Feedback

Budget vertellen bij aankoop keuken


Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken gaat kopen. We hebben geprobeerd om uit de honderden reviews tips te halen over hoe je om gaat met je budget.

Lijst met goed gewaardeerde keukenzaken
• Keukenwereld XXL
   
(Poortvliet Zeeland) score 9,7 uit 186 ervaringen
• Adee Keukens
   
(Rijssen Overijssel) score 9,8 uit 253 ervaringen
• Artic Keukens
   
(Utrecht Utrecht) score 9,4 uit 52 ervaringen
• Roukens en van Gaalen Keukens
   
(Dodewaard Gelderland) score 9,4 uit 46 ervaringen
• Velthuizen Keukens
   
(Woudenberg Utrecht) score 9,7 uit 144 ervaringen
• Avanti Keukens
   
(Kesteren Gelderland) score 9,7 uit 294 ervaringen
• Anovi Keukens
   
(Berkel en Rodenrijs Zuid-Holland) score 9,3 uit 22 ervaringen
• Voortman Keukens
   
(Apeldoorn Gelderland) score 9,5 uit 526 ervaringen

U kunt ook de lijst met de Beste 10+ Keukenzaken bekijken.

Beter advies bij duidelijk budget
De belangrijkste reden om duidelijk te zijn over wat je wilt uitgeven: je krijgt veel beter advies. Het bepalen van de prijs van een keuken kost enige tijd en ligt echt aan welke kastjes, welke apparatuur, wat voor werkblad, etc. Er zijn heel veel combinaties te maken in allerlei prijsklasses. Een goede verkoper heeft veel aan een richtprijs want dan kan hij binnen dat budget een voorstel doen. Als u niets wilt vertellen dan gaat de verkoper raden naar waar u op uit zou willen komen.

Vanuit de koper is het in ieder geval handig om een richtbudget aan te geven. Bijvoorbeeld u denkt aan een uitgave van euro 11000. Maar u wilt zien wat u ervoor kunt krijgen. Dit houdt de keukenverkoper scherp maar geeft wel een duidelijk idee waar u ongeveer naartoe wilt en wat u kunt uitgeven.

Vaste prijzen
Er zijn keukenzaken die werken met vaste prijzen voor alle onderdelen. In die situatie is uw budget aanleiding om voor u de maximaal haalbare keuken uit te tekenen. Mits dit eerlijk en reëel gebeurd is dit een heel goed systeem. Veel zaken werken tegenwoordig met een vaste prijs voor elk onderdeel. Dit wordt ook wel aangeduid met de term "nettoprijzen beleid". Als gewerkt wordt met vaste prijzen dan ziet u dit meestal duidelijk of wordt dit vrij snel gecommuniceerd. Het is in een vaste prijzen systeem duidelijk wat de consequenties zijn van het wijzigen van de offerte achteraf, en daardoor vaak gemakkelijk om iets aan te passen.

Zaken met hoge kortingen
Keukenzaken die met kortingen werken geven vaak heel veel korting op de door hun aangegeven uitgangsprijs. Kortingen op de uitgangsprijzen tussen de 40% en 50% zijn gebruikelijk. In de startprijs zit een korting die er later weer vanaf gaat. Vaak gaat veel tijd op aan een onderhandeling met prijsbepaling en wordt er minder aandacht besteed aan de keuken. In een kortingsysteem is niet duidelijk wat de prijs is van elk onderdeel, er is immers sprake van een totaalprijs die in een onderhandeling tot stand komt. Hierdoor is het wijzigen van een offerte op een onderdeel achteraf vaak wat lastiger.

Vervelende verkooptaktieken
Op het moment dat u uw budget noemt, kan de keukenverkoper de keuken gaan aanbieden voor een prijs die met de 50% korting uiteindelijk net boven uw budget uitkomt. Dit is een soort “kortingspel”. Bekijk maar eens deze uitspraken:

Toen wij zeiden dat ons budget niet boven de 12.000 uit mocht komen wat het laatste bod 12.750. Je kunt me misschien voor veel uitmaken....

Ze vragen naar je budget en gaan daar 2000 boven zitten en hopen dan dat je denkt dat je een goede deal hebt als de prijs 2000 omlaag kan

Uiteindelijk is het wel zinvol om een budget aan te geven, simpelweg omdat er ergens een richting moet zijn. U kunt dit ook doen door een keuken uit een showroom te nemen met prijs die u in gedachten had en aan te geven dat u ongeveer daar op uit wilt komen. Wellicht gaat u tactisch lager zitten dan u bereid bent. Realiseer u dat uw budget door de verkoper kan worden gebruikt om daar eerst een percentage op te leggen en daarna weer af te halen en dat u dat als korting gepresenteerd krijgt.

Verschil in benadering
Bij zaken met vaste prijzen kunt u opener zijn over uw budget, dat is in uw eigen belang en leidt tot een reële benadering. Bij zaken met kortingprijzen moet u eigenlijk weinig loslaten over uw budget en zult u een soort prijsonderhandeling moeten voeren.
Reacties
Er zijn 100 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Niets dan lof”
Betreft Kitchen4all Door Elly en Aref op donderdag 24 nov 2022 22
Een paar jaar geleden wilden we al een nieuwe keuken en hebben we een heel rondje bij allerlei keukenzaken gedaan. Eric Kroon was de énige die een heel ontwerp voor ons heeft gemaakt en aan het eind zei: dít kan ik jullie bieden, ga lekker naar huis, denk er maar over. Ik ga jullie niet bellen of mailen, ik hoor het wel als jullie iets willen. Dié vrijheid gaf zó'n goed gevoel dat we twee jaar later terug zijn gegaan, juist naar Kitchen4all Barneveld. Eric heeft fantastisch met ons meegedacht (hoe vaak we ook kwamen en wisselden van gedachten..) en heeft, op de euro van ons budget af, een prachtige keuken voor ons gerealiseerd. Ook hebben we bij hem een prachtige pvc vloer gekocht, waarbij het handig was om deze, passend bij de keuken, direct uit te zoeken. De monteur, Marco Stolvoort, heeft ook super werk geleverd, netjes, precies, meedenkend en nét een stapje verder gaan daarin. Echt top! Een paar apparaten ontbraken bij levering (dat was een fout van Bosch zelf). Joost heeft dit direct opgepakt en een week later werd alles geplaatst en wat niet op voorraad was, daarvan kregen we, als service van Bosch, zelfs een iets luxere uitvoering. Eric, dankjewel voor de begeleiding van het hele proces van het begin tot het eind! Echt geweldig! We hebben de keuken nu bijna drie maanden in gebruik en zijn tevreden over álles! Marco (monteur), Joost (bezorging en service/nazorg) en Wesley (leggen van de vloer): allemaal enorm bedankt! Wat ons betreft niets dan lof! Dit hele verhaal eindigt dus met één woord: aanrader!
FOTO VAN ELLY EN AREF
“De keuken is nog mooier dan verwacht”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Familie Rama op woensdag 16 nov 2022 22
In onze zoektocht naar een nieuwe keuken zijn we goed geslaagd bij Grando keukens Tilburg. Dave heeft (in tegenstelling tot anderen) met ons meedacht wat wel kon. Aan de hand van eerlijk, vriendelijk en scherp advies over de inrichting en de prijs hebben wij onze droomkeuken samengesteld. Nu de keuken is geplaatst is het nog mooier dan we hadden verwacht! Kasten en apparatuur van mooie kwaliteit binnen een afgesproken budget! Alles op tijd geleverd en de keuken is zeer netjes geplaatst. Bedankt voor de prettige samenwerking Dave!
“Een mooie keuken, maar de ontzorging viel tegen”
Betreft I-Kook Door M van de Nobelen op dinsdag 15 nov 2022 22
In maart 2022 een keuken uitgezocht bij Ikook Barendrecht. Geholpen door Patrick. Leuk gesprek en uitleg en uiteindelijk geslaagd voor de prijs die redelijk in ons budget paste. Voor het eerst een nieuwe keuken, dus veel vragen gesteld.
Uiteindelijk ook gekozen voor het plaatsen van de keuken door Ikook via de keukenzetter. Maar door de verschillende mensen die verkopen, inmeten, leveren en uiteindelijk die het werk moeten uitvoeren, ontstonden er misverstanden in dit proces. Daardoor hebben wij het voorbereidende werk niet goed begrepen, waarna de keukenzetter de keuken op de (al) tweede afgesproken datum niet zou gaan plaatsen. Binnen een dag hebben we zelf alles aangepast. O.a het afvoergat van de oude afzuiger bleek niet de juiste diameter te hebben, waarna dit door ons zelf werd vergroot in de buitenmuur. Daarna moesten we lang wachten voor de vervolgafspraak van de keukenzetter voor het plaatsen van de keuken. We hebben in totaal 2.5 weken tussen de rommel gezeten (de oude keuken was namelijk dag 1 al leeg opgeleverd). Na de derde afzegging, was er na het nodige telefonisch aandringen van onze kant, die middag dan eindelijk een monteur, die tot heel laat heeft doorgewerkt. Tijdens het plaatsen van de keuken bleek volgens de monteur de afzuiger niet geschikt voor het gat in de buitenmuur. Het gat bleek (ondanks eerder veel beeldbellen met keukenzetter en dito goedkeuring) toch te laag en het systeem zou daardoor niet goed werken. De monteur weigerde dan ook de afvoer naar buiten aan te sluiten en adviseerde dit op te lossen met filters. Maar ... eindelijk stond de keuken er. Na weer het nodige heen en weer bellen en weer paar weken verder is er door iKooK één koolstoffilter set geleverd om voor de afzuiger te plaatsen, maar die moet ieder jaar wel worden vervangen. We hebben ook flink extra kosten moeten maken om het nutteloze gat in de buitenmuur te laten herstellen. Patrick heeft weken later ons thuis opgezocht en als presentje een schoonmaak setje meegebracht, maar het had meer op zijn plaats geweest als er een tegemoetkoming voor de extra kosten zou zijn gedaan. Conclusie: Uiteindelijk (Oktober 2022) staat er een fraaie keuken waar we erg content mee zijn. Maar lees zeker de voorwaarden goed en vooral hoe de leidingen en elektra wettelijk moeten zitten. De materialen zijn mooi en de problemen zijn opgelost, maar het proces verdiend géén schoonheidsprijs. In de begeleiding van het plaatsen van de keuken, hadden we meer ontzorging en vooral initiatief van iKooK verwacht.
“Zeker een aanrader”
Betreft Goergen Keukens Door Youri Lebon op woensdag 2 nov 2022 22
Ontzettend fijn proces. Verkoper Ronald dacht vanaf het begin goed mee met onze wensen. Bij meerdere keukenzaken in scenes terechtgekomen die niet zouden misstaan in een slechte Bollywood film (''nu beslissen is extra korting'', ''even overleggen met de manager'', je aangegeven budget als kale ondergrens gebruiken, de eigenaar die even een schouderklopje komt geven), maar bij Goergens niets van dit soort flauwekul. Wij kregen alle tijd om rustig na te denken over een weldoordacht ontwerp en met goede advisering van verkoper Ronald. Hier en daar toch wat alternatieven in het ontwerp bekijken was geen enkel probleem. Kortom, men neemt je serieus en men neemt de tijd voor je. Over de installatie geen slecht woord. Zeer vriendelijke installateur, op tijd en werkte netjes. Bij ons zat één paneel niet helemaal goed, en kon een deurtje niet worden gemonteerd door ontbrekende scharnieren. E.e.a. werd direct opnieuw besteld en binnen 2 weken opgelost. Bovendien nette opvolging door enkele maanden na installatie nog actief te vragen of alles naar tevredenheid is. Wellicht gaat de vergelijking met de prijsvechters ook wat mank, want Goergens opereert simpelweg op een hoger (en natuurlijk ook kostbaarder) niveau. Voor ons was het dat in ieder geval volledig waard. Een keuken gebruik je veel, is zichtbaar in huis en vraagt natuurlijk een behoorlijke investering. Dat maakt dat je als klant een serieus, weloverwogen en transparant proces wil met tijd om na te denken. Bij Goergens begrijpt men dit, zo hebben wij ervaren. Zeker een aanrader.
“Wij hebben onze droomkeuken”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Kees van den Heuvel op woensdag 26 okt 2022 22
Wij eten altijd in de keuken en kunnen wel zeggen dat het de ruimte is waar we het meest met het hele gezin zitten; een cruciale ruimte dus! We hebben vanaf het begin het gevoel gehad dat we een droomkeuken op maat zouden krijgen, en dat is ook gebeurd. Vanaf het eerste contactmoment dacht All Style Keukens met ons mee en bovendien kwam de adviseur met het briljante idee voor een compleet andere indeling. We zijn ontzettend goed geholpen met het inrichten, stijl kiezen en de selectie van de apparatuur waarbij ook nog rekening werd gehouden met ons budget. De communicatie was helder en vlot en de verwachtingen werden goed gemanaged. Resultaat: onze droomkeuken op maat, een ruimte waarin we graag met het hele gezin van genieten. Hartelijk dank voor de geweldige service, wij kunnen All Style Keukens zeer zeker aanbevelen!
“Klantvriendelijk en betrouwbaar”
Betreft Kitchen4all Door Ellen D op zondag 9 okt 2022 22
Ik was met een klein budget op zoek naar een simpele keuken. Ik gaf mijn budget aan en Sander (de eigenaar) ging met mij enthousiast aan de slag. Sander kwam bij levering hem zelf brengen en keek nog even hoe mijn keuken gedemonteerd was. De keuken is netjes geplaatst en ziet er prachtig uit, precies zoals afgesproken. Kortom, betrouwbaar, betrokken, klantvriendelijk en kundig. Ik zou deze vestiging absoluut aanraden.
FOTO VAN ELLEN D
“Niet twijfelen, echt een aanrader”
Betreft Velthuizen Keukens Door Fam Koppenol Bilthoven op vrijdag 30 sep 2022 22
We zijn ontzettend goed geholpen door het Velthuizenteam. Een mooie keuken binnen ons budget, er werd goed meegedacht, alles volgens afspraak geregeld. Plaatsing door eigen personeel en netjes alles aangepast en afgewerkt. Ook de service achteraf was prima, We kunnen nog steeds met vragen terecht, er kwam iemand bij ons thuis om de apparatuur uit te leggen en er zit een apk in waar we over een jaar gebruik van kunnen maken. Niet twijfelen, echt een aanrader!
FOTO VAN FAM KOPPENOL BILTHOVEN
“Een dikke 10”
Betreft Lauwers Keukens Door Jozua + Anja op vrijdag 30 sep 2022 22
TOP bedrijf Lauwers keukens, ongedwongen sfeer, ze laten je eerst kenbaar maken wat je wensen zijn en denken met je mee en kijken dan of het in je budget past, onze keuken is geen standaard keuken want geen een muur loopt recht ook daar hebben ze een super monteur Mike voor, problemen worden keurig netjes opgelost. Van ons krijgen ze een dikke 10, vriendelijke meedenkende mensen waar je je thuis voelt, we zijn super blij met onze keuken
“Een super ervaring”
Betreft Kitchen4all Door Familie Boer op maandag 19 sep 2022 22
Na een paar andere zaken kwamen we hier terecht. Nou onze ervaring was super, wat persoonlijke aandacht kan doen, Tim denkt mee, geeft tips, blijft binnen budget etc. Hoe vaak we ook weer terugkwamen om iets te veranderen, maakte niets uit. Het ging Tim erom dat wij de droomkeuken kregen die wij wilden en blij mee zouden zijn.
Tim en Rene bleven eerlijk, belden terug. Zo ontzettend blij met de keuken. Hier verwijs ik graag heen.
FOTO VAN FAMILIE BOER
“Heel blij met de nieuwe keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door H. Smit op zondag 18 sep 2022 22
We zijn goed geholpen. De medewerker was creatief en had goede ideeën binnen ons budget en wensen. Afspraken worden nagekomen, ook na de oplevering. Monteurs zijn deskundig. Geven goede uitleg over de apparatuur, het onderhoud en gebruik. We zijn blij met onze nieuwe keuken.
“Een perfecte keuken”
Betreft Ardi Keukens Door Albert en Ellen op vrijdag 9 sep 2022 22
In ons vorige huis hadden we een Arma keuken. Hier waren we zo tevreden over dat de keuze makkelijk was om na de verhuizing te gaan kijken voor een keuken bij Ardi.
Tijdens het uitzoekproces zijn we goed geholpen door Anne. Ze dacht met ons mee en liet ons verschillende opties zien. Uiteindelijk zijn we zo tot een perfecte keuken gekomen én binnen ons budget. Dank Anne! Ook het plaatsen verliep netjes en secuur door Arie en Ronald. Binnen twee dagen waren we voorzien van een prachtige keuken. Aan het einde liepen we alles netjes langs en gingen ze pas weg zodra wij geheel tevreden waren. Dank Arie en Ronald.
“Goede service, goede informatie”
Betreft Keukenwereld XXL Door Fabien Appels op zondag 4 sep 2022 22
Goede service, goede informatie. De winkelmedewerker dacht heel goed mee en had goede suggesties en eventuele alternatieven voor onze wensen binnen ons budget. Ook de levering en het plaatsen van de keuken is zonder problemen verlopen. We werden goed op de hoogte gehouden van eventuele verlate leveringen etc. KeukenwereldXXL is wat prijziger dan sommige andere keukenbedrijven, maar waar voor het geld.
“Super tevreden”
Betreft Voortman Keukens Door Fam. Van den Enk op donderdag 1 sep 2022 22
Heel fijne ervaring gehad bij Voortman Keukens Apeldoorn. Wij zijn supertevreden over hoe we begeleid zijn in het aankoopproces. We voelden ons gezien in onze wensen en kregen veel inspiratie aangereikt om nog mooiere keuzes te maken, terwijl het toch betaalbaar bleef. Het budget hadden we vanaf het begin duidelijk gemaakt en alles werd eraan gedaan om ons te helpen de mooiste keuken samen te stellen die we maar konden bedenken. Het resultaat zijn we zo blij me! Top!
“Aan alle kanten meegedacht”
Betreft Grando Keukens & Bad Door W.K. Heerkens op zondag 14 aug 2022 22
We hebben het de medewerkers van Grando Tilburg niet makkelijk gemaakt bij de samenstelling van onze droomkeuken. Er is aan alle kanten met ons meegedacht om het ook binnen de mogelijkheden van ons budget te houden. En het eindresultaat mag er zijn. Door de 3D ontwerpen die zijn gemaakt kregen we vooraf een goed beeld hoe de keuken eruit zou kunnen komen te zien. De keuken is in het echt nog mooier geworden. We zijn er heel blij mee en we hebben mensen uit ons netwerk al verteld over onze ervaringen met Grando Tilburg en dat ze met name moeten vragen naar meneer Filippetti, A., waar wij hele prettige ontmoetingen en ervaringen mee hebben gehad.
FOTO VAN W.K. HEERKENS
“Klantvriendelijk”
Betreft Keukenhal Door Armand op zondag 7 aug 2022 22
Op zoek naar een nieuwe keuken, zijn wij terechtgekomen in Heerlen bij de Keukenhal. Het allereerst zijn wij klantvriendelijk begroet en vroeg men ons om even een kijkje te willen nemen en mochten vragen zijn horen wij het graag. Wij hebben dan ook een verkoper benaderd die met ons nog eens een ronde heeft gemaakt, na onze gemaakte keuze gingen we dan om de tafel zitten. Wat heel fijn was, was, dat de verkoper de tekening ging maken zonder te vragen wat het te besteden budget was. Hij zei, laten we eerst eens de basistekening maken en dan gaan we verder kijken. Vervolgens zijn we dan de apparatuur gaan uitzoeken en zijn zo tot een volledige keuken en overeenkomst gekomen. Ook heeft men heel goed meegedacht en advies gegeven hoe het beter zou kunnen en fijner zou zijn, iets dat wij zelf over het hoofd zagen. Zowel de verkoper "dhr Manca" als de heren chauffeurs die keuken kwamen leveren en zeker de heren die de keuken kwamen plaatsen waren TOP. Allemaal heel klantvriendelijk en hadden plezier in het werk dat je overal kunt terugvinden, van A tot Z. Bedankt voor de fijne keuken en afhandeling, Fam. Bieske.
“Fantastisch”
Betreft Poggenpohl Den Bosch Door Lieske de Jonge-Oostveen op woensdag 3 aug 2022 22
Fantastisch verzorgd van begin tot eind. Rene en Rob zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Met veel smaak stellen zij de juiste persoonlijke keuken uit voor jouw gezin waar veel oog voor detail bij komt kijken. Het was een verademing om bij René aan de tafel te zitten na een ervaring bij een landelijke keukenboer waar we lang niet zo goed geholpen werden en qua budget niet ver uiteen ligt. Ik raad de keukenstudio Poggenpohl Den Bosch dan ook zeker aan als je een prachtige luxe keuken wilt hebben waar je verzekerd bent van een fair deal. De nazorg is ook heel goed!
“Uitermate tevreden”
Betreft Lauwers Keukens Door Vera op woensdag 3 aug 2022 22
Nadat we een woning hadden gekocht die volledig gestript moest worden, zijn we op aanbevelen van familie, die hier ook een keuken hadden gekocht, naar Lauwers Keukens gegaan. We hadden vooraf een afspraak gemaakt voor een oriëntatie en legde de situatie uit. We hadden tekeningen van de woning meegenomen en hadden ideeën die we deelden. Daaropvolgend gaf Remco direct mogelijkheden aan van verschillende opstellingen inclusief de opstelling die we op voorhand bedacht hadden. Remco is een prettige en ervaren verkoper die ervaren is in zijn vak. Tijdens dit gesprek nam die ruim de tijd om de indelingen door te nemen die we voor ogen had en gaf daarin goed advies, waar een leek helemaal niet aan denkt. We werden gerespecteerd en uitgebreid beholpen zonder dat ze wisten wat het budget was. Wij voelde ons ontzettend welkom en gehoord. De puntjes op de i met apparatuur ging voorspoedig. Ze smeren je geen duren producten aan. Hebben breed assortiment waaruit je kunt kiezen en een uitgebreide catalogus die ze nagenoeg van buiten kennen. Uiteindelijk een uitgebreide offerte meegekregen. We lieten er geen gras over groeien en sloten de deal. Montage: op dag 1 werden de goederen geleverd en op dag 2 en 3 werd de keuken geïnstalleerd. Tijdens de werkzaamheden vroeg de monteur over enkele kwesties en nam ons hierin ook goed mee. Handgreep horizontaal/verticaal en nog wat kleine dingetjes. Na de montage uitgebreid de tijd genomen om de garantie, boekjes en uitleg over apparatuur door te nemen en te testen. Ook het gebruik vooraf, het schoonblazen oven en ontsmetten koelkast ivm vrijkomen stoffen omdat ze nieuw zijn. Niets lieten ze op het beloop. Tot op de dag van vandaag uitermate tevreden en zeker over de kwaliteit. Na het lezen van deze review zou je geen twijfel meer moeten hebben. Wil je een keuken? Ga naar Lauwers Keukens. Ik kan het iedereen aanbevelen.
“Super blij”
Betreft Kitchen4all Door Latoya op donderdag 21 jul 2022 22
Mijn hemel....wat heeft Bram heeft een geduld met mij gehad. Elke keer een andere wens, keuken van tuinzijde naar straatzijde, geen hoge kast links, maar rechts. Hij bleef geduldig en vriendelijk. En vooral: hij heeft kennis van zaken en denkt mee binnen het budget. Ook de collega die kwam inmeten was vriendelijk. Ik kan niets negatiefs bedenken. Ook toen er gewijzigd moest worden na het plaatsen van de bestelling heeft Bram hier heel geduldig, petje af, over meegedacht en geprobeerd een oplossing/oplossingen te vinden.
“Goede adviezen”
Betreft Anovi Keukens Door Gert op woensdag 20 jul 2022 22
Op zoek naar een nieuwe keuken kwamen we bij Anovi terecht. In tegenstelling tot andere keukenleveranciers werd bij Anovi direct vanaf het eerste moment meegedacht met de mogelijkheden van ons budget. Hieruit kwamen een aantal goede adviezen waar we goed mee uit de voeten konden. Ook in de voorbereidende fase van het gereedmaken van de keuken was men behulpzaam, meedenkend en klantvriendelijk.
Het plaatsen tenslotte gebeurde vakkundig en waar nodig was er overleg om het zo goed mogelijk uit te voeren.
“Wát een geweldige ervaring en wát een vakmensen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Erwin van de Beek op donderdag 30 jun 2022 22
Op zoek naar een nieuwe badkamer, liepen we binnen bij Grando in Zwolle waar Elise Huiskens ons te woord stond en vooral samen met ons op zoek ging naar wensen en mogelijkheden. Na een eerste prettig gesprek, werd dit vervolgd door een gesprek waarin we heel duidelijk vakkundig advies kregen over mogelijkheden, stijlen en wat wel en vooral ook niet bij elkaar past. Het resulteerde in een badkamer waarbij we niet hoefden te bezuinigen op wensen, maar we precies kregen wat we wilden, inclusief een Sun shower, vloerverwarming en mooi meubilair. De samenwerking was dusdanig prettig, dat we vrij snel ook de stap maakten om bij Grando in Zwolle ook een nieuwe keuken te bestellen; dus nogmaals gesprekken gevoerd, waarna een mooie nieuwe keuken werd getekend. Ook hierin konden we door goed advies al onze wensen ingevuld krijgen, inclusief mooie apparatuur, met een hele fijne indeling en functionaliteit. Het proces van de werkzaamheden zelf was een verademing; echt nooit meer dat ik ook maar iéts aan keuken of badkamer zelf ga doen; dat is iets voor vakmensen. En wat voor vakmensen kwamen er! De keukenmonteurs monteren niet alleen, maar zijn serieus constant bezig met het minutieus controleren of zaken niet alleen recht staan, maar ook recht voelen. Zelfs aan de kleinste dingen wordt aandacht besteed; van een snijrand van het blad die naast de kast nog nét even met zwarte kit wordt afgewerkt, zodat je daar niet tegen aan kijkt tot de wijze van afkitten...allemaal zo strak...dat kan alleen een echte vakman. De badkamerverbouwing ging zo mogelijk nog een stapje verder; waar we bij de keuken nog zelf moesten slopen en leidingen moesten leggen/stucen, werd bij de badkamer verbouwing alles verzorgd. Van sloopwerk tot opbouw, alles compleet, nauwkeurig, vertrouwd en met aandacht. Ervaren vakmensen, die netjes werken, meedenken, alles ook écht netjes achterlaten, de klus uit handen nemen en je ontzetten blij maken met het uiteindelijk resultaat. Mooi afgewerkt, binnen geraamde tijd en voor een vast budget. Ook de nazorg tijdens het project verliep uitermate prettig; van de keuken bleef de over 3 weken in backorder vanwege uitdagingen in levering; dat wisten we keurig 3 weken voor levering al. Toen de oven binnen was, werd deze keurig persoonlijk aan ons afgeleverd en samen met ons geplaatst. Voor de rest alle onderdelen netjes, op tijd, onbeschadigd en volgens afspraak geleverd. Daarnaast nam Elise tijdens beide projecten de tijd om meermalen contact te zoeken om bij ons te checken of alles naar wens verliep, er vragen waren, of de planning klopte, etc. Daarnaast na het geheel ook nog eens voorzien van een mooie bos bloemen; leuk! Kortom;
- Gedegen advies
- Vakmensen
- Betrouwbaar
- Betrokken
- En ook nog eens tegen een prima budget
Als ik een volgende keuken of badkamer nodig heb, ga ik zéker naar Grando Zwolle! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen! Elise, collega's van Grando, vakmannen van van Ark Keukenmontage uit Hierden en de Badkamerbrigade; Nogmaals dank voor alles! Écht heel erg blij mee!
FOTO VAN ERWIN VAN DE BEEK
“Goede nazorg”
Betreft I-Kook Door G.Sloof op dinsdag 28 jun 2022 22
Afgelopen jaar een keuken gekocht, bij aankomst ons budget aangegeven en vanuit daar een mooi aanbod gekregen. Na ons akkoord zijn we goed geholpen en begeleid, Tevens was de nazorg goed geregeld.
FOTO VAN G.SLOOF
“Goede service”
Betreft Ardi Keukens Door Rosanne op maandag 27 jun 2022 22
We hebben afgelopen November een keuken gekocht bij Ardi-keukens. We zijn goed geholpen door Marjolein. Ze heeft veel verschillende mogelijkheden laten zien aan ons en ook gekeken wat past in ons budget. Bij het leveren en plaatsen van de keuken waren er verschillende oplever puntjes, maar die zijn fantastisch opgelost door Ardi-Keukens en de monteur.
FOTO VAN ROSANNE
“Geweldig”
Betreft Poggenpohl Den Bosch Door Familie van der Linden op zondag 26 jun 2022 22
Van begin tot eind een goed advies en goede service. René en Rob kijken met je mee vanuit het motto dat je keuken een compleet geheel met je huis is. Rekening houdend met onze wensen tekenden ze meerdere voorstellen binnen ons budget, zowel praktisch als passend bij de stijl van ons huis. Ook het kleur en materiaaladvies was prettig en hebben we opgevolgd. De keuken werd in een keer goed geleverd en gemonteerd, wat een prachtige materialen ook! We zijn enorm blij met het advies, de service en het eindresultaat!
“Heel blij met de mooie keuken”
Betreft Pelma Keukens Door Kevin Zandbergen op vrijdag 24 jun 2022 22
Keuken met wand en eiland gekocht. Prettig verkoopgesprek, niet opdringerig en direct een vaste prijs wat paste bij ons budget. Gelukkig geen vervelende onderhandelingen maar gewoon een eerlijke en goede prijs. Doordat ze samenwerkte met onze aannemer hebben zij direct geschakeld met hen en hoefde ik zelf niks te regelen. Montage is netjes gedaan en kreeg na montage uitleg van de monteurs. Doordat de vloer later kwam, moesten de plintjes iets aangepast worden, hier zijn ze snel en kosteloos voor langsgekomen. Daarna dubbel check gehad of alles naar wens was. Over de totale koop van de keuken zijn we zeer tevreden! Heel blij met de mooie keuken!
FOTO VAN KEVIN ZANDBERGEN
“Goede service”
Betreft Keukenloods Door Marit de Ruiter op maandag 20 jun 2022 22
In eerste instantie kwam ik alleen voor een keukeneiland omdat ik er vanuit ging dat met mijn beperkte budget een nieuwe keuken geen optie was. Nu heb ik én een nieuwe keuken én een keukeneiland! Ben zeer goed geadviseerd, geïnformeerd, er is ruim tijd voor me uitgetrokken en de keukenloods heeft hele goede service verleent na miskleun van Keukenmonteur.
“Keuken is prima, backoffice en planning kan beter”
Betreft Keukenvision Door Trudy Wehrmeijer op zaterdag 11 jun 2022 22
Voor mijn nieuwbouwappartement was de keukenleverancier, met wie de aannemer contract had afgesloten, Keukenvision in Dordrecht. Ik ben bij het uitzoeken van de keuken goed geholpen door David. Hij nam alle tijd om naar mijn wensen te luisteren en rekening te houden met mijn budget. Het was een prettig gesprek en toen de uitgezochte afzuigkap niet bleek te passen in een lage bovenkast, werd er zonder problemen een bovenkast op maat gemaakt. Hierover niets dan lof; hetzelfde geldt voor de montage. Die gebeurde kundig en netjes en snel. Wat mij stoort is dat de afzuigkap en en een stukje aanrechtblad, dat als vensterbank gaat dienst doen vier weken na de installatie van de keuken nog steeds niet is geleverd. Dit terwijl al wel alles is betaald!. Het excuus van de Voortmangroep dat dit aan corona ligt en slechte leveringen vanuit het buitenland, vind ik totaal niet passend. De keuken is n.b. twee jaar eerder al uitgezocht en de opdracht getekend. Ook is de keuken voor de plaatsing in zijn totaliteit betaald. Dan verwacht ik als klant ook een complete keuken. Het is Keukenvision die tot het allerlaatste moment wacht om kasten en apparatuur te bestellen. Dat er dan niet kan worden geleverd ligt niet aan Corona maar aan de slechte planning van de Voortmangroep. Lees: alleen aan het voor hen zo voordelig mogelijk inkopen (just-in-time delevery) denken en niet aan de belangen van de klant. Dus: advies van David en plaatsing van de keuken: prima! Back-office en Planning: erg slecht! Om die reden zou ik een volgende keer niet meer bij de Voortmangroep kopen.
“Goede communicatie en perfecte nazorg”
Betreft ASWA Keukens Door Fam. van Haarlem op vrijdag 10 jun 2022 22
Het is voor ons de tweede keer dat wij een keuken bij ASWA Helmond kopen. En net zoals de 1e keer is alles fantastisch gegaan. De tijd die voor je wordt vrijgemaakt bij het uitzoeken van de keuken. Er wordt direct een offerte met tekening voor je gemaakt. Deskundigheid, geduld en het meedenken van de verkoper, in ons geval Huub Leijssen, was super! Eerlijke en meteen een scherpe prijs en onder het ons gestelde budget! Levering en montage keuken precies volgens afspraak. Kundige monteurs, werkten keurig en gebruikten bescherming voor onze keuken. Nazorg perfect! Goede communicatie! Kortom voor ons de ritten vanuit Maastricht meer dan waard. Hoewel het waarschijnlijk onze laatste keuken zal zijn zouden we een volgende keer zeker weer naar ASWA gaan. Is iedereen aan te raden.
FOTO VAN FAM. VAN HAARLEM
“Een positieve ervaring”
Betreft I-Kook Door Anastasia Rump op dinsdag 24 mei 2022 22
We zijn heel blij met onze nieuwe keuken. We werden snel geholpen, de manager die ons verzoek behandelde ging meedenken en zoeken een oplossing die binnen ons budget valt en tegelijkertijd mooi en effectief is. De monteur was zeer goed. Alleen maar positieve ervaring!
“Erg onder de indruk van de service”
Betreft I-Kook Door Gerben op dinsdag 17 mei 2022 22
Bijzonder goed geadviseerd door verkoper Marijn en binnen ons budget een prachtige keuken uitgekozen. Deze is zeer netjes gemonteerd door monteur Johan. We zijn erg onder de indruk van de servicegerichtheid van het team en de nette verwerking en oplevering. We hebben er veel plezier van!
“Een 10+”
Betreft Artic Keukens Door Janine op zaterdag 30 apr 2022 22
Ondanks mijn beperkte budget heeft Levi een heel mooie en praktische keuken voor me getekend. Hij voelde aan wat ik wilde en gaf goede en creatieve adviezen.
Alle lof voor iedereen bij Artic waarmee ik te maken heb gehad. Het contact was prettig, hulpvaardig en betrouwbaar. Al meer dan ruim van te voren kreeg ik een werkschema, zodat ik mijn eigen werk er om heen kon plannen. Dit schema is ook daadwerkelijk zo uitgevoerd. En niet alleen dat, maar de keuken is in werkelijkheid ook zo geworden als gepresenteerd. Ik heb jarenlang opgezien tegen het kopen van een nieuwe keuken, maar Artic heeft inderdaad ervoor gezorgd dat het soepel is verlopen en ik er weinig stress van heb gehad. Een 10+.
“Goede service bij zelf gemonteerde keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Lindsay op maandag 25 apr 2022 22
Vorig jaar rond september/oktober zijn wij op gesprek gegaan voor een keuken bij Grando in Tilburg. Hier hebben wij gepraat met Dave en een keuken ingetekend dat aan onze wensen voldeed. Aangezien wij al bij meerdere zaken waren geweest, was het duidelijk voor ons wat we wilde en was het voornamelijk de mogelijkheden bij verschillende keukenzaken bekijken. De showroom is overzichtelijk en er staan erg mooie keukens. Je wordt hier vriendelijk begroet en er wordt ook uitgebreid de tijd genomen. Dave kwam met een mooie keuken en ook nog eens voor een hele goede prijs. Een paar upgrades waren geen enkel probleem en ook met de prijs werd meegedacht (starters dus een kleiner budget). Keuken was ruim op tijd binnen en werd op ons verzoek later uitgeleverd. En dat zonder enkel probleem. De keuken is door ons zelf in elkaar gezet en hierbij kwamen wij erachter dat 1 plint en 1 grieplijst niet correct waren. Na contact via de mail zijn de juiste onderdelen besteld en deze konden we snel ophalen. Pluspluntje is ook dat je herkent wordt zodra je binnen komt. Als klant wordt je goed onthouden en dat voegt toch net iets extra's toe. Al met al zijn wij super tevreden over de service en erg blij met de keuken.
FOTO VAN LINDSAY
“Problemen bij afleveren keuken en badkamer”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door Philip Geleijnse op maandag 11 apr 2022 22
Wij kwamen bij van Wanrooij Warenhuys, omdat dit de projectleverancier voor de keuken en badkamer was van onze nieuwbouwwoning. Hierdoor is er enig voordeel bij het verplaatsen van bijvoorbeeld leidingwerk in de keuken. Ons is het zo gebracht dat het kiezen voor de projectleverancier zou ontzorgen, in vergelijking met een andere partij. Wat hadden wij het mis. Middels deze review ga ik in op het goede, en het minder goede van het bedrijf. Ik hoop dat Van Wanrooij hier in de toekomst in verbetert, dat mag worden verwacht van een bedrijf waaraan zo veel mensen hun zorgvuldig verdiende spaargeld aan uitgeven. In deze review laat ik de COVID perikelen buiten beschouwing, hoewel dit invloed had op de koopervaring, en met name de wijze waarop afspraken mogelijk waren, is dit niet relevant voor het grotere verhaal.
Showroom: De showroom is werkelijk prachtig. Je wordt warm onthaald en kijkt je ogen uit naar alle badkamers en keukens die men ten toon heeft gesteld. Ook de virtuele showroom is een fijne toevoeging.
Verkoopproces Keuken: Wij kwamen voorbereid aan tafel, na ca. 8 andere keuken- en badkamerbedrijven langs te zijn gegaan. Wat betreft de keuken hadden we al een duidelijk beeld. Het verkoopproces bij de keukens is vergelijkbaar met wat je kunt verwachten van bedrijven die zijn aangesloten bij de Mandemakers groep. Alle klassieke trucjes worden uit de kast gehaald, waaronder het 'spreken met de manager'. Het bedrijf zelf is niet direct onderdeel van de Mandemakersgroep, maar het personeel weet wel op diezelfde wijze te handelen. Het proces was niet echt een fijne ervaring, je voelt je onder druk gezet. Daar sprak ik me ook over uit, en daar ontstond dan wel een onaangename sfeer. We hebben alsnog gekozen voor Van Wanrooij, omdat de prijs onder de streep, met het verleggen van het leidingwerk etc. maar beperkt duurder was dan een ander bedrijf. We wilden in ieder geval graag zo'n zorgeloos mogelijke ervaring, en dachten dit bij van Wanrooij te krijgen gezien de nauwe samenwerking met de bouwer.
Verkoopproces Badkamer: Het verkoopproces bij de badkamer was een stuk fijner. Er werd meegedacht met onze wensen en ons budget. Daarbij werden ook tips gegeven om de wijzigingen op de standaardbadkamer zo goedkoop mogelijk te houden: Bijvoorbeeld een standaardmaat tegels te gebruiken, of slim om te gaan met bouwkundige elementen. Hierdoor hebben we een fijne badkamer samen kunnen stellen.
Levering: Meer dan 3 maanden voordat de keuken zou worden bezorgd, zijn de artikelen besteld. De vaatwasser had echter leverproblemen. Deze zou een- a twee weken later komen dan de rest van de artikelen. We kregen een voorstel: Ofwel een andere, vergelijkbare vaatwasser van AEG uitkiezen, ofwel wachten. Omdat de vaatwassers die leverbaar waren, niet vergelijkbaar waren en dus bepaalde features mistten, of duurder, kozen wij ervoor om te wachten, wetende dat het maar twee weken overbruggen was. Helaas, pas halverwege oktober werd onze vaatwasser geleverd. En wat schikt ons? Het was een ander model! Een model die tevens minder features had dan onze bestelde vaatwasser. Dit is zonder overleg gebeurd! Deze vaatwasser is weer mee teruggenomen, en uiteindelijk hebben we een andere gekregen die wel voldeed aan de wensen. Aanvankelijk is er een defecte koelkast geleverd.
We wensten een stille afzuigkap, op advies daarom niet voor een geïntegreerde afzuigkap gekozen, maar voor een wandafzuigkap. Helaas: De keukenverkoper heeft ons de DB's laten zien wanneer de kap zonder recirculatie werkt, mét recirculatie hadden we een afzuigkap die op de laagste stand 70DB produceerde gekocht voor 1400 euro. Menig stofzuiger is stiller tegenwoordig. Dit is uiteindelijk wel opgelost met ons.
Plaatsing Keuken: Dit is waar de problemen ontstonden. De plaatsing van onze keuken was halverwege Augustus geplanned. Dit is een moment waarop de 'eigen monteurs' mogelijk op vakantie zijn. Wij kregen twee ZZP-monteurs van het bedrijf S.L.R. Montage op bezoek. Dit waren enorme beunhazen die de keuken op hun slippers kwamen monteren. Door de montage zijn diverse problemen ontstaan buiten de leveringsproblemen:
- Men heeft de vaatwasser afvoer, die al aanwezig was en tevens door ons besteld, er vakkundig tussenuit gehaald, waardoor onze vaatwasser niet aangesloten kon worden op een afvoer.
- De kokendwaterkraan werkte niet: Dit heb ik zelf opgelost door simpelweg de gebruiksaanwijzing te lezen.
- Het kitwerk was slordig gedaan rondom de kookplaat. De vlakbouwkookplaat lag 3mm dieper dan het keukenblad, waardoor pannen tegen de rand van het keukenblad aanstoten.
- Het zijpaneel van de keuken was nog niet geplaatst, i.v.m. de niet geleverde vaatwasser. Het werkblad stond daarom lange tijd op twee kartonnetjes. Het werkblad is helaas wat krom getrokken.
- Het kitwerk achter het werkblad en op andere plekken liet los.
- Een frontje was beschadigd geraakt, verteld werd dat het een restant afdekfolie was, terwijl er in feite lak was weggetrokken.
Tweede levering en plaatsing na vervanging van defecte of ontbrekende artikelen:
- De vaatwasser:
1. De ontbrekende vaatwasser werd door AEG geleverd. Deze kon niet door hen worden aangesloten omdat deze aansluiting weg was gehaald door de eerdere keukenmonteurs.
2. Diezelfde week is door een ander bedrijf de aansluiting voor de vaatwasser alsnog gemaakt, maar niet zonder slag of stoot. De wateraanvoer van de vaatwasser lekte, dit leek later verholpen te zijn. Enkele maanden later bleek er toch een stil lek aanwezig te zijn, die het hele keukenkastje tot een spons heeft getransformeerd en de keukenplinten en onze vloer heeft aangetast.
- De koelkast: De koelkast werd door AEG zelf geplaatst. Helaas niet geheel stabiel. Ook de koelkastdeuren schaven de koelkast of de zijwand zelf kapot. Dit is later gepoogd te verhelpen en heeft even gewerkt. Helaas zijn de problemen alsnog teruggekomen.
- De kookplaat en spoelbak en afzuigkap zijn uiteindelijk opnieuw geplaatst zodat deze op een juiste wijze in de keuken werden gemonteerd.
Plaatsing badkamer: De badkamer is netjes geplaatst, m.u.v. het voegwerk: dit is in de verkeerde kleur geplaatst. Verantwoordelijkheid voor plaatsing van de badkamer ligt bij de bouwende partij. Afspraken over de kleur voegen zijn wel op de offerte gezet, niet heel duidelijk. Dit terwijl je er in de showroom samen wel zorgvuldig naar hebt gekeken. We hebben hier nog een geschil over met de bouwende partij. Advies is om kleuren van kitwerk en voegwerk nog duidelijker op de offerte neer te zetten.
Aftersales: Vrijwel alles wat fout kon gaan is bij de plaatsing van de keuken fout gegaan. We zijn goed geholpen door de servicedesk van Van Wanrooij en hopen over enkele weken de waterschade ook gerepareerd te zien. Hopelijk wordt er met die reparatie niet alweer een nieuw probleem gecreëerd.
Conclusie: Van Wanrooij heeft een mooie showroom. De aftersales zijn redelijk op orde van het bedrijf, immers, al onze problemen worden vooralsnog verholpen. En dat waren er flink wat! Te verbeteren valt er in de verkoop: m.i. is de ervaring beter indien je minder onder druk wordt gezet. De belangrijkste verbetering en tevens de reden voor de lage beoordeling is de monteur keuze en het leveringsproces, hier kan sterk in worden verbeterd! Screen a.u.b. de monteurs die in dienst worden genomen, dit kan een hoop problemen, frustratie en ook kosten besparen. Kies niet direct voor de goedkoopste monteurs die beschikbaar zijn, maar één die gelijk staat aan de kwaliteit die jullie willen leveren. Ik kan er niet bij dat er zulke onkundige mensen voor de montage van dure keukens worden gebruikt. Maak ook duidelijke afspraken over de levering en leg de verantwoordelijkheid voor de plaatsing van spullen bij één partij. Indien een product achteraf door de fabrikant zelf moet worden gemonteerd, is het vragen om problemen bij de afbouw van de keuken.
FOTO VAN PHILIP GELEIJNSE
“Een aanrader”
Betreft Lauwers Keukens Door Horvers Jongbloets Tilburg op donderdag 31 mrt 2022 22
Met een tip van een collega op weg naar Lauwers in Kaatsheuvel. Onze eerste indruk, bij het binnenkijken, gaat hier boven ons budget uitkomen. Afspraak gemaakt en meteen bij binnenkomst een fijn contact en alle tijd in coronatijd. Onze verkoper/adviseur Remco heeft met zijn deskundigheid en vriendelijkheid ons buitengewoon goed geholpen. Fijne tips en een eerlijke open prijs. Geen gedram of haast. Samen tot, voor ons, een super keuken gekomen en gekocht. Begeleiding en contact tijdens bestelling en plaatsing (nov. 2021) zeer goed. Een super keukeninstallateur. Vriendelijk en met eigen initiatief. Al met al perfect verlopen. Een prima aanrader. Bedankt collega.


Bedankt Lauwers Keukens voor de leuke attentie en nazorg.
“Lol was er wel vanaf”
Betreft Keukenloods Door Kroon op dinsdag 22 mrt 2022 22
Omdat ik een klein budget heb ben ik hier vanaf het begin duidelijk over geweest. Ik ben vriendelijk en behulpzaam geholpen door een onervaren medewerkster. Er is veel heen en weer gesproken omdat ik op een bepaalde prijs uit wilde komen. Als ik een ander frontje zou nemen zou dit lukken. Dit heb ik gedaan en heb telefonisch akkoord gegeven. Toen ik een paar weken niets hoorde heb ik weer contact opgenomen. Ze bleek niet van haar collega gehoord te hebben dat ik akkoord was en de e-mail met de afspraak om in te meten was 4x teruggekomen, deze ging ze alsnog naar het juiste e-mailadres versturen. Alles werd ingemeten, dat kon pas nadat er duidelijkheid was of onze voorzetwand bleef staan. We moesten opdracht geven aan de stukadoor dat er maximaal 3mm stuclaag op mocht komen, dit in in verband met alle maten en de uitsparingen in het werkblad. In kreeg de installatietekening en het werkblad stond op de verkeerde hoogte. Ik kreeg geen aangepaste omdat dat voor de locatie van de kranen en stopcontacten niets uit zou maken. Maar de afzuigkap en het bovenkastje moet dan ook omhoog... Later volgde de orderbevestiging, deze was bijna euro 800,00 duurder dan overeengekomen en er stond een andere koelkast in die euro 500,00 goedkoper was. Dus eigenlijk was mijn keuken euro 1.300,00 duurder geworden. Dit zou op mijn verzoek zijn: ik wilde een hoge, maxilijn keuken. Daar had ik in het begin wel om gevraagd, maar deze was niet beschikbaar, daarnaast waren we een prijs overeengekomen! De Keukenloods kon wel de euro 800,00 op zich nemen maar als ik mijn koelkast weer terug wilde moest ik zelf ca. 500,00 bijbetalen.
Uiteindelijk is dit opgelost door een alternatieve koelkast uit te kiezen en ca. 280,00 bij te betalen. Ik heb aangegeven dat ik geen contact meer wilde met de onervaren medewerkster en alle eventuele volgende fouten voor rekening voor de Keukenloods waren. Bij levering van de keuken bleek had keukenblad geen uitsparingen te hebben. Toen ik daar over belde werd mij aangegeven dat dit bij dit type nooit zo was. Omdat ik de montage in eigen beheer had moest mijn monteur dit "gewoon even doen". Het was een non-issue waar Rémy het niet over wilde hebben. Wel als ik mijn monteur extra moet betalen en vantevoren is gezegd dat de uitsparingen er wél in zaten. De volgende dag, bij het uitpakken van de keuken bleek dat er 2 kasten en 1 lade was beschadigd. Toen ik daarover belde was de optie, óf 2-3 maanden wachten met installeren, of alles alvast installeren en de keuken deels demonteren en de kasten vervangen als de vervangende kasten binnenkwamen. De extra montage kosten zouden voor mijn rekening zijn omdat ik montage in eigen beheer heb. Toen ik aangaf dat ik niet om een b-keuze of een beschadigde keuken heb gevraagd en dus ook nog of deels dubbele montagekosten werd aangegeven dat iedereen dit weet. Je weet ook dat je 100 op de snelweg mag. Bij installatie bleek het aanrechtblad ruim 7 cm te lang, mij werd verteld dat dit altijd zo is, zo kan hij gemakkelijk op maat worden gemaakt. Alleen was hij vanaf de fabriek heel mooi afgewerkt, en er geen materiaal geleverd om de zaagsnede af te werken. Ook hield de monteur 2 zijpanelen over. Deze waren door de keukenmedewerkster onnodig besteld. Deze willen ze niet terugnemen omdat ik de offerte beter had moeten controleren. Er wordt volledig voorbij gegaan aan het feit dat ik één keer in de 20 jaar een keuken koop en aan codes moet herkennen wat wat is en de Keukenloods dagelijks keukens verkoopt. Een vaatwasser of een afzuigkap herken ik nog wel, maar een code voor een zijpaneel dat herken ik niet, laat staan of deze echt nodig is. En dan nog het feit dat ik gevraagd heb of ze alles van de onervaren medewerker wilden controleren omdat er zoveel fouten gemaakt waren. Dit heb ik ook per mail aangegeven: alle verdere gemaakte fouten voor rekening van Keukenloods komen. Tot nu toe trekt Keukenloods zich hier weinig van aan. Ik ben nog in gesprek en hopelijk komen we tot een redelijke oplossing maar het gaat erg moeizaam en de lol van een nieuwe keuken is er wel van af.
“Top service”
Betreft I-Kook Door Rasheena op vrijdag 18 mrt 2022 22
Ook met een kleiner budget ben je hier welkom. Er is voldoende tijd en aandacht besteed aan het samenstellen van de keuken. Daarnaast was de service top. Snelle reactie en goede na service.
FOTO VAN RASHEENA
“Allstyle keukens is een goede keuze”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door De Wit op maandag 14 mrt 2022 22
Wij zochten een keukenbedrijf waar we vakkundig advies konden krijgen voor een keuken naar onze smaak, onze wensen, ons budget en zo functioneel mogelijk passend op de plek van de bestaande keuken. Daarnaast was het voor ons belangrijk dat de verantwoordelijkheid voor zowel het plaatsen en aansluiten van de keuken als voor de noodzakelijke werkzaamheden hieraan voorafgaand in een en dezelfde hand zou zijn.
Allstyle keukens bleek een hele goede keuze, d.w.z. zij hebben onze keuken op enthousiaste en vakkundige wijze de vorm gegeven waar we naar op zoek waren.
“Blij met de nieuwe keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door Harold Bergman op dinsdag 8 mrt 2022 22
Goede ontvangst. Allereerst werd gevraagd wat de wensen waren voor de nieuwe keuken, budget en uiteraard de maten van de keuken. Een aantal zaken werden zelfs zo uitgebreid uitgelegd dat wij, in sommige keuzes, tot andere inzichten kwamen. Gelukkig. Mooie tekening meegekregen en voldoende tijd om te mogen beslissen. Altijd en overal informatie via mijnkeuken.info. Keuken levering helemaal top. Installatie door Mako montage perfect.
FOTO VAN HAROLD BERGMAN
“Het hele proces verliep uitermate plezierig”
Betreft Lauwers Keukens Door Jorg van Gorkom op vrijdag 4 mrt 2022 22
Bij het eerste bezoek aan de showroom hadden we direct een goede klik. Geen poespas, een eerlijk verhaal en geen gladde verkoop praatjes. Er werd mooi meegedacht met het budget dat er was. Uiteindelijk zat alles van ons wensenlijstje in de keuken. Het gehele proces van samenstellen tot het daadwerkelijk plaatsen van de keuken verliep uitermate plezierig. Afspraken werden keurig nagekomen en voor vragen was er altijd ruimte. Kortom, mocht je een keuken zoeken, doe jezelf een plezier en ga eens bij Lauwers keukens kijken.
“Een zeer tevreden klant”
Betreft I-Kook Door Linda Voros op vrijdag 4 mrt 2022 22
Fijne zaak, geen pushverkoop, je kunt alles vragen en dan toch verder rond kijken zonder opdringerig gedrag, wat wij heel fijn vonden. Mooie keukens, en het fijne daarbij is dat er prijzen bij staan, zowel een basis prijs en zoals de keuken opgesteld staat. Dit is erg fijn, want dan heb je gelijk een goede richtlijn wat de keuken gaat kosten, dus meteen duidelijk wat wel of niet in je budget past, zeer prettig. Daarbij een hele fijne keuken coach Milou, zeer behulpzaam en goede creatieve ideeën, en zeer duidelijke hulp met de tekening, wat wel niet past in je eigenhuis, en samen met haar er een super keuken van gemaakt. Ik ben een zeer tevreden klant.
FOTO VAN LINDA VOROS
“We zijn heel blij met de keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door Marald Bes op zondag 20 feb 2022 22
Wij hadden niet gedacht dat een keuken van Bemmel en kroon in ons budget zou passen, maar waren aangenaam verrast na ons eerste bezoek en hoorde wat er mogelijk was. Bij het uitkiezen van de keuken zijn we goed en prettig geholpen. Er werd goed meegedacht en gekeken naar de mogelijke opties. Ook werd er ruim de tijd voor uitgetrokken. De levering van de keuken was op tijd. Alleen de kraan kon nog niet geleverd worden. Hier kregen we een tijdelijke kraan voor. Bij het installeren van de keuken bleken er kleine beschadigingen aan de keuken kastjes te zitten. Dit hebben we aangegeven en hier hebben we nieuwe frontjes voor gehad. Erg fijn. We zijn heel blij met de keuken.
FOTO VAN MARALD BES
“Heel tevreden met mijn nieuwe keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Brenda Pouw op dinsdag 8 feb 2022 22
Op een prettige manier aangesproken toen ik zelf een rondje door de showroom deed. Daarom een vrijblijvende afspraak gemaakt. Daarna in een aantal bezoeken een heel mooie nieuwe keuken uitgezocht. De verkoopster gaf deskundig advies en dacht met me mee qua budget. Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe keuken.
“Een tevreden klant”
Betreft Adee Keukens Door Esther op maandag 7 feb 2022 22
De keuken is voor mij een belangrijke plek. Ik kook en bak graag, maar zit ook aan een bepaald budget gebonden. Mijn wensen heb ik met haar besproken en toen zijn we gaan uitzoeken wat mogelijk is. Er werd ruim de tijd voor mij genomen. Geen druk gelegd. De showroom is overzichtelijk en niet te groot, waardoor je niet door de bomen het bos niet meer ziet. Uiteindelijk een keuken uit kunnen kiezen. Passend bij mijn wensen en budget. De plaatsing ging ook heel soepel en rustig. Kortom, een tevreden klant
“Een prachtige badkamer en mooie keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Fam Lubking op dinsdag 25 jan 2022 22
Wij hebben een nieuwe badkamer en keuken via Grando Hoogvliet. Vanaf het eerste contact in de winkel tot de oplevering van beiden zijn wij heel tevreden. Wij hebben duidelijk ons budget aangegeven en hebben daarvoor een prachtige badkamer en mooie keuken gekregen. Kortom een aanrader.
“Top service”
Betreft Keukenwereld XXL Door Tuitert op vrijdag 7 jan 2022 22
Ik kan alleen maar zeggen TOP!! We zijn super goed geholpen, met de aanschaf van onze keuken. Ik had vooraf wat foto's gestuurd van wat we in ons hoofd hadden en wat we echt heel graag wilden. Dit was omdat door de corona de zaak was gesloten, toen hebben ze 3 ontwerpen gemaakt met onze wensen en binnen het budget wat we hadden aangegeven. Hierna hebben we online samen alles besproken en bekeken. En toen we weer de winkel in mochten alles live nog eens bekeken en besproken. Bij de aankoop kregen we ook nog een super leuk cadeau. Afgelopen maandag is de keuken gemonteerd en de volgende dag kwamen ze gelijk al een kijkje nemen of alles naar onze wens was en of er nog aanpassingen gedaan moesten worden. Ook bij dit bezoek weer heel attent met wat lekkers erbij. Dus wat ik al zei TOP service, klantvriendelijk, en in de weer voor hun klanten.
“Ze willen iets goeds afleveren”
Betreft Ardi Keukens Door Pauline Meriën op vrijdag 7 jan 2022 22
Het bestellen van de keuken gaf al een onwijs goed gevoel, de adviseur nam heel ruim de tijd om alles precies naar onze wensen te krijgen en heeft daarbij ook heel goed aan ons budget gedacht. Tussen het bestellen en leveren zat een aantal maanden, tussendoor werden wij via de mail op de hoogte gehouden van de vorderingen. Het plaatsen van de keuken gebeurde door echte professionals waarvan je merkt dat ze plezier hebben in hun werk en echt iets goeds af willen leveren! De keuken is prachtig geworden en we zijn er heel erg blij mee! Ardi is echt een aanrader!
FOTO VAN PAULINE MERIËN
“Complimenten”
Betreft I-Kook Door Hennie en Dina van Zanten op dinsdag 4 jan 2022 22
Bij binnenkomst ontmoette wij de zeer sympathieke en geduldige verkoper Yusuf hij liet ons heel rustig rondkijken daarna hebben wij ons budget en wensen op tafel gelegd, hierna is hij op de computer gaan ontwerpen het resultaat was prima geheel naar ons zin.
Het mooie was dat onze keuken binnen ons budget viel.Volgende dag toch de keuken door ons iets veranderd was totaal geen probleem, binnen een half uur was hij aangepast. De keuken kregen we binnen de lever tijd geleverd, ook super! Werd ook heel netjes afgeleverd alles werd binnen gezet. De inductie plaat was alleen niet aanwezig maar werd de volgende dag door Yusuf persoonlijk bezorgd (met fles bubbels en chocolade) inmiddels heb ik de keuken zelf geplaatst en het is echt een droomkeuken geworden! Een compliment aan I-kook en Yusuf
“Een mooie nieuwe keuken”
Betreft I-Kook Door Robert Jan op dinsdag 4 jan 2022 22
Na 17 jaar begon onze oude keuken hier en daar wat mankementen te vertonen. Het werd dus tijd voor een nieuwe keuken. Na wat bezichtigingen van keuken speciaalzaken kwamen wij uiteindelijk bij de vestiging van i-Kook in Barendrecht uit en daar kregen wij gelijk de aandacht die wij zochten. Het samenstellen van een nieuwe keuken ging heel snel en hierbij werd goed rekening gehouden met ons budget en de kwaliteit van de producten die binnen ons budget geleverd konden worden. Wij zijn door i-Kook zeer goed geholpen en genieten nu alweer een paar weken van onze mooie nieuwe keuken die ook nog eens fantastisch geplaatst is door Vincent van Up2Date keukens (inclusief meerwerk).
FOTO VAN ROBERT JAN
“Zeker een aanrader”
Betreft I-Kook Door Mirjam op zondag 26 dec 2021 21
In de zomer naar I kook in Almere geweest en geholpen door Tristan die normaal gesproken in Soesterberg werkt. Vakkundig en vriendelijk geholpen en al snel had hij de keuken ontworpen die ik wilde. Ik had beperkte ruimte en budget en toch kwamen we eruit. In november was de leverdatum. helaas door onvoorziene omstandigheden waar I kook niets aan kon doen kwam de keuken een week later. Dit hebben ze financieel keurig gecompenseerd zonder dat ik hier om hoefde te vragen. De keuken is geplaatst en is super. Toen gebeurde er helaas iets wat je niet kunt bedenken: tijdens het in gebruik nemen van de oven klapte de binnen glasplaat van de oven in 100en stukjes. Tristan heeft meteen beloofd dat er een nieuwe oven zou komen..helaas liet Whirpool op zich wachten en wilde het niet direct regelen, waarop I kook zonder morren zelf heeft gezorgd voor een nieuwe oven die ook nog hoger in klasse lag. Tristan en zijn collega zijn deze eigenhandig komen installeren en dat was echt super top geregeld. nogmaals mijn dank daarvoor. En nu zijn we heerlijk aan het genieten van de compacte, mooie, fijne oven. Ik raad I kook zeker aan!
FOTO VAN MIRJAM
“Erg tevreden met de hulp van de keukencoach”
Betreft I-Kook Door Galliet op dinsdag 21 dec 2021 21
Na langs vele keukenzaken te zijn geweest was het bij IKook eindelijk raak. De keukencoach Awinash heeft mij stapsgewijs geholpen en hij kwam met creatieve oplossingen. Hij dacht mee met het budget, behoefte en haalde het maximale eruit. Bij de levering kwam de spoelbak niet mee, maar Awinash kwam met een snelle, werkende oplossing waardoor ik geen vertraging opliep. Erg tevreden met de keuken en de hulp van de coach!
“Een super mooie keuken”
Betreft Keukenloods Door Patricia Steding op dinsdag 7 dec 2021 21
Super vriendelijke geholpen hier! Nemen alle tijd om de wensen van de keuken te bespreken, en mee te denken in het budget wat je er voor hebt. Met als eind resultaat een super mooie keuken!
“Een onwijs mooie keuken”
Betreft I-Kook Door Alexandra de Jong op dinsdag 30 nov 2021 21
Ik werd erg fijn geholpen door Jimmy, alles wat ik mooi vond werd uitgebreid laten zien. Zelfs met een relatief klein budget het ik een onwijs mooie keuken uit kunnen zoeken door de eerlijke prijzen van I-Kook. Ook toen ik na de bestelling van de keuken nog vragen had, werd ik vriendelijk te woord gestaan en goed geholpen. Een aanrader!
“Budget vertellen bij aankoop keuken”
Betreft Pelma Keukens Door Familie Gijsbertsen op donderdag 25 nov 2021 21
Blij en tevreden met onze keuken, welke geheel naar onze wens in samengesteld. Er werd geluisterd naar onze wensen en budget en keuzes voor keukenapparatuur.
“Zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat”
Betreft I-Kook Door JH Terpstra op woensdag 24 nov 2021 21
Wij hebben bij 2 zaken een offerte opgevraagd voor onze nieuwe keuken. We hebben gekozen voor I-Kook Hengelo omdat hun eerste globale offerte transparant was en niet zoals bij het andere bedrijf een totaal bedrag en verder niets.
Wij zijn geholpen door Wesley die perfect met ons mee heeft gedacht en die met goede ideeën kwam zoals de hand greeploze lades, een extra ruimte gevende hoekkast en contrasterende ruimtes tussen de lades. Dit maakte het geheel tot een mooie keuken zoals deze in eerste instantie te zien was op de computer via het ontwerp programma.

Het aanrechtblad wat we hebben gekozen was vrij prijzig maar wel schitterend waarbij het blad en de achterwand van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Een nadeel van dit blad is wel dat het snel vlekken geeft als er bijvoorbeeld water opdroogt, je moet dan toch wel stevig boenen om dat er weer af te krijgen. De keuken apparatuur hebben we genomen is van Whirlpool, net geen budget merk maar ook weer niet onbetaalbaar. Nadat we de offerte hebben getekend is de keuken ingemeten door een zeer vriendelijke collega van Wesley.

De levertijd van ongeveer 3 maanden viel ons enorm mee, zeker in de huidige tijd en ook nog eens met de zomervakanties ertussen. Er zijn wel enkele vergissingen gemaakt maar die zijn zeer snel en efficiënt opgelost door zowel de geweldige monteur Jaimy die ons was toegewezen alsook door I-Kook Hengelo zelf. Hiervoor alleen maar hulde want een foutje kan snel gemaakt worden en dat is geen enkel punt als dit zo goed opgelost wordt als I-Kook gedaan heeft. Verder is het team van I-Kook Hengelo geweldig, ze reageren snel en vriendelijk op mailtjes, nemen je vragen serieus en denken met je mee.

Wij zijn zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat wat exact hetzelfde was als in het ontwerp programma vooraf te zien was. Kortom wij hebben I-Kook Hengelo ervaren als een betrouwbaar bedrijf in deze vaak wat schimmige wereld van leveranciers, met een geweldig team medewerkers en wij kunnen I-Kook Hengelo dan ook zeer zeker aanraden als je overweegt een andere keuken te kopen.
FOTO VAN JH TERPSTRA
“Droomkeuken laten plaatsen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Maikel op donderdag 18 nov 2021 21
Wij zijn anderhalf jaar geleden bij Dave geweest voor het uitzoeken van een mooie keuken. Dankzij Dave hebben wij in ons huis echt een droomkeuken kunnen plaatsen: een kookeiland en keukenkast ingebouwd in een koof met nisjes. Wij hadden niet verwacht dat zoiets haalbaar zou zijn binnen ons budget na vorige bezoeken aan andere keukenboeren. Fijn om in een winkel te komen waar je niet voelt dat je direct genaaid gaat worden of op je hoede moet zijn. Ook bij de montage zijn wij enorm geholpen. Wij liepen namelijk tegen wat gedoe aan met stucadoors bij het stucen van de koof. De mannen van de montage stonden nog geen uur later bij ons op de stoep om dit met de stucadoors te fixen. Het plaatsen van de keuken zelf ging ook enorm soepel. Al met al zijn wij echt ontzettend tevreden over Grando, Dave en de mannen van de montage.
FOTO VAN MAIKEL
“Super trots op onze keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door Mark Lucassen op maandag 25 okt 2021 21
De keuken is binnen de bandbreedte van een duidelijk aangegeven budget ontworpen met alle mogelijke toestellen van goede naam. Daarnaast is het ontwerp met zorg uitgewerkt, rekening houdend met de wensen voor symmetrie en functionaliteit. Vooral het composiet werkblad van 75 cm is erg prettig en mooi om te zien. We zijn super trots op het eindresultaat. Voorts zouden wij graag de monteur van de keuken een compliment willen geven over zijn vakmanschap en de nette manier van werken.
FOTO VAN MARK LUCASSEN
“Complete keuken”
Betreft Bemmel en Kroon Door T van Roon op vrijdag 22 okt 2021 21
De verkoper en dame achter de balie hebben goed geholpen met het uitzoeken van de keuken en materialen, hierbij ook kijkend dat we nog een jonge dame hebben rondlopen. Ook is er goed gekeken naar het budget en wensen betreft apparatuur. Installatie is super verlopen mede doordat er genoeg ruimte achter de kastjes zitten.
FOTO VAN T VAN ROON
“Bedankt voor alles”
Betreft Smits Keukens Door Theo en Linda op woensdag 13 okt 2021 21
In verband met een grote verbouwing vorig jaar van ons huis moest er ook een nieuwe keuken komen. Wij besloten deze "lokaal" aan te schaffen en dat is meer dan een goede keuze gebleken. Mede dankzij het vriendelijke en vooral professionele team, voor ons met name Menno en Jaap, hadden wij vrij snel een keuken naar onze wens en budget gevonden. Er werd vlot en duidelijk gecommuniceerd bij eventuele vragen of aanpassingen en dat allemaal in full coronatijd, petje af voor het hele team! Blijf vooral zo doorgaan, bedankt voor alles en sorry voor de late reactie:-)
“Mooie L keuken”
Betreft Keukenloods Door Peter Peijnenburg op dinsdag 12 okt 2021 21
Wij hebben een L keuken gekocht We zijn vriendelijk en vakkundig geadviseerd en met ons budget hebben we een heel mooie keuken gekregen die vakkundig geinstalleerd is door Keukenloods.
“Dik tevreden”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Karin op maandag 11 okt 2021 21
Wij hebben een hoek opstelling met een eiland. We zijn heel tevreden met de nieuwe keuken. Je geeft van te voren aan wat je budget is, en dan gaat de medewerkster met je bekijken wat mogelijk is voor die prijs. Erg handig en duidelijk, ze zitten natuurlijk wel altijd net binnen budget. Alles is nog te wijzigen tot de handtekening is gezet. Wel jammer dat er geen prijzen per onderdeel op de offerte staan. Verder dik tevreden, misschien ergens anders goedkoper maar dit voelde goed.
FOTO VAN KARIN
“Heerlijk”
Betreft Van Wanrooij Keuken Badkamer en Tegel Warenhuys Door Jan C. den Hartog op maandag 27 sep 2021 21
De aankoop verliep erg soepel, goede informatie en uitleg van de mogelijkheden binnen het budget. Vervolgens goede afhandeling van de offerte na de bevestiging. De plaatsing verliep ondanks dat er een monteur uitgevallen was slechts een dag vertraging op. Heerlijk om in deze keuken aan het werk te zijn.
“Perfecte service”
Betreft I-Kook Door fam biermans op woensdag 22 sep 2021 21
uw dromen komen uit, wordt met u meegedacht en betaalbaar. wordt gedacht in oplossingen wat naar u budget past, geen verkooppraat en meteen beslissen ivm acties. kunt Rustig de tijd nemen. wij hebben anderhalf jaar gedaan over onze keuken aangezien we met nieuwbouw bezig waren en ook voor onszelf moesten beslissen welke ruimte de keuken nu kwam...
fijn voordeel dat de vrouw van de eigenaar in brocante antieke meubels werkt en hierdoor een te gekke unieke koffiehoek hebben laten maken van oude gebruikte materialen! zeker een aanrader als u iets aparts en unieks in u keuken wilt hebben!!

plaatsen zeer professioneel, naservice perfect, zaken worden meteen geregeld of gemaakt indien er problemen zijn. wij zijn super blij en zouden liever iets meer uitgeven en weten dat het goed zit dan iets goedkoper en je met verkooppraat en acties wordt overgehaald om snel te beslissen bij een grote keukenzaak......
“Zeer tevreden”
Betreft I-Kook Door Marit Israël op dinsdag 21 sep 2021 21
Ik ben zeer tevreden over de service van Keukenadviseur Freek. Een zeer fijn gesprek, waar samen gekeken werd naar smaak en budget. Uiteindelijk is hier een geweldige keuken uit gekomen. Zelfs de service na een kleine beschadiging was super. Gelijk gebeld en Freek gaf aan dat er een nieuwe plaat gestuurd werd. Kortom, geweldig en een echte aanrader voor iedereen!
“Prachtige keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door T Wolters op vrijdag 17 sep 2021 21
Wij werden geholpen door Richard. Hij deed zijn best om ons te helpen met onze keuzes zodat wij ook in de budget konden blijven. Hij dacht ook mee met onze wensen en bod fijne oplossingen voor. Prachtige keuken, vriendelijke en professionele monteur die in minder dan 2 dagen het hele keuken gemonteerd heeft.
FOTO VAN T WOLTERS
“Keuken voor ons vakantiehuisje”
Betreft I-Kook Door Claire Smits op donderdag 9 sep 2021 21
Wij kozen voor een budget keuken. Voor ons vakantiehuisje in Friesland. Service was goed, er werd meteen mee gereden naar ons huis of de gekozen keuken er zou passen.. alles volgens afspraak verlopen. Alleen de plaatsingsmonteur was wat tegendraads maar dat werd uiteindelijk ook goed opgelost.
FOTO VAN CLAIRE SMITS
“Mooie showroom, goede ontvangst en begeleiding”
Betreft Nuva Keukens Door Jos Stokman op maandag 30 aug 2021 21
Via vrienden (die ook een keuken hebben van NUVA) doorverwezen naar Nuva Keukens. Vanaf het eerste moment een goed gevoel. Mooie showroom, goed ontvangst en een goede begeleiding tijdens het samenstellen en ontwerpen van de keuken. Ook uiteindelijk met het samenstellen van het budget slim en creatief samengewerkt zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of uitstraling.
“Een prachtige keuken”
Betreft Keukenwereld XXL Door Carolin op vrijdag 27 aug 2021 21
What you see is what you get. Geen gekke kortingen die ineens aan het einde kunnen en stuntprijzen. Nee, gewoon eerlijke prijzen en daardoor ook een duidelijke offertes. Samen met Bart gekeken naar onze wensen en budget. En uiteindelijk een prachtige keuken uitgekozen. Een paar keer dingen achteraf nog aan laten passen was geen enkel probleem. Goede service en een hele duidelijke communicatie. Keuken is netjes en op afgesproken tijd afgeleverd. Wij zijn super tevreden. :)
FOTO VAN CAROLIN
“Het resultaat mag er zijn”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Meertens op donderdag 26 aug 2021 21
Ons doel, onze keuken restylen met een 'strak budget!' van enigszins gedateerd naar 'strak maar niet kil' is volledig bereikt. We hadden meerdere bezoeken nodig aan Grando en kregen rustig de tijd om keuzes te overwegen. Het resultaat mag er zijn. Goed van begin tot eind, van mooie, inspireerde showroom tot vakkundige plaatsing.
FOTO VAN MEERTENS
“Erg blij met het eindresultaat”
Betreft I-Kook Door Emma op donderdag 26 aug 2021 21
Rachid heeft mij super goed geholpen bij het samenstellen van een keuken die binnen mijn budget paste maar ook voorzien is van alle luxe! Goede prijs/kwaliteit verhouding en als ik vragen had deed Rachid zijn best deze z.s.m. te beantwoorden. De communicatie rondom de montage van de keuken had beter gekund maar het is helemaal goed gekomen en ik ben erg blij met het eindresultaat!
“Kortom prima service en dik tevreden”
Betreft Keukenwereld XXL Door Christa op woensdag 18 aug 2021 21
Na diverse offertes op te hebben laten stellen, zijn we uiteindelijk voor Keukenwereld XXL gegaan voor de aanschaf van onze nieuwe keuken. En daar hebben we geen spijt van! De keuken is echt prachtig geworden en helemaal naar onze zin! Plus - niet geheel onbelangrijk - ook nog eens binnen het budget wat we voor ogen hadden. We zijn van begin tot eind goed geholpen en geïnformeerd. Zaken werden niet mooier voorgespiegeld als dat ze zijn en de prijs is de prijs maar daarbinnen werd er wel heel goed meegedacht.

We hebben er uiteindelijk voor gekozen om de keuken zelf te plaatsen. Deze werd in een keer compleet geleverd inclusief alle bijbehorende schroefjes etc. Helaas was de achterkant van een van de kastje beschadigd tijdens het transport, maar dat is uiteindelijk in onderling overleg goed opgelost. Ook kregen we een andere, betere afzuigkap omdat degene die we besteld hadden pas veel later geleverd kon worden en bestelde ze voor ons zonder extra kosten een tweede ventilatierooster op verzoek (bleek niet perse noodzakelijk maar wilde we zelf graag). Kortom prima service en dik tevreden!
FOTO VAN CHRISTA
“Bevelen het aan”
Betreft I-Kook Door Jaimy & Kim op zaterdag 14 aug 2021 21
Net een nieuw huis gekocht en er moest een nieuwe keuken in omdat de oude keuken uit de jaren '50 kwam en niet onze smaak was. Toen kwamen we uit bij I-Kook en maakten we via internet zelf onze keuken. Al snel hadden we een afspraak gepland staan en konden we snel terecht. Wij kunnen alleen maar vol lof spreken over I-Kook Etten-Leur! De service was top. De snelle manier van communicatie en rustig alle materialen en opties bekijken was geen probleem. We werden goed geholpen en kregen antwoord op al onze vragen. Ook met een kleiner budget kun je terecht. Geen vaste verkooppraatjes en geen push-gedrag, wat ons voor we kwamen kijken een beetje dwarszat; wat kunnen we verwachten bij het kopen van een keuken? Maar we werden goed behandeld, de "Klant is koning"! Bij ophalen van onze keuken was het aanrechtblad niet aanwezig en was er een bovenkastje kapot. Het werkblad was binnen een halve week binnen. Het kastje was wel wat langer onderweg, maar we werden goed op de hoogte gehouden door de mensen van I-Kook. Met persoonlijke aflevering van ons bovenkastje en een leuk presentje mochten we op de foto. Wij bevelen I-Kook Etten-Leur aan!
FOTO VAN JAIMY & KIM
“Zeer goed geadviseerd”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Roel Voerman op zaterdag 14 aug 2021 21
Vanaf het begin zijn wij zeer goed geadviseerd door Olaf Blom. Hij heeft een prachtige keuken voor ons ontworpen. Ook de installatie is perfect uitgevoerd. We hebben verschillende installateurs over de vloer gehad en ze waren deskundig, vriendelijk en gezellig! De foto wordt eigenlijk te vroeg geplaatst want we moeten het plafond en de wand bij het raam nog verven en een andere plafond lamp kopen. Maar daar wilde ik niet op wachten. Ben ver boven mijn budget uit gegaan maar het is het helemaal waard!
FOTO VAN ROEL VOERMAN
“Zeer tevreden”
Betreft BSK Keukens Door FJB op dinsdag 10 aug 2021 21
Nadat we in februari bij een andere keukenzaak een gesprek hadden waar de verkoper nog niet de moeite wilde nemen om een keuken naar onze wensen te tekenen ivm ons budget, kwamen we in maart bij bsk. Verkoper luisterde naar onze wensen en dacht goed mee. Ons budget bleek prima toereikend voor de keuken die wij in gedachten hadden. Enige minpunt was dat de verkoper ons een korting wilde geven als we gelijk zouden tekenen voor de offerte, we voelden ons hierdoor overvallen, dit hadden we niet verwacht en gaf een vervelend gevoel. Later nog eens terug geweest voor enkele aanpassingen, dit verliep allemaal naar wens. Keuken werd 3 mnd later bezorgd en een dag later geplaatst. Met in ons achterhoofd 'geen enkele keuken wordt in 1x zonder problemen geplaatst' gingen we die dag in. Echter stond onze keuken in 1 dag zonder ook maar 1 tegenvaller! Ervaren monteurs die die rustig maar gestaag doorwerkten, wisten wat ze deden, meedachten in oplossingen, echt geweldig! Al met al hebben wij een geweldige ervaring met bsk keukens Rijssen en zijn zeer tevreden!
FOTO VAN FJB
“Prettige ervaring”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Renee Beek op maandag 2 aug 2021 21
We hebben een hele prettige ervaring bij Grando gehad rondom de aankoop van onze nieuwe keuken. Nick heeft enorm goed meegedacht in het ontwerp van onze keuken! Hij hield hierbij ons budget in de gaten, en gaf ook duidelijk aan als sommige dingen niet realistisch waren voor dit budget. Erg prettig om ook direct in de winkel de materialen te kunnen zien. Deze hebben we zelfs mee naar huis kunnen nemen om in onze ruimte nogmaals de kleuren te zien. Communicatie was altijd snel en duidelijk, ook de weken voorafgaand aan de installatie. We hebben twee kleine herstelpuntjes die pas duidelijk werden tijdens de installatie, maar ook dat is super snel en prettig opgepakt.
“Top kwaliteit maar wel verbeterpunten”
Betreft I-Kook Door Chayenne op zaterdag 24 jul 2021 21
Wij gingen met het doel een budget keuken te kopen omdat wij ons appartement over 2 jaar willen verkopen maar de keuken nu echt vernieuwd moest worden. Het moet dus een nette maar goedkope keuken zijn die wel waardevermeerdering zou opleveren aan het huis maar ons nu niet duizenden euro's zou kosten. Rachid dacht heel erg mooi met ons mee hoe we konden besparen en welke keuzes wij konden maken. We hebben de keuken zelf opgehaald en zelf gemonteerd om zo kosten te besparen. Dit was allemaal prima te doen en de keuken ziet er super mooi en kwaliteitsvol uit. Het contact met de winkel vond ik wel wat moeizaam wanneer je achteraf nog vragen had. Per mail duurde het heel lang tot je antwoord had. En bellen werd vaak niet opgenomen dus dat vind ik wel echt een verbeter puntje voor het bedrijf. Verder is de keuken van een top kwaliteit, ziet er prachtig uit en was makkelijk te monteren.
FOTO VAN CHAYENNE
“We kunnen iedereen I-Kook aanraden”
Betreft I-Kook Door Alexander van der Weerden op donderdag 22 jul 2021 21
Goed geholpen in Amsterdam, vriendelijk personeel, behulpzaam en denken met je mee. Ook als je zelf een idee hebt en met andere apparaten/budget wilt werken, wordt er ook gewoon normaal mee omgegaan en een nette en duidelijke offerte gemaakt. Je kunt in de showroom goed zien wat ze aanbieden en dat komt ook goed overeen met de werkelijkheid. Ook de levering is volgens afspraak en goed bevonden. Wij zijn erg blij met de keuken en kunnen iedereen I-Kook (Amsterdam) aanraden!
FOTO VAN ALEXANDER VAN DER WEERDEN
“Top”
Betreft I-Kook Door Raymond Sluer op zondag 18 jul 2021 21
Heel prettig hoe Rachid gezamelijk tot een ontwerp zijn gekomen binnen het budget
Ook zijn ideeen heeft ons geholpen met onze wensen. Top

Aanvulling ontvangen 19 juli 2021: De keuken is reeds geplaatst en montage is goed gegaan ondanks tegenvallers ( los van installatie)
FOTO VAN RAYMOND SLUER
“Onze complimenten”
Betreft Avanti Keukens Door Manager Casa Mia op woensdag 14 jul 2021 21
Voor een nieuw te starten woonvorm voor mensen met autisme, waren we op zoek naar een praktische keuken van goede kwaliteit. De financiën waren via een crowdfundingsactie verzameld. De verkoper van Avanti heeft met zijn collega's, vol enthousiasme, alles er aan gedaan om binnen dit budget te blijven. Zo is de keus gevallen op een showroomkeuken, met nieuwe apparaten die in het magazijn stonden, maar elders niet pasten of over waren, waardoor er korting af kon in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vervolgens werkten ook de planning en monteurs mee om nog voor de start de keuken te plaatsen en dat was echt op korte termijn voor hen!! Twee dagen voor de start van de woonvorm was de klus geklaard. Onze complimenten! Jullie hebben hard gewerkt voor ons. Enorm bedankt namens directie, personeel & bewoners van Welcura, locatie Casa Mia Barneveld (www.welcura.nl) en namen het stichtingsbestuur Esveld
FOTO VAN MANAGER CASA MIA
“Ze doen wat ze beloven”
Betreft Pelma Keukens Door Evelien Gunter op vrijdag 9 jul 2021 21
Wij hebben een mooie eilandkeuken besteld. Marie Louise dacht goed mee over kasten, werkblad en apparatuur zonder te pushen. Ze liet verschillende mogelijkheden zien en was transparant over de prijzen. We twijfelden over een quooker en uiteindelijk hebben we gekozen voor de selsiuz kraan. Ze hield ons budget goed in de gaten....en we zijn er bijna binnen gebleven, maar we zijn tot nu toe heel blij met de keuze van de keuken.

Aanvulling 5 september 2022:
Quilten, de monteur werkt keurig en overlegt goed en is erg beleefd. Erg tevreden over service van levering tot plaatsing. Er zat een kleine beschadiging op een stukje blad boven een kast en dat blad wordt vervangen. Tot nu toe goede service! Pelma is een aanrader. Ze doen wat ze beloven! Er bleek een fout in de regaal te zitten en dat heeft Quinten opgelost voor wij er ook maar erg in hadden, dus de keuken werd helemaal compleet opgeleverd!
“Een bedrijf met kennis en ervaring”
Betreft ALL STYLE KEUKENS Door Lot Beukers & Else Cox op woensdag 7 jul 2021 21
Wegens een totale renovatie van ons reeds gekochte huis in Arnhem, besloten wij een nieuwe keuken te laten plaatsen. Aangezien wij als stel tegenstrijdige dingen betreffende keukens mooi vinden en de keukens van reguliere/grote ketens qua looks niet helemaal ons ding bleek, zijn we verder gaan kijken. Zodoende kwamen we bij keukenarchitecten terecht en dit leidde ons naar All Style Keukens.

Via de mail is het eerste contact gelegd. Hier meldde eigenaar Joost ons vrij snel dat het budget dat wij voor ogen hadden erg minimaal gaat zijn voor de wensen die wij hebben. Een duidelijke en eerlijke benadering, iets wat typerend is voor de werkwijze van Joost en dus All Style Keukens. Tevens werkt All Style Keukens enkel met goed en gedegen materialen en apparatuur, waardoor daar niet op bezuinigd kan worden. Om toch te kijken of hij iets voor ons kon betekenen, werd een afspraak gemaakt.

Tijdens het eerste gesprek hebben we kennisgemaakt. Wie zijn wij, wat willen wij. Wie Joost is en hoe All Style Keukens werkt. Opnieuw een duidelijk en eerlijk gesprek. Tevens gaf Joost een inschatting van de tijd en kosten die de keuken op maat gaat bedragen. De dag erna kregen wij gelijk een uitgewerkt en gedetailleerder plan in de mail, waarop wij de keuze hebben gemaakt om met All Style Keukens in zee te gaan.

Tot op de dag van vandaag hebben we daar geen spijt van gehad. In ons huis staat een prachtige keuken. Nog mooier dan wij in eerste instantie hadden kunnen wensen, aangezien Joost details toevoegt waar je als consument niet snel over nadenkt. Tevens is de persoonlijke werkwijze erg fijn en is dit het geld ook waard, zeker wanneer je je in een hectische verbouwing bevindt. Joost denkt mee, ook qua tijdsplanning, en schakelt waar nodig.

Tijdens het tweede gesprek hebben we de materialen uitgekozen. Materialen die inderdaad prachtig en van goede kwaliteit zijn. Na aanleiding van deze keuze heeft Joost dit weer supersnel geïntegreerd in een digitaal ontwerp, waardoor het visueel wordt wat je hebt uitgekozen. De snelle en duidelijke werkwijze staat in het gehele traject centraal. Joost is goed te bereiken, zowel via mail als telefoon.

Wij zijn allebei controlfreaks en vinden het fijn dat er in het proces goed en helder gecommuniceerd wordt. Daarnaast zijn wij erg schoon en willen graag dat, zeker zulke waardevolle investeringen, alles zorgvuldig geïnstalleerd wordt. Joost heeft hier begrip voor en beweegt met je mee. Daarnaast staat hij open voor feedback. Hij is een aanwezige wervelwind, of zoals hij zegt: een enthousiaste vakliefhebber. Dat is zeker wat hij, en All Style Keukens, is! Een bedrijf met veel kennis en ervaring dat de klant op een persoonlijke en enthousiaste manier een prachtproduct levert!
“Keukenaankoop”
Betreft Keukenloods Door Adriaan Dönszelmann op maandag 28 jun 2021 21
Op basis van een ontwerp dat wij al hadden zijn wij zeer adequaat geholpen bij het maken van keuzes om tot een keuken te komen die aansluit bij onze wensen en past binnen ons budget. Het was geen enkel probleem om op een later moment nog wijzigingen door te voeren. Alles is netjes op tijd geleverd en snel en vakkundig in één dag geïnstalleerd.
“Een mooi eindresultaat”
Betreft Kitchen4all Door Martijn van Dongen op maandag 21 jun 2021 21
Vorig jaar waren mijn vrouw en ik opzoek naar een fijn bedrijf dat voor ons een nieuwe keuken kon ontwerpen. We waren nog zoekende wat we precies wilden en wat er mogelijk was binnen ons budget. We hebben een aantal keukenzaken afgelopen maar dat voelde niet helemaal goed. Bij Kitchen4all was dat wel meteen goed. Thomas had ons geholpen onze droomkeuken te ontwerpen. We maakten ons zorgen of het wel binnen ons budget zou passen maar gelukkig was dat het geval.
Het enige puntje wat ons iets minder was bevallen is dat alle keukenkasten al in elkaar stonden terwijl wij dachten dat die gemonteerd zouden worden hier aan huis. Ik snap deze keuze natuurlijk wel want dat scheelt enorm veel tijd tijdens de opbouw van de keuken maar dit had als restultaat dat onze woonkamer een aantal dagen helemaal ingebouwd stond met keukenkasten. We waren er niet helemaal op voorbereid. Gelukkig maakte de installatie/oplevering dit alles meer dan goed. We hadden de keuken laten stuken en een verlaagd plafond erin laten plaatsen. De installatie van de keuken werd door Ronald gedaan en heeft alles super netjes opgeleverd. Ronald had wat foto's van de keuken doorgestuurd naar Thomas. Niet veel later had Thomas mij geinformeerd of het niet handig was een smeltplint nog aan de zijkant te monteren omdat daar de wasbak geinstalleerd is. Hij ging zijn best doen om dit onder service in orde te maken. Dit was gelukt en een aantal dagen later kwam Ronald deze smeltplint ook nog bevestigen. Toen de keuken klaar was checkte Ronald nog even of alles naar wens was en dat was en is het nog steeds. We zijn super blij met het resultaat van onze nieuwe mooie keuken en willen Kitchen4all en Ronald hartelijk bedanken voor het mooie eindresultaat.
“Super tevreden”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Leonie Pietersen op maandag 21 jun 2021 21
We zijn in een lastige tijd op een super goede manier geholpen. De eerste afspraken waren telefonisch, wat uiteindelijk geen probleem was. Erwin wist goed onze wensen om te zetten in een mooie keuken. Er was veel oog voor ons budget en onze wensen, er is op een duidelijke manier met ons meegedacht om zoveel mogelijk van onze wensen op te nemen in de nieuwe keuken zonder over het budget te gaan.
Kleine tegenvallers bij de voorbereiding levering zijn ook super goed opgepakt, duidelijke communicatie, goede service. Wij zijn super tevreden met het voortraject en niet onbelangrijk, het eindresultaat.
“Fijne ervaring”
Betreft I-Kook Door Emilie Berkhout op dinsdag 15 jun 2021 21
Ik ben ontzettend blij met mijn keuken en ik vond de service super. Ik kreeg goede tips om een zo mooi en compleet mogelijke keuken te realiseren binnen mijn budget. Alles was ook netjes op tijd geleverd. Een inbouwprullenbak die toch niet onder de wasbak past mag ik gewoon retourneren. Al met al dus een fijne ervaring met I-KOOK!
FOTO VAN EMILIE BERKHOUT
“Zeer tevreden”
Betreft Ardi Keukens Door Ab en Marjolein Gebuis - Klapwijk op maandag 7 jun 2021 21
Op ons verlanglijstje stond een nieuwe keuken. In 2020 zijn wij ons gaan oriënteren bij Ardi Keukens in St. Annaland. Het ontvangst was erg vriendelijk en vrijblijvend. "Kijk gerust rond en als u vragen heeft horen wij dat graag! In onze demo keuken kunt u een kop koffie/thee en een broodje/soepje nuttigen" werd ons verteld....en dat terwijl we nog niets gekocht hadden. Nou dat bleef hangen en was een goed visitekaartje! Zo volgde er een tweede bezoek aan Ardi keukens. We wisten wel ongeveer wat we wilden....zo viel ons oog voor de tweede maal op een RESIDENTIC MASSIEF EIKEN (super white) KEUKEN, maar zou dat wel haalbaar zijn binnen ons budget? We hadden nl. best wel een verlanglijstje met wensen: een zwart natuurstenen groot werkblad en industriële stoeren handgrepen, veel bergruimte in de vorm van meerdere laden en binnen laden, want we wilden geen bovenkastjes meer, een inbouw koel/vrieskast en een grote combi/magnetron oven, een afzuigkap..... Tijdens deze grote aankoop en puzzel werden wij geholpen door de zeer vriendelijke medewerker, Buck. Aangezien er zoveel mogelijkheden waren betreft deze keuken werd het er niet makkelijker op voor ons. Met alle geduld werden de verschillende mogelijkheden/afmetingen uitgelegd en uitgetekend. Op alle fronten werd er met ons meegedacht, bv. over een bepaalde hoek in de keuken waar we zelf niet uitkwamen, maar ook het wakend oog om binnen ons budget te blijven.

Het werkblad werd uiteindelijk een kunststof blad (HuisSelectie, Toplaminaat Raw Black DE 2617), waar we heel blij mee zijn. Betreft de industriële handgrepen van Ardi Keukens vonden wij mooi, maar te smal voor de onze brede laden. Zo hebben wij de industriële handgrepen van 40cm ,60cm, 100cm breedte custum made laten maken door een kennis. Dit was geen enkel probleem bij Ardi, er werd zelfs aangeboden om de hangrepen op de laden te monteren. De inbouw apparatuur is van de HuisSelectie, het merk Pelgrim (de koel/vriescombinatie, de combi oven/magnetron (72 ltr), inductiekookplaat (77cm breed) en de afzuigkap). De vaatwasser was nog vrij nieuw en ook dat was geen enkel probleem om door de monteur weer te herplaatsen. De afzuigkap wilden wij graag in een schouw met blank eiken balken verwerken, dus deze werd op een later tijdstip door Aannemer Kievit uit Dirksland in de schouw geplaatst. Een aandachtspunt is zeker ook Anton, de monteur, die met veel zorg, geduld, precisie en plezier de keuken heeft weten te plaatsen, niets was hem te veel. Dankjewel Anton, maar ook Buck en medewerkers van Ardi Keukens dankjewel!!!!

Het geheel is een prachtige keuken geworden, met een natuurlijke en stoere uitstraling, precies wat we wilden. We zijn er heel erg "happy" mee. Met vriendelijke groeten, Ab en Marjolein Gebuis - Klapwijk uit Stellendam
FOTO VAN AB EN MARJOLEIN GEBUIS - KLAPWIJK
“Mooie en praktische keuken”
Betreft Keukenloods Door Wim op vrijdag 4 jun 2021 21
Na aanvraag zat er de volgende dag een vertegenwoordiger aan de keukentafel. Er werd goed meegedacht en hebben een mooie maar vooral ook praktische keuken samengesteld voor een mooi budget! Ook de aftersales is goed op orde!
“Keuken niet af”
Betreft Keukenwarenhuis Door Graciëlla Grebbe op woensdag 2 jun 2021 21
Mijn ervaring met Keukenwarenhuis is al met al schandalig. De service is verbluffend slecht. In eerste instantie wordt er om je budget gevraagd, vervolgens komt er zoveel bij kijken dat de prijs zodanig hoog wordt en dat zij zogenaamd een tussenweg/prijs aanbieden. Toen ik aangaf dat ik erover moest nadenken ben ik zo naar behandeld dat mijn vriend zich schuldig voelde. Ik had dringend een keuken nodig, dus is hij er maar weer achteraan gegaan. Daarnaast komt er ook bij kijken dat als ik iets mooi vind ik het niet zo snel kan loslaten. Uiteindelijk akkoord gegaan met een keuken van €18.000. Tijdens de montage kwam ik erachter dat er "kleine" kosten bijkomen wat de verkoper verzuimd had te vertellen, hij heeft mij er nooit op aangewezen dat die regel op de factuur staat. Toen ik de winkel erop aansprak zeiden ze tegen mij dat ik daarmee akkoord was gegaan middels handtekening en dat zij niets voor mij konden doen. Tot slot zit ik nu al bijna 2 maanden met een niet afgemaakte keuken; een gedeelte in de verkeerde kleur geleverd en een gedeelte ontbrak, plinten zitten los. Nooit is de juiste persoon bereikbaar en niemand die iets voor je kan betekenen. Het is pijnlijk dat ik zo'n dure keuken hebt betaald, een heleboel heb moeten slikken en alsnog in een onafgemaakte keuken moet staan. De pijn en de frustratie die ik door hele situatie voel gun ik niemand toe.
“Tot in de puntjes geregeld”
Betreft Poggenpohl Rotterdam Door Sandra Visser op donderdag 13 mei 2021 21
Na zeer vervelende ervaringen met "normale" keukenboeren besloten mijn man en ik voor ons nieuwe huis ons budget op te schroeven en dit keer te gaan voor PoggenPohl Rotterdam. Hoewel wij dachten dat we nu toch echt genoeg geld hadden bleek het in de showroom toch niet helemaal genoeg te zijn. Maar David Schot liet zich niet uit het veld slaan. In de showroom stond de keuken van mijn dromen, een keuken waarvan ik nooit had kunnen dromen dat ik die ooit in mijn huis zou hebben staan. David keek mij aan en zei: "Vindt je die mooi?" Tuurlijk vond ik die keuken mooi, maar die konden we toch niet betalen? En dat kon toch niet passen? Nou de keuken staat in mijn nieuwe huis en het is een plaatje! Helemaal van Rotterdam naar het mooie Leek in Groningen is de keuken netjes afgeleverd en op maandagochtend om 07.00 stond Wouter op de stoep. Een bekwamere man moet ik nog tegenkomen. Je bent een kanjer Wouter! In 1 dag stond de keuken en een dag later kwamen de mannen van het blad. Aan het einde van die dinsdag was het klaar, geen gezeur, alles tot in de puntjes afgemaakt en gepoetst, al het vuil weg en alles in orde. Het enige wat ik kan zeggen tegen iedereen die geen gedoe en gezeur meer wil met keukens, sparen en naar Poggenpohl Rotterdam gaan!!
“Super service”
Betreft Keukenhal Door Kim Sprunken op woensdag 12 mei 2021 21
We hadden weinig woorden nodig om uit te leggen wat we wilden. Aan de hand van een opstelling die in de showroom stond konden we ons idee verder uitwerken. De verkoper gaf ons een reëel beeld van de apparaten en de kosten ervan. Hij wekte in elk geval niet de indruk het allerduurste te willen verkopen, maar sloot perfect aan bij onze wensen en budget. De gewenste levertijd was ook geen probleem, wat in deze tijd toch wel uniek is. De keuken is inmiddels geplaatst en het is precies geworden zoals we dat voor ogen hadden. Perfect afgewerkt en netjes opgeleverd. Hier kunnen we járen mee vooruit! Super service!
“Alle lof”
Betreft I-Kook Door Ageeth en Willem op maandag 10 mei 2021 21
Alle lof voor Jimmy: een vriendelijke, eerlijke, meedenkende en probleemoplossende persoon die ons aan een prachtige keuken heeft geholpen... binnen budget!

Aanvulling ontvangen 23 mei 2021: Onze keuken is zeker al geleverd en gemonteerd.
Het is allemaal keurig gegaan. Zelfs iets wat wij niet helemaal goed gedaan hadden, is (kosteloos) opgelost!
“Hier is klant koning”
Betreft Grando Keukens & Bad Door P. Smit op donderdag 29 apr 2021 21
Onze oude keuken was echt aan vervanging toe. Op internet hadden wij al gekeken naar een keukenzaak met goede reviews, zo kwamen wij uit bij Grando Wormerveer.
Vanwege de corona maatregelen moesten wij eerst een afspraak maken voordat wij langs konden komen, die afspraak was snel gemaakt. In de winkel werden wij hartelijk ontvangen door Ruud Hoek. Na onze ronde door de showroom konden wij tijdens een heerlijke kop koffie onze wensen op tafel gooien. Direct kregen wij al leuke en nuttige feedback over hoe wij het beter konden aanpakken/indelen. De keuken van onze dromen kwam langzaam maar zeker tot stand, Ruud nam echt de tijd voor ons. Nadat onze wensen op papier stonden werd er een 3D tekening gemaakt, zo werd alles ook echt zichtbaar. Wij kregen op dat moment echt het gevoel dat onze droomkeuken werkelijkheid werd. Hier en daar werd nog wat 'digitaal' geschoven. Door de beperkte ruimte zouden in eerste instantie de wasmachine en de droger in de keuken komen te staan, dit was ook zo in onze oude keuken. Ruud had meteen zijn twijfels, maarja klant is koning, ik hoor het hem nog zeggen. Ook werd er heel goed rekening gehouden met het budget. Ruud gaf direct aan wat wel en niet kon, dat vonden wij zeer prettig. Er werd ons niks 'aangesmeerd' om op een hoger bedrag uit te komen. Nadat de keuken helemaal was samengesteld kwam er een totaalbedrag uit rollen. Na wat onderhandelingen kwamen wij op een mooi bedrag uit, en mede door ons goede gevoel kon de koop onder voorbehoud worden gesloten. Na een tijdje bleef de opmerking over de wasmachine en de droger toch aan mij knagen, ik ging op zoek naar andere mogelijkheden om de wasmachine en de droger ergens anders te plaatsen. Uiteindelijk bleek dit toch mogelijk te zijn, maar in ons keukenontwerp was een relatief eenvoudig keukenblok bedacht voor de wasmachine en droger.
Ik nam contact op met Grando Wormerveer om onze wensen aan te passen. Geen probleem zei Ruud, geef even de maten door en ik stuur je een aangepaste tekening. Een ontwerp met een volwaardig keukenblok en werkblad ontving ik in no-time in de mail. Ook werd ik meteen door Ruud gebeld om de prijs door te geven, deze viel ons 100% mee en alles nog binnen het budget. Na de inmeetafspraak had ik toch nog een paar kleine dingen die ik wilde aanpassen, ook dit was geen enkel probleem. Nu alles echt helemaal rond was kon het 'wachten' beginnen. De keuken werd keurig en geheel volgens planning geleverd. De chauffeur en zijn collega zette alles met de grootste zorg in de garage, ik ging immers de keuken zelf plaatsen. Aan de hand van de pakbon werd alles nog eens goed nagekeken. Tijdens het plaatsen kon ik pas echt kijken of alles er was, maar alles was tot aan het laatste schroefje helemaal geleverd. Iets wat je tijdens een gesprek op een verjaardag wel eens anders hoort gaan. De keuken stond daarna snel op zijn plek, het is echt een plaatje geworden! Kortom, als je goede service en vakmanschap wilt krijgen moet je bij Grando Wormerveer zijn.

P.S. op de foto is de keuken nog niet helemaal afgewerkt omdat wij nog even moeten wachten op de nieuwe vloer.
FOTO VAN P. SMIT
“Geplaatste keuken”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Chris op woensdag 28 apr 2021 21
Heel goed, vakkundig advies in de showroom. Kijkt direct wat er binnen een budget wel en niet kan. Snel een offerte en artist impression. Heel veel keus uit kleuren en materialen. Voor een ander huis hier ook al een keuken gekocht. Volgende keer kom ik zeker weer naar Grando Naaldwijk. Prijs kwaliteit verhouding is perfect.

Aanvulling ontvangen 4 mei 2021: De keuken is inmiddels geplaatst. Dat is goed bevallen. Nog een paar puntjes op de i en hij is klaar voor gebruik.
“Bedankt”
Betreft Keukenwarenhuis Door Sandra Moorman op dinsdag 27 apr 2021 21
We waren al bij aantal keukenwinkels geweest toen we bij keukenwarenhuis uitkwamen. Heel vriendelijk en deskundig geholpen denken goed mee voelen aan wat we mooi vonden en wat wensen waren en budget. Keuken besteld, keurig op de hoogte gehouden en maandag werd de oude keuken gesloopt en daarna nieuwe geplaatst door Keuken Montage Holland, Anton Suijker. Zeer tevreden over deze man, werkt keurig erg vriendelijk en meedenkend en het resultaat is prachtig super blij met onze keuken. Nu zelf nog wat losse eindjes afhandelen poetsen en inruimen en daarna genieten van de mooie keuken! Bedankt keukenwarenhuis dordrecht en Anton Suijker van Keuken Montage Holland.
FOTO VAN SANDRA MOORMAN
“Geoliede machine”
Betreft Poggenpohl Den Bosch Door Erik op maandag 26 apr 2021 21
Wat een prettige ervaring. Fijne eerste ontmoeting op Poggenpohl Den Bosch met Rob en Rene. Rob is in ons nieuwe huis geweest om de ruimte en sfeer te voelen. Vervolgens hebben ze een ontwerp gemaakt wat direct aansloot op onze wensen en budget. Rob heeft zelfs nog meegedacht over het lichtplan en indeling op de begane grond. Vervolgens heeft Rene alles geregeld en hebben wij ons nergens druk over hoeven maken in toch al een hectische periode. De montage van de keuken met Willem verliep soepel en de keuken is echt door een professional gezet. Voor ons voelde de procedure voor de keuken als een geoliede machine waarbij wij ontzorgd zijn. Wij maken nu gebruik van een echte kwaliteit design keuken waar wij elke dag nog van genieten. Jullie hadden alles top geregeld.
“Complete keuken”
Betreft Kitchen4all Door Peter, Kyara en Mick van der Horst op donderdag 22 apr 2021 21
Via Zoom verkoopgesprek gehad met Simon. Hij nam uitgebreid de tijd om onze wensen voor de nieuwe keuken in kaart te brengen. Daarna is hij druk aan het tekenen gegaan. Vervolgens heeft verkoper de moeite genomen om met stalen onze kant op te komen en (uiteraard volgens corona maatregelen) ons de verschillende mogelijkheden echt te laten zien en voelen. Hierna kwam Simon met het eerste ontwerp. Hij dacht goed mee over de mogelijkheden (maar ook de onmogelijkheden) en kwam uiteindelijk met een definitief ontwerp waar we heel blij van werden. De prijs viel ook nog eens binnen ons budget. Veel contact gehad over en weer over de uiteindelijke plaatsing. Het is nog even wachten op onze combi oven vanwege leveringsproblemen bij Pelgrim, maar ik weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen. Simon nogmaals dank voor de "van a tot z" hulp.
FOTO VAN PETER, KYARA EN MICK VAN DER HORST
“De klant is koning”
Betreft Velthuizen Keukens Door Alex van Riemsdijk op maandag 19 apr 2021 21
In onze zoektocht naar een nieuwe keuken zijn we via deze site bij Velthuizen keukens in Woudenberg beland. Al direct bij het eerste contact in de showroom waren we blij met de vriendelijke ontvangst en de persoonlijke benadering. Deze punten zijn gedurende het hele proces een belangrijk onderdeel gebleven. "De klant is koning" staat bij Velthuizen duidelijk hoog in het vaandel. Vanuit een eerste oriëntatie, gevolgd door een brainstorm zijn we adequaat en met veel geduld naar het uiteindelijke resultaat geleid: de keuken die geheel bij onze wens (uitstraling, functionaliteit en budget) aansluit. De uiteindelijke installatie is door de projectmanager van Velthuizen in overleg met onze aannemer zorgvuldig begeleid en voorspoedig verlopen. We hebben vooraf zoveel verhalen gehoord over problemen bij aankoop en installatie van een keuken dat we aanvankelijk ons hart vasthielden. Velthuizen keukens heeft ons er echter van overtuigd dat een soepel verloop, geheel volgens alle afspraken, wél mogelijk is. Onze hartelijke dank daarvoor. Om die reden kunnen we iedereen dit bedrijf van harte aanbevelen.
“Goed geholpen”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Nathalie Van Haperen op woensdag 14 apr 2021 21
Wij hebben in 2019 een keuken gekocht. Brahim heeft ons daarbij geholpen en geadviseerd. Wat hij heel goed deed was samen met ons kijken naar de wensen en het beschikbare budget. Door opties aan te bieden die onze wensen benaderden bleven we (net) binnen budget. Brahim is oprecht, geinteresseerd en weet een warme band met zijn klanten op te bouwen. Hij staat er voor zijn klanten en regelt wat er geregeld moet worden. Ook na het plaatsen vande keuken. Er waren nog een paar kleine dingetjes met de apparatuur en daar heeft hij ons ook goed mee geholpen.
“Aanrader”
Betreft Ardi Keukens Door Marijn en Grietje Nefs, Bergen op Zoom op dinsdag 13 apr 2021 21
Onze keuken was na 30 jaar door en door versleten en we zaten al jaren tegen de aanschaf van een nieuwe te hikken. Bang geworden door alle verhalen in de media van keukencowboys die van alles beloven en in recordtijd een keuken aan je willen verkopen om vervolgens vergeten dat service naar de klant een van de belangrijkste dingen is. Door mond op mond reclame en de goede reviews op internet uiteindelijk bij ARDI keukens in St. Annaland terecht gekomen. Dit blijkt een gouden keuze geweest te zijn. Na ons in de winkel te hebben georiënteerd een afspraak gemaakt met verkoper Robin van den Bos. Hij heeft alle tijd voor ons genomen en heeft ons totaal niet onder druk gezet. Hij heeft ons prima begeleid om tot een uiteindelijk keukenontwerp te komen binnen het door ons gestelde budget. We voelen ons gewaardeerd als klant. De plaatsing van de keuken is door eigen vakmensen gedaan en niet uitbesteed aan een klusbedrijf. In ons geval door ZZP-er Jacco en leermeester Anton Oversluizen (wat een vakman) Er wordt in oplossingen gedacht en niet in problemen. Helaas waren er leveringsproblemen bij de inbouwapparatuur van NEFF. Dit is niet aan ARDI te wijten. Zij hebben hun uiterste best gedaan om alles op te lossen, wat uiteindelijk ook gebeurd is. De service is geweldig en ARDI maakt hun slogan meer dan waar. Ze doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen! We hebben geen moment spijt van onze keuze voor ARDI gehad en we kunnen dit bedrijf oprecht aan iedereen aanraden!
“Rob Woud Keukens is top”
Betreft Rob Woud Keukens Door Ans en Johan Kamer op maandag 12 apr 2021 21
Wij zijn heel blij dat we bij Rob Woud een afspraak hebben gemaakt. Geheel corona-proef zijn we geholpen door Leon van Leeuwen. Hij luisterde goed naar onze wensen en dacht goed mee: zijn input getuigt van grote ervaring en creatief inzicht. Direct een heldere offerte met alle prijzen tot in de details. Geen hocus-pocus en gedoe over speciale aanbiedingen en geen pressie. Toen we boven budget uitkwamen is samen met ons zó gepuzzeld totdat er een keuken in beeld kwam waarin alle hartewensen zijn vervuld. Er is een uitgebreide installatietekening gemaakt en ook tijdens de verbouwing goed meegedacht en geadviseerd. De keuken werd deskundig en in slechts 1 dag gemonteerd door Martijn Knuvers. Details die niet klopten werden direct of op zeer korte termijn verholpen. Daarvoor kwam Leon van Leeuwen direct ter plaatse om mee te denken en een fijne oplossing aan te dragen.Onze nieuwe keuken is prachtig om te zien en maakt werken in de keuken een fijne ervaring. Door de fijne apparaten en het mooie materiaal is de afwas en het poetsen binnen 5 minuten opgeruimd, dus zelfs de minst leuke klusjes zijn zo gedaan!
FOTO VAN ANS EN JOHAN KAMER
“Super bedankt”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Priscilla M op maandag 12 apr 2021 21
Mijn keuken aangeschaft in het alexandrium Rotterdam.
Super goed geholpen door Irena.
* Mijn keuken is naar wens ontworpen.
* Een duidelijke 3D ontwerp met een duidelijk resultaat.
* Telefonisch en per mail altijd snel en goed bereikbaar.
* Vriendelijk en denkt goed mee in oplossingen binnen het budget.
Super bedankt

Aanvulling ontvangen 12 april 2021: De montage op zich is volgens mijn aannemer goed en netjes gemonteerd en geplaatst.
“Nieuwe keuken”
Betreft Total Home Concept Door Naren Sahai op vrijdag 9 apr 2021 21
Wij zijn op gesprek geweest zonder enig idee te hebben voor onze nieuwe keuken. Het eerste gesprek verliep wat stroefjes omdat er gevraagd werd naar een budget. A.d.h.v. het budget vond het keukenontwerp plaats. Uiteindelijk is dit uitgebreid en werd de keuken weliswaar 2x duurder, maar wel volgens onze wensen. Wij hebben THC alles laten verzorgen. Het afbreken van de oude keuken, het verleggen van electra/leidingen. En het laten plaatsen van de keuken natuurlijk. Na het plaatsen waren enkele punten waar we wat opmerkingen over hadden. Zonder enige aarzeling, en vooral door mee te denken met ons, is alles opgelost.
Meer artikelen