Feedback
Alle Keukenzaken Beoordeeld
Plaats
Aantal ervaringen
7 vestigingen
2172 ervaringen
Woudenberg (Utrecht)
82 ervaringen
Apeldoorn (Gelderland)
426 ervaringen
Genemuiden (Overijssel)
97 ervaringen
2 vestigingen (Noord-Holland)
72 ervaringen
Numansdorp (Zuid-Holland)
95 ervaringen
3 vestigingen (Zuid-Holland)
891 ervaringen
3 vestigingen (Gelderland, Overijssel)
54 ervaringen

Budget vertellen bij aankoop keuken


Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken gaat kopen. We hebben geprobeerd om uit de honderden reviews en duizenden forumberichten hier op de site tips te halen over hoe je om gaat met je budget.

De belangrijkste reden om duidelijk te zijn over wat je wilt uitgeven: je krijgt veel beter advies. Het bepalen van de prijs van een keuken kost enige tijd en ligt echt aan welke kastjes, welke apparatuur, wat voor werkblad, etc. Er zijn heel veel combinaties te maken in allerlei prijsklasses. Een goede verkoper heeft veel aan een richtprijs want dan kan hij binnen dat budget een voorstel doen. Als u niets wilt vertellen dan gaat de verkoper raden naar waar u op uit zou willen komen.

Vanuit de koper is het in ieder geval handig om een richtbudget aan te geven. Bijvoorbeeld u denkt aan een uitgave tussen de euro 7000 en euro 9000. Maar u wilt zien wat u ervoor kunt krijgen. Dit houdt de keukenverkoper scherp maar geeft wel een duidelijk idee waar u ongeveer naartoe wilt en wat u kunt uitgeven.

Er zijn keukenzaken die werken met vaste prijzen voor alle onderdelen. In die situatie is uw budget aanleiding om voor u de maximaal haalbare keuken uit te tekenen. Mits dit eerlijk en reëel gebeurd is dit een heel goed systeem. In Duitsland is het normaal dat de prijs gelijk “serieus” is, in Nederland werkt een aantal zaken met een vaste prijs. Dit wordt ook wel aangeduid met de term "nettoprijzen beleid". Als gewerkt wordt met vaste prijzen dan ziet u dit meestal duidelijk of wordt dit vrij snel gecommuniceerd.

Keukenzaken die met kortingen werken geven vaak heel veel korting op de uitgangsprijs. Kortingen op de uitgangsprijzen tussen de 40% en 50% zijn gebruikelijk.

Wij hebben gebruik gemaakt van de actie van de Keukenkampioen 40% korting http://www.qasa.nl/ervaringen/keukenhome-15#beoordeling-476

Bij de keuken kampioen in ede geweest. Er was een 40% actie en installeren voor €1 http://www.qasa.nl/ervaringen/bruynzeel-keukens-13#beoordeling-56

Wij hebben onze keuken bij de keukenkampioen gekocht. Wij hebben aardig wat van de prijs afgekregen 45% http://www.qasa.nl/ervaringen/keukenhome-15#beoordeling-476

Wij hadden een aanbieding van 50% korting op de gehele keuken incl. apparatuur http://www.qasa.nl/ervaringen/keukenhome-15#beoordeling-476

Alhoewel de voorbeelden komen van Keukenkampioen, Keukenconcurrent en Keukenhome, zijn dit zeker niet de enige zaken die zo aanbieden. In de startprijs zit al de korting die er later weer vanaf gaat. Maar of u 40%, 45% of 50% korting krijgt is onderdeel van de onderhandeling die u met de verkoper zult moeten voeren. Het is een kwestie van stug volhouden en desnoods weglopen en weer terugkomen.

Soms gaat de keukenverkoper de keuken aanbieden voor een tactische prijs die met korting uiteindelijk precies op het budget uitkomt. Dit is een soort “kortingspel” met de klant dat door de verkoper wordt ingezet op basis van het budget dat de klant zelf vertelt. Hoeveel de keuken reëel zou moeten kosten blijft onduidelijk. Daar heb je als koper natuurlijk helemaal niets aan. We denken dat uiteindelijk een kleine minderheid van de keukenverkopers nog (steeds) zo werkt, maar het gebeurt wel. Bekijk maar eens deze uitspraken:

Toen wij zeiden dat ons budget niet boven de 12.000 uit mocht komen wat het laatste bod 12.750. Je kunt me misschien voor veel uitmaken.... http://www.qasa.nl/ervaringen/bruynzeel-keukens-13#beoordeling-56

Ze vragen naar je budget en gaan daar 2000 boven zitten en hopen dan dat je denkt dat je een goede deal hebt als de prijs 2000 omlaag kan http://www.qasa.nl/ervaringen/keukenhome-15#beoordeling-476

Bij zaken met vaste prijzen kunt u veel opener zijn over uw budget. Bij zaken met kortingprijzen moet u eigenlijk zo weinig mogelijk loslaten over uw budget om tactisch gedrag van de verkoper te vermijden. Bij zaken die met hoge kortingen werken is het heel moeilijk om vast te stellen of u op de juiste prijs zit.
Bedank voor dit artikel
Reacties
Er zijn 35 reacties op dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
Geef ook uw reactie en help anderen bij dit onderwerp.
Door Amarens op dinsdag 1 dec 2015 yy
Vorig weekend een afspraak gehad bij een keukenzaak, binnen 45 minuten werden we er uit gezet omdat "we niet open over ons budget waren" en "er gewoon geen klik was, dat heb je soms". Daarnaast gaf meneer aan dat wij heus niet de enige klanten zijn op zaterdag, dus hij is hartstikke druk en heeft geen tijd om rustig over onze wensen te praten.
Door Samantha op dinsdag 13 okt 2015 yy
Vorig jaar tijdens de woonbeurs ook binnengelopen bij Brugman. Al meteen kregen we een plekje aangeboden waar ons direct allerlei kortingen werden aangeboden. Ook werd er naar ons budget voor de keuken en badkamer gevraagd. Dit budget werd vastgelegd op een formulier (een zogenaamde koopovereenkomst ). Met dit formulier zouden we nergens aan vast zitten alleen maar recht hebben op de korting. Om recht te hebben op de korting was dan wel een handtekening verplicht. Een paar weken later kreeg ik een brief met daarin de vraag wanneer de badkamer geleverd zou kunnen worden. Vreemd. . Ik heb namelijk nooit iets uitgezocht. Na 5 telefoontjes ( waarbij ik van het kastje naar de muur werd geslingerd ) zou ik in week 52, 2014 terug gebeld worden. Dit is nooit gebeurd. Nu in week 42, 2015 ontvang ik een brief met daarin een aanbetalingsverzoek van 1500 euro, binnen 2 weken. Verwachtte leverdatum week 15, 2033 (HAHA, belachelijk!) Er is nooit iets uitgezocht! Als dit een manier is om klanten te binden dan gaan de zaken naar mijn idee niet erg goed!
Door Mel op woensdag 24 jun 2015 yy
Ik ben afgelopen zaterdag voor keukens geweest. Je krijgt op de offerte alleen de prijzen te zien van de apparatuur, met een totaalprijs erbij voor het geheel. Ze vragen naar je budget en gaan daar 2000 boven zitten en hopen dan dat je denkt dat je een goede deal hebt als de prijs 2000 omlaag kan.
Door Bastiaan op maandag 2 mrt 2015 yy
Ik en mijn vrouw werden zeer vriendelijk ontvangen en er werd meteen gemeld dat de grote baas ook aanwezig was en dat dat aantrekkelijk was voor de prijs en korting. Ons budget wat 6000 en uitloop 7000 (door druk). Onze droomkeuken werd ontworpen alleen werd het ineens 13.500 euro. Wij gaven aan dit niet te kunnen betalen, de verkoper liep elke keer weg en ging praten met zn werkgever en vertelde als we nu zouden kopen zou het bedrag 9.400 euro worden, wij enthousiast en wilde thuis gaan uitrekenen of dit haalbaar was, alleen de verkoper werd meteen aggressief en vertelde dat de deal alleen nu geldig was. Om moment dat we de druk voelde en de verkoper duidelijk liet merken dat dit zonde van zijn tijd was kwam hij weer met een bod van 7.900 euro en als we dat te duur vonden we zelf een bedrag moesten opschrijven. Dit wilde ik niet en de verkoper vertelde ons dat als we meer korting wilde dat we eerst akkoord moesten gaan met de koop van de keuken en dat de werkgever daarna ging bellen met de zogenaamde grote baas omdat hij ander voor schut zou staan. toen ik melde dat dit aggressive verkoop was en ik bedenk tijd wilde zei de verkoper dat als ik nu teken ik 6.700 euro betaal. Het gevoel van belazerd worden en dat gevoel van druk omdat je hun tijd hebt verspilt is eigenlijk niet te beschrijven.
Door B. van Osch op maandag 23 feb 2015 yy
Hele slechte voorlichting vooral omdat dit onze eerste keuken was die wij kochten. Je word gebeld door een callcenter voor een afspraaķ en als je dan je budget doorgeeft zeggen ze dat men voor dit budget een complete keuken heeft incl inbouw. Afspraak gemaakt in Kaatsheuvel waar de verkoopmedewerker aangaf dat ons budget niet voldoende was voor onze wensen, uiteindelijk eur 2000,-- meer uit gegeven dan de bedoeling was
Door C. Bergh op dinsdag 28 okt 2014 yy
Er werd ons gevraagd naar het budget. Dat wilden wij eigenlijk niet prijs geven, maar nadat was gezegd dat toch echt een indicatie nodig was om tot een offerte te komen noemden wij het bedrag van € 15.000. Vervolgens moest de verkoper 'gaan praten met zijn baas', om te overleggen of wij inderdaad voor dit 'beperkte' bedrag wel een keuken konden kopen.
Door FvdR op zaterdag 25 okt 2014 yy
We hadden een duidelijk idee over wat we wilden hebben en wilden graag een prijsopgave hebben. Echt lachwekkend werd het toen hij vroeg wat ons budget was. Daar hadden we nog niet over nagedacht omdat het ons eerlijk gezegd niet veel uitmaakt. We willen een specifieke keukenindeling met bepaalde apparatuur en de prijs die daaruit komt is dan wat de keuken kost. Daar kon hij niet aan beginnen. Als wij geen bedrag opgaven kon hij geen prijsopgave maken. Huh? Een dergelijke manier van 'verkopen' hebben we nog nooit ergens meegemaakt. Het komt er dus op neer dat je als potentiële klant een budget moet geven en dan gaat hij wel even bepalen wat je daarvoor krijgt. Oftewel, wij zeggen 20000 en dan komt er ongetwijfeld 19500 uit terwijl je geen idee hebt of dat wat geleverd wordt dat ook daadwerkelijk waard is. Wie weet krijgt iemand die 15000 als budget had wel hetzelfde. Echt absoluut niet normaal hoe deze man denkt op deze manier een keuken te kunnen verkopen. Aan ons is in ieder geval een goede klant verloren gegaan.
Door Marianne Pols op zondag 12 okt 2014 yy
Na wat keukens te hebben bekeken en het bespreken van onze wensen samen met een verkoper een tekening gemaakt. We hadden een budget aangegeven van zo'n 9.000 euro. De verkoper had geen op- of aanmerkingen tijdens het maken van de tekening en het bespreken van de wensen, maar maakte gewoon een offerte van ruim 15.000 euro, totaal onrealistisch voor ons dus! Gezien wij geen ervaring hebben met het kopen van een keuken + weinig weet hebben van de prijzen, vonden wij dat de verkoper toch echt wel eerder aan had mogen geven dat het duizenden euro's duurder uit zou pakken. Eerst gaven wij aan nog te twijfelen of we de keuken zelf wilden plaatsen of wilden laten monteren. De verkoper vertelde ons toen dat dat gemakkelijk zelf te doen was: een monteur van hen had zo'n keuken namelijk ook binnen 2 uur gezet. Vervolgens vroegen wij toch naar de montageprijs: bijna 2000 euro! Terwijl hij daarvoor nog zat te vertellen dat een monteur dat binnen 2 uur snel snel snel in elkaar zet. Echt een raar verhaal dus! Pas half september, toen wij uiteraard allang naar andere bedrijven waren geweest voor een keuken, kreeg ik een belletje van de filiaalmanager met excuses en een verhaal dat wij door alle problemen de keuken voor 9000 euro zouden kunnen krijgen. Misschien dat ze op deze manier normaal klanten lokken, maar wij vonden het echt een afknapper! "Opeens" 6000 (!!!) euro van de prijs af?? Echt oplichterij!
Door B.E. op donderdag 9 okt 2014 yy
Éen van de eerste vragen die gesteld wordt is: wat is uw budget? Vervolgens wordt je hier gedurende het gesprek continue mee geconfronteerd. Enerzijds goed om een richting te kunnen bepalen, maar als klant heb je hier écht wel kijk op na een rondleiding in de winkel.
Door J. op maandag 29 sep 2014 yy
Wij hebben onze keuken gekocht. We hebben een heel, prettig gesprek gehad, heel kundig, nam uitgebreid de tijd voor ons. Ook de prijs was heel duidelijk en overzichtelijk. In het computerprogramma kon hij wat dingen aanpassen, en we zagen heel duidelijk wat dit met de prijs deed. Zo konden we voor een natuursteen blad kiezen in plaats van een kunststof blad. Wij hebben ook ons budget opgegeven, maar hij vertelde ook duidelijk waarom, en doordat we zo open waren hierin konden we de keuken precies hebben zoals we wilde, en zelfs onder ons budget! Dit was bij andere niet zo. Daar werd moeilijk en vaag gedaan als het om prijzen ging.
Door Linda op woensdag 10 sep 2014 yy
besloten om een offerte te laten maken voor een nieuwe keuken. Hierbij gaven wij onze specifieke wensen aan en nog belangrijker ons budget. Na alles uit te hebben gezocht begon hij met rekenen en kwam tot de conclusie dat de kosten van de keuken toch wel wat boven ons budget lagen. Inmiddels was het rond sluitingstijd en spraken we met deze man af dat we een vervolgafspraak zouden maken waarbij hij aangaf dat hij erg zijn best ging doen om dicht bij ons budget te komen. Hij zou voor ons een 3D tekening maken en gaf ons absoluut het gevoel dat wij hier samen wel uit kwamen. Zeer tevreden over deze werknemer. Zo gezegd zo gedaan werd er een nieuwe afspraak gepland voor een aantal weken later. In de tussentijd werden wij gebeld door een mevrouw dat er een week later een actie zou zijn waarbij je op de gehele keuken 40% korting zou krijgen en de montage voor 1€. Ik gaf aan dat wij al een afspraak hadden staan maar deze mevrouw verzekerde ons van de goede actie en raden ons aan om deze week toch een afspraak te maken. Omdat eerder was aangegeven dat wij vast wel rond het budget uit zou komen klonk dit voor ons natuurlijk als een mooie kans om tot een deal te kunnen komen en maakte wij deze afspraak.De man waar wij eerder mee hadden gesproken was op vakantie dus werden wij door een andere verkoper geholpen. Helemaal prima wat ons betreft want alles was opgeschreven dus hij hoefde alleen maar de documenten erbij te halen. Tijdens het nogmaals bespreken van de wensen is hij gaan rekenen. Hij kwam mét de o zo geweldige korting op een bedrag wat ruim boven ons budget lag. Toen hij er achter kwam dat wij een ander paneel in gedachten hadden dan dat hij had berekend werd het helemaal grimmig. We zijn er uiteraard niet uitgekomen.
Door Mirko op donderdag 28 aug 2014 yy
We hebben bij de keukenzaak (landelijke keten) 3 uur gezeten om een tekening te laten maken, nadat we deze tekening hebben laten maken, en een offerte laten opstellen. Was het onmogelijk om deze mee te krijgen. Hierna meerdere malen telefonisch contact gehad, omdat ja je raad het al. Ze niet aan onze budgetwens konden voldoen. Maar gelukkig hadden we aan het begin van het gesprek niet ons budget kenbaar gemaakt. Wel dus! Na een aantal gesprekken kwamen ze gek genoeg, want dat was eerder absoluut niet mogelijk, bij ons budget in de buurt. Na hier toch nog maar eens langs te gaan om een gespecificeerde offerte op te vragen, werd ons verteld dat deze prijs nog nooit genoemd was.
Door Peter op maandag 19 mei 2014 yy
Aan tafel gezeten in de keukenzaak en lichtelijk gemeld wat ons budget is ivm we qua materialen toch steeds de duurdere uitkozen meteen gevraagd om te melden als iets boven ons budget zou uitkomen want dan kijken we verder en dat ging allemaal netjes. Uiteindelijk een ontwerp opgemaakt en men had een eerste berekening gemaakt wat de kosten waren. Uiteindelijk hebben we de A-merk keuken die we wilden met alle apparatuur die we wilden en nog een fractie onder ons budget.
Door van der Jagt op maandag 12 mei 2014 yy
Er werd goed geluisterd en daarop doorgezet in de uitvoering van de keuken. Wij hebben ook ons budget verteld. Er werd geluisterd naar ons budget en er kwamen zelfs allerlei tips om binnen dit budget te blijven.
Door Raymond op vrijdag 9 mei 2014 yy
Het verkoopgesprek was vrijblijvend en totaal niet opdringerig. De verkoper dacht met ons mee, wilden vooraf geen budget weten en is pas achteraf met ons de samenstelling van de keuken gaan aanpassen totdat wij op een prijs uitkwamen die voor ons acceptabel was.
Door EK op maandag 10 mrt 2014 yy
We hadden aangegeven wat ons budget was. Helaas werd hier totaal geen rekening mee gehouden.
Door Keukenfan op zondag 26 jan 2014 yy
Ik ben een enthousiaste keukenverkoper. Met Vind het wel erg makkelijk om zo te 'schieten' op keukenverkopers. Juist een budget vragen aan de klant is echt in het belang van de klant. Zo kan de keukenadviseur de juiste keuken ontwerpen. Want dan doen we. Het is niet even een opsomming zo'n offerte. Een architect laat je ook niet uren vrijblijvend een "3 dtje" maken en dan vervolgens zeggen, .. bedankt ik kijk nog even verder.
Door Michiel op vrijdag 22 nov 2013 yy
Wij hebben in onze keukenzoektocht ons budget vastgesteld door de laagste internetprijzen qua apparatuur en keukenmeubilair bij elkaar op te tellen. Dat was het maximum van ons budget.
Door W.B. op donderdag 7 nov 2013 yy
Bij de aankoop werd er goed geluisterd. Wat ikzelf al als bijzonder prettig ervaarde, was dat er echt gekeken werd naar het te besteden budget, en hier ook aan gehouden werd. Bij veel andere keukenzaken had je bijv een budget van 10000 euro en kwam men met een keuken van 20000 euro.
Door Gert op zondag 6 okt 2013 yy
Prijsopgave/offerte werd haast niet, uiteindelijk met veel moeite, gegeven. Niet gespecificeerd, maar 1 totaalbedrag, en alleen als je er om vraagt wordt er met kortingen gegoocheld. Je weet totaal niet waar je aan toe bent, en men wil eerst een "budget" weten, zodat ze daar naar toe kunnen werken. Eerst prijzen opvoeren en daarna de zogenaamde korting eraf halen. Hoe kun je anders 40% korting geven?
Door Niek op maandag 23 sep 2013 yy
Tip: geef nooit op voorhand je budget prijs!! Kijk naar wat je wil en bepaal dan of je dat wil betalen. Je kan altijd zaken aanpassen aan de keuken van je dromen.
Door jw op maandag 3 jun 2013 yy
Wij kregen bij de aankoop van onze nieuwbouwwoning het advies waar de keuken te kopen. Wat een drama! Het begon al bij de eerste vraag "wat is jullie budget?" anders kon hij ons zogenaamd niet adviseren. vraag 2 was of wij de keuken wit wilden hebben of gebroken wit. Toen wij aangaven geen witte keuken te willen viel meneer bijna van zijn stoel. En toen wij aangaven graag een stenen werkblad in onze keuken te willen, zei hij doodleuk " nee, je moet kunststof nemen om ons vervolgens alleen maar kunststof bladen te laten zien. Kortom nadat je hebt aangegeven hoeveel geld je daar wil achterlaten, doen ze er alles aan om je voor dat geld een zo goedkoop mogelijke keuken aan te smeren.
Door Frank op woensdag 15 mei 2013 yy
We hebben een een prettig gesprek gehad in de showroom waar de wensen worden doorgesproken. Er werd niet gevist naar een budget of maximum bedrag, dus ook niet het gevoel dat er naar je budget toegewerkt wordt.
Door Peter op donderdag 9 mei 2013 yy
We waren al meer dan een jaar op zoek maar konden het eigenlijk niet goed vinden. We zijn geen enkele keer naar ons budget gevraagd, wat we heel prettig vonden. De prijs was uiteindelijk lager dan we hadden verwacht.
Door S. op zondag 24 mrt 2013 yy
Wij hadden een afspraak gemaakt bij Bruynzeel voor een keuken. Hij wilde achterhalen wat ons budget was, om dan verder te kijken (wat je natuurlijk nooit moet doen!). De medewerker deed toen al moeilijk om een offerte te maken, want dat was zoveel werk en hij dacht niet dat wij het konden betalen (zei hij letterlijk; totale onterechte aannames).
Door MDO op dinsdag 19 mrt 2013 yy
Wij waren op zoek naar een nieuwe keuken voor ons huidige huis. Wij zijn bij diverse keukenbedrijven langsgeweest, maar dit was wel echt de allerslechtste ervaring van allemaal. Wij zijn in Amsterdam geweest. We hadden een afspraak gemaakt voor half 1. Wij waren er op tijd, maar moesten een uur (!!!) wachten voordat we geholpen werden. Wij begonnen meteen met het maken van een lijstje van wensen, welke apparaten, hoeveel kastjes ed. Ook hebben we meteen ons budget doorgegeven. Het zou krap worden, maar niet onmogelijk werd gezegd. Op basis daarvan gaan kijken naar welke kastjes en welke apparaten. Bewust voor de onderkant gekozen zodat we binnen budget zouden blijven. Na twee uur met de adviseur te hebben gezeten kwam hij op een bedrag uit van 2x ons budget. Dan heb je het dus echt niet begrepen. Zeker niet als je aan het begin zegt dat dat moet lukken. Bij de adviseur de vraag neergelegd wat er dan wel mogelijk is met dat budget. Gevraagd of hij dit per email naar ons wil sturen, maar nee, ze werken niet met computers en email. Dat kan toch niet in dit tijdperk!? Hij zou aan de slag gaan. Een week later nog niets gehoord. Drie keer gebeld, we zouden teruggebeld worden, maar helaas. Uiteindelijk de adviseur te pakken gekregen. Slap verhaal, maar hij had dus niets gedaan. Echt geen services en onze hele zaterdagmiddag weg.
Door D. op zaterdag 19 jan 2013 yy
Bij de keukenboer in ede geweest. Er was een 40% actie en installeren voor €1. We dachten, laten we kijken wat eruit komt. We hebben ons budget aangegeven. Hij kwam toch nog boven ons budget, haalde alle trucjes uit de kast om ons te laten tekenen... na een half uur steeds meer geïrriteerd te raken zijn we weg gedaan....
Door Carolien op maandag 31 dec 2012 yy
Ik ben bij Pelma terecht gekomen omdat zowel een vriendin als haar moeder hier ook een keuken hadden besteld en daar zeer tevreden over waren. Zulke ervaringen wegen voor mij zwaar mee. De eerste eigen ervaring bevestigde dit beeld: ze nemen de tijd voor je, denken echt met je mee, geven goede adviezen en dringen je niks op. Ik heb ook mijn budget aangegeven. Er wordt gezocht naar de meest optimale samenstelling binnen het budget. Er is voor elk budget een passende keuken.
Door derk op zondag 16 dec 2012 yy
Budget aangegeven. Er werd eerst gekeken naar wat ik als consument nodig had, en na mijn wensen gehoord te hebben ging men kijken hoe we dat konden bereiken binnen mijn budget. Dit is goed gelukt waardoor de prijs kwaliteit verhouding naar mijn idee goed is.
Door eef op zaterdag 14 apr 2012 yy
Wij hebben een half jaar geleden een keuken gekocht. Het is slim om je van te voren goed te orienteren van wat jij wilt. Wat voor soort kasten, wat wil je er in opbergen, magnetron of combi of alleen oven etc. En natuurlijk hoeveel wil je er voor uitgeven max. Heb mijn max budget niet gezegd maar bedrag daar onder. Dus bij het onderhandelen had ik voor mezelf nog wat ruimte. Nadat alles opgeschreven was kwam er een bedrag uit en ik heb gelijk duidelijk gemaakt dat het veeel te hoog was. Maar dat ik het zonde van mijn en zijn tijd vond om over en weer steeds handje klap te doen, weg te gaan en weer andere keer terug te komen. Dus we konden redelijk snel tot een goed bedrag komen. Wanneer ze zeggen dat het niet verder meer kan kun je gaan onderhandelen over apparatuur en als dat niet meer gaat dan in ladeverdelers en keukenspulletjes. Zo kom je toch aan een leuke betaalbare keuken. Het ligt er denk ik heel erg aan wie er tegenover je zit.
Door J-PO op dinsdag 21 jun 2011 yy
Wanneer je een keukenboer bezoekt weet dan vooraf wat je wil. Dit neemt de kans opgezadeld te worden met een resultaat om te huilen (zowel prijstechnisch als keukentechnisch). Wij hebben direct aangegeven dat we een budget in ons hoofd hadden en dat ze het met de gewenste apparatuur het daarvoor moesten doen. Wij namen het heft in handen en zijn hierdoor niet geconfronteerd met slimme verkooptrucs. Verkopen is een vak, maar aankopen ook!
Door Rene op zondag 20 mrt 2011 yy
Bij mij had de keukenzaak een 'alleen vandaag' aanbod (half feb). Niet fijn, maar ik had een keuken naar wens en rond het budget dat ik in gedachten had dus daarom gewoon gekozen. Maar het gevoel nog steeds teveel te betalen blijft, als ze in een paar onderhandelingrondjes de prijs telkens toch weer wat kunnen laten zakken. Ik had begrepen dat alle keukenverkopers altijd speciaal voor jou, alleen vandaag, in uitzondering, in overleg met manager, prijzen afgeven, dus daar kun je wellicht ook zelf mee spelen.
Door Anja op zondag 20 feb 2011 yy
We werden uitgenodigd om langs te komen want er zouden 15000 kastjes in het magazijn staan en er zou beslist een passende aanbieding komen bij ons budget. Vooraf (misschien wat dom) ons budget genoemd en gezegd dat we écht niet meer te besteden hadden. Dus gevraagd of daarin mogelijkheden waren omdat we anders niet hoefden te komen. Daar kwamen we wel uit, werd beloofd. Prima, aardige verkoper. Eerste vraag was weer het budget en daarin zijn we heel duidelijk geweest. Om een lang verhaal kort te maken kwam hij op het eind (na ons ontzettend lekker gemaakt te hebben) toch uit op 1.500,-- boven ons budget. We voelen ons genomen omdat we vooraf een duidelijk budget genoemd hadden (meerdere malen). Wellicht hoort dit ook bij het spel maar ik ben bijna geneigd om alsnog nee te zeggen als er alsnog ingegaan wordt op ons bod.
Door Denys op donderdag 30 dec 2010 yy
Wij hebben onze keuken per toeval bij keukenconcurrent gekocht. Daar vonden we onze "droom"-keuken voor een zeer betaalbare prijs. Allemaal klasse-A materiaal en keuken-apparatuur (Bosch). Alles soft-close systeem ook de kastjes. En modern design keuken met bar.

Let wel op, de keukenconcurrent is vrij agressief met verkopen. Ze beginnen met een enorme prijs. (onze keuken begon bij €22.000). Na de eerste deel van de onderhandelingen kregen wij meteen al 50% korting op de gehele keuken. Toen wij aangeven wat ons budget was zijn we uitgekomen op €7000.
Door Charles & Venni op zondag 25 nov 2007 yy
Vertel in het begin nooit je budget, ik zeg altijd "dat zien we straks wel". Laat je niet intimideren of onderdruk zetten tot tekenen of tot uitspraken, bij twijfel zeg dat je later terug komt en ga weg. Teken pas als je zeker weet dat het naar jou keus en budget is, soms een beetje wijn bij de water moet kunnen.
Meer artikelen