbijtje zij wij door de mega showroom gegaan. De verkoper was zeer hartelijk en dacht goed mee met onze keuken ideeën. Na een heerlijke lunch hadden we onze ideeën min of meer gevonden en was de verkoper bezig deze op papier te zetten. Dd zelfde dag gingen wij nasr huis met een keuken op papier en een getekende offerte. Een paar maanden later is de keuken vakkundig bij ons geplaatst.
“Erg tevreden over”
Betreft Nuva Keukens Door K.Faber op maandag 29 jun 2015 15
Wij hebben sinds een aantal weken onze nieuwe NUVA keuken en zijN hier erg tevreden over. Na een groot aantal keukenzaken te hebben bezocht tot in Duitsland, heeft de prijs/kwaliteits verhouding bij ons de doorslag gegeven om voor NUVA keukens in Deurne te gaan. De professionele voorlichting bij de aankoop, maar ook de nazorg om een aantal kleine punten, die bij het plaatsen haast onvermijdelijk zijn, correct te verhelpen hebben ons positief verrast.
“Uitermate goed bevallen”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Andy Meijer op maandag 29 jun 2015 15
Eind 2013 hebben we bij de firma Ekelhoff, na de nodige binnenlandse keukenaanbieders afgelopen te hebben, uiteindelijk toch de keuken in Duitsland gekocht. Wij hadden al wel het nodige voorwerk gedaan in Nederland. Dus de opzet van de keuken hadden we al in ons hoofd/en op paier voordat we in Duitsland aankwamen. Hier zijn we uiteindelijk 2 keer geweest, de eerste keer kijken, informeren, keuken laten uittekenen. 2de keer nogmaals doornemen, afstemmen, onderhandelen en ondertekenen. Qua prijs kwamen we voor onze keuken nagenoeg gelijk uit als de aanbieders in Nederland, maar zowel apparaten als kwaliteit van de keuken kastjes zelf was gewoon beter bij Kuechenland. Ondanks dat we wel wat twijfels hadden over het feit dat we in Duitsland de keuken hebben aangeschaft (Service/betaling/communicatie), is dit achteraf alleen maar de juist gebleken. Ons keuken werd geplaatst in een nieuwbouwhuis begin jan 2014 en werd voor installatie al gebracht. Geheel volgens planning is deze in 2 dagen uiterst secuur geplaatst, waarbij we complimenten moeten maken aan het installatie team (2 man): kundig, snel, netjes en zelfs nog met extra service voor het maken van een koof voor de afzuiging. Daarnaast werd zelfs nog de optie voor een vensterbank in het zelfde materiaal als het keukenblad voorgesteld voor een schappelijke prijs. Uiteindelijk is met een derde dag de opstaande rand en de vensterbank geïnstalleerd. Alles was volgens maat en is in 1 keer geplaatst zonder problemen. We zijn nu dik een jaar verder en alles functioneert prima en nog steeds ligt het tweedelig keukenblad van natuursteen als een plaatje. Als we kijken naar alle leveranciers (vloer, muren, badkamer en keuken) dan steekt de keuken er dik bovenuit. Kortom iedereen die nog aan het zoeken is, ook al is het even rijden vanuit het midden van het land, rij ook naar Duitsland. Ons is het uitermate goed bevallen en volgens ons ook je geld dubbel en dwars waard.
“De rit waard”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door S. Jumpie op zaterdag 27 jun 2015 15
Op aanraden van de buren zijn voor onze keuken vanuit Den Haag naar Duitsland gereden. In de winkel heb je geen opdringerig personeel maar wel veel keuze en een goede service! Jurgen heeft ons goed geadviseerd. De prijs, kwaliteit verhouding is zeer goed! Ze nemen alle tijd voor je en denken goed mee. We waren goedkoper uit dan in NL!! Onze nieuwe keuken is in oktober 2014 geplaatst. Het is allemaal heel netjes afgewerkt. Alles geweldig gedaan, de monteurs werkten erg netjes en alles is schitterend opgeleverd. Een Nederlands glasbedrijf dat later een offerte kwam uitbrengen voor een glazen achterwand achter het fornuis merkte op dat dit de eerste keer was dat ze een afzuigkap tegenkwamen die perfect waterpas gemonteerd was. Ook bij eventuele problemen of aandachtpunten komen ze zonder morren langs en wordt alles naar tevredenheid opgelost. Deze zaak kunnen we echt aanraden, goede kwaliteit, goed Nederlands sprekend personeel en een schitterende keuken. Het is de rit naar Duitsland zeker waard!
FOTO VAN S. JUMPIE
“Installatie en aftersales is top”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Danny & Marielle op maandag 25 mei 2015 15
Sinds dit jaar hebben wij een keuken van Kuchenland. De keuken is precies zoals we in gedachten hadden. Na een klein ritje naar Duitsland, werden wij zeer prettig ontvangen en geholpen door een zeer ervaren medewerker. Terwijl zij bezig waren met de offerte konden wij naar een showroom keuken gaan waar daadwerkelijk werd gekookt. Echt top. De installatie en aftersales is top. Zeer adequaat. We zijn zeer tevreden en hebben een hoop plezier van de nieuwe keuken
FOTO VAN DANNY & MARIELLE
“Geen prijsvechter maar wel heel goed”
Betreft Eigenhuis Keukens Door Andre den Boer op maandag 4 mei 2015 15
We hebben voor ons nieuwbouwhuis een hoogglans greeploze keuken gekocht bij Eigenhuis Keukens. We zijn zeer tevreden. In de showroom namen ze zelfs ons inziens te veel tijd voor je. Uiteindelijk zelfs via de fabriek in Duitsland nog maatwerk kunnen realiseren. We wilde graag strakke lijnen en de greep laten doorlopen. Dit was met standaard maten niet mogelijk, maar hebben we met maatwerk toch kunnen realiseren. Levering en plaatsing verliep ook goed. Ze hebben dit na uitlopen van de oplevering van het huis, toch keurig kunnen laten aansluiten op de uitgelopen planning, waardoor ik geen verdere vertraging op liep. Ik was zelf aanwezig bij de montage en kon zo op bepaalde details beslissen hoe het gemonteerd werd. Na een dag was de keuken compleet, zonder tekortkomingen. In 1x goed dus! Kort na montage alleen problemen gekregen met de vaatwasser, maar dat lijkt aan het apparaat te liggen.
Kortom; geen prijsvechter, maar wel heel goed en in 1x!
FOTO VAN ANDRE DEN BOER
“Erg blij met keuze”
Betreft Arma Keukens en Sanitair Door Michel Zoet op dinsdag 28 apr 2015 15
Na eerst in Almere (woonplaats) wat rond gekeken te hebben bij elke keuken aanbieders, was de keuze gevallen op Bruynzeel. Toch even de reviews bekijken dachten wij. Daar viel Bruynzeel erg tegen vooral op het gebied van service. Een beetje teleurgesteld toch verder gekeken naar andere reviews. Hierin kwamen vooral Ekelhoff en de groep van DB keukens naar voren. Daar Duitsland een aardig eind rijden is. Zijn wij bij Arma keukens in Nunspeet gaan kijken.

Bij ons eerste bezoek zijn wij even gaan rondkijken. Hierbij kregen wij de nodige versnaperingen aangeboden. Na wat rondkijken hebben wij een afspraak gemaakt om met wat meer tijd te gaan kijken voor een keuken die bij ons past. Op deze afspraak verliep het gesprek prettig. De verkoper begreep onze wensen en wist deze goed over te brengen in een keuken. Wij wilden graag wat betere apparatuur want dit is waar de keuken uiteindelijk toch om draait. De prijs lag een klein beetje boven wat wij voor ogen hadden. Dit komt omdat wij graag een duurdere vaatwasser wilde. De verkoper heeft hier prima rekening gehouden met ons budget. Wat wij als prettig hebben ervaren is dat de prijs een eerlijke prijs is, hierover hoeft niet te worden onderhandeld. Hetgeen een prettig gevoel geeft.

De montage hebben wij ook bij Arma ingekocht. Dit leek ons wel zo makkelijk. De bezorging werd even spannend omdat wij op meerder plaatsen in huis aan het verbouwen zijn. De chaffeurs hebben hier prima op ingespeeld hebben de pakketten en dozen zoveel mogelijk opgestapeld. Drie dagen later kwam de monteur. Deze heeft onze keuken precies zoals op de gekregen print van de verkoper gemaakt. Toen ik aangaf dat wij vergeten waren nog de kraan op de vaatwassen aansluiting te maken. Gaf hij aan dit voor ons te doen. Dit is onderdeel van zijn werk zei hij. Ook het bijsnijden van een stukje plafondprofiel was geen probleem. Hij heeft in twee dagen onze keuken geinstalleerd en aangesloten. Hij werkt erg precies met oog voor detail.

Wij zijn erg blij en zeer tevreden met onze keuken en het gehele proces. En wij raden Arma keukens zeker aan. Vakmensen met kennis van zaken. En geen fratsen met de prijs en gekke kortingen als je snel beslist.
FOTO VAN MICHEL ZOET
“Levering in Frankrijk”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Fam. R.M. Dura, Rions Frankrijk op woensdag 15 apr 2015 15
In 2011 hebben wij een keuken uitgezocht die in Frankrijk geleverd moest worden. Men heeft 2 dagen de tijd voor ons genomen om alles tot in detail door te nemen, daar we maar 1x in Duitsland zouden zijn. (!800 km van onze woonplaats in Frankrijk vandaan) Jeanine O was top! Van advies tot plaatsing: uitstekend. Ook de aftersale. Wij bevelen Küchenland van harte aan!
“Gastvrijheid en service”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Schortinghuis op maandag 6 apr 2015 15
Na een gesprek met vrienden over onze moeizame zoektocht naar een keuken, werd ons geadviseerd om naar Kuechenhaus Ekelhoff te gaan. Wij besloten het advies op te volgen, met het idee in ons achterhoofd dat het opnieuw een hele uitdaging zou worden. Echter, tot onze grote verrassing stonden wij binnen vier uur buiten en mét de keuken van onze dromen. Opvallend vonden wij de enorme gastvrijheid en service, maar nog meer de transparantie over kosten en producten. Ook het meedenken met praktische zaken als 'geen hoge kasten bij het raam, omdat daardoor minder licht binnenkomt', was bijzonder prettig. Hoewel wij er op hadden gerekend, leverde de levering en montage tot onze grote verbazing geen enkele problemen op. Een enorme opluchting tijdens een verhuizing, waarbij enorm veel op je afkomt. In de toekomst zouden wij zeker teruggaan en inmiddels adviseren wij onze familie en vrienden ook om eens een kijkje te nemen in Duitsland.
FOTO VAN SCHORTINGHUIS
“Droevig afgelopen”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Erik op zondag 5 apr 2015 15
Vorig jaar hier een keuken gekocht voor ons nieuwbouwhuis. Dat is droevig afgelopen. Uiteindelijk het contract voor veel geld afgekocht en naar een winkel dichtbij huis gegaan, want er was niet meer uit te komen.

Minpunten:
- Je krijgt nergens prijzen van, ook niet van apparatuur.
- Je moet je koop baseren op een pen schetsje van het ontwerp. Een 3D computertekening krijg je pas (weken) na ondertekening.
- Ze zitten (voor ons) erg ver weg. Denk niet dat je na 1 of 2 bezoeken klaar bent, je moet echt vaker terug. Besprekingen/onderhandelingen willen ze alleen in Duitsland. Wij waren al 400 euro kwijt aan brandstof en hotels en toen was de deal nog niet rond.
- Absurde meerprijs als je wijzigingen wil na de koop. Bij ons was het zo erg dat we zelfs inclusief afkoopsom bij een andere winkel in NL nog duizenden euro's goedkoper uit waren.
- Na de koop ben je niet meer welkom op zaterdag; dat is voor nieuwe klanten. En als je wel komt is het op het onbeschofte af: "er zitten andere mensen te wachten, dus we moeten echt opschieten met dit gesprek" terwijl je net binnenkomt, een afspraak hebt, en 2.5 uur hebt gereden.
- Een vervolgafspraak maken duurde bij ons 3 weken. Een prijscalculatie van de wijzigingen duurde nog eens weken. Onwerkbaar als de oplevering van je nieuwbouwhuis dichterbij komt.
- Garantie is slechter dan in Nederland. In NL geldt het conformiteitbeginsel, dus ook bescherming na fabrieksgarantie.
- Na 2 jaar moet je voorrijkosten betalen voor apparatuurreparaties. Niet leuk als ze uit Duitsland richting randstad moeten komen.

Pluspunten:
- Mooie grote showroom
- Ruime keuze

Voor ons echt nooit meer. Wij waren juist afgegaan op de goede review op deze site, maar dat viel vies tegen. Onze tip: zoek lekker een winkel in de buurt, waar je na je werk nog even langs kan rijden voor wat dingetjes.

Reactie van Ekelhoff van 12 juni 2015: Geachte Erik, Wij zijn zeer verrast door uw slechte recensie. Onze verkoper heeft tijdens de adviesgesprekken zeer veel tijd voor u genomen, en ook na afsluiting van het contract is door Ekelhoff zeer veel tijd en werk in uw opdracht gestoken. Graag reageren wij op uw minpunten: Over alle prijzen kan bij ons op ieder moment gesproken worden. Wanneer de 3D-tekeningen klaar zijn, verschilt per opdracht en is afhankelijk van de situatie en de urgentie. Sommige klanten zijn in een gesprek klaar, maar wij nemen ons ook graag meer tijd. Garantiebepalingen zijn vergelijkbaar met NL en als voorrijkosten rekenen wij, na 2 jaar, een vast bedrag van €30,-. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zeer faire prijzen hanteren, een zeer goede service bieden en dat over alle problemen gesproken kan worden. Met vriendelijke groet, T. Luedtke Verkoopleiding
“Geen druk”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Rene op zaterdag 28 mrt 2015 15
Nederland te dure offertes, die als je dreigde weg te lopen alleen maar lager werden, en vooral druk uitoefenen om te tekenen. In Duitsland bij Kuchenhaus Ekelhoff geen druk, men nam rustig de tijd en aan het eind van de middag hadden we een tekening met onze droomkeuken, betere kwaliteit apparatuur dan in NL en een goede prijs. Daarna veel contact gehad over de mail, en alles werd dezelfde dag beantwoord. Voordat de keuken werd geplaatst, hadden we al wat aannemers over de vloer gehad, en waar zit nu het verschil. Nederlandse bedrijven doen hun ding en laten ons met de rotzooi zitten. Medewerkers van Kuchenhaus Ekelhoff sorteren al het vuil en nemen het mee terug. Resultaat een opgeruimde keuken welke bijna gebruikt kon worden. Waarom niet direct, omdat de monteurs uit Duitsland geen gas aansluiten. Kortom goede service en prijs en een mooie keuken.
“Grote klasse”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Dhr. mevr. Warntjes op woensdag 25 mrt 2015 15
Grote klasse heer Brama! Probleem opgelost, Miscommunicatie werd op een prima manier door dhr. Brama toegelicht en opgelost. Hartelijk dank voor de genomen moeite. We komen graag terug. Vriendelijke groet,

Oorspronkelijke ervaring naar aanleiding van bezoek op 4 februari 2015:
Wij wilden een nieuwe keuken,de referenties lezend van Ekelhoff afspraak gemaakt, vanuit Almere naar Duitsland gereden, netjes ontvangen en met de adviseur een keuze gemaakt. Offerte zou na een week worden opgestuurd met een 3-d uitdraai van de keuken. Na weken wachten, niets ontvangen, een mail gestuurd en als antwoord binnen een week heeft u eea thuis. Ja u raadt het al ..... niets meer gehoord of gezien. Men wil kennelijk geen keuken verkopen. Zelden zo iets slechts meegemaakt.
“Vakkundig”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door van Wijk op dinsdag 24 mrt 2015 15
We hadden voor onze nieuwbouwwoning een keuken nodig. Na bij een aantal keukenleveranciers te zijn geweest, kregen we een goede indruk van wat we graag wilden. In Nederland zijn een aantal keukenbedrijven actief die strooien met kortingen en loze beloftes. Dat wilden wij niet en gingen op zoek naar een keukenleverancier in Duitsland. We werden ontvangen in een mooie showroom met veel keuze en opstellingen waar we inspiratie op konden doen. Er werd goed meegedacht en ook goede adviezen gegeven. Laat u niet afschrikken door de Duitse taal, ze spreken prima Nederlands! In tegenstelling tot Nederlandse keukenleveranciers, komen ze in Duitsland meteen met een scherpe prijs. Dit voorkomt verwarring en het idee dat je direct moet beslissen voor "een hoge korting". De montage gebeurde ook op een manier waar ik blij van werd; rustig en precies. Waar bij onze buren de keuken er letterlijk "ingeramd" werd, namen ze bij ons de tijd. Ook punten die later nog nagelopen moesten worden, werd adequaat opgevolgd en een afspraak gemaakt. Ja, ze komen met eigen vakkundige monteurs uit Duitsland. Ik raad iedereen in mijn buurt/familie/vrienden ook aan om daar te gaan kijken! Samengevat:
- Mooie showroom met veel keuze en keukenopstellingen
- Goede adviezen van de verkopers
- Goede materialen en merken
- Montage en service uitstekend (eigen monteurs)
“Zeer tevreden klant”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Kleinbussink op maandag 23 mrt 2015 15
Onze ervaringen met de aankoop van de keuken, bijkeuken en bartafel bij de fa. Ekelhoff zijn uitstekend te noemen. Vanuit Holland ook een Duits bezoek bij gepland omdat Duitsland voordeliger zou zijn. En inderdaad, in vergelijking met Nederland was de keuken veel voordeliger. Daarnaast zijn wij zeer te spreken over de manier van verkopen. Wij hebben behoorlijk lopen soebatten over indeling, kleur en te gebruiken materialen (bv. bijpassende bladen bartafel/bijkeuken). Niks was de verkoper ned. sprekende Manfred teveel en na diverse aanpassingen/bijstellingen zijn we geslaagd. Ook de kwaliteit van de keuken lijkt goed, maar dat moeten de jaren bewijzen. De kwaliteit van een keuken beoordelen vonden we het moeilijkste in het maken van een keuze. De installatie verliep volgens planning (door alweer ned. sprekende monteurs) en hoewel de installatie door omstandigheden niet vlekkeloos verliep is alles netjes en tijdig opgelost. Al-met-al, een zeer tevreden klant. Vandaar dit schrijven van onze ervaringen op deze site.
“Via Qasa.nl bij Voortman gekomen”
Betreft Voortman Keukens Door N.F.B op dinsdag 17 feb 2015 15
Wij zochten een keuken voor een oud jaren 30 huis. Het geleverde advies zorgde voor een mooie tekening. Deze zag er heel anders uit dan de opzet die wij eerst voor ogen hadden, maar was zeker naar onze smaak. Er werd tijdens het gesprek goed naar ons geluisterd. Daarnaast was het ontvangst vriendelijk. De montage was op tijd. Zelfs toen wij twee dagen van te voren nog een wijziging van de montagedatum aanvroegen door een vertraging bij de aannemer werd dit geregeld door voortman. Top service. De montage zelf was ook volgens planning en zonder gebreken. Ook na montage bleef voortman vriendelijk en hebben ze vragen beantwoord. Al met al zouden wij voortman aanraden. Qua prijs was het ook goed. Bij een concurrerende offerte aanvraag ik Duitsland kregen wij geen significant beter aanbod.
“Zeer tevreden”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door fam. Tolboom op donderdag 12 feb 2015 15
Wij hebben onze keuken bij Kuechenland Ekelhoff gekocht. Aanvankelijk waren we wat huiverig om een keuken in Duitsland te kopen. We waren bang dat de Duitse taal een probleem kon zijn. Gelukkig bleek al snel dat dit geen enkel beletsel is. De telefonistes en de verkopers spreken prima Nederlands. Op aanraden van mijn zus die eerder een keuken heeft gekocht bij Kuechenland, hebben wij een afspraak gemaakt in Nordhorn. Voordat we de keuken uitzochten wisten we in grote lijnen wat we hebben wilden. Je van tevoren oriënteren zou ik iedereen aanraden.
Op het afgesproken tijdstip werden we in de prachtige showroom in Nordhorn al opgewacht door verkoper Frank Marx. Hij luisterde goed naar onze wensen en in no-time had hij een schets gemaakt, die hij even gemakkelijk weer aanpaste naar onze wensen. Daarna hebben we de keuken uitgezocht. Daar komt veel bij kijken, maar de heer Marx hield prima overzicht en leidde ons vakkundig langs alle mogelijkheden en wist alle voor- en nadelen van verschillende materialen en apparatuur goed te benoemen. Dat hielp ons enorm bij de keuzes die je steeds moet maken. De offerte zag er uitstekend uit en over de prijs werden we het na kort en zakelijk onderhandelen snel eens. Uiteindelijk gingen we naar huis met een prachtige print van hoe onze keuken er uit kwam te zien. We kregen een zeer uitgebreide offerte met een helder installatieoverzicht toegestuurd, waarmee onze installateurs zonder problemen alle water- afvoer- en elektra-werkzaamheden konden uitvoeren. Alles klopte! In de tussentijd zijn we nog een keer naar Duitsland terug geweest omdat we nog een definitieve keuze moesten maken over het aanrechtblad. Frank Marx was die dag bezet, maar zijn collega nam het moeiteloos over. Steeds weer is ons gebleken dat het dossier van de klant goed wordt bijgehouden. We hebben uiteindelijk een blad uitgezocht dat wat duurder bleek dan het oorspronkelijk gekozen blad, maar dit werd niet extra in rekening gebracht. De keuken kwam keurig op de afgelopen tijd en stond in twee dagen. Daarna werden we nog een paar maal gebeld om te horen of alles naar wens was. We zijn zeer tevreden over de service. Tussentijds is een monteur langs geweest om een kastje beter af te stellen. Ook hadden wij een ongeluk met een handvat van een pan die we bij de keuken hadden gekregen. Even gemaild met Frank Marx en enkele dagen later lag er (kosteloos) een nieuw handvat in de brievenbus. Wat wij vooral erg plezierig hebben gevonden is dat alle gemaakte afspraken worden nagekomen. Wij zijn zeer tevreden over de aanschaf van onze prachtige keuken bij Kuechenland Ekelhoff en kunnen u zeker aanraden daar uw keuken te kopen.
“Prima service”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door H. Stroomberg op donderdag 29 jan 2015 15
De busjes van de firma Ekelhoff veelvuldig op de Nederlandse snelweg zien rijden, daarmee was de interesse gewekt. Afspraak gemaakt en op de afgesproken dag op naar Nordhorn. Wat een mooie showroom en na een ronde door vele keukens het eerste gesprek, het was een dag vullend programma! Tweede afspraak gemaakt, nog meer creatieve ideeen, klantvriendelijk, goed luisterend en je het gevoel gevend dat je als klant belangrijk bent! Na de tweede afspraak naar huis gereden met een goed gevoel over de gekochte keuken. Bij het inmeten van de nieuwe keuken thuis door een medewerker van Ekelhoff kwam men er achter dat op de tekening niet alle maten klopten. Dit werd in de dagen erna door de verkoper prima opgelost zonder daarbij de kosten van het extra kastje en aanrechtblad in rekening te brengen! De levering ging prima, netjes afgeleverd, op tijd en vriendelijke chauffeurs. De volgende dag de montage, met vakmanschap en Duitse nauwkeurigheid en afwerking is de keuken geplaatst. Paar kleinigheden zijn enkele weken erna opgelost en lades en deurtjes nogmaals afgesteld voor een soepele sluiting dit i.v.m. de belading. De prijs van de apparatuur ligt in Duitsland toch iets lager en op een complete keuken maakt dit het verschil. Bij deze keukenleverancier geen agressieve verkooptechnieken of extra druk maar snel te beslissen voor extra korting, top! Wanneer je als leverancier de overtuiging hebt dat je een goed product verkoopt voor een eerlijke prijs is dit ook echt niet nodig! Kortom een prima prijs-kwaliteit-service verhouding! Een prima aftersales waar je terecht kunt met vragen enz. Kortom een echte aanrader!
FOTO VAN H. STROOMBERG
“Top-klasse!”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door LvdW op dinsdag 16 dec 2014 14
We werden goed en professioneel ontvangen in Nordhorn. Maar belangrijker: de keuken is uiteindelijk geplaatst en boven verwachting! Wat een klasse, daar kunnen nog vele vakmensen een voorbeeld aan nemen. De monteurs waren zeer deskundig en professioneel maar ook bescheiden harde werkers. Kan het iedereen aanraden. Heb ook (zeer) goede berichten over DB Keukens gehoord, maar heb je de reis naar Nordhorn in Duitsland er voor over dan kan ik hen van harte aanbevelen. Positief: kwaliteit + montage (top!) + prijs/kwaliteitsverhouding en goed advies. Negatief: eigenlijk niets (mss de grote afstand, je bent een dag kwijt), de after sales service mag nog wel ietjes adequater. Niet dat je geen antwoord krijgt of niet geholpen wordt, maar het bij het werken op dit niveau worden de eisen (tot grote hoogte) opgevoerd...! :)
“Erg tevreden!”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Henk Koelewijn op woensdag 10 dec 2014 14
Wij hebben een keuken gekocht. De keuken bestaat uit 4 grote kasten, een spoeleiland en een kookgedeelte. We hebben er de volgende apparaten bij gekocht: oven, combi-magnetron, koel- vries combinatie en afwasmachine. We zijn erg tevreden over de keuken. We stonden versteld van de grote keuze in de showroom. Daarbij werden we goed geholpen door de verkoper, je kunt namelijk makkelijk jezelf verliezen in alle keuzes. De montage ging volgens afspraak en de installateurs waren zeer correct. Ook de service is goed. De koelkastdeur was niet goed afgesteld, maar dit is gerepareerd. Het was geen probleem om een installateur uit Duitsland te laten komen! Kortom we zijn erg tevreden!
“Prima keus!”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door P.H.M de Lange op woensdag 10 dec 2014 14
Via onze dochter, kwamen we in Nordhorn bij de firma Ekelhoff terecht. Ze was zeer tevreden over de keuken, die ze daar enkele maanden tevoren had gekocht. Ook wij kwamen tot dezelfde conclusie: prachtige showroom, ruime keus, vriendelijk personeel, dat overigens Nederlands spreekt en een verkoper, Hartmut Vennegerts, die goed met ons meedacht en heel creatief een oplossing wist te vinden voor de problemen met de ruimte. Ook de communicatie betrerffende de afwikkeling en plaatsing verliep heel plezierig. Steeds werden we op de hoogte gehouden van de volgende stap. Ook toen er een klein probleem was werd dit binnen enkele dagen deskundig opgelost. Ook ons verzoek om vensterbanken te laten maken van hetzelfde materiaal als het keukenblad (zwart graniet ) werd keurig en deskundig uitgevoerd. Kortom, Küchenland Ekelhoff is wat ons betreft een aanrader! Een reisje naar Duitsland waard!
“Uitstekende service, goede kwaliteit keuken”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Fam. Bus op woensdag 3 dec 2014 14
Wij zijn zeer tevreden met de service van Kuchenhaus Ekelhoff. We werden bij aankomst in de showroom hartelijk ontvangen door keukenadviseur Karsten Palstring. Met veel geduld en oog voor detail heeft hij onze keuken ontworpen. Wat wij erg fijn vonden was dat er in alles rekening werd gehouden met ons budget, welke we vooraf kenbaar hadden gemaakt. De heer Palstring is een keukenadviseur met veel ervaring en denkt daardoor ook buiten de kaders. Hij is goed verstaanbaar in het Nederlands en doet zijn werk met de nodige humor. Ook het plaatsen van de keuken is zeer professioneel gebeurd. Alle materialen waren aanwezig en er hoefde achteraf niets worden nageleverd. De monteurs hebben de keuken in twee dagen geplaatst. Een aantal weken nadat de keuken was geplaatst merkten we dat een aantal deurtjes niet meer helemaal recht hingen. Dat schijnt wel vaker voor te komen doordat de deurtjes bij gebruik pas echt gaan 'hangen' in de bevestigingen. Toen ik daarover belde werd er meteen een afspraak gemaakt met een monteur die op het moment dat het ons uitkwam de deurtjes weer recht heeft gehangen. Het enige wat wij kunnen aanmerken op Kuchenhaus is dat wij pas na het plaatsen van de order voor de keuken door kregen dat de monteurs die de keuken zouden komen plaatsen niet het water en gas zouden aansluiten. Tip voor Kuchenhaus zou zijn om dit bij Nederlandse klanten extra duidelijk te vermelden. Wij zouden echter iedereen aanraden om bij Kuchenhaus Ekelhoff een keuken te kopen. Het is de rit naar Duitsland meer dan waard. Zeker ook gezien de voordelige prijsstelling in vergelijking met Nederlandse keukenbedrijven. Overigens zijn de lunches die worden aangeboden tussen de middag in de showroom overheerlijk en de moeite waard om de afspraak voor of net na lunchtijd te plannen!
“Twee keukens gekocht !!”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Anneke van Vliet op dinsdag 18 nov 2014 14
In 2007 kochten we een nieuwbouwhuis. De keuken gingen we bij Küchenland Ekelhoff uitzoeken en kopen. Dat was een positieve ervaring! We werden prettig ontvangen en de verkoper dacht ook echt met ons mee. Het resultaat was een prachtige keuken in ons nieuwe huis, waar we tot op de dag van vandaag veel plezier van hebben. We hebben ook een vakantiehuis aan zee en vorig jaar bedachten we, dat we daar ook wat zaken wilden vervangen en vernieuwen. De keuken was al bijna 20 jaar oud, dus een nieuwe keuken was zeker geen overbodige luxe .... We besloten al snel om weer naar Duitsland te gaan, omdat we zulke goed ervaringen hadden. Ook deze keuken kochten we bij jullie en de vele huurders, die ins ons vakantiehuis aan zee komen, zijn net zo enthousiast als wij zelf. De keuken heeft een luxe en prachtige uitstraling
en worden door iedereen met plezier gebruikt, ion ons gastenboek staan regelmatig complimenten te lezen! we maken dus graag een beetje reclame voor Ekelhoff ....
FOTO VAN ANNEKE VAN VLIET
keuken in ons vakantiehuis (www.schouwseduin34.nl)
“Erg teleurstellend + goedgemaakt”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door AR op zondag 16 nov 2014 14
Wij zijn gisteren met het plan een hele mooie keuken uit Duitsland te halen, vanuit het westen van Nederland naar Duitsland gereden. We hadden een afspraak gemaakt, ons was verteld dat de afspraak zo'n 3-4 uur zou duren. We waren op tijd, we mochten nog even door de showroom lopen om nog meer ideeën op te doen en toen begon het gesprek. De man noemde direct een veel hogere prijs dan wij in Nederland te horen kregen. Toen na menig aandringen dat we toch serieus waren, vroeg hij ons meer details om een tekening te maken. Deze details hebben we met hem doorgesproken, wij wisten nl al wat voor keuken indeling we willen. We wisten welk soort kastjes en welke apparatuur, alleen de merken weten wij nog niet. Na 45 min uitgelegd te hebben hoe wij graag onze keuken eruit wilden laten zien, gaf hij aan een tekening te gaan maken en dat we een uur later terug konden komen. Na dat uur had hij de potlood tekening van wat wij al hadden geschetst. Dus dat kwam overeen, mooi. Maar toen gaf hij aan dat ook al wisten wij wat voor kastjes en soort blad we wilden, het volgens hem echt vooral draait of we apparatuur van Miele of Siemens etc wilden. Dus we moesten thuis de boekjes maar doornemen en terugkomen. We hebben nog benadrukt dat dat voor ons wel erg omslachtig was, en we liever direct door wilden pakken, we hadden nu eenmaal een totale reistijd van 5 uur en hebben oppas moeten regelen. Maar volgens hem kon het echt niet dezelfde dag. Dus met een potloodtekening van het idee dat we al wisten, en dikke boeken van Miele etc liepen we de winkel uit... Op ons komt het over dat we echt niet serieus genomen zijn.

Naschrift ontvangen op 15 december 2014 van AR: Na een kritische reactie te hebben geplaatst in november, moet ik hier toch op terugkomen. Wij zijn gebeld door de filiaal leider en nu echt super goed geholpen. Ik heb aangegeven dat het ons teveel energie kost om nogmaals die kant op te komen dus kan alles via telefoon en mail geregeld worden, en kregen we zelfs het aanbod dat ze bij ons langs kunnen komen anders, of dat we een hotel overnachting erbij krijgen. Op alle vragen van ons krijgen we snelle reacties rn duidelijke uitleg. Dus ik zou graag mijn commentaar van november willen omschrijven als een incident, dat zeker goedgemaakt is
“aankoop keuken”
Betreft Mood Keukens Door Wim en Ria Buitenhuis op dinsdag 11 nov 2014 14
Aankoop luxe Logic keuken van Nolte, Johan den Ouden heeft ons goed en duidelijk voorgelicht. Wat opviel was de transparantie m.b.t. de prijzen van de diverse keukenonderdelen en de inbouwapparatuur. Afspraken, zoals plaatsing en levering zij prima. Montage werd keurig verzorgd, geen haastwerk en de nabehandeling voor kleine klachten zijn snel en goed opgelost. De prijs die we hebben betaald is in verhouding met de goede kwaliteit meer dan uitstekend. Zelfs in Duitsland kwam de offerte hoger uit. 11 november 2014 Wim en Ria Buitenhuis, Apeldoorn
“Vriendelijk, vlot en volgens afspraak”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door J. Jansen op vrijdag 7 nov 2014 14
Na een paar zaken in Nederland te hebben bezocht, was ik er bijna klaar mee. Dit kan wel, dat kan niet, leverdatum is lastig vast te leggen en de prijs is onduidelijk totdat je getekend hebt. Zo zouden we onze droomkeuken nooit vinden. Via onze aannemer en via-via kregen we de tip om te kijken bij Ekelhoff. Na een blik op de website zijn we in de auto gestapt en langs gegaan. De ontvangst is prettig en alle mogelijkheden zijn, inclusief voor- en nadelen, uitgebreid besproken. Ter plekke een aantal knopen doorgehakt en de tekening gemaakt. Na thuiskomst kregen we de offerte, met tekeningen via de mail om eens rustig te bekijken. Na wat telefonisch contact, nog een keer naar Duitsland gereden en de bestelling door genomen. Vanwege onze wensen in combinatie met ons budget nog wat aanpassingen gedaan, waarbij de welwillendheid van de verkoper Ekelhoff erg prettig was. De keuken werd op tijd geleverd en de monteurs waren erg vriendelijk, netjes en snel. Na 2,5 dag stond onze keuken en werkte alles! De laatste afwerklijst werd opgemeten en toen deze kwam, hebben ze meteen alle deurtjes gecontroleerd. Na enige tijd werden wij nog gevraagd of alles naar wens was verlopen en of we nog vragen/wensen hadden. Alles bij elkaar veel waar voor je geld en een zeer prettige service. Kunnen ze in Nederland nog wat van leren... Als mensen mij vragen om advies voor hun keuken, verwijs ik ze standaard door naar Ekelhoff.
FOTO VAN J. JANSEN
“Uitstekende service en advisering”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door A. Hertzberger op maandag 3 nov 2014 14
Op aanraden van een collega naar Ekelhoff gereden voor een keuken in ons nieuwe huis. Zeer professioneel en deskundig advies gekregen. Prettig is dat wensen in eerste instantie centraal staan en dat vanuit daar wordt gekeken hoe dat binnen het budget te realiseren valt. Zijn zeer tevreden over de flexibiliteit en de professionele en punctuele service, welke aanzienlijk hoger ligt dan bij veel van de Nederlandse concurrenten. Zelfs toen na tekenen van de offerte bleek dat wij een inschattingsfout hadden gemaakt over de ruimte is opnieuw gekeken hoe wij dit het beste konden oplossen, zonder dat hiervoor extra kosten in rekening zijn gebracht. De montage en nazorg zijn erg goed. Problemen met een defecte kraan zijn keurig opgelost. Kortom, wij zijn zeer tevreden klanten en de prijs/kwaliteit verhouden is dusdanig dat we iedereen aanraden de tocht naar Ekelhoff in Duitsland te maken.
FOTO VAN A. HERTZBERGER
“Super keuken gekocht + uitstekende service”
Betreft Kuechenhaus Ekelhoff Door Groningen Zwart op zaterdag 1 nov 2014 14
Op advies van kennissen naar deze keuken leverancier te Duitsland geweest en binnen een paar uur besloten de keuken te kopen. Scheelde aanzienlijk in prijs met Nederland. Het plaatsen deden ze wel 2 dagen maar dat is niet gek met een U keuken en 6 apparaten erin en stenen blad. Super gemonteerd en uitstekende service van A tot Z.
FOTO VAN GRONINGEN ZWART
“Absolute Topklasse uit Nordhorn”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door Fam. A. Rouw op zondag 26 okt 2014 14
Na veel keukenstudio's in NL en Duitsland kwamen we bij toeval in Nordhorn. De showroom is prachtig en keuze enorm. De NL sprekende verkoper was klantvriendelijk, gaf duidelijke voorlichting, nam alle tijd en de offerte liet niets aan de toeval over.
De aflevering, service en zeer nauwkeurige montage van onze keuken verliep 100% volgens afspraak. De geleverde kwaliteit, prijs verhouding is zeer gunstig. Gaat u voor kwaliteit dan bevelen wij Kuechenland Ekelhoff van harte bij u aan.
FOTO VAN FAM. A. ROUW
Chateau Eiche
“Küchenland Ekelhoff, een topzaak!.”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door J. Dijkxhoorn op donderdag 23 okt 2014 14
Een dagje keukens gluren bij de buren is ons zeer goed bevallen. Op de woonbeurs in Utrecht, net een nieuwe woning gekocht, troffen wij in een mooie stand van Kuchenland adviseur Sven Wensing aan. Even praten over een nieuwe keuken waarbij bleek dat Sven verstand van zaken had. Hij nodigde ons uiteraard ook uit om naar de showroom net over de grens te komen. Toen wij onze naam opgaven sloeg hij daarop aan en bleek dat hij degene was die een tijd daarvoor een keuken aan familie had verkocht. Even later een lekker dagje uit naar de grens. Een echte showroom waar voor ieders wil iets te vinden is en alles dus betast en bekeken kan worden. Afspraak met Sven gemaakt en een klein dagje bezig geweest met het uitzoeken. Zeer goed verzorgd met een hapje en drankje, maar het belangrijkste, een zeer goed advies. Sven kwam met bepaalde oplossingen en ideeen waar wij uiteraard nog nooit aan hadden gedacht. Aan het eind van de dag was het rond, niet door pushen echter wel met het gevoel (en wetenschap) een goede "deal" te hebben gedaan. Het plaatsen van de keuken gebeurde vakkundig, alles exact op maat, niets beschadigd en nette vaklui die laten zien dat ze zuinig omgaan met de woning van de klant. Heb inmiddels al meerdere kennissen/vrienden naar Kuchenland gestuurd en ook zij zijn daar goed geslaagd. De kwaliteit is absoluut goed (heb de keuken inmiddels iets meer als een jaar) alsmede de service en aandacht zijn prima. Denk niet, het is helemaal in Duitsland, want het is de moeite waard om een dagje naar toe te gaan, ook zeker voor de portemonnee !
FOTO VAN J. DIJKXHOORN
“Super!”
Betreft Kuechenland Ekelhoff Door mevr. Smink op maandag 20 okt 2014 14
In 1 woord; geweldig! Wat zijn wij blij met onze keuken. Het was een ritje naar Duitsland maar het was het zeker waard. Bij het kopen van de keuken was soms de taal een probleem, maar hier zijn we goed uitgekomen. Het plaatsen van de keuken was in 1 dag gebeurd. Super netjes, vriendelijke monteurs en het belangrijkste; in 1 keer goed! Al meerdere vrienden / kennissen Kuechenland aangeraden.
Meer artikelen