Feedback

Annuleringskosten bij annuleren keuken

Qasa ontvangt vele ervaringen over het annuleren van een reeds aangekochte keuken. Op deze pagina vindt u een overzicht van hoe het verschillende keukenkopers is vergaan bij het annuleren van de keuken.

Sommige keukenzaken komen zonder probleem tegemoet aan de wens van een keukenkoper om te annuleren. Dit annuleren kan dan kosteloos.

Tegelijkertijd komen wij vaak tegen dat keukenzaken verwijzen naar de eigen voorwaarden of CBW voorwaarden waarin staat dat bij annulering 30% van de aankoopsom betaald moet worden als annuleringskosten. De tekst van de CBW voorwaarden luidt als volgt: "Artikel 12 - De annulering. 1. Bij annulering van de overeenkomst door de afnemer is deze een schadevergoeding verschuldigd van 30% van hetgeen de afnemer bij de uitvoering van de overeenkomst had moeten betalen, tenzij partijen bij het sluiten van de overeenkomst anders zijn overeengekomen. [...] 2. De in het vorige lid genoemde percentages zijn vaststaand, tenzij de ondernemer kan bewijzen dat zijn schade groter is of de afnemer aannemelijk kan maken dat de schade kleiner is.

Uit vele reacties op Qasa blijkt dat consumenten het percentage van 30% erg onrechtvaardig en niet in verhouding vinden staan.

In de bij Qasa bekende gevallen waarin een rechter een oordeel heeft geveld over een annulering van een keuken, is de rechter ook niet meegegaan in een schadevergoeding van 30% van de aankoopsom. De rechter vond in die gevallen dat een keukenzaak de concrete schade moest vorderen en niet een abstract percentage mocht vragen.
Reacties
Er zijn 61 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Na de aankoop begint de slechte ervaring”
Betreft KeukenConcurrent Door Kim Schubert op woensdag 8 jun 2022 22
Medewerker Tom is behulpzaam geweest met het uitzoeken van de keuken, het intekenen en de adviezen. Ook als we iets later wilde veranderen in de tekening, was dat mogelijk. Tot dusver alle tijd en aandacht voor de klant. Wat fijn dachten we nog. Na de aankoop van de keuken begint de slechte ervaring. Weken geprobeerd contact te krijgen over de afzuigkap die we wilden annuleren, wat nog ruim voor de tijd van levering was. Geen reactie ondanks het verzoek dat we zouden worden teruggebeld of reactie mochten ontvangen per mail. Toch maar een keer langs gegaan en toen werd ons verzoek van de terugname van de afzuigkap geregeld. Hé, dat kan dus toch snel?! Hetzelfde bij een verkeerde levering van het bargedeelte. In eerste instantie proberen ze je het nog te laten afnemen ook terwijl het advies van de verkoper was het blad te leveren met de nerf mee. Maar nu was het toch wel mogelijk dat het blad dan alsnog zou kunnen afwijken. Voet bij stuk gehouden en aangegeven het blad opnieuw te willen ontvangen zoals afgesproken en aangekocht volgens tekening. Ons verzoek was allen dan toch ook het blad iets meer te verlengen. Geen ingrijpende aanpassing omdat het blad toch opnieuw geleverd moest worden. Alleen nu op ons verzoek, 15 cm langer. Geen antwoord, geen bevestiging van nieuwe bestelling. Ook niet naar meerdere keren te hebben gebeld en gemaild. Weer langs Zaandam. Spontaan voor hun neus staan blijkt toch het beste te werken. Order geregeld en we zouden de bevestiging op de mail krijgen als het blad besteld is. Die moeten we na 1 1/2 maand nog ontvangen. Klacht, zowel bij filiaal als bij de klantenservice ingediend dat we nog steeds niets weten en horen van de nabestelling van het blad. Blijkbaar was er een fiat nodig van hogere hand en zelfs na 3 weken was die nog niet door hen ontvangen. Wij denken, 'gewoon vergeten'. Inmiddels is de klantenservice ook ingeschakeld want de medewerker kan na verkoop niets tot weinig meer voor je als klant betekenen, wat een desillusie!
Mondelinge afspraken stellen niets meer voor en 'klant is koning' is al helemaal achterhaald! Nu twee maanden later ontvangen we om 09.00 uur de bevestiging van de levering van het blad morgen. Om 09.45 uur is de levering geannuleerd want de leverancier heeft het blad nog niet. Communicatie is fantastisch bij de Keukenconcurrent! Ontploft hangen we weer aan de telefoon. Met als resultaat weer in volledige afwachting van ... Onvoorstelbaar dat je na aankoop zo aan het lijntje wordt gehouden en overal zelf achteraan moet. We houden ons hart vast of we überhaupt nog een blad geleverd krijgen. De poen is binnen en dit is alleen maar gedoe voor de Keukenconcurrent dus dat kan best even wachten. Nooit meer een keuken bij de Keukenconcurrent! En nooit meer volledig je bedrag voldoen tot op de dag dat daadwerkelijk alles is geleverd. We wachten af, met onze rug tegen de muur.
FOTO VAN KIM SCHUBERT
“Kijk uit voor je iets tekent”
Betreft Keuken Kampioen Door Zoon op vrijdag 11 mrt 2022 22
Tijdens ons 1ste gesprek gepusht om alvast te tekenen vanwege planning, omdat het zo druk was zgn. We zaten nergens aan vast en alles kon nog veranderd. Flink doorgevraagd of we echt nergens aan vast zaten en nee hoor, echt niet! Dom genoeg achteraf getekend, we hadden immers zijn woord. Na onze 2de afspraak werden er inmeet- en eindgesprekken ingepland waar wij overrompeld in mee gingen. Eenmaal thuis twijfels en waren niet tevreden hoe de keuken werd. De afspraken de volgende dag meteen verzet omdat we goed na wilden denken en de week er op zijn we heen gegaan om te annuleren. Daar kwam de onaangename verrassing dat we 30% van de offerte moesten betalen aan annuleringskosten. Veel gezeur en heen en weer gemail en tenslotte Juridische Zaken. Om een lang verhaal kort te maken, we kregen een annuleringssom van 30% t.w. bijna € 3500,- te betalen. Met juridische zaken veel gemaild, verkoper krijgt gelijk aan zijn kant, zijn mondelinge afspraak stond nergens genoteerd (? meestal niet bij mondeling) en had niet over annuleringskosten hoeven te beginnen. Ze wilden ons tegemoet komen uiteindelijk, hebben nu 20% moeten betalen nog steeds € 2305,- Wij hebben de strijd gestaakt en betaald omdat mijn man door alle stress ernstige gezondheidsproblemen kreeg (dit ook gemeld, maar geen woord reactie hierover). Mijn advies, kijk goed uit voordat je ook maar iets tekent en beloftes van verkopers die hun woord geven en "in wederzijds vertrouwen" jou de offerte laten tekenen. Je hangt en wij hebben spijt niet eerder naar reviews gekeken te hebben anders waren wij nooit naar Keukenkampioen gegaan.
“Waardeloos”
Betreft Mandemakers Keukens Door Marcel Haas op donderdag 3 feb 2022 22
Mocht je jezelf eens heerlijk genaaid willen voelen, koop dan hier je keuken! Het begint al die eerste keer dat je naar een winkel gaat. We gingen ter oriëntatie: eens kijken wat er is, eens praten met een verkoper. Dat laatste is hun geheime wapen, dus ze zorgen zelf wel dat ze dat in kunnen zetten. We zijn 7 uur binnen geweest, waren uitgeput en tegen sluitingstijd komen de argumenten: als je vandaag nog koopt heb je extra korting, en flink ook, die vervalt binnenkort! Als je nu gewoon tekent, dan kunnen we nog van alles aan de keuken veranderen, ook als hij daar goedkoper van wordt! Het enige wat we nodig hebben voor duizenden euro's korting is de toezegging dat je een keuken wilt kopen bij ons! Er is zelfs nog een bedenktermijn: je kunt er nog gratis onderuit!

We hadden dit van tevoren kunnen opzoeken, en we hadden niet in het trucje hoeven trappen, maar we hebben dat toch gedaan. Handtekening eronder en vol verplichtingen de winkel uit. De dag erna kom je tot de conclusie dat je toch nog wel een paar vragen hebt... Die stel je dus zo snel mogelijk per mail, want de winkel was die dag dicht. Nu blijkt dat ze met het beantwoorden van je vragen best wel eens kunnen wachten tot je bedenktermijn net verlopen is, is dat even pech hebben! Bovendien blijkt die bedenktermijn wel heel kort, en (daar had je het in de winkel natuurlijk niet over), vanaf dat moment kost annulering 30% van de prijs waar je handtekening onder staat. Je leest het goed: duizenden euro's voor geen keuken! Dat enorm lange wachten met antwoorden op pogingen tot communicatie is sowieso wel een terugkerend thema bij de Mandemakers.

Over dat soort zaken kun je gerust je ongenoegen laten blijken. Je krijgt dan de volgende keer dat je langskomt om de laatste "details" van je keuken te bespreken iemand tot je dienst die de cursus "hoe laat je klanten die je genaaid hebt zich daar helemaal niet slecht over voelen?" net iets vaker heeft gevolgd dan de junior van dag 1. Hij heeft z'n goocheldoos op ons geprobeerd, en ook letterlijk getoetst over of we ons nu prettiger voelden bij de aankoop. Bij de keuze voor onze keuken voelden we ons inmiddels best prima, maar bij de keuze van de verkoper allerminst. En geen verkoperscursus die daar verandering in brengt.

De tekeningen van onze keuken klopten vaak niet. Erg vaak. Gelukkig hadden we dat steeds zelf door, want ik weet niet hoe het anders in onze woning had gepast. De hoogte van het aanrechtblad is wel een blijvend pijnpuntje. In de winkel hadden we daar veel aandacht aan besteed, want we zijn behoorlijk verschillend van lengte, dus dat komt vrij precies. Na plaatsing bleek de keuken meerdere centimeters te hoog, op bijna elk punt in het aanrecht (behalve op een plek ver achterin, waar je nooit staat). We hadden in de winkel de hoogte tot op de halve centimeter precies bepaald, dus een paar centimeter verschil is veel. Volgens de plaatser was het logisch dat het op deze manier was uitgemeten, "je registreert altijd het laagste punt, en door hoe jullie vloer loopt zit dat punt nu daar". Omdat ze zo super schappelijk waren kon echter de hele keuken best gratis verlaagd worden. Maar... als dat tot beschadigingen zou leiden, dan was dat wel mooi ons eigen probleem. Lelijke randen krijg je sowieso, die moesten we maar op de koop toe nemen. Waardeloos.

Wat voor stekkerdozen er op het aanrecht kunnen is trouwens ook iets wat niemand lijkt te kunnen bedenken. Gelukkig was de partij die de keuken plaatste en het voorwerk aan de muur deed goed in zijn vak en heeft hij ons op korte termijn van een goede optie voorzien. De aangeraden dozen leken echter erg moeilijk verkrijgbaar. We zaten dankzij de verkoper bijna zonder, met losse snoeren die uit het aanrecht staken. Gelukkig is dat nog op tijd opgelost door de secretaresse van de Mandemakers, die er meer verstand van bleek te hebben dan de verkoper zelf.

We hebben een mooie keuken nu, zonder meer. Zo'n keuken kun je echter ook gerust bij een andere winkel kopen, en dat is wat ik iedereen van harte zou aanbevelen.
“Aanmaning zonder levering”
Betreft Brugman Door Miranda op donderdag 13 jan 2022 22
Oktober 2020 bij brugman Groningen binnen gelopen omdat wij ons wouden oriënteren op een nieuwe badkamer en keuken voor ons nieuwe huis. Gingen vriendelijk met ons door de winkel en een ontwerp tekening gemaakt. Vervolgens zouden we moeten tekenen om te kunnen profiteren van de kortingen die op dat moment liepen. Aangegeven dat wij nog niet wisten wanneer we het nodig waren en of er nog wat aangepast moest worden,Dit zou geen enkel probleem zijn. Vervolgens getekend en naar huis gegaan. Zijn nog een paar x benaderd wanneer we de keuken en badkamer nodig zouden zijn meerdere keren aangegeven dat wij nog geen datum hebben. Vervolgens gisteren en aanmaning in de bus. Allereerste denk je dan hoe kan je een aanmaning krijgen zonder een herinnering. Bleek dat de herinnering naar een heel verkeerd mail adres gestuurd is. Erg slordig dat dit alleen per mail gebeurt en niet per post. Vervolgens gebeld dat we hier niet van gediend zijn en dat we er vanaf willen. De medewerker van de vestiging gaf aan stuur een mail naar het hoofdkantoor, oke dit hebben we die zelfde dag nog gedaan. Vanmorgen krijg ik een mail terug de orders waren geannuleerd en ik zou een bedrag van 9000 euro moeten betalen. Wel stond er bij als ik binnen 2 jaar een nieuwe offerte liet opmaken van het zelfde order bedrag kon dit als aanbetaling gebruikt worden. Heb ze terug gestuurd het heel vreemd te vinden dat ik moet betalen voor iets waar ik niet aan vast zou zitten ook gevraagd wat voor orderbedrag ik dan een nieuwe offerte moest laten maken. De nieuwe offerte moest een waarde zijn van 30000,- voor de aanbetaling van 9000 euro verrekend kon worden. Hier staat niks over vermeld op hun website en alles en vindt dit dan ook niet normaal. Vervolgens nogmaals een mail gestuurd dat dit niet de bedoeling kon zijn en dat ik het wel met ze wilde oplossen maar niet op de manier wat ze nu benoemde en ook zeker niet voor dat bedrag. Daarna krijg ik zelfs een mail terug dat ik niet meer per mail kan annuleren en dat mijn annulering van de order nu schriftelijk moet. Met andere woorden deze zaken zijn de grootste oplichters en doen we alles aan om een handtekening te ontfutselen om vervolgens aan ze vast te zitten. Hopelijk gaat dit nog opgelost worden alleen heb er een hard hoofd in.
“Gebreken worden niet opgelost”
Betreft Superkeukens Door HWM Verberg op dinsdag 11 jan 2022 22
Medio 2020 onze keuken bij Superkeukens uitgezocht. Bij levering wordt de achterwand helaas gebroken, maar er wordt niets gezegd. Verder blijkt dat de aannemer zijn afspraken niet is nagekomen en dat de montage problematisch is. Na montage in oktober 2020 blijken er de nodige gebreken waaronder het blad, schroeven in het hout naast de afwasmachine, onvolkomenheden in het blad, gebroken achterwand gewoon geplaatst, muurbeschadigingen door monteur etc. Superkeukens De Groot beloofd alles op te lossen zodat onze keuken inderdaad een Superkeuken wordt. Ook blijkt het werkblad inmiddels plaatselijk te verkleuren, terwijl uitdrukkelijk was toegezegd dat zulks niet kon gebeuren. Tegen een meerprijs hebben we vervolgens een ander blad besteld. Door omstandigheden hebben we inmiddels besloten dat we ons appartement gaan verkopen. We bestellen het nieuwe blad af en krijgen te horen, dat we dan wel annuleringskosten moeten betalen. Op ons verzoek om eerst alle gebreken aan de door Superkeukens De Groot Wonen geleverde keuken te verhelpen is inmiddels januari 2022 nog steeds geen gehoor gegeven. Bij de aanschaf van de keuken in onze nieuwe woning bleek, dat de door Superkeukens geleverde apparatuur vaak allang niet meer wordt gemaakt en dat je dus out-dated apparatuur wordt verkocht. Na het schrijven van een review op de site van Superkeukens moet je akkoord gaan met de voorwaarden op die pagina, maar nergens op die pagina zijn die te vinden. Ofwel zodra een review negatief is, kun je hem niet indienen op hun site. Inmiddels hebben we een andere woning gekocht.
“Drammerige vestigingsmanager”
Betreft Keuken Kampioen Door Willa op vrijdag 3 sep 2021 21
Drammerige vestigingsmanager bij Keukenkampioen Waalwijk die zijn eigen ideeën doordramt. We zijn er nog ingetuind ook.

Aanvulling ontvangen 9 september 2021: Wij hadden aangegeven een budget van € 8000,- te hebben. Vervolgens werd er een keuken ingetekend t.w.v. € 12000,- ex BTW en ex montage. Met een opstelling die ik niet eens mooi en praktisch vond. Na 3,5 uur op ons in praten hebben wij uiteindelijk "ja" gezegd. Ja stom. Nadat ik wel zo'n 10x had gezegd dat ik er eigenlijk een nachtje over wilde slapen. Maar hij dramde maar door.... Nadat we thuis waren direct de order geannuleerd. De annuleringskosten hebben we met veel plezier betaald. Alles beter dan die keuken die de vestigingsmanager voor ons had ingetekend. Wij hadden geen ervaring met keukens kopen. Daar is op een erg vervelende manier misbruik van gemaakt.
“Keuken, badkamer, toilet en pvc”
Betreft Brugman Door Caroline van der Randen op vrijdag 25 jun 2021 21
Bij Brugman 2 jaar geleden keuken, badkamer, toilet en pvc vloer gekocht. Verliep toen niet allemaal vlekkeloos. Tot op heden klachten over de keuken. De carouselkast tot op heden niet in orde. Er is al zeker 5 x een monteur geweest maar tot op heden is de klacht niet naar behoren opgelost. Op 23 juni j.l. Zouden ze weer komen. Afspraak met de klantenservice gemaakt en wederom aangegeven dat ze in de middag konden komen. Wat denk je natuurlijk komen ze in de ochtend. Afspraak geannuleerd en ik zou teruggebeld worden. Dit heb ik na een aantal dagen maar weer zelf gedaan. Nu kunnen ze i.v.m de drukte op 3 augustus komen. Dat duurt nog 6 weken, dan wonen we niet meer op dit adres en hebben ze de klacht binnen 2 jaar niet kunnen oplossen. Ze zouden er goed aan doen om hun interne processen eens tegen het licht te houden. Hier kan wel het een en ander aan verbeterd worden. Schandalig om nu weer zo lang te moeten wachten, maar dit wordt nu iets voor de nieuwe bewoner. Al met al zal ik niemand aanraden om bij Brugman iets te kopen.
“Moet niet kunnen”
Betreft Brugman Door Jessica op woensdag 5 mei 2021 21
Gekocht in november 2020 2 x badkamer 1x toilet 1x keuken voor een bedrag van 52000,- euro Na inmeten van de badkamers en toilet blijkt dat het geheel niet geplaatst kan worden zoals bedacht! Er komt een nieuw plan ! Om niet teveel te hoeven bij te betalen kiezen we voor de goedkoopste oplossing. Toch komt brugman met het feit dat er nog eens 5000,- bij moet! Dit willen we niet dus geven we aan dat het oude schakelmateriaal mag blijven ook de oude designradiatoren en de toilet mag komen te vervallen! Ze gaan nogmaals rekenen en ook na onze concessies moet er weer een bedrag van 5000 euro bij. Wij geven aan annuleren die badkamers..... Maar dan moeten wij boete betalen We worden gebeld door brugman met de mededeling dat het toch goed gaat komen..... Op donderdag ( voor de maandag dat ze zouden gaan beginnen.....) Worden we gebeld door de aannemer die de boel zou gaan plaatsen dat hij geen akkoord heeft van brugman en dus maandag niet komt. Inmiddels heeft hij een andere klus aangenomen. Wij bellen met brugman maar niemand die ons kan helpen.... we moeten wachten tot maandag (terwijl ze dan zouden beginnen...) Na lang heen en weer bellen en mailen annuleert brugman de order. We hoeven geen boete te betalen maar krijgen uiteraard ook geen tegemoetkoming.... Eenrichtingsverkeer dus. De keuken laten we wel doorgaan! Afgesproken brugman sloopt de oude keuken draagt zorg voor het elektra en leidingwerk. Ook hier komt iemand inmeten.... alles lijkt goed maar er moet "krachtstroom" komen voor de kookplaat! Gek want dit hebben we bij het verkoop gesprek nog gevraagd was niet nodig. Handig om te weten is dat we de gehele woning hebben verbouwd en we dit dus met de verbouwing hadden kunnen regelen.... Wij besluiten zelf de keuken te slopen en willen gebruik maken van ons huidige stopcontacten boven het aanrecht! Vloer netjes gelegd en er is gestukadoord. De mannen van het leidingwerk beginnen en geven aan dat er krachtstroom moet komen! En dit nu niet mogelijk is aangezien er net verbouwd is en we geen kruipruimte hebben!!! ( irritant want dit hebben we nadrukkelijk gevraagd!!) Mannen leggen het leidingwerk verder aan maken sleuven en zijn weer weg.... Sleuven worden niet dichtgemaakt en ook geen krachtstroom.... Gelukkig loopt onze elektricien van de verbouwing hier nog rond en hij regelt krachtstroom omdat anders de boel niet kan worden aangesloten. Uiteraard hebben we brugman via verschillende kanalen proberen te bereiken om met de mannen van het leidingwerk in gesprek te gaan....uiteraard wederom geen gehoor. Je wordt gewoon genegeerd en degene die erover gaat is er nooit! De keuken wordt geplaatst en ook nu wordt bevestigd dat we wel krachtstroom nodig hebben! Twee of drie fasen stroom maakt niet uit. Beiden vragen om een aparte groep dikke kabel en speciale stekker! We besluiten brugman nogmaals te benaderen en geven aan dat zij de rekening van het krachtstroom mogen betalen! Wij betalen de Stucadoor voor het dicht maken van de gleuven. Ook nu na meermaals mailen geen gehoor. Vandaag gebeld door brugman zij gaan niks betalen punt! Is de mededeling. Conclusie: Bij brugman moet je dus altijd meer betalen dan afgesproken! Je moet zelf de fouten die zij maken oplossen. Ze zijn niet bereikbaar en geven op geen enkel punt gehoor! Wij gaan nooit meer naar brugman! Zoveel beloftes gedaan maar geen enkele nagekomen. Communicatie is zeer slecht! En wij zijn als klant de dupe! Dit kan toch niet!
“Verkoopsysteem”
Betreft Keuken Kampioen Door Wim Polman op dinsdag 4 mei 2021 21
oplichting, intimidatie, leugens. Mensen let op als u op het punt staat een filiaal van de keuken kampioen binnen te lopen. De verkopers zijn getrainde specialisten om u geld af te troggelen. De periode van de mega korting duurt echt al 8 jaar en zij zeggen dat het nog slechts enkele dagen geld. Onderteken pas echt iets als u een uitgebreide offerte heeft ontvangen en deze 10x gecontroleerd heeft. De keukenkampioen is nergens bij aangesloten als het gaat om garantie fondsen, je bent minstens 30% van je eventuele koopsom kwijt bij annulering. Helaas zijn wij erin getrapt en had ik een zogenaamd koopcontract meteen bedrag van 2x ons budget.
“Het sprookje Tulp Keukens”
Betreft Tulp Keukens Door Jolanda op zondag 13 dec 2020 20
Er was eens een familie die de laatste jaren hard had gespaard om de hun droomkeuken te kunnen kopen. Op 21 december 2019 was het dan zover. De familie kon hun dromen waar maken. Op dat moment wisten ze helaas niet dat het een verschrikkelijke nachtmerrie zou worden die pas op 8 december 2020 zou zijn opgelost en door TULP een gebaar werd gemaakt van een diner of wooncheque van € 100,-.

21-dec-19 Keuken gekocht bij Tulp Rotterdam. Geholpen door keukenadviseuse en in samenwerking met vestigingsmanager ontwerp gemaakt.
8-jan-20 Keuken ingemeten op locatie. Vrije dag genomen.
10-jan-20 Laatste dingen besproken met keukenadviseuse
-Bovenkastje de panelen aan de zijkant zelfde kleur
- Bovenkastje lampjes in het kastje niet onder het kastje
- Bovenkastje glasdeur van melkglas
- ATAG Matrix Gaskookplaat met grillplaat. ATAG heeft geen grillplaat dus zelf later gekocht.
- Keukenmengkraan aanpassen met handdouche
- Handgreep uitgezocht
- Plaatsing en montage keuken 10 april 2020
22-jan-20 Mail vestigingsmanager. Aanpassing van verlichtingspunt doorgegeven. Melkglas bestaat niet en krijgen gewoon glas.
10-apr-20 Afspraak plaatsing en montage keuken. Plaatsing en montage geannuleerd omdat de kleur niet goed was.
17-apr-20 Afspraak plaatsing en montage keuken. De frontjes zijn afgekeurd maar de keuken wordt toch afgeleverd en een week later zullen de goede frontjes worden gemonteerd. Vrije dag genomen.
20-4-2020 De keuken wordt geplaatst. Keukenblad - het gasfornuis is op de verkeerde plaats uitgespaard. Vrije dag genomen.
- Keukenblad - de spoelbak past niet in het blad
- Kraan - verkeerde kraan geleverd zonder handdouche
- Kraan - de hals van de kraan schiet eruit als de kraan worden opengedaan.
- Bovenkastje - uitsparing van de lampjes zit onder de kast
- Handgreep - een te weinig
- Spoelkastje - achterwand moet door middel van een uitsparing nog worden geplaatst
-Afzuigkap - advies eerst te tegelen en vervolgens ophangen
- Frontjes
Direct telefonisch contact opgenomen met keukenadviseuse en zij vraagt of ik alles op de mail wil zetten. Afgesproken dat we vrijdag 27 april langskomen om alles door te nemen. Direct aangegeven dat we alles in een keer willen en niet elke keer iets.
21-4-2020 Montage van apparatuur. Nooit verteld dat het twee dagen zou duren en dus ook geen rekening mee gehouden. Vrije dag genomen.
27-4-2020 Alle zaken die niet goed zijn doorgesproken.
- Nieuw keukenblad voor gasfornuis
- Leverancier komt spoelbak passend maken in keukenblad
- Kraan - Er wordt verteld dat er een mail is verstuurd dat de kraan niet meer leverbaar is. Alleen waren ze vergeten de mail te versturen. Vervolgens krijgen we te horen dat we bij moeten betalen.
- Bovenkastjes worden niet meer geleverd met verlichting in het kastje. Afgesproken wordt dat de huidige spotjes in het kastje worden geplaatst en een plank onder het kastje wordt gemonteerd.
- Handgreep is besteld
- In het aanrechtkastje wordt de achterwand geplaatst
- De afzuigkap zal worden opgehangen ondanks advies van de monteur
Afgesproken wordt dat wij een bevestiging per mail krijgen. Wat is ons verbaasd is dat tijdens het hele gesprek de vestigingsmanager achter zijn bureau blijft zitten (zonder klanten) en niet eens de moeite neemt om even langs te lopen en eventueel excuses aan te bieden.
28-apr-20 Keukenadviseuse stuurt een mail. Hierin staat dat alles naar onze tevredenheid zal worden opgelost. We hadden nadrukkelijk gevraagd of zij alle besproken punten op de mail wilde zetten om misverstanden te voorkomen. Uiteindelijk hebben we dat zelf nog maar een keer gedaan. Tevens geeft keukenadviseuse aan dat zij alles heeft doorgegeven aan de serviceafdeling
11-5-2020 Klantenservice gebeld. Gevraagd hoe het met onze keuken staat. Het antwoord is dat er geen mail is binnengekomen van Tulp uit Rotterdam
15-5-2020 Klantenservice belt. Ze hebben de mail van Tulp Rotterdam ontvangen. Bijna 3 weken later.
20-5-2020 Klantenservice mailt. Werkblad, kraan, plaat voor bovenkastje, frontwissel en handgreep zijn besteld
26-5-2020 Klantenservice Bodette van Dijk mailt. Geeft aan dat aankomend service bezoek de afzuigkap wordt opgehangen, de uitsparing voor de kookplaat juist is aangegeven en dat de monteurs een uitsparing maken in de achterwand van de spoelkast voor de afvoer
juni Leverancier spoelboek. Spoelbak is passend gemaakt en tape kan er af. Vrije dag genomen.
22-6-2020 Klantenservice gebeld. Gevraagd hoe het met onze keuken staat. In week 27 verwachten ze dat alles klaar en binnen is.
21-jul-20 Servicemonteurs komen. De monteurs zijn 3/4 dag bezig geweest om de alle frontjes opnieuw te plaatsen, de keukenkraan te vervangen, de afzuigkap op te hangen, het keukenblad te plaatsen en de achterwand van het spoelkastje passend te maken. Wat blijkt het bovenkastje is beschadigd en het frontje van de hoeklade is ook beschadigd. De monteurs maken een formulier voor een nieuw kastje en frontje. Monteurs denken dat het niet lang duurt. Vrije dag genomen.
23-jul-20 Klantenservice gebeld. Het formulier van de monteurs was nog niet binnen. We geven door dat we in het bovenkastje verlichting willen en dat de onderkant van kastje gewoon meegespoten kan worden in de goede kleur. Tevens vragen we of dit bevestigd kan worden via de mail. Helaas zitten we nu nog op de mail te wachten
28-aug-20 Klantenservice gebeld. Gevraagd hoe het met onze keuken staat. Ze wilden net gaan bellen dat alles binnen is. We maken een afspraak voor 12 oktober
12-okt-20 Servicemonteurs komen Ondanks dat we hebben doorgegeven dat we het bovenkastje aan de onderkant gespoten willen hebben in dezelfde kleur, krijgen we toch een kastje waar weer de onderplaat opgeschroeft moet worden. Het frontje wordt geplaatst op de hoeklade. Vrije dag genomen.
13-okt-20 Klantenservice mailt. Vraagt of alles naar wens is. Mail teruggestuurd dat na het inruimen van de hoeklade de lade tegen de de andere lade's aan komt
14-okt-20 Klantenservice belt. Er wordt een afspraak gemaakt om de keukenlade te stellen.
16-okt-20 We kunnen eindelijk de keuken gaan tegelen. De afzuigkap hangt niet waterpas een afwijking van 1 1/2 centimeter en de kraan is los. Zelf de afzuigkap waterpas opgehangen en de kraan weer vastgezet.
19-okt-20 Mail van Klantenservice. Ze nemen contact op na 24 november en als de keuken 100% naar wens is opgeleverd nemen ze telefonisch contact met mij op om een gebaar te maken voor de langlopende service
24-nov-20 De keukenlade zal worden gesteld. Monteur is geweest en zegt dat hij er niets aan kan doen en dat we de lade's met twee handen moeten opdoen. Ik ontplof en heb direct de klantenservice gebeld maar die is 's middags gesloten. Vervolgens heb ik Tulp in Rotterdam gebeld waar ik een keukenadviseur heb gesproken. Monteur heeft contact opgenomen met zijn teamleider. De monteur zegt verder niets te kunnen en alleen een lade te kunnen stellen. Dat heeft geen zin want dan is nog steeds niet het hele probleem verholpen en geeft het advies om de lade met twee handen open te doen? Het voorstel van de keukenadviseur was om naar de winkel te komen maar dat kost me weer een vrije dag en ik heb geen idee wat ik daar moet doen. Keukenadviseur neemt contact op met het hoofdkantoor en zij zullen weer contact met ons opnemen. Vrije dag genomen.
24-nov-20 Mail gestuurd met Excel overzicht en ongenoegen over de monteur
24-nov-20 Klantenservice heeft contact opgenomen. Ze geven dat ze een nieuwe monteur zullen sturen maar dat zal waarschijnlijk pas volgend jaar 2021 worden.
25-nov-20 Gebeld door Klantenservice. De teamleider zal langskomen op 7 december
30-nov-20 Mail van keukenadvisese van showroom in Rotterdam Ze pleit er voor dat het spoedig wordt opgelost en ze heeft navraag gedaan bij de service afdeling en heeft begrepen dat de teamleider komt
7-dec-20 Er komt een monteur en niet de teamleider zoals aangegeven. De monteur is geweest en heeft de lade's gesteld en de lade loopt niet meer tegen de andere lade aan. Wat jammer is, maar niet te verhelpen tenzij er weer nieuwe frontjes worden besteld, is dat de nerven niet gelijk lopen en ook de lade's niet gelijk zijn. Vrije dag genomen.
8-dec De klantenservice belt en vraagt of alles nu naar onze zin is. Ik geef aan dat het jammer is dat Tulp zich weer niet aan de afspraak houdt en een monteur stuurt in plaats van de teamleider. Tevens vraag ik naar het gebaar en er wordt aangegeven dat ik dat per mail zal ontvangen. We ontvangen mail met het gebaar Ik citeer: "Wat ik u aan kan bieden voor de langlopende service is een dinerbon of een wooncheque ter waarde van € 100,-. Graag hoor ik waar uw keuze op is gevallen."

En de familie leefde nog lang en gelukkig!
“Komt afspraken niet na”
Betreft Marquardt Keukens Door Unsurorlu op donderdag 26 nov 2020 20
In eerste instantie lijkt het erg tegemoet komend. Voordat de keuken wordt geplaatst krijg je een eerste tegenvaller, ze kunnen zogenaamd de vaatwasser niet op tijd leveren. Na veel protest en dreigen dat je dit niet accepteert en bestelling zult annuleren, kunnen ze schijnbaar de vaatwasser toch wel leveren. Afgesproken dat de deurgrepen allemaal op een lijn zullen zijn, maar toch zijn er deuren die niet in lijn zijn. Na veel heisa, willen ze de deurtjes op een lijn zetten. De moderne oven is luid en maakt rare geluiden, Marquardt zegt dat ik bij de leverancier moet aankloppen. Het adres van de leverancier welke je krijgt is niet bereikbaar. Communicatie houdt Marquardt hierover af. Slechte bedrijf komt zijn afspraken niet na!
FOTO VAN UNSURORLU
“Annulering binnen 24 uur”
Betreft KeukenConcurrent Door Melkert op maandag 26 okt 2020 20
Schandalig. We hebben bij keukenconcurrent een keuken laten berekenen en die kwam op 27000 euro maar de actie was 50% korting dus 13500 euro maar niks aanbetaald. Thuis alles nog berekend blijkt dat ze gewoon te duur is dus binnen 24 uur via mail geannuleerd en nu moeten we 5 % annuleringskosten betalen Dus voor een beetje rekenen moeten we 658 euro betalen.
“Juridische trucjes”
Betreft IKEA Keukens Door Martin op zaterdag 25 jul 2020 20
Op 19 juli 2020 ga ik met mijn ontwerp uit de keukenplanner naar IKEA in Haarlem om de keuken te bestellen. Na enige tijd vertelt de verkoper mij dat het gekozen front TINGSRYD uit de handel is. Dat is vreemd want deze frontjes staan in de webwinkel van IKEA, ze staan in de keukenplanner van IKEA, én in de showroom in Haarlem staat een complete keuken met TINGSRYD frontjes. Ik vind dit misleidend, als IKEA iets niet kan leveren dan moet het ook niet worden aangeprezen via de verkoopkanalen. Maar vooruit dan maar, ik kies voor andere frontjes (KUNGSBACKA) waardoor de keuken een paar honderd euro duurder wordt. Dit is wel een teleurstelling maar goed, het is te accepteren want deze frontjes zijn ook mooier dan de TINGSRYD.

Op 23 jul 2020 heb in de winkel bij een verkoopafspraak met Liesbeth R. De keuken werd in het systeem gezet en besteld. Het was een prettig gesprek en ik kreeg nuttige tips en advies. Drie artikelen konden echter niet aan de order worden toegevoegd, maar die kon ik wel uit de winkel zelf meenemen. Ik vond dat vreemd. Waarom worden deze artikelen buiten de keukenorder om verkocht? Waarom moet ik die zelf los kopen? Het is onhandig. Nou vooruit dan maar, ik ga ze zelf wel uit het magazijn halen.

Een ander artikel, te weten KUNGSBACKA ladefront 60x40 antraciet (artikel 703.373.48), kon óók niet aan de order worden toegevoegd. Dit artikel was niet leverbaar maar óók niet voorradig in de winkel, en kon ik dus niet meteen meenemen. Dit artikel werd op een "shopping list" gezet en die moest ik dan zelf handmatig maar via het internet bestellen. Dit vond ik wel heel erg raar. Waarom kan IKEA een bepaald artikel niet toevoegen aan een order en moet de klant dit zelf via het internet bestellen? Een vreemde gang van zaken, maar vooruit dan maar, ik bestel ze wel via de website.

Ik ging naar huis en probeerde de twee stuks KUNGSBACKA frontjes te bestellen. De website vertelt mij echter dat dit artikel niet besteld kan worden en ook nergens voorradig is. Nu heb ik dus een probleem; mijn bestelde keuken is niet compleet. IKEA heeft mij nu een incomplete keuken verkocht en de ontbrekende frontjes zijn niet verkrijgbaar.

Om een oplossing te vinden bel ik met het support team in Haarlem. Men geeft aan dat niet bekend is wanneer het frontje weer voorradig is. Ook kan en wil men niet garanderen dat ze ooit nog zullen komen. Ik denk aan het TINGSRYD fiasco. Misschien bestaan die frontjes wel helemaal niet meer en ik ben bang dat ik ze nooit meer kan krijgen. Mij wordt verteld dat ik zelf regelmatig op de website moet gaan kijken om deze ontbrekende onderdelen te bemachtigen. Ik vraag of het een week duurt, een maand, een jaar of langer. Dit kan men niet beantwoorden, ik moet zelf maar af en toe op de website kijken. Dit is wat mij betreft geen aanvaardbaar antwoord. Ik geef aan dat ik dit slechte klantenservice vind.

Ik vraag om een garantie dat dit frontje ooit weer leverbaar wordt. Dit wil men mij niet geven. Ik vraag om een alternatieve oplossing. Die wil men mij niet geven. Ik vraag om een datum waarop dit frontje weer geleverd kan worden. Die wil men mij niet geven. Vervolgens vraag ik om annulering van de order. Dit is niet mogelijk omdat er een maatwerk werkblad bij zit. Ik vraag of we een deadline kunnen afspreken, bijvoorbeeld als het frontje niet binnen 12 weken leverbaar is, dat ik de keuken dan kan retourneren. Dit weigert men; ik kom niet meer onder mijn incomplete keuken uit.

Nu wil ik IKEA in gebreke stellen, maar hier komt de juridische aap uit de mouw. Het niet leverbare frontje is bewust buiten de order gehouden, zodat ik juridisch gezien deze frontjes dus eigenlijk helemaal niet gekocht heb. Ik kan IKEA dus ook niet dwingen ze mij te leveren, én ik kan IKEA niet in gebreke stellen met betrekking tot de levering van de order. Deze frontjes zijn helemaal geen onderdeel van de order, en dus is IKEA niet in gebreke.

IKEA heeft mij dus willens en wetens een incomplete keuken verkocht en de niet leverbare frontjes bewust buiten de order gehouden, om juridische aansprakelijkheid te vermijden. Ik vind dit werkelijk een schandalige manier van zaken doen. Ik koop een keuken van 3100 euro, die niet compleet is, en IKEA verschuilt zich achter zo'n flauw trucje om niet verantwoordelijk te zijn voor de levering van de complete keuken.

Ik beschuldig IKEA bij deze dan ook van misleidende verkooppraktijken. IKEA heeft mij misleid door te zeggen dat ik de ontbrekende frontjes online zou kunnen bestellen, terwijl dit niet het geval is. De verkoper had ook zelf online de voorraad kunnen bekijken om mij te behoeden voor dit probleem. Door deze misleiding ben ik akkoord gegaan met de order voor een incomplete keuken omdat ik veronderstelde dat de verkoper de waarheid sprak en dat de frontjes dus gewoon online te bestellen zouden zijn. Wanneer ik had geweten dat deze frontjes niet leverbaar zijn, dan had ik de hele keuken niet gekocht.

Ik koos juist voor IKEA omdat het een betrouwbaar bedrijf is, en de gemiddelde "keukenstunter" doorgaans niet betrouwbaar is. Nu krijg ik een dergelijke truc voor mijn kiezen, waarbij mij een incomplete keuken is verkocht die ik niet kan annuleren. Of de ontbrekende frontjes ooit nog zullen komen, daar weigert IKEA iets over te zeggen.
“Keuken kan niet geleverd worden”
Betreft Keuken Kampioen Door Redouan op woensdag 15 jul 2020 20
We zijn niet te spreken over de groep sturen aangetekend brief die gaag mooi terug zonder he t te openen ik wil gewoon iedereen waarschuwen want ze zijn lief alles kan daarna kan niks meer. Willen wel met boetes komen en annuleringskosten wij hebben nooit wat geannuleerd wij gaan alleen niet akkoord met de keuken die jullie willen geven. Daarnaast staat er in de overeenkomst geen handtekening als we dan toch op de regels moeten letten. nooit meer voor ons.
“Verloop annulering”
Betreft KeukenConcurrent Door Gokhan op woensdag 15 jul 2020 20
12 juni wezen kijken voor een keuken. Onder valse voorwendselen keuken van € 15.000 verkocht aan mijn partner, moest gelijk een aanbetaling van €2.250 doen anders kreeg ze de korting niet, wat later blijkt dat ze bijna elke klant zo binnenlokken. 13 juni dag later persoonlijk langsgeweest om de hele boel te annuleren. Oke was geen probleem. 14 juni mail verstuurd eist mijn aanbetaling terug. Moest het regelen met juridische afdeling van hun wat niet telefonisch te bereiken is. Uiteindelijk 3-4 weken verder, werd gebeld door de afdeling. Kon de keuken niet kostenloos annuleren. %5 van de ' aankoopbedrag' wat nog niet eens vast stond moest er betaald worden. Ten slotte kon het bedrag met hele gezeik verlaagd worden naar € 560,. Bedrag werd verrekend met de aanbetaling. Dat dus voor een keuken dat ik niet wilde kopen en binnen 48 uur geannuleerd heb. Dat is snel verdiend! Zelfs als je een hypotheek van 3 ton neemt heb je een bedenktijd van 3 dagen. Trap er niet in mensen. Waardeloos bedrijf.
“Annulering kostte 1000 euro”
Betreft Brugman Door Grietje op maandag 22 jun 2020 20
Helaas hebben wij alle ervaringen met Brugman keukens te laat gelezen. De algemene consensus is toch wel dat ze net iets te graag verkopen. Dit op zichzelf is geen straf, maar eerlijk is het allemaal niet! Gewoon een aantal tips; ze azen op een handtekening, teken dus pas als je echt zeker weet dat dit de keuken is die je wil kopen en belangrijker nog teken pas als deze compleet samengesteld is. Na het tekenen kan je vanzelfsprekend dingen nog wijzigen. Maar dit draait dan waarschijnlijk wel op een meerprijs uit. En als je dan nog wilt annuleren zit binnen 2 dagen vast aan 5% annuleringskosten en na 2 dagen aan 30% dus annuleren is dan niet goedkoop. De lopende actie loopt altijd bijna af dus moet je wel snel tekenen om van de korting gebruik te maken..... Trap hier niet in. De actie liep alleen deze week nog zeiden ze. Wij zijn overgehaald om te tekenen anders zou de actie korting niet meer gelden. Toen wij een paar dagen later in de showroom kwamen was de actie net verlengd.... heel toevallig allemaal. Wij hadden alle maten zelf aangeleverd zodat er een goede tekening en offerte gemaakt kon worden. Na het tekenen thuis helaas moeten concluderen dat ook hier weinig van klopte. Alle kasten waren minder hoog dan gevraagd. Bel je dan om dit aan te geven wordt gezegd bel aan het einde van de week maar terug dan is de betreffende verkoper er wel weer. Gelukkig hadden we toen wel de algemene voorwaarden gekregen (welke je pas krijgt nadat je getekend hebt) waarin de annuleringsvoorwaarden vermeld staan. Want na 2 dagen zijn de kosten dus 30%, dit kan natuurlijk toeval zijn...... Maar zo voelt het niet. Wij hebben de keuken geannuleerd omdat er net iets teveel dingen voelde als misleiding en oneerlijkheid. Dit kost ons bijna €1000!, maar wel een wijze les rijker! Persoonlijk kopen wij er nooit geen keuken meer. Gaat u dit wel doen..... Laat een memorecorder mee lopen met uw verkoopgesprek. Want na het tekenen weten ze van de gemaakte afspraken plots niks meer af. Ik hoop dat u wat heeft aan mijn ervaringen!
“Willen dit helemaal niet”
Betreft KeukenConcurrent Door Sabouri op woensdag 13 mei 2020 20
Super ontevreden, liep afgelopen jaar met mijn vriendin keukenconcurrent Arnhem binnen. Puur met intentie om bedragen en voorbeelden te zien. De verkoper won ons vertrouwen en liet ons formulieren tekenen puur om ons wensen en keuzes te bewaren, de keuken zou een bedrag van bijna 9 duizend euro kosten! Wij liepen de winkel uit. En via Whatsapp had ik de weken erna 2x gevraagd voor een tweede gesprek, maar de verkoper was steeds ziek en had geen rooster omdat de hoofdkantoor dicht was! Wilde wel snel afspraak maken voor inmetingen bij ons thuis. Ben niet eens voor tweede gesprek geweest en er was al iemand thuis voor inmetingen! De verkoper heeft tijdens de eerste gesprek niet de algemene voorwaarden overhandigd! Heeft niet over annuleringskosten kosten gehad! Dit heb ik ook als bewijs in mijn whatsapp gesprekken met hem, geeft aan dat hij niet daarover heeft omdat er nooit bij hem annuleringen zijn! Dit betekent niet dat hij als verkoper dit soort super belangrijke informatie niet aan mij doorgeeft. Ik net afgestudeerd en hoe kan ik een keuken van 9 duizend euro betalen! Ik heb hem heel snel gevraagd dat ik het niet meer wil, ik wil geen keuken! Wij hadden niet volledige informatie vanaf het begin! Wij wilden puur bedragen en voorbeelden zien. En nu jaar later ongeveer werd ik gebeld dat als ik het wil annuleren dan moet ik 30% betalen! Ik vraag dat ik een klacht wil indienen krijg ik verkeerde mailadres door! Die niet bestaat! Het is echt ongelofelijk, het is alsof ik voor niks werk! En ik werk in de zorg! Hoe kunnen jullie dit ons aandoen? 1 gesprek gehad en nu moet bijna 3 duizend euro annuleringskosten betalen. Ik zou graag hulp willen want dit kan gewoon niet.
FOTO VAN SABOURI
Annuleringskosten
“Waarschuwing”
Betreft Keukenmaxx Door Eiseman op woensdag 22 apr 2020 20
Blijf weg van Keukenmaxx, een ondeskundig en onbetrouwbaar bedrijf! Daar we aan het oriënteren waren naar een keuken voor onze nieuwe woning, zijn we door Keukenmaxx Hoofddorp benaderd voor een oriënterend gesprek. Het gesprek zou niet langer dan 1,5 a 2 uur duren, reden waarom wij de afspraak hebben gemaakt en ons dochtertje van 4 meegenomen. De afspraak was om 10 uur gepland. Daar gearriveerd zijn we zeer vriendelijk ontvangen en uitgenodigd door een verkoper om het gesprek te voeren. 5 minuten later kwam een tweede verkoper om aan het gesprek deel te nemen.

Nadat deze twee verkopers ons verder het gesprek hebben ingetrokken, kwam uiteindelijk ook de filiaalmanager erbij. Om 3 uur later de mededeling te krijgen dat zij een hele mooie offerte in elkaar zouden zetten en dat wij even geduld moesten hebben. Tijdens het lange wachten kwamen de verkopers en de filiaalmanager één voor één bij ons langs om ons te vragen om geduld te hebben en ons geen zorgen te maken over ons dochtertje die in goede handen was bij de twee gastvrouwen.

7,5 uur nadat wij het gesprek in zijn gegaan, kwamen de 2 verkopers en de filiaalmanager triomfantelijk bij ons aan tafel met de mededeling dat het gelukt was en dat wij op dat moment de offerte moesten tekenen. Vermoeid van de lange dag, enigszins verwart vanwege onze aandacht en zorg die uitging naar ons dochtertje en overweldigd door al het aandacht en nieuwe informatie, zijn we overgehaald om de offerte te tekenen.

Een paar uur later echter, nadat deze hele ervaring enigszins was weggezakt, zijn we de offerte goed gaan doornemen en hebben ontdekt dat daar grote fouten in waren gemaakt. Gelijk de telefoon opgepakt om in contact te komen met Keukenmaxx. Echter na een hele ochtend te hebben gebeld is ons pas om 13 uur gelukt om iemand van Keukenmaxx te bereiken. Zij heeft ons beloofd dat wij gelijk gecontact zouden worden door een verkoper. Maar na de hele middag te hebben gewacht zijn we door niemand van Keukenmaxx gecontact. Hetgeen in schril contrast stond met de manier waarop wij, een paar uur daarvoor, niet door één, niet door twee verkopers maar door drie verkopers (inclusief filiaalmanager) en twee gastvrouwen met aandacht zijn omringd.

Nu dat zij de getekende offerte binnen hadden gehengeld, vonden zij kennelijk niet meer zo belangrijk om ons te woord te staan, ondanks het feit dat het ging om fouten die Keukenmaxx zelf had gemaakt.

Daar het hier ging om een grote opdracht ter waarde van bijna €40.000,- hebben wij met een knoop in ons maag en geknakte vertrouwen in Keukenmaxx, de offerte diezelfde avond nog geannuleerd. Om niet lang daarna achter te komen dat in de offerte van Keukenmaxx niet alleen fouten waren gemaakt wat betreft de uitrusting, maar ook ontwerpfouten bevatte. Daar komt nog eens bij dat aan het licht is gekomen dat leugens als argumenten zijn gebruikt om ons zo lang mogelijk in de zaak aan het lintje te houden om de druk op ons zo hoog mogelijk op te voeren totdat we ons bezwaard hebben gevoeld om hun offerte niet te tekenen.

Wees gewaarschuwd dat Keukenmaxx een onprofessionele, ondeskundige en onbetrouwbare partij is die alles uit de kast halen, hoe immoreel ook, om van klanten misbruik te maken! En zodra ze hun doel hebben bereikt en de klant hun offerte hebben laten tekenen, ineens geen tijd meer hebben om de klant te contacten als het gaat om het rechtzetten van hun eigen fouten. We zullen nooit meer maar een voet zetten bij deze cowboy-firma!
“Annulering binnen 24 uur”
Betreft Keuken Kampioen Door corrie op dinsdag 17 mrt 2020 20
bij mij is precies hetzelfde gebeurt ,er werd mij niet verteld bij annulering dat het mij geld zou kosten vandaag een telefoontje gekregen dat ik moest betalen vorr de annulering .Ik zei tegen die man dat ik nooit en te nimmer een keuken koop bij zulke mensen.Wat zijn die stiekem en doordacht zeer onfatsoenlijk .Een zeer slecht gevoel aan overgehouden.

Toelichting ontvangen 18 maart 2020: het was in weert remy de wild heeft mij geholpen bij keukenkampioen. ik ging voor een offerte duidelijk gezegt dat ik mij gewoon wilde laten informeren hoe en wat omdat ik mijn oude apparatuur wilde behouden wat het mij gaat kosten. zo gezegt zo gedaan vraagt hij om een koopdeal 3 keer gezegt wil 24 uur bedenk tijd . ik kreeg totaal geen ruimte voor mezelf heb toen getekend paar uur later thuis had ik al spijt. de volgende morgen al vroeg ongedaan gemaakt  nu  moest i k boete gaan betalen dat wordt een behoorlijk bedrag zei hij ik zei dat kan ik niet betalen. heb de hoorn erop gelegt. gisteren word ik gebeld door een collaga van hem dat  mij dat flink geld ging kosten heb hem het een en ander uitgelegt hij ik heb getekend, ik heb opgehangen.
“Luchtfietserij”
Betreft Keukenoutletstore Door Sander op vrijdag 31 jan 2020 20
Alleen maar praatjes maar leveren ho maar. Continu aant lijntje gehouden met zogenaamde oplossingen. Zelfs meermaals klaar gestaan omdat ze zouden leveren. Maar helaas niet eens het fatsoen om te bellen dat ze niet komen. Gelukkig m'n geld terug.

Aanvulling ontvangen 3 februari 2020: Ik heb destijds 24-10-2019 een keuken besteld. Die op voorraad zou zijn. Na 3 weken eens gebeld wanneer die geleverd zou worden. Toen was er iets fout gegaan zeiden ze. De week er op zou die geleverd worden. Echter toen was de keuken beschadigd. De week daar op was de keuken vertraagd tijdens transport. In tussen had ie me een andere keuken aangeboden om het zo snel mogelijk te kunnen leveren. Meermaals contact gehad. Waarna de eigenaar het zelf op zou pakken. Want zoals ie zelf beweerd moest het niet nog eens fout gegaan. En verschool hij zicht achter zn personeelsleden.

Na vele loze beloftes die niet nagekomen werden. En waar ik zelf achteraan moest bellen om dit te horen. Nog geen keuken. In tussen hadden ze te kennen gegeven dat het eerste bedrag was terug gestort ivb een andere keuken en dat ik een afterpay link zou krijgen. Echter werd er niet gezegd wat het nieuwe bedrag werd. ( allemaal vaag ). Ondanks alles bleven ze wel na veel verzoeken reageren en beloftes maken over de levering. Na de kerst was echter wel de laatste druppel in de emmer. En het vertrouwen geheel weg.

Ik was voor mn werk in de buurt van bilthoven, en ben maar eens langs gegaan. De showroom waar ze over spraken. Is niks meer dan 1 keukenblok in een vitrine. Van een waarschijnlijk leeg staande winkel. Daarna door gereden naar het kantoor adres. Dit was gewoon een flat. Dat is natuurlijk geen kantoor. En al helamaal niet zoals hij het telefonisch over laat komen. Mn eigen conclusie is dan ook dat het een luchtfietser is. En waarschijnlijk niet leverd. Omdat zn leveranciers het vertrouwen in hem hebben opgezegd. Echter tot op heden heb ik de keuken niet geannuleerd. Verwacht echter niet dat ze hem ooit gaan leveren. Heb dan ook al niks meer van ze vernomen vanaf 27-12-2019 na dat ik mn mening over zn onderneming heb gegeven .
“Toch weer moeilijk bij annuleren”
Betreft Keuken Kampioen Door Jordi Drieman op dinsdag 21 jan 2020 20
Let op de annulerings clausule! Trap niet in de verkooptrucs. Hartstikke nep. Tweede Kerstdag bij keuken kampioen Utrecht langs gegaan voor een oriënterend gesprek. Waren goed geholpen en kregen een nette uitleg en een schets van de keuken. Uit de optelling van de offerte kwam een zeer dure keuken tevoorschijn van €38.000. Dit is ver boven ons budget en we konden daar niks mee. De verkoper zou even kijken wat hij kon doen en binnen 2 minuten waren ze gezakt naar €20.000. Omdat we nog volledig in een oriënterende fase zitten en we totaal geen idee hadden wat voor apparatuur ze op de offerte hadden gezet mocht alles nog aangepast en gewijzigd worden. We kregen zelfs een boek mee om lekker in te bladeren. Echter als we tweede kerstdag niet zouden tekenen dan zou de keuken €26.400 kosten omdat de korting niet meer zou gelden. Aangezien alles toch gewijzigd kon worden en de keuken op afroep zou zijn hebben wij (heel stom) getekend. We hadden het zelfs nog over 2 weken bedenktijd (die je standaard via internet aankopen krijgt). Op de vraag of we bekend waren met de CBW voorwaarden antwoorden wij nee, echter werd hier niet verder op ingegaan en zeker niet over een "annuleringsclausule".... Op de terugweg naar huis zat het ons al niet lekker want waar was deze €20.000 op gebaseerd en bij wijziging van de apparatuur zou de prijs toch ook om of om laag gaan....We hebben direct gemaild dat we de aankoop wilde annuleren (binnen 4 uur na tekenen). 2 dagen later hebben wij telefonisch contact opgenomen. We kregen toen te horen dat het nu allemaal via het hoofdkantoor / juridische team loopt. En ze niets meer voor ons konden doen in het Utrecht filiaal. Vreemd natuurlijk want alles kon gewijzigd worden. Nu bijna een maand later hebben we een reactie en een factuur voor 5% van de uit de lucht gegrepen €20.000 en moeten we €1000 betalen voor niks. Wat een ellende en een nare werkwijze van de Keuken Kampioen. Als ze niet hadden gepushed om te tekenen dan hadden we zeker terug gekomen. Maar kennelijk is dit hun werkwijze met een hele nare nasmaak.
“Annuleren”
Betreft Brugman Door Carola op zondag 22 sep 2019 19
Met een hele grote boog om dit bedrijf heen lopen. Dat is mijn advies voor Brugman keukens. Met slimme manipulatie trekken ze een handtekening uit je. Terwijl je eigenlijk niet kwam om al te kopen. (Wat ben ik dom geweest, dacht: het geeft niet heb toch bedenktijd (en het voelde heel onbeleefd om niet te tekenen na alle moeite van de verkoper) Niet dus, geen bedenktijd. Wel 500 euro armer. En dat omdat ik snel gereageerd heb met een aangetekende brief binnen 2 werkdagen en daarna voor bevestiging van de annulering er achteraan ben blijven gaan (want die kwam maar niet en de keuken bleef in het systeem staan). Anders was het bedrag om te kunnen annuleren nog veel hoger geweest. Zo zaken doen, was voor mij onvoorstelbaar. Tot na dat moment. Noem het te goed van vertrouwen. Noem het dom. Snap nu hoe mensen iets kunnen bekennen wat ze niet gedaan hebben. Bij mij was dat met die handtekening net zoiets. Je zit heel lang, ze werken in detail uit, wijzen aan waar je moet tekenen en je doet het als een robot, terwijl je niet wilt. Absurd, hoe de menselijke geest werkt. Spelen ze heel knap op in. Bah. Maar, in ieder geval: les geleerd. Wel een dure les. Een hele vieze smaak in mijn mond.Telkens wanneer ik aan deze geschiedenis terug denk. Dat is wat ik aan dit avontuur over gehouden heb.
“Annulering”
Betreft Keuken Kampioen Door Mariska Venema op maandag 16 sep 2019 19
We waren aan het oriënteren voor een keuken, met de hand is een opzet door de verkoper uit getekend. We konden alleen die middag dezelfde
prijs krijgen. Met de mes op de keel getekend en binnen 24 uur order geannuleerd. Dit betekent gelijk 500 euro aan kosten en een juridische afdeling die wordt ingeschakeld. Echt belachelijk gezien de effort die men in ons heeft gestoken (2 uur met bitterballen), we hebben niet eens een 3D tekening. Les geleerd: alleen een offerte laten opstellen en als je het echt zeker weet, na een nacht slapen, tot een order komen. Het enige wat telt is geld verdienen of bij mensen afhandig maken, de klant staat niet centraal!
“Hoe omgaan met annulering”
Betreft Keuken Kampioen Door Hebers op maandag 1 jul 2019 19
Keuken gekocht, waarbij de verkoper een mooie opstelling had gemaakt, alleen met hantering van de verkeerde maten (wel de juiste doorgegeven). De volgende ochtend gelijk aangegeven dat deze opstelling niet mogelijk was. Of ik bij annulering maar even 30% wilde betalen, terwijl het hun fout was. Uiteindelijk heeft mij dit een jaar gekost (met behulp van DAS, maar met het juiste advies van Consuwijzer (die adviseerde mij de keuken niet te annuleren, maar de overeenkomst na te laten komen, wat KK dus niet kon), om hier kosteloos vanaf te komen.
“Annulering binnen 48 uur”
Betreft Wooning Door M.N. op maandag 20 mei 2019 19
Waardeloos bedrijf! Ik zou er met een hele grote boog omheen lopen en hier NOOIT naar binnen gaan. Annulering binnen 48 uur. Na bestudering van de overeenkomst stuitte wij op een aantal zaken die niet klopten en wij nooit in de winkel hebben kunnen zien en waar wij het gevoel hebben te zijn misleid en wij daarom de hele overeenkomst nietig willen laten verklaren. Enige reactie is van de "financieel juridische zaken wooning" 5% betalen voor de administratiekosten...welke administratiekosten dan? Vrijdagavond overeenkomst getekend en zondagmorgen gecanceld. Niks geen admistratiekosten, jullie waren niet eens aan het werk toen. En wij hebben niet eens een 3D perspectief ontvangen de verkoper heeft niets bedacht bij hebben zelf alles bedacht dus was een makkelijke klus voor hem.

Op grond van de door de verkoper verstrekte informatie aan ons is deze opzettelijk niet juist met ons doorgenomen. De verkoper vertelde ons dat de keuken geleverd zou worden week 36 dat was volgens hem de week van 19 augustus. Toevallig de week dat we de keuken nodig hebben. Achteraf blijkt de verkoper dus bewust een andere week zei want de week van 19 augustus is week 34. De verkoper wist dat ook toen hij op zijn beeldscherm keek lijkt mij. En om vervolgens op de offerte te vermelden verwachte leverweek week 40. Als ik wel de juiste informatie van hem had gekregen, dan hadden we geen overeenkomst gesloten.

Ook de beloofde "dure" spoel ladekast is hij niet nagekomen, op de offerte staat een uittreksysteem namelijk de "triple xl front 56 liter hailo" wij kunnen dat bij ondertekening niet weten en hadden vertrouwen in de verkoper dat hij zou gaan bestellen wat hij beloofde.

Er is sprake geweest van een intimiderende handelspraktijk, omdat wij er een nachtje over wilden slapen maar dat werd niet geaccepteerd, ik voelde me onder druk gezet, zelfs toen ik zei dit niet prettig te vinden om zo benaderd te worden ging het door. Ik voelde mij duizelig en niet lekker worden door deze benadering en dat heb ik aangegeven maar het ging door. Als er geen sprake was geweest van deze oneerlijke handelspraktijk, dan hadden wij nooit de offerte getekend.

Wij willen dat deze overeenkomst kosteloos vernietigd word op grond van oneerlijke handelspraktijken.

ik zeg NOOIT meer WOONING! Wees gewaarschuwd!

Hieronder het bijzonder klant(on)vriendelijke antwoord per email van de afdeling FINANCIEEL JURIDISCH ZAKEN WOONING:

Geachte heer, mevrouw,

Wij hebben uw verschillende e-mailberichten in goede orde ontvangen en uw review gelezen. De inhoud hiervan is voorgelegd aan de directie. In navolging hiervan berichten wij u als volgt.

Wooning is een CBW- erkende firma en hanteert vanzelfsprekend de door de Centrale Branchevereniging Wonen opgestelde voorwaarden. Uiteraard rekening houdend met de omstandigheden. Echter is Wooning van mening dat er in deze niets te wijten valt onzerzijds. U heeft willens en wetens de handtekening geplaatst, waardoor er een overeenkomst is ontstaan, waar Wooning zich aan wenst te houden. Daar u hier anders over denkt worden er conform de algemene voorwaarden annuleringskosten in rekening gebracht.

In uw schrijven stelt u dat Wooning nog geen kosten heeft gemaakt en derhalve de annuleringskosten irreëel te vinden. Personeelskosten maken een deel van de annuleringskosten. De overige kosten komen uit winstderving, alsmede uit huisvestingskosten, advertentie- en reclamekosten, dekkingsbijdrage showroomartikelen, et cetera. De percentages aan annuleringskosten zijn vastgesteld door de Centrale Branchevereniging Wonen in samenspraak met de consumentenbond en als reëel bevonden.

De regeling ten aanzien van de annuleringskosten is een regeling die de consument tegemoet komt. Wooning zou immers gewoon nakoming kunnen vorderen van de overeenkomst en de goederen bij wijze van spreken bij u op stoep kunnen zetten en de volledige koopsom kunnen vorderen. In overleg met de betrokken partijen waaronder de Consumentenbond is een oplossing gevonden voor de situatie dat een levering in deze branche geen doorgang kan vinden vanwege een omstandigheid die in de risicosfeer van de klant ligt, te weten de annuleringskosten. Hiermee is een redelijk compromis gevonden tussen de gerechtvaardigde belangen van de verkoper om integrale nakoming van de overeenkomst te vorderen en daarmee dekking van diens kosten en noodzakelijk te realiseren winst en andersom het belang van de koper om niet met artikelen opgescheept te worden. Gelet op voornoemde verzoeken wij u ervoor zorg te dragen dat het gevorderde bedrag binnen 14 dagen na dagtekening op rekeningnummer staat bijgeschreven. Wij vertrouwen erop u hiermee volledig te hebben geantwoord.

Met vriendelijke groet, WOONING Keukens en badkamers
“Afspraken niet nakomen”
Betreft Keuken Kampioen Door Ilona Smolders op dinsdag 12 mrt 2019 19
Lang verhaal kort: KK komt afspraken niet na en wijst met de vinger naar de klant. Oplichterij.

Een onwijs teleurstellende ervaring met dit bedrijf/deze vestiging. In oktober zijn wij hier voor het eerst geweest om een keuken te bespreken die in mei geplaatst moest worden. Ruim op tijd dus. Zeker 6 gesprekken gehad, steeds ruim 2 uur daar gezeten. Onze grootste zorg was dat ze onze kastjes niet in de gewenste kleur (blauw) konden leveren. Al in december werd duidelijk dat dat wel kon, we waren toen heel blij met de verkoper. Hij had, zo dachten wij, echt z'n best voor ons gedaan. In de maanden daarop de keuken tot in detail geperfectioneerd. Vorige week (2 maanden voor de montage) zouden we de keuken in orde maken en bestellen. Kregen we te horen: "de kastjes kunnen tóch niet in blauw. Er is u iets verkocht dat niet bestaat." Toen waren we dus 5 maanden (!) na ons eerste gesprek.
Er was geen optie voor onze keuken, behalve als we grof meer geld zouden betalen dan het bedrag waarvoor getekend was. Daar pasten wij voor.

De woede en teleurstelling die wij voelden na al die uren ontwerpen en doorspreken, is niet te beschrijven. Daarna werd ons zelfs nog doodleuk gemeld dat wij dit 'allang wisten', omdat het al eerder gecommuniceerd zou zijn. Heel waardeloos om dit onze schoenen te schuiven. Waarom zaten we daar anders nog, als we al wisten dat de keuken niet kon zoals wij wilden?

Dit bedrijf komt gemaakte afspraken en beloftes niet na. Ik zou iedereen afraden iets te bespreken bij KK. Het enige waar we tevreden over waren, is dat we de keuken kosteloos konden annuleren ondanks het contract.
“Gelokt met een mooie korting”
Betreft Keuken Kampioen Door Eelko op woensdag 30 jan 2019 19
Op een blackfriday ben ik in de keukenkampioen vestiging Houten geweest waar ik ben geholpen. Op die dag uitgebreid en netjes geholpen en we hadden aangegeven slechts te willen oriënteren. Aan het einde van de dag onder grote druk gezet om te tekenen voor een keuken met de afspraak dat we daarna nog allerlei dingen mochten wijzigen. Toen we enkele dagen later terug kwam om nog wat dingen aan te passen kwam er voor iedere aanpassing duizenden euro's bij. Ook de zogenaamde fantastische korting die we hadden gekregen bleek onzin te zijn. Ook bleek toen de voorlichting niet goed te zijn geweest om bepaalde zaken, zoals de hoogte van het aanrechtblad, niet met ons besproken waren. Om dit nog aan te passen wederom zeer hoge kosten. We zijn dus binnen gelokt met een mooie korting, maar nadat de handtekening is gezet ben je aan de beurt. Nachten wakker van gelegen en uiteindelijk fors moeten betalen om nog te kunnen annuleren. Samengevat: Slechte voorlichting, misleidende verkooptechnieken, hoge kosten bij annulering, nadat er getekend is verdwijnt alle klantvriendelijkheid. Ben oprecht als klant nog nooit zo slecht behandeld door een bedrijf.
“Annulering uiteindelijk geaccepteerd”
Betreft Keuken Kampioen Door R. Jansen op donderdag 10 jan 2019 19
We zijn op zaterdag 8 december prima geholpen in de winkel in Weert. Totdat we na ruim 4 uur en tegen sluitingstijd nog niet helemaal overtuigd waren omdat we ons huis nog moesten verkopen en we dus onder het contract OVB aankoop nieuwe woning gezet hadden. Dit vond de verkoper maar niks en wilde dat wegstrepen. Maar wij wilde eigenlijk gewoon wat bedenktijd. We hadden nml nog geen twee jaar geleden voor ons huidige huis bij hen ook al een keuken gekocht naar alle tevredenheid. Na een vermoeide middag uiteindelijk die passage laten wegstrepen. Direct na thuiskomst voelde dat niet goed. Wat als het huis niet door zou gaan. Op zondag de order meteen binnen 48 uur geannuleerd. Dat werd op maandag echter niet geaccepteerd door de verkopers van Keukenkampioen Weert. Het zou 5% van de koopsom boete opleveren volgens hen. Nu na enkele weken in onzekerheid en een aangetekende brief naar het hoofdkantoor kregen we op woensdag 9 januari de verlossende brief van de juridische afdeling . Onze keukenorder is kosteloos geannuleerd. Uiteindelijk toch goed gekomen. Onze les is ...pas tekenen als je ECHT 100% overtuigd bent.
“Situatie bij directe annulering”
Betreft Tulp Keukens Door Jan Meeuws op zondag 23 dec 2018 18
We waren op zondag 16 december van plan om ons te oriënteren op een nieuwe keuken in Son. We begonnen bij Tulp keukens. We gaven duidelijk aan dat ons alleen wilde oriënteren, maar ze begonnen meteen met tekenen en noteren van alle gegevens. Ze deden alles om ons zo goed mogelijk naar de zin te maken en hielden ons zo lang mogelijk daar. Daarna werd het plaatje compleet gemaakt met apparatuur die er snel werd bijgezocht. Eerst met NEFF apparatuur omdat volgens de verkoper de beste was en later toen we aangaven werd dat we goede ervaringen hadden met ATAG werd alles snel verruild door ATAG. Toen wilde we naar huis moesten we nog wachten op de prijs. Op de bruto prijs werd een kleine korting gegeven en ze wilde graag zaken doen omdat ze die dag nog niet veel verkocht hadden en ik vandaag goede zaken zo kunnen doen. Ik gaf een paar aan dat ik eerst alles thuis wilde doorlezen. Maar ze bleven maar aandringen, want we konden nog later nog alles wijzigen en ze alles wel goed zo komen, totdat ik me uiteindelijk liet verleiden tot een tegenbod. Dat vonden ze wel heel laag, maar toen ik daar aan vast hield waren ze toch akkoord en hebben we de getekend. Na het tekenen kregen ook nog de GBW levereringsvoorwaarden. Ze hadden tijdens het gesprek daar geen uitleg over gegeven. Toen we thuis alles nog eens alles rustig na konden lezen wilde we toch nog veel veranderen en voelde we ons erg onder druk gezet om te tekenen. We hadden spijt van de koop en hebben meteen een mail gestuurd om de koop te annuleren, maar dat gaat niet meer. We moeten nu 5% annuleringskosten betalen, maar we willen er toch vanaf omdat we geen vertrouwen meer hebben, ze blijken namelijk ook een onderneming te zijn van de mandemakers groep terwijl ze dat tijdens de verkoop nog ontkende. Ik hoop dat mijn rechtsbijstand verzekering deze kosten nog kan verkomen. Ik zal nooit meer iets direct kopen bij een onderdeel van de mandemakers groep die volgens de recensies allemaal dezelfde verkooppraktijen hebben.
“Handtekening gezet”
Betreft Keuken Kampioen Door T Reitsma van Berkum op vrijdag 30 nov 2018 18
Personeel voert een toneelstukje op weten we nu achteraf,over verlaging van de prijs,personeel zoekt na verkeerd inmeten zelf verlichting uit,zonder medeweten van ons ,personeel vraagt ,hoe hoog moest de plint ook alweer,doordat het energiebedrijf het te druk had om onze meter te veranderen en de keuken later moest komen wilden ze er een meer prijs hebben terwijl de keuken nog niet eens in productie was. Na een woordenwisseling en geen vertrouwen meer in de zaak te hebben, de keuken geannuleerd, helaas de kleine lettertjes niet gelezen, we mogen nu 30% van de koopsom betalen,enig begrip wordt niet getoond zowiezo niet bij de geschillencommissie van de keuken kampioen. Handtekening zetten, je zit eraan vast,
“Geschikt voor de rechter”
Betreft Lohuis en Zn Door Martin Kerkhof op zaterdag 3 nov 2018 18
Wij bestelden in 2016 een keuken bij Lohuis. Van levering is het niet gekomen. Met de renovatie van de badkamer, tegelijk besteld, beleefden we veel ergernis, lange levertijd en slechte communicatie. Toen de keuken aan de beurt was, ging het dezelfde kant op. Vertraging, ontbrekende delen, kapot aanrechtblad. In wanhoop de keuken geannuleerd. Dat kan volgens hun eigen verkoopvoorwaarden. Lohuis daagde ons voor de kantonrechter, welke zaak wij met glans wonnen. Lohuis ging in hoger beroep, kan niet tegen zijn verlies en ziet niet in dat je zo niet met een cliënt omgaat. Om van hen af te komen deden wij meerdere schikkingsvoorstellen en vroegen om gesprekken. Nergens werd op ingegaan. Twee uur voor dat het hoger beroep zou dienen, accepteerde Lohuis een eerder schikkingsvoorstel. Kennelijk voorvoelde men het komende verlies van het hoger beroep. Schikken is dan de enige manier om toch iets geld te ontvangen en daar gaat het bij Lohuis om. Dus geschikt.
Dit bedrijf aanraden? Alleen als je ergernis zoekt, negatieve energie wilt besteden en je je juridische bijstand op orde hebt. Niet doen dus! Na 2,5 jaar zijn wij van ze verlost en hopen dat ze gelukkig worden van het schikkingsbedrag.
“Totaal niet tevreden”
Betreft KeukenConcurrent Door A. van Uden op woensdag 12 sep 2018 18
In 2016 ben ik online gaan kijken voor een nieuwe keuken, tot mijn verbazing werd ik gebeld door keukenConcurrent Helmond over een super aanbieding. Een hele keuken voor half geld. Wij hebben hierop een afspraak gemaakt. Nadat we door een vriendelijke medewerker van de vestiging ontvangen werden is de keuken getekend. Wij hebben niet zo'n hele grote keuken dus dachten we dat het ook niet zo duur zou worden. Nadat de keuken uitkozen was en de prijs binnen ons budget was werd er erg hard aangedrongen op een handtekening plus aanbetaling, er werd ook verteld dat we de keuken altijd nog konden annuleren en dat we de aanbetaling terug zouden krijgen.

De keuken zou op afroep geleverd worden, toen we eind 2017 de keuken wilde afroepen werden we nog een keer uitgenodigd op het filiaal en daar is het fout gegaan.

Sommige onderdelen waren niet meer te leveren, en uiteindelijk werd de keuken duurder. 14 dagen na deze afspraak wilde ik nog iets veranderd hebben want de keuken is optisch wel mooi ingericht maar het is niet practisch. Dit was niet mogelijk omdat de keuken al gemaakt werd in de fabriek. Dit was in oktober en de keuken is eind januari geplaatst. Ze deden heel erg moeilijk dus ik heb het contract er nog een keer bijgepakt en daarin bleek dat als ik van de koop af wilde zien ik 1/3 van de keuken moest betalen. Daarna is het steeds erger geworden, de keuken zou in week 3 geleverd en geplaatst worden. Dus wij hadden in week 4 het leggen van de vloer gepland, de keuken werd wel in week 3 geleverd maar niet geplaatst, daardoor kon de vloer niet gelegd worden. De leidingen hoefde niet verlegd te worden werd ons gezegd, toen wij het leiding schema kregen moesten alle leidingen verlegd worden en ga zo maar door. Uiteindelijk is de keuken niet alleen bij keukenconcurrent duurder geworden maar ook in huis, want wij moesten een loodgieter plus stucadoor laten komen. Verder bij inbouw bleek de keuken niet compleet, want wij hadden aagegeven dat de keuken tot aan het plafont dichtgemaakt moest worden en dit stond niet op de order, en de keuken werd niet afgekit want dit hoorde volgens de inbouwer niet bij de keuken.

Al met al is door deze tegenslagen de verbouwen uitgelopen met 3 weken. En die keuken voor half geld, had ik bij een ander goedkoper kunnen laten zetten. Dus dat is ook maar een verkooppraatje. Nee nooit geen keuken meer van keukenconcurrent.
“Komen afspraken niet na”
Betreft Keuken Kampioen Door Jhagru op maandag 16 jul 2018 18
Keuken gekocht in april 2017. Op afroep. Mocht er 2 jaar over te doen. Intussen tijd ben ik duizend keer binnen gelopen om verhaal te halen. Afspraken worden niet nagekomen. 40% korting actie klopt ook helemaal niet. Je wordt opgelicht waar je bij staat. Nadat ik er achter was gekomen terug geweest hebben ze 50% korting aangeboden op de kasten en apparatuur tegen internet prijzen..... Intussen een stuk of 5-6 filiaal managers gesproken en allemaal weer uitgelegd wat er allemaal gebeurd is. Geen enkele afspraken werden nagekomen door de keuken kampioen.
Uiteindelijk keuken geannuleerd ergens eind april en pas op 2 juli werd dossier doorgestuurd naar hoofdkantoor. Vervolgens brief van de juridische zaken ontvangen op 16 juli met de mededeling 1000 EURO af te rekenen ivm annulering. Dus het hele verhaal erom heen wordt nog geen eens meegenomen. Of keuken kampioen nou fout is of niet maakt niet uit. Doet er niet toe. Alle filiaal managers beloven dat het goed komt en bla bla. Uiteindelijk in deze fase weten ze van niks. Van het poes lieve verkoop zijn het opeens hyena's die je van achter besluipen. IK weiger om te betalen en laat het maar op een rechtszaak aankomen. Het is toch van de zotte dat diegene die de fouten maakt nog een vergoeding toe krijgt ipv andersom. Voor mensen die nog steeds een keuken willen kopen. Je mag van mij overnemen tegen 50% korting die ze bieden op de kasten en de apparatuur voor internet prijzen ...
“Annulering”
Betreft Tulp Keukens Door Rvd op dinsdag 29 mei 2018 18
Waardeloze winkel ! Ze denken alleen aan de centen en verder interesseert het ze niks , ze lichten je gewoon op! Wij maakte de afspraak met een verkoopster in Son om onze order kosteloos te kunnen annuleren bij financiële tegenslagen. Nou,dit was geen probleem zei de verkoopster... Uiteindelijk hebben wij de keuken geannuleerd en begon de ellende, of we 1000€ wouden overmaken omdat we annuleren. Na 10 telefoontjes en mailtjes was er niemand meer te bereiken in de winkels en verbinden ze elkaar allemaal door! Heeeel slecht. Zo werken ze dus, ze lichten de boel op en besodemieteren je, ze dwingen je om een krabbel te zetten en de voorwaarden thuis even rustig door te lezen. Ik raad tulp keukens dus zwaar af. Wij komen er nooit meer!
“Dik tevreden met resultaat”
Betreft KVIK Door Ron Mulder op vrijdag 2 mrt 2018 18
Het eerste kontakt met Kvik Wateringen was in 2016 toen wij bijna tot een bestelling waren overgegaan maar deze hebben moeten annuleren daar de aankoop van het nieuwe huis niet door ging. Daar deed men niet moeilijk over en ik liet weten terug te komen (Ja ja zullen ze gedacht hebben, dat horen wij vaker!). Een jaar later was het toch zover en vorig jaar september stond ik weer in de showroom in Wateringen bij Pieter Batist. Ik had heel wat keukenzaken achter de rug maar het aanbod, de stijl en de benadering van Kvik sprak mij toch het meeste aan. Samen met Pieter heb ik mijn droomkeuken gecreëerd en in die fase het randje van de Kvik mogelijkheden opgezocht. Wat is haalbaar en wat niet. Sparren met elkaar om het ultieme naar boven te halen en een droom te verwezenlijken. Wij zijn daar heel ver in gegaan en van de mogelijkheden die Kvik heeft (maar niet altijd direct in de showroom te zien is) het concept uitgebouwd tot in de slaapkamers toe. Uiteindelijk kwam er een vrachtwagen met 18 pallets aan materiaal en een installatieteam die wonderen verricht heeft. Daar niet alles op de tekentafel of op het computerscherm voorzien kan worden dient dit team uiterst flexibel te opereren bij de installatie. Dat is allemaal gelukt en heeft geresulteerd in een wondermooie keuken die zelfs bij mensen die er verstand van hebben respect afdwingt. Kvik, zo begrijp ik en ook afgaande op indrukken van andere kopers, is nog niet zo lang gevestigd in Nederland. Afgaande op de reactie heeft dat in het begin wellicht wat startproblemen gegeven. Met de ervaring die ik opgedaan heb i.c.m. de kwaliteit van het geleverde durf ik u Kvik voor 100 % te adviseren. Uiteindelijk telt alleen maar het resultaat en daar zijn wij dik tevreden mee!
FOTO VAN RON MULDER
Gerealiseerde keuken
“Combi oven”
Betreft Het KeukenHuys Hoorn Door Dave op dinsdag 21 nov 2017 17
Complete dure keuken uitgekozen. En op basis van advies en uitgaand van de productkennis van het Keukenhuys gekozen voor een combi oven met draaiknop (ipv tiptoets, waar onze voorkeur naar uit ging) omdat deze anders niet in een zelfde stijl was als onze magnetron. (ook met tiptoets) Pas na tekenen koopovereenkomst en vlak voor bestellen van de keuken komen ze opeens met een aanbod dat de combi oven er wel is met tiptoets en of we even 170 euro meer willen betalen. Antwoord is natuurlijk NEE want dit houden we van meet af aan en was destijds niet mogelijk. Hoezo na prijs afspraken, opeens wel mogelijk tegen meer prijs? Na woorden wisseling krijgen we dood leuk te horen dat wij in gebreke blijven en ons niet aan de koop overeenkomst houden? De keuken zou geannuleerd worden? Volgens mij kan dit niet eenzijdig. Hele rare manier om nog eens 170 euro af te dwingen op een dure keuken. De klant (wij) willen hier alleen maar een strak design (dus beide tip toets) en een mooie keuken, daar staat het Keukenhuys toch voor? Wij kopen toch bij jullie, het keukenhuys, een iets duurdere keuken dan alle andere keuken 'stunt'concurrenten, omdat wij mogen verwachten dat we dan een strakke mooie keuken krijgen en juist geadviseerd worden om dit te realiseren? Zorg dan dat er juist geadviseerd wordt.
“Showroomkeuken gekocht”
Betreft KeukenConcurrent Door R. Korstanje op donderdag 1 jun 2017 17
De showroomkeuken werd gekocht. We moesten een aanbetaling doen. Showroomkeukens worden niet door de winkel gemonteerd. Dat moet men zelf regelen. De volgende dag bij iemand die de keuken zou moeten gaan monteren bleek dat we opgelicht waren. De keuken was 3 cm langer dan we opgegeven hadden. Dat zou geen probleem zijn, want een hoekkast kon ingekort worden. Volgens de monteur was dat niet mogelijk bij de greeploze keuken. Om de keuken passend te krijgen zou een hoekkast omgekeerd gemonteerd moeten worden, dat volgens de verkoper eenvoudig te realiseren was. "Even deurtje verhangen". Zoiets kan niet, met geen enkele keuken. We wilden alleen een keuken met een vaatwasser. Er werd een inbouwvaatwasser voor aangekocht, die volgens de verkoper in één van de kastjes zou kunnen. Later bleek dat de vaatwasser in geen van de kastjes gemonteerd kon worden vanwege de maten en omdat deze niet in een spoelkast kan. Het was een oudere ervaren verkoper, zekere geen beginneling. We zijn dus op een schandalige manier opgelicht. We wilden in de winkel daarover praten, maar konden pas over drie dagen terecht. Een kennis attendeerde ons op de annuleringstermijn van twee dagen en heeft de aankoop voor ons tijdig geannuleerd, via email. Als we op het gesprek hadden moeten wachten, hadden we niet meer kunnen annuleren. Op meerdere email berichten naar de vestiging en naar het hoofdkantoor is nooit een reactie ontvangen. Naar onze mening een onderneming met een criminele intentie. Onze rechtsbijstandverzekering heeft ons verzekerd dat ze niets kunnen beginnen en ons de aanbetaling terug moeten betalen.
“Annulering gaf geen probleem”
Betreft Brugman Door A. Bouman op dinsdag 11 apr 2017 17
De organisatie laat toe dat een verkoper in opleiding de intake met de klant alleen doet. Met gevolg dat de aangeboden keuken (na 5 1/2 uur) en ondertekend bij se vervolg afspraak helemaal niet kon. Weer twee uur later kwamen we er niet uit. Er zijn toen 4 voorstellen gemaakt, waarvan we er 1 hebben gekozen. Deze zou uitgewerkt zijn bij ons volgende gesprek. We kregen een andere verkoper die de stukken niet had bekeken en er was niets uitgewerkt. Dit getuigt niet bepaald van een professionele aanpak. Wij hebben de keuken geannuleerd.
“Bad overschilderen”
Betreft Brugman Door karin op dinsdag 14 feb 2017 17
Badkamer en keuken gekocht. Wat heen en weer geschoven met de prijs. Tot zover niets aan de hand. Handtekening gezet en aanbetaling gedaan. In het gesprek voor de aankoop de maat van het bad duidelijk genoemd. Deze zou ook in kleur geleverd worden. Twee keer gevraagd of t bad echt wel in kleur geleverd werd. Wist de verkoopster zeker, ze was op cursus geweest. Paar dagen later een email; bad 10 cm korter besteld en in wit, overschilderbaar. Konden we zelf wel even schilderen met verf van de bouwmarkt. Niet te geloven! Gezegd dat dat niet de afspraak was en dat ze dat zelf maar moesten regelen. Ging het hoofdkantoor niet mee akkoord. We konden t bad wel annuleren en het badmeubel wel gewoon afnemen. Die hadden we nl toch nodig zei de verkoopster. Met deze hele actie zijn we dus absoluut niet akkoord gegaan. De badkamer dus geannuleerd. Keuken kon niet want dat was een ander contract. Het ergste vond ik nog de arrogante grote mond van de verkoopster. Gewoon asociaal. Ik wil helemaal niets van zo'n zaak hebben! Ze doen heel aardig totdat je je handtekening hebt gezet. Als we dit hadden geweten waren we brugman snel voorbij gelopen.
“Oppassen”
Betreft Keuken Kampioen Door Ben Abdellah op maandag 13 feb 2017 17
Naar aanleiding van een aantal ongedateerde brieven die ik van keukenkampioen heb mogen ontvangen, wil ik het volgende verhaal vertellen. Hiermee wil ik een waarschuwing geven aan diegenen die van plan zijn een keukenwinkel binnen te lopen om informatie in te winnen. Niets tekenen voordat je 200% zeker weet dat je een aankoop wilt doen. Vooral bij de winkelketen KEUKEN KAMPIOEN. Een goede raad is goud waard

Op 14 november 2015 ben ik met mijn vrouw naar winkelcentrum CRUQUIUS geweest om een kijkje te nemen in een aantal winkels. Zo zijn wij ook bij keukenkampioen terecht gekomen. Wij zijn door een vriendelijke mevrouw, met een blad vol koekjes in de hand ontvangen en naar een tafel begeleidt zonder te vragen of wij iets nodig hadden. Aan tafel komt een andere vriendelijke mevrouw ons koffie aanbieden en verwelkomt ons in de winkel die volgens haar vele aanbiedingen en voordelen heeft. Na 10 minuten komt de filiaalmanager, de heer D.W, die ons vraagt of wij opzoek zijn naar een keuken. Wij hebben geantwoord van: dat wij geen keuken willen kopen, wij hebben een hele mooie keuken, maar wij zijn wel opzoek naar een inbouw koelvriezer. De vriendelijke man (ze zijn daar allemaal vriendelijk) begon meteen van 'ja, wij hebben deze week meer dan 50% korting, omdat (volgens zijn zeggen) keukenkampioen jarig is' (maar volgens mij zijn ze daar ook altijd jarig). Nadat hij de tekening van onze keuken had gezien, begon hij ongevraagd handmatig tekeningen te maken en uitleg te geven over de beste kwaliteit die ze leveren en die niemand anders zou hebben. Na afloop van het gesprek hebben wij gezegd dat wij geen keuken gaan kopen, maar wel een koel/diepvriescombinatie voor ons huidige keuken.

De notitie die hij bij de uitleg heeft gemaakt, bleek een offerte te zijn waar hij een handtekening voor wilde hebben. Samen met zijn leidinggevende, die bij binnenkomst als een vriendelijke koffie mevrouw diende, hebben ze bij ons aangedrongen om te tekenen omdat ze in die week volgens hen zeggen spot goedkoop zouden zijn (keuken van zogenaamd 15.500 euro werd voor 7.000 euro aangeboden). Toen wij permanent weigerden te tekenen en weg wilden lopen, begonnen ze over de koel/diepvriescombinatie te praten. Zij boden ons een koelvriezer aan voor een bedrag van 520, - Euro. Na vele aarzelingen omdat wij geen vertrouwen meer hadden, heb ik toch voor de vriezer getekend, niet wetende, dat deze aardige mensen op een onverantwoorde wijze voor de zaak geld proberen te verdienen. Op 17 november 2015 heb ik een email gestuurd en gevraagd naar een kopie van de door mij getekende formulier, omdat mijn kopie onleesbaar was. De viltstift waar de heer D.W. mee schreef drukt niet door op de achterliggende kopieën!! De heer D.W. heeft niet gereageerd op mijn e-mail. Op 20 november 2015 heb ik nog een email gestuurd, dat ik zonder koelkast zit en dat ik graag de koelkast zo spoedig mogelijk wil vervangen. Hier kwam ook geen reactie op.

Keuken Kampioen is doof en stom geworden. Alle reacties op onze e-mailen en belletje blijven uit.

Na 4 weken te hebben gewacht op een reactie, hebben wij besloten de koelkast ergens anders te gaan kopen. Keuken Kampioen was daarvoor gewaarschuwd en omdat helmaal niet reageren, dachten wij dat keukenkampioen het niet de moeite waard vond om een koelkast voor het afgesproken bedrag in Amsterdam te komen leveren en te plaatsen (520, - euro). Achteraf zijn wij tot de conclusie gekomen dat de heer D.W. en de regio manager (koffie mevrouw) uit waren op het afdwingen van een compleet keuken en daarom hebben ze niet op de oproep van koelkast/diepvries gereageerd.

Na een aantal maanden kwam een ongedateerde brief van keuken kampioen waarin stond dat ik een keuken heb besteld en dat de levering gepland is voor week 50 - 2016. Sindsdien liep de zaak via juristen. De details laat ik achterwege voor het volgende stuk. Het probleem is opgelost met een bedrag van 156, - euro, die tegen mijn zin is betaald. Dat zijn de annuleringskosten (30%) voor de koelkast/diepvries, maar de werkelijkheid is anders. Dat waren kosten voor de koekjes en de koffie die door de regiomanager zijn geserveerd. Dure koffie! Maar ja, nu weet ik hoe de vork in de steel zit. Daarom deze waarschuwing.

Eerdere ervaring van 25 maart 2016: Je wordt zowat gedwongen een offerte te tekenen ongeacht je persoonlijke en financiële situatie omdat je naar iets informeert. De heer Wijker probeert nu ons een keuken te leveren die wij niet hebben besteld. Aparte meneer van verkopen.
“Klantvriendelijk als je de juiste verkoper treft”
Betreft Brugman Door gert op dinsdag 7 feb 2017 17
Het is niet alleen kommer en kwel bij Brugman. Ook wij zijn mensen die onder veel te grote druk uiteindelijk getekend hebben voor de koop van een keuken. Later kregen wij de financiële voorwaarden te zien. 100% procent vooruit betalen. Hier waren we niet blij mee. We wisten uiteindelijk niet eens waar we voor getekend hadden. We voelden ons hier uiterst onplezierig bij. Na een mondeling gesprek in het filiaal in Amsterdam met Roy, een andere verkoper, hij begreep heel goed wat ons gevoel was en heeft ons geadviseerd wat we moesten doen. Eindelijk een verkoper die in het belang van de klant denkt. Als er meer zulke verkopers zouden zijn, zou het concern snel veel betere resultaten boeken. Op zijn advies hebben we een paar mails gestuurd en daarin alles uitgelegd. Daarna kregen wij van de juridische afdeling van Brugman te horen dat zij de deal kosteloos hebben geannuleerd en dat zij de € 500 aanbetaling terug storten. Er is dus wel degelijk een klantvriendelijk kant te vinden bij Brugman. Als je maar de juiste verkoper treft.
“Afrader”
Betreft Brugman Door ernst op dinsdag 31 jan 2017 17
Stelletje boeven, het is al weer een tijdje geleden maar dankzij de bucket boys plaats ik nu toch een recensie. Ee hadden een mooie keuken uitgezocht en alles was eigenlijk zo goed als rond en we moesten opschieten met tekenen vanwege de "weekend korting" dus zo gezegd zo gedaan toen we thuis kwamen bleek er geen tegels op de bon te staan, dus wij de volgende dag terug en toen werd ons medegedeeld dat dit er niet bij zit!? vol ongeloof en boos de keuken geannuleerd 1 dag later na het tekenen, hier kregen we een dikke annulerings rekening voor.
achteraf hadden we kunnen weten dat het deze boeven alleen om omzet gaat aangezien in de lobby een schilderij hing waar op staat "i love omzet" voor mij nooit meer brugman en mandemakersgroep en raad het iedereen af. Afzettersbedrijf.
“Onder dwang getekend”
Betreft Brugman Door Marianne op maandag 30 jan 2017 17
Bij aankoop van een badkamer is ons een kortingsaktie voor een aankoop van een keuken opgedrongen. Duidelijk vermeld dat we voorlopig geen nieuwe keuken willen aanschaffen maar volgens de verkoper was dit een hele goede aktie en het maakte niet uit wanneer we de keuken zouden afnemen. Er is ons niets verteld over eventuele voorwaarden en consequenties. Onder dwang dus getekend om er vanaf te zijn en nu ontzettend veel spijt! Toen we wilden annuleren werd ons verteld dat we 30% annulatie kosten moesten betalen en waarvoor? Voor niets, er is niets besteld en dus ook niets besproken en uitgekozen. Er is alleen een aanbieding vast gelegd. De sfeer wordt steeds grimmiger en ze worden steeds agressiever in de klantcontacten als ze deze al hebben. We worden namelijk niet terug gebeld als er afspraken worden gemaakt enz. Dus nooit iets bestellen bij brugman en nooit iets ondertekenen! Trap er niet in en laat je niet bedonderen zoals wij ons hebben laten bedonderen.
“Geen houtfineer maar kunststof”
Betreft KeukenConcurrent Door M. op woensdag 16 nov 2016 16
2 weken geleden een houtfineer keuken gekocht, we waren er helemaal gelukkig mee tot we er achter kwamen dat het kunststof was. De verkoper heeft toegegeven tot we op de annulering kwamen toen wist die opeens van niks. De manier waarop hun werken is echt zeer slecht, vol leugen en bedrog! Ga hier NIET heen!!!
“Annulering”
Betreft Nieuwenhuis Keukens Door Spoelstra op dinsdag 25 okt 2016 16
November 2015 heeft mijn zus samen met mijn zwager een keuken gekocht bij Nieuwenhuis keukens in Heerenveen. nu is mijn zwager 26 augustus jongstleden overleden. Voor hij overleed heeft hij mij gevraagd om als tussenpersoon te handelen met betrekking tot de afhandeling en plaatsing van de keuken. Na een bezoek aan de showroom waarin ik heb aangegeven de contactpersoon te worden, hebben mijn vriendin en ik zelf ook een offerte laten maken. terug bij de keuken van mijn zus waarin geen vaatwasser geplaatst zou worden, wilde mijn zus er uiteindelijk wel een vaatwasser in. Dit zou niet mogelijk zijn. Na het verhaal van mijn zwager verteld te hebben kon het plotseling wel. nadat toch een aantal keer mijn zus gebeld werd over de plaatsingsdatum (ipv ik) werd er een datum afgesproken. Er liepen alleen cv leidingen langs de muur die met een koof afgewerkt moesten worden. De verkoper die onze offerte gemaakt heeft zou er alles aan doen om dat door de monteur te laten maken. Diezelfde verkoper (Bruno) heeft ons de dagen na de offerte meerdere dagen, meerdere malen per dag gebeld om ons proberen over de streep te trekken. tot appjes sturen om 23.15 aan toe. Toen de offerte eindelijk was zoals het ons aan stond gaven wij akkoord. Daarna ging het mis..... De monteur die de keuken kwam plaatsen wist niks van een vaatwasser die nageleverd zou worden, waar hij met de plaatsing van de keuken toch wel rekening mee moest houden. Ook afspraken over de koof waren bij hem niet bekend. Waarop ik meerdere malen getracht heb om de verkoper te bereiken. Maar nadat wij ons akkoord gegeven hadden was er niemand meer bereikbaar. De verkoper was inmiddels naar een filiaal in Assen. De persoon die zijn zaken in Heerenveen heeft overgenomen (Michel) had geen goed woord over voor zijn manier van handelen en zou ook zijn uiterste best doen voor ons. Maar al gauw bleek dit ook een loze belofte want iedereen ging zich verschuilen achter zijn leidinggevende. Toen uiteindelijk de vaatwasser geleverd werd, bleek dat deze niet ingebouwd zou worden en dat er zelfs een voorkantje van de vaatwasser niet mee besteld was. Na vele telefoontjes kwam er uiteindelijk toch een monteur die de vaatwasser ging installeren.

Na al deze loze beloften en fouten was het voor ons uiteindelijk teveel en wilden wij afzien van onze keuken. Dit is aan wel 4 medewerkers doorgegeven door ons. Daar is uiteindelijk niks mee gedaan tot ik tot mijn verbazing het hoofdkantoor in Waalwijk aan de telefoon kreeg over het feit dat er een keuken voor ons op afroep zou staan. Dit is heel vreemd omdat we immers al geannuleerd hadden en zelfs nog geen kleur of grepen hadden uitgezocht. Waarop ik weer langs ben gegaan en weer met diverse mensen telefonisch contact heb gehad. Niemand wist meer van iets en het zou doorgestuurd zijn naar alweer een andere afdeling of leidinggevende. Vrijdag 21 oktober na een ochtentje zwemmen met mijn kinderen, had ik twee voicemails. Een van Michel en een van Bruno of ik hen zou willen terugbellen. Na Michel gebeld te hebben, had ik er alweer genoeg van. Hij kon wederom niks voor me betekenen en had alles doorgegeven aan zijn leidinggevende. tot mijn grote verbazing belde Bruno mij zelf weer terug en maakte de afspraak met mij dat hij mij maandag 24 oktober terug zou bellen over een kosteloze annulering. Maandagavond om half acht had ik nog niks gehoord. Aangezien Bruno mij met zijn privemobiel geappt en gebeld had om ons over de streep te trekken dacht ik, ik stuur hem een appje of er iets niet goed gegaan was. Tot mijn verbazing was ik door Bruno geblokkeerd! ik heb mijn mobiel ingesteld op nummer onbekend en hem gebeld. Toen Bruno opnam schrok hij hoorbaar. waarop ik hem confronteerde met het feit dat hij zich wederom niet aan de gemaakte afspraken had gehouden. Hij vertelde mij dat hij vrijdag alles had doorgegeven aan de manager in Heerenveen en dat zij contact met mij zouden opnemen. Omdat het allemaal al een langdurig en slepend verhaal was had ik besloten om dinsdag 25 oktober de showroom maar weer eens met een bezoekje te vereren. De manager vertelde mij doodleuk dat Bruno gisteren (maandag 24oktober) het hele verhaal gedaan had en dat zei alles door ging sturen naar de juridische afdeling om het te laten beoordelen. Hij had mij eerder verteld dat hij het verhaal vrijdag al aan haar gedaan had. Wat dus alweer niet de waarheid bleek te zijn. Waarop ik boos werd en vroeg of de manager in Heerenveen anders direct voor mij contact wilde zoeken met de juridische afdeling omdat het al zo lang duurde en ik nu wel eens een antwoord wilde. Dit was helaas niet mogelijk. Vervolgens werd ik nog bozer en heb gezegd dit conflict neer te gaan leggen bij de Arag en het daar ook niet bij zou laten.

Tot mijn verbazing werd ik amper de showroom uit gebeld door de leidinggevende van de leidinggevende dat ik mensen zou hebben bedreigd en per direct een showroom verbod opgelegd zou krijgen en er aangifte gedaan zou worden. Ik heb gezegd dat dat prima is omdat ik weet dat ik niemand persoonlijk bedreigd heb, maar inmiddels wel zover ben om ervoor te zorgen dat Nieuwenhuis dit soort praktijken niet bij toekomstige klanten zou kunnen herhalen. Na nader gezocht te hebben vond ik een site met recenties die voor zich spraken. van de 30 recenties waren er 20 zeer kritisch en bleek dat dit de normale gang van zaken is bij Nieuwenhuis. Er is mij inmiddels ook al toegezegd dat wij een brief zullen krijgen van hun juridische afdeling waarin verteld wordt dat we de keuken kunnen annuleren tegen een boete van 30% van het aankoopbedrag ter waarde van 4300 euro. U kunt zich voorstellen dat wij hier niet mee akkoord gaan. Wij hebben een zeer naar gevoel aan dit bedrijf overgehouden en voelen het zelfs zo dat zij misbruik hebben gemaakt van onze emotionele situatie. Graag vernemen wij een reactie van u.
“Annulering”
Betreft KeukenConcurrent Door Boerdonk op donderdag 20 okt 2016 16
Ik heb onder dwang getekend. De verkoper ging steeds in overleg met de manager, het was sluitingstijd. De verkoper zette ons onder druk. Hij deed allemaal beloften, die niet op papier staan en dus volgens de overeenkomst niet nagekomen hoeven te worden. De voorwaarden op de overeenkomst zijn niet leesbaar de lettertype is te klein en zeker niet voor de buitenlanders, en worden niet toegelicht door de verkoper. Ook niet dat als je wil annuleren, dan moet je 30% van aankoop bedraag voldoen zelfs als de keuken nog niet in productie is.
FOTO VAN BOERDONK
“Keuken kan niet geleverd maar mag niet annuleren”
Betreft Bruynzeel Keukens Door Trudy Suijkerbuijk op vrijdag 26 aug 2016 16
Wij hebben een koopovereenkomst ondertekend nav een gesprek over onze wensen en een tekening van de medewerkster van Bruynzeel keukens Bergen op Zoom). Op dat moment was er sprake van dat het rechtse kastje in de hoek waarschijnlijk niet zou lukken. Daar zouden we geen geld voor terugkrijgen maar we zouden wel een leuk item voor in een gootsteenkastje krijgen. Dat zou echter pas duidelijk zijn als de inmeter zou komen. Als het kastje inderdaad niet zou passen, zou dit netjes afgewerkt worden en zouden we dus nog 2 bruikbare kasten overhouden. We waren tot deze concessie bereid omdat daar meer kastruimte tegenover stond. Dit was op 3-7-2016 bij Bruynzeel keukens in Breda.

De dag daarvoor vond onze eerste ontmoeting plaats bij Bruynzeel keukens in Bergen op Zoom. We kwamen oriënteren omdat we een oplossing zochten voor de 3 kasten waarvan de buitenkant begon te splijten (van een hele nieuwe keuken was nog totaal geen sprake). In de eerste instantie heeft ze daarvoor een offerte gemaakt en aan ons voorgelegd. Toen we daar enthousiast over bleken, bleek ze de montagekosten vergeten te zijn. Ze spreken pas van een keuken als er een gootsteen en nog iets verkocht zou worden en dat bleek bij ons niet het geval. Ineens bleek alles honderden euro's hoger uit te vallen. Toen wij haar vroegen hoe duur we uit zouden zijn als de noodzakelijke elementen toe te voegen om het "een keuken" te maken (dus zonder montagekosten), vroeg ze ons om de dag daarna terug te komen in Breda waar ze dan aan het werk zou zijn (zo'n 80 km retour). Ze vroeg naar ons budget als we voor een volledige nieuwe keuken zou kijken en we hebben gezegd dat als we echt zouden willen, we misschien tot € 15000,- konden gaan. Ze reageerde enthousiast en zei dat ze wel héél erg haar best moet doen om zelfs in die richting te kunnen komen.

Het bezoek in Breda verliep verwarrend. Terwijl zij aan het tekenen was, zijn wij herhaaldelijk naar boven verwezen om materialen uit te kiezen. Voor ons was héél lastig te herkennen welke stalen op ons van toepassing waren en uiteindelijk bleek de gekozen kleur niet meer standaard leverbaar te zijn. De verkoopster zou de daarop volgende dinsdag uitzoeken of ze die toch nog kon leveren. Mijn voorkeur voor een dik aanrechtblad werd afgeraden omdat het aanrecht dan te hoog uit zou komen. We wilden graag stopcontacten bovenaan tegen de bovenkastje welke zij niet meer konden leveren. Als wij die elders zouden aanschaffen, zouden zij deze plaatsen. Uiteindelijk hadden we alles uitgezocht en ging ze alles berekenen. Ze kwam op een totaal uit van meer dan € 16000,- terwijl we naar onze mening helemaal niet zulke uitbundige keuzes hebben gemaakt. Hier schrokken we van gezien haar uitspraak van de dag daarvoor. Prompt kon er ineens € 3000,- af maar dan wel met een ander (goedkoper) aanrechtblad. Pas onderweg naar huis realiseerden we dat we getekend hebben voor dat aanrechtblad wat ze ons eerder afgeraden had omdat dat te hoog zou zijn...

De verkoopster wilde ons een overeenkomst laten tekenen. Wij wilden niet tekenen omdat we hadden vernomen dat er mogelijk meerwerk bij zou komen en dat zou pas duidelijk zijn als de inmeter geweest was. De inmeter kwam echter pas als we de koopovereenkomst getekend hadden wat dus in zou houden dat we in theorie voor een enorm bedrag aan meerkosten zouden komen te staan en dat wilden we niet. We besloten te vertrekken. Even later werden we gebeld, of we terug wilden komen want ze hadden een voorstel (leidinggevende was erbij die bekend is met onze wijk). Meerkosten zijn niet geheel in te schatten maar Bruynzeel was bereid nog meer korting toe te passen zodat het wel héél onwaarschijnlijk zou zijn dat de meerkosten daar bovenuit zouden komen. Het totaalbedrag voor de gehele keuken incl. plaatsing bedroeg € 10500,-.

Aangezien we tot de dag daarvoor totaal niet in de veronderstelling waren dat we een nieuwe keuken zouden kopen, hebben we dat geld niet op de plank liggen. Dit hebben we besproken waarop de verkoopster vertelde dat Bruynzeel een betalingsregeling via Santander biedt. Ook hier zou ze dinsdag achteraan gaan. We hebben de overeenkomst getekend in afwachting van de komst van de inmeter.

De inmeter (Hiep genaamd) kwam op 9-7-2016 en liet er geen twijfel over bestaan dat wat de verkoopster had getekend, helemaal niet mogelijk is in onze keuken. Inhoudelijk ging hij daar verder niet op in want het was aan de verkoopster om het ontwerp daarop aan te passen, duidelijk was wel dat het over meer ging dan alleen dat derde kastje in de hoek was inderdaad niet mogelijk bleek. De middelste kast (de koelkast) kon ook niet! Na een aantal dagen niets vernomen te hebben belde ik om te vragen hoe het nu zat. Ik kreeg ene Jeroen aan de telefoon die even de tekening erbij pakte en zei dat het wèl kan. Ik heb hem verteld dat als er dingen niet kunnen, ik graag inspraak wil in wat er dan gaat gebeuren. Weer een aantal dagen later belde de inmeter, hij was een aantal dingen vergeten te meten en kwam deze alsnog opmeten.

Na weer een tijd niets te hebben gehoord, zijn we naar Bruynzeel (Bergen op Zoom) toegegaan (23-7-2016). Die dinsdag waarop de verkoopster Santander en het gekozen materiaal uit zou zoeken (of dat toch nog geleverd kon worden), was dus al enige tijd geleden en daar hebben we niets over vernomen. Het zat ons absoluut niet lekker. We waren bang dat er al dingen besteld zouden zijn zonder overleg met ons over hoe het dan zou worden. De brief met de leverdatum was immers al binnen... De verkoopster was in gesprek en we werden te woord gestaan door een getinte man wiens naam ik niet weet. Hij begreep onze bezorgdheid en verzekerde me dat er nog niets besteld was. Hij stelde voor een mailafspraak met de verkoopster in te plannen. Ze zou ons die komende dinsdag mailen maar die mail bleef uit. Enkele dagen daarop belde ze en vertelde ze dat het hoofdkantoor er nog naar moet kijken, daar wordt alles gecontroleerd.

Op 27-7-2016 belde de verkoopster . Ze snapte er helemaal niets van. Of ik zelf nog eens wat maten op wil meten. Desnoods zou ze zelf wel langskomen met haar leidinggevende en nog iemand (3 personen in totaal). Ze zou ze dag daarop bellen om af te spreken en dit is nooit gebeurd. Op 6-8-2016 hebben we zelf contact opgenomen omdat we maar niets hoorden. De verkoopster was verbaasd dat wij niet wisten dat ze niet meer langs zouden komen, ze dacht dat ze aan ons had laten weten dat dat niet meer nodig was. Er was namelijk een oplossing! Vervolgens is er afgesproken op 13-8-2016 bij Bruynzeel in Bergen op Zoom op de oplossing te bespreken.

Hun oplossing bleek dus het gehele blok met de 3 kasten 10 cm naar voren te halen. Dan zouden de koelkast en oven/magnetroncombi passen. Waar echter geen rekening mee gehouden is, is dat direct daarachter de deur van de kelderkast zit. Áls die al open zou kunnen, zou het absoluut geen gezicht zijn. Hier gingen we dus niet mee akkoord. We hebben onze twijfel uitgesproken en onze wens om van de keuken af te zien. We hebben dit gesprek opgenomen met een mobiele telefoon en het geluidsfragment bijgevoegd. Hierin is te horen dat de verkoopster het zou bespreken met haar leidinggevende en geen problemen voorzag om de opdracht te annuleren. Wij waren opgelucht. De keuken was niet meer dan een blok aan ons been geworden en nu konden we verder met ons leven. Nu de keuken niet doorging, hebben we alle opties op een rij gezet. De kast is echter nog steeds gespleten...

We hebben ons voor laten lichten door de Hypotheker en een makelaar en willen dit huis gaan verkopen. Er is alleen nooit een echte bevestiging van Bruynzeel gekomen dan die leidinggevende akkoord was. We wilden nog wel zeker weten dat de keuken niet door zou gaan voordat het huis in de verkoop gaat omdat de financiële gevolgen anders niet te overzien zijn. Op 25-8 belde ik Bruynzeel en kreeg ik te horen dat de verkoopster in gesprek was, of ik de volgende dag rond 10 uur terug kon bellen. Dat heb ik gedaan en wéér bleek ze in gesprek. Ze zou mij terugbellen maar dat liet mijn werk niet toe. Ik liet mijn partner terugbellen waarop hij te horen kreeg dat er over 20 minuten overlegd zou worden met een collega en dat ze daarna erop terug zou komen. Het overleg met haar leidinggevende over het annuleren van onze keuken moest duidelijk nog plaatsvinden.

Na anderhalf uur heeft hij zelf gebeld omdat we niets hoorden en bleek de verkoopster weer in gesprek te zijn. Na een half uur kreeg hij haar te pakken en zei ze dat collega's oplossingen aan het bedenken waren. Daarop zei hij dat wij de keuken helemaal niet meer willen waarop zij hem in de wacht gezet heeft voor zo'n 5 minuten. Bij terugkomst zei ze dat ze de oplossingen aan ons wilde laten zien of dat we de keuken mee kunnen nemen naar het volgende huis. Toen mijn partner aangaf dat hij de keuken geannuleerd wil hebben, kreeg hij te horen dat dat niet kan. Uiteindelijk heb ik de verkoopster ook nog gesproken en heeft ze bevestigd dat ze de keuken zoals geschetst op de tekening, niet kunnen leveren. Ze weigeren de opdracht te annuleren zonder kosten.

Samenvattend kan Bruynzeel dus niet de keuken leveren waar wij mee akkoord gegaan zijn. We willen geen keuken van Bruynzeel meer en waren in de veronderstelling dat na het gesprek met haar leidinggevende de opdracht kosteloos geannuleerd zou worden. Van het begin af aan hadden wij bouwtekeningen van het huis mee en gaf de verkoopster meerdere keren aan dat het wel goed zou komen terwijl wij haar op die hoek wezen. Tussentijds bleek Bruynzeel ook geen betaling in termijnen via Santander meer aan te bieden (er is geen alternatief geboden).
“Oplossing voor annulering”
Betreft KeukenConcurrent Door lanh op donderdag 4 aug 2016 16
zoals vele ben ik erin getrapt om te tekenen voor de actie hele keukens halve prijs plus gratis montage. ik moest wel 500 euro aanbetaling doen voor in de toekomst als ik een keuken afneem bij keukenconcurrent dan in aanmerking kan komen voor de actie . adviseur de momenteel daar was had me overtuigd dat ik nergens aan vast zit in plaats van tekenen voor de actie heb ik een koopovereenkomst gesloten zonder het te weten
de volgende dag word ik geconfronteerd met de 30% annuleringkosten. heb de klacht gemeld op het internet en gesproken met adviseur sylvester van der veen een andere adviseur in vesteging Almere en die heb samen met mij een mail samengesteld voor de afdeling dmg juridische zaken dat ik me misleid vond en dat wij verzoeken om kosteloos te annuleren en mijn aanbetaling zal terug krijgen binnen 2 dagen kreeg ik van de adviseur dat de order kosteloos zal annuleren en mijn aanbetaling terug zal krijgen zo kan het dus ook. dat wil ik delen met al de mensen die een keuken wil afnemen bij keukenconcurrent
“Koop nooit een keuken hier”
Betreft Keuken Kampioen Door M. Brons op zondag 17 jul 2016 16
Jammer dat ik deze site niet eerder heb bekeken. Koop NOOIT een keuken bij de Keukenkampioen. De keuken die bij hebben besteld, met een granieten blad in 1 geheel, kan niet worden geleverd. Althans niet door de leveranciers waar Keukenkampioen zaken mee doet. Tsja, vergeten te vertellen dat een blad van iets meer dan 3 meter mogelijk een probleem zou kunnen zijn, aldus de verkoper in Emmen, Marcel van Diepen, en dus is dit een gegronde reden voor annulering. Dat doen we dan ook. Totdat maar liefst 3 maanden! nadien de juridische afdeling komt met het bericht dat wij 30 % annuleringskosten verschuldigd zijn. Uiteraard nemen wij contact op met de verkoper die zelf aangeeft zeer verbaasd te zijn en dat we maar contact moeten nemen met de juridische afdeling. 'Dat zal met een sisser aflopen' volgens dhr. Van Diepen. Hoe anders is het echter. Er wordt ons aangeboden een keuken zonder blad te kopen: daar mogen wij dan zelf voor zorgen. Dit willen we niet: we hadden een complete keuken besteld, geen halve. De verkoper verdraait zijn verhaal - kan zich niet meer herinneren gezegd te hebben dat het om een gegronde reden voor annulering ging - en wij worden gedwongen alsnog te betalen, weliswaar nu 15% ipv 30 %, zgn coulance korting. De verkoopmethode van de Keukenkampioen is misleidend en we zijn simpelweg belazerd. Inmiddels hebben wij tot volle tevredenheid een keuken gekocht in Duitsland, met een granieten blad in 1 stuk. Geen enkel probleem.
“Beginnersfout”
Betreft Brugman Door Danielle Janssen op dinsdag 14 jun 2016 16
Wat waren wij door het dollen heen! Onze vorige woning binnen 7 weken verkocht! En.... De financiering rond voor een mooie, ruime 2 onder 1 kap woning.. Om het te vieren wilde we alvast gaan rond kijken, waar liggen onze interesses en welke bedragen horen daarbij.. Zo gezegd zo gedaan, brugman in arnhem word de eerste winkel waar wij binnen lopen.. We worden vriendelijk ontvangen en er word tijd voor ons genomen.. We geven onze wensen kenbaar en daar word goed op ingespeeld.. Het word een mooi plaatje, maar de prijs nog wat aan de hoge kant.. Nou weet je wat zegt de vestiging manager, brugman staat deze week op de huishoudbeurs en geeft daarom een korting van 25%! Nou dat klinkt ons goed in de oren, we geven aan er over na te willen denken.. Helaas dat gaat niet, letterlijke woorden van de vestiging manager zijn " zo'n actie begint en eindigt ergens" nou je raad het al inderdaad eindigt de actie die dag dat wij er zijn.. We krijgen de mogelijkheid samen te lunchen en erover na te denken.. En om ons tegemoet te komen mogen we doen alsof we vooraan in de winkel aan een rad gedraaid hebben en mag er zomaar nog eens 750 euro van af.. Want ja wie weet nu wat wij draaien, zegt hij!

Wij twijfelen enorm, worden goed ingepakt, en 1 ding is zeker een goede verkoper is het.. Al zou ik eerder zeggen een acteur.. Hij laat ons geloven dat we deze keuken van deze kwaliteit nergens anders zullen vinden.. Ook word eruitgelegd dat bij deze actie de regel hoort, binnen 2 jaar een keuken of badkamer compleet af te nemen.. Met altijd de 25% korting en of het uit eindelijk 5000 of 15000 gaat kosten maakt geen verschil.. Okee daar gaan we dan, we gaan overstag! Een hele grote beginners fout van ons, de gelovigheid dat mensen het beste met je voort hebben.. Niet dus! Al snel veranderd ons gevoel over de geweldig aangeprezen brugman service wanneer we op internet lezen dat de actie nog niet voorbij is.. Daarna probeer ik de beste man Matthijs te bellen om een wijziging te maken in de gemaakte tekening.. Daar moeten 4 dagen bellen, 3 terug bel verzoeken en 2 mails aan vooraf gaan.. De paus is schijnbaar makkelijker te bereiken dan de vestigingsmanager bij brugman?!?!? Onze kleine aanpassing zou ons 3000 euro gaan kosten.. Dat valt tegen.. We besluiten om eens elders ons huiswerk te doen en laten meerdere offertes maken.. En dat is een verschil! Apparatuur zomaar de helft van de kosten bij brugman.. Zelfde keuken voor 5000 euro minder laten offeren!! Eenmaal thuis verdiepen we ons maar eens in de gekregen informatie van brugman.... Wat blijkt wij hebben niet getekend voor de actie, maar er zitten papieren in van een gekochte keuken.. Wij hebben toch geen keuken gekocht? Wij hebben getekend voor de actie om binnen 2 jaar een keuken te kopen ongeacht de prijs.. Nu staat er een keuken van 16000 euro in omschreven.. Dus ook wanneer wij er onder uit willen betalen wij een deel van deze keuken?!?! Vreemd want de beste Matthijs vertelde ons dat we ook een keuken van 5000 euro mochten kopen... Nou dan zoeken we maar eens contact.. Weken lang worden wij van de een naar de ander gestuurd.. Niemand kan ons de actie voorwaarden vertellen.. Hierdoor moeten wij de deadline met onze aannemer verzetten vanwege t doorgeven van leiding werk etc.. Wij willen zo graag gehoord worden en duidelijkheid van zaken.. Vooralsnog komen ze met niets meer overstag dan er samen proberen uit te komen.. Wat hebben wij ons verkeken, wat hebben wij ons vergist.. Wat jammer dat een zo'n kut zaak de sfeer gaat bepalen van een tijd die geweldig zou moeten zijn.. Namelijk mooie spullen uitzoeken en kopen! Op een eerlijke manier en voor een eerlijke prijs! En van eerlijkheid heeft deze Matthijs nog nooit gehoord! Dat je op zo'n manier wilt werken en op zo'n manier je klanten binnen wilt halen.. Getuigd van alles, behalve van respect! Want wij zijn een prooi geweest vanaf t begin dat we binnen liepen en kenbaar maakte dat we nog onwetend zijn en graag hulp zoeken! Dus alles behalve met respect zijn wij behandeld.. We moeten nog afwachten wat dit voor ons betekend en in hoeverre we verplicht zijn te kopen wat hun willen.. Wij hopen nog steeds op eens menselijke empathische oplossing..want wij kotsen van de manier waarop mensen behandeld worden bij brugman keukens!

Aanvulling ontvangen 30 januari 2017:
Al eerder schreef ik hier onze ervaring met Brugman. De slinkse wijze waarop ze ons lieten tekenen voor een actie, de welbekende 25% wie die dag zou eindigen! Met de vrij keuze af te nemen wat je maar wilt... Inmiddels is dit ruim 10 mnd geleden. Zijn we 8x naar Arnhem gereden, hebben wel 30 telefoontjes gepleegd, ontelbare mails verstuurd... Keer op keer liep het fout... Niet nagekomen afspraken, geen reactie op mails en telefoontjes, verkeerd gemaakte tekeningen, niet complete offertes, voorgelogen over de prijzen enz enz enz enz. Na dat we voor de 3de keer contact gezocht hebben met de regio manager, kregen we de vrije hand om dit op onze manier op te lossen! Omdat we ons bewust waren dat we iets af zouden moeten nemen, kozen we ervoor om 4 producten af te nemen, waar we tevreden over waren.. Dit werd goedgekeurd en bevestigd door de filiaal manager! Eenmaal in de zaak aanwezig, werd ons duidelijk dat ze toch willen dat we een complete badkamer zouden afnemen of zouden annuleren.... we kozen het laatste. En tot onze grote verbazing krijgen we een week later de bevestiging van het annuleren, met daarbij een rekening van 2700 euro, dat is 30% van de eerst gemaakte offerte! Dat was een offerte waarbij we slechts even in de zaak zijn geweest, onze wensen kenbaar gemaakt hebben, maar lange nabij niet officieel spullen hebben uitgezocht! En dat met de gedachten getekend te hebben voor een actie, niet voor een offerte! Kenmerkend voor Brugman (Mandemakersgroep) zelfs filmpjes op Facebook over de talloze gedupeerde klanten.. Om over alle bijna dezelfde klachten en ervaringen nog maar te zwijgen! Ons hele dossier met talloze mails ter bewijs liggen bij de advocaat.. Desnoods laten we het voorkomen! Heel Nederland zou nooit meer een zaak binnen moeten lopen van de Mandemakers groep! En daar je geld waarvoor je hard gewerkt en lang gespaard hebt te zien op gaan in het niets!
“Niet tekenen voor korting”
Betreft Brugman Door Tanja en richard op dinsdag 14 jun 2016 16
Binnengelopen voor orientatie keuken! Verkoper heeft ons overgehaald te tekenen omdat de korting 25 procent die zondag zou aflopen en als we tekenden voor een fictieve keuken wat puur voor administratie was dan konden we later ook die keuken met korting kopen!we zouden nergens aan vast zitten en we zijn welgeteld een uur in de showroom geweest!we hebben geen keuken uitgezocht,geen blad geen apparatuur geen maten besproken en getekend,helemaal niks! Nu willen ze wel 30% annuleringskosten voor een keuken die wij niet eens hebben uitgezocht maar die wel door verkoper op papier zijn gezet! Stom van ons ook maar dit zijn gewoon misleidende verkoop technieken!3600 euro willen ontvangen voor een niet uitgekozen keuken!zelfs de algemene voorwaarden heeft verkoper ons niet laten lezen!wij waren van goed vertrouwen! Stap nooit binnen bij brugman of keukenconcurrent,grando,keukenmaxx etc etc
“Dreigen met incasso”
Betreft Brugman Door Deken op vrijdag 10 jun 2016 16
Eigenlijk weet ik niet goed waar te beginnen. Wij zijn bezig met een uitbouw om daar een leefkeuken te realiseren. Op een gegeven moment zijn wij gebeld door brugman omdat ze een vip avond hadden en ons daar voor wilde uitnodigen. Klonk leuk maten van de ruimte mee genomen en wij naar brugman. Het allerliefst wilde ik een keuken met een eiland. Maar er moest ook een eettafel in de ruimte komen voor 8 personen. Volgens de verkoper kon dat. De ruimte werd getekend maten er boven geschreven. En het totale plaatje zag er prachtig uit. Prijs 17000 euro. En ook wij werden behoorlijk onder druk gezet om direct te tekenen. Dit hebben we uiteindelijk ook gedaan. Want we hadden nog alle tijd de keuken kon op afroep blijven etc. Toen wij weer verder gingen met de uitbouw en daar de tekening bij pakte om allerlei voorzieningen op de juiste plaats te realiseren. Leek een en ander tocht niet te kloppen. Wij nog eens meten en nog eens. Hum maten klopte toch echt. Maar hoe we het ook bekeken een eiland en een tafel waar je omheen kan lopen en waar ook de deurtjes nog van open zouden kunnen dat ging van zijn lang zal ze leven niet passen. Al gauw zagen wij wat er aan de hand was. Brugman had de ruimte een halve meter groter getekend als de maten die er boven stonden. Dat ging dus niet werken. Om deze keuken in ons huis te plaatsen zou alleen gaan met een kleine tafel. En juist uitgangspunt van de hele verbouwing is dat we met ons hele gezin in de keuken konden eten. Dus aan deze keuken hadden we helemaal niks. Nadat we dit in eerste instantie hadden aangegeven werden we erg slecht behandeld waar door wij ook geen zin meer hadden in een andere keuken van Brugman. Onder tussen Blijft Brugman erbij dat wij ruim 5000 euro annulering moeten betalen voor een keuken die zij zelf verkeerd hebben getekend. Daar boven hebben wij kosten om allerlei stopcontacten en andere aansluiting weer te verleggen. Muren moeten dan weer opnieuw afgewerkt worden. En Brugman doet niets anders als dreigen met incasso's. Zelf wordt ik hier zo ontzettend boos over. Wij laten het aankomen op een rechtszaak. Hebben onder tussen een advocaat in de arm genomen. Maar ook wil ik heel graag meer bekendheid geven aan dit soort praktijken.
“Uiteindelijk naar de geschillencommissie”
Betreft KeukenConcurrent Door Esther op woensdag 20 apr 2016 16
1 grote ellende! Vanaf de eerste dag van aankoop, 15 maanden later geëindigd bij de geschillencommissie. Bij de aankoop ging het al mis met vage kortingen, essentiële zaken vergeten te melden, geen communicatie met de filiaalmanager. Toen waren we er al klaar mee. 10 maanden niks gehoord. Plots weer de vraag wanneer we de keuken wilden afnemen. Opnieuw ingemeten, bleek het niet eens te passen. Naar de geschillencommissie en nu eindelijk na 15 maanden kosteloos geannuleerd. Wat een drama. Echt nooit heen gaan. Wat een onbeschofte verkopers, en regiomanager. Nog nooit zo schandalig behandeld als klant. Een dikke vette 1!
“Geld verdienen zonder iets te doen”
Betreft KeukenConcurrent Door Andrew op dinsdag 5 apr 2016 16
Na het tekenen van de overeenkomst en betalen een aanbetaling percentage, ik kreeg samen met cheque de algemene voorwaarden. Na het thuis komen ik startte met het lezen van net gekregen algemene voorwaarden. In artikel 4 ik las, dat ik moet ook beschikken over een offerte met een volledige omschrijving van de te leveren zaken en te verrichten werkzaamheden. Twee uur na het tekenen van de overeenkomst ik belde de verkoper om te vragen hoe zit het met in het artikel 4 beschreven zaken. Tot mij verbazing ik kreeg te horen dat het hoeft niet. Maar tijdens het gesprek het was al duidelijk geworden, dat net overeengekomen keuken opstelling klopte niet meer in veronderstelling van de verkoper. Zo in plaats van drie apotheker kasten, volgens zijn begroting overbleef alleen een. Van alle besproken keuken apparatuur, bleken overgebleven te zijn alleen kookplaat, magnetron en afzuigkap. Het koelkast, afwas en was machines waren plotseling verdwenen. Het levertijd van een maand groeide tot twee manden. Verbaasd over dat gang van zaken, ik had aangegeven, dat op deze manier zaken worden niet gedaan en eiste annulering van de overeenkomst. In antwoord daarvoor ik kreeg te horen, dat in dit geval ik moet 30% van overeengekomen som gaan betalen. Met andere worden Keukenconcurrent wilt in twee uur tijd, zonder nog iets gedaan te hebben, verdienen 4584,90 euro. Het zijn echte dieven en oplichters. Ik adviseer niemand hun winkels zelfs naar binnen lopen!

Aanvulling ontvangen op 26 april 2016: Eind maart 2016 ik tekende een overeenkomst voor levering van keuken voor mijn nieuw huis. Na het tekenen van de overeenkomst en betalen een aanbetaling percentage, ik kreeg samen met cheque de algemene voorwaarden. Na het thuis komen ik startte met het lezen van net gekregen algemene voorwaarden. In artikel-4 ik las, dat ik moet ook beschikken over een offerte met een volledige omschrijving van de te leveren zaken en te verrichten werkzaamheden. Twee uur na het tekenen van de overeenkomst ik belde de verkoper om te vragen hoe zit het met in het artikel-4 beschreven zaken. Tot mij verbazing ik kreeg te horen dat het hoeft niet. Maar tijdens het gesprek het was al duidelijk geworden, dat net overeengekomen keuken opstelling klopte niet meer in veronderstelling van de verkoper. Verbaasd over dat gang van zaken, ik had aangegeven, dat op deze manier zaken worden niet gedaan en eiste annulering van de overeenkomst. In antwoord daarvoor ik kreeg te horen, dat in dit geval ik moet 30% van overeengekomen som gaan betalen. Met andere worden Keukenconcurrent wilt in twee uur tijd, zonder nog iets gedaan te hebben, verdienen vier en half duizend euro. Sluiten een koopovereenkomst zonder vaststellen van de volledige omschrijving van de te leveren zaken en te verrichten werkzaamheden, is volgens de wet ongeldig en tevens ook tegenstrijdig met Keukenconcurrent algemene voorwaarden artikel-4. Het zijn echte dieven en oplichters. Ik adviseer niemand hun winkels zelfs naar binnen lopen!

Aanvulling ontvangen 11 oktober 2016: Op zondag 27 maart 2016 ik tekende een overeenkomst voor levering van keuken voor mijn nieuw huis. Na het tekenen van de overeenkomst en betalen een aanbetaling percentage, ik kreeg samen met cheque de algemene voorwaarden. Na het thuis komen ik startte met het lezen van net gekregen algemene voorwaarden. In artikel 4 ik las, dat ik moet ook beschikken over een offerte met een volledige omschrijving van de te leveren zaken en te verrichten werkzaamheden. Twee uur na het tekenen van de overeenkomst ik belde de verkoper om te vragen hoe zit het met in het artikel 4 beschreven zaken. Tot mij verbazing ik kreeg te horen dat het hoeft niet. Maar tijdens het gesprek het was al duidelijk geworden, dat net overeengekomen keuken opstelling klopte niet meer in veronderstelling van de verkoper. Zo in plaats van drie apotheker kasten, volgens zijn begroting overbleef alleen een. Van alle besproken keuken apparatuur, bleken overgebleven te zijn alleen kookplaat, magnetron en afzuigkap. Het koelkast, afwas en was machines waren plotseling verdwenen. Het levertijd van een maand groeide tot twee manden. Verbaasd over dat gang van zaken, ik had aangegeven, dat op deze manier zaken worden niet gedaan en eiste annulering van de overeenkomst. In antwoord daarvoor ik kreeg te horen, dat in dit geval ik moet 30% van overeengekomen som gaan betalen. Met andere worden Keukenconcurrent wilt in twee uur tijd, zonder nog iets gedaan te hebben, verdienen 4584,90 euro. Gezien de omstandigheden en niet wensend deel te nemen in de beschreven oplichting zaak, ik eis de annulering van de overeenkomst en onmiddellijke terug storting van de door mij aanbetaald som geld ter 2292,00 Euro. Volgens de info, officieel vermeld op de Keukenconcurrent website, ik heb 30 dagen bedenktijd. Door de Rijksoverheid is vastgesteld - bedenktijd van 14 dagen. Onlangs ik kreeg een "mooie" aanbieding, om 15% aanbetaling kosten, namelijk Eur 2.292,00 - beschouwen als annulering kosten. De Keukenconcurrent is een oplichter en leugenaar! Dat soort praktijken mogen niet onbestraft door blijven gaan.
“Gaat op veel fronten mis”
Betreft Keuken Kampioen Door kelly op zaterdag 2 apr 2016 16
Waar moet ik beginnen? Het gaat op zoveel fronten mis bij deze keten. We hebben de koop van vorig jaar geannuleerd en boete betaald en ook hierbij was t een en al gezeik. Bij 1e bezoek meteen keuken gekocht, leek een mooie deal en was toen eenmalige actie. Nu bijna 1jr later nog steeds zelfde actie. Keuken zou tegen €23.000,- zijn en met de 40% korting en nog speciale korting €10.200,- zijn. Moesten direct tekenen maar alles was nog aan te passen. Als we maar keuken bij hem kochten. Na rondkijken kom je tot het inzicht dat voor 23.000 euro je een hele andere categorie keuken kunt aanschaffen ipv simpele L-vorm met kunstof blad (wel greeploos). Na klacht ingediend te hebben, en uitleg gevraagd te hebben over dat prijsverschil wordt je gebeld door ontzettend botte manager en dat is nog netjes verwoord. Je word behandeld alsof je dom bent en niks snapt, want je vergelijkt bruto en netto prijzen (en dan hebben ze het niet over 21% BTW). Dingen zijn er beloofd maar niet nagekomen. Ze spreken elkaar en zichzelf tegen. Je krijgt korting (om maar aan je budget te voldoen) door een keuken met granietenblad (want nu is dat ineens goedkoper) zelf te monteren en aansluiten!?? Terwijl met die mooie actie we dat voor 1 euro al hadden. We hebben het vertrouwen al snel verloren en hoe zij klachten en het annuleringsproces afhandelen is te schandalig voor woorden. Weken wachten tot je reactie krijgt en nog steeds geen bevestiging. Vervolgens moeten we een juridische inschakelen en krijgen we binnen 4u een bevestiging! Betere apparatuur, zelfde keuken, leman systeem en apothekerskast en niet zelf monteren ; dat hebben we nu bij een ander voor €8550,- en zijn we met de boete van 2250 nog steeds goedkoper uit. Tot slot misschien nog belangrijker: we worden netjes behandeld en hebben vertrouwen in ze. Shame on you KK. Allemaal mooie praatjes en slogans maar is niks van waar! Nooit zullen we nog een voet bij jullie in de showroom zetten of mensen adviseren bij jullie te gaan kijken. Grote boog om KK heen.
“Niet tekenen op de huishoudbeurs”
Betreft KeukenConcurrent Door simone op donderdag 3 mrt 2016 16
Op 20 februari stond Keukenconcurrent op de huishoudbeurs met een actie hele keukens half geld, een mooie actie dacht ik maar helaas bleek de verkoper niet juiste waarheden te vertellen. Ik en mijn moeder werden aangesproken of we binnen nu en twee jaar een keuken nodig zijn, ja dat zijn we antwoorden we, waarbij de verkoper ons de actie uitlegde. Hij melde dat we wat formulieren in moesten vullen dit was alleen formaliteit om voor de actie hele keukens half geld in aanmerking te komen. Hij zei later in de winkel kun je dan wel de keuken en prijs uitkiezen. een hele leuke actie dachten wij wie wil nou niet een mooie keuken voor de helft van de prijs en daarbij ook nog je gewonnen prijs hebben. Om voor de actie in aanmerking te komen moesten we wat formulieren ondertekenen maar nogmaals zei hij dit kan je aanpassen in de winkel. Thuisgekomen te zijn waarbij ik de papieren even ging doornemen (waar geen tijd voor was op de huishoudbeurs) blijkt dat ik aan een koopcontract vast zit waarbij ik een keuken van tenminste 20.000 moet uitzoeken waarbij ik dan zelf 10.000 moet betalen en dat niet alles meetelt in deze actie dus er nog boven opkomt dit geld heb ik helemaal niet. Ik heb gekeken hoe ik de koopovereenkomst kan annuleren en gelukkig heeft de huishoudbeurs een regels hiervoor en kun je een aankoop/overeenkomst binnen acht dagen na aankoop annuleren. Ik heb hierbij een aangetekende brief naar hoofdkantoor gestuurd en een mail waarbij ik binnen drie werkdagen antwoord zou krijgen op beide nog geen reactie gehad. nou zal u denken wie tekent er nou zomaar iets (iets wat ik nooit meer doe) maar als je zo wordt aangesproken door een verkoper die je alles uitlegt en dat je nog nergens aan vast zit vertrouw je op zo aardige meneer maar helaas die verkoper was niet zo aardig. Graag zie ik nog steeds een brief van de keukenconcurrent tegemoet dat mijn annulering is bevestigd maar hierin verzuimen ze. Ze slepen graag klanten binnen maar als je een klacht hebt dan helpen ze je niet. Wees dus een gewaarschuwd mens als de verkoper met leuke verkooppraatjes bij u komt er zitten adertjes onder het gras ook al zeggen ze dit niet!
“Mondelinge afspraken ...”
Betreft KeukenConcurrent Door FD op donderdag 28 jan 2016 16
na 4 uur in de showroom gelopen te hebben, eindelijk samen met een verkoper een keuken uitgezocht. in overleg de voorwaarde besproken omdat wij het huis nog niet gekocht hadden, en er nog geen bedragen zijn goedgekeurt, omdat het via een bouwdepot moest lopen. onder mondelinge voorwaarde besproken dat ook de keuken dan wel optijd geleverd moet worden indien afgenomen, en indien financieel mogelijk. na enkele weken hebben we iemand langs gehad voor het inmeten, waarbij blijkt dat de keuken niet zou passen. volgens de inmeter, en zeer duidelijk opgeschreven op de papieren zou keuken concurrent contact opnemen met mij. dit is niet gebeurt, en ben daardoor 3 weken later op de enige dag die ik kon (zaterdag ochtend 09.30 12-12-2015) naar de winkel gegaan. door de afkeuring van het volledige bouwdepot, hebben wij de voorkeur gegeven aan een nieuwe badkamer, wat nodiger was. eenmaal de winkel in, en netjes gemeld bij de balie, krijg ik te horen dat niemand voor ons tijd had, en we maar een vrije dag op moeten nemen en doordeweeks moeten komen, anders hebben we pech (schandalige actie overigens!). dit terwijl er 3 verkopers in het koffiehoekje mee zitten te kijken, en lekker hangen tegen een keuken..... nadat ik die dag weer terug ben gegaan met fatsoen om in gesprek te gaan met de bedrijfleider, kreeg ik te horen dat ik maar gewoon doordeweeks moest langs komen. hem uitgelegd dat de financiele middelen er niet zijn, en dus wil afzien van de koop. de gemaakte kosten wou ik wel betalen natuurlijk. ik moest maar een brief sturen en dan zou het geregeld worden. die brief heb ik die zelfde dag nog verstuurd met de nodige info.nu krijg ik vandaag 28-1 een telefoontje van de verkoper welke mij de keuken heeft aangesmeerd, en dreigt met kosten, en afname omdat ik van alles heb getekend, en hij "schrok" van het verhaal wat hij hoorde. heb gezegd dat we mondeling een afspraak hadden, dat als we financieel gezien het niet zouden trekken, dit geannuleerd kan worden. dit zou volgens de verkoper tijdens de verkoop "geen enkel probleem zijn!". tijdens het telefoongesprek word ik beschuldigd van liegen, en dat hij die afspraken niet heeft gemaakt, en wij ons moeten houden aan het contract! let wel, met een dreigende toon... hij vond het overigens ook stijlloos hoe het gegaan was in de winkel, en gaf mij de schuld van alles. hem verteld dat hij er niet bij was, en dat ik het raar vond dat hij deze opmerkingen durft te maken, zonder erbij te zijn geweest. nu willen ze me een enorme rekening sturen, terwijl ik de keuken officieel heb afgezegd per brief, wat ze vroegen. ik heb hun mede gedeeld, dat ik alleen de kosten betaal die er gemaakt zijn door het inmeten, en niet meer! volgens de verkoper "zou ik er nog wel over horen..." al dreigend. ik ben hier absoluut niet van gediend, en zeer teleurgesteld in deze winkel. ik zou hier nooit meer iets halen, en of uberhaubt binnenlopen, omdat ze je naaien waar je bij staan!
“Houden zich niet aan afspraken”
Betreft Brugman Door Margot op zondag 24 jan 2016 16
Een aantal weken geleden zijn wij het filiaal binnengelopen om een afzuigkap en tegeltjes uit te zoeken voor een bestaande keuken.
Daar moesten we het volledige bedrag voldoen om geleverd te krijgen. Wel konden we nog annuleren als de kap niet zou passen en dit zou ik diezelfde dag nog laten weten. Hij zou idd niet gaan passen en ik vroeg om annulering. Dit kon ineens niet want ze had al besteld, dit tegen de afspraak in. We hadden een kap gevonden die wel zou passen en die konden we wel via haar bestellen. Dat die kap via brugman 75 euro duurder uitviel moesten we maar accepteren. De levering zou in week 3 zijn. Op vrijdag. Wij op vrijdag vrij genomen.... Wachten en alvast de oude kap verwijderd. Niemand gezien. Wij bellen. Geen gehoor. Klantenservice zou voor zorgen dat ze zouden bellen. Niet gebeurd. Mailen. Geen reactie. Nu net een kort mailtje dat zij niet kon annuleren en dat ik maar een brief moest sturen naar het hoofdkantoor. Ik wil mijn geld terug. Ze houden zich niet aan afspraken, reageren nergens op en zijn vreselijk onhebbelijk. Bah wat een desillusie. Ik ga alle media inschakelen en als ze blijven weigeren terug te betalen schakel ik mijn advocaat in.
“Geen aanrader”
Betreft Brugman Door Wilco op maandag 4 jan 2016 16
Brugman is geen aanrader: Wij werden binnen gelokt met een zogenaamde korting van de huishoud beurs 20% korting op een keuken of badkamer we waren wel op zoek naar een keuken omdat we net een ander huis gekocht hadden dus zijn we op uitnodiging naar Utrecht gedaan daar goed geholpen en een keuken uitgezocht prijs gemaakt uiteindelijk moest er getekend worden dit wilde wij niet omdat ons huis nog niet in bezit was en we niet wisten hoe we financieel uit zouden komen. Uiteindelijk toch getekend omdat er geruststellend gezegd werd door de verkoper dat er niks definitief was en dat alles nog kon veranderen maar dat we nu moesten tekenen omdat anders de korting zou verlopen dus getekend met de geruststelling dat we alles nog konden wijzigen niet dus de mooie keuken die we uitgezocht hebben is niet te betalen en hebben nu een annulering rekening aan onze broek terwijl er niks besteld is alles is van tevoren afgebeld maar nee hoor men geeft niet thuis en de vorige beloftes van de verkoper blijken niet te kunnen. kortom teken nooit bij Brugman want je word bedrogen.
“Truc met tekenen voor adres”
Betreft KeukenConcurrent Door N.Doukhataby op zaterdag 2 jan 2016 16
Ik had een afspraak op 2 januari 2016, maar werd op oudejaarsdag gebeld of ik niet direct kon komen omdat er een actie was, namelijk gratis Led Tv, 50% korting plus gratis montage. Kinkt te mooi om waar te zijn! Ik ben met mijn zusje gegaan. Hebben even rond gekeken en zochten een leuke keuken uit samen met een verkoper. Ik had meteen verteld dat mijn budget €3500 was. Uiteindelijk was de keuken (245cm bij 270cm en zonder vaatwasser) €5119! Ik heb meteen gezegd dat het te duur was en dat ik verder ga kijken. Mijn zusje had ook haast, ze had een afspraak. De verkoper ging steeds met de manager in overleg. Uit eindelijk vertelde ze dat ik het maandelijks kon afbetalen zonder rente, maar dat ik de keuken pas zou krijgen totdat ik alles had betaald. Ik zei nogmaals dat ik erover moest nadenken, we moesten ook weg. Ondertussen schuift de verkoper mij een formulier of ik mijn adres wil opschrijven. Heb dat gedaan en het weer terug gegeven. Geeft hij het weer terug en vraagt mij om het te tekenen of het adres klopt. Nou dat had ik dus niet moeten doen want dat was het moment dat ik dus het contract heb getekend! Ik vind dit een lakse manier van werken om klanten te misleiden. Heb 1 januari een mailtje gestuurd dat ik geen interesse had in die keuken. En 2 januari heel vroeg naar ze gebeld. Met veel moeite kreeg ik dezelfde verkoper te pakken en die vertelde dus dat ik idd een contract heb getekend en dat hij al een kast voor de koelkast had besteld, zonder dat ik het wist! En als ik wilde annuleren dat ik 30% moest betalen van het aankoop bedrag! Dat is wel €1500! Ik voel mij echt belazerd! Toen had ik inmiddels een mailtje ontvangen dat ik voor 12 januari €770 moet betalen en alle gegevens van de keuken. Tot mijn schrik zag ik dat al het apparatuur nog wel van het merk Candy was. In mijn ogen een goedkoop merk. Heb 2 januari 7 keer gebeld, de vestigingmanager kreeg ik maar niet te pakken, werd mij beloofd dat hij mij zou terug bellen. Is dus niet gebeurd. Is dit normaal en mag dit wel?
“Aankoop op beurs”
Betreft Brugman Door A. op vrijdag 18 dec 2015 15
Tijdens een beurs een voorlopig contract getekend en 200 euro aanbetaald. Overeenkomst gesloten dat dit kosteloos opgezegd kon worden en dat de 200 euro teruggestort zou worden indien er geen massief verouderd eiken keuken naar onze smaak zou zijn. Binnen 2 dagen na bezoek vestiging besloten de overeenkomst te annuleren conform mondelinge overeenkomst (geen verouderd massief eiken mogelijk naar onze smaak). Hiervan bevestiging per e-mail ontvangen. Echter, klantenservice kan ons niet helpen. Aangetekende brief heeft niets geholpen. Ben blij dat ik 'slechts' 200 euro kwijt ben. Wat een service :(
Meer artikelen