Feedback

Aanrechtblad marmer

Soms zijn keukens voorzien van een marmeren aanrechtblad. Hieronder gaan we in op de voordelen en nadelen van een dergelijke exclusieve keuze.

Materiaal
Marmer is een natuurproduct en bestaat uit kalkzandsteen. In de aardkorst ontstaat het marmer onder een combinatie van hoge temperaturen en hoge druk. De kenmerkende aderpatronen van marmer komen door onzuiverheden in het gesteente.

Soorten marmer
Marmer wordt op veel plaatsen in de wereld gewonnen. Binnen Europa komt veel marmer uit steengroeves in Italië. Elke vindplaats heeft zijn eigen specifieke marmer zowel in kleurstellingen als in specifieke producteigenschappen.

Kleur
Marmerkleuren kunnen verschillen van wit tot lichtgrijs tot zwart, maar ook bruin, beige, roze, rood en groen komen voor.

Afwerkingen marmer
Twee mogelijke afwerkingen van marmer zijn polijsten en zoeten. Het polijsten van marmer komt erop neer dat bovenlaag meerdere keren wordt opgeschuurd. Dit noemt men ook wel hoogglans. Hierdoor krijgt marmer een zachte warme uitstraling en is het oppervlak zeer hygiënisch en glad. Het zoeten van marmer komt neer op het licht afschuren van de oppervlakte. Hierdoor ontstaat een natuurlijke uitstraling maar dat is wel iets gevoeliger voor vlekken. Dit noemt men ook wel zijdeglans.

Levensduur
Marmer gaat meer dan een leven lang mee. Marmer is erg slijtvast.

Vochtbestendigheid
Het oppervlak van marmer is licht poreus en er kan vocht doordringen in het marmer. Het polijsten maakt de oppervlakte dichter. Het impregneren van een marmeren blad zorgt voor waterafstotende eigenschappen.

Hittebestendigheid
Marmer is relatief goed bestand tegen hitte. Het wordt afgeraden om hete pannen direct op het oppervlak te zetten.

Vlekgevoeligheid
Vloeistoffen kunnen mogelijk voor vlekken in het marmer zorgen. Dit komt doordat marmer licht poreus is. Ook hier geldt dat het polijsten de oppervlakte van het marmer minder poreus maakt. Ook is het wederom zinvol een marmeren blad te laten impregneren om vlekvorming tegen te gaan.

Krasvorming
Marmer is erg hard en erg krasvast. Krasvorming is wel mogelijk maar erg onwaarschijnlijk.

Hygiëne
Een marmeren werkblad is vrij hygiënisch maar er zijn wel betere keuzes op dit gebied. Een marmeren werkblad is hygiënischer dan een granieten werkblad omdat de structuur van marmer homogener is dan van graniet.

Uitstraling
Marmer heeft een unieke, luxe, exclusieve uitstraling. Geen blad ziet er hetzelfde uit. Marmeren werkbladen zijn goed met zowel een klassieke als met een moderne keuken te combineren.

Schoonmaken en onderhoud
Marmeren werkbladen moeten goed worden schoongehouden en drooggehouden. Marmer kan worden geïmpregneerd met een beschermlaag die beschermd tegen vlekken en vocht. Marmer is gevoelig voor bijtende middelen zoals ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen.

Montage
Marmeren werkbladen zijn heel erg zwaar en alleen al daarom wordt aangeraden om een dergelijk werkblad door de vakman te laten monteren. Verder bestaat er het risico van beschadiging of scheurvorming bij de montage, mede opnieuw door het grote gewicht.

Kosten
Een keukenblad van marmer is erg duur. De prijs van een blad is sterk afhankelijk van de herkomst, maar prijsindicatie per strekkende meter voor een marmeren blad is vanaf ca. 250 euro maar de prijzen kunnen ook veel hoger liggen. Let op dat de eindprijs van het aanrechtblad niet alleen bepaald wordt door de basis strekkende meterprijs, maar ook door de vorm van het blad (bijvoorbeeld een rechthoek, L-vormig, U-vormig, aanwezigheid van schuine stukken,etc.), de dikte van het blad, de randafwerking (alleen voorkant zichtbaar of rondom zichtbaar), en eventuele uitsparingen voor spoelbak, kranen en kookplaat. Een marmeren werkblad zal vaak uit meerdere delen bestaan.

Feedback van gebruikers
Af en toe komt er een review binnen met een marmeren aanrechtblad. Dit betekent dat de keuze voor marmer in ieder geval erg exclusief is.

Conclusie
Een marmeren blad neemt u voor de schitterende en exclusieve uitstraling maar het is wel een dure keuze. Qua levensduur en krasvastheid is marmer een zeer goede keuze, maar het blad is wel gevoelig voor vocht en vlekken en ook relatief onderhoudsintensief.

Meer aanrechtbladen
- Betonnen aanrechtblad
- Composiet aanrechtblad
- Glazen aanrechtblad
- Granieten aanrechtblad
- Houten aanrechtblad
- Keramisch aanrechtblad
- Kunststof aanrechtblad
- RVS aanrechtblad

De foto is afkomstig van Holland and Green uit het Verenigd Koninkrijk.
Reacties
Er zijn 11 reacties bij dit artikel. Alle reacties zijn door Qasa gecontroleerd.
“Goede service”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Rachid op vrijdag 13 mei 2022 22
Wij zijn bij meerdere keukenboeren geweest. Daar waar we overal het gevoel hadden te maken te hebben met een "verkoper" was het een verademing toen we bij Grando op gesprek gingen. We hadden hier te maken met verkopers die hun vak verstaan. Zij treden op als adviseur en denken mee. Uiteindelijk kozen wij voor Grando. Wij kozen uiteindelijk voor de beste service i.p.v. goedkoopste (scheelde weinig). Tuurlijk kan er tijdens het proces wat anders lopen. Dit werd echt perfect opgepakt en geregeld. Wij hebben eerst contract gehad met Patrick en Jeremy en later met o.a. Dennis. Ik vind het onwijs knap dat men hier dezelfde goede service verleend. Je merkt namelijk niet dat je ineens met een andere type verkoper te maken hebt. Ze hebben allen de zelfde DNA, rustig en klantgericht. Keurig heren, onze zwarte eiken keuken met marmerblad staat er voortreffelijk bij.
“De keuken is prachtig geworden”
Betreft SmartDesign Keukenstudio Door Nicky op maandag 31 jan 2022 22
Na twee winkelbezoeken en een super mooi ontwerp door André Sas hebben wij akkoord gegeven op onze keuken. Een groot kookeiland met daarin een vaatwasser, 5-pits kookplaat, grote lades, een wijnklimaatkast en een koperen wasbak met kokendwaterkraan. Bovenop een mooi aanrechtblad van composiet in marmer stijl met een klein vleugje goud er in.

Door al het goede advies en de tijd die voor ons is genomen is onze keuken prachtig geworden. Het is echt een leef gedeelte in de woning geworden. Hartelijk dank voor alles!
FOTO VAN NICKY
“Zwarte keuken met marmer aanrechtblad”
Betreft Keukenhal Door Schuman op dinsdag 11 mei 2021 21
We hebben een mat zwarte keuken gekocht met een mooi marmer aanrechtblad erbij. De keuken is gisteren geplaatst geworden super tevreden over de verkoper en de info wat we kregen en over de montage super werk geleverd.
FOTO VAN SCHUMAN
“De wow factor”
Betreft Grando Keukens & Bad Door Ingrid de Groot op zaterdag 7 mrt 2020 20
Supertevreden ben ik met de keuken die ik kocht bij Grando in Utrecht. Staat nu sinds een week en heeft voor mij echt de wow-factor. Ik koos voor een lange rechte keuken (in een ruimte van 4 x 2 meter). Hoogglans wit, met twee ladeblokken (2 x 90) en twee rechte kastjes. Greeploos. Erg Lang getwijfeld over het aanrechtblad (hout of marmer??) en uiteindelijk gekozen uit praktisch oogpunt voor marmer. Dat is goed uitgepakt. Mijn aanrechtblad is een echte eyecatcher, ben er heel heel blij mee. Verder inductie en een kraan die gaaf is. Met geen bovenkastjes, maar een witte plank over de volle breedte en Smeg koelkast ernaast. Ik koos opnieuw voor Grando in Utrecht omdat ik al eerder echt heel goed door ze geholpen ben en inmiddels dus weet dat ze door en door betrouwbaar zijn en ik als klant in goede handen bent; stipt met de afspraken, meedenken, leuke ideeen en de sfeer tijdens de verkoop is persoonlijk en gewoon goed.
“Heel tevreden”
Betreft Voortman Keukens Door Linda op donderdag 27 feb 2020 20
Bij Ricardo van Voortman een nieuwe keuken uitgezocht voor ons appartement in Amsterdam. Hij heeft goed geluisterd naar onze wensen, heeft ons goed geadviseerd en was erg prettig in het contact. Ook de service afdeling van Voortman was netjes in de communicatie. Al met al helemaal blij met de zwarte keuken, wit marmeren blad en met koperen kraan, spannende keuze, maar heel tevreden!!
FOTO VAN LINDA
Zwarte keuken met wit blad
“Uitstekende communicatie”
Betreft Middelkoop Culemborg Door Anneke Bakker op vrijdag 5 jul 2019 19
Wij hebben een keuken met kookeiland gekocht bij Middelkoop. Toen we begonnen aan het proces, hadden we wel een beetje idee (Pinterest) hoe we het wilden hebben. Eva Hoffman heeft 2 x een ochtend voor ons uitgetrokken en het resultaat is in een woord geweldig! Het geduld en de aandacht waarmee je als klant geholpen hebben wij als bijzonder prettig ervaren. De keuken is precies zo geworden, zoals we gehoopt hadden. De kleur van de kastjes die perfect past bij het DEKTON marmeren blad. Wat Middelkoop bijzonder maakt is de uitstekende communicatie tussen de verschillende afdelingen en de communicatie naar de klant. Ruim op tijd krijg je een mail wanneer de keuken wordt ingemeten. Als de aannemer geweest is, komt er weer iemand kijken of de maten kloppen. Dan krijg je weer ruim op tijd bericht wanneer de keuken geleverd wordt (zeer zorgvuldig verpakt) en wanneer de plaatsing zal gebeuren. Dan nog een inspectie, kleine details worden verbeterd. Dan tot slot de ' inspecteur' die komt voor de eindoplevering.
FOTO VAN ANNEKE BAKKER
Keuken met marmeren blad
“Heel blij met de keuken”
Betreft ASWA Keukens Door Mariëtte op zondag 2 jun 2019 19
Aangezien mijn moeder 12 jaar geleden naar volle tevredenheid een nog steeds mooie Siematic keuken heeft gekocht bij Paul van Aswa keukens zijn wij daar ook terechtgekomen en ook wij zijn heel tevreden. Paul had geduld, op al onze vragen een antwoord en dacht mee. Ook was het gelukkig geen probleem dat wij een marmeren aanrechtblad wilden hoewel dit niet door Aswa geleverd kon worden. Het hele proces van verkoop tot tekentafel en installatie kwam professioneel op ons over en de communicatie is goed.Wij zijn heel blij met onze keuken!
“Krijgen spullen niet”
Betreft Keukenstudio Amsterdam Door Blanche op vrijdag 25 okt 2019 19
Met de noorderzon vertrokken. Een halve keuken geïnstalleerd gekregen en naar de rest kunnen we fluiten. Great! Wij wachten nog op marmeren keukenblad en qoocker etc. Wij zijn nu stappen aan het ondernemen. De spullen krijg je lig niet meer op korte termijn.
“Mooie uitstraling”
Betreft Wooning Door Jeannette van der Knaap op maandag 11 mrt 2019 19
Nieuwe Keuken hebben wij bij Wooning gekocht. Supergoed geholpen door Wilco. Hij maakte het plan van bouwen van de keuken volledig naar onze wensen klaar. Ik ben super blij, vanwege super kwaliteit en de mooie uitstraling. Mijn marmere keukenblad is dankzij de professionele manier van plaatsen, geheel behouden gebleven.
FOTO VAN JEANNETTE VAN DER KNAAP
Keuken met marmeren blad
“Blad voor keukeneiland”
Betreft Stonecenter Door Bob op maandag 11 sep 2017 17
Hadden een marmeren blad voor eiland in de keuken besteld. Moest op 3 hoog geleverd worden ik het centrum van Rotterdam. Alles netjes ingemeten. Daarna besloten we nog we nog een tafelblad en vensterbanken te willen. Kon uit dezelfde plaat. Scherpe prijs afgegeven. Alles werd super geleverd en later zelfs nog een keer gekomen omdat er een kleine wijziging aangebracht moest worden. Hier werden geen voorrijkosten voor berekend. Al met al super kwaliteit, professioneel personeel, vriendelijke service die meedenken en tegen een scherpe prijs.
FOTO VAN BOB
Marmeren blad
“Trage installatie”
Betreft KeukenConcurrent Door Richard - Wiertz op zondag 6 aug 2017 17
Mijn keuken gekocht en na 3 maanden nog niet geïnstalleerd. De stopcontacten te laag gemonteerd! Waardoor de spat rand niet gemonteerd kan worden. De afzuigkap niet aangesloten. En verkeerde wasbak geleverd in marmeren blad enzo enzovoorts. Al bij al een hele slechte zaak (winkel). Wij zijn echt woedend na 7 x terug gaan naar de zaak in Heerlen is er nog niks aan de keuken gedaan. Jammer dat ik alles moet betalen toen ze de keuken kwamen brengen, want anders had ik het niet helemaal betaald. Maar ja nu zit ik met een keuken die al 3 maanden niet af is. En ik de keuken nog niet kan betegelen. Als ze hun geld hebben dan laten ze je echt stikken.
FOTO VAN RICHARD - WIERTZ
Nieuwe keuken maar niet af
Meer artikelen